فهرست مطالب

نشریه روانشناسی خانواده
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 16، پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا بهادری*، علی جهانگیری، ابوالفضل بخشی پور صفحات 1-11
    زنان سرپرست خانواده به سبب سطح بالای مسیولیت های زندگی در معرض آسیب های روانشناختی قرار دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی واقعیت درمانی بر سرسختی روانشناختی زنان سرپرست خانواده تحت پوشش سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام شد. این پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش را زنان سرپرست خانواده تحت پوشش سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان بجنورد تشکیل می دهند. 30 نفر از آن ها به شیوه داوطلبانه انتخاب و به شیوه تصادفی در گروه های مداخله و کنترل قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه سرسختی اهواز (AHI) انجام شد. گروه مداخله واقعیت درمانی را در 8 جلسه دریافت کردند و گروه گواه در لیست انتظار برای دریافت مداخله قرار داشت. تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS-21 با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس انجام شد. نتایج نشان داد که واقعیت درمانی بر افزایش نمره کل سرسختی روانشناختی (009/0=P، 111/8F=) و زیرمقیاس های کنترل (044/0=P، 508/4F=) و مبارزه جویی (001/0=P، 721/15F=) موثر بوده است و در طول زمان ثابت مانده است، اما بر زیرمقیاس تعهد (221/0=P، 657/1F=) اثر معنادار نداشت . واقعیت درمانی در طول زمان نقش موثری در افزایش سرسختی روانشناختی زنان سرپرست خانواده داشت . پیشنهاد می شود که از این درمان در سایر موقعیت های مشابه استفاده شود.
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، سرسختی، زنان سرپرست خانواده
  • حدیث ولی زاده، وحید احمدی* صفحات 12-25
    هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری با درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تاب آوری و کیفیت زندگی زنان قربانی خشونت خانگی شهر کرمانشاه بود. طرح تحقیق این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی به شیوه پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری را زنان قربانی خشونت خانگی شهر کرمانشاه که در نیمه اول سال 1400 به مراکز مشاوره مراجعه کرده بودند، تشکیل داده است. از بین آنان که بصورت داوطلبانه و از طریق فراخوان جهت شرکت در این دوره ثبت نام کرده بودند 45 نفر به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل بر اساس معیار ورود و خروج پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه  تاب آوری  (RSA) فرایبورگ و همکاران  و پرسشنامه کیفیت زندگی (WHOQOL-BREF). مداخلات دو گروه به صورت گروهی به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای و دو بار در هفته اجرا شد. داده ها با نرم افزار SPSS-26 و آزمون های آماری تحلیل کواریانس تک متغیری و آزمون تعقیبی بنفرونی با مقدار احتمال 05/0 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که درمان شناختی رفتاری و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معنی داری بر تاب آوری و کیفیت زندگی زنان قربانی خشونت خانگی اثربخش بوده اند (05/0<P). همچنین تفاوت معناداری بین دو درمان مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت از این روش های درمانی می تواند در در محیط های مشاوره و روان درمانی خانواده استفاده کرد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، تاب آوری، کیفیت زندگی، خشونت خانگی
  • حسن زارعی محمودابادی* صفحات 26-38

    روابط فرا زناشویی، برقراری هرگونه رابطه با نفر سوم، بدون اطلاع همسر است. خیانت زناشویی، مسیله ای چند وجهی است که عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارد. این پژوهش با هدف ترکیب نتایج پژوهش های کیفی انجام شده در زمینه خیانت و روابط فرازناشویی در زنان و مردان، به شیوه فراترکیب انجام شد. روش پژوهش، فراترکیب کیفی از منظر ساندلوفسکی و باروسو (2002) بود. پس از طرح سوال پژوهش، جستجوی نظامند بر اساس کلید واژه های فارسی و انگلیسی از پایگاه های اطلاعاتی داخلی مانند SID ,Magiran, Noormagz, و پایگاه های اطلاعاتی خارجی مانند Pubmed, Google scholar, Scopus از سال 1381 تا 1400 انجام شد. تعداد 61 مقاله کیفی استخراج گردید. تعدادی از این مقالات به دلیل عدم تناسب در محتوا، روش تحقیق نامرتبط و تکراری بودن، حذف گردید. در نهایت تعداد 14 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج فراترکیب نشان داد سه دسته از عوامل اساسی (14مفهوم)، زمینه ای (12مفهوم) و مداخله گر (19مفهوم) به صورت مستقیم و غیر مستقیم در روابط فرازناشویی و خیانت، نقش دارند. عوامل زمینه ای و عوامل مداخله گر، ممکن است مقدمه عوامل اساسی در ایجاد خیانت زناشویی باشند، همچنین عامل اساسی نه تنها از عوامل دیگر تاثیر می پذیرد بلکه خود نقش تعیین کننده ای در ایجاد خیانت دارد.در انجام خیانت، مجموعه عواملی نقش دارند که هر کدام از آنها می تواند در بروز خیانت، نقش تعیین کننده داشته باشد. با شناسایی این عوامل و تدوین بسته آموزشی متناسب با هر علل میتوان در جهت پیشگیری از خیانت اقدام موثری انجام داد.

    کلیدواژگان: فراترکیب، خیانت، روابط فرازناشویی
  • فاطمه بیان فر*، سید محمدحسین خاتمی، زهرا هلاکوئی فیل آبادی، امیررضا رجائی منش صفحات 39-56

    استفاده از بازی های اینترنتی در سال های اخیر به یک سرگرمی پر طرفداردر بین نوجوانان تبدیل شده است.جذابیت بالای بازی هادر کنار شیوع قابل توجه اعتیاد به آن ها موجب شده این بازی ها در کانون توجه متخصصان قرار گیرند. مطالعه حاضر با هدف مدل یابی اعتیاد به بازی های اینترنتی بر اساس افت عملکرد تحصیلی، مهارت تمرکز و رفتارهای پرخاشگرانه با میانجی گری وقایع و تغییرات زندگی خانوادگی انجام شد. پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود.نمونه این مطالعه 420 نفر ازنوجوانان و جوانان شهرهای مشهد و شهر کرد بودند. ابزار پژوهش پرسشنامه اختلال بازی اینترنتی-20 پونتز (IGD) ،پرسشنامه وقایع و تغییرات زندگی خانوادگی جوانان هامیلتون و همکاران (YA-FILES)،پرسشنامه مهارت تمرکز (CSQ) سواری و اورکی،پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (AQ) بود.یافته ها نشان داد که مسیرمستقیم افت عملکرد تحصیلی، تمرکز و پرخاشگری ومسیر غیر مستقیم با نقش میانجی وقایع و تغییرات زندگی بر اعتیاد به بازی اینترنتی معنی دار بود. همچنین افت عملکرد تحصیلی، 2/8 درصد، تمرکز 9/9 درصد، پرخاشگری 1/9 درصد اعتیاد به بازی راپیش بینی کرد. وقایع و تغییرات زندگی خانوادگی به عنوان متغیر میانجی نیز توانست 88/0 درصد اعتیاد به بازیهای اینترنتی را پیش بینی کند. با توجه به نتایج به دست آمده متخصصین حوزه خانواده می توانند با تاکید بر افزایش توانمندی های مقابله با محرک های تنش زا و فشارهای زندگی خانوادگی میزان اعتیاد به بازی های اینترنتی را کاهش داده و به دنبال آن موجب پیشگیری از افت عملکرد تحصیلی و کاهش تمرکز و غلبه بر پرخاشگری شوند.

    کلیدواژگان: اعتیاد اینترنتی، افت تحصیلی، پرخاشگری، مهارت تمرکز، زندگی خانوادگی
  • زبیر صمیمی*، شیرین شجاعی فر، معصومه عزیزی صفحات 57-72

    بیماری کروناویروس به علت همه گیرشناسی زیاد و افزایش روز افزون تلفات آن، منجر به پیامدهای روانشناختی منفی زیادی در بین مردم شده است. یکی از این پیامدهای منفی، استرس است. این پژوهش با هدف تبیین نقش الگوهای همبستگی و انطباقی خانواده و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان با میزان استرس ادراک شده در دوران اپیدمی کروناویروس انجام گرفت. این پژوهش یک مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی بود که جامعه آماری آن شامل کلیه افراد 18 تا 60 ساله بود که به صورت اینترنتی در پژوهش شرکت کردند. نمونه پژوهش شامل 432 نفر بودند که به صورت آنلاین به پرسشنامه ها پاسخ دادند. از تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام در SPSS-18 برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که رابطه منفی و معنی داری بین استرس ادراک شده با الگوهای همبستگی و انطباقی خانواده و مولفه های پذیرش، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت و کم اهمیت شماری وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد رابطه مثبت و معنی داری بین مولفه های خودسرزشنگری، نشخوارگری، فاجعه انگاری و دیگر سرزنشگری با استرس ادراک شده وجود داشت. علاوه بر این مولفه های تمرکز مجدد مثبت، دیگر سرزنشگری، کم اهمیت شماری، نشخوارگری، انطباق پذیری و ارزیابی مجدد مثبت قادر به پیش بینی استرس ادراک شده پاسخ دهندگان بودند. براساس نتایج پژوهش حاضر، الگوهای همبستگی و انطباقی خانواده و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان از جله عوامل تاثیر گذار بر استرس ادراک شده جمعیت ایرانی در دوران اپیدمی کروناویروس می باشد و باید در مداخلات روانشناختی مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: کروناویروس، استرس ادراک شده، الگوهای همبستگی و انطباقی خانواده، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان
  • فرشته پورمحسنی کلوری*، هانیه رنجبر صفحات 73-85

    وضعیت زناشویی، ارزیابی کلی از کیفیت رابطه زناشویی یعنی رابطه عاشقانه (رضایتمندی) یا غیرعاشقانه (عدم رضایتمندی) کنونی فرد است و پرخاشگری زوجین نسبت به همدیگر یکی از رفتارهای منفی است که در نارضایتی زناشویی نقش دارد. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه حساسیت به قربانی شدن، سوگیری اسناد خصمانه و نشخوار ذهنی خشم در پیش بینی وضعیت زناشویی زوجین شهر اردبیل بود. روش پژوهش حاضر توصیفی-همبستگی بود و جامعه آماری این پژوهش شامل زوجین 20 تا 50 ساله ساکن شهر اردبیل در سال 1399 بودند که از بین آنان 150 نفر نمونه به شیوه در دسترس انتخاب شدند و به سیاهه حساسیت به عدالت (JSA، خرده مقیاس حساسیت به قربانی شدن)، پرسشنامه سوگیری اسناد خصمانه (SIP-HAB)، مقیاس نشخوار ذهنی خشم (ARS) و پرسشنامه وضعیت زناشویی گلومبوک راست (GRIMS) پاسخ دادند. داده ها بوسیله آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین سوگیری اسناد خصمانه، حساسیت به قربانی شدن و نشخوار فکری خشم با مشکلات زناشویی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد (001/0>P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که حساسیت به قربانی شدن، سوگیری اسناد خصمانه و نشخوار خشم به گونه مثبت و معنادار مشکلات زناشویی را پیش بینی کردند. حساسیت به قربانی-شدن، سوگیری اسناد خصمانه و نشخوار خشم به عنوان عوامل شناختی موثر در بروز رفتار پرخاشگرانه در چارچوب نظریه پردازش اطلاعات اجتماعی مورد بحث قرار گرفت و نقش این متغیرها در بروز مشکلات زناشویی بررسی شد.

    کلیدواژگان: سوگیری اسناد خصمانه، حساسیت به قربانی شدن، نشخوار ذهنی خشم و وضعیت زناشویی
  • الهان ابراهیمی، مجید ضرغام حاجبی*، شکوه نوابی نژاد صفحات 86-101

    خیانت زناشویی از مهم ترین آسیب ها و عوامل از هم گسیختگی خانواده ها است که در سال های اخیر افزایش یافته است. شناخت متغیرهای تاثیرگذار بر کاهش مشکلات روانشناختی افراد آسیب دیده از خیانت همسر اهمیت بسزایی دارد چراکه می تواند روابط عاطفی زوجین را بهبود بخشد و خطر فروپاشی خانواده را کاهش دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای بخشش در رابطه بین احساس تنهایی و رضایت جنسی با افسردگی و احساس حقارت در زنان آسیب دیده از خیانت همسر بود. 250 نفر از زنان آسیب دیده از خیانت همسر در شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در این پژوهش شرکت کردند. شرکت کنندگان پرسشنامه های احساس تنهایی راسل و پیلوا و کورتونا (1980)، رضایت جنسی لارسون و همکاران (1998)، بخشش ری و همکاران (2001)، افسردگی بک (1996) و احساس حقارت یایو و همکاران، (1997)، را تکمیل کردند. یافته های پژوهش نشان داد اثرات مستقیم احساس تنهایی، رضایت جنسی و بخشش بر افسردگی و احساس حقارت معنی دار است. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که بخشش در رابطه بین احساس تنهایی و رضایت جنسی با افسردگی و احساس حقارت نقش واسطه ای دارد. بر اساس یافته های پژوهش می توان نقش بخشش را در بروز و تشدید افسردگی و احساس حقارت تایید کرد. در نتیجه با ارایه آموزش های لازم به زنان آسیب دیده از خیانت همسر در جهت بهبود مهارت های بخشش می توان آسیب های ناشی از خیانت همسر را کاهش داد.

    کلیدواژگان: بخشش، احساس تنهایی، رضایت جنسی، افسردگی، احساس حقارت
|
  • Zahra Bahadori *, Ali Jahangiri, Abolfazl Bakhshipour Pages 1-11
    Female heads of households, due to their high level of life responsibilities, are exposed to psychological damage. This study aimed to investigate the effectiveness of reality therapy on the psychological hardiness of female heads of households under the auspices of the Martyr Foundation and Veterans Affairs. This was an experimental study with a pre-test, post-test design and follow-up with a control group. The statistical population of this study consists of female-headed households under the auspices of the Martyr Foundation and Veterans Affairs of Bojnourd. Thirty participants were selected voluntarily and randomly assigned to intervention and control groups. Data were collected using the Ahvaz Hardiness Inventory. The intervention group received reality therapy in 8 sessions, and the control group was on the waiting list to receive the intervention. Data analysis was done in SPSS21 using the analysis of covariance. The results showed that reality therapy increased the total score of psychological hardiness (F=8.111, P=0.009) and control subscales (F=4.508, P=0.044) and championship (F= 15.721, P=0.001) was effective and remained constant over time, but was not effective on the commitment subscale (F=1.657, P=0.221). Reality therapy has played an effective role in increasing the psychological hardiness of female-headed households over time. It is recommended that this treatment be used in other similar situations.
    Keywords: reality therapy, stubbornness, Female-headed households
  • Hadis Valizadeh, Vahid Ahmadi * Pages 12-25
    The aim of this study was to compare the effectiveness of cognitive behavioral therapy with acceptance and commitment therapy on resilience and quality of life of women victims of domestic violence in Kermanshah. The research design of this study was quasi-experimental with pre-test-post-test with a control group. The statistical population consists of women victims of domestic violence in Kermanshah who referred to counseling centers in 2021. Among those who had voluntarily registered through the call to participate in this course, 45 people were randomly selected in the experimental and control groups based on the inclusion and exclusion criteria of the study. The research tools include Resilience Questionnaire (RSA) and Quality of Life Questionnaire (WHOQOL-BREF). The interventions of the two groups were performed in groups for 8 sessions of 90 minutes twice a week. Data were analyzed using SPSS-26 software and statistical tests of univariate analysis of covariance and Benferoni post hoc test with a probability value of 0.05. The results showed that cognitive-behavioral therapy and acceptance and commitment therapy the control group were significantly effective on resilience and quality of life of women victims of domestic violence (P<0.05). Also, no significant difference was observed between the two treatments. According to the research results, it can be said that these treatment methods can be used in family counseling and psychotherapy environments.
    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, Acceptance, Commitment Therapy, resilience, Quality of Life, Domestic Violence
  • Hassan Zareei * Pages 26-38

    Extramarital relationship is the establishment of any relationship with a third party without the knowledge of the spouse. The aim of this study was to combine the results of qualitative research conducted in the field of infidelity and extramarital relations in men and women in a meta synthesis method. The research method was qualitative meta synthesis from the perspective of Sandlowski and Barroso. After asking the research question, systematic search was performed based on Persian and English keywords from internal databases such as SID, Magiran, Noormagz, and external databases such as Pubmed, Google scholar, Scopus from 2002 to 1400. 61 qualitative articles were extracted. Some of these articles were deleted due to inconsistency in content, irrelevant research method and duplication. Finally, 14 articles were reviewed. The meta synthesis results showed that three categories of basic(14 concepts) contextual(12 concepts) and intervening(19 concepts) factors are directly and indirectly involved in extramarital relations. contextual and intervening factors may be the premise of the contextual factors in the development of marital infidelity, also the contextual factor is not only influenced by other factors but also plays a decisive role in infidelity. In affair and infidelity, a set of factors play a role, each of which can play a decisive role in the occurrence of them. By identifying these factors and developing an educational package appropriate to each of the causes, effective action can be taken to prevent extra marital.Keywords: Meta synthesis, Infidelity, Extramarital relations

    Keywords: Meta -synthesis, Infidelity, Extramarital relations
  • Fatemeh Bayanfar *, Seyed MohammadHossin Khatami, Zahra Halakouei Filabadi, AmirReza Rajaee Manesh Pages 39-56

    The use of online games has become a popular pastime among teenagers in recent years. The high attractiveness of games along with the significant prevalence of addiction to them has made these games the focus of experts. The present study aimed to explain the model of online gaming addiction based on academic failure, concentration skill, and aggressive behavior with the mediation of family life events and changes. This study was designed with descriptive-correlational and structural equation modeling. The statistical sample of the study was 4200 young and youth people who lived in Mashhad and Shahre Kurd cities. The instruments were Ponets Internet Gaming Disorder-20(IGD), Hamilton Young Adult Family Inventory of Life Events and Changes (Y A-FILES), Sevari and Oraki Concentration Skill Questionnaire, and Buss and Perry Aggression Questionnaire. Findings showed that the structural equation modeling of academic failure, concentration skill, aggressive behavior, and internet gaming disorder use relapse demonstrated significant fitness directly and indirectly. Moreover, 8.2%, 9.9%, and 9.1% of the internet gaming disorder were predicted by academic failure, concentration skill, and aggression. Family life events and changes could also predict 0.88% of the internet gaming disorder. The findings showed that family life events and changes as a meditating variable could predict online gaming addiction based on academic failure, concentration skill, and aggressive behavior. According to the results, family experts can reduce the rate of internet gaming addiction by emphasizing the ability to cope with stressful stimuli and pressures of family changes.

    Keywords: Online Addiction, Academic Failure, Concentration, aggression, Family life
  • Zobair Samimi*, Shirin Shojaeifar, Masoumeh Azizi Pages 57-72

    Coronavirus disease has led to many negative psychological consequences for people due to its high prevalence and increasing casualties. One of the negative consequences is stress. The aim of this study was to explain the role of family cohesion and adaptive patterns and cognitive emotion regulation strategies with the stress perceived during the coronavirus epidemic. The study was a descriptive correlational study that included a statistical population of all 18- to 60-year-olds who participated in the study online. The study sample consisted of 432 people who responded online to  Perceived Stress scale (PSS), Family Adaptability and Cohesion Evaluation Scale (FACES-III) and Cognitive Emotion Regulation Questionnaire )CERQ(. Multiple step-by-step regression analysis was used in SPSS-18 to analyze the data. The results showed that there was a negative and significant relationship between perceived stress and cohesion and adaptive patterns of family and acceptance, positive refocusing, focus on planning, positive reappraisal and putting into perspective. The results also showed a positive and significant relationship between the components of self-blame, rumination, catastrophizing and other-blame with perceived stress. In addition, positive refocusing, other-blame, putting into perspective, rumination, adaptability, and positive reappraisal were able to predict respondentschr('39') perceived stress. Based on the results of the present study, the cohesion and adaptive patterns of family and cognitive emotion regulation strategies are among the factors influencing the perceived stress of the Iranian population during coronavirus epidemic and should be considered in psychological interventions

    Keywords: Coronavirus, Perceived stress, Family cohesion, Adaptation Patterns, Cognitive Emotion Regulation Strategies
  • Fereshteh Pourmohseni Koluri *, Hanieh Ranjbar Pages 73-85

    Marital status is a general assessment of the quality of a marital relationship, i.e. a person's current romantic (satisfaction) or non-romantic (unsatisfactory) relationship and couples' aggression towards each other is one of the negative behaviors that play a role in marital dissatisfaction. The purpose of this study was the role of sensitivity to victimization, hostile attribution and anger rumination in predicting marital status. This research was a descriptive-correlational study. The population included people aged 20 to 50 years living in Ardabil city, 150 samples were selected and studied by convenience sampling method and completed the Justice Sensitivity Inventory (JSA, victim sensitivity sub-scale), Hostile Attributional Bias Questionnaire (SIP-HBQ), Anger Rumination Scale (ARS) and Golomboc-Rast Marital Status Questionnaire (GRIMS). Pearson correlation analysis and multivariate regression were used to analyze the data. The results of Pearson correlation test showed that there is a positive and significant relationship between sensitivity to victimization, hostile of attribution bias, anger rumination with marital problems (P <0.001). Also, the results of regression analysis showed that the sensitivity to victimization, hostile attribution bias and anger rumination significantly predicts marital problems. Also, the results of regression analysis showed that the sensitivity to victimization, hostile attribution bias and anger rumination significantly predicts marital problems. Also, the results of regression analysis showed that the sensitivity to victimization, hostile attribution bias and anger rumination significantly predicts marital problems.s Also, the results of regression analysis showed that the sensitivity to victimization, hostile attribution bias and anger rumination significantly predicts marital problems.. Also, the results of regression analysis showed that the sensitivity to victimization, hostile attribution bias and anger rumination significantly predicts marital problems.sensitivity to victimization, hostile attribution and anger rumination as cognitive factors influencing the occurrence of aggressive behavior in the framework of social information processing theory are discussed The role of these variables in the occurrence of marital problems was investigated.

    Keywords: sensitivity to victimization, hostile attribution, anger rumination, marital status
  • Elham Ebrahimi, Majid Zargham Hajebi *, Shokouh Navabinejad Pages 86-101

    Marital infidelity is one of the most important injuries and causes of family breakdown that has increased in recent years. Understanding the variables that affect the reduction of psychological problems of people affected by infidelity is very important because it can improve the emotional relationship between couples and reduce the risk of family breakdown. The aim of this study was to investigate the mediating role of forgiveness in the relationship between loneliness and sexual satisfaction with depression and feelings of inferiority in women affected by infidelity. 250 women affected by infidelity in Tehran were selected using purposive sampling method and participated in this study. Participants completed the Russell & Pilva & Cortona (1980) Loneliness Questionnaire, Larson et al. (1998), Ray et al. (2001), Beck Depression (1996), and Yao et al. (1997). Findings showed that the direct effects of loneliness, sexual satisfaction and forgiveness on depression and feelings of inferiority are significant. The results of path analysis showed that forgiveness has a mediating role in the relationship between loneliness and sexual satisfaction with depression and feelings of inferiority. Based on the research findings, the role of forgiveness in the occurrence and exacerbation of depression and feelings of inferiority can be confirmed. As a result, by providing the necessary training to women affected by infidelity in order to improve forgiveness skills, the harm caused by infidelity can be reduced.

    Keywords: forgiveness, loneliness, Sexual Satisfaction, Depression, feelings