فهرست مطالب

اندیشه آماد - پیاپی 80 (بهار 1401)

نشریه اندیشه آماد
پیاپی 80 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا معروفی، سیاوش نصرت پناه، محمود شوقی صفحات 1-17
    زمینه و هدف

    فرماندهی انتظامی به عنوان یک سازمان اجتماعی عهده دار ماموریت ها و وظایفی است و ارتباط چهره به چهره ی زیادی با آحاد مردم دارد. عینی ترین و ملموس ترین عنصر در مواجه ی مردم با فرماندهی انتظامی عنصر لباس است،که بروز و ظهور دارد و حتی تداعی ذهنی می نماید. لباس کارکنان فرماندهی انتظامی در موفقیت یا شکست ماموریت ها ، نقش موثر و غیرقابل انکاری دارد. بنابراین این سوال مطرح می شود که آیا نرم لباس کارکنان متناسب با شرایط محیطی به ویژه محیط های سرد هست؟ هدف این پژوهش بررسی میزان تناسب نرم پوشاک پایوران پایور کلانتری ها و پاسگاه های (کوپ) فرماندهی انتظامی در مناطق سردسیر بوده است.

    روش

    این پژوهش به لحاظ ماهیت، توصیفی و ازنظر هدف کاربردی است که در زمره ی پژوهش های کاربردی- توسعه ای قرار می گیرد و به صورت توصیفی و تحلیلی انجام گرفته است. روش تحقیق نیز از نوع پیمایشی بوده است. 

    یافته ها

    عدم تناسب میزان تامین پوشاک، با نرم ابلاغی پوشاک پایوران پایور کوپ فرماندهی انتظامی در مناطق سردسیر در سطح اطمینان 95 درصد را نشان داد. بنابراین میزان برنامه ریزی و برآورد پوشاک، با نرم  ابلاغی پوشاک پایوران پایور کوپ فرماندهی انتظامی در مناطق سردسیر متناسب نبوده است.

    نتیجه گیری

    هم چنین نتایج نشان داده اند که عدم تناسب میزان تامین، توزیع، کیفیت و کمیت پوشاک، با نرم ابلاغی پوشاک پایوران پایور کوپ فرماندهی انتظامی در مناطق سردسیر در سطح اطمینان  95 درصد وجود دارد. بدین ترتیب میزان تامین، توزیع، کیفیت و کمیت پوشاک، با نرم  ابلاغی پوشاک پایوران پایور کوپ فرماندهی انتظامی در مناطق سردسیر متناسب نبوده است.

    کلیدواژگان: نرم پوشاک، میزان تناسب، کارکنان کلانتری و پاسگاه، مناطق سردسیر
  • اسماعیل خان احمدی * صفحات 19-44
    زمینه و هدف

    نظر به تحولات صورت گرفته در صحنه‌های نبرد طی چهارده گذشته و اثربخشی سرنوشت نبرد از شیوه تامین نیازمندی‌های رزمندگان در سطوح تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی از یک‌سو و تاکید شیوه‌های مختلف نبرد اعم از همگون، ناهمگون، هم‌تراز و ناهم تراز، منظم و نامنظم، کلاسیک و غیر کلاسیک بر موفقیت نبرد به آماد و پشتیبانی چابک و چالاک از سوی دیگر؛ هدف این نوشتار مطالعه اکتشافی در منابع در راستای احصاء اصول موثر بر چابکی آماد و پشتیبانی که امر تحقق اهداف را تسریع و تلفات رزم را کاهش دهد.

    روش‌

    این پژوهش به لحاظ روش، آمیخته اکتشافی با دو رویکرد کیفی(مصاحبه) و کیفی(پرسشنامه) و به لحاظ هدف کاربردی است. با بررسی و نقد منابع و تکیه بر دیدگاه‌های صاحب‌نظران، الگوی اصول موثر بر چابکی آماد و پشتیبانی با 13عامل تدوین؛ و در معرض قضاوت 92 نفر از خبرگان و صاحب‌نظران مطلع از موضوع قرار گرفت.

    یافته‌ها و نتیجه گیری

    برای نوشتار حاضر سه سطح نتایج مترتب است: اولا در این نوشتار و سایر نوشتارهای مرتبط، کارآمدی و چابکی آماد و پشتیبانی را متاثر از تبعیت آماد و پشتیبانی از اصول دانسته اند؛ ثانیا در سطح کمی داده‌ها نظر به اینکه میانگین اصول سیزده‌گانه بر چابکی آماد و پشتیبانی از میانگین متوسط سه و بیشتر است؛ اصول بر چابکی آماد و پشتیبانی تاثیر بالایی دارد بر اساس ارقام بالاترین میانگین مربوط به آمادگی با رتبه 13/9و پایین‌ترین میانگین مربوط به منابع ملی با رتبه20/5 است. همچنین نظر به اینکه در آزمون تی ، میانگین شاخص‌ها 93/3 و سطح معنی داری کمتر از آلفای تحقیق (05/0=a) است موید فرضیه تحقیق است ثالثا با نهادینه شدن شاخص‌ها ظرفیت‌های پنج‌گانه در صحنه نبرد محقق می‌شود که در نتیجه‌گیری به آن اشاره شده است.

    کلیدواژگان: اصول، چابکی، آماد و پشتیبانی، صحنه نبرد، موفقیت
  • منصور جان محمدی*، یاسر قاسمی نژاد، محمدمهدی مهتدی صفحات 45-84
    زمینه و هدف

    شناسایی آسیب های سیستم ارزیابی منابع تامین نیروهای مسلح موجب می‌شود تا سازمان برای مقابله و اصلاح وضع موجود سیستم اقدام نماید. از این‌رو این پژوهش باهدف شناسایی آسیب‌ها و ارایه راهکار بهینه برای سیستم ارزیابی نیروهای مسلح انجام پذیرفت.

    روش

    روش شناسی به‌کاررفته در این تحقیق روش شناسی سیستم های نرم[1] (SSM) است. نمونه آماری متشکل از مدیران، خبرگان و کارشناسان ارشد مرتبط با موضوع تحقیق در حوزه ارزیابی منابع تامین نظامی و شبکه همکاران آن‌ها، به تعداد 20 نفر تعیین گردید. در گام بعدی بر اساس مراحل روش شناسی سیستم های نرم به کمک مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان و مشاهدات صورت گرفته و تجزیه‌وتحلیل و استخراج اطلاعات و تحلیل کاتوو[2] با رویکردهای نگاشت شناختی، تحلیل محتوا و ماتریس اهمیت-عملکرد[3] (IPA) با بهره گیری از نرم افزارهای تحلیلی و آماری ازجمله اس پی اس اس و ایکس مایند، وضعیت و مدل مفهومی مسیله استخراج شد.

    یافته‌ها

    در این تحقیق قابلیت اعتماد به‌عنوان معیاری برای جایگزینی روایی و پایایی مطرح شد که متشکل از چهار مفهوم جزیی تر قابلیت اعتبار، قابلیت انتقال، قابلیت تایید و اطمینان پذیری است. مولفه‌های مهم و تاثیرگذار شناسایی‌شده در سیستم ارزیابی منابع تامین نظامی (16 مولفه) بر اساس نتایج به‌دست‌آمده با استفاده از ماتریس اهمیت-عملکرد (IPA) رتبه بندی گردید.

    نتیجه‌گیری

    تحلیل‌ها نشان داد که دو مولفه ارزیابی صلاحیت فنی-دانشی و حفاظتی‌امنیتی به‌عنوان موارد بااهمیت و در اولویت برای بهبود و برنامه های اصلاحی قرار گرفتند و سایر مولفه‌های مطرح‌شده شامل: پایش مداوم و مستمر شبکه همکاران، شناسایی ظرفیت های جدید موردنیاز نیروهای مسلح، رسیدگی به مسایل و مشکلات شبکه، ارتقاء و توانمندسازی شبکه همکاران از طرق مختلف، ایجاد و بروز رسانی بانک اطلاعاتی شبکه (هسته-شبکه)، ارایه خدمات، تسهیلات و مشاوره‌های تخصصی، بروز رسانی شاخص ها و مولفه‌های ارزیابی، ارزیابان و بازیگران سیستم سمتا، ارزیابی صلاحیت شرکت های دانش‌بنیان، عملکرد کارگزاران سمتا در نیروهای مسلح، معرفی قابلیت ها و ظرفیت های شبکه، تدوین شیوه نامه ها و دستورالعمل ها، معیارهای ارزیابی(معیار ساختاری و عملکردی) و ساختار مرکز سمتا و کارگزاری ها در اولویت های بعدی قرار گرفتند و درنهایت بر اساس گام های تعریف‌شده، راهکارهای بهبود بهینه و اجرایی پیشنهاد گردید.

    کلیدواژگان: ارزیابی منابع تامین، سیستم های نرم، آسیب شناسی
  • میثم بابایی فارسانی *، فاطمه صفری، مژگان رحیم پور صفحات 85-107
    زمینه و هدف

    هدف اصلی این پژوهش، «بررسی تاثیر قابلیت هوش تجاری زنجیره تامین بر عملکرد چابکی زنجیره تامین با میانجی گری قابلیت های زنجیره تامین چابک در شرکت ظریف مصور بروجن» می‌باشد.

    روش

    پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی است و ازنظر روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی است. برای سنجش متغیرهای مدل تحقیق، از پرسش نامه استاندارد سنگری و رزمی (2015) استفاده شده است.پس از سنجش روایی منطقی، واگرا و همگرای ابزار تحقیق، پایایی آن نیز با روش آلفای کرونباخ، مقدار 74/ برآورد شد و از طریق مشارکت 296 نفر از مدیران و کارکنان شرکت ظریف مصور که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، اجرا گردید. روش تجزیه‌وتحلیل اطلاعات، در دو سطح توصیفی و استنباطی بوده است و از طریق نرم افزارهای «SPSS21» و «WarpPls7»، اجرا شد.

    یافته‌ها و نتیجه‌گیر

    یافته های پژوهش نشان داد، قابلیت هوش تجاری زنجیره تامین، با مقدار ضریب تعیین 94/0 با میانجی گری قابلیت های زنجیره تامین چابک بر عملکرد چابکی، تاثیر بسیار قوی و معناداری داشته است، که مبین قدرت پیش بینی کنندگی بالای مولفه های هوش تجاری است، همچنین مسیر قابلیت های هوش تجاری زنجیره تامین با ضریب مسیر 0.89 و معناداری p<0.001 بیشترین اثرگذاری را بر عملکرد چابکی زنجیره تامین داشته است.

    نتیجه گیری

    بر همین اساس، یک فرهنگ قوی هوش تجاری برای بهره گیری کامل از سرمایه گذاری ها در فرآیندها و فناوری های هوش تجاری مورد نیاز است و درک بهتری از عوامل تعیین کننده فرهنگ هوش تجاری در یک زنجیره تامین درون‌سازمانی ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: قابلیت هوش تجاری زنجیره تامین، عملکرد چابکی زنجیره تامین، قابلیت های زنجیره تامین چابک، مثلث بندی روش شناسانه
  • علیرضا قهرمانی*، امیرحسین محمدپناه، پرویز سبحانی صفحات 109-129
    زمینه و هدف

    خودرو نقشی مهم در پیشبرد ماموریت‌های سازمانی در فراجا دارد، به‌طوری‌که ممارست در حفظ و نگهداشت آن می تواند در دقت و سرعت عمل انجام وظایف محوله ی سازمانی تعیین کننده باشد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر حفظ و نگهداشت بهینه خودروهای سازمانی در فرماندهی انتظامی استان کردستان است.

    روش

    این تحقیق ازنظر هدف کاربردی، ازنظر روش توصیفی، ازنظر نوع داده‌ها کیفی-کمی بوده و به روش پیمایشی از نوع مقطعی اجرا شد. جامعه‌ی آماری پژوهش حاضر در بخش کمی، کارکنان فرماندهی انتظامی استان کردستان بودند که در مدت پنج سال از سال 1395 تا 1400 با خودروی سازمانی تصادف کرده و مقصر شناخته شدند که بر اساس آمار اخذشده صد نفر بودند که به‌صورت تمام شمار انتخاب شدند. در بخش کیفی نیز جامعه آماری به‌صورت هدفمند و نمونه ها بر اساس اشباع نظری بوده است. از آزمون های اسمیرنوف-کلموگراف برای سنجش نرمال بودن داده ها و از آزمون های خی دو، آنوا، فریدمن برای آزمون فرضیات کمی استفاده شد و در بخش کیفی نیز از روش تحلیل روایت مضمونی استفاده شد.

    یافته‌ها

    یافته ها نشان داد عواملی نظیر ویژگی های فردی-شخصیتی، عوامل سازمانی و شغلی، سرمایه اجتماعی، نظام نگهداشت، سبک مدیریتی، و عوامل نگهداشت به ترتیب اولویت بر حفظ و نگهداشت بهینه خودروهای سازمانی اثرگذار هستند.

    نتیجه‌گیری

    نتایج حاکی از آن است که با توجه به وضعیت جغرافیایی استان، نوع و حجم ماموریت‌های محوله سازمانی، عوامل فردی، شغلی و سازمانی بیشترین تاثیر را بر نگهداشت بهینه ناوگان خودرویی فرماندهی انتظامی استان کردستان داشته که با بازنگری در قوانین، آموزش محوری، نظارت و بازرسی صحیح، و استفاده از نظام پاداش و تنبیه تحقق می یابد.

    کلیدواژگان: نگهداشت بهینه، خودرو، تصادف، ماموریت سازمانی
  • منصوره حورعلی، صدیقه رضاییان فردویی، احمد کاظمی فرد، ادریس محمودی صفحات 131-173
    زمینه و هدف

    زنجیره تامین برای بقا در بازارهای پویا و متغیر، نیازمند ابزاری است که بتواند با کمک آن بر چالش های محیطی فایق آید. چنین ابزاری چابکی است. لذا هدف این پژوهش شناسایی شاخص های موثر بر زنجیره تامین چابک و رتبه بندی شاخص ها در صنعت لبنیات بوده است.

    روش

    در پژوهش حاضر برای رسیدن به هدف، از طریق مطالعات کتابخانه ای، فهرست اولیه معیار ها و عوامل موثر بر ایجاد و توانمندسازی چابکی، شناسایی و سپس این فهرست با قرار گرفتن در معرض دیدگاه ها و قضاوت های مجموعه مناسبی از خبرگان ذی ربط تکمیل شده است. در ادامه، این عوامل با استفاده از روش دلفی فازی مورد ارزیابی، در صنعت لبنیات و به طور خاص در شرکت صباح، مورد تصحیح و تدقیق قرار گرفته اند. از طرفی با توجه به تاثیرگذاری و تاثیرپذیری این معیارها از یکدیگر در دنیای واقعی،روش دیمتل برای ارزیابی روابط موجود بین آن ها مورد استفاده قرار گرفت و به منظور وزن یابی شاخص ها، مدل فرآیند تحلیل شبکه ای فازی از طریق تکمیل پرسشنامه های مقایسات زوجی توسط خبرگان صاحب نظر مورد استفاده قرار گرفته است تا متناسب با میزان تاثیر هر معیار، راه کار های مناسب جهت تحقق هرچه بیشتر چابکی در زنجیره تامین اندیشیده شود.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داده است که رویکرد تلفیقی روش  و فرایند تحلیل شبکه ای فازی به عنوان مدلی مناسب در این پژوهش انتخاب گردیده اند و بر اساس نتایج به دست آمده مهم ترین عامل اصلی چابکی زنجیره تامین شرکت صباح، معیار چهارم یعنی «مشتری/حساسیت به بازار» است؛ ضمن این که عامل «محصولات مشتری مدار» نیز با وزن 347/0 به عنوان مهم ترین زیرمعیار انتخاب شده است. اگرچه این رهیافت به منظور ارزیابی زنجیره تامین چابک در صنعت لبنیات بکار گرفته شده است، اما به آسانی قابل تعمیم به هر صنعت یا زمینه ی دیگری خواهد بود.

    کلیدواژگان: چابکی، زنجیره تامین چابک، توانمندسازهای چابکی، فرآیند تحلیل شبکه ای فازی، تکنیک دیمتل
  • فرهاد بدیعی *، تقی برزگر وجهی آبادی، حسین بابایی درویشی صفحات 175-210
    زمینه و هدف

    یکی از دغدغه‌های امروز فرماندهان و مدیران فراجا در بحث خوراک کارکنان، تامین اقلام خوراک و چگونگی انجام آن است. هدف این پژوهش شناسایی و رتبه‌بندی معیارهای انتخاب تامین‌کنندگان اقلام اساسی خوراک در فراجا (مطالعه موردی فرماندهی انتظامی استان اصفهان) بوده است.

    روش

    این پژوهش، توصیفی، کاربردی و توسعه‌ای و به‌صورت توصیفی و تحلیلی انجام‌گرفته است. روش تحقیق نیز از نوع کیفی و کمی و هم‌چنین میدانی (پیمایشی) بوده است. جامعه آماری، کارکنان فرماندهی انتظامی کل استان اصفهان که سابقه فعالیت علمی یا اجرایی در حوزه خرید فراجا داشته و مسیولین خرید و مرتبط با اداره خرید بوده و اداره آماد ، اداره آمادگاه و اداره نت بوده‌اند. جمع‌آوری اطلاعات به دو روش کتابخانه‌ای (اسنادی) و میدانی (پرسش‌نامه محقق ساخته) و با ابزارهای مصاحبه نیمه ساختاریافته در بخش کیفی و پرسش‌نامه در بخش کمی با نظر متخصصان بوده است. تجزیه‌وتحلیل با روش کدگذاری انتخابی و مقایسات زوجی، ای اچ پی و در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام شده است. جهت سنجش روایی پرسش‌نامه از روش روایی محتوایی و صوری و برای پایایی پرسش‌نامه از طریق ثبات درونی ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردیده است.

    یافته‌ها و نتیجه‌گیری

    یافته‌ها در پاسخ به سوال‌های پژوهش نشان داده معیارهای استخراج‌شده به دودسته اصلی و فرعی طبقه بندی شده‌اند که مضامین اصلی شامل مولفه‌های ساختاری، محتوا یا رفتار و شاخص زمینه یا محیط بوده‌اند. رتبه‌بندی مولفه‌ها نشان داده است که مولفه‌های ساختاری، محتوا و زمینه به ترتیب رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند. هم‌چنین یافته‌ها نشان داده‌اند با استفاده از مقایسات زوجی و بر اساس رتبه‌بندی، معیار کیفیت بالاترین رتبه و معیار توجه به تولیدات داخلی پایین‌ترین رتبه را به خود اختصاص داده است.

    کلیدواژگان: فراجا، تامین کنندگان، اقلام اساسی، خوراک
  • ترجمه: محمد احسانی فر، مهری سیاه چشم صفحات 212-232

    این مقاله با هدف کشف تاثیر تغییر هزینه اعضای زنجیره تامین بر مشترکین شبکه، انجام می شود.از منظر اول ، این تحقیق نشان می دهد زمانی که تغییر هزینه ای برای بنگاه اقتصادی اول وجود دارد؛ چگونه سایر بنگاه ها تحت تاثیر آن قرار گرفته اند و چه کسی  بیشترین تاثیر را متحمل شده است. از دیدگاه دیگر، این تحقیق  برآورد می کند که چگونه عملکرد شرکت توسط سایر اعضای شبکه آن تحت تاثیر قرار می گیرد و چه میزان تغییر هزینه تحمیل شده ، تاثیر قابل توجهی بر سود آن ها دارد.

    کلیدواژگان: لجستیک شهری، دینامیک سیستم، مدل سازی، حلقه بازخورد گیری، ارزیابی سیاست
|
  • Alireza Maroofi *, Siavash Nosratpanah, mahmoud shaghi Pages 1-17
    Aim & Background

    The police force, as a social organization, is responsible for missions and tasks and has a lot of face-to-face communication with individuals. The most objective and tangible element in people's confrontation with the police is the element of clothing, which appears and even evokes mental association. The uniform of police personnel has an effective and undeniable role in the success or failure of law enforcement and military missions. Therefore, the question arises whether the clothing norm of employees are suitable for environmental conditions, especially cold environments? The purpose of this study was to investigate the suitability of FRAJA’s police staff clothing norm in cold regions.

    Method

    This research is descriptive in nature and applied in terms of purpose, which is in the category of applied-developmental research and has been done descriptively and analytically. The research method was survey.

    Findings

    The findings in response to the main question, showed mismatch of clothing supply with communicated FRAJA’s police staff clothing norm in cold regions at 95% confidence level. Thus amount of planning and evaluation of clothing wasn’t compatible with communicated FRAJA’s police staff clothing norm in cold regions.

    Conclusion

    The results also showed there is incompatibility of supply, distribution, quality and quantity rate of clothing with communicated FRAJA’s police staff clothing norm in cold regions at a confidence level of 95%. Thus, the rate of supply, distribution, quality and quantity of clothing wasn’t compatible with communicated FRAJA’s police staff clothing norm in cold regions.

    Keywords: clothing norm, suitability level, police station, gendarmerie staff, cold regions
  • ismail khanahmadi* Pages 19-44
    Aim & Background

    Considering the developments in the battlefields during the last four decades and the effect of meeting method of the warriors need on the battle’s destiny at the tactical, operational and strategic levels on the one hand and emphasizing different battle methods including homogeneous, heterogeneous, equal, unequal, regular and irregular, classical and non-classical on the success of the battle, nimble and agile logistics on the other hand; The purpose of this paper is an exploratory study of resources in order to enumerate the principles affecting logistics agility which accelerates fulfillment of targets and decrease the battle casualties.

    Methodology

    This research is mixed exploratory with two qualitative (interview) and qualitative (questionnaire) approaches in terms of method and applied in terms of purpose. By reviewing and criticizing the sources and relying on the views of experts, model of principles affecting logistics agility with 13 factors has been developed; and was judged by 92 experts and scholars overlooking the subject.

    Findings and conclusion

    For this writing 3 result levels is derived; firstly in this writing and other related writings, suggested logistics efficiency and agility affected by its following of logistics. Secondly in data qualitative level regarding that the average of thirteen principles on logistics agility is higher than the average of 3; principles have high impact on logistics. Based on numbers The highest average is related to readiness with a rank of 9.13 and the lowest average is related to national resources with a rank of 5.20. Also, considering that in T-test, the mean of the indices is 3.93 and the significance level (sig=0.000) is less than the research’s alpha (a=0.05) the research’s hypothesis is confirmed; and thirdly by constitution of indices the five capacities in the battlefield is achieved which it is indicated in the conclusion

  • Mansour Janmohamadi *, Yaser GHasemi Nejhad, Mohammad Mahdi mohtadi Pages 45-84
    Aim and Background

    pathology of Armed Forces Supply Resources Assessment System causes the organization act to confront and correct current situation of the system. Thus this study was done with purpose of pathology and presenting optimal solution for Armed Forces Assessment System.

    Method

    The methodology used in this research is soft systems methodology (SSM). A statistical sample consisting of managers, experts and senior experts related to the subject of research in the field of evaluation of military supply resources and the network of their colleagues, was determined to be 20 people. In the next step, based on the methodological steps of soft systems with the help of semi-structured interview with experts and observations, analysis and extraction of information and CATWOE analysis with cognitive mapping, content analysis and Importance-Performance Analysis (IPA) matrix approaches using analytical and statistical software including SPSS and XMIND, status and The conceptual model of the problem were extracted.

    Findings

    In this study, reliability was discussed as a measure to replace validity and verification, which consists of four more detailed concepts of reliability, transferability, verifiability and confidentiality. Important and effective components identified in the military supply resources assest system (16 components) were ranked based on the acquired results using the Importance-Performance Analysis (IPA) matrix.

    Conclusion

    analyses showed that the two components of technical-knowledge and protection-security competency assessment were considered as important issues and priorities for improvement and reform programs, and other issued components including: continuous observation of colleagues network, identification of armed forces new required capacities, dealing with network problems, promoting and strengthening the colleagues network through different methods, creating and updating database network(kernel-network), giving service, facilities and professional consultations, updating indicators and components of assessment, assessors and actors of Supply Resources Assessment System, qualification of knowledge based companies, performance of Supply Resources Assessment System agents in armed forces, introducing abilities and capacities of network, collecting protocols and guides, assessment criteria(structural and functional criterion), structure of Supply Resources Assessment System center and agencies were placed in the next priorities, and finally, based on the defined steps, optimal and executive improvement strategies are proposed.

    Keywords: Assessment of supply resources, Soft Systems, Pathology
  • meysam babaee farsani *, fatemeh safari, mojgan rahimpour Pages 85-107
    Aim & Background

    The main purpose of this study is Investigating the impact of Supply Chain Business Intelligence capability on the supply chain agility performance by agile supply chain capabilities mediation in Zarif Mosavvar’s Boroujen Company.

    Method

    The present study is an applied study in terms of purpose and a descriptive survey in terms of research method. Standard questionnaire of Sangari and Razmi (2015) was used to measure the variables of the research model. After measuring the rational validity, divergence and convergence of the research tool its reliability was also estimated 0/74 by Cronbach's alpha method, which was done through the participation of 296 managers and employees of Zarif Mosavvar’s Boroujen Company whom were selected by simple random sampling. The data analysis method has been used in two descriptive and inferential levels and it was done through SPSS 21 and WarpPLS7 softwares.

    Findings

    The research findings showed that Supply Chain Business Intelligence, with a determination cofficient of 0.94 mediated by agile Supply Chain capabilities, had a very powerful and significant effect on the agile performance, which represents the high predictive power of the business intelligence components. Also, the path of Supply Chain Business Intelligence capabilities with path coefficient of 0.89 and p <0.001 significance had the most impact on Supply Chain agility performance.

    Conclusion

    Thus a strong business intelligence culture is required to take full advantage of investments in business intelligence processes and technologies, and provides a better understanding of the determinants of business intelligence culture in an in-house supply chain.

    Keywords: Supply Chain business intelligence capability, Supply Chain Agility Performance, Agile Supply Chain capabilities, Methodological Triangulation
  • Alireza Qahremani*, Amir Houssein Muhammad panah, Parviz Sobhani Pages 109-129
    Aim & Background

    Car has an important role in the progress of police organizational missions, as endeavor to preserve and protect it, can be determinant in accuracy and speed of doing delivered organizational duties. The aim of this research is to Investigate the influential factors of organizational vehicles optimal maintenance in the police commandment of kurdistan province.

    Method

    This research is practical in terms of purpose, and descriptive in terms of method and data type is qualitative-quantitative which is done through the segmented surveying. The statistical society of the present study in quantitative section was the Police commandment of kurdistan Province personnel who had car crash with police cars in five years from 2016 to 2020 were guilty that according to the received statistics, they were around 100, selected wholly. In qualitative section also, the statistical society selection is aimed and the samples selection were according to the theoretical saturation. Smirnoph-Gelmograph tests was used to assess the normalization of data, and Kidou, Enwa and Friedman tests were used for quantitative hypotheses examination, and in qualitative section also content narrative analysis method was used.  

    Findings

    Findings showed factors such as individual-characteristic features, job and organizational, social capital, maintenance system, management style and maintenance ones are in sequence of priority influential over optimal maintenance of organizational vehicles.   

    Conclusion

    Results indicates that regarding geography status of the province, type and number of assigned organizational missions, individual, job and organizational factors have the most influence on the optimal maintenance of police commandment of kurdistan province’s vehicle navigation that can be achieved through reformation in law, education-centrism, correct supervision and inspection and using reward and punishment system.

    Keywords: optimal, maintenance, vehicle, Crash, organizational mission
  • Mansoure Hourali, Sedigheh Rezaeian Fardoei, Ahmad Kazemifard, Edris Mahmoodi * Pages 131-173
    Background and Aim

    The supply chain for survival in dynamic and changing markets needs a tool that can overcome environmental challenges by its help, agility is such tool. Therefore, the target of this study was identifying impressive factors of agile supply chain and rank the factors in the dairies industry.

    Method

    In the present study, in order to achieve the goal, through library studies, the initial list of criteria and factors affecting the creation and empowerment of agility is identified and then this list is completed by exposing to the views and judgments of a suitable set of relevant experts. In the following, these factors have been evaluated using the fuzzy Delphi method in the dairies industry, and in particular in Sabah Company, have been corrected and precised. On the other hand, due to the affecting and being affected of these criteria on each other in the real world, DEMTEL technique was used to evaluate the relationships between them and in order to weigh the indicators, the fuzzy network analysis process model by completing a pairwise comparison questionnaire have been used by experts to find the appropriate solutions for achieving maximum agility in the supply chain in proportion to the impact of each criterion.

    Conclusion

    The study results showed that the combined approach of DEMATEL technique and fuzzy network analysis process has been selected as a suitable model in this study and based on the acquired results the most important factor in supply chain agility of Sabah company is the fourth criterion, in other words "customer/sensitivity to market"; Meanwhile, the factor of "customer-oriented products" with a weight of 0.347 has been selected as the most important sub-criterion. Although this approach has been used in order to investigate the supply chain agility in the dairies industry but can be easily generalized to any other industry or field.

    Keywords: Agility, Agile supply chain, agility enablers, Fuzzy network analysis process, DEMTEL technique
  • farhad badiy *, Taghi Barzegar Vajhi Abadi, hossein babaei Pages 175-210
    Aim and Background

    Today One of the concerns of FRAJA commanders and managers in the discussion of staff food is the provision of food items and how to do it. The purpose of this study was to Identify and rank the criteria of selecting food basic items suppliers in FRAJA (Case study: law enforcement commandment of Isfahan province).

    Method

    This research is descriptive, applied and developmental and has been done descriptively and analytically. The research method also was qualitative and quantitative as well as survey. The statistical population is the law enforcement commandment of Isfahan province staff who has a history of scientific or executive activity in the field of FRAJA purchasing and has been in charge of purchasing and related to the purchasing office and the logistics office, the training office and the maintenance and repair office. Data collection was in two ways: library (documentary) and survey (researcher-made questionnaire) and with semi-structured interview tools in the qualitative part and questionnaire in the quantitative part along with the opinion of experts. The analysis was performed by selective coding method and pairwise comparisons of AHP at two levels of descriptive statistics and inferential statistics. Content and face validity methods were used to assess the validity of the questionnaire and Cronbach's alpha coefficient was used for the reliability of the questionnaire through internal stability.

    Findings

    In response to the research questions, the findings showed that the extracted criteria were classified into two main and subsidiary categories, the main themes included structural components, content or behavior, and context or environment index. Component rankings have shown that structural, content and context components has been ranked first to third, respectively. The findings also show that using pairwise comparisons and based on ranking, the quality criterion has the highest rank and the criterion of attention to domestic products has the lowest rank.

    Keywords: FRAJA, Suppliers, basic items, Food
  • mohammad ehsanifar *, mehri siahchashm Pages 212-232

    This paper aims to explore effect of supply chain members’ costs change on participants of the network.On one perspective, it explores when there is a cost change to a firm, how other firms are affectedand who bear(s) the most effect. On the other perspective, it investigates how an individual firm’sperformance is affected by the other members in its network and whose cost change would impose amost significant effect on its profitThis paper aims to explore effect of supply chain members’ costs change on participants of the network.On one perspective, it explores when there is a cost change to a firm, how other firms are affectedand who bear(s) the most effect. On the other perspective, it investigates how an individual firm’sperformance is affected by the other members in its network and whose cost change would impose amost significant effect on its profit

    Keywords: Cost analysis, Supply chain, Product, competition, Complement