فهرست مطالب

فصلنامه توسعه اجتماعی
سال شانزدهم شماره 2 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسرافیل جاویدی*، حبیب احمدی، ماهرخ رجبی صفحات 1-32

    شکاف نسلی به معنی وجود تفاوت های دانشی، گرایشی و رفتاری مابین دو نسل جوانان و بزرگسالان به خصوص در بعد هویتی؛ بطور وسیع تری در ساختارهای اجتماعی و فرهنگی هر جامعه ای را تحت تاثیر خود قرار می دهد. به نحوی که هویت، احساس تعلق خاطر به فرهنگ، ارزش و فرهنگ بومی در نسل ها که موجبات همبستگی اجتماعی یک جامعه را مهیا می سازد سبب تفاوت، تعارض فرهنگی و هویتی می گردد. تحقیق حاضر در همین راستا و با هدف مطالعه و بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر شکاف نسلی انجام شده است. تحقیق به روش پیمایش و با استفاده از تکنیک پرسشنامه انجام گرفته است. کلیه دانشجویانی که در دانشگاه شیراز در مقطع کارشناسی و بالاتر در نیم سال اول سال تحصیلی 1398-1397 در شهر شیراز مشغول به تحصیل بوده اند، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل داده اند که تعداد کل این دانشجویان در سال تحصیلی 1398-1397 برابر با 1013 بوده اشت. نمونه گیری در تحقیق حاضر بر اساس نمونه گیری طبقه بندی انجام گرفته است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 386 نفر انتخاب شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که بین متغیرهای میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی، سابقه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و میزان رضایت از شبکه های اجتماعی مجازی با شکاف نسلی رابطه معنادار مثبتی وجود دارد نتایج معادلات ساختاری نشان می دهد که متغیرهای شبکه های اجتماعی مجازی، سرمایه فرهنگی و سرمایه اجتماعی تاثیر معناداری بر شکاف نسلی دارند، و میزان این تاثیر به ترتیب برابر با 02/1، 022/0- و 093/0- است. بر اساس نتایج پژوهش می توان به این نتیجه دست پیدا کرد که نسل های کنونی در معرض انتشار و نمایش پیام های متنوع رسانه ای قرار دارند و پیام هایی دریافت می کنند که می تواند سنت ها و الگوهای فرهنگی و اجتماعی و نسلی جوامع و همچنین روابط نسلی آن ها را دستخوش چالش و دگرگونی کند.

    کلیدواژگان: شکاف نسلی، فضای مجازی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی
  • حسین حیدری صفحات 33-70

    خشونت خانگی یکی از عوامل مهم ناپایداری خانواده است و آثار مخربی بر جو عاطفی خانواده، فرزندان و همچنین اجتماع دارد و تداوم الگوها و رفتارهای خشن در خانواده می تواند باعث سرایت خشونت به مناسبات اجتماعی گردد. در این بین ظهور شبکه های اجتماعی مجازی تاثیر دوگانه ای بر این پدیده اجتماعی داشته است. هدف این پژوهش بررسی خشونت زناشویی و تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر آن است. روش پژوهش پیمایش و جامعه آماری شامل افراد متاهل شهر تهران است. حجم نمونه برابر با 340 نفر از زوج های شهر تهران است که با فرمول کوکران محاسبه شده است. روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای است و نمونه های هر خوشه به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شده است. یافته ها نشان می دهد 93.5 درصد از زوج های تهرانی در یکسال گذشته سطوحی از خشونت زناشویی را تجربه کرده اند. اگر چه شدت خشونت تجربه شده در بین زنان بیشتر از مردان و در بین زوج های میانسال بیشتر از جوانان و بزرگسالان است ولی از نظر آماری تفاوت معناداری بین خشونت تجربه شده مردان و زنان (28/0=p) و گروه های سنی مختلف (974/0=p) وجود ندارد. بر اساس یافته های تحقیق بین خشونت زناشویی با مدت استفاده (145/0=r)، حضور با هویت واقعی (219/0=r) و میزان وابستگی به شبکه های اجتماعی مجازی (128/0=r) رابطه معنادار وجود دارد. تحلیل رگرسیون نشان داد که بهره مندی از شبکه های اجتماعی مجازی 6.8 درصد از تغییرات خشونت بین زوجین را تبیین می کند. از بین ابعاد مختلف شبکه های اجتماعی مجازی متغیرهای مدت استفاده (171/0- =β) و حضور با هویت واقعی در شبکه های اجتماعی مجازی  (189/0- =β) تاثیر منفی بر خشونت زناشویی دارند و باعث کاهش خشونت زناشویی می شوند.

    کلیدواژگان: خشونت زناشویی، جنسیت، شبکه های اجتماعی مجازی
  • عطاالله صالحی، محسن سعیدی، آیدا بناحسین پور، نعیما محمدی* صفحات 71-92

    این پژوهش با هدف ارتقاء حقوق زندانیان از طریق سنجش میزان اثربخشی آموزش روان درمانگری بین فردی به مددکاران و روان شناسان زندان مرکزی کرمان انجام شده است. این پژوهش از نوع مطالعات تجربی است که بصورت گروه های متمرکز با استفاده از پرسشنامه استاندارد مشکلات بین فردی (IIP) و پرسشنامه افسردگی بک، مقیاس الکسیتیمیا تورنتو (TAS)، جهت سنجش میزان اطلاع و مهارت پرسنل زندان از شیوه برخورد با زندانیان انجام شد. اجرای برنامه آموزشی روان درمانگری بین فردی (IPT) با استفاده از روش پیش آزمون و پس آزمون بر روی 39 مددکار و روان شناس شاغل به کار در سازمان زندان های شهر کرمان انجام شد که در کارگاه های آموزش روان درمانگری بین فردی شرکت کردند. شرکت کنندگان به صورت تمام شماری وارد این پژوهش شدند و تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS 22 انجام شد. یافته های این تحقیق نشان داد میزان اثربخشی آموزش روان درمانگری بین فردی در مرحله پس آزمون تابعی از نمره به دست آمده مشارکت کنندگان در مقیاس های افسردگی، ناگویی خلقی و مشکلات بین فردی است. بطوریکه هر چه میزان مشکلات بین فردی، ناگویی خلقی و افسردگی در میان پرسنل زندان کمتر بود، اثربخشی برنامه آموزشی برای رعایت حقوق زندانیان بیشتر می شد. یافته های پژوهش همچنین نشان داد هر چه میزان تحصیلات و سابقه کار مددکاران بالاتر بود اثربخشی برنامه آموزشی نیز بیشتر می شد. پیشنهاد می شود سازمان زندان ها با استمداد از متخصصین در حوزه حقوق بشر و روان شناسان اجتماعی توانایی پرسنل خود را در حوزه ارتباطات بین فردی و کاهش افسردگی بهبود بخشد تا امکان استفاده موثر از این گروه جهت کاهش ناهنجاری های ارتباطی مددجویان ایجاد شود.

    کلیدواژگان: حقوق زندانیان، درمانگری بین فردی، ناهنجاری های ارتباطی، مددجویان زندان
  • داریوش غفاری*، محمدسجاد صیدی صفحات 93-118

    گزارش های رسمی نشان می دهد که ساختار ازدواج درخطر نرخ بالای بی ثباتی و طلاق است. هدف این پژوهش تبیین تجربه زیسته زنان شهر کرمانشاه از بی ثباتی زندگی زناشویی است. برای انجام دادن این پژوهش از روش کیفی پدیدارشناسی استفاده شده است. تکنیک مصاحبه عمیق برای جمع آوری داده ها بکار گرفته شد در این پژوهش با 20 نفر از زنان کرمانشاه که به صورت هدفمند انتخاب شده بودند مصاحبه شد. برای تحلیل داده ها با توجه به ویژگی های این پژوهش از روش هفت مرحله ای کلایزی استفاده شد. از تحلیل داده ها، سه مقوله اصلی تسهیل گرهای بی ثباتی زندگی زناشویی (با زیر مقوله های فرعی اعتیاد، انتظارات نامعقول، رابطه خارج از عرف با جنس مخالف، نابرابری جنسیتی و بیکاری) تجربه احساسی (با زیر مقوله های فرعی احساس شکست، احساس تنهایی، احساس رهایی و احساس ناامیدی) و روابط اجتماعی درهم شکسته (با مقوله های فرعی کاهش اعتبار اجتماعی، تحقیر توسط دیگران، عدم پذیرش توسط دوستان و انگ های منفی) به دست آمد. در نتیجه گیری کلی می توان گفت بی ثباتی به عنوان یک معضل اجتماعی، کل جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. برنامه های اقتصادی برای تغییر در ساخت اشتغال، تقویت بنیادهای اخلاقی به ویژه اخلاقیات اجتماعی، اصلاح و تنظیم نظام هنجاری متناسب با سطح انتظارات، ترویج فرهنگ مراجعه خانواده ها به مراکز مشاوره خانواده در هنگام بروز اختلافات، تهیه برنامه های متنوع آموزشی در جهت توانمندسازی جوانان، ارتقای آگاهی خانواده در خصوص حقوق زنان و آموزش شیوه های معیار صحیح همسرگزینی باید موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بی ثباتی، تجربه زیسته، زنان، طلاق، پدیدارشناسی
  • حمیدرضا واشقانی فراهانی، محمدرضا مردانی*، احسان ساده، زین العابدین امینی سابق صفحات 119-156

    در حال حاضر بحران آب یکی از پیچیده ترین مسایل عمومی کشور است که مدیریت آن با اولویت های اول نظام تبدیل شده است و مهمترین موضوع در این میان، شناخت اساسی ترین سیاست های استراتژیک تحت عنوان خط مشی کلیدی برای رفع بحران آب، است. اما در این زمینه علیرغم اهمیت آن و تاکید در بیانیه گام دوم انقلاب، خلاء مطالعاتی وجود دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف ارایه مدلی علی و معلولی از سیاست های استراتژیک در مدیریت بحران آب انجام شد. این پژوهش از نوع کاربردی و به شیوه آمیخته (کمی کیفی) بوده است که برای تعیین شاخص ها در آن به بررسی مبانی نظری و تجربی اقدام شد. شاخص های بدست آمده (از روش دلفی فازی) مبتنی بر مصاحبه خبرگان و با استفاه از تکینک دیمتل فازی مورد بررسی قرار گرفتند تا روابط علی و معلولی میان شاخص ها یا همان سیاست های استراتژیک تعیین گردد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که کاهش وابستگی واردات تجهیزات از خارج از کشور و استفاده از ظرفیت های داخلی دارای بیشترین اهمیت در بین تمامی عناصر و مقوله هایی بوده و از سویی دیگر نیز به ترتیب: 1- پایش و ارزیابی میزان احصاء وظایف حاکمیتی و اجتناب از تصدی گری دولت و 2- ایجاد زیرساخت هوشمند در شبکه تحت پوشش و مدیریت یکپارچه با تاکید بر زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، دارای بالاترین اثرگذاری در مدل مدیریت بحران آب هستند.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران آب، سیاست های استراتژیک، خط مشی گذاری، بیانیه گام دوم انقلاب
  • عظیم شکری، امید علی احمدی*، علی مرادی، علی روشنایی صفحات 157-186
    هدف اصلی این پژوهش تحلیل جامعه شناختی عوامل موثر بر گزینش نوع گروه های مرجع در بین شهروندان شهر کرمانشاه است که با روش پیمایشی و استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کل شهروندان 15 سال به بالای شهر کرمانشاه است که تعداد 570 نفر بر اساس فرمول کوکران مشخص و با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. تحلیل های آماری با استفاده از دو نرم افزار SPSS و AMOS انجام گرفت. نتایج نشان می دهد که میزان تحصیلات (143/0= r)، گرایش به نوگرایی (164/0= r)، دینداری (351/0= r) و میزان استفاده از رسانه های جمعی (261/0= r) با گزینش نوع گروه های مرجع ارتباط معنادار دارد. نتایج رگرسیون گام به گام نشان می دهد که دینداری توانسته است 28/0 از تغییرات مربوط به گزینش نوع گروه های مرجع را تبیین نماید. در نهایت استدلال می شود که در گزینش و انتخاب گروه های مرجع توسط افراد شرایط اجتماعی و زمینه های تاریخی می توانند تاثیرگذار باشند. در بستر یک جامعه دینی با ارزش های غالب دینی می توان شاهد مرجعیت گروه های دینی در جامعه بود.
    کلیدواژگان: گروه مرجع، رسانه جمعی، گرایش به نوگرایی، تحصیلات، دینداری، مهاجرت
  • مهرداد شریفی، احمدعلی حسابی*، نبی الله ایدر صفحات 187-230

    هدف از تحقیق حاضر بررسی گفتمان های نظام تحول سلامت در دولت دهم و یازدهم می باشد. این پژوهش از روش توصیفی و جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی صورت گرفته است؛ و با توجه به این مساله از این رو به بررسی سوالات ذیل پرداخته شد، 1- در نظام سلامت در دولت های پس از انقلاب چه گفتمان هایی مسلط بوده است؟ 2- در بررسی تطبیقی نظام سلامت و فریند تحول آن در ایران پس از انقلاب چه دال هایی مورد تاکید بودند؟ 3- نظام سلامت در دولت نهم و دهم که تاکید این دولت بوده است و رویکرد جدیدی در عرصه سلامت به وجود آورد، چه دقیقه های گفتمانی را مورد تاکید قرار داده است؟ 4- نقش سلامت در فرایند سلامت اجتماعی چگونه است و رابطه آنها چگونه مورد توجه است؟ 5- نظام سلامت با گفتمان های سیاسی پس از انقلاب چه رابطه ای دارد؟ 6- از آنجا که هر امری سیاسی است رابطه قدرت و نگرش آن به نظام سلامت به چه صورت است؟ جامعه آماری پژوهش گفتمان های وزرای بهداشت دولت دهم و یازدهم بوده است. دال مرکزی در تحقیق حاضر گفتمان و طرح های بهداشتی درمانی بوده است. نتایج بدست آمده حاکی از این است که مهم ترین دال ها؛ طرح تحول سلامت، تعامل سازنده و همکاری های بین بخشی، کاهش هزینه های درمانی، نوسازی شبکه بهداشتی و درمانی و اطلاع رسانی بوده است.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری سلامت، سیاست گذاری بر اساس شواهد، مدل بوروکراتیک سازمانی، طرح تحول نظام سلامت
  • اسکندر آرامی، علی حسین حسین زاده*، منوچهر کردزنگنه صفحات 231-261

    فساد اداری در سازمان ها، معضل جهانی و یکی از مشکلات بین المللی است که در همه کشورهای دنیا کم و بیش به چشم می خورد. درک و تبیین فساد اداری در کشورهای در حال توسعه خصوصا ایران، جهت فراهم کردن دید واقع بینانه تری در مورد موضوع ضروری است. لذا در این پژوهش رابطه بین ادراک فساد اداری بر سطح اعتماد (نهادی و اجتماعی) در جامعه مورد بررسی قرار گرفته است. رویکرد نظری این پژوهش بر اساس دیدگاه نظریه پردازان بی سازمانی اجتماعی (آراء دورکیم، پارسونز و مرتن) برای تبیین فرضیه ها اسفاده شده است. مهم ترین نظریه های بی سازمانی اجتماعی عبارتند از: نظریه به هنجاری (آنومی) دورکیم، نظریه بوم شناختی پارک و برگس، نظریه کنش اجتماعی پارسونز و نظریه فشار ساختاری مرتن می باشد. این تحقیق یک تحقیق آمیخته بوده که روش تحقیق مورد استفاده در این تحقیق به دو بخش کمی و کیفی تقسیم می نماییم. جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی اساتید دانشگاهی و خبرگان رشته های جامعه شناسی که تعداد آنها 20 نفر می باشند، در بخش کمی شهروندان شهر اهواز بوده است در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند 10 نفر در بخش مصاحبه و 15 نفر در بخش دلفی و در بخش کمی از روش نمونه گیری تصادفی تعداد 400 نفر انتخاب شدند. در مرحله کیفی از آزمون های آماری توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار داده ها استفاده شده است. در مرحله کمی از آزمون های آمار استنباطی مانند، روش آلفای کرانباخ، آزمون کولوموگروف و اسمیرنوف برای نرمال بودن داده ها، و روش معادلات ساختاری برای تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. یافته ها و نتایج به دست آمده از پژوهش حاکی از آن است که بین ادراک فساد اداری و سطح اعتماد نهادی و اجتماعی در جامعه در بین شهروندان شهر اهواز رابطه مستقیمی وجود دارد.

    کلیدواژگان: ادراک از فساد اداری، اعتماد اجتماعی، اعتماد نهادی
|
  • Esrafil Javidi *, Habib Ahmadi, Mahrokh Rajabi Pages 1-32

    The generational gap means the existence of differences in the knowledge, attitudes and behavior between the two generations of youth and adults, especially in the aspect of identity; it affects every society in a broader way in the social and cultural structures. In a way that identity, sense of belonging to the culture, value and culture of the native in generations, which provides the social solidarity of a society, causes difference, cultural conflict and identity. The research was carried out using a survey method using a questionnaire technique. All students who studied at Shiraz University in undergraduate and higher education in the first half of the academic year 2018-2019 in Shiraz have formed the statistical population of this study. Sampling in the present study is based on stratified sampling. The sample size was 386 people based on Cochran formula. The findings of the research show that there is a significant positive relationship between the variables of the use of virtual social networks, the history of using virtual social networks and the level of satisfaction with virtual social networks with the generation gap. The results of structural equations show that the variables of virtual social networks, cultural capital and social capital have a significant effect on the generation gap, and the magnitude of this effect is 1.02, -0.022 and -0.0923.

    Keywords: generation gap, Cyberspace, social capital, Cultural capital
  • Hossein Heidari Pages 33-70

    Domestic violence is one of the most important causes of family instability and has destructive effects on the emotional atmosphere of the family, children and society. The continuation of violent patterns and behaviors in the family can spread violence to social relations. Meanwhile, the emergence of virtual social networks has had a dual effect on this social phenomenon. The purpose of this study is to investigate domestic violence and the impact of virtual social networks on it. The research method is survey and the statistical population includes married people in Tehran. The sample size is equal to 340 couples in Tehran, which is determined by Cochran's formula. The sampling method is a multi-stage cluster sampling method and the samples of each cluster are systematically selected randomly. Finding shows that 93.5% of Tehranian couples have experienced some level of domestic violence in the past year. Although the intensity of violence experienced was higher among women than men and among middle-aged couples than young people and adults. There was a statistically significant difference between the violence experienced by men and women (p = 0.28). There wasn’t significant difference between among age groups (p = 0.974). According to the research findings, there is a significant relationship between marital violence and duration of use (r = -0.145), presence with real identity (r = -0.219) and the degree of dependence on virtual social networks (r = 0.128). Regression analysis showed that the use of virtual social networks explains 6.8% of the changes in violence between couples. Among the dimensions of virtual social networks, the variables of usage time (β = -0.171) and presence with real identity in virtual social networks (β = -0.189) have a negative impact on marital violence and reduce marital violence.

    Keywords: Marital Violence, Gender, Online Social Networks
  • Ataallah Salehi, Mohsen Saeedi, Ayda Bana Hossein Pour, NAIMA MOHAMMADI * Pages 71-92

    This study aimed at improving the rights of prisoners by measuring the effectiveness of providing interpersonal psychotherapy training to social workers and psychologists in Kerman Central Prison. This experimental study uses focus groups, the Standard Interpersonal Problems Questionnaire (IIP) and Beck Depression Inventory and Alexithymia Toronto Scale (TAS), to assess the knowledge and skills of prison staff regarding how to deal with prisoners. Interpersonal psychotherapy training program (IPT) was performed using pre-test and post-test methods for 39 social workers and psychologists working in Kerman Prisons Organization who participated in interpersonal psychotherapy training workshops. All participants were included in this study and the data were analyzed using SPSS 22 software. The findings showed that the effectiveness of interpersonal psychotherapy training in the post-test phase is a function of participants' scores of depression, mood disorders and problems. Less interpersonal problems, mood swings, and depression among prison staff meant greater effectiveness of the prisoner training program. The research findings also showed that the higher level of education and work experience of paramedics increased the effectiveness of the training program. Therefore, it is suggested that the Prisons Organization, with the help of human rights experts and social psychologists, improve the ability of its personnel regarding their interpersonal communication and reduce depression, which makes it possible for this group to decrease the communicative problems of the prisoners.

    Keywords: Prisoners' Rights, Interpersonal Therapy of Communication Anomalies, Prison Clients
  • Dariush Ghafari *, MohammadSajad Seidi Pages 93-118

    Official reports show that the structure of marriage is at risk of high rates of instability and divorce. The purpose of this research is to explain the lived experience of Kermanshah women of the instability of married life. The qualitative method of phenomenology was used to conduct this research. In-depth interview technique was used to collect data. In this research, 20 women of Kermanshah who were selected purposefully were interviewed. To analyze the data according to the characteristics of this research, the seven-step Claesian method was used. From the data analysis, the three main categories of facilitators of marital life instability (with the subcategories of addiction, unreasonable expectations, unconventional relationship with the opposite sex, gender inequality and unemployment) emotional experience (with the subcategories of feeling of failure, feeling of loneliness, feeling of liberation and feeling frustration) and broken social relations (with the subcategories of reduced social prestige, humiliation by others, non-acceptance by friends and negative stigmas) were obtained. In general conclusion, it can be said that instability as a social problem affects the whole society. Economic programs for change in employment creation, strengthening of ethical foundations, especially social morals, reforming and regulating the normative system in line with expectations, Promoting the culture of referring families to family counseling centers and in the event of disputes, providing various training programs to empower young people to raise awareness about women's rights, education, family, marriage means a proper criterion should be addressed.

    Keywords: instability, Lived experience, women, Divorce, Phenomenology
  • Hamidreza Vasheghani Farahani, MohammadReza Mardani *, Ehsan Sadeh, ZEINOLABEDIN AMINISABEGH Pages 119-156

    Currently, the water crisis is one of the most complex public issues in the country, and its management has become one of the country's top priorities. The most important issue in this situation is recognizing the most basic strategic policies as a key policy to resolve the water crisis. But in this regard, despite its importance and emphasis in the second phase of the revolution, there is a study gap. Therefore, the present study was conducted with the aim of providing a causal model of strategic policies in water crisis management based on the statement of The Second Phase of the Revolution. This research was applied research in terms of purpose and also mixed research (quantitative-qualitative) in terms of research method, in which theoretical and experimental foundations were examined to determine the indicators. This research was of the type of applied research in terms of purpose and also of the type of mixed research (quantitative-qualitative) in terms of research method, in which theoretical and experimental foundations were examined to determine the indicators. The obtained criteria (fuzzy Delphi method) based on expert interviews and using fuzzy Demetel technique was examined to determine the causal relationships between strategic policies. The results show that reducing the dependence of equipment imports from abroad and the use of domestic capacities is the most important among all elements and categories. On the other hand, the following items have the highest impact on the water crisis management model, respectively: 1. Monitoring and evaluating the extent of governance duties and avoiding government ownership; and 2. Creating intelligent infrastructure in the network covered and integrated management with emphasis on hardware and software infrastructure.

    Keywords: Water Crisis Management, Strategic Policies, Policy Making. The Second Phase of the Revolution
  • Azim Shakari, Omid Aliahmadi *, Ali Moradi, Roshanaei Ali Pages 157-186
    The main purpose of this article is a sociological analysis of the factors affecting the selection of the type of reference groups among the citizens of Kermanshah, which was done by survey method and using a questionnaire. The statistical population of this study includes all citizens aged 15 and over in Kermanshah, which according to the 2016 census was equal to 855,523 people. From this population, 570 people were selected based on Cochran's formula and selected using cluster random sampling. Statistical analyzes were performed using SPSS and AMOS software. Findings show that the level of education (r =0.143), tendency to modernity (r =0.164), religiosity (r =0.351) and the use of mass media (r =0.261) by selecting the type Reference groups had a significant relationship, but migration and exposure or non-exposure to war did not affect the choice of type of reference groups. The results of regression analysis also show that the variable of religiosity could explain 0.28 of the changes related to the selection of the type of reference groups.
    Keywords: Reference groups, Mass Media, Tendency to modernity, Education, religiosity
  • Mehrdad Sharifi, AhmadAli Hesabi *, NabiOllah Ider Pages 187-230

    The purpose of this study is to examine the discourses of the health transformation system in the tenth and eleventh governments. Therefore, the following questions were examined: 1) what discourses have been dominant in the health system in post-revolutionary governments? What signs were emphasized in the comparative study of the health system and its evolution process in Iran after the revolution? What minutes of discourse has the health system emphasized in the ninth and tenth governments, which has been the emphasis of this government and has created a new approach in the field of health? What is the role of health in the social health process and how is their relationship considered? What has the health system got to do with post-revolutionary political discourses? 6) Since everything is political, what is the relationship between power and its attitude towards the health system? The statistical population of the study was the discourses of the health ministers of the tenth and eleventh governments. The central signifier in the present study has been health discourse and initiatives. The results indicate that the most important signs; The Health Transformation Plan has been constructive interaction and cross-sectoral collaboration, reducing medical costs, modernizing the health care network, and providing information.

    Keywords: health, Sociological Explanation, Government
  • Eskandar Arami, Alihossein Hosseinzadeh *, Manoochehr Kord Zangeneh Pages 231-261

    problems that is more or less seen in all countries of the world. Understanding and explaining corruption in developing countries, especially Iran, is essential to providing a more realistic view of the issue. Therefore, in this study, the effect of this important structure on trust (institutional and social) in society has been studied. This research is a mixed research that the research method used in this research is divided into two parts: quantitative and qualitative. The statistical population of this research was 20 people in the qualitative part of university professors and sociology experts in the quantitative part of Ahvaz citizens. In the qualitative part of the purposeful sampling method, 10 people in the interview section and 15 people in the Delphi section. A small part of the random sampling method was selected from 400 people. In the qualitative stage, descriptive statistical tests such as mean and standard deviation of the data have been used. In quantitative stage, inferential statistical tests such as Cronbach's alpha method, Kolomogorov and Smirnov test for data normality and structural equation method for confirmatory factor analysis have been used. Findings and results obtained from the study indicate that there is a direct relationship between the perception of corruption and the level of institutional and social trust in society among the citizens of Ahvaz.

    Keywords: Perception Of Corruption, Social Trust, Institutional Trust