فهرست مطالب

جنگل و فرآورده های چوب - سال هفتاد و پنجم شماره 1 (بهار 1401)

فصلنامه جنگل و فرآورده های چوب
سال هفتاد و پنجم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فائزه سادات طریقت، علی صالحی*، تیمور رستمی شاهراجی، مهرداد نیکوی صفحات 1-11

    مطالعه حاضر با هدف تعیین مناسب ترین نوع کود به بررسی خصوصیات کمی نهال های سه گونه زالزالک، داغداغان و بنه تحت تیمارهای مختلف کوددهی در نهالستان اداره کل منابع طبیعی استان زنجان می پردازد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با کودهای زیستی، کودهای زیستی و شیمیایی رهاشونده، کود ورمی کمپوست، کود دامی و کود شیمیایی و به دو صورت کاربرد یکباره و تدریجی انجام شد. در پایان فصل رویش (اوایل مهر ماه) به منظور اندازه گیری مشخصه ها، ابتدا از هر تیمار 3 گلدان به صورت تصادفی انتخاب شد و سپس مشخصه های قطر یقه، ارتفاع ساقه اصلی، طول ریشه (بلندترین ریشه) و حجم ریشه اندازه گیری شد. براساس نتایج در گونه زالزالک، بیشترین قطر یقه در تیمار ورمی کمپوست-تدریجی (0/1 ± 23/2 سانتی متر) و بیشترین طول ساقه در تیمار زیستی-تدریجی (53/1 ± 0/9 سانتی متر) مشاهده شدند. حجم ریشه تیمار کود ورمی کمپوست با 7/1 ± 33/33 سانتی متر مکعب بیشترین رشد را نشان داد. در گونه داغداغان بیشترین قطر یقه در تیمار زیستی-تدریجی (0/1 ± 21/2 سانتی متر)، بیشترین طول ساقه در تیمار دامی-تدریجی (2/4 ± 67/31 سانتی متر)، بیشترین طول ریشه در تیمار ورمی کمپوست-تدریجی (4/2 ± 68/36 سانتی متر) و بیشترین حجم ریشه در تیمار زیستی-شیمیایی-تدریجی (6/7 ± 0/25 سانتی متر) مشاهده شد. همچنین در گونه بنه بیشترین قطر یقه در تیمار کود ورمی کمپوست (9/2 ± 06/4 سانتی متر)، بیشترین طول ساقه در تیمار شیمیایی-تدریجی (4/4 ± 34/10 سانتی متر)، بیشترین طول ریشه نهال بنه در تیمارهای شیمیایی (8/1 ± 68/33 سانتی متر) و بیشترین مقدار حجم ریشه در تیمار ورمی کمپوست با 5/1 ± 34/7 سانتی متر مکعب مشاهده شد.

    کلیدواژگان: تولید نهال، ورمی کمپوست، کود زیستی، رویش، نهالستان
  • زینب خوش صفا، پدرام عطارد*، سید مهدی حشمت الواعظین، امید فتحی زاده، چیوهانگ تانگ صفحات 13-24

    روند روزافزون خشکیدگی درختان بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl.) در جنگل های زاگرس به چالش اصلی مدیریت جنگل در این ناحیه تبدیل شده است. هدف این پژوهش، تعیین حساسیت تاج بارش درختان بلوط ایرانی به مقدار باران در جنگل های زاگرس استان های لرستان و ایلام بود. برای بررسی روند بارندگی سالانه، از داده های بارش درازمدت دو ایستگاه خرم آباد و ایلام و آزمون من- کندال استفاده شد. در هر منطقه، پنج درخت بلوط دانه زاد تیپیک برای اندازه گیری باران و تاج بارش در دوره برگ دار انتخاب شدند. شیب رگرسیون خطی بین درصد تغییرات مقدار باران در مقابل درصد تغییرات تاج بارش، به عنوان میانگین ضریب حساسیت تاج بارش درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بارش سالانه و میانگین رخداد باران در سال (6/6 میلیمتر در خرم آباد و 5/8 میلیمتر در ایلام)، در دوره درازمدت مورد بررسی، فاقد روند معنی داری بودند. بررسی رخدادهای حدی نشان داد، تعداد باران های بزرگ تر از 10 میلی متر در سال در ایلام، روندی کاهشی و تعداد باران های کمتر از دو میلی متر در سال در خرم آباد روندی افزایشی و معنی دار داشتند. ضریب حساسیت تاج بارش درختان به مقدار باران در ایلام به طور میانگین 3/3 و در خرم آباد 3/1 به دست آمد. در هر دو منطقه، حساسیت تاج بارش درختان به رخدادهای کوچکتر از میانگین، بیشتر از رخدادهای بزرگ تر از میانگین بود (ایلام 3/4 درمقابل 2/1 و خرم آباد 7/1 درمقابل 1/1). حساسیت زیاد تاج بارش درختان بلوط ایرانی به مقدار باران در صورت تداوم روند کاهشی مقدار باران در جنگل های خرم آباد و ایلام، منجر به کاهش تاج بارش و تسریع روند خشکیدگی در این جنگل ها خواهد شد.

    کلیدواژگان: خشکیدگی، روند بارندگی، رخداد باران، من- کندال
  • عطیه شهامتی نژاد، رقیه جهدی*، فرشاد کیوان بهجو صفحات 25-37

    پایش سلامت جنگل برای ارزیابی وضعیت در حال تغییر منابع جنگلی و ایجاد آگاهی از سلامت جنگل ضروری است. این پژوهش جهت پایش سلامت جنگل با استفاده از دو شاخص زادآوری و خشک دار در حوزه آبخیز ماسوله، استان گیلان انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها در منطقه ی مطالعه با استفاده از روش پایش سلامت جنگل، 20 قطعه نمونه به صورت خوشه ای در دو دامنه ارتفاعی مختلف از سطح دریا در نظر گرفته شد. در هر خوشه وضعیت زادآوری گونه ها بر اساس کیفیت نهال ها و تقسیم آنها در دو گروه سالم و ناسالم، تعیین شد. ویژگی های خشک دارها شامل قطر و مشخصات کیفی (نوع گونه، درجه پوسیدگی) اندازه گیری و ثبت شد. در منطقه مطالعه 80 درصد از نهال ها سالم و 20 درصد ناسالم بودند. نتایج تجزیه واریانس تعداد زادآوری در هکتار در طبقات ارتفاعی نشان داد که بین تعداد نهال های سالم و نهال های ناسالم در طبقه های ارتفاعی مورد مطالعه، اختلاف معنی دار وجود دارد. بر اساس نتایج مطالعه حجم کل خشک دارها 44 مترمکعب در هکتار می باشد که حجم خشک دارهای افتاده و سرپا به ترتیب 34 و 10 مترمکعب در هکتار است. آنالیز واریانس صورت گرفته نشان داد بین حجم خشک دارها در هکتار در دو طبقه ارتفاعی در منطقه مورد مطالعه، اختلاف معنی داری وجود ندارد. اما در مورد تعداد در هکتار خشک دارهای مختلف در این طبقات ارتفاعی اختلاف معنی داری وجود دارد. بررسی کیفیت خشک دارها (افتاده و سرپا) نشان داد بیشترین درصد خشک دارها متعلق به طبقه پوسیدگی یک (81 درصد) است. بیشترین فراوانی خشک دارها نیز در طبقه قطری کمتر از 30 سانتی متر مشاهده شد.

    کلیدواژگان: پایش سلامت جنگل، خشک دار، زادآوری، طبقات ارتفاعی، نمونه برداری خوشه ای
  • امید اسماعیل زاده*، میثم صوفی، رزگار داروند صفحات 39-50

    در این پژوهش، کارایی دو روش نزدیک ترین همسایه (KNN) و میانگین وزنی (WA) در برآورد غیرمستقیم خصوصیات محیطی جوامع گیاهی ارزیابی شد. برای این منظور از اطلاعات ترکیب پوشش گیاهی تعداد 324 قطعه نمونه 400 متر مربعی مربوط به پایگاه اطلاعاتی سرخدار در جنگل های هیرکانی استفاده شد. سپس با استفاده از دو روش KNN و WA و بهره گیری از دو سری از اطلاعات ترکیب پوشش گیاهی (حضور- غیاب و درصد تاج پوشش) و مقادیر اولیه داده های محیطی، اقدام به برآورد غیرمستقیم متغیرهای محیطی (ارتفاع از سطح دریا، شیب و جهت دامنه، درصد کربن آلی، درصد ازت، درجه واکنش و بافت خاک) در هر قطعه نمونه شد. ارزیابی صحت-سنجی مدل ها با استفاده از تحلیل رگرسیون و مقدار عددی ضریب تبیین انجام شد. نتایج برآورد خصوصیات محیطی در رویشگاه های مورد بررسی نشان داد استفاده از روش KNN با استفاده از داده های درصد تاج پوشش گونه ها به دلیل بهره مندی از بالاترین مقدار ضریب تبیین نسبت به سه حالت دیگر در اولویت است. برآورد نقطه ای متغیرها با استفاده از دو رویکرد متفاوت درون یابی (KNN) و برون یابی (WA) به عنوان عامل اصلی اختلاف این دو روش ارزیابی شد. عملکرد مناسب تر روش KNN در برآورد نقطه ای خصوصیات محیطی نسبت به روش WA به دلیل استفاده از اطلاعات محیطی قطعات نمونه با بالاترین درجه مشابهت ترکیب گونه ای نسبت به نقطه مزبور است. در حالی که نتایج روش WA متاثر از دامنه تغییرات متغیرهای محیطی در سطح کل رویشگاه قرار دارد که این مسیله، افزایش میزان خطا در برآورد غیرمستقیم داده های محیطی را منجر می شود.

    کلیدواژگان: ارزش معرف، سرخدار، میانگین وزنی (WA)، نزدیک ترین همسایه (KNN)
  • یونس رستمی کیا*، مریم تیموری، فرنوش جعفری صفحات 51-60

    جوانه زنی بذر سیاه گیله به دلیل رکود بذر با مشکلاتی روبرو است. این تحقیق با هدف بررسی تیمارهای چینه سرمایی و اسید جیبرلیک بر جوانه زنی بذر سیاه گیله انجام شد. به این منظور بذرهای رسیده این گونه از منطقه جنگلی فندقلو (جنگل سوها) جمع آوری شد. بعد از اعمال تیمار چینه سرمایی (4،3،2،1،0 و 5 ماهه) در دمای 4 درجه سانتی گراد و بدنبال آن تیمار با اسید جیبرلیک (0، 75 و150 میلی گرم در لیتر) به مدت 24 ساعت بصورت فاکتوریل با دو فاکتور چینه سرمایی و اسید جیبرلیک در قالب بلوک های کاملا تصادفی در سه تکرار در آزمایشگاه ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آلاروق اردبیل تحت آزمون جوانه زنی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، بیشترین مقدار جوانه زنی (1/48 درصد) و سرعت جوانه زنی (95/1 عدد بذر در روز) با تیمار اسید جیبرلیک (غلظت 75میلی گرم بر لیتر) و بدون چینه سرمایی مشاهده شد. جوانه زنی بذر سیاه گیله به دلیل رکود بذر با مشکلاتی روبرو است. این تحقیق با هدف بررسی تیمارهای چینه سرمایی و اسید جیبرلیک بر جوانه زنی بذر سیاه گیله انجام شد. به این منظور بذرهای رسیده این گونه از منطقه جنگلی فندقلو (جنگل سوها) . به این منظور بذرهای رسیده. به این منظور بذرهای رسیده این گونه از منطقه جنگلی فندقلو (جنگل سوها) . به این منظور بذرهای رسیدهبه این منظور بذرهای رسیده این گونه از منطقه جنگلی فندقلو (جنگل سوها) . به این منظور بذرهای رسیدهبه این منظور بذرهای رسیده این گونه از منطقه جنگلی فندقلو (جنگل سوها) . به این منظور بذرهای رسیده

    کلیدواژگان: چینه سرمایی، رکود بذر، سیاه گیله، شاخص بنیه بذر، صفات جوانه زنی
  • علیرضا نیکوتدبیر، نوید شریفی، اصغر طارمیان* صفحات 61-72

    در این تحقیق، عملکرد فناوری رادیوفرکانس/خلاء در مقایسه با روش جابجایی هوای گرم برای خشک کردن چوب کاج جنگلی (Pinus sylvestris) بررسی شد. تخته های مماسی با مقدار میانگین چوب درون برابر با 9/72 درصد، میانگین رطوبت اولیه برابر با 60 درصد و به ابعاد 120×21×8/4 سانتیمتر بریده شد. تخته ها با سه روش خشک شدند: (1) کوره صنعتی معمولی به روش جابجایی هوای گرم در دمای کم (حداکثر دمای 50 درجه سانتی گراد) و (2) دمای متوسط (حداکثر دمای 3/71 درجه سانتی گراد) مطابق یک برنامه چوب خشک کنی اصلاح شده در 20 گام و (3) کوره رادیوفرکانس/خلاء. عملیات خشک کردن با فناوری رادیوفرکانس/خلاء در یک کوره صنعتی با توان 100 کیلووات و فرکانس 50 مگاهرتز مطابق یک برنامه چوب خشک کنی در 6 گام و با حداکثر دمای 65 درجه سانتی گراد انجام شد. سپس، رطوبت نهایی، گرادیان رطوبت، شدت تغییررنگ، معایب و تنش های چوب خشک کنی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد علاوه بر کاهش محسوس در مدت زمان خشک شدن تخته ها در کوره رادیوفرکانس/خلاء، شدت ترک خوردگی سطحی و مقطعی تخته ها در این کوره نسبت به کوره معمولی به طور معنی داری کم تر بود. ترک های داخلی در هیچ یک از تخته ها رخ نداد. حداکثر شدت پیچش و ناودانی تخته ها به ترتیب برابر با 8/4 و 4/5 میلی متر بود و تفاوتی بین عملکرد سه روش چوب خشک کنی مشاهده نشد. برخلاف تخته های خشک شده در کوره های معمولی، تخته های خشک شده در کوره رادیوفرکانس/خلاء فاقد برون سختی بودند. گرادیان رطوبت در همه تخته های خشک شده کم تر از 2 درصد و قابل اغماض بود. شدت تغییررنگ تخته های خشک شده با فناوری رادیوفرکانس/خلاء به ویژه در ناحیه چوب درون کم تر از سایر تخته ها بود.

    کلیدواژگان: خشک کردن، کاج جنگلی، کوره چوب خشک کنی، رادیوفرکانس، خلا، روش جابجایی هوای گرم
  • علی عزیزیان نسنار، علی قاسمیان، ایمان اکبرپور* صفحات 73-84

    امروزه استفاده از الیاف بازیافتی به عنوان یک منبع لیگنوسلولزی مهم برای تولید کاغذ محسوب می شود. در فرآیندهای متداول شیمیایی مرکب ز دایی و رنگ بری معمولا از هیدروکسید سدیم به عنوان ماده قلیایی فعال و پروکسید هیدروژن به عنوان ماده رنگ بر استفاده می شود. در این پژوهش، کاغذهای بازیافتی (نسبت اختلاط70% روزنامه و30% مجله باطله) به روش متداول خمیرسازی مجدد شدند و در ادامه مرکب زدایی آنها به روش ترکیبی (شستشو+ شناورسازی) انجام گرفت. خمیرکاغذهای تهیه شده با استفاده از سیستم رنگ بری متداول با استفاده از هیدروکسید کلسیم به عنوان ماده جایگزین هیدروکسید سدیم (NaOH) در سطوح مختلف 2، 4، 6، 8 و 10 درصد در فرآیند رنگ بری استفاده شد و ضمن تعیین مقدار بهینه مصرف، عملکرد آن در رنگ بری با پروکسید هیدروژن در مقایسه با NaOH ارزیابی شد. نتایج استفاده از هیدروکسید کلسیم به جای NaOH در رنگ بری خمیرکاغذ بازیافتی نشان داد که با استفاده از این ماده ضمن بهبود عملکرد فرآیند رنگ بری، می توان کاغذ با درجه روشنی و ویژگی های فیزیکی مطلوب و مشابه در مقایسه با سیستم متداول رنگ بری با پروکسید هیدروژن (در حضور NaOH) تولید کرد. به طور کلی تیمارهای آزمایشی C1 (2 درصد هیدروکسید کلسیم) و C2 (4 درصد هیدروکسید کلسیم) بیشترین میزان درجه روشنی، ضخامت و حجیمی را نشان دادند اما با افزایش مصرف هیدروکسید کلسیم به بیش از 4 درصد، کاغذهای با ویژگی های نوری و فیزیکی ضعیف تری حاصل شد. به طور کلی سطح بهینه مصرف هیدروکسید کلسیم در رنگ بری با پروکسید هیدروژن در محدوده 4-2 درصد قابل توصیه می باشد.

    کلیدواژگان: مرکب زدایی کاغذ باطله، رنگ بری با پروکسید، هیدروکسید سدیم، هیدروکسید کلسیم، ویژگی های نوری، ویژگی های مقاومتی
  • مصطفی ملکی گلندوز*، علیرضا حسینی صدر، علی بیات کشکولی صفحات 85-94

    زیبایی شناسی از مولفه های زیادی برخوردار است که طرح و رنگ از مهم ترین آن می باشد. یکی از زیباترین عناصر در آشپزخانه،کابینت آن است. این عنصر زیبا علاوه بر کاربردی که دارد، محوری ترین و اساسی ترین نقش را در شکل گیری دکوراسیون داخلی آشپزخانه را با رنگ و طرح ایجاد می کند. این پژوهش به بررسی تاثیر زیبایی شناسی طرح و رنگ کابینت چوبی آشپزخانه در انتخاب آن می پردازد. روش تحقیق این مقاله به صورت تحلیلی - توصیفی، پیمایشی و میدانی است. جامعه آماری و جمع آوری اطلاعات و تکمیل پرسشنامه تحقیق، استفاده کنند گان و سازنده گان کابینت چوبی دراستان اردبیل است. به منظور تعیین تاثیر متغیر مستقل زیبایی شناسی طرح و رنگ بر متغیر وابسته انتخاب کابینت چوبی از معادله رگرسیون خطی استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان داد، مقدار ضریب همبستگی چندگانه مدل رگرسیونی زیبایی شناسی رنگ در انتخاب کابینت چوبی برابر 941/0 است. انتخاب رنگ بر اساس بافت طبیعی چوب برابر800/0 و بیشترین تغییرات متغیر وابسته است. مقدار ضریب همبستگی چندگانه مدل رگرسیونی زیبایی شناسی طرح (فرم) برابر 934/0 است. متغییر شکل های غیرهندسی با مقدار ضریب همبستگی پیرسون679/0 در بین زیبا شناسی طرح در اولویت نخست است و نیز می توان گفت، رابطه معنی داری بین دو متغیر مورد بررسی در پژوهش وجود دارد. علامت ضریب همبستگی بین دو متغیر مثبت است و بنابراین رابطه مستقیم افزایشی باهم دارند.

    کلیدواژگان: زیبایی شناسی، طرح، رنگ، کابینت چوبی آشپزخانه
|
  • Faeze Sadat Tarighat, Ali Salehi *, Teymour Rostami, Mehrdad Nikoy Pages 1-11

    To determine the most appropriate type of fertilizer, this study was carried out to investigate the improvement of quantitative characteristics of seedlings of three species of Hawthorn, Hackberry, and Persian Turpentine under different fertilization treatments in the nursery of the General Department of Natural Resources of Zanjan Province. A completely randomized block was designed with biofertilizers, biofertilizers and chemical fertilizers released, vermicompost, compost, animal manure, and chemical fertilizers. At the end of the growing season (early October), to measure the characteristics, at first three pots were randomly selected from each treatment and then the characteristics of collar diameter, main stem height, root, and root volume were measured. Based on the results in hawthorn species, the highest collar diameter was observed in vermicompost-gradual treatment (2.23 cm) and the highest stem length was observed in bio-gradual treatment (0.9 cm). In terms of root volume, vermicompost fertilizer treatment with 33.33 cm3 showed the highest growth. In Hackberry species, the largest collar diameter in bio-gradual treatment (2.21 cm), the maximum stem length in livestock-gradual treatment (31.67 cm), the maximum root length in vermicompost-gradual treatment (36.68 cm), and the highest root volume was observed in bio-chemical-gradual treatment (25.0 cm3). In Persian Turpentine species the highest collar diameter in vermicompost treatment (4.06 cm), the maximum stem length in chemical-gradual treatment (10.34 cm), the highest root length of coriander seedlings in chemical treatments (33.68 cm), and the highest amount Root volume was observed in vermicompost treatment with 7.34 cm3.

    Keywords: Production of seedlings, vermicompost, Biofertilizer, Growth, Nursery
  • Zeinab Khoshsafa, Pedram Attarod *, Seyed Mahdi Heshmatol Vaezin, Omid Fathizadeh, Quihong Tang Pages 13-24

    The increasing trend of declining Brant`s Oak (Quercus brantii Lindl.) trees in the Zagros forests has become the main challenge of forest management in this region. The aim was to investigate throughfall sensitivity of individual Brant`s Oak trees to rainfall magnitude in the Zagros forests of Lorestan and Ilam Provinces. Long-term meteorological data of Khorramabad and Ilam stations and Mann-Kendall test were used to investigate the annual rainfall trend. Five typical individual brant’s Oak trees per region were selected to measure rainfall and throughfall within the leafed period. The mean sensitivity coefficient of throughfall was the linear regression slope between the percentages of changes in rainfall event versus the percentage of changes in throughfall. None of the selected regions showed significant trends for annual rainfall and mean rainfall event size per year (6.6 mm for KhorramAbad against 8.5 mm for Ilam) in the long-term review. In contrast, rainfalls > 10 mm in Ilam and rainfalls < 2 mm in Khorramabad presented significant decreasing and increasing trends, respectively. The sensitivity coefficient of throughfall was on average 3.3 in Ilam and 1.3 in Khorramabad. We found out that the throughfall sensitivity to events below average was more than those of events above average (Ilam 4.3 vs. 1.2 and Khorramabad 1.7 vs. 1.1). If the decreasing trend of rainfall magnitude in Khorramabad and Ilam forests continues, high sensitivity of throughfall of Brant’s Oak trees to rainfall magnitude will lead to reduced throughfall and accelerate the dieback process in these forests.

    Keywords: Declining, Mann-Kendall, rainfall event, Sensitivity coefficient
  • Atiyeh Shahamati Nejad, Roghayeh Jahdi *, Farshad Keivan Behjou Pages 25-37

    Forest health monitoring is essential to assess the changing state of forest resources and create awareness of forest health issues. This study was conducted to monitor forest health using two indicators of regeneration and deadwood in the Masouleh watershed,. To collect data in the study area, using Forest Health Monitoring method 5 clusters of plots including 20 plots in two different altitudes were considered. In each cluster, the regeneration status of species was determined based on the quality of seedlings and their division into two categories: healthy and unhealthy. The characteristics of the deadwood including diameter, and quality characteristics (species type, degree of decay) were measured and recorded. In the study area, 80% of the seedlings were healthy and 20% unhealthy. The results of the analysis of variance of the number of regenerations per hectare in the altitude classes showed that there is a significant difference between the number of healthy seedlings and unhealthy seedlings in the studied altitude classes. According to the results of the study, the volume of deadwood is 44 m3/ha, which is 34 and 10 m3/ha of down logs and standing deadwood, respectively. Analysis of variance showed that there was no significant difference between the volumes of deadwood per hectare in the two altitude classes in the study area. But there is a significant difference in the number of deadwood per hectare in the altitude classes. Study of the quality of deadwood showed that the highest percentage of deadwood belongs to the first-level decay (81%).

    Keywords: Altitude classes, Cluster sampling, Deadwood, Forest health monitoring, Regeneration
  • Omid Esmailzadeh *, Meysam Soofi, Rezgar Darvand Pages 39-50

    In this study, the efficiency of the two nearest neighbor (KNN) and weighted average (WA) methods was evaluated for indirect estimation of environmental variables in plant communities. For this purpose, vegetation composition data of 324 relevés with an area 400 m2 of the Hyrcanian yew forests database were used. Then, environmental variables in each relevés were indirectly estimated by using KNN and WA methods based on two kind of vegetation data (incidence based and abundance based of floristic data) as well as the initial values of that environmental variables.Validation of the models were evaluated using determinant coefficient of linear regression analysis, which done based on the initial values and followed by estimated one of each environmental variables as the predictor and response variables. Results showed that using KNN method based on abundance data due to having the highest determination coefficient value has the priority in comparison to another three algorithms. The main reason of the differences between KNN and WA was influenced by different approaches of interpolation (KNN) and extrapolation (WA) in the process of environmental variables point estimation. The better performance of the KNN compared with WA in the point estimating of environmental variables is due to using the environmental data of the only adjacent plot data with the most similarly floristically features to each points in the KNN, while the results of the WA are globally affected by the range of each environmental variables at the whole of the dataset.

    Keywords: Indicator value, Taxus baccata, Weighted Average (WA), Nearest Neighbor (KNN)
  • Younes Rostamikia *, Maryam Teimouri, Farnoush Jafari Pages 51-60

    Caucasian whortleberry seed germination faces with problem due seed dormancy. This research was conducted to investigate stratification and gibberellic acid treatments on Caucasian whortleberry seed germination. For this purpose, Caucasian whortleberry ripe seeds were collected from the forest area of Fandoglo (Soha forest). For this purpose, ripe seeds of Caucasian whortleberry were collected from the forest area of Fandoglo (Soha forest) and then treated with stratification treatment (0, 1,2,3,4 and 5 month) at 4°C followed by gibberellic acid (0, 75 and 150 mg/l) for 24 hours. The germination test was performed through a factorial experiment with two factors of stratification and gibberellic acid Caucasian whortleberry seed germination faces with problem due seed dormancy. This research was conducted to investigate stratification and gibberellic acid treatments on Caucasian whortleberry seed germination. For this purpose, Caucasian whortleberry ripe seeds were collected from the forest area of Fandoglo (Soha forest). For this purpose, ripe seeds of Caucasian whortleberry were collected from the forest area of Fandoglo (Soha forest) and then treated with stratification treatment (0, 1,2,3,4 and 5 month) at 4°C followed by gibberellic acid (0, 75 and 150 mg/l) for 24 hours. The germination test was performed through a factorial experiment with two factors of stratification and gibberellic acid in completely randomized design with three replications in the seed laboratory of Ardabil Alaroq Agricultural and Natural Resources Research Station. The results showed

    Keywords: Caucasian whortleberry, Cold stratification, Germination traits, Seed dormancy, seed vigor index
  • Alireza Nikoutadbir, Navid Sharifi, Asghar Tarmian * Pages 61-72

    In this study, the efficiency of radiofrequency/vacuum (RF/V) technology for drying of pine wood (Pinus sylvestris) was investigated compared to the hot air convective method. For this purpose, flat-sawn boards with dimensions of 4.8 × 21 × 120 cm, heartwood percentage of 72.9% and average green moisture content of 60% were cut. The boards were dried using three methods (1) an industrial conventional kiln at low temperature (maximum temperature of 50 °C) and (2) normal temperature (maximum temperature of 71.3 °C) according to a 20 step-modified drying schedule and (3) RF/V kiln. RF/V drying was performed in an industrial kiln with a power of 100 kW and a frequency of 50 MHz according to a 6 step-drying schedule with a maximum temperature of 65 °C. Then, final moisture content, moisture gradient, discoloration, wood drying defects and stresses were measured. The results showed that in addition to a significant reduction in the drying time of the boards in the RF/V kiln, the intensity of surface and end-checks in RF/V drying was significantly lower than that in conventional drying. All dried boards were free from internal checks. The maximum twist and cup were 4.8 and 5.4 mm, respectively, and no difference was observed in the efficiency of the three wood drying methods. Unlike conventional dried boards, the boards dried in RF/V kiln showed no casehardening. Moisture gradient in all dried boards was negligible (less than 2%). The discoloration of the boards dried by RF/V was lower compared to other dried boards.

    Keywords: Drying, Scots pine, wood dry kiln, radiofrequency, vacuum, hot air convective method
  • Ali Azizian Nasnar, Ali Ghasemian, Iman Akbarpour * Pages 73-84

    Today, use of recycled fiber is currently an important lignocellulosic source for paper production. In conventional (chemical) deinking and bleaching processes, sodium hydroxide (NaOH) and hydrogen peroxide (H2O2) are commonly used as the active alkali and bleaching agent, respectively. In this research, the recycled waste papers (70% ONP/30% OMG) were repulped by conventional method and deinked by combined washing and flotation processes. The prepared pulps were bleached with a conventional bleaching using calcium hydroxide (Ca(OH)2), as a substitute for NaOH, at different levels of 2 (C1), 4 (C2), 6 (C3), 8 (C4), and 10% (C5). In addition to determining its optimal amount of consumption, its performance in H2O2 bleaching compared to NaOH was evaluated. Conventional bleaching with H2O2 was also performed separately in the presence of NaOH, as a basis agent (control sample), and the optical and physical properties of standard handsheets (60 gm-2) were evaluated. The results of using Ca(OH)2 in place of NaOH in recycled pulp bleaching showed that its usage was desirable in terms of brightness value and similar physical properties, compared to those of conventional H2O2 bleaching system, while improving the performance of the bleaching process in the presence of NaOH. In general, experimental runs of C1 and C2 showed the highest degree of brightness, thickness (caliper), and bulk, but with increasing the usage of Ca(OH)2 to more than 4%, the papers with weaker optical and physical properties achieved.

    Keywords: Waste paper deinking, Peroxide bleaching, Sodium hydroxide, Calcium hydroxide, Optical properties, Physical properties
  • Mostafa Maleki Golandouz *, Ali Reza Hosseini Sadr, Ali Bayatkashkoli Pages 85-94

    Aesthetics has many components,the most important of which is design and color. One of the most beautiful elements in the kitchen is its cabinets.This beautiful element, in addition to its application, plays the most pivotal role in shaping the interior decoration of the kitchen with color and design.This study investigates the aesthetic effect of the design and color of wooden kitchen cabinets in its selection. The research method of this article is analytical-descriptive, survey and field.The statistical population and data collection and completion of the research questionnaire is the users and manufacturers of wooden cabinets in Ardabil province. In order to determine the effect of the independent variable of design aesthetics and color on the dependent variable of wood cabinet selection, linear regression equation has been used.The results showed that the value of multiple correlation coefficient of color aesthetics regression model in wood cabinet selection is equal to 0.941.The choice of color based on the natural texture of wood is 0.800 and most changes are dependent variables.The value of multiple correlation coefficient of the aesthetic regression model of the form is equal to 0.934.The variable of non-geometric shapes with the value of Pearson correlation coefficient of 0.679 is the first priority among the aesthetics of the design and it can also be said that there is a significant relationship between the two variables studied the study. The sign of the correlation coefficient is positive between the two variables and therefore they have a direct incremental relationship with each other.

    Keywords: Aesthetics, design, Color, kitchen wooden cabinets