فهرست مطالب

مجله رویکردهای نوین در مدیریت ورزشی
پیاپی 36 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مهران آتشی، مسعود نادریان جهرمی*، علی محمد صفانیا، اصغر نیک سرشت، محمدصادق افروزه صفحات 9-27

    پژوهش حاضر با هدف تدوین و ارزیابی الگوی جانشین پروری بازیکنان باشگاه های بسکتبال لیگ برتر ایران انجام شد. روش پژوهش حاضر از نظر روش گرد آوری داده ها آمیخته بود که به صورت کیفی-کمی اجرایی گردید. در بخش کیفی، جامعه آماری شامل 18 نفر از مدیران باشگاه های بسکتبال، اعضای کمیته های فدراسیون، بازیکنان، مربیان و اساتید هییت علمی دانشگاه ها بود. روش نمونه گیری در بخش کیفی به صورت هدفمند و تکنیک نمونه گیری گلوله برفی بود. همچنین در بخش کمی جامعه آماری، کلیه مدیران و کارشناسان ورزشی، مربیان ورزشی، افراد با سابقه ورزش حرفه ای بسکتبال، اعضای هییت علمی متخصص و بازیکنان باشگاه های بسکتبال بودند. ابزار پژوهش شامل مصاحبه‎های نیمه ساختارمند و پرسشنامه محقق ساخته بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش نظریه داده بنیاد رویکرد (گلیزر، 1978) استفاده شد. در بخش کمی روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحب نظر و روایی سازه آن به وسیله تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری تایید گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها  از نرم افزار اس.پی.اس.اس و آموس استفاده شد. نتایج حاصل از کدگذاری ها نشان داد که تدوین و ارزیابی الگوی جانشین پروری بازیکنان بسکتبال لیگ برتر ایران بر مبنای عوامل مختلفی قرار دارد لذا برای اینکه ساز و کار اجرای فراهم شود باید به: 1) سطوح شایستگی، 2) الزامات و 3) پیامدهای مطلوب توجه شود. با توجه به این موارد می‎توان آینده‎ای روشنی را برای باشگاه های بسکتبال لیگ برتر ایران تصور کرد. نتایج بخش کمی بیانگر این بود که بارهای عاملی سوالات پرسشنامه جانشین پروری بازیکنان در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

    کلیدواژگان: بازیکنان باشگاه های بسکتبال، جانشین پروری، لیگ برتر بسکتبال ایران
  • لیلا سماعی، فریده اشرف گنجویی*، شیوا آزادفدا، حسین پورسلطانی زرندی صفحات 29-44

    هدف از پژوهش ارایه مدل ارتباط علی سقف شیشه ای با توانمندسازی کارکنان زن وزارت ورزش و جوانان با میانجی گری سرمایه روانشناختی و عدالت سازمانی بود. نمونه آماری تحقیق را170 نفر از کارکنان زن وزارت ورزش و جوانان تشکیل دادند. ابزار سنجش پرسشنامه های سقف شیشه ای (احمدی 1394)، توانمندسازی کارکنان (اسپریتزر1992)، عدالت سازمانی (نیهوف و مورمن1993) و سرمایه روانشناختی (لوتانز 2007) بود که پایایی پرسشنامه ها به ترتیب  0.78، 0.80، 0.70، 0.71 به دست آمد و از معادلات ساختاری برای آزمون مدل مفهومی با بهره گیری از نرم افزارPLS smart  استفاده شده است. نتایج نشان داد که تاثیر سقف شیشه ای بر توانمندسازی منفی و معنادار، تاثیر سقف شیشه ای بر عدالت سازمانی منفی و معنادار، تاثیر سقف شیشه ای بر سرمایه روانشناختی مثبت و غیرمعنادار، تاثیر عدالت سازمانی بر سرمایه روانشناختی منفی و معنادار، تاثیر عدالت سازمانی بر توانمندسازی منفی و معنادار، تاثیر سرمایه روانشناختی بر توانمندسازی مثبت و معنادار، تاثیر متغیر میانجی عدالت سازمانی در ارتباط علی سقف شیشه ای با توانمندسازی منفی و معنادار و تاثیر متغیر میانجی سرمایه روانشناختی در ارتباط علی سقف شیشه ای با توانمندسازی غیرمعنادار بود، شاخص های مدل 0.089=SRMR، 0.937= d_ULS ، 0.917 = d_G و 0.90 = NFI بدست آمد.

    کلیدواژگان: تبعیض جنسیتی، توانمندسازی، سرمایه روانشناختی، سقف شیشه ای، عدالت سازمانی
  • بابک عظیمی ثانوی*، مهدی طالب پور صفحات 45-61

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های بهره وری مبتنی بر مهارت های غیر مادی کوانتومی و ارایه الگوی بهره وری کوانتومی انجام پذیرفت. این پژوهش به لحاظ هدف، بنیادی و کاربردی بوده که به روش تحلیلی، اکتشافی و میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر اساتید و خبرگان حوزه مدیریت ورزشی و مدیران و کارشناسان وزارت ورزش و جوانان بودند (367 نفر). که از این تعداد 188 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه مورد بررسی انتخاب شدند. از مصاحبه و پرسشنامه به عنوان ابزار پژوهش بهره برده شد. روش پژوهش بصورت آمیخته انجام شد. در بخش کیفی با رویکرد اکتشافی به شناسایی مولفه ها پرداخته شد و در بخش کمی مدل ارایه شده مورد ارزیابی قرار گرفت. روایی پرسشنامه محقق ساخته با مشورت اساتید مدیریت ورزشی و پس از اعمال کلیه پیشنهادهای اصلاحی صورت پذیرفت. پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ تایید گردید. در بخش کیفی از تکنیک تحلیل مضمون و با بهره گیری از مصاحبه اطلاعات حاصل شد و در بخش کمی جهت ارایه و تایید مدل از نسل دوم معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزیی بهره برده شد. کلیه محاسبات از طریق نرم افزارهای EXCEL و WarpPLS صورت پذیرفت. یافته ها در بخش کیفی 8 مولفه و 38 زیرمولفه برای بهره وری کوانتومی و 3 مولفه برای مهارت های غیرمادی کوانتومی را گزارش داد. همچنین حاکی از آن بود که شاخص وجودکوانتومی بر مولفه های استخراج شده بهره وری کوانتومی تاثیر معناداری دارد و مدل ارایه شده از برازش مطلوبی برخوردار است (شاخص279/0APC=، 476/0ARS=، 805/1AVIF=). نتایج پژوهش نشان داد که مهارت شناخت کوانتومی بر مولفه های بهره وری کوانتومی تاثیر دارد و بیشترین و کمترین تاثیر را بر کاهش هزینه سازمانی (426/0=β) و ارتباطات سازمانی کارکنان (073/0=β) دارد. همچنین مهارت عمل کوانتومی بر مولفه های بهره وری کوانتومی تاثیر معناداری دارد و بیشترین و کمترین تاثیر را بر مشارکت سازمانی (339/0=β) و توانمندسازی سازمانی کارکنان (024/0=β) دارد. در نهایت تاثیر اعتماد کوانتومی بر مولفه های بهره وری کوانتومی معنادار شناخته شده است و بیشترین تاثیر را بر توانمندسازی سازمانی کارکنان (606/0=β) و کمترین تاثیر را بر مشارکت سازمانی (322/0=β)دارد. نتیجه ای که از این پژوهش حاصل می شود این است که مولفه های سه گانه غیرمادی کوانتومی (شناخت، عمل، اعتماد) بطور معناداری بر بهره وری کوانتومی در سازمان تاثیرگذار است، از اینرو در سازمان ها مطلوب است از مدل بهره وری کوانتومی به عنوان جایگزین سبک های پیشین مدیریتی جهت افزایش بهره وری و پویایی سازمان استفاده شود.

    کلیدواژگان: مهارتهای غیر مادی کوانتومی، بهره وری کوانتومی، تحلیل مضمون، وزارت ورزش و جوانان
  • حشمت الله مرادی شرف*، غلامرضا شعبانی بهار، معصومه مجیدی پرست، نصرالله عرفانی صفحات 63-79

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل گرایش به مهاجرت ورزشکاران نخبه جمهوری اسلامی ایران بود که به صورت کیفی بر مبنای نظریه داده بنیاد به اجرا در آمد. جامعه آماری تحقیق را صاحب نظران و اساتید مدیریت ورزشی و ورزشکاران نخبه تشکیل دادند که به روش نمونه گیری گلوله برفی و تا رسیدن به حد اشباع نظری داده ها و در قالب 26 مصاحبه کیفی انجام گرفت. مقوله های اصلی و فرعی موثر بر گرایش به مهاجرت ورزشکاران در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، شناسایی و به یکدیگر مرتبط شدند. نتایج نشان داد مجموعه ای از عوامل در کنار یکدیگر و در تعامل با هم در تعیین الگوی مهاجرت ورزشکاران موثر هستند که در سه سطح کلان، سطح میانی و سطح خرد تقسیم بندی شدند. عوامل سطح کلان شامل: برخی عوامل موجود در شرایط مداخله گر جهانی و شرایط زمینه ای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مدل پارادایمی هستند. عوامل سطح میانی شامل: برخی عوامل موجود در شرایط علی مدل پارایمی (عوامل مدیریتی، عوامل ساختاری و عوامل تسهیلاتی و رفاهی) که در محیط نزدیک به ورزشکاران و مربوط به متولیان ورزش کشور هستند. و در نهایت سطح خرد شامل: عوامل فردی و ویژگی های شخصیتی و روان شناختی خود ورزشکاران  است. بر اساس نتایج بدست آمده، پدیده مهاجرت ورزشکاران یک موضوع چند وجهی بوده و هیچ تک عاملی را نمی توان به عنوان عامل موثر بر آن معرفی نمود؛ بنابراین باید راهکارهایی مرتبط و متناسب با این عوامل در سه سطح کلان، سطح میانی و سطح خرد برای پیشگیری یا کاهش این پدیده در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: گرایش به مهاجرت، مهاجرت ورزشی، نظریه داده بنیاد، ورزشکاران نخبه
  • محمدحسین قربانی*، سارا کشکر، حبیب هنری صفحات 81-96
    • موضوع آموزش عالی علوم ورزشی در مرحله گذار و درحال توسعه است و شناخت آن به همفکری و کاوش عمیق و نیاز به انسجام فکری و علمی دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر عملکرد نظام آموزش عالی علوم ورزشی در ایران است. مطالعه حاضر از نوع تحقیقات توصیفی-تحلیلی است که در آن از روش های مرور نظام مند و فراتحلیل استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه تحقیقات انجام شده در خصوص نظام آموزش عالی در حوزه علوم ورزشی است که در پایگاه های اطلاعاتی نورمگز، جهاددانشگاهی، علوم انسانی، مگیران و ایرانداک از سال 1385-1399 چاپ شده است(33=N). در این تحقیق به بررسی میزان همکاری و مشارکت محققان، جامعه آماری، روش نمونه گیری، ابزار گردآوری، روش تحقیق، واحد تحلیل، افق تحقیق، روش های تجزیه و تحلیل، الگوی زمانی انتشار مقالات و متغیرهای استفاده شده و اندازه اثر آنها در مطالعات نظام آموزش عالی علوم ورزشی ایران پرداخته شد. نتایج نشان داد که میزان همکاری و کار گروهی محققان در تحقیقات در حد قابل قبولی است و بیشتر تحقیقات با استفاده از روش های کمی مبتنی بر استراتژی توصیفی و بهره برداری از روش پیمایشی انجام شده است. واحدهای تحلیل در تحقیقات خرد است و افق تحقیقات کاملا گذشته نگر است. همچنین نتایج نشان داد بیشتر تحقیقات در دوره زمانی 1395-1399 انجام شده است. در نهایت نتایج اندازه اثر نشان داد که متغیرهای بالندگی، کارافرینی، ورزش و آموزش بیشترین تاثیر را بر عملکرد نظام آموزش عالی علوم ورزشی دارند و برای ایجاد تحولات مثبت در نظام آموزش عالی علوم ورزشی و توسعه همه جانبه نیاز به ایجاد تغییرات اساسی در متغیرهای کلیدی و معیارهای توسعه وجود دارد.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، تربیت بدنی، توسعه، علوم ورزشی، فراتحلیل
  • جواد کریمی، همایون عباسی*، حسین عیدی صفحات 97-112

    توسعه اجتماعی در کنار مفاهیمی مانند پذیرش اجتماعی، شکوفایی اجتماعی و کیفیت زندگی معنا می یابد. این ابعاد می توانند از طریق توسعه ورزش در جامعه بهبود می یابند. از این رو پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش ورزش در توسعه اجتماعی ایران انجام شد. روش پژوهش آمیخته (کیفی- کمی) بود و به صورت میدانی انجام گرفت. نمونه گیری کیفی به صورت گلوله برفی انجام گرفت که جامعه آماری آن شامل نخبگان دانشگاهی و اجرایی بود که در زمینه جامعه شناسی ورزشی فعالیت آموزشی و پژوهشی داشتند. در بخش کمی نیز نمونه آماری پژوهش به تعداد قابل کفایت جهت مدلسازی معادلات ساختاری به روش در دسترس انتخاب شدند (565). بر اساس مطالعه نظری و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 17 نفر از متخصصان، پرسشنامه محقق ساخته ای در قالب 54 سوال و 3 شاخص اصلی طراحی و تنظیم گردید و با استفاده از نظر متخصصان و آزمون تحلیل عاملی، روایی و از طریق آلفای کرونباخ، پایایی تایید شد. از روش مدلسازی معادلات ساختاری جهت تحلیل یافته ها استفاد شد. بر اساس یافته های پژوهش و نتایج حاصل از تحلیل مسیر، متغیر فرهنگ ورزشی به میزان 96/0 بر توسعه ورزش تاثیر دارد. همچنین متغیر توسعه ورزش به میزان 90/0 می تواند منجر به توسعه اجتماعی شود. از این رو می توان نتیجه گرفت که ورزش نقش تعیین کننده ای در توسعه اجتماعی ایران دارد. مطابق یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که ورزش و فعالیت های ورزشی می تواند پیامدهای مطلوب اجتماعی را به جای بگذارد. لذا پیشنهاد می شود که میزان توجه مدیران به سرمایه گذاری در بخش بهبود فرهنگ ورزشی معطوف گردد.

    کلیدواژگان: توسعه اجتماعی، توسعه ورزشی، فرهنگ، ورزش
  • صادق کرمی، محمدحسن فردوسی*، محسن اسمعیلی، وحید رفیعی دهبیدی صفحات 113-132

    هدف از تحقیق حاضر، طراحی الگوی پارادایمی جذب خیرین در توسعه ورزش بود. روش تحقیق به شیوه کیفی از نوع داده بنیاد و با رویکرد نظام مند بود. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش استراس و کوربین (1998) انجام گرفت.جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی، دانشجویان دکتری مدیریت ورزشی، خیرین کشوری و کارشناسان سازمان های اوقاف، مدیران و کارشناسان ادارات کل ورزش وجوانان بود. روش نمونه گیری در ابتدا هدفمند و در ادامه به صورت گلوله برفی بود. تعداد 26 مصاحبه اکتشافی عمیق و نیمه ساختاریافته اجرا شد و تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. در قالب مدل پارادایمی، یافته ها نشان داد 12 مقوله اصلی به عنوان مولفه های موثر در جذب مشارکت خیرین شناسایی شدند که عبارتند از: عوامل علی (توصیه های دینی، انگیزشی) عوامل زمینه ای (فرهنگی- اجتماعی، ساختارها، بسترهای دینی، حمایتی)، عوامل مداخله ای (سیاسی-امنیتی، ارزش ها، نگرشی، عملکرد گذشته)، راهبرد ها (تخصصی سازی مشارکت مردمی) و پیامدها (توسعه ی آثار مثبت مشارکت مردمی) بودند. جذب مشارکت خیرین برای توسعه ورزش به عنوان مقوله محوری شناسایی شد. نتایج نشان داد ایجاد هماهنگی بین ادارات در جهت رفع مشکلات مشارکت خیرین، هم اندیشی ارگان های مرتبط با ورزش، تشکیل جلسه با معتمدین و روحانیون جهت توجیه و بیان اهمیت ورزش، از جمله عوامل جذب خیرین برای توسعه ورزش بود. پیشنهاد می شود جهت جذب مشارکت خیرین برای توسعه ورزش، تفسیری از روایات و احادیث دینی یافت که دلالت بر اهمیت ورزش داشته باشد. همچنین عواملی که باعث تقویت انگیزه خیران ورزشیار می شود، شناسایی و توسعه داده شوند.

    کلیدواژگان: جذب خیرین، وقف، مشارکت مردمی، توسعه ورزش
  • ساجده نادرطهرانی، مهدی سلیمی*، قاسم رحیمی سرشبادرانی، رسول نظری صفحات 133-146

    اماکن ورزشی به عنوان مهمترین بخش سخت افزاری ورزش و یکی از بنیان های اصلی نظام سلامتی در جامعه است که توسعه پایدار آنها یکی از وظایف اصلی مدیران ورزشی است، لذا هدف از پژوهش حاضر، ارایه مدل توسعه پایدار در اماکن ورزشی براساس مدل H3SE بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارشناسان، مدیران و اساتید حوزه اماکن ورزشی بودند که براساس نرم افزار Spss Sample Power، حجم نمونه شامل 100 نفر تعیین گردید. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بود که سوالات آن با مطالعه دقیق ادبیات پیشینه تحقیق و بحث و بررسی با متخصصین حوزه ورزش به دست آمد. ابزار جمع آوری داده ها در قالب 5 مولفه (بهداشت و ارگونومی؛ ایمنی؛ امنیت؛ منابع انسانی؛ زیست محیطی) و 25 گویه (هر مولفه ها 5 گویه) طراحی شد. آلفا کرونباخ به دست آمده در این پژوهش بالای 85/0 بود. از آنجایی که چهار آزمون آلفا کرونباخ، پایایی مرکب، پایایی همبستگی اسپیرمن سوالات و پایایی اشتراکی نتایج قابل قبول داشتند، پایایی سازه مدل تایید شد. همچنین روایی سازه مدل به وسیله آزمون مدل اندازه گیری در قالب مدل سازی معادلات ساختاری تایید شد. نتایج نشان داد که به ترتیب اولویت مولفه های منابع انسانی، امنیت، ایمنی، بهداشت و ارگونومی، و زیست محیطی نقش بسزایی در توسعه پایدار اماکن ورزشی ایفا می نمایند. نظر به اهمیت توسعه پایدار اماکن ورزشی در نظام سلامت و ارتقا ورزش در بخش همگانی و قهرمانی، مدیران ورزشی می توانند با عنایت به یافته های پژوهش در این مسیر گام بردارند.

    کلیدواژگان: ارگونومی، اماکن ورزشی، بهداشت، مدل توسعه پایدار، زیست محیطی، مدل H3SE
  • یعقوب محمدی*، علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی صفحات 147-161

    هدف از پژوهش حاضر ساخت و اعتبار سنجی ابزاری برای سنجش برند سازی درونی در فدراسیون های ورزشی بود. ازاین رو روش شناسی پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی و از حیث نحوه ی گردآوری اطلاعات، از نوع همبستگی است که به طور مشخص مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS 3 است. جامعه آماری این تحقیق را تمامی کارکنان، مدیران فدراسیون های ورزشی ایران (1062 نفر) تشکیل می دادند؛ و بر اساس شاخص بارکلای حجم نمونه (195) موردنیاز برای تحقیق در نظر گرفته شد. ابزار مورداستفاده در پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی سازه پرسشنامه از روش تحلیل عاملی تاییدی و همچنین روایی محتوایی و صوری آن به تایید متخصصان صاحب نظر (7=n) در حوزه برند و مدیریت بازاریابی ورزشی رسید. اعتبار پرسشنامه نیز با روش پایایی ترکیبی (97/0) و آلفای کرون باخ (973/0) مناسب ارزیابی شد. یافته های پژوهش حاضر حاکی از آن است که فعالیت های آموزشی، جلسات گروهی، جلسات توجیهی، ارتباطات داخلی و فعالیت های رهبری و مدیریتی عواملی هستند که بر روی برند سازی درونی فدراسیون های ورزشی تاثیر می گذارند و پیشنهاد می شود نظارت لازم بر حسن اجرای تمامی مراحل ایجاد نظام برند سازی درونی به صورت مستمر و موثر از طریق مدیران و روسای فدراسیون ها انجام پذیرد. همچنین مولفه های اصلی این ابزار می تواند توسط مدیران ورزشی برای توسعه برند سازی درونی مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مقیاس، برند، برندسازی داخلی، فدراسیون های ورزشی
  • رشید ظاهری، سید جعفر موسوی*، فرشاد امامی صفحات 163-175

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر مدیریت استعداد در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران انجام شد. روش تحقیق آمیخته (کیفی-کمی) بود. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی و در بخش کمی از روش توصیفی-پیمایشی بهره گرفته شد. مشارکت کنندگان در بخش کیفی خبرگان و متخصصان مدیریت ورزشی و جامعه آماری در بخش کمی شامل کارکنان وزارت ورزش و جوانان بودند. روش نمونه‎گیری در بخش کیفی به شیوه هدفمند و به تعداد 15 نفر؛ و در بخش کمی بصورت تصادفی ساده بود که تعداد 287 نفر به عنوان نمونه آماری جهت بررسی تعیین شدند. ابزار گردآوری داده‎های پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی و پایایی ابزارهای گردآوری داده‎های پژوهش مورد تایید قرار گرفت، تجزیه و تحلیل داده‎ها از طریق تحلیل عاملی اکتشافی و با نرم‎افزار SPSS20 انجام شد. نتایج نشان داد که عوامل موثر بر مدیریت استعداد در برگیرنده عوامل مفهومی، استراتژیک، فرهنگی، کشف و جذب، ارزیابی، آموزش و توسعه، حفظ (نگهداشت)، ساختاری، سیاسی، اطلاعاتی و ارتباطی و عملکردی می باشند.

    کلیدواژگان: استعداد، مدیریت استعداد، وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران
  • محمد آزادی، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 177-199

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر مدیریت اثربخش رفتار های وندالیسمی هوادارن فوتبال مبتنی بر جغرافیای فرهنگی بود. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات پراگماتیسم، رویکرد آمیخته، ماهیت اکتشافی- میدانی، استراتژی پدیدارشناسانه و پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. شیوه جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته (بخش کیفی) و پرسشنامه بود. جامعه آماری تحقیق اعضاء هییت علمی رشته مدیریت ورزشی، مدیران فدراسیون فوتبال، بازیکنان و داوران ملی و بین المللی بودند که 14 نفر از آنان به عنوان نمونه تحقیق به شیوه غیر احتمالی، هدفمند و گلوله برفی در نظر گرفته شدند همچنین کلیه خبرگان حوزه فوتبال اعم از مربیان، داوران، بازیکنان، عوامل اجرایی در برگزاری رویدادهای لیگ برتر، کارشناسان و هوادارن فوتبال اعضاء نمونه تحقیق را در بخش کمی به شیوه تعیین حجم نمونه معادلات ساختاری هومن(1390) و با استفاده از فرمول 5q<n<15q< span=""> تشکیل دادند. 186 کد اولیه شامل 8 مقوله اصلی و 41 مقوله فرعی در خصوص عوامل موثر بر مدیریت اثربخش رفتارهای وندالیسمی در هوادارن فوتبال مبتنی بر جغرافیای فرهنگی احصاء شد که فراوانی این کدها درمجموع برابر با 330 بود. ضریب پایایی بازکدینگ تحقیق کیفی 84/0 محاسبه شد. روایی ظاهری و محتوی در قالب فرم های CVR و CVR توسط اساتید خبره و روایی سازه ابزار تحقیق پس از انجام فرایند تحلیل عاملی اکتشافی مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحلیل داده های تحقیق نشان داد که عوامل موثر بر پیدایش وندالیسم ورزشی در هوادارن فوتبال مبتنی بر جغرافیای فرهنگی شامل اموزش های مسیولین پرسنل ورزشگاه ها ، اموزش هوادارن و لیدرها ، تدابیر ایمنی ، عامل امنیتی ، عامل انگیزشی ، عامل جزایی ، عامل حقوقی، عامل قانونی، عامل نظارتی، عامل های فرهنگی، رفتارهای سنجیده، فرهنگ ورزشی، مدیریت ارتباطات و روابط عمومی، مدیریت ایمنی اماکن و تجهیزات، مدیریت بحران، مدیریت راهبردی، مدیریت فرهنگ اجتماعی، مدیریت فرهنگ هواداری، مدیریت فنی و تخصصی، کارگروه های تخصصی و  فنی، کانون های هواداری به عنوان اصلی ترین مفهوم وندالیسم ورزشی هوادارن فوتبال مورد قبول بود. </n<15q<>

    کلیدواژگان: تحلیل عوامل، بر مدیریت اثربخش، رفتار وندالیسمی، هوادار فوتبال، جغرافیای فرهنگی
|
  • Mehran Atashi, Masoud Naderian*, Alimohammad Safania, Asghar Nikseresht, MohammadSadegh Afrouzeh Pages 9-27

    The present study was conducted with the aim of developing and evaluating the substitution pattern of players in the basketball clubs of the Iranian Premier League.The method of the present study was mixed in terms of data collection method,which was implemented qualitatively and quantitatively.In the qualitative section,the statistical population included18basketball club managers, members of federation committees, players,coaches, and university faculty members.The sampling method in the qualitative section was purposeful and the snowball sampling technique was.Also in the quantitative part of the statistical population, all sports managers and experts,sports coaches,people with a history of professional basketball, faculty members and players of basketball clubs.The research tools included semi-structured interviews and a researcher-made questionnaire.Approach data theory method was used to analyze the data in the qualitative part(Glaser, 1978).In the quantitative part, the face and content validity of the research tool was confirmed by a group of experts and its construct validity was confirmed by confirmatory factor analysis based on structural equation model.SPSS and Amos software were used to analyze the data. The results of the coding showed that the development and evaluation of the substitution model of Iranian Premier League basketball players is based on various factors, so in order to provide a performance mechanism, it is necessary to:1)competency levels,2)requirements and3)desirable outcomes.Note.Considering these cases,a bright future can be imagined for the basketball clubs of the Iranian Premier League. The results of the quantitative section indicated that the factor loads of the questionnaires of the playerschr('39') replacement questionnaire are in a good condition.

    Keywords: basketball club players, Iranian Basketball Premier League, Succession Planning
  • Leila Samaei, Farideh Ashraf Ganjuei*, Shiva Azadfada, Hossein Poursoltani Zarandi Pages 29-44

    The main objective of this study was to proposing a model causal relation between the Glass Ceiling and Empowerment of female Employees of Ministry of Sport and Youth with psychological capital and organizational justice as mediator. The statistical sampling of research consists of 170 female Employees of Ministry of Sport and Youth. The data collection instrument involved Glass Ceiling questionnaire (Ahmadi,1394), Employees Empowerment questionnaire (Spreitzer,1992), Organizational Justice questionnaire (Niehoff and Moorman, 1993) and Psychological Capital questionnaire (Luthans, 2007). The reliability of questionnaires was obtained as 0.78, 0.80, 0.70 and 0.71 respectively. The conceptual model of equations performed using Smart PLS software. The results indicated that there was a significant negative correlation between Glass Ceiling and empowerment, a significant negative correlation between Glass Ceiling and organizational justice, a non-significant positive correlation between Glass Ceiling and psychological capital, a significant negative correlation between organizational justice and psychological capital, a significant negative correlation between organizational justice and empowerment, a significant positive relationship between psychological capital and empowerment. the influence of organizational justice as a mediator variable between Glass Ceiling and empowerment was negatively significant. Finally, the impact of psychological capital as a mediator variable between Glass Ceiling and empowerment was not significant. The measurement of variables via model indicators obtained as SRMR=0.089, d_ULS=0.937, d_G=0.917 and NFI= 0.90.

    Keywords: Empowerment, Gender Discrimination, Glass Ceiling, Organizational Justice, psychological capital
  • Babak Azimi Sanavi*, Mehdi Talebpour Pages 45-61

    The aim of this study was to identify the components of productivity based on intangible quantum skills and provide a model of quantum productivity. This research is fundamental and applied in terms of purpose, which has been done by analytical, exploratory and field methods. The statistical population of the present study was professors and experts in the field of sports management and managers and experts of the Ministry of Sports and Youth(367 people). Of these, 188 people were selected as the sample based on Cochranchr('39')s formula. Interviews and questionnaires were used as research tools. The research method was mixed. In the qualitative part, with the exploratory approach, the components were identified and in the quantitative part, the proposed model was examined. The narration of the researcher-made questionnaire was done in consultation with sports management professors and after applying all the corrective suggestions. The reliability of the questionnaire was also confirmed by Cronbachchr('39')s alpha coefficient. In the qualitative section, the content analysis technique was obtained using data interview, and in the quantitative section, the second generation of structural equations was presented using the least partial squares method to present and validate the model. All calculations were performed through EXCEL and WarpPLS software. The findings in the qualitative section reported 8 components and 38 sub-components for quantum productivity and 3 components for intangible quantum skills. The findings also showed that the quantum existence index has a significant effect on the components extracted from quantum productivity and the proposed model has a good fit (APC=0.279, RAR=0.476, AVIF=1.805). The results showed that quantum cognition skill has an effect on the components of quantum productivity and has the greatest and least impact on reducing organizational costs (β=0.422) and employeeschr('39') organizational communication (β=73/0). Quantum performance skills also have a significant effect on the components of quantum productivity and have the greatest and least impact on organizational participation (β=0.333) and organizational empowerment of employees (β=0.24). Finally, the effect of quantum trust on the components of quantum productivity is significant and has the greatest impact on the organizational empowerment of employees (β=0.606) and the least impact on organizational participation (β=0.322). The conclusion of this study is that the three intangible components of quantum (cognition, action, trust) significantly affect quantum productivity in the organization, so it is desirable that organizations use the pattern of quantum production and as an alternative. Previous management styles can be used to increase organizational productivity and dynamism.

    Keywords: Quantum immaterial skills, Quantum efficiency, Thematic analysis, Ministry of Sport, Youth
  • Heshmatolah Moradi Sharaf*, Gholamreza Shabani Bahar, Masume Majidi Parast, Nasrolah Erfani Pages 63-79

    The purpose of this study was Developing a model of the tendency to immigrate amongst  Iranian elite athletes: based on grounded theory. The present study was carried out qualitatively using grounded theory (grounded theory). The statistical population consisted of experts in the field of sports and sociology from three fields of science, administration and sports, which continued by snowball sampling and reached the theoretical saturation of the data and in the form of 26 qualitative interviews. The main and sub-categories affecting the tendency of athletes to migrate in three stages of Open coding, Axial coding and Selective coding were identified and related to each other. The results showed that a set of factors together and in interaction with each other are effective in determining the pattern of migration of athletes, which were divided into three levels: macro, intermediate and micro. Macro-level factors include: some factors in the global interventionist context and the economic, social, political and cultural in Context conditions of the paradigm model. Intermediate level factors include: some factors in the causal conditions of the paradigm model (managerial factors, structural factors and facilities and welfare factors) that are in an environment close to athletes and related to the country's sports authorities. Finally, the micro level includes: individual factors and personality and psychological characteristics of athletes themselves. Based on the results, the phenomenon of athlete migration is a multifaceted issue and no single factor can be introduced as an effective factor; Therefore, strategies related to these factors should be considered at three levels: macro, medium and micro to prevent or reduce this phenomenon.

    Keywords: : elite athletes, Grounded theory, Sports migration, tendency to immigrate
  • MohammadHosein Ghorbani*, Sara Keshkar, Habib Honari Pages 81-96

    The subject of higher education in sports sciences is in a transitional and developing stage, and recognizing it requires deep thinking and exploration, and requires intellectual and scientific coherence. The purpose of this study is to investigate the factors affecting the performance of the higher education system in sports sciences in Iran. The present study is a descriptive-analytical research in which systematic and meta-analytical review methods have been used. The statistical population of the research includes all research works in the field of higher education system of sports sciences, which has been published in the databases of Noormagz, SID, ensani, Magiran and Irandoc from 2016-2017. In this research were studied the level of cooperation and participation of researchers, statistical population, sampling method, collection tool, research method, analysis unit, research horizon, analysis methods, time pattern of articles publication and variables used and their effect size of higher education system of sports sciences in Iran. The results showed that the level of cooperation and teamwork of researchers in research is good and most of the research has been done by quantitative and descriptive survey method. The units of analysis in research are micro-research and the research horizon is retrospective. The results also showed that most of the research has been done in the period 2016-2017. Finally, the results showed that the variables of growth, entrepreneurship, sports and education have the greatest impact on the performance of the higher education system of sports sciences and to create positive changes in the higher education system of sports sciences and comprehensive development need to make fundamental changes in key variables. There are development criteria.

    Keywords: development, Higher education, meta-analysis, physical education, sports science
  • Javad Karimi, Homayuon Abbasi*, Hossein Eydi Pages 97-112

    Social development makes sense alongside concepts such as social acceptance, social prosperity, and quality of life. These dimensions can be improved through the development of sport in the community. Therefore, the present study was conducted to explain the role of sports in the social development of Iran. The research method was mixed (qualitative-quantitative) and was conducted in the field. Qualitative sampling was performed in the form of snowballs, the statistical population of which included academic and executive elites who had educational and research activities in the field of sports sociology. In the quantitative part, a statistical sample of the research was selected in a sufficient number to model structural equations randomly. Based on a theoretical study and interviews with 17 experts, a researcher-made questionnaire was designed and adjusted in the form of 54 questions and 3 main indicators. Structural equation modeling method was used to analyze the findings. Based on the research findings and the results of path analysis, the variable of sports culture has an effect of 0.96 on the development of sports. Also, the variable of sports development by 0.90 can lead to social development. Therefore, it can be concluded that sport has a decisive role in the social development of Iran. According to the findings of this study, it can be concluded that sports and sports activities can have positive social consequences. Therefore, it is suggested that managers pay attention to investing in the sports culcher sector.

    Keywords: Social Development, Sports Development, Culture, Sports
  • Sadegh Karami, MohammadHassan Ferdowsi*, Mohsen Esmaeili, Vahid Rafiee Dehbidi Pages 113-132

    The purpose of this study was the design a paradigm model for attracting donors to the development of the sport. The research method is qualitative and is based on Grounded Theory with a systematic approach. For collecting the data semi-structured interview method was used. Data analysis was performed by Strauss and Corbin method (1998). The statistical population included faculty members, Ph.D. students in sports management, national charities and experts from endowment organizations, managers, and experts from the General Directorate of Sports and Youth. The sampling method was initially targeted and then snowball. Twenty-six in-depth and semi-structured exploratory interviews were conducted and continued until the theoretical saturation stage. in the form of a paradigm model, the results showed that  12 main elements were found as effective elements in attracting the donorchr('39')s participation, which are: causal factors (religious motivational suggestions), basis factors(socio-cultural, Structures, supportive - religious contexts), interventional factors (political-security values, attitude, past performances), strategies(specialization of people participations), consequences(enhancing of positive effects of people participations). The attraction of donorschr('39') participation in sport for Sports development is recognized as a vital element. The results showed that creating coordination between departments to solve the problems of charitable participation, the sympathy of sports-related bodies, holding meetings with trustees and clerics to justify and express the importance of sports, were among the factors attracting charities for sports development. It is suggested that to attract the participation of benefactors for the development of sports, an interpretation of religious narrations and hadiths be found that indicates the importance of sports. Also, identify and develop factors that motivate sports philanthropists

    Keywords: Attracting donors, endowment, people participations, sport development
  • Sajedeh Nadertehrani, Mehdi Salimi*, Ghasem Rahimi Sarshabadrani, Rasool Nazari Pages 133-146

    Sport places are the most important of software section in sport and one of bases of healthy system in society that their sustainable development is one of main duty of sport managers, thus this paper aims to develop a model of sustainable development in sport places based on the H3SE model. The statistical population of this paper encompasses all experts, sport places managers and professors in the field of sport places that according to SPSS Sample Power software, the sample size is determined to include 100 people. The data gathering tool in this paper was a researcher-made questionnaire, in which the questions are obtained by carefully studying the literature review as well as discussing with experts in the field of sport. The data gathering tool was designed according to 5 components (health and ergonomics, safety, security, human resources, and environment) and 25 items (each component has 5 items). The obtained Cronbach's alpha in this paper is above 0.85. As the four tests of Cronbach's alpha, composite reliability, Spearman correlation reliability of questions, and shared reliability had acceptable results, the construct reliability of the model is confirmed. Moreover, the construct validity of the model is confirmed by measuring the model test in the form of equation modeling. The results show that the items of human resources, security, safety, health and ergonomics, and environment have a significant role in the sustainable development of sport places according to priority. Considering to sport places sustainable development model in society healthy system, sport promotion in all sections, sport managers can use of this research results.

    Keywords: Ergonomics, Sport Places, Health, Sustainable Development Model, Environment, H3SE Model
  • Yaghoub Mohammadi*, Alireza Elahi, Hossein Akbari Yazdi Pages 147-161

    The purpose of the present study was to develop and validate a scale to measure internal branding in sport federations. Therefore, the methodology of the present study, from the point of view of purpose, is applied and in terms of data gathering, it is a correlation type that is specifically based on structural equation modeling using Smart PLS 3 software. The population of this study consisted of all employees, managers of Iranian Sport Federations (1062 persons). And based on the Barclays index, the sample size(195) required for the research was considered. The instrument used in the study was a researcher-made questionnaire whose construct validity was confirmed by confirmatory factor analysis as well as its content and face validity by experts (n = 7) in the field of brand marketing and sports marketing management. The validity of the questionnaire was also assessed by the Composite reliability(0/97) and Cronbach's alpha(/0973). The findings of the present study suggest that training activities, group meetings, briefings, internal communications, and leadership and management activities are factors that influence the internal branding of sports federations, and it is recommended that appropriate oversight be exercised. Ensure that all stages of establishing an internal branding system are carried out continuously and effectively through the managers and heads of federations. Also, the main components of this tool can be used by sports managers to develop internal branding.

    Keywords: scale, Brand, Internal Branding, Sports Federations
  • Rashid Zaheri, Seyyed Jafar Moosavi*, Farshad Emami Pages 163-175

    The present study aimed to identify Factors On talent management in the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran Done. The research method was mixed (qualitative-quantitative), in the qualitative part the qualitative content analysis method was used with inductive approach and in the quantitative part the descriptive-survey method was used. Participants in the qualitative section were sports management experts and specialists, and the statistical population in the quantitative section included the staff of the Ministry of Sports and Youth. Sampling method in Qualitative Part Targeted in terms of theoretical type, it was used with 15 people and in the quantitative part, it was simple random that 287 people were selected as a statistical sample for the study. The data collection tool was semi-structured in the qualitative part of the interview and a researcher-made questionnaire in the quantitative part. The validity and reliability of research data collection tools were confirmed; data analysis was performed through heuristic factor analysis in SPSS20 software. The results showed that the factors affecting talent management include conceptual, strategic, cultural, discovery and absorption, evaluation, training and development, retention, structural, political, information and communication, functional factors.

    Keywords: Talent, Talent Management, Ministry of Sports, Youth of the Islamic Republic of Iran
  • Mohammad Azaadi, Mohammad Hami*, Vahid Shojaei Pages 177-199

    The aim of this study was to identify and analyze the factors affecting the effective management of vandalism behaviors of football fans based on cultural geography. From the paradigm perspective, the present study was a kind of pragmatism research, mixed approach, exploratory-field nature, phenomenological and survey strategy, and applied in terms of purpose. The data collection method was in-depth and semi-structured interviews (qualitative section) and a questionnaire. The statistical population of the study was the faculty members of sports management, managers of the football federation, national and international players and referees, 14 of whom were considered as a sample of research in a non-probabilistic, targeted and snowball method. Coaches, referees, players, executive agents in holding Premier League events, experts and football fans formed the sample members of the research in a quantitative part by determining the sample size of Hooman (1390) structural equations using the formula 5q

    Keywords: Factor analysis, On effective management, Vandalism, football fan, Cultural Geography