فهرست مطالب

میکروب شناسی مواد غذایی - سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اعظم مهربان، محسن وظیفه دوست *، زهره دیدار، محمدحسین حداد خداپرست، معصومه مهربان سنگ آتش صفحات 1-15

    در این مطالعه شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس گیاه Salvia chorasanica به روش GC-MS انجام گرفت. سپس نانوامولسیون اسانس به روش اولتراسوند تهیه شد و پایداری اندازه ذرات آن در طی دو هفته نگهداری در دمای محیط توسط DLS مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی ماکروامولسیون و نانواموالسیون اسانس S. chorasanica علیه شش باکتری بیماری زا و سه کپک عامل فساد غذایی به روش میکرودایلوشن بررسی شد. نتایج نشان داد اسانس مذکور دارای 20 ترکیب شیمیایی مختلف بود. اندازه ذرات نانوامولسیون در طی دو هفته از 83/91 به 61/193 نانومتر افزایش یافت. فرم نانوامولسیون اسانس اثر ضدمیکروبی بیشتری در مقایسه با ماکروامولسیون آن علیه همه میکروارگانیسم های مورد مطالعه داشت. همچنین اثرضدمیکروبی ماکروامولسیون و نانوامولسیون اسانس بر باکتری های گرم مثبت بیشتر از گرم منفی بود. در بین باکتری های بیماری زا باکتری گرم مثبت Bacillus cereus بیشترین حساسیت را به نانوامولسیون اسانس نشان داد و دارای کمترین MIC،   µl/ml125/3  بود.  به علاوه،  MIC و MFC نانوامولسیون اسانس علیه هر سه کپک به ترتیب µl/ml 25/6 وµl/ml  5/12 تعیین شد. بدین ترتیب غلظت موثره کمتری از اسانس در فرم نانوامولسیون برای کنترل میکروارگانسیم های موادغذایی مورد نیاز خواهد بود و از اثرات سوء به کارگیری غلظت های بالای اسانس جلوگیری می شود.

    کلیدواژگان: Salvia chorassanica، اسانس، نانوامولسیون، فعالیت ضدباکتریایی، فعالیت ضدکپکی
  • ندا نوروزی، حسن ممتاز *، الهه تاج بخش صفحات 16-23

    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان آلودگی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از نمونه های ماهی و میگو صید شده از خلیج فارس انجام شد. در کل 240 نمونه آبزیان صید شده از خلیج فارس شامل 120 نمونه ماهی و 120 نمونه میگو از استان بوشهر جمع آوری شد. حضور انتروکوکوس فکالیس با استفاده از کشت میکروبی و آزمون های بیوشیمیایی تایید شد. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های انتروکوکوس فکالیس با استفاده از روش دیسک انتشاری مورد ارزیابی قرار گرفت. پنجاه و چهار نمونه از کل 240 (50/22 درصد) نمونه های مورد مطالعه، آلوده به انتروکوکوس فکالیس بودند. آلودگی به انتروکوکوس فکالیس در نمونه های ماهی و میگو به ترتیب 30 و 15 درصد بود. جدایه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از نمونه های ماهی و میگو بیشترین میزان مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک های جنتامایسین (100 درصد)، تتراسایکلین (100 درصد)، اریترومایسین (100 درصد)، سفازولین (74/90 درصد) و تری متوپریم-سولفامتوکسازول (88/88 درصد) داشتند. مقاومت نسبت به کلرامفنیکل در هیچکدام از جدایه ها دیده نشد. نتایج مطالعه نشان داد که ماهی و میگو می توانند به عنوان منابع احتمالی انتروکوکوس فکالیس مقاوم به آنتی بیوتیک در نظر گرفته شوند. بنابراین پخت کامل غذاهای دریایی قبل از مصرف، رعایت بهداشت در مراکز صید و فروش آبزیان می تواند از بروز عفونت های گوارشی ایجاد شده بوسیله سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک انتروکوکوس فکالیس جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، مقاومت آنتی بیوتیکی، میگو، ماهی
  • سعید اکبری، زهره دیدار *، محسن وظیفه دوست، بهاره حاجی رستملو، مهناز محتشمی صفحات 24-34

    مطالعه حاضر با هدف بررسی ترکیب شیمیایی عصاره آبی- الکلی فلفل سیاه (Piper nigrum) و تمرکز بر فعالیت ضد بیوفیلمی احتمالی آن علیه دو باکتری  Bacillus subtilisوPseudomonas aeruginosa  در شرایط آزمایشگاهی و در شرایط شبیه سازی شده مدل غذایی انجام شد. برای شناسایی ترکیب شیمیایی عصاره فلفل سیاه از کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی (GC-MS) استفاده شد. فعالیت ضد بیوفیلمی عصاره فلفل سیاه با استفاده از روش الایزا ریدر در طول موج 570 نانومتر اندازه گیری شد. نتایج آنالیز GC-MS نشان داد که عمده ترکیبات موجود در عصاره فلفل سیاه شامل d-3-Carene  69/20 درصد، Limonene 18 درصد، Caryophyllene 90/17 درصد و b-Pinene 52/10 درصد است. براساس نتایج به دست آمده در این تحقیق عصاره آبی- الکلی فلفل سیاه با غلظت 50 درصد بیشترین اثر را در ممانعت از تشکیل بیوفیلم در هر دوباکتری مورد آزمون را داشت. علاوه بر این، بین اثر ضد بیوفیلمی عصاره فلفل سیاه (50 درصد) و پراستیک اسید (5/0 درصد) در غلظت مشابه تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین اختلاف معناداری از نظر نوع محیط رشد باکتری (محیط کشت TSB و عصاره ماهی) از نظر تشکیل بیوفیلم باکتریایی در حضور عصاره فلفل سیاه وجود نداشت.

    کلیدواژگان: بیوفیلم عصاره آبی-الکلی فلفل سیاه، subtilis Bacillus، Pseudomonas aeruginosa
  • نسرین آذرجم، علیرضا شهاب لواسانی*، انوشه شریفان صفحات 35-54

    در این تحقیق افزودن عصاره چای سبز بر ویژگی های زنده مانی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازیی و برخی از ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی بررسی شد. تیمارهای T1، T2، T3 و T4 به ترتیب حاوی صفر (شاهد)، دو، چهار و شش درصد عصاره چای سبز و مقدار تلقیح لاکتوباسیلوس کازیی برای همه تیمارهاcfu/ml  108 در نظر گرفته شد. هر تیمار دارای سه تکرار و آزمایشات به صورت طرح کاملا تصادفی در طی روزهای یک، هفت و 14 از دوره نگهداری انجام شد. بیش ترین اسیدیته(دورنیک) و کمترین pH مربوط به T4 بود. بیش ترین درصد ماده خشک مربوط به تیمار T1 (شاهد) می باشد.از نظردرصد چربی تفاوت معنی داری مشاهده نشد(p>0.05) و مقدار چربی کلیه تیمارها ثابت بود. بیشترین درصد سینرسیس مربوط به تیمار T4 بود. از نظر ویژگی های آنتی اکسیدانی و ارزیابی فنل کل،کم ترین درصد فنل کل و ویژگی های آنتی اکسیدانی مربوط به تیمار T1 (شاهد) و تیمار حاوی عصاره چای سبز بیشتر دارای درصد فنل بیشتری بودند. بیشترین میزان زنده مانی سویه لاکتوباسیلوس کازیی در تیمار حاوی 6 درصد عصاره چای سبز گزارش شد. ارزیابی حسی نیز نشان داد کلیه تیمارها با گذشت زمان از نظر امتیازات حسی داده شده توسط ارزیابان حسی روند کاهشی نشان دادند با این حال تیمار شاهد (T1) دارای بیش ترین امتیاز حسی و نزدیک ترین تیمار به تیمار شاهد، تیمار B حاوی دو درصد عصاره چای سبز می باشد.  افزودن عصاره چای سبز تا سطح دو درصد علاوه بر بهبود قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس کازیی بر ویژگی های حسی ماست قالبی تاثیر نامطلوبی ندارد.

    کلیدواژگان: سینرسیس، لاکتوباسیلوس کازئی، زنده مانی، فعالیت آنتی اکسیدانی
  • فرشته اخوان سیاسی پور فومنی، مهدی شریفی سلطانی، شهین زمردی *، سارا جعفریان، اصغر خسروشاهی اصل صفحات 55-67

    فعالیت‌های آنزیمی، شیمیایی و میکروبی در گوشت مرغ در زمان نگهداری یخچالی منجر به کاهش کیفیت و فساد  محصول می‌گردد. در این راستا استفاده از پوشش‌های خوراکی با ترکیبات ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی یک روش موثر برای حفظ کیفیت آن است. در این مطالعه، تاثیر پوشش حاصل از موسیلاژ دانه چیا حاوی غلظت‌های صفر، 15 و 30 درصد عصاره آبی برگ زیتون بر کیفیت فیله مرغ در یخچال (چهار درجه سلسیوس) در طول 12 روز نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. در طول نگهداری در فواصل زمانی صفر، چهار، هشت و 12 روز آزمون‌های میکروبی شامل شمارش باکتری‌های اسید لاکتیک، هوازی مزوفیل، سرمادوست‌ و کلی‌فرم‌ها و آزمون‌های تعیین بازهای نیتروژنی فرار، pH و ارزیابی حسی بر روی تیمارها انجام شد. نتایج نشان داد که در طول نگهداری شمارش باکتری‌های هوازی مزوفیل، سرمادوست‌ها، کلی‌فرم‌ها و باکتری‌های اسیدلاکتیک و مقدار بازهای نیتروژنی فرار و pH در نمونه‌های فیله مرغ افزایش پیدا کرد که این افزایش در نمونه‌های با پوشش موسیلاژ دانه چیا حاوی عصاره برگ زیتون کمتر از سایر تیمارها بود (01/0p<). بر اساس نتایج ارزیابی حسی، در روز چهارم نگهداری از نظر پذیرش کلی اختلاف معنی‌داری بین نمونه‌ها مشاهده نشد (05/0p>) اما در روز هشتم نگهداری، نمونه شاهد و نمونه با پوشش موسیلاژ دانه چیا امتیاز پذیرش کلی لازم را کسب نکردند. بر اساس نتایح حاصل از این بررسی، با استفاده از پوشش موسیلاژ دانه چیای حاوی 30 درصد عصاره برگ زیتون، می‌توان ماندگاری فیله مرغ را در دمای چهار درجه سلسیوس به مدت هشت روز افزایش داد.

    کلیدواژگان: پوشش خوراکی، فیله مرغ، موسیلاژ دانه چیا، عصاره برگ زیتون
  • سارا اشرفیان، مجتبی بنیادیان *، حمدالله مشتاقی صفحات 68-77

    ماست یکی از محبوب ترین فرآورده های لبنی است که در سراسر دنیا به طور وسیعی مصرف می شود و با توجه به بالا بودن ارزش تغذیه ای وجود باکتری های مفید در آن مورد توجه فراوانی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره های اتانولی و آبی موسیر بر باکتری های آغازگر ماست (استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس) می باشد. عصاره آبی و اتانولی موسیر به روش خیساندن استخراج گردید. سپس MIC و MBC  عصاره ها برای باکتری های آغازگر ماست به روش میکرودایلوشن اندازه گیری شد. عصاره ها در غلظت های MIC به همراه سه درصد مایه ماست به شیر اضافه شدند. شیرهای تلقیح شده در دمای 45 درجه سانتی گراد تا رسیدن به 4/4 pH=، گرمخانه گذاری شده و سپس در دمای چهار درجه سانتی گراد نگه داری شدند. آزمون ها در روزهای یک، سه، هفت و 14 شامل اندازه گیری pH، اسیدیته و شمارش باکتری های آغازگر روی نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد در روزهای مختلف، اسیدیته و pH گروه های عصاره نسبت به گروه کنترل دارای اختلاف آماری معنی دار بودند (p <0/05). آزمون شمارش باکتری های آغازگر در روزهای یک، سه، هفت و 14، گروه های تیمار نسبت به گروه کنترل دارای اختلاف آماری معنی دار بودند (p <0/05). نتایج مطالعه نشان دهنده اثر مهار کننده بیشتر عصاره آبی موسیر بر باکتری های آغازگر ماست نسبت به عصاره اتانولی موسیر بود (p<0.05). بطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد باکتری های آغازگر در ماست موسیر تا روز 14 نگهداری در یخچال زنده و فعال بوده و می تواند اثرات پروبیوتیکی باکتری های آغازگر ماست را به مصرف کننده انتقال دهد.

    کلیدواژگان: موسیر MBC، MIC، باکتریهای آغازگر، ماست
  • کیمیا درستی، محمد گلی، شریفه شاهی* صفحات 78-93

    فرآیندهای غیرحرارتی مانند اشعه ماوراء بنفش می تواند یک تکنیک امیدوارکننده و سالم برای حفظ ترکیبات مفید و مغذی آبمیوه ها باشند. این مطالعه تاثیر پاستوریزاسیون (LTLT) و اشعه  UV-Cدر دوزهای 8، 15 و 30 وات را بر تغییرات محتوای اسید آسکوربیک، آنتوسیانین ها، فنول کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی آب آلبالو بلافاصله پس از فرآوری، و برخی ویژگی های شیمیایی (pH، اسیدیته و رنگ) و میکروبی را طی 120 روز نگهداری در دمای اتاق (25 درجه سانتی گراد) مورد بررسی قرار داد. بر اساس نتایج به دست آمده، اشعه دهی به مدت 10 دقیقه باعث افزایش چشمگیر  pHشد. سطح اسیدیته قابل تیتراسیون در طول دوره ذخیره سازی افزایش یافت و نتایج pH را تاییدکرد. آب آلبالوهای تیمار شده با اشعه UV-C در مقایسه با نمونه های پاستوریزه شده از محتوی اسید آسکوربیک، آنتوسیانین، فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری برخوردار بودند. افزایش دوز و زمان اشعه دهی تاثیر مثبتی بر افزایش میزان اسید آسکوربیک، آنتوسیانین ها، فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی داشت. شاخص روشنی (L*) و قرمزی (a*) در نمونه های اشعه دهی شده در مقایسه با نمونه پاستوریزه شده به طور قابل توجهی بیشتر بود. در میان تیمارهای مختلف، نمونه های اشعه دهی شده با دوز 30 وات به مدت 6 و 10 دقیقه از نظر ویژگی های کیفی و میکروبی نسبت به سایر تیمارها ارجح بودند. در پایان دوره نگهداری، کمترین شمارش کپک و مخمرها در نمونه پرتودهی شده با دوز 30 وات به مدت 10 دقیقه به دست آمد. در مجموع می توان نتیجه گرفت که اشعه UV-C به عنوان یک جایگزین مناسب برای فرآیند پاستوریزاسیون (LTLT) آب آلبالو پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: پرتو فرابنفش، آب آلبالو، پاستوریزاسیون، خاصیت آنتی اکسیدانی، غیر فعال سازی میکروبی
  • نهال سلیمی، محمد احمدی *، ابراهیم رحیمی صفحات 94-106

    از بین 22 گونه ثبت شده در این گروه از باکتری ها، اسینتوباکتر بومانی فراوان ترین گونه ثبت شده در موارد عفونت های بالینی در انسان معرفی شده است. توانایی انتقال این باکتری از طریق برخی از انواع مواد غذایی خصوصا شیر وفراورده های آن به انسان اهمیت زیادی دارد. در این مطالعه، به بررسی آلودگی 100 نمونه کره و سرشیر جمع آوری شده از نظر حضور اسینتوباکتر بومانی پرداخته شد و مقاومت باکتریایی و ژن های حدت در جدایه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در بین نمونه های سرشیر سرشیرسنتی 2 درصد و در بین نمونه های کره سنتی 4 درصد آلوده به اسینتوباکتر بومانی مشاهده شد. در بررسی انجام پذیرفته در زمینه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سینتوباکتر بومانی، میزان شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی بر علیه آنتی بیوتیک های مروپنم، ایمی پنم، کلرامفنیکل، متی سیلین، کارباپنم و فوزیدیک اسید، صفر درصد گزارش گردید. بر اساس نتایج حاصل از الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، اسینتوباکتر بومانی نسبت به آنتی بیوتیک های دیوکسی سایکلین، سفوتاکسیم، کلرامفنیکل، ایمی پنم، کارباپنم، موپیروسین، متی سیلین، اسیدفوزیدیک و آمپی سیلین مقاوم بودند. فراوان ترین ژن های کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه اسینتوباکتر بومانی جدا شده tetA ، tetB ، dfrA1 ، aac(3)-IV ، sul1 ، cnf2،csgA، jurA، citm، blasHV، aadA1 و Aac3IV بودند. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که فراوان ترین ژن های حدت ردیابی شده در سویه اسینتوباکتر بومانی جدا شده از انواع کره و سرشیر به ترتیبfimH ، papC، Pai و kpsmTII بودند. این مطالعه بیان می کند که فرآورده های شیر خام موجود در بازار می تواند منبع اسینتوباکتر بومانی مقاوم به انواع آنتی بیوتیک ها باشند و به انتشار ژن های مقاومت از طریق زنجیره غذایی کمک کند. بنابراین باید سطح بهداشت در جامعه افزایش پیدا کند و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در دام و طیور به صورت برنامه مدون به اجرا درآید.

    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، سرشیرسنتی، کره سنتی، مقاومت آنتی بیوتیکی، اصفهان
|
  • azam mehraban, Mohsen Vazifedoost *, zohreh didar, Mohammad Hossein Haddadkhodaparast, Masoumeh Mehraban Sang Atash Pages 1-15

    In this study, chemical compounds of Salvia chorasanica essential oil were identified by GC-MS method. Then, nanoemulsion of essential oil was prepared by ultrasound method and the stability of its particle size during two weeks of storage was evaluated by DLS at room temperature. The antimicrobial activity of macroemulsion and nanoemulsion of S. chorasanica essential oil against six pathogenic bacteria and three food spoilage molds was investigated by microdilution method. The results showed that the essential oil had 20 different chemical compositions. The particle size of the nanoemulsion increased from 91.83 to 193.61 nm during two weeks. The nanoemulsion form of the essential oil had higher antimicrobial effect than its macroemulsion against all the studied microorganisms. Also, the antimicrobial activity of macroemulsion and nanoemulsion of essential oil on gram-positive bacteria was more than gram-negative. Among the pathogenic bacteria, the gram-positive bacterium Bacillus cereus indicated the highest sensitivity to the nanoemulsion of essential oil and had the lowest MIC, 3.125 µl/ml. In addition, MIC and MFC of essential oil nanoemulsion against all three molds were determined to be 6.25 µl/ml and 12.5 µl/ml, respectively. Thus, a lower effective concentration of essential oil in the form of nanoemulsion will be required to control food microorganisms and prevent the effects of the use of high concentrations of essential oil.

    Keywords: Salvia chorassanica, Essential oil, Nanoemulsion, Antibacterial activity, Antifungal activity
  • Neda Noroozi, Hassan Momtaz *, Elahe Tajbakhsh Pages 16-23

    The present study was performed to evaluate the occurrence and pattern of antibiotic resistance of Enterococcus faecalis strains isolated from fish and shrimp samples caught from the Persian Gulf. A total of 240 seafood samples caught from the Persian Gulf, including 120 fish and 120 shrimp samples were collected from Bushehr province. The presence of Enterococcus faecalis was confirmed using microbial culture and biochemical tests. The pattern of antibiotic resistance of Enterococcus faecalis isolates was evaluated using Disc Diffusion Method. Fifty-four out of 240 (22.50%) samples were contaminated with Enterococcus faecalis. The contamination of Enterococcus faecalis in fish and shrimp samples were 30% and 15%, respectively. Enterococcus faecalis strains isolated from fish and shrimp samples had the highest resistance to gentamicin (100%), tetracycline (100%), erythromycin (100%), cefazolin (90.74%) and trimethoprim-sulfamethoxazole (88.88%) antibiotics. Resistance to chloramphenicol was not observed in any of the isolates. The results of the study showed that fish and shrimp can be considered as possible sources of antibiotic-resistant Enterococcus faecalis. Therefore, complete cooking of seafood before consumption, observance of hygiene in fishing and sale centers and prescribing antibiotics according to the results of the disk diffusion test can prevent gastrointestinal infections caused by antibiotic-resistant strains of Enterococcus faecalis.

    Keywords: Enterococcus faecalis, Antibiotic resistance, Shrimp, fish
  • saeed akbari, zohreh didar *, Mohsen Vazifedoost, Bahare Hajirostamloo, Mahnaz Mohtashami Pages 24-34

    The present study aimed to investigate the chemical composition of black pepper (Piper nigrum) aqueous-alcoholic extract and focus on its possible anti-biofilm activity against the two bacteria Bacillus subtilis and Pseudomonas aeruginosa in vitro and in simulated conditions of the food model. Chemical analysis was used to identify the chemical composition of black pepper extract by mass spectrometry gas chromatography (GC - MS). The anti-biofilm activity of black pepper was measured using an automatic ELISA reader at 570 nm wavelength. The GC - MS analysis results indicated that the major compounds in black pepper extract include -3-Carene (20.69%), Limonene (18%), Caryophyllene (17.90%) and -Pinene (10.52%). According to the results in this study, black pepper aqueous- alcoholic extract with a 50% concentration had the highest effect in preventing the biofilm formation of both bacteria In addition, there was no significant difference between black pepper extract (50%) and peracetic acid 0/5% in the antibiofilm activity. There was also no significant difference in the type of bacterial growth media (TSB culture and fish extract) on bacterial biofilm formation in the presence of black pepper extract.

    Keywords: Biofilm, Aqueous - alcoholic extracts of black pepper, Bacillus subtilis-Pseudomonas aeruginosa
  • Nasrin Azarjam, Ali Reza Shahab Lavasani *, Anooshe Sharifan Pages 35-54

    Probiotic yogurt contains some potentially healthful effects on human body. In this study, supplementation of probiotic stirred yogurt by different percentages of green tea extract and measurement of survival rate of lactobacillus casei also some physicochemical(pH, acidity(dornic), dry matter%, fat%, synersis% , total phenol %, and sensory properties(flavor, color, texture and acceptability) were studied during storage in refrigerator. Four treatments were made with different percentages of green tea extract as follows: T1, T2, T3 and T4, which involved (0, 2, 4 and 6%) of green tea extract respectively. T1 as a control sample and also concentration of lactobacillus casei for all treatments was regulated about 108 cfu/ml. Three replications were determined for each sample and all experiments were done during (1,7 and 14) days of storage. The highest content of acidity was attributed to T4, the highest value for dry matter was attributed to T1. Fat % of all treatments was constant during storage and total phenol for T4 was the highest content. The measurement of survival rate of all treatments showed that T4 had highest value. Synersis% of T4 was highest value. Sensory evaluations were carried out according to hedonic,s test and all sensorial scores decreased by adding tea extract. Totally addition of green tea extract had negatively effects on synersis content according to microbial, physicochemical and sensory evaluations, the best treatments was T2 among other treatments and had more similarity to T1 as a control sample.

    Keywords: Synersis, Lactobacillus casei, viability, antioxidant activity
  • Fereshteh Akhavan, Mahdi Sharifi Soltani, Shahin Zomorodi *, sara jafarian, Asghar Khosrowshahi asl Pages 55-67

    Enzymatic, chemical and microbial activities in chicken meat in the refrigerator lead to spoilage and reduced product quality. In this regard, the use of edible coatings with antimicrobial and antioxidant compounds is an effective way to keep the quality of meat. In this study, the effect of chia seed mucilage coating containing 0, 15 and 30% aqueous extracts of olive leaves on quality of chicken fillets in the refrigerator (4° C) during 12 days of storage was investigated. During storage at intervals of 0, 4, 8 and 12 days, microbial counts (Lactic acid bacteria, aerobic mesophilic, psychotropic and coliforms), volatile nitrogen bases, pH and sensory evaluation were determined. The results showed that during storage, the count of aerobic mesophilic bacteria, psychotropic bacteria, coliforms and lactic acid bacteria and the volatile nitrogen bases and pH in chicken fillet samples increased, which was less in samples coated with chia seed mucilage containing olive leaf extract than the other treatments (P <0.01). According to the results of sensory evaluation, on the 4th day of storage, no significant difference in overall acceptability was observed between the samples view of overall acceptability. But on the 8th day of storage, the control and sample coated by chia seed mucilage did not obtain the required overall acceptability score. According to the results obtained of this study, using the mucilage coating of chia seeds containing 30% of aqueous olive leaf extract, it is possible to increase the shelf life of chicken fillets at 4 °C for 8 days.

    Keywords: Chia seed mucilage, Chicken fillet, Edible coating, Olive leaf extract
  • Sara Ashrafian, Mojtaba Bonyadian *, Hamdallah Moshtaghi Pages 68-77

    The aim of this study was to investigate the effect of ethanolic and aqueous extracts of shallot on the survival of yogurt starter bacteria (Lactobacillus bulgaricus and Streptococcus thermophilus). Aqueous and ethanolic extracts of shallots were extracted by soaking in distilled water and ethyl alcohol. Then MIC and MBC extracts were obtained for yogurt starter bacteria by microdilution method. Aqueous and ethanolic extracts were added to pasteurized milk at concentrations obtained in the MIC test along with 3% yogurt starter. The inoculated milk was incubated at 45 ° C until pH = 4.4 for 2 hours. After that, the yogurts were cooled to 4 ° C Then, on days 1, 3, 7, and 14, pH, acidity, and LAB count tests were performed on yogurt samples. The results showed that on days 1, 3, 7, and 14, the acidity and pH of the aqueous extract groups were significantly different to the ethanolic and control groups (p <0.05). Also, the lactic acid bacteria count test on days 1, 3, 7, and 14, the aqueous and ethanolic extract groups were significantly different from the control group (p <0.05). The results also showed that the inhibitory effect of aqueous extract of shallot was more on yogurt starter bacteria than ethanolic extract of shallot (p <0.05). In coclussion the revealed that the starter bacteria in yogurt in presence of Shallot extracts were alive and active until day 14 during refrigerator storage, which can transmit the probiotic effects of yogurt and shallots to the consumer.

    Keywords: Shallot, MIC, MBC, starter, Yogurt
  • Kimia Dorosti, Mohammad Goli, Sharife Shahi * Pages 78-93

    Non-thermal processes such as ultraviolet radiation can be used for maintaining the beneficial and nutritious compounds of juices. This study was investigated the effect of pasteurization (LTLT) and UV-C radiation at doses of 8, 15 and 30 W on ascorbic acid, anthocyanins, total phenol and antioxidant capacity changes of cherry juice immediately after processing, and some chemical ( pH, acidity and color) and microbial properties for 120 days at room temperature (25 °C). Based on the results, irradiation at 10 minutes caused a significant increase in pH value. The titratable acidity level increased during the storage period and confirmed the pH results. Cherry juice treated with UV-C radiation had higher content of ascorbic acid, anthocyanin, total phenol and antioxidant activity compared to pasteurized samples. Increasing the dose and time irradiation had a positive effect on increasing the ascorbic acid, anthocyanins, total phenol and antioxidant activity. The brightness (L*) and redness (a*) indexes in irradiated samples were significantly higher than the pasteurized samples. Among the different treatments, irradiated samples at a dose of 30 W for 6 and 10 minutes were superior to other treatments in terms of qualitative and microbial properties. At the end of the storage period, the lowest count of mold and yeasts was obtained in the irradiated sample at a dose of 30 W for 10 minutes. Overall, it can be concluded that UV-C radiation is suggested as a suitable alternative to the pasteurization process (LTLT) of cherry juice.

    Keywords: UV-C Radiation, Cherry Juice, Pasteurization, Antioxidant properties, Microbial inactivation
  • Nahal Salimi, Mohammad Ahmadi *, Ebrahim Rahimi Pages 94-106

    Acinetobacter species are saprophytic and have emerged as an important nosocomial pathogen. In this study, 100 samples of traditional butter and cream, were evaluated for the presence of the A. baumannii. The A. baumannii isolates were genotyped based on virulence genes and phenotyped according to antibiotic resistance patterns. The results showed that from 50 samples of butter and cream, 2 samples (4%) and 1 sample (2%) were contaminated with A. baumannii. Antibiotic resistance examination showed that all isolates were resistant to the antibiotics of meropenem, amypenem, chloramphenicol, methylcillin, carbapenem and fusidic acid. The most abundant genes encoding antibiotic resistance in A. baumannii strains were tetA, tetB, dfrA1, aac (3) -IV, sul1, cnf2, csgA, jurA, citm, blasHV, aadA1 and Aac3IV. The results also showed that the most abundant virulent genes in A. baumannii strains that detected from traditional milk and dairy products were fimH, papC, Pai and kpsmTII, respectively. It is recommended to use a preventive method to reduce or eradicate A. baumannii from the human food chain and to prevent the spread of infection.

    Keywords: Acinetobacter baumannii, Traditional Cream, Traditional Butter, Antibiotic resistance, Isfahan