فهرست مطالب

مدیریت بحران - سال دهم شماره 1 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1400)

نشریه مدیریت بحران
سال دهم شماره 1 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1400)

  • ویژه نامه کرونا
  • تاریخ انتشار: 1401/03/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نورالدین بختیاری*، حمیدرضا خالدی، سامان حسینخانی، بهزاد همتی صفحات 5-14

    بر اساس گزارش های سازمان جهانی بهداشت و با توجه به میزان خسارت های زیاد مالی و جانی از شیوع بیماری کووید 19 و آسیب های فراوان ناشی از زنجیره انتقال این بیماری، تمرکز بر روی روش های قطع زنجیره انتقال، کاهش آسیب پذیری و افزایش تاب آوری جوامع یکی از راهبردهای اساسی در حل این بحران است. کاهش قدرت انتقال بیماری زایی با توجه به ساختار بیولوژی پوشینه ویروس در این تحقیق مورد هدف قرار گرفت. ازاین رو با توجه به اثر محلول تهیه شده (ناردین 19) بر روی ویروس های پوشینه دار، هدف از این مطالعه بررسی اثرات پیشگیری کننده این محلول بر روی ویروس سارس کو-2 و آنفولانزا H1N1 به ترتیب بر روی سلول های Vero cell line و گلبول های قرمز است. در این مطالعه جهت به دست آوردن غلظت مناسب از محلول ناردین 19، پس از بررسی آزمایش سمیت سلولی از محلول با کمترین سمیت بر روی ویروس سارس کو-2 سنتتیک تخفیف حدت یافته شده تاثیر داده شد. سپس از آزمایش پروفلاکتیک استفاده شد، یعنی در چاهک ها تیتر Log106 ویروس را طی زمان های مختلف در مواجهه با ویروس قرار داده شد. همچنین برای ویروس آنفولانزا H1N1 از آزمایش هماگلوتیناسیون استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که محلول ناردین 19 به طور معناداری (P<0.001) در زمانی حدود 2 دقیقه سبب کاهش 2 لوگ از ویروس سارس کو-2 شد. همچنین نتایج آزمایش هماگلوتیناسیون برای ویروس آنفولانزا H1N1 نشان داد که این محلول در زمان تقریبا 2 دقیقه توانست میزان تیتر ویروس را از 516 واحد به 2 واحد هماگلوتیناسیون کاهش دهد (P<0.001). نتایج آزمایش سمیت سلولی برای محلول ناردین 19 نشان داد که این محلول هیچ اثر سمیت یا کشندگی در زمان یک ساعت بر روی سلول های Vero و گلبول های قرمز نداشت. با توجه به اینکه دهان و بینی از مهم ترین راه های اصلی نفوذ ویروس سارس کو-2 و آنفولانزا H1N1 است و همچنین اثربخشی معناداری که محلول ناردین 19 طی زمان تقریبا 2 دقیقه در کاهش غلظت این ویروس ها دارد، بر این اساس استفاده از محلول ناردین 19 (به صورت محلول دهان شویه و قطره بینی) را می توان به عنوان گزینه ای مناسب در پیشگیری از بیماری کووید 19 و آنفولانزا پیشنهاد داد. با توجه به اینکه یکی از مهمترین راه های اصلی نفوذ ویروس سارس کو-2 و آنفولانزا H1N1 از طریق دهان و بینی می باشد و همچنین اثر بخشی معنادار محلول ناردین 19 در زمان تقریبا 2 دقیقه در پایین آوردن غلظت این ویروس ها، بر این اساس استفاده از محلول ناردین 19 می تواند بعنوان یک کاندید مناسب پیشگیری از بیماری کوید 19 و آنفولانزا بصورت محلول دهانشویه و قطره بینی پیشنهاد داد.

    کلیدواژگان: افزایش تاب آوری، کاهش آسیب پذیری، بیماری کووید 19، آنفولانزا H1N1
  • محدثه لاری پور*، مهران عبداللهی صفحات 15-28

    در دنیای امروزی که با تهدید عوامل بیماریزا مواجه است، انسان ها ناچار به کشف راه حل های جدید برای مقابله با این عوامل هستند. SARS-CoV-2 یکی از جدیدترین عوامل تهدید کننده نسل بشر می باشد که به علت جهش هایی که در آن رخ داده است، باعث افزایش شیوع بیماری کرونا شده است. در 11 مارس 2020، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، شیوع ویروس کرونا را یک بیماریPandemic معرفی کرد. یکی از اهداف مورد مطالعه ویروس شناسان بین المللی این است که مکانیسم های مقاومت بدن انسان های مقاوم در برابر ویروس را شناسایی کنند وازاین مکانیسم ها در جهت درمان ویا پیشگیری از بیماری کرونا استفاده کنند. حتی اگر واکسن مناسب وجود نداشته باشد، شاید از طریق مطالعه دقیق سیستم ایمنی افرادی که بهبود یافته اند، بتوان پادتن های مشابهی را جداسازی نمود که به عضله تزریق و به یکباره تعداد پادتن های تولید شده را میلیون ها برابر افزایش داد. بروز بدون علامت کرونا ویروس در افراد ممکن است یک مسئله مهم بهداشت عمومی را ایجاد کند. تصاویر سی تی اسکن یک روش بسیار خوب برای تشخیص بیماران مبتلا به پنومونی ناشی از کرونا ویروس جدید است. برای بیماری که اولین علامت او تب بوده انجام تصویربرداری CT برای او در اسرع وقت ضروری است. در این مقاله ساختار و عملکرد ویروس، جهش، مسیرهای انتقال ویروس، علایم بیماری ، تشخیص آزمایشگاهی، تفسیر تست COVID-19 ، پیشگیری، جدیدترین گزینه های درمانی و آخرین آمار مبتلایان در جهان مورد بررسی قرار میگیرد.

    کلیدواژگان: کووید-19، سارس کووید-2، پاندمی
  • احسان آقامحمدآقایی*، فتح الله رحیمی صفحات 29-39
    ایده «مشارکت همگانی مردم» در اداره امور کشور، ازجمله تدابیر حقوق عمومی است که جز در سایه حمایت و صیانت دولت و قانون اساسی، ره به مقصدی نمی برد. افزون بر این، «به رسمیت شناسی» یا «به جا آوردن» حق شهروندان در تعیین سرنوشت خویش، می تواند آغاز جریانی باشد که خود را در سیمای مشارکت همه جانبه مردم، بازمی نماید. در این میان، بیشتر دولت ها، به منظور ترغیب شهروندان به مشارکت عمومی، به بومی سازی و سازمان دهی حقوقی مشارکت در عرصه داخلی و بین المللی را روی آورده و دریافته اند که حضور و نقش آفرینی فزاینده مردم در راهبری جامعه، بیش از هر عامل ساختاری و هنجاری دیگری در پیشبرد اهداف دولت موثر خواهد بود. روش تحقیقی نوشتار حاضر، بر پایه تحلیل علت و معلولی داده ها و شیوه گردآوری اطلاعات تحقیق، مبتنی بر مطالعه اسنادی و کتابخانه ای در راستای پاسخ دهی به فرضیه مطروحه در مقاله است. به نظر می رسد با تغییر اساسی اوضاع واحوال در جهان و نیز با قرار گرفتن در وضعیت اضطراری، ازجمله همه گیری جهانی ناشی از پدیده کرونا، تغییر نگرشی، ولو ناگفته، در شیوه حکمرانی جهانی رخ نموده است. دولت ها با بیان اینکه حفظ جان و سلامت آدمی بر هر امر دیگر ازجمله حق بنیادین مشارکت انسان برتری و رجحان دارد، سیاستی مبتنی بر رواداری محدودیت و ممنوعیت برای حضور آدمیان در اجتماعات و فضاهای عمومی را پیش گرفته اند. در فرجام مقاله، باید اشاره داشت که اتخاذ چنین سیاست هایی، در عین اینکه فرصت و حمایت تلقی می شود، می تواند تهدیدی جدی در مسیر مشارکت پذیری دولت ها، به شمار آید. مقاله حاضر، با تاکید بر بایستگی مشارکت شهروندان در جامعه، در پی ارایه تصویری از چرخش محسوس در الگوهای حکمرانی جهانی و تمایل به الگوی دولت حداکثری، متاثر از بحران فراگیر کروناست.
    کلیدواژگان: مشارکت همگانی مردم، وضعیت اضطراری، بحران فراگیر کرونا، تحدید مشارکت شهروندان، چرخش الگوهای حکمرانی، دولت حداکثری
  • طاهره ندایی*، محمد دخیلی رنج جو صفحات 41-57
    در این ایام، جهان با مفهومی بسیار سهمناک به نام کرونا ویروس آشنا شد. ویروسی که به تنهایی عجز بشر خصوصا جهان پیشرفته غربی باآن همه ادعا و امکانات محیرالعقول را در برابر قدرت لایزال الهی به روشنی آشکار ساخت. در این میان ایران اسلامی با اتکا به جهادگران مخلص و جان برکف خود، نقش بسزایی در کنترل ویروس کرونا ایفا نمود و در کنار دولت و با اتکا به توان بخش مردمی و جهادگر خود، به کمک مردم شتافت. این پژوهش به دنبال بررسی مدیریت جهادی و جهادگران: نقش پشتیبان در هماهنگی جهادگران و بیماران در کنترل بیماری کرونای شهر قم، است. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی مفهوم مدیریت جهادی، گروه های جهادی، پشتیبان و نقش آن ها در کنترل ویروس کرونا خواهد پرداخت. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است. نتایج این پژوهش نشان داد که حضور نیروی پشتیبان در گروه های جهادی باعث سرعت عمل و صرفه جویی در زمان و امکانات جهت کمک به مردم می شود.
    کلیدواژگان: کرونا، مدیریت جهادی، گروه های جهادی، پشتیبان
  • مریم ادیب زاده* صفحات 59-70
    اخیرا همه گیری بیماری کرونا ویروس جدید (Covid-19) منجر به ایجاد استرس و اضطراب زیادی در سراسر جهان شده است. اکثر کشورها برای کنترل شیوع کووید-19 تصمیم به استفاده از قرنطینه گرفته اند؛ و بنابراین میزان استفاده از فضای مجازی افزایش یافته است. دین، دین داری و هویت دینی نیز، در نظریه ها و پژوهش های تجربی علوم اجتماعی همواره مورد توجه بوده است. به نظر می رسد که این، یک امر پذیرفته شده و عمومی در میان دانشمندان علوم اجتماعی است که هویت دینی، نقش پررنگی در زندگی مردم دارد. در بحث هویت دینی، برخورداری از دین و تعالیم مذهبی مشترک در یک جامعه مورد توجه قرار می گیرد. با توجه به شدت یافتن فرایندهای توسعه و نوسازی در جوامع کنونی، مذهب همچنان در تمام ابعاد خود، به عنوان منبعی مهم برای هویت و معنا بخشی در جهان متجدد به شمار می رود. این مقاله به دنبال تبیین شاخصه های دین داری و مصداق های آن در فضای مجازی است به این منظور ابتدا تعاریفی از دین داری ارایه شده و سپس شاخصه های مربوط به آن معرفی می گردد و سپس به بیان مصداق های آن در فضای مجازی پرداخته می شود تا از خلال بحث روشن گردد که تنها راه سلامت روان و آرامش بخشی، قرار گرفتن در مامن دین و دین داری است و با توجه به شرایط همه گیری بیماری کرونا و توسعه فضای مجازی بهترین راهکار تبیین شاخصه های دین داری در فضای مجازی است. نویسنده امید دارد با نوشتن مقاله حاضر سهمی هرچند کوچک در گسترش فرهنگ دین داری در فضای مجازی بردارد.
    کلیدواژگان: دین داری، شاخصه، فضای مجازی، کووید-19
  • جواد حق گو*، غلامعلی سلیمانی صفحات 71-84

    سرمایه اجتماعی از موضوعات مهمی است که در پاندمی کرونا و نوع عملکرد دولت ها در قبال این بحران بیش ازپیش مورد توجه ناظران قرار گرفته است. یکی از اصلی ترین پرسش های مربوط به موضوع سرمایه اجتماعی به نوع عملکرد رسانه های دولتی در بحران هایی ازاین دست معطوف است. عملکردی که طبیعتا در شرایط بحرانی باید از یک وحدت رویه و عقلانیت واحد برخوردار باشد. فقدان چنین وحدت و عقلانیتی بدون شک آثار ناخوشایندی بر سرمایه اجتماعی کشورها می گذارد. در این پژوهش با طرح این سوال که عملکرد رسانه های دولتی ایران در یک هفته اول بحران کرونا چه نسبتی با سرمایه اجتماعی کشور داشته، تلاش شده تا با ارایه یک چارچوب مفهومی و تبیین «تاثیر رسانه ها بر سرمایه اجتماعی»، عملکرد سه خبرگزاری دولتی ایرنا، صداوسیما و فارس واکاوی شود. بدین منظور با بهره مندی از روش تحلیل محتوا، عملکرد سه خبرگزاری فوق در دو موضوع؛ جلب مشارکت عمومی در مواجهه با بحران و همچنین میزان اعتماد به عملکرد دولت (قوه مجریه) در شرایط بحرانی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد درباره دو موضوع مشارکت عمومی و اعتماد به عملکرد دولت یازدهم می توان نقش متغیرهای مداخله کننده بر عملکرد رسانه ها را تا حدودی مشاهده کرد. این متغیرها در مقوله اعتماد به عملکرد دولت بیشتر از مقوله مشارکت عمومی مشاهده می شود.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، بحران کرونا، رسانه های دولتی ایران، مشارکت عمومی در مواجهه با بحران، اعتماد به دولت در بحران
  • غلامحسین حسینی نیا*، مرضیه بختیاری صفحات 85-103
    بیماری کووید-19 علاوه بر تهدید سلامت افراد، زیان های جبران ناپذیری به بدنه اقتصاد در سطح جهانی وارد کرد و بیشتر کسب وکارها را با رکود و زیان مواجه ساخت. در این راستا، این تحقیق به دنبال ارایه الگوی مدیریت بحران در شرایط همه گیری کووید-19، با تمرکز بر مقوله تاب آوری کسب وکارها است. روش پژوهش، تحلیل محتوا و کیفی است. بدین منظور چالش های این بحران در پنج سطح مشتمل بر «منطقه ای/سیاسی، جهانی، اقتصاد کلان، بنگاه و سطح خانوار» شناسایی شد. سیاست های کسب وکار در بحران کووید-19 نیز مشتمل بر «سیاست های جهانی، حمایتی، تجاری، مالی و سیاست پولی» مشخص گردید. مولفه های مدیریت بحران کووید-19 نیز مشتمل بر «معماری سازمانی، سازمان دهی جهت پاسخگویی، بازطراحی مدل کسب وکار، شک و شهود، ارزیابی مستمر، اعطای اختیارات، ایمنی روان شناختی، گروه های انعطاف پذیر و توانمندی حل سریع مسیله» هستند. درنهایت راهکارهای حاکمیتی و سازمانی جهت تاب آوری کسب وکارها در این بحران پیشنهاد گردید. همچنین راهکارهای حاکمیتی مشتمل بر «آینده نگاری و سناریوسازی، اولویت بندی، مراقبت از فعالیت زیرساخت ها، تامین بودجه دولتی، تامین مالی از مسیرهای جدید، شناسایی اقشار آسیب پذیر، توانمندسازی و توسعه صنایع برخط، ارایه مشوق های مشروط، هدایت پاداش ها جهت تعدیل تقاضا، فرهنگ سازی جهت مشارکت و ایجاد اعتماد عمومی، تقویت، تشویق و همکاری جهت توسعه سرمایه اجتماعی (رسمی و غیررسمی)» است. راهکارهای سازمانی نیز مشتمل بر «زنجیره تامین، مشتریان، کارکنان، مالی، تبلیغات و بازاریابی، پذیرش و قبول واقعیت و انطباق پذیری، تقویت تحقیق و توسعه و گروه های تخصصی، اشتراک گذاری اسناد و اطلاعات، شناسایی نقاط اهرمی، افرایش تحمل ابهام، همدلی همبستگی و تقویت روحیه مشارکت، ادغام و اتحاد راهبردی و ایده پردازی، نوآوری، اقدامات کارآفرینانه و ابتکاری» است.
    کلیدواژگان: کووید-19، مدیریت بحران، تاب آوری، کسب وکار، راهکارها
  • زهرا رومیانی* صفحات 105-114

    بیمارستان ها ساختار، هدفی خاص و نقشی محوری در پویایی نظام های اجتماعی، اقتصادی و روانی در جامعه دارند. درمان فجایع، حوادث و بحران ها، مسایل پیچیده و بحث برانگیز برای بخش بهداشت به حساب می آید. تاب آوری سازمانی هدف موثری است که به طور مداوم به عملکرد سازمان در طول فجایع و موقعیت های بحرانی به خصوص شرایط کرونایی جهان امروز کمک می کند؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر اولویت بندی ابعاد تاب آوری سازمانی در مواجهه با شرایط بحرانی کرونا در بیمارستان های شهر خرم آباد است. در پژوهش توصیفی-کاربردی حاضر که در بیمارستان های شهر انجام شده است، ابعاد و حیطه شناسایی شده جهت سنجش سطح تاب آوری سازمانی در بیمارستان ها، در قالب پرسش نامه در اختیار کارشناسان و متخصصان مربوطه قرار گرفت و سپس نظرات آن ها دریافت شد. درنهایت در این پژوهش کارکنان و مدیران بیمارستان های شهر خرم آباد به عنوان جامعه و تعداد 200 نمونه برای مطالعه انتخاب و پرسشنامه با طیف لیکرت طراحی و بین نمونه مورد مطالعه توزیع شد. نتایج تحقیق از روایی و پایایی بالا برخوردار بود و به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون فریدمن برای اولویت بندی و تحلیل عامل تاییدی جهت شناسایی ابعاد تاب آوری سازمانی استفاده شده است. نتایج نشان داد که بااهمیت ترین عامل ازنظر جامعه آماری در مورد تاب آوری سازمانی از دیدگاه مدیران و کارکنان بیمارستان، رهبری و تصمیم گیری، استفاده از دانش و تجربه، تعهد مدیریت، آمادگی، مشارکت موثر همگانی و ارتباطات و کار گروهی است؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که هرچند میزان سطح رهبری، دانش و تجربه، تعهد مدیریت و آمادگی بیمارستان ها در مقابل بحران کرونا بیشتر باشد می توان بهتر این بحران را مهار و کنترل نمود.

    کلیدواژگان: تاب آوری، بحران کرونا، بیمارستان، خرم آباد
  • اکبر بهمنی*، حسین نازک تبار صفحات 115-124
    شیوع و همه گیری جهانی ویروس جدید کرونا به عنوان یک بیماری پاندمیک، سبب ایجاد ترس و اضطراب در کشورهای مختلف شد و نگرانی آن در مناطق روستایی به دلیل کمبود امکانات بهداشتی و در برداشتن جمعیت بالای سالمند بیش از مناطق دیگر است. این بیماری نه تنها سبب نگرانی هایی در ارتباط با سلامت جسمی افراد شده بلکه سبب تعدادی از بیماری های روان شناختی نیز شده است. در این شرایط، یکی از راه های کاهش آسیب پذیری در نواحی روستایی ارتقاء سطح تاب آوری است پژوهش حاضر با -هدف بررسی تاثیر سرمایه معیشتی بر تاب آوری روستاییان با وقوع یک بحران واقعی به نام شیوع کرونا ویروس با نقش میانجی بهزیستی اجتماعی انجام شده است. این پژوهش از نظر روش، توصیفی- تحلیلی و از نو ع پیمایشی است. داده های موردنیاز با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، بررسی های میدانی و به کمک ابزار پرسشنامه در سطح خانوار گردآوری شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 160 نفر از سرپرستان خانوار منطقه چوب بست از توابع شهرستان بابل بود که با استفاده از روش سرشماری تمام آن به عنوان نمونه انتخاب شدند. پس از گردآوری داده ها، تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد سرمایه های معیشتی بر تاب آوری روستاییان در شرایط کرونا در سطح اطمینان 95 درصد تاثیر مثبت و معناداری دارد. هم چنین، سرمایه معیشتی بر بهزیستی اجتماعی و بهزیستی اجتماعی بر بهبود تاب آوری روستاییان تاثیر معناداری دارد. بنابراین می توان با تقویت حمایت های اجتماعی و سرمایه های معیشتی زمینه را برای بهبود تاب-آوری روستاییان فراهم نمود.
    کلیدواژگان: همه گیری کرونا، سرمایه معیشتی، تاب آوری، بهزیستی اجتماعی
|
  • Nuredin Bakhtiari *, Hamidreza Khaledi, Saman Hosseinkhani, Behzad Hemmati Pages 5-14

    The reduction of pathogenicity due to the biological structure of the virus envelope was targeted in this study. Therefore, considering the effect of the prepared solution (Nardin 19) on enveloped viruses, the aim of this study was to investigate the preventive effects of this solution on SARS co-2 virus and H1N1 flu on Vero cell line cells, respectively. And red blood cells The results of this study showed that nardin 19 solution significantly (P <0.001) reduced 2 logs of SARS Co-2 virus in approximately 2 minutes. Also, the results of hemagglutination test for H1N1 influenza virus showed that this solution was able to reduce the virus titer from 516 units to 2 units of hemagglutination in approximately 2 minutes (P <0.001). The results of cytotoxicity test for Nardin 19 solution showed that this solution had no toxicity or lethal effect on Vero cells and red blood cells in one hour. Considering that one of the main ways of penetration of SARS-2 virus and H1N1 flu is through the mouth and nose and also the significant effectiveness of nardin 19 solution in reducing the concentration of these viruses in approximately 2 minutes, according to this use Nardin 19 solution can be suggested as a suitable candidate for the prevention of Quid 19 and influenza as a mouthwash and nasal drops solution.

    Keywords: Increase resilience, Reduce vulnerabilities, COVID 19 diseases, Influenza H1N1
  • Mohaddeseh Larypoor *, Mehran Abdollahi Pages 15-28

    In today's world threatened by pathogens, humans are forced to discover new solutions to these pathogens. SARS-CoV-2 is one of the newest threats to the human race, which has increased the incidence of coronary heart disease due to mutations in it. On March 11, 2020, the World Health Organization (WHO) declared the outbreak of corona virus as a pandemic disease. One of the goals of international virologists is to identify the mechanisms of resistance of the human body to the virus and to use these mechanisms to treat or prevent coronary heart disease. That is, even if we do not know what the right vaccine is, perhaps by carefully studying the immune systems of people who have improved, we can create similar antibodies that are injected into a muscle and increase the number of antibodies produced by millions at a time. Asymptomatic outbreaks of coronavirus in individuals may pose an important public health problem. CT scans are a great way to diagnose patients with the new coronavirus pneumonia. For a patient whose first symptom is fever, CT imaging is necessary as soon as possible. This article examines the structure and function of the virus, mutations, routes of transmission, symptoms, laboratory diagnosis, interpretation of the COVID-19 test, prevention, the latest treatment options, and the latest statistics on the number of cases worldwide.

    Keywords: SARS-CoV-2, COVID-19, Pandemic
  • Ehsan Aghamoahammadaghaee *, Fatollah Rahimi Pages 29-39
    Introduction
    The idea of “public contribution” in running domestic affairs is a measure of public rights which can be effective only under supports and protections of government and the Constitution. Additionally, “recognizing” or “fulfilling” the citizens’ rights in determining their fate can lead to high public contribution and participation. In this vein, to encourage citizens for public contribution, most states try to localize and organize legal contributions in both national and international arenas and have found that people’s increasingly presence and role in society’s leadership is more effective than any other structural and normative factor in achieving government’s goals.
    Method
    The present paper is based on cause-and-effect analysis of data while data collection technique is based on library and documents studies in order to answer research questions.
    Findings
    It seems that considering radical changes in global modes and current emergency conditions including Covid-19 pandemic, an attitudinal change – albeit untold – has happened in the world’s ruling methods and practices. By expressing the fact that keeping human health and life take priority over any other issues including radical rights of human contribution, governments are now pursuing a policy based on limitation and prohibition of human contribution to social events and public places.
    Conclusion
    In conclusion, it should be noted that adopting such policies is a serious threat and reduces public contribution. By emphasizing the necessity of citizens’ contribution in the society, the present paper attempted to provide an image on tangible transformation in global governance paradigms and tendency to Nanny State Model influenced by Covid-19 pandemic crisis.
    Keywords: Covid-19 Pandemic Crisis, Limitation of Public Participation, Nanny State, public participation
  • Tahereh Nedaei *, Mohammad Dakhili Ranjjo Pages 41-57
    These days, the world is familiar with a very terrible concept called the corona virus. A virus that has disclosed the incapability and frustration of human beings and communities against the boundless power of God, especially in the advanced Western world with all its unbelievable facilities. Meanwhile, Islamic Republic of Iran, relied on sincere and self-devoting Jihadists and played a significant role in controlling the corona virus and rusehed to aid its people along with the government. This study tried to investigate the Jihadists’ management and their supporting role in helping patients and controlling Corona Virus Disease in Qom city. In this regard, it was attempted to examine the concept of Jihadi management, Jihadi groups and support and their role in controlling the corona virus. The research method was descriptive-analytical. The results of this study showed that the presence of support forces in Jihadi groups sped up the operation and saved time and facilities needed to help the people.
    Keywords: CORONA, Jahadi Management, Jahadi Groups, supporter
  • Maryam Adibzadeh * Pages 59-70
    The recent epidemic of the new coronavirus (Covid-19) has caused a great deal of stress and anxiety around the world. Most countries have decided to use quarantine to control the prevalence of Covid-19. Asa result, the use of cyberspace has increased. Religion, religiousness and religious identity have always been considered in empirical theories and studies of social sciences. It seems to be a generally accepted fact among social scientists that religious identity plays a major role in people's lives. In the discussion of religious identity, having a common religion and religious teachings in a society is considered.Due to the intensification of development and modernization processes in today's societies, religion is still considered in all its dimensions as an important source of identity and meaning in the modern world. This article seeks to explain the characteristics of religiousness and its examples in cyberspace. For this purpose, it was first tried to identify religiousness and then its related characteristics were introduced along with its examples in cyberspace. It was also clearly discussed that the only way to mental health and relaxation is to seek refuge in religion and religiousness. During the pandemic virus, cyberspace can play a significant role in illustrating the characteristics of religiousness.
    Keywords: COVID 19, Cyberspace, Indicator, religiousness
  • Javad Haghgoo *, Gholamali Soleymani Pages 71-84

    Social capital is one of the most important issues in the corona pandemic and how governments respond to this crisis is of great significance. One of the main questions related to the subject of social capital is how the media influence. This is the action that must naturally have a unified procedure and a single rationality in critical situations. Undoubtedly, the lack of such unity and rationality has adverse effects on the social capital of countries. The present study tries to find an answer to the question of how the performance of Iranian state media in the first week of the Corona crisis was related to the country's social capital, In this regard, it was attempted to provide a conceptual framework and explain the "impact of media on social capital". To collect the required data, the state news agencies IRNA, IRIB and Fars were investigated. For this purpose, using the content analysis method, the performance of the above three news agencies were examined in two issues: attracting public participation in the face of the crisis as well as the degree of trust in the performance of the government (executive branch) in critical situations. Regarding the two issues of public participation and trust in the performance of the Eleventh Government, the findings revealed the role of interfering variables on the performance of the media can be observed to some extent. These variables were seen more in the category of trust in government performance than in the category of public participation.

    Keywords: Corona Crisis, Iranian state media, public participation in the face of crisis, Social capital trust in the government in crisis
  • Gholamhossein Hosseininia *, Marziyeh Bakhtiari Pages 85-103
    In addition to threatening people's health, Covid-19 has inflicted irreparable damage on the world economy and has left most businesses in recession. In this regard, this study aims to provide a crisis management model (Covid-19) for business resilience. The research method is content analysis, and qualitative. In this regard, the challenges of the crisis were first identified at five levels: "regional / political, global, macroeconomic, enterprise and family level." Business policies in the Covid-19 crisis also included "global, supportive policies, Trade, Finance and Monetary Policy”. The components of covid-19 Crisis Management were also identified, including "organizational architecture, organization to respond, business model redesign, skepticism, continuous evaluation, authority, psychological safety, flexible groups and the ability to solve problems quickly." and finally, governing and organizational strategies for resilience of businesses in this crisis were proposed.Based on this, governing strategies include “foresight and scenario building, prioritization, infrastructure activity care, government funding, financing from new routes, identifying vulnerable groups, empowering and developing online industries, providing incentives. Conditions include rewarding demand to moderate demand, creating a culture of participation and building public trust; strengthening, encouraging and cooperating to develop social capital (formal and informal). Organizational solutions also include "supply chains, customers, employees, finance, advertising and marketing, acceptance and accepting reality and adaptability, strengthening R&D and specialized teams, sharing documents and information, identifying leverage points, increasing ambiguity tolerance, empathy." "Solidarity and strengthening the spirit of cooperation, integration and strategic unity and giving ideas, innovation, entrepreneurial and innovative initiatives were also considered.
    Keywords: Business, COVID-19, crisis management, Resilience strategies
  • Zahra Romiani * Pages 105-114

    Hospitals have a specific structure and purpose and play a pivotal role in the dynamics of social, economic and psychological systems in a society. For the health sectors, disasters, accidents and crises are complex and controversial issues. Organizational resilience is an effective goal that continuously contributes to the organization's performance during disasters and critical situations, especially in today's corporate world. Therefore, the purpose of this study is to prioritize the dimensions of organizational resilience in the face of coronary crisis in hospitals in Khorramabad. The identified dimensions and domains of organizational resilience assessment of hospitals were provided to the relevant experts and specialists in the form of a questionnaire and then their opinions were received. In this study, the staff and managers of Khorramabad hospitals comprised the population out of which 200 participants were selected for the study. A Likert scale questionnaire was designed and distributed among the participants. The results of the study had a high validity and reliability. In order to analyze the data, Confirmatory Factor Analysis was used to identify the dimensions of organizational resilience and Friedman test was used to prioritize the dimensions. According to the results and based on the opinions of the managers and staff, leadership and decision-making, use of knowledge and experience, commitment of management, readiness, effective public participation and communication and teamwork were the most significant factors in organizational resilience. Thus, it can be concluded that the higher the level of leadership, knowledge and experience, commitment of management and readiness of hospitals is, the greater and better the corona crisis can be controlled.

    Keywords: Corona Crisis, hospital, Khorramabad, resilience
  • Akbar Bahmani *, Hosein Nazoktabar Pages 115-124
    The global outbreak of the new corona virus as a pandemic disease has caused fear and anxiety in various countries, and its concern in rural areas is due to lack of health facilities and the inclusion of an elderly population more than other areas. . This disease has not only caused concerns about people's physical health but also caused a number of psychological illnesses. In these circumstances, one of the ways to reduce vulnerability in rural areas is to improve the level of resilience. The virus has been mediated by social welfare. This research is methodical, descriptive-analytical and survey type. The required data were collected using library studies, field surveys and questionnaires at the household level. The statistical population of the present study included 160 heads of households in the wooded area of ​​Babol city, who were selected as a sample using the census method. After data collection, data analysis was performed using SPSS and AMOS software. The results show that livelihood capital has a positive and significant effect on the resilience of villagers in corona conditions at the level of 95% confidence. Also, the results of livelihood capital have a significant effect on social welfare and social welfare on improving the resilience of villagers. Therefore, by strengthening social support and livelihood capital, it is possible to provide the ground for improving the resilience of the villagers.
    Keywords: Corona virus epidemic, rural livelihood, livelihood capital, resilience, social well-being