فهرست مطالب

Medical Education Development - Volume:15 Issue: 45, Spring 2022

Journal of Medical Education Development
Volume:15 Issue: 45, Spring 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/05/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طالب عسکری پور*، حامد آقایی، آیت رحمانی، وحیده ابوالحسنی نژاد، مسعود شفیعی مطلق، علی محمد عباسی، محمدابراهیم غفاری، الهه کاظمی صفحات 8-18
    زمینه و هدف

    بررسی فرسودگی تحصیلی و عوامل پیش بینی کننده آن به عنوان یکی از چالش های اصلی نظام آموزشی، دارای اهمیت بالایی است. این پژوهش باهدف بررسی و تبیین نقش امید به اشتغال و خرده مقیاس های آن، در پیش بینی فرسودگی تحصیلی انجام گردید.

    روش بررسی

     در این مطالعه توصیفی - همبستگی، کلیه دانشجویان بهداشت شاغل به تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی ایلام، اراک، بیرجند، سمنان و همدان در سال 98 موردبررسی قرار گرفتند. تعداد400 دانشجو به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسش نامه های فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران و امید به اشتغال قریشی راد استفاده شد. در این مطالعه جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون های t مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون های ساده و چندگانه استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که 3/2، 3/61 و 5/36 درصد دانشجویان به ترتیب از فرسودگی تحصیلی پایین، متوسط و بالا رنج می بردند. میانگین و انحراف معیار نمره امید به اشتغال 61/14±69/55 به دست آمد که گویای امید به اشتغال در سطح متوسط در جمعیت موردمطالعه بوده است. بر اساس نتایج مطالعه، 4/8 درصد (58/37=F، 298/0=R، 086/0=R2، 084/0=R2 تعدیل شده، 001/0> p) واریانس فرسودگی تحصیلی از طریق متغیر امید به اشتغال، قابل پیش بینی است.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه گویای تاثیر مثبت امید به اشتغال بر فرسودگی تحصیلی است. با انجام مداخلات متمرکز برافزایش امید به اشتغال، می توان علاوه بر کاهش فرسودگی تحصیلی، عملکرد تحصیلی دانشجویان علوم بهداشتی را نیز بهبود داد.

    کلیدواژگان: خستگی هیجانی، بی علاقگی تحصیلی، ناکارآمدی تحصیلی، امید به اشتغال، بهداشت
  • زینب بختیاری، نسرین حنیفی*، نسرین جعفری ورجوشانی صفحات 19-25
    زمینه و هدف

    مراقبت کل نگر با توانایی برقراری ارتباط موثر با بیماران از فرهنگ های مختلف میسر می گردد. حساسیت فرهنگی به برقراری این ارتباط کمک می نماید. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی حساسیت فرهنگی دانشجویان دانشکده پرستاری و عوامل موثر بر آن در دوران پاندمی کووید 19 انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود که بر روی  245 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری زنجان انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و حساسیت چند فرهنگی (Multicultural sensitivity scale) بود. نمرات پرسشنامه از یک تا 5 براساس مقیاس لیکرت امتیازدهی شد. نمرات کمتر و مساوی 3 به عنوان حساسیت فرهنگی نامطلوب و بالاتر از 3 حساسیت فرهنگی مطلوب در نظر گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 22 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین حساسیت فرهنگی 48/0± 64/3 و در سطح مطلوب بود. میانگین حساسیت فرهنگی بر اساس جنس، سکونت،مذهب، دو زبانه بودن، ترم تحصیلی و رشته ی تحصیلی اختلاف معنادار آماری نشان نداد (P-value<0.05). نتایج مدل رگرسیون لجستیک نشان داد جنس و رشته بین 3 تا 6 درصد تغییرات حساسیت فرهنگی را پیش بینی می نمایند.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که حساسیت فرهنگی دانشجویان علیرغم دوری از محیط های دانشگاهی از وضعیت مطلوب برخوردار است. با این حال توصیه می شود برای تداوم افزایش حساسیت فرهنگی در دانشجویان، آموزش هایی یرای آشنایی بیشتر با عادات فرهنگی و سلامتی اقوام ایرانی انجام گیرد.

    کلیدواژگان: حساسیت فرهنگی، پرستاری، دانشجوی پرستاری، کووید19
  • رضا شریفی نیا، عبدالحسین شکورنیا* صفحات 26-33
    زمینه و هدف

    تفکر انتقادی در آموزش پزشکی ضروری است و توانایی و شایستگی بالینی پزشکان را بهبود می بخشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح تفکر انتقادی دانشجویان پزشکی و روند تغییرات آن در طول دوران تحصیل دردانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1400 انجام شد.

    روش بررسی

     در این مطالعه توصیفی مقطعی، سطح تفکر انتقادی 165 نفر از دانشجویان پزشکی در سه مقطع علوم پایه، کارآموزی و کارورزی مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم B بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون های t، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

      میانگین نمرات تفکر انتقادی دانشجویان پزشکی 48/4 ± 07/12 از مجموع 34 نمره بود. میانگین نمرات تفکر انتقادی دانشجویان در مقطع علوم پایه، کارآموزی و کارورزی به ترتیب 47/4 ± 75/12، 10/5 ± 82/12 و 49/3 ± 67/10 بود. بین میانگین نمرات تفکر انتقادی دانشجویان در مراحل مختلف برنامه درسی تفاوت معناداری وجود داشت (010/0=P). همچنین بین میانگین نمرات تفکر انتقادی دانشجویان بر اساس جنسیت تفاوت معنی داری وجود داشت و میانگین نمرات تفکر انتقادی دانشجویان پسر به طور معنی داری بالاتر بود (049/0=P).

    نتیجه گیری

    میانگین نمرات تفکر انتقادی دانشجویان پزشکی پایین بوده و در طول تحصیل در دانشگاه بهبودی نداشته است. از آنجایی که تفکر انتقادی نقش اساسی در تصمیم گیری بالینی ایفا می کند، لازم است معلمان پزشکی و مسیولان دانشگاه توجه بیشتری به پرورش و رشد تفکر انتقادی در دانشجویان پزشکی داشته باشند.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، دانشجویان پزشکی، پرسشنامه مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب
  • گیتی کریمخانلویی*، نیما معتمد، حمید قره باغی صفحات 34-36
    زمینه و هدف

    مطالعات نشان می دهند که دانشجویان حتی پس از چندین سال حضور درکلاسهای زبان انگلیسی تمایل کمتری به تعامل در کلاس های زبان انگلیسی دارند. هدف کلی این پژوهش یافتن عوامل موثر بر تعامل به زبان انگلیسی در کلاس های پزشکی بود. 

    روش بررسی

     شرکت کنندگان در این مطالعه 252 نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان بودند که در یکی از رشته های دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی مشغول به تحصیل بودند و درس زبان انگلیسی با اهداف ویژه (ESP) را می گذراندند. به منظورگردآوری داده ها از پرسشنامه  تمایل به  ایجاد تعامل (willingness to communicate) مکین تایر استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات لازم در قالب پرسشنامه مذکور، داده ها با استفاده از نرم افزار (20) SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در مدل ساختاری AMOS، متغیرهای متعددی مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها  مسیرهای معناداری بین اعتماد به نفس و انگیزه و WTC در کلاس های ESP را نشان می داد. انگیزه تاثیر مثبتی بر اعتماد به نفس داشت. دسترس بودن استاد تاثیر منفی بر کمرویی، و تاثیر مثبت بر روی انگیزه تعامل در کلاس ESP را داشت. از سوی دیگر بر اساس یافته های مطابق با نمودار AMOS مسیرهای کمرویی به سمت انگیزه و اعتماد به نفس منفی بود. همه مسیرها در 0.05 معنادار بودند.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که تعامل دانشجویان به زبان انگلیسی به متغیرهای مختلفی بستگی دارد. با توجه به اینکه صحبت کردن به زبان  انگلیسی و نیز ایجاد ارتباط  جزمهم ترین مهارت های زبانی است، در برنامه ریزی های آموزش زبان انگلیسی توصیه می شود که اهمیت این مهارت در نظرگرفته شود. اساتید زبان باید شرایطی با اضطراب کم ایجاد کنند تا دانشجویان  را به صحبت و برقراری ارتباط تشویق کنند. کمرویی و خجالتی بودن متغیر دیگری در طول مطالعه بود که تاثیر منفی بر تعامل به زبان انگلیسی داشت. نتایج این مطالعه همچنین تاکید می کند که دانشجویان با انگیزه بالا وبا اعتماد به نفس، تمایل بیشتری به شرکت در فعالیت های کلاسی و تعامل و مکالمه به زبان انگلیسی دارند. همچنین در این پژوهش مداخله استاد در کاهش اضطراب تاثیر مثبت داشت. یافته های این مطالعه مبین آن است که اساتید می توانند عامل مهمی در افزایش تعامل دانشجویان در کلاسهای زبان انگلیسی باشند.

    کلیدواژگان: تمایل برای تعامل به زبان انگلیسی (WTC)، انگلیسی با اهداف ویژه-اضطراب- انگیزه
  • مهناز بهرامی، حکیمه سابقی، منا ظهورپرواز، حسین کریمی مونقی* صفحات 47-55
    زمینه و هدف

    همه گیری COVID-19 محیطی نامطمین و استرس زا برای آموزش و یادگیری ایجاد کرده به نحوی که آن را از حالت پویا خارج و بیشتر بار یادگیری را برعهده دانشجو قرار داده است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه محیط آموزشی با یادگیری خودراهبر در دانشجویان کارشناسی پرستاری انجام شده است.

    روش بررسی

    دراین مطالعه توصیفی مقطعی 200 دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی بیرجند از ترم های تحصیلی مختلف به روش نمونه گیری دردسترس در سال تحصیلی 1401-1400 مورد مطالعه قرار گرفتند. برای بررسی محیط آموزشی و یادگیری خودراهبر به ترتیب از پرسشنامه های روا و پایا شده  DREEM و CHENG استفاده شد که به صورت آنلاین در اختیار دانشجویان قرار گرفت. پس از تکمیل، پرسشنامه ها وارد spss20 شده و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره محیط آموزشی (20/27±20/120) و یادگیری خودراهبر (73/11±85/75) بدست آمد. نتایج این مطالعه نشان داد بین محیط آموزشی و تمامی ابعاد آن با یادگیری خودراهبر و تمامی ابعاد آن رابطه خطی مستقیم و معنادار وجود دارد (05/0>p). هم چنین محیط آموزشی با جنس و علاقه به پرستاری و یادگیری خودراهبر نیز با علاقه به پرستاری  ارتباط معنادار داشت (05/0>p). آزمون رگرسیون خطی چندگانه نشان داد مولفه های محیط آموزشی می توانند تا 23 درصد (R2 تعدیل شده=232/0) از تغییرات یادگیری خودراهبر را در دانشجویان کارشناسی پرستاری پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه و حساسیت های حرفه پرستاری، مدنظر قرار دادن برنامه ها و کارگاه های آموزش خودراهبری و ایجاد یک محیط آموزشی که محرک این مهارت باشد، توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پرستاری، دانشجو، کووید-19، محیط آموزشی، یادگیری خود راهبر
  • ژیلا گنجی، مرجان احمدشیروانی*، طاهره طیبی، نرگس مطهری طبری صفحات 57-66
    زمینه و هدف

    برای ممانعت از وقفه درآموزش بالینی در پاندمی کووید-19 استفاده از روش های مکمل آموزش حضوری ضروری است. این مطالعه با هدف تبیین دیدگاه اساتید و دانشجویان مامایی در مورد اجرای پروتکل کلینیک مجازی آموزشی درکارورزی بیماری های زنان در پاندمی کووید 19 انجام شد.

    روش بررسی

     این مطالعه کیفی توصیفی در سال 1399 دردانشکده پرستاری مامایی ساری انجام شد. نمونه گیری  به روش مبتنی بر هدف تا رسیدن به اشباع اطلاعات با 16 شرکت کننده (9 دانشجوی مامایی و 7 استاد) پایان یافت. برای جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه عمیق با سوالات نیمه ساختار یافته استفاده شد. شیوه تجزیه تحلیل داده ها، تحلیل محتوا با رویکرد قراردادی و بر اساس مراحل پیشنهادی  Graneheim و Lundmanبود.

    یافته ها

      چهار طبقه اصلی شامل "نقاط قوت"، "نقاط ضعف"، "موانع" و"تسهیل گرهای" کلینیک آموزشی مجازی استخراج گردیدند. این طبقات شامل 10 طبقه فرعی بود. تداوم یادگیری، توسعه یادگیری و تسهیل آموزش در بحران از نقاط قوت و محدودیت برخی ابعاد اموزشی و چالش های ارزشیابی از نقاط ضعف این روش آموزشی بودند. موانع کلینیک آموزشی مجازی شامل مشکل زیرساخت ها و چالش های اساتید و تسهیل گرهای آن تقویت فناوری الکترونیکی، تدارک پیشنیازها و ارتقای آموزش ها بودند.

    نتیجه گیری

      طبق دیدگاه اساتید و دانشجویان مامایی، اجرای کلینیک مجازی آموزشی بیماری های زنان می تواند برای رسیدن به بخشی از اهداف اموزشی کمک نماید، گرچه در ارتقای برخی ابعاد حرفه ای گری محدودیت هایی دارد. همچنین تدارک زیر ساخت ها و پیشنیازها می تواند کارایی این روش را ارتقا بخشد.

    کلیدواژگان: بیماری های زنان، دانشجویان، تحقیق کیفی، واقعیت مجازی، یادگیری، کووید-19
  • حسین استادحسنلو، فیروز محمودی*، یوسف ادیب، وحید زمان زاده صفحات 68-75
    زمینه و هدف

    شبیه سازی یکی از روش های نوین یادگیری در آموزش پزشکی و پرستاری می باشد که می تواند نتایج یادگیری سودمندی را به دنبال داشته باشد. هدف از این پژوهش تبیین تجارب زیسته دانشجویان سال آخر پرستاری از آموزش در محیط های یادگیری شبیه سازی شده می باشد.

    روش بررسی

     این پژوهش از نظر روش کیفی و بر اساس رویکرد پدیدارشناسی انجام شده است. برای گردآوری داده ها، با استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته، دانشجویان سال آخر پرستاری از هر دو جنس، به صورت هدفمند انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. مدت زمان مصاحبه از 40 تا 60 دقیقه متغیر بود. مصاحبه ها تا زمان اشباع نظری ادامه یافت تا اینکه تعداد 15 مصاحبه از شرکت کنندگان انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها بر اساس روش 7 مرحله ای کولیزی صورت پذیرفت و برای اعتبار و روایی داده ها از معیارهای اعتمادپذیری لینکلن و گوبا (1985) استفاده شد.

    یافته ها

    مضامین اصلی در این پژوهش شامل یادگیری، عوامل پشتیبانی و فنی، عوامل انسانی و مزایا می باشند. شبیه سازی به عنوان روش نوین یادگیری با موانع پشتیبانی و فنی و نیز انسانی مواجه می باشد که در صورت غلبه بر آن ها می توان اهدافی همچون یادگیری مهارت های بالینی، مهارت قضاوت بالینی، افزایش تفکر انتقادی و بهبود ایمنی بیمار را دنبال کرد.

    نتیجه گیری

    شبیه سازی یکی از روش هایی است که می تواند مهارت های اساسی دانشجویان را گسترش دهد، بهبود بخشد و به تعمیق یادگیری آنها کمک نماید. دانشکده های پرستاری می توانند تمهیدات و امکانات لازم جهت کیفیت بخشی به برنامه های درسی را از طریق گسترش و ادغام شبیه سازی در برنامه های درسی پرستاری را مهیا نمایند.

    کلیدواژگان: یادگیری مبتنی بر شبیه سازی، آموزش پرستاری، شبیه سازی در پرستاری، پدیدارشناسی
  • مهلا سلاجقه* صفحات 77-78
    زمینه و هدف

    هدف نهایی از ارزشیابی برنامه های آموزشی پیشرفت در جهت توسعه افراد و سازمان است. نیل به این هدف، نیازمند روش های ارزشیابی آموزشی با رویکرد سیستماتیک نسبت به همه اجزای دخیل برنامه است.

    روش بررسی

     در این مطالعه مروری روایتی کلیدواژه های Appreciative Inquiry Approach، Program Evaluation،Medical Education  در پایگاه های اطلاعاتی شامل Medline, EMBASE, Web of Science, Scopus در بازه زمانی سال 2010 تا ماه مارچ سال 2021 مورد جستجو قرار گرفت. پس از حذف موارد تکراری و با در نظر داشتن ارتباط مستقیم مقالات با هدف مطالعه، مقالاتی که به طور تمام متن در دسترس بود، بررسی گردید.

    یافته ها

    در جستجوی منابع، تعداد 170 مقاله یافت شد که 15 مقاله مورد بررسی نهایی قرار گرفتند. از نتایج حاصل از بررسی مطالعات مراحل رویکرد پرسشگری با نگاه مثبت برای ارزشیابی و توسعه برنامه های آموزشی علوم پزشکی استخراج شدند.

    نتیجه گیری

    رویکرد پرسشگری با نگاه مثبت همچنان که به ارزشیابی برنامه های آموزش علوم پزشکی می پردازد، با ارتقای ظرفیت های فردی و سازمانی موجب توسعه شخصی، سازمانی و اجتماعی در دانشگاه های علوم پزشکی نیز می گردد..

    کلیدواژگان: رویکرد پرسشگری با نگاه مثبت، ارزشیابی برنامه، تئوری سیستمی، آموزش پزشکی
|
  • Taleb Askaripoor*, Hamed Aghaei, Ayat Rahmani, Vahideh Abolhasannejad, Masoud Shafii Motlagh, Ali Mohammad Abbasi, Mohammad Ebrahim Ghaffari, Elahe Kazemi Pages 8-18
    Background & Objective

    The study of academic burnout and its predictors as one of the main challenges of the educational system is of great importance. This research was conducted to investigate and explain the role of hope for employment and its subscales in predicting academic burnout.

    Materials & Methods

    All health sciences students at Ilam, Arak, Birjand, Semnan, and Hamedan Universities of Medical Sciences, Iran, in 2019 were examined in this descriptive-correlation study. The samples were selected using a stratified random sampling method (n=400). The required data were gathered using the Academic Burnout Questionnaire (developed by Berso et al.) and the Qureshi Rad Employment Hope Questionnaire. The collected data were analyzed in the SPSS-20 software using an independent t-test, one-way ANOVA, and simple and multiple linear regressions.

    Results

    The results of the study showed that 2.3%, 61.3%, and 36.5% of students suffered from low, medium, and high levels of academic burnout, respectively. The mean ± SD of the hope for employment score was 55.69±14.61, indicating a moderate level of hope for employment among the study participants. Based on the study results, 8.4% of the variance of academic burnout could be predicted by hope for employment (F=37.58, R=0.298, R2=0.086, adjusted R2=0.084, P<0.001).

    Conclusion

    The study findings revealed the positive effect of hope for employment on academic burnout. In addition to reducing academic burnout, interventions focused on increasing employment hope can also improve the academic performance of health sciences students.

    Keywords: Academic apathy, Academic inefficiency, Emotional exhaustion, Employment hope, Health
  • Zeynab Bakhteri, Nasrin Hanifi*, Nasrin Jafari Varjoshani Pages 19-25
    Background & Objective

    Holistic care is provided by the ability to communicate effectively with patients from different cultures. In this respect, multicultural sensitivity helps communicate effectively with the patient. Therefore, the present study was conducted to investigate the multicultural sensitivity of nursing students and the factors affecting it during the COVID-19 pandemic.

    Materials & Methods

    This cross-sectional correlation study was conducted on 245 nursing students of the Zanjan University of Medical Sciences in 2021. Data were collected using two questionnaires of demographic information and multicultural sensitivity. The multicultural questionnaire scored multicultural sensitivity on a Likert scale in the range of 1 to 5. Scores ≤ 3 were unfavorable multicultural sensitivities > 3 were desirable cultural sensitivities. Data analysis was performed using an independent t-test, analysis of variance, and logistic regression in the SPSS statistical software.

    Results

    The mean total score of multicultural sensitivity was 3.64 ± 0.48. Also, the mean of multicultural sensitivity based on gender, residence, religion, bilingualism, semester, and field of study did not show a statistically significant difference (P < 0.05). The logistic regression model showed that gender and field of study could predict 3 to 6% of changes in multicultural sensitivity.

    Conclusion

    The findings of this study showed that the multicultural sensitivity of students is favorable, despite their distance from the university environment. However, it is recommended to conduct training to make them more familiar with the cultural habits and health of Iranian ethnic groups.

    Keywords: Multicultural sensitivity, Cultural Diversity, Nursing, Nursing Students, COVID-19
  • Reza Sharifinia, Abdolhussein Shakurnia* Pages 26-33
    Background & Objective

    Critical thinking (CT) is essential in medical education and improves physicians' clinical ability and competency. The present study aimed to determine the CT level and the trend of its changes in medical education at Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran, in 2021.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional descriptive study, the CT levels of 165 medical students in three curricular phases, namely basic sciences, externship, and internship courses were examined. The data collection tool was the California Critical Thinking Skills Questionnaire Form B. Data were analyzed by SPSS (version 20) using t-test, ANOVA, and Pearson correlation coefficient.

    Results

    The mean score of medical students’ CT was 12.07 ± 4.48 out of a total score of 34. The mean scores of students’ CT in basic sciences, externship, and internship courses were 12.75 ± 4.47, 12.82 ± 5.10, and 10.67 ± 3.49, respectively. There was a significant difference between students' mean scores of CT in different curricular phases (P=0.010). In addition, there was a significant difference between the mean scores of students' CT based on gender, and the mean scores of CT of male students were significantly higher (P=0.049).

    Conclusion

    The mean scores of CT of medical students were low and did not improve during their university years. Since CT plays an essential role in clinical decision-making, it is necessary for medical teachers and university officials to pay more attention to the medical students' CT development.

    Keywords: Critical thinking skills, Medical students, California Critical, Thinking skills Questionnaire, Form B
  • Motamed, Hamid Gharehbaghi Pages 34-36
    Background & Objective

    It is argued that students have less tendency to communicate in English classes even after several years of attending language courses. The general objective of this research was to find the effective factors for willingness to communicate in English across medical classes.

    Materials & Methods

    The participants in this study were 252 medical students from Zanjan University of Medical Sciences who were majoring in one of the fields of dentistry, medicine and pharmacy and were taking the course of English for Specific Purposes. Macintyre’s Willingness to Communicate questionnaire was used to compile the data. After collecting the data using the questionnaire, they were processed in the statistical package. The collected data were then tabulated and analyzed via SPSS (20) and AMOS.

    Results

    In the structural model, there were significant pathways between self-confidence and motivation and WTC in ESP classes. Motivation had a positive effect on self-confidence. The teacher's immediacy, with its negative impact on shyness, increased the motivation to communicate in the ESP class. On the other hand, the paths of shyness to motivation and self-confidence were negative. All pathways were significant at 0.05.

    Conclusion

    The findings of this study showed that, as in the previous studies, the tendency to communicate in language classes depends on several variables. Given that communication and speaking are the most important language skills, language learning planning is recommended to consider the importance of this skill. Language teachers should create conditions with low anxiety to encourage learners to speak and communicate. Shyness was another variable during the study that had a negative effect on the WTC. The results of this study also emphasize that highly motivated learners are more likely to participate in classroom activities and communication due to their self-confidence. Also, in this study, the teacher's intervention had a positive effect on reducing anxiety. Thus, it is recommended that teachers play an important role in motivating students to communicate I ESP classes.

    Keywords: Specific English, Motivation, Willingness to Communicate (WTC)
  • Mahnaz Bahrami, Hakimeh Sabeghi, Mona Zohourparvaz, Hossein Karimi Moonaghi* Pages 47-55
    Background & Objective

    The COVID-19 pandemic has created a stressful teaching and learning environment that puts it out of its dynamic state and puts most of the learning burden on the student. The aim of this study was to investigate the relationship between educational environment and self-directed learning in undergraduate nursing students.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 200 undergraduate nursing students of Birjand School of Nursing and Midwifery from different terms were studied by available sampling method in the year 1401-1400. DREEM and CHENG online questionnaires were used to evaluate the educational environment and self-directed learning, respectively. The questionnaires were analyzed by SPSS20.

    Results

    The mean score of educational environment (120.20 ± 27.20) and self-directed learning (75.85 ± 11.73) was obtained. The results of this study showed that there is a direct and significant linear relationship between educational environment and all its dimensions with self-directed learning and all its dimensions (p <0.05). Also, the educational environment was significantly associated with gender and interest in the nursing and self-directed learning with interest in the nursing (p <0.05). Multiple linear regression test showed that the dimensions of the educational environment can predict to 23% (adjusted R2 = 0.232) of self-directed learning changes in nursing students.

    Conclusion

    According to the results of the study and the sensitivities of the nursing profession, it is recommended to consider self-directed training programs and workshops and to create an educational environment that stimulates this skill.

    Keywords: COVID-19, Educational Environment, Nursing, Self-Directed Learning, Students
  • Jila Ganji, Marjan Ahmad Shirvani*, Tahereh Tayebi, Narges Motahari-Tabari Pages 57-66
    Background & Objective

    It is essential to apply the complementary methods of face-to-face education to prevent clinical education disruption during the COVID-19 pandemic. The present study aimed to explain the viewpoint of faculty members and midwifery students on implementing a virtual clinical training protocol for midwifery interns in a gynecology course during the Covid-19 pandemic.

    Materials & Methods

    This descriptive qualitative study was performed in Sari Nursing and Midwifery faculty, Sari, Iran, 2020. Purposive sampling continued until data saturation and finished with 16 participants (9 midwifery students and 7 faculty members). A deep semi-structure interview was conducted to collect data. The data analysis was carried out by content analysis with a conventional approach and based on the steps proposed by Graneheim and Lundman.

    Results

    Four main themes were extracted, including “strengths”, “weaknesses”, “obstacles”, and “facilitators” of the virtual clinical training. These themes consisted of ten sub-themes. Continuous learning, learning development, and facility of education in the crises were strong points of this education method, and its weaknesses were limitations of some educational dimensions and evaluation challenges. The obstacles to virtual clinical trainings were sub-structure problems and educators’ challenges, and the facilitators of this method were strengthening electronic technology, providing prerequisites, and training promotion. scores and the difference between genders was statistically significant.

    Conclusion

    According to faculty members and midwifery students, although virtual training gynecology clinics could help access a part of educational goals, there are limitations to promoting some dimensions of professionalism. Furthermore, providing infrastructure and prerequisites can improve the efficiency of this method.

    Keywords: Gynecology, students, qualitative research, virtual reality, learning, Covid-19
  • Hossein Ostadhasanloo, Firooz Mahmoodi*, Yousef Adib, Vahid Zamanzadeh Pages 68-75
    Background & Objective

    Simulation is one of the new learning methods in medical and nursing education that can lead to useful learning outcomes. This study aims to explain the lived experiences of senior nursing students about education in simulated learning environments.

    Background & Objective

    Simulation is one of the new learning methods in medical and nursing education that can lead to useful learning outcomes. This study aims to explain the lived experiences of senior nursing students about education in simulated learning environments.

    Materials & Methods

    This qualitative research was based on the phenomenological approach. To collect data, senior nursing students of both genders were purposefully selected and surveyed using in-depth and semi-structured interviews lasting from 40 to 60 min. The interviews continued until theoretical saturation after 15 interviews with the participants. Data were analyzed using Colaizzi’s seven-step method. Data reliability and validity were assessed using the reliability criteria proposed by Lincoln and Guba (1985).

    Results

    In this study, the main themes include learning, support and technical factors, human factors, and advantages. As a new learning method, simulation encounters support, technical, and human barriers that can be overcome to achieve goals such as learning clinical skills, clinical judgment skills, increasing critical thinking, and improving patient safety.

    Conclusion

    Simulation is one of the methods that can develop and improve students' basic skills and help in deepening their learning. Nursing schools can provide the necessary provisions and facilities to improve the quality of curricula by expanding and integrating simulations into nursing curricula.

    Keywords: Simulation-Based Learning, Nursing Education, Simulation in Nursing, Phenomenology
  • Mahla Salajegheh* Pages 77-78
    Background & Objective 

    The ultimate goal of educational program evaluation the development of individuals and organizations. Achieving this goal requires evaluation methods with a systematic approach to all components of the program.

    Materials & Methods

    In this narrative review study, the keywords "Appreciative Inquiry Approach", Program Evaluation", "Medical Education" were searched in Scopus, Web of Science, EMBASE, and Medline databases between 2010 and March 2021. After removing duplicates and considering the direct relationship of the articles to the study’s aim, full-text articles were reviewed.

    Results

    In searching for sources, 170 records were found, of which 15 articles were finalized. The steps of the appreciative inquiry approach for the evaluation and development of medical education programs were extracted.

    Conclusion

    The appreciative inquiry approach, as well as evaluating the program, promotes personal, organizational, and social development by enhancing individual and organizational capacities.

    Keywords: Appreciative Inquiry Approach, Program Evaluation, Systems Theory, Medical Education