فهرست مطالب

Journal of Agricultural Science and Technology
Volume:24 Issue: 3, May 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/01/20
  • تعداد عناوین: 18
|
  • محمود حاجی رحیمی، احمد سلطانی ذوقی، المیرا صیادچمانی صفحات 493-504

    کشاورزی یکی از بخش های مسیول برای تامین مواد غذایی کافی و کمک به امنیت غذایی کشورها است. با این وجود، این مسیولیت به دلیل رشد سریع جمعیت و افزایش تقاضا برای غذا، روز به روز سخت تر و چالش برانگیزتر می شود. پیامد این چالش، بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی و تخریب محیط زیست است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ساختار هزینه، صرفه جویی حاصل از مقیاس و کشش های قیمتی و جانشینی نهاده ها برای محصولات عمده کشاورزی در مزارع دشت قروه- دهگلان در استان کردستان با استفاده از الگوی تابع هزینه ترانسلوگ باشد. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنانه و با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای در سال زراعی 97-1396 به دست آمد. نتایج نشان داد که سهم نهاده آب به طور متوسط در هزینه تولید محصولات مورد بررسی 12 درصد است. همچنین نتایج نشان داد کشش های خود قیمتی معمولی تقاضا برای نهاده های تولید منفی و کوچکتر از یک هستند. باوجو این، نتایج کشش های خود قیمتی آلن- اوزاوا نشان داد که تقاضا برای نهاده ها و بخصوص آب کشاورزی می تواند کشش پذیر باشد. کشش خود قیمتی معمولی و آلن-اوزاوا برای نهاده آب به ترتیب 76/0- و 7/6- به دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که مزارع گندم، گوجه فرنگی، جو و یونجه در منطقه مورد مطالعه از صرفه حاصل از مقیاس برخوردار هستند، در حالی که مزارع سیب زمینی، خیار و چغندرقند با عدم صرفه حاصل از مقیاس مواجه هستند.

  • و. ناپاسینتوونگ صفحات 505-520

    هدف تایلند تبدیل شدن به یک "مرکز بذر" در منطقه است و هم اکنون دومین صادرکننده بزرگ بذر محصولات کشاورزی در آسیا است. ذرت بیشترین سهم را در صادرات بذر دارد و گیاه اصلی برای رونق صنعت تولید بذر است. یکی از اهداف سیاست تبدیل شدن به یک "مرکز بذر"، تولید و صادرات بذر با نام تجاری تایلندی با کیفیت بالا است. در شرایط فعلی، ساختار صنعت بذر ذرت به گونه ای است که در چند شرکت چند ملیتی (MNCs) متمرکز شده و این پرسش مطرح است که آیا شرکت های ملی و محلی می توانند مزایایی مشابه شرکت های چند ملیتی به کشاورزان بدهند یا خیر. هدف پژوهش حاضر مقایسه هزینه ها و بازده ها در همه گروه های شرکتهای بذر ذرت و تعیین عوامل مربوط به مشارکت کشاورزان در قراردادها است. نتایج نشان می دهد که با وجود هزینه تولید بیشتر، به طور کلی، شرکت های چند ملیتی درآمد خالص بیشتری به کشاورزان میدهند و علت آن بهره وری بالا و قیمت بالاتری است که به لحاظ رعایت الزامات سختگیرانه مفاد قرارداد به کشاورزان پرداخت می شود. در این مورد شرکت های ملی در مرحله بعد قرار دارند. این در حالی است که شرکت های محلی کمترین درآمدخالص را پرداخت می کنند. عوامل مهم مشارکت کشاورزان در گروه های مختلف شرکت های بذرشامل نیاز به نیروی کار خانگی، سرمایه گذاری در آبیاری، اندازه مزرعه، اجاره زمین، و سن کشاورزان است.

  • ح. صفاری، ه. فرهادیان، ح. صذیقی، ش. چوبچیان، ع. عباسی صفحات 521-535

    از جمله راهکارهای کلیدی در آموزش عالی، در اولویت قرار داد ن توسعه دانشگاه کارآفرین است. دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان یکی از متولیان اصلی نظام آموزشی عالی مهارتی بخصوص در بخش کشاورزی است که هدف آن فراهم آوردن موجباتی است که دانش آموختگان بتوانند دانش و مهارت لازم را کسب نمایند. جهت نیل به این مهم، دانشگاه باید بتواند به توسعه آموزش های کارآفرینی در سیستم آموزشی و برنامه ریزی خود بپردازد. هدف این پژوهش تحلیل راهبردی دانشگاه جامع علمی کاربردی کارآفرین در بخش کشاورزی است. نمونه آماری این پژوهش را 19 نفر از روسا، معاونین، مدیران پیشین و حال حاضر دانشگاه و خبرگان و روسای مراکز کشاورزی علمی کاربردی تشکیل دادندکه پس از مصاحبه با این افراد و رسیدن به اشباع نظری، نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصت های مراکز کشاورزی علمی کاربردی مشخص گردید و از برآیند ماتریس این نقاط، راهبرد تهاجمی به عنوان مناسب ترین راهبرد برای برای مراکز کشاورزی دانشگاه جامع علمی کاربردی تعیین گردید. مهترین راهبردهای این رویکرد عبارت از: ساماندهی و توسعه متوازن دوره های آموزش علمی کاربردی کشاورزی، طراحی و پیاده سازی مدل نیازسنجی آموزشی در بخش کشاورزی در هر یک از استان ها، توسعه آموزش های پودمانی کشاورزی و ورود به ظرفیت های جدید بازار کار با کمک دستگاه های اجرایی، ارتقای کیفیت مولفه های آموزش کشاورزی، توسعه منابع مالی و استفاده از پتانسیل های موجود در بخش کشاورزی بدون تحمیل هزینه به دولت و پژوهش محور نمودن تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های حاکم مبتنی بر فناوری روز کشاورزی و منابع طبیعی می باشد.

  • ر. قنبری موحد، س. غلامرضایی صفحات 537-549

    بیماری همه گیر کووید-19 که باعث اضطراب و ترس در انسان می شود، بر سلامت روان میلیون ها انسان تاثیر منفی گذاشته است. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر کووید-19 بر سلامت روان در میان خانوارهای روستایی ایران انجام شده است. این مطالعه مقطعی بین 2 تا 29 اکتبر سال 2020 بین 375 خانوار روستایی انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه Symptom Checklist 90 (SCL-90) جمع آوری گردید. برای ارزیابی عوامل مرتبط با سلامت روان از تجزیه و تحلیل توصیفی و رگرسیون لجستیک چند متغیره استفاده شد. شیوع نرخ بالای اختلال ایده پردازی پارانویید (6/64 درصد)، حساسیت بین فردی (5/59 درصد) و خصومت (1/48 درصد) در جمعیت روستایی در طی بیماری همه گیر کووید-19 در ایران گزارش شده است. بعلاوه، نتایج نشان داد که جنسیت، تعداد فرزندان، میزان وام ها، از دست دادن عضوی از خانواده یا دوستان به دلیل کووید-19، نگرانی در مورد عدم امنیت غذایی، قرار گرفتن در معرض اخبار مربوط به کووید-19 و دسترسی به مراکز پزشکی پیش بینی کننده های قابل توجهی از سلامت روان بودند. این یافته ها نشان دهنده نیاز به سیاست های عمومی متمرکز بر اختلالات روانی در مناطق روستایی در طی بیماری همه گیر کووید-19 و انجام اقدامات لازم برای گروه های آسیب پذیر در جمعیت روستایی است.

  • ر. رضایی، پ. گ. م. ون درهیدن صفحات 551-566

    نیاز فزاینده به منابع انرژی و تهدید کمبود سوخت های فسیلی موجود در آینده همراه با مسایل زیست محیطی نامطلوب ناشی از مصرف این سوخت ها، به ویژه تغییرات آب و هوایی، سبب شده است تا کشورها به دنبال شیوه های پایدار و سازگار با محیط زیست برای تولید انرژی باشند. در این میان، توجه بسیاری از پژوهشگران در سال های اخیر به انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های مرتبط با آنها جلب شده است. اگرچه، شواهد حاکی از آن است که پذیرش عمومی و اجتماعی فناوری های انرژی های تجدیدپذیر پایین است، و افراد به ویژه در مناطق روستایی کشورهای در حال توسعه، تمایل پایینی برای پذیرش و استفاده از چنین فناوری هایی دارند. بر این اساس، هدف این پژوهش بررسی عوامل تاثیرگذار بر قصد روستاییان ایرانی برای استفاده از فناوری های انرژی های تجدیدپذیر با استفاده از دو مدل اجتماعی- روان شناختی با انگیزه های خودخواهانه و دگرخواهانه و تلفیق این مدل ها در قالب یک چارچوب تیوریکی جامع بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه از 393 نفر از روستاییان در شهرستان زنجان در شمال غربی ایران گردآوری شد. نتایج پژوهش نشان داد که هنجار شخصی، نگرش، هنجار اجتماعی و کنترل رفتاری درک شده اثر مثبت و معنی داری بر قصد استفاده از فناوری های انرژی های تجدیدپذیر داشتند. به طور مهمتر، نتایج این پژوهش اثربخشی مدل های اولیه فعال سازی هنجارها و رفتار برنامه ریزی شده را در تبیین قصد روستاییان تایید کرد. با این حال، سودمندی و قابلیت کاربرد مدل تلفیقی فعال سازی هنجارها- مدل رفتار برنامه ریزی شده از تک تک مدل ها بیشتر بود. افزون بر این، مدل اولیه فعال سازی هنجارها در مقایسه با مدل رفتار برنامه ریزی شده نقش پررنگ تری در مدل تلفیقی داشت. روی هم رفته، جهت گیری های دگرخواهانه نسبت به انگیزه های خودخواهانه در مورد تبیین قصد رفتاری برای استفاده از فناوری های انرژی های تجدیدپذیر در بین روستاییان ایرانی پراهمیت تر بود. به طور کلی، یافته های این پژوهش از مشارکت نظری و کاربردی در حوزه توسعه انرژی های پایدار در ایران و دیگر کشورهای در حال توسعه برخوردار بود.

  • پ. رای، ر. س. پانیگراهی، ب. پ. موهاپاترا صفحات 567-578

    پژوهش حاضر تلاشی است در اولویت بندی مهارت های ضروری برای کارآفرینی کشاورزی برای موفق شدن جوانان روستایی در کارآفرینی کشاورزی. به این منظور، ابعاد مهارت های مختلف کارآفرینی کشاورزی و مهارت های مشخص کارآفرینی کشاورزی در جوانان روستایی شناسایی گردید و با روش مقایسه زوجی (paired comparison) توسط کارشناسان خبره مورد مقایسه قراردادهشد. در این زمینه، وزن دهی به مهارت های کارآفرینی کشاورزی با استفاده ازتکنیک های تصمیم گیری چند معیاره (که فرایند سلسله مراتبی تحلیلی فازی خوانده می شود) برآورد و تحلیل شد. ابعاد مهارت های کارآفرینی کشاورزی و مهارتهای فردی نیز بر مبنای برآورد های وزنی اولویت بندی شد. جمعیت نمونه در محل مطالعه شامل جوانان روستایی ایالت آودیشا در هندوستان بود. برآورد اندازه نمونه بر اساس معیارهای انتخاب با روش نمونه گیری هدفمند در حد250 نفر از پنج ناحیه با شرایط آب وهوایی وکشاورزی مختلف انجام شد. بر اساس نتایج، مهارت های فکری راهبردی به عنوان مهمترین مهارتها مشخص شد، و مهارت های تشخیص فرصتها، تاب آوری، انگیزه های کارآفرینی کشاورزی، برنامه ریزی کسب وکار کشاورزی و مهارتهای تصمیم گیریهای محکم که در مجموعه مهارت های لازم برای موفقیت در کسب وکار کشاورزی نقش تعیین کننده دارند پنج رتبه اول را به دست آوردند. کمبودی که در میان جوانان روستایی بیشتر مشاهده شد شامل پشتکار، مدیریت تدارکات کشاورزی و ارتباطات موثر بود. این مهارت های ضروری برای کارآفرینی کشاورزی میتوانند ابزاری باشند در جداسازی وغربال گری جوانان روستایی برای برنامه های جهت گیری کشاورزی.

  • م. زارعی، و. فدایی، م. میرزایی صفحات 579-590

    در این پژوهش، عصاره الکلی بلوط ایرانی (Quercus Persia) با غلظت 25/0 درصد (وزنی/حجمی) به شیر پنیرسازی افزوده شد و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی نمونه های پنیر تولیدی طی نگهداری 60 روزه در 4 درجه سانتی گراد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نمونه ی حاوی عصاره بلوط (T1) در قیاس با نمونه شاهد (T0) به طور معناداری دارای محتوای پلی فنل کل و فعالیت ضد اکسیدانی بالاتر و اسیدیته پایین تری بود. در شروع زمان نگهداری، بالاترین عدد محتوای پلی فنل کل (128.83±0/467 mg GAE/g) و فعالیت ضد اکسیدانی (97.12±0.095%) بر اساس فعالیت جذب رادیکال DPPH (2 و 2، دی فنیل- 1- پیکریل هیدرازیل) به T1 اختصاص داشت؛ فعالیت ضد اکسیدانی طی زمان نگهداری به طور معناداری کاهش یافت؛ امتیازات طعم، بو و پذیرش کلی در T1 بیشتر از T0 بودند. محتوای اسید های چرب زنجیر کوتاه در پنیر طی زمان نگهداری متغیر بود ولی تغییر معناداری در محتوای اسید های چرب زنجیر بلند مشاهده نگردید. میزان اسید های چرب بوتریک، کاپروییک، کاپریلیک، کاپریک، لوریک، میریستیک، پالمیتیک، اولییک (ترانس) و لینولییک (سیس) در T1 به طور معناداری بالاتر از T0 بود. هیچ تغییر معناداری در محتوای این اسید های چرب طی زمان نگهداری مشاهده نگردید. نتایج ارزیابی میکروبی حاکی از پایین تر بودن معنادار شمارش کلی میکروبی، کلی فرم ها و کپک و مخمر در T1 در قیاس با T0 بود. به طور کلی، عصاره بلوط ایرانی به عنوان منبع ارزشمندی از ترکیبات پلی فنلی ضد اکسیدانی و ضد میکروبی بدون تاثیر منفی بر خواص حسی و فیزیکو شیمیایی پنیر کوزه تولیدی، میتواند زمان ماندگاری آن را افزایش دهد.

  • ف. ناظوری، ا. زمانی بهرامآبادی، آ. رفیعی، س. ح. میردهقان صفحات 591-602

    انار یک میوه محبوب و غنی از آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است، اما برای ذخیره پس از برداشت بسیار حساس است. تاثیر گاما آمینو بوتریک اسید (GABA) در غلظت های 5 و 10 میلی مولار همراه با %5/0 واکس کارنوبا به عنوان پوشش خوراکی روی افزایش عمر ذخیره سرد میوه انار رقم ’ملس ساوه‘ بعد از 45 و 90 روز بررسی شد. پوشش ها توانستند سفتی پوست (حداکثر 02/4 کیلوگرم نیرو)، سفتی آریل (حداکثر 82/0 کیلوگرم نیرو) و تازگی میوه را حفظ کنند، نشانه های آسیب سرمایی را مهار کنند، تشکیل مالون دی آلدهید پوست (حداقل 74/0 نانومول در گرم) و از دست رفتن عطرو طعم را کاهش دهند، و فعالیت آنتی اکسیدانی آریل (حداکثر %9/94) را افزایش دهند. مقدار آنتوسیانین آریل در میوه های پوشیده شده با 5 میلی مولار GABA نسبت به میوه های بدون پوشش پایدارتر بود. اما پوشش ها کاهش وزن را در روز 45 افزایش دادند (%0/11 در 10 میلی مولار GABA و %3/8 در شاهد)، این پارامتر بعد از 90 روز در میوه های پوشش دار و بدون پوشش مشابه بود. میزان ترکیبات فنولی آریل در میوه های پوشش دار در روز 90 بالاتر بود اما در روز 45 تفاوتی نداشت (حداکثر 08/0 میلی گرم در 100 گرم). درخشندگی آریل در روز 45 در شاهد افزایش یافت، اما میوه های پوشش دار بیشتر مشابه زمان برداشت بودند. بعد از 90 روز، نمونه های شاهد و پوشش دار مشابه بودند. شاخص های a*، b*، و کرومای پوست و آریل با گذشت زمان کاهش یافتند و پوشش ها اثر معنی داری روی آن ها نداشتند. زاویه رنگ پوست و آریل تحت تاثیر زمان و پوشش ها قرار نگرفت. نتایج، مفید بودن پوشش ها را برای حفظ کیفیت پس از برداشت میوه انار پیشنهاد می کنند.

  • م. لیو، س. هو، ه. کو، و ه. کایی صفحات 603-616

    به منظور بهبود کیفیت و کارآیی یک پشته ساز (ridger) و بررسی اثر شرایط کار روی عملکرد آن، یک مدل کوپلینگ پیشنهاد شد که شامل اجزای کلیدی یک پشته ساز یک طرفه شالیزار و خاک و برمبنای روش عنصر گسسته بود. سپس، با پارامترهای عملیاتی پشته ساز به عنوان عامل های آزمایش وسفتی خاک و گشتاور آن به عنوان شاخص های ارزیابی، یک آزمون متعامد(orthogonal test) طراحی گردید و بهینه سازی پارامتراز طریق روش تحلیل سطح پاسخ (response surface analysis) اجرا شد. شرایط کاری بهینه به صورت زیر تنظیم شد: سرعت رو به جلو ماشین برابر 3/0 متر در ثانیه، سرعت چرخشی خاکورزی دورانی برابر 500چرخش در دقیقه، و عمق کاری خاکورز دورانی برابر 200 میلی متر. سفتی خاک متناظر برابر بود با 58/2592 کیلو پاسکال و گشتاور کاری خاکورز دورانی در برش خاک و دستگاه فشرده سازی پشته به ترتیب برابر 1/255 نیوتن متر و1/360 نیوتن متر بود. بالاخره، یک آزمون کالیبراسیون گشتاور روی دستگاه سازنده پشته فشرده ساز اجرا گردید و مدلی از اندازه گیری گشتاور تهیه شد. با مقایسه نتایج شبیه سازی بهینه و نتایج آزمایش، خطای نسبی گشتاور خروجی دستگاه سازنده پشته فشرده برابر 77/4% و مقدار نظیر آن برای سفتی خاک پشته برابر 77/6% به دست آمد.

  • ج. جوادی مقذم، د. مومنی، ق. زارعی صفحات 617-633

    هدف از این مطالعه طراحی یک مکانیسم استنتاج عصبی فازی تطبیقی ​​(ANFIS) و یک شبکه عصبی چند جمله ای (PNN) برای بهبود مدل سازی و شناسایی برخی متغیرهای آب و هوایی در یک گلخانه است. علاوه بر این، یک الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات با رفتار کوانتومی پایدار (SD-QPSO) به عنوان یک الگوریتم یادگیری برای آموزش پارامترهای ثابت ساختارهای ANFIS و PNN استفاده شد. برای حذف نویز داده های اندازه گیری شده، از روش تبدیل موجک استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ داده اندازه گیری شده از یک بازه از پیش تعریف شده فراتر نمی رود. علاوه بر این، برای نشان دادن عملکرد مدل سازی، مجموعه ای از معادلات دیفرانسیل به عنوان یک مدل دینامیکی بر اساس رابطه انرژی و تعادل جرم در یک گلخانه مشخص به دست آمدند. برای اهداف شبیه سازی، دمای سطح خاک، هوای داخلی و پوشش سقف گلخانه برای مدل ANFIS، PNNو دینامیکی در نظر گرفته شد. نتایج مدل سازی و شبیه سازی با نتایج تجربی یک گلخانه آزمایشی کمانی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که مدل های پیشنهادی در پیش بینی اقلیم گلخانه دقیق تر بوده و به راحتی قابل استفاده هستند. علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که مدل PNN با اندازه جمعیت کمتر از ساختار ANFIS برای پیش بینی دمای هوای داخل و سقف موثرتر بود. در این مطالعه، یک سیستم شناسایی آنلاین نیز برای شناسایی بلادرنگ داده های تجربی پیشنهاد شد. نتایج شبیه سازی به دست آمده نشان داد که عملکرد مدل پیشنهادی و سیستم شناسایی برای پیش بینی و شناسایی دمای سطح خاک، هوای داخلی و پوشش سقف گلخانه موثر بود. این مطالعه نشان داد که الگوریتم شناسایی می تواند برای پیش بینی و تایید نتایج مدل استفاده شود. در نهایت، نتایج تحلیل حساسیت روی مدل ها نشان داد که دمای داخل و سقف گلخانه چگونه توانست تحت تاثیر دمای بیرون و خاک قرار بگیرد.

  • م. جعفری، ح. رنجبراقدم، ش. گلدسته، ع. زمانیو ا. سلیمان نژادیان صفحات 635-648

    یکی از شکارگران مهم و پرخور کنه های تارتن، کفشدوزکStethorus gilvifrons (Mulstant) می باشد، که از تمامی مراحل زندگی این کنه تغذیه می کند. در این پژوهش، تاثیر گونه های شکار و گیاهان میزبان مختلف روی روند رشد و نمو و پراسنجه های جدول زندگی کفشدوزکS. gilvifrons بررسی شد. برای این منظور، طول دوره رشدی مراحل نابالغ، زنده مانی، طول عمر و میزان باروری کفشدوزک های بالغ با تغذیه از کنه تارتن دو لکه ای، Tetranychus urticae Koch روی گیاهان میزبان ذرت و لوبیا چشم بلبلی و کنه شرقی مرکبات، Eutetranychus orientalis Klein روی گیاه کرچک، مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها طبق روش تجزیه جدول زندگی دو جنسی در شرایط آزمایشگاهی در دمای 1±27 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی60-70 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام شد. بر اساس نتایج، کوتاه ترین دوره رشد و نمو و طول عمر کفشدوزک های بالغ ماده به ترتیب روی میزبان های گیاهی ذرت و لوبیا چشم بلبلی و بیشترین آن روی گیاه کرچک ثبت شد. در حالی که کمترین مقدار باروری، نرخ خالص تولید مثل (R0) و نرخ ذاتی افزایش جمعیت (r) به ترتیب 49/11±65/107 نتاج (تخم)، 41/4±63/20 نتاج (تخم) و 0072/0±1001/0 (بر روز) روی کرچک و بیشترین مقدار پراسنجه های ذکر شده به ترتیب 18/20±67/158 تخم، 47/8 ± 63/43 تخم و 0069/0± 1448/0 بر روز روی گیاه ذرت برآورد شد. نتایج بدست آمده، اثرات معنی دار نوع گیاهان میزبان و گونه های شکار روی طول دوره رشد و نمو و پراسنجه های جمعیت نگاری کفشدوزک شکارگر S. gilvifrons را اثبات کرد. نتایج حاصل از پژوهش حاضر، در راستای پرورش انبوه کفشدوزک S. gilvifrons و درک بهتر تغییرات جمعیت آن تحت تاثیر گونه شکار و گیاهان میزبان، مفید و قابل استفاده خواهد بود.

  • ز. زارعی احمد آبادی، م. درب امامیه، ح. ع. واحدی صفحات 649-663

    شپشک نخودی Eulecanium tiliae (L.) (Hem.: Coccidae)، در اکثر مناطق ایران به عنوان یک آفت بالقوه برای انواع درختان میوه است و در مناطق عمده باغداری در ایران روی هسته داران Prunus spp. و از جمله Prunus cerasus به شمار می آید. این آفت حضور و جمعیت بیشتری در باغات سمپاشی نشده دارد. این بررسی نشان داد که این آفت یک نسل در سال دارد و زمستان گذرانی آن به صورت پوره سن دوم بر روی سرشاخه های یک یا دو ساله است. مشاهدات نشان داده که آلودگی شدید باعث زرد شدن زودرس برگ و ضعف درختان می شود. در این تحقیق ، الگوی توزیع فضایی ، نوسانات جمعیت و تغییرات فصلی برای تمام مراحل E. tiliae در یک باغ گیلاس در استان کرمانشاه طی دو فصل رشد در سال های 1395 و 1396 بررسی شد. برای تعیین الگوی توزیع فضایی حشرات مورد مطالعه از چهارروش شاخص پراکندگی، موریستا و روش های رگرسیونی (تیلور و آیوایو) استفاده شد . برای تعیین تعداد نمونه ی مورد نیاز، در ابتدا یک نمونه برداری مقدماتی انجام شد و برای سایر تاریخها با توجه به داده های نمونه برداری تاریخ قبلی، تعداد نمونه مورد نیاز اصلاح شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری Minitab16 و Microsoft office excel 2016 انجام شده است. در بیشتر روش های مورد استفاده، الگوی توزیع فضایی آفت در هر دو سال تجمعی نشان داده شد. نتایج به دست آمده از شاخص موریستا نشان داد که توزیع تصادفی پوره سن دوم (در 28 فروردین 1395، Ib = 0.440 ، Z = -1.218)، (در 27 فروردین 1396، Z = -0.179، Ib = 0.942)، (-1.96 <Z <1.96) میباشد که این تغییرات نشان می دهد که توزیع فضایی در طول فصل تغییر میکند. آگاهی از الگوی توزیع فضایی آفت می تواند در تعیین بهترین تصمیم گیری جهت کنترل آفت در برنامه های مدیریت تلفیقی آفات کمک کند.

  • ا. فاطمی، پ. معاونی، ج. دانشیان، ح. مظفری، م. غفاری صفحات 665-678

    آفتابگردان (.Helianthus annuus L) یک گیاه دانه روغنی در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری با آب و هوای خشک تا نیمه خشک است و تولید آن در مراحل پر شدن دانه و گلدهی تحت تاثیر خشکی قرار می گیرد. با توجه به نقش کلیدی منیزیم (Mg) در بسیاری از فرآیندهای متابولیکی، به نظر می رسد نانوذرات منیزیم بتوانند عملکرد آفتابگردان را در تنش خشکی بهبود بخشند. این آزمایش بصورت کرت های دوبار خردشده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه فاکتور شامل فاکتور اول: رژیم آبیاری (آبیاری نرمال و تنش خشکی)، فاکتور دوم: ارقام آفتابگردان (فرخ، شمس، قاسم و برزگر)، و فاکتور سوم: زمان کاربرد نانوذرات منیزیم (محلول پاشی در مرحله گلدهی و محلول پاشی در مرحله پر شدن دانه) با 3 تکرار در مزرعه در دو سال 97-1396 و 98-1397 انجام شد. چندین صفت فیزیکی-بیوشیمیایی همراه با عملکرد دانه و درصد روغن اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج، محلول پاشی نانوذرات منیزیم باعث افزایش محتوای آب نسبی، کلروفیل و کاروتنویید، کربوهیدرات های محلول و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی تحت خشکی شد. علاوه بر این، محلول پاشی نانوذرات منیزیم باعث کاهش نشت الکترولیت و محتوای مالون دی آلدیید در گیاهان تحت تنش شد. کاربرد نانوذرات منیزیم در مراحل گلدهی و پر شدن دانه، عملکرد دانه و درصد روغن را به مقدار اندکی افزایش داد. به طور کلی، یافته های ما نشان داد که نانوذرات منیزیم با بکارگیری چندین مکانیسم از جمله سیستم آنتی اکسیدانی بهبود یافته، رنگدانه های فتوسنتزی بیشتر و سطح بالاتر متابولیت های اولیه، عملکرد آفتابگردان را در تنش خشکی بهبود می بخشند.

  • س. آکان صفحات 679-691

    شرایط نگهداری نامناسب اسفناج با فرآوری کمینه باعث می شود که مقبولیت و انتخاب آن در رژیم غذایی از نظر ارزش غذایی برای سلامت انسان کاهش یابد. در این پژوهش، اثرهای دما (4 درجه سانتیگراد و 10 درجه سانتیگراد) و مواد بسته بندی شامل پلی پروپیلن (PP)، پلی وینیل کلراید (PVC)، و پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) برای تعیین شرایط نگهداری اسفناج با فرآوری کمینه بررسی شد. بر اساس نتایج، در تیمار PP در4 درجه سانتی گراد، کلروفیل a (550/0 میلی گرم در گرم)، کلروفیل b (500/0 میلی گرم در گرم)، کلروفیل کل (050/1 میلی گرم در گرم) و کاروتنوییدهای کل (310/0 میلی گرم در گرم) حفظ شدند. همچنین، بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی (74.14% I) و محتوای فنل کل (183.75 میلی گرم در 100 گرم در 1 معادل اسید گالیک) در بسته های PP ثبت شد. کیفیت چشمی اسفناج وضعیت یکسانی را در همه بسته ها به جز تیمارشاهد نشان داد و نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد در بهبود کیفیت چشمی اسفناج با فرآوری کمینه بسیار مفید بود. علاوه بر این، LDPE افزایش اتلاف وزن (0.41٪) و نرخ تنفس (27.32 میلی لیتر CO2 درکیلوگرم در ساعت) را به تاخیر انداخت. پی وی سی رنگ سبز اسفناج را در دمای 4 درجه سانتیگراد حفظ کرد. برخی نتایج نگهداری در 10 درجه سانتیگراد به دلیل تلفات سریع کیفیت، ناپسند بود. نتیجه این است که نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد در بسته بندی PP روشی موثری است برای بهبود انبارداری پس از برداشت اسفناج با فرآوری کمینه.

  • ا. شهبازی، ب. صفی پور، ک. سعیدی، و پ. گلکار صفحات 693-705

    گونه های N. sativa وdamascena N.، دو گونه مهم از جنس Nigella هستند که دارای کاربردهای دارویی و صنعتی بسیاری می باشند. هر دو گونه در مناطق خشک و نیمه خشک که نحت تاثیر تنش خشکی می باشد، کشت و کار می شوند. در مطالعه حاضر تاثیر تنش خشکی روی عملکرد دانه، درصد و عملکرد روغن، محتوای کل فنول و فلاونویید و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی هر دو گونه در طی دو فصل رشد زراعی (1397 و 1398) مورد مطالعه قرار گرفت. در این آزمایش، سطوح مختلف آبیاری (شاهد، تنش ملایم و تنش شدید) و دو گونه (N. sativa و damascena.N) به ترتیب به عنوان کرت های اصلی و فرعی مورد مطالعه قرار گرفتند. عملکرد دانه و روغن در هر دو گونه با شرایط تنش خشکی کاهش نشان داد. میانگین عملکرد دانه و روغن در N. sativa به ترتیب 65/540 و 92/206 کیلوگرم درهکتار بود. همچنین عملکرد دانه و روغن در damascene N. به ترتیب 37/286 و 29/100 کیلوگرم درهکتار بود. تنش خشکی ملایم منجر به افزایش محتوای روغن در هر دو گونه شد، اما تنش شدید به صورت معنی داری باعث کاهش محتوای روغن در N. sativa شد. در هر دو گونه لینولییک اسید دارای بیشترین درصد و به دنبال آن اولییک اسید و پالمتیک اسید قرار گرفتند. تنش خشکی منجر به کاهش اسیدهای چرب غیر اشباع (لینولنیک اسید و لینولییک اسید) و افزایش اسیدهای چرب اشباع (استیاریک اسید و پالمتیک اسید)، محتوای کل فنول و فلاونویید شد. مقدار IC50 با افزایش محتوای کل فنول و فلاونویید کاهش نشان داد. به صورت کلی، تنش خشکی تاثیر منفی بر روی عملکرد دانه و روغن و کیفیت روغن خوراکی در این گونه ها داشت. با توجه به عملکرد دانه و روغن قابل قبول و ترکیب اسیدهای چرب مطلوب گونه N. damascena این گونه می تواند در برنامه های اصلاح نباتات به منظور تولید روغن خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.

  • ع. بافکار*، ح. ع. علیزاده، ج. مظفری صفحات 707-722

    دشت عباس یکی از دشت های مهم استان ایلام واقع در جنوب غرب ایران می باشد. یکی از مهمترین محدودیت های توسعه کشاورزی در ایران محدودیت منابع آب می باشد. پروژه انتقال آب از سد کرخه به دشت عباس با هدف رفع مشکل کمبود آب منطقه در سال 2008 به بهره برداری رسید. هدف از این مطالعه بررسی سناریوهای مختلف مدیریت منابع آب بر شرایط اقتصادی و زیست محیطی دشت عباس با استفاده از روش پویایی سیستم ها بود. مدل مفهومی شامل پنج زیر مدل تقاضای آب، عرضه آب، تنش های محیطی، اقتصاد آب و محیط زیست می باشد. سناریوهای عرضه آب مورد ارزیابی شامل تخصیص 160، 170، 180 و 200 میلیون مترمکعب از سد کرخه و مصرف سالانه 90، 80، 70 و 60 میلیون مترمکعب از آب زیرزمینی دشت می باشد. نتایج نشان داد که در همه سناریوهای انتقال آب از سد کرخه باعث افزایش تراز آب زیرزمینی، کاهش کیفیت آب زیرزمینی، کاهش تهویه خاک، افزایش شوری منطقه توسعه ریشه و به تبع آن کاهش عملکرد محصولات کشاورزی می شود. همچنین نتایج اجرای مدل نشان داد که با افزایش برداشت آب زیرزمینی نیاز به زهکشی کاهش پیدا می کند. استفاده از منابع آب زیرزمینی و استفاده از الگوی کشت پر مصرف با تاکید بر افزایش سطح علوفه و چغندر می تواند باعث کاهش مشکلات زهکشی و کاهش هزینه های اجرای شبکه زهکشی شود. نتایج ارزیابی سناریوهای مختلف عرضه نشان داد که اجرای سناریوی اول (تخصیص 160 میلیون متر مکعب از سد کرخه و برداشت 90 میلیون متر مکعب از آبخوان دشت) به همراه کاشت الگوی کشت پرمصرف موثرتربن سناریو برای کاهش مشکلات زهکشی دشت می باشد. در این شرایط سطح آب زیرزمینی در عمق 10 متری از سطح زمین تثبیت می شود.

  • ا. محسنی، ع. ریحانی تبار*، ن. نجفی، ش. اوستان، ک. بازرگان صفحات 723-737

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر زمان خوابانیدن و لجن فاضلاب بر زیست توده نعناع فلفلی ، عملکرد اسانس و غلظت روی (Zn)، سرب (Pb) و کادمیوم (Cd) در بافت های گیاه و همچنین ارزیابی پتانسیل گیاه پالایی گیاه نعناع فلفلی کشت شده در خاک های آهکی آلوده است. یک آزمایش گلخانه ای با کشت گیاه نعناع فلفلی (Mentha pipertia L.) در دو خاک آلوده تیمار شده با سه سطح لجن فاضلاب (0، 10 و 30 گرم بر کیلوگرم) در طی دو زمان خوابانیدن (30 و 120 روز) انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش زمان خوابانیدن و مقدار لجن فاضلاب مقادیر زیست توده گیاهی و عملکرد اسانس افزایش یافت. به استثناء غلظت کادمیوم در بافت های گیاهان کشت شده در خاک های تیمار شده با 10 گرم بر کیلوگرم لجن فاضلاب بعد از 120 روز خوابانیدن، غلظت روی ، سرب و کادمیوم در بافت های گیاهی افزایش یافت. در اسانس گیاهان کشت شده درخاک های تیمار شده با 10 گرم بر کیلوگرم لجن فاضلاب غلظت های روی ، سرب و کادمیوم قابل مشاهده نبود. در سایر تیمارها غلظت این فلزات در اسانس در حد مجاز برای گیاهان دارویی یافت شد. بر خلاف فاکتور تجمع زیستی ، فاکتور انتقال فلزات مورد مطالعه با افزایش مقدار لجن فاضلاب و زمان خوابانیدن کاهش یافت. اگرچه نعناع گیاهی مناسب برای کاهش بار آلودگی خاک نبود ولی با توجه به افزایش معنادار زیست توده و باقی ماندن غلظت فلزات موجود در اسانس تمامی تیمارها در حد توصیه شده، می توان نتیجه گرفت که نعناع می تواند برای کشت در خاک های آلوده تیمار شده با فاضلاب استفاده شود.

  • ف. لی، ی. چنگ، ر. یو، و س. یانگ* صفحات 739-748

    امروزه، گیاه Eustoma grandiflorum در گلکاری به عنوان "رز بعدی" در نظر گرفته می شود و در رتبه دهم گل های شاخه بریده قرار دارد. در این پژوهش، سطح پلوییدی و اندازه ژنوم 28 رقم تجاری E. grandiflorum از طریق فلوسایتومتری بررسی شد. تجزیه و تحلیل هر رقم نشان داد که تنها یک رقم تتراپلویید و بقیه دیپلویید بودند. با مقایسه با ژنوم مرجع استاندارد Solanum lycopersicum، اندازه ژنوم (1C) ارقام E. grandiflorum از 1.26 Gb تا 2.64 Gb متغیر بود که با سطوح پلوییدی و داده های قبلی آنها مطابقت داشت. اگرچه تنوع زیادی در فنوتیپی گیاهی در ارقام آزمایش مشاهده شد، اندازه ژنوم تفاوت کمی در دیپلوییدها نشان داد، که نشان می دهد مقدار DNA  مونوپلویید E. grandiflorum در طول انتخاب مصنوعی نسبتا حفظ می شود. به این ترتیب، تعیین توالی ژنوم E. grandiflorum با استفاده از آخرین تکنیک های توالی یابی، که می تواند پایه ای محکم برای تحقیقات زیست شناسی مولکولی و اصلاح ژنتیکی مولکولی برای E. grandiflorum  فراهم کند، امکان پذیر است.

|
  • M. Haji-Rahimi*, A. Soltani-Zoghi, E. Sayyad Chamani Pages 493-504

    Agriculture is one of the responsible sectors for adequate food production and contribution to food security. However, due to the rapid population growth and increasing demand for food, this responsibility is becoming more and more challenging. The consequence of this challenge is the excessive exploitation of natural resources and destruction of the environment. This study aimed to investigate the cost structure, economies of scale, and inputs elasticities for the major farm crops of the Qorveh-Dehgolan Plain, in Kurdistan Province, through a translog cost function. The needed data were collected through a multi-stage cluster sampling survey in the 2017-2018 cropping year. The results showed that the average share of water input in the total production cost of the studied products was 12%. Results also showed that all ordinary own-price elasticities of demand for inputs were negative and smaller than one. However, the results of Allen-Uzawa's own price elasticities showed that demands for inputs could be elastic. Ordinary and Allen-Uzawa own price elasticity of water input were -0.76 and -6.7, respectively. The results also showed that wheat, tomato, barley, and alfalfa farms in the area under study were facing economies of scale, on average, while potato, cucumbers, and sugar-beet farms were facing diseconomies of scale.

    Keywords: Allen-Uzawa own price elasticity, Cost function, Cost elasticity, Environmental sustainability, Seemingly unrelated regression
  • O. Napasintuwong* Pages 505-520

    Thailand has aimed at becoming a “Seed Hub” in the region given that it is the second largest exporter of seed of field crops in Asia. Maize contributes the largest share of seed exports and is the prototype crop for seed industry promotion. One of the goals of the Seed Hub policy is to develop and export high quality Thai brand-name seeds. The structure of the maize seed industry, however, is such that it is concentrated in a few Multinational Companies (MNCs), and the question remains as to whether national and local companies could give farmers the same benefits as the multinational companies. This study aimed at comparing costs and returns across groups of maize seed companies and determining factors associated with farmers’ participation in contracts. The results show that despite a higher cost of production, overall, MNCs give farmers the highest net income because of a higher productivity and higher price they give to the farmers from complying with the strict requirements of the contract specifications, followed by national companies, while local companies give the least. Requirements in household labor, investment in irrigation, size of farm, land rent, and age are important factors in farmers’ participation in different groups of seed companies.

    Keywords: Choice model, Contract farming, Multinational companies, Production contract
  • H. Saffari, H. Farhadian, H. Sadighi, S. Choobchian, E. Abbasi* Pages 521-535

    Among the key strategies in higher education is to prioritize the development of the entrepreneurial university. In this regard, the University of Applied Sciences and Technology (UAST) is one of the main institutions involved in vocational higher education, especially in the agricultural sector, which aims to help graduates acquire the knowledge and skills they will require. To this end, the university needs to plan for and develop entrepreneurial educations in its training system. Accordingly, the present study aimed to strategically analyze entrepreneur UAST in the agricultural sector. The statistical sample included 19 individuals, who were presidents, deputies, and managers of a university or managers of agricultural applied science and technology centers. After interviews and reaching theoretical saturation, the strengths, weaknesses, threats, and opportunities of the agricultural applied sciences and technology centers were specified. The results of the SWOT matrix show that the aggressive strategy (SO) is the most appropriate strategy for the agricultural centers of UAST. The most important strategies within this approach included ‘organizing and developing agricultural applied sciences and technology programs in a balanced manner’; ‘designing and implementing a province-wide educational need assessment model for the agricultural sector’; ‘developing agricultural modular curricula and getting involved in new labor market potentials with the aid of the executive agencies’; ‘enhancing the quality of agricultural training components’; ‘developing financial resources and the use of the existing potentials of the agricultural sector with no financial burden on the government’; ‘basing decisions on research’; and ‘setting policies based on the modern agricultural and natural resources’ technology’.

    Keywords: Agricultural Higher Education. Entrepreneurship, Startegic planning, SWOT analysis, University of Applied Sciences, Technology
  • R. Ghanbari Movahed*, S. Gholamrezai Pages 537-549

    The COVID-19 pandemic, which has caused anxiety and fear in humans, has negatively affected the mental health of millions of people. This study aimed to assess the impact of the COVID-19 disease on mental health of Iranian rural households. A cross-sectional study was carried out on 375 rural households from October 2nd to 29th, 2020. Data was gathered using the Symptom Checklist 90 (SCL-90) questionnaire. Descriptive analysis and multivariable logistic regression were performed to evaluate the factors associated with mental health. High rates of paranoid ideation disorder (64.6%), interpersonal sensitivity (59.5%), and hostility (48.1%) were recorded among the Iranian rural population during the COVID-19 pandemic. Females tended to show more symptoms of obsessive-compulsive disorder, anxiety, and paranoid ideation. Additionally, gender, the number of children, amount of loans, loss of a family member or friend due to COVID-19, worry about food insecurity, exposure to news about COVID-19, and access to medical centers were significant predictors of mental health. These findings indicate the need for public policies centered on mental disorders in rural areas during the COVID19 pandemic and the need for measures to protect vulnerable groups in the rural population.

    Keywords: Anxiety, Hostility, Obsessive-compulsive disorder, Paranoid ideation, Rural households
  • R. Rezaei*, P. G. M. Van Der Heijden Pages 551-566

    The increasing need for energy resources and the threat of shortage of available fossil fuels in the future along with the adverse environmental issues arising from consumption of these fuels, especially climate change, have led countries to pursue sustainable and eco-friendly modes of producing energy. Meanwhile, in recent years, many researchers have considered renewable energies and their related technologies. However, the evidence indicates that social or public acceptance of Renewable Energy Technologies (RETs) is low and people, especially in rural areas of developing countries, are less likely to adopt and use such technologies. Accordingly, the current study was undertaken to investigate the factors influencing Iranian villagers’ intention to use RETs through two socio-psychological models with pro-self and pro-social motivations and to integrate them into one comprehensive theoretical framework. A questionnaire survey was conducted for 393 villagers in Zanjan County in northwestern Iran. The study results disclosed that personal norm, attitude, social norm, and perceived behavioral control had significant positive impacts on the intention to use RETs. Most importantly, the findings confirmed the effectiveness of the original models of Norm Activation Model (NAM) and Theory of Planned Behavior (TPB) in explaining the villagers' intention. However, the utility and applicability of an integrative model of TPB-NAM were superior to the original models. Additionally, the original NAM contributed considerably more to the integrative model than the original TPB. Collectively, the pro-social orientations outweighed the pro-self motives in the case of explaining the behavioral intention regarding the use of RETs among Iranian villagers. Overall, this study's findings contribute to the theory and practice around sustainable energy development in Iran and other developing countries.

    Keywords: Clean, sustainable energy, Integrative perspective, Pro-environmental behavior, Pro-self, pro-social orientations, Rural areas
  • P. Ray*, R. S. Panigrahi, B. P. Mohapatra Pages 567-578

    The present research attempts to prioritise the agripreneurial skills essential for farm youth to successfully run agripreneurship. The various agripreneurial skill dimensions and specific agripreneurial skills of farm youth were identified and compared through paired comparison method by the key experts. The weights for agripreneurial skills were then estimated and analysed by using a multi-criteria decision-making technique called fuzzy analytic hierarchy process. The agriprenurial skill dimensions and individual skills were also prioritised based on estimated weights. The research sample in the survey location consisted of rural youth of the state of Odisha, India. The sample size was estimated to be 250 individuals based on the selection criteria by purposive sampling technique from the five different agro-climatic zones. Strategic thinking skill dimensions were ascertained as the most important in priority order while opportunity recognition skills, resilience, agripreneurial motivation, agribusiness planning, and strong decision-making skills were prioritised as the top five essential skillsets crucial for the success of agri-enterprise. Perseverance, agri-logistic management, and effective communication were found to be more deficient among youth. These required prioritised agripreneurial skills can act as an instrument to screen the farm youth for agripreneurship orientation programs.

    Keywords: Agripreneurship orientation, Composite index, Fuzzy analytic hierarchy process
  • M. Zarei, V. Fadaei*, M. Mirzaei Pages 579-590

    The alcoholic extract of Iranian oak (Quercus persica) fruit at a final concentration of 0.25% (w/v) was added to cheese-making milk, and some physicochemical, sensory, and microbial properties of Jug cheese were evaluated during 60 days of storage at 4°C. The results showed significantly higher Total Polyphenol Content (TPC), antioxidant activity, and lower acidity for the samples containing the oak extract (T1) compared to the control (T0). At the beginning of the storage time, T1 showed the highest values of TPC (128.83±0.467 mg GAE g-1) and antioxidant activity (97.12±0.095) for DPPH (2,2-DiPhenyl-1-PicrylHydrazyl) radical scavenging activity. The antioxidant activity decreased significantly during the storage period. The flavor, aroma, and overall acceptability scores were higher for T1 than for T0. Short-chain fatty acids content of the cheese varied during the storage period, but no significant change was observed in the content of long chain fatty acids. The amount of butyric, caproic, caprylic, capric, lauric, myristic, palmitic, oleic (trans) and linoleic (cis) fatty acids in T1 were significantly higher than in T0. No significant changes in these fatty acids concentrations were observed during storage period. Total microbial count, Coliforms, mold and yeast were significantly lower in the T1 than in T0. Therefore, the Iranian oak extract as a source of antioxidant and antimicrobial polyphenolic compounds could potentially improve the quality and shelf life of Jug cheese without adversely affecting its sensory and physicochemical properties.

    Keywords: Antimicrobial activity, Antioxidant activity, Oak extract, Total polyphenol content
  • F. Nazoori*, E. Zamanibahramabadi, A. Rafie, S. H. Mirdehghan Pages 591-602

    Pomegranate is a popular fruit, rich in antioxidants and minerals but sensitive to postharvest storage. The efficiency of 5 and 10 mM γ-Aminobutyric Acid (GABA) combined with 0.5% carnauba wax as edible coating was investigated on extending the cold storage life of pomegranate fruit (Cv. Malas Saveh) after 45 and 90 days. Coatings maintained fruit freshness, inhibited the chilling injury symptoms, reduced peel malondialdehyde formation (minimum of 0.74 nM g-1), reduced loss of aroma/taste, and increased aril antioxidant activity (maximum of 94.9%). Aril anthocyanin content was more stable in 5 mM GABA coated than uncoated fruits. However, the coatings caused more weight loss on 45th day (11.0% in 10 mM GABA and 8.3% in the control). This parameter was similar in coated and uncoated fruits after 90 days. Aril phenolic content in coated fruits was higher on 90th day but not on 45th day (maximum of 0.08 mg.100g-1 in the control on day 45). Aril lightness increased in the control sample on 45th day while coated fruits were more similar to harvest time. After 90 days, the control and treated samples were similar. The color scales (a*, b*, and Chroma) values of peels and arils declined by storage without any significant effects of coatings. Peel and aril Hue did not change by storage time or coatings. Results suggested some benefits of coatings for retaining the postharvest quality of pomegranate fruits.

    Keywords: Antioxidant activity, Fruit quality, Punica granatum L, Shelf life
  • M. Liu*, C. Hu, H. Ku, H. Cai Pages 603-616

    In order to improve the quality and efficiency of a ridger and explore the effect of working condition on its performance, a coupling model of the key components of a single-side paddy ridger and soil was proposed based on discrete element method. Then, with the working parameters of the ridger as experimental factors and its soil firmness and torque as the evaluation indicators, an orthogonal test was designed, and a parameter optimization was conducted through response surface analysis method. The optimal working conditions were set as follows: forward speed of the machine at 0.3 m s-1, rotational speed of rotary tillage at 500 rpm, and the working depth of the rotary tillage at 200 mm. The corresponding soil firmness was 2,592.58 kPa, and the working torque of the rotary cutting soil and compacting ridger device was 255.1 and 360.1 N m, respectively. Finally, a torque calibration test on the compacting ridger device was conducted and a mathematical model of the torque measurement was established. By comparing the simulation optimization and experimental results, the relative error of the output torque of the compacting ridger device was 4.77%, and that of the ridge soil firmness was 6.77%.

    Keywords: side ridger, soil firmness, torque calibration, test
  • J. Javadi Moghaddam*, D. Momeni, Gh. Zarei Pages 617-633

    The aim of this study was to design an Adaptive Neuro-Fuzzy Inference Mechanism (ANFIS) and a Polynomial Neural-Network (PNN) to improve modeling and identification of some climate variables within a greenhouse. Furthermore, a Stable Deviation Quantum-Behaved Particle Swarm Optimization (SD-QPSO) algorithm was employed as a learning algorithm to train the constant parameters of ANFIS and PNN structures. To denoise measured data, a wavelet transform method was applied to ensure that no measured data exceeds a predefined interval. Moreover, to show the modeling performance, a set of differential equations were derived as a dynamical model based on the computation of energy and mass balance in a specified greenhouse. The results of modeling and simulation were evaluated with the experimental results of an experimental arch greenhouse. The results showed that the proposed models were more accurate in predicting greenhouse climate and could be used more easily. Moreover, this study showed that the PNN model with less pop-size and evaluation function was more effective than the ANFIS structure to predict the temperatures of inside air and inside roof cover. In this study, an on-line identification system is also proposed for real time identification of experimental data. The obtained simulation results show that performance of the proposed modeling structures and identification system are effective to predict and identify the soil surface, internal air, and roof cover temperatures of the greenhouse. This study shows that the identification algorithm can be used to predict and confirm the results of the model.

    Keywords: Denoising data, Modeling, PNN, SD-QPSO, Wavelet
  • M. Jafari, H. Ranjbar Aghdam*, S. Goldasteh, A. Zamani, E. Soleiman Nejadian Pages 635-648

    Stethorus gilvifrons (Mulstant) is an important voracious predator of the spider mites, which consumes all the life stages of spider mites. In this study, the effects of prey species and host plants on development and life table parameters of S. gilvifrons were studied. To this end, preimaginal development, survival, adult longevity and fecundity of S. gilvifrons fed on Tetranychus urticae Koch (on maize and cowpea) and Eutetranychus orientalis Klein (on castor bean plants) were studied. Experiments were conducted based on two-sex life table procedure under laboratory conditions at 27±1°C, 60–70% RH and 16:8 hours L:D. The shortest developmental time and female longevity were recorded on maize and cowpea, respectively, and the longest was on castor bean. While the lowest values of fecundity, net Reproductive rate (R0) and intrinsic rate of increase (r) were estimated at 107.65±11.49 offspring, 20.63±4.41 offspring and 0.1001±0.0072 d-1 on castor bean, respectively, the highest values of the mentioned parameters were 158.67±20.18 offspring, 43.63±8.47 offspring, and 0.1448 ± 0.0069 d-1 on maize, respectively. The results proved the significant effects of the host plants and prey species on developmental time and demographic parameters of S. gilvifrons. The obtained results could be useful for mass rearing of S. gilvifrons and for better understanding of its population dynamics in relation to the prey species and host plants.

    Keywords: Biological control, Life table, Predatory Coccinellid, Rearing, Spider mites
  • Z. Zareii Ahmad-Abadi, M. Darbemamieh, H. A. Vahedi* Pages 649-663

    The nut scale, Eulecanium tiliae (L.) is a potential pest, infesting deciduous trees in Iran, where it is common in urban horticultural areas and usually present in high population on some stone fruit trees, such as Prunus spp., including Prunus cerasus. It has higher occurrence and population in sustainable orchards. This pest has one generation per year and second nymphs overwinter on one or two-years old branches. High populations of this pest can cause death of branches, twigs and degeneration of leaves chloroplasts. In this research, the spatial distribution pattern and population fluctuation for all stages of E. tiliae were investigated in a cherry orchard of Kermanshah region during two studied seasons from 2016 to 2018. Four different methods were used to calculate distribution pattern including index of dispersion, Morisita’s index and regression methods (Taylor’s and Iwao’s). Sample size was determined for the first time, according to a primary sampling date and corrected for other sampling dates according to the data of the previous sampling date. Data analysis was performed using Minitab16 and Office Excel 2016 statistical softwares. Most used methods revealed aggregated distribution pattern of the pest in both years. The results obtained from the Morisita’s index during activity showed the random distribution of the second nymphs (in 16 April 2016, Z= -1.218, Iб= 0.440) (in 16 April 2017, Z= -0.179, Iб= 0.942) (-1.96< Z< 1.96). These changes showed that the spatial distribution could change during the season. Knowledge of the pest spatial distribution pattern can be used to arrange sampling program in pest management.

    Keywords: Iwao’s Patchiness Regression, Morisita’s index, Sampling program, Seasonal activity, Taylor Power Law
  • A. Fatemi, P. Moaveni*, J. Daneshian, H. Mozafari, M. Ghaffari Pages 665-678

    Sunflower (Helianthus annuus L.) is an oil grain crop of subtropical and tropical areas with arid to semi-arid climate and its production is affected by drought at the grain filling and flowering stages. Given the key role of Magnesium (Mg) in many key metabolic processes, it seems that Mg Nanoparticles (NPs) can improve the sunflower performance in drought stress. This study was carried out as a split-split plot in a randomized complete block design with three factors, including irrigation regimes (drought and normal), cultivars (Barzagar, Farokh, Ghasem, and Shams), and Mg NPs application (0.25 g L-1), and time (flowering and grain filling stages), in three replications in the field during 2017-19 seasons. Several physio-biochemical traits along with grain yield and oil percentage were measured. Based on the results, Mg NPs spraying increased the relative water content, chlorophyll and carotenoid, soluble carbohydrates, and antioxidant enzymes activity under drought. Moreover, Mg NPs spraying decreased electrolyte leakage and malondialdehyde content in the stressed plants and slightly increased grain yield and oil percentage. Overall, our findings suggest that Mg NPs can improve sunflower performance under drought by several mechanisms including improved antioxidant system, enhanced photosynthetic pigments, and increased primary metabolites.

    Keywords: Abiotic stress, Antioxidant enzymes, Oil grain crop, Sunflower cultivars
  • S. Akan* Pages 679-691

    Improper storage conditions of minimally processed spinach decrease its acceptability and dietary selection in terms of nutritive value to human health. In the present study, effects of temperatures (4 and 10°C) and packaging materials [Polypropylene (PP), Polyvinyl Chloride (PVC), Low-Density Polyethylene (LDPE)] were investigated for determining the successful storage conditions of minimally processed spinach. Based on the results, chlorophyll a (0.550 mg g-1), chlorophyll b (0.500 mg g-1), total chlorophyll (1.050 mg g-1), and total carotenoids (0.310 mg g-1) were maintained by PP at 4 °C. The highest antioxidant capacity (74.14%I), and total phenolic content (183.75 mg 100 g-1 gallic acid equivalent) were also determined in PP packages. Visual quality showed the same behavior in all packages except for the control, and storage at 4°C was greatly beneficial in improving visual quality of minimally processed spinach. In addition, LDPE delayed the increase in weight loss (0.41%) and respiration rate (27.32 mL CO2 kg-1 h-1). PVC preserved vivid green color of spinach at 4 °C. Some undesirable results were obtained at 10 °C storage because of rapid quality losses. As a result, storage at 4 °C in PP packages is an effective method to improve postharvest life of minimally processed spinach.

    Keywords: Antioxidant capacity, Chlorophyll, Spinacia oleracea L., Total carotenoid, Total phenolic content
  • E. Shahbazi*, B. Safipor, K. Saeidi, P. Golkar Pages 693-705

    Nigella damascena and Nigella sativa are two important species of the genus Nigella that have many medicinal and industrial applications. Both species are widely cultivated in arid and semi-arid areas, and are affected by abiotic stresses, especially drought stress. In the present study, the effect of water deficit stress on seed yield, oil percentage and yield, total phenolics and flavonoids content, and antioxidant activity of both species were investigated during two growing seasons (2018 and 2019). In this experiment, different levels of irrigation (severe stress, mild stress, and control) and two species (N. sativa and N. damescena) were studied as the main plots and subplots, respectively. Seed and oil yields decreased sharply due to drought stress in both species. Means of the seed and oil yields in N. sativa were 540.65 and 206.92 kg ha-1, respectively, and seed and oil yields in N. damascena were 286.37 and 100.29 kg ha-1, respectively. Mild stress increased the oil content in both species, but severe stress significantly decreased the oil content in N. sativa. Linoleic acid had the highest percentage in both species, followed by oleic and palmitic acids, in the order of their appearance. Drought stress decreased polyunsaturated fatty acids (linolenic acid and linoleic acid), but saturated ones (stearic and palmitic acids) increased under drought stress with increasing drought stress, and the amount of phenolics and flavonoids in both species increased (P< 0.05). Furthermore, the IC50 level decreased with increasing phenolics and flavonoids contents. In general, drought stress negatively affected seed and oil yields and edible oil quality in these species. Considering the acceptable seed and oil yields of N. damascena and its beneficial fatty acid compositions, it can be used in plant breeding programs and edible oil production.

    Keywords: Medicinal plants, Oil yield, Seed yield
  • A. Bafkar*, J. Mozafari, H. Alizadeh Pages 707-722

    Dashte Abbas is one of the fertile plains of the Ilam Province situated in the southwest of Iran, where water resources are scarce, and often the quality of water is not suitable for agricultural uses. To solve the problem of water scarcity, the Karkheh-Dashte Abbas inter-basin water transfer project started operation in 2008. The objective of this study was to investigate the effects of different agricultural water management scenarios on the environmental and economic conditions in the Dashte Abbas using the System Dynamics (SD) approach. The conceptual model was considered based on five sub-models, including water demand, water supply, environmental stresses, environment, and water economics. The evaluated water transfer scenarios were allocation of 160, 170, 180, 200 Million Cubic Meters (MCM) water transferred from the Karkheh Dam and 90, 80, 70, and 60 MCM annual groundwater withdrawal from the aquifer, respectively. The results showed that in all scenarios, water transfer increased groundwater level, decreased groundwater quality, reduced soil aeration and drainage, increased salinity of root zone and, consequently, reduced agricultural production in the plain. The results of the SD model demonstrate that the need for drainage is reduced with increasing groundwater consumption. The alternative cropping systems with higher water requirements, including forage crops and sugar beet, may be helpful to reduce drainage problems and to prevent construction of an underground drainage system. The results also confirmed that with the implementation of the first water allocation scenario (allocation of annual 160 MCM surface water transfer and annual 90 MCM of groundwater withdrawal) and cultivation of higher water requirement crops can reduce the rise in groundwater level and drainage problems. In these conditions, the water table remains almost constant at a depth of 10 meters.

    Keywords: Conceptual model, Water economics, VENSIM software
  • A. Mohseni, A. Reyhanitabar*, N. Najafi, Sh. Oustan, K. Bazargan Pages 723-737

    This study aimed to assess the effect of incubation time and sewage sludge on peppermint biomass, essential oil yield, and Zinc (Zn), lead (Pb), and Cadmium (Cd) concentrations in the plant tissues as well as assessing phytoremediation potential of peppermint grown in contaminated calcareous soils. A greenhouse experiment was conducted by growing peppermint (Mentha pipertia L.) in two contaminated soils treated with three levels of sewage sludge (0, 10, and 30 g kg-1) over two incubation times (30 and 120 days). Results revealed an increase in plant biomass and essential oil yield with an increase in incubation time and the sewage sludge amount. The concentrations of Zn, Pb, and Cd in plant tissues increased significantly in all treatments, except Cd concentration in plants growing on 10 g kg-1 of sewage sludge and incubated for 120 days. No traces of Zn, Pb, and Cd were found in essential oil of plants treated with 10 g kg-1 of sewage sludge. In other treatments, the concentrations of these metals in the essential oil were found within the limits recommended for medicinal plants. Unlike the bioaccumulation factor, the translocation factor of the studied metals decreased with an increase in the sewage sludge amount and incubation time. Although peppermint was not a sustainable plant to lower the pollution load, as the biomass production increased significantly and metals concentrations in essential oil remained within the recommended limits in all treatments, it can be concluded that peppermint can be used for cultivation in contaminated soils treated with sewage sludge.

    Keywords: Calcareous soil, Essential oil, Heavy metals, Mint
  • F. Li, Y. Cheng, R. Yu, C. Yang* Pages 739-748

    Eustoma grandiflorum is considered as the ‘next rose’ in floriculture, ranking top-ten in cut flowers. In this study, we investigated the ploidy level and genome size of 28 commercial cultivars of E. grandiflorum through flow cytometry. The analysis of each cultivar showed that only one cultivar was tetraploid, whereas the rest were diploids. By comparing with a standard reference genome of Solanum lycopersicum, the genome size (1C) of E. grandiflorum cultivars ranged from 1.26 to 2.64 Gb, which was in line with their ploidy levels and previous data. Although a large number of plant phenotypic diversities were observed in the experimental cultivars, the genome size displayed little difference in diploids, indicating that the monoploid DNA amount of E. grandiflorum is relatively conserved during artificial selection. It is possible to sequence the genome of E. grandiflorum using the latest sequencing techniques, which could provide a solid foundation for molecular biology research and molecular breeding for E. grandiflorum.

    Keywords: Genomics, Germplasm, Lisianthus, Nuclear DNA amount, Polyploidy