فهرست مطالب

مدیریت دولتی - پیاپی 49 (بهار 1401)

فصلنامه مدیریت دولتی
پیاپی 49 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ارین قلی پور * صفحات 1-3

    اقدام‌‏های هدفمند در حوزه علوم انسانی و سیستم‌های اجتماعی، همیشه به کارکردهای آشکار ختم نمی‌‏شود و در مواقعی، پیامدهای پیش‏بینی‏‌نشده و غیرمنتظره به بار می‌‏آورند. در عالم انسانی، همیشه نیت‏‌های خوب، پیامدهای خوبی در پی ندارند. در دهه گذشته، گزارش‌‏های مختلفی (شاید با روش غیرمعتبر) درباره میزان ساعت کار مفید در ایران ارایه شده که نشان می‏دهد، میانگین کار مفید 7 دقیقه، 22 دقیقه، 40 دقیقه و 120 دقیقه در یک روز کاری است. شاید همه این محاسبات معتبر نباشد یا با درج‌ه‏ای از خطا همراه باشد؛ ولی بر اساس تجربه روزمره کارکنان در بخش‏های خصوصی و دولتی، درجه‏ای از صحت در این گزارش‌‏ها وجود دارد و ساعت کاری مفید در کشور پایین است. عده‌‏ای ساعت کاری مفید پایین و بهره‌‏وری اندک منابع انسانی را به ژنتیک ایرانیان نسبت می‏دهند که ریشه تاریخی دارد و در افکار بزرگانی چون حکیم ابوالقاسم فردوسی هم نمایان شده است.

    کلیدواژگان: پیامدهای پیش بینی نشده نظام های سنتی حقوق و مزایا در کشور
  • سعیدرضا مقدم فر*، سیدمحمد مقیمی، فرهاد رهبر، حمیدرضا یزدانی صفحات 4-28
    هدف

    سازمان های دولتی در مواجهه با فساد و توانایی بازگشت به شرایط قبل از فساد، متفاوت اند. هدف پژوهش حاضر، ارایه چارچوب تاب آوری سازمانی در برابر فساد در سازمان های اقتصادی دولتی ایران است.

    روش

    با استفاده از روش نظریه داده بنیاد با رویکرد پدیدار شونده گلیزر و الهام از هستی شناسی ریالیسم انتقادی، سعی شد عوامل پدیدآورنده در سه لایه رویداد و سازوکار و ساختار شناسایی شده و در قالبی یکپارچه ارایه شود.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها، شش مقوله اصلی «پیش دستی»، «پایش»، «پاسخ»، «اطمینان بخشی»، «کاهش آثار سوء فساد بر کارکنان» و «بهبود سازمانی» در سطح رویداد؛ سه مقوله «کارکنان تاب آور»، «هوشمندی و ارگانیسم پویا» و «نظارت قوی» در سطح سازوکار و سه مقوله «فرهنگ سازمانی ضدفساد»، «سیستم باز» و«نگرش به فساد و اصلاح» در سطح ساختار، به عنوان عوامل تاب آوری سازمانی در برابر فساد، شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    این عوامل مجموعه ای از قابلیت ها، توانایی ها و اقدام هایی است که باید قبل، حین و بعد از فساد در سازمان وجود داشته باشد. این بیانگر «فراقابلیت» بودن مفهوم تاب آوری در برابر فساد است.

    کلیدواژگان: تاب آوری سازمانی، فساد، تاب آوری سازمانی در برابر فساد، رئالیسم انتقادی
  • حمیدرضا یعقوبی، آرین قلی پور*، مجتبی امیری صفحات 29-52
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی انعطاف پذیری منابع انسانی در بانک های دولتی اجرا شده است. انعطاف پذیری منابع انسانی، متغیر قابلیت سازمانی است که به توانایی سازمان در پذیرش محیط در حال تغییر اشاره می کند؛ اما در خصوص اجزا، مولفه ها و ابعاد تشکیل دهنده آن اختلاف نظر فراوانی مشاهده می‏شود. به دلیل تفاوت آرا در خصوص ابعاد متغیر انعطاف پذیری منابع انسانی و نقدهای موجود در عدم جامعیت ابعاد معرفی شده، بررسی بیشتر این موضوع ضروری به نظر می رسد. از این رو، در پژوهش حاضر تلاش شده است که در این زمینه چارچوب بومی و جدیدی ارایه شود تا خلا تحقیقاتی موجود پوشش داده شود.
    روش
    این پژوهش از لحاظ رویکرد، پیمایشی اکتشافی و از لحاظ نوع، کیفی است. جامعه آماری آن، گروهی از خبرگان، شامل مدیران اجرایی و متخصصان حوزه مدیریت منابع انسانی بانک ها و استادان دانشگاهی بودند که بر اساس روش نمونه گیری هدفمند، افرادی به عنوان نمونه آماری انتخاب و با آنها مصاحبه شد. انتخاب خبرگان و انجام مصاحبه تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت و در مجموع با 6 خبره مصاحبه شد. رویکرد اتخاذ شده در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل مصاحبه ها، تحلیل تم بود.
    یافته ها: از نتایج مصاحبه های صورت گرفته، 79 تم اولیه استخراج شد، سپس تم های شناسایی شده از طریق توجه عمیق به وجه تشابه و افتراق آنها با یکدیگر، در 27 گروه کلی تر به نام «مقوله « دسته بندی و در نهایت، در 5 بعد طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری: یافته های پژوهش به الگویی پنج‏ بعدی در زمینه انعطاف پذیری منابع انسانی در بانک های دولتی منجر شد. انعطاف پذیری در فعالیت های مدیریت منابع انسانی، انعطاف پذیری ادراکی شناختی، انعطاف پذیری مهارتی، یادگیری فردی و سازمانی و انعطاف پذیری رفتاری ابعاد این الگو هستند.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری منابع انسانی، انعطاف پذیری در فعالیت های مدیریت منابع انسانی، انعطاف پذیری ادراکی شناختی، انعطاف پذیری مهارتی، انعطاف پذیری رفتاری
  • نیما پروین، علی اصغر فانی*، حسن دانایی فرد، شهرزاد نیری صفحات 53-73
    هدف

    همه گیری ناشی از ویروس کرونا، جنبه های مختلفی از حیات اجتماعی سراسر جهان و همچنین کشور ما را دچار تغییر و تحول کرده است. این تحول ها، خط مشی گذار را وادار کرد تا داستان های خط مشی متفاوتی را روایت کند و بر مبنای آنها تصمیم بگیرد. هدف پژوهش حاضر، شناسایی روایت های دولت ایران در مواجهه با این همه گیری است.

    روش

    این پژوهش کیفی با روش موردکاوی انجام شده و راهبرد آن تحلیل مضمون است. برای این منظور روی متن تصمیم های خط مشی گذار، تحلیل مضمون انجام گرفت، برچسب روایتی بر آنها زده شد و روایت ها تحلیل شدند.

    یافته ها

    چهار روایت متمایز در تصمیم های خط مشی گذار در مواجهه با همه گیری ناشی از ویروس کرونا شناسایی شد. این چهار روایت عبارت است از: روایت لزوم کاهش فعالیت ها، روایت لزوم تداوم فعالیت ها، روایت ضدتحریمی و روایت تولید و اقتصاد دانش بنیان. مولفه های هر یک از این روایت ها، از سایر روایت ها متمایز است و هر روایتی به پیشنهادها و کاربست های متناقضی منتج شده است.

    نتیجه گیری

    توسعه چارچوب روایتی خط مشی، خط مشی گذار را قادر می سازد تا تصمیم ها و خط مشی ها را در چارچوب داستان پردازی بیاراید و دستگاه فکری خود را به روایتی ملموس برای مخاطبان تبدیل کند. این مقاله با تلفیق ابعاد شکلی و محتوایی چارچوب روایتی خط مشی، چارچوب مفهومی جدیدی ارایه کرده که قادر است روایت های خط مشی را به شکل جامع تری توصیف و تحلیل کند.

    کلیدواژگان: چارچوب روایتی خط مشی، ویروس کرونا، خط مشی عمومی، تحلیل مضمون
  • مهدی زینالو*، علیرضا علی احمدی، سعید نریمان صفحات 74-108
    هدف

    مجلس مانند هر نهاد دیگری، به ارزیابی نیاز دارد تا بتواند کیفیت اثرگذاری خود را ارتقا دهد. این مقاله به دنبال ارایه مدلی برای ارزیابی عملکرد مجلس متناسب با شرایط زمینه ای و سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران است که به کمک آن بتوان در طول زمان، روند تغییرات عملکرد مجلس را رصد و برای ارتقای آن تلاش کرد.

    روش

    در ابتدا با استفاده از روش فراترکیب، منابع موجود در زمینه ارزیابی عملکرد مجلس بررسی شد و مدل جامعی بر اساس ادبیات بررسی شده به دست آمد. در ادامه، برای تطبیق مدل با شرایط سیاسی کشور بیش از 60 مصاحبه عمیق با افرادی از جمله اعضای فعلی و سابق هییت رییسه و دیگر نمایندگان مجلس، رییس جمهور اسبق، وزاری اسبق دولت، مدیران و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس انجام شد و با استفاده از روش تحلیل تفسیری، این مصاحبه ها ارزیابی شدند. معیار تعداد مصاحبه ها، رسیدن به نقطه اشباع تیوریک بوده است.

    یافته ها

    216 معیار در قالب 84 موضوع، 26 زیر حوزه و 5 حوزه اصلی، در مجموعه استاندارد برای ارزیابی عملکرد مجلس معرفی شد. پس از تطبیق این مدل با شرایط ایران، معیارها در قالب زیرحوزه ها و موضوعات تکمیل شدند و در ذیل پنج حوزه قرار گرفتند: «جایگاه محوری مجلس در کشور»، «انتخابات و شرایط نمایندگی»، «کارکرد و فرایند کاری مجلس»، «ساختار داخلی و زیرساخت مجلس» و «ارزش های مجلس».

    نتیجه گیری

    تاکنون مدلی برای ارزیابی مجلس ایران وجود نداشته است. این مقاله با ارایه چنین مدلی، حداقلی ترین زمینه لازم، یعنی تهیه ابزاری برای ارزیابی نظام مند مجلس را پدید آورده است. استفاده از این مدل و پیاده سازی آن، به شناسایی نقاط ضعف مجلس منجر شده و مقدمه ای در جهت اصلاح عملکرد این نهاد مهم در کشور است.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، فراترکیب، کارآمدی، مجلس شورای اسلامی
  • سعید نیک اخلاق، رضا هویدا*، امیرحسین محمدداودی صفحات 109-128
    هدف

    یکی از مدل های نوین رهبری در سازمان های عصر حاضر، مدل رهبری مربی گراست. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های رهبری مربی گرا و ارزیابی مولفه های شناسایی شده در صنعت برق با استفاده از رویکرد آمیخته اکتشافی اجرا شده است.

    روش

    در بخش کیفی، از استراتژی نظریه پردازی داده بنیاد استفاده شد و جامعه هدف، شامل متخصصانی برجسته و اساتید دانشگاه در حوزه رهبری و مربی گری بود که با 16 نفر از آنها مصاحبه های نیمه ساختاریافته به عمل آمد. همچنین، جدیدترین منابع مرتبط، تحلیل شد. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی، از رویکرد سیستماتیک و کدگذاری های باز، محوری و انتخابی در نسخه 2020 نرم افزار مکس کیودا و در بخش کمی، از روش پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری بخش کمی، کلیه کارمندان بخش دولتی صنعت برق به تعداد 16899 نفر بود که از میان آنها با استفاده از فرمول کوکران و نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، 370 نفر انتخاب شد. برای گردآوری داده ها، از پرسش نامه محقق ساخته 21 سوالی استفاده شد. تحلیل داده ها در بخش کمی با استفاده از نرم افزارهای اسمارت پی ال اس3 و اس پی اس اس 22 انجام گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج بخش کیفی، مولفه های رهبری مربی گرا عبارت اند از: خودآگاهی، اعتمادسازی، هم دلی، برقراری ارتباطات موثر، کمک به هدف گذاری و طراحی اقدام ها، نظارت بر رشد و توسعه و تیم سازی. نتایج بخش کمی پژوهش نشان داد که وضعیت موجود رهبری مربی گرا و تمامی مولفه های آن در صنعت برق، پایین تر از حد متوسط است.

    نتیجه گیری

    بر اساس مولفه های استخراج شده در خصوص رهبری مربی گرا، مدیران می توانند مهارت های ضروری این سبک رهبری را در خود پرورش دهند.

    کلیدواژگان: رهبری مربی گرا، صنعت برق ایران، پژوهش آمیخته
  • رقیه کشوریان ازاد، اکبر اعتباریان خوراسگانی*، مهربان هادی پیکانی، مجتبی شاهنوشی صفحات 129-164
    هدف

    اجرای خط مشی های قضایی از موضوعات مهم قوه قضاییه است و برای تحقق عدالت و حاکمیت قانون جایگاه ویژه ای دارد. این پژوهش با هدف طراحی مدل اجرای خط مشی های قضایی در نهاد قضایی کشور اجرا شده است.

    روش

    در این پژوهش با استفاده از 26 مصاحبه نیمه ساختاریافته هدفمند با متخصصان قوه قضاییه، 333 کد مفهومی احصا شد. پس از حذف و ادغام مفاهیم مشابه در جمله ها و پاراگراف های مرتبط به موضوع پژوهش، به کمک روش تحلیل مضمون و با رویکرد کیفی، مفاهیم شناسایی و استخراج شدند. مفاهیم به دست آمده در سه سطح مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر کدگذاری شدند و بدین ترتیب، مدل اولیه طراحی شد. برای اعتباریابی مدل، از سه دور رویکرد دلفی فازی و نظرسنجی از 20 خبره قوه قضاییه و دانشگاه در قالب پرسش نامه استفاده شده است.

    یافته ها

    تحلیل داده ها در نهایت به احصای 122 مضمون پایه، 36 مضمون سازمان دهنده، 8 مضمون فراگیر و شکل گیری مدل نظری انجامید. نتایج پژوهش نشان می دهد که بعد در مدل اجرای خط مشی های قضایی، سیاست های اجرا بیشترین اثر را دارد و پس از آن، به ترتیب، ابعاد تقویت بستر بازیگران اجرا، حکمرانی شبکه ای قضایی، ساختار اجرا، توانمندسازی نیروی انسانی، ویژگی شخصی قضات، مبانی فرهنگی و دینی و شهروندان قرار می گیرند.

     نتیجه گیری

    ابعاد و مولفه های استخراج شده از مدل پژوهش را می توان با برخی از آموزه های دینی و اسناد بالادستی مقایسه کرد؛ بنابراین عمل به چنین الگویی، ضامن پیشرفت قوه قضاییه است.

    کلیدواژگان: اجرا، اجرای خط مشی، خط مشی، نهاد قضایی
|
  • Aryan Gholipour Pages 1-3
  • Saeed Reza Moghadamfar *, Seyed Mohammad Moghimi, Farhad Rahbar, Hamid Reza Yazdani Pages 4-28
    Objective

    This study sought to establish a conceptual framework for explaining organizational resilience against corruption in Iranian governmental economic organizations.

    Methods

    Glaserian emerging grounded theory method was used to identify factors of organizational resilience against corruption as a new concept in literature. In order to find a deeper understanding of the concept and its generative factors in three layers (event, mechanism, and structure), in an integrated framework, the critical realistic ontology was used.

    Results

    "Anticipating", "monitoring", "response", "reassurance", "reducing impacts of corruption on staff", and "improvement" were recognized as principal categories in the empirical layer. Categories of "intelligence and dynamic organism", "strong control" and "resilient staff" were recognized as generative mechanisms in the actual layer. Categories of "open system", "organizational culture" and "attitude to corruption and reform" were recognized as structures in the real layer. These 12 factors with other conditional factors shape organizational resilience against corruption.

    Conclusion

    According to these categories, organizational resilience against corruption is a meta-capability that includes what organizations should have and do before, during, and after corruption.

    Keywords: Organizational Resilience, corruption, organizational resilience against corruption, Critical realism
  • Hamidreza Yaghoubi, Arian Gholipour *, Mojtaba Amiry Pages 29-52
    Objective
    The present study aims to provide a model of human resource flexibility in public banks of Iran. Human resource flexibility is an organizational capability variable that refers to an organization's ability to cope with its changing environment. Due to the differences in the viewpoints of researchers regarding the various dimensions of HR Flexibility and because of the expressed criticisms about the incomprehensiveness of the discussed dimensions, the further investigation seemed necessary. This study tried to provide a novel domestic framework to seal the present research gap.
    Methods
    This survey-exploratory research is both applied and qualitative. Its statistical population of comprised of a group of experts including human resource management executives and experts in banks as well as university professors. Adopting the Targeted sampling method, some of the participants were selected as the statistical sample and were interviewed consequently. The selection of experts and data collection via interviewing them occurred until the theoretical saturation was reached. Finally, six experts were interviewed. Thematic analysis was then used to analyze the gathered qualitative data.
    Results
    Analyzing the data obtained from the conducted interviews, 79 initial themes were extracted. The identified themes were classified into 27 general categories called Main Themes and then into 5 dimensions by paying close attention to the similarities and differences among them.
    Conclusion
    This study could eventually put forward a five-dimensional model in the field of human resource flexibility in the banking industry. Flexibility in human resource management activities, perceptual-cognitive flexibility, skill flexibility, individual and organizational learning, and behavioral flexibility were the dimensions of this model.
    Keywords: human resources flexibility, Human resource management activities flexibility, Perceptual-cognitive flexibility, Skill flexibility, Behavioral flexibility
  • Nima Parvin, Ali Asghar Fani *, Hassan Danaeefard, Shahrzad Nayyeri Pages 53-73
    Objective

    The outbreak of the coronavirus in 2020 led the Iranian policymakers to narrate different stories and make their decisions, accordingly. The purpose of this study is to identify the narratives of the Iranian government in the face of the pandemic.

    Methods

    This is a qualitative case study conducted by applying a thematic analysis. Accordingly, the texts of the decisions made by the Iranian policy-makers were thematically analyzed and then labeled as narratives. The derived narratives were analyzed, successively.

    Results

    Four distinct narratives in policy-making decisions under the Covid-19 pandemic were extracted, including the narrative of the need to reduce activities to combat disease, the narrative of the need to continue activities, the anti-sanctions narrative, and the narrative of knowledge-based production and economics.

    Conclusion

    The development of the policy narrative framework enables the policymakers to classify their decisions and policies within the narrative framework and to turn their intellectual apparatus into a tangible narrative for their audiences. This article combined the form and the content dimensions of the policy narrative framework and presented a new conceptual framework for it, which describes and analyzes the policy narratives more comprehensively.

    Keywords: Policy Narrative Framework, Covid-19, Public Policy, Thematic analysis
  • Mahdi Zeinaloo *, Alireza Aliahmadi, Saeed Nariman Pages 74-108
    Objective

    The Parliament, like any other institution, is required to be evaluated to improve the quality of its effectiveness. This article seeks to provide a model for assessing the performance of the Iranian parliament considering the contextual condition and political context of the country. The designed model is expected to facilitate monitoring the ongoing changes in the performance of the Iranian body over time and to improve its functionality.

    Method

    At first, using the meta-synthesis method, the available data about the performance evaluation of the parliament were studied. Then, based on the available literature, a comprehensive model was developed. In order to adapt the model to the contextual condition and political context of the country, more than 60 in-depth and semi-structured interviews were conducted with the time and former members of the presiding board and other MPs, including the former President, ex-Cabinet ministers,  as well as the managers and experts of the Parliamentary Research Center.

    Results

    The result of the research was presented via a set of standards or criteria including 216 criteria in the form of 84 topics, 26 sub-areas, and 5 main areas to evaluate the performance of the parliament. By adjusting this model to the situation in Iran, the criteria were completed and classified into sub-areas and topics. The criteria were put forward in the following five areas: "pivotal role of the parliament in the country", "elections and conditions of becoming an MP", "functions and work process of the parliament", "Parliament’s internal structure and its infrastructure" and "Parliamentary values". In order to use this model, the opinion of experts in the field had to be collected and the time situation in each of the sub-areas or topics had to be determined. Due to the large number of criteria introduced, questionnaires could not be developed based on them. By aggregating opinions and analyzing them, the time situation of the parliament in each of the areas was determined and a clear evaluation of the performance of the parliament was carried out.

    Conclusion

    To date, no model has been provided for evaluating the Iranian parliament. By presenting such a model, this article created the minimum necessary standard for the systematic evaluation of the body in different periods. It is expected that implementing the model could improve the performance of this important institution in the country.

    Keywords: Efficiency, Interview, the Iranian parliament, Meta-synthesis, Performance Evaluation
  • Saeid Nik Akhlag, Reza Hoveida *, Amir Hossein Mohammaddavoudi Pages 109-128
    Objective

    Coaching leadership is one of the new leadership models in modern organizations. It is a process for developing expertise and improving the employees’ personal growth; however, many managers know little about this leadership style or do not have the necessary skills to exercise it. This study aimed to identify the components of coaching leadership.

    Methods

    This research is applied in terms of purpose, a field study in terms of data collection method, and exploratory (qualitative-quantitative) in terms of its implementation method. In its qualitative part, the grounded theory was used. For data analysis, the systematic approach, developed by Strauss and Corbin, was applied through open, axial, and selective coding. In order to validate the components of the research, several methods were used, among which the member checking method (interviewees) and interrater reliability were the most significant ones. In the quantitative part, the survey method was used. A 21- item researcher-made questionnaire was also used to collect data. Construct validity was assessed to evaluate the validity of the instrument based on confirmatory factor analysis. Cronbach's alpha method and combined reliability were used to evaluate the reliability of the questionnaire. The statistical population of the present study consisted of two parts. In the first part, the target population included prominent experts and university professors of leadership and coaching. Semi-structured interviews were conducted with 16 of them using the snowball sampling method. The latest related sources were also analyzed. In the second part, the statistical population included all employees working in the public sector of the Iranian electricity industry, i.e. 16,899 people. From among them, using Cochran's formula, 370 people were selected by multi-stage cluster sampling.

    Results

    The results of the qualitative section indicated the components of coaching leadership as self-awareness, building-trust, empathy, effective communication, helping to set goals and design actions, monitoring growth and development, and team building.

    Conclusion

    According to the obtained results, the components of coaching leadership including self-awareness, empathy, building-trust, effective communication, helping to target and design actions by employees, monitoring the personal growth and development of employees, and team building in the Iranian electricity industry stand below the average level. Therefore, managers are required to try to strengthen these components, achieve the basic skills of coaching leaders, and put into practice their serious mission in organizations and Iranian society.

    Keywords: Coaching Leadership, Iranian Electricity Industry, Mixed Researh
  • Roghaye Keshvarian, Akbar Etebarian Khorasgani *, Mehraban Hadi Peykani, Mojtaba Shahnoushi Pages 129-164
    Objective

    Implementation of judicial policies is one of the important issues in the judiciary with a major role in ensuring justice and implementing the rule of law. This research aims to design a model to implement judicial policies in Iran's judicial system.

    Methods

    In this research, 26 semi-structured interviews were conducted with elites of the judiciary, and 333 concept codes were obtained accordingly. Applying the thematic analysis of qualitative data, similar concepts were merged or deleted and common themes and patterns related to the topic of research were identified and extracted. The design of the initial model was done at three levels of basic, organizing, and global themes. A three-round fuzzy Delphi survey was carried out to validate the model by aggregating the opinions of 20 experts from the Iranian judiciary and universities collected via a distributed questionnaire among them.

    Results

    Performing the data analysis, 122 basic themes, 36 organizing themes, and 8 main inclusive themes were obtained which formed the theoretical model. According to the achieved results of the present study, the dimension of implementation policies has the most effect on the model of implementing judicial policies. Dimensions of Strengthen of the implementation actors, network governance in the justice system, the structure of implementation, empowerment of human resources, personal characteristics of judges, and principles of culture, religion, and citizens, are the following factors influencing the model, respectively.

    Conclusion

    The extracted dimensions and components from the research model are comparable to some religious doctrines and upstream documents. Therefore, such a model can guarantee the progress of the judiciary when being pursued.

    Keywords: implementation, implementation of policy, Policy, Iran's judiciary