فهرست مطالب

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و پنجم شماره 3 (خرداد 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/16
  • تعداد عناوین: 13
|
  • زهره یوسفی رودسری، نوریه شریفی سیستانی، ملیحه حسن زاده مفرد، نگار مروت دار، الهه سعیدی*، محیا لبافچی صفحات 1-8
    مقدمه

    یکی از مهم ترین علل مرگ ناشی از سرطان در زنان، سرطان سرویکس می باشد. با استفاده از رویکردهای غربالگری کم هزینه و در دسترس، کشف زودهنگام موارد پیش ساز و یا بیماری مراحل اولیه میسر بوده و این موضوع با کاهش مرگ و میر بیماران همراهی دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه یافته های حاصل از کولپوسکوپی و یافته های هیستولوژیک در نمونه های بیوپسی کولپوسکوپیک سرویکس انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی در سال 96-1395 بر روی 200 نفر از بیماران مراجعه کننده به کلینیک ژنیکولوژی انکولوژی بیمارستان قایم مشهد با اندیکاسیون کولپوسکوپی انجام گرفت. این اندیکاسیون ها شامل: نمونه غیرطبیعی پاپ اسمیر،خونریزی به دنبال نزدیکی، ظاهر غیرطبیعی دهانه رحم و یا واژن در معاینه و وجود HPV پرخطر در آزمایشات بود. در صورت وجود سابقه پاپ اسمیر غیر طبیعی و یا بیوپسی به علت ضایعات مشکوک سرویکس، افراد از مطالعه خارج می شدند. در ابتدا با استفاده از اطلاعات موجود در پرونده، علت درخواست کولپوسکوپی، پاپ اسمیر و وضعیت HPV استخراج می شد. در مرحله بعد تحت نظر دو متخصص زنان با فلوشیپ فوق تخصصی انکولوژی، کولپوسکوپی انجام و یافته های حین انجام کولپوسکوپی ثبت گردید. در نهایت با مشخص شدن جواب آسیب شناسی، داده ها بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 23) انجام شد.

    یافته ها

    نتیجه تشخیص پزشک در پایان کولپوسکوپی در 162 بیمار (5/81%) غیرطبیعی بود. در نتیجه آسیب شناسی کولپوسکوپی، نتایج نشان دهنده پاتولوژی غیر طبیعی در 120 بیمار (60%) بود. شایع ترین پاتولوژی گزارش شده به ترتیب CIN1 (4/87%)، CIN2 (2/9%) و CIN3 (3/2%) بود. میزان تطابق نتیجه کولپوسکوپی با جواب آسیب شناسی حاصل از آن در 42 نفر (21%) بیماران وجود داشت. حساسیت کولپوسکوپی در مقایسه با نتیجه آسیب شناسی 89% و میزان اختصاصیت آن 30% بود. میزان ارزش اخباری مثبت و منفی کولپوسکوپی در مقایسه با نتیجه آسیب شناسی 65% و 64% گزارش شد.

    نتیجه گیری

    کولپوسکوپی در تشخیص ضایعات پاتولوژیک سرویکس از حساسیت قابل قبولی برخوردار است، ولی در مقابل ویژگی پایینی دارد، لذا از این آزمون غربالگری/تشخیصی می توان در یکی از مراحل غربالگری چندمرحله ای (بعد از غربالگری اولیه با پاپ اسمیر) استفاده نمود و در صورت وجود یافته غیرطبیعی در طی کولپوسکوپی، نسبت به انجام بیوپسی اقدام نمود.

    کلیدواژگان: بیوپسی، پاپ اسمیر، سرطان سرویکس، کولپوسکوپی، هیستولوژی
  • حسن بسکابادی، مریم ذاکری حمیدی* صفحات 9-16
    مقدمه

    نارسی، شایع ترین ریسک فاکتور مرگ و میر نوزادی می باشد و عوامل خطر مادری مختلفی برای نارسی مطرح شده است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل خطر مادری زایمان زودرس انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی از سال 99-1390، وضعیت 981 مادر نوزادان نارس که در بخش نوزادان بیمارستان قایم (عج) مشهد بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مربوط به مطالعه از طریق چک لیست پژوهشگر ساخته در دو بخش طراحی گردید. بخش اول شامل اطلاعات فردی مادر (سن حاملگی، سن مادر، نوع زایمان، پاریتی، مشکلات مامایی مادر، بیماری های زمینه ای، عوارض بارداری، مشکلات جفت و پرده ها) و بخش دوم شامل اطلاعات مربوط به نوزاد (سن، نمره آپگار دقایق اول و پنجم) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های تی تست و کای دو انجام شد.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر، 187 مادر (6/19%) وضعیت طبیعی در بارداری و 765 مادر (4/80%) مشکلات بارداری داشتند. شایع ترین مشکل مادر در بررسی شرح حال، سابقه سقط (67 مورد، 82/6%)، مشکل جفت و بندناف پارگی زودرس کیسه آب (89 مورد، 07/9%)، عارضه بارداری، پره اکلامپسی (256 مورد، 09/26%) و بیماری زمینه ای مادر هیپرتانسیون (173 مورد، 63/17%) بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، بیماری های زمینه ای مادر به ترتیب شامل: عوارض حین بارداری، سابقه بد مامایی و مشکلات جفت و پرده ها از شایع ترین مشکلات مادران نوزادان نارس بود، لذا یک از راه های مهم کنترل زایمان نارس و مشکلات متعدد آنها پیشگیری، کنترل، تشخیص زودرس و درمان مناسب مشکلات و بیماری های مادر قبل و حین حاملگی و زایمان می باشد.

    کلیدواژگان: پارگی زودرس کیسه آب، عوارض بارداری، مشکلات مادری، نارسی، نوزادان
  • مهیار محمدی فرد، مهلا سالارفرد*، مرضیه سمیعیان صفحات 17-27
    مقدمه

    بیشتر زنان باردار نگران ناهنجاری های جنین و آزمایش های تشخیص آن هستند. برای کنترل اضطراب، روش های دارویی و غیر دارویی در بارداری در نظر گرفته شده است، اما هنوز راهبرد مناسب و ایده آلی برای کاهش اضطراب ناشی در بارداری و زایمان وجود ندارد، لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر رفلکسولوژی پا و طب فشاری نقطه H7 دست بر اضطراب زنان تحت آمنیوسنتز انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1399 بر روی 84 زن باردار کاندید آمنیوسنتز در مطب سونوگرافی در شهر بیرجند انجام شد. افراد به سه گروه رفلکسولوژی پا، طب فشاری نقطه H7 و کنترل تخصیص یافتند. در گروه های مداخله، رفلکسولوژی پا در شبکه خورشیدی و طب فشاری نقطه H7 دست یک بار 30 دقیقه قبل از عمل آمنیوسنتز توسط محقق انجام شد. همچنین در طول دوره انتظار آمنیوسنتز نیز رفلکسولوژی و طب فشاری توسط مادران انجام می گرفت. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه های دموگرافیک و بارداری و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر بود. پرسشنامه اشپیل برگر اضطراب آشکار قبل از مداخله، بلافاصله بعد و 10 روز از آمنیوسنتز و اضطراب پنهان قبل از مداخله و 10 روز بعد از آمنیوسنتز تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) و آزمون های آنووا، کای دو، آنالیز واریانس با آزمون تعقیبی بونفرونی و آزمون تی زوجی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    اضطراب آشکار بلافاصله و 10 روز بعد از آمنیوسنتز در افراد گروه های رفلکسولوژی پا و طب فشاری دست نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کمتر بود (001/0p<). میانگین نمره اضطراب آشکار 10 روز بعد از آمنیوسنتز نیز در گروه طب فشاری دست نسبت به رفلکسولوژی پا به طور معناداری کمتر بود (001/0p<). اضطراب پنهان 10 روز بعد از آمنیوسنتز در افراد گروه های رفلکسولوژی پا و طب فشاری دست نسبت به گروه کنترل و همچنین در گروه طب فشاری دست نسبت به رفلکسولوژی پا به طور معناداری کمتر بود (001/0p<).

    نتیجه گیری

    هر دو روش رفلکسولوژی پا و طب فشاری H7 به صورت جداگانه در کاهش اضطراب آمنیوسنتز موثر بودند، اما تاثیر روش طب فشاری نقطه H7 دست از رفلکسولوژی پا بیشتر بود.

    کلیدواژگان: آمنیوسنتز، رفلکسولوژی، طب فشاری
  • ژیلا آگاه، سید مهدی میرحمیدی*، محمد نعمت شاهی، سجاد ولی زاده اهل ایمانی صفحات 28-39
    مقدمه

    حدود 70% زنان باردار به کمردردهای دوران بارداری مبتلا می شوند. فرآیندهای فیزیولوژیکی که منجر به این درد می شوند، نامشخص هستند. با توجه به شیوع بالای این درد، مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل خطر مرتبط با ایجاد درد لگنی در دوران حاملگی در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان شهیدان مبینی شهر سبزوار انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مورد شاهدی در سال 1397 بر روی 120 زن باردار که 12 نفر (10%) آنها در سه ماه اول بارداری و 108 نفر (90%) در سه ماهه سوم بارداری بودند، در بیمارستان شهیدان مبینی سبزوار انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن به تایید رسید و چک لیست استاندارد استفاده شد. پرسشنامه شامل دو بخش مشخصات دموگرافیک نمونه ها و سوالات مرتبط با عوامل خطر و چک لیست نیز شامل نتیجه معاینات نمونه ها برای تعیین برخی عوامل خطر بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSTATA انجام شد.

    یافته ها

    در بین زنان باردار مبتلا به درد لگن، 4 نفر (10%) شلی لیگامانی خفیف، 3 نفر (5/7%) سابقه تروما به کمربند لگنی، 17 نفر (5/42%) سابقه کمردرد در حاملگی قبلی، 20 نفر (50%) سابقه کمردرد قبل از حاملگی و 10 نفر (25%) فعالیت جنسی نارضایت بخش را ذکر کردند. در این مطالعه بین رابطه جنسی نارضایت بخش (008/0=p)، سابقه کمردرد قبل از حاملگی (001/0=p) و یا در حاملگی قبلی (001/0=p) با درد لگن در دوره بارداری ارتباط آماری معنی داری وجود داشت، در حالی که بین محل سکونت، سیگاری بودن، شلی لیگامانی، شغل و سایر عوامل خطر مورد بررسی با درد لگن ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/0≤p).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه سابقه کمردرد در حاملگی قبلی، سابقه کمردرد قبل از حاملگی و همچنین فعالیت جنسی نارضایت بخش به عنوان عوامل خطر درد لگنی شناخته شدند. شناسایی این عوامل خطر می تواند در کنترل عوامل تشدید کننده درد لگنی در دوره بارداری و پیشگیری از محدودیت های حرکتی در زنان پس از زایمان، کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: بارداری، درد لگن، عوامل خطر
  • سهیلا آقاطاهری*، سیده زهرا علامه، محمدصالح جعفر پیشه صفحات 40-51
    مقدمه

    یکی از شایع ترین علل مرگ و میر مادران در جهان، خونریزی پس از زایمان است. تاکنون مطالعه ای در خصوص مقایسه تاثیر دو ماده آمبولیزان پلی وینیل الکل و ژل فوم بر الگوی قاعدگی پس از آمبولیزاسون شریان رحمی در ایران انجام نشده است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر بخشی و عوارض آمبولیزاسیون شریان رحمی در بیماران مبتلا به خونریزی پس از زایمان انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی در سال های 99-1398 بر روی 70 نفر از بیماران مبتلا به خونریزی دیررس پس از زایمان مراجعه کننده به مراکز آموزشی و درمانی اصفهان، بیمارستان های الزهراء (س) و خورشید اصفهان انجام گرفت. 30 نفر با ماده آمبولیزان ژل فوم و 40 نفر با ماده آمبولیزان پلی وینیل الکل تحت آمبولیزاسیون شریان رحمی قرار گرفتند. بیماران به مدت 6 ماه پیگیری شدند و الگوی قاعدگی و عوارض آمبولیزاسیون شریان رحمی در دو گروه مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های تی مستقل، کای دو و آزمون دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه میزان موفقیت بالینی 4/91% و میزان موفقیت فنی 100% بود. الگوی قاعدگی نرمال در مجموع دو گروه در سه ماهه اول 7/61% و پس از سه ماهه دوم 4/91% گزارش شد. الگوی قاعدگی پس از 6 ماه پیگیری بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (018/0=p). میزان عوارض کلی 3/13% بود که 8/10% سندرم پس از آمبولیزاسیون و 5/2% ایسکمی موضعی ناحیه تناسلی خارجی بود.

    نتیجه گیری

    آمبولیزاسیون شریان رحمی، یک روش موثر و ایمن جهت درمان زنان مبتلا به خونریزی دیررس پس از زایمان می باشد.

    کلیدواژگان: آمبولیزاسیون شریان رحمی، پلی وینیل الکل، خونریزی پس از زایمان، ژل فوم
  • آیناز بوستان، فواد فولادی، عباسعلی درستی، شهلا عباسی، میثا نقدی پور میرصادقی* صفحات 52-59
    مقدمه

    درد مدام پس از هیسترکتومی در جمعیت ایرانی نامشخص است و فاکتورهای مختلفی از جمله قومیت نیز در بروز آن دخیل هستند که سهم اثر آن در مناطق مختلف ایران بررسی نشده است؛ لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع و پیش بینی کننده های درد مداوم پس از هیسترکتومی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کوهورت آینده نگر در بازه زمانی فروردین سال 1398 تا اسفند سال 1399 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. 219 نفر از بیماران کاندید هیسترکتومی ابزارهای جمعیت شناختی، مقیاس دیداری درد حاد، مقیاس درجه بندی درد مداوم و افسردگی بک را تکمیل نمودند و در نهایت شیوع درد مداوم به کمک ابزار شدت درد در دوره پس از جراحی (NRS) و پیش بینی کننده های آن به کمک آزمون رگرسیون لوجستیک بررسی شدند. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    شیوع درد مداوم پس از جراحی در 35 نفر (98/15%) مشاهده شد؛ بر اساس نتایج رگرسیون لوجستیک، متغیر درد حاد در ساعت اول به اندازه (32/2-85/1) 11/2 برابر و جراحی به روش باز به اندازه (49/4-88/0) 24/3 برابر ریسک درد مداوم پس از جراحی را افزایش می دهند.

    نتیجه گیری

    روش لاپاراتومی هیسترکتومی و درد حاد بعد از عمل، به عنوان ریسک فاکتورهای مستقل بروز درد مداوم پس از جراحی هیسترکتومی هستند. شناسایی بیماران پرخطر قبل از جراحی، از جمله بیماران با حساسیت به درد، ممکن است فرصتی منحصر به فرد برای کاهش درد مداوم پس از جراحی ایجاد کند.

    کلیدواژگان: پیش بینی، درد مداوم، شیوع، هیسترکتومی
  • مصطفی زمرشیدی، نیره قمیان، مجید خادم رضائیان* صفحات 60-68
    مقدمه

    بر اساس اهداف توسعه هزاره، میزان مرگ و میر مادری می بایست تا سال 2030 به میزان دو سوم آن در سال 2010 کاهش داده شود (در ایران کمتر از 10 در یکصد هزار تولد زنده). با توجه به لزوم شناخت عوامل موثر در بروز مرگ و نجات مادران نزدیک به مرگ، مطالعه حاضر با هدف بررسی نسبت پیامد شدید مادری و عوامل مرتبط با آن انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی در سال 99-1398 در یک بیمارستان دانشگاهی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. زنان باردار و زنانی که در 42 روز اول پس از زایمان (دوره نفاس) دچار عارضه شدید شده که مادر را تا پای مرگ برده، ولی از آن موربیدیتی یا عارضه نجات یافته اند و مواردی که منجر به مرگ مادر شدند، به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. با استفاده از چک لیست تهیه شده توسط وزارت بهداشت، اطلاعات دموگرافیک، عوامل خطر، عوارض بارداری، نتیجه عوارض، استفاده از مداخلات حیاتی و بستری در ICU و سرانجام بارداری و مادر از پرونده بیمار استخراج گردید.

    یافته ها

    در کل یک سال، نسبت پیامد شدید مادری 26/50 در 1000 تولد زنده و نسبت مادران نزدیک به مرگ 60/45 در 1000 تولد زنده بود. شایع ترین عوامل خطر فشارخون بالا (22%) و خونریزی در بارداری فعلی (19%)، شایع ترین عارضه تهدیدکننده زندگی خونریزی شدید حین بارداری و پست پارتوم (32%) و پره اکلامپسی شدید (22%) بود. شایع ترین مداخله بحرانی مورد استفاده پذیرش در ICU (62%) و سپس استفاده از خون و فرآورده های آن (37%) بود. شایع ترین نارسایی ارگان اختلال تنفسی (29%) و اختلال خونی انعقادی (20%) بود. شایع ترین علت مرگ کووید-19 (30%) بود.

    نتیجه گیری

    فشارخون و خونریزی، مهم ترین عوامل خطر طی بارداری و همچنین مهم ترین عارضه تهدیدکننده زندگی در موارد نزدیک به مرگ مادر بودند. با اقدامات پیشگیری و درمانی مناسب و آموزش مادران و تیم پزشکی می توان از مرگ و میر این عوارض کاست.

    کلیدواژگان: تولد زنده، مادران نزدیک به مرگ، مرگ و میر مادری، ناخوشی مادری
  • الهه صادقی صاحب زاد، نجمه تهرانیان*، انوشیروان کاظم نژاد، محسن شریفی، فراز مجاب صفحات 69-74
    مقدمه

    عملکرد جنسی، بخشی از زندگی و رفتار انسانی و یک پدیده چندبعدی است که تحت تاثیر بسیاری از عوامل زیستی، روانی و اجتماعی قرار می گیرد. استرادیول از جمله هورمون هایی است که ارتباط مستقیم با سطح عملکرد جنسی دارد. همه گیری ویروس کرونا باعث استرس روانی و جسمی شدید شده که می تواند باعث کاهش عملکرد جنسی شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سطح استرادیول سرم و نمره استرس با عملکرد جنسی زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهدای یافت آباد (همزمان با شیوع ویروس کرونا) انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه همبستگی در سال 1400 بر روی 223 زن 35-18 ساله متاهل و مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان شهدا یافت آباد (همزمان با شیوع ویروس کرونا) انجام شد. زنان مراجعه کننده در فاز فولیکولر تحت خون گیری وریدی قرار گرفتند و سپس فرم مشخصات فردی (شامل اطلاعات فردی)، پرسشنامه عملکرد جنسی (FSFI) و پرسشنامه استرس داس را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، میانگین نمره کلی عملکرد جنسی با استرس همبستگی معکوس و معناداری داشت (983/0=r، 001/0>p)؛ به عبارتی هرچه میزان استرس بیشتر می شد، نمره عملکرد جنسی کاهش می یافت. همچنین بر اساس این آزمون، سطح استرادیول با عملکرد جنسی همبستگی مثبت داشت (001/0=p، 223/0-=r).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه، شرایط استرس زا از جمله همه گیری کرونا می تواند باعث کاهش سطح استرادیول سرم و کاهش نمره عملکرد جنسی گردد.

    کلیدواژگان: استرادیول، استرس، کووید 19، عملکرد جنسی
  • سمن سماواتی، فریده کاظمی، سودابه آقابابایی، فرزانه سلطانی* صفحات 75-85
    مقدمه

    در سالیان اخیر یوگا به عنوان یکی از روش های ایمن و اثربخش جهت ارتقاء سلامت جسمی و روانی زنان باردار مورد توجه محققین قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر یوگا بر ترس از زایمان و خودکارآمدی زایمان زنان نخست باردار انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی کنترل شده تصادفی در سال 1399 بر روی 70 زن نخست باردار مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر همدان انجام شد. مشارکت کنندگان قبل از ورود به مطالعه پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، نگرش نسبت به زایمان (با دامنه نمره 56-14) و خودکارآمدی زایمان (با دامنه نمرات 180-0) را تکمیل کردند و سپس به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. گروه مداخله 6 جلسه حضوری تمرینات یوگا را انجام داده و سپس هفته ای 3 بار این حرکات را در منزل انجام دادند. هفته 36 بارداری مجددا پرسشنامه ها توسط هر دو گروه تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Stata و آزمون های تی مستقل، کای دو، تست دقیق فیشر و آزمون آنالیز کوواریانس انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بعد از مداخله میانگین نمرات ترس از زایمان در گروه مداخله به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 40/4±94/27 و 40/4±11/38). در مقابل، بعد از مداخله میانگین نمرات خودکارآمدی زایمان در گروه مداخله به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 04/6±66/57 و 04/6±13/50) .

    نتیجه گیری

    انجام تمرینات یوگا در بارداری می تواند ترس از زایمان را در زنان نخست باردار کاهش داده و خودکارآمدی زایمان را در آنها افزایش دهد.

    کلیدواژگان: بارداری، ترس، خودکارآمدی، زایمان طبیعی، یوگا
  • مرضیه باقری نیا، گیتی ازگلی، لیلا محمدخانی شهری، بیتا اصغریان، سارا داییچین، نور سادات کریمان* صفحات 86-95
    مقدمه

    یایسگی، دوره ای فیزیولوژیک از زندگی زنان است که همراه با علایم یا عوارضی است که ممکن است نیاز به درمان داشته باشد. مطالعه حاضر به منظور تجمیع دانش موجود با هدف ارزیابی تاثیر رازیانه بر سلامت جنسی زنان یایسه انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مروری جهت یافتن مطالعات کارآزمایی بالینی که با هدف ارزیابی تاثیر گیاه رازیانه (خوراکی، استنشاقی یا به صورت واژینال) بر سلامت جنسی زنان یایسه استفاده شده باشد، پایگاه های اطلاعاتیThe Cochrane Library، Google scholar، ProQuest، Web of Sciences، SCOPUS، PubMed/Medline(NLM) در بازه زمانی 2021-2000 بدون محدودیت زبانی با کلید واژه های Menopause، fennel، Sexual life، Sexual function، Sexual Satisfaction و مترادف های مربوطه مورد جستجو قرار گرفت. پیامد اولیه ارزیابی سلامت جنسی در زنان یایسه بود. مطالعاتی وارد شدند که متن کامل آنها به صورت فارسی یا انگلیسی بود. جهت ارزیابی کیفیت مقالات از چک لیست کوکران استفاده شد.

    یافته ها

    در این مطالعه مروری 7 مطالعه مطابق با معیارهای ورود، با 570 زن یایسه وارد شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، در 6 مطالعه تاثیر مثبت استفاده از رازیانه در اشکال مختلف استنشاقی، خوراکی و واژینال به تنهایی یا در ترکیب با سایر داروهای گیاهی بر سلامت جنسی زنان یایسه گزارش شد. تنها در یک مطالعه که با داروی سیتالوپرام مقایسه شده بود، نسبت به این دارو برای رازیانه تاثیری گزارش نشده بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد رازیانه داروی موثر بر سلامت جنسی زنان یایسه است. در مطالعات آینده بر روی رازیانه، پیشنهاد می شود که ارزیابی عوارض و هزینه اثربخشی ها مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رازیانه، سلامت جنسی، فیتواستروژن، یائسگی
  • سیده نفیسه طباطبایی، محمدمهدی حیدری* صفحات 96-112
    مقدمه

    یکی از شایع ترین دلایل ناباروری مردان، ناهنجاری واریوکسل است. مردان با سابقه خانوادگی واریکوسل بیشتر در معرض خطر ابتلاء به این ناهنجاری ها هستند. در نتیجه عوامل ژنتیکی و مولکولی ممکن است در بیماری زایی واریکوسل، مرتبط با ناباروری نقش مهمی ایفا کنند. لذا مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی ژن های کاندید و مکانیسم های مولکولی آنها و نقش ژنتیک در ابتلاء یا تشدید آن در واریکوسل انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه جهت یافتن مقالات مرتبط، پایگاه های اطلاعاتی لاتین (PubMed، Google Scholar) و فارسی (SID و Magiran) بدون محدودیت زمانی و با استفاده از کلمات کلیدی Varicocele،Male Infertility و Gene در بازه زمانی 4 ساله مورد جستجو قرار گرفتند.

    یافته ها

    جهش یا پلی مورفیسم های ژن های کاندید احتمالی از جمله NOS3، hoGG1، TNP1,2، GST، POLG، P53، MTHFR ACP1 اثرات متفاوتی بر اسپرم، اسپرماتوژنز و در کل واریکوسل دارند.

    نتیجه گیری

    تاکنون چندین ژن به عنوان کاندیدهای احتمالی برای وقوع و پیشرفت واریکوسل در جمعیت های گوناگون جهان مورد بررسی قرار گرفته است که هرکدام اثرات متنوعی بر پاتوفیزیولوژی واریکوسل نشان داده است. بنابراین صحیح یا غلط بودن فرضیه (تاثیر ژنتیک بر واریکوسل) به دلیل نداشتن هماهنگی شواهد و اختلاف نظر هنوز مشخص نیست.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، ژن، ناباروری مردان، واریکوسل
  • مهسا اکبری عریانی*، زهرا نیک فرجام صفحات 113-118
    مقدمه

    بروز تومور فیلودس بدخیم همزمان با کارسینوم داکتال مهاجم در یک توده پستانی یک تشخیص بسیار نادر می باشد. در این مطالعه یک مورد بروز همزمان کارسینوم داکتال مهاجم و تومور فیلودس بدخیم در یک توده پستانی گزارش می شود.

    معرفی بیمار

    بیمار خانمی 39 ساله بود که به علت لمس یک توده در سمت چپ پستان مراجعه کرده بود. در سونوگرافی درخواست شده، تصویر توده هیپواکو هتروژن با مارژین نامنظم با ابعاد 24×17×30 میلی متر رویت شد. بیمار در نهایت کاندید جراحی حذف کامل پستان و غدد لنفاوی زیر بغل شد. در این بیمار در بررسی میکروسکوپی، علاوه بر جزء کارسینوم داکتال مهاجم در تومور، جزء فیلودس بدخیم به طور همزمان در تومور تشخیص داده شد که از طریق بررسی ایمنوهیستوشیمی نیز تایید گردید. در بررسی ایمنوهیستوشیمی، مارکرهای ER، PR و HER2 در جزء کارسینومی منفی بودند. همچنین در جزء استرومال فیلودس، مارکر CK منفی و KI67 بالا و در حد 35% بود. در بررسی غدد  لنفاوی زیربغل، درگیری 1 لنف نود از 7 لنف نود توسط جزء کارسینومی وجود داشت. جهت بیمار شیمی درمانی ادجوانت شامل 4 دوره داروی دوکسوروبیسین و سیکلوسفامید هر 2 هفته و سپس 4 دوره داروی پکلی تاکسول هر 2 هفته و سپس رادیوتراپی ادجوانت انجام و بعد از پیگیری به مدت 20 ماه، بیمار زنده و بدون شواهد بازگشت بیماری بود.

    نتیجه گیری

    با وجود اینکه بروز همزمان فیلودس بدخیم و کارسینوم داکتال پستان بسیار نادر می باشد، اما در صورت نمای میکروسکوپیک غیرعادی در کارسینومای پستان با توجه به اهمیت از نظر تشخیص و درمان، باید حضور همزمان سایر نیوپلاسم های پستان همچون تومور فیلودس را مدنظر قرار داد.

    کلیدواژگان: تومور فیلودس، سرطان پستان، کارسینوم داکتال مهاجم
  • مروارید ایرانی، سیده عادله رحمانیان*، ملیحه محمودی نیا، مرجانه فرازستانیان صفحات 119-124
    مقدمه

    تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) یک روش کمک باروری جهت ورود یک اسپرم به داخل تخمک است. در این مطالعه یک مورد بارداری مولار کامل به دنبال انتقال دو جنین فریز حاصل از ICSI گزارش شد.

    گزارش مورد

    بیمار خانم 36 ساله با بارداری 5 هفته به دنبال انتقال دو جنین بود که در دی ماه 1398 با شکایت خونریزی واژینال شدید به مرکز ناباروری ارمغان مشهد مراجعه کرد. در سونوگرافی 6 هفته، دو ساک حاملگی، یکی حاوی جنین زنده و دیگری ساک حجیم و پوچ یافت شد. همزمان تیتراژ بتا بالاتر از 40 هزار واحد بود، بنابراین برای بیمار احتمال حاملگی دوقلویی مطرح شد. لکه بینی بیمار 2 هفته ادامه پیدا کرد. طبق بررسی ها، تیتراژ بتا بالای 100 هزار واحد بود و حاملگی مولار همراه با سقط فراموش شده در سونوگرافی گزارش شد، لذا بیمار با تشخیص بارداری دوقلویی با مول هیداتیفرم کامل تحت کورتاژ ساکشن قرار گرفت. بررسی بافت شناسی، تشخیص مول هیداتیفرم کامل را تایید نمود.

    نتیجه گیری

    مول کامل هیداتیفرم می تواند به دنبال ICSIاتفاق بیفتد و این روش نمی تواند بروز حاملگی مولار را محدود کند، بنابراین در بارداری های به دنبال ICSI که با خونریزی، ساک حاملگی بزرگ و سطح بالای بتا همراه هستند، باید مول کامل هیداتیفرم مد نظر باشد.

    کلیدواژگان: تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم، حاملگی دوقلویی، مول هیداتیفرم کامل
|
  • Zohre Yousefi Roodsari, Nourieh Sharifi Sistani, Malihe Hasanzadeh Mofrad, Negar Morrovatdar, Elaheh Saeedi *, Mahya Labafchi Pages 1-8
    Introduction

    One of the most important causes of cancer death in women is cervical cancer. Early detection of precursors or early stage disease is possible using low-cost and available screening approaches, and this is associated with a reduction in patients' mortality. This study was performed with aim to compare colposcopic findings and histological findings in colposcopic cervical biopsy specimens.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in 2016-2017 on 200 patients referred to the gynecology and oncology clinic of Ghaem Hospital in Mashhad with colposcopic indications. These indications included abnormal Pop smear, post coital bleeding, abnormal appearance of cervix and vagina on examination, and existence of high-risk HPV virus in tests. If there was a history of abnormal Pap smear or biopsy due to suspected cervical lesions, the subjects were excluded from the study. Initially, the cause of colposcopy, Pap smear and HPV status were extracted using the information in the file. In the next stage, under the supervision of two gynecologists with oncology fellowship, colposcopy was performed and the findings during colposcopy were recorded. Finally, the data were analyzed with the pathological report. Data were analyzed by SPSS software (version 23).

    Results

    Physician diagnosis at the end of colposcopy was abnormal in 162 patients (81.5%). As a result of colposcopic pathology, the results showed abnormal pathology in 120 patients (60%). The most common pathologies reported were CIN1 (87.4%), CIN2 (9.2%), and CIN3 (2.3%), respectively. There was a correlation between the colposcopic result and the pathological result in 21% of patients (n=42). The sensitivity of colposcopy compared to the pathological result was 89% and its specificity was 30%. The positive and negative predictive value of colposcopy was 65% and 64% compared to the pathological result.

    Conclusion

    Colposcopy has an acceptable sensitivity in the diagnosis of cervical pathological lesions, but has a low specificity. Therefore, this screening / diagnostic test can be used in one of the multi-stage screening stages (after the initial screening with Pap smear) and if there are any abnormalities during the colposcopy, biopsy be performed.

    Keywords: Biopsy, Cervical Cancer, Colposcopy, Histology Pap smear
  • Hassan Boskabadi, Maryam Zakerihamidi * Pages 9-16
    Introduction

    Prematurity is the most common risk factor for neonatal mortality, and various maternal risk factors have been identified for prematurity. Therefore, this study was conducted with aim to investigate the maternal risk factors for preterm delivery.

    Methods

    In this cross-sectional study from 2011 to 2020, the status of 981 mothers of premature infants who were admitted to the neonatal ward in Ghaem Hospital of Mashhad was examined. The information related to the study was designed through a researcher-made checklist in two sections. The first part included personal information about the mother (gestational age, maternal age, type of delivery, parity, maternal midwifery problems, underlying diseases, pregnancy complications, placental and membranes problems), the second part included information about the infant (age, first and fifth minutes Apgar score). Data were analyzed using SPSS software (version 22) and T-Test and Chi-square tests.

    Results

    In the present study, 187 mothers (19.6%) had normal pregnancy status and 765 mothers (80.4%) had pregnancy problems. The most common maternal problems in the history was abortion (67 cases, 6.82%), placenta and umbilical cord was premature rupture of membranes (89 cases, 9.07%), complication of pregnancy was preeclampsia (256 cases, 26.09) and the underlying disease was hypertension (173 cases, 17.63%).

    Conclusion

    The results of this study showed that the most common problems for mothers of premature infants were maternal underlying diseases including complications of pregnancy, poor history of midwifery and placental and membranes problems. Therefore, one of the most important ways to control premature birth and its various problems is prevention, control, early diagnosis and appropriate treatment of problems and diseases of the mother before and during pregnancy and childbirth.

    Keywords: Maternal problems, Neonates, Pregnancy complications, Premature rupture of membranes, Prematurity
  • Mahyar Mohammadifard, Mahla Salarfard *, Marzieh Samieean Pages 17-27
    Introduction

    Most pregnant women are concerned about fetal abnormalities and screening tests. Pharmacological and non-pharmacological methods are used to control anxiety in pregnancy. But, there is still no suitable and ideal strategy to reduce anxiety in pregnancy and childbirth. Therefore, this study was performed with aim to compare the effect of foot reflexology and H7 point acupressure on anxiety in women undergoing amniocentesis.

    Methods

    This clinical trial study was performed in 2020on 84 pregnant women candidates for amniocentesis in sonography clinic in Birjand. Individuals were assigned to three groups: foot reflexology, H7 point acupressure and control. In the intervention groups, foot reflexology in the solar plexus and H7 point acupressure were performed by the researcher once 30 minutes before amniocentesis. Reflexology and acupressure were also performed by mothers during the waiting period for amniocentesis. The control group did not receive any intervention. Data collection tools were demographic and pregnancy questionnaires and Spielberger State Anxiety Scale. The Spielberger state questionnaire was completed before the intervention, immediately after and 10 days after amniocentesis and trait anxiety before the intervention and ten days after amniocentesis. Data were analyzed using SPSS software (version 16) and ANOVA, chi-square, analysis of variance with Bonferroni post hoc test and paired t-test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The results showed that state anxiety immediately and 10 days after amniocentesis was significantly lower in the subjects of foot reflexology and acupressure than in the control group (p <0.001). The mean anxiety score at 10 days after amniocentesis was significantly lower in the acupressure group than in the foot reflexology (p <0.001). Trait anxiety 10 days after amniocentesis was significantly lower in the groups of foot reflexology and hand acupressure than in the control group and also in the group of hand acupressure compared to foot reflexology (p <0.001).

    Conclusion

    Both foot reflexology and H7 acupressure were effective in reducing amniocentesis anxiety separately, but the effect of H7 point acupressure was greater than that of foot reflexology.

    Keywords: Acupressure, Amniocentesis, Reflexology
  • Jila Agah, Seyyed Mehdi Mir Mohammadi *, Mohammad Nemat Shahi, Sajjad Valizadeh Ahlimani Pages 28-39
    Introduction

    About 70&% of women suffer of pelvic pain during pregnancy. The physiological processes characterizing this clinical entity remain obscure. Given the high prevalence of this pain, this study was performed aimed to investigate the risk factors associated with pelvic pain during pregnancy in pregnant women referred to Shahidan Mobini Hospital in Sabzevar.

    Methods

    This case-control study was done in 2018 on 120 pregnant women, of which 12 (10%) were at first trimester of pregnancy and 108 (90%) were at third trimester of pregnancy, in Shahidan Mobini Sabzevar Hospital. A researcher-made questionnaire that its validity and reliability were confirmed and standard checklist were used for data collection. The questionnaire consisted of two parts: demographic characteristics of the samples and questions related to the risk factors, and the checklist included the results of the samples' examinations to determine some risk factors. Data were analyzed using STATA software.

    Results

    Among pregnant women with pelvic pain, 4 (10%) reported mild ligamentous looseness, 3 (7.5%) had a history of pelvic girdle trauma, 17 (43.1%) had a history of low back pain in previous pregnancy, 20 (50%) had a history of low back pain before pregnancy and 10 (25%) had unsatisfactory sexual activity. Results showed that there was a significant relationship between unsatisfactory sexual relations (P=0.008), history of low back pain before pregnancy (P=0.001) or in previous pregnancy (P=0.001) or pelvic pain during pregnancy. However, there was no significant relationship between pelvic pain and place of residence, smoking, ligamentous looseness, occupation and other risk factors (P≥0.05).

    Conclusion

    In this study, history of low back pain in previous pregnancy, history of low back pain before pregnancy, and unsatisfactory sexual activity were identified as risk factors for pelvic pain. Identification of these risk factors can be helpful in controlling the factors exacerbating pelvic pain during pregnancy and preventing movement restrictions in postpartum women.

    Keywords: Pelvic Pain, pregnancy, Risk Factor
  • Soheila Aghataheri *, Seyyedeh Zahra Allameh, Mohamad Saleh Jaafarpisheh Pages 40-51
    Introduction

    One of the most common causes of maternal death worldwide is postpartum hemorrhage (PPH). So far, no study has been performed in Iran to compare the effects of polyvinyl alcohol and foam gel embolizers on menstrual pattern after uterine artery embolization. Therefore, this study was performed with aim to evaluate the efficacy and complications of uterine artery embolization (UAE) in patients with late PPH.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed on 70 patients with late postpartum hemorrhage referred to the Isfahan Educational and Medical Centers, Al-Zahra and Khorshid hospitals in 2019-2020. In this study, 30 patients with foam gel embolizer and 40 patients with polyvinyl alcohol embolizer underwent uterine artery embolization. Patients were followed for 6 months; menstrual pattern and complications of UAE were compared in the two groups. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 22) and Independent t-test, Chi-square and Fisher's exact test.  P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    In this study, the clinical success rate was 91.4% and the technical success rate was 100%. The pattern of normal menstruation in the two groups after first three months was 61.7% and after the second three months was 91.4%. There was no significant difference between the two groups after six months of follow-up (p =0.18). The overall complication rate was 13.3%, of which 10.8% was post-embolization syndrome and 2.5% was local ischemia of the external genitalia.

    Conclusion

    UAE is an effective and safe method for treatment of women with late PPH.

    Keywords: Gelfoam, Polyvinyl alcohol, Postpartum hemorrhage (PPH), Uterine artery embolization (UAE)
  • Aynaz Boostan, Foad Fouladi, Abasali Dorosti, Shahla Abbasi, Misa Naghdipour Mirsadeghi * Pages 52-59
    Introduction

    Persistent pain after hysterectomy is unknown in the Iranian population and various factors, including ethnicity, are involved in its occurrence, the effect of which has not been studied in different parts of Iran; therefore, this study was performed with aim to evaluate the prevalence and predictors of persistent pain after hysterectomy.

    Methods

    This prospective cohort study was performed during April 2019 to March 2020 in the hospitals affiliated to Tabriz University of Medical Sciences. A total of 219 patients who were candidates for hysterectomy completed demographic tools, acute pain visual scale, persistent pain rating scale (NRS) and Beck depression. Finally, the prevalence of persistent pain after surgery was assessed using NRS and its predictors using logistic regression test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Prevalence of persistent pain after surgery was observed in 35 patients (15.98%).Based on the results of logistic regression, the variable of acute pain in the first hour as 2.11 times (1.85-2.32) and open surgery as 3.24 times (3.88-4.49) increases the risk of persistent postoperative pain.

    Conclusion

    Hysterectomy laparotomy and acute postoperative pain are independent risk factors for persistent pain after hysterectomy. Identifying high-risk patients before surgery, including patients with pain sensitivity, may provide a unique opportunity to reduce persistent postoperative pain.

    Keywords: Hysterectomy, Persistent pain, Prediction, Prevalence
  • Mostafa Zemorshidi, Nayereh Ghomian, Majid Khadem-Rezaiyan * Pages 60-68
    Introduction

    Based on the Millennium Development Goals, the maternal mortality rate should be reduced by two-thirds of 2010 until 2030 (in Iran below 10 per 100,000 live births). Since it is necessary to identify the risk factors of death and survive the near death mothers, this study was performed with aim to evaluate the ratio of severe maternal outcome and its related factors.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in an academic hospital of Mashhad in 2019-2020. Pregnant women and women who in the first 42 days after delivery (puerperium) suffered from a severe complication but survived, and also cases that led to maternal death entered the study by census method. Using a checklist of the Ministry of Health organization, demographic data, risk factors, pregnancy complications, outcome of complications, vital interventions and ICU admission and outcomes of pregnancy and mother were extracted from the patient's file.

    Results

    During one year, severe maternal outcome ratio was 50.26 per 1000 live births and near death mothers ratio was 45.60 per 1000 live births. The most common risk factors were hypertension (22%) and bleeding in the current pregnancy (19%), and the most common life-threatening complications were severe bleeding during pregnancy and postpartum (32%), and severe preeclampsia (22%). The most common critical intervention used was ICU admission (62%) and blood/blood products transfusion (37%). The most common organ failure was respiratory disorders (29%) and coagulopathy (20%). The most common cause of death was COVID-19 (30%).

    Conclusion

    Hypertension and bleeding are the most important risk factors during pregnancy and the most important life-threatening complications in cases of near death mothers. With proper prevention and treatment measures and education of mothers and medical team, the mortality due to these complications can be reduced.

    Keywords: Live birth, Maternal Morbidity, Maternal mortality, Near death mothers
  • Elahe Sadeghi Sahebzad, Najmeh Tehranian *, Anooshiravan Kazemnezhad, Mohsen Sharifi, Faraz Mojab Pages 69-74
    Introduction

    Sexual function is a part of human life and behavior and is a multidimensional phenomenon that is influenced by a variety of biological, psychological, and social factors. Estradiol is the hormone which is directly related to the level of sexual function. Prevalence of Covid 19 virus causes severe mental and physical stress which may result in reduced sexual function. This study was performed aimed to determine the association between serum estradiol levels and stress score with sexual function in women referred to Shohadaye Yaftabad Hospital (simultaneously with the outbreak of coronavirus).

    Methods

    This correlational study was performed in 2021 on 223 pregnant women aged 18-35 years referred to the gynecology clinic of Shohadaye Yaftabad Hospital (simultaneously with the outbreak of coronavirus). The women underwent venous blood sampling in the follicular phase and then completed the demographic characteristics (including personal information), the Sexual Function Index (FSFI), and the DOS Stress Questionnaire. Data were analyzed using SPSS software (version 21) and Pearson correlation test and one-way analysis of variance. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    According to the Pearson correlation test, the mean of the total score of sexual function had a significant inverse correlation with stress (p <0.001, r =0.983). In other words, the more stress reduced the score of sexual function. Also, based on this test, estradiol levels have a positive correlation with sexual function (p =0.001, r = -0.223).

    Conclusion

    According to this research, the stressful conditions including the coronavirus pandemic resulted in reduction of sexual function and estradiol levels.

    Keywords: COVID 19, Estradiol, Sexual function, stress
  • Saman Samavati, Farideh Kazemi, Soodabeh Aghababaei, Farzaneh Soltani * Pages 75-85
    Introduction

    In the recent years, yoga has been considered by researchers as a safe and effective method in promoting the physical and mental health of pregnant women. This study was conducted with aim to determine the effect of yoga on the fear of childbirth and childbirth self-efficacy in primigravida women.

    Methods

    This randomized controlled trial study was performed on 70 primigravid women referred to the comprehensive health centers of Hamadan in 2020. Participants completed the demographic information questionnaire, the Childbirth Attitude Questionnaire (CAQ), and the Childbirth Self-efficacy Inventory (CBSEI), and then were randomly assigned to the control and intervention groups. Women in the intervention group performed 6 sessions of yoga exercises, and then they performed these exercises at home three times a week. The questionnaires were again completed by both groups at 36 weeks of gestational age. Data were analyzed using Stata software and Independent t-test, Chi-square, Fisher's exact test and analysis of covariance. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The fear of childbirth scores in the intervention group was lower than the control group after the intervention (27.94±4.40 and 38.11±4.40, respectively). In contrast, the childbirth self-efficacy score in the intervention group was higher than the control group after the intervention (57.66±4.40 and 50.13±4.40, respectively).

    Conclusion

    Performing yoga exercises can reduce the fear of childbirth and increase the self-efficacy of childbirth in primigravid women.

    Keywords: fear, Natural Childbirth, pregnancy, Self-efficacy, Yoga
  • Marzieh Bagherinia, Giti Ozgoli, Leila Mohamadkhani Shahri, Bita Asgharian, Sara Daeichin, Nourossadat Kariman * Pages 86-95
    Introduction

    Menopause is a physiological period in a woman's life that is accompanied by symptoms or complications which may need treatment. This study was conducted with aim to consolidate the existing knowledge to evaluate the effect of fennel on sexual health of postmenopausal women.

    Methods

    In this review study, to find the clinical trial studies which evaluated the effect of fennel (oral, inhaled or vaginal) on sexual health of postmenopausal women, the databases of PubMed/Medline(NLM), SCOPUS, Web of Sciences, ProQuest, The Cochrane library, and Google scholar were searched from 2000 to 2021 with no language restrictions with the keywords of "Sexual Satisfaction", "Sexual function", "Sexual life", "fennel", "Menopause" and related terms. The primary outcome was evaluation of sexual health in postmenopausal women. Studies which their full text was in Persian or English entered the study. The Cochran checklist was used to assess the quality of studies.

    Results

    Seven studies with 570 postmenopausal women included in this review according to inclusion criteria. Based on the results, the positive effect of fennel in various forms of inhaled, oral and vaginal alone or in combination with other herbal medicines on the sexual health of postmenopausal women has been reported in six studies. Only one study comparing it with citalopram found no effect of fennel.

    Conclusion

    It seems that fennel is a drug which affects sexual health in postmenopausal women. In future studies on fennel, it is suggested that the evaluation of side effects and cost-effectiveness be considered.

    Keywords: Fennel, Menopause, Phytoestrogens, Sexual health
  • Seyede Nafiseh Tabatabaei, Mohammad Mehdi Heidari * Pages 96-112
    Introduction

    One of the most common causes of male infertility is Varicocele abnormality. Men with a family history of varicocele are at higher risk for these disorders. As a result, genetic and molecular factors may play an important role in the pathogenesis of varicocele associated with infertility. Therefore, this review study was performed with aim to investigate the role of candidate genes and their molecular mechanisms and the role of genetics in the development or exacerbation of varicocele.

    Methods

    In this review article, to find the related studies, the Latin (PubMed, Google Scholar) and Persian (SID and Magiran) databases were searched without time limitation in a period of 4 years using the keywords of "Varicocele, Male Infertility and Gene".

    Results

    Mutations or polymorphisms of probable candidate genes including GST, TNP1,2, hoGG1, NOS3, MTHFR ACP1, P53 and POLG have different effects on sperm, spermatogenesis and varicocele in general.

    Conclusion

    So far, several genes have been investigated as possible candidates for the occurrence and progression of varicocele in different populations of the world, each of which has shown various effects on the pathophysiology of varicocele. Therefore, the correctness or wrongness of the hypothesis (the effect of genetics on varicocele) is still unclear due to the lack of coordination of evidence.
     

    Keywords: Gene, Male Infertility, Single Nucleotid Polymorphism, Varicocele
  • Mahsa Akbari Oryani *, Zahra Nikfarjam Pages 113-118
    Introduction

    Coexistence of malignant phyllodes tumor and invasive ductal carcinoma in a breast lesion is a very rare medical condition. In this study, a case of coexistence of invasive ductal carcinoma and malignant phyllodes tumor in a single breast mass was reported.

    Case presentation

    The patient was a 39-year-old woman with a mass in left breast. On the requested ultrasound, the image of a heterogeneous hypovaco mass with an irregular margin with size of 30 × 17 × 24 mm was seen. The patient was candidate for complete removal of the breast and axillary lymph nodes. In the histologic evaluation, an invasive ductal carcinoma with malignant phyllodes component was diagnosed which was confirmed by immunohistochemistry. In immunohistochemical study, ER, PR, HER2 were negative in carcinomatous component and CK was negative in phyllodes stromal component, also KI67 index was 35%. In the evaluation of axillary lymph nodes, one out of 7 lymph nodes involved by invasive ductal carcinoma. The patient was referred for adjuvant chemotherapy using four cycles of doxorubicin, cyclophosphamide every two weeks, and four cycles of paclitaxel every two weeks and then adjuvant radiotherapy. In 20 month follow-up, she was alive with no evidence of disease recurrence.

    Conclusion

    Although coexistence of malignant phyllodes and invasive ductal carcinoma of the breast is very rare, but in breast carcinoma with abnormal microscopic findings, due to the diagnostic and therapeutic importance, the concurrent presence of other breast neoplasms such as phyllodes tumor should be considered.

    Keywords: Breast Cancer, invasive ductal carcinoma, Phyllodes Tumor
  • Morvarid Irani, Seyyedeh Adeleh Rahmanian *, Malihe Mahmoodiniya, Marjaneh Farazestanian Pages 119-124
    Introduction

    Intracytoplasmic sperm injection (ICSI) is an assisted reproductive technique for entering a sperm into the oocyte. In this study, a case of complete molar pregnancy which occurred following two frozen- embryo subsequent to ICSI was reported.

    Case report

    The patient was a 36 years pregnant woman with 5 weeks' gestation following the transfer of two embryos who referred to Armaghan Infertility Center in Mashhad in January 2020 complaining of severe vaginal bleeding. The 6 weeks ultrasonography found two gestational sacs, one with viable fetus and one massive and empty. At this time, β-hCG value was 40,000 IU/ml. Therefore, twin pregnancy was identified. Spotting continued for two weeks. B-hCG value was >100,000 IU/ml and ultrasound showed molar pregnancy and missed abortion. Therefore, with diagnosis of twin pregnancy with complete hydatidiform mole, the patient underwent suction curettage. Histological examination confirmed the diagnosis of complete hydatidiform mole.

    Conclusion

    Complete hydatidiform mole may happen after ICSI and this method cannot eliminate the incidence of molar pregnancy. Therefore, complete hydatidiform mole should be considered in pregnancy following ICSI which is associated with vaginal bleeding, large gestational sac and high serum β-hCG.

    Keywords: Complete Hydatidiform mole, Intracytoplasmic sperm injection, Twin pregnancy