فهرست مطالب

سیاست های راهبردی و کلان - پیاپی 37 (بهار 1401)

نشریه سیاست های راهبردی و کلان
پیاپی 37 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میثم فرزین*، احمد وحیدی، علی باقری صفحات 2-40
    هدف این مقاله تدوین الگوی نظارت راهبردی بر تحقق سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران است. این تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش، آمیخته از نوع اکتشافی به شمار می آید. پس از مرور پیشینه تحقیق و مطالعات اکتشافی و چارچوب نظری پژوهش، مدل مفهومی تحقیق تدوین شد و با انجام مصاحبه (داده های کیفی) و تکمیل پرسش نامه (داده های کمی) توسط 62 نفر از خبرگان حوزه سیاست گذاری و حکمرانی، داده های تحقیق گردآوری و با روش معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل گردید و سرانجام مدل نهایی تکمیل و ارایه شد. الگوی پیشنهادی از ده بعد تشکیل شده است: «نظارت بر ویژگی های سیاست کلی تدوین شده»، «نظارت بر ملاحظات تدوین سیاست کلی»، «نظارت بر تدوین نقشه راه تحقق سیاست کلی»، «نظارت بر بسترسازی های تحقق سیاست کلی»، «نظارت بر الزامات اجرای سیاست کلی»، «نظارت بر ملاحظات و ویژگی های رهبری در تحقق سیاست کلی»، «نظارت بر ملاحظات و ویژگی های مجریان در تحقق سیاست کلی»، «نظارت بر مراجع و عوامل محیطی موثر بر تحقق سیاست کلی»، «نظارت بر دستاوردهای حاصل از اجرای سیاست کلی» و «فرایندها، ملاحظات و الزامات نظارت بر تحقق سیاست کلی». هریک از این ابعاد دارای مولفه ها و زیرمولفه هایی بوده که درمجموع از 53 مولفه و 110 زیرمولفه تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: سیاست کلی، نظارت راهبردی، تحقق سیاست کلی
  • شاهرخ قاسمی*، غلامرضا معمارزاده طهران، نسرین جزنی، سعید صیاد، علیرضا حسن زاده صفحات 42-72
    یکی از ابعاد مهم اصلاح نظام اداری و بهبود مدیریت، انتخاب و انتصاب مدیران شایسته مبتنی بر اصول عملی و وجود معیارهای عینی و شفاف است که این مهم در بند های 3 و 4 سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز مورد تاکید قرار گرفته است. بر این اساس، ضروری است عوامل و شاخص های اثرگذار بر تحقق یا عدم تحقق شایسته سالاری، ازجمله عوامل سیاسی و غیرسیاسی، مورد توجه جدی قرار گیرد و شفاف شود؛ ولی درعمل نتایج بسیاری از پژوهش ها نشان می دهد تاثیر عوامل سیاسی در انتخاب افراد، به نادیده انگاشته شدن تمایل دارد. از این رو مسئله پژوهش بررسی نقش، اثرگذاری و اثرپذیری عوامل سیاسی در انتخاب مدیران حوزه مورد مطالعه (شرکت ملی نفت ایران) در راستای تسهیل عملیاتی کردن سیاست های کلی نظام اداری است. بنابراین هدف اصلی پژوهش ارایه مدل از طریق تعیین روابط بین مولفه هاست که بدین منظور در بررسی پیشینه، اجزای مدل شناسایی شد. رویکرد پژوهش، کمی و نوع آن از نظر هدف مطالعه، کاربردی و روش پژوهش توصیفی پیمایشی است. نتایج پژوهش، پس از اولویت بندی مولفه ها با مدل سازی ساختاری تفسیری توسط دوازده نفر از خبرگان، نشان داد سیاست های کلی برنامه توسعه کشور در صنعت نفت، عوامل فرهنگی اجتماعی و عوامل اقتصادی، به عنوان زمینه سازترین مولفه ها و مداخله گرهای سیاسی درون سازمانی و برون سازمانی، در دسته اثرپذیرترین مولفه ها قرار دارد‏. با استفاده از تحلیل میک مک، نوع، میزان نفوذ و وابستگی مولفه ها، به ویژه مولفه های سیاسی، نیز مشخص شد که بر این اساس، عوامل سیاسی در دسته متغیرهای پیوندی قرار گرفت. در انتها نیز به نوآوری، محدودیت ها و پیشنهاد های پژوهش پرداخته شد.
    کلیدواژگان: انتخاب مدیران، مداخله گرهای سیاسی، شرکت های دولتی، مدل سازی ساختاری تفسیری، سیاست های کلی نظام اداری
  • احمد صادقی*، وحید نفیسی، اسراء کریم صفحات 74-97
    پیش بینی عوامل موثر بر پذیرش کالای ایرانی با استفاده از فرایندهای القایی از موضوعات مهمی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف مقاله حاضر کشف عوامل موثر بر دانش پذیرش  کالای ایرانی از طریق رسانه های اجتماعی است. با ادغام نظریه معناسازی، نظریه نفوذ اجتماعی، نظریه غنای اطلاعات، نظریه جاذبه ترس و روش احتمال مشارکت، یک الگو دانش پذیرش کالای ایرانی ساخته شده است. این تحقیق از دسته پژوهش های کاربردی و از  نظر روش گردآوری داده ها، از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است. جامعه مورد مطالعه پژوهش مشتریان محصولات شرکت پارس خزر از طریق رسانه های اجتماعی هستند که با استفاده از روش سرشماری، 127 نفر انتخاب شدند. جامعه آماری تحقیق پرسش نامه های مربوط به مدل ساخته شده را که براساس طیف پنج درجه ای لیکرت تقسیم بندی شده است، تکمیل کردند. برای تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار های اس پی اس اس و اسمارت پی ال اس استفاده شده است. این مقاله اثر مداخله گر اعتماد را بر فرایند دانش پذیرش کالای ایرانی آزمون می کند. نتایج نشان داد که غنای دانش از طریق کیفیت دانش درک شده، اجماع دانش درک شده و اعتبار منبع درک شده بر اعتماد، و اعتماد بر پذیرش کالای ایرانی تاثیر مثبت و معناداری گذاشته است.
    کلیدواژگان: اعتماد، رسانه اجتماعی، کیفیت دانش، اجماع دانش، غنای دانش
  • طاهره امیدی فتحکوهی، مرتضی عزتی*، رقیه حسن زاده صفحات 98-130

    یکی از مسایل اصلی اقتصاد ایران کمبود سرمایه‏ گذاری است. این مقاله با هدف بررسی آثار سیاست پولی، کنترل دولتی و تحریم بر سرمایه گذاری طی سال های 1358 تا 1397 انجام شده است. جامعه آماری مطالعه حاضر اطلاعات اقتصادی کشور ایران است. در این بررسی، سیاست پولی، کنترل دولتی و تحریم، متغیرهای مستقل و سرمایه گذاری متغیر وابسته درنظر گرفته شد. برای برآورد الگوهای مورد​ نظر و آزمون فرضیه مطرح​شده، با استفاده از روش های اقتصادسنجی و سیستم معادلات هم زمان و به کمک نرم​افزار ایویوز (Eviews) مدل برآورد و فرضیه‏ های پژوهش تجزیه و تحلیل شد و اثر شوک‏های وارد بر هر متغیر بر سرمایه‏ گذاری ارزیابی گردید. نتایج نشان داد سیاست های پولی در قالب تنظیم نرخ بهره (سود) بانکی و نیز در قالب تغییر حجم نقدینگی بر سرمایه‏ گذاری اثرگذار است. به علاوه کنترل دولتی و درنهایت تحریم اقتصادی بر سرمایه‏ گذاری اثر منفی داشته است.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، سیاست پولی، حجم نقدینگی، نرخ بهره، کنترل دولتی، تحریم
  • احمد تقوائی نجیب، علی رضائیان*، محمدرضا ربیعی مندجین صفحات 132-163

    با پیدایش نیازهای جدید در عرصه عمومی، جوامع وظایف جدیدی را برعهده دولت‏ها گذاشته اند. تنوع و وسعت این وظایف از یک سو و محدودیت منابع از سوی دیگر، دولت‏ها را برآن داشته که برای پاسخ گویی مناسب، علاوه بر اولویت بندی نیازها، خط‏مشی مشخصی برای مصارف منابع اتخاذ کنند. یکی از مهم‏ترین موضوعات خط‏ مشی‏ گذاری، بودجه ‏ریزی سالیانه کشور است. بخش زیادی از فرایند بودجه ریزی عمومی توسط قوه مقننه انجام می‏شود و نقش این قوه در نظارت بر بودجه نیز پررنگ و حیاتی است. لذا این سوال مطرح می‏شود که نقش تقنینی و نظارتی مجلس در امر بودجه‏ ریزی در کشورهای مختلف چقدر است. در اینجاست که ارزش مطالعات تطبیقی آشکار می‏گردد. از دیگر سو قانون گذاری در قوه مقننه باید براساس اسناد بالادستی (ازجمله سیاست‏های کلی ابلاغی از سوی بالاترین مقام رسمی کشور) صورت گیرد. عالی‏ ترین سطح اجرای سیاست‏های کلی سطح قانون گذاری است که در این خصوص، ارتقای سطح انطباق قوانین بودجه‏ای با سیاست‏های کلی نظام قانون‏گذاری تضمین‏ کننده حسن اجرای سیاست‏ها و بهبود نظارت بر اجرای قوانین است. نقش قوه مقننه در تحقق این مهم بسیار مهم است. در این مقاله، تمرکز ویژه‏ای بر مرحله نظارت و ارزیابی خط‏مشی بودجه ریزی سالیانه جمهوری اسلامی ایران شده و به ‏منظور کسب شناخت بیشتر، فرایند بودجه‏ریزی کشورهای ترکیه و عراق نیز مورد بررسی قرار گرفته است. درنهایت پژوهشگران پس از بررسی مبانی قانونی و اصول مدیریتی این امر در کشورهای مذکور، پیشنهادهایی کاربردی برای نمایندگان قوه مقننه در عرصه بودجه ‏ریزی و نظارت بر آن ارایه داده‏اند.

    کلیدواژگان: سیاست های کلی نظام قانون گذاری، مجلس، بودجه ریزی
  • مهری عبدالوند، کرم الله دانش فرد*، ابوالحسن فقیهی صفحات 164-190

    اقتصادهای دانش‏بنیان امروزی، بیش از هر زمان در گذشته، نیازمند مدیریت و ارزش گذاری منسجم  دانش خود به عنوان دارایی مولد ارزش و مزیت رقابتی هستند. این مهم در خط مشی و سیاست های علمی و فناوری کشور نیز به خوبی منعکس شده و ضرورت وجود الگویی منسجم به منظور سنجش این دارایی های دانش کشور محسوس است. برپایه این نیاز، پژوهش حاضر با هدف طراحی الگو برای سنجش دارایی دانش ملی و با رویکرد انسجام‏بخشی به مدیریت دانش، در راستای سیاست‏های علم و فناوری کشور انجام شده است. این پژوهش از نوع اکتشافی است و به صورت کیفی انجام شده است به منظور انجام این تحقیق، ابهامات و تناقضات موجود در پیشینه موضوع درخصوص تعریف مفهوم دارایی دانش و روش‏ها و رویکردهای اندازه‏گیری آن شناسایی شد و براساس آن، مصاحب ه‏ای نیمه‏ ساختاریافته طراحی گردید و با هفده خبره در کشور مصاحبه انجام شد. گفتنی است که این خبرگان دارای آثار علمی مهمی در زمینه موضوع تحقیق، سوابق اجرایی یا پژوهشی در طرح‏های دانشگاهی و سوابق تدریس و هدایت پروژه های تحقیقاتی بوده ‏اند.. داده ‏های کیفی حاصل از مصاحبه ‏ها به روش تحلیل تم تجزیه و تحلیل شد. حاصل این تحقیق مدلی برای سنجش دارایی دانش ملی شامل چهار بعد محیط، زیرساخت، برونداد و سرمایه انسانی است. الگوی ارایه شده در پژوهش حاضر امکان سنجش دارایی دانش برحسب ارزش نقدی را در بخش عمومی و خصوصی داراست و ابزاری را برای سنجش دارایی دانش ملی ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: دارایی‏ دانش ملی، سرمایه انسانی، سرمایه فکری، مدیریت دانش
  • حبیب انصاری سامانی*، سعید دهقان خاوری، هادی زارع سنگدرازی صفحات 192-215
    اشتغال گروه های سنی مختلف یکی از بحث های اصلی سیاست گذاران بوده است. نهاد دولت در قالب نظام تامین اجتماعی به دنبال راهکاری است تا با ایجاد فرصت های شغلی جدید، اشتغال گروه های سنی جوان تر را افزایش دهد. یکی از این راهکارها تغییر سن بازنشستگی است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سن بازنشستگی بر اشتغال و بیکاری است. در این پژوهش، با بهره گیری از توابع کشش جانشینی ثابت آشیانه ای دومرحله ای و استفاده از روش های برآوردی غیرخطی، جانشینی نیروی کار سالمند و جوان در بازار کار ایران در سال های 1397 تا 1384 بررسی و تاثیر تغییر سن بازنشستگی بر ترکیب اشتغال گروه های سنی تشریح شده است. همچنین با توجه به میزان جانشینی محاسبه شده می توان اثر تغییر سن بازنشستگی بر پایداری مالی سیستم تامین اجتماعی را پیش بینی کرد. نتایج نشان داد که درجه جانشینی نیروی کار جوان و سالمند در بازار کار ایران 42 درصد بوده و لذا با بازنشسته شدن هر 100 نفر، فقط 42 نفر از افراد جوان مشغول به کار می شوند. بنابراین سیاست تغییر سن بازنشستگی چندان موثر نخواهد بود. همچنین با توجه به اینکه سیستم تامین اجتماعی در ایران از نوع حقوق، تعریف شده و تامین مالی آن به صورت پرداخت جاری است، این سیاست ها ممکن است پایداری مالی تامین اجتماعی در ایران را با مسایلی روبه رو کند.
    کلیدواژگان: اشتغال، بیکاری، سن بازنشستگی، کشش جانشینی، نیروی کار
  • روح الله اسلامی*، مریم بردبار صفحات 216-244

    صنعت بیمه در ‏بسیاری از ‏کشور‏ها پدیده‏ای حیاتی است و جایگاه مهمی در ‏ساز‏‏کار‏های کلان اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دارد. سیاست‏گذاری بیمه اقداماتی است که نشان می‏دهد سیاست‏های بیمه‏ای چرا و چگونه به‏وجود می‏آید و در ‏چه محیطی و توسط کدام‏یک از بخش‏های دولتی یا خصوصی عملیاتی و نتیجه‏بخش واقع می شود. این پژوهش درصدد بررسی و  ارزیابی صنعت بیمه در قالب الگوی ارزشیابی مدیریت گرا/ سیپ (CIPP) بوده است؛ لذا برمبنای این رویکرد، نوع پژوهش کاربردی  توسعه ای و از نظر ماهیت توصیفی تحلیلی است و روش گردآوری داده ها هم اسنادی و کتابخانه ای (اعم از اسناد بالادستی، قوانین، گزارش های رسمی و سازمانی، ارزیابی های بین المللی و...) است. در مقاله، مراحل چرخه سیاست گذاری عمومی که شامل مولفه های ورودی، طراحی و اجرا درمورد بیمه است، بررسی شده و درنهایت با استفاده از آمار و خروجی های صنعت بیمه سیاست های دولت در این موضوع مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاکی از ‏این است که مداخله همه‏جانبه دولت در‏‏صنعت بیمه در ‏کشور‏های در‏حال ‏توسعه نظیر ایران، غالبا با‏ شکست مواجه شده و عواملی همچون ضعف اعتبارات مالی و فقدان فناوری ها و خلاقیت‏های انسانی همواره به ‏نا‏همسویی نیاز و فرهنگ و تداوم سیاست‏های مبهم دامن زده‏ است. از ‏این ‏رو گام مهم در‏جهت توسعه صنعت بیمه کاهش مداخله دولت در‏ اقدامات بیمه‏ای و واگذاری آن به ‏بخش خصوصی است. دولت نیز با ‏ارایه نقشی حامی و ناظر، می تواند مسیر را برای کاهش فساد و ناکارایی در ‏صنعت بیمه و افزایش بهینگی و کارآمدی این صنعت توسط بخش خصوصی، بر‏اساس چارچوب نظری تحلیل سیستمی، هموار سازد.

    کلیدواژگان: سیاست‏گذاری عمومی، سیاست‏ بیمه، ضریب‏ نفوذ، بیمه همگانی در ‏ایران، دولت حداقلی
|
  • Meysam Farzin *, Ahmad Vahidi, Ali Bagheri Pages 2-40
    The purpose of this study is to design a model for strategic monitoring of general policies implementation in Islamic Republic of Iran. The study takes a practical aim and uses exploratory research design. After putting forth the theoretical framework, the model was designed through interview (qualitative data) and questionnaire (quantitative data) taken from 62 experts in the area of policy making and governing. The data were, then, analyzed through structural equation modeling. The suggested model consists of ten aspects: monitoring the designed general policies, monitoring the notions of designing general policies, monitoring the path of general policies implementation, monitoring the grounds for general policies implementation, monitoring the requirements for general policies implementation, monitoring the supreme leader's notions on general policies implementation, monitoring the features of executives in general policies implementation, monitoring the sources and influential environmental aspects of general policies implementation, monitoring the achievements of general policies implementation, and processes, cautions, and requirements of monitoring general policies implementation. Each of these aspects consists of subcategories, i.e. 53 categories and 110 subcategories.
    Keywords: general policy, Strategic monitoring, general policies implementation
  • Shahrokh Ghasemi *, Gholamreza Memarzadeh Tehran, Nasrin Jazani, Saied Sayad, Alireza Hassanzadeh Pages 42-72
    One of the main aspects of reforming the administrative system and improving the management is to select qualified managers based on practical and unambiguous criteria which is emphasized in paragraphs 3 and 4 of the general policies of the administrative system by the supreme leader. Accordingly, it is imperative to consider the effective criteria of qualification, whether they are political or nonpolitical. In fact, research findings suggest that the political criteria result in the negligence of the qualified managers. So, this study aims to analyze the role, effect, and influence of the political criteria in selecting the managers through the case study of the national oil company of Iran in order to ease the process of applying the general policies of the administrative system. The study attempts to suggest a model to show the relationship among the criteria based on the literature. The research approach is quantitative, of a practical type through a descriptive-survey method. After prioritizing the criteria and suggesting the interpretive structural model by 12 experts in the field, the findings showed the general policies of development in the oil industry in general, and the socio-cultural and economic factors in particular, are the most effective criteria and intra- and extra-organizational interventions. Using MicMac analysis, we measured the effectiveness of the political factors, based on which the political factors were grouped as the relational variables. Finally, the limitations and suggestions for further study were provided.
    Keywords: Selecting Managers, Political Interventions, public enterprises, Interpretive structural modeling, general policies of the administrative system
  • Ahmad Sadeghi *, Vahid Nafisi, Asra Karim Pages 74-97
    Estimating the effective factors of Iranian goods adoption through induction processes is a much neglected area of research. The aim of this study, however, is to explore the effective factors on the Iranian goods adoption knowledge in social media. Mixing the meaning-making theory, social influence theory, information rich theory, fear attraction theory, and potential contribution method, a model for the Iranian goods adoption knowledge was constructed. This is a practical research which follows a descriptive-survey method. The research population is the customers of Pars-Khazar company in the social media, 127 of whom were selected through census sampling. The research sample answered to a 5-point likert scale. SPSS and PLS smart software were used for data analysis. This study tested the intervention variable of trust in the process of Iranian goods adoption knowledge. The findings showed that the knowledge richness had a significant positive effect on trust in general, and trust in Iranian goods adoption through knowledge quality, knowledge consensus, and knowledge richness in particular.
    Keywords: Trust, Social Media, knowledge quality, knowledge consensus, knowledge richness
  • Tahereh Omidifathkoohi, Morteza Ezzati *, Roghayeh Hasanzadeh Pages 98-130

    One of the most important and fundamental principles in economic policy is to study the effects of using monetary policy and government control and sanctions on economic and non-economic variables. One of the important economic issues that is of special interest to economists and economic policymakers is investment, which is discussed in the present study. This article is aimed at examining the effects of monetary policy, government control and sanctions on the type of investment during the years 1979to 2019. The statistical population of the present study will be the economic information of Iran; In this study, monetary policy, government control and sanctions of independent variables and investment of dependent variables were considered. Research hypotheses should be analyzed and analyzed to estimate the proposed patterns and test the hypothesis proposed using econometric methods and using the simultaneous equation system and using Eviews software; The results showed that monetary policy in the form of regulating bank interest rates and also in terms of changing the volume of liquidity affects investment in economic sectors. In addition, government control has had a negative impact on investment in various economic sectors, and ultimately economic sanctions have had a negative impact on investment in services and industry and a positive impact on agriculture.

    Keywords: Investment, Monetary Policy, volume of money supply, Interest Rate, governmental control, Sanction
  • Ahmad Taghvaei Najib, Ali Rezaeian *, Mohamadreza Rabiee Mandejin Pages 132-163

    When new needs arise, societies give more responsibilities to the governments. The variety of these responsibilities and the resource limitation of the government have made the governments to respond accordingly and prioritize their resources. One of the main aspects of policy making is the annual budgeting of the country. Most of the general budgeting is done via the legislative body which has a key role in supervising the budget. However, this supervisory role is different in many countries, which necessitates a comparative study. Moreover, the legislation should be done according to the higher documents issued by the supreme leader. The most important aspect of executing the general policies is legislation which requires adjusting the budgeting laws with the general policies of legislation to execute and supervise the laws in the best possible way. The role of legislation body is significant in this respect. This study tries to focus on the supervision and analysis of the annual budgeting of IRI. To have a better understanding of this process, a comparative study with Turkey and Iraq is done as well. Finally, after analyzing the legal bases and the managerial principles of these foreign countries, some practical suggestions are made for the representatives of the legislative body in terms of budgeting and its supervision.

    Keywords: General policies of the legislative system, Parliament, Budgeting
  • Mehri Abdolvand, Kkaramollah Daneshfard *, Abolhassan Faghihi Pages 164-190

    Knowledge-based economies need management and coherent measurement of their knowledge as productive properties and a competitive advantage. This is noted in the science and technology policies of the country and requires a model for measuring the knowledge assets of the country. Accordingly, the current research aims to design a model for measuring the national knowledge assets through the coherent knowledge management approach considering the science and technology policies. This is an exploratory and qualitative study. Some misconceptions and contradictions, however, were noted in the literature regarding the definition of knowledge assets, and the methods and approaches of its measurement. Therefore, a semi-structured interview was conducted with 17 experts in the field. They were the authors of important works having research and executive experiences at different universities. The qualitative data of the interviews were analyzed through thematic analysis. The findings resulted in a model for measuring the national knowledge assets in four aspects: environment, infrastructure, outcome, and human capital. The suggested model measures knowledge assets based on money value in public and private sectors, and gives a tool for measuring the national knowledge assets.

    Keywords: National knowledge assets, Human capital, Intellectual Property, Knowledge Management
  • Habib Ansari Samani *, Saeed Dehghan Khavari, Hadi Zare Sangderazi Pages 192-215
    The employment of different age groups is one of the main topics among the policy makers. The government has always been seeking ways in the social welfare system to provide job opportunities for the young people. One way is to change the age of retirement. The aim of this study is to investigate the effect of retirement age on employment and unemployment. The study uses the two-stage constant elasticity of substitution function and nonlinear estimation to analyze the replacement of the young labor in the Iranian labor market from 2005 to 2018 and the effect of retirement age change on the employment of different age groups. The findings indicate that the substitution rate of young labor in the Iranian labor market was 42 percent, and thus, as 100 people get retired, only 42 individuals get employed. Therefore, the policy of retirement age change was not very much influential. Also, considering the fact that the social welfare system is salary-based and its budget is based on current payment, these policies may challenge the financial sustainability of the social welfare system.
    Keywords: employment, Labor, retirement age, substitution, unemployment
  • Rohollah Eslami *, Maryam Bordbar Pages 216-244

    The insurance industry is a crucial center in many countries and it plays a key role at the macro social, economic, cultural, and political systems. The policy making in the insurance industry is defined as a set of measures to show why and how the insurance policies work, and which public or governmental sectors could put them into practice. This study aims to analyze the insurance industry through CIPP model. Therefore, the study employs a practical-developmental approach, and a descriptive-analytical method. The data collection is based on the library and document analysis (such as higher document, regulations, official and organizational reports, international analysis, among others). Elements such as input, design, and execution related to insurance are investigated, and the policies of the government are analyzed using the statistics and the results of the insurance industry. The findings show that the governmental interventions at all levels of insurance in developing countries like Iran have failed, and actors such as the failure of the financial backing, the lack of technology and human creativity have challenged the needs, culture, and success of the policies. Therefore, it is suggested to reduce governmental intervention in the insurance industry and submit it to the private sector. The government can play the role of supporter and supervisor in order to reduce corruption and failure in insurance industry and increase productivity in the private sector based on the systemic analysis framework.

    Keywords: Public Policy, Insurance Policy, Influence Rate, Public Insurance in Iran, Minimum Government