فهرست مطالب

طب اورژانس ایران - سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

مجله طب اورژانس ایران
سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/22
  • تعداد عناوین: 41
|
  • ریتا مجتهدزاده، آئین محمدی، مهدی مومن، ی جواد سیدحسینی، مرتضی سعیدی، مهراد عقیلی* صفحه 1
    مقدمه

     احیا قلبی پیشرفته و برخورد با ایست قلبی از موضوعات مهمی است که دستیاران طب اورژانس باید با آن آشنایی کامل داشته باشند. هدف از انجام این طرح مقایسه دو روش آموزش حضوری و استفاده از سرویس های پیام رسان (که قابلیت به اشتراک گذاری صوت و تصویر را دارند مانند واتساپ) است.

    روش مطالعه

     در این مطالعه دستیاران طب اورژانس برای آموزش احیای قلبی ریوی، به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه کنترل آموزش حضوری به صورت طرح سناریو انجام شد و در گروه دوم آموزش احیا به صورت طرح سناریو در گروه پیام رسان نرم افزار واتساپ، به صورت غیر حضوری انجام شد. پیش آزمون و پس آزمون از هر دو گروه انجام شد. نمرات آزمون ها مورد محاسبه وآنالیز آماری قرار گرفت.

    یافته ها

     بررسی مقایسه فراوانی جنسی، مقایسه میانگین سال دستیاری، مقایسه فراوانی گذراندن دوره  CPR، و میانگین سنی دو گروه مورد بررسی اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد. همچنین میانگین درصد نمره آزمون CPR در بین دو گروه مورد بررسی قبل و پس از آموزش اختلاف معنی داری را نشان نداد. اما میانگین درصد نمره آزمون CPR در گروه مداخله قبل و پس از آموزش اختلاف معنی داری را نشان داد. میانگین درصد نمره آزمون CPR در گروه کنترل قبل و پس از آموزش اختلاف معنی دارد. همچنین در صورتی که پس آزمون را به عنوان متغیر وابسته و دو گروه را به عنوان متغیر مستقل و پیش آزمون را به عنوان کوواریانس وارد فرمول ANCOVA کنیم بین دو گروه در پس آزمون اختلاف معنی دار مشاهده می شود. (P-value= 0.002)

    نتیجه گیری

     آموزش مبتنی بر سناریو در مورد احیا بالغین به روش بحث گروهی با نرم افزار پیام رسان بر روی دستیاران  موثرتر است. برای مطالعات آتی بررسی با حجم نمونه بزرگتر و در مدت زمان طولانی تر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آموزش احیا بالغین، آموزش حضوری، آموزش غیر حضوری، آموزش با نرم افزار پیام رسان، دستیاران طب اورژانس
  • حسین اسدی، امیراحمد عربزاده، مهزاد یوسفیان، فرهاد غیبتی صفحه 2

    مدیریت ترومای گردن یک موضوع چالش برانگیز در اورژانس می باشد. بیماران به ظاهر پایدار ممکن است دچار عوارض عروقی، حنجره ای یا نورولوژیک شوند. بیمار مرد 41 ساله است که به دنبال درگیری و اصابت چاقو به ناحیه II گردن در سمت راست، با اورژانس پیش بیمارستانی به بیمارستان منتقل شده است. محل تروما قسمت میانی سمت راست گردن بود. بیمار دچار افت هوشیاری نبود. تکلم خودبخودی داشت و راه هوایی بیمار باز بود. بیمار بعد از انجام اقدامات اولیه در بخش اورژانس به اتاق عمل منتقل شد و بعد از جراحی، چاقو از ناحیه گردن خارج شد. مدیریت بالینی و فراهم کردن بستر مناسب جهت تسریع در روند مداخلات می تواند در سیر پیش آگهی بیماران تاثیر مطلوبی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تروما، صدمه، نافذ، جسم خارجی، زخم چاقو
  • حمید زمانی مقدم، مجید وطن خواه، مرضیه حق بین، سمانه عبیری، لهراسب طاهری، روحیه فرزانه صفحه 3
    مقدمه

    پریشانی اخلاقی یکی چالش های اخلاقی پنهان در حین ارایه خدمات مراقبتی پرستاران است که در شرایط عدم امکان اجرای کار درست علیرغم آگاهی از درستی آن پیش می آید. این چالش در بین پرستاران بخش هایی که شرایط حاد تری دارند نظیر بخش اورژانس بیشتر است. این تحقیق، با هدف مرور نظام مند پیرامون پریشانی اخلاقی و مولفه های مرتبط با آن در مطالعات انجام شده بر روی پرسنل بخش اورژانس، صورت گرفت.

    روش کار

    این پژوهش مبتنی بر یک مرور نظام‌مند می باشد که ارزیابی کیفیت مقاله ها با استفاده از چک لیست استاندارد STROBE، صورت گرفت. مطالعات اولیه انجام شده، از طریق مقاله هایی که در پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی زبان؛SID ،Iranmedex،Magiran و پایگاه های انگلیسی زبان؛ Science Direct، PubMed، ProQuest،Cochrane Library،Embase،Scopus و موتور جستجوگر Google Scholar؛ مورد بررسی قرار گرفت. به منظور دستیابی به متن کامل مقاله هایی که از کلید واژه های فارسی؛ پریشانی اخلاقی، تنیدگی اخلاقی، تنش اخلاقی، دیسترس اخلاقی، اضطراب اخلاقی، آشفتگی اخلاقی و عبارات مرتبط با اورژانس به صورت ترکیب واژگان استفاده گردید؛ همچنین از روش های جستجوی بولین و عملگرهای And و OR و کلید واژه های MeSH شامل؛ Moral Distress, Ethical Distress, Ethical unease, Ethical disquiet, Emergency استفاده شد.

    یافته ها

    در مرحله اولیه، 466 تحقیق مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. سپس پژوهشگران به بررسی مقاله هایی که جستجو شده بود پرداختند و در نهایت پس از حذف موارد تکراری، نامرتبط، مطالعات کیفی، مرور روایتی و نامه به سردبیر؛ 18 تحقیق در جهت نگارش این پژوهش، استفاده گردید. از میان مطالعه های مورد بررسی، محل انجام 11 مقاله ایران بود که 11/61 دصد کل مطالعات را نشان میدهد؛ سایر مطالعات در تایوان، چین، آمریکا، اندونزی و سوییس انجام شده است. میانگین پریشانی اخلاقی پرستاران بخش اورژانس در سطح متوسط و ارتباط معنادار با مولفه هایی همچون سابقه و حجم کار از یافته های این مطالعات بود.

    نتیجه گیری

    مجموعه مطالعات انجام شده بر روی پرستاران بخش اورژانس، برای نشان دادن میزان پریشانی اخلاقی تعداد قابل اطمینانی می باشد، اما این میزان مطالعه برای دستیابی به الگویی از مولفه ها و متغیر های مرتبط با پریشانی اخلاقی، قابل اطمینان نیست. برای این منظور علاوه بر پژوهش های بیشتر بر روی این گروه از پرستاران، می توان با الغای خصوصیت از پرستاران بخش اورژانس، مروری نظام مند بر کل مطالعات انجام شدر در زمینه پریشانی اخلاقی بر روی جامعه پرستاری انجام داد تا به نتایج دقیق تری دست یافت.

    کلیدواژگان: پریشانی اخلاقی، دیسترس اخلاقی، پرستاران، بخش اورژانس
  • اقدس شادمهر، علیرضا درودچی، محمد زارع نژاد، زهرا زارعی، نوید کلانی، لهراسب طاهری* صفحه 4
    مقدمه

    سقوط در بین بیماران بستری در بیمارستان شایع است، صدمات ناشی از سقوط هزینه های مراقبت های بهداشتی را افزایش می دهد. متاسفانه، شواهد گزارش نسبتا کمی در مورد عوامل موثر در سقوط بستری و یا اثربخشی برنامه های پیشگیری از سقوط بیمارستان وجود دارد. از این رو این مطالعه با هدف تعیین مهمترین عوامل موثر بر شکایت افتادن از تخت بیمارستانی حین درمان ارجاع شده به پزشکی قانونی استان فارس در طی سالهای از سال 1390 الی 1398 انجام شد.

    روش مطالعه

    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و گذشته نگر بود. تمامی پرونده های شکایت افتادن از تخت بیمارستانی حین درمان ارجاع شده به پزشکی قانونی استان فارس در طی سال های از سال 1390 الی 1398 مورد بازنگری قرار گرفت و اطلاعات موجود در آنها بر اساس چک لیست تهیه شده جمع آوری و ثبت شد. پس از جمع آوری داده ها اطلاعات به صورت Sheet Code در آمد و توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 و آرزمون های آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد سقوط بیشتر در مردان و در رده سنی بالاتر از 70 سال رخ داده است،همچنین بیشترین موارد سقوط از تخت در شیفت صبح اتفاق افتاده (9/45%) شاهد سقوط در اکثریت موارد، پرستاران (7/55%) بودند و (7/55%) از بیماران پس از سقوط به‌تنهایی قادر به بر خواستن نبوده است. آسیب های ناشی از این اتفاق هم آسیب های جسمی و روانی برای بیمار و خانواده وی داشته و هم هزینه های درمانی سیستم سلامت را افزایش می دهد و در مواقعی حتی آسیب ها بسیار سنگین و گاهی جبران ناپذیر است.

    نتیجه گیری

    با توجه به امار بالای میزان وقوع سقوط بیمار و اینکه شناسایی بیماران در معرض خطر ، عامل مهمی در پیشگیری از سقوط است، لازم است اموزش های لازم به پرستاران و سایر مراقبین داده شود همچنین پیشنهاد میشود با استفاده از ابزار های موجود بیماران در خطر ارزیابی شوند. همچنین میتوان با ارایه برنامه ی اموزشی به بیماران و خانواده انها بروز این چنین حوادث را تا حد امکان کاهش داد.

    کلیدواژگان: سقوط، شکایت، تخت بیمارستان، پزشکی قانونی
  • پیمان اسدی، سید مهدی ضیاء ضیابری، بهزاد زهره وندی، علی خلیقی سیگارودی، عنایت الله همایی راد، سما دباغ، فاطمه اسدی شکفتی، سیامک ریماز* صفحه 5
    مقدمه

    آسیب های تروماتیک مغزی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر و ناتوانی است. آسیب های تروماتیک مغزی دارای مکانیزم های آسیب چند عاملی هستند و اغلب همراه با دیگر آسیب ها می باشند. بخش زیادی از بیماران دچار آسیب های تروماتیک مغزی دچار آسیب های صورت نیز هستند. به دلیل نزدیکی آناتومیکی صورت و جمجمه انتظار می رود که بیماران مبتلاء به آسیب صورت در معرض خطر بیشتری برای صدمات مغزی باشند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط شکستگی های صورت وجمجمه با پیامد مغزی در بیماران ضربه به سر انجام شد.

    روش اجرا

    این یک مطالعه تحلیلی- مقطعی است. جمعیت مورد مطالعه بیماران دچار شکستگی جمجمه وصورت ناشی از ضربه سر می باشد. شکستگی جمجمه وصورت در دو دسته مندیبولار و قسمت میانی صورت طبقه بندی شدند. پیامد مغزی به صورت کانکاشن و آسیب های اینتراکرانیال در نظر گرفته شد. سن، جنسیت، مکانیزم تروما، زمان و نوع شکستگی، علایم بالینی همراه و سطح هوشیاری بیماران ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار STATA مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    از 1625 بیمار دچار ضربه به سر 958 (60درصد) دچار شکستگی صورت و جمجمه شدند. 700 نفر(71درصد) دچار آسیب های مغزی به دنبال ضربه به سر شدند، که تنها 29درصد آنها فاقد پیامد مغزی بودند. 50 درصد از پیامدهای مغزی به دنبال شکستگی استخوان صورت و جمجمه با هم و شکستگی استخوان جمجمه 29درصد و شکستگی صورت 21 درصد از کل پیامدهای مغزی را شامل شدند. اکثر بیماران دچارکانکاشن مغزی بودند. درد موضعی شایعترین علامت همراه بود (2/75 درصد). به طورکلی 36درصد از کل شکستگی های صورت و 88درصد از شکستگی های جمجمه منجر به پیامد مغزی شدند.

    نتیجه گیری

    ارتباط مستقیمی بین شکستگی استخوان های جممجمه و صورت با پیامدهای مغزی در بیماران ضربه به سر وجود دارد و کانکاشن شایعترین پیامد مغزی در این بیماران بود. اقدامات اورژانسی و به موقع در بیماران با شکستگی استخوان های جمجمه و صورت الزامی است تا از پیامدها و آسیب های مغزی حاصل از آن کاست.

    کلیدواژگان: آسیب تروماتیک مغزی، آسیب صورت، آسیب ماگزیلوفاشیال، خونریزی داخل جمجمه ای
  • حسن رفیعی مهر *، آرمان جهانگیری، فاطمه مرادی فرد صفحه 6
    مقدمه

    امروزه آزمایشات پاراکلینیکی نقش مهمی در تشخیص و درمان بیماران ترومایی دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی درخواست های غیرضروری آزمایشات روتین در بیماران با ترومای شکم و قفسه سینه در اورژانس بیمارستان بعثت شهر همدان انجام گرفت.

    روش مطالعه

    در این مطالعه ی مقطعی به روش سرشماری، تعداد 400 بیمار با ترومای شکم و قفسه سینه مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان بعثت همدان در سال 1399 انتخاب شد. سپس تعداد و نوع آزمایشات و تاثیر آنها بر پیامد بیماری مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23  و آزمون های کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.

    یافته‌ها

    در مطالعه حاضر، میانگین سن بیماران 92/18±05/46 سال و 5/75% مرد و 5/24% زن بودند. فراوانی آزمایشات ضروری(. 81.7% آزمایشات ضروری و 94.8% آزمایشات غیر ضروری دارای نتیجه منفی بودند. بین تعداد آزمایشات غیر ضروری درخواستی با نوع تروما، روز و شیفت مراجعه ارتباط معنی دار مشاهده نشد. اما بین تعداد آزمایشات غیر ضروری درخواستی با سن ، جنس ، مدت بستری در بیمارستان ، پیامد نهایی ارتباط معنی دار مشاهده شد(P<0.001).

    نتیجه‌گیری

    در این مطالعه برای بیماران با ترومای شکم و قفسه سینه درخواست آزمایشات غیر ضروری  بیش از درخواست آزمایشات ضروری بود. برنامه ریزی برای بهینه سازی سیستم فعلی درخواست آزمایشات ، همکاری بین پزشکان و متخصصان آزمایشگاهی می تواند نامناسب بودن آزمایشات را به حداقل برساند.

    کلیدواژگان: مولتیپل تروما، آزمایشات تشخیصی
  • عبدالرضا بانیانی، پروین کاشانی، حمیدرضا حاتم آبادی، بهروز هاشمی، محمدمهدی فروزانفر، سروش بانیانی صفحه 7

    بیش از دو سال از شروع پاندمی کرونا می گذرد و هنوز زوایای زیادی از این بیماری برای نظام سلامت مجهول مانده است. این بیماری بار مالی و جانی قابل توجهی را به کشورها تحمیل نموده و قسمت عمده ای از تحقیقات نظام سلامت را معطوف به خود ساخته است. بر اساس گزارشات رسمی، تا روز 15بهمن 1400 در مجموع 224 کشور جهان درگیر کرونا بوده اند که مجموع مبتلایان سراسر جهان 389 میلیون نفر و در ایران 6438000 نفر و مجموع جانباختگان جهان 5732000 نفر و در ایران 132624 نفر رسیده است.

    کلیدواژگان: تروما متعدد، کرونا، پیامد، پنومونی، سی تی اسکن ریه
  • مهری فرهنگ رنجبر صفحه 8
    مقدمه

     آسیب عضلات اسکلتی در رابدومیولیز می تواند موجب رهایش محتویات میوسیت های آسیب دیده به جریان خون و  آسیب حاد کلیه به عنوان یک عارضه جدی شود. در این سندرم سطح کراتین کیناز سرم و میوگلوبین ادرار بطور قابل توجهی افزایش می یابد. دانش بهتر در مورد پاتوفیزیولوژی رابدومیولیز و آسیب حاد کلیه ناشی از آن می تواند  از طریق افزایش گزینه های درمانی موجب حفظ عملکرد کلیه ها شود.

    روش مطالعه

     این مطالعه مروری بر اپیدمیولوژی، پاتوفیزیولوژی، علل، مکانیسم های تاثیر گذار، تشخیص و مدیریت آسیب حاد کلیه به دنبال رابدومیولیز تمرکز دارد. هر شکلی از آسیب عضلانی می تواند باعث رابدومیولیز شود. سن، تروما، سوء مصرف دارو و عفونت ها به عنوان شایع ترین علل بروز رابدومیولیز معرفی شده است .

    یافته ها

     توجه به آسیب شناسی زمینه ای و مکانسیم های موثر در بروز آسیب حاد کلیه به دنبال رابدومیولیز می تواند نقش کلیدی برای اندازه گیری شدت آسیب، تریاژ و درمان بیماران داشته باشد. همچنین بررسی یافته های بیولوژیکی می تواند نقش کلیدی در شناسایی بیماران رابدومیولیز در معرض خطر آسیب حاد کلیه، پیش بینی مراحل مختلف آسیب ، کاهش مورتالیتی و موربیدیتی و بهبود پروتکل های درمانی داشته باشد.

    نتیجه گیری

     رابدومیولیز به عنوان یک چالش بالینی مهم معرفی شده است. علایم غیر اختصاصی، علل متعدد در بروز آن و همچنین مشکلات سیستمیک بیماران، موجب پیچیده بودن تشخیص و درمان شده است. آسیب شناسی ناشی از میوگلوبین در کلیه ها و مایع درمانی وسیع، سنگ بنای درمان می باشد. همه پزشکان باید از علل شایع، تشخیص و گزینه های درمانی آگاه باشند زیرا یکی از مهم ترین اهداف درمانی در این شرایط اجتناب از آسیب حاد کلیه ها می باشد.

    کلیدواژگان: همودیالیز، گلومرول های کلیه، سندرم له شدگی، نارسایی کلیه
  • پوریا ادیبی، آتنا حاتمی، مهرداد ملک شعار، مجید وطن خواه* صفحه 9
    مقدمه

     تهیه یک آرام‌بخش مطلوب برای بیماران تحت تهویه مکانیکی در ICU همچنان یک چالش است. میدازولام مدت‌ها به‌عنوان یک داروی سداتیو برای بیماران ICU در سراسر دنیا استفاده می‌شد. دکسمدتومدین یک سداتیو جدید است که برای آرام‌بخشی این بیماران دارای ثبات همودینامیکی بهتر بوده و اثرات سوء تنفسی ندارد.

    روش کار

     مطالعه ی حاضر به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور متقاطع بر روی 33 بیمار تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید محمدی بندرعباس انجام شد.  جهت انجام مداخله ابتدا همه بیماران داروی دکسمدتومدین (PrecedexTM 200mcg/2ml, Hospira, USA) با دوز اولیه 1 µg/kg در عرض 10 دقیقه دریافت کرده و سپس انفوزیون آن با دوز 0.5 µg/kg /h   به مدت 24 ساعت ادامه یافت. پس از 24 ساعت اول، برای بیماران داروی میدازولام با دوز 0.05 mg/kg آغاز و سپس با دوز  0.1 mg/kg/h  به مدت 24 ساعت تجویز شد. دوز داروهای ارام بخش به صورت تیتره افزایش یافت تا بیماران به بازه هدف سدیشن با RASS  در محدوده 0 تا 1- برسند. ارزیابی بیماران از نظر متغیرهای قلبی، عروقی، کیفیت ونتیلاسیون شاخص‌های ABG در ساعات پایه، 12 و24 پس از شروع سدیشن ثبت گردید.

    یافته ها

     28 نفر (8/84 درصد) از آن بیماران مرد و 5 نفر (2/15 درصد) زن بودند. میانگین سنی بیماران 74/69±12/36 سال بود. فشار خون سیستولیک (p<0.005) و دیاستولیک (p=0.003)، میانگین فشار خون شریانی (p=0.02) و ضربان قلب (p=0.003) بیماران در زمان 24 در گروه میدازولام بصورت قابل توجهی بالاتر بود. همچنین درصد اشباع اکسیژن بیماران دو گروه در زمان های 12 و 24 اختلاف معنادار داشت به طوری که این متغیر زمان 12 در گروه دکسمدتومدین (p=0.03) و در زمان 24 در گروه میدازولام (p=0.001) بطور معناداری بیشتر بود. دو گروه از نظر شاخص‌های ABG یکسان بودند.

    نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه نشان داد که داروی دکس مدتومدین اثرات همودینامیک بهتری نسبت به میدازولام دارد. همچنین اثرات دو داروی دکس مدتومدین و میدازولام بر روی مکانیک ریه یکسان است.

    کلیدواژگان: ونتیلاسیون، دکسمدتومدین، میدازولام
  • کامران حیدری، محمودرضا احمدی، محمدمهدی فروزانفر، بهروز هاشمی، سعید صفری* صفحه 10
    مقدمه

     ایجاد تغییرات در هر یک از بخش‏های مراکز درمانی علاوه بر هزینه‏ های مالی بسیار بالا، نیازمند هماهنگی‏های قانونی و پذیرش ریسک‏های زیاد جهت جلوگیری از کاهش کمیت و کیفیت ارایه خدمات درمانی است. این مطالعه با هدف بررسی بهینه سازی ارایه خدمات در بخش اورژانس با استفاده از روش نقشه برداری جریان ارزش و شبیه سازی صورت پذیرفت.

    روش کار

     در این مطالعه کیفی ابتدا فرایندهای بخش اورژانس بیمارستان شهدای تجریش، با استفاده از روش نقشه‏برداری جریان ارزش ترسیم شدند و مدلی گرافیکی برای شبیه سازی فرایندها ساخته شد. برای انجام شبیه‏سازی علاوه بر توالی عملیات، زمان لازم برای انجام هر فعالیت، زمان های انتظار، منابع موجود و غیره به ‌عنوان ورودی های مدل شبیه سازی استخراج شدند. در ادامه، پس از تعیین میانگین زمان‏های بدست آمده، سناریوهای مورد نظر تیم اورژانس بر اساس اصول‏ سلامت ناب بر روی مدل شبیه‏سازی شده اجرا شدند تا با مقایسه خروجی های هر سناریو، سناریوی بهینه تعیین شود.

    یافته ها

     بر اساس نقشه حرکت بیمار، سفر بیمار در بخش اورژانس از اولین ویزیت آغاز و تا ترخیص ادامه می یابد. در این بین مراحلی مانند، درخواست مشاوره یا ویزیت توسط سایر سرویس ها، درخواست آزمایش، درخواست تصویر برداری، و درخواست دارو  صورت می پذیرد. نتایج آنالیز حرکت 60 بیمار نشان داد، در این بخش زمان اولین ویزیت تا اولین آزمایش به طور میانگین 5/58 دقیقه، زمان درخواست اولین آزمایش تا انجام آن به طور میانگین 4/28 دقیقه، زمان بین اولین ویزیت تا درخواست سی تی اسکن به طور میانگین 8/45 دقیقه، زمان بین درخواست سی تی اسکن تا انجام آن به طور میانگین 3/16 دقیقه، زمان بین اولین ویزیت تا درخواست دارو به طور میانگین 2/46 دقیقه، و نهایتا فاصله زمانی بین اولین ویزیت تا ترخیص به طور میانگین 275 دقیقه (4 ساعت و 35 دقیقه) می باشد. جریان کلی اورژانس ممکن است توسط موارد ذیل بهینه شوند: داشتن یک پزشک و پرستار ارشد برای همه بیماران در یک واحد نظارت؛ داشتن سیستم های اطلاعاتی در محل که اجازه می دهد ظرفیت و جریان در اورژانس و کل بیمارستان قابل مشاهده باشد؛ داشتن مناطق بیمار که از موقعیت های مرکزی قابل مشاهده است، در حالی که از حریم خصوصی نیز محافظت می شود؛ دسترسی آسان به بخش مراقبت های حاد، رادیولوژی و سایر فضاهای مراقبت حاد؛ دسترسی آسان به سوابق بالینی گذشته از بیمارستان ها و سیستم های مراقبت اولیه.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد با استفاده از ترسیم نقشه حرکت بیماران در بخش اورژانس و مدل سازی های هوشمند بتوان به راهکارهایی در خصوص بهینه سازی ارایه خدمات بیماران و همچنین ارتقاء ایمنی بیماران رسید.

    کلیدواژگان: بخش اورژانس، بهبود فرایندها، شبیه سازی، نقشه جریان ارزش
  • سمیرامیس پورمتعبد، حامد مساوات، عباس مرادی، رسول سلیمی* صفحه 11
    مقدمه

    آپاندیست حاد یکی از شایع ترین علل درد شکمی و از فوریت های جراحی مراجعین بخش اورژانس است. تشخیص صحیح و به هنگام آپاندیسیت و به دنبال آن اقدام به موقع و مناسب می تواند میزان مرگ و میر و ناتوانی ناشی از آن را به طور چشمگیری کاهش دهد. با توجه به شیوع بالای موارد آپاندکتومی منفی، هدف اط مطالعه ی حاضر، مقایسه ی کارایی تشخیصی امتیاز آلوارادو و سونوگرافی در موارد آپاندیسیت حاد بود.

    روش مطالعه

    این مطالعه ی مقطعی تحلیلی بر روی بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان بعثت همدان طی سال 1398-1397 که با تشخیص نهایی آپاندیسیت حاد تحت عمل جراحی آپاندکتومی قرار گرفته بودند، انجام شد. داده های این مطالعه با روش بررسی پرونده ها جمع آوری شد و نمونه گیری با روش در دسترس انجام شد. داده های استخراج شده از پرونده ی بیماران شامل علایم و نشانه های معاینه بالینی، یافته های آزمایشگاهی، نتیجه ی سونوگرافی و یافته های پاتولوژی بعد از عمل جراحی آپاندکتومی بود. نمره ی آلوارادو بر اساس یافته های بالینی و آزمایشگاهی محاسبه شد. نتیجه نهایی نمره دهی آلوارادو و سونوگرافی با نتیجه گزارش پاتولوژی به عنوان استاندارد طلایی مقایسه و تجزیه، تحلیل شد و شاخص های حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی و دقت محاسبه گردید.

    یافته‌ها

    از 100 بیمار مورد بررسی 51 نفر زن و 49 نفر مرد بودند. میانگین سن بیماران 99/13 ± 24/24 سال بود. در مقایسه با گزارش پاتولوژی حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی و دقت معیار آلوارادو در تشخیص آپاندیسیت حاد به ترتیب 9/92%، 0/75%، 8/89%، 3/33 و 5/84% و برای به ترتیب سونوگرافی 0/60%، 0/50%، 5/89%، 0/15% و 8/58% بود.

    نتیجه‌گیری

    در بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد، معیار آلوارادو در تصمیم گیری های کلینیکی آپاندیسیت حاد بسیار کمک کننده است و کارایی تشخیصی آن بیش تر از سونوگرافی است. با این حال با کمک گرفتن از هر دو روش تشخیصی، ممکن است دقت تشخیصی افزایش یابد.

    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، معیار آلوارادو، سونوگرافی، آپاندکتومی
  • آرمان جهانگیری، فرزاد سرایی، حسن رفیعی مهر* صفحه 12
    مقدمه

     گزارش واکنش های ناشی از انتقال خون در بیماران ترومایی در مدیریت بهتر بیماری موثر است.  در این مطلعه میزان واکنش های حاد مرتبط با تزریق خون دربیماران ترومایی دریافت کننده خون در مرکز آموزشی و درمانی بعثت شهر همدان بررسی گردید.

    روش مطالعه

     دراین مطالعه مقطعی، به روش نمونه گیری در دسترس پرونده پزشکی 245 نفر از از بیماران ترومایی بالای 18 سال در بیمارستان بعثت شهرهمدان در سال 1399 از نظرسابقه ی واکنش های آلرژیک ،نوع فراورده تزریقی خون، علایم حیاتی و.. بررسی شد. از SPSS نسخه 23 و آزمون تی زوجی و آزمون مونته کارلو جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد مقدار P.Value<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     میانگین سن بیماران مورد مطالعه  34/17±53/41 سال، 80 درصد مرد، 20 درصد زن، 91 درصد ترومای بلانت، 9 درصد نافذ بود. از مجموع 245 بیمار ، 13 نفر(3/5 درصد) دچار واکنش شدند (7/3 درصد آلرژی و 6/1 درصد تب زای غیرهمولیتیک). میانگین درجه ی حرارت، فشارخون سیستولیک، فشارخون دیاستولیک و تعداد تنفس بیماران ترومایی دریافت کننده خون، نسبت به قبل از دریافت خون به طور معنی داری افزایش و تعداد نبض کاهش یافته بود. بین واکنش تزریق خون در بیماران ترومایی با نوع تروما، سن بیماران، جنسیت، گروه خونی، Rh و وجود یا عدم وجود بیماری زمینه ای ارتباط معنی دار مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

      واکنش آلرزیک و تب زای غیرهمولیتیک در بیماران ترومایی دارای بیشترین شیوع بود. به نظر می رسد لذا شناخت علل آن و راهکارهای کاهش میزان آنها دربیماران ترومایی نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: تروما، واکنش های انتقال خون
  • حمیدرضا حریریان، الهه بهرامی *، هادی حسنخانی صفحه 13
    مقدمه

     یکی از صلاحیت های مورد نیاز پرستاران و پزشکان جهت ارایه مراقبت موثر در شرایط اورژانسی، مهارت کار تیمی است. این مطالعه با هدف بررسی نگرش و عملکرد اعضای تیم احیای قلبی ریوی بخش های اورژانس در رابطه با کار گروهی حین احیا انجام شد.

    روش‌کار

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است که از مهر تا بهمن 1399 و در 7 بیمارستان آموزشی شهر تبریز انجام شد. 147 پرستار و 126 پزشک از  بخشهای اورژانس به روش تصادفی در این مطالعه وارد شدند. از پرسشنامه های اطلاعات فردی اجتماعی، نگرش نسبت به کار گروهی و عملکرد گروهی استفاده شد. نتایج با استفاده از نرم افزار spss 21 تحلیل شد.

    نتایج

      میانگین سنی پرستاران 19/5±25/31 و پزشکان 68/5±17/36 بود. اکثریت پرستاران (5/41%) و پزشکان (5/32%) بیش از 20 بار در عملیات CPR شرکت کرده بودند. میانگین نمره نگرش پرستاران 23/9±98/120 و پزشکان 29/9±95/119 بود و نگرش کلی ایشان نسبت به کار گروهی موافق بود (001/0=P). میانگین نمره عملکرد پرستاران 49/2± 14/46 و پزشکان 14/2± 48/46 در سطح مطلوب ارزیابی شد (001/0=P).

    نتیجه گیری

     با توجه به اینکه در شرایط اورژانسی همانند CPR ارتباط و هماهنگی اعضای تیم احیا نقش بسزایی در نتیجه‌ی عملیات دارد، میتوان نتیجه گرفت که ترویج و تشویق نگرش و عملکرد مثبت نسبت به کار تیمی، آموزش های تیمی و ایجاد آمادگی ذهنی برای کار گروهی در اعضای تیم احیا، می تواند راهکاری ارزشمند و کم هزینه در زمینه افزایش بازده کاری این افراد و نهایتا ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران باشد.

    کلیدواژگان: کار گروهی، احیای قلبی ریوی، پرستار، بخش اورژانس
  • یاسین سهرنی، الهه سالارپور، احسان گروهی ساردو، سینا حیدری، حسین رفیعی، اطهره فلاحی، حبیبه وزیری نسب، شیوا کارگر، سلمان دانشی* صفحه 14
    مقدمه

    با افزایش سن، شیوع بیماری ها به ویژه بیماری های مزمن در سالمندان افزایش پیدا می کند، و به همین دلیل سالمندان عمده ترین دریافت کنندگان خدمات حوزه سلامت هستند.این مطالعه با هدف تعیین علل بستری سالمندان در بیمارستان امام خمینی شهر جیرفت انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش به صورت مقطعی –توصیفی صورت گرفت. 358 سالمند مراجعه کننده به بیمارستان بیمارستان امام خمینی (ره) شهر جیرفت، در سال 1397 به صورت نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد نیاز از پرونده ی بیماران استخراج و در چک لیست محقق ساخته ثبت گردید. داده ها با نرم افزار آماری SPSS  نسخه‌ی 20 و آزمون های آماری توصیفی وتحلیلی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان داد که 152 نفر (5/42درصد) از نمونه های پژوهش در محدوده سنی 69-60 بودند. بیشترین شکایت اصلی نمونه های پژوهش به ترتیب تنگی نفس (5/14درصد)، درد قفسه سینه (5/11درصد) و کاهش بینایی (2/11درصد) بود. بیشترین علل بستری نمونه های پژوهش به ترتیب شامل کاتاراکت (2/11درصد)، آنژین صدری (1/8درصد) و نارسایی قلب (1/6 درصد) گزارش شد.

    نتیجه گیری

    بیشترین علت بستری بیماران، کاتاراکت و آنژین صدری بود به نظر می رسد که قرار دادن برنامه های آموزشی و غربالگری مورد نیاز در این زمینه در برنامه مراقبت های سلامت سالمندان ضروری باشد.

    کلیدواژگان: فراوانی، سالمندان، علت بستری
  • حسن رفیعی مهر، مرتضی عزیزی، رسول سلیمی* صفحه 16
    مقدمه

     ارزیابی شدت آسیب و عوامل موثر بر پیش آگهی بیماران ترومایی منجر به مدیریت بهتر می شود. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط تعداد لکوسیت ها و سطح هوشیاری در بیماران ترومایی انجام شد.

    روش مطالعه

    این مطالعه ی توصیفی – مقطعی بر روی پرونده ی 126 نفر از بیماران بستری شده با تروما بستری در بخش اورژانس بیمارستان بعث همدان در سال 1399-1400 انجام گردید. قبل از تجویز هر گونه دارویی ، نمونه خون جهت تعیین شمارش لکوسیت ها با سل کانتر اخذ شد. و در همان لحظه سطح هوشیاری بر اساس مقیاس گلاسکو (GCS) ثبت و ارتباط بین این دو بررسی گردید.

    یافته‌ها

    تعداد کل بیماران ترومایی 126 نفر (5/67درصد مرد و 5/32درصد زن) بود. میانگین سن آنها 78/12±71/37 سال بود. موارد تروما اکثرا از نوع بلانت(6/78درصد) و مالتیپل تروما(2/45درصد) بود. فراوانی لکوسیتوز 8/27درصد با میانگین شمارش لکوسیتی3470 ±9526 در میکرولیتر خون بود. بین سطح هوشیاری و شمارش لکوسیت12 ساعت پس از بستری همبستگی معنی دار مشاهده شد(r=0.663, P<0001). همچنین بین شمارش لکوسیت با پیامد تروما ارتباط معنی داری مشاهده شد(P<0.001). از نظر پیامد، 8/81 درصد بیماران با حال خوب ترخیص شدند و 1/7درصد فوت نمودند.

    نتیجه‌گیری

    در بیماران ترومایی، بین شمارش لکوسیت های خون محیطی و سطح هوشیاری همبستگی مثبت دیده شد. با توجه به ارتباط بین تعداد گلبول سفید خون با پیامد نهایی بیماران ترومایی،در مطالعات تکمیلی می توان از این بیومارکر جهت تعیین پیش آگهی نسبی بیماران استفاده نمود.

    کلیدواژگان: لکوسیت های خون، تروما، سطح هوشیاری
  • مریم ضیایی، زهرا قیاسی، علی عبدالرزاق نژاد، علیرضا بهمنی صفحه 17
    مقدمه

    بیماری کووید 19 چالشی بزرگ برای سلامت شغلی است. افراد در بسیاری از مشاغل، با خطر بالای ابتلا مواجه هستند و بدون شک پرسنل بهداشتی بخصوص پرستاران اورژانس که در خط مقدم مبارزه با شیوع این بیماری قرار دارند و نه تنها استرس کاری بالایی را تجربه می کنند، بلکه در معرض خطر بالای ابتلا به ویروس قرار دارند، که این امر آنها را در معرض مشکلات روانی از جمله اضطراب و فرسودگی شغلی قرار می دهد .

    روش کار

     این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی در سال 1399 به روش سرشماری بر روی کلیه پرستاران مشغول به کار در  اورژانس های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (150) نفر ،  در  بیمارستان های علی بن ابی طالب- بیمارستان خاتم- بیمارستان بوعلی زاهدان و علی اصغر  در اپیدمی کرونا انجام گرفت ، ابزار گردآوری اطلاعات در دو بخش بود که بخش اول آن شامل پرسشنامه ای برای سنجش اضطراب در بیماران  کرونا (CDAS)  و بخش دوم آن شامل پرسشنامه مسلش (Maslach) برای سنجش فرسودگی شغلی استفاده شده است .

    یافته ها

     نتایج مطالعه به ما نشان داد که 7/63 % پرستاران اورژانس دارای اضطراب میباشند و ارتباط آماری معناداری با سن پایین، جنسیت زن، تعداد فرزند کمتر، سنوات کاری کمتر، استخدام به صورت طرحی، داشتن بیماری زمینه ایی، فوت یکی از اعضای خانواده به علت کرونا و با فرسودگی نیز ارتباط داشت و میانگین نمره فرسودگی شغلی برابر با 61/23 ± 81/77 (24 الی 116) بود و فرسودگی شغلی ارتباط آماری معناداری با جنسیت زن، تعداد فرزند کمتر، سنوات کاری کمتر، استخدام به صورت طرحی، فوت یکی از اعضای خانواده به علت کرونا و با اضطراب نیز ارتباط داشت.

     نتیجه گیری 

    براساس یافته های این مطالعه مشخص شد که شیوع هر دو متغیر یعنی اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی بالا بوده و ارتباط معناداری بین این دو وجود دارد.

    کلیدواژگان: کووید 19، اضطراب، فرسودگی شغلی، پرستار اورژانس
  • زهرا فاضل، روحیه فرزانه، سمیه احمد نژاد، مهدی فروغیان، الهام پیش بین صفحه 18
    مقدمه

    آسم یک بیماری مزمن است که عمدتا با خس خس، سرفه و تنگی نفس دورهای ناشی از واکنش بیش از حد راه هوایی و التهاب مشخص می شود. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط نتایج حاصل از دو روش شمارش اعداد طی یک نفس و حداکثر شدت جریان بازدم در ارزیابی عملکرد ریوی بیماران دچار حمله حاد آسم مراجعه کننده به اورژانس، می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی روی33 بیمار با شکایت حمله حاد آسم قبل و بعد از درمان اولیه، پیک فلومتری و سپس SBC (Single Breath Counting) انجام گردید. چک لیستی شامل سن، جنس، تعداد تنفس، اشباع اکسیژن خون، شدت حمله آسم ، SBC و PEFR (Peak Expiratory Flow Rate) قبل و بعد از درمان تکمیل شد. آنالیز آماری جهت بررسی ارتباط بین داده ها توسط SPSS v.26 انجام گردید.

    نتایج

    33 بیمار شامل13 خانم و20 آقا با میانگین سنی 58/10±39/32 بررسی شدند. در آنالیز آماری ارتباط خطی معنی دار مستقیم قوی بین مقادیر SBC و PEFR قبل و بعد از درمان، درصد تغییرات اشباع اکسیژن و بین درصد تغییرات SBC با PEFR دیده شد.(به ترتیب r=0.932 و r=0.915وr=0.892) و ارتباط خطی معنی دار معکوس بین PEFR و SBCبا شدت آسم دیده شد (P<0.05) ارتباط خطی معنی دار معکوس بین SBC با درصد تغییرات تعداد تنفس وجود ندارد (r=-0.279 P>0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه می‌توانند نشان دهنده کفایت SBC جهت جایگزینی PEFR در بررسی عملکرد ریوی بیماران بزرگسال مراجعه کننده به اورژانس با حمله آسم باشند.

    کلیدواژگان: آسم، شمارش اعداد طی یک نفس، حداکثر شدت جریان بازدم
  • رزیتا خاتمیان، مولود فوگردی، زهرا سروش، افسانه شهبازی صفحه 19

    مقدمه :

     تروما از مهمترین علل قابل پیشگیری مرگ و میر و ناتوانی کودکان در جهان و ایران محسوب می شود. با توجه به آسیب پذیری کودکان، آگاهی از اطلاعات اپیدمیولوژیک تروما در این گروه سنی به برنامه ریزی دقیق جهت پیشگیری از حوادث کمک می کند. لذا این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی تروما در کودکان زیر 5 سال مراجعه کننده به اورژانس انجام شد.

    روش کار :

    این مطالعه اپیدمیولوژیک توصیفی بر روی 415  نفر از کودکان زیر 5 سال مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام رضا بیرجند در سال 1400 صورت گرفت. با استفاده از چک لیستی اطلاعات مربوط به سن، جنس، تعداد فرزندان خانواده، میزان تحصیلات مادرو پدر، وضعیت تاهل والدین، شغل و سن مادر، وجود فرد دارای بیماری ناتوان کننده در خانواده و محیط زندگی و در بخش دوم علت ، زمان و مکان وقوع حادثه، الگو تروما، محل آناتومی آسیب دیده، به روش مصاحبه با همراه کودک پرسیده شد و در آخر پیامد تروما هنگام ترخیص بیمار بررسی شد، سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار spss 20  مورد آنالیز توصیفی قرار گرفتند. 

    یافته ها

    اطلاعات 415 کودک جمع آوری شد.249 مورد پسر (60 %)، 164 نفر (5/39 %) در سن 5 سالگی، 332 مورد (80 %) غیر تک فرزند، 220 مورد (53 %) بین ساعت 16 تا 24، 223 مورد (7/53 %) محل وقوع تروما در خانه، 238 مورد (3/57 %) سقوط، 364 مورد (7/87 %) ترومای بلانت، 186 مورد (8/44 %) عضو آسیب دیده سر و صورت بوده است.394 مورد (9/94 %) والدین زندگی مشترک،132 مادر (8/31 %) و 128 پدر (8/30 %) تحصیلات بالاتر از دیپلم داشتند، 361 مادر (78 %) خانه دار بودند، و 242 مادر (3/58 %) سن بالاتر از 35 سال داشتند.در 404 خانواده (3/97 %) فرد دارای بیماری ناتوان کننده وجود نداشته است و 241 مورد (1/58 %) در خانه ویلایی سکونت داشتند. 344 مورد (9/82 %) با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص گشتند. 

    نتیجه گیری

    با توجه به این که بیشترین محل وقوع حادثه در منزل و به علت سقوط بوده است، میتوان با ایمن کردن بیشتر منازل و آگاهی بیشتر والدین از خطرهای پیش روی کودکان جلوگیری نمود.

    کلیدواژگان: تروما، اپیدمیولوژی، اطفال
  • احسان بلوردی، امیر آجیلیان عباسی، مریم پناهی، فاطمه ملکی، روحیه فرزانه، رضا اخوان، مهدی فروغیان صفحه 20
    مقدمه

    BNP در شرایط پاتولوژیکی خاصی نظیر افزایش فشار خون، نارسایی کلبوی، انفارکت میوکارد، فیبریلاسیون دهلیزی،  COPD،ARDS ، سیروز و... بالا می رود. تعدادی از آنها از جمله شرایط بالینی مطرح کننده و نیز عارضه ی hypertensive emergency می باشند.لذا در این مطالعه بر آن شدیم تا تاثیر این متغیر را به عنوان یک متغیر تشخیصی در بیماران با فشار خون اورژانس مورد بررسی قرار دهیم.

    روش کار

    در این مطالعه آینده نگر 100 نفر از میان بیماران مراجعه کننده به مرکز اورژانس بیمارستان عدالیتان مشهد که پس از تریاژ و ویزیت اولیه دارای فشار خون مساوی یا بیشر از 110/180 بودند وارد مطالعه شدند. جهت بررسی آسیب ارگانهای هدف و تشخیص احتمالی فشار خون اورژانس توسط متخصص یا دستیار طب اورژانس مورد بررسی و معاینه قرارگرفت و آزمایشات لازم برای آنان به عمل آمد. برای این منظور در بیماران سطح سرمی BUN، Cr ،TPI چک و مورد معاینه و ارزیابی کامل عصبی قرار گرفت تا وجود نقص فوکال یا ژنرالیزه عصبی و یا وجود پاتولوژی (ICH –ایسکمی) در سی تی اسکن مغز تعیین شود. همچنین چشم بیماران از نظر آسیب عروق شبکیه با افتالموسکوپ مورد معاینه و نوار قلب از آنان گرفته شد.  نتایج بیماران به دو گروه فشار خون اورژانس و فشار خون غیر اورژانس تقسیم شد. به این شکل که در صورت وجود معیارهای فشار خون اورژانس(آسیب ارگانهای هدف)در گروه اختلال عملکرد ارگان هدف(EOD) یا گروه hypertensive emergency (HE) و در غیر این صورت در گروه بدون EOD یا گروه hypertensive urgency  (HU) قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از spss نسخه 16 و آزمون های آمارهای توصیفی و استنباطی صورت گرفت.

    نتایج

    دو گروه از نظر سن و جنسیت اختلاف آماری معناداری نداشتند (P>0.05). بر اساس آزمایش انجام شده بروی نمونه های گرفته شده از بیماران، در گروه مورد 6144.81±3052.42 و در گروه شاهد 4835.42 ± 3135.02  بود.نتایج آزمون آماری  T testنشان داد بین دو گروه اختلاف آماری وجود ندارد (P=0.941).بر اساس محاسبات انجام شده با نقطه برش 180 از BNP با حساسیت 100% و اختصاصیت 41% می توان آسیب کلیه را از BNP پیش بینی کرد.این نقطه برش اگرچه اختصاصیت بالای نیست و یا ارزش اخباری مثبت بالای ندارد ولی دارای حساسیت و ارزش اخباری منفی قابل قبولی است، هدف ایجاد تستهای غربالگری همین موضوع است.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه ما نشان داد تست BNP اختصاصیت یا ارزش اخباری مثبت بالایی نداشت ولی دارای حساسیت و ارزش اخباری منفی قابل قبولی است که هدف از ایجاد تستهای غربالگری همین موضوع است. با این حال این تست می تواند به عنوان مکمل برای سایر معاینات و آزمایشات قلبی – عروقی و کلیوی مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: افزایش فشار خون، اورژانس، پپتید ناتریورتیک مغزی
  • احسان بلوردی، مجتبی توسلی، مجید جلال یزدی، نگار مروت دار، مریم پناهی، مهدی فروغیان، رضا اخوان صفحه 21
    هدف

    بیماری انسدادی مزمن ریوی یکی از شایعترین اختلالات تنفسی است. مطالعات مختلفی برای ارزیابی قدرت پیشگویی ProBNP در بیماری های قلبی انجام شده است. هدف از این مطالعه مقایسه سطح سرمی PRO.BNP در بیماران مبتلا به حمله حاد بیماری انسدادی مزمن ریه با و بدون وجود نارسایی قلبی بود.

    روش کار

     این مطالعه مقطعی بر روی 112 بیمار مراجعه کننده به اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1395 و 1396 انجام شد. سطح سرمی PRO.BNP اندازه گیری شد. بیماران با استفاده از دستگاه اکوکاردیوگرافی image point HX توسط یک کاردیولوژیست با سابقه تحت اکوکاردیوگرافی و بررسی Ejection Fraction قرار گرفتند. در نهایت بیماران در دو دسته دچار نارسایی قلبی و بدون نارسایی قلبی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد مقایسه قرار گرفتند.   

    یافته ها

     75 بیمار (96/66درصد) بدون نارسایی قلبی و 37 بیمار (04/33 درصد) مبتلا به نارسایی قلبی بودند. خصوصیات پایه از جمله سن، جنسیت، استعمال دخانیات و مصرف مواد مخدر بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. با این حال میانگین دفعات بستری در بیماران با نارسایی قلبی 6/1 ± 2/3 نوبت و بدون نارسایی قلبی 8/0 ± 7/1 نوبت بود (001/0=P). میانگین PRO.BNP در بیماران با نارسایی قلبی (0/6660 ± 1/16702 پیکوگرم در دسی لیتر) به طور معنی داری بیشتر از بیماران بدون نارسایی قلبی (2/161 ± 8/1396پیکوگرم در دسی لیتر) بود (001/0=P).  

    نتیجه گیری

     سطح PRO.BNP در بیماران دچار COPD با نارسایی قلبی به طور معناداری بالاتر است و در این بیماران تعداد دفعات بستری در بیمارستان به طور معناداری بیشتر است.

    کلیدواژگان: بیماری انسدادی ریوی، BNP، نارسایی قلبی
  • ظهیر ریحانیان، پیمان اسدی، سیامک ریماز، احسان کاظم نژاد لیلی، عبدالکریم شیخ پور، وحید شیرزاد سیبنی، بهزاد زهره وندی صفحه 22
    مقدمه

    آسیب های تروماتیک مغزی به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان به شمار می روند. کم خونی ممکن است منجر به پیامدهای بدتری در بیماران دچار آسیب های تروماتیک مغزی شود. با توجه به اینکه تاکنون مطالعات محدودی در رابطه با  نقش آنمی و تزریق خون در احیای اولیه در بیماران مبتلا به آسیب های تروماتیک مغزی صورت پذیرفته است، هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سطح هموگلوبین و میزان مرگ و میر در بیماران دچار این عارضه می باشد.

    روش مطالعه

    این یک مطالعه تحلیل-مقطعی گذشته نگر است. جمعیت مورد مطالعه بیماران با آسیبهای تروماتیک مغزی بستری شده در واحد اورژانس بیمارستان پورسینای شهر رشت در سال 1396 میباشد. بیماران براساس میزان هموگلوبین خون، در دو گروه دارای آنمی (10) و  فاقد آنمی (10Hb>) طبقه بندی شدند. سن، جنس، اطلاعات بالینی، اقدامات درمانی انجام شده، طول مدت بستری و میزان مرگ و میر در این دو گروه ثبت و مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین به منظور تعیین عوامل خطر مرگ و میر در بیماران با آسیبهای تروماتیک مغزی، متغیرهای فوق به همراه یافته های آزمایشگاهی در دو گروه از بیماران دارای بقا و فوت شده مورد مقایسه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss نسخه 21 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی انجام شد.

    یافته ها

    مجموع افراد شرکت کننده در مطالعه  نفر شامل 249 (8/83 درصد) مرد و 48 (2/16 درصد) زن با میانگین سنی 3/22±8/41 سال بودند. 120 (4/40 درصد) نفر از بیماران آنمی داشتند. بیماران فاقد آنمی از میانگین سطح هوشیاری بالاتری در مقایسه با بیماران دارای آنمی برخوردار بودند (001/0 > P). درصد آنمی بر حسب استفاده از پرسور و وضعیت بیمار در هنگام ترخیص در دو گروه مورد مطالعه از لحاظ آماری دارای تفاوت معنی دار بود (0001/0 > P). تعداد پکد سل های دریافتی در دو گروه از بیماران با و بدون آنمی از لحاظ آماری تفاوت معنی دار داشت (0001/0 > P). آنالیز چندگانه براساس مدل رگرسیون لوجستیک نشان داد که مدت زمان بستری، افت فشار خون، تزریق خون و کاهش دمای بدن به عنوان عوامل مرتبط با مرگ و میر می باشند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اگرچه آنمی به عنوان یک متغیر پیش بینی کننده مرگ و میر نمی باشد اما تزریق خون از عوامل مهم مرتبط با مرگ و میر در بیماران دچار آسیب تروماتیک مغزی است.

    کلیدواژگان: آنمی، .آسیب تروماتیک مغزی، تزریق خون، واحد اورژانس، مرگ و میر
  • مریم ضیایی، امیر صدرا محمدی، محجوبه کیخا، علی عبدالرزاق نژاد، علیرضا بهمنی* صفحه 23
    مقدمه

    بیماری کووید 19 از شهر ووهان ، استان هوبی کشور چین آغاز شد و پس از مدت کوتاهی در سرتاسر کشور چین و بسیاری از کشورهای دیگر انتقال یافت. قرارگرفتن در محیط آلوده به ویروس کووید-19 باعث بروز اختلالات روانشناختی گستردهای از جمله اضطراب، افسردگی، استرس و مشکلات خواب در بسیاری از کادر درمانی بیمارستانها و دانشجویان شده است. به طور خاص دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی به دلیل فشار تحصیلی، قرار گرفتن در معرض عفونت و آلودگی، شب کاری و کمبود خواب فشار روانی قابل توجهی را در دوران کرونا تجربه کردند که سلامت روانی آنها را تحت تاثیر قرار داد, در طول همه گیری کرونا ویروس 2019 دانشجویان پزشکی از جمله دستیاران تخصص که دوران اموزشی خود را در بیمارستان ها طی میکردند و باید کشیک‌های طولانی را با دستمزدهای ناچیز را تحمل کنند، وضعیت را بغرنج‌ تر می‌کند. بر آن شدیم با توجه به اهمیت موضوع به بررسی میزان افسردگی و عوامل موثر بر افسردگی در میان دستیاران بیمارستان علی ابن ابیطالب و بیمارستان خاتم الانبیا زاهدان بپردازیم.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مقطعی بوده و بصورت سرشماری از بین کلیه دانشجویان مقطع تخصص  با هر سن و جنسی که در دوران پاندمی کووید در بیمارستان های علی بن ابیطالب و  بیمارستان خاتم زاهدان در سه ماهه اخر سال 1400 , مشغول به فعالیت بودند انجام شد ,ابزار گردآوری اطلاعات جهت درجه بندی افسردگی  چک لیست و پرسشنامه همیلتون   بود و به بررسی فاکتورهایی از قبیل  جنسیت، سطح تحصیلات، محل اقامت، رشته تحصیلی، وضعیت تاهل، مراقبت مستقیم از بیماران کووید 19، بیمارستان محل اشتغال در ایجاد افسردگی در دستیاران پرداخته شد , داده های جمع اوری شده  توسط نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    این پژوهش به روش سر شماری بر روی تمام دستیاران مشغول به آموزش در  بیمارستان های آموزشی علی بن ابیطالب و خاتم الانبیا زاهدان  انجام شد, دستیاران در بازه سنی 29 تا 60 سال با میانگین(انحراف معیار) سنی 38/34 (866/5) سال وارد مطالعه شدند., که 33 نفر مرد و 47 نفر زن بودند ,نتایج تحقیق نشان می دهد که میانگین نمره افسردگی دستیاران برابر با 52/17 است که نشان از افسردگی متوسط در دستیاران می باشد , ارتباط معناداری بین مجرد بودن (p-value=0.011)  و مراقبت مستقیم از بیماران کووید-19 (p-value=0.003)   در افسردگی مشاهده شده است .

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان از میزان شیوع بالای افسردگی در دستیاران در اپیدمی کووید بود و بالا بودن میزان افسردگی در دستیاران زن، دستیاران مجرد، دستیاران رشته تحصیلی زنان و زایمان، دستیاران غیر بومی و دستیاران دارای ارتباط مستقیم با بیماران کووید -19 برجسته تر است .

    کلیدواژگان: افسردگی، دستیاری، کووید -19
  • بهزاد مرادی، سجاد یاراحمدی، مهرداد ولی پور، ناصر جوادی، نسرین گله دار* صفحه 24
    مقدمه

     پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی برای ارایه خدمات مناسب و رضایت بخش نیازمند برخورداری از تجهیزات و امکانات مناسب می باشند. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه وضعیت اورژانس پیش بیمارستانی شهر خرم آباد با استاندارد دارو و تجهیزات اورژانس پیش بیمارستانی تعین شده توسط وزارت بهداشت (آخرین ویرایش) طراحی و اجرا گردید.

    روش مطالعه

     این مطالعه توصیفی– تحلیلی به صورت مقطعی در سال 1400 انجام گردید، نمونه گیری بصورت تمام سرشماری، در 13 پایگاه شهری و جاده ای اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان خرم آباد انجام گردید. وضعیت تجهیزات بر اساس چک لیست استاندارد بررسی و تعیین گردید. جهت آنالیز داده ها از نرم افزار spss نسخه 23 استفاده گردید و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی، تجزیه و تحلیل انجام گردید. P کمتر از 0.05 از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین نمره کسب شده تجهیزات پزشکی 337 (4/48 درصد)، تجهیزات غیر پزشکی 28 (9/38 درصد) و در مجموع پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی فقط 365 نمره (48 درصد) استاندارد تجهیزات پزشکی و غیر پزشکی را کسب نمودند. بین مدرک تحصیلی مسیول پایگاه و میانگین نمره کل تجهیزات ارتباط معنی داری وجود داشت(025/0= P)، بین سابقه کار مسیول پایگاه(45/0= P)، وضعیت استخدام مسیول پایگاه(796/0= P)، نوع پایگاه (524/0= P) و قدمت پایگاه (808/0= P) با  میانگین نمره کل تجهیزات ارتباط معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

     وضعیت تجهیزات موجود در آمبولانس های اورژانس پیش بیمارستانی فاصله زیادی با استانداردها دارد و همین عامل می تواند باعث کاهش کیفیت خدمات اورژانس پیش بیمارستانی گردد. نیاز است در زمینه کنترل وضعیت تجهیزات آمبولانس های اورژانس پیش بیمارستانی توجه بیشتری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: تجهیزات، فوریت های پزشکی، اورژانس پیش بیمارستانی، آمبولانس
  • سید محمدمهدی باکی هاشمی*، پیمان اسدی، ساجد بخشی صفحه 25
    مقدمه

     ایمنی در برابر بلایا و حوادث یکی از اجزای اساسی برنامه ریزی آمادگی جهت مقابله با آن بوده و برای کنترل عوارض و یا به حداقل رساندن عواقب اثرات خطر انجام می گردد. هدف این پژوهش واکاوی میزان ایمنی بیمارستان های گیلان در مقابله با حوادث و بلایا می باشد.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه مقطعی، توصیفی– تحلیلی، تمام بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی، سازمان تامین اجتماعی و مراکز خصوصی استان گیلان در سال 1400 که در مجموع 35 بیمارستان می‌باشد، از نظر میزان ایمنی و آمادگی مقابله با حوادث و یلایا ارزیابی گردید. داده‌ها با استفاده از چک لیست 150 سوالی ابزار استاندارد ملی (FHSI) گردآوری گردید و نتایج به صورت امتیاز در هر مولفه و امتیاز کلی، رتبه آمادگی، مقایسه با میانگین کلی استانی رتبه بندی و ارایه شد.

    یافته‌ها

    میانگین نسبی آمادگی در مواجهه با بلایا در بیمارستان های مورد مطالعه 66/65 درصد بود. 25 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه 36/62 درصد و 10 بیمارستان خصوصی و تحت پوشش تامین اجتماعی 89/73 درصد میزان آمادگی را دارا بودند . از 25 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 3بیمارستان در رتبه خوب، 17 بیمارستان در رتبه متوسط و 5 بیمارستان در رتبه بد آمادگی و از بیمارستان‌های خصوصی و تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی نیز 6بیمارستان رتبه خوب و2 بیمارستان رتبه متوسط  را کسب نمودند.

    نتیجه‌گیری

    بخش قابل ملاحظه ای از بیمارستان‌های استان گیلان هم جهت با سایر بیمارستان های کشور از آمادگی نامناسب در مواجهه با بلایا برخوردارند و توجه به ارتقاء آمادگی بیمارستانی در همه ابعاد آن جهت مقابله مناسب با حوادث و بلایا الزامی و ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: آمادگی، بحران و بلایا، مدیریت بحران، نظام سلامت
  • علی عبدالرزاق نژاد، مانیا وظیفه شناس ارباب، علیرضا بهمنی، مهدی گلوی، آیلین فرهنگی* صفحه 26
    مقدمه

    ویروس کرونا امروزه همه جهان را در برگرفته است و علاوه بر جسم بیماران بر روان آنها نیز تاثیر گذاشته است. رضایت بیمار به عنوان یکی از شاخص های کیفیت مراقبت های سلامتی در مراکز درمانی تمامی کشور ها به حساب می آید. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان رضایتمندی بیماران بستری شده در بخش های کووید 19 بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در شهر زاهدان از 1 دی 1399 تا 31 خرداد 1400 انجام شده است.

    روش ها

    مطالعه حاضر مقطعی-تحلیلی بوده و شامل بررسی میزان رضایت مندی خدمات ارایه شده بر روی 194 بیمار مبتلا به کووید 19 بستری در بیمارستان های تابعه شهرستان زاهدان ازتاریخ 1دی 1399 تا 31خرداد 1400بود. روش نمونه گیری به صورت آسان و دسترس بود. برای جمع آوری اطلاعات پرسشنامه‌ای شامل سوالات سنجش میزان رضایتمندی بیماران تهیه شد و در اختیار بیماران قرار گرفت. پرسشنامه متشکل از دو بخش بود، یک بخش شامل اطلاعات فردی شامل سن، جنسیت ، وضعیت تاهل، و میزان تحصیلات افراد و بخش و بیمارستان بستری افراد بود. بخش دوم شامل سوالاتی از میزان رضایتمندی بیمار از خدمات و شرایط بیمارستان و بخشی که در آن بستری بودند بود. بررسی های آماری با استفاده از تست های تی مستقل، من ویتنی، تحلیل واریانس آنوا یا کروسکال والیس استفاده گردید. تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار IMB SPSS V20.0 صورت پذیرفتند و مقدار خطای آلفای کمتر از 0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در مجموع 194 نفر وارد مطالعه شدند. بیشترین سطح رضایتمندی به ترتیب مربوط به رضایتمندی از سرعت تشکیل پرونده و راهنمایی مسیول پذیرش (78.9%) و روشنایی اتاق خود (77.3%)، رفتار و برخورد پرستاری (69.1%) و کیفیت غذای بیمارستان (60.3%) بود. و همچنین کمترین سطح رضایت مندی مربوط به سیستم سرمایش و گرمایش اتاق (13.9%)، امکانات و تسهیلات اتاق (6.7%) و بهداشت و نظافت قسمت های مختلف بخش (2.6%) بود.

    نتیجه گیری

    ارتباط معنی داری بین بیمه، تاهل و جنسیت با میزان رضایتمندی بیماران وجود ندارد. اما ارتباط معنی داری بین تحصیلات، بخش و بیمارستان با میزان رضایتمندی بیماران مشاهده شده است . با توجه به متوسط بودن میزان رضایتمندی بیماران، برای رسیدن به سطح عالی رضایت، می توان با تقویت نکات مثبت و همچنین تحلیل موارد نارضایتی بیماران در جهت ارتقا کیفیت خدمات درمانی و غیر درمانی و رضایت بیشتر بیماران گام برداشت.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، بیماران کووید19، کروناویروس
  • عبدالعلی سپیدکار، علیرضا درودچی، محمد زارع نژاد، سید جواد میری، نوید کلانی* صفحه 27
    مقدمه

     خطاهای پزشکی مشکل جدی سازمان های بهداشت و درمان می باشند. باقی ماندن اجسام خارجی به دنبال اعمال جراحی اگرچه عارضه شایعی نیست، ولی همواره تهدید کننده بوده و می تواند زمینه ساز عوارض وخیم و خطرناک برای بیماران باشد. این مطالعه با هدف بررسی شکایت از وسایل جامانده حین اعمال درمانی ارجاع شده به اداره کل پزشکی قانونی استان فارس از سال 1390 الی 1399 انجام شده است.

    روش کار

     این مطالعه از نوع  توصیفی- مقطعی و گذشته نگر بود. تمامی پرونده های شکایت از وسایل جامانده حین اعمال درمانی ارجاع شده به اداره کل پزشکی قانونی استان فارس از سال 1390 الی 1399 مورد قرار گرفت و اطلاعات موجود در آنها بر اساس چک لیست تهیه شده جمع آوری و ثبت شد. پس از جمع آوری داده ها اطلاعات به صورت Sheet Code در آمد و توسط نرم افزار SPSS  نسخه 21 و آزمون های آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

     در این مطالعه تعداد 35 پرونده از سال 1390 تا 1399 مورد بررسی قرار گرفت. 3/54% از شاکیان زن و بقیه مرد بودند. تخصص زنان (1/37%)، بیشترین فراوانی شکایت از وسایل جامانده حین اعمال درمانی داشته است و بیشترین شکایت از وسایل جامانده نیز، مربوط به  عمل سزارین (19/37%) و hernia (%20) بوده است. تقریبا نیمی از وسایل جامانده گاز (4/51%)، بود. محل وسایل جامانده در اکثریت شکایات از وسایل جامانده حین اعمال درمانی لگن (40%) و شکم (1/37%) و بوده است.

    نتیجه گیری

     با توجه به متداول‌ترین نوع اجسام خارجی باقی‌مانده و همچنین بخش‌های جراحی درگیر بیشتر علاوه بر روش‌های تشخیص RFB، ترکیبی از پروتکل‌های پیشگیری مانند شمارش منظم دستگاه‌ها، عکس‌برداری با اشعه ایکس بعد از عمل با مارکرهای رادیوپاک و ارزیابی دقیق محل جراحی برای کاهش بروز اجسام خارجی باقیمانده و عوارض آن باید انجام شود.

    کلیدواژگان: خطای پزشکی، جراحی، وسایل جامانده، پزشکی قانونی
  • یاسین سهرنی، حمزه محمدی ساردو، اسما امیری دوماری، نیما کورکی نژاد، الهه سالارپور* صفحه 28
    مقدمه

    با توجه به نقش کلیدی کارکنان بهداشت در آموزش به زنان درمورد برنامه های غربالگری سرطان پستان به نظر می رسد اجرای طرح هایی در جهت افزایش سطوح آگاهی، نگرش، باورها و به‌تبع آن عملکرد این قشر در خصوص برنامه های پیشگیری از سرطان پستان لازم باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان زن مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان جیرفت در مورد غربالگری سرطان پستان درسال 1397 انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی مقطعی بوده که جامعه ی مورد بررسی آن کارکنان زن مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان جیرفت بوده است. نمونه‌گیری به شیوه ی سرشماری انجام شد. یک پرسشنامه با ساختار کوتاه و استاندارد شده که توسط خانی و همکاران قبلا مورداستفاده قرارگرفته است جهت جمع‌آوری داده ها استفاده شد. داده ها با نرم‌افزارآماری SPSS و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی تجزیه‌وتحلیل شد.

    یافته ها

    از میان 216 پرسشنامه ی جمع‌آوری‌شده (154 نفر شهری و 62 نفر روستایی)، میانگین میزان آگاهی و نگرش افراد موردمطالعه که شامل بهورزان، ماماها و پرستاران می باشند به ترتیب نمره 02/7 از 20 نمره و نمره 7/36 از 50 نمره را کسب کردند. در زمینه عملکرد 7/40 درصد (88 نفر) خودآزمایی پستان و 4/76 درصد (165 نفر) معاینه بالینی پستان بر روی بیماران را هیچ‌گاه انجام نداده اند و همچنین 2/91 درصد (197 نفر) تاکنون ماموگرافی انجام نداده اند.

    نتیجه گیری

    میزان آگاهی و نگرش افراد مورد مطالعه با توجه به نمره های کسب‌شده به ترتیب 02/7 و 7/36 در سطح متوسط می باشد و نحوه ی عملکرد ضعیف و غیرقابل‌قبول می باشد. با توجه به اینکه کارکنان زن مراکز بهداشتی و درمانی می توانند موجب سالم‌سازی رفتارهای جامعه گردند، لذا اجرای  برنامه های منظم و مدون آموزشی در رابطه با پیشگیری از سرطان پستان بالاخص انجام خودآزمایی پستان، معاینه بالینی پستان و ماموگرافی برای این گروه لازم به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، سرطان پستان
  • حمزه محمدی ساردو، یاسین سهرنی *، الهه سالارپور، حسین رفیعی، سیده مهسا حسینی تبار، شیوا کارگر، سلمان دانشی، اسما امیری دوماری صفحه 29
    مقدمه

    آپاندیسیت حاد از جمله علل شایع جراحی شکمی می باشد که عمدتا بر اساس تشخیص بالینی و تصویربرداری این تشخیص مطرح و تصمیم به عمل جراحی آپاندکتومی گرفته می شود، اما در برخی موارد نتایج پس از عمل نشان می دهد که آپاندیسیت وجود نداشته است که به اصطلاح به آن آپاندکتومی منفی یا نرمال گفته می شود. این مطالعه با هدف بررسی میزان فراوانی پاتولوژی نرمال در بیماران جراحی شده با تشخیص آپاندیسیت حاد در بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان جیرفت انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع (توصیفی-تحلیلی) بود. 95 نفر از بیماران جراحی شده با تشخیص آپاندیسیت حاد در بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان جیرفت در سال 1397 که به روش سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات مورد نیاز از پرونده پزشکی بیماران استخراج شد و در چک لیست محقق ساخته ثبت گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی وآزمون تی مستقل و کای اسکویر، فیشر با نرم افزار آماری SPSS نسخه18 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    5/48 درصد شرکت کنندگان مرد و 5/51 درصد زن بودند. در 9 بیمار (5/9 درصد) آپاندکتومی نرمال مشاهده گردید. توزیع فراوانی آپاندکتومی منفی بر اساس سن بیماران مورد بررسی تفاوت آماری معناداری داشت  و در سن 30 تا 50 سال شایعتر بود (027/0P=). سایر متغیرهای مورد بررسی ارتباطی با آپاندکتومی نرمال نداشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که آپاندکتومی نرمال در یک مورد از هر ده بیمار تحت عمل مشاهده می شود که نسبت به سایر آمار ارایه شده، نتایج مطلوب تری را در شهرستان جیرفت نشان می دهد. استفاده درست و منظم از روش های ارزیابی میتواند به طور قابل توجهی به کاهش نرخ آپاندیسکتومی منفی کمک کند.

    کلیدواژگان: آپاندکتومی، نرمال، معاینه پاتولوژی، تشخیص های افتراقی
  • فرشته عزیزی، نسرین حنیفی *، سهیلا ربیع سیاهکلی صفحه 30
    مقدمه

    تریاژ صحیح بیماران براساس وخامت حال بیماران می تواند باعث کاهش ازدحام بیماران در اورژانس و کاهش عوارض و مرگ و میر بیماران شود. یکی از ابزارهای مهم برای بررسی صحت تریاژ پرستاران و پزشکان، شاخص وخامت اورژانس است. این مطالعه باهدف بررسی صحت تریاژ پرستاران و پزشکان با استفاده از شاخص وخامت اورژانس و عوامل مرتبط با آن در بیماران مراجعه کننده به اورژانس تروما در زنجان، ایران انجام شد.

    روش مطالعه

    این مطالعه به‌صورت توصیفی- مقطعی بر روی 378 نفر از بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس یکی از بیمارستان های آموزشی در سال 1398 انجام شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامه مربوط به اطلاعات جمعیت شناختی، فرم پایش و ارزیابی تریاژ Emergency Severity Index بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری spss ورژن16 و با استفاده آزمون‌های آماری کای اسکویر/ آزمون دقیق فیشر، آزمون آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی‌داری کمتر از05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که پرستاران 4/84% تریاژ صحیح و پزشکان 5/90% تریاژ صحیح انجام دادند. بیشترین خطای پرستاران و پزشکان به صورت تریاژ سبک بود که به ترتیب برابر با 3/10% و 4/7% بود. پرستاران 6/18% خطای تریاژ داشتند و پزشکان 5/9% خطای تریاژ داشتند (P<0/05). صحت تریاژ پرستاران بر حسب سابقه ی کار و دوره بازآموزی و مدت زمان انتظار بیمار تا تعیین تکلیف اختلاف معنادار آماری داشت (P<0/05). اما صحت تریاژ پزشکان برحسب مشخصات جمعیت شناختی پزشکان و بیماران اختلاف معنادار آماری نشان نداد (P>0/05).

    نتیجه‌گیری

    در این مطالعه، خطای تریاژ پرستاران و پزشکان به صورت تریاژ سبک بود. کارکنان مراقبت سلامتی بایستی بدانند تریاژ سبک می تواند تبعات جبران ناپذیری برای بیماران به همراه داشته باشد. لذا توصیه می شود به طور دوره ای آموزش هایی برای روزآمد شدن دانش کارکنان مراقبت سلامتی در خصوص تریاژ برگزار شود.

    کلیدواژگان: تریاژ، اورژانس، پزشکان و پرستاران
  • رضا صحرایی، محمدصادق صنیع جهرمی، مجتبی قائدی، فاطمه افتخاریان* صفحه 31
    مقدمه

     رضایت بیمار از خدمات به طور کلی جزء اصلی کیفیت مراقبت در نظر گرفته می شود  و می توان آن را به عنوان درک ذهنی از کیفیت خدمات ناشی از مطابقت انتظارات در مورد خدمات با تجربه واقعی و نتایج توصیف کرد. بنابراین هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان رضایتمندی بیماران بستری با تشخیص قطعی یا مشکوک به کوید 19 از کادر درمانی مراقبان بخش های کوید 19، می باشد.

    روش کار

     در این مطالعه توصیفی مقطعی 172 نفر از بیماران مبتلا به کوید 19 که با تشخیص بیماری کرونا ویروس در بیمارستان پیمانیه شهرستان جهرم در سال 99 بستری شده اند، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه، شامل دو پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک(سن، جنس، بیماری زمینه ای، مدت زمان بستری و...) و پرسشنامه رضایت از کادر درمانی بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss نسخه 21 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی صورت گرفت.

    یافته ها

     بیشترین فراوانی سن 40-31 سال (1/22%) بود. میزان رضایتمندی اکثریت بیماران بستری از کادر درمان در سطح بالا، 133 نفر (3/77%) و میزان رضایتمندی 37 نفر (5/21%) متوسط و تنها میزان رضایتمندی 2 نفر (2/1%) پایین بود.

    نتیجه گیری

      بر اساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر میزان رضایتمندی اکثریت بیماران در سطح بالا گزارش شد. اما متغیرهای دموگرافیک(سن، جنس، تاهل، تحصیلات، شغل، وضعیت اقتصادی و ..) بیماران با میزان رضایتمندی بیماران بستری با تشخیص قطعی یا مشکوک به کوید 19 از کادر درمانی ارتباط آماری معنی‌دار نداشتند. بنابراین با اجرای برنامه های آموزشی پیگیر و بررسی موارد نارضایتی میتوان در جهت ارتقای هرچه بیشتر رضایت مندی بیماران تلاش کرد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، بیماران بستری، کوید 19، کادر درمانی
  • سمانه عبیری، ناصر حاتمی، نوید کلانی* صفحه 32
    مقدمه

    با توجه به شیوع بیماری ویروس کرونا جدید در جهان و در ایران، دسترسی به اطلاعات قابل اطمینان در مورد بیماران و روند تغییرات دوره های شیوع بیماری برای کنترل بیماری در سطح جامعه ضروری است که این مهم با به کار گیری سیستم های منظم ثبت اطلاعات بیماران در قالب ریجیستری ممکن خواهد بود. در مطالعه حاضر نیز به ترجمان و اعتبار سنجی فرم  ثبت موردی بیماران مبتلا به کرونا ویروس جدید (کوید 19)  ارایه شده توسط مرکز جهانی کنترل و پیشگیری از بیماری پرداخته شد.

    روش کار

    در مطالعه حاضر که یک مطالعه توسعه سیستم علمی اجریی می باشد، پس از ترجمه فرم ثبت موردی بیماران مبتلا به کرونا ویروس جدید (کوید 19)  برای بررسی پایایی آن در نمونه 24 تایی از بیماران مبتلا به کروناویروس جدید روش های آلفای کرونباخ، کودر ریچاردسون و تست همبستگی زوج و فرد مورد استفاده قرار گرفت. تعیینCVI  وCVR  برای تعیین روایی محتوایی فرم ثبت بیماران بر اساس نظر پنل متخصصان مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

     اطلاعات تعداد 24 نفر از بیماران بستری در بخش کرونای بیمارستان پیمانیه جهرم با استفاده از فرم ثبت موردی بیماران مبتلا به کروناویروس جدید ثبت شد. در سوالاتی که به صورت چند گزینه ای بودند، میزان آلفای کرونباخ بالاتر از 7/0 و برابر 735/0 بود که مناسب بود. ضرایب همبستگی نیز مقادیر بالا و متناسبی را نشان می دادند. آزمون کودر ریچاردسون نیز پایایی را با آماره برابر 718/0 تایید کرد. تمام سوالات وضعیت مناسبی از نظر روایی طبق نظر پنل متخصصان داشتند. بجز در مورد 4 سوال که CVR برابر 0.2 داشتند و طبق نظر متخصصان حذف گردیدند.  CVI کلی نیز برابر 828/0 محاسبه شد که قابل قبول و مناسب است.

    نتیجه گیری

     در مطالعه حاضر فرم بومی سازی شده ثبت موردی بیماران کروناویروس جدید ارایه گردید که می تواند به ایجاد انسجام در سیستم ثبت اطلاعات بیماران، کمک کند.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس جدید، کوید 19، کنترل، پیشگیری
  • مهدی فروغیان، مریم سبحانی، روحیه فرزانه، منور افضل آقایی، سمیه احمد نژاد، مریم پناهی، حمیدرضا ریحانی صفحه 33
    مقدمه

    ضعف عمومی وخستگی از شایعترین شکایاتی است که در بیماری های نورولوژیک، روانی و طبی مطرح می شود که می تواند علل مختلفی که برخی تهدید کننده ی حیات اند، داشته باشد. لذا مطالعه حاضر باهدف بررسی تشخیص نهایی، اقدامات تشخیصی و سیر بیماری در بیماران مسن با ضعف عمومی انجام پذیرفت.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی از مهر ماه 1394 تا مهر ماه 1395 در اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) انجام گرفت. کلیه بیماران مسن بالای 60 سال مراجعه کننده با ضعف عمومی به اورژانس بیمارستان امام رضا که تشخیص مشخصی نداشته وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک، بیماری های زمینه ای ، داروها و روند اقدامات تشخیصی و درمانی انجام شده برای آنها از لحظه ورود تا زمان ترخیص و یا مرگ در چک لیستی که به همین منظور تهیه شد، ثبت شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss نسخه 11.5 و آزمون های آماری توصیفی(تعداد، درصد، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی(من ویتنی، کای اسکویر، تی تست) صورت گرفت.

    نتایج

    میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 8.6±79.84 سال بود. میانگین هموگلوبین و WBC بیماران در اورژانس بیشتر از بخش بود. همچنین پلاکت و INR افراد در بخش بیشتر از اورژانس بود. میانه شروع ضعف افراد (10-4) 7 روز بود. مدت بستری بیماران در اورژانس 21.7±34.68 ساعت و مدت بستری در بخش 2.9±6.06 روز بود. همچنین مدت بستری در ICU 5.2±10.29 روز بود. UTIو اختلالات الکترولیتی بیشترین تشخیص ها را به خود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری

    بیشترین میزان مرگ میر به ترتیب در ICU ، بخش و اورژانس اتفاق افتاد. همچنین بیشترین میزان ترخیص افراد به ترتیب در اورژانس، بخش و ICU بود. بنابراین به نظر میرسد در بخش های نامبرده شده لزوم توجه بیشتر به بیماران بسیار حایز اهمیت می باشد تا بتوان از بروز عوارض بیشتر و تحمیل هزینه های اضافی به بیماران و سیستم درمانی جلوگیری به عمل آورد.

    کلیدواژگان: بیماران مسن، ضعف عمومی، خستگی
  • غلامرضا معصومی، ملیکا عوض آبادیان، آرزو دهقانی، پیمان حافظی مقدم صفحه 34
    مقدمه

     مطالعات میدانی و بالینی نشان می دهد که انتقال به سرویس بیماران پس از تعیین شدن سرویس مربوطه یکی از راه های مقابله با ازدحام در اورژانس است.  علاوه بر این، این روش باعث کاهش بار کاری پزشکان اورژانس و حتی سایر پرسنل نظیر پرستاران و کمک پرستاران خواهد شد. اما برخلاف این برخی از پزشکان بر این باورند که به دلیل وجود ابعاد قانونی انتقال به سرویس بیماران گزینه مناسبی نیست. با توجه به اهمیت این موضوع در مدیریت اورژانس های کشور و بهبود کیفیت خدمات ارایه شده و از سوی دیگر به دلیل عدم انجام هیچ مطالعه ای در زمینه مزایا و معایب انتقال به سرویس در اورژانس، این پژوهش انجام شده است.

    روش مطالعه

    این مطالعه به صورت کیفی از نوع تحلیل محتوا در سال 1400-1399  به منظور تبیین مزایا و معایب انتقال به سرویس بیماران تعیین تکلیف شده در اورژانس های شهر تهران انجام شد. از17 نفر از افراد صاحب نظر و مدیران درمانی در سطوح وزارت بهداشت، دانشگاهی و بیمارستانی و خبرگان در طب اورژانس درقالب مصاحبه نیمه ساختاریافته خواسته شد که نظرات خود در این زمینه تشریح نمایند. تمام مصاحبه ها با اجازه شرکت کنندگان ضبط و متن آنها کلمه به کلمه پیاده و با روش آنالیزمحتوا توسط پژوهشگر که ابزار آنالیز است، تحلیل شد.

    یافته ها:
    در مطالعه حاضر در نگارش اولیه، تعداد 423 کد اولیه شناسایی شد که پس از حذف کدهای تکراری، تعداد کدهای نهایی به 218 کد رسید. پس از بررسی و تحلیل داده‌ها، مزایا و معایب در 3طبقه اصلی دسته‌بندی شدند. همچنین مزایا شامل 3 طبقه و 10 زیر طبقه بود. طبقه وضعیت بیماران (3 زیرطبقه خدمات مراقبتی بیمار، اقامت بیماران، خطاهای درمانی) طبقه وضعیت پزشکان (3 زیرطبقه مسیولیت پذیری پزشکان، تاثیر بر تجربه عملی پزشک، اختلاف پزشکان) و طبقه مدیریت بخش اورژانس (اشغال تخت ها، درآمد بخش  اورژانس، فرصت های آموزشی طب اورژانس، مدیریت طب اورژانس) است.

    نتیجه گیری

     با توجه به بررسی ها و تحلیل های انجام شده، انتقال به سرویس از نظر طب اورژانس معایب بیشتری داشته و مدیریت و عملکرد بخش اورژانس، عملکرد پزشکان و دستیاران و وضعیت بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به معایب قابل توجه این فرایند و کاهش کیفیت خدمات و رضایت بیماران و از سوی دیگر نارضایتی کادر درمان، دستورالعمل موجود نیاز به بازنگری دارد.

    کلیدواژگان: اورژانس، بیمارستان، انتقال سرویس، متخصص طب اورژانس
  • یاسمن فطورچی، علیرضا بهمنی صفحه 35

    بیماری گریوز شایع ترین علت هایپرتیروییدی در تمام رده های سنی است هر چند به علت کاهش میزان بروز علایم کلاسیک هایپرتیروییدی و بیماری گریوز و ایجاد علایم ناشایع در افراد سالخورده , تشخیص به موقع و درمان بیماری اغلب با دشواری مواجهه میشود. به همین علت میزان مورتالیتی و موربیدیتی ان در جمعیت سالخورده افزایش می یابد. در این مقاله به گزارش موردی , بیماری مسن میپردازیم که با دیسفاژی پیشرونده به جامدات و مایعات به اورژانس مراجعه کرده است و بستری بخش گوارش میشود و در سیر بررسی ها و درمان , تشخیص بیماری گریوز برای بیمار گذاشته میشود و تحت درمان قرار میگیرد و در فالوآپ های بعدی پاسخ به درمان مشهودی در بیمار دیده شده و دیس فاژی بیمار تا حد زیادی برطرف میشود , که نشان از اهمیت بالای بررسی تست های تیرویید در افراد سالخورده دارد و تشخیص به موقع آن در این رده سنی باعث کاهش مرگ و میر خواهد شد.

    کلیدواژگان: هایپرتیروییدی، بیماری گریوز، افراد سالخورده
  • مصطفی بسکابادی، منور افضل آقایی، نسرین تلخی، زهرا جمالیان، احسان موسی فرخانی، حبیب الله اسماعیلی صفحه 36
    مقدمه

    با توجه به اینکه هنوز ویروس جدید کرونا (کووید 19) شیوع دارد یکی از  دغدغه‌های مهم در سلامت جامعه، عوامل تاثیرگذار بر شدت این بیماری است. در این مطالعه، با استفاده از الگوریتم CART  ، تعیین الگو وضعیت شدت بیماران مبتلا به ویروس کووید 19 در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد بررسی قرار می‌گیرد.

    روش کار

    این پژوهش از نوع مقطعی-تحلیلی می‌باشد. در این مطالعه، تمام افراد مراجعه کرده بابت بیماری کویید 19 که در پیک دوم بیماری و پیک چهارم دارای پرونده الکترونیک سلامت فعال در سامانه سینا می‌باشند وارد مطالعه می‌شوند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری JMP نسخه 13 انجام شده است. در بخش مدل سازی از روش‌های داده‌کاوی و الگوریتم CART استفاده می‌شود.

    یافته‌ها:

    نتایج توصیفی مطالعه به ما نشان داد 6 درصد بیماران دارای PCR مثبت، مبتلا به شکل شدید بیماری کرونا می‌باشند. متغیر سن اهمیت زیادی در شدت بیماری داشت و نقطه بحرانی برای شدت بیماری، سن 60 سال بوده بطوریکه شدت بیماری را از حدود 3درصد زیر 60 سال به حدود 18 درصد بالای 60 سال افزایش می‌دهد. متغیرهای بیماری قلبی، کلیوی، تنفسی، چربی خون، دیابت دیگر متغیرهای با اهمیت بوده اند.

    نتیجه ‏گیری: 

    نتایج مدل رگرسیون و طبقه بندی درختی نشان می‌دهد که از بین متغیرهای برای سن زیر 60 سال به ترتیب اهمیت بیماری قلبی، سن، دیابت، بیماری تنفسی و چربی خون و برای سن بالای 60 سال به ترتیب اهمیت سن، بیماری قلبی، بیماری کلیوی،  بیماری تنفسی و دیابت  موثر می‌باشند. با توجه به سطح زیر منحنی ROC مدل برازش داده شده عملکرد خوبی برای داده‌های بیماری کرونا دارد بطوریکه پیش‌بینی شدت بیماری را تا 6 برابر افزایش می‌دهد.

    کلیدواژگان: کووید-19، الگوریتم CART، منحنی راک، پیش بینی
  • حسن ضابطیان، محمدحسن دم شناس، نوید کلانی، مجتبی قایدی، لهراسب طاهری، سیده سکینه موسوی، محمدصادق صنیع جهرمی صفحه 37
    مقدمه

     بی حسی اسپاینال عموما جهت اعمال جراحی مربوط به قسمت های تحتانی شکم، پرینه و اندام تحتانی بکار می رود. هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسه ای سوپاین پوزیشن فوری و تاخیری بر تغییرات همودینامیک بیماران تحت عمل های جراحی همورویید و فیشر تحت بی حسی نخاعی می باشد.

    روش کار

     مطالعه حاضر یک مطالعه موردی- شاهدی است که بر روی 60 نفر از بیماران کاندید عمل جراحی همورویید و فیشر در بیمارستان استاد مطهری شهرستان جهرم در سال 1401، توسط یک جراح مشخص انجام شد. بیماران به‌ صورت تصادفی در یکی از 2 گروه 30 نفری سوپاین پوزیشن فوری و تاخیری وارد شدند. پس از انجام بی حسی نخاعی بیماران گروه سوپاین پوزیشن تاخیری، به مدت 5-3 دقیقه در وضعیت نشسته قرار گرفتند و سپس پوزیشن جراحی به خود گرفتند. در گروه سوپاین پوزیشن فوری، بیماران پس از دریافت بی حسی نخاعی در وضعیت سوپاین قرار گرفتند و آماده عمل جراحی شدند. فشارخون سیستول، فشارخون دیاستول، فشار متوسط شریانی (MAP)، اشباع اکسیژن شریانی (O2 SAT) و ضربان قلب بیماران قبل از پوزیشن و بلافاصله بعد از پوزیشن و در دقایق  10،5، 15، 30، 45، 60 و 90 دقیقه بعد از پوزیشن اندازه‌گیری و ثبت شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آزمون های آمارهای توصیفی و استنباطی در سطح معنی داری 0.05<p صورت گرفت.

    نتایج

     گروه‌های مطالعه از نظر متغیرهای سن و شاخص توده بدنی همسان بودند. روند میانگین فشارخون سیستولی و دیاستولیک در گروه سوپاین پوزیشن فوری و سوپاین پوزیشن تاخیری، از زمان‌های قبل از بی‌حسی اسپاینال تا 90 دقیقه بعد از عمل تفاوت معناداری را نشان داد (001/0< P). روند میانگین MAP و ضربان قلب در گروه سوپاین پوزیشن فوری و سوپاین پوزیشن تاخیری، از زمان‌های قبل از بی‌حسی اسپاینال تا 90 دقیقه بعد از عمل تفاوت معناداری را نشان داد (001/0< P).

    نتیجه گیری

     مطالعه حاضر حاکی از این امر بوده است که استفاده از سوپاین پوزیشن تاخیری میتواند به طور معناداری میزان تغییرات همودینامیک را در طول زمان نسبت به سوپاین پوزیشن فوری کاهش دهد.

    کلیدواژگان: سوپاین پوزیشن فوری، سوپاین پوزیشن تاخیری، هموروئید، فیشر، بی حسی اسپاینال
  • سارا دانیالی، عبدالعظیم جوکار، سعید رضوی، محمدحسین صداقت نیا، مریم آزموده، نوید کلانی صفحه 38
    مقدمه

     سیستم های اطلاعات سلامت، شامل تعامل بین افراد، فرآیندها و فناوری به منظور پشتیبانی از عملیات و مدیریت در ارایه اطلاعات ضروری برای بهبود کیفیت خدمات مراقبت های بهداشتی می باشد. از آنجایی که پرستاران به عنوان یکی از ارکان اساسی خدمت رسان به بیماران در بیمارستانها هستند، باید در تسهیم دانش و اطلاعات خود فعالانه ایفای نقش کنند. بنابراین هدف از انجام این مطالعه تاثیر نگرش پرستاران جهرم در اشتراک گذاری دانش در پذیرش سیستم های فناوری اطلاعات بالینی، می باشد.

    روش کار

     این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 129 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی و درمانی شهرستان جهرم انجام شد. ابزار جمع اوری اطلاعات در این مطالعه دو پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اشتراک گذاری دانش در پذیرش سیستم های فناوری اطلاعات بالینی بود.  تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و با استفاده از آزمون های اماری توصیفی و استنباطی در سطح معنی داری P<0.05 صورت گرفت.

    نتایج

     129 نفر از پرستاران جهرم در مطالعه شرکت کردند. اکثریت شرکت‌کنندگان در مطالعه زن (4/67%) و متاهل (9/58%) بودند و در شیفت‌های در گردش (7/83%) فعالیت داشتند. نگرش اکثریت پرستاران جهرم در سطح واقع‌ بینانه 81 نفر (8/62%) بوده است و نگرش بقیه متوسط بوده است. در بین ابعاد نگرش پرستاران جهرم در اشتراک‌گذاری دانش در پذیرش سیستم‌های فناوری اطلاعات بالینی، کمترین میانگین مربوط به بعد در خطر افتادن استقلال حرفه‌ای و بیشترین میانگین مربوط به بعد نگرش نسبت به اشتراک‌گذاری دانش بوده است.

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته های این پژوهش، نوع نگرش نسبت به اشتراک ‌گذاری دانش ، درخطر افتادن استقلال حرفه ای و سطح تحصیلات بالاتر ، به طور مستقیم بر نگرش پرستاران نسبت به سیستم های فناوری اطلاعات بالینی و سیستم های اشتراک اطلاعات تاثیر گذار می باشد ، از آنجا که استفاده از سیستم های اشتراک ‌گذاری دانش و تکنولوژی های جدید میتواند سبب افزایش بهره بری پرستاران در بیمارستان ها و محیط های درمانی شود.

    کلیدواژگان: نگرش، پرستاران، اشتراک گذاری دانش، سیستم های فناوری، اطلاعات بالینی
  • احسان گروهی ساردو، فاطمه السادات میررشیدی، زبیده رفیعی نژاد، فوزیه رفعتی، اکبر مهرعلیزاده، سمیرا رضائی، سید نکیسا موسوی، سلمان دانشی، یاسین سهرنی، کیاوش هوشمندی صفحه 39
    مقدمه

     یکی از شاخص‌های مهم توسعه و سلامت در کشورها میزان مرگ‌ومیر کودکان می‌باشد. در سال‌های اخیر میزان مرگ‌ومیر کودکان کشورمان کاهش‌یافته است اما همچنان نسبت به کشورهای درحال‌توسعه بالاتر می‌باشد. لذا این تحقیق به بررسی اپیدمیولوژیک مرگ‌ومیر کودکان2 تا 15 ساله مراجعه‌کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) جیرفت در سال‌های 1395 تا 1398می‌پردازد.

    روش مطالعه

     پژوهش حاضریک مطالعه‌ی مقطعی (توصیفی- تحلیلی) می‌باشد. دراین پژوهش، 84 پرونده موردبررسی قرار گرفتند. محقق با مراجعه به بایگانی بیمارستان امام خمینی جیرفت اطلاعات همه بیماران فوت شده را استخراج و وارد چک‌لیست‌ها کرد و ان‌هایی که پرونده ان‌ها ناقص بود از مطالعه خارج شدند و سپس اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار SPSS 22 و آمار توصیفی (جداول توزیع فراوانی و نمودار) و آمار استنباطی(آزمون کای- اسکویر) مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها:

     میانگین سن کودکان موردبررسی 8/4±4/7 سال بود. حداقل سن 2 و حداکثر سن کودکان 15 سال بود. بیشترین علت مرگ ومیر در کودکان را حوادث غیرعمد 50 مورد (5/59 %) ، بیماری های جسمی 17 مورد (2/20 %) ، بیماری های مادرزادی 14 مورد (7/16 %) و بالاخره حوادث عمدی 3 نفر (6/3 %) تشکیل می دادند. هچنین درکودکانی که در روستا 56 نفر (7/ 66 %) زندگی می‌کردند بیشتر از کودکانی که در شهر 28 نفر (3/33 %) زندگی می‌کردند، بود.

    نتیجه‌گیری:

     نتایج نشان داد بیشترین علت مرگ کودکان مراجعه‌کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) جیرفت، حوادث غیرعمد بوده و این علت تا حدودی قابل‌پیشگیری و کاهش می‌باشد. لذا طراحی مداخلات و آموزش والدین و کودکان در خصوص پیشگیری از سوانح و حوادث و بالا بردن آگاهی والدین در مورد علایم و نشانه‌های بیماری‌ها به‌منظور کاهش مرگ‌ومیر کودکان، ضروری به نظر می‌رسد همچنین باید اقداماتی جهت پیشگیری مرگ ومیر کودکان از طریق همکاری کلیه سازمان ها مرتبط انجام شود.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، مرگ و میر، کودکان، بیمارستان
  • روحیه فرزانه، رضا اخوان، بیتا عباسی، سید رضا حبیب زاده، مریم پناهی، فاطمه ملکی، مهدی فروغیان، بهرنگ رضوانی کاخکی صفحه 40
    مقدمه

    آموزش دانش و مهارت های لازم در بخش اورژانس به دلیل اهمیت آن، ویژگی های منحصر به فرد و تخصص های چند رشته ای همواره با چالش هایی مواجه بوده است. امروزه پیشرفت های فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش را نیز متحول ساخته است. بررسی امکان سنجی و تجارب استفاده از تکنولوژی های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در آموزش بخش اورژانس با مرور بر مطالعات انجام شده در دنیا هدف مقاله حاضر است.

    روش کار

    این پژوهش مبتنی بر یک مرور نظام‌مند می باشد که ارزیابی کیفیت مقاله ها با استفاده از چک لیست استاندارد STROBE، صورت گرفت. مطالعات اولیه انجام شده، از طریق مقاله هایی که در زمینه ظرفیت های آموزشی تکنولوژی واقعیت افزوده و مجازی در بخش اورژانس؛ در پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی زبان؛ SID ،Magiran و پایگاه‌های انگلیسی زبان؛ Science Direct، PubMed،Scopus و موتور جستجوگر Google Scholar تا پایان ماه سپتامبر سال 2022 انجام شد. کلید واژه‌های فارسی؛ اورژانس، فوریت های پزشکی، آموزش، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی به صورت ترکیب واژگان استفاده گردید؛ همچنین از روش های جستجوی بولین و عملگرهای And و OR و کلید واژه های Mesh شامل؛Emergency, Education, Virtual Augmented, Virtual Reality, Mixed Reality, EMS,MR ,VR, AR استفاده شد.

    یافته ها

    از میان 9 مطالعه مورد بررسی، بیشترین تعداد مطالعات استخراج شده یعنی سه مقاله در چین انجام شده است. سایر مقالات از آمریکا، آلمان، ایران و هلند بود. روش تحقیق بکار رفته در 8 مقاله، مداخله ای بود و تنها یک مقاله طراحی ابزار و تحلیل محتوا به روش دلفی بود. نوع ابزارهای استفاده شده در این مطالعات عبارت بودند از: ماژول پوشیدنی روی سر به همراه دو دسته حرکت و عملیات، پخش فیلم های شبیه سازی واقعیت مجازی با کمک تلویزیون و عینک واقعیت مجازی ، هدست پوشیدنی و دو کنترل کننده دستی با ماشه که حرکات دست مانند گرفتن، هل دادن و چرخاندن را شبیه سازی کند، صحنه های شبیه سازی شده مجازی، یک محیط شبیه‌سازی سه بعدی واقعیت مجازی چند کاربره در مقیاس اتاق فراگیر با سناریوی اورژانس مجازی، ماژول های پوشیدنی و نمونه ماوس و صفحه کلید و ماژول آموزشی تعاملی. نتایج مطالعات نیز نشان دهنده ارتقای عملکرد آموزشی، اشتیاق یادگیری، رضایت آموزشی، افزایش مهارت، بهبود ظرفیت پاسخگویی، اثربخشی آموزش و کنترل احساسات در شرایط اورژانسی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه چند مساله را روشن نمود: 1- حجم مطالعات در زمینه آموزش بخش اورژانس با کمک ابزارهای دنیای مجازی بسیار ناچیز است. 2- ابزارهای واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی هنوز ورود جدی به حوزه آموزش پزشکی در بخش اورژانس نداشته است. 3- این ابزارها می تواند عوارض و چالش هایی نیز در کاربری به همراه داشت باشد. 4- بیشتر مطالعات در 3 سال اخیر انجام شده است که نشان می دهد این حوزه از ابزارهای آموزشی برای ارتقا و بهبود عملکرد بر اثر ارزیابی های مداوم در ابتدای راه قرار دارد.

    کلیدواژگان: واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، آموزش، بخش اورژانس
  • روحیه فرزانه، رضا اخوان، بیتا عباسی، سید رضا حبیب زاده، مریم پناهی، فاطمه ملکی، مهدی فروغیان، بهرنگ رضوانی کاخکی صفحه 41
    مقدمه

     پیشرفت های حوزه فناوری در زمینه مجازی سازی امروزه باعث به وجود آمدن ابزارهایی شده است که به راحتی می تواند، تداعی کننده حضور بیمار در شرایطی جذاب تر از موقعیت فعلی باشد و یا با اضافه نمودن اطلاعاتی به دنیای واقعی درک واقعیت را عمیق تر سازد. تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده دو دهه است که به طور جدی وارد حوزه پزشکی شده است. بخش اورژانس نیز با ویژگی های خاص خود توانسته است این ابزار را به خدمت گیرد؛ لذا پژوهش حاضر سعی دارد مروری نظام مند بر بکارگیری درمانی تکنولوژی واقعیت افزوده و مجازی در بخش اورژانس داشته باشد.

    روش کار

     این پژوهش مبتنی بر یک مرور نظام‌مند می باشد که ارزیابی کیفیت مقاله ها با استفاده از چک لیست استاندارد STROBE، صورت گرفت. مطالعات اولیه انجام شده، از طریق مقاله هایی که در زمینه بکارگیری درمانی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در بخش اورژانس؛ در پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی زبان؛ SID ، Magiran و پایگاه‌های انگلیسی زبان؛ Science Direct، PubMed، Scopus  و موتور جستجوگر Google Scholar تا پایان ماه سپتامبر سال 2022، بدون محدودیت تاریخ شروع مطالعات انجام شد. کلید واژه‌های اورژانس، فوریت های پزشکی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، واقعیت ترکیبی به زبان فارسی و کلید واژه ها و عبارات Emergency, Augmented Reality, Virtual Reality, Mixed Reality, Treatment,Cure, Therapy, Medical, EMS,MR ,VR, AR  به صورت ترکیب واژگان مد نظر قرار گرفت.

    یافته ها

     از میان 14 مطالعه مورد بررسی، بیشترین تعداد مطالعات استخراج شده با 4 مقاله در کانادا انجام شده است؛ و اکثرا به روش مداخله ای آینده نگر به صورت تصادفی و کنترل شده بود. بیشترین مطالعات با 10 مقاله در حوزه ارایه خدمات اورژانسی به کودکان و نوجوانان زیر 18 سال بودکه مولفه های تاثیر پذیر از تکنولوژی مجازی سازی عبارت بودند از: کاهش درد، مدیریت اضطراب و پریشانی، بهبود پارامترهای همودینامیک، کنترل ترس و خشم. درمیان مقالات مورد بررسی هیچ مطالعه ای از ابزارهای واقعیت افزوده یا واقعیت ترکیبی استفاده نکرده بودند.

    نتیجه گیری

     برآیند مطالعات جمع آوری شده در بکارگیری درمانی مجازی سازی نشان می دهد که تاکنون این ابزار تاثیرات معناداری بر کنترل عواطف و بهبود پارامترهای همودینامیک داشته است. تحلیل مکانیسم اثر واقعیت مجازی در گروه های مختلف می تواند به ایجاد رابطه علت و معلولی و استفاده هدفمند از این ابزارها کمک بیشتری کند. همچنین لازم است این ابزارها به گونه ای طراحی شوند که استفاده از آن مانع انجام رویه های معمول در بخش اورژانس نشود.

    کلیدواژگان: واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، بخش اورژانس
  • سید مهدی ضیاء ضیابری، پیمان اسدی، حمیده محمدنیا، عبدالرضا محمدنژاد، مجید پورشیخیان صفحه 42
    مقدمه

    هوش معنوی باعث تفاهم بین افراد، ایجاد آرامش و مدیریت تغییرات می شود. هوش معنوی کارکنان اورژانس نسبت به انجام درست اقدامات اورژانسی، تاثیرگذار است. این نوع از هوش در تمام افراد وجود دارد ولی به علت حساسیت شغلی کارکنان اورژانس و ضرورت انجام بهترین کار در بهترین زمان دارای اهمیت بیشتری است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر هوش معنوی بر کارآیی کارکنان سلامت بخش اورژانس بود.

    روش مطالعه

    مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود که روی 83 نفر از کارکنان سلامت بخش اورژانس مرکز آموزشی تحقیقاتی و درمانی پورسینای رشت در سال 1400 انجام شد. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه شامل، مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه کینگ (King) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS24 و روش های آماری توصیفی (فراوانی و درصد، میانگین و انحراف معیار)  و آزمون کلموگروف اسمیرنوف، T مستقل، پیرسون و آنالیز واریانس تحلیل شد و سطح معنی داری 05/0>P تلقی شد.

    یافته ها

    میانگین سنی افراد مورد بررسی 39/7±15/29 سال و 47 نفر (6/56%) زن بود. یافته های مطالعه حاضر نشان داد که افرادی که از هوش معنوی بالاتری برخوردار هستند، کارایی بهتری نسبت به دیگر افراد دارند (001/0>P). اما هوش معنوی با سن، جنس، تاهل و سطح تحصیلات ارتباط معنی دار آماری نداشت.

    نتیجه گیری

     کارکنان درمانی که از هوش معنوی بالاتری برخوردارند، کارایی بهتری نسبت به دیگران دارند. جدای از تاثیر هوش معنوی بر کاهش استرس، ارتقای هوش معنوی کارکنان بخش های حیاتی بیمارستان مانند اورژانس، می تواند باعث افزایش کارایی آنان به خصوص در شرایط سخت و نیازمند مدیریت شود.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، کارکنان سلامت، بخش اورژانس بیمارستانی
|
  • Rita Mojtahedzadeh, Aeen Mohammadi, Mahdi Momeni, Javad Seyedhosseini, Morteza Saeedi, Mehrad Aghili* Page 1
    Introduction

     Advanced cardiac resuscitation and treatment of cardiac arrest are important issues that emergency medical assistants should be fully acquainted with. The purpose of this project is to compare the two methods of face-to-face training and the use of messaging services (which have the ability to share audio and video, such as WhatsApp).

    Methods

     In this study, emergency medicine assistants were randomly divided into two groups for cardiopulmonary resuscitation training. The control group did the in-person training as a scenario design and in the second group the resuscitation training was done as a scenario design in the WhatsApp messenger group in absentia. Pre-test and post-test were performed from both groups. Test scores were calculated and statistically analyzed.

    Results

     Comparison of sexual frequency, comparison of mean year of residency, comparison of frequency of CPR, and mean age of the two groups did not show a significant difference. Also, the mean percentage of CPR test scores did not show a significant difference between the two groups before and after training. But the mean percentage of CPR test scores in the intervention group before and after training showed a significant difference. The mean percentage of CPR test scores in the control group before and after training was significantly different. Also, if we enter the post-test as a dependent variable and the two groups as an independent variable and the pre-test as covariance in the ANCOVA formula, there is a significant difference between the two groups in the post-test. (P-value = 0.002)

    Discussion

     Scenario-based education on adult resuscitation through group discussion with messaging software is more effective on assistants. For future studies, a study with a larger sample size over a longer period of time is recommended.

    Keywords: Advanced Cardiac Life Support, Education, messenger, Software, Emergency Medicine
  • Hosein Asadi, Amir Ahmad Arabzadeh, Mahzad Yousefian, Farhad Geybati, Keyvan Amini Page 2

    Managing neck trauma is a challenging issue in the emergency department. Stable-appearing patients may suffer from vascular, laryngeal, or neurologic complications. The patient was a 41-year-old man who was transported to the hospital by a pre-hospital emergency medical service, following a fight and stabbing in the II area of the neck on the right side. The site of the trauma was the middle part of the right side of the neck. The patient was fully conscious. He had spontaneous speech and his airway was open. The patient was transferred to the operating room after the initial procedures in the emergency department. during surgery, the knife was removed from the neck. Clinical management and providing a suitable platform to accelerate the process of interventions can have a favorable effect on the prognosis of patients.

    Keywords: Wounds, Injuries, Penetrating, Foreign Bodies, Stab
  • Hamid Zamani Moghaddam, Majid Vatankhah, Marzieh Haghbeen, Samaneh Abiri, Lohrasb Taheri, Roohie Farzaneh Page 3
    Introduction

    Moral distress is one of the hidden moral challenges in providing nursing care services that occurs in conditions of impossibility to perform the right job despite knowing its correctness. This challenge is greater among nurses in wards with more acute conditions, such as the emergency department. This study was conducted with the aim of systematically reviewing moral distress and its related components in studies conducted on emergency department employees.

    Methods

    This research is based on a systematic review that evaluates the quality of articles using the STROBE standard checklist. Preliminary studies were conducted through articles in Persian language databases; SID, Iranmedex, Magiran and English language databases; Science Direct, PubMed, ProQuest, Cochrane Library, Embase, Scopus and Google Scholar; was examined. In order to access the full text of articles containing Persian keywords; Moral distress, moral stress, moral stress, moral distress, moral anxiety, moral turmoil, and emergency-related phrases were used as a combination of words; Also includes boolean search methods and OR operators and Mesh keywords; Moral Distress, Ethical Distress, Ethical unease, Ethical disquiet, Emergency were used.

    Results

    In the initial stage, 466 studies were studied. The researchers then reviewed the articles that had been searched, and finally, after removing duplicate, irrelevant items, qualitative studies, narrative review, and a letter to the editor; 18 researches were used to write this research. Among the studies studied, 11 Iranian articles were conducted, which shows 61.11% of the total studies; other studies have been conducted in Taiwan, China, the United States, Indonesia and Switzerland. The average moral distress of emergency department nurses was moderate and there was a significant relationship with components such as background and workload of the findings of these studies.

    Conclusion

    The set of studies performed on emergency department nurses is a reliable number to show the level of moral distress, but this amount of study is not reliable to obtain a model of components and variables related to moral distress. For this purpose, in addition to further research on this group of nurses, by removing the characteristics of emergency department nurses, a systematic review of all studies conducted in the field of moral distress on the nursing community can be done to achieve more accurate results.

    Keywords: Moral distress, Nurse, Emergency department
  • Aghdas Shadmehr, Alireza Doroudchi, Mohammad Zarenezhad, Zahra Zareie, Navid Kalani, Lohrasb Taheri* Page 4
    Introduction

    Falling is one of the most common events that threats physical and psychological safety in patients, as well a factor that increases duration of hospitalization and treatment costs. Unfortunately, there is a little relatively evidence of reports of factors contributing to inpatient falls or the effectiveness of hospital fall prevention programs. Therefore, this study was conducted to determine the most important factors affecting complaints of hospital beds during treatment referred to forensic medicine in Fars province during the years from 2011 to 2019. Material &

    Methods

    This study was a descriptive cross-sectional and retrospective study. All cases of complaining of falling out of a hospital bed during treatment referred to forensic medicine in Fars province during the years from 2011 to 2019 were reviewed and the information contained in them was collected and recorded based on the prepared checklist. After collecting the data, the information was converted into a sheet code and analyzed by SPSS software version 21 and descriptive statistical aspirations.

    Results

    The results of the present study showed that more falls occurred in men and in the age group over 70 years. Also, most cases of bed falls occurred in the morning shift (45.9%) witnessed falls in the majority of cases, nurses (55.7%) and (55.7%) of patients after the fall alone was not able to ask.

    Conclusion

    Given the high rate of falling patients’ incidence, it is essential to offer effective management strategies to provide more safety situation for patients.

    Keywords: Fall, Complain, Hospital Bed
  • Payman Asadi, Seyyed Mahdi Zia Ziabari, Behzad Zohrevandi, Ali Khalighi Sigarudi, Enayatollah Homaei Rad, Sama Dabagh, Fatame Asadi Shekofti, Siamak Rimaz* Page 5
    Introduction

    Traumatic brain injury is one of the leading causes of death and disability. Traumatic brain injuries have multifactorial injury mechanisms and are often associated with other injuries. A large proportion of patients who suffer from traumatic brain injury also have facial injuries. Due to the anatomical proximity of the face and skull, patients with facial injuries are expected to be at higher risk for brain injuries. The present study was performed with the aim of investigating the relationship between facial and cranial fractures and brain consequence in head trauma patients.

    Methods

     This is an analytical cross-sectional study. The study population consisted of patients with skull and facial injuries due to head trauma. Fractures of the skull and face were classified into two categories: mandibular and middle part of the face. Brain consequence was considered as intracranial concussion and injury. Age, sex, mechanism of trauma, time and type of fracture, associated clinical symptoms, and level of consciousness of patients were recorded. Data were analyzed using STATA software.

    Results

    Out of 1625 patients with head injuries, 958 (60%) suffered facial and skull fractures. 700 people (71%) suffered brain injuries following a head injury, of which only 29% had no brain consequences. 50% of brain outcomes following facial and cranial bone fractures together, cranial bone fractures accounted for 29%, and facial fractures accounted for 21% of total brain outcomes. Most patients had brain concussions. Local pain was the most common symptom (75.2%). Overall, 36% of all facial fractures and 88% of skull fractures resulted in brain outcome.

    Conclusion

     There is a direct relationship between cranial and facial bone fractures and brain consequences in head trauma patients and concussion was the most common brain outcome in these patients. Urgent and timely measures are required in patients with skull and facial bone fractures to reduce the consequences and brain damage.

    Keywords: Facial fractures, Maxillofacial, Intracranial injuries, Brain injuries, traumatic, facial injuries, maxillofacial injuries, intracranial hemorrhages
  • Hassan Rafieemrhr*, Arman Jahangiri, Fatemeh Moradifard Page 6
    Introduction

     Today, paraclinical tests play an important role in diagnosis and treatment of trauma patients. The present study was performed with the aim of evaluating unnecessary requests for routine tests in patients with abdominal and chest trauma (ACT) in the emergency room of Besat Hospital in Hamadan, Iran.

    Methods

     In this cross-sectional study, 400 patients with ACT, referring to the emergency department of Besat Hospital in Hamadan in 2020, were selected using census method. Then the number and type of tests and their effect on disease outcome were examined. Data were analyzed using SPSS version 23 and Kruskal-Wallis and Spearman correlation coefficients.

    Results

     In the present study, the mean age of patients was 46.05±18.92 years, 75.5% were male and 24.5% were female. Frequency of essential tests (. 81.7% of the necessary tests and 94.8% of the unnecessary tests had yielded negative results. There was no significant relationship between the number of unnecessary tests requested and the type of trauma or day and shift of presentation to the department. But there was a significant relationship between the number of unnecessary tests requested and age, sex, length of hospital stay, and the final outcome (P <0.001).

    Conclusion

     In this study, requests for unnecessary tests was more than requests for necessary tests in patients with ACT. Planning to optimize the current system of requesting tests and collaboration between physicians and laboratory specialists can minimize the inadequacy of the tests.

    Keywords: Multiple trauma, Diagnostic Tests, Routine
  • Abdoreza Baniani, Parvin Kashani, Hamidreza Hatamabadi, Behrooz Hashemi, MohammadMehdi Forouzanfar, Soroosh Baniani Page 7
  • Mehri Farhangranjbar Page 8
    Introduction

    Skeletal muscle damage in rhabdomyolysis can cause the release of the contents of damaged myocytes into the bloodstream and acute kidney damage as a serious complication. In this syndrome, the levels of serum creatine kinase and urine myoglobin increase significantly. Better knowledge of the pathophysiology of rhabdomyolysis and its resulting acute kidney damage can help maintain kidney function by increasing treatment options.

    Methods

    This review study focuses on epidemiology, pathophysiology, causes, effective mechanisms, diagnosis, and management of acute renal injury following rhabdomyolysis. Any form of muscle injury can cause rhabdomyolysis. Ageing, trauma, drug abuse, and infections have been identified as the most common causes of rhabdomyolysis.

    Results

    Paying attention to the underlying pathology and effective mechanisms in the incidence of acute renal injury following rhabdomyolysis can play a key role in measuring the severity of injury, triage, and treatment of patients. Also, the study of biological findings can play a key role in identifying rhabdomyolysis patients at risk of acute kidney injury, predicting different stages of injury, reducing mortality and morbidity, and improving treatment protocols.

    Conclusion

    Rhabdomyolysis has been introduced as an important clinical challenge. Non-specific symptoms, presence of multiple causes for its onset, and systemic problems in patients complicate diagnosis and treatment. Understanding the pathology of myoglobin-induced acute kidney injury and extensive fluid therapy are the cornerstones of treatment. All physicians should be aware of the common causes, diagnosis, and treatment options because one of the most important treatment goals in these conditions is to avoid acute kidney damage.

    Keywords: Renal Insufficiency, Acute Kidney Injury, Renal Dialysis, Kidney Glomerulus, Crush
  • Pourya Adibi, Atena Hatami, Mehrdad Malekshoar, Majid Vatankhah* Page 9
    Introduction

    It remains a challenge to provide optimal sedation for patients on mechanical ventilation in ICU. Traditionally, Midazolam has been the most commonly administered sedative drug for ICU patients worldwide. Dexmedetomidine is a newer sedative used for ICU sedation having better hemodynamic stability and no respiratory depressant effect.

    Methods

    This was a parallel randomized, double-blind study. Study population was intensive care unit patients undergoing mechanical ventilation. All the 33 patients received 1 μg/kg IV dexmedetomidine over 10 minutes followed by a maintenance infusion of 0.5 μg/kg/h dexmedetomidine. After 24 hours patients received 0.05 mg/kg midazolam followed by a maintenance infusion of 0.1 mg/kg/h. The dosage of sedative was changed according to the outcome of maintaining a target sedation level of RASS 0 to -1. The cardiovascular and ABG parameters and quality of ventilation were measured at baseline, 12 and 24 hours after sedation.

    Results

    28 patients (84.8%) were men and 5 (15.2) were women. The mean age of the patients was 36.12±69.74 years. Systolic blood pressure (P<0.005), diastolic blood pressure (P=0.003), mean arterial pressure (P=0.02) and heart rate (P=0.003) were significantly higher in Midazolam group at 24 hours. In addition, O2 saturation was significantly different between dexmedetomidine and midazolam at 12 hours (P=0.03) and 24 hours (P=0.001). ABG parameters were similar between two sedatives.

    Conclusions

    The results of this study showed that dexmedetomidine has better hemodynamic effects than midazolam. Also, the effects of dexmedetomidine and Midazolam on lung mechanics are the same.

    Keywords: midazolam, dexmedetomidine, mechanical ventilation
  • Kamran Heidari, Mahmoud Reza Ahmadi, Mohammad Mehdi Forouzanfar, Behrooz Hashemi, Saeed Safari* Page 10
    Introduction

     In addition to having high costs, making changes to any of the wards in medical centers requires legal coordination and accepting many risks to prevent a decline in quantity and quality of health care provision. The present study was performed with the aim of evaluating optimization of service provision in the emergency department (ED) using value flow mapping and simulation.

    Methods

     In the present qualitative study, initially, the processes in the ED of Shohadaye Tajrish hospital were drawn and a graphic model was built for simulating the processes. To perform simulation, in addition to the sequence of activities, the time required for each activity, waiting time, present resources, and etc. were extracted as the inputs of the simulation model. Then, after determining the mean time frames obtained, intended scenarios of the emergency team were executed on the simulated model so that the best scenario can be determined by comparing the outputs of each scenario.

    Results

     Based on the patient flow map, the patient’s journey in the ED begins from the first visit and continues until discharge. Stages such as asking for consultations or visits by other services, laboratory test requests, imaging requests, and asking for medications are passed during this time. Results of analyzing the flow of 60 patients showed that in this department, the mean time interval between first visit to first laboratory test was 58.5 minutes, mean interval between requesting the first laboratory test and its implementation was 28.4 minutes, mean interval between the first visit and computed tomography (CT) scan request was 45.8 minutes, mean interval between CT scan request and its performance was 16.3 minutes, mean interval between the first visit to asking for medication was 46.2 minutes, and, finally, mean interval between the first visit to discharge was 275 minutes (4 hours 35 minutes). The overall ED flow might be optimized through: having one senior nurse and physician for all patients in a supervision unit; having an information systems that makes observation of capacity and flow in the ED and all the hospital possible; having patient sites that are observable from central positions, while preserving privacy; easy access to acute care unit, radiology, and other acute care spaces; easy access to clinical history of patients from other hospitals and primary care.

    Conclusion

     It seems that solutions for improving health care provision for patients and increasing patient safety can be reached through drawing patient flow map in the ED and using smart modeling.

    Keywords: Emergency Service, Hospital, Process Assessment, Health Care, Computer Simulation, Patient Navigation
  • Samiramis Pourmotabed, Hamed Mosavat, Abbas Moradi, Rasoul Salimi* Page 11
    Introduction

    Acute appendicitis is one of the most common causes of abdominal pain and is an emer-gency surgical procedure. Appropriate and early diagnosis of appendicitis followed by immidiate andproper action can significantly reduce its mortality rate and disability. Due to the high prevalence of neg-ative appendectomy cases, the aim of present study was the comparison of Alvarado score and ultrasounddiagnostic efficacy in the case of acute appendicitis

    Methods

    This cross-sectional study was performedon patients referred to the emergency department of Hamadan Besat hospital during 1397-1397 whounderwent appendectomy with the final diagnosis of acute appendicitis. The data of this study werecollected by file reading method and sampling was done using census method. Extracted data frompatients’ records included signs and symptoms of clinical examination, laboratory findings, ultrasoundresults, and pathological findings after appendectomy. Alvarado score was calculated based on clinicaland laboratory findings. The final result of Alvarado score and sonography was compared with the resultof pathology report as the gold standard and the indices of sensitivity, specificity, positive predictivevalue, negative predictive value and accuracy were calculated.

    Results

    Out of 100 patients studied, 51were female and 49 were male. The mean age of patients was 24.24±13.99 years. Compared with thepathology report, sensitivity, specificity, positive predictive value, negative predictive value and accu-racy of Alvarado score in diagnosing acute appendicitis were 92.9%, 75.0%, 89.8%, 33.3% and 84.5%,respectively and for ultrasound were 0.60%, 50.5%, 89.5%, 15.0% and 58.8%, respectively.

    Conclusion

    The Alvarado score is very helpful in the clinical decisions of acute appendicitis in suspected patients andits diagnostic efficacy is higher than ultrasound. However, with the help of both diagnostic methods(Alvarado score and ultrasound), diagnostic accuracy may be increased.

    Keywords: Acute appendicitis, Alvarado criteria, ultrasound, appendectomy
  • Arman Jahangiri, Farzad Saraei, Hassan Rafieemrhr* Page 12
    Introduction

     Reporting blood transfusion reactions in trauma patients is effective in better disease management. In this study, the rate of acute reactions related to blood transfusion in trauma patients receiving blood at Besat Educational and Medical Center in Hamadan was investigated.

    Methods

     In this cross-sectional study, by available sampling method, medical records of 245 trauma patients over 18 years old in Besat Hospital in Hamadan in 1399 in terms of history of allergic reactions, type of blood transfusion product, vital signs and .. Checked out. SPSS version 23 and paired t-test and Monte Carlo test were used to analyze the data. P. Value value <0.05 was considered significant.

    Results

     The mean age of the patients was 41.53 ± 17.34 years, 80% male, 20% female, 91% blunt trauma, 9% penetrating. Out of 245 patients, 13 (3.5%) had a reaction (3.7% allergy and 1.6% non-hemolytic fever). Mean temperature, systolic blood pressure, diastolic blood pressure and respiratory rate of trauma patients receiving blood were significantly increased and the number of pulses decreased before receiving blood. There was no significant relationship between blood transfusion response in trauma patients with the type of trauma, age of patients, gender, blood type, Rh and the presence or absence of disease.

    Conclusion

     Allergic reaction and non-hemolytic hemorrhage were the most common in trauma patients. It seems that therefore, understanding the causes and strategies to reduce their rate in trauma patients requires further studies.

    Keywords: Trauma, Transfusion reactions
  • Hamidreza Haririan, Elaheh Bahrami *, Hadi Hassankhani Page 13
    Introduction

    One of the competencies required by nurses and physicians to provide effective care in urgent situations is teamwork skills. This study aimed to investigate the attitudes and performance of the cardiopulmonary resuscitation team members of emergency departments in relation to teamwork during resuscitation.

    Methods

     This is a cross-sectional study that was conducted from October to February 2016 in 7 teaching hospitals in Tabriz, Iran. A total of 147 nurses and 126 physicians from emergency departments were randomly recruited in this study. Research tool consisted of 3 parts including, questionnaires in demographics, Teamwork Attitudes Questionnaire and performance team work scale. The data were analyzed using SPSS 21 software.

    Results

     The mean age of nurses was 31.25 ± 5.19 and physicians was 36.17 ± 5.68. The majority of nurses (41.5%) and physicians (32.5%) had participated in CPR more than 20 times. The mean score of attitudes of nurses was 120.98 ± 9.23 and physicians was 119.95 ± 9.29 and their overall attitudes towards teamwork was optimal (P = 0.001). The mean performance score of nurses was 46.14 ± 2.49 and that of physicians was 46.48 ± 2.14 at the desired level (P = 0.001).

    Discussion

     In urgent situations such as CPR, communication and coordination of resuscitation team members play an important role in the outcome of operation. Promoting and encouraging a positive attitude and performance towards teamwork, team training and mental preparation for work can be a valuable and low-cost solution to increase resuscitation team members’ work efficiency and ultimately improve the quality of patient care.

    Keywords: Teamwork, Cardiopulmonary resuscitation, Nurse Physician, Emergency department
  • Yasin sohrani, elaheh salarpour, Ehsan Goroei Sardu, Sina Heydari, Hossein Rafeie, Athare Fallahi, Habibe Vaziri Nasab, Shiva Kargar, Salman Daneshi* Page 14
    Introduction

    With age, the prevalence of diseases, especially chronic diseases, increases in the elderly and, therefore, the elderly are the main recipients of health services. This study was done with the aim of determining the causes of hospitalization of the elderly in Imam Khomeini Hospital, Jiroft, Iran.

    Methods

    This research was cross-sectional-descriptive. 358 elderly people, who referred to Imam Khomeini Hospital in Jiroft in 2018, were selected, using random sampling, and examined. The required information was extracted from patients' records and recorded in a researcher-made checklist. Data were analyzed using SPSS software version 20 and descriptive and analytical statistical tests.

    Results

    The findings of this study showed that 152 (42.5%) of the research samples were in the age range of 60-69 years. The most common chief complaints of the study samples were shortness of breath (14.5%), chest pain (11.5%), and vision loss (11.2%), respectively. The most common causes of hospitalization were cataracts (11.2%), angina pectoris (8.1%), and heart failure (6.1%), respectively.

    Conclusion

    The most common causes of hospitalization of patients were cataract and angina pectoris. It seems that it is necessary to include the essential educational and screening programs in these fields in the integrated health care program for the elderly.

    Keywords: Epidemiology, Aged, Hospitalization
  • Hassan Rafieemrhr, Morteza Azizi, Rasoul Salimi* Page 16
    Introduction

     Assessing the severity of injury and the factors affecting the prognosis of trauma patients will lead to better management. This study was performed to investigate the relationship between leukocyte count and level of consciousness in trauma patients.

    Methods

     This descriptive cross-sectional study was performed on the records of 126 patients admitted to the emergency department of Be'sat Hospital in Hamadan in 2020-2021. Before prescribing any medication, blood samples were drawn to determine the number of leukocytes using a cell counter. At the same time, the level of consciousness was recorded based on the Glasgow Coma Scale (GCS) and the relationship between the two was examined.

    Results

     The total number of trauma patients was 126 (67.5% male and 32.5% female). Their mean age was 37.71± 12.78 years. Traumas were mostly blunt (78.6%) and multiple trauma (45.2%). The frequency of leukocytosis was 27.8%, with a mean leukocyte count of 9526±3470 per microliter of blood. There was a significant correlation between level of consciousness and leukocyte count 12 hours after admission (r = 0.663, P <0001). There was also a significant relationship between leukocyte count and trauma outcome (P <0.001). 81.8% of the patients were discharged in good condition and 7.1% died.

    Conclusion

     In trauma patients, a positive correlation was observed between peripheral blood leukocyte count and level of consciousness. Considering the relationship between leukocyte count and the final outcome of trauma patients, this biomarker can be used to determine the relative prognosis of patients in supplementary studies.

    Keywords: Wounds, Injuries, Multiple Trauma, Leukocyte Count, Glasgow Coma Scale
  • Maryam Ziaei, Zahra Ghiasi, Ali Abdolrazaghnejad, Alireza Bahmani Page 17
    Introduction

    COVID-19 is a major occupational health challenge. People in many occupations are at high risk; there is no doubt that health personnel، especially emergency nurses، who are at the forefront of the fight against this disease، not only experience lots of stress at work but also have a high risk of infection، which in turn exposes them to psychological problems such as anxiety and burnout.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in 2020، using census method، on all nurses working in the emergency rooms of hospital affiliated with Zahedan University of Medical Sciences (150 nurses)، Ali Ibn Abi Talib، Khatam Al-Anbia، Bouali، and Ali Asghar hospitals in Zahedan، during the COVID-19 epidemic. The data collection tool had two parts; the first part included the Anxiety Scale in Coronavirus Disease (CDAS) questionnaire، and the second part was the Maslach Questionnaire to measure burnout.

    Results

    The findings of our study showed that 63.7% of emergency nurses had anxiety and there was a statistically significant relationship between anxiety and young age، female gender، fewer children، fewer working years، employment for mandatory post-graduation service، having underlying illness، the death of a family member due to coronavirus، and burnout. The mean burnout score was 77.81 ± 23.61 (24 to 116)، and burnout had a statistically significant relationship with female gender، fewer children، fewer working years، employment for mandatory post-graduation service، death of a family member due to coronavirus، and anxiety.

    Conclusion

    Based on the findings of this study، it was found that the prevalence of both variables، namely anxiety due to COVID-19 and job burnout، is high، and there is a significant relationship between the two.

    Keywords: COVID-19, Anxiety, Burnout Psychological, Burnout Professional, Emergency Nursing
  • Zahra Fazel, Roohie Farzaneh, Somayeh Ahmadnezhad, Mahdi Foroughian, Elham Pishbin Page 18
    Introduction

    Asthma is a chronic disease usually characterized by periodic wheezing, coughs, and shortness ofbreath as a result of hyper responsiveness and inflammation of the airway. The purpose of this study was to assessthe correlation between the results of single breath counting and peak expiratory flow rate methods in evaluation ofpulmonary function among patients presenting to the emergency department with acute asthma attack.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on 33 patients with complaint of acute asthma attack before and after theinitial treatment, peak flowmetry, and Single Breath Counting (SBC) were performed. A checklist including age, sex,respiratory rate, blood oxygen saturation, asthma severity, SBC, and Peak Expiratory Flow Rate (PEFR) was filled outbefore and after treatment. Statistical analysis was performed to evaluate the relationship between data using SPSSv.26.

    Results

    33 patients, including 13 women and 20 men with the mean age of 32.39±10.58 years were studied.Statistical analysis showed a significant direct linear relationship between SBC and PEFR before and after treatment,percentage of oxygen saturation changes, and between percentage of SBC changes with PEFR (r = 0.933, r = 0.915,and r = 0.892, respectively) and a significant inverse linear relationship was observed between PEFR and SBC withasthma severity (P <0.05). There was no significant inverse linear relationship between SBC and the percentage ofchanges in respiratory rate (r = -0.279, P> 0.05).

    Conclusion

    The results can indicate the competency of SBC toreplace PEFR in evaluation of pulmonary function in adult patients presenting to the emergency department withacute asthma attack.

    Keywords: Asthma, Single breath counting, Peak expiratory flow rate, Respiratory function tests
  • Rozita Khatamian, Molod Fogerdi, Zahra Sourosh, Afsane Shahbazi Page 19
    Introduction

    Trauma is one of the most important preventable causes of child mortality and morbidity around the world and in Iran. Given the vulnerability of children, knowledge of epidemiological information regarding trauma in this age group helps to carefully plan for preventing these events. Therefore, this study was performed to evaluate the epidemiology of trauma in children under 5 years of age referring to the emergency department of Imam Reza Hospital in Birjand.

    Methods

    This descriptive epidemiological study was performed on 415 children under 5 years old, who referred to the emergency department of Imam Reza Hospital in Birjand from March 2021 to March 2022 due to trauma. Using a checklist, the patients’ demographic information including: age, sex, number of children in the family, parents’ education level, parents' marital status, mother's job, mother's age, the presence of a disabled person in the family, and Type of home (apartment, house), as well as the cause, time, and place of the trauma, the pattern of trauma, and the anatomical site of the trauma were gathered in an interview with the child. Finally, the outcome of trauma at the time of patient’s discharge was evaluated and then, SPSS Software version 20 was used to perform descriptive analysis on the obtained data.

    Results

    Data of 415 children were gathered. 249 cases (60%) were boys, 164 cases (39.5%) were at the age of 5 years, 332 (80%) had siblings, 220 (53%) were injured between 4 pm and midnight, in 223 cases (53.7%) trauma had occurred at home, 238 (57.3%) traumas were due to falling, 364 cases (87.7%) had blunt traumas, 186 cases (44.8%) had sustained head and face injuries. Parents of 394 cases (94.9%) were still married, 132 mothers (31.8%) and 128 fathers (30.8%) had education higher than high school diploma, 361 mothers (78%) were housewives, and 242 mothers (58.3%) were more than 35 years old. In 404 families (97.3%), there was no disabled person and 241 cases (58.1%) lived in houses that had a yard. 344 cases (82.9%) were discharged from the hospital with complete recovery.

    Conclusions

    Since the traumas had most commonly taken place at home and due to falling, dangers for children can be prevented by safeguarding houses and improving the awareness of parents.

    Keywords: trauma, epidemiology, Wounds, injuries, Child, preschool
  • Ehsan Bolvardi, Amir Ajilian Abasi, Maryam Panahi, Fatemeh Maleki, Roohie Farzaneh, Reza Akhavan, Mahdi Foroughian Page 20
    Introduction

    BNP increases in certain pathological conditions such as hypertension, renal failure, myocardial infarction, atrial fibrillation, chronic obstructive pulmonary disease (COPD), acute respiratory distress syndrome (ARDS), cirrhosis, etc. Some of them are among the clinical conditions pointing to hypertensive emergency and also its side effects. Therefore, in this study, we aimed to investigate the effeciency of this variable as a diagnostic variable in patients with emergency hypertension.

    Methods

    In this prospective study, 100 patients presenting to the emergency center of Adalatian Hospital, Mashhad, Iran, who had blood pressure equal to or greater than 180/110 mmHg at the time of triage and initial visit were included in the study. In order to evaluate damage to the target organs and the possible diagnosis of emergency hypertension, they were examined by an emergency medicine specialist or resident and the necessary tests were performed. For this purpose, serum levels of blood urea nitrogen (BUN), creatinine (Cr), and TPI/Immune thrombocytopenic purpura (ITP) were checked and a complete neurological examination was performed on patients to determine the presence of focal or generalized neurological defects or the presence of pathology (intracerebral hemorrhage (ICH), ischemia) on brain computed tomography (CT) scan. Patients' eyes were also examined for retinal vascular damage with an ophthalmoscope, and electrocardiogram (ECG) was also taken. Patients were divided into two groups based on the

    results

    emergency hypertension and non-emergency hypertension. Meaning, if the criteria for emergency hypertension (target organ damage) were met, they were placed in the end organ dysfunction (EOD) group or hypertensive emergency (HE) group, and otherwise, they were placed in the group without EOD or hypertensive urgency (HU) group. Data analysis was performed using SPSS version 16 and descriptive and inferential statistics tests.

    Results

    There was no statistically significant difference between the two groups in terms of age and gender (P> 0.05). Based on the tests performed on samples taken from the patients, in the case group BNP level was 6144.81 ± 3052.42 pg/mL and in the control group it was 4835.42 ± 3135.02 pg/mL. The results of T test showed that there was no statistically significant difference between the two groups (P = 0.941). Based on calculations performed, at the cut-off point of 180, BNP can predict kidney damage with 100% sensitivity and 41% specificity. Although specificity and positive predictive value are not high at this cut-off point, but sensitivity and negative predictive value are acceptable, which makes it suitable for screening.

    Conclusion

    The results of our study showed that BNP test did not have high specificity or positive predictive value, but it had acceptable sensitivity and negative predictive value, which makes it suitable for screening. Therefore, this test can be used as a supplement to other examinations and cardiovascular and renal tests.

    Keywords: Hypertension, emergencies, natriuretic peptide, brain
  • Ehsan Bolvardi, Mojtaba Tavasoli, Majid Jalal Yazdi, Negar Morovatdar, Maryam Panahi, Mahdi Foroughian, Reza Akhavan Page 21
    Introduction

    Chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is one of the most common respiratory disorders. Various studies have been conducted to evaluate the predictive power of proBNP (pro-brain natriuretic peptide) in heart diseases. The aim of this study was to compare the serum level of proBNP in patients with acute attack of chronic obstructive pulmonary disease with and without heart failure.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 112 patients who presented to the Adalatian Emergency Department of Imam Reza Hospital of Mashhad University of Medical Sciences in 2016 and 2017. The serum level of proBNP was measured. Patients were subjected to echocardiography and Ejection Fraction evaluation by an experienced cardiologist using the image point HX echocardiography device. Finally, patients with and without heart failure were compared using SPSS version 16 software.

    Results

    75 patients (66.96%) did not have heart failure and 37 patients (33.04%) had heart failure. Basic characteristics including age, gender, smoking, and drug abuse were not significantly different between the two groups. However, the average number of hospitalizations was 3.2 ± 1.6 in patients with heart failure and 1.7 ± 0.8 in those without heart failure (P=0.001). The average proBNP level in patients with heart failure (16702.1 ± 6660.0 pg/dL) was significantly higher than that of patients without heart failure (1396.8 ± 161.2 pg/dL) (P=0.001).

    Conclusion

    The level of proBNP is significantly higher in COPD patients with heart failure, and the number of hospitalizations is also significantly higher in these patients.

    Keywords: Pulmonary disease, chronic obstructive, natriuretic peptide, brain, heart failure
  • Zoheir Reihanian, Payman Asadi, Siamak Rimaz, Ehsan Kazemnezhad Leyli, Abdolkarim Sheikhpour, Vahid Shirzad Siboni, Behzad Zohrevandi Page 22
    Introduction

    Traumatic brain injuries are one of the main causes of death and disability worldwide. Anemia may lead to worse outcomes in patients with traumatic brain injury. Considering that there have been limited studies on the role of anemia and blood transfusion in primary resuscitation of patients with traumatic brain injuries, the purpose of this study was to investigate the relationship between hemoglobin level and mortality rate in patients suffering from this condition.

    Methods

    This is a retrospective analytical cross-sectional study. The study population consisted of patients with traumatic brain injuries admitted to the emergency department of Poursina Hospital in Rasht, Iran, in 2017. Patients were classified into two groups, according to blood hemoglobin level, anemic (Hb ≤10) and non-anemic (Hb>10). Age, sex, clinical information, treatment measures, duration of hospitalization, and mortality rate in these two groups were recorded and compared. Also, in order to determine the risk factors for mortality in patients with traumatic brain injury, the above variables, along with laboratory findings, were compared in the two groups of patients with survival and death. Data were analyzed using SPSS21 software, and descriptive and inferential statistical tests.

    Results

    The total number of participants in the study was 297 (249 (83.8%) male and 48 (16.2%) female), with a mean age of 41.8 ± 22.3 years. 120 (40.4%) patients had anemia. Patients without anemia had higher levels of consciousness than those with anemia (P <0.001). There was a statistically significant difference between the anemic and non-anemic patients in terms of the use of vasopressor and patient status at discharge (P <0.0001). The number of packed cells received showed a statistically significant difference between the patients with and without anemia (P <0.0001). Multivariate analysis based on logistic regression model showed that the duration of hospitalization, hypotension, blood transfusion, and hypothermia are risk factors associated with mortality.

    Conclusion

    The results of this study showed that although anemia is not a predictor of mortality, but blood transfusion is one of the most important factors associated with mortality in patients with traumatic brain injury.

    Keywords: Anemia, Brain Injuries, Traumatic, Blood Transfusion, Emergency Service Hospital, Mortality
  • Maryam Ziaei, Amirsadra Mohammadi, Mahjoubeh Keykha, Ali Abdolrazaghnejad, Alireza Bahmani* Page 23
    Introduction

    The Coronavirus disease 2019 (COVID-19) started in Wuhan, Hubei province of China, and after a short period, it spread throughout China and many other countries. Being in an environment infected with the virus causing COVID-19 has led to widespread psychological disorders such as anxiety, depression, stress, and sleep problems in many hospital staff and students. Especially, medical and dental students experienced significant mental stress during the COVID-19 era, due to academic pressure, being exposed to infection and night shifts and lack of sleep, which affected their mental health. During this time, medical students, including residents who underwent training in hospitals, had to endure long shifts with meager wages, which made the situation more complicated. Considering the importance of the topic, we decided to investigate the level of depression and factors affecting depression among the residents working in Ali Ibn Abi Talib and Khatam Al Anbia Hospitals in Zahedan, Iran.

    Methods

    This is a cross-sectional study, which was carried out as a census of students of any age and gender enrolled in residency programs, who were working in Ali Ibn Abi Talib and Khatam Al Anbia Hospitals, Zahedan, Iran, during the COVID-19 pandemic in the first three months of 2022. The tool used for collecting information for depression grading was Hamilton's checklist and questionnaire, and the effect of factors such as gender, level of education, place of residence, field of study, marital status, direct contact with COVID-19 patients, and the hospital they were working in on depression among residents was investigated. The collected data were analyzed using SPSS software.

    Results

    This research was conducted on all residents undergoing training in Ali Ibn Abi Talib and Khatam Al Anbia teaching hospitals in Zahedan, Iran, using the census method. The included residents were aged 29 to 60 years, with an average age (standard deviation) of 34.38 (5.866) years. Thirty-three were men, and 47 were women. The results of the research showed that the average depression score of the residents is 17.52, which indicates moderate depression among them. There was a significant relationship between being single (p-value=0.011) and direct contact with COVID-19 patients (p-value=0.003) with depression.

    Conclusion

    The results of the present study showed the high prevalence of depression among residents during the COVID-19 pandemic, and the high rate of depression was more prominent in female residents, single residents, obstetrics and gynecology residents, non-native residents, and residents in direct contact with COVID-19 patients.

    Keywords: Depression, Internship, Residency, COVID-19
  • Behzad Moradi, Sajad Yarahmadi, Mehrdad Valipour, Naser Javadi, Nasrin Galehdar* Page 24
    Introduction

     Pre-hospital emergency bases need appropriate equipment and facilities to provide appropriate and satisfactory services. Therefore, the present study was designed and conducted with the aim of comparing the status of pre-hospital emergency service in Khorramabad with the standard of pre-hospital emergency equipment determined by the Ministry of Health (latest edition).

    Methods

     This descriptive-analytical cross-sectional study was performed in 2021. Census method was used for inclusion of participants from 13 urban and road pre-hospital emergency bases in Khorramabad. The status of the equipment was checked and determined based on the standard checklist. To analyze the data, SPSS software version 23 was used and analysis was performed using descriptive and analytical statistics. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

     The average score of medical equipment was 337 (48.4%), for non-medical equipment it was 28 (38.9%), and in total, pre-hospital emergency bases received only 365 points (48%) of medical and non-medical equipment standard. There was a significant relationship between the educational degree of the base manager and the average total score of the equipment (P = 0.025). Work experience of the base manager (P = 0.45), the employment status of the base manager (P = 0.796), the type of base (P = 0.524), and base age (P = 0.808) had no significant relationship with the mean total score of the equipment.

    Conclusion

     The status of equipment in pre-hospital emergency ambulances is far from the standards and this factor can reduce the quality of pre-hospital emergency services. More attention needs to be paid to controlling the condition of pre-hospital emergency ambulance equipment.

    Keywords: Equipment Failure, Prehospital Emergency Care, Emergency Medical Services, Ambulances
  • Seyyed Mohammad Mehdi Baki Hashemi *, Payman Asadi, Sajed Bakhshi Dizaj Page 25
    Introduction

     Safety against disasters and accidents is one of the basic components of preparedness planning for dealing with disasters and it is important for controlling complications or minimizing the risks. The purpose of this research is to analyze the level of safety of Guilan province’s hospitals in dealing with accidents and disasters.

    Methods

     In this cross-sectional, descriptive-analytical study, all hospitals affiliated to Guilan University of Medical Sciences or Social Security Organization, and private centers of Guilan province in 2021, which were 35 hospitals in total, were evaluated regarding safety and preparedness for facing disasters and accidents. The data was collected using the 150-question national standard tool checklist for evaluating hospital safety index, and the results were presented in the form of points in each component and overall score, preparedness rank, and comparison with the overall average of the province.

    Results

     The average relative preparedness in the studied hospitals in facing disasters was 65.66%. The 25 hospitals affiliated to Guilan university of Medical Sciences had 62.36% preparedness and 10 private hospitals affiliated to social insurance had 73.89% preparedness. Out of the 25 hospitals affiliated to Guilan University of Medical Sciences, 3 hospitals had good preparedness, 17 hospitals had average preparedness, and 5 hospitals were had poor preparedness, and among private hospitals and those affiliated to Social Security Organization, 6 hospitals had good preparedness and 2 hospitals had average preparedness.

    Conclusion

     A significant portion of the hospitals in Guilan province, like other hospitals in the country, have inadequate preparedness in the face of disasters, and it is necessary and vital to pay attention to the improvement of hospital preparedness in all its dimensions in order to adequately deal with accidents and disasters.

    Keywords: Environment, Public Health, Disasters, Disaster Planning
  • Ali Abdolrazaghnejad, Mania Vazifeshenas Arbab, Alireza Bahmani, Mehdi Galavi, Eileen Farhangi* Page 26
    Introduction

    Today, the coronavirus has covered the whole world and has affected not only the body of the patients but also their psyche. Patient satisfaction is one of the quality indicators of health care in medical centers in all countries. The present study investigated the level of patients hospitalized in the wards of Covid-19 hospitals affiliated with Zahedan University of Medical Sciences from December 21, 2020, to June 21, 2021.

    Materials and Methods

    The present study was cross-sectional-analytical and included the evaluation of the level of satisfaction with the services provided to 194 patients with covid-19 hospitalized in affiliated hospitals of Zahedan city from December 21, 2020, to June 21, 2021. The sampling method was easy and accessible. To collect information, a questionnaire including questions to measure the level of satisfaction of the patients was prepared and provided to the patients. The questionnaire consisted of two parts; one part included personal information, including age, gender, marital status, level of education, and the department and hospital where the people were admitted. The second part included questions about the patient's level of satisfaction with the services and conditions of the hospital and the department where they were admitted. Statistical analysis was done using an independent t-test, Mann-Whitney, ANOVA, or Kruskal-Wallis Statistical analysis was done using IMB SPSS V20.0 software, and an alpha error value less than 0.05 was considered significant.

    Results

    A total of 194 people were included in the study. The highest level of satisfaction was related to the speed of file filing and the guidance of the receptionist (78.9%), the lighting of the room (77.3%), the behavior and attitude of the nurses (69.1%), and the quality of the hospital food (60.3%). Also, the lowest level of satisfaction was related to the cooling and heating system of the room (13.9%), facilities and facilities of the room (6.7%), and hygiene and cleanliness of different parts of the department (2.6%).

    Conclusion

    There is no significant relationship between insurance, marriage, and gender with the level of patient satisfaction. But a meaningful relationship between education, ward, and hospital with the level of patient satisfaction has been observed. Considering the average level of patient satisfaction, to reach a high level of happiness, it is possible to take steps to improve the quality of medical and non-medical services and increase the satisfaction of patients by strengthening the positive points and also analyzing cases of patient dissatisfaction.

    Keywords: Patient Satisfaction, COVID-19, Coronavirus
  • Abdol Ali Sepidkar, Alireza Doroudchi, Mohammad Zarenezhad, Seyed Javad Miri, Navid Kalani* Page 27
    Introduction

    Medical errors are a serious problem for healthcare organizations. Although foreign bodies remain after surgery, although it is not a common complication, it is always threatening and can cause serious and dangerous complications for patients. This study has been conducted with the aim of investigating the complaints of residual medical devices referred to the General Department of Forensic Medicine of Fars province from 2011 to 2019.

    Method

    This study was descriptive-cross-sectional and retrospective. All the complaint files about the devices left during medical treatment referred to the General Department of Forensic Medicine of Fars province from 2011 to 2019 were investigated and the information contained in them was collected and recorded based on the prepared checklist. After data collection, the information was converted into sheet code and analyzed by SPSS version 21 software and descriptive statistical tests.

    Result

    In this study, 35 cases were examined from 2011 to 2019. 54.3% of the plaintiffs were women and the rest were men. Women's specialty (37.1%) had the highest frequency of complaints about residual devices during treatment, and the most complaints about residual devices were related to caesarean section (37.19%) and inguinal hernia (20%). Almost half of the remaining devices were gas (51.4%). In the majority of complaints, the location of the remaining devices during treatment was in the pelvis (0.40%) and abdomen (37.1%).

    Conclusion

    Considering the most frequent type of retained foreign bodies and also more frequent involved surgery wards besides detection methods for RFB, a mixed of preventing protocols such as regular counting of devices, post-operative X-ray with radiopaque markers and exact evaluation of surgery site should be employed to reduce the occurrence of retained foreign bodies and its complications.

    Keywords: Retained foreign bodies, Forensic Medicine, Surgery, Medical error
  • Yasin Sohrani, Hamzeh Mohammadi Sardoo, Asma Amiri Domari, Nima Korkinejad, elaheh salarpour* Page 28
    Introduction

    Given the key role of health professionals in educating women on breast cancer screening programs, it seems necessary to implement plans to improve the  levels of awareness, attitudes, beliefs and, consequently, the performance of this group regarding breast cancer prevention programs. The aim of this study was to investigate the knowledge, attitude and practice of female employees of health centers in Jiroft about breast cancer screening in 2018.

    Methods

    This research is a cross-sectional descriptive study, in which the study population was female employees of health centers in Jiroft. Sampling was done using the census method. A short, standardized questionnaire, previously used by Khani et al., was used to collect data. Data were analyzed using SPSS software and descriptive and analytical statistical tests.

    Results

    Among the 216 questionnaires collected (154 urban and 62 rural), the mean knowledge and attitude scores of the subjects, including health workers, midwives, and nurses, were 7.02 out of 20 and 36.7 out of 50, respectively. In terms of performance, 40.7% (88 people) had never had a breast self-examination and 76.4% (165 people) had never performed a clinical breast examination on patients, and 91.2% (197 people) had never had a mammogram.

    Conclusion

    The level of knowledge and attitude of the subjects was at an average level based on the obtained scores of 7.02 and 36.7, respectively, and their performance was poor and unacceptable. Given that female employees of health centers can improve the behaviors of the community, the implementation of regular and codified educational programs on breast cancer prevention, especially breast self-examination, clinical breast examination, and mammography, for this group seems necessary.

    Keywords: Knowledge, attitude, professional practice, breast neoplasms, early detection of cancer
  • Hamzeh Mohammadi Sardoo, Yasin Sohrani *, elaheh salarpour, Hossein Rafeie, Seyedeh Mahsa Hoseyni Tabar, Shiva Kargar, Salman Daneshi, Asma Amiri Domari Page 29
    Introduction

    Acute appendicitis is one of the most common causes of abdominal surgery, the diagnosis of which is made mostly based on clinical symptoms and imaging, leading to appendectomy surgery; but in some cases, the post-operation results show that there has been no appendicitis. This is called a negative or normal appendectomy. This study was performed with the aim of evaluating the frequency of normal pathology in patients who underwent surgery with the diagnosis of acute appendicitis in Imam Khomeini Hospital in Jiroft, Iran.

    Methods

    This study was a cross-sectional (descriptive-analytical) study. 95 patients undergoing surgery with diagnosis of acute appendicitis in Imam Khomeini Hospital in Jiroft in 2019 were selected using census method and entered the study. The required information was extracted from the patients' medical records and recorded in a researcher-made checklist. The collected data were analyzed using descriptive statistics and Independent t-test,chi-square, and Fisher's test with SPSS version 18 statistical software.

    Results

    48.5% of the participants were male and 51.5% were female. Normal appendectomy was observed in 9 patients (9.5%). The frequency distribution of negative appendectomy was statistically significant based on the age of the patients and was more common at the age of 30 to 50 years (P = 0.027) .The other studied variables had no correlation with normal appendectomy.

    Conclusion

    The results of the present study showed that a normal appendectomy is observed in one in ten patients undergoing surgery, which shows more favorable results in Jiroft compared to other statistics provided. Correct and regular use of assessment methods can help significantly reduce the rate of negative appendicectomy.

    Keywords: Appendectomy, pathology, diagnostic errors, differential diagnosis
  • Fereshte Azizi, Nasrin Hanifi*, Soheila Rabie Siahkali Page 30
    Introduction

    The correct triage of patients based on the severity of their situation can reduce the crowding ofpatients in the emergency department and reduce complications and mortality among patients. One of the importanttools to check the accuracy of triage by nurses and physicians is the emergency severity index. This study wasconducted with the aim of determining the accuracy of triage by nurses and physicians, using Emergency SeverityIndex and factors related to it, in patients referring to trauma emergency unit in Zanjan, Iran.

    Methods

    Thisdescriptive cross-sectional study was conducted on 378 patients who referred to the emergency department of ateaching hospital in 2019. The data collection tool was a questionnaire that consisted of demographic informationand the Emergency Severity Index triage evaluation form. The data were analyzed using SPSS version 16 statisticalsoftware and chi-square/Fisher’s exact test, and analysis of variance test. A significance level of less than 0.05was considered.

    Results

    The present study showed that nurses did 84.4% correct triage and physicians did 90.5%correct triage. Most errors were in the form of under-triage, the rate of which was 10.3% and 7.4% among nurses andphysicians, respectively. Nurses had 18.6% triage error cases and physicians had 9.5% triage error cases (P<0.05).There was a statistically significant difference in the accuracy of nurses’ triage based on their work experience,retraining period, and the patient’s waiting time before assignment (P<0.05). However, the accuracy of physicians’triage did not show a statistically significant difference based on the demographic characteristics of physicians andpatients (P>0.05).

    Conclusion

    In this study, under-triage was the most common triage error made by nurses andphysicians. Health care workers should know that under-triage can have irreparable consequences for patients.Therefore, it is recommended to periodically hold trainings to update the knowledge of health care professionalsregarding triage.

    Keywords: Triage, emergencies, physicians, nurses
  • Reza Sahraei, Mohammad Sadegh Sanie Jahromi, Mojtaba Ghaedi, Fatemeh Eftekharian* Page 31
    Introduction

    Patient satisfaction with services is generally considered the main component of quality of careand can be described as the subjective perception of service quality resulting from the matching of expectationsabout services with actual experience and results. Therefore, the purpose of this study is to investigate the levelof satisfaction of hospitalized patients with a definite or suspected diagnosis of covid-19 from the care staff ofcovid-19 wards.

    Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 172 patients with covid-19 who were admittedto Peymaniyeh Hospital in Jahrom city in 2019 with the diagnosis of corona virus disease were examined. The datacollection tool in this study included two questionnaires for demographic information (age, sex, underlying disease,duration of hospitalization, etc.) and a satisfaction questionnaire for the medical staff. Data analysis was done usingspss software version 21 and descriptive and inferential statistical tests.

    Results

    The most frequent age was 31-40years old (22.1%). The satisfaction level of the majority of hospitalized patients from the treatment staff was high,133 patients (77.3%), the satisfaction level of 37 patients (21.5%) was average, and the satisfaction level of only 2patients (1.2%) was low.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the level of satisfactionof the majority of patients was reported at a high level. However, the demographic variables (age, sex, marriage,education, occupation, economic status, etc.) of the patients did not have a statistically significant relationship withthe level of satisfaction of hospitalized patients with a definite or suspected diagnosis of Covid-19 from the medicalstaff. Therefore, by implementing continuous training programs and investigating cases of dissatisfaction, we cantry to improve the satisfaction of patients as much as possible.

    Keywords: Satisfaction, Hospitalized patients, Covid-19, Medical staff
  • Samaneh Abiri, Naser Hatami, Navid Kalani* Page 32
    Introduction

    Due to the prevalence of new coronavirus in the world and Iran, access to reliable information about patients and the trend of disease outbreaks are necessary to control the disease at the community level, which is important by using systems Regular registration of patient information in the form of a register will be possible. In the present study, the translation and validation of the case registration form of patients with the new coronavirus (COVID-19) provided by the World Center for Disease Control and Prevention were performed.

    Methods

    In the present study, which is a study on the development of the executive scientific system, after translating the case registration form of patients with new coronavirus (COVID-19) to evaluate its reliability in a sample of 24 patients with new coronavirus methods Cronbach's alpha, Richardson's code and paired and individual correlation test were used. CVI and CVR determination was used to determine the content validity of the patient registration form based on the opinion of the panel of experts.

    Results

    In the present study, the information of 24 patients admitted to the coronary ward of Peymanieh Hospital in Jahrom was recorded using the case registration form of patients with new coronavirus. In multiple-choice questions, Cronbach's alpha was higher than 0.7 and 0.735, which was appropriate. Correlation coefficients also showed high and proportional values. Richardson's Koder test also confirmed the reliability with a statistic of 0.718. All questions were in good validity according to the panel of experts, except for 4 questions that had a CVR of 0.2 and were removed according to the experts. The overall CVI was calculated to be 0.828, which is acceptable and appropriate.

    Conclusion

    In the present study, a localized form of case registration of new coronavirus patients was presented, which can help to create coherence in the patient information registration system.

    Keywords: New Coronavirus, Covid 19, Control, Prevention
  • Mahdi Foroughian, Maryam Sobhani, Roohie Farzaneh, Monavvar Afzal Aghaee, Somayyeh Ahmadnezhad, Maryam Panahi, HamidReza Reihani Page 33
    Introduction

    General weakness and fatigue are among the most common complaints in neurological, psychological, and medical diseases. which can have various causes, some of which are life-threatening. Therefore, the present study was conducted with the aim of evaluating the final diagnosis, diagnostic measures, and disease course in elderly patients with general weakness.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted from October 2015 to October 2016 in the emergency department of Imam Reza Hospital, Mashhad, Iran. All elderly patients over 60 years of age who referred to the emergency department of Imam Reza Hospital with general weakness and did not have a specific diagnosis were included in the study. Demographic information, underlying diseases, medications, and the diagnostic and therapeutic measures taken for them from the moment of arrival until the time of discharge or death were recorded in the checklist prepared for this purpose. Data analysis was done using SPSS software version 11.5 and descriptive (number, percentage, mean and standard deviation) and inferential (Mann-Whitney, chi-square, t-test) statistical tests.

    Results

    The average age of the participants in the study was 79.84 ± 8.6 years. The mean hemoglobin and white blood cell count (WBC) of the patients in the emergency room were higher than in the ward. Also, the platelets and international normalized ratio (INR) of people in the emergency department were higher. The median of onset of weakness in people was 7 (4-10) days. The duration of hospitalization of patients in the emergency room was 34.68 ± 21.7 hours and the duration of hospitalization in the ward was 6.06 ± 2.9 days. Also, the duration of hospitalization in ICU was 10.29 ± 5.2 days. Urinary tract infection (UTI) and electrolyte disorders were the most common diagnoses.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the highest mortality rate belonged to the ICU, ward, and emergency room, respectively. In addition, the highest discharge rates were observed in the emergency room, ward and ICU, respectively. Therefore, it seems that in the mentioned departments, it is very important to pay more attention to the patients in order to prevent further complications and the imposition of additional costs on the patients and the treatment system.

    Keywords: Aged, Aged, 80, over, Patients, Frailty, Fatigue
  • Gholamreza Masoumi, Melika avazabadian, Arezou Dehghani, Peiman Hafezimoghaddam Page 34
    Introduction

    Field and clinical studies show that care transition after the relevant service is determined is one of the ways to deal with overcrowding in the emergency room. In addition, this method will reduce the workload of emergency physicians and even other personnel such as nurses and assistant nurses. However, some physicians believe that due to legal aspects, transition of patients’ care is not a suitable option. Because of the importance of this issue in managing the emergency rooms all over Iran and improving the quality of the services provided, and also, due to the lack of any study on the advantages and disadvantages of care transition, this research was conducted.

    Methods

    This qualitative content analysis study was conducted in 2020-2021 to investigate the advantages and disadvantages of patient care transition in emergency rooms in Tehran. 17 experts and medical managers at the Ministry of Health, university, and hospital levels and experts in emergency medicine were interviewed and asked to explain their opinions in this regard in a semi-structured interview. All the interviews were recorded with the permission of the participants and their text was transcribed verbatim and analyzed by the researchers using the content analysis method.

    Results

    In the present study, 423 initial codes were extracted in the initial analysis, and after removing duplicate codes, the number of final codes reached 218. After reviewing and analyzing the data, advantages, and disadvantages were categorized into three main categories. Also, the benefits included 3 categories and 10 sub-categories. Patients’ status category (3 subcategories of patient care services, patient hoteling, medical errors), physicians’ status category (3 subcategories of physicians’ accountability, impact on the practical experience of physicians, physicians’ differences), and emergency department management category (occupancy of beds, emergency department income, educational opportunities for Emergency medicine, management of emergency medicine).

    Conclusion

    According to the studies and analyses performed, care transition has more disadvantages from the viewpoint of emergency medicine and affects the management and performance of the emergency department, the performance of physicians and residents, and the condition of patients. Considering the significant disadvantages of this process and the decrease in service quality and patient satisfaction, as well as the dissatisfaction of the treatment staff, the existing guidelines need to be revised.

    Keywords: Emergency service, hospital, patient transfer, physicians, emergency medicine
  • Yasaman Fatoorechi, Alireza Bahmani Page 35

    Graves' disease is the most common cause of hyperthyroidism in all age groups, although due to the decrease in the incidence of classic hyperthyroid symptoms and Graves' disease and uncommon symptoms in the elderly, timely diagnosis and treatment of the disease are often complicated. For this reason, mortality and morbidity rate increases in the aged groups. This article discusses a case report of an elderly patient who went to the emergency room with progressive dysphagia of solids and liquids and was admitted to the gastroenterology department. In the subsequent follow-ups, the response to the treatment was visible in the patient, and the patient's dysphagia was resolved mainly, which shows the high importance of thyroid tests in the el. Timely diagnosis in this age group will reduce mortality.

    Keywords: Hyperthyroidism, Graves' disease, Aged groups
  • Mostafa Boskabadi, Monavar Afzalaghaee, Nasrin Talkhi, Zahra Jamalian, Ehsan Musa Farkhani, Habibollah Esmaily Page 36
    Introduction

    Considering that the new corona virus (COVID -19) is still prevalent, one of the important concerns isthe variables affecting the severity of the corona disease in the health of the society. In this study, the CART algorithmwas fitted to predict and determin the status of patients infected with the of COVID-19 in Mashhad University ofMedical Sciences.

    Methods

    This paper is a cross sectional-analytical study. Dataset were obtained from all of peoplereferred for the disease of COVID -19 collected at the Sinai system during the second peak and the fourth peak ofthe disease in Mashhad University of Medical Sciences. Data analysis was performed using JMP statistical softwareversion 13. Then for modeling, data mining methods and CART algorithm are used.

    Results

    The descriptive findingsof our study showed that 6% of patients with positive PCR suffer from severe disease of COVID-19. The age variablewas very important in the severity of the disease. The age of 60 years old is the cut-off point for the severity ofthe disease, which increases the COVID-19 severe from about 3% under the age of 60 to about 18% over the age of60. The diseases of heart, kidney, respiratory, blood fat, and diabetes were other important variables.

    Conclusion

    The results of the CART model showed that for the age under 60 years the variables of heart disease, age, diabetes,respiratory disease, fat, gender and kidney, and for the age over 60 years the variables of age, heart disease, kidney,respiratory and diabetes were respectivly the most critical risk factors. According to the ROC curve, the fitted modelhas a good performance for COVID-19 severe disease, so that it increases up to 6 times the prediction of the COVID-19severe disease.

    Keywords: COVID-19, Datamining, CART algorithm, ROC curve, prediction
  • Hasan Zabetian, MohammadHasan Damshenas, Navid Kalani, Mojtaba Ghaedi, Lohrasb Taheri, Seyede Sakine Mosavi, MohammadSadegh Sanie Jahromi Page 37
    Introduction

    Spinal anesthesia is generally used for surgeries related to the lower abdomen, perineum, and lower limbs. The purpose of this study is to compare immediate and delayed supine positions on the hemodynamic changes of patients undergoing hemorrhoid and Fischer surgeries under spinal anesthesia.

    Methods

    The present study is a case-control study that was conducted on 60 patients who were candidates for hemorrhoid and fissure surgery in Motahari Hospital of Jahrom city by a specific surgeon. Patients were randomly assigned to one of two groups of 30 people in the immediate and delayed supine positions. After the spinal anesthesia, the patients in the delayed supine position group were kept in a sitting position for 3-5 minutes and then assumed the surgical position. In the immediate supine position group, the patients were placed in the supine position after receiving spinal anesthesia and were ready for surgery. Systolic blood pressure, diastolic blood pressure, respiration, arterial oxygen saturation, and pulse of the patient were measured and recorded before and immediately after the position and at 10, 5, 15, 30, 45, 60, and 90 minutes after the position. Data analysis was done using descriptive and inferential statistics tests at a significance level of P<0.05.

    Results

    The study groups were similar in terms of age and body mass index variables. The mean trend of systolic and diastolic blood pressure in the immediate supine position and delayed supine position groups showed a significant difference from the time before spinal anesthesia to 90 minutes after the operation (P<0.001). The trend of mean MAP and heart rate in the immediate supine position and delayed supine position groups showed a significant difference from the time before spinal anesthesia to 90 minutes after the operation (P<0.001). The amount of ephedrine consumed in the delayed supine position group (10%) was significantly lower than in the immediate supine position group (50%) (P=0.003).

    Conclusion

    The present study has indicated that the use of a delayed supine position can significantly reduce the number of hemodynamic changes over time compared to the immediate supine position and minimize the amount of ephedrine used to compensate for pressure drop.

    Keywords: Immediate supine position, Delayed supine position, Hemorrhoids, Fisher, Spinal anesthesia
  • Sara Daniali, Abdol Azim Jokar, Saead Razavi, MohammadHossein Sedaghatnia, Maryam Azmoodeh, Navid Kalani Page 38
    Introduction

    Health information systems include the interaction between people, processes, and technology in order to support operations and management in providing essential information to improve the quality of health care services. Since nurses are one of the main pillars of serving patients in hospitals, they should play an active role in sharing their knowledge and information. Therefore, the purpose of this study is to the effect of Jahrom nurses' attitude on knowledge sharing in the adoption of clinical information technology systems.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted on nurses working in educational and therapeutic hospitals in Jahrom city. The data collection tools in this study were two demographic information questionnaires and a knowledge sharing questionnaire on the acceptance of clinical information technology systems. Data analysis was done using SPSS version 21 software and using descriptive and inferential statistical tests at a significance level of P<0.05.

    Results

    129 nurses from Jahrom participated in the study. The majority of participants in the study were female (67.4%) and married (58.9%) and worked in rotating shifts (83.7%). The attitude of the majority of nurses in Jahrom was at the realistic level of 81 people (62.8%) and the attitude of the rest was average. Among the dimensions of Jahrom nurses' attitude towards knowledge sharing in the adoption of clinical information technology systems, the lowest mean is related to the dimension of jeopardizing professional independence and the highest mean is related to the dimension of attitude towards knowledge sharing.

    Conclusion

    According to the findings of this research, the type of attitude towards knowledge sharing, jeopardizing professional independence and higher education level, directly affects the attitude of nurses towards clinical information technology systems and information sharing systems. Because the use of knowledge sharing systems and new technologies can increase the utilization of nurses in hospitals and treatment environments.

    Keywords: Attitude, Nurses, Knowledge sharing, Technology systems, Clinical information
  • Ehsan Goroei Sardu, Fatemeh Sadat Mirrashidi, Zobeydeh Refieinezhad, Foozieh Rafati, Akbar MehrAlizadeh, Samira Rezaei, Seyed Nakisa Mousavi, Salman Daneshi, Yasin Sohrani, Kivash Hushmandi Page 39
    Introduction

    One of the important indicators of development and health in countries is the child mortality rate. In recent years, the child mortality rate in Iran has decreased; yet, it remains higher than other developing countries. Therefore, this study epidemiologically investigates mortality of children aged 2 - 15 years referring to the emergency department of Imam Khomeini Hospital in Jiroft, Iran, in 2016-2019.

    Methods

    The present study is a descriptive-analytical cross-sectional study. In this study, 84 cases were reviewed. A researcher referred to the archives of Imam Khomeini Hospital in Jiroft, extracted the information of all deceased patients, and entered them in the checklists, and patients whose files were incomplete were excluded from the study. Lastly, the information was analyzed using SPSS 22 software and descriptive statistics (frequency distribution tables and graphs) and inferential statistics (Chi-square test).

    Results

    The mean age of the studied children was 7.4 ± 4.8 years. Minimum age was 2 and maximum age was 15 years. The most common causes of death in children were: unintentional accidents with 50 cases (59.5%), non-congenital diseases with 17 cases (20.2%), congenital diseases with 14 cases (16.7%), and, finally, intentional incidents with 3 patients (3.6%). Also, 56 (66.7%) of the children lived in rural areas and 28 children (33.3%) lived in urban regions.

    Conclusion

    The results illustrated that the most common cause of death among children referring to Imam Khomeini Hospital in Jiroft was unintentional accidents, which is preventable and can be reduced to some extent. Therefore, designing interventions and educating parents and children about the prevention of accidents and raising the awareness of parents about the signs and symptoms of diseases seem necessary for reducing child mortality. In addition, measures should be taken to prevent child mortality through cooperation of all relevant organizations.

    Keywords: Epidemiology, Mortality, Child, Child, Preschool, Hospitals
  • Roohie Farzaneh, Reza Akhavan, Bita Abbasi, Seyed Reza Habibzadeh, Maryam Panahi, Fatemeh Maleki, Mahdi Foroughian, Behrang Rezvani Kakhki Page 40
    Introduction

    Teaching the necessary knowledge and skills in the emergency department has always faced challenges due to its importance, unique features and multidisciplinary expertise. Today, advances in information and communication technology have also revolutionized education. The purpose of this article is to investigate the feasibility and experiences of using virtual reality and augmented reality technologies in the education of the emergency department by reviewing the studies conducted in the world.

    Methods

    This research is based on a systematic review in which the quality of the articles was evaluated using the STROBE standard checklist. The primary studies carried out, through articles on the educational capacities of augmented and virtual reality technology in the emergency department; in Persian language databases; SID, Magiran and English language databases; Science Direct, PubMed, Scopus and Google Scholar search engine were done until the end of September 2022. Farsi keywords; Emergency, medical emergencies, education, virtual reality, augmented reality and mixed reality were used as a combination of words; Also, Boolean search methods and OR operators and Mesh keywords including: Emergency, Education, Virtual Augmented, Virtual Reality, Mixed Reality, EMS, MR, VR, AR were used.

    Findings

    Among the 9 reviewed studies, the largest number of extracted studies, i.e. three articles, were conducted in China. Other articles were from America, Germany, Iran and Netherlands. The research method used in 8 articles was intervention, and only one article was tool design and content analysis using the Delphi method. The types of tools used in these studies were: a wearable module on the head with two categories of movement and operation, playing virtual reality simulation videos with the help of television and virtual reality glasses, a wearable headset and two hand controllers with triggers that make hand movements. Such as grasping, pushing and turning, virtual simulated scenes, an immersive room-scale multi-user virtual reality 3D simulation environment with a virtual emergency scenario, wearable modules and mouse and keyboard prototypes, and an interactive training module. The results of the studies also showed the improvement of educational performance, enthusiasm for learning, educational satisfaction, increased skills, improved response capacity, effectiveness of education and control of emotions in emergency situations.

    Conclusion

    The results of this study clarified several issues: 1- The volume of studies in the field of emergency department training with the help of virtual world tools is very small. 2- Augmented reality and mixed reality tools have not yet entered the field of medical education in the emergency department. 3- These tools can cause complications and challenges in using them. 4- Most of the studies have been conducted in the last 3 years, which show that this field of educational tools to promote and improve performance due to continuous evaluations is at the beginning.

    Keywords: Virtual Reality, Augmented Reality, Education, Emergency Department
  • Roohie Farzaneh, Reza Akhavan, Bita Abbasi, Seyed Reza Habibzadeh, Maryam Panahi, Fatemeh Maleki, Mahdi Foroughian, Behrang Rezvani Kakhki Page 41
    Introduction

    Advances in the field of technology in the field of virtualization today have led to the creation of tools that can easily evoke the presence of the patient in a more attractive situation than the current situation or by adding information to the real world to deepen the understanding of reality. Make Virtual reality and augmented reality technology has seriously entered the field of medicine for two decades. The emergency department has also been able to use this tool with its special features; therefore, the current research tries to have a systematic review of the therapeutic use of augmented and virtual reality technology in the emergency department.

    Methodology

    This research is based on a systematic review in which the quality of the articles was evaluated using the STROBE standard checklist. The primary studies carried out, through articles on the use of virtual reality and augmented reality therapy in the emergency department; in Persian language databases; SID, Iranmedex, Magiran and English language databases; Science Direct, PubMed, Scopus and Google Scholar search engines were conducted until the end of September 2022. Keywords of Emergency, Augmented Reality, Virtual Reality, Mixed Reality, Treatment, Cure, Therapy, Medical, EMS, MR, VR, and AR were considered as a combination of words.

    Findings

    Among the 14 reviewed studies, the largest number of extracted studies with 4 articles were conducted in Canada; and mostly it was a randomized and controlled prospective intervention method. Most of the studies with 10 articles were in the field of providing emergency services to children and adolescents under 18 years of age, and the effective components of virtualization technology were: reducing pain, managing anxiety and distress, improving hemodynamic parameters, and controlling fear and anger. Among the reviewed articles, none of the studies used augmented reality or mixed reality tools.

    Conclusion

    The results of the collected studies on the use of virtualization therapy show that so far this tool has had significant effects on controlling emotions and improving hemodynamic parameters. Analyzing the mechanism of the effect of virtual reality in different groups can help to establish a cause and effect relationship and the targeted use of these tools. It is also necessary to design these tools in such a way that their use does not prevent the normal procedures in the emergency department.

    Keywords: Virtual Reality, Augmented Reality, Emergency Department
  • Seyyed Mahdi Zia Ziabari, Payman Asadi, Hamide Mohammadnia, Abdolreza Mohammad Nezhad, Majid Pourshaikhian Page 42
    Introduction

    Spiritual intelligence leads to understanding between people, calmness, and management of changes. The spiritual intelligence of emergency personnel May affects the correct performance of emergency procedures. This type of intelligence exists in all people, but due to the challenging working conditions of medical staff in the emergency department and the need to do the best work at the best time, it Can be more important. The objective of this study was to evaluate the effect of spiritual intelligence on efficacy of health personnel in the emergency department.

    Methods

    This study was a descriptive cross-sectional study that was performed on 83 medical personnel working in the emergency department of Poursina educational, research and therapeutic center, in Rasht, Iran, in 2021. The sampling method was census. The data were collected using a tool that consisted of demographic characteristics and King's questionnaire. Data were analyzed using SPSS24 software and descriptive statistical methods (frequency, percentage, mean and standard deviation) and Kolmogorov-Smirnov, independent T-test, Pearson test and analysis of variance. The significance level was considered P <0.05.

    Results

    The mean age of the research participants was 29.15±7.39 years and 47 (56.6%) of participants were female. The findings of the present study showed that people with higher spiritual intelligence had better occupational efficiency than others (P<0.001), but there was no statistically significant relationship between spiritual intelligence with age, sex, marital status, and education.

    Conclusion

    Medical personnel who had higher spiritual intelligence were more efficient than others. Apart from the effect of spiritual intelligence on reducing people's stress, improving the spiritual intelligence of personnel in critical departments such as emergency can increase their efficiency, especially in difficult situations that require management.

    Keywords: Spirituality, Intelligence, Health Personnel, Emergency Service, Hospital