فهرست مطالب

نشریه گیاه پزشکی کاربردی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، شهریور 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/17
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عادله ایوبی فر، داریوش شهریاری، مژده ملکی صفحات 53-62

    در این بررسی واکنش 27 رقم از ارقام گوجه فرنگی موجود در کشور با جدایه هایAlternaria alternata f.sp. lycopersici جمع آوری شده از مناطق مختلف ارزیابی شد. بدین منظور ابتدا اقدام به جمع آوری جدایه هایA. alternata از مناطق مختلف و جهت اثبات بیماری زایی از رقم گوجه فرنگی Peto Early-CH (رقم حساس به بیماری شانکر ساقه) استفاده شد. برای شناسایی عامل بیماری اندازه گیری های لازم به دو صورت ماکروسکوپی و میکروسکوپی صورت گرفت. به این ترتیب که رنگ پرگنه قارچ و سایر ویژگی های ماکروسکوپی آن روی محیط کشت بررسی و اندام های قارچی نیز زیر میکروسکوپ بررسی شدند و برای هر جدایه میانگین قطر100 اسپور و کنیدیوفور محاسبه گردید. سایر مشخصات نظیر تعداد دیواره، اندازه طول و عرض و رنگ نیز مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام آزمایش از بین نمونه های جمع آوری شده یک جدایه بر اساس شاخص شدت بیماری بر روی رقم حساس انتخاب گردید. گیاهچه های ارقام انتخاب شده پس از کاشت و انتقال به گلدان ها در شرایط گلخانه با سوسپانسیون جدایه قارچی عامل مزبور در آزمایشات جداگانه مایه زنی شدند. برای اندازه گیری درصد وقوع بیماری (Disease severity index) روی ساقه، پس از سپری شدن دوره کمون و ظهور علایم بیماری، وضعیت آلودگی گیاهچه ها و هر جدایه جهت محاسبه شاخص شدت بیماری درتیمار ها، بوته ها از نظر گسترش طولی و عمق لکه-های شانکر در قسمت-های طوقه و ساقه ارزیابی شد و بر اساس مقیاس نمره دهی از صفر تا 5 درجه آلودگی تعیین شد. نتایج ارزیابی-ها نسبت به شانکر ساقه نشان داد که سه رقم Ps 550 و Xamen و Super Set در ارزیابی سطح زیر منحنی پیشرفت بیماری در ساقه ارقام مورد بررسی، کم ترین سطح پیشرفت را نشان دادند و به عنوان ارقام مقاوم شناخته شدند. به منظور بررسی تولید ترکیبات خارج سلولی توسط قارچ و تعیین نقش آن در ایجاد بیماری، جدایه های عامل بیماری در محیط PDB (محیط کشت سیب زمینی- دکستروز مایع) Potato Dextrose Broth کشت شدند. گیاهچه ها و برگچه های گوجه فرنگی برای بررسی حساسیت به ترشحات برون سلولی (توکسین) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج زیست سنجی برگ و گیاهچه ها و واکنش برگ ها با نتایج حاصل از واکنش ارقام روی ساقه مشابه نبودند اما با توجه به اینکه این بیماری بیش ترین خسارت را روی ساقه گوجه فرنگی ایجاد می نماید سه رقم ذکر شده می تواند به عنوان رقم نسبتا مقاوم معرفی شوند.

    کلیدواژگان: شانکر ساقه، Alternaria alternata، گوجه فرنگی، مقاومت ارقام
  • سید افشین سجادی، هدی عاصمی، محمدرضا نجفی، غلامرضا مرادی صفحات 63-71

    عامل بیماری ساق زخم توتون، Rhizoctonia solani از عوامل مهم بیماری ‌زای توتون است، که در تمام نقاط دنیا پراکنده بوده و می تواند موجب خسارت محصول در کشور های تولید کننده توتون گردد. یکی از روش ‌های نوین کنترل بیماری‌ های گیاهی استفاده از عصاره های گیاهی است. این طرح با هدف بررسی فعالیت ضد قارچی عصاره‌ های گیاهی بر روی قارچ‌ عامل ساق زخم توتون در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار در مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش در سال 1393 اجرا شد. تیمارها شامل عصاره های نعناع گربه ای، توتون ارقام بارلی21، کا326 و باسما 2-178 با غلظت دو در هزار، نیکوتین با غلظت یک در هزار، قارچ کش تیوفانات متیل با غلظت 25 گرم در 100 لیتر آب و شاهد محلول پاشی با آب بود. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر عصاره های گیاهی بر درصد کنترل قارچ‌ عامل ساق زخم توتون در سطح احتمال 1 بین تیمار های مورد استفاده اختلاف معنی داری داشته است. مقایسه میانگین تیمار ها نشان داد که قارچ کش تیوفانات متیل، عصاره های نعناع گربه ای و توتون رقم بارلی21 به ترتیب با 95/84، 32/78 و 3/73 درصد کنترل بیش ترین تاثیر را در کنترل بیماری داشتند. بنابراین، عصاره گیاهان نعناع گربه ‌ای و توتون می توانند به عنوان قارچ کش طبیعی جهت کنترل قارچ عامل بیماری‌ ساق زخم توتون مورد کاربرد قرار گیرند.

    کلیدواژگان: <Rhizoctonia solani>، توتون، عصاره گیاهی
  • صبا سوهانگر، وحید زرین نیا، سعید محمدزاده نمین صفحات 73-82

    امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهان برای کنترل بیماری ها، به دلیل مزایایی که بر ترکیبات شیمیایی دارند، مورد توجه و تحقیق قرار گرفته است. استفاده از اسانس های گیاهی به دلیل داشتن خواص دارویی، ضد قارچی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی متابولیت های ثانویه در کنترل عوامل بیماری زا رو به پیشرفت است. در این پژوهش تاثیر کارایی سه اسانس گیاهی شامل اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum)، دارچین (Cinnamomum zeylanicum) و نعناع (Mentha sp.) و محلول کیتوزان در پیشگیری و در مان بیماری سوختگی غلاف برنج ناشی از قارچRhizoctionia solani در آزمایشات درون شیشه و درون زیوه مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با 500 تیمار و 3 تکرار انجام گرفت. تیمار های مورد بررسی در این پژوهش شامل سه فاکتور اسانس هر کدام در پنج سطح غلظت (100، 200، 400، 600، 800، 1000 میلی گرم در لیتر) و فاکتور کیتوزان در دو سطح غلظت 800 و 1000 میلی گرم در لیتر و همچنین دو شاهد شامل شاهد مثبت (محیط کشت PDA همراه با سم تیلت) و شاهد منفی (محیط کشت سیب زمینی-دکستروز- آگار فاقد اسانس)، هر تیمار دارای سه تکرار و هر تکرار نیز خود شامل سه ظرف پتری (برای تمام تیمار ها و کنترل های مثبت و منفی) بود. به منظور بررسی نحوه تاثیر تیمار های مختلف روی رشد قارچ R. solani پس از اختلاط اسانس ها با محیط کشت، قطر پرگنه رشد یافته بصورت روزانه تا زمان پر شدن کامل ظرف پتری شاهد مورد بررسی قرار گرفت. درصد بازدارندگی غلظت‌ های مختلف اسانس‌ ها با بهره‌ گیری از فرمول ابوت تعیین شد. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی کامل اسانس‌ ها (MIC)و حداقل غلظت قارچ کشی اسانس ها (MFC) نیز محاسبه شد. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد که در آن هر اسانس به عنوان یک فاکتور و غلظت های مختلف اسانس ها، سطوح مختلف هر فاکتور در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد اسانس های دارچین و زیره بازدارندگی 100 درصدی از رشد قارچ R. solaniرادر غلظت های ppm 200 داشتند. همچنین اسانس نعناع و کیتوزان بازدارندگی 100 درصدی در غلظت های 600 و 1000 را از خودشان نشان دادند. علاوه بر این سه عصاره دارچین، زیره و نعناع با درصد بازدارندگی به ترتیب 67/81، 50/82 و 33/83 نتایج یکسانی را نشان دادند، کیتوزان نیز با 50 درصد بازدارندگی کم ترین میزان بازدارندگی از رشد قارچ بیماری زا را بر روی گیاه نشان داد.

    کلیدواژگان: سوختگی غلاف برنج، Rhizoctionia solani، اسانس، زیره سبز، دارچین، نعناع، کیتوزان، کنترل بیولوژیک
  • حسن قهاری صفحات 83-95

    تغییرات فصلی جمعیت زنبور های پارازیتویید تخم سن گندم (شامل Scelionidae و Encyrtidae) در پنج منطقه مختلف ورامین شامل جواد آباد، ده‌ماسین، قرچک، عسگر آباد و پیشوا مطالعه گردید. هفت گونه‌ پارازیتویید شامل Telenomus chloropus،Trissolcus basalis ،Tr. grandis ،Tr. rufiventris ، Tr. semistriatus، Tr. vassilieviوOoencyrtus telenomicida از ورامین و مناطق اطراف جمع‌ آوری شدند. بر اساس نمونه ‌برداری‌ ها، در منطقه قرچک چهار گونه‌ T. semistriatus، T. grandis،T. vassilievi و T. rufiventris جمع‌ آوری شدند که دو گونه‌ T. semistriatus و T. grandis جزو گونه ‌های غالب منطقه‌ بودند. میانگین درصد پارازیتیسم T. semistriatus همواره بیش تر از سایر گونه ‌های رقیب بود و بالا ترین درصد پارازیتیسم آن (63/44%) در تاریخ 1/3/1393 حاصل گردید. در منطقه پیشوا پنج گونه پارازیتویید شامل T. grandis،T. vassilievi،T. semistriatus، T. chloropus و T. basalis جمع‌ آوری شدند که T. grandisوT. vassilieviجزوگونه ‌های غالب بودند. پارازیتیسم زنبور های T. grandis و T. vassilievi از تاریخ 21/1/1393 آغاز و حداکثر درصد پارازیتیسم (89/27 درصد) برای T. grandis در تاریخ 1/3/1393 و برای گونه‌ T. vassilievi (39/22 درصد) در تاریخ 8/3/1393 به دست آمد. پارازیتویید های منطقه جواد آباد شامل سه گونه‌ T. rufiventris، T. grandisوTelenomus chloropusبودند کهT. rufiventris به عنوان گونه‌ غالب تعیین گردید. آغاز فعالیت پارازیتیسمی آن از تاریخ 28/1/1393 و حداکثر آن در تاریخ 17/2/1393 و به میزان 44/26 درصد به دست آمد. پارازیتویید های جمع‌ آوری شده از منطقه ده‌ماسین چهار گونه‌ T. semistriatus، T. vassilievi، T. grandis و O. telenomicida بودند که دو گونه‌ T. semistriatus و O. telenomicida جزو گونه های غالب منطقه بودند. حداکثر پارازیتیسم برای گونه‌ T. semistriatus در ابتدای خرداد و برای گونه‌ رقیب آن (O. telenomicida) یک هفته بعد و در تاریخ 8/3/1393 به دست آمد. پارازیتویید های فعال در منطقه عسگرآباد شامل شش گونه‌ O. telenomicida، T. rufiventris، T. vassilievi، T. grandis، T. semistriatus و T. simoni بودند که سه گونه‌ اول جزو گونه‌ های غالب منطقه بودند. بالا ترین درصد پارازیتیسم برای گونه‌ T. vassilievi در تاریخ 8/3/1393 و 68/16%، برای گونه‌ T. rufiventrisدر تاریخ 8/3/1393 و 21/13% و برای گونه‌ T. grandisدر تاریخ 15/3/1393 و به میزان 72/23% تعیین گردید. در رابطه با نسبت جنسی پارازیتویید های فوق، میانگین درصد ماده‌ های تولید شده در تمام مناطق نمونه ‌برداری بیش تر از نر ها بود.

    کلیدواژگان: تغییرات فصلی جمعیت، پارازیتوئید، Scelionidae، Encyrtidae، سن گندم، گونه غالب، ورامین
  • سیده مطهره موسوی، مژده ملکی، داریوش شهریاری صفحات 97-109

    آنتراکنوز لوبیا توسط (Sacc. and Magnus) Briosi and Cav., Colletotrichum lindemuthianumایجاد می ‌شود که یکی از مهم ‌ترین بیماری ‎های لوبیا در مناطق نسبتا سرد، مرطوب و معتدل است. خسارات وارده به محصول می ‌تواند در صورت کاشت ارقام حساس لوبیا در شرایط مساعد شدید یا کلی باشند. در بررسی این بیماری ابتدا جدایه ‌های مختلف قارچ از مناطق غرب و شمال کشور جمع ‌آوری گردید، خالص‌ سازی و اثبات بیماری زایی روی رقم تلاش حساس به بیماری با سوسپانسیون اسپورspore/ml 6+10× 2-1 روی برگ‌ ها در گلخانه انجام شد. سپس اختلاف بیماری زایی جدایه‌ ها، مانند روش اثبات بیماری زایی روی رقم تلاش تعیین گردید. شدت شاخص بیماری 15روز بعد از اسپورپاشی به روش ون شونوون و پاستور-کورااس صورت گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده از کل نمونه ‌برداری ‌ها از مناطق مختلف، جمعا 11 جدایه خالصC. lindemuthianum به دست آمد که اکثرا دارای قدرت بیماری زایی بالا بودند ولی از نظر شاخص شدت بیماری متفاوت و در محدوده بین 98-2/22 درصد قرار گرفتند. در بررسی واکنش 40 رقم یا ژنوتیپ لوبیا به عامل بیماری در شرایط گلخانه در شش رقم (تاز، پاچه باقلا-رگه قرمز، الماس، شکوفا، دانشکده، درسا) و چهار ژنوتیپ (21676، 940040، 920040 و 31167) با درجه آلودگی کم تر از 3 واکنش مقاومت ”R” (25% کل ارقام و ژنوتیپ ‌ها) مشاهده شد، در حالی که هشت ژنوتیپ یا رقم واکنش نیمه مقاوم ”MR”را نشان دادند و سایرین در گروه حساس ”S” قرارگرفتند.

    کلیدواژگان: Colletotrichum lindemuthianum لوبیا، بیماری زایی، رقم
  • سپیده سادات آقازاده نایینی، سمیه فراهانی، عباس ناصحی صفحات 111-117

    بیمارگر های گیاهی سالانه مسیول بروز خسارات اقتصادی شدید در کشاورزی و محیط زیست در سراسر دنیا هستند. به کارگیری روش های کنترلی مناسب، مقرون به صرفه و عاری از آلودگی های زیست محیطی در بیماری های گیاهی به طور مداوم در حال توسعه است. در سال های اخیر استریل کردن عوامل بیماری زای گیاهی توسط پلاسمای سرد یکی از مهم ترین موضوعات پژوهشی در دنیا محسوب می گردد. پلاسما به گاز یونیزه ‌شده‌ ای اطلاق می ‌شود که همه یا بخش قابل توجهی از اتم‌ های آن یک یا چند الکترون از دست داده و به یون ‌های مثبت تبدیل شده است، نظیر گونه های فعال اکسیژن، رادیکال های آزاد OH و... ، که با نابود سازی اسید های چرب غیر اشباع و مولکول های پروتیین در غشای سلولی بیمارگر های قارچی منجر به مرگ قارچ و در نتیجه تیمار گیاهان آلوده می گردد. در این مقاله مروری، به تاثیرات پلاسمای سرد اتمسفری بر قارچ های بیماری زای گیاهی و چگونگی عملکرد آن به عنوان یک ابزار کنترلی موثر به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی های ناشی از آن پرداخته می شود

    کلیدواژگان: پلاسمای سرد اتمسفری، گونه های فعال اکسیژن، رادیکال های آزاد، کنترل، قارچ های بیماری زای گیاهی
|
  • Adeleh Ayoobi Far, Dariush Shahriari, Mojdeh Maleki Pages 53-62

    In this study the reaction of 27 tomato cultivars available in the country with isolates of Alternaria alternata f.sp. lycopersici collected from different regions were evaluated. For this purpose, to collect isolates from different regions and the pathogenicity of tomato varieties Pete Early-CH (susceptible to stem canker) was used. To identify the pathogen measurements were carried out in both macroscopic and microscopic. In this way, the color of the Colony and other macroscopic properties of the medium were examined under a microscope to examine the treatment of fungal spores and conidiophores and 100 were measured for each isolate was determined as the average. Other specifications, such as number of walls, length, width and color were investigated. A sample collected for testing of isolates susceptible cultivar was selected based on disease severity index. Selected varieties of seedlings after planting and transferred to pots in a greenhouse with suspension isolates of the fungus were inoculated in separate tests to measure disease incidence (Disease severity index) on the stem, after the elapse of the incubation period and the rise . Results of the evaluation showed that three varieties of stem canker Ps 550 and Xamen and Super Set in evaluating the area under the curve progression of the disease in stem cultivars, showed the lowest levels of development and were identified as resistant varieties. In order to study the fungus producing extracellular compounds and their role in the disorder, disease-causing bacteria in the PDB (infantry, dextrose liquid culture medium potatoes) Potato Dextrose Broth were killed. Tomato seedlings and leaflets for susceptibility to extracellular secretions (toxins) were evaluated. .

    Keywords: Stem canker, Alternaria alternata, Tomato, cultivar
  • Seyed Afshin Sajjadi, Hoda Assemi, MohammadReza Najafi, Gholamreza Moradi Pages 63-71

    Tobacco Sore Shin caused by Rhizoctonia solani is an importatnt agent that distributed worldwide and causes yield losses in tobacco growing countries. One of the new methods of plant disease control is application of plant extracts. This research was performed to evaluate the antifungal activity of plant extracts on the causal organism of tobacco Sore Shin disease. The study was conducted on a completely randomized block design with 7 treatments and four replications in Tirtash Research and Education Center in 2014. Treatments included catmint, tobacco varieties (Burley21, K326 and Basma 178-2) extracts with concentrations of 2 per 1000, nicotine with concentrations of 1 per 1000, Thiophanate methyl fungicide with concentration of 25 gram in 100 liter water and the check sprayed with water. The results of variance analysis showed that the effect of plant extracts on control percentage of tobacco Sore Shin disease agent was significantly different at 1% probability level. Mean comparison of treatment showed that Thiophanate methyl fungicide, catmint and tobacco, Burley 21 cultivar extracts had the most effect in disease control with 84.95, 78.32 and 73.3 percent respectively. Therefore, the extracts of catmint and tobacco can be considered as natural fungicide for control of causal agent of tobacco Sore Shin.

    Keywords: <Rhizoctonia solani>, Tobacco, plant extract
  • Saba Souhangar, Vahid Zarrinnia, Saeed Mohammadzade Namin Pages 73-82

    The use of natural compounds for disease control and prevention has been considered because of the benefits. Using herbal essences has been developed due to having medicinal properties, antifungal, antibacterial and antioxidant secondary metabolites in the control of pathogens. In this study, the performance of three plant essential oils Cumin (Cuminum cyminum), cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) and peppermint (Mentha sp.) and soluble chitosan in the prevention and treatment of rice sheath blight caused by the fungus Rhizoctionia solani in vitro and in Ziveh, were studied. This experiment was done in a completely randomized design with 500 treatments and 3 replications. Treatments consisted of three factors essential oils, each in five different concentrations (100, 200, 400, 600, 800, 1000 ppm) and the Factor chitosan in two concentrations 800 and 1000 milligram per liter and also two control included a positive control (culture medium along with tilt PDA) and negative control (dextrose agar medium potatoes without oil). Each treatment consists of three replicates each also includes three petri dish (for all treatments and positive and negative controls), respectively. Inhibition of different concentrations was determined using the Abbott formula. The full minimum inhibitory concentration of essential oils (MIC) and minimum fungicidal concentration of essential oils (MFC) was also calculated. The factorial experiment was considered in a completely randomized design with three replications in which every essence as a factor and different concentrations of essential oils, different levels of each factor. The results showed that essential oils of cinnamon and cumin inhibited 100% of the growth of R. solani were in effect concentrations ppm 200. The essential oil and chitosan 100% inhibition at concentrations of 600 and 1000 were one of their own. In addition to these three extracts of cinnamon, cumin and mint with a percentage of inhibition, respectively, 67/81, 50/82 and 33/83 showed similar results, with 50% inhibition chitosan least inhibition of pathogenic fungi on plant show.

    Keywords: Rice sheath blight, Rhizoctionia solani, Essence, cumin, Cinnamon, mint, Chitosan, Biological control
  • Hasan Ghahari Pages 83-95

    Population fluctuation of sunn pests’ parasitoids (Scelionidae and Encyrtidae) was studied in 5 different localities of Varamin including, Javad-Abad, Dehmacin, Gharchak, Asgar-Abad and Pishva. Seven parasitoid species including, Telenomuschloropus, Trissolcusbasalis, Tr. grandis, Tr. rufiventris, Tr. semistriatus, Tr. vassilievi and Ooencyrtustelenomicida were collected from the mentioned regions. Upon the samplings in Gharchak, 4 species, T. semistriatus, T. grandis, T. Vassilievi and T. Rufiventris, were collected which of these T. semistriatus and T. grandis were determined as dominant species. Mean percent parasitism of T. semistriatus was higher than the other species and the highest parasitism (44.63%) was obtained in 22 May 2014. In Pishva, 5 parasitoids, T. grandis, T. vassilievi, T. semistriatus, T. chloropus and T. Basalis, were collected, which T. grandisand T. vassilievi were the dominant. The parasitism of these two parasitoids were started in 10 April 2014 and the maximum parasitism of T. grandis(27.89%) in 22 May 2014 and for T. vassilievi (22.39%) in 29 May 2014. Parasitoids of sunn pest in Javad-Abad were identified as T. rufiventris, T. grandis and Telenomus chloropus which of these, T. rufiventris was determined as the dominant species. The beginning of its parasitism activity was observed in 17 April 2014 and its maximum (26.44%) in 7 May 2014. The collected species in Dehmacin were included T. semistriatus, T. vassilievi, T. grandis and O. telenomicida which 2 species T. semistriatus and O. telenomicida were the dominant. The maximum percent parasitism was obtained in 22 May 2014 for T. semistriatus and 29 May 2014 for O. telenomicida. Six parasitoid species including, O. telenomicida, T. rufiventris, T. vassilievi, T. grandis, T. semistriatus and T. simony were collected from Asgar-Abad, which of these 3 first species were the dominant species. The highest percent parasitism for T. vassilievi(16.68%) and T. rufiventris (13.21%) was obtained in 22 May, 2014, and for T. grandis(23.72%)in 5 June 2014. Regarding to sex ratio of parasitoids, mean percent of emerged females was more than the male production in all sampled regions.

    Keywords: Population fluctuation, parasitoid, Scelionidae, Encyrtidae, Sunn pest, Dominant species, Varamin
  • Sayeed Motahareh Mousavi, Mojdeh Maleki, Dariush Shahriari Pages 97-109

    Bean anthracnose caused by Colletotrichum lindemuthianum (Sacc. and Magnus) Briosi and Cav., is one of the major diseases of common bean in relatively cool, wet cultivation areas of tropical and temperature regions. Crop losses can be severe or total, especially when susceptible cultivars are grown in a conductive environment for disease. In this study, first different fungal isolates were obtained from the west and north areas in Iran, purification and pathogenicity done on susceptible cultivar “Talash” with spore suspension with concentrations of 1-2 ×10 6 spores/ml on leaves in the greenhouse. Then the virulence of isolates conducted like pathogencity method on Talash cultivar. Disease severity index, 15 days after the spore spraying was rated using the method described by Van Schoonhoven and Pastor-Corrales. A total of 11 isolates C. lindemuthianum were obtained based on the results of sampling from different regions that had mostly high virulence, with different severity indices of the disease, ranging between 22.2 to 98. In reaction study of 40 bean cultivars or genotypes to causal agent in greenhouse conditions, six cultivars (Naaz, Pachebaghela- ragehghermez, Almas, Shekoofa, Daneshkadeh, Dorsa) and four genotypes (920040, 940040, 21676 and 31167) with infection degree less than 3 showed resistant “R” (25% of all varieties and genotypes) whereas eight genotypes or varieties showed moderately resistant reaction “MR” and the rest were considered as susceptible “S”.

    Keywords: Colletotrichum lindemuthianum, common bean, pathogenicity, cultivar
  • Sepideh Sadat Aghazadeh Naeeni, Somayeh Farahani, Abbas Nasehi Pages 111-117

    Plant pathogens cause severe economic losses in agricultural crops and the environment around the world. The use of appropriate, cost-effective and none polluting control procedures on plant diseases is still developing. In recent years, cold plasma sterilization plant pathogens have been considered one of the most important research topics in the world. Ionized gas called plasma is referred to as a substantial portion which has lost all or a remarkable amount of its atoms and electrons and positive ions. Such as reactive oxygen species, OH free radicals and etc. which comes fungi disease by the destruction of fatty asides and protein molecules placed inside the cell membrane of pathogenic fungi which brings to plant infection. In this review study, the cold atmospheric plasma and its effects are considered on plant pathogenic fungi as a tool used for effective control preventing the spread of pollution which is due to be addressed

    Keywords: words: Biological control, Atmospheric cold plasma, reactive oxygen species, OH free radicals, Control, plant pathogenic fungi