فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال سی‌ام شماره 3 (پیاپی 187، خرداد 1401)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی‌ام شماره 3 (پیاپی 187، خرداد 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سلمان صادق زاده، محمود دهقانی اشکذری*، سید مرتضی سیفتی، محمدیحیی وحیدی مهرجردی، سارا صادق زاده صفحات 4607-4619
    مقدمه

    نشانگرهای زیستی فرآیند تشخیص زود هنگام بیماری و شناسایی افرادی که در معرض خطر عوارض ناشی از بیماری هستند، را تا حد زیادی بهبود می بخشد. دیابت شیرین گروهی از اختلالات متابولیک متنوع و پیچیده است. هر دو دیابت نوع 1 (Type 1Diabetes;T1D) و دیابت نوع 2 (Type 2 Diabetes;T2D) با تغییرات متمایزی در مشخصات microRNAها (miRNAs) در خون همراه هستند، که گاهی اوقات چندین سال قبل از بروز بیماری قابل تشخیص است. اخیرا، توجه زیادی به نقش miRNAs به عنوان نشانگرهای زیستی در T2D شده است. هدف از این بررسی مطالعه مروری میزان بیان miRNAهای مختلف در گروه های پیش دیابتی per-T2D)، (T2D و سالم بود.

    نتیجه گیری

    پس از ارزیابی مقالات متعدد، از جمله مقالات اصلی، متاآنالیز و مطالعات مروری، مشخص شد که بیان miRNAهای خاص از نظر آماری در گروه های سالم، pre-T2D و T2D متفاوت است. علاوه بر این میزان بیان miRNAهای خاص در پیشگیری بیماری و اصلاح ساختار ژن مفید می باشد. این مطالعه نشان می دهد که سطح بیان miRNAها می تواند به عنوان ابزاری غیر تهاجمی و سریع برای تمایز افراد دیابتیک از همتایان سالم در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، بیان ژن، miRNA، نشانگر زیستی
  • محمدحسین سربی*، بهاره بهاروند، فاطمه دهقان نیری، محمدرضا گل محمدی شورکی، ملینا جعفرزاده صفحات 4620-4632
    مقدمه

    در مطالعات اخیر، تناقضاتی درباره شیوع کلی سندرم پاهای بی قرار در بیماران همودیالیز ذکر شده است. بنابراین هدف این مطالعه کمک به خاتمه ابهام در میزان شیوع سندرم پاهای بی قرار در بیماران همودیالیز ایران به روش مروری نظام مند و متاآنالیز است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر بر اساس چک لیست PRISMA انجام شد. مستندات به دست آمده از بانک های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی زبان از جملهMagiran, Sid, Medilib, Iranmedex, Irandoc, Civilica, ISC, Web of science, Pubmed, Scopus, Springer و موتور جستجوگر Google Scholar با محدودیت زمانی سال 2000 تا 2022 همراه بود. تمام مقالات مرور شده دارای معیار انتخاب، با چک لیست STROBE مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته شدند. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از مدل اثرات تصادفی به روش متاآنالیز توسط نرم افزار Comprehensive Meta analysis (CMA-2) انجام شد.

    نتایج

    در 13 مطالعه با 2431 نمونه ایرانی، میزان شیوع سندرم پاهای بی قرار در بیماران همودیالیز 49/6 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 59/3 -39/9) برآورد گردید. شیوع این اختلال در زنان ایرانی 54/2 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 66/3 -41/7) و در مردان ایرانی 43/5 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 56/3 -31/6) بود. بیشترین و کمترین شیوع سندرم پاهای بی قرار به ترتیب در شهر یزد (66/4 درصد) و تهران (35/3 درصد) بود. هم چنین، تحلیل فرارگرسیون نشان داد که بین جنسیت، مناطق شهری، حجم نمونه و سن بیماران با شیوع سندرم پاهای بی قرار ارتباط معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    شیوع سندرم پاهای بی قرار در بیماران همودیالیز ایران بالا است که این موضوع توجه به تشخیص زودرس، پیشگیری و درمان این اختلال را در بزرگسالان همودیالیز را الزام می دارد.

    کلیدواژگان: سندرم پاهای بی قرار، همودیالیز، مطالعه سیستماتیک، متاآنالیز، ایران
  • حمید حبوباتی، مسعود خوشبین، حسین فلاح زاده، معین نعمتی، غلامحسین حلوانی، روح الله فلاح مدواری، شکوه میرجلیلی* صفحات 4633-4641
    مقدمه

    مننژیوم، تومور شایع مغزی در بزرگسالان است که بیش از نیمی از تومورهای خوش خیم سیستم عصبی مرکزی را تشکیل می دهد. اما با وجود پاسخ مناسب به درمان احتمال عود مجدد در آن وجود دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط ریسک فاکتورهای مننژیوم راجعه و بررسی میزان عود مننژیوم در بیمارستان های منتخب یزد انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی و گذشته نگر بود که بر روی کلیه بیمارانی که طی 10 سال در بیمارستان های شهید رهنمون و مرتاض یزد با پاتولوژی مننژیوم تحت عمل جراحی قرارگرفته بودند، انجام شد. اطلاعات بیماران شامل سن، جنس، اندازه، گرید بیماری، بیماری های زمینه ای و تغییرات استخوانی از پرونده بیماران استخراج شد. پس از مشخص شدن وضعیت عود بیماری اطلاعات وارد نرم افزارversion 16  SPSS جهت انجام آزمون های آماری کای اسکوار، Anova و T-Test شد.

    نتایج

    بیشترین فراوانی مننژیوم در گروه سنی 50 تا 70 سال قرار داشته است. در این مطالعه از بین 300 بیمار مبتلا به مننژیوم که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، 50 نفر (16/7%) دچار عود بیماری شدند. میزان عود بیماری ارتباط معنی داری با سایز مننژیوم، انجام رادیوتراپی، دیابت و گرید بیماری دارد (0/05>P). میزان عود بیماری در این مطالعه با افزایش سن بیماران کاهش داشت به طوری که در دهه سنی 30، 40 و 50 به ترتیب 60%، 28/9% و 27/9% بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، عوامل سن، گرید بیماری، سایز تومور، رادیوتراپی و دیابت پیشگویی کننده های مهمی در عود بیماری و مدیریت بیماران هستند. در ادامه با توجه دخیل بودن عوامل موثر بسیاری در بیماری، انجام مطالعات گسترده و گذشته نگر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: مننژیوم، عود، تومور مغزی، خوش خیم
  • پوریا پرتوی، آرزو علائی*، محمدجواد خرازی فرد صفحات 4642-4655
    مقدمه

    همدلی سبب کاهش اضطراب مراحل کار دندانپزشکی شده و سبب افزایش رضایت بیمار ازخدمات ارایه شده می شود ضمنا عدم وجود نگرش مثبت دندانپزشکان نسبت به همدلی ، یکی از مهم ترین دغدغه ها در جامعه می باشد. هدف از انجام مطالعه تعیین نگرش دانشجویان عمومی و دستیاران تخصصی دندانپزشکی نسبت به همدلی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در سال 1399 بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، برای جمع آوری اطلاعات، از پرسش نامه جمع آوری اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه همدلی جفرسون استفاده شد. اطلاعات شرکت کنندگان وارد نرم افزار کامپیوتری version 16  SPSS شده وتجزیه و تحلیل با استفاده از آزمون های ANOVA و ضرایب همبستگی انجام شد .

    نتایج

    از مجموع 255 نمونه و در میان عوامل مرتبط بررسی شده ، سه فاکتور سن، جنس و سابقه کار بالینی بر روی معدل همدلی تاثیرگذار بود. سن با نمره همدلی ارتباط معکوس داشت (0/02 P=) و نمره همدلی کسب شده در خانم ها بیشتر از آقایان بود و این تفاوت از نظر آماری معنا دار بود (0/034=p). هم چنین مشخص شدکه هر چه فرد سابقه کار بالینی بیشتری داشته باشد، نمره همدلی وی بیشتری می باشد (0/004 P=) سایر فاکتور ها فاقد ارتباط معنی دار بودند (0/004 < P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد میانگین نمره کسب شده توسط دانشجویان و دستیاران تخصصی حاکی از آن باشد که آن ها دارای سطوح قابل قبولی از تعهدات اخلاقی هستند. تاکید بر سیاست های اخلاق محور جهت افزایش میزان همدلی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: همدلی، دانشجویان، اخلاق پزشکی، پرسش نامه همدلی جفرسون
  • الهه درویشی، اسرا امانی، سمیه میرصادقی، بهرنگ شیری ورنامخواستی* صفحات 4656-4669
    مقدمه

    فتوترمال تراپی یک روش درمانی برای سرطان است که در آن از نانوذرات پلاسمونی به منظور تبدیل نور مادون قرمز به گرمای موضعی استفاده می شود. به دلیل خواص پلاسمونیک نانوذرات طلا، از این ترکیبات به عنوان عوامل کنتراست استفاده شد.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه تجربی است. روش مورد استفاده برای سنتز نانو ذرات کروی و میله ای طلا در این تحقیق روش دانه گذاری است. نانوذرات سنتز شده با ترکیبات مختلف مانند ریفامپیسین، کویرستین و RGD (Arginylglycylasparic acid) متصل شدند. سپس خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نانوذرات به روش DLS ، UV-Vis و TEM مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین تست سمیت سلولی بر رده سلولی MCF-7 (Michigan Cancer Foundation-7) انجام شد. درصد زنده مانی سلول ها با استفاده از نرم افزار prism محاسبه شد. تفاوت ها از طریق آزمون تحلیل واریانس (Analysis of variance (ANOVA)) با استفاده از نرم افزار SPSS version 16 مقایسه گردید.

    نتایج

    در تست UV نانوذرات میله ای دو پیک در محدوده 523 نانومتر و 738 نانومتر و در مورد نانوذرات کروی هم در طول موج 535 مشاهده گردید که نشان دهنده سنتز صحیح و بدون ناخالصی و با سایز مناسب می باشد. در تست سلولی کاهش میزان زنده ماندن سلول در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. در 24 ساعت اول نانوذرات کروی بیشترین کشندگی را داشته است تا جایی که در غلظت 20 میکروگرم بر میلی لیتر تقریبا 50 درصد کشندگی داشته است. هم چنین با گذشت 48 ساعت در غلظت های پایین، نانوذرات میله ای نتایج بهتری نشان دادند بنابراین مناسبترند. با هدفمند کردن نانوذرات برای سلول های سرطانی خاص، می توان علاوه بر استفاده در کشندگی سلول های سرطانی، از تاثیر این نانوذرات بر سلول های سالم جلوگیری کرد. با کنژوگه کردن ترکیبات مختلف بر سطح این نانوذرات هم می توان جذب سلولی را افزایش داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق، به نظر می رسد نانوذرات میله ای طلا با غلظت کم برای فتوترمال تراپی مناسب تر هستند.

    کلیدواژگان: فتوترمال تراپی، نانوذرات میله ای طلا، نانوذرات کروی طلا، کژوگه، سرطان
  • مهین دیانت، مریم رادان*، محمد بدوی، علی مرد، وحید بیاتی، غلامرضا گودرزی صفحات 4670-4681
    مقدمه

    ذرات گرد و غبار (PM) Particulate matter خطر ایجاد اختلالات قلبی را افزایش می دهد. گالیک اسید (GA) با ویژگی آنتی اکسیدانی قوی نقش موثری در کاهش عوارض ناشی از بیماری های مختلف نشان داده است. هدف این مطالعه بررسی اثر محافظتی گالیک اسید در جلوگیری از ایجاد آریتمی های قلبی ناشی از قرارگیری در معرض ریزگردهای محیطی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه 40 سر موش بزرگ آزمایشگاهی در 4 گروه شامل: کنترل، ریزگرد محیطی (5 میلی گرم/کیلوگرم)، گالیک اسید (30 میلی گرم/کیلوگرم) و ریزگرد محیطی+گالیک اسید قرار داده شدند. سپس موش ها بیهوش شدند، فشار خون توسط کاف دمی اندازه گیری شد و لید دو الکتروکاردیوگرام جهت ثبت وقوع آریتمی قلبی بررسی گردید. فاکتورهای استرس اکسیداتیو در نمونه خون همه گروه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزارversion 16   SPSS و آزمون آماری  ANOVAآنالیز شد.

    نتایج

    نتایج نشان دهنده وقوع آریتمی قلبی در موش های در معرض ریزگرد محیطی نسبت به گروه کنترل می باشد. گالیک اسید میزان وقوع آریتمی بطنی (تاکی کاردی (0/0065P=)، فیبریلاسیون (0/0005P=) و ضربانات نارس بطنی (0/0041P=)) در گروه ریزگرد به طور معنی داری کاهش داد. سطح مالون دی آلدیید در گروه ریزگردهای محیطی افزایش معنی داری (0/0049P=) نشان داد که این افزایش با ایجاد استرس اکسیداتیو سبب کاهش سطح سوپر اکسید دیسموتاز (0/00031P=) و کاتالاز (0/0019P=) در گروه ریزگرد در مقایسه با گروه کنترل بود. استفاده از گالیک اسید سبب بهبود سطح آنزیم های آنتی اکسیدانی گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد گالیک اسید به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان طبیعی در جلوگیری از عوارض قلبی زیان بار ناشی از قرار گرفتن در معرض ریزگردهای محیطی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: گالیک اسید، آریتمی قلبی، استرس اکسیداتیو، ریزگرد، موش بزرگ آزمایشگاهی
  • الهام نقشینه، هتاو قاسمی تهرانی، بهناز خانی، نسرین باقری، نجمه توکل، فاطمه معقول* صفحات 4682-4691
    مقدمه

    تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI) یکی از روش های کمک باروری است که احتمال قرار گرفتن تخمک در معرض اسپرم در رحم و در نتیجه شانس بارداری را افزایش می دهد. هدف از تحقیق حاضر مقایسه بهره وری کاتتر Masstec (تولید داخل) با نمونه وارداتی آن (PMIU) بود تا در صورت بهره وری مشابه، از نمونه تولید داخلی به عنوان جایگزین نمونه وارداتی استفاده گردد.

    روش بررسی

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی از نوع مطالعه همزمان موازی بود که در بیمارستان شهید بهشتی اصفهان بین سال های 98-1397 انجام شد. در این مطالعه از 62 زوج نازا 30 نفر از کاتتر (Masstec)، محصول شرکت مهندسی سلامت یار حکیم - ایران و 32 نفر از کاتتر وارداتی (PMIU) محصول شرکت Ellios BioTek - فرانسه استفاده کردند. پیامدهای اولیه شامل مشکل در جاگذاری کاتتر، نیاز به استفاده از تناکولوم و نیاز به دیلاتاسیون سرویکس در زمان انجام IUI بود. پیامدهای ثانویه شامل وقوع بارداری شیمیایی و وقوع بارداری کلینیکی و وقوع سقط بود. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای، تی و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج آزمون دقیق فیشر اختلاف معنی داری را در پیامدهای اولیه بین دو گروه نشان نداد (p>0/05). پیامدهای ثانویه شامل میزان بارداری شیمیایی، کلینیکی و سقط  نیز بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشتند (p>0/05).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که اثر بخشی و عوارض جانبی کاتتر IUI تولید داخل Masstec با کاتتر PMIU تفاوتی ندارد. با توجه به کارایی و عوارض مشابه و هزینه کمتر کاتتر IUI تولید شده توسط شرکت داخلی نسبت به کاتتر وارداتی، استفاده از کاتتر داخلی برای بیماران کاندید IUI توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تکنیک های باروری، تلقیح، کاتتر، ناباروری
  • سمیرا حاجی مقصودی، محمدحسن اخوان کرباسی، رضوان باقری دخت* صفحات 4692-4701
    مقدمه

    ترس از دندانپزشکی باعث ایجاد معضلاتی برای بیمار و دندانپزشک شده و می تواند باعث کاهش آستانه درد، استفاده کمتر از خدمات و یا حتی اجتناب از درمان شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترس از اخذ خدمات دندانپزشکی و علل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه  علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد 191 دانشجو شرکت کردند و از پرسش نامه ترس از دندانپزشکی (DFS) و پرسش نامه ای جهت بررسی علل ترس از دندانپزشکی استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار آماریversion 16  SPSS و آزمون هایtest Tو ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد دانشجویان دندانپزشکی دارای کمترین میزان ترس و دانشجویان رشته پرستاری دارای بیشترین میزان ترس از دندانپزشکی بودند. ترس از دندانپزشکی در زنان بیشتر از مردان بود و با بالارفتن ترم تحصیلی میانگین نمره ترس کاهش پیدا کرد (0/001=P). ترس از دندانپزشکی با وضعیت اقتصادی، بهداشت دهان و دندان، سابقه بیماری های اضطرابی و زمان گذشته از آخرین مراجعه ارتباط داشت (0/001=P). شایع ترین عوامل موثر بر این ترس، ترس از کرونا، کار دندانپزشکی همراه درد، ترس از سوزن، ترس از قیمت و ترس از توربین بود.

    نتیجه گیری

    ترس از اخذ خدمات دندانپزشکی تحت تاثیر رشته تحصیلی، جنسیت، ترم تحصیلی، زمان گذشته از آخرین مراجعه به دندانپزشکی، سابقه بیماری های اضطرابی، وضعیت اقتصادی و بهداشت دهان و دندان در بین دانشجویان علوم پزشکی قرار داشت اما تاهل تاثیری بر میزان ترس از دندانپزشکی نداشت.

    کلیدواژگان: ترس، اضطراب، خدمات دندانپزشکی، دانشجویان دندانپزشکی
|
  • Salman Sadeghzadeh, Mahmood Dehghani Ashkezari*, Seyed Morteza Seifati, Mohammad Yahya Vahidi Mehrjardi, Sara Sadeghzadeh Pages 4607-4619
    Introduction

    Biomarkers would significantly improve the early detection of the disease and identification of individuals at risk of emerging complications. Diabetes mellitus is a group of diverse and complex metabolic disorders. Both type 1 diabetes (T1D) and type 2 diabetes (T2D) mellitus are associated with distinct alterations in the profile of MicroRNAs (miRNAs) in the blood, which are sometimes detectable several years before the disease manifests. Lately, considerable attention has been paid to the role of miRNAs as biomarkers for T2D. The aim of this study was to review the expression of different miRNAs in pre-diabetic (per-T2D), T2D and healthy groups.

    Conclusion

    After evaluating several articles, including main articles, meta-analysis and review studies, it was found that the expression of micRNAs was statistically different in healthy, pre-T2D and T2D groups. In addition, the expression of specific miRNAs is useful in preventing disease and modifying gene structure.This study indicated that the plasma expression level of miRNAs could be considered as a non-invasive and fast tool for the separation of pre-T2D individuals from their healthy counterparts.

    Keywords: Type 2 Diabetes, Gene Expression, miRNAs, Biomarker
  • Mohammad Hossein Sorbi*, Bahareh Baharvand, Fatemeh Dehghanniry, Mohammad Reza Golmohammadi Shooroki, Melina Jafarzadeh Pages 4620-4632
    Introduction

    Recent studies have contradictory reports of the overall prevalence of restless legs syndrome in hemodialysis patients. Therefore, the aim of this study was to help eliminate ambiguity about the prevalence of restless legs syndrome in Iranian hemodialysis patients by systematic review and meta-analysis study.

    Methods

    This study was performed based on PRISMA checklist. Documents were obtained from English and Persian databases such as Magiran, Sid, Medilib, Iranmedex, Irandoc, CIVILICA, ISC, Pubmed, Scopus, Springer, and Google Scholar Engine from 2000 to 2021. All reviewed articles with selection criteria were evaluated qualitatively with the STROBE checklist. Comprehensive Meta-analysis (CMA-2) software was used to analyze the data by meta-analysis random effects method.

    Results

    Prevalence of restless legs syndrome in the patients under hemodialysis was estimated to be 49.6% (95% CI: 39.9-59.3) in 13 studies with 2431 Iranian samples that 62.3% of whom were men. The prevalence of this disorder was 54.2% in Iranian women (95% CI: 41.7-66.3) and 43.5% in Iranian men (95% CI: 31.6-56.3). The most and least prevalence of restless legs syndrome in hemodialysis patients was respectively in Yazd (66.4%) and in Tehran (35.3%). In addition, regression analysis showed that there was a significant relationship between sex, urban areas, sample size and age of patients with restless legs syndrome.

    Conclusion

    The prevalence of restless legs syndrome is high in Iranian hemodialysis patients, which early diagnosis, prevention and treatment of this disorder in adults seems necessary.

    Keywords: Restless Legs Syndrome, Hemodialysis, Systematic Review, Meta-Analysis, Iran
  • Hamid Hoboubati, Masoud Khoshbin, Hossein Fallahzadeh, Moein Nemati, Gholamhossein Halvani, Rohollah Fallah Madvari, Shoukoh Mirjalili* Pages 4633-4641
    Introduction

    Meningioma is a benign tumor of the brain, which shows a good response to treatment, surgery and benign pathology, but there is a possibility of recurrence. Therefore, the present study was conducted to investigate the relationship between recurrent meningioma risk factors and the rate of meningioma recurrence in Yazd City.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on all the patients who have surgery for meningioma in Shahid Rahnemoun and Mortaz Hospitals in Yazd City for 10 years. Patient's information, including age, sex, size, grade, diseases and bone changes were extracted from the patients' records. After determining the recurrence status of the disease, information was entered into SPSS version 16 software for Chi-square, Anova and T-test.

    Results

    The most common meningioma was in the age group of 50 to 70 years. In this study, out of 300 patients with meningioma who underwent surgery, 50 (16.7%) had a recurrence of the disease. The recurrence rate was significantly associated with meningioma size, disease grade, and radiotherapy and diabetes (P <0.05). The recurrence rate in this study decreased with the increasing age of the patients.

    Conclusion

    According to the results, considering factors such as age, disease grade, tumor size, radiotherapy and diabetes, which are important predictors of disease recurrence, in managing meningioma patients after surgery and identifying high-risk individuals for disease recurrence are helpful. In the following, due to the involvement of effective factors in the disease, more extensive and retrospective studies are recommended.

    Keywords: Meningioma, Recurrence, Brain tumor, Benign
  • Pouriya Partovi, Arezoo Alaee*, Mohammad Javad Kharazi Fard Pages 4642-4655
    Introduction

    Empathy reduces the inherent anxiety of dental care procedures and can increase the patient's satisfaction with the services provided. On the other hand, The absence of positive empathic attitude in dental practitioners is one of the most important issues in dental care services The aim of this study was to determine the attitude of undergraduate dental students and interns toward empathy and association factors in Islamic Azad University of Tehran - dental branch in 2020.

    Methods

    In this cross-sectional study, 274 people of dental undergraduate students and interns of Islamic Azad University of Tehran - dental branch were chosen. For data collection, demographic and the Persian translation of Jefferson empathy questionnaire were used. SPSS version 16, one-way ANOVA and correlation coefficients were used for data analyses.

    Results

    255 approved questionnaires were returned. Among the factors studied, three factors (age, gender, previous clinical activity) had statistically significant impact on empathy. Age was inversely related to empathy score (P = 0.02) and empathy score was higher in women than men and this difference was statistically significant (P = 0.034). Students with more previous clinical activities scored higher empathy numbers (P=0/004). Other factor's impact on empathy were not statistically significant (P>0/05).

    Conclusion

    This study found that The average score obtained by students and professional assistants seems to indicate that they have acceptable levels of ethical commitment. Emphasis is placed on ethical policies to increase empathy.

    Keywords: Empathy, Students, Jefferson Scale of Empathy, Ethics
  • Elahe Darvishi, Asra Amani, Somayeh Mirsadeghi, Behrang Shiri Varnamkhasti* Pages 4656-4669
    Introduction

    Photothermal therapy is a method of cancer treatment that plasmonic nanoparticles are used to convert infrared light into local heat. Due to the plasmonic properties of gold nanoparticles, this compound was used as a contrast agent. The aim of this study was to synthesize gold nanoparticles with different conjugations for photothermal therapy.

    Methods

    This research was an experimental study. The method used for the synthesis of spherical and rod gold nanoparticles in this research was the Seeding Method. The nanoparticles were then conjugated with various compounds such as rifampicin, quercetin and RGD. Then, the physical and chemical properties of nanoparticles were determined by DLS, UV-Vis and TEM methods. Cytotoxicity test was also performed on MCF-7 ((Michigan Cancer Foundation-7)) cell line. Cell viability was calculated using prism software. Differences were compared by analysis of variance (ANOVA) using SPSS version 16 software.

    Results

    In the UV test, two-peaked rod nanoparticles were observed in the range of 523 and 738 nm, and in the case of spherical nanoparticles at 535 wavelengths, which indicates the correct synthesis without impurities and with the appropriate size .In the cell test, a decrease in cell viability was observed compared to the control group. In the first 24 hours, spherical nanoparticles had the highest lethality to the point that at a concentration of 20 μg / ml, it had almost 50% lethality. In addition, after 48 hours at low concentrations, rod nanoparticles showed better results, so they were more suitable. By targeting these nanoparticles to specific cancer cells, in addition to being used to kill cancer cells, the effect of these nanoparticles on healthy cells can be prevented. By conjugating different compounds on the surface of these nanoparticles, cell uptake can also be increased and cancer cells can be killed using photothermal therapy.

    Conclusion

    According to the results obtained in this study, it seems that low-concentration of gold nano-rods are more suitable for photothermal therapy.

    Keywords: Photothermal therapy, Gold rod nanoparticles, Gold spherical nanoparticles, Conjugation, Cancer
  • Mahin Dianat, Maryam Radan*, Mohammad Badavi, Ali Mard, Vahid Bayati, Gholamreza Goudarzi Pages 4670-4681
    Introduction

    Particulate matter (PM) increases the risk of heart disorders. Gallic acid (GA) with strong antioxidant properties has shown an effective role in reducing the complications of various diseases. The aim of this study was to evaluate the protective effect of Gallic acid in preventing cardiac arrhythmias due to exposure to particulate matter.

    Methods

    In this study, 40 rats were placed in 4 groups including: control, Particulate matter (5 mg/kg), Gallic acid (30 mg/kg) and particulate matter + Gallic acid. The rats were anesthetized, blood pressure was measured with a tail cuff, and the lead Π of electrocardiogram was examined to record the prevalence of cardiac arrhythmias. Oxidative stress factors were evaluated in blood samples of all groups. Data were analyzed by SPSS software version 16 and ANOVA statistical test.

    Results

    The results showed the occurrence of cardiac arrhythmia in rats exposed to particulate matter compared to the control group. Gallic acid significantly reduced the incidence of ventricular arrhythmias ventricular tachycardia (P=0.006), ventricular fibrillation (P=0.0005) and premature ventricular contraction (P=0.0041) in the particulate matter group. The Malondialdehyde levels in the particulate matter group showed a significant increase (P=0.0049) that this increase caused oxidative stress and reduced the levels of superoxide dismutase (P=0.00031) and catalase (P=0.0019) in the particulate matter group compared to the control group. The Gallic acid administration improved the levels of antioxidant enzymes.

    Conclusion

    The results of this study show that Gallic acid as a natural antioxidant agent could prevent cardiac complications caused by exposure to particulate matter.

    Keywords: Gallic Acid, Cardiac Arrhythmia, Oxidative Stress, Particulate Matter, Rat
  • Elham Naghshineh, Hatav Ghasemi Tehrani, Behnaz Khani, Nasrin Bagheri, Najmeh Tavakol, Fatemeh Maghool* Pages 4682-4691
    Introduction

    Intrauterine insemination (IUI) is one of the assisted reproductive techniques, which increases the likelihood of egg being exposed to sperm in the uterus and thus the chances of pregnancy. The purpose of the present study was to compare the efficiency of the Masstec catheter (the internal product) with imported catheter (PMIU) so that, if similar, use domestic production as an alternative to imported.

    Methods

    This study was a randomized controlled clinical trial continuous sampling method performed in Shahid Beheshti Hospital in Isfahan between 2016-2017. In this study, out of 62 infertile couples, 30 used catheters (Masstec), produced by Salamat Yar Hakim Engineering Company - Iran, and 32 imported catheters (PMIU), produced by Ellios BioTek – France. Primary outcomes included difficulty in catheter placement, the need to use a tenaculum, and the need for cervical dilatation during IUI. Secondary outcomes included chemical pregnancy, clinical pregnancy, and abortion. The data were analyzed using Chi-square, t-test and logistic regression.

    Results

    Fisher exact test results showed no significant difference in primary outcome between the two groups (P>0.05). Secondary outcomes, including chemical, clinical and abortion rates were not significantly different between the two groups (P>0.05). Efficacy and side effects of Masstec IUI catheter were not different from PMIU catheter.

    Conclusion

    Our study showed that the efficacy and side effects of the Masstec IUI catheter were not different from PMIU catheter. Given the similar efficacy and side effects and lower cost of the IUI catheter produced by the local company than the imported catheter, the use of local catheter is recommended for IUI candidate patients.

    Keywords: Reproductive Techniques, Insemination, Catheter, Infertility
  • Samira Hajimaghsoodi, Mohammadhasan Akhavankarbasi, Rezvan Bagheridokht* Pages 4692-4701
    Introduction

    Fear of dentistry causes problems for the patient and the dentist and can reduce the pain threshold, use fewer services or avoid treatment. The aim of this study was to investigate fear of obtaining dental services and related causes in medical students of Shahid SadoughiUniversity of Medical Sciences inYazd City in 2020.

    Methods

    191 students participated in this descriptive-analytical study. The dental fear survey (DFS) and a questionnaire to assess the causes of dental fear were used. Data were analyzed by SPSS 16 software, ANOVA and T-tests.

    Results

    The results showed that dental students had the lowest level of fear and nursing students had the highest level of fear. Fear of dentistry was higher in women than men and the average fear score decreased among the students in higher semesters (fifth semester students) (P<0/05). Fear of dentistry was related to some factors such as economic status, oral health, history of anxiety disorders and the time since the last visit (P = 0.001).  The most common factors influencing this fear were corona fear, dental work with pain, needle fear, price fear, and turbine fear.  

    Conclusion

    Fear of obtaining dental services was influenced by major, gender, semester, time since the last visit to the dentist, history of anxiety disorders, economic status and oral hygiene among medical students, but marital status had no effect on the level of fear.

    Keywords: Fear, Anxiety, Dental services, Dental students