فهرست مطالب

نشریه فضای گردشگری
پیاپی 37 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهره آزادفلاح، زینب کرکه آبادی، عباس ارغان صفحات 1-24

    امروزه هیچ صنعتی بدون بهره برداری از فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی ، نمی تواند نقشی تعیین کننده در رقابتهای ملی و فراملی ایفا کند. گردشگری عنصر اصلی حرکت بسوی احیاء و باسازی مناطق (شهری) است هدف تحقیق حاضر جایگاه شهری مجازی در ایجاد اشتغال و توسعه پایدار گردشگری منطقه 12 تهران بوده، که نوشتار حاضر با این رویکرد که گردشگری در محدوده مطالعه دارای پتانسیل های فراوانی است و می تواند با تمرکز بر شاخصهای شهر مجازی توسط مسولان سازمانهای دولتی و غیر دولتی (NGO) مورد توجه ویژه قرار گیرد واین امر باعث رونق و توسعه محدوده مورد مطالعه قرار گیرد انجام گرفته، روش تحقیق در مقاله حاضر براساس هدف کاربردی، و براساس روش و ماهیت توصیفی- تحلیلی بوده؛که به منظور رسیدن به این اهداف از روش های تجزیه و تحلیل درآمد حاصل از توریست و تاثیر آن بر اشتغال و بیکاری استفاده شده است. بنابراین لازمه رسیدن به یک توسعه پایدار بویژه در زمینه توسعه گردشگری پایدار نگاه ویژه و غیرآمرانه (برنامه ریزی از پایین به بالا) به مقوله گردشگری که یکی از شقوق رسیدن به توسعه پایدار است می باشد. و شهر مجازی و گردشگری در صورتی توسعه و اشتغال پایدار منطقه را بدنبال دارد که از محیط زیست منطقه و منابع زیستی محیطی و میراث فرهنگی آن حفاظت کند و حرمت جامعه بومی و ساکن منطقه را پاس بدارد.

    کلیدواژگان: شهر مجازی، گردشگری مجازی، اشتغال، گردشگری پایدار، منطقه 12، تحلیل اقتصادی
  • موسی عابدینی، نازفر آقازاده، ابوذر صادقی صفحات 25-38

    ژیوتوریسم، در طبیعت با هدف تماشا و شناخت پدیده‌ها و فرآیندهای زمین‌شناختی و زمین ریخت شناختی و آموختن نحوه شکل گیری آن و سیر تکامل‌هاست. ژیوتوریسم موجب ارتقای توریسم، همچنین حفظ ژیوسایت توان سنجی و ارزیابی یکی از مراحل مهم برنامه‌ریزی‌های توسعه است که برنامه‌ریزان وسیاستگذاران توسعه را در تهیه برنامه‌های مناسب برای آینده یاری می‌رساند. . شورسو در ساحل رودخانه مردق چای در روستای شیخ الاسلام، از توابع شهرستان ملکان آب این چشمه به شکل یک حوضچه، به طور معجره آسایی باعث درمان بیشتر بیماری‌های پوستی و رماتیسم و زانو درد است . در این راستا هدف پژهش حاضر ارزیابی توان و استعداد‌های گردشگری زمین‌ساختی و فرهنگی منطقه شورسو است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر رویکرد، توصیفی- تحلیلی و ارزیابی است. داده‌ها و اطلاعات از اسناد و پژوهش میدانی (پرسشنامه) حاصل و الگوهای رینارد و پریرا برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شده‌اند براساس نتایج الگوی پریرا، عیار ژیومورفولوژیکی منطقه (5.5) حدود (66.07) درصد استاندارد الگو را کسب کرده است و شاخص‌های قابلیت دید (4.5)، ارزش محافظت (2.25) و ارزش کاربردی (2.5) به ترتیب، (23.08) درصد سطح استاندارد الگو را کسب کرده‌اند براساس الگوی رینارد، از زیر شاخص‌های ارزش علمی، سطح پایداری با امتیاز (0.25) و جغرافیای دیرینه با امتیاز (0.46) به ترتیب با سطح کیفی (متوسط) و (ضعیف) ارزیابی شدند. از زیرشاخص‌‍‌های ارزش ‌افزوده، زیرشاخص اکولوژیکی (متوسط تا ضعیف)، فرهنگی (خوب)، زیبایی (خوب) و اقتصادی (ضعیف) ارزیابی شده‌اند.

    کلیدواژگان: ژئوتوریسم، رینارد، پریرا، شورسو، مردق چای
  • حسین سلیمانی، مهرناز فدایی، امیر گندمکار، سید رامین غفاری صفحات 39-52

    هدف از پژوهش حاضر ارایه الگوی بهینه برنامه‌ریزی توسعه بافت‌های با ارزش روستایی جهت توسعه گردشگری با تاکید بر گردشگری روستایی دهستان سمام شهرستان املش می‌باشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف (نوع استفاده) یک تحقیق کاربردی است. از نظر روش انجام دادن تحقیق به طور کلی، این تحقیق یک تحقیق توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری مورد پژوهش شامل 32 نفر از کارشناسان مربوطه بوده که حجم نمونه برای کارشناسان به شیوه کل سرشماری بهره گرفته شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه 36 سوالی در بخش بافت با ارزش و 28 سوال در بخش توسعه گردشگری روستایی است. برای بررسی روایی پرسشنامه از نظر 5 نفر از متخصصین حوزه برنامه‌ریزی روستایی استفاده شده و روایی آن چندین بار مورد بررسی قرار گرفت و همچنین از روایی سازه‌ای بر اساس تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. برای بررسی پایایی نیز از آلفای کرونباخ بهره گرفته شد که مقدار آن 84/0 و در وضعیت مطلوبی است. در قسمت تحلیل داده‌ها به کمک نرم‌ افزارهای spss22 و Smart PLS به بررسی سوالات تحقیق با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و آزمون تحلیل عاملی تاییدی پرداخته شد. نتایج نشان داد که به طور کلی برنامه‌ریزی توسعه بافت های باارزش روستایی بر توسعه گردشگری تاثیرگذار بوده است. در این میان شاخص اقتصادی بر توسعه گردشگری، شاخص اجتماعی بر توسعه گردشگری و شاخص کالبدی بر توسعه گردشگری اثرگذار بوده است. بر این میان شاخص کالبدی بر توسعه گردشگری بیشترین تاثیر و شاخص اجتماعی بر توسعه گردشگری کمترین تاثیر را داشته است.

    کلیدواژگان: الگوی بهینه، بافت های با ارزش، روستا، توسعه گردشگری، دهستان سمام
  • سعیده فیضی، لاچین پهلوان صفحات 53-70

    این تحقیق به بررسی نقش زیبایی شناسی در ارتقاء کیفیت منظر شهری با هدف ارزیابی بلوار 45 متری ایل گلی با تاکید بر بلندمرتبه ها بوسیله پارامترها و شاخص‌های استخراج شده از تحقیق بر اساس نظریه‌های صاحب نظران و مولفان پرداخته شده است. روش تحقیق عمدتا توصیفی، تحلیلی و میدانی است. اطلاعات مورد نیاز تحقیق از طریق منابع مختلف بصورت تطبیقی- تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و استفاده از اسناد، مدارک و گزارش‌ها و بخشی با مراجعه به ارگان‌های دولتی نظیر شهرداری منطقه2، سازمان فضای سبز و پارکها گردآوری شده است. بر اساس روش مطالعات میدانی، داده هایی مشتمل بر عکسبرداری پانورما، مشاهدات عینی از دو سمت بلوار ایل گلی در 4 سکانس گردآوری شده است. جامعه آماری شامل 500 نفر در چهار گروه مشتمل برکارشناسان و مدیران این حوزه، اساتید و دانشجویان رشته معماری دانشگاه سراسری تبریز و شهروندان (شامل کسبه، ساکنین و رهگذر) و گردشگر داخلی و خارجی می‌باشد. منطق نمونه گیری در انتخاب محدوده مورد مطالعه و جامعه آماری به ترتیب هدفمند و تصادفی می‌باشد. تحلیل داده‌ها ازطریق نرم افزار SPSS انجام می گیرد. برای مقایسه ابعاد کیفیت بصری منظر شهری بلند مرتبه های بلوار 45 متری ایل گلی در بین چهار گروه مورد بررسی از آزمون واریانس یکطرفه استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از عدم رضایت شهروندان، کارشناسان و مدیران، متخصصان از کیفیت منظر شهری بلوار 45 متری ایل گلی با تاکید بر بلند مرتبه ها می باشد که بهبود این امر نیازمند همکاری همه گروه های شرکت کننده در این مطالعه می باشد.

    کلیدواژگان: زیبایی شناسی، کیفیت، منظر شهری، بلندمرتبه ها، بلوار45 متری ائل گلی
  • محمدرضا شریفی فدیجی، مجید رمضانی سربندی صفحات 71-82

    مجموعه تاریخی حاج آقا علی رفسنجان یکی از زیباترین بناهای تاریخی کشور و استان کرمان می‌باشد که با توجه به قابلیت‌های آن به عنوان منطقه گردشگری شناخته شده است. با توجه به اینکه رضایت گردشگر امر مهمی در توسعه این صنعت به‌شمار می‌آید، لذا پژوهش حاضر با هدف واکاوی عوامل توسعه توریسم در مجموعه تاریخی حاج آقا علی رفسنجان از دیدگاه گردشگران به‌روش توصیفی و آماری- همبستگی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را تعداد 150 گردشگر در بازه زمانی یک ماهه، که در دو روز عادی و تعطیل در مجموعه تاریخی حاج آقا علی به سر ‌برده‌اند تشکیل می‌دهد که بر اساس جدول مورگان و کرجسی، تعداد 108 نفر از طریق روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه استفاده شد که پایایی آن از طریق پیش‌آزمون با مقدار آلفای کرونباخ برای هر یک از مقیاس‌های اصلی در حد مناسب (بالای 75/0) مورد تایید قرار گرفت. نتایج پژوهش بیانگر میزان رضایت‌مندی متوسط گردشگران از وضع حاضر می‌باشد و تحلیل عاملی نیز رضایت‌مندی را در قالب 7 عامل دسترسی، امنیت، خدمات عمومی، خدمات راهنمایی، تسهیلات رفاهی، شرایط استراحت‌گاهی و تامین نیازها تبیین نموده است که مهمترین آن مربوط به تسهیلات رفاهی با بار عاملی 47/0 و خدمات استراحت‌گاهی با بار عاملی 46/0 می‌باشد. بنابراین تقویت عوامل دسترسی، امنیت، خدمات عمومی و راهنمایی و تامین نیازها در مرحله نخست توسعه گردشگری مجموعه آقا علی رفسنجان قرار می‌گیرد.

    کلیدواژگان: گردشگری، تفرجگاه تاریخی، رضایت مندی، مجموعه حاج آقا علی، رفسنجان
  • علی خادم نژاد، بختیار عزت پناه، علی شمس الدینی صفحات 83-96

    روند رو به رشد سریع شهرها بخصوص کشورهای در حال توسعه نیازمند توجه بیش از پیش به برقراری و تحقق عدالت فضایی در سطح شهر هستند. چرا که تناقض فضایی خدمات شهری می‌تواند کل سیستم شهری را در سیر نزولی رونق و توسعه قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی توزیع خدمات شهری در سطح شهر ماکو، با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، اقدام به بررسی 23 شاخص خدمات عمومی شهری در 5 ناحیه شهر نموده است. برای این منظور در ابتدا جهت تعیین وضعیت توسعه فیزیکی شهر از مدل هلدرن، برای بررسی چگونگی توزیع خدمات عمومی از مدل کوپراس و همچنین جهت تعیین ارزش هر یک از خدمات عمومی در سطح شهر از مدل ANP استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که روند توسعه فیزیکی شهری دارای 60 درصد رشد اسپرالی بوده است. همچنین توزیع خدمات شهری در سطح نواحی بیانگر بیشترین مقدار خدمات با معیار مثبت برای ناحیه یک به میزان 033/0 درصد بوده است که حاکی از انطباق این ناحیه با بیشترین تراکم می باشد.

    کلیدواژگان: توزیع خدمات شهری، عدالت فضایی، مدل هلدرن، مدل کوپراس، شهرستان ماکو
  • شیدا والکی، سید احسان امیرحسینی، علی پیرزاد صفحات 97-114

    هدف این تحقیق ارایه مدل گردشگری ورزشی الکترونیک در ایران با رویکرد ISM و از نوع کاربردی می باشد. روش شناسی تحقیق از نوع توصیفی – اکتشافی و مبتنی بر مدل سازی ساختاری-تفسیری می باشد که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری شامل اساتید خبره دانشگاهی در رشته مدیریت ورزشی با گرایش تحقیقی گردشگری ورزشی کشور ایران به تعداد80 نفر میباشد. درگام اول پژوهش بر اساس نظر متخصصان، وضعیت گردشگری ورزشی الکترونیک ایران شناسایی و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و جدول مورگان تعداد65 نفر بعنوان نمونه اولیه تعیین شدند. ابزارتحقیق این گام شامل پرسشنامه محقق ساخته می باشد. تجزیه و تحلیل داده‌ ها به صورت کیفی توسط نرم افزار SPSS 22 انجام گرفت و با استفاده از آمار توصیفی و آماراستنباطی و اجرای تحلیل عامل اکتشافی، عوامل به شکل کیفی استخراج شدند و سطح معناداری مولفه ها، 04/0 بدست آمد. در گام دوم 10 نفر از اساتید خبره دانشگاهی، نمونه آماری رویکرد ساختاری- تفسیری را تشکیل دادند و پرسشنامه محقق ساخته با روش مقیاس زوجی و نرم افزار متلب 2014 اجرا گردید. مدل سازی ساختاری-تفسیری در شش مرحله انجام شد. نتایج نشان داد که مولفه های گردشگری ورزشی الکترونیک در ایران با مدل سازی ساختاری- تفسیری در سه سطح قرارگرفتند. در سطح یک: توسعه گردشگری ورزشی، سطح دو: فرهنگ سازی و تبلیغات، سطح سه: ساختار فناوری اطلاعات، مدیریت و برنامه ریزی، قوانین و سیاستگذاری، امکانات و توان مالی قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، گردشگری الکترونیک، گردشگری ورزشی، مدل سازی ساختاری-تفسیری
  • مجید محمدی، محبوبه بابایی، عالیه شکربیگی صفحات 115-129

    کیفیت زندگی می تواند متاثر از عوامل و مولفه های زیادی باشد که برخی از این عوامل مربوط به زیرساخت های روستایی (نظیر راه، حمل و نقل عمومی، خانه بهداشت، مدرسه و...) و برخی دیگر نیز مربوط به ویژگی های شخصی و فردی افراد (نظیر سن، جنس، وضعیت تاهل و...) می باشد. پژوهش حاضر با هدف سنجش زیرساخت ها و کیفیت زندگی روستاییان در شهرستان طارم انجام شده است که بدین منظور از روش توصیفی- تحلیلی و پیمایش میدانی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش را روستاییان شهرستان طارم تشکیل می‌دهند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و روش تعیین حجم نمونه کوکران تعداد 371 نفر انتخاب و پرسش نامه به صورت تصادفی ساده بین آن ها توزیع شده است. داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. از آزمون آماری رگرسیون چندمتغیره و ضریب همبستگی پیرسون جهت سنجش میزان تاثیرگذاری عوامل مذکور بر کیفیت زندگی روستاییان استفاده شده است که یافته های به دست آمده نشان دادکه ازبین عوامل فردی (سن،جنسیت، تحصیلات، بعدخانوار،وضعیت تاهل،مقدارزمین زیر کشت،میزان درآمد،نوع کار ،نوع محصول زراعی ونوع محصول باغی) تنهابین متغیرهای میزان درآمد، مقدارزمین زیر کشت ونوع محصول باغی بامتغیروابسته (کیفیت زندگی) رابطه معناداری وجودداشت وهمچنین بین عوامل مستقل (زیرساختهای کشاورزی،زیرساخت های کالبدی،زیرساخت های نهادی وزیرساخت های اجتماعی) تنهابین زیر ساخت های نهادی بامتغیر وابسته (کیفیت زندگی) تفاوت معناداری وجود نداشت ودرخصوص نتیجه گیری کلی اینکه اکثریت حجم نمونه، کیفیت زندگی رادرحدمتوسط ارزیابی کرده اند.

    کلیدواژگان: زیرساخت های کشاورزی، زیرساخت های اجتماعی، زیرساخت های کالبدی، زیرساخت های نهادی
|
  • zohreh azadfallah, zynab karkabadi, abbas arghan Pages 1-24

    Today, no industry can play a decisive role in national and transnational competition without the use of information and communication technologies. Tourism is the main element of the movement towards the revitalization and reconstruction of (urban) areas. The aim of this study is the virtual urban position in creating employment and sustainable development of tourism in Tehran's 12th district. Focusing on the indicators of the virtual city should be paid special attention by the officials of governmental and non-governmental organizations (NGOs) and this should lead to the prosperity and development of the study area. - It has been an analysis that in order to achieve these goals, methods of analyzing the income from tourists and its impact on employment and unemployment have been used. Therefore, it is necessary to achieve a sustainable development, especially in the field of sustainable tourism development, a special and non-arbitrary look (bottom-up planning) to the category of tourism, which is one of the ways to achieve sustainable development. And the virtual city and tourism seeks sustainable development and employment of the region if it protects the environment of the region and its environmental resources and cultural heritage, and respects the dignity of the indigenous community living in the region.

    Keywords: Virtual City, Virtual Tourism, Employment, Sustainable Tourism, Region 12, Economic Analysis
  • musa abedini, nazfar aghazadeh, aboozar sadeghi Pages 25-38

    Power assessment and evaluation of one It is one of the important stages of development planning Which assists development planners and policymakers in preparing appropriate plans for the future. Last year, however, geotourism, as a new and innovative word, considered the role of special importance in the development of the tourism industry of the countries. Shorsoo on the banks of the Mordagh Chay River in the village of Shaykh al-Islam, in the city of Malekan, the water of this spring in the form of a pool, miraculously cures more skin diseases, rheumatism and knee pain, and calms mental illness and depression. In this regard, the aim of the present study is to evaluate the potential and talents of geotechnical and cultural tourism in the Shursu region. The research method is applied in terms of purpose and descriptive-analytical and evaluative in terms of approach. Data and information were obtained from documents and field research (questionnaire) and Reynards and Pereira patterns were used to analyze the information. (4.5), conservation value (2.25) and applied value (2.5) have obtained (23.08) percent of the standard level of the model, respectively. (0.46) were evaluated with quality level (moderate) and (poor), respectively. Of the value-added sub-indices, ecological (moderate to poor), cultural (good), aesthetic (good) and economic (poor) sub-indices have been evaluated.

    Keywords: Geotourism, Reynard, Pereira, Shursu, Mordechai
  • hosein solaimani, mehrnaz fadayi, Amir Gandomkar, seyed ramin ghafari Pages 39-52

    The purpose of this study is to provide an optimal planning model for the development of valuable rural textures for tourism development with emphasis on rural tourism in Samam village in Amlash district. The present study is an applied research in terms of purpose (type of use). In terms of the method of conducting research in general, this research is a descriptive-analytical research. The statistical population of the study included 32 relevant experts, whose sample size for experts was used in the whole census method. The research tools include a questionnaire of 36 questions in the valuable tissue section and 28 questions in the rural tourism development section. To evaluate the validity of the questionnaire, the opinion of 5 experts in the field of rural planning was used, and its validity was examined several times, and also the validity of the structure based on confirmatory factor analysis was used. For reliability, Cronbach's alpha was used, which is 0.84 and in good condition. In the data analysis section, using spss22 and Smart PLS software, research questions were examined using structural equation modeling and confirmatory factor analysis test. The results showed that, in general, planning the development of valuable rural textures has affected the development of tourism. Among these, the economic index has affected tourism development, the social index has influenced tourism development, and the physical index has influenced tourism development. Among these, the physical index had the most impact on tourism development, and the social index had impact on tourism development.

    Keywords: optimal model, valuable textures, village, tourism development, Samam village
  • saeedeh feızı, lachın pahlavan Pages 53-70

    This research investigates the role of aesthetics in improving the quality of urban landscape with the aim of evaluating the 45-meter-wide El-Goli boulevard with emphasis on the high-rise items through the parameters and indices extracted from the research based on theories of scholars of experts and authors. The research method is mainly descriptive, analytical, and field. The required information of the present research collected through the various sources as comparative-analytical using library resources, documents, records and reports and the remaining part collected by visiting governmental organizations including municipality-district 2, Organization of green space and parks. Based on field studies, data including Panoramic photography and objective observations from both two sides of the El-Goli Blvd. in four sequences collected. The statistical society compromises 500 people in four groups consisting of experts and administrators of this field, professors and students of architecture of Tabriz University and citizens (including tradespeople, residents and passers-by), domestic and foreign tourists. The logic of sampling for selection the study area and statistical society are targeted and randomly respectively. Data analysis is carried by SPSS software. One-way variance test was used among the four groups of studies to compare the dimensions of the visual quality for the urban landscape of high-rise buildings in 45 meter El-Goli boulevard. The results of the study indicate non-satisfaction of the citizens, experts, managers and experts regarding the urban visual quality of high-rise buildings on 45-meter-wide El-Goli Blvd. which requires improvement and co-ordination among all the groups participated in this study.

    Keywords: aesthetics, Visual quality, Urban perspective, High-rise buildings, 45-meter-wide El-Goli boulevard
  • MohammadReza Sharifi Fadiji, Majid Ramezani Sarbandi Pages 71-82

    The tourism industry is considered the most popular source of income after the oil and automobile industry, since most of its income comes directly from the people. Therefore, it can be said that tourism is one of the activities that is a socio-cultural product in terms of its nature and is a part of inter-sectoral activity in terms of planning and management. As a result, today the tourism industry is a huge economic activity and a way to diversify its activities, and it has become a strategy for reaching development, which is constantly increasing its importance. Therefore, the present study was conducted with the aim of analyzing the development factors of tourism in the historical resort of Haj Agha Ali of Rafsanjan from the tourists' view point in order to identify the resort and analyze some of the issues of tourism development in this area and to solve them to make the necessary plans. The hypotheses and research questions are based on the recognition of the most important factors affecting the development of recreational tourism as well as the scope of their impact.

    Keywords: Tourism, Promenade, satisfaction, Historical Complex of Haj Agha, Ali Rafsanjan
  • Ali Khadem nejhad, Bakhtyar ezatpanah, Ali Shamsoddini Pages 83-96

    Rapidly growing cities, especially developing countries, need more and more attention to the establishment and realization of spatial justice in the city.Because the spatial contradiction of urban services can put the whole urban system in a downward spiral of prosperity and development.The aim of this study was to investigate the distribution of urban services in the city of Mako by descriptive-analytical method and to examine 23 indicators of urban public services in 5 districts of the city.To do this, the Holden model was first used to determine how the city is developing physically, the Copras model was used to examine how the public services were distributed, and the ANP was used to determine the value of each public service in the city. The results show that the trend of urban physical development with 60% of the Heldern model indicates the trend of urban urban growth.Also, the distribution of services at the regional level indicates the highest amount of services with a positive criterion for areas one of 0.033 percent, which has been associated with the highest density area.

    Keywords: Physical Distribution, Holden model, Copras model, Urban Public Services, Mako
  • sheida valaki, Seyed ehsan Amirhossein, Ali Pirzad Pages 97-114

    The purpose of this study is to present a model of e-sport tourism in Iran using ISM approach. The research methodology is descriptive-exploratory and based on structural-interpretive modeling that is conducted in the field. The statistical population consists of 80 university professors in sport and tourism management with a research interest in sport tourism in Iran.In the first step of the research, according to experts, the status of e-sport tourism in Iran was identified and 65people were selected using purposeful sampling method and Morgan table. The research tool this step includes a researcher-made questionnaire. Data analysis was performed qualitatively by SPSS 22 software and by Using descriptive statistics and inferential statistics and exploratory factor analysis, the factors were extracted qualitatively and the significance level of components was 0.04. In the second step, 10 expert professors formed the statistical sample of the Structural-Interpretive approach and a researcher-made questionnaire was administered by paired scale method and MATLAB software. Structural-interpretive modeling was carried out in six stages. The results showed that the components of electronic sport tourism in Iran were classified into three levels by structural-interpretive modeling. Level one: Sport Tourism Development, Level Two: Culture and Advertising, Level Three: Information Technology Structure, Management and Planning, Law and Policy, Facilities and Financial Capability.

    Keywords: Electronic Tourism, Information Technology, Sport Tourism, Structural-Interpretative Modeling (ISM)
  • majid mohammadi, Mahboubeh Babaei, Alieh Shekarbeigi Pages 115-129

    Quality of life can be affected by many factors and components, some of which are related to rural infrastructure (such as roads, public transportation, health centers, schools, etc.) and others are related to personal characteristics and Individuals (such as age, gender, marital status, etc.). The aim of this study was to assess the infrastructure and quality of life of villagers in Tarom city. For this purpose, descriptive-analytical and field survey methods were used. The statistical population of this study consists of the villagers of Tarom city. Using simple random sampling method and Cochran sampling method, 371 N were selected and a questionnaire was randomly distributed among them. The collected data were analyzed by SPSS software. Multivariate regression test and Pearson correlation coefficient were used to measure the impact of these factors on the quality of life of villagers. The findings showed that among the individual factors (age, gender, education, family size, marital status, amount of land under cultivation, Income, type of work, type of crop and type of horticultural product) There was a significant relationship between variables of income, amount of land under cultivation and type of horticultural product with dependent variable (quality of life) and also between independent factors (agricultural infrastructure, physical infrastructure, institutional infrastructure and social infrastructure). There was no significant difference between the institutional infrastructures and the dependent variable (quality of life) and regarding the general conclusion that the majority of the sample size assessed the quality of life as average.

    Keywords: quality of life, Agricultural Infrastructure, Social Infrastructure, Physical Infrastructure, Institutional Infrastructure