فهرست مطالب

راهبرد سیاسی - سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، زمستان 1400)

مجله راهبرد سیاسی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی احمدی، کرم جانی پور*، علی جانی پور صفحات 1-21

    در پی ناکارآمدی مجازات حبس و اهمیت روزافزون مولفه های حقوق شهروندی و حقوق شهروندی مانند حق آزادی تن، متفکرین در حوزه کیفری سعی کردند، جایگزین هایی برای حبس در نظر گیرند، که اگر چه مجرم را در شرایطی تنبیهی قرار می دهند، با این حال وی را از آثار منفی زندان نیز دور کنند. موضوع اساسی که در این خصوص مطرح و بررسی شده این است که مجازات های جایگزین حبس در حقوق ایران و حقوق بین الملل کیفری چه جایگاهی داشته؛ چالش ها و راهکارهای فرارو چیست؟ مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه یا به بررسی مسئله مورد اشاره پرداخته شده است. یافته های تحقیق بر این امر دلالت دارد که در حقوق بین الملل بر رعایت کرامت انسانی همگان از جمله مجرمین و منع مجازات های غیر ضروری نامناسب تاکید شده است. در حقوق کیفری ایران نیز، قانون گذار به ویژه در قانون مجازات 1392، مصادیق متعددی از مجازات های جایگزین مانند آزادی مشروط، ارایه خدمات عمومی، تعلیق مجازات و تبدیل مجازات را ایجاد و گسترش داده است. این اقدام مهم قانون گذار اما با چالش های متعددی مهم است که مهمترین آنها فقدان زیرساخت های لازم برای اجرا و تحقق این نوع مجازات هاست. نتیجه مقاله نشان داد لازم است بسترهای اجتماعی و اقتصادی لازم برای اجرا و تحقق این نوع مجازات هاست. نتیجه مقاله نشان داد لازم است بسترهای اجتماعی و اقتصادی لازم جهت اجرای مجازات هایی مانند آزادی مشروط فراهم شود.

    کلیدواژگان: حبس، مجازات های جایگزین حبس، حقوق بین الملل، حقوق موضوعه، ایران
  • سعید حسن خانی* صفحات 23-62

    روندهای جهان کنونی به گونه ای است که الگوهای کنش های متقابل، همواره در حال باز تولید هستند. این امر ایجاد چارچوبی از محدودیت ها و فرصت ها را امکانپذیر می سازد که کشورها و دولت ها باید خود را با آن سازگار کنند. ارزیابی علمی، تحلیل و تبیین چالش ها، فرصتها، آسیب ها و تهدیدها، مبتنی بر «نگرشی واقع بینانه» ضرورتی انکارناپذیر است که هر کشور الگوی رفتاری خود را مبتنی بر آن تدوین و پیگیری کند. شناخت واقعی از قابلیت ها و امکانات واحد ملی از یکسو و از طرف دیگر، ترسیم اهداف و منافع معطوف به تامین امنیت ملی، بر اساس واقعیت ها و هست ها و نه آنچه که باید باشد، اصلی است که چراغ راهنمای هر بازیگر بین المللی محسوب می شود.

    کلیدواژگان: امنیت، محیط امنیتی خاورمیانه، نگاه به شرق آمریکا، درونی سازی قدرت
  • سید حامد عنوانی، وحیده فخار نوغانی*، سید حسین سید موسوی، سید مرتضی حسینی شاهردوی صفحات 63-83

    فرد صاحب سبک در ساحت سیاست، سبک خود را با ابزار ابداعاتی خاص به منصه ظهور می رساند. نقش ابداع در سبک سازی آن چنان اهمیتی دارد که برخی سبک را بازتاب ابداعات نایل آمده صاحب سبک می داننداین پژوهش به بررسی تاثیر«ابداع واژه سازی» و «ابداع نهادسازی» در سبک زندگی سیاسی امام خمینی (ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی و فردی صاحب سبک پرداخته شده است. روش کتابخانه ای تحلیل داده ها در بررسی آثار امام خمینی نشان می دهد فرهنگی که امام با استفاده نوآورانه از ادبیاتی همچون «روز قدس»، «امت اسلامی»، «اسلام ناب محمدی»، «شیطان بزرگ»، «حزب مستضعفین» پایه گذاری می نمود علاوه بر اینکه مصداقی از ارایه راهکاری جدید برای برون رفت از چالش های پیش روی جهان اسلام و ملت های تحت ستم محسوب می شد خود به نوعی تاسیس نظام جهانی جدید و خاصی برای تسهیل نیل به اهداف سیاست الهی و نهایتا تثبیت سبک ایشان نیز قلمداد می شد. .نهادهایی که بر اساس توجه به نیازهای زمان و اقتضاء شرایط و مبتنی بر نوع بینش و گرایش امام طراحی و بنا نهاده شد توانست در مدت کوتاهی ثبات لازم برای کنترل جامعه نوپیدای جدید پس از انقلاب را به ارمغان آورد.

    کلیدواژگان: امام خمینی(ره)، سبک زندگی سیاسی، انقلاب اسلامی، ابداع واژه سازی، ابداع نهاد سازی
  • حمیدرضا دهقانی* صفحات 85-107

    تاریخ افغانستان، همیشه همراه با ناامنی، اشغال نظامی، اختلافات درون فرقه ای و مذهبی، مداخلات خارجی و فقر جامعه بوده که این کشور را تبدیل به میدانی برای حفظ منافع قدرتهای خارجی نموده است. رابطه افغانستان باکشورهایی همچون روسیه، چین و ایران همواره در معادلات سیاست خارجی دولتهای امریکایی مورد محاسبه قرار گرفته است. تحولات بعد از حوادث 11 سپتامبر و اشغال نظامی افغانستان در سال 2001 طالبان را از قدرت برکنار کرد تا اینکه در سال 2021 همزمان با خروج نظامیان امریکایی و سقوط شهرهای افغانستان توسط طالبان، قدرت را بعد از دو دهه در اختیار آنان نهاد. سوال اصلی این است که رویکرد سیاست خارجی امریکا در قبال ظهور گروه نوطالبان چگونه قابل تبیین است؟ پژوهش حاضر با روش تبیینی طبق نظریه نوواقع گرایی، بدنبال آزمون این فرضیه است که تسلط نوطالبان در راس قدرت افغانستان به معنای خروج کامل امریکا از آن کشور نبوده، بلکه صرفا بدلایل مختلفی همچون نگرانی از قدرت فزاینده چین، هزینه های سنگین نظامی، حضور قدرتهای منطقه ای مثل روسیه ، چین و ایران، ناکامی در نابودی تروریسم، اختلاف نظر با دولت افغانستان و سازش با طالبان قابل تبیین است.

    کلیدواژگان: نوطالبان، سیاست خارجی نوطالبان، افغانستان، امریکا، سیاست خارجی
  • خلیل الله سردارنیا*، کوروش بدری صفحات 89-112

    هدف از پژوهش حاضر بررسی و تحلیل رابطه بین چند گونه مهم هویتی با اعتماد سیاسی است. این پژوهش با روش پیمایشی و تکنیک پرسش نامه ای با حجم 230 نفر از شهروندان بالای 18 سال شهر کرمانشاه انجام شده است. داده ها با نرم افزار SPSS  و AMOSبه صورت آماری استنباطی با روش های همبستگی پیرسون، رگرسیون و معادلات ساختاری (تحلیل مسیر) تحلیل شده اند. پرسش اصلی پژوهش این است که چه رابطه ای بین هویت های ملی و دینی (از نوع هویت های مشروعیت بخش) و هویت های قومی و مجازی در شبکه های اجتماعی (از نوع مقاومتی- اعتراضی) با اعتماد سیاسی پاسخگویان به حکومت، نهادها و مقامات حکومتی وجود دارد ؟ یافته های کلی این مطالعه نشان می دهد که بین هویت های قومی و مجازی با اعتماد سیاسی رابطه منفی و معنادار وجود دارد و بین هویت های ملی، دینی و خانوادگی با اعتماد سیاسی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بر اساس داده ها، متغیر های مستقل در تبیین متغیر وابسته یعنی اعتماد سیاسی در سطح نظام سیاسی در حد 45 درصد، نهادهای سیاسی 39 درصد و مقامات یا کنشگران سیاسی 19 درصد، نقش داشته اند. بنابراین تمام فرضیه های پنجگانه تحقیق تایید شدند. بر اساس نتایج و یافنه های آماری می توان گفت که نظریه های استفاده شده همچون نظریه های نهادگرایی، توسعه نامتوازن و محرومیت نسبی در سنجش رابطه یا همبستگی منفی بین هویت های قومی (در آماره پیرسون) و هوی های مجازی در شبکه های اجتماعی (در آماره های پیرسون و معادلات ساختاری در شکل تحلیل مسیر) تایید گردیدند. در ضمن، یافته های این مطالعه در همبستگی منفی دو هویت مقاومتی- اعتراضی یاد شده با نتایج چند مطالعه در مورد کردها یا غیر کردها همسو بود.

    کلیدواژگان: هویت ملی، هویت دینی، هویت قومی، هویت مجازی، اعتماد سیاسی، هویت مقاومتی، کرمانشاه
  • سعید اسلامی*، محمد سلمان تبارسوته صفحات 109-128
    انقلاب اسلامی ایران بعنوان یکی از بزرگترین رخدادهای قرن بیستم تاکنون موضوع بحث بسیاری از محافل علمی- پژوهشی جهان بوده است. انقلاب اسلامی بنا به ماهیت، مفاهیم و واژگان، هنجارهای خاص و ویژه ای را به ارمغان آورده و متضمن اهداف و پدیده هایی بوده است. قصد نگارندگان آن است که با اتکا به روش سازه انگارانه که بیش از هر چیز یک چارچوب تحلیلی است، به بررسی تاثیرات انقلاب اسلامی بر جمهوری بولیواری ونزویلا در آمریکای لاتین و روابط خارجی بین این دو کشور که تاکنون مورد بحث روشمند قرار نگرفته است بپردازد. در همین ارتباط، سوال اصلی پژوهش بر این مبنا شکل گرفته است که بازتاب انقلاب اسلامی ایران در کشور ونزویلا چگونه بوده است؟، پژوهش حاضر با بهره گیری از روش تحلیلی- توصیفی و در چارچوب رهیافت سازه انگاری، به بررسی بازتاب این انقلاب بزرگ در مناطق آمریکای لاتین پرداخته است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که انقلاب اسلامی ایران در درون مرزهای سیاسی خود محصور نمانده و به طور مستنقیم و غیر مستقیم علاوه بر تاثیر گذاری های منطقه ای، در سطح بین الملل هم بر کشورهایی همچون جمهوری بولیواری ونزویلا تاثیرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: سازه انگاری، ایران، ونزوئلا، انقلاب اسلامی، آمریکای لاتین، بازتاب
  • رشید رکابیان*، سیروس خندان صفحات 113-134

    پژوهش پیش روبه تاثیرجریان شناسی نفوذبرعدم دستیابی انقلاب اسلامی به تمام آرمانها واهدافش باتاکیدبردهه اخیرمی پردازد.جریان نفوذ که سابقه ای طولانی دارددرابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به درون نظام جمهوری اسلامی رخنه کردو به دلیل شکست های دشمنان دربراندازی نظام دردهه اخیروبا روی کارآمدن دولت «تدبیروامید»درقالب مذاکرات هسته ای رخنه خودرا به طرق مختلف افزایش داد.به همین دلیل مقام معظم رهبری دراین دهه ازعمرانقلاب اسلامی به مناسبت های مختلف جریان نفوذ،منشا،اهداف ،انواع و...آن را به مسولین ومردم گوشزدکرند.

    سوال تحقیق

    جریان نفوذچه تاثیری برعدم دستیابی انقلاب اسلامی به تمام اهدافش دردهه90 داشته است؟

    فرضیه تحقیق

    نفوذبه دوشکل فردی وجریانی درقالب جریان فکری سیاسی لیبرال که توسط دشمنان انقلاب تربیت یافتند،به جریان سازی نیرواقدام نمودند ودرجریان مذاکرات هسته ای بانفوذ به درون مدیران وتصمیم گیرندگان به اخلال دراهداف انقلاب وناکارآمدجلوه دادن حاکمیت بودند تاازاین طریق به تغییرنظام جمهوری اسلامی که هدف اصلی آنهامی باشد، اقدام کنند.

    روش تحقیق

    توصیفی-تحلیلی وروش گردآوری اسنادی،کتابخانه ای می باشد.

    کلیدواژگان: انقلاباسلامی، آرمانها، مقام معظم رهبری، جریان لیبرال، دولت تدبیروامید
  • علی اکبر ندائی* صفحات 135-160
    یادگیری در سیاستگذاری، دارای تاثیر و جایگاه بالایی است. هدف این پژوهه، برشمردن انواع روش های یادگیری بر اساس نظریه انتخاب عقلایی محدود است. یادگیری از سیاست ها چگونه و به چه روش هایی انجام می پذیرد؟ فرض این مقاله این است که؛ یادگیری از سیاست ها محدود به مکان و زمان خاصی نبوده و روش های متنوع و مختلفی را دربر می گیرد. روش پژوهش از نوع روش کیفی مبتنی بر تحقیق کتابخانه ای و فیش برداری از کتب و مقالات خارجی و داخلی بوده و سعی گردیده پس از شرح هر نوع یادگیری برای آن مصداقی در حد توان در نظر گرفته شود. یافته ها از آن حکایت دارد که یادگیری در سیاست گذاری طیف وسیعی از روش ها، از جمله؛ یادگیری اجباری و داوطلبانه تا یادگیری از تاریخ و سیاست های گذشته را شامل می شود. در نتیجه، یادگیری می تواند بر اساس نظریه عقلانیت محدود که بر ملحوظ داشتن شرایط عدم اطمینان و بی ثباتی های محیط سیاست گذاری، در افزایش کارایی و اثر بخشی سیاست های تدوین و اجرا شده مثمر ثمر واقع گردد.
    کلیدواژگان: یادگیری، سیاست گذاری، سیاست ها، درس ها، سیاست گذار
  • حانیه کریمی*، محمد ولی مدرس، غلامرضا کریمی صفحات 161-178
    پژوهش حاضر به بررسی سیاست های تهاجمی منطقه ای عربستان در قبال ایران از سال 2003 تا 2020 می پردازد. عربستان که تا قبل از سال 2003 به عنوان یک کشور محافظه کار و حافظ وضع موجود در منطقه شناخته می شد ، از سال 2003 به بعد در سیاست منطقه ای خود تغییر ایجاد نموده ، و به تقابل با ایران پرداخته است ؛ اما سوال اصلی پژوهش این است که چرا عربستان در قبال ایران در منطقه سیاستی تهاجمی اتخاذ کرده است؟ در پاسخ می توان گفت که عربستان به دنبال تحولات منطقه از سال 2003 به بعد و قلمداد کردن خود به عنوان هژمون منطقه ای و رهبری جهان عرب در برابر قدرت و نفوذ ایران سیاستی تهاجمی اتخاذ کرده است. همچنین عربستان در قبال مذاکرات هسته ای ایران به انعقاد قراردادهای نظامی و تسلیحاتی با آمریکا روی آورده ، تا از نفوذ ایران در منطقه جلوگیری کند. پژوهش حاضر در چارچوب نظریه ی واقع گرایی تهاجمی و با استفاده از داده های کتابخانه ای و اینترنتی به روش توصیفی - تحلیلی به نگارش درآمده است.کلید واژگان : عربستان ، ایران ، منطقه ، واقع گرایی تهاجمی
    کلیدواژگان: عربستان، ایران، منطقه، سیاست های تهاجمی، واقع گرایی تهاجمی
  • هنگامه مهدیزاده لنگرودی* صفحات 179-196

    امروزه آزادی و حق دسترسی به اطلاعات جزو حقوقی است که به تحقق مفهوم شهروندی که یکی از موضوع های اصلی در گفتمان دمکراسی مشارکتی است یاری می رساند. به واقع هر قدر بر کمیت و کیفیت اطلاعات در دسترس شهروندان افزوده شود به همان میزان دمکراسی فراگیرتر و مشارکت بیش تر می شود. بنابراین به رسمیت شناختن این حق نه تنها موجب تغییر ساختار حکومت ها که سبب تغییر در نقش سنتی دولت ها نیز می شود به این معنی که دولت ها در پرتو اجرای قوانین آزادی اطلاعات و حق دسترسی ، برخلاف گذشته که مالک اطلاعات بودند به تدریج به واسطه ای اطلاعاتی تبدیل خواهند شد.دسترسی شهروندان به اسناد و اطلاعات موجود در ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی حقی است که برای شهروندان وجود دارد. اما این که این حق توسط نهادهای دولتی مورد توجه قرار می گیرد یا خیر؟ و یا تاثیر دسترسی یا عدم دسترسی شهروندان به اسناد و اطلاعات اداری در کارایی نظام اداری چگونه خواهد بود؟ سوالی است که مطرح می گردد. مطالعات انجام شده به صورت کتابخانه ای و تحلیل مطالب گردآوری شده، صورت گرفت و نهایتا مشخص گردید

    کلیدواژگان: آزادی، دسترسی، اطلاعات، دستگاه های اجرایی، راهبرد سیاسی
|
  • Ali Ahmadi, Karam Janipour *, Ali Janipour Pages 1-21

    The inadequacy of imprisonment and the increasing importance of citizenship rights, including liberty, has led thinkers in criminal law to offer some alternatives to imprisonment that not only punish the defendant but also minimize the ill effects of being imprisoned. This study aimed to address the following research question: how effective are alternative punishments to imprisonment under Iran and international criminal laws, and what would be solutions to their potential challenges? This was an analytical, descriptive study. The library method was also used to deal with the research question. Under international criminal law, all people, including prisoners, should be treated with regard for human dignity, and it rejects imposing inappropriate punishments. In the same way, Iranian legislator, specifically in the penal code 2013, has offered such alternatives as conditional discharge, providing public services, suspension, and substitution of punishment to imprisonment. However, it presents several challenges. The biggest one is the lack of suitable infrastructures to meet defendants' punishments. Our work has led us to conclude that social and economic infrastructures must carry out such a sentence as a conditional discharge.

    Keywords: Imprisonment, Alternative punishments to imprisonment, International law, statute law, Iran
  • Saeed Hassan Khani * Pages 23-62

    Current world trends are such that patterns of interaction are constantly being reproduced. This makes it possible to create a framework of constraints and opportunities that countries and governments must adapt to. Scientific evaluation, analysis and explanation of challenges, opportunities, harms and threats, based on "realistic attitude" is an undeniable necessity for each country to formulate and pursue its own pattern of behavior. Real knowledge of the capabilities and facilities of the national unit on the one hand and on the other hand, drawing goals and interests aimed at ensuring national security, based on facts and essences and not what should be, is the main beacon of any international actor. Becomes.

    Keywords: Security, the security environment of the Middle East, looking to the American East, the internalization of power
  • Sayed Hamed Onvani, Vahideh Fakhar *, Sayed Hosein Sayed Mosavi, Sayed Morteza Shahrudi Pages 63-83

    The person who has a style in the field of politics brings his style to the fore with special innovative tools. The role of innovation in stylization is so important that some styles are considered as a reflection of the innovations of the stylist. And the person with the style is paid. The method of library analysis of data in examining the works of Imam Khomeini shows the culture that Imam with innovative use of literature such as "Quds Day", "Islamic Ummah", "Pure Muhammadan Islam", "Great Satan", "Party of the Oppressed" In addition to providing an example of a new way out of the challenges facing the Islamic world and oppressed nations, the establishment of a new and special world order to facilitate the achievement of the goals of divine politics was considered. And finally, his style was considered to be established. Institutions that were designed and built based on the needs of the time and the conditions of the situation and based on the type of vision and tendency of the Imam were able to bring the necessary stability in a short time to control the new emerging society after the revolution.

    Keywords: Imam Khomeini, Political Lifestyle, Islamic Revolution, Inventing Word-Making, Inventing Institution-Making
  • Hamidreza Dehghani * Pages 85-107

    Afghanistan's history has always been one of insecurity, military occupation, sectarian and religious divisions, foreign intervention and societal poverty, which has made the country a safe haven for foreign powers.Afghanistan's relationship with countries such as Russia, China and Iran has always been calculated in the foreign policy equations of US governments. Developments in the aftermath of 9/11 and the military occupation of Afghanistan in 2001 ousted the Taliban until, in 2021, two decades after the withdrawal of US troops and the fall of Afghan cities by the Taliban, power was restored.The main question is how to explain the US foreign policy approach to the emergence of the Taliban? The present study seeks to test the hypothesis that the domination of the Taliban at the helm of Afghanistan does not mean the complete withdrawal of the United States from the country, but only for various reasons such as concerns about China's growing power, heavy military spending, and the presence of regional powers. Like Russia, China and Iran, the failure to eradicate terrorism, the disagreement with the Afghan government and the compromise with the Taliban can be explained.

    Keywords: New Taliban, Foreign Policy New Taliban, Afghanistan, America, Foreign Policy
  • Khalil Sardarnia *, Kourush Badri Pages 89-112

    The main question is: what is the relationship between national and religious identities (legitimizing identity) and ethnic and virtual identities (namely protest- resistance identity) with political trust of interviewers in three levels of political system, government institutions and elites? The total finding show the negative- significant relationship between ethnic and virtual identities with political trust and positive- significant between national, family and religious identities and political trust. The independent variables have been determinant in in political trust in political system level at 45 percent, political institutions 39 percent and political elites 19 percent. So all five hypothesis verified as well as all used theories such as institutionalism, uneven development and relative deprivation in ethnic variable in Pierson correlation and virtual identity in all statistics methods. By the means, the findings of this study is same and congruent to another mentioned studies in negative correlation between two protest- resistance identity (ethnic and virtual ones) and political trust for Kurds population or others.

    Keywords: national, Religious, Ethnic, Virtual Identities, political trust, Resistance Identity, Kermanshah
  • Saeed Eslamee *, Mohammad Salmantabarsouteh Pages 109-128
    The Islamic Revolution of Iran, as one of the greatest events of the twentieth century, has been the subject of discussion in many scientific-research circles of the world. The Islamic Revolution, according to its nature, concepts and words, has brought special norms and has included goals and phenomena. The authors intend to study the effects of the Islamic Revolution on the Bolivarian Republic of Venezuela in Latin America and the foreign relations between the two countries, which have not been methodically discussed before, relying on the constructivist method, which is above all an analytical framework.In this regard, the main question of the research is based on how the Islamic Revolution of Iran was reflected in Venezuela?, The present study, using an analytical-descriptive method and in the framework of a constructivist approach, has investigated the reflection of this great revolution in Latin America. The findings of the study indicate that the Islamic Revolution of Iran is not confined within its political borders and in addition to regional and indirect influences, it has also had an impact on countries such as the Bolivarian Republic of Venezuela.
    Keywords: constructivism, Iran, Venezuela, Islamic Revolution, Latin America, reflection
  • Ali. Akbar Nedaee * Pages 135-160
    Learning in policy-making has a high impact and position. The purpose of this study is to enumerate various learning methods based on the theory of bounded rational choice. How and in what ways is learning from policies done? The assumption of this article is that; Learning from policies is not limited to a specific place and time and includes a variety of methods. The research method is a qualitative method based on library research and taking notes from foreign and domestic books and articles, and an attempt has been made to consider as many examples as possible after describing each type of learning. Findings indicate that learning in policy-making has a wide range of methods, including; Compulsory and voluntary learning includes learning from past history and policies. As a result, learning based on the theory of bounded rationality, which takes into account the conditions of uncertainty and instability of the policy environment, can be effective in increasing the efficiency and effectiveness of policies formulated and implemented.
    Keywords: Learning, Policy making, Policies, lessons, policy maker
  • Hanieh Karimi *, Mohammad Vali Modarres, Gholamreza Karimi Pages 161-178
    Saudi Arabia's aggressive regional policies toward Iran from 2003 to 2020AbstractThe present study examines Saudi Arabia's aggressive regional policies toward Iran from 2003 to 2020.Saudi Arabia,known before 2003 as a conservative state in the region, has changed its regional policy since 2003,confronting Iran. But the main question of the research is why Saudi Arabia has adopted an aggressive policy towards Iran in the region? In response, it can be said that Saudi Arabia has pursued an aggressive policy against the power and influence of Iran following the developments in the region since 2003 and considering itself as a regional hegemon and leader of the Arab word. Saudi Arabia has also entered into military and arms deals with the United States in response to Iran's nuclear talk,to prevent Iranian influence in the region.The present study is written in the framework of aggressive realism theory and using descriptive-analytical method using library and internet data.Keyword:Saudi Arabia, Iran, region, realism theory
    Keywords: Saudi Arabia, Iran, Region, Aggressive policies, Realism Theory
  • Hengame Mahdizadeh * Pages 179-196

    Today, freedom and the right of access to information are among the rights that contribute to the realization of the concept of citizenship, which is one of the main issues in the discourse of participatory democracy. In fact, the greater the quantity and quality of information available to citizens, the more pervasive democracy and participation will be. Recognition of this right, therefore, not only changes the structure of governments but also changes the traditional role of governments, meaning that in the light of the implementation of freedom of information and access rights laws, unlike in the past when they owned information, Citizens' access to documents and information in government offices,organizations and institutions is a right that exists for citizens. But is this right considered by government institutions or not? Or what will be the effect of citizens' access or non-access to administrative documents and information on the efficiency of the administrative system? It is a question that arises. The studies were conducted in the form of a library and the collected materials were analyzed,and finally it was determined that the efficiency of the country's administrative system in which access to information is due to lack of transparency and full accountability

    Keywords: freedom, Access, Information, executive apparatus, political strategy