فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید امیر حسینی، محمدرضا بمانیان* صفحات 1-20
    اهداف

    تاکنون معماری ایرانی از جنبه های تاریخی، فلسفی، شکلی و فضایی موردمطالعه قرارگرفته است. دستور زبان شکل ابزاری تحلیلی برای مطالعه سبک ها و تاریخ معماری است که توانایی ارایه یک زبان مشترک و چهارچوب مفهومی، شکلی منسجم و یکپارچه برای بررسی تفاوت های جغرافیایی و تحولات زمانی معماری ایرانی دارد. در این پژوهش گام نخست برای تدوین این دستور زبان مشترک معماری ایرانی، با تدوین یک دستور زبان شکل اختصاصی مربوط به خانه های سنتی کاشان، برداشته شده است.

    روش ها

    از صد خانه میراثی شناسایی شده، تعداد 19 نمونه به روش نمونه گیری اتفاقی/قضاوتی انتخاب شده اند. با تحلیل شکلی و فضایی نمونه ها، قواعدی حداقلی برای تولید ساختارهای شکلی و فضایی ارایه شده است.

    یافته ها

    دستور زبان ارایه شده در 4 مرحله، ساختار شکلی و روابط فضایی میان اشکال را تولید می کند.  دامنه معتبر متغیرها و بیان جبری ارایه شده است.  هم چنین به کمک دستور زبان، فضاهای موجود در نمونه ها گونه شناسی شده اند. در خانه های کاشان مهم ترین فضاها، فضاهایی با عرض 5 پیمون، بر اساس ساختار شکلی به 8 گونه شکلی قابل افراز هستند. ازنظر روابط فضایی میان اجزا نیز می توان 6 گونه ی مشخص از روابط میان اجزای داخلی هر یک از ساختارهای شکلی پیشین شناسایی کرد که در بخش یافته ها شرح داده شده اند.

    نتیجه گیری

    دستور زبان ارایه شده می تواند ساختار منسجمی برای مطالعه ی معماری ایرانی باشد. همچنین می تواند به عنوان ابزاری مناسب برای مطالعه ی گونه شناسی های شکلی مورداستفاده قرار گیرد. امکان مقایسه و همچنین ارتباط میان گونه های مختلف شکلی را فراهم و مطالعات را انسجام بخشد.

    کلیدواژگان: معماری ایرانی، معماری معاصر، ساختار شکلی، الگوهای فضایی، کاشان، دستور زبان شکل، پایداری
  • سها پورمحمد، سید مصطفی مختاباد امرءی*، فرح حبیب صفحات 21-45
    اهداف

    پنجره های رنگی جزیی از معماری بناهای سنتی ایران در دوره اسلامی هستند، که به عنوان دروازه های عبور نور واحد به فضا و تکثیر کننده آن به رنگ های گوناگون ایفای نقش می کنند. اهدف کلان پژوهش، ایجاد حساسیت درزمینه طراحی اصولی شیشه های رنگی، بیان اصولمندی استفاده از رنگ ها در پنجره های رنگی بناهای سنتی و اسلامی ،کشف رابطه تعدیل نور توسط شیشه های رنگی و کیفیت فضای معماری در سیستم روشنایی پایدار می باشد. در مقیاس خردتر هدف از بررسی، دستیابی به یکی از شاخصه های موثر در ایجاد تعادل در یک بنای ماندگار (مسجد نصیرالملک) است.

    روش ها

    نوع پژوهش کیفی-کمی است و استخراج مطالب از طریق گردآوری اطلاعات از منابع اسنادی و برداشت میدانی از الگو و مساحت شیشه های رنگی، مسجد نصیرالملک انجام شده است.در نهایت از طریق قیاس تطبیقی تناسب سطوح رنگی شیشه ها با مبانی نظری نتایج حاصل استخراج گردیده اند.

    یافته ها

    در شبستان نمونه، پنج گونه رنگ بندی کلی و 15گونه رنگ بندی جزیی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. رنگ های آبی، فیروزه ای، سبز (رنگ های سرد) و رنگ های قرمز و زرد (رنگ های گرم) با حفظ تعادل و به صورت یک درمیان در پنجره های ارسی به کار رفته اند.

    نتیجه گیری

    استخراج نسبت رنگ های سرد به گرم نزدیک به یک در تطبیق با مبانی فلسفه اسلامی مشخص نمود که، الگوی توزیع رنگ ها در فضا، بعد از عبور نور سفید از شیشه های رنگی، تصادفی نبوده است و در این زمینه هم «وحدت» و «پایداری» نمود یافته است.

    کلیدواژگان: تعادل، شیشه های رنگی، نور، مسجد نصیرالملک، معماری ایرانی، روشنایی، پایداری
  • فاطمه خالقی، شبیر علیزاده، مجتبی عزیزی* صفحات 46-73
    اهداف

    هدف این پژوهش بررسی به کارگیری قابلیت های تلفیق بیم و جی.آی. اس. برای پیاده سازی اصول شهر هوشمند است که مزیت های بالقوه استفاده از آن ها را بیان می کند و با طبقه بندی آن ها بهره گیری از بیم و جی.آی.اس برای ارتقای شهر هوشمند را تشریح می نماید.

    روش ها

    روش تحقیق فراترکیب (و فراتحلیل) با استفاده از پایگاه داده های فارسی و لاتین، مفاهیم بیم و جی.آی.اس. مورد جست وجو قرارگرفته و شکاف دانشی آن و ادغام دو مقوله اصلی مورد پژوهش، در راستای اهداف پژوهش مورد بررسی قرارگرفته است.

    یافته ها

    برای هوشمندسازی شهرها، با توجه به ویژگی هایی که بیم و جی.آی.اس. به طور مجزا دارند، ضرورت ادغام آن ها در یک محیط سه بعدی روشن است. برای درک موارد استفاده بر اساس بیم و جی.آی.اس.، قابلیت همکاری موثر بین آن ها باید توسط یک پلتفرم مناسب پشتیبانی شود. پذیرش مفاهیم CIM توسط مدیران شهری در بخش ساختمان، گام مهمی در توسعه شهرهای هوشمند است. برای بهبود بهره وری و دست یابی به مدیریت پایدار، باید داده های بیم و جی.آی.اس. در سطوح مختلف استفاده شود.

    نتیجه گیری

    مشکلات مدیریت مربوط به ساخت عمودی را نمی توان با استفاده از داده های دوبعدی موجود در نقشه ها حل کرد. ترکیب بیم و جی.آی.اس. می تواند مشکلات مدیریتی انواع زیرساخت های افقی و عمودی را برطرف کند. ادغام این دو، قابلیت های آن ها در یکپارچه سازی داده ها، تجزیه و تحلیل کمی، کاربرد فناوری های مدیریت شهری، پشتیبانی قوی از شهر پایدار هوشمند را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: شهر هوشمند، مدل سازی اطلاعات ساختمان، سیستم اطلاعات جغرافیایی، پایداری، فناوری های نوین
  • سید محسن اسدی ساروی، مهدی ایزانلو، سید خلیل سیدعلی پور* صفحات 74-94
    اهداف

    هدف پژوهش حاضر تدوین راهبردهای توسعه پایدار گردشگری در مناطق کویری شمال شرق استان کرمان  است. هدف کاربردی پژوهش، نشان دادن اهمیت و جایگاه توسعه گردشگری پایدار، به عنوان عاملی در جهت تحقق اهداف توسعه پایدار است.

    روش ها

    برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای و میدانی) استفاده شد. فرآیند پژوهش با تکمیل پرسشنامه توسط 30 نفر از کارمندان اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان کرمان ادامه یافته، داده ها به روش گلوله برفی گردآوری شدند. تحلیل داده ها توسط ماتریس سوات (SWOT) و ماتریس برنامه ریزی راهبردی کمی (QSPM) تحلیل شدند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده از میان اهمیت عوامل داخلی نتیجه گرفته شد که در میان نقاط قوت بیشترین اولویت مربوط به شاخص های «ایمنی جاده های منطقه» با نمره 19.33 است؛ و شاخص «برخورداری از چشم اندازهای طبیعی منحصربه فرد» با نمره 10.93 از دید خبرگان در میان نقاط قوت از اهمیت کمتری برخوردار هست. در میان نقاط ضعف شاخص «کیفیت پایین امکانات خدماتی» با نمره 18 مهم ترین نقاط ضعف داخلی محسوب می شود. در ادامه تحلیل نمرات عوامل خارجی نشان داد که در میان فرصت ها بیشترین اولویت مربوط به شاخص «روند رو به رشد فعالیت های گردشگری کویری» با نمره 18.40 است. شاخص «عدم توجه به توسعه گردشگری در مناطق کویری در سیاست گذاری» با نمره 19.20 مهم ترین تهدید محیطی محسوب می شود.

    نتیجه گیری

    وضعیت توسعه پایداری گردشگری کویری شمال شرق استان کرمان در حالت تهاجمی قرار دارد و این وضعیت ناشی از غلبه نقاط قوت داخلی بر نقاط ضعف داخلی و فرصت های محیطی بر تهدیدات محیطی است.

    کلیدواژگان: استان کرمان، گردشگری پایدار، اهداف توسعه پایدار، کویرگردی، پایداری، پساکرونا گردشگری، فناوری های نوین
  • زهرا غلامی، سمانه جلیلی صدرآباد*، رضوانه امراللهی بیوکی صفحات 95-109
    اهداف

    خیابان ها و بزرگراه های شهری جلوه گاه محیط بصری به شمار می روند و جداره آن ها اصلی ترین عنصر اثر گذار بر کیفیت محیط شهری است. ازیک طرف ، دیوارنگاری به عنوان یک هنر شهری می تواند نقش موثری در ارتقاء کیفیت جدار ه ها ایفا کند و از طرف دیگر، نگهداری جداره های دارای دیوارنگاری یکی از چالش های اساسی برای مدیران شهری به لحاظ اقتصادی و نیروی انسانی محسوب می شود. هدف این پژوهش ارایه راهکاری جهت نگهداری کیفیت جداره در بزرگراه های شهری دارای دیوارنگاره است.

    ابزار و روش ها

    این پژوهش به بررسی تاثیر استفاده از مصالح دارای نانوذرات فوتوکاتالیست TiO2 به منظور حفظ و نگهداری دیوارنگاره ها در بزرگراه های شهری پرداخته است. بدین منظور هزینه اجرای دیوارنگاری با مصالح خودتمیز شونده و غیرخودتمیز شونده در مقابل هزینه تمیز کردن جداره درمدت10سال مورد بررسی قرار گرفت. این مقایسه در جداره بزرگراه امام علی تهران انجام گردید.

    یافته ها

    ارزیابی هزینه ها نشان می دهد استفاده از رنگ ها و پوشش های خودتمیز شونده حاوی تیتانیوم دی اکسید، نیاز به تمیز کردن جداره را در طول زمان کم می کند و این موضوع نه تنها منجر به کاهش هزینه های اقتصادی و نیروی انسانی خواهد شد بلکه همواره جداره شهری بزرگراه تمیز مانده و کیفیت محیط شهری ارتقاء می یابد.

    نتیجه گیری

    نانوذرات فوتوکاتالیست TiO2 افزایش طول عمر دیوارنگاره ها و کاهش هزینه نگهداری از آنها را در کنارهم قرارداده است و این یک راه حل امیدوارکننده است که می تواند آرمان مدیران شهری را در حفظ کیفیت جداره های شهری تحقق بخشد.

    کلیدواژگان: مصالح خودتمیز شونده، نانوذرات TiO2، دیوارنگاری بزرگراه، هزینه نگهداری، کیفیت محیطی، بزرگراه امام علی (ع) شهر تهران، پایداری
  • سیما خیامی، خسرو دانشجو* صفحات 110-137
    اهداف

    سهم زیادی از مصرف انرژی در جهان، متوجه بخش ساختمان است؛ که در ایران، بیش از 40% مصرف انرژی را به خود اختصاص می دهد. ساختمان های اداری دولتی به سبب مالکیت غیرشخصی و عدم وجود نظارت، الگوی مصرف انرژی به نسبت نامطلوبی دارند. هدف اصلی پژوهش، بهبود عملکرد انرژی این ساختمان ها با بکارگیری نمای دوپوسته متحرک است.

    روش ها

    در این پژوهش، ابتدا به بررسی الگوی غالب ساختمان های اداری شهر مشهد پرداخته شده است. از آنجا که طراحی در شهر مشهد که یکی از قطب های مذهبی کشور است صورت می گیرد و به منظور ایجاد این حس در کاربران، الگوی بکار رفته در پوسته دوم آن از نقوش اسلامی، کاشی کاری ها و تزیینات حرم مطهر امام رضا (ع) الهام گرفته شده است. پس از تحلیل عملکرد انرژی پنج الگوی انتخابی با افزونه های لیدی باگ و هانی بی، الگوی بهینه معرفی شده است.

    یافته ها

    نور روز از تاثیرگذارترین پارامترها در طراحی ساختمان های انرژی-کارآمد است. برای بهره گیری هرچه بیشتر ازین پارامتر، نیاز است که نماهایی با حداکثر شفافیت ایجاد شود. اما این نماها با چالش هایی همچون گرم شدن بیش از حد در فصول گرم مواجه می شوند. بنابراین، نیاز است که میزان ورود نور روز کنترل شود.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش در چارچوب نظریه معماری سرآمد، راهکاری بهینه برای بهبود عملکرد انرژی ساختمانی اداری طراحی شده در پنج طبقه در مشهد با بکارگیری نمای دوپوسته متحرک با قابلیت کنترل ورود نور روز ارایه شده؛ که در نهایت این پوسته متحرک حدودا 130 هزار کیلووات ساعت در سال، مصرف انرژی ساختمان را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: بهینه سازی مصرف انرژی، کنترل نور روز، نمای دوپوسته، پوسته متحرک، پوسته سایه انداز، فناوری های نوین، معماری ایرانی، معماری معاصر
  • سید ابوالفضل هاشمین، افسانه زرکش*، ایستر هیگراس گارسیا، کیانوش سوزنچی صفحات 138-157
    اهداف

     هدف پژوهش بررسی تاثیر انواع طرح کاشت گیاهان به طور مخصوص درختان با ویژگی های متفاوت ساختار شاخه و برگ، ارتفاع، قطر و تراکم تاج، شکل و اندازه برگ ومقایسه اثر خنک کنندگی در شرایط مشابه است، تا طرح کاشت مناسب برای بهره وری حداکثری از اثر خنک کنندگی گیاهان مشخص گردد و طرح کاشت مناسب با هدف افزایش بهره وری در استفاده از گیاهان جهت ایجاد آسایش حرارتی در فصل گرم سال مشخص گردد.

    روش ها

    روش جمع آوری اطلاعات در این پژوهش میدانی و کتابخانه ای و روش تحلیل مورد استفاده شبیه سازی است و ارایه یافته ها و مقایسه نتایج به روش کمی وکیفی است. اطلاعات پوشش گیاهی سایت مورد نظر در مرحله اول برداشت گردیده و شبیه سازی وضع موجود و میزان تاثیر آن مشخص گردیده سپس دو طرح کاشت جدید با همان میزان سبزینگی موجود در وضع موجود طراحی و در محیط شبیه سازی گردیده و نتایج حاصل مقایسه می گردد.

    یافته ها

    نتایج شبیه سازی نشان می دهد که حالت کاشت گروهی در شرایط کاملا مشابه از لحاظ گونه های گیاهی و تعداد درختان 0.85 درجه سانتی گراد میانگین دمای هوا را به نسبت حالت کاشت خطی کاهش می دهد و بیشترین تفاوت در میانگین دمای متوسط تابشی است که بیش از 3 (3.18) درجه سلسیوس اختلاف دما بین حالت کاشت گروهی نسبت به حالت کاشت خطی ایجاد گردیده و حالت کاشت گروهی دمای متوسط تابشی کمتری دارد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش آشکار ساخت تاثیر عامل طرح کاشت گروهی علی رغم ایجاد هم پوشانی سایه درختان و کاهش مساحت سایه اندازی درختان، سبب بهبود شاخص آسایش حرارتی PMV و متغیرها محیطی می گردد.

    کلیدواژگان: طرح کاشت درختان، آسایش حرارتی فضای باز، شبیه ساز ENVI-met، میانگین متوسط نظر (PMV)، طراحی کارایی-مبنا، میکرو اقلیم، بهره وری انرژی
|
  • Seyed Amir Hosseini, Mohammadreza Bemanian* Pages 1-20
    Aims

    Iranian architecture has been studied from different aspects. Shape Grammar is an analytical tool for studying the styles and history of architecture that has the ability to provide a common language and conceptual framework, a coherent and integrated form to study the geographical differences and evolution of Iranian architecture.In this research, the first step to compile this common grammar of Iranian architecture has been taken by compiling a grammar of a specific form related to the traditional houses of Kashan.

    Methods

    Out of 100 heritage houses, 19 samples were selected by random / judgmental sampling method. By analyzing the samples, minimal rules are presented.

    Findings

    The grammar presented in 4 steps produces the formal structure and the spatial relationships between the forms. A valid range of variables and an algebraic expression are presented. Also, with the help of grammar, the spaces in the samples have been typologized. In Kashan houses, the most important spaces, spaces with a width of 5, can be divided into 8 types based on the shape structure. In terms of spatial relationships between components, 6 specific types of relationships between the internal components of each of the previous form structures can be identified, which are described in the findings section.

    Conclusion

    The proposed grammar can be a coherent structure for the study of Iranian architecture. It can also be used as a suitable tool for typology. Provide the possibility of comparison as well as the relationship between different species and make the studies coherent.

    Keywords: Iranian architecture, Contemporary architecture, Shape, Spatial patterns, Kashan, Shape grammar, Sustainability
  • Soha Pourmohammad, Seyd Mostafa Mokhtabad Amrei*, Farah Habib Pages 21-45
    Aims

    Colored windows are part of the architecture of traditional Iranian buildings in the Islamic period, which act as gates for the passage of single light into space and its division into different colors. The main purpose of research is to create sensitivity in design of colored glass, to express the principle of using color in colored windows of traditional and Islamic buildings, to discover the relationship between color separation and architectural space quality in sustainable lighting system. the other goal is to achieve one of the effective characteristics in creating balance in a permanent building (Nasir Al-Molk Mosque).

    Methods

    The type of research is qualitative-quantitative. The extraction of materials has been done by collecting information from documentary sources and field perception of the pattern and area of Nasir Al-Molk Mosque colored glass.Finally, through the comparative analogy of the proportion of colored glass surfaces with the theoretical basis of the results have been extracted.

    Findings

    In the sample, five types of general coloring and 15 types of partial coloring were analyzed. Blue, turquoise, green (cold colors) and red and yellow (warm colors) are used in colored windows with balance and one in between.

    Conclusion

    Extraction of the ratio of cold to warm colors close to one in accordance with the principles of Islamic philosophy showed that, the pattern of color distribution in space was not random, and in this regard, there is unity.

    Keywords: Equilibrium, Colored Glass, Lighting, Nasir-al-Mulk Mosque, Persian Architecture, Sustainability
  • Fatemeh Khaleghi, Shobeyr Alizadeh, Mojtaba Azizi* Pages 46-73
    Aims

    To counteract urban population growth, research centers have devised city development strategies as well as the concept of intelligent cities. The present study aims to examine how building information modeling (BIM) and geographical information system (GIS) can be integrated to establish principles that govern intelligent cities and enhance their efficiency. It also delineates the potential advantages of BIM and GIS integration for future developments in various other areas.

    Methodology

    Taking advantage of a meta-synthesis methodology, this study has researched the concepts of BIM and GIS in Farsi and English databases, identifying knowledge gaps in previous studies, while examining their integration for the purposes of this project.

    Findings

    Considering the distinct qualities of BIM and GIS, it is essential to integrate the two models in a three-dimensional environment, as their effective synergy must be supported by a viable platform. Our findings confirm that by undertaking CIM models, city managers and the construction sector can significantly enhance intelligent cities. Furthermore, to improve productivity and achieve sustainable management, BIM and GIS data should be used at different levels of semantic models.

    Conclusion

    Managerial issues concerning vertical construction cannot be resolved by using two-dimensional data available on maps. The integration of BIM and GIS can, however, effectively solve managerial problems in infrastructure development projects – both horizontal and vertical. The integration of these two models provides sustainable support for an intelligent city in that both models have distinctive capabilities for data unification, quantitative analysis, technology applications, and city management.

    Keywords: Intelligent City, Building Information Modeling (BIM), Geographical Information System (GIS), Sustainability, New Technologies
  • Seyed Mohsen Asadisaravi, Mehdi Ezanloo, Seyed Khali Seyed Alipour* Pages 74-94
    Aims

    The purpose of this study is to develop strategies for sustainable tourism development in the kavir of northeastern Kerman province.

    Methods

    The documentation and survey adopted to collect data, and 30 questionnaires collected by the Kerman Province Tourism Organization based on the snowball method. Data analysis was analyzed by SWOT matrix and QSPM matrix.

    Findings

    Based on the obtained results, it was concluded that among the importance of internal factors, among the strengths, the highest priority is related to the indicators of "regional road safety" with a score of 19.33; And the index of "having unique natural landscapes" with a score of 10.93 is less important in the eyes of experts among the strengths. Among the weaknesses of the index "low quality of service facilities" with a score of 18 is the most important internal weaknesses. Further analysis of external factors scores showed that among the opportunities, the highest priority is related to the index "growing trend of desert tourism activities" with a score of 18.40. The "lack of attention to tourism development in desert areas in policy-making" index with a score of 19.20 is the most important environmental threat.

    Conclusion

    The situation of sustainable tourism development in the northeast of Kerman province is in an aggressive state and this situation is due to the dominance of internal strengths over internal weaknesses and environmental opportunities over environmental threats. The conclusion highlights the role of green tourism in achieving the sustainable development goals (SDGs).

    Keywords: Kerman Province, Sustainable Tourism, Sustainable Development Goals (SDGs), Desert Ecotourism, Sustainability, Post-COVID Tourism, New Technologies
  • Zahra Gholami, Samaneh Jalilisadrabad*, Rezvaneh Amrollahi Pages 95-109
    Aims

    Urban streets and highways are the expressions of the visual environment, and urban streets facades are the main elements influencing the urban environment's quality. On the one hand, murals as Urban Art can play an influential role in improving the quality of the urban facades. On the other hand, maintaining facades with murals is one of the principal challenges for city managers regarding financial dimensions and workforce. This study aims to provide a solution to maintain the quality of the facades in urban highways with murals because highways face many problems compared to other urban spaces due to difficult conditions in the implementation and maintenance of murals.

    Methods

    This study investigated using TiO2 photocatalytic nanoparticles to maintain murals on urban highways. For this purpose, the cost of implementing murals with self-cleaning and non-self-cleaning materials versus cleaning costs facades for ten years was calculated. This comparison has been made on the facades of Imam Ali Highway in Tehran.

    Findings

    Cost estimates show that using self-cleaning paints and coatings containing titanium dioxide reduces the need to clean the facades over time. Furthermore, this will reduce economic and workforce costs and keep the urban facades of the highway clean and the quality of the urban environment improved.

    Conclusion

    TiO2 photocatalytic nanoparticles can raise the durability of murals and reduce their maintenance costs. This is a promising solution that can execute the aspirations of city managers in maintaining the quality of urban facades.

    Keywords: Self-cleaning materials, TiO2 nanoparticles, Highway murals, Maintenance costs, Environmental quality, Imam Ali Highway in Tehran
  • Sima Khayami, Khosro Daneshjoo* Pages 110-137
    Aims

    The construction sector accounts for a large portion of the world's energy consumption; in Iran, it’s more than 40% of energy consumption. Office buildings have a relatively unfavorable energy consumption pattern due to impersonal ownership and lack of supervision and needs improvement. The aim of this research is to improve the energy performance of these buildings by using a dynamic double skin façade.

    Materials and Methods

    In this research, first the dominant pattern of office buildings in Mashhad has been studied. Since the design is done in Mashhad, which is one of the religious centers of the country, and to create this feeling in users, the pattern used in its second skin is inspired by Islamic patterns of tiles and decorations of the holy shrine of Imam Reza (AS). After analyzing the energy performance of 5 selected patterns with Ladybug and Honeybee plugins, the most optimal pattern is used.

    Findings

    Daylight is one of the most influential parameters in the design of energy efficient buildings. To make the most of this parameter, it is necessary to create facades with maximum transparency. But these facades face challenges such as overheating. Therefore, it’s important to control the amount of daylight entering.

    Conclusion

    In this research based on highperformance architecture theory, an optimal solution to improve the energy performance of a 5-storey office building in Mashhad by using a dynamic double skin façade with the ability to control the daylight entrance is presented; which results in a reduction in building’s energy consumption by approximately 130,000 kWh per year.

    Keywords: Energy Consumption Optimization, Daylight Control, Double Skin Façade, Dynamic Shading Skin, Shading Skin, New Technologies, Persian Architecture, Contemporary Architecture
  • Sayyed Abolfazl Hashemin, Afsaneh Zarkesh*, Ester Higueras Garcia, Kianoush Suzanchi Pages 138-157
    Aims

    This study aimed to investigate the effect of different planting plans, especially trees with varying characteristics of branch and leaf structure, height, canopy diameter, and density, leaf shape, and size, and compare the cooling effect under similar conditions to a suitable planting plan for maximum productivity. 

    Methods

    The data collection method in this field and library research and the analysis method used are simulations, and the findings and comparison of results are quantitative and qualitative. Vegetation information of the site in the first stage is harvested, and the current situation is simulated, and its impact is determined. Then two new planting plans with the same amount of greenery in the current situation are designed and manufactured in the environment, and the results are compared.

    Findings

    The simulation results show that group planting mode is completely similar conditions in terms of plant species and the number of trees 0.85 ° C reduces the average air temperature compared to the linear planting mode and the biggest difference is in the average radiant temperature, which is more than 3 (3.18) ° C There is a temperature difference between group planting mode compared to linear planting mode and group planting mode has a lower average radiant temperature.

    Conclusion

    This study revealed the effect of the group planting plan factor, despite creating a full shade of trees and reducing the shading area of ​​trees, improved the PMV thermal comfort index and improved environmental variables.

    Keywords: Tree planting design, Outdoor thermal comfort, ENVI-met Simulator, Predicted Mean Vote (PMV), Performance-based design, Microclimate, Energy efficiency