فهرست مطالب

Iranian journal of fuzzy systems
Volume:19 Issue: 3, May-Jun 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/03/04
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 1-17

    این مقاله دو آزمون کیفیت برای تصمیم گیری بر اساس شاخصهای کارایی تعمیم یافته ارایه میدهد. روش های رایج در اندازه گیری کیفیت محصول تولیدی به طور گسترده بر روی حدود مشخصات فنی دقیق متمرکز شده اند، اما در این مطالعه حدود مشخصات بالایی و پایینی به صورت مجموعه های نادقیق/فازی در نظر گرفته شده اند. هدف این مطالعه برآورد یک مقدار بحرانی برای پاسخ به این آزمون است که آیا فرآیند تولیدی مطابق با نیازهای مشتریان است یا خیر. عالوه بر ارایه روشی آماری برای بررسی این آزمون کیفیت که مبتنی بر شاخص کارایی تعمیمیافته طراحی میشود، رویکرد شبیه سازی نیز برای تجزیه و تحلیل کارایی فرآیند تولیدی مبتنی بر مشخصات فنی فازی در این مقاله پیشنهاد شده است. در همین حال، این مقاله به بحث در مورد چگونگی استفاده از رویکرد شبیه سازی مونت کارلو برای داده های غیرنرمال میپردازد. در نهایت، کاربردی از روش های پیشنهادی را در یک مطالعه موردی ارایه میدهد.

  • صفحات 19-37

    این مقاله یک روش جدید برای ساخت یک متریک فازی پیشنهاد میکند و کاربرد آ ن را در تقسیم بندی تصویر نشان میدهد. برخی از ویژگیهای جدید t-نرمها، t-همنرم ها، توابع تجمیع و متریکهای فازی ثابت شده اند که روش هایی را برای ساخت یک متریک فازی فراهم میکند. ما ثابت میکنیم که با اعمال برخی از انواع t-نرم ها، t-هم نرمها و توابع تجمیع روی دنباله متریکهای فازی، میتوان یک متریک فازی جدید بدست آورد. کاربرد متریک فازی ساخته شده به این روش، در تقسیم بندی تصویر با استفاده از الگوریتم FCM نشان داده شده است. برای ساخت یک متریک فازی جدید، یک تابع تجمیع توسعهیافته به نام میانگین شبه حسابی تعمیم یافته در نظر گرفته شده است.

  • صفحات 39-52

    مفهوم فضاهای میانی در نظریه ساختار محدب بسیار مهم است. در این مقاله، این مفهوم به مشبکه های پیوسته، تعمیم داده شده است. سپس برخی از مشخصه ها و ویژگیهای آن بررسی میشوند. در نهایت، رابطه رستهای بین فضاهای محدب تعمیم یافته فازی و فضاهای میانی فازی با استفاده از یک ارتباط گالوای آنتیتون ویژه بحث شده است.

  • صفحات 53-68

    یکی از زیباترین و کاربردیترین خواص منطق مرتبه اول، فشردگی سازگاری است. این خاصیت بیان میکند که یک مجموعه متناهیا سازگار، سازگار است. درجات مختلف سازگاری در منطق فازی، صورت های مختلفی از فشردگی سازگاری را در این منطقها ایجاب میکند. در این مقاله، بعد از مرور نتایج موجود در مورد فشردگی سازگاری و فشردگی K-سازگاری در منطق پایه هایک، نتایج جدیدی در مورد این موضوع ارایه میشوند. در این راستا ابتدا توپولوژی هایی روی [1,0و 2] معرفی میشوند که با در نظر گرفتن آنها، تعبیر همه روابط منطقی در منطق پایه توابع پیوسته ای [1,0p] میشوند. سپس برای هر رابطه تشابه، یک توپ ولوژی موسوم به توپولوژی تشابه روی ساختارهای مرتبه اول معرفی میشود. در نهایت با ایده گرفتن از ایده های منطق پیوسته، نتایج حول فشردگی سازگاری در منطق پایه تعمیم داده میشوند.

  • صفحات 69-87

    سیستمهای منطق فازی (FLSs)ابزار مناسبی برای یادگیری و پیش بینی مسایل دنیای واقعی هستند. مجموعه های فازی نوع-2 توسعه یافته مجموعه های فازی نوع-1 متداول میباشند که برای مسایل پیشبینی با عدم قطعیت به کار برده میشوند. سیستم منطق فازی نوع -2 فاصلهای(FLS IT2)به دلیل کارایی و راحتی، پرکاربردترین FLS نوع-2 میباشد. پیش بینی تقاضای مسافر نقش مهمی در بخش حمل و نقل عمومی دارد. به دلیل غیرخطی بودن و عدم پایداری پیشبینی ورود مسافران، FLS IT2 میتواند شیوه مناسبی برای حل این مساله باشد. در این مقاله، یک سیستم منطق فازی تحت عنوان TSK KIT2 برای پیش بینی ورود مسافران به ایستگاه های مترو ارایه میدهیم. در مدل پیشنهادی، از توزیع کومارازوامی برای ساخت FLS TSK IT2 استفاده میکنیم. عالوه براین، معیار انتخاب ورودی جدیدی را ارایه میدهیم که از عملگر conorm-t SchweizerSklar در فرآیند انتخاب متغیر استفاده میکند. انعطافپذیری توزیع کومارازوامی منجر به توانایی تقریب چندین توزیع با استفاده از معادلهای یکسان توسط مقادیر مختلف پارامترهای شکل آن میشود. با بهره مندی از این ویژگی، مدل پیشنهادی خود را برای پیش بینی ورود مسافر یک خط از سیستم متروی تهران به عنوان مطالعه موردی اتخاذ میکنیم. به عالوه، برای مشاهده نتایج در روزهای غیرمعمول، تقاضای مسافر در تعطیالت عمومی، آخر هفته ها و وقایع خاص نیز در نظر گرفته شدند. نتایج نشان میدهند که روش پیشنهادی عملکرد بهتری در پیش بینی ساعتی ورود مسافر در مقایسه با روش های معیار دارد. نتایج برای مساله Glass-Mackey chaotic نیز عملکرد بهتر مدل پیشنهادی را نشان میدهد.

  • صفحات 89-106

    در این مقاله، مفاهیم فضای روابط داخلی مشتق شده توپولوژیکی (M,L)-فازی و فضای داخلی مشتق شده توپولوژیکی (M,L)-فازی معرفی شده اند. ثابت شده است که آنها بطور رسته ای با فضای روابط داخلی توپولوژیکی (M,L)- فازی و فضای توپولوژیکی (M,L)- فازی یکریخت هستند. همچنین، مفاهیم فضای رابطه محصور مشتق شده توپولوژیکی (M,L)-فازی و فضای بستار مشتق شده توپولوژیکی (M,L)-فازی معرفی شده اند. ثابت شده است که آنها بطور رسته ای با فضای رابطه محصور شده توپولوژیکی (M,L-) فازی و فضای توپولوژیکی (M,L-) فازی یکریخت هستند.

  • صفحات 107-126

    در این مقاله مفهوم L-گرافهایی که روی مشبکه های باقیمانده ای ساخته میشوند و مفهوم حاصلضرب بی شین دو L-گراف ارایه می شود. همچنین الگوریتم و کارایی این مفهوم در بهبود بخشی سیستم آموزشی تحت عنوان یکی از کاربردهای آن بیان میشود. نتایج به دستآمده نشان میدهد که حاصلضرب بیشین دو L -گراف G و H و حاصلضرب بیشین دو L-گراف H و G بایکدیگر یکریخت هستند. بعد آن مفهوم نوینی با عنوان حاصل ضرب بیشین دو L - گراف اتوماتا بیان میشود و در ادامه شرایط خودکفایی آنها در دو حالت مختلف بررسی میشود. همچنین با استفاده از خواص مشبکه های باقیمانده ای ثابت م یشود که دو L-گراف اتوماتای ((H(Z(A))⋆G(Z(A و ((G(Z(A)⋆H(Z(A یکریخت هستند و سپس روابط بی ن رفتارهای L-گراف اتوماتای قضایای از برخی ادامه در. یشود م داده توضیح A(Z(H)) و A(Z(G)) ، A(Z(G))⋆A(Z(H)) مربوط به روابط بی ن دو L -گراف اتوماتا و حاصلضرب بیش ینشان ارایه داده میشود. پس از آن، قضایای مرتبط به این مفاهیم اثبات میشوند و با استفاده از چند مثال، این مفاه یم جدید توض یح داده میشوند. عالوه براین، کاربردی از حاصلضرب ب یشین دو L-گراف اتوماتا که عوامل موثر بر در امان ماندن از ویروس کرونا را بیان میکند، ارایه می شود و بر اساس آن، راهکارهایی برای کاهش انتشار این ویروس پیشنهاد داده میشود

  • صفحات 127-137

    در این مقاله، یک اندازه فاصله جدید بین مجموعه های فازی شهودی (IFSs) پیشنهاد میکنیم که درجه عضویت، درجه غیرعضویت و تفاوت آنها بین درجه عضویت و درجه غیرعضویت مجموعه- های فازی شهودی، و همچنین اندازه فاصله نمایی به منظور جلوگیری از دست رفتن اطالعات را در نظر میگیرد. در ضمن ثابت میکنیم که در تعریف اصول موضوعه ای اندازه فاصله صدق میکند، و تجزیه و تحلیل مقایسهای را با برخی از اندازه های فاصله پرکاربرد انجام می دهیم. در نهایت، اندازه فاصله خود را در تشخیص الگو اعمال میکنیم، این نتایج نشان میدهد که اندازه فاصله ما میتواند بطور قابل توجهی بر اشکال از دست دادن اطالعات غلبه کند و دارای دامنه کاربرد گسترده تری است.

  • صفحات 139-154

    اتصال، بخشی اجتناب ناپذیر از نظریه گراف فازی است. این مقاله در مورد پارامتری در نظریه گراف فازی به نام شاخص اتصال همسایگی بحث میکند. چندین کران و مقادیر شاخص ساختارها مانند درختان، چرخه ها و گرافهای فازی کامل بدست میآیند. فرمول تعمیم یافته برای شاخص اتصال همسایگی گرافهای فازی به دست آمده توسط اعمالی مانند اتحاد، الحاق، ترکیب، حاصلضرب دکارتی و حاصلضرب تانسوری نیز توسعه داده شده است. الگوریتمی برای یافتن شاخص اتصال همسایگی نیز پیشنهاد شده است. در زمینه های عملی، یک مسئله قاچاق انسان به عنوان یک برنامه کاربردی واقعی مورد بحث قرار میگیرد.

  • صفحات 155-170

    تعمیمهای گوناگونی از مجموعه های فازی به مانند مجموعه های شهودی، تصویر، فیثاغورسی و کروی به منظور مدلسازی عدم قطعیت ارایه شده اند. اگرچه این مجموعه های فازی توانسته اند باعث افزایش میزان دقت شوند، ایجاد محدودیت های جدی روی مقادیر در نظر گرفته شده، مهمترین مشکل آنها است. در این دست از مجموعه های فازی، مقادیر در نظر گرفته شده و همچنین جمع این مقادیر باید در بازه بسته [1,0]تعریف شوند. شرط جمع به صورت جدی مقادیر مجاز را محدود مینماید. مجموعه های فازی زوج متعامد درجه q و T-کروی به منظور رفع این مشکل برای مجموعه های فازی با دو درجه عضویت و سه درجه عضویت ارایه شده اند. کاهش مقادیر درجات عضویت با استفاده از عملگر توان، ایده اصلی در این دو مجموعه است. هرچند، این مجموعه ها از دو مشکل اساسی رنج می- برند. اولین مشکل از این حقیقت ناشی میشود که ساختار خودکاری برای تشخیص مقدار توان وجو د ندارد. همچنین، از دست دادن اطلاعات، مورد دیگری است که بر روی دقت مراحل تصمیم گیری اثرگذار است. این مشکل، پیامد زیانبار تغییر مقادیر میباشد. این مقاله یک استراتژی کاهش نوین برای حل مشکلات مطرح شده مجموعه های فازی زوج متعامد درجه q و T-کروی ارایه میدهد. استراتژی کاهش ارایه شده، مسئله اول را با ایجاد یک ساختار خودکار برای یافتن توان مناسب به گونه ای حل مینماید که کاهش مورد انتظار مقادیر تضمین شود. ساختار خودکار معرفی شده برای کاهش مقدار بیشین ه موجود، مورد استفاده قرار میگیرد. عالوه براین، در استراتژی ارایه شده، بقیه درجات عضویت با توجه به فاصله خود با مقدار بیشینه و همچنین نرخ کاهش مقدار بیشینه، کاهش خواهند یافت. این مقاله با استفاده از روابط ریاضی اثبات مینماید که نسبت بین مقادیر درجات عضویت قبل و پس از کاهش دستنخورده باقی خواهد ماند که باعث حل مشکل از دست رفتن اطلاعات میشود. علاوه براین، سطح بالاتر دقت تصمیمات در استراتژی نوین ارایه شده در مقایسه با دیگر مجموعه های فازی نظیر مجموعه- های فازی زوج متعامد درجه q و T-کروی با استفاده از مثالهای مختلف نشان داده شده است.

  • صفحات 171-186

    در زندگی واقعی قرار است وقوع یک سری چیزها به ترتیب اتفاق بیافتد. بنابراین، لازم است توالی به عنوان عاملی حیاتی در مدیریت انواع مختلف چیزها در محیط فازی در نظر گرفته شود. با این حال، تحقیقات مرتبط کمی برای ارایه راه حل منطقی برای این تقاضا انجام شده است. بنابراین، چگونگی اندازه گیری درجه عدم قطعیت مجموعه های فازی ترتیبی هنوز یک موضوع باز است. برای پرداختن به این موضوع، یک آنتروپی فازی ترتیبی جدید دراین مقاله با در نظر گرفتن ترتیب گزاره ها در اندازه گیری سطح عدم قطعیت در محیط فازی پیشنهاد شده است. در مقایسه با آنتروپیهای پیشنهادی قبلی، اثرات بر درجات عدم قطعیت فازی ناشی از توالیهای گزاره های متوالی در مقادیر اندازه گیری با استفاده از روش پیشنهادی در این مقاله تجسم مییابد. علاوه براین، چند مثال عددی برای تایید صحت و اعتبار آنتروپی پیشنهادی ارایه شده است.

  • صفحات 187-202

    هدف اصلی این مقاله بررسی سورهای کلی و وجودی روی جبرهای مبتنی بر t-هنجار تکواره ای غیرتلفیقی است که معناشناسی جبری برای منطق t-هنجارهای چپ-پیوسته غیرتلفیقی و باقیمانده های آنهاست، و کالس جبرهای حاصل را IMTL -جبرهای مونادیک مینامند. ابتدا برخی از خصوصیات جبری مرتبط با آنها را مطالعه و ثابت میکنیم که گوناگونی IMTL -جبرهای مونادیک، معادلهای معنایی جبری منطق فازی مجهول مونادیک ∀ mMTL است، که معادل با منطق فازی معین (IMTL) S5 است و تمامیت ∀ IMTL را از طریق IMTL -جبرهای مونادیک تابعی نشان می- دهیم. عالوه براین، یک مطالعه سیستماتیک از ساختارهای جبری مونادیک را شروع میکنیم که به IMTL -جبرهای مونادیک مربوط میشود، که برخی از آنها MTL -جبرهای مونادیک، WNM - جبرهای مونادیک، NM -جبرهای مونادیک، BL -جبرهای مونادیک، MV -جبرهای مونادیک و جبرهای بولی مونادیک را تشکیل میدهند. در نهایت، برخی از معرفهای IMTL -جبرهای مونادیک را ارایه میدهیم. به طور خاص، IMTL -جبرهای قابل نمایش و مستقیما تجزیهناپذیر را توسط فیلترهای مونادیک مشخص میکنیم.

|
  • H. Iranmanesh, A. Parchami *, B. Sadeghpour Gildeh Pages 1-17

    This paper presents two approaches for testing quality to make adecision based on the extended process capability indices. Common methodsin measuring quality of the manufactured product have widely focused on theprecise specification limits, but in this study the lower and upper specificationlimits are considered as non-precise/fuzzy sets. Based on  a general statistical approach using an extended process capability index, the purpose of this study is  estimating a critical value  to determine whether the process meets the customer requirements. Moreover, a simulation approach to analyze the manufacturing process capability has been suggested for testing quality based on fuzzy specifications by normal data. Meanwhile, this paper discusses howwell the Monte Carlo simulation approach can be used for non-normal data.Finally, the real application of the proposed methods is investigated in a realcase study.

    Keywords: Quality control, process capability indices, fuzzy specification limits, testing hypotheses, Monte Carlosimulation
  • N. M. Ralevic, M. Delic, Lj. Nedovic * Pages 19-37

    This paper proposes a novel method for the construction of a fuzzy metrics and demonstrates application in image segmentation. Some new properties of t-norms, t-conorms, aggregation functions, and fuzzy metrics are proved, which provides the procedures for constructing a new fuzzy metric. We prove that by applying some types of t-norms, t-conorms and aggregation functions on the sequence of fuzzy metrics, a new fuzzy metric could be obtained. The application of the fuzzy metric constructed in this way is illustrated in image segmentation by using the textsf{FCM} algorithm. For the purpose of constructing a new fuzzy metric, an extended aggregation function called generalized quasi-arithmetic mean is considered.

    Keywords: aggregation functions, distance function, Fuzzy metric, image segmentation, triangular conorms, triangular norms
  • S. Y. Zhang, F. G. Shi * Pages 39-52

    The notion of betweenness spaces is very important in  convex structure theory. In this paper,  it is generalized to continuous lattices. Then  its some characterizations and properties are investigated.Finally  the categorical relationship between fuzzy generalized convex spacesand fuzzy betweenness spaces is discussed by using a special antitone Galois connection.

    Keywords: Fuzzy convex space, fuzzy betweenness space, generalized convex space, Galois connection, continuous lattice
  • S. M. A. Khatami * Pages 53-68

    One of the nice properties of the first-order logic is the compactness of satisfiability. It states that a finitely satisfiable theory is satisfiable. However, different degrees of satisfiability in fuzzy logics will pose various kinds of compactness in these logics.In this article, after an overview on the results around the compactness of satisfiability and compactness of $K$-satisfiability in H'{a}jek Basic logic, some new results are given around this issue.It will be shown that there are topologies on $[0,1]$ and $[0,1]^2$ for which the interpretation of all logical connectives of the Basic logic is continuous. Furthermore, a topology on first-order structures will be introduced for any similarity relation as well. Then by the same ideas as in continuous logic, the results around the compactness of satisfiability will be extended for Basic logic.

    Keywords: Basic logic, first-order Basic logic, Compactness, $K$-compactness, ultraproduct method, similarity topology
  • Z. Saghian, A. Esfahanipour *, B. Karimi Pages 69-87

    Fuzzy logic systems (FLSs) are proper tools for learning and predicting of real-world problems. Type-2 fuzzy sets are developments of the conventional type-1 fuzzy sets which are applied for prediction problems with uncertainty. Interval type-2 fuzzy logic system (IT2 FLSs) is the most wildly used type-2 FLS due to its efficiency and simplicity. Passenger demand prediction has a crucial role in the public transportation sector. Because of the nonlinearity and instability of the passenger arrivals prediction, IT2 FLS can be an appropriate method for solving this problem. In this paper, we develop a fuzzy logic system named KIT2 TSK for passenger arrivals prediction in subway stations. In our proposed model, we utilize the Kumaraswamy distribution in the construction of an IT2 TSK FLS. Furthermore, we develop a new input selection measure that applies the Schweizer–Sklar t-conorm operator in the variable selection process. The flexibility of the Kumaraswamy distribution leads to the ability to approximate several distributions using the same equation by different values for its shape parameters. Utilizing this property, we adopt our proposed model for passenger arrivals prediction of one line of the Tehran subway system as a case study. Moreover, to see the results on unusual days, passenger demand on public holidays, weekends, and special events are also taken into account. The results demonstrate that our proposed methodology has better performance in the hourly prediction of passenger arrivals compared to the benchmarks. The results for the chaotic Mackey-Glass problem also show the superiority of our proposed model.

    Keywords: fuzzy logic system, interval type-2 TSK FLS, Kumaraswamy distribution, passenger flow prediction, Public Transportation, subway systems
  • X. Y. Wu *, Y. Shi Pages 89-106

    In this paper, notions of LM fuzzy topological derived internal relation space and LMfuzzy topological derived interior space are introduced.It is proved that they are categorically isomorphic to LM fuzzy topological internalrelation space and LM fuzzy topological space. Also, notions of LM fuzzy topologicalderived enclosed relation space and LM fuzzy topological derived closure space are introduced. It is proved that they are categorically isomorphic to LM fuzzy topological enclosed relation space and LM fuzzy topological space.

    Keywords: LM fuzzy topological derived internal relation space, LM fuzzy topological derived interior space, LM fuzzy derived topological enclosed relation space, LM fuzzy topological derived closure space
  • E. Raisi Sarbizhan, M. M. Zahedi * Pages 107-126

    The current study aimed to describe the notion of the L-graph, which is constructed on a residuated lattice, presenting the idea of the maximal product of two L-graphs.    Moreover, the applied algorithm demonstrated its efficiency to a great extent to improve the educational system.    The results showed that the maximal product of both G and H and reversely, H    and  G are isomorphic L-graphs.    The maximal product of two L-graph automata was represented as a new notion,    followed by investigating their self-sufficiency conditions in two different modes.    In addition,  A(Z(G))star~A(Z(H)) and A(Z(H))star~A(Z(G))  were proved as two isomorphic-related L-graph automata considering the residuated lattice properties.    Then, correlations among A(Z(G))star A(Z(H)),  A(Z(G)),  and A(Z(H)) behaviors were explained.    As a result, some theorems of the relationship between L-graph automata and their maximal product were introduced.    Subsequently, some related theorems were proved, and several examples were provided to illustrate these new notions. Further, an application of the maximal product of two related L-graph automata was expressed in the factors affecting the spared of the coronavirus,  and accordingly,    some solutions were suggested to reduce the spread of the virus.

    Keywords: residuated lattice, L-graph, maximal product of two L-graphs, maximal product of two L-graph automata
  • W. Y. Zeng, H. S. Cui, Y. Q. Liu, Q. Yin *, Z. S. Xu Pages 127-137

    In this article, we propose a new distance measure between intuitionistic fuzzy sets(IFSs), which takes into account the membership degree, non-membership degree, and their difference between membership and non-membership degree of intuitionistic fuzzy sets, as well as the exponential distance measure to avoid information loss. Meanwhile we prove that it satisfies the axiomatic definition of distance measure, and do comparison analysis with some widely used distance measures. Finally, we apply our distance measure in pattern recognition, these results show that our distance measure can significantly overcome the drawback of information loss and have more widely application scope.

    Keywords: Intuitionistic fuzzy set, distance measure, exponential distance measure, pattern recognition, Decision making
  • A. Josy *, S. Mathew, J. N. Mordeson Pages 139-154

    Connectivity is an inevitable part of fuzzy graph theory. This article discusses about a parameter in  fuzzy graph theory termed as   neighborhood connectivity index. Several bounds and index values of structures like trees, cycles and complete fuzzy graphs are obtained. Generalized formula for neighborhood connectivity index of fuzzy graphs obtained by operations like union, join, composition, Cartesian product and tensor product are also developed. An algorithm for finding neighborhood connectivity index is also proposed. On practical grounds, a human trafficking problem is discussed as a real-life application.

    Keywords: Fuzzy graph, connectivity, neighborhood connectivity index, Human trafficking
  • M. Riyahi, A. Borumand Saeid, M. Kuchaki Rafsanjani * Pages 155-170

    Different extensions of fuzzy sets like intuitionistic, picture, Pythagorean, and spherical have been proposed to model uncertainty. Although these extensions are able to increase the level of accuracy, imposing rigid restrictions on the grades are the main problem of them. In these types of fuzzy sets, the value of grades and also the sum of them must be in the closed unit interval of [0, 1]. The sum condition seriously restricts the eligible values for grades. q-rung orthopair and T-spherical fuzzy sets have been introduced to establish a framework to tackle the mentioned problem for two-grade and three-grade fuzzy sets, respectively. Reducing the value of grades by means of power operator is the backbone idea of the both sets. However, these fuzzy sets are suffering from two drawbacks. The first one arises from the fact that there is no automatic structure to identify a proper power. Also, information loss is the other one which affects the accuracy of the decision-making process. This problem is a damaging consequence of changing the values of the grades. This paper introduces a novel reducing strategy to improve q-rung orthopair and T-spherical fuzzy sets by tackling the mentioned drawbacks. The proposed strategy solves out the former problem by establishing an automatic framework for finding a proper power which guarantee enough reduction of the values. The automatic framework is used for reducing the value of the maximum grade. Besides, the novel strategy reduces the rest of the grades according to their distance with the the maximum grade and it’s reduction rate. This paper proves mathematically that the ratio between the grades before and after of the reduction process will be intact, which results in solving information loss problem. Moreover, the higher accuracy level of the novel reduction strategy in comparison with the preceding methods, q-rung orthopair and T-sipherical fuzzy sets, is shown via different examples.

    Keywords: Intuitionistic fuzzy sets, non-standard fuzzy sets, picture fuzzy sets, Pythagorean fuzzy sets, q-rung orthopair fuzzy sets, reducing strategy, Spherical Fuzzy Sets, T-spherical fuzzy sets
  • Y. He, Y. Deng * Pages 171-186

    In real life, occurrences of a series of things are supposed to come in an order. Therefore, it is necessary to regard sequence as a crucial factor in managing different kinds of things in fuzzy environment. However, few related researches have been made to provide a reasonable solution to this demand. Therefore, how to measure degree of uncertainty of ordinal fuzzy sets is still an open issue. To address this issue, a novel ordinal fuzzy entropy is proposed in this paper taking orders of propositions into consideration in measuring level of uncertainty in fuzzy environment. Compared with previously proposed entropies, effects on degrees of fuzzy uncertainty brought by sequences of sequential propositions are embodied in values of measurement using proposed method in this article. Moreover, some numerical examples are offered to verify the correctness and validity of the proposed entropy.

    Keywords: Order, fuzzy environment, degree of uncertainty, Entropy
  • J. T. Wang *, X. L. Xin Pages 187-202

    The main goal of this paper is to study universal and existential quantifiers on involutive monoidal t-norm based algebras, which are algebraic semantics for the logic of involutive left-continuous t-norms and their residua, and the resulting class of algebras will be called monadic IMTL-algebras. First we study some of their related algebraic properties and prove that the variety of monadic IMTL-algebras is the equivalent algebraic semantics of monadic predicate fuzzy logic $mathbf{mMTL_{forall}}$, which is equivalent to the modal fuzzy logic $mathbf{S5(IMTL)}$, and show the completeness for $mathbf{IMTL_{forall}}$ via functional monadic IMTL-algebras. Moreover we start a systematic study of monadic algebraic structures that related to the monadic IMTL-algebras, some of which constitute the monadic MTL-algebras, monadic WNM-algebras, monadic NM-algebras, monadic BL-algebras, monadic MV-algebras and monadic Boolean algebras.Finally we give some representations of monadic IMTL-algebras. In particular, we character representable and directly indecomposable monadic IMTL-algebras by monadic filters.

    Keywords: Mathematical fuzzy logic, monadic predicate fuzzy logic, monadic IMTL-algebra, functional monadic IMTL-algebra, representation