فهرست مطالب

زبان و فرهنگ ملل - پیاپی 7 (بهار و تابستان 1400)

نشریه زبان و فرهنگ ملل
پیاپی 7 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه عسگری*، اشرف سادات اشرفی، محمدرضا اسعد، محسن ایزدیار صفحات 11-38

    نوشته پیش رو مقایسه ای است تطبیقی، بین غزلیات سعدی و سونت‎های فرانچسکو پترارک، شاعر شهیر جبهه ادبی انسان محوری یا همان اومانیسم، از جنبه طبیعت گرایی که در خلال بررسی آثار ایشان به دست آمده است. دو شاعر مورد بررسی عبارتند از: سعدی که از بزرگترین و سرآمدترین شاعران زبان و ادبیات فارسی در قرن هفتم هجری است و پترارک که از مشهورترین شاعران و نویسندگان قرن چهاردهم میلادی و مشهور به پدر اومانیسم، که اشعار عاشقانه اش او را معروف کرد. آنچه در اولین برخورد به چشم می خورد مضمون واحد در اشعار هر دو شاعر در نگاه به طبیعت است. اما در نگاهی دقیق تر متوجه تفاوت های آنان می شویم. هر دو شاعر در اندیشه های عاشقانه خود از طبیعت و عناصر و مظاهر آن بهره جسته اند و هر کدام به فراخور حال خویشتن و محیط زندگی به گونه ایی خاص، عناصر طبیعت را در اشعار خویش بکار برده اند و صحنه هایی زیبا آفریده اند. اهمیت این مطالعه خاص بر دو پیکره شعری خاص در آن است که آشنایی با سبک و سنت های ادبی دیگر ملل، نه تنها ما را با فرهنگ و علوم آنها آشنا می سازد بلکه، کمک بزرگی در جهت ارتقاء علم و دانش و فرهنگ کشور ما می باشد. روش تحقیق در این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی با رویکرد تطبیقی می باشد.

    کلیدواژگان: اشعار غنایی، پترارک، جلوه، های طبیعت، سعدی، مقایسه تطبیقی
  • معصومه کمال الدینی*، طلیعه خادمیان صفحات 39-56

    نظریه جامعه شناسی ریخت شناسی مارگارت آرچر یک نظریه مبتنی بر پاردایم تلفیق در نظریات جامعه شناسی معاصر می باشد ، او در این رهیافت ، با رویکردی متفاوت ، به ارتباط بین ساختار و عاملیت و تعامل سه عنصر ساخت ، عاملیت و فرهنگ می پردازد و جامعه شناسی را توضیح تاثیر متقابل و ترکیب بندی های حاصل شده این سه عنصر تعبیر می کند ، او اعتقاد دارد عامل و ساخت از نظر هستی شناسی از یکدیگر تفکیک شده هستند و تلفیق آن ها با یکدیگر اشتباه است و فرهنگ یک واسطه میان این دو مفهوم اجتماعی است . به همان اندازه که بعضی از جامعه شناسان برای امور عینی در جامعه شناسی اهمیت قایل اند ، آرچر برای ذهنیت اهمیت قایل است آرچر حرفه جامعه شناسی را توضیحی بر تاثیر متقابل و ترکیب بندی های حاصل شده از ساختار و عاملیت و فرهنگ می داند ،مقاله ی حاضر با روش تحقیق کیفی اسنادی و کتابخانه ای انجام شده است و مروری بر نظریه ریخت شناسی می باشد و سعی در تفسیری ساده و کاربردی از این نظریه دارد ، این مقاله علاوه بر توضیح و تفسیری ساده بر این رهیافت به نقد نظریه گیدنز از سوی آرچر نیز می پردازد .

    کلیدواژگان: عاملیت، ساختار، فرهنگ، ریخت شناسی، مارگارت آرچر
  • سید محمد ساداتی، وحید مصاحبی محمدی* صفحات 57-92

    در این مقاله ابتدا به سابقه و تاریخچه جریان های فرهنگی در جهان اسلام و آثار و پیامدهای آن بر جهان اسلام پرداخته شد. به همین منظور، ابتدا مروری بر بعضی جریان های فرهنگی در شیعه و سنی شامل خوارج، مرجیه، اشاعره و معتزله، تصوف، کیسانیه، زیدیه و اسماعیلیه انجام شد؛ ولی به عنوان بررسی موردی، در جامعه سنی، 4 جریان وهابیت، اخوان المسلمین، سلفی جهادی و تکفیری ها و در جامعه شیعی، 4 جریان مشروطیت، بهاییت، انجمن حجتیه و انقلاب اسلامی از جریان های فرهنگی معاصر، انتخاب شد و آثار و پیامدهای هر یک بر جهان اسلام و نظام بین الملل معاصر مورد کنکاش قرار گرفت.پس از بررسی رویکرد هر یک از جریان های فرهنگی فوق در جهان اسلام و بررسی تاثیرات و پیامدهای هر یک از 8 جریان انتخاب شده بر جهان اسلام و نظام بین الملل، نتیجه گیری مقاله این بود که هیچ کدام از این جریان ها، از موفقیت برخوردار نبوده، برخی از آن ها نیز علی رغم بعضی جنبه های مثبت، درنهایت با شکست روبه رو شدند. در این میان، تنها جریان فرهنگی انقلاب اسلامی موفق شد به تاثیرگذارترین و عمیق ترین جریان فرهنگی جهان اسلام تبدیل شود و آثار مثبتی را بر جهان اسلام از نظر احیای اسلام سیاسی ایجاد کرده، به مقابله با نظام سلطه بپردازد و با تشکیل جبهه مقاومت و پیروزی های چشمگیر آن در منطقه غرب آسیا، به تنها الگوی فرهنگی موفق در جهان اسلام تبدیل شود.

    کلیدواژگان: جریان فرهنگی، جهان اسلام، رویکرد، انقلاب اسلامی، نظام بین الملل
  • طهماسب حاتمی ورنیاب* صفحات 93-108

    تصوف شعبه ای از عرفان اسلامی است که منشا آن از قرآن کریم می باشد. و بعد عملی عرفان نیز است. البته آنچه در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار می گیرد تصوف ممدوح است که بزرگان عرفای ما مترادف عرفان می دانند ولی به دلیل انحرافات ایجاد شده در تصوف از به کار بردن آن امتناع می کنند. و در این پژوهش به تفاوت های عرفان و تصوف نیز اشاره شده است. معرفت عرفانی نوعی شناخت است که برآمده از دل است و ابزار آن، تزکیه و تصفیه روح است؛ این نوع معرفت، نه از سنخ معارف حصولی، که وجدانی، حضوری و یافتنی است؛ هر چند برهانی بر آن نباشد. اصل عرفان در قرآن است و حتی شرق شناسان غربی هم به آن معترف هستند. روش عرفان و تصوف تنها بر تصفیه نفس بر اساس سلوک الی الله و تقرب به حق تا مرحله وصول به حقیقت تکیه دارد و به هیچ وجه اعتمادی به استدلال های عقلی ندارد.

    کلیدواژگان: تصوف، عرفان، تزکیه نفس، شناخت
  • محمدحسین بهرام صفحات 109-136

    فقه اسلامی و مخصوصا فقه جعفری با پشتوانه قوی قرآن و روایات معصومین علیهم السلام، قرن‌ها مشکل‌گشا و رهنمای فردی و اجتماعی مردم در همه عرصه‌ها بوده است. در قرون اخیر و در پی هجوم تکنولوژیکی، فکری و فرهنگی غرب، با تحولات عظیم اجتماعی بخصوص در سیاست، حکومت، فرهنگ، اقتصاد و مدیریت، فقه از جایگاه پیشین خود تنزل کرده و قوانین عرفی مبتی بر حقوق موضوعه، حاکم علی الاطلاق بر ملل اسلامی شده است. پژوهش حاضر با بررسی پیشینه موضوع علل و عوامل این پدیده را کاویده و به طور ضمنی، نسبت به عواقب و آثار آن هشدار داده است. سیاست استعماری غرب و ضعف عمل فقیهان ما بر اثر جمود فکری، تعصبات مذهبی، کهنه گرایی، رکود اجتهاد و عقب ماندگی نظام درسی،‌ نا آشنایی فقیهان با منظومه معرفتی دین و تمرکز بر فقه اسلاف از عوامل عمده بیان گردیده و مخصوصا تحول در مبانی اجتهاد و گرایش افراطی به اصول عملیه و فرضیه سازی و خیال بافی اصولیان پس از شیخ انصاری در فضای عمومی حوزه از علل انزوا و انکماش فقه شیعی دانسته شده است. تحقیق با رویکرد توصیفی تحلیلی و به شیوه کتابخانه ای انجام شده است.

    کلیدواژگان: فقه اسلامی، قواعد فقهی، جوامع اسلامی، قانون وضعی، مدرنیته غربی
  • مجتبی نجفی* صفحات 137-166

    تمدن اسلامی تاثیر زیاد و متفاوتی بر جهان داشته است. اگر علوم اسلامی نمی بود، جریان تحول علم در جهان، بسیار متفاوت از آنچه اکنون هست می بود و این مهم، بخصوص از طریق فرهنگ و زبان فارسی بیشتر نمود دارد. این مقاله ضمن بررسی تمدن اسلامی به این مسیله می پردازد که آیا فرهنگ زبان فارسی که به فرموده رهبر انقلاب «هویت ملی ما به زبان و خط ماست» در ملل مختلف تاثیرگذار بوده است، محققان زیادی در این زمینه به پژوهش پرداختند؛ بسیاری فرهنگ زبان فارسی را دستخوش تغییرات و سوغات غرب شده و در بعضی مقالات زبان فارسی را محکوم به آمیزش و دادوستدهایی با دیگر زبان ها دانسته اند. قطعیت تولید علم در تمدن اسلامی ثابت می کند مسلمانان دستآوردهای ناب تمدن های پیشین را با آموزه های اسلامی درهم آمیختند و ضمن پیش رفت های علمی چشم گیر، مبنایی برای ایجاد تمدن اروپا وغرب شدند. در این مقاله نگارنده با استفاده از منابع کتابخانه ای و از طریق مطالعه آثار محققان، تاثیرگذاری فرهنگ و زبان فارسی را در ملل مختلف بیان می دارد.

    کلیدواژگان: نفوذ، تبلیغ، تمدن اسلامی، فرهنگ، زبان فارسی
  • زهرا معراجی* صفحات 167-188

    شناخت و آگاهی مدرسان از نظریه های یادگیری و روش های تدریس اهمیت ویژه ای دارد، زیرا مدرس افزون بر آگاهی های لازم در زمینه ماده درسی باید درباره تکنیک های آموزشی و ارزش یابی روال اجرای برنامه و نیز پیشرفت دانش آموزان از مهارت کافی برخوردار باشد. همچنین یکی از مسایل حایز اهمیت نیز در حوزه آموزش و در حیطه روش تدریس این است که مدرس متناسب با موقعیت و شرایط کلاس و هم چنین عوامل دیگری مانند سن، اهداف آموزشی، واحد درسی، فرهنگ، و شناسایی سبک یادگیری زبان آموزان، روش تدریس مناسب را انتخاب و در کلاس از آن استفاده نماید. ازاین رو این امر می تواند در ارتقای سطح کیفیت یادگیری زبان آموزان تاثیر به سزایی داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان آگاهی و شناخت مدرسان کلاس های چهارمهارتی مرکز آزفای دانشگاه فردوسی مشهد از انواع روش های نوین تدریس و تکنیک های مربوط به آن هاست. برای نیل به این هدف، 22 کلاس مرکز مشاهده شد و با 27 نفر مدرس مصاحبه به عمل آمد. نتایج حاصل از تحلیل و بررسی داده های مشاهدات کلاسی نشانگر آن است که پرکاربردترین روش های تدریس به کاررفته در کلاس ها به ترتیب نزولی عبارتند از: ارتباطی، شنیداری-گفتاری، مستقیم، فیزیکی تام، تلقین زدایی، و دستور-ترجمه. هم چنین نتایج حاصل از سوالات پژوهش حاضر به وسیله روش همبستگی پیرسون نشان داد که بین روش تدریس انتخابی و میزان تحصیلات مدرس رابطه معنادار از نوع مثبت، و بین روش تدریس انتخابی و میزان تجربه مدرس رابطه معنادار از نوع منفی وجود دارد؛ علاوه بر آن، بین روش تدریس انتخابی و رشته تحصیلی مدرس، و نیز بین روش تدریس انتخابی و سن مدرس رابطه معناداری مشاهده نمی شود.

    کلیدواژگان: آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان، روش تدریس، تکنیک تدریس، کلاس چهارمهارتی، مدرس آزفا
  • فرشاد حضرتی معیر*، زهرا فلاح نژاد صفحات 189-212

    مطالعه الفاظ کثیر الاستعمال در هر زبانی از اهمیت ویژه ای نزد اهل ادب برخوردار است.در این پژوهش سعی شده است با تحقیق و بررسی دقیق پنج لغت کثیر الاستعمال در زبان عبری با استفاده از کاربرد آن ها در کتاب های مقدس و سایر کتب این زبان، روزنامه ها و مجلات، همچنین سایت ها و شبکه های خبری استخراج شده و مقایسه این پنج لغت با لغات معادل یا مشابه آن ها در زبان عربی به معانی دقیق آن ها پرداخته شده است و این لغات عبارتند از: 1. کلمه « את » /et/ کلمه ای است که در زبان عبری قبل از مفعول معرفه واقع می شود که در بسیاری از زبان ها معادل ندارد در حالی که راه تشخیص مفعول به در زبان عربی توجه هم زمان به معنای کلمه و علامت نصب آن است 2. لفظ « לא » /lo/ در جواب از استفهام می آید و به معنای «نه» است در عین حال قید منفی ساز در هر سه زمان حال، گذشته و آینده است و در زبان عربی نزدیک ترین معادل آن حرف «لا» است که یکی از معانی آن حرف جواب است و برای ساخت فعل نفی از آن استفاده می شود3.« כל» /kol/ در زبان عبری به معنای «همه یا همه چیز» است و دقیقا معادل لفظ «کل» در زبان عربی است4.« של » /shel/ نشان دهنده ی مالکیت و تصرف در زبان عبری است و می توان گفت نزدیک ترین لفظ به آن در زبان عربی «لام جاره » است که معانی متعددی دارد از جمله ملکیت و شبه ملکیت5.« זה» /ze/که معادل «ذا» یا «هذا» در زبان عربی است و هر دو برای اشاره به نزدیک به کار می روند.

    کلیدواژگان: زبان عبری، زبان عربی، لغات کثیرالاستعمال، مقایسه زبان عبری و عربی
  • معصومه شبستری، الهه ستاری*، زهرا پورزمانی صفحات 213-238

    از مهم ترین مضامینی که در زندگی بشری وجود دارد موضوع دین و دینداری است. همیشه افرادی ظهور کرده اند که ادیان متفاوت با اندیشه های گوناگون را تبلیغ کرده اند. با وجود این ادیان در ملت های مختلف، دین اسلام به طرز عجیبی توانست در دل ها رخنه کند و تاثیر فراوانی بر افکار و آرای انسان های معتقد به آن بگذارد، دین مشترک زمینه را برای تاثیر متقابل زبان عربی و زبان فارسی مهیا کرد. در بین شاعران معاصر عرب زبان و فارسی زبان دین اسلام و مفاهیم آن به طرز قابل توجهی نمود پیدا کرد که از میان آنها می توان به عایشه تیمور و پروین اعتصامی اشاره نمود. این پژوهش می کوشد با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی مشترکات دینی در اشعار دو شاعر و بررسی تاثیر قرآن بر آثار هر دو و احتمال تاثیرپذیری پروین از عایشه بپردازد. شایان ذکر است که دستاوردهای این بررسی بارقه های بسیاری از تاثیرات دین اسلام و قرآن است که هر دو ادیب را مستقیم یا غیر مستقیم زیر نفوذ خود دارد، هر چند جغرافیای متفاوت زندگی آنها نیز ردپایی به جا نهاده است.

    کلیدواژگان: دین، عایشه تیمور، پروین اعتصامی، قرآن
  • دانیال آدرنگ* صفحات 239-253

    همه زبانها در معرض قرض گیری از دیگر زبانها قرار میگیرند که سبب میشود تا بعضی از کلمات یک زبان به زبان دیگر انتقال پیدا کند. این پدیده میتواند به علت های عوامل سیاسی و مجاورت اتفاق بیفتد. بومی سازی میتواند از جنبه های مختلفی مورد اهمیت باشد و پیرو آن میتوان کلمات را تا حد بالایی در جهت فهمیدن هرچه بهتر مخاطب، مورد تغییر قرار داد تا علاوه بر حفظ معنا از لحاظ آوایی مورد شناس شنونده باشد. مقاله حاضر به بررسی کلمات قرض گرفته شده از زبان فارسی گویش معیار در زبان آذربایجانی گویش زنجانی پرداخته است. برای اینکار ابتدا پنج داستان کوتاه به زبان روان ترکی آذربایجانی گویش زنجانی برگردان شد و با نسخه فارسی مورد مقایسه قرار گرفتت شایان ذکر است که تمامی این داستان ها توسط افراد بومی این زبان، شامل نویسنده، خوانده شدند و صدای آنها به صورت مخفیانه ضبظ شد که در انتها برای مورد استفاده قرار گرفتن در تحقیق اجازه ایشان اخذ شد و سپس کلماتی که قرض گرفته شده بودند مشخص شدند و در چهارچوب نظریه واج شناسی زایشی، نحوه بومی شدن آنها مورد بررسی قرار گرفت. پس از بررسی های انجام شده مشخص گردید که بیشترین نوع وام گیری مربوط به وام گیری واژگان است و بیشترین فرآیند واجی، هماهنگی واکه ای بود و کمترین بسامد در بومی سازی مربوط به همگونی بوده است.

    کلیدواژگان: بومی سازی، گویش زنجانی، فارسی معیار، فرآیند های واجی، واج شناسی
  • محمدحسین بهرام* صفحات 255-276

    فقه اسلامی و مخصوصا فقه جعفری با پشتوانه قوی قرآن و روایات معصومین علیهم السلام، قرن ها مشکل گشا و رهنمای فردی و اجتماعی مردم در همه عرصه ها بوده است. در قرون اخیر و در پی هجوم تکنولوژیکی، فکری و فرهنگی غرب، با تحولات عظیم اجتماعی بخصوص در سیاست، حکومت، فرهنگ، اقتصاد و مدیریت، فقه از جایگاه پیشین خود تنزل کرده و قوانین عرفی مبتی بر حقوق موضوعه، حاکم علی الاطلاق بر ملل اسلامی شده است. پژوهش حاضر با بررسی پیشینه موضوع علل و عوامل این پدیده را کاویده و به طور ضمنی، نسبت به عواقب و آثار آن هشدار داده است. سیاست استعماری غرب و ضعف عمل فقیهان ما بر اثر جمود فکری، تعصبات مذهبی، کهنه گرایی، رکود اجتهاد و عقب ماندگی نظام درسی، نا آشنایی فقیهان با منظومه معرفتی دین و تمرکز بر فقه اسلاف از عوامل عمده بیان گردیده و مخصوصا تحول در مبانی اجتهاد و گرایش افراطی به اصول عملیه و فرضیه سازی و خیال بافی اصولیان پس از شیخ انصاری در فضای عمومی حوزه از علل انزوا و انکماش فقه شیعی دانسته شده است. تحقیق با رویکرد توصیفی تحلیلی و به شیوه کتابخانه ای انجام شده است.

    کلیدواژگان: فقه اسلامی، قواعد فقهی، جوامع اسلامی، قانون وضعی، مدرنیته غربی
  • سید جواد موسوی زارع صفحات 277-308

    امروزه بخشی از معادلات بین الملل بر پاشنه قدرت نرم می چرخد؛ مبتنی بر این شیوه قدرت، شرط نخست دیپلماسی فعال و تقویت مناسبات، شناخت دقیق از ظرفیت های مشترک و تعارضات محیط بازی است. در همین راستا از جمله کشورهایی که از حیث ژیوپلیتیک همواره در کانون توجه بازیگران مختلف قرار داشته؛ آلبانی است. چنانچه جمهوری اسلامی ایران نیز از سالیان نه چندان دور رابطه دیپلماتیک با این کشور را آغاز کرده؛ منتهی این مناسبات از فراز و نشیب زیادی برخوردار بوده است. در همین خصوص پژوهش کنونی مبتنی بر شیوه توصیفی- تحلیلی و با استناد به منابع معتبر کتابخانه ای در تلاش است به این سوال پاسخ دهد که مهم ترین فرصت ها و چالش های جمهوری اسلامی ایران جهت مناسبات پایدار با آلبانی چیست؟ یافته ها حاکی از این دارند که حضور علویان، نفوذ زبان و ادبیات فارسی و.. بخشی از کاتالیزورهای فرهنگی ایران در جهت تقویت مناسبات با آلبانی محسوب می شوند؛ منتهی چالش هایی از قبیل عدم اولویت ایران در روابط خارجی آلبانی، استقرار کمپ مجاهدین خلق، محوریت سکولاریسم در دیدگاه دولت-ملت آلبانی و...موجب گردیده که ظرفیت های مشترک فرهنگی به ورطه فراموشی سپرده شوند. در همین راستا به نظر می رسد بهترین نسخه جهت تقویت معادلات با این کشور استفاده از کاتالیزورها با محوریت دیپلماسی فرهنگی است.

    کلیدواژگان: روابط خارجی، قدرت نرم، بالکان، آلبانی، دیپلماسی فرهنگی، بکتاشیه، علویان
|
  • Fatemeh Asgari *, Ashraf Ashrafi, Mohammadreza Asad, Mohsen Izadyar Pages 11-38

    This is a comparative study between two grate poets who belong in reality to very different cultures but under a very specific point of view their poems can be easily analized with a textual critical approach to understand where and how the two treat the Nature as e very important element of their poems. Here we try to analize Saadi''s love poem and Petrarch''s sonnets from the point of view of the natural elements used by the two poets in their verses. Saadi, a great poet of love, and Petrarch father of Humanism, use nature and its various elements not only to describe their ownstate of mind but also to emphasize the beauty of their loved one. At a first sightusage of nature made by two poets appears identical, but with a more careful analytical study we realize some points of divergence at the level of poetic conception that exists in the two poetry collections. So knowing poetic traditions and very different linguistic styles bring us closer to poetic cultures far from our poetic raditionalready known for its lyricism and this is a factor that helps to enrich ourindepth cultural knowledge . The research method adopted is descriptive and analytical with a comparative approach between the two selected corpuses.

    Keywords: Saadi, Petrarch, Love lyrics, comparative studies, The effects of nature
  • Masoume Kamaledini *, Taliee Khademian Pages 39-56

    Sociological Theory of Morphology Margaret Archer is a theory based on the paradigm of integration in contemporary sociological theory . she in this approach, with a different approach from Giddens, he deals with the relationship between structure and agency. Archer uses the interaction of the three elements of construction, agency and culture to develop his approach .She interprets the profession of sociology as explaining the interactions and compositions of structure, agency, and culture, and believes that agency and structure are ontologically distinct and that combining them with Giddens's method is wrong and culture is a mediator between these two social concepts Archer cares about subjectivity as much as some sociologists care about objective matters. Archer sees the sociological profession as an explanation of the interactions and compositions derived from structure, agency, and culture.The present article is done with the method of documentary and library qualitative research and reviews, evaluates and explains the morphological theory and tries to interpret it simply and practically

    Keywords: Agent, structure, culture, Morphogenetic, Margaret Archer
  • Vahid Mosahebi * Pages 57-92

    In this article, first, the history of cultural movements in the Islamic world and its effects and consequences on the Islamic world were discussed. To this end, a review of some cultural movements in Shia and Sunni, including Kharijites, Marja'is, Ash'arites and Mu'tazilites, Sufis, Keysanians, Zaydis and Ismailis, was first reviewed; However, as a case study, in Sunni society, 4 movements of Wahhabism, Muslim Brotherhood, Salafi jihadists and Takfiris and in Shiite society, 4 movements of constitutionalism, Baha'i, Hojjatieh Association and Islamic Revolution were selected from contemporary cultural movements, and the effects and consequences of each on the world. Islam and the contemporary international system were explored. After examining the approach of each of the above cultural movements in the Islamic world and examining the effects and consequences of each of the eight selected movements on the Islamic world and the international system, the conclusion of the article was that none of these movements was successful, some of them Despite some positive aspects, they ultimately failed. In the meantime, only the cultural movement of the Islamic Revolution succeeded in becoming the most influential and deepest cultural movement in the Islamic world and created positive effects on the Islamic world in terms of reviving political Islam, confronting the domination system and forming a resistance front and significant victories. It will become the only successful cultural model in the Islamic world in the West Asian region.

    Keywords: cultural movement, Islamic world, approach, Islamic revolution, international system
  • Tahmasb Hatami Varniab * Pages 93-108

    Sufism is a branch of Islamic mysticism that originates from the Holy Quran. And the practical dimension is also mysticism. Of course, what is discussed in this article is praiseworthy Sufism, which our great mystics consider to be synonymous with mysticism, but refuse to use it due to the deviations created in Sufism. In this research, the differences between mysticism and Sufism have also been pointed out. Mystical knowledge is a kind of cognition that comes from the heart and its tool is the cultivation and purification of the soul; This kind of knowledge is not of the type of acquired knowledge, but of conscience, presence and attainment; Although there is no proof for it. The principle of mysticism is in the Qur'an and even Western orientalists acknowledge it. The method of mysticism and Sufism relies only on the purification of the soul on the basis of conduct to God and closeness to the truth until the stage of attaining the truth, and has no confidence in rational arguments.

    Keywords: Sufism, Mysticism, self-cultivation, cognition
  • MohammadHossain Bahram Pages 109-136

    Islamic jurisprudence, and especially the Jafari walk, with the strong support of the Qur'an and the narrations of the Infallible (peace be upon them), has been a problem-solver for centuries and an individual and social guide for people in all fields. In recent centuries, following the technological, intellectual and cultural invasion of the West, with great social changes, especially in politics, government, culture, economics and management, jurisprudence has degraded from its previous position and customary laws rules based on written laws has become the absolute ruler of Muslim nations. The present study examines the background of the problem pointing out the causes and factors of this phenomenon and implicitly warns of its consequences and effects. Western colonial policy and the weakness of our jurists due to intellectual stagnation, religious prejudices, antiquity, recession in ijtihad and backwardness of the educational curriculum, ‌ unfamiliarity of jurists with the epistemological system of religion and focus on ancestral jurisprudence are counted as the main factors and especially the change in principles of ijtihad and extremist tendency towards practical principles and hypothesizing and imaginations made by Usulis after Sheikh Ansari in the public space of the seminary have been considered as the causes of isolation and fragmentation of Shia jurisprudence. The research has been done with a descriptive-analytical approach and in a library manner.

    Keywords: Islamic jurisprudence, jurisprudential rules, Islamic societies, situational law, Western modernity
  • Mojtaba Najafi * Pages 137-166

    Islamic civilization has had a great and different impact on the world. If it were not for Islamic sciences, the evolution of science in the world would be very different from what it is now, and this is especially important through Persian culture and language. This article, while examining Islamic civilization, deals with the issue of whether the Persian language culture, which according to the Supreme Leader of the Revolution "our national identity is our language and script" has been influential in different nations, has been researched by many researchers; Many have changed the Persian language culture as a souvenir of the West and in some articles have condemned the Persian language for mixing and trading with other languages. The certainty of the production of science in Islamic civilization proves that Muslims combined the pure achievements of previous civilizations with Islamic teachings and, while making significant scientific advances, became the basis for the creation of European and Western civilization. In this article, the author expresses the influence of Persian culture and language in different nations by using library resources and by studying the works of researchers.

    Keywords: Influence, Propaganda, Islamic Civilization, culture, Persian language
  • Zahra Meraji * Pages 167-188

    Teachers’ knowledge of teaching methods and techniques is of utmost importance since they have to be aware of teaching techniques and evaluation of the program procedure. The purpose of the present research is to analyze the Iranian teachers’ degree of familiarity and knowledge regarding new teaching methods and techniques. The participants in the present study included all teachers at the Teaching Persian Language to Non-Persians (TPLNP) center at Ferdowsi University of Mashhad. Data collection was made through class observations for all 22 classes at TPLNP and interviews were held with 27 teachers. All observed classes included teaching the four main skills including listening, reading, speaking and writing. The classroom observation results showed that the most common teaching methods used at the TPLNP center in descending order were as follow: Communicative, Audiolingualism, Direct, Total Physical Response, Desuggestopedia, and Grammar-Translation Method. Through applying Pearson Product Moment Correlation to the collected data, a positive relationship was found between the selected teaching method and the educational background of the teacher; a negative relationship was also found between the teaching method and teacher’s teaching experience; and no significant relationship was found between the teaching method and both the age and field of study of the teacher.

    Keywords: teaching Persian language to non-Persians, teaching methodology, teaching technique, four-skill classes, Persian language teachers
  • Farshad Hazrati *, Zahra Falahnejad Pages 189-212

    The study of commonly used words in any language is of particular importance to the literati. , Newspapers and magazines, as well as news sites and networks, and comparing these five words with equivalent or similar words in Arabic, their exact meanings are discussed, and these words are: 1. The word "את" / et / is a word that occurs in Hebrew before the object known, which is not equivalent in many languages, while the way to recognize the object in Arabic is to pay attention to the meaning of the word and the sign at the same time. 2. The word "לא" / lo / comes from the question and means "no". Is one of the meanings of the letter answer and is used to construct the verb negation 3. "כל" / kol / in Hebrew means "all or everything" and is exactly equivalent to the word "whole" in Arabic 4. "של" / shel / indicates ownership and possession in Hebrew and it can be said that the closest word to it in Arabic is "Lam Jareh" which has several meanings 5. "זה" / ze / which is equivalent to "ذا" or "هذا" in Arabic and both are used to refer to close.

    Keywords: Hebrew, Arabic, commonly used words, comparison of Hebrew
  • Massoumeh Shabestari, Elaheh Sattari *, Zahra Pourzmani Pages 213-238

    One of the most important concepts of human, s life is religion and piety. Some persons have always appeared who preached different religions with various thoughts. Despite the fact that there were plenty of these religious among different nations, the Islamic religion could penetrate wonderfully in the hearts of people & affect their thought s & ideas deeply , this common religion prepared on appropriate ground for reciprocal influences of Persian & Arabic on each other. Islam and it, s tenors had a considerable domination on the contemporary Persian and Arab poets as Ayesheh teimour and Parvin Etesami , to name a few.This paper studies the common religious points in the poems of these two poets the influence of Quran on the two & the probability of parvin being impressed by Ayesheh. o name a few.This paper studies the common religious points in the poems of these two poets the influence of Quran on the two & the probability of parvin being impressed by Ayesheh.

    Keywords: : Religion, Ayesheh Teimou, Parvin Etesami, Quran
  • Danial Adrang * Pages 239-253

    All the languages have always been a part loanword taking; when happened, new words will be transferred to the target language lexicon. The phenomena can be a result of different reasons namely, political and adjacency. Neutralization can be of great importance to elevate the understanding as it brings more familiarity for the hearer while keeping the source meaning. This article has tried to excavate into the loanwords taken from the standard Persian into Zanjani dialect, one of the cities close to the capital where the people speak Azerbijani. For doing so, 5 folk stories have been handed out and asked to be read in private while recorded. Then, the stories were translated into Persian using the help of an author for using authentic language. After that, the text of all version of stories were analyzed. Picking out the loanwords, they were, then, studied based on Generative Theory with a glance to the process of which neutralization happened. The results gave away that the most common process of loan taking is related to lexicon borrowing and the most frequent phonological process was the vowel harmony while the least goes to assimilation.

    Keywords: localization, Zanjani dialect, standard Persian, phonological processes, phonology
  • Mohammad Hossain Bahram * Pages 255-276

    Islamic jurisprudence, and especially Jafari jurisprudence, with the strong support of the Qur'an and the narrations of the Infallibles (peace be upon them), has been a problem solver for centuries and an individual and social guide for people in all fields. In recent centuries, following the technological, intellectual and cultural invasion of the West, with great social changes, especially in politics, government, culture, economics and management, jurisprudence has degraded from its previous position and customary laws based on subject rights, the absolute ruler of nations. Has become Islamic. The present study examines the background of the causes and factors of this phenomenon and implicitly warns of its consequences and effects. Western colonial policy and the weakness of our jurists due to intellectual stagnation, religious prejudices, antiquity, stagnation of ijtihad and backwardness of the curriculum, ‌ unfamiliarity of jurists with the epistemological system of religion and focus on ancestral jurisprudence are the main factors and especially the change in principles. Ijtihad and extremist tendency towards practical principles and hypothesizing and imagining the fundamentalists after Sheikh Ansari in the public space of the seminary have been considered as the causes of isolation and fragmentation of Shiite jurisprudence. The research has been done with a descriptive-analytical approach and in a library manner.

    Keywords: Islamic jurisprudence, jurisprudential rules, Islamic societies, situational law, Western modernity
  • Seyyed Javad Mousavi Zare Pages 277-308

    Today, a part of the international equations revolves around soft power. Based on this power method, the first condition is to have an active diplomacy and to strengthen relations, accurate knowledge of standard capacities, and potential challenges in the game environment. In this regard, the country that has always been the focus of attention of various actors in terms of geopolitics is Albania. As the Islamic Republic of Iran has started diplomatic relations with this country not so long ago, however, for various reasons, this relationship has had many ups and downs. Based on this, the current research through a descriptive-analytical method and citing to reliable library sources tries to answer the question that what are the most important opportunities and challenges of the Islamic Republic of Iran for a stable relationship with Albania? The findings show that the presence of Alawites, joint cultural events, and the influence of the Persian language and literature are part of the cultural catalysts of Iran to strengthen relations with Albania. Challenges such as a lack of priority of Iran in Albania foreign affairs, the establishment of the MEK there, the centrality of secularism in the eyes of the Albanian elite and people, etc., have led to the common cultural capacities being forgotten. therefore, it seems that the best version to strengthen the equations with this country is to use catalysts with a focus on cultural diplomacy.

    Keywords: Foreign relations, soft power, Balkans, Albania, cultural diplomacy, Bektashis, Alevites