فهرست مطالب

مطالعات مدیریت گردشگری - پیاپی 57 (بهار 1401)

نشریه مطالعات مدیریت گردشگری
پیاپی 57 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا کریمی علویجه*، مریم گلستانی صفحات 9-45

    هدف پژوهش بررسی تاثیر پیامهای کمیابی بر انگیزه خرید ناگهانی و رفتار خرید ناگهانی گردشگران هنگام رزرو آنلاین با نقش تعدیلگری تجربه سفر میباشد و بر مبنای هدف کاربردی و از نظر طرح پژوهش، کمی، از روش توصیفی- تحلیلی می-باشد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و جامعه آماری پژوهش گردشگرانی بوده اندکه تجربه ی رزرو محصولات گردشگری آنلاینداشته اند. طبق جدول 384 نمونه انتحاب گردید. برای آزمون فرضیه ها از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شده و تجزیه وتحلیل ها با استفاده از نرم افزار WARP PLS انجام شده است. نتایج نشان داد پیامهای کمیابی مبتنی بر زمان محدود بر انگیزه خرید ناگهانی، انگیزه خرید ناگهانی بر رفتار خرید ناگهانی، پیامهای کمیابی مقدار مبتنی بر تقاضای زیاد بر انگیزه خرید ناگهانی و همچنین پیامهای کمیابی مقدار مبتنی بر عرضه کم بر انگیزه خرید ناگهانی تاثیر مثبت و معنادار دارد. اما تجربه سفر در رابطه بین پیام های کمیابی مبتنی بر زمان محدود و انگیزه خرید ناگهانی نقش تعدیل گری ندارد.

    کلیدواژگان: کمیابی، انگیزش برای خرید ناگهانی، رفتار خرید ناگهانی، تجربه سفر، رزرو آنلاین
  • سمیه اسماعیل زاده، نرگس دل افروز*، علی قلیپور، نصرالله مولایی صفحات 30-331
    هدف این پژوهش، توسعه مقیاسی برای اندازه گیری اعتماد گردشگران به استان گیلان به عنوان یکی از جذاب ترین مقاصد گردشگری کشور با استفاده از روش تحقیق آمیخته است. داده های بخش کیفی، با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و تحقق اشباع نظری در مصاحبه دوازدهم با خبرگان دانشگاهی، سیاست گذاران و برنامه ریزان حوزه گردشگری جمع آوری شد. تحلیل داده ها به کمک نظریه داده بنیاد کلاسیک، در دو مرحله کدگذاری بنیادی و نظری منجر به استخراج 48 مفهوم، 19 مقوله فرعی و در نهایت 6 مقوله اصلی اعتماد به مدیریت مقصد گردشگری، آژانس های خدمات مسافرتی، کارکنان مراکز ارایه دهنده خدمات گردشگری و محتوای فضای مجازی؛ به عنوان ابعاد تشکیل دهنده اعتماد در صنعت گردشگری شد. در مرحله کمی نیز، بر مبنای مولفه های استخراج شده پرسشنامه تنظیم و در اختیار 389 نفر از گردشگران بازدیدکننده از شهرهای مختلف قرار گرفت و اعتبار مدل با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی تایید شد.
    کلیدواژگان: گردشگری، اعتماد، اعتماد گردشگران، استان گیلان
  • سحر پیرجمادی، مرتضی مطهری، مهدی کروبی، احمد محمودی* صفحات 47-78
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی شاخص های امکان سنجی بازاریابی توسعه گردشگری ورزشی در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و اقتصادی ایران انجام شد. روش پژوهش کیفی بود که با راهبرد زمینه یابی- اکتشافی انجام شد. بدین منظور با 21 نفر از صاحب نظران به صورت هدف مند و با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند اشباع نظری حاصل شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل مضمون از طریق فرآیند شناسه گذاری و تحلیل آن با استفاده از نرم افزار کیفی مکس کیودی ای انجام شد. بر اساس یافته های پژوهش، ترویج جاذبه های گردشگری، جذب گردشگران ورزشی، هم افزایی ذینفعان، ریسک بازار، ظرفیت های زیرساختی و طبیعی، رویکردهای پیشین و تجارب کشورهای همسایه از جمله شاخص های اصلی امکان گرایی شناخته شدند. نتایج این پژوهش بر لزوم کاربرد فناوری های نوین دیجیتالی، تبلیغات، رسانه های ملی، ظرفیت سازی فرهنگی و اجتماعی، بازاریابی، سرمایه گذار بخش خصوصی، ساکنین محلی، تعامل بین سازمانی، ظرفیت های اقتصادی، زیرساخت و تجربیات موفق در توسعه گردشگری ورزشی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و اقتصادی ایران تاکید دارد.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، جاذبه های گردشگری، زیرساخت، گردشگری ورزشی، مناطق آزاد
  • مریم محمودی*، محمد چیذری، خلیل کلانتری، عبدالرضا رکن الدین افتخاری صفحات 79-111

    هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی برخی از عوامل تاثیرگذار بر توسعه خدمات مختلف گردشگری کشاورزی توسط باغداران مرکبات استان های حاشیه دریای خزر می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه بود. جامعه آماری این مطالعه باغداران مرکبات تک کارکردی و چندکارکردی در سه استان مازندران، گیلان و گلستان بود که به ترتیب با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی با انتساب متناسب و روش نمونه گیری در دسترس اقدام به نمونه گیری شد. تحلیل داده های جمع آوری شده در قالب آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج آزمون رگرسیون لجستیک به منظور تعیین متغیرهای پیش بینی-کننده تصمیم به ورود باغداران به ارایه خدمات گردشگری کشاورزی نشان داد که متغیرهای؛ شرکت در دوره های کارآفرینی، میزان دانش و مهارت در توسعه گردشگری کشاورزی، مهارت و روحیه کارآفرینی باغداران، و نگرش آنها نسبت به متنوع سازی فعالیت کشاورزی قادر به پیش بینی 7/66 درصد از تغییرات متغیر وابسته (پذیرش گردشگری کشاورزی) بوده اند.

    کلیدواژگان: کشاورزی چندکارکردی، کشاورزی تک کارکردی، بروندادهای کالایی و غیرکالایی، گردشگری کشاورزی، کارآفرینی
  • سید محمد میرتقیان رودسری، احمد پوراحمد*، کرامت الله زیاری صفحات 113-146

    به منظور مدیریت بهتر رقابت در بازار گردشگری میراث فرهنگی، مهم است که رفتار گردشگر درک شود. یکی از نمودهای رفتار گردشگر، تمایلات رفتاری و وفاداری است. هدف از انجام تحقیق حاضر تبیین مدل وفاداری گردشگر میراث فرهنگی (ملموس و ناملموس) در مقصد رامسر است. جامعه آماری تحقیق گردشگران، بازدیدکنندگان و شرکت کنندگان در جاذبه های میراث فرهنگی رامسر هستند. بر اساس دستورالعمل ها، تعداد نمونه 780 نفر برآورد گردید. تحلیل داده ها از روش تحلیل مسیر از طریق نرم افزار Lisrel8.54 و SPSS25 انجام شد. یافته ها حاکی از آن است که متغیر ارزش، مشارکت و کیفیت ادراکی بر رضایت، اعتماد و وفاداری گردشگران میراث فرهنگی مقصد رامسر تاثیر مثبت و مستقیم دارند. همچنین متغیر رضایت بر اعتماد و وفاداری و متغیر اعتماد بر وفاداری این گردشگران موثر بوده است. مبتنی بر یافته ها و فرضیه های تایید شده، مدل نهایی و راهکارها در قالب نتیجه گیری و پیشنهاد ها ارایه گردید.

    کلیدواژگان: وفاداری، گردشگری میراث فرهنگی، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، رامسر
  • علی اصغر مباشری، فاطمه شکاری*، مسلم باقری، زهرا معاون، مهرداد کیانی صفحات 147-178

    این مطالعه در قالب پژوهشی ترکیبی به منظور ارایه مدل توسعه اکوتوریسم در ایران اجرا گردیده است. در بخش کیفی به مصاحبه با خبرگان گردشگری اقدام و داده‏ ها با روش تحلیل مضمون، تحلیل شد که به شناسایی 4 بعد اصلی و 19 استراتژی انجامید. در بخش کمی، با بکارگیری پرسشنامه به این ابعاد و استراتژی ‏ها توسط خبرگان صنعت گردشگری کشور امتیاز داده شد. نتایج تحلیل داده ها با استفاده از روش مجموعه های فازی مردد، گویای این است که مهمترین ابعاد توسعه اکوتوریسم به ترتیب عبارتند از ابعاد مدیریتی، توسعه زیرساخت‏ها، بازاریابی، و آموزش و توسعه منابع انسانی. یافته ‏ها نشان داد انجام فعالیت‏های بازاریابی برای افزایش سهم بازار (رسوخ در بازار)، تنوع ‏بخشی به محصول اکوتوریسم (تنوع ناهمگون)، بهبود وضعیت راه ‏های دسترسی به روستاهای هدف گردشگری و افزایش تاب‏ آوری مقصدها در مقابل بلایای طبیعی به ترتیب مهمترین استراتژی‏های توسعه اکوتوریسم در ایران محسوب می‏شوند.

    کلیدواژگان: توسعه اکوتوریسم، استراتژی‏ های توسعه اکوتوریسم، تحلیل مضمون، مجموعه‏ های فازی مردد، ایران
  • امیرمحمد کلابی* صفحات 179-206

    اکوسیستم گردشگری به عنوان عامل رونق اقتصادی و حافظ محیط زیست شناخته شده و اکوسیستم گردشگری پایدار توزیع عادلانه فرصت ها در نسل های آینده را تضمین می کند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر اکوسیستم گردشگری پایدار با رویکرد فراترکیب انجام شده است. در پژوهش حاضر 39 پژوهش مرتبط با موضوع، در پایگاه های مختلف علمی از سال 1994 تا 2020 استخراج شده که با استفاده از الگوی هفت مرحله ای سندلوسکی و باروسو مورد بررسی قرار گرفته است. با تحلیل محتوای آن ها مفاهیم و مقوله های مربوطه استخراج گردید و میزان اهمیت و اولویت مفاهیم با روش آنتروپی شانون تعیین شده است. مقوله‎ های آموزش سرمایه انسانی، فرهنگ، ویژگی های فردی، شبکه سازی و بازارها، سرمایه گذاری و تامین مالی، قانون گذاری و سیاست ها و زیرساخت ها به ترتیب دارای بیشترین اهمیت در بین عوامل موثر بر اکوسیستم گردشگری پایدار می باشند.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار گردشگری، اکوسیستم گردشگری پایدار، توسعه گردشگری، فراترکیب
  • منیژه حقیقی نسب*، اعظم میرسلیمانی، پیوند میرزائیان خمسه صفحات 207-237

    شناسایی و درک صحیح عوامل موثر بر اعتلای برند مقصد گردشگری جهت جذب گردشگر، ضروری می باشد. هدف اصلی این مقاله طراحی مدل اعتلای برند استان فارس به عنوان مقصد گردشگری می باشد. این پژوهش با مبنای فلسفی؛ پراگماتیسم، جهت گیری، بنیادی-کاربردی و به روش آمیخته اکتشافی متوالی انجام شده است. در بخش کیفی، روش نمونه گیری نظری و مصاحبه عمیق و استراتژی نظریه پردازی داده بنیاد و در بخش کمی از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج حاصل از یافته ها نشان داد که "اعتلای برند مقصد گردشگری" متاثر از شرایط علی (برخورداری استان فارس از پتانسیل های گردشگری و نیاز به بهره مندی از مزایای اقتصادی و فرهنگی صنعت گردشگری)، عوامل زمینه ای (شرایط سیاسی، ساختار های اداری، منابع و امکانات، شرایط اجتماعی و فرهنگی) و عوامل مداخله گر (شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مدیریتی، زیرساختی و مشارکت ذی نفعان) است که از طریق طراحی و تدوین برنامه استراتژیک گردشگری، سبب توسعه فرهنگی- اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و محیط زیستی می شود.

    کلیدواژگان: اعتلای برند، برند مقصد، برند مقصد گردشگری، نظریه داده بنیاد
  • فاطمه زرگران خوزانی*، عطیه شاه جعفری، محمد حمید ملائی صفحات 239-264

    گردشگری و مذهب همیشه با هم پیوندی ناگسستنی داشته اند. این پژوهش با هدف شناسایی الگوهای ذهنی گردشگران در مقاصد گردشگری مذهبی در شهر مشهد صورت گرفته و از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی است. در این پژوهش از روش کیو برای شناسایی الگوهای ذهنی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، گردشگران بوده اند که دست کم یک بار تجربه سفر به شهر مشهد مقدس را داشته اند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بوده است. تجزیه وتحلیل داده های حاصل از مشارکت 25 نفر از گردشگران بااستفاده از تحلیل عاملی کیو با نرم افزارSPSS 22.0 صورت گرفته است. یافته های این پژوهش هفت گونه ذهنی برای معنای گردشگری مذهبی را شناسایی کرده است که عبارت اند از: 1) معنویت طلبان، 2) آرامش طلبان، 3) تعلق گرایان، 4) رهایی طلبان، 5) جستجوگران، 6) ذهن گرایان ، 7) تجربه گرایان. معنویت طلبان، در جستجوی نزدیکی به خدا و آرامش طلبان در جستجوی دوری از فشار زندگی و روزمرگی بیشترین درصد الگوی ذهنی تجربه گردشگری مذهبی را تشکیل می دادند.

    کلیدواژگان: الگوهای ذهنی، تجربه گردشگری، گردشگری مذهبی، تجربه گردشگری مذهبی، روش کیو
  • محمدرضا ربیعی مندجین، علی غلامی*، محمد علیزاده، فاطمه محمدزاده لاریجانی صفحات 265-302

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و طراحی الگوی اکوسیستم کارآفرینی گردشگری در شهرستان خلخال می باشد. تحقیق حاضر بر حسب هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت از نوع آمیخته می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل 15 نفر از خبرگان محلی فعال در حوزه کارآفرینی و گردشگری می باشد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزارهای ISM و MicMac استفاده شد. نتایج نشان داد که هر یک از عناصر بسته به نوع ارتباط با سایر عناصر که از نوع رابطه مستقیم، غیر مستقیم و بالقوه می باشد، جایگاه متفاوتی در دو روش تحلیل یاد شده دارند. با این حال نتایج طراحی الگوی نهایی نشان داد که دو عنصر حاکمیت و رهبری و زیرساخت های فیزیکی و جاذبه ها زیربنایی ترین عناصر اکوسیستم به شمار می روند. در مقابل عناصر کیفیت زندگی، عوامل زمینه ای، منابع انسانی و زیرساخت های مالی روبنایی ترین عناصر اکوسیستم کارآفرینی گردشگری در منطقه هستند.

    کلیدواژگان: اکوسیستم کارآفرینی، گردشگری، مدل سازی ساختاری تفسیری، نرم افزار میک مک، شهرستان خلخال
|
  • MohammadReza Karimi Alavijeh *, Maryam Golestani Pages 9-45

    The purpose of study is to investigate the effect of scarcity messages on impulsive buying motivation and tourists' impulsive buying behavior when booking online with the moderating role of travel experience. Data collection tools were a questionnaire and the statistical population of the study were tourists who had no experience in booking tourism products online.384, samples were selected. Structural equation modeling was used to test the hypotheses and WARP PLS software.The results showed that time-limited scarcity messages on impulsive buying motivation, impulsive buying motivation on impulsive buying behavior, high demand based scarcity messages on impulsive buying motivation and also low supply-based scarcity messages on impulsive buying motivation had a positive and significant effect. But travel experience has no moderating role in the relationship between time-limited scarcity messages and impulsive buying motivation, and this hypothesis has been rejected. Finally, according to the research results, research and executive suggestions are presented.

    Keywords: scarcity, impulsive buying motivation, impulsive buying behavior, Travel Experience, online booking
  • Somayeh Esmaeilzadeh, Narges Delafrooz *, Ali Gholipur, Nasrolah Molaei Pages 30-331
    The purpose of this study is to develop a scale to measure the tourists trust in Gilan province as one of the most attractive tourist destinations in the country using the mixed method research. Qualitative data were collected using semi-structured interviews and saturation realization in the twelfth interview with academic experts, policy makers and tourism planners. Data analysis with the help of classic grounded theory, in two stages of Substantive and theoretical coding leads to the extraction of 48 concepts, 19 sub-categories and finally 6 main categories of trust in tourism destination management, travel service agencies, Employees of tourism service providers and cyberspace content; as a constituent dimension of trust in the tourism industry. In the quantitative stage, based on the extracted components, a questionnaire was prepared and given to 389 tourists visiting different cities and the validity of the model was confirmed using exploratory factor and confirmatory factor analysis.
    Keywords: Tourism, Trust, Tourists' Trust, Guilan province
  • Sahar Pirjamadi, Morteza Motahhari, Mehdi Karoubi, Ahmad Mahmoudi * Pages 47-78
    The purpose of this study was to identify feasibility marketing indicators of sport tourism development in free trade, industrial and economic zones of Iran.The research method was qualitative, which was conducted with the heuristic-exploration strategy. Theoretical saturation was achieved with 21 experts. The data were analyzed using thematic analysis through the coding process using MAXQDA. Promotion of tourist attractions, attracting sport tourists, risk, infrastructure and natural capacities, approaches of neighboring countries are among the main indicators were recognized. Use new digital technologies, cultural and social capacity building, tourist attraction management, private sector investor, local residents, inter-organizational interaction, economic and business capacity free zones, infrastructure facilities and natural attractions emphasize new and successful experiences. The results emphasize the need to use new digital technologies, advertising, national media, marketing, local residents, inter-organizational interaction, economic capacity, infrastructure, successful experiences in the development of sport tourism in Iran's free trade, industrial and economic zones.
    Keywords: Feasibility, Free zones, Infrastructure, Sport Tourism, Tourist Attractions
  • Maryam Mahmoudi *, Mohammad Chizari, Khalil Kalantari, Abdolreza Roknadin Eftekhari Pages 79-111

    The main purpose of this research was to investigate and identify some of the factors affecting the provision and development of tourism services by gardeners of Caspian Sea coastal provinces (Golestan, Gilan and Mazandaran provinces). Statistical population of this research included all multifunctional and monofunctional gardeners in Golestan, Gilan and Mazandaran provinces who were selected using stratified ransom Sampling with proportional assignment (n=280) and convenience sampling (n=148) respectively. Data were gathered using questionnaire. Results showed that attitude of multifunctional gardeners toward agritourism development were relatively positive while monofunctional gardeners showed a neutral perspective. Knowledge and skill of monofunctional and multifunctional gardeners in developing agritourism were average and high respectively. Results also showed that variables including; attending the entrepreneurship training courses, level of knowledge and skill in developing agritourism, entrepreneurial spirit and skill and gardeners` attitude toward agritourism explained 66.7 percent of dependent variable (provision of agritourism).

    Keywords: multifunctional agriculture, monofunctional agriculture, Agritourism, commodity, non-commodity outputs, Entrepreneurship
  • Seyyed Mohammad Mirtaghian Rudsari, Ahmad Pourahmad *, Keramatollah Ziari Pages 113-146

    One of the Behavioral manifestations of tourists is loyalty. The purpose of this thesis is to explain the model of tourist’s loyalty of the cultural heritage in Ramsar destination. The statistical population of the survey are the tourists, visitors and participants in Ramsar Cultural Heritage attractions. According to the instructions, the sample number was estimated at 780 people. The findings indicate that the value, participation, and perceived quality variables have a positive and direct impact on the satisfaction, trust, and loyalty of tourists to the cultural heritage of Ramsar destination. Also, the satisfaction variable has been an effect on trust and loyalty and the variable of trust has a positive and direct impact on the loyalty of these tourists. Based on the findings and testing of the hypotheses, the final model and solutions are presented in the form of conclusions and suggestions for managers and directions for future research.

    Keywords: Loyalty, cultural Heritage tourism, Tangible, Intangible Heritage, Ramsar
  • AliAsghar Mobasheri, Fatemeh Shekari *, Moslem Bagheri, Zahra Moaven, Mehrdad Kiani Pages 147-178

    This study uses a mixed research framework to propose a model of ecotourism development in Iran. In the qualitative part, practitioners and experts were interviewed to extract the elements of the model, and the data were analyzed through thematic analysis. Therefore, four dimensions and 19 were detected. In the quantitative part, the dimensions and strategies were arranged into a questionnaire and were ranked by Iranian tourism experts. The results of analysis through hesitant fuzzy sets method revealed that the most important ecotourism development dimensions in Iran were “Management,” “Infrastructure development,” “Marketing,” and “Training and developing human resources.” Also, the most critical ecotourism development strategies were “marketing activities for increasing market share in ecotourism,” “diversifying Iran’s ecotourism products,” “improving roads leading to target villages for tourism,” and “increasing resilience of destinations in the face of natural disasters”, respectively.

    Keywords: ecotourism development, ecotourism development strategies, Thematic analysis, Hesitant fuzzy sets, Iran
  • AmirMohammad Colabi * Pages 179-206

    The tourism ecosystem is recognized as a factor of economic prosperity and environmental protection, and a sustainable tourism ecosystem ensures the equitable distribution of opportunities for future generations. The present study aimed to identify the factors affecting the sustainable tourism ecosystems using a Meta Synthesis approach. In this study, 39 studies related to the subject have been extracted from various scientific databases since 1994-2020, which have been examined using the seven-step model of Sandelowski and Barroso. By analyzing their content, the relevant concepts and categories were extracted and the importance and priority of the concepts were determined using the Shannon entropy method. The categories of human capital education, culture, personal characteristics, networking and markets, investment and financing, legislation and policies and infrastructure are the most important factors affecting the sustainable tourism ecosystems, respectively.

    Keywords: sustainable tourism development, Sustainable tourism ecosystem, Tourism Development, Metasynthesis
  • Manijeh Haghighinasab *, Azam Mir Soleimani, Payvand Mirzaeiankhamseh Pages 207-237

    The main purpose of this study is to design the brand reinforcement model of FarsProvince as a tourism destination. It used deep interviews with 10 tourism industry activists following the grounded theory approach and analyzed the data in the MAXQDA software. In this respect, 222 initial concepts were determined within six main categories and 113 subcategories, and the final paradigm model of the study was designed. Then, in the quantitative phase of the study, 359 questionnaires, extracted from the paradigm model, were administered among the domain activists for model validation, and the results were tested by the structural equations modeling method and LISREL 8.8. software. The results, confirming the research hypotheses, show that the reinforcement of the tourism destination brand is influenced by causal condition,, contexual factors and intervening factors . However, it leads to sociocultural, political, economic, and environmental developments through designing and compiling an inclusive strategic tourism program.

    Keywords: Brand Reinforcement, destination brand, Tourism Destination Brand, Grounded Theory
  • Fatemeh Zargaran Khouzani *, Atieh Shahjafari, MohammadHamid Mollaei Pages 239-264

    Tourism and religion have always been inextricably linked. This study was conducted with the aim of identifying the mental patterns of tourists in religious tourism destinations in the city of Mashhad and is applied in terms of purpose and descriptive in terms of method. In this research, Q methodology has been used to identify mental patterns. The statistical population of the study was tourists who have experienced travel to the holy city of Mashhad at least once. The sampling method was purposeful. The data obtained from the participation of 25 religious tourists in Mashhad were analyzed using Q factor analysis with SPSS 22.0 software. The findings of this study have identified seven mental types for the meaning of religious tourism: 1) Spiritualists, 2) Pacifists, 3) Belongers, 4) Liberators, 5) Seekers, 6) Subjectivists & 7) Empiricists.

    Keywords: mental patterns, Tourism Experience, Religious Tourism, Religious Tourism Experience, Q methodology
  • Mohamadreza Rabiee Mandejin, Ali Gholami *, Mohammad Alizadeh, Fatemeh Mohammadzadeh Larijani Pages 265-302

    The purpose of this study is to identify and design a tourism ecosystem pattern in Khalkhal city. The present research is based on the purpose of application and in terms of method and nature of the mixed type. The statistical population of the research includes 15 local experts working in the field of entrepreneurship and tourism. ISM and MicMac software were used to analyze the information. The results showed that each element has a different position in the two methods, depending on the type of communication with other elements that are direct, indirect and potential. Nevertheless, the design results of the final model showed that the two elements of governance and leadership, physical infrastructure, and attractions are the underlying elements of the ecosystem. In contrast to the elements of quality of life, terrestrial factors, human resources, and financial infrastructure are the predominant elements of tourism ecosystems in the region.

    Keywords: Entrepreneurship Ecosystem, Tourism, Interpretative Structural Modeling, MicMac Software, Khalkhal city