فهرست مطالب

فرهنگ ایلام - پیاپی 72-73 (پاییز و زمستان 1400)

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 72-73 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیاوش یاری*، مرتضی اکبری، طالب خزان صفحات 7-30
    جغرافیای سرزمینی متعلق به کردها در دوران صفویه شامل نواحی غرب و شمال غربی ایران و قسمت هایی از شرق قلمرو دولت عثمانی بوده است. دولت صفویه در مواجهه با کردها سیاست های خاصی را از برخوردهای صلح آمیز گرفته تا سرکوب یا استفاده از آنها در سیاست داخلی و خارجی خود اتخاذ کرد. جابه جایی ایلات کرد در عهد شاه عباس صفوی، متاثر از شرایطی چند است که این ایلات در آن قرار داشتند. یکی از علل خارجی موثر، مجاورت جغرافیای زیست ایلات کرد با مرزهای دولت عثمانی بود که موجب می شد هم به عنوان رعایای ایران تحت فشار دولت عثمانی باشند و هم به عنوان دستاویزی برای حمله به قلمرو شاه عباس مورد استفاده قرار گیرند یا به وسیله دولت عثمانی برای شورش علیه دولت مرکزی تحریک شوند. از دیگر علل خارجی محرک شاه عباس در کوچاندن ایلات کرد به شرق ایران، تهاجمات ازبکان به خراسان بود. مقاله حاضر با روش توصیفی- تحلیلی، عوامل درونی و بیرونی جابه جایی کردها در عصر شاه عباس اول را تبیین نمود. یافته های این پژوهش نشان داد که جابه جایی ایلات کرد علل چندگانه داشت که سیاست تخلیه غرب ایران جهت مهار دولت عثمانی، انتقال کردها برای مقابله با اقوام مهاجم به شرق و شمال شرق ایران، جلوگیری از تراکم ایلات کرد در غرب ایران، ترمیم کمبود جمعیت در دیگر نقاط قلمرو صفوی و احیای کشاورزی و اقتصاد مرزهای شرقی ایران از جمله این علل است.
    کلیدواژگان: صفویه، شاه عباس، ایلات کرد، مهاجرت
  • سجاد دارابی*، زهره فنی، ذوالفقار یوسفی صفحات 31-53
    گردشگری صنعتی نوپاست که جزو سه صنعت برتر دنیا شناخته می شود و در ایران به دلایل مختلفی چندان تاثیرگذار نبوده و جایگاه خود را به دست نیاورده است؛ از این رو برنامه ریزان با نگاهی ویژه به دنبال شکوفایی این صنعت در کشور هستند. در اسناد بالادستی، توانمندی های استان ایلام در بخش گردشگری از پیشران های توسعه در این استان مطرح شده است؛ از این رو در پژوهش حاضر سعی شده است پیشران های کلیدی در توسعه گردشگری در استان ایلام شناسایی شوند که ابتدا با استفاده از تکنیک دلفی، 29 عامل اولیه در پنج بخش مختلف اقتصادی، اجتماعی - فرهنگی، طبیعی، زیرساختی - خدماتی و عوامل مدیریتی- برنامه ریزی استخراج گردید. پس از آن با استفاده از روش دلفی، ماتریس تاثیرات متقاطع متغیرها تشکیل شد. در مرحله بعد، تحلیل ماتریس با استفاده از نرم افزار میک مک انجام گردید. نتایج حاضر از پراکندگی زیرشاخص ها در محور اثرگذاری و اثرپذیری عوامل در این نرم افزار، نشان دهنده ناپایداری سیستم گردشگری در استان ایلام است. بر همین اساس، پنج دسته متغیر شناسایی شد که با توجه به امتیاز بالای اثرگذاری مستقیم و غیرمستقیم عوامل 10 زیرشاخص (سیاست گذاری کلان دولت، تبلیغات، بودجه، مدیریت تخصصی، راه و حمل و نقل، سرمایه گذاری بخش خصوصی، قوانین گردشگری، نیروی انسانی متخصص، آگاهی مردم و گردشگران و طرح جامع گردشگری) به عنوان عوامل کلیدی و پیشران های کلیدی انتخاب گردید که از بین آنها سیاست های کلان دولت، تبلیغات، سرمایه گذاری بخش خصوصی و بودجه بیشترین تاثیر را بر توسعه گردشگری استان ایلام دارند.
    کلیدواژگان: گردشگری، پیشران، میک مک، آینده نگاری، استان ایلام
  • کیمیا علی اکبری*، اکبر رحیمی صفحات 54-72
    پارک های جنگلی از مهمترین مقصدهای تفرجگاهی شهروندان کشور محسوب می شوند؛ به همین جهت لازم است که اثربخشی آنها پیوسته مطالعه شود تا با ارزیابی مزیت ها و کاهش موانع، امکان بهره مندی بیشتر از آنها فراهم گردد. پارک جنگلی چغاسبز شهر ایلام مهمترین مقصد گردشگری شهر ایلام است. طبیعت جنگلی، گستردگی قابل توجه، نزدیکی به شهر و دسترسی آسان از جمله مزیت های این مکان است. پژوهش حاضر به ارزیابی میزان رضایتمندی شهروندان ایلام از قابلیت ها و اثربخشی این پارک پرداخته است. برابر فرمول کوکران، 384 نفر از شهروندان ایلامی با شرکت در این پژوهش میدانی، دیدگاه ها و انتظارات خود و محدودیت های پارک را اعلام کرده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بسته 75 سوالی بود که بر اساس طیف لیکرد 5 گزینه ای تنظیم شد و پایایی آن در حد 952 آلفای کرونباخ اعلام گردید. نتایج به دست آمده حاکی از سهولت بهره مندی آقایان، پسران و خانواده ها و نامناسب بودن آن برای بانوان و دختران است؛ همچنین یافته ها از تمایل گروه های اجتماعی متوسط نسبت به استفاده از پارک در مقایسه با دیگر گروه های اجتماعی حکایت دارد. پارک بیشتر در روزهای تعطیل، عصرها و شب هنگام مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر یافته های پژوهش این است که امنیت یکی از مسایل جدی در میزان استفاده از پارک محسوب می شود؛ به گونه ای که جمع های دوستانه دختران و فعالیت های فرهنگی در مقایسه با جمع های دوستانه پسران و ورزش های همگانی به میزان کمتری در پارک مشاهده می شود. در مجموع میزان رضایت شهروندان ایلامی از پارک در حد متوسط است و این رضایت با امکانات ورزشی، امکانات رفاهی، عدم احساس امنیت و جنسیت شهروندان، رابطه مثبت دارد.
    کلیدواژگان: قابلیت ها، اثربخشی، رضایت مندی شهروندان، پارک جنگلی چغاسبز، ایلام
  • خداکرم مظاهری، حمزه قبادی زاده* صفحات 73-95
    یکی از مسایل مهم مطرح در باستان شناسی، تشخیص و تبیین مرزبندی های فرهنگی بر اساس توزیع مواد فرهنگی است. در این پژوهش با بهره گیری از نتایج مطالعات میدانی محوطه موره کن در دره هلیلان، مطالعات کتابخانه ای و شیوه توصیفی-تحلیلی به تبیین مرزبندی های فرهنگی درون منطقه ای حوزه زاگرس مرکزی در دوره مفرغ میانه پرداخته شد. نتایج تحقیق حاکی از این است که محوطه موره کن استقرارگاه کوچ نشینی شاخصی است که در حوزه چراگاه های زمستانی شکل گرفته است و حاوی نهشت های فرهنگی مهمی از دوره مفرغ می باشد. در دوره مفرغ میانه تفاوت های مهمی در سبک سفال رایج در زیستگاه های دره هلیلان نسبت به سبک سفال در محوطه های کوچ نشینی دامنه های جنوبی دره هلیلان دیده می شود. زیستگاه های دره هلیلان با گروه دره های بخش شمالی حوزه توزیع سنت سفال منقوش یکرنگ گودین III کشش و همگرایی داشته و به نظر می رسد حاشیه جنوبی دره هلیلان، چراگاه زمستانی گله داران متحرک مناطق پیشکوه بوده است. دره های حوزه زاگرس مرکزی در دوره مفرغ میانه را می توان به دو گروه منطقه بندی کرد: گروه اول، دره های در امتداد محور شرقی - غربی و در راستای مسیر ارتباطی جاده خراسان بزرگ را در بر می گیرد. به نظر می رسد جاده خراسان بزرگ و تماس هایی که به واسطه آن شکل گرفته، نقش اصلی را در پیوندهای درون منطقه ای این حوزه داشته است. گروه دوم، دره های در امتداد محور شمالی - جنوبی نواحی پیشکوه شرقی و پیشکوه غربی به علاوه دره نهاوند در شرق کوه گرین را شامل می شود. احتمال زندگی کوچ نشینی نقش مهمی در برقراری پیوندهای درون منطقه ای در این قسمت از زاگرس مرکزی داشته است.
    کلیدواژگان: زاگرس مرکزی، دره هلیلان، موره کن، دوره مفرغ میانه، گروه بندی های درون منطقه ای
  • بهروز سپیدنامه*، اسحاق قیصریان صفحات 96-117
    مقدمه
    سالمندی جمعیت پدیده نوینی در کشورهای جهان است؛ البته تجربه این پدیده در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تفاوت دارد؛ به گونه ای که سریع ترین رشد سالمندی مربوط به کشورهای در حال توسعه است. رشد جمعیت غیرفعال آثار نامطلوبی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی جامعه دارد؛ زیرا جمعیت جوان و سالخورده بیش از آنکه تولیدکننده باشد، مصرف کننده و درنتیجه وابسته به جمعیت فعال و شاغل است. در این مقاله، وضعیت اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی سالمندان استان ایلام بررسی شده است.
    روش
    از روش تحقیق تحلیل ثانویه داده ها و بهره گیری از اطلاعات سرشماری های عمومی نفوس و مسکن استان ایلام طی سال های 1355-1395 برای پاسخگویی به سوالات پژوهش استفاده شده است.
    یافته ها
    جمعیت 65 ساله و بیشتر استان ایلام از 03/4 درصد در سال 1355 به 61/5 درصد در سال 1395 افزایش پیدا کرده و میانه سنی جمعیت استان بین 15 تا 29 سال نوسان داشته است. بیشترین مقدار آن نیز مربوط به سرشماری سال 1395 و کمترین آن مربوط به سال 1365 بوده است. نسبت جمعیت سالمند مناطق روستایی از 81 درصد در سال 1355 به 43 درصد در سال 1390 کاهش یافته و نسبت وابستگی سالمندان در سال 1365 به کمترین مقدار رسیده است. درصد باسوادی سالمندان استان در سال 1365 حدود 8 درصد بوده که در سال 1395 به 29 درصد رسیده است.
    نتیجه گیری
    در مجموع شاخص های میانه سنی، ضریب سالمندی و میزان سالخوردگی نشان می دهند که ساختار جمعیتی استان ایلام در سال 1385 وارد مرحله میانسالی (رو به سالخوردگی) شده است و در حال بهره مندی از سود جمعیتی اول است.
    کلیدواژگان: سالمندی، گذار جمعیت، ساختار سنی، ایلام
  • طوبی رضایی*، اصغر محمدی صفحات 118-137
    در سالیان اخیر میزان فرزندآوری زنان به تدریج رو به کاستی نهاده و حتی تشکیل زندگی بدون فرزند نیز رواج پیدا کرده است. این موضوع یک مسیله حیاتی برای آینده جمعیت کشور و تامین نیروی فعال خواهد بود و چنانچه به طور جدی برای آن چاره اندیشی نشود، جمعیت فعال کشور در آینده از یک طرف و سالخوردگی جمعیت از طرف دیگر، چالش هایی جدی برای کشور رقم خواهند زد. این پژوهش با هدف بررسی و تحلیل دلایل کم میلی زنان به فرزندآوری انجام شد. پژوهش حاضر از نظر روش، کیفی- نظریه مبنایی و از نظر هدف، کاربردی است. مشارکت کنندگان در پژوهش 11 نفر از زنان متاهل بودند که با ملاحظه برخی معیارها و با روش نمونه گیری هدفمند و رویکرد نظری انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته ای بود که با تحلیل متون مصاحبه ها با کدگذاری سه گانه باز، محوری و انتخابی صورت گرفت. برای سنجش روایی داده ها از دیدگاه مشارکت کنندگان و خبرگان بیرون از پژوهش و برای سنجش پایایی از کدگذاری مجدد به کمک کدگذار همکار استفاده شد که ضریب پایایی 80/0 حاصل شد. یافته ها نشان داد در دیدگاه مشارکت کنندگان 10 مضمون محوری در مورد بی فرزندی یا کم میلی به فرزندآوری در زنان متاهل وجود دارد که عبارتند از: چالش های اقتصادی، ناکارآمدی خانواده پرجمعیت، مدیریت بدن، تحمل دوگانه، قسمت و تقدیر، اضطرار و هراس، ناباروری ناخواسته و لاعلاج، توافق مشروط، گذشته خود و دیگری و فشار اجتماعی. در نهایت نیز مدل پارادایمی کم میلی به فرزندآوری در زنان ارایه شد.
    کلیدواژگان: خانواده، زنان، تک فرزندی، بی فرزندی
  • وحید شرفی*، شهلا تفرجی یگانه صفحات 138-165
    امروزه به دلیل افزایش ارتباطات جهانی و تنوع فرهنگی، بحث بازاریابی و فرهنگ به هم گره خورده اند و پیام های بازاریابی هرگز بدون مداخله فرهنگ به مصرف کنندگان فردی نمی رسند. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر بازاریابی فرهنگی بر عملکرد مشتریان در صنایع دستی استان ایلام است. پژوهش حاضر بر اساس هدف، کاربردی و از نظر روش تحقیق، توصیفی - پیمایشی می باشد که از حیث ارتباط بین متغیرها از نوع همبستگی و مبتنی بر معادلات ساختاری است. جامعه آماری نیز شامل خریداران صنایع دستی استان ایلام می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 384 نفر از آنها انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد است. برای سنجش متغیر بازاریابی فرهنگی از پرسشنامه استاندارد سایون (2017) و برای سنجش متغیر عملکرد مشتریان از پرسشنامه استاندارد دولانی (1396) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار لیزرل استفاده گردید. نتایج نشان دادند که بازاریابی فرهنگی بر عملکرد مشتریان در صنایع دستی استان ایلام، تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ همچنین تاثیر بازاریابی فرهنگی بر رضایت مشتریان، وفاداری مشتریان و رفتار شهروندی مشتریان در صنایع دستی استان ایلام، مثبت و معناداری است.
    کلیدواژگان: بازاریابی فرهنگی، عملکرد مشتریان، صنایع دستی، استان ایلام
  • مرجان اروانه*، پری شجاعیان صفحات 166-186
    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثر آوازه برند بر اعتماد عاطفی و شناختی و تاثیر این اعتماد بر نگرش مشتریان به برند رستوران ها انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش اجرا، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری آن را کلیه مشتریانی تشکیل دادند که در شش ماهه دوم سال 1398 به رستوران های شهر ایلام رفته اند. با استفاده از روش نمونه گیری کوکران، 384 نفر به عنوان نمونه تعیین شد که در نهایت با توجه به پرسشنامه های قابل قبول، تعداد 373 نفر حجم نمونه را تشکیل دادند. روش نمونه گیری به کار رفته در این پژوهش از نوع نمونه گیری ساده در دسترس بود. روایی پرسشنامه نیز با نظر خبرگان و بارهای عاملی تاییدی سنجیده شد. ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده نیز حکایت از پایایی مناسب پرسشنامه داشت. تجزیه و تحلیل داده ها با تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری و با نرم افزار spss21 و smart PLS3 انجام شد. نتایج به دست آمده روشن ساخت آوازه برند بر سه متغیر نگرش مشتریان به برند، اعتماد شناختی و اعتماد عاطفی، اثر معناداری دارد؛ همچنین متغیر اعتماد شناختی بر نگرش مشتریان به برند، اثر معناداری دارد؛ اما تاثیر اعتماد عاطفی بر نگرش مشتریان به برند معنادار نبود. اعتماد شناختی در رابطه بین آوازه برند و نگرش مشتریان به برند میانجی گری می کند؛ ولی اعتماد عاطفی در رابطه بین آوازه برند و نگرش مشتریان به برند میانجی گری نمی کند.
    کلیدواژگان: آوازه برند، نگرش برند، مشتریان، اعتماد عاطفی، اعتماد شناختی
|
  • Siavash Yari *, Morteza Akbari, Taleb Khazan Pages 7-30
    The geographical territory belonging to the Kurds during the Safavid period included the western and northwestern parts of Iran and parts of the eastern part of the Ottoman Empire. In the face of the Kurds, the Safavid government adopted certain policies, such as peaceful confrontations to repression, as well as the use of Kurdish elements in domestic and foreign policy. The displacement of the Kurdish tribes during the reign of Shah Abbas Safavid is affected by the circumstances in which these tribes were located. Some influential external factors, such as the proximity of the Kurdish bio-tribes, were close to the borders of the Ottoman government, which put them under pressure from the Ottoman government as subjects of Iran and could also be used as a pretext to attack Shah Abbas's territory. Take; or incited by the Ottoman government to revolt against the central government. Another external reason for Shah Abbas to move Kurdish tribes to eastern Iran was the Uzbek invasion of Khorasan. The present article seeks to explain the internal and external factors of Kurdish displacement in the era of Shah Abbas I by descriptive-analytical method. Findings show that the displacement of Kurdish tribes has multiple causes, including the policy of evacuating western Iran to restrain the Ottoman government, moving Kurds to confront the invading tribes in eastern and northeastern Iran, preventing the concentration of Kurdish tribes in western Iran, Repairing population shortages in other parts of the Safavid territory and reviving agriculture and the economy of Iran's eastern borders.
    Keywords: : Safavid, Shah Abbas, Kurdish tribes, Immigration
  • Sajjad Darabi *, Zohreh Fanni, Zolfaghar Usefi Pages 31-53
    It is a new industrial tourism that is known as one of the top three industries in the world and has not been very effective in Iran for various reasons and has not gained its position; therefore, planners are looking for the flourishing of this industry in the country with a special look. In the upstream documents, the capabilities of Ilam province in the tourism sector are among the drivers of development in this province; therefore, in the present study, we have tried to identify the key drivers in the development of tourism in Ilam province. Was extracted. Then, using Delphi method, the matrix of cross-effects of variables was formed. In the next step, matrix analysis was performed using Micmac software. The present results show the instability of the tourism system in Ilam province from the distribution of sub-indices in the axis of effectiveness and effectiveness of factors in this software. Accordingly, five categories of variables were identified that due to the high score of direct and indirect impact of 10 sub-indicators (macro government policy, advertising, budget, specialized management, roads and transportation, private sector investment, tourism laws, specialized manpower , Awareness of people and tourists and comprehensive tourism plan) were selected as key factors and key drivers, among which macro government policies, advertising, private sector investment and budget have the greatest impact on tourism development in Ilam province.
    Keywords: Tourism, Propulsion, MICMAC, Futurism, Ilam province
  • Kimiya Aliakbary *, Akbar Rahimi Pages 54-72
    Forest parks are one of the most important recreational destinations for citizens. Therefore, it is necessary to constantly study their effectiveness to evaluate their advantages and reduce barriers, to provide more benefits. Choghasbez Forest Park in Ilam is the most important tourist destination of the city. The present study has evaluated the level of satisfaction of Ilami citizens with the capabilities and effectiveness of this park. By participating in this field research, they have announced the views, expectations and limitations of the park. The data collection tool was a 75-item closed questionnaire based on a 5-point Likert scale with a reliability scale of .952 Cronbach's alpha. The results show that it is more beneficial for men, boys and families and rather unsuitable for women and girls. Findings also indicate the tendency of middle class social groups to use the park compared to others. The park is mostly used on holidays, evenings and nights. Findings show that security is one of the serious issues in the use of the park, therefore, the rate of holding friendly gatherings of girls and cultural activities is less than the friendly gatherings of boys and public sports. In general, the level of satisfaction of Ilami citizens with the park is moderate and this satisfaction has a positive relationship with sports facilities, welfare facilities, and lack of security and gender of citizens.
    Keywords: Choghasbez Forest Park, Citizens' Satisfaction, Ilam, Forest Promenade
  • Khodakaram Mazaheri, Hamzeh Ghobadi Zadeh, * Pages 73-95
    One of the important issues in archeology is to identify and explain the cultural boundaries of past eras based on the distribution of cultural materials. In this research, using the results of field studies in the Mureh Kan site in the Holailan Valley, as well as library studies, the intra-regional cultural boundaries of the Central Zagros basin in the Middle Bronze Age are explained in a descriptive-analytical manner. The results of the research indicate that the Mureh Kan site is a landmark nomadic settlement associated with nomadic settlements that involve substantial cultural deposits, especially from the Bronze Age. Archaeological data indicate significant variations in the style of pottery traditions in the settlements of the Holailan Valley compared to the pottery style of the mobile sites on the southern Foothills of it, in the Middle Bronze Age. The settlements have been tension and converged with the valleys in the northern part, and the southern edge of the Holailan Valley has been the winter pasture of the nomads of the Pish Kuh region. The valleys of Central Zagros in the Middle Bronze Age can be categorized into two groups: The first group involves the valleys along the relative eastern-western and the well-known transportation route of Great Khorasan Road. It seems that the Great Khorasan Road and the contacts formed through it have performed a significant role in intra-regional links in this area. The second group comprises the valleys along with the north-south orientation eastern Pish Kuh and western Pish-i Kuh in addition to the Nahavand valley in the east of the Garin Mountain. The nomadism and the continuous movement of nomads between winter and summer pastures have significantly affected inter-regional connections in this area.
    Keywords: : Mureh Kan, Holailan Valley, Middle Bronze age, Nomads, Intra-Regional Groupings
  • Behrooz Sepidnameh *, Eshagh Ghaisarian Pages 96-117
    Introduction
    Population aging is a new phenomenon in the world; Of course, the experience of this phenomenon is different in developed and developing countries; the fastest growing population is in developing countries. Inactive population growth has adverse effects on the economic and social dimensions of society; because the young and old population is more of a consumer than a producer and therefore dependent on the active and employed population. In this article, the economic, social and demographic situation of the elderly in Ilam province has been studied.
    Method
    The research method of secondary data analysis and using the information of general population and housing censuses of Ilam province during the years 2016-2017 has been used to answer the research questions.
    Results
    The population aged 65 and over in Ilam province increased from 4.03% in 1976 to 5.61% in 2016 and the mean age of the province's population fluctuated between 15 and 29 years. The highest value was related to the 2016 census and the lowest was related to the 1986 census. The proportion of the elderly population in rural areas has decreased from 81% in 1976 to 43% in 2011 and the dependency ratio of the elderly has reached its lowest level in 1986. The literacy rate of the elderly in the province in 1986 was about 8%, which in 2016 reached 29%.
    Conclusion
    In general, the indicators of middle age, aging rate and the rate of aging show that the population structure of Ilam province in 2006 has entered the middle age stage (aging) and is benefiting from the first population benefit.
    Keywords: aging, population transition, Age structure, Ilam
  • Tooba Rezaei *, Asghar Mohammadi Pages 118-137
    The present research aimed at identifying the causes of the tendency for low childbearing action or family without a child in women. This is an applied, qualitative-grounded theory method research. The participants of the research were 11 married women who were selected with respect to some criteria and through purposive sampling and theoretical approach. The research tool was a semi-structured in-depth interview carried out through analysis of the content of the interviews by tripartite stages of open, axial, and selective coding. The validity of the data was assessed based on the viewpoint of the participants of the research and the experts from outside the research. The reliability of the research was examined through recoding by the assistant encoder and the reliability coefficient was calculated to be 80%. The findings indicated that from the viewpoint of the participants 10 axial themes affect the tendency to low childbearing action or family without a child in the married women. These themes include economic challenges, the inefficiency of a large family, body management, dual tolerance, destiny, emergency and fear, incurable and unwanted infertility, conditional agreement, their past and the past of the other, and social pressure. Finally, a paradigm model of the tendency to low childbearing action in women was presented.
    Keywords: Family, Women, single child, childlessness
  • Vahid Sharafi *, Shahla Tafarojiyegane Pages 138-165
    Nowadays, due to increasing global relationships and cultural diversity, the marketing and culture debate are intertwined, and marketing messages never reach individual consumers without cultural intervention. The main purpose of this study is to investigate the effect of cultural marketing on customer performance in handicrafts of Ilam province. The present research based on the purpose is applied and in terms of research method is descriptive-survey, which is considered as a correlation in terms of relationship between variables and is based on structural equations. The statistical population also includes buyers of handicrafts in Ilam province that 384 people were selected by using simple random sampling method. Data collection tool is a standard questionnaire. The Syon Standard Questionnaire (2017) was used to measure the cultural marketing variable and the Dolani Standard Questionnaire (2017) was used to measure the customer performance variable. LISREL software was used to analyze the data. The results showed that cultural marketing has a positive and significant effect on customer performance in handicrafts of Ilam province. Also, cultural marketing has a positive and significant effect on customer satisfaction, customer loyalty and citizenship behavior in handicrafts of Ilam province.
    Keywords: Cultural marketing, customer performance, Customer Satisfaction, customer loyalty, Customers Behavior
  • Marjan Arvaneh *, Pari Shijaeian Pages 166-186
    The purpose of this study was to investigate the effect of brand reputation on the emotional and cognitive trust and the effect of this trust on the attitude of customers to restaurant brand. The statistical population of this study was formed by all customers who went to restaurants in Ilam in the second half of 2019. Using Cochran sampling method, 384 people were selected as the sample, which finally according to the acceptable questionnaires, 373 people formed the sample size. The sampling method used in this study was simple sampling. It should be noted that the validity of the questionnaire was measured by experts' opinion and confirmatory factor loadings. The obtained Cronbach's alpha coefficient also indicates the validity of the questionnaire. Data analysis was performed using structural equation modeling technique with spss21 and smart PLS3 software. The results showed that brand reputation building had significant effect on three variables of brand attitude, cognitive trust and emotional trust. Also, cognitive trust variable had significant effect on customer attitude to brand, but the effect of emotional trust on brand attitude was not significant. Cognitive trust was not significant. It mediates the relationship between brand reputation and customer attitude to the brand. But emotional trust does not mediate the relationship between brand reputation and customer attitude to the brand.
    Keywords: brand reputation, Brand Attitude, customers, emotional trust, cognitive trust