فهرست مطالب

رسانه - سال سی و سوم شماره 1 (پیاپی 126، بهار 1401)

فصلنامه رسانه
سال سی و سوم شماره 1 (پیاپی 126، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اردشیر زابلی زاده، جواد صادقی*، علیرضا پورجعفری صفحات 5-41
    وقوع جرم، یکی از آسیب های اجتماعی است که پیامدهای نامطلوب و مخربی را برای جامعه به دنبال دارد. از همین روی، جهت جلوگیری از این آسیب ها، نهادهای درگیر از جمله رسانه ها، می توانند تاثیرهایی در پیشگیری از وقوع آن و درنهایت کاهش جرایم داشته باشند. هدف اصلی پژوهش، طراحی الگوی روزنامه نگاری تلویزیونی، برای پیشگیری از جرم بود. داده های این پژوهش، با استفاده از تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته داده ها با دوازده نفر جمع آوری شد، که به طور مشخص سه نفر استاد روزنامه نگاری، سه نفر حقوقدان، سه نفر خبرنگار حوزه قضایی و سه نفر از کارشناسان انتظامی بودند. سپس داده ها، با استفاده از روش تحلیل مضمون و نرم افزار مکس کیود ا نسخه 10، در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی دسته بندی شدند. بر این اساس، 11 مضمون فراگیر، 27 مضمون سازمان دهنده و 205 مضمون پایه شناسایی، درآخر نیز شبکه مضامین ترسیم شد. مضامین فراگیر با مضمون هایی چون: "پیش نیاز های رسانه ای پیشگیری از جرم"، "مخاطب شناسی"، " کارکردهای رسانه ای"، "هنجارهای رسانه ای پیشگیری از جرم"، " اعتمادزایی رسانه ای"، " برجسته سازی"، " برقراری امنیت روانی اجتماعی عمومی"، "چارچوب بندی"، "حفظ اخلاقیات رسانه ای"، "ویژگی های خبرنگار" و " تکالیف خبرنگار" به دسته بندی نهایی رسید. بنابراین، برای پیشگیری از جرم باید از الگوی خوشه ای روزنامه نگاری تلویزیونی بهره گرفت. این الگو شامل دو راهبرد رسانه ای: پرهیز از ایجاد هراس اجتماعی و به کار بستن تاکتیک قطره چکانی در اخبار چالشی، و دو وظیفه رسانه ای: حفظ حریم اخلاقی و خصوصی و پرهیز از سوگیری و قضاوت است.
    کلیدواژگان: پیشگیری از جرم، تحلیل مضمون، جرم، رسانه، روزنامه نگاری، مصاحبه
  • محمدصادق نصراللهی* صفحات 43-68

    این پژوهش، با توجه به دیدگاه " لزوم تحلیل تاریخی مسایل فرهنگی و ارتباطی جهت سیاستگذاری"، موضوع انحصار گرایی در مالکیت تلویزیون ایران را مورد کنکاش قرار داده است. بر اساس این دیدگاه، وجود چنین مسیله ای محصول یک میراث تاریخی و انباشت زمانی عمیق و ریشه دار است. این تحقیق ، با روش تحلیل تاریخی، به دنبال پاسخگویی به سه سوال است: 1. نظام مالکیت تلویزیون در ایران، بر اساس اسناد و وقایع تاریخی، چه سیر تحولی را طی کرده است؟ 2. آیا مالکیت تلویزیون از بدو تاسیس تا به امروز، همواره انحصاری بوده است؟ 3. با وقوع انقلاب اسلامی، نظام مالکیت تلویزیون تا چه میزان دستخوش تغییر شده است؟ یافته ها نشان می دهد که خط سیر مالکیت انحصاری تلویزیون، ممتد، عمیق و مستمر بوده است. با وقوع انقلاب اسلامی، اگرچه روح حاکم بر اصل 44 که تعیین کننده نوع مالکیت تلویزیون است، به استناد صورت مشروح مذاکرات مجلس خبرگان رهبری، انحصار زدایی از تلویزیون است، اما در عمل تا سال های اخیر، معنای انحصار از آن اخذ شده و خط ممتد انحصار مالکیتی بعد از انقلاب نیز ادامه یافته است. در سال های اخیر، ابلاغیه رهبری انقلاب، در خصوص سیاست های اصل 44، علی رغم پشتوانه تاریخی، ظرفیت جدیدی برای انحصار زدایی از تلویزیون، به حساب می آید.

    کلیدواژگان: تلویزیون، تاریخ تلویزیون ایران، سازمان صداوسیما، حقوق ارتباطات، سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران، انحصار مالکیتی
  • رسول ملکوتی*، مونا خلیل زاده صفحات 69-97
    با توجه به رشد روزافزون نرخ استفاده از فضای سایبر در دنیای کنونی، چه در سطح کلان (امور دولتی و حاکمیتی) و چه در سطح خرد (میان شهروندی)، از مهم ترین وظایف قانونگذار در این بستر، تامین امنیت، اعم از مدنی و کیفری است. بدیهی است که ارتکاب جرم یا هرعملیات متقلبانه مادون آن، در این فضا با رشد فناوری، روزانه دستخوش تغییر می شود. گاهی، بین جرم ارتکابی و مجازات تعیین شده، تناسبی وجود ندارد، لذا فرد بزهکار، با برآورد دستاورد خود در این فضا و با علم به میزان مجازات تعیین شده، اقدام به ارتکاب جرم می کند. با توجه به اینکه رفتار های بزهکارانه در این فضا، علاوه بر اینکه در هر دو سطح، اعم از زیرساخت های اساسی دولت و امنیت کاربران، میتواند موجب ناامنی شود، و از سوی دیگر، سازوکار متفاوتی از آنچه در قواعد مسیولیت مدنی در فضای واقعی موجود است، برای فضای سایبر از سوی قانونگذار تاکنون تعبیه نشده، به نظر می رسد اریه راهبردی، جهت به روزرسانی برخی از مواد قانون جرایم رایانه ای، با توجه به مقتضیات روز، بتواند تا حد قابل توجهی امنیت هر چه بیشتر را در فضای سایبر تامین کند.
    کلیدواژگان: فضای سایبر، امنیت سایبری، راهبرد حقوقی، جرایم سایبری
  • محسن میرزاابوالحسن خان ایلچی، زهرا خرازی محمدوندی آذر*، نسیم مجیدی قهرودی صفحات 99-126

    ارایه پارادایم برند شخصی سیاسی درون حاکمیتی، مهم ترین هدف این مقاله است و اینکه چه عواملی در خلق برند شخصی سیاسی موثرند و چگونه می توان آن ها را، زیر چتر یک پارادایم قرار داد. برای دستیابی به هدف تحقیق و پاسخ به سوال های اساسی؛ با اتکا به روش کیفی، از راهبردهای تحلیل تماتیک و تحلیل داده بنیاد، جهت استحصال داده ها و بررسی یافته ها استفاده شده است. برای شناخت مولفه های موثر در شکل گیری برندهای سیاسی؛ زندگینامه، تصاویر و کلیپ های انتخاباتی چهار رییس جمهور اخیر ایران، در قالب تحلیل تماتیک سه مرحله ای مورد بررسی قرار گرفته که تمام مضامین معنادار به صورت جدول های انتظام مفهومی و منظومه جامع، شناسایی و طبقه بندی شده اند. در ادامه، برای شناخت سایر مولفه های اثرگذار در برندسازی از آرای متخصصان بهره گرفته شد که در این مرحله، با 10 نفر از کارشناسان ارشد حوزه برندسازی، مصاحبه عمیق صورت گرفت. درنهایت، تمام مولفه های به دست آمده از دو روش تحلیل تماتیک و داده بنیاد، در منظومه ای جامع ارایه و سپس، زیر هشت طبقه از عوامل که سازه های اصلی پارادایم را تشکیل می دهند، طبقه بندی شده که به صورت مدل پارادایمی بازنمایی شده است. در تحقیق حاضر، علاوه برای شناسایی 347 عامل موثر؛ مدل تعالی برند شخصی سیاسی در نظام جمهوری اسلامی نیز ارایه شده است.

    کلیدواژگان: برند، برند شخصی سیاسی، کارزار (کمپین) انتخاباتی، پارادایم برند سازی، الگوی برند شخصی سیاسی
  • مهرناز صفاری نیا*، حسن زارعی محمودآبادی، محیا صفاری نیا صفحات 127-157

    قتل جرج فلوید، در داخل و خارج آمریکا، منشا آثار و پیامدهای متنوعی شد. روایت رسانه ها از این واقعه، هم در شکل گیری اعتراض های گوناگون و هم در بروز تحول های مهم داخل و خارج آمریکا تاثیرگذار بود. مقاله حاضر، این واقعه و اعتراض های ضد نژادپرستانه متعاقب آن را در آمریکا، از دریچه بازتاب های رسانه ای دو جریان سیاسی شناخته شده در ایران مورد بررسی قرار داده است. پژوهش حاضر، بر اساس روش تحلیل محتوای کیفی و به صورت گردآوری و استقرای داده های رسانه های انتخاب شده از دو جریان سیاسی مهم ایران، سامان یافته و ضمن توصیف نحوه عملکرد این رسانه ها و ارایه برخی آمار و داده های کمی معنادار در این زمینه، تحلیلی از داده ها از منظر نظریه برجسته سازی هدف دار ارایه و در پایان گمانه زنی کرده که عملکرد رسانه ای دو جریان سیاسی شناخته شده، در ایران فارغ از پیام های آشکار و ضمنی برای مخاطبان داخلی، چه آثار و نتایجی در عرصه روابط بین المللی، در پنج سطح مطرح شده در بر دارند. یافته های این پژوهش، نشان می دهد که ساختار رسانه ای موجود در ایران و ارتباط رسانه ها با مراجع رسمی کشور، تاثیر غیر قابل تردیدی بر شیوه بازتاب اعتراض های پس از قتل جرج فلوید بر جای گذاشته و همین امر، فعالیت حرفه ای بی طرف و مستقل رسانه ای را، در خصوص وقایع آمریکا، با چالش مواجه ساخته است. برجسته سازی رسانه ای وقایع آمریکا، به عنوان نمادی از تبعیض ساختارمند و همه جانبه در این کشور و نشانه ای از فروپاشی الگوی لیبرالیسم و در مقابل آن، بی توجهی به بسیاری از رویدادها و انعکاس محدود وقایع در حد اعتراض های موردی در یک جامعه دموکراتیک و تذکردهی غیرمستقیم به وضعیت داخلی خود ما، در حوزه نوع مواجهه با اعتراض های مردمی، دو رویکردی است که در رسانه های ایران از طیف اصولگرا و اصلاح طلب بازتاب یافت. هر یک از این دو رویکرد، با جریان های رسانه ای دیگر کشورها، وجوه اشتراک یا تفاوت معنادار دارند.

    کلیدواژگان: جرج فلوید، تبعیض نژادی، اصلاح طلب، اصولگرا، رسانه های ایران
  • مهدی معتمدی، طاهر روشندل اربطانی*، سید وحید عقیلی صفحات 159-176
    تارنماهای خبری از جمله رسانه های جمعی نوین هستند، که به دلیل تسهیل استفاده از فناوری وب، در دهه اخیر، رشد و اعتبار بسیاری یافته اند. اعتبار رسانه ای، ارزشمندترین سرمایه هر بنگاه اطلاع رسانی است و به عنوان یک منبع راهبردی یا یکی از دارایی های اصلی سازمانی، مورد عنایت اصحاب رسانه قرار می گیرد. هدف از انجام این پژوهش، ارایه رهیافتی نوین، به راهبردهای افزایش اعتبار رسانه ای در تارنماهای خبری است. روش پژوهش، روش کیفی با استفاده از نظریه داده بنیاد و نحوه گردآوری داده ها، به مدد مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با 16 نفر از خبرگان پایگاه های خبری بوده است. روش تحلیل داده ها، کدگذاری آزاد، محوری و انتخابی است که درنهایت، ضمن تحلیل محتوای کیفی، مولفه های راهبردی افزایش اعتبار رسانه ای در  تارنماهای خبری تدوین شده است. طبقه های شکل دهنده ساختار ارایه شده، شامل اعتماد رسانه ای (پدیده اصلی)، افزایش اعتبار رسانه ای (راهبرد)، تمایل های رفتاری مخاطب (زمینه حاکم) و مرجعیت خبری است. یافته ها نشان داد که در صورت اعتمادسازی حرفه ای و اعتباربخشی مناسب تارنماهای خبری، می توان به نقش بی بدیل مرجعیت عمومی آنان، در هدایت افکار عمومی و پیشبرد نظام خبری کشور، به مراتب بیش از سایر مولفه ها امیدوار بود و از این ظرفیت مجازی، حداکثر استفاده را به عمل آورد.
    کلیدواژگان: اعتبار رسانه ای، تارنمای خبری، مرجعیت خبری، اعتماد رسانه ای
  • فرناز معصوم زاده* صفحات 179-212
    حروف نگاری دیجیتال، صورت تکامل یافته ارتباطات کلامی در جوامع هوشمند است؛ ارتباطات کلامی ای که برخاسته از نیازهای ارتباطی نوین در رسانه های قرن بیستم میلادی است. از این رو، در این مقاله، با هدف درک اصول حروف نگاری دیجیتال، نخست، این پرسش به میان می آید که در گذار از عصر چاپ به عصر دیجیتال، چگونه انواع حروف نگاری شکل گرفته است. بدین منظور، در آغاز، بعد اندیشه شناختی دگرگونی حروف نگاری چاپی به حروف نگاری پویا ارزیابی می شود. سپس، با تحلیل چگونگی سیر شکل گیری و دگرگونی حروف نگاری دیجیتال در رسانه های دیجیتال، چنین آشکار می شود که در پی نگره های جام بلورین، شعر تجسمی و دریافت عین مشاهده، به ترتیب حروف نگاری شفاف، بیان گرا و تعامل گرا شکل گرفت که نقش مخاطب را، به ترتیب از خواننده به بیننده و سپس به کاربر پیش می برد. پرسش دوم، درباره خاستگاه انواع ارتباطات کلامی در این سه نوع حروف نگاری و نقش آن خاستگاه، در گسترش اصول تخصصی حروف نگاری دیجیتال است. پس به روش اسنادی، شیوه های ارتباطات کلامی در رسانه های چاپی، پویا و دیجیتال از منظر مک لوهان و مانویچ تحلیل می شود؛ چنانکه در پایان، چهار اصل کاربردپذیری، فرامتنی، کرانمندی و تعامل گرایی، با تکیه بر مطالعات جویس یی و همچنین با توجه به خاستگاه رسانه ها و نقش تعیین کننده آن ها در شکل گیری اصول حروف نگاری دیجیتال تشریح و در یک نمودار گرافیکی ارایه می شود. کوتاه باید گفت، حروف نگاری دیجیتال، برآمده از اندیشه دریافت عین مشاهده است که بر اساس نظریه مک لوهان، عضو مصنوعی جدیدی از بدن انسان را امتداد می دهد. این نوع از حروف نگاری، با نیمکره راست مغز درک می شود و با توجه به اینکه نقش مخاطب، در ارتباط با این حروف نگاری از بیننده و شنونده، به کاربر تغییر می کند، یک هنر تعاملی است که با کمک این چهار ویژگی، نوعی ارتباط کلامی چندوجهی و همزمان ایجاد می کند؛ ارتباط  کلامی که در گذشته به واسطه گفتار و نوشتار محدود به ارتباط دیداری و شنیداری بود.
    کلیدواژگان: حروف نگاری دیجیتال، رسانه های نوین، ارتباطات کلامی، اصول حروف نگاری دیجیتال
  • میثم فرخی*، مریم آریایی صفحات 215-250

    شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و حضور جمعیتی عظیم در تشییع پیکر او، به عنوان یک فرمانده نظامی، رویدادی کم نظیر و قابل توجه بود که مانند بسیاری از رویدادهای بزرگ خبری در دنیا می توانست از دریچه نگاه خاص رسانه های بین المللی با جهت گیری های سیاسی متفاوتشان پوشش داده شود. پژوهش حاضر، با هدف مقایسه پوشش خبری تشییع شهید سلیمانی، بین رسانه های موافق و مخالف جبهه مقاومت انجام شد. روش پژوهش، تحلیل محتوای کمی و ابزار گردآوری داده ها نیز پرسشنامه معکوس بود. جامعه آماری تحقیق کلیه اخبار مرتبط با تشییع پیکر سردار قاسم سلیمانی از شنبه 14 دی ماه تا 28 دی ماه 1398، است که این اخبار، در تعدادی از رسانه های موافق جبهه مقاومت، مانند تارنماهای خبری العالم (عربی)، پرس تی وی (انگلیسی)، المیادین (عربی) و المنار (عربی) با مجموع 158 خبر، در این بازه زمانی با موضوع تشییع شهید سلیمانی و در رسانه های مخالف جبهه مقاومت، مانند تارنماهای خبری العربیه (عربی)، الحره (عربی)، بی بی سی (انگلیسی) و سی ان ان (انگلیسی) با مجموع 128 خبر، با این موضوع منتشر شده است. در تحقیق حاضر، تمام شماری صورت گرفت و نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد، تفاوت معناداری میان پوشش خبری این رویداد، در رسانه های موافق و مخالف جبهه مقاومت وجود داشته است، به این شکل که رسانه های موافق جبهه مقاومت، به شکل معناداری، توجه بیشتری به این رویداد داشته، جهت گیری رسانه ای آن ها با تیترهای اقناعی و تبلیغی و صفت های مثبت، برای شخص قاسم سلیمانی، مشهودتر بوده است. در روند تولید اخبار، رسانه های مخالف جبهه مقاومت از نرم خبر و تنوع قالب بیشتری، نسبت به رسانه های موافق جبهه مقاومت بهره برده اند و در عوض، اخبار رسانه های موافق جبهه مقاومت بیشتر خبر صرف بوده است. در رسانه های مخالف جبهه مقاومت، عناصر خبری در لید برجسته تر از رسانه های موافق جبهه مقاومت هستند؛ اما در رسانه های موافق جبهه مقاومت، تعداد ارزش های خبری به کاررفته در خبر، برجسته تر از رسانه های مخالف بوده است. با این حال، گرچه بین دو دسته رسانه موافق و مخالف جبهه مقاومت به لحاظ منابع مورد استناد به مراسم تشییع پیکر شهید سلیمانی تفاوت معنا داری وجود دارد، اما در زمینه استفاده از منابع ایرانی آمارهای همسانی به دست آمده است.

    کلیدواژگان: پوشش خبری، قاسم سلیمانی، رسانه، جبهه مقاومت
  • مهری بهار، معصومه شمس اسمعیلی* صفحات 251-283

    ین پژوهش، با هدف شناخت ابعاد اصلی نمایش مصرف سلبریتی ها به مطالعه یکی از برنامه های واقع نمای سلبریتی محور در زیرگونه سبک زندگی به نام شام ایرانی 2 پرداخته است. در مبانی نظری از مفهوم مصرف آشکار یا تظاهری تورستین وبلن، در روش از تحلیل محتوای کیفی، برای ارایه یک طبقه بندی کلی و از نشانه شناسی جان فیسک برای تحلیل دقیق تر استفاده شد. از پرسش های مهم پژوهش، این است که این برنامه چگونه در سطوح واقعیت و بازنمایی، ایدیولوژی مصرف گرایی را ترویج می کند. با تفکیک برنامه، به دو بخش اصلی محیط بیرون از منزل (شامل خرید، ماشین، اطراف منزل میزبان و فضای کلی شهر) و محیط داخل منزل (شامل آشپزخانه، ورود و پذیرایی، پشت میز غذا و امتیازدهی) روشن شد که چطور در هر بخش، رمزگان سطح واقعیت و سطح بازنمایی، با هم ترکیب شده تا کلان روایت و ایدیولوژی مصرف گرایی را منتقل کنند. نتایج پژوهش نشان می دهد که مقوله مصرف نمایشی افراد مشهور، در چهار بعد اصلی بدن، پوشش، غذا و لوازم منزل، به مخاطب عرضه می شود

    کلیدواژگان: سلبریتی، مصرف گرایی، ژانر واقع نما، فرهنگ شهرت، سبک زندگی
|
  • Ardeshir Zabolizadeh, Javad Sadeghi *, Alireza Pourjafari Pages 5-41
    Crime is a social harm that has adverse and destructive consequences for society. Therefore, to prevent such harm, the institutions involved, media included, can have play a role in crime prevention and containing. The main purpose of this study is to design a model of television journalism to prevent crime. The data of this study were collected using a semi-structured interview technique with twelve people, namely three professors of journalism, three lawyers, three reporters of the judiciary affairs and three law enforcement experts. The data were then categorized into three stages of open, axial, and selective coding, using the context analysis method and MAXQDA software version 10. Based on this, 11 comprehensive themes, 27 organizing themes and 205 basic themes were identified and finally a network of themes was drawn. Comprehensive themes such as: "Media Prerequisites for Crime Prevention", "Audience", "Media Functions", "Crime Prevention Media Norms", "Media Trust", "Promotion", "Establishing Public Psychosocial Security","Framing","Upholding of Media Ethics", "Reporter Characteristics" and "Reporter Tasks" were finalized. Therefore, the model of television journalism clusters should be used to prevent crime. This model includes two media strategies: avoiding social panic and using dripping tactics in challenging news, and two media tasks: maintaining moral and private privacy and avoiding bias and judgment.
    Keywords: Crime Prevention, content analysis, crime, Media, Journalism, Interviews
  • Mohammadsadegh Nasrollahi * Pages 43-68

    This study, considering the "the need for historical analysis of cultural and communication issues for policy making", has explored the issue of monopoly in the ownership of Iranian TV networks. Existence of such an issue is the product of extensive and deep-rooted historical heritage and time accumulation. This research, using historical analysis method, is an attempt answer three questions: According to historical documents and events, how the ownership system of television network in Iran has changed? Has the ownership of TV networks ever been monopolized, since their establishments? In post Islamic Revolution, to what extent this system of ownership has changed? Findings show that the exclusive ownership of television has been continuous, prevailing and deeply-routed. Following the victory of the Islamic Revolution, although the ruling of the Article 44 of the country’s Constitution, which determines the type of ownership of television networks, and the detailed Minutes of Meeting of the Assembly of Experts, is the de-monopolization of television, in practice in recent years, the meaning of the concept of monopoly has been taken away and the trend of monopoly of the ownership of the TV networks, has continued. In recent years, the instruction issued by the Supreme Leader regarding the rulings of the Article 44, despite the historical background, has created a new potential for the de-monopolization of the ownership of the TV networks.

    Keywords: Television, History of Iranian Television, Radio, Television Organization, communication law, National Radio, Television Organization of Iran, Property Monopoly
  • Rasool Malakouti *, Mona Khalilzadeh Pages 69-97
    Due to growing use of the cyberspace in today's world, both at the macro level (governmental and administration) and at the micro one (inter-citizenship), one of the most important tasks of the legislators in this respect, is to provide security, both civil and criminal. Undoubtedly, committing of a crime or any other wrongdoing, in this cyberspace, is changing daily with the growth of technology. Sometimes, there is no proportionality between the crime committed and the punishment imposed, and that’s why the offender, by evaluating his what he/she achieves by his wrongdoing in this cyberspace and the extent of punishment foreseen for a specific committed crime, commits the intended crime. Given that delinquent behavior in this space, can lead to insecurity, in both levels  of major governmental infrastructures and users’ security. Meanwhile, no mechanism different from civil liability determined for crimes committed in real space, for wrongdoings in cyberspace by the Legislation so far, it seems that providing a strategy, to update some articles of the cybercrime law,
    Keywords: Cyberspace, Cyber Security, legal strategy, Cybercrime
  • Mohsen Mirzaabolhassan Khan Ilchi, Zahra Karazi Mohammadvandi Azar *, Nassim Majidi Pages 99-126

    Introducing the personal-political brand paradigm within establishment(government) governance is the main goal behind this research work and what factors are effective in creating a personal-political brand and how they can be placed under the umbrella of a single.  To achieve the goal of the research work and answer basic questions; Relying on qualitative method, thematic analysis and data analysis, strategies have been used to extract data and review the findings. To identify the effective components in the formation of political brands; The biographies, pictures and election video clips of the four recent presidents of Iran have been examined in the form of a three-stage thematic analysis in which all meaningful themes have been identified and classified in the form of conceptual and comprehensive system tables. Then, in order to identify other influential components in branding, the opinions of experts were used, at which stage, in-depth interviews were conducted with 10 senior experts in the field of branding. Finally, all the components obtained from the thematic and data analysis methods are presented in a comprehensive system and then, under eight categories of factors that constitute the main structures of the paradigm, are classified and represented as a paradigm model. In addition to identifying 347 effective factors; The promotion model of personal-political brand in the Islamic Republic is also presented.

    Keywords: Brand, Personal-Political Brand, election campaign, Branding Paradigm, Personal-Political Brand Model
  • Mehrnaz Saffarinia *, Hassan Zarei, Mahya Saffarinia Pages 127-157

    The assassination of George Floyd, had various consequences both inside the United States and byound. The media coverage of this event was influential both in generating numerous protests and leading to important developments inside and outside the US. The present article examines this incident and the subsequent anti-racism protests in the United States, through the media coverage of two well-known political faction in Iran. The present study is based on qualitative content analysis method and collecting data from selected media on reaction of two important political faction in Iran towards the said event in the US, and while describing the performance of these media and providing some statistics and meaningful quantitative data in this field, presents an analysis of data from the perspective of purposeful highlighting theory and finally, speculates about the performance of the Iranian media about the two well-known political factions, regardless of the explicit and implicit messages they had for domestic audiences and international relations, at five discussed level. The findings of this study show that the structure of the media in Iran and the relationship of the media with the official authorities of the country, has an undeniable impact on the way of reflecting the protests after the killing of George Floyd and undermining of their professional neutrality and independence in covering the events taken place in the United States. The Iranian media coverage of the events in the United States as a symbol of systematic and pervasive discrimination and a sign of the collapse of the liberalism and in contrast to disregarding many events and the limited coverage of events as occasional protests in a democratic society, and indirect reference made about our own domestic situation and dealing with popular protests, are two approaches that have been reflected in Iranian media about the fundamentalist and reformist factions. Each of these approaches have some meaningful commonality and difference with media in other countries.

    Keywords: George Floyd, Racial Discrimination, Reformist, fundamentalist, Iranian Media
  • Mehdi Motamedi, Taher Roshandel Arbatani *, Seyad Vahid Aqili Pages 159-176
    News websites are one of the modern mass media, which have grown and gained credibility in the last decade due to the facilitating use of web technology. Media credibility is the most valuable asset of any media outlet and is considered by the media as a strategic resource or one of the core organizational assets. The purpose of this research work is to provide a new approach to strategies to increase media credibility in news websites. The research was carried out using qualitative method and data-based theory and data collection method, with the help of in-depth and semi-structured interviews with 16 experts of news databases. The method of data analysis is open, axial and selective coding, which finally, while analyzing qualitative content, strategic components of increasing media credibility in news websites, have been developed. The shaping categories of the proposed structure include media trust (main phenomenon), increasing media credibility (strategy), audience behavioral tendencies (prevailing context), and news authority. The findings showed that in case of professional trust building and proper credibility of news websites, one can hope for the irreplaceable role of  heir public authority in guiding public opinion and promoting the country's news system, far more than other components, and make maximum use of this virtual capacity.
    Keywords: Media Credibility, website, News authority, Media trust
  • Farnaz Masoumzadeh * Pages 179-212
    Digital typography is the evolving form of verbal communication in smart societies. This type of communication originates from the new communication needs in twentieth century media. In this article, which is aimed at understanding the principles of digital typography, the first question is how different types of typography were formed in the transition from the printing age to the digital era. For this purpose, at the beginning, the ideological dimension of the transformation of printed typography into dynamic typography is evaluated. Then, by analyzing how digital typography is formed and transformed in digital media, it was revealed that following The crystal Goblet visual poetry and the perception of the same observation, in a clear, expressive and interactive typography, respectively, which formed the role of the reader, and then from reader to viewer and finally leads to the user. The second question is about the origin of different types of verbal communication, within these three types of typographies and the role of that origin, in the development of specialized principles of digital typography. Thus, based on documentary research method, various forms of verbal communication in print, dynamic and digital media are analyzed from the perspective of McClellan and Manovich; and finally, the four principles of usability, meta-textual, limitation and interactionism are explained and presented in a graphic diagram based on Joyce's studies and also considering the origin of media and their determining role in shaping the principles of digital typography. In short, digital typography is the result of the idea of ​​receiving the same observation, which, according to McClellan's theory, extends a new artificial organ of the human body. This type of typography is understood by the right hemisphere of the brain, and since the role of the audience in relation to this typography changes from viewer and listener to user, it is an interactive art that with the help of these four features, a kind of multifaceted verbal communication and simultaneously creates; verbal communication that in the past was limited to visual and auditory communication through speech and writing.
    Keywords: Digital Typography, New media, Verbal Communications, Principles of Digital Typography
  • Meysam Farokhi *, Maryam Ariaee Pages 215-250

    The martyrdom of General Qasem Soleimani and the participation of a very large number of people in his funeral procession, as a military commander, was a unique and significant event that like many major news events in the world, was covered by the global media with different political orientation and affiliation. The aim of this study was to compare the news coverage of Martyr Soleimani's funeral by the media in favor and against the Resistance Front. The research method was quantitative content analysis and the data collection tool, was a reverse questionnaire. The statistical population of the study are all the news related to the funeral ceremony of General Qasem Soleimani from Saturday, January 5 to January 10, 2017. The news of this event was covered by both pro and anti- Resistance Front media such as Al- Alam (Arabic), Al- Mayadeen (Arabic) Al-Manar (Arabic)and Press TV (English) with a total 158 news items, as pro Resistance and Al-Arabia and Al- Horriyah, both Arabic and BBC and CNN, as English and anti- Resistance media with a total news story of 128 about the said funeral service. Total counting was carried out in relations to this research work. The results of testing of the hypotheses showed that there was a significant difference between the news coverage of this event among the media for and against the Resistance Front, so that the media in favor of the Resistance Front, significantly paid more attention to this event, and their orientation, by using persuasive and publicity headlines about the positive characteristics of Qasem Soleimani, has been quite evident. The media opposed to the Resistance Front in their news making process, have used more soft news and variety of formats in comparison to the supportive media of the Resistance Front. In anti-resistance media, news elements are more prominent in the lead section of the news story than pro-resistance media; but in the pro-resistance media, the number of news values ​​used in the news story were more prominent than in the opposing media. However, although there is a meaningful difference between the two media groups for and against the Resistance Front, but concerning the use of Iranian sources in news writing, there are similarities in provided statistics provided.

    Keywords: news coverage, Qasem Soleimani, Media, Resistance Front
  • Mehri Bahar, Masoomeh Shams Esmaeili * Pages 251-283

    The present research work is aimed at finding out the main dimensions of the consumerism displayed by celebrities by studying one of the celebrity reality-based programs about the lifestyle, called Iranian Dinner 2. Concerning the theoretical foundations, the concept of overt or show-offing consumption of Thorstein Weblen was used, and methodically, qualitative content analysis was used to provide a general classification, and John Fisk's semiotics was used for a more detailed analysis. One of the important questions of the research is how this program promotes the ideology of consumerism at the levels of reality and representation. By separating the program into two main parts of the outdoor environment (including shopping, car, residential district and the general atmosphere of the city) and indoor environment (including kitchen, entrance and reception, around the dining table and scoring) how in each section, the codes of the level of reality and the level of representation, are combined to convey the macro-narrative and the ideology of consumerism. The results revealed that the concept of show- offing consumption of celebrities, in the four main dimensions of the body, clothing, food and home furniture, is presented to the audience.

    Keywords: Celebrity, Consumerism, Reality Genre, Culture of Fame, Lifestyle