فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه - سال نهم شماره 4 (زمستان 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال نهم شماره 4 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدیه شجاعی، صمد ناظمی، مجید خزاعی، بشیر سبحانی، داوود مهدیان، محمد رضایی، حسن اژدری زرمهری، محمد محمدزاده* صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    سدیم والپرات یکی از داروهای ضد صرع شایع است که در خط اول درمان انواع صرع، اختلالات دوقطبی و خلقی و اخیرا بعنوان داروی ضد سرطان استفاده میگردد. وقوع حملات تشنجی و استفاده از داروی سدیموالپرات هر دو دارای عوارض جانبی جنسی و هورمونی و در نهایت سبب بروز نازایی در جنس نر میشود. در مطالعات گذ شته تاثیرات قطعی نا شی از روند ت شنج و والپرات به رو شنی برر سی ن شده است. هدف ما از این مطالعه برر سی نحوهی تغییر سطح هورمون های جن سی در رت های صحرایی نر نا شی از م صرف والپرات سدیم در مدل کیندلینگ پنتیلین تترازول میباشد.

    روش ها

    24 سر رت نر در 3 گروه تقسیم گردید(8=n .(تزریقات بصورت داخل صفاقی هر 48 ساعت یکبار و گروه ها شامل: کنترل(سالین)، Saline+ PTZ ،VPA+ PTZ بود اولویت تزریق داروها در گروه ها بصورت ابتدا سالین، VPA (300mg/kg) و درنهایت PTZ (37mg/kg) بود. سنجش هورمونها در پایان کیندلینگ و در تزریق پانزدهم صورت گرفت.

    نتایج

    به دنبال کیندلینگ رت های نر کاهش معنیدار تستوسترون و افزایش معنیدار پروژسترون همچنین افزایش استرادیول مشاهده شد. تزریق VPA در رت های کیندل نر، سبب کاهش معنادار تستوسترون به ترتیب p<0/001 وp<0/05 نسبت به گروه سالین و Saline+PTZ شد. سطح ا سترادیول در گروه کیندل دریافت کننده VPA ، نسبت به گروه سالین افزایش معناداری یافت.(p<0/05).

    نتیجه گیری

    روند تشنج سبب اختلال در هورمونهای جنسی میگردد، همچنین استفاده از داروی والپرات سبب تشدید این اختلالات هورمونی و جنسی میشود.

    کلیدواژگان: کیندلینگ، تشنج، صرع، مراحل تشنج
  • حسن پیشرفتی، نبی الله منصوری، امیرحسام حسنی، حسین کمانی*، همایون احمدپناهی صفحات 12-24
    زمینه و هدف

    آنتی بیوتیک ها ترکیباتی پایدار و دارای تجزیه بیولوژیکی پایین هستند که عموما توسط فرایند های متداول تصفیه فاضلاب قابلیت حذف ندارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی توانایی نانوذرات مغناطیسی Fe-doped TiO2@Fe3O4 در حضور پرتوهای فرابنفش در حذف فوتوکاتالیستی سیپروفلوکساسین از محلول های آبی می باشد.

    روش ها

    روش سل ژل برای سنتز  نانوذرات  Fe-doped TiO2@Fe3O4  به کار گرفته شد و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی کاتالیزور به وسیله آنالیز های SEM،EDX ، XRD، VSMو DRS مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه، تاثیر پارامترهای مختلف شامل pH (3-9)، غلظت اولیه سیپروفلوکساسین (75-25 میلی گرم در لیتر) و دز کاتالیزور (6/0 تا 2/0 گرم در لیتر) در زمان های مختلف در حذف فوتوکاتالیستی سیپروفلوکساسین مورد مطالعه قرار گرفت.

    نتایج

     نتایج حاصل بیانگر این موضوع بود که بیشترین راندمان حذف 1/99 درصد و ثابت سرعت واکنش سیپروفلوکساسین در حضور پرتوی تابش UVC 15 وات به ترتیب در pH 9، غلظت اولیه  25 میلی گرم در لیتر، دز کاتالیزور 6/0 گرم در لیتر و زمان تماس 60 دقیقه بدست آمده است. پایداری نانوذرات پس از 5 بار استفاده مجدد میزان حذف مناسبی داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به راندمان مناسب حذف سیپروفلوکساسین توسط سیستم تلفیقی Fe-doped TiO2@Fe3O4 + UVC، کاربرد این فرآیند در فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: Fe-doped TiO2@Fe3O4، فرایند فوتوکاتالیستی، آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین، سینتیک فرایند
  • علی تقی پور، فاطمه زهرا کریمی، منور افضل آقایی، رباب لطیف نژاد، مریم صالحیان* صفحات 25-35
    زمینه و هدف

    یکی از جنبه های مهم بیماری کرونا، حوزه ی روانی و اجتماعی است. ترس و نگرانی از این بیماری می تواند منجر به ننگ اجتماعی نسبت به افراد، و حتی مکان های اقامت آنها شود. این مطالعه با هدف تبیین درک و تجربه افراد جامعه از استیگمای اجتماعی در مواجهه با بیماری کرونا طراحی گردیده است.

    روش ها

    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا در بیمارستانهای مرجع کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی 21نفر از بیماران مبتلا به کرونا ، همراهان بیمار ،افراد غیرمبتلا و کارکنان بیمارستانهای مرجع خدمات 19-COVID انجام شد. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده گردید. نمونه گیری تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. آنالیز متن مبتنی بر رویکرد تحلیل محتوا با تنظیم کدهای اولیه، فشرده سازی کدها در طبقات فرعی و ا صلی و نهایتا انتزاع م ضامین و مفاهیم کلیتر صورت پذیرفت. اعتبار داده ها نیز بر ا ساس معیارهای لینکولن و گوبا تایید گردید.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به پدیدار شدن یک مضمون " انگ کرونایی مخرب تر از ابتلاء به کرونا" و دو طبقه اصلی 1 "-از خود استیگمایی تا استیگمای اجتماعی " شامل زیر طبقات: "پنهانکاری، دوری گزینی فرد مبتلاء از دیگران، طرد شدگی از سوی اجتماع، و انگ بیرونی"، 2 "-کرختی عاطفی" شامل زیر طبقات: "رفتار غیر حمایتی کادر درمان با فرد مبتلا، سردی روابط زناشویی بدنبال ابتلا یکی از زوجین، رفتار غیر همدلانه خانواده با فرد مبتلا " شد.

    نتیجه گیری

    ترس از حضور در اجتماع ،کناره گیری از جمع، واکنش های غیر همدلانه و انگ زنی در حلقه برچ سب کرونایی قرار دارند. تلاش برای رعایت فاصله فیزیکی نباید منجر به ایجاد فاصله عاطفی و انسانی بین افراد گردد

    کلیدواژگان: استیگما، کرونا، کیفی، تحلیل محتوا
  • شیما قاضی، علی محمدپور*، علی دلشاد، مهدی میری صفحات 36-47
    زمینه و هدف

    بیماران مبتلا به سکته مغزی در معرض ابتلا به زخم فشاری می باشند. حضور پرستار در پیشگیری از این عارضه در تمام موارد ممکن نیست. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش مراقبت پیشگیری از زخم فشاری به وسیله تله نرسینگ بر میزان و شدت زخم های فشاری در بیماران مبتلا به سکته مغزی انجام شده است. 

    روش ها

     : این مطالعه نیمه تجربی بر روی 100 نفر از مراقبین بیماران مبتلا به سکته مغزی و تحت مراقبت در منزل شهرستان تربت حیدریه در سال 1399 انجام شد. نمونه گیری به شیوه در دسترس انجام شد و افراد با تخصیص تصادفی در دو گروه آموزش روتین و تله نرسینگ قرار گرفتند. گروه تله نرسینگ برنامه آموزشی تلفنی 15 دقیقه ای را طی دو روز در هفته به مدت یک ماه دریافت نمود. داده ها با استفاده از فرم مشخصات فردی ، فرم بررسی ریسک ایجاد زخم فشاری و چک لیست ثبت اطلاعات مربوط به پایش زخم فشاری جمع آوری و با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 تحلیل شد.

    نتایج

    قبل از ارایه آموزش دو گروه آموزش روتین و تله نرسینگ، مبتلا به زخم فشاری نبودند. ولی بعد از ارایه آموزش، فراوانی و درجه زخم فشاری در گروه تله نرسینگ نسبت به گروه آموزش روتین به صورت معنی داری کمتربود.(p<0/001)

    نتیجه گیری

    در مطالعه ما، درجه زخم فشاری در گروه تله نرسینگ به صورت معنی داری نسبت به گروه دریافت کننده آموزش های روتین کمتر شده است. لذا، توصیه می شود برای کنترل زخم فشاری از تله نرسینگ استفاده شود.

    کلیدواژگان: آموزش، زخم فشاری، تله نرسینگ، سکته مغزی
  • مهدی جعفری، حسن متین همایی*، صالح رحمتی احمدآباد صفحات 48-60
    زمینه و هدف

    فعالیتهای هوازی و مکملهای گیاهی بهعنوان ابزاری جهت کنترل و کاهش بسیاری از بیماریهای ناشی از استرس اکسیداتیو از جمله بیماریهای ریوی مطرح هستند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی و مکمل بذر گشنیز بر برخی شاخصهای ا سترس اکسیداتیو و مقادیر ATP بافت ریه رت های نر مسموم شده با پراکسید هیدروژن بود.

    روش ها

    تعداد 42 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بهطور تصادفی به 7 گروه کنترل، مسمومیت، مسمومیت+ 10 kg/mg عصاره گشنیز (مکمل1) مسمومیت+ 10kg/m  عصاره گشنیز (مکمل 2) مسمومیت+ تمرین، مسمومیت+ تمرین+ مکمل 1 ،مسمومیت+ تمرین+ مکمل 2 تقسیم شدند. مداخلات شامل 8 هفته (5 جلسه تمرین در هفته) دویدن روی نوار گردان به مدت 60 دقیقه و تزریق عصاره بذر گشنیز با دوزهای 5kg/mg  و 10 طی دو هفته بود. غلظت بافتی شاخصهای ATP ،MDA و PAB با ا ستفاده از کیتهای ویژه ارزیابی و داده ها با آزمون تحلیل واریانس دو راهه در سطح معناداری 0/05 تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    هشت هفته تمرین هوازی غلظت ATP را بصورت معناداری افزایش و غلظت PAB ریوی را بصورت معناداری کاهش داد.(p<0/05) .در حالیکه اثر معناداری بر شاخص MDA نداشت (0/05>P). از طرفی تنها دریافت 10kg/mg عصاره گشنیز باعث افزایش معنادار غلظت ATP و کاهش معنادار PAB در بافت ریه شد.تعامل تمرین هوازی با دوزهای عصاره بذر گشنیز نیز موجب افزایش معنادار غلظت ATP و کاهش معنادارغلظت MDA و PAB گردید.(p<0/05).

    نتیجهگیری

    علی رغم تاثیر مداخلات در تعدیل اثر مسمومیت برخی شاخصها، بیشترین اثر هنگام تعامل تمرین هوازی و دوزهای بالای عصاره گشنیز مشاهده گردید.

    کلیدواژگان: پراکسید هیدروژن [MeSH]، استرس اکسیداتیو [MeSH]، آدنوزین تری فسفات [MeSH]، تمرین [MeSH]، بذر گشنیز [MeSH]
  • سارا رجایی، محبوبه نصیری، علیرضا پاسدار*، مجید رضایی، مجید خزاعی صفحات 61-71
    زمینه و هدف

    سرطان تخمدان سومین بدخیمی شایع زنان و کشندهترین سرطان زنان در سراسر جهان ا ست.تاکنون، بهبود روش های درمانی تا حدودی توان سته بر بقای بیماران تاثیرگذار با شد، اما همچنان ارایه یک روش ت شخی صی زود هنگام که بتواند بیماری را در مراحل اولیه ت شخیص دهد از اهمیت بی شتری برخوردار ا ست. بنابراین، معرفی یک روش سریع، دقیق و ارزان در جهت شناسایی این بیماری میتواند بسیار مهم و ضروری باشد.

    روش ها

    در این مطالعه، یک ابزار سریع و دقیق برای شنا سایی سرطان تخمدان به و سیله ن شانگر زی ستی مرتبط با سرطان تخمدان معرفی گردید. به این منظور، پس از اصلاح سطح الکترود کار با نانوکامپوزیت، پروب اختصاصی تک رشتهای بر سطح آن تثبیت گردید. سپس هیبریداسیون توالی هدف با اندازه گیری پاسخ اکسیداسیون الکتروشیمیایی متیلنبلو مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    منحنی کالیبراسیون م حدوده خطی بین (50پیکومولار-500 نانومولار) ، با کمترین حد تشخیص (0012/0پیکومولار) را ن شان داد. این پلت فرم سنجش DNA ،با موفقیت برای تشخیص DNAهدف ا ضافه شده در سرم خون، نیز به کار گرفته شد و بازیابی آن در حدود بین89/96 تا103/90 %گزارش گردید.

    نتیجه گیری

    نانوحسگرزیستی الکتروشیمیایی طراحی شده میتواند با دارا بودن حساسیت مطلوب و کارایی مناسب در جهت شناسایی زودهنگام سرطان اپیتلیالی تخمدان بهکار گرفته شود.

    کلیدواژگان: نانوحسگرزیستی الکتروشیمیایی، سرطان تخمدان، نشانگر زیستی
  • رویا باغانی، مریم آرادمهر* صفحات 72-80
    زمینه و هدف

    علیرغم عوارض اداره فعال مرحله دوم زایمان، این روش همچنان ا ستفاده می شود. طی مطالعات اخیر به نظر میرسد زور زدن خودبهخود باعث کاهش عوارض زایمانی میگردد. این مطالعه به بررسی درد و طول مرحله دوم زایمان مادران نخستزا در دو روش زورزدن میپردازد.

    روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی یک سوکور بر روی60 زن واجد مشخصات پژوهش در بیمار ستان مبینی سبزوار انجام شد. افراد به روش نمونه گیری آسان انتخاب، سپس بر اساس تمایل مادران در یکی از دو گروه قرار گرفتند. در گروه زور زدن فعال، با شروع انقبا ضات مادر نفس عمیق کشیده و با نگه داشتن نفس ده ثانیه زور میزند. در گروه زور زدن خودبهخود، مادر به طور فعال هیچ زوری نمیزند(مگر زور و فشاری که به طور غیرارادی ایجاد می شود). سپس افراد به تخت زایمان منتقل میشدند. طول مرحله دوم زایمان اندازهگیری و مقیاس درجه بندی درد یک ساعت بعد زایمان تکمیل شد. تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار spss و آزمونهای آماری تی و مجذورکای انجام گردید.

    نتایج

    در گروه زور زدن خود به خود نسبت به روش فعال میزان درد احساس شده،(p=0/01) طول مدت مرحله دوم زایمان(p=0/001)، پارگی درجه 1 پرینه(p=0/03)کمتر و میزان پرینه سالم(p=0/01) بیشتر بود.
     

    نتیجهگیری

    از آنجا که روش زور زدن خودبهخود با درد کمتر و طول مدت کوتاهتر مرحله دوم همراه بوده، توصیه به استفاده از این روش در مرحله دوم زایمان منطقی به نظر میرسد.

    کلیدواژگان: زور زدن، زایمان، درد زایمان
  • نفیسه قدرتی، امیرحسین حقیقی*، سید علیرضا حسینی کاخک صفحات 81-92
    زمینه و هدف

    دیابت نوع 2 ،یکی از رایجترین اختلالات غدد درونریز است که از جمله عوارض آن میتوان به میتوان به عدم کنترل قند خون، مشکلات متعدد قلبی- عروقی و کاهش عملکرد شناختی اشاره نمود. مطالعهی حاضر باهدف بررسی تاثیر یک دوره تمرین ورزشی ترکیبی بر شاخصهای آمادگی جسمانی، عملکرد شناختی و کنترل گلایسمیک در زنان مبتلابه دیابت نوع 2 انجام شد.

    روش ها

    در این پژوهش تعداد 21 شرکتکنندهی زن مبتلابه دیابت نوع 2 با میانگین سنی 07/5± 52/57 سال و شاخص تودهی بدنی 5/4±41/30 کیلوگرم بر مترمربع انتخاب گردید و به صورت تصادفی در دو گروه تمرین12 و کنترل 9 تقسیم شدند. برنامهی تمرین ترکیبی شامل تمرینات هوازی، مقاومتی و تعادلی بوده که به مدت 12 هفته (3 جلسه در هفته) انجام شد. قبل و بعد از دورهی تمرینی، برای اندازهگیری شاخصهای HbA1c و گلوکز سرمی از همهی آزمودنیها در حالت ناشتایی خونگیری به عمل آمد. همچنین، شاخصهای VO2max ،تعادل ایستا و پویا و قدرت عضلانی بالاتنه و پایینتنه اندازهگیری شد. عملکرد شناختی نیز با استفاده از آزمونهای فراخنای ارقام رو به جلو و نماد و ارقام ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از روش آماری آنالیز واریانس با اندازهگیری مکرر در سطح معنیداری p<0/05 تحلیل شدند.

    نتایج

    سطوح گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنیداری نشان داد. شاخصهای آمادگی جسمانی بهجز تعادل ایستا در گروه تجربی در مقایسه با کنترل، بهبود معنیدار یافت. عملکرد شناختی بین دو گروه، تغییر معنیداری نشان نداد.

    نتیجه گیری

    تمرینات ترکیبی می تواند سبب بهبود شاخصهای آمادگی جسمانی و کنترل گلایسمیک در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 شود. این تمرینات تاثیری بر عملکرد شناختی ندارد.

    کلیدواژگان: دیابت، عملکرد شناختی، آمادگی جسمانی، گلایسمیک
|
  • Shojaei M, Nazami S, Khazaei M, Sobhani B, Mahdian D, Rezaei M, Azhdari-Zarmehri H, Mohammadzadeh M* Pages 1-11
    Background & Aim

    Sodium valproate is one of the most common antiepileptic drugs used in the first line of treatment for epilepsy, bipolar disorder, mood disorders, and more recently, as an anticancer drug. The occurrence of seizures and the use of Sodium valproate both have sexual and hormonal side effects and ultimately cause infertility in males. In previous studies, the definitive effects of seizures and valproate have not been investigated. This study investigated how sex hormone levels change in male rats due to sodium valproate consumption in the pentylenetetrazole kindling model. 

    Methods

    Twenty-four male rats were divided into three groups (n = 8). Intraperitoneal injections were every 48 hours, and the groups included: control (saline), PTZ + Saline, PTZ + VPA. The priority of injecting drugs in the groups was first saline, VPA (300 mg/kg), and finally, PTZ (mg/kg), and injections were performed every 48 hours. Hormone testing was performed at the end of kindling and at the 15th injection. 

    Results

    Following the kindling of male rats, a significant decrease in testosterone and a significant increase in progesterone, as well as an increase in estradiol, were observed. VPA injection in male Kindle rats significantly reduced testosterone (P <0.05) (P <0.001) compared to saline and PTZ + Saline groups, respectively. Estradiol levels in the Kindle group receiving VPA increased significantly compared to the saline group (P <0.05). 

    Conclusion

    The process of seizures disrupts sex hormones. Also the use of valproate aggravates these hormonal and sexual disorders.

    Keywords: Kindling, seizures, epilepsy, seizure stages
  • Pishrafti H, Mansouri N, Hassani A, Kamani H*, Ahmadpanahi H Pages 12-24
    Background & Aim

    Antibiotics are stable compounds with low biodegradability that are generally not removable by conventional wastewater treatment processes. The aim of this study was to investigate the ability of Fe-doped TiO2@Fe3O4 magnetic nanoparticles in the presence of ultraviolet irradiation to photocatalytic removal of ciprofloxacin from aqueous solutions. 

    Methods

    The sol-gel method was used for the synthesis of Fe-doped TiO2@Fe3O4 nanoparticles and the physical and chemical properties of the catalyst were investigated by SEM, EDX, XRD, VSM and DRS analyzes. Then, the effect of different parameters including pH (3-9), initial concentration of ciprofloxacin (25-75 mg/l) and catalyst dose (0.6 to 0.2 g/l) at different times in photocatalytic elimination of ciprofloxacin were studied.

    Results

    The results showed that the highest removal efficiency 99.1 % and reaction rate constant of ciprofloxacin the presence of 15-watt UVC radiation was obtained at pH 9, initial concentration of 25 mg/l, catalyst dose of 0.6 g/l and contact time of 60 min, respectively. The stability of nanoparticles after 5 reuses had a good removal rate.

    Conclusion

    Due to the appropriate removal efficiency of ciprofloxacin by the integrated system Fe-doped TiO2@Fe3O4 + UVC, the application of this process in water and wastewater treatment processes is recommended.

    Keywords: Fe-doped TiO2@Fe3O4, Photocatalytic process, Ciprofloxacin antibiotic, Process kinetics
  • Taghipoyr A, Karimi F, AFZAAGHEE M, LATIFNAJAD R, SALEHIAN M* Pages 25-35
    Background & Aim

    One of the most important aspects of corona disease is the psychological and social spheres. Fear and worry about this disease can lead to social stigma towards people, and even their places of residence. This study was designed to explain the perception and experience of community members of social stigma in the face of coronary heart disease.

    Methods

    This qualitative study with content analysis approach was performed on 21 patients with corona disease, patient companions, non-patients and staff of COVID-19 reference hospitals in Covid 19 reference hospitals in Mashhad University of Medical Sciences. Semi-structured interviews were used to collect data. Sampling was continued without any restrictions until the data were saturated. Text analysis based on content analysis approach was done by setting the initial code, compressing the code in the sub and main classes and finally abstracting more general themes and concepts. The validity of the data was confirmed according to Lincoln and Guba criteria. 

    Results

    From the qualitative analysis of the data, two main categories emerged: "from self-stigma to social stigma" including: Secrecy, Affected person's distance from others, Social rejection, External stigma , "emotional numbness" including: Non-supportive behavior of the medical staff with the affected person, coldness of marital relations following the infection of one of the spouses, unemotional behavior of the family with the affected person and the final theme of "corona stigma more destructive than corona disease",.

    Conclusion

    Fear of being in the community, isolation, unemotional reactions and stigma are in the circle of the Corona label. Trying to maintain a physical distance should not lead to an emotional or human distance between us and others.

    Keywords: Stigma, Corona, Qualitative, Content Analysis
  • Ghazi SH, Mohamadpur A*, Delshad A, Mehdi Miri Pages 36-47
    Background & Aim

    Patients with stroke are at risk for pressure ulcers. Continuous presence and direct care of the nurse in preventing this complication is not possible in all cases. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of pressure ulcer prevention care training by tele-nursing on the amount and severity of pressure ulcers in patients with stroke. 

    Methods

    This quasi-experimental study was performed on 100 caregivers of patients with stroke and under home care in Torbat-e Heydarieh, Razavi Khorasan province in 2020. Sampling was done in an accessible manner and the samples were randomly assigned to two groups of routine training and telehoning. The tele-nursing group received a 15-minute telephone training program two days a week for one month. Data were collected using a patient and caregiver (caregivers) profile, a pressure ulcer risk assessment form, and a pressure ulcer monitoring checklist. Then, in SPSS20 software, using Chi-square, Fisher's exact, Mann-Whitney and independent T-tests were analyzed at the significance level of p <0.05.

    Results

    Prior to the training, the two groups of routine training and tele-nursing did not suffer from pressure ulcers. But after training, the frequency and degree of pressure ulcers in the tele-nursing group were significantly lower than the routine training group (p <0.001). 

    Conclusion

    Based on the results obtained in this study, the rate of pressure ulcer in the telemedicine group was significantly lower than the group receiving routine training. Therefore, it is recommended to use tele-nursing to control pressure ulcers.

    Keywords: Education, pressure ulcers, Tele Nursing, Stroke
  • Jafari M, Matin Homaei H*, Rahmati Ahmadabad S Pages 48-60
    Background & Aim

    Aerobic activities and herbal supplements are used as a methods to control and reduce many diseases caused by oxidative stress, including lung diseases. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic training and coriander seed supplementation on some indicators of oxidative stress and ATP levels in lung tissue of male rats poisoned with hydrogen peroxide. 

    Methods

    42 adult male Wistar rats were randomly divided into 7 groups: control, poisoning, poisoning+ 5 mg/kg coriander extract (supplement 1), poisoning+ 10 mg/kg coriander extract (supplement 2), poisoning + exercise, poisoning+ Exercise+ Supplement 1, Poisoning+ Exercise+ Supplement 2. Interventions included 8 weeks (5 training sessions per week) running on a treadmill for 60 minutes and injecting coriander seed extract at doses of 5 and 10 mg/kg over two weeks. Tissue concentrations of ATP, MDA and PAB indices were evaluated using special kits and the data were analyzed by two-way analysis of variance at a significance level of 0.05.

    Results

    Eight weeks of aerobic training significantly increased the concentration of ATP and significantly decreased the concentration of pulmonary PAB (P 0.05). On the other hand, only 10 mg/kg of coriander extract caused a significant increase in ATP concentration and a significant decrease in PAB in lung tissue (P<0.05). The interaction of aerobic exercise with doses of coriander seed extract also caused a significant increase in ATP concentration and a significant decrease in MDA and PAB concentration (P<0.05).

    Conclusion

    Despite the effect of interventions in modulating the effect of poisoning of some indicators, the greatest effect was observed during the interaction of aerobic exercise and high doses of coriander extract.

    Keywords: Hydrogen peroxide, Oxidative stress, Adenosine triphosphate, Exercise, Coriander seeds
  • Rajaie S, Nasiri M, Pasdar P*, Rezayi M, Khazaei M Pages 61-71
    Background & Aim

    Ovarian cancer is the most lethal among female malignancies. So far, treatment improvements have affected patient survival, but it is still more important to provide an early diagnosis that can detect the disease in its early stages. Therefore, introducing a rapid, accurate, and low-cost method to disease detection can be important and necessary.

    Methods

    This study introduced a rapid and accurate tool for ovarian cancer detection by its specific biomarker. For this purpose, after modifying the working electrode surface with nanocomposite, the specific single-stranded DNA probe was immobilized on its surface. Then the target sequence hybridization was investigated by measuring the electrochemical oxidation response of methylene blue.

    Results

    Under optimal conditions, The DNA biosensor showed a linear range from 50pM to 500 nM with a low detection limit of 0.0012 pM. The DNA assay platform was also successfully used to detect target DNA added to blood serum, and its recovery was reported to be between 89.96 and 103.90%. 

    Conclusion

    The designed electrochemical nanobiosensor can be used for the early detection of epithelial ovarian cancer with desirable sensitivity and efficiency.

    Keywords: Electrochemical nanobiosensor, Ovarian cancer, Biomarker
  • Baghany R, Aradmehr M* Pages 72-80
    Background & Aim

    Despite the complications of the Managing active second stage delivery, this method is still used. In recent studies, it seems that Spontaneous pushing will reduce the Complications of delivery. Therefore, this study examines pain and duration of the second stage of labor in these two methods.

    Methods

    This single blind semi experimental study was accomplished on 60 qualified women in Mobini hospital Sabzevar. Eligible individuals are selected by easy sampling method and then were divided into one of two groups based on the mother's desire. In the pushing active group, with the onset of contractions, Mother breathes deeply and then holds the breath and push ten seconds. In the pushing Spontaneous group, the mother does not actively push with the onset of contraction. Then the mothers were taken to the delivery bed. The length of the second stage of labor is measured and Pain grading scale was completed one hour after delivery. Data were analyzed with SPSS software version 16, T tests and chi-square.

    Results

    In the pushing Spontaneous group, the pain labor (p=0.01) and grade 1 perineal rupture (P=0.03) was less, duration of the second stage of labor was shorter (p=0.001), and healthy perineum was higher (P= 0.01) than the pushing active group. 

    Conclusion

    Since the pushing Spontaneous method reduces pain and causing shortens the duration of the second stage of labor, therefore it is advisable to use this method in the second stage of delivery

    Keywords: pushing, Labor, Labor Pain
  • Ghodrati N, Haghighi A*, Hosseini Kakhk S Pages 81-92
    Background & Aim

    Type 2 diabetes is one of the most common endocrine disorders, which can include Lack of blood sugar control, multiple cardiovascular problems, and decreased cognitive function . The aim of this study was to investigate the effect of a combined exercise course physical fitness, cognitive function and glycemic control in women with type 2 diabetes.

    Methods

    21 female participants with type 2 diabetes were randomly divided into training (12) and control (9) groups.The combined exercise training program included aerobic, resistance and balance training that were performed for 12 weeks (3 sessions per week). Before and after the training period, fasting blood samples were taken from all subjects to measure serum HbA1c and glucose. Also, VO2max, static and dynamic balance and upper and lower body muscle strength were measured. Cognitive function was assessed using Digit symbol substitution and Forward digit span tests. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance at the significant level of P <0.05.

    Results

    Glycosylated hemoglobin and glucose levels in the intervention group showed a significant decrease compared to the control group. Except for static balance in the experimental group, physical fitness improved significantly compared to the control group. Cognitive function did not show a significant change between the two groups. 

    Conclusion

    Combined exercise can improve fitness and glycemic control in women with type 2 diabetes. These training have no effect on cognitive function.

    Keywords: Diabetes, cognitive function, physical fitness, glycemic