فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 81، زمستان 1400)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال سی‌ام شماره 1 (پیاپی 81، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا حاجیلو، محمد ترابی*، مهسا اسلامی پناه صفحات 1-10
    سابقه و هدف

     در حرفه پرستاری، وجود سطح مناسبی از استدلال اخلاقی موجب ارایه مراقبت های باکیفیت تر به بیماران و افزایش رضایت شغلی در پرستاران می شود. از طرفی ارزش های حرفه ای بخش مهمی از این حرفه را تشکیل می دهند که پرستاران موظف هستند فعالیت های خود را متناسب با این ارزش ها تنظیم کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی سطح استدلال اخلاقی و نگرش ارزش های حرفه ای دانشجویان سال آخر پرستاری مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در سال 1399 انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی-مقطعی است که روی 125 نفر از دانشجویان سال آخر پرستاری در مقطع کارشناسی با روش سرشماری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه سه قسمتی شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی، پرسش نامه آزمون معضلات اخلاقی (NDT) و پرسش نامه ارزش های حرفه ای پرستاری (NPVS-R) بود. پرسش نامه ها به صورت حضوری و الکترونیکی توزیع شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 26 انجام شد.

    یافته ها

    تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد بین استدلال اخلاقی و ارزش های حرفه ای رابطه معناداری وجود ندارد (0/79P=، 0/023=r). میانگین نمره استدلال اخلاقی دانشجویان بیشتر از سطح متوسط گزارش شد (6/84± 46/4). همچنین میانگین نمره ارزش های حرفه ای دانشجویان در سطح مطلوبی گزارش شد (9/28±96/84).

    نتیجه گیری

    اگرچه بین استدلال اخلاقی و ارزش های حرفه ای دانشجویان رابطه معناداری مشاهده نشد، به منظور ارتقای سطح استدلال اخلاقی و نهادینه کردن ارزش های حرفه ای در دانشجویان، داشتن برنامه ریزی آموزشی در دانشکده ضروری است.

    کلیدواژگان: ارزش های حرفه ای، استدلال اخلاقی، دانشجویان پرستاری
  • حمیده پارساپور، میترا طالبی، زینب موسیوند، ناصر کامیاری، نعیمه نانکلی، مونا دماوندی، فاطمه نجفی، نسرین زمانی، مهناز علیزاده، نرگس محمدی پارسا*، الهام محمودی صفحات 11-17
    سابقه و هدف

     با توجه به اهمیت رعایت حقوق و جلب رضایت بیماران و همچنین نقش مخرب اضطراب در فرایندهای بهبود بیماران، این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر راند پرستاری منظم مبتنی بر مراقبت اخلاق محور بر سطح رضایت و میزان اضطراب بیماران بستری در بیمارستان فاطمیه همدان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک پژوهش شبه تجربی است که با طرح پیش آزمون و پس آزمون در بیمارستان فاطمیه همدان انجام شد. تعداد 100 نفر از بیماران بستری در دو گروه کنترل و مداخله 50 نفره قرار گرفتند و مداخله شامل راند بالینی مبتنی بر مراقبت اخلاق محور علاوه بر مراقبت های روتین برای گروه مداخله ارایه شد. گروه کنترل هم مراقبت های روتین را دریافت کردند. درنهایت تفاوت میانگین رضایت از خدمات پرستاری و میانگین اضطراب دو گروه قبل و بعد از مداخله با آزمون های توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS نسخه 20 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    دو گروه مداخله و کنترل از نظر متغیرهای زمینه ای و بیماری با یکدیگر تفاوت آماری معنی داری نداشتند و همگن بودند. اضطراب و سطح رضایت بیماران از کیفیت مراقبت های پرستاری در گروه مداخله بعد از دریافت آموزش های مربوطه به ترتیب کاهش و افزایش معنی داری را نسبت به بیماران گروه کنترل نشان داد، لذا مداخله مدنظر موثر بود (0/001< p).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر راند بالینی مبتنی بر مراقبت اخلاق محور بر اضطراب و سطح رضایت بیماران از کیفیت مراقبت های پرستاری، توصیه می شود به عنوان یک مداخله در بخش های درمانی استفاده شود.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: اضطراب، راند بالینی، رضایت بیمار، مراقبت های پرستاری
  • نرگس رحمانی، ماجده نبویان، حسین علی پور* صفحات 18-26
    سابقه و هدف

     سازمان جهانی بهداشت در ژانویه 2020 شیوع بیماری کووید19 را یک بحران سلامتی بین المللی اعلام کرد. پرستاران بیشترین تماس را با بیماران در طول بستری شدن در بیمارستان دارند. با توجه به اینکه دانشجویان پرستاری در کنار پرستاران به ارایه مراقبت از بیمار می پردازند، کشف تجربیات زیسته دانشجویان پرستاری در مراقبت از بیمار با تشخیص کووید-19 اهمیت بسزایی دارد. در مطالعه حاضر تجربیات دانشجویان پرستاری را در مراقبت از بیمار با تشخیص کووید19 بررسی کرده ایم.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کیفی به روش پدیدارشناسی تفسیری در سال 1399 انجام شد. نمونه ها از بین دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران که تجربه مراقبت از بیمار مبتلا به کووید-19 را داشتند، به صورت هدفمند انتخاب شدند. داده ها با مصاحبه های نیمه ساختار و فردی جمع آوری و به صورت هم زمان و مستمر با روش ون منن تحلیل شدند.

    یافته ها

    تجارب زیسته دانشجویان پرستاری در مراقبت از بیمار مبتلا به کووید19 شامل 3 طبقه اصلی و 7 زیرطبقه می شود که عبارت اند از: 1. هیجانات متناقض (اضطراب، درگیری ذهنی، بالندگی)؛ 2. مشکلات روان تنی (اختلال خواب، مشکلات پوستی و مشکلات نورولوژیک) و 3. خودآگاهی و توانمندی (تلاش در مراقبت از بیمار، تلاش در محافظت از خود).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد دانشجویان پرستاری در مراقبت از بیمار مبتلا به کووید19 ابتدا تنش هایی را به صورت اضطراب، استرس و درگیری ذهنی تجربه کردند. در کنار این تنش ها، مشارکت کنندگان از اینکه قادر به ارایه مراقبت از بیمار در این دوران هستند، احساس رضایت داشتند و به خود می بالیدند. در این راستا دانشجویان با کسب تجربه در مراقبت از خود و بیمار تلاش کردند تنش ها را کاهش دهند و مراقبت صحیح ارایه کنند. با توجه به یافته های مطالعه حاضر، سیستم آموزشی و مسیولان دانشگاه با برگزاری دوره های مجازی مهارت مدیریت استرس، آموزش نحوه استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و رعایت نکات بهداشتی برای دانشجویان پرستاری می توانند به کاهش تنش های روانی آنان و ارتقای کیفیت مراقبت کمک کنند.

    کلیدواژگان: پرستاری، تحقیق کیفی، دانشجویان، کووید 19
  • لیلی قاری سعادتی، شهره قربان شیرودی*، جواد خلعتبری صفحات 27-37
    سابقه و هدف

     افسردگی نوعی اختلال روان شناختی چندعاملی است که دلایل مختلفی ازجمله شخصیت، شناخت یا روابط بین فردی در ایجاد آن تاثیر دارند. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح ارتباطات میان فردی بسیار کم است؛ بنابراین، این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی درمان راه حل محور کوتاه مدت و درمان مبتنی بر شفقت بر ارتباطات میان فردی زوجین مبتلا به افسردگی انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری و گروه کنترل بود. 45 نفر از زوجین مبتلا به افسردگی مراجعه کننده به کلینیک های منطقه یک شهر مشهد با در نظر گرفتن ملاک های ورود و به روش نمونه گیری تصادفی هدفمند وارد مطالعه شدند. سپس به طور تصادفی در گروه درمان راه حل محور کوتاه مدت (15 زوج)، گروه درمان مبتنی بر شفقت (15 زوج) و گروه کنترل (15 زوج) گماشته شدند. برای گروه مداخله اول 6 جلسه 1/30 تا 2 ساعته برنامه آموزش درمان راه حل محور کوتاه مدت و برای گروه مداخله دوم 8 جلسه 1/30 تا 2 ساعته برنامه آموزش درمان مبتنی بر شفقت برگزار شد. برای گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نشد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه مهارت های ارتباطی ماتسون بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس، آزمون تعقیبی لامتریکس، آزمون تعقیبی شفه و آزمون تحلیل واریانس با نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شد. داده ها در سطح معنی داری 0/05=α تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های توصیفی نشان داد میانگین و انحراف استاندارد متغیر ارتباطات میان فردی به ترتیب برای گروه کنترل در مراحل پیش آزمون (4/68±44/32)، پس آزمون (4/50±45/51) و پیگیری (4/12±42/32)، برای گروه درمان راه حل محور کوتاه مدت در مراحل پیش آزمون (4/77±45/53)، پس آزمون (5/93±59/32) و پیگیری (6/75±67/18)؛ گروه درمان مبتنی بر شفقت در مراحل پیش آزمون (4/62±43/19)، پس آزمون (6/04±63/74) و پیگیری (7/39±73/22) است. یافته های مربوط به مقایسه گروه ها نشان داد درمان راه حل محور کوتاه مدت و درمان مبتنی بر شفقت بر ارتباطات میان فردی زوجین مبتلا به افسردگی تاثیر معناداری داشته است (0/05>p). همچنین بین اثربخشی درمان راه حل محور کوتاه مدت و درمان مبتنی بر شفقت بر ارتباطات میان فردی زوجین مبتلا به افسردگی تفاوت معناداری وجود داشت (0/05>p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند درمان راه حل محور کوتاه مدت و درمان مبتنی بر شفقت بر ارتباطات میان فردی زوجین مبتلا به افسردگی موثر است. بر اساس نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می شود مشاوران خانواده و زوج درمانگران از روش ها و تمرین های درمان راه حل محور کوتاه مدت و درمان مبتنی بر شفقت برای ارتقای سطح ارتباطات میان فردی زوجین افسرده استفاده کنند.

    کلیدواژگان: ارتباطات میان فردی، درمان راه حل محور کوتاه مدت، درمان مبتنی بر شفقت، زوجین مبتلا به افسردگی
  • سحر پویان فرد، آرزو محمدی، سجاد رئیسی، عبدالزهرا نعامی* صفحات 38-46
    سابقه و هدف

     بهداشت خواب بر کیفیت و مدت زمان خواب تاثیر دارد و با علایم روانی مرتبط است. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بهداشت خواب با فرسودگی شغلی و نگرش به خواب در پرستاران انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به روش توصیفی مقطعی از نوع همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل پرستاران شهر کرمان در سال 1400 بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و معیارهای ورود، 152 نفر وارد پژوهش شدند. از پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس های بهداشت خواب (SHPS) و نگرش به خواب شارلوت (CATS) و پرسش نامه فرسودگی شغلی مسلش استفاده شد. در SHPS نمره بیشتر نشان دهنده بهداشت خواب نامناسب است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21، شاخص های توصیفی، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری استفاده شد.  

    یافته ها

    61 نفر (40/1 درصد) از شرکت کنندگان مرد و 91 نفر (59/9 درصد) از آن ها زن بودند. بین بهداشت خواب با نگرش به خواب و خرده مقیاس های آن (0/41- تا 0/47-) رابطه متوسط معنادار و منفی، و با فرسودگی شغلی و خرده مقیاس های آن (0/41 تا 0/66) رابطه متوسط معنادار و مثبت وجود دارد (0/01>P). همچنین بر اساس نتایج رگرسیون خرده مقیاس های نگرش به خواب به صورت منفی و خرده مقیاس های فرسودگی شغلی به صورت مثبت پیش بینی کننده های بهداشت خواب پرستاران بودند (0/01>P).

    نتیجه گیری

    خرده مقیاس های نگرش به خواب و فرسودگی شغلی پیش بینی کننده های مهم بهداشت خواب بودند. لذا پیشنهاد می شود سازمان های مربوطه ضمن توجه به مسایل خواب پرستاران، برنامه های مناسبی برای آن ها تهیه و اجرا کنند.

    کلیدواژگان: بهداشت خواب، پرستار، سلامت روان، فرسودگی شغلی، نگرش به خواب
  • سیمین فرهنگیان، زینب میهن دوست*، وحید احمدی صفحات 47-56
    سابقه و هدف

     شغل یکی از عوامل اثرگذار بر سلامت روانی افراد است. شغل پرستاری به علت داشتن تنش در ماهیت خود، منبع فشار روانی است. با وجود اینکه هدف مشترک همه رویکردهای روان درمانی، ارتقای سلامت روانی است، مطالعات نشان داده اند بین این رویکردها در میزان اثربخشی تفاوت وجود دارد؛ بنابرین، انتخاب بهترین درمان روان شناختی به منظور ارتقای سلامت روانی پرستاران همواره مهم و مورد توجه بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه آزمایشی، 45 پرستار شاغل در بیمارستان امام خمینی (ره) سنقر در نیمه اول سال 1399 به شیوه غیراحتمالی داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفره تقسیم شدند. گروه اول یک دوره درمان شناختی-رفتاری را در 12 جلسه 1/5 ساعته (هر هفته دو جلسه) و گروه دوم درمان مبتنی بر تنظیم هیجان را در 12 جلسه 1/5 ساعته (هر هفته دو جلسه) دریافت کردند. گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکرد. نتایج با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اثربخشی درمان شناختی-رفتاری و درمان مبتنی بر تنظیم هیجان بر متغیرهای وابسته پرخاشگری (0/04=p)، استرس شغلی (0/03=p) و سلامت عمومی (0/01=p) معنی دار است. مقایسه دو به دوی گروه ها در متغیرهای وابسته نشان می دهد در متغیر پرخاشگری، درمان مبتنی بر تنظیم هیجان موثرتر است (0/01=p) و در متغیر استرس شغلی، درمان شناختی رفتاری تاثیر بیشتری دارد (0/04=p). درمان شناختی-رفتاری و درمان مبتنی بر تنظیم هیجان در سلامت عمومی پرستاران تاثیر یکسانی دارند (0/08=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، پیشنهاد می شود مسیولان حوزه بهداشت و درمان به سلامت روانی پرستاران توجه بیشتری نشان دهند و با لحاظ کردن هر دو درمان، زمینه افزایش شناخت و ارتقای هیجان را در پرستاران فراهم کنند.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرخاشگری، درمان شناختی رفتاری، درمان مبتنی بر تنظیم هیجان، سلامت عمومی
  • آرزو حسن پور اصفهانی، سید علی ناجی* صفحات 57-64
    سابقه و هدف

     جراحی چاقی موثرترین درمان برای افراد چاق است. بیماران در زمان بستری در بیمارستان در معرض مداخلات درمانی دردناک مختلفی قرار می گیرند. درد بعد از عمل از شکایات شایع محسوب می شود. تحقیق حاضر با هدف مقایسه تاثیر ماساژ بازتابی و رایحه درمانی گل سرخ بر شدت درد زنان تحت عمل جراحی بای پس معده در بیمارستان امین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع نیمه جربی است. جامعه آماری شامل زنان تحت عمل جراحی بای پس معده در بیمارستان امین وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1400 بود. نمونه گیری به روش در دسترس و حجم نمونه استخراج شده 31 نفر در هر گروه بود. ابزار استفاده شده برای تعیین شدت درد، مقیاس دیداری درد (Visual Analog Scale: VAS) بود. در گروه ماساژ بازتابی، از روش های آرام سازی در مدت زمان 6 دقیقه و سپس ماساژ برای کاهش درد استفاده شد. در روش رایحه درمانی دو قطره روغن گل سرخ روی یک گاز استریل ریخته و از بیمار خواسته شد از فاصله 7 تا 10 سانتی متری و به مدت 20 دقیقه آن را استشمام کند.در هر دو گروه شدت درد بلافاصله قبل و بعد از مداخله با استفاده از مقیاس دیداری درد سنجیده شد. تمام اطلاعات به دست آمده جمع آوری و وارد نرم افزار SPSS نسخه 26 شد. در بخش توصیفی در قالب میانگین، انحراف معیار و فراوانی داده ها و در بخش تحلیلی از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، تی زوجی و تی مستقل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل نشان داد در سطح اطمینان 95 درصد در هر دو گروه ماساژ بازتابی و رایحه درمانی، میانگین شدت درد قبل از مداخله بیشتر از بعد از مداخله بوده است (0/001>p). مقایسه اختلاف میانگین شدت درد قبل و بعد از مداخله در دو گروه نشان می دهد این اختلاف به طور معنی داری در گروه تحت ماساژ بازتابی بیشتر است(0/001>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، ماساژ بازتابی بیش از رایحه درمانی در کاهش درد زنان تحت عمل جراحی بای پس معده موثر است. استفاده از این روش درمانی به تمام اعضای تیم درمان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: بای پس معده، درد، رایحه درمانی، گل سرخ، ماساژ بازتابی، وس
  • فرشته فامیلی خلیلی، شایسته صالحی* صفحات 65-72
    سابقه و هدف

     لوسمی یکی از شایع ترین بدخیمی های دوران کودکی است. مادران این کودکان اولین مراقبان در مراقبت از کودکان مبتلا به لوسمی مطرح می شوند که در تطابق با مشکلات و وظایف متعدد ناشی از بیماری کودک، چالش های زیادی دارند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اجرای الگوی خودمراقبتی اورم بر رفتار های ارتقادهنده سلامت مادران دارای فرزند مبتلا به لوسمی مراجعه کننده به بخش کودکان بیمارستان سیدالشهدای شهر اصفهان در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی 32 مادر دارای فرزند مبتلا به لوسمی مراجعه کننده به بخش کودکان بیمارستان سیدالشهدای شهر اصفهان در سال 1400 به روش در دسترس بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک و رفتار های ارتقادهنده سلامت والکر و نیازسنجی بر اساس الگوی اورم بود که در دو مرحله قبل و بعد از اجرای برنامه خودمراقبتی اورم سنجیده شد. متناسب با نیاز های مادران، برنامه آموزشی حمایتی به صورت حضوری و انفرادی به مدت 4 جلسه و جمعا به مدت 8 ساعت طراحی و اجرا شد. همچنین پمفلت آموزشی طراحی و در اختیار مادران قرار داده شد. فاصله جلسات از یکدیگر یک هفته بود. در این محدوده زمانی با نمونه های پژوهش ارتباط تلفنی و حضوری برقرار شد و نحوه انجام و به کارگیری آموزش های داده شده کنترل شد و در صورت بروز مشکل در هرکدام از واحد ها، مشکل رفع شد. در مرحله بعد، پس از انجام آموزش های خودمراقبتی در طول یک ماه، پس از گذشت یک هفته پژوهشگر مجددا پرسش نامه استاندارد رفتار های ارتقادهنده سلامت را تکمیل کرد. درنهایت داده های جمع آوری شده در نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 در دو سطح توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد میانگین امتیاز رفتارهای ارتقادهنده سلامت مادران در بعد خودشکوفایی، مسیولیت پذیری، حمایت بین فردی، مدیریت استرس، ورزش، تغدیه و شاخص ارتقادهنده سلامت پس از اجرای الگوی خودمراقبتی اورم به طور معناداری بیشتر از امتیاز قبل از اجرای الگو بوده است (0/001>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها می توان گفت که اجرای الگوی خودمراقبتی اورم بر رفتار های ارتقادهنده سلامت مادران دارای فرزند مبتلا به لوسمی تاثیر داشته است؛ بنابراین، ضروری است که در مراکز مربوطه با توجه به نیازهای مادران، اقدامات آموزشی و حمایتی بر اساس الگوی اورم انجام شود.

    کلیدواژگان: الگوی خودمراقبتی اورم، رفتار های ارتقاءدهنده سلامت، لوسمی
|
  • Parisa Hajilo, Mohammad Torabi*, Mahsa Eslami Panah Pages 1-10
    Background and Objective

    In nursing, an appropriate level of ethical reasoning leads to the provision of better quality care to patients and an increase in job satisfaction among nurses. Professional values are important parts of this profession, and nurses are obliged to adjust their activities in accordance with these values. This study aimed to investigate the level of ethical reasoning and attitude of professional values in final year nursing students of Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran, in 2020.

    Materials and Methods

    The present descriptive cross-sectional study was performed on 125 senior undergraduate nursing students by census method. The data collection tool was a three-part questionnaire consisting of a demographic information form, Nursing Dilemma Test, and Nurses Professional Values Scale-Revised
    Questionnaire. Questionnaires were distributed in person and electronically. Data analysis was performed in SPSS 26 software.

    Results

    Data analysis showed that there was no significant relationship between ethical reasoning and professional values (r=0.023, P=0.79). The mean score of students' moral reasoning was reported to be above average (46.4±6.84). Moreover, the mean score of students' professional values was obtained at a desirable level (96.84±9.28).

    Conclusion

    Although there was no significant relationship between students' moral reasoning and professional values, to raise the level of moral reasoning and institutionalize professional values in students, it is essential to have an educational plan in college.

    Keywords: Ethical Reasoning, Nursing Students, Professional Values
  • Hamideh Parsapoor, Mitra Talebi, Zeinab Mousivand, Naser Kamyari, Naeime Nankali, Mona Damavandi, Fateme Najafi, Nasrin Zamani, Mahnaz Alizade, Narges Mohamadi Parsa*, Elham Mahmoodi Pages 11-17
    Background and Objective

    Considering the importance of respecting the rights and satisfaction of patients, as well as the destructive role of anxiety in patients' recovery processes, the present study aimed to evaluate the effect of regular nursing rounds based on ethical care on the level of satisfaction and anxiety of hospitalized patients.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted based on a pre-test-post-test design in Fatemieh Hospital in Hamadan, Iran. A total of 100 hospitalized patients were assigned to two groups of control and intervention (n=50 in each group), and patients in the intervention group received a clinical round based on ethical care, in addition to routine care. The control group also received routine care. Finally, the difference between the mean scores of satisfaction of nursing services and the anxiety of the two groups before and after the intervention was analyzed in SPSS V.20 software using descriptive and inferential tests.

    Results

    The two groups of intervention and control were not statistically significant in terms of underlying variables and disease and were homogeneous. In the intervention group after receiving the relevant training, anxiety decreased and the level of patients' satisfaction with the quality of nursing care increased significantly, as compared to patients in the control group; therefore, the intervention was effective (P<0.001).

    Conclusion

    Considering the effect of clinical rounds based on ethical care on anxiety and patients' satisfaction with the quality of nursing care, it is recommended to be used as an intervention in therapeutic wards.

    Keywords: Anxiety, Clinical Round, Nursing Care, Patient Satisfaction
  • Narges Rahmani, Majedeh Nabavian, Hossein Alipour* Pages 18-26
    Background and Objective

    In January 2020, the outbreak of the COVID-19 disease was declared an international health crisis by the World Health Organization (WHO). Nurses are mostly in close contact with patients during hospitalization. Since nursing students provide patient care alongside nurses, the discovery of nursing students’ lived experiences of caring for COVID-19 patients is of paramount importance in the effective management of the disease. The present study aimed to assess nursing students' experiences of caring for patients diagnosed with COVID-19.

    Materials and Methods

    This qualitative study was performed by the hermeneutic phenomenological method in 2021. Samples were selected from nursing students with experience of caring for Covid-19 patients in Mazandaran University of Medical Sciences. Data were collected through semi-structured and individual interviews and analyzed simultaneously and continuously by the Van Manen method.

    Results

    Nursing students' lived experiences in caring for Covid-19 patients included three main categories and seven subcategories: 1) conflicting emotions (anxiety, mental involvement, and maturity), 2) psychosomatic problems (sleep disorders, skin problems, and neurological problems), and 3) self-awareness and empowerment (efforts made in patient care, striving for self-preservation).

    Conclusion

    As evidenced by the results of the present study, nursing students experienced anxiety, stress, and mental preoccupation in caring for a patient with Covid-19. On the other hand, participants were satisfied and proud of being able to provide patient care during this period.
    In this regard, students gained experience in caring for themselves and patients strived to reduce stress and provide proper care. According to the findings of this study, the education system and university administrators can help reduce psychological stress and improve the quality of care in nursing students through holding web-based courses on stress management skills, training on the use of personal protective equipment, and observing health protocols.

    Keywords: COVID-19, Nursing Students, Qualitative Research
  • Leili Ghari Saadati, Shohreh Ghorban Shiroudi*, Javad Khalatbari Pages 27-37
    Background and Objective

    Depression is a multifactorial psychological disorder that is caused by various factors, such as personality, cognition, or interpersonal relationships. In people with depression, the level of interpersonal communication is highly low. Therefore, this study aimed to compare the effectiveness of Solution-Focused Brief Therapy and Compassion-Focused Therapy on interpersonal communication between couples with depression.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted based on a pretest-posttest design with a control group and follow-up. The statistical population of the study consisted of couples with depression referring to clinics in District 1 of Mashhad, Iran, among whom, 45 samples were included in the study using inclusion criteria and a purposive random sampling method. Subsequently, they were randomly assigned to the groups of Solution-Focused Brief Therapy, Compassion-Focused Therapy, and the control group (n=15 pairs each). The first intervention group participated in six 90-120-minute sessions per week for the Solution-Focused Brief Therapy training program and the second intervention group took part in eight -120-minute sessions weekly for the Compassion-Focused Therapy training program. No intervention was performed for the control group. The tool employed to collect the required data was Matson's Evaluation of Social Skills with Youngsters. The research data were analyzed in SPSS software (version 24) using analysis of covariance, Lamtrix post hoc test, Scheffe post hoc test, and analysis of variance. The significance level was analyzed as α = 0.05.

    Results

    Descriptive findings showed that the mean scores of the variable interpersonal relationships in the pre-test, post-test, and follow-up stages were obtained respectively at 44.32±4.68, 45.51±4.50, and 42.32±4.12 for the control group; 45.53±4.77, 59.32±5.93, and 67.18±6.75 for the Solution-Focused Brief Therapy group; and 43.19±4.62, 63.74±6.04, and 73.22±7.39 for the Compassion-Focused Therapy group. The results of comparing the groups showed that Solution-Focused Brief Therapy and Compassion-Focused Therapy had significant effects on the interpersonal relationships between couples with depression (P<0.05). Moreover, there was a significant difference between the effectiveness of Solution-Focused Brief Therapy and Compassion-Focused Therapy on the interpersonal communications between couples with depression (P<0.05).

    Conclusion

    The results showed that short-term Solution-Focused Brief Therapy and Compassion-Focused Therapy were effective on the interpersonal relationships of couples with depression. Therefore, based on the results of the present study, it is suggested that family counselors and couple therapists use the methods and practices of Solution-Focused Brief Therapy and Compassion-Focused Therapy to improve the level of interpersonal relationships between depressed couples.

    Keywords: Compassion-Focused Therapy, Depressed Couples, Interpersonal Relationships, Solution-Focused Brief Therapy
  • Sahar Pouyanfard, Arezoo Mohammadi, Sajjad Reisi, Abdolzahra Naami* Pages 38-46
    Background and Objective

    Sleep hygiene can affect the quality and duration of sleep and is related to psychological symptoms. Therefore, the current study aimed to determine the relationship of sleep hygiene with job burnout and sleep attitudes among nurses.

    Materials and Methods

    The present study was a descriptive cross-sectional correlational study. The statistical population included all nurses in the city of Kerman, Iran, in 2021, among whom, 152 samples were selected using a convenience sampling method and inclusion criteria. The tools employed to collect the required data consisted of a demographic information form, the Sleep Hygiene Practices Scale (SHPS), Charlotte Attitudes Towards Sleep Scale, and Maslach Burnout Inventory. Higher scores in SHPS were indications of lower sleep hygiene. The gathered data were analyzed in SPSS-21 using descriptive indexes, Pearson’s correlation, and multivariate regression.

    Results

    Male and female participants accounted for 40.1% (n=61) and 59.9% (n=91) of the population, respectively. The results indicated that sleep hygiene had negative, medium, and significant (0.41-0.47) correlations with attitudes towards sleep (and its subscales) and positive, medium, and significant relationships with job burnout (and its subscales) (0.41-0.66; P<0.01). Moreover, according to the regression calculations, sleep hygiene could be predicted in nurses by the subscales of attitudes towards sleep (negatively) and job burnout (positively) (P<0.01).

    Conclusion

    The subscales of attitudes towards sleep and job burnout were important predictors of sleep hygiene. Therefore, it is suggested that relevant organizations take into account and consider nurses' sleep issues, so that suitable programs can be designed and performed.

    Keywords: Job Burnout, Mental Health, Nurse, Sleep Attitudes, Sleep Hygiene
  • Simin Farhangian, Zeinab Mihandust*, Vahid Ahmadi Pages 47-56
    Background and Objective

    One of the factors affecting the mental health of people is their job. Nursing is a source of stress due to the stress in its nature. Although the common goal of all psychotherapy approaches is to promote mental health, the results of studies have shown that there is a significant difference between them in terms of effectiveness. Therefore, the selection of the best psychological treatment to promote nurses' mental health has always been important.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 45 nurses working in Imam Khomeini Hospital in Songor, Kermanshah Province, Iran, in the first half of 2020 were randomly selected and divided into three groups (n=15 each). The first group participated in twelve 90-minute training sessions of cognitive-behavioral therapy (two sessions per week), and the second group took part in twelve 90-minute training sessions of emotion regulation therapy (two sessions weekly). However, the control group did not receive any treatment. The results were analyzed using multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed that the effectiveness of cognitive-behavioral therapy and emotion regulation therapy on the dependent variables of aggression (P=0.04), job stress (P=0.03), and general health (P=0.01) was significant. Pairwise comparison of the groups for dependent variables indicated that regarding the aggression variable, emotion regulation therapy based on was more effective (P=0.01), and considering the job stress variable, cognitive-behavioral therapy was more effective (P=0.04). It was also revealed that cognitive-behavioral therapy and emotion regulation therapy had the same effect on the general health of nurses (P=0.08).

    Conclusion

    According to the obtained results, health officials should pay more attention to the mental health of nurses and, by considering both treatments, provide the ground to increase cognition and promote excitement in nurses.

    Keywords: Aggression, Cognitive-Behavioral Therapy, Emotion Regulation Therapy, General Health, Job Stress
  • Arezoo Hassanpour Esfahani, Seyed Ali Naji* Pages 57-64
    Background and Objective

    Obesity surgery is the most effective treatment for obese people. Patients are exposed to various painful therapeutic interventions during hospitalization; moreover, postoperative pain is a common complaint among these patients. The present study aimed to compare the effect of reflexology massage and aromatherapy of rose on the severity of pain in women undergoing gastric bypass surgery in Amin Hospital of Isfahan University of Medical Sciences in 1400.

    Materials and Methods

    Thie current study was conducted based on a quasi-experimental design. The statistical population included women undergoing gastric bypass surgery in Amin Hospital affiliated with Isfahan University of Medical Sciences in 1400. The participants were selected by the available sampling method and the sample size was calculated at 31 cases in each group. The instrument used to determine pain intensity was the Visual Analog Scale (VAS). In the reflexology group, relaxation techniques were used for six minutes and the massage was then used to reduce pain. In aromatherapy, two drops of rose oil were poured on a sterile gauze and the patient was asked to inhale it from a distance of 7-10 cm for 20 min. In both groups, pain intensity was measured using the VAS immediately before and after the intervention. All obtained information was analyzed in SPSS software (version 26) using descriptive statistics(mean, standard deviation, and frequency) and analytical statistics ( Kolmogorov-Smirnov, paired t-test, and independent t-test).

    Results

    The results of the analysis demonstrated that at a 95% confidence level in both reflexology and aromatherapy groups, the mean pain intensity before the intervention was higher than that after the intervention (P<0.001). The comparison of the difference between the mean pain intensity before and after the intervention in the two groups under study pointed out that this difference was significantly higher in the group under reflexology massage (P<0.001).

    Conclusion

    As evidenced by the results of the present study, reflexology massage is more effective than aromatherapy in the reduction of pain in women undergoing gastric bypass surgery. The use of this treatment is recommended to all members of the treatment team.

    Keywords: Aromatherapy, Gastric Bypass, Obesity, Reflexology Massage, Rose
  • Fereshteh Famili Khalili, Shayeste Salehi* Pages 65-72
    Background and Objective

    Leukemia refers to one of the most prevailed childhood malignancies. Mothers are the first caregivers of children with leukemia, experiencing a bunch of challenges in dealing with the numerous problems and duties caused by their children’s illness. This study aimed to determine the effect of implementing the Orem self-care model on health-promoting behaviors of mothers having children with leukemia referring to the pediatric ward of Seyed Al-Shohada Hospital in Isfahan city, Iran, in 2021.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study investigated 32 mothers having children with leukemia referring to the pediatric ward of Seyed Al-Shohada Hospital, who were selected by the available sampling method according to the study’s inclusion criteria. The tools employed to collect the required data were a demographic information form, Walker’s Health-Promoting Lifestyle Profile, and a needs assessment based on the Orem model, measured at two stages of before and after the implementation of the Orem self-care model. In accordance with the mothers’ needs, a supportive training program was designed and implemented in-person and individually for a total of 8 h in 4 sessions held once a week. Furthermore, an educational pamphlet was designed and they were provided to the participants. During the intervention, the research samples were communicated by telephone and in-person and were checked about the way of performing and applying the given pieces of training. Any problem in any of the units was solved in case of presence. In the next step, after 1 month of self-care training, the researcher completed the standard Health-Promoting Lifestyle Profile again after 1 week. In the end, the collected data were analyzed in SPSS20 statistical software using both descriptive and inferential levels.

    Results

    The results revealed that in the dimensions of self-fulfillment, accountability, interpersonal support, stress management, exercise, nutrition, and health-promoting index, the mean scores of maternal health-promoting behaviors were significantly higher after implementing the Orem self-care model, compared to the score before implementing the model (P<0.001).

    Conclusion

    According to the findings, it may be claimed that the implementation of the Orem self-care model affected the health-promoting behaviors of mothers having children with leukemia. Consequently, it is necessary to adopt supportive-educational measures based on the Orem model in the relevant centers according to the mothers’ needs.

    Keywords: Health-Promoting Behaviors, Leukemia, Orem Self-Care Model