فهرست مطالب

فصلنامه پوست و زیبایی
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 49، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • منصور نصیری کاشانی* صفحات 1-2
  • آذین آیت الهی، ترانه یزدان پرست*، سامان احمدنصرالهی، مهسا فتاحی، مهدیه امام بخش، علیرضا فیروز صفحات 3-13
    زمینه و هدف

    ریزش مو یکی از درگیری ها و مشکلات رایج بین بیماری های مرتبط با پوست و مو است. ریزش مو ممکن است منجربه اضطراب، افسردگی، کاهش عزت نفس و نارضایتی از ظاهر گردد.

    روش اجرا

    بیماران با ریزش موی آندروژنتیک، درصورت داشتن شرایط، وارد مطالعه شدند. سپس این افراد به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. از شرکت کنندگان در تحقیق خواسته شد طبق پروتکل درمانی (روزی دو بار) به طور تصادفی محلول والپروییک اسید 3/8% یا محلول ماینوکسیدیل 5% را روی موضع دچار ریزش استعمال نمایند. بررسی موها در شروع مطالعه و 2 ماه بعد از درمان با استفاده از دستگاه FotoFinder_trichoscale صورت گرفت.

    یافته ها

    2 ماه بعد از درمان در گروه والپروییک اسید در مقایسه با قبل از درمان، شاخص anagen hair count (02/0P=)، شاخص general hair count (03/0P=) و شاخص terminal hair count (012/0P=) تغییر معنی دار نشان دادند، درحالی که شاخص telogen hair count (059/0P=) و vellus hair count (097/0P=) تغییر معنی داری نشان نداد. این تغییرات در گروه مانوکسیدیل بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    محلول والپروییک اسید 3/8 درصد می تواند در افزایش تعداد مو و کاهش درصد موهای تلوژن اثرات مثبتی نشان دهد. به علت مکانیسم تاخیری والپروییک اسید، طول مدت درمان با این ترکیب می بایست بیشتر از ماینوکسیدیل به عنوان کنترل مثبت درنظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: والپروئیک اسید، ریزش موی آندروژنتیک، محلول موضعی، الگوی ریزش موی مردانه
  • سیده صبا شریف زاده، انسیه لطفعلی*، نارگل نوین، شایان نوروزی، فریناز عزیزی صفحات 14-20
    زمینه و هدف

    لیکن پلان دهانی یک بیماری ایمونوپاتولوژی پوستی مخاطی مزمن است که به طور شایع مخاط دهان را درگیر می کند. ازطرفی کاندیدا آلبیکنس شایع ترین پاتوژن مرتبط با کاندیدیازیس دهانی است. هدف این مطالعه تعیین اثر طول موج لیزر کم توان 810 نانومتر به عنوان کمکی در درمان کاندیدا آلبیکنس مقاوم به نیستاتین در بیماران لیکن پلان دهان است.

    روش اجرا

    در این مطالعه 5 ایزوله ک.آلبیکنس مقاوم به نیستاتین و یک گونه ک.آلبیکنس استاندارد آزمایش شدند. تست حساسیت دارویی براساس CLSI- M27-A3 انجام شد و نشان داد که این ایزوله ها به نیستاتین مقاوم بودند. سوسپانسیون قارچی با رقت 5/0 مک فارلند در مواجهه با لیزر دایود با طول موج 810 نانومتر و انرژی دانسیته j/cm238/20 با زمان 20 ثانیه قرار گرفت. برای هر گروه نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) ثبت گردید.

    یافته ها

    طول موج لیزر باعث کاهش معنی دار کلونی ک.آلبیکنس مقاوم به نیستاتین شد (001/0P<). میزان MIC بعد از مواجهه با لیزر کاهش معناداری پیدا نکرد.

    نتیجه گیری

    تابش لیزر باعث کاهش تعداد کلونی های ک.آلبیکنس مقاوم به نیستاتین می شود؛ اما این تاثیر لزوما در میزان MIC تغییری ایجاد نمی کند. دندان پزشکان دقت کنند در موارد مواجهه با گونه های مقاوم به درمان کاندیدا، لیزر دایود کم توان با طول موج 810 نانومتر می تواند در کاهش کلونی ها و پاسخ دهی بهتر به درمان استاندارد نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، کاندیدا آلبیکنس، مقاومت دارویی، لیزر
  • پدرام نورمحمدپور*، امیرهوشنگ احسانی، ایفا اعتصامی، امین رحمانی صفحات 21-28
    زمینه و هدف

    صدمات پوستی با علل مختلف، احتمال منتهی شدن به شکایت قضایی دارند. قبل از اظهارنظر کمیسیون تخصصی پزشکی قانونی، شاکیان به مراجع تخصصی مانند بیمارستان رازی ارجاع داده می شوند. بررسی حاضر به مطالعه دموگرافیک شکایات بیماران در بدو ارجاع و تشخیص اولیه در یک دوره 6 ماهه پرداخته است.

    روش اجرا

    در این مطالعه گذشته نگر، بیماران ارجاعی از پزشکی قانونی در شش ماهه دوم سال 1397 برای ویزیت اولیه، مورد بررسی قرار گرفتند. شکایت بیمار در بدو مراجعه و تشخیص بالینی مطرح شده، در معاینه اولیه ثبت گردید.

    یافته ها

    در کل تعداد 220 بیمار شامل 176 زن (80%) و 44 مرد (20%) با میانگین سنی 8/34 سال بررسی شدند. 42 شکایت مختلف ازجمله کنده شدن تروماتیک موها با 91 مورد (4/41%) شایع ترین مورد و بعد از آن صدمات ناشی از لیزر موی زاید با 32 مورد (6/14%) و تزریق فیلر با 16 مورد (3/7%) مستند گردید. اسکار ناشی از تروما، واکنش به مواد شیمیایی در حین کار یا برخورد تصادفی، صدمات نادر ناشی از اقدامات درمانی و حتی در مواردی شکایت به خاطر پدیکولوز (آلودگی محل اقامت) یا زوستر (شکایت از وضعیت نگهداری در مرکز درمانی) و غیره به صورت موردی دیده شد.

    نتیجه گیری

    کنده شدن تروماتیک موها (عمدتا در اثر نزاع) شایع ترین شکایت بود. آگاهی از موارد دیگر می تواند به گسترش افق دید پزشکان درخصوص طیف وسیع شکایات قابل طرح و اصلاح روند برخی اقدامات درمانی منجر گردد.

    کلیدواژگان: دموگرافیک، پوست، شکایات پزشکی، پزشکی قانونی
  • هوشنگ نعمتی*، مظفر خزاعی، مهری ناظری، مریم بزرگی صفحات 29-39
    زمینه و هدف

    پسوریازیس یک بیماری التهابی پوستی مزمن، تحت تاثیر فاکتورهای ژنتیکی و مبتنی بر ایمنی است که با التهاب پوست همراه است. ژل آلویه ورا به طور سنتی برای درمان بیماری های پوستی ازجمله پسوریازیس استفاده می شود.

    روش اجرا

    در این مطالعه عصاره اتانولی ژل آلویه ورا برای فعالیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی در سلول های A431 مشتق شده از پوست مورد ارزیابی قرار گرفت. در ابتدا پس از تهیه عصاره و در مرحله بعد سنتز سبز نانوذرات طلا با استفاده از عصاره، تاثیر آن ها را در بیان ژن های التهابی و هم چنین خاصیت آنتی اکسیدانی بررسی شد.

    یافته ها

    استفاده از غلظت های مختلف عصاره آلویه ورا سبب افزایش نسبی در سطوح بیان EGFR و Nrf2 و کاهش بیان ژن های التهابی NF-κB، TNF-α و IL-6 در سلول های A431 پوست شد؛ اما تاثیر نانوذرات سنتزشده در مقایسه با عصاره آلویه ورا در تغییر بیان ژن های سیگنالینگ و التهابی بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    عصاره و نانوذرات سنتزشده خاصیت آنتی اکسیدانی داشتند و هم چنین سبب کاهش بیان ژن های التهابی در سلول ها شدند؛ البته تاثیر نانوذرات نسبت به عصاره در کاهش ژن های التهابی خیلی بیشتر بود.

    کلیدواژگان: پسوریازیس، آلوئه ورا، نانوذرات، بیان ژن
  • الهه نظری، کامبیز کامیاب حصاری*، سحر منتظری، نازنین منصورزاده، ویدا فیضی، حسین مرتضوی، علیرضا قنادان، نفیسه اسماعیلی صفحات 40-52
    زمینه و هدف

    ایمنوفلورسانس مستقیم (DIF) به عنوان روش استاندارد طلایی در تشخیص بیماری های تاولی خودایمن مطرح است. محیط مورد قبول برای حفظ نمونه های بیوپسی پوست و مخاط، قبل از معاینه دیف نرمال سالین، نیتروژن مایع و محلول میشل است. گاهی پزشکان، نمونه بیوپسی گرفته شده برای دیف را در فرمالین ده درصد قرار می دهند و گاهی نیز به صورت هم زمان درخواست دیف می کنند و فقط یک نمونه مواجهه یافته با فرمالین و فرورفته در پارافین در دسترس است. در این مطالعه معین کردن ارزش تشخیصی دیف روی نمونه های بیوپسی پوست و مخاط مواجهه یافته با فرمالین 10% در مقایسه با نمونه های مشابه مواجهه یافته با نرمال سالین مورد بررسی قرار گرفت.

    روش اجرا

    در 74 بیمار (38 بیمار تاولی و 23 بیمار درماتیت مزمن) که گروه دوم نقش کنترل سالم را داشتند، دو بیوپسی پانچ از کنار ضایعه از پوست یا مخاط انجام شد که یکی در فرمالین 10% گذاشته شد و در پارافین ثابت شد و یکی در نرمال سالین گذاشته شد و DIF روی دو نمونه انجام شد.

    یافته ها

    حساسیت و ویژگی DIF با IgG، به ترتیب 31 و 100% در پمفیگوس، 15 و 93% در بی پی و با C3، 39 و 100% در پمفیگوس و 7 و 91% در بولوس پمفیگویید بود.

    نتیجه گیری

    DIF در نمونه های مواجهه یافته با فرمالین نسبت به نرمال سالین در تشخیص پمفیگوس و بی پی کمتر حساس و تقریبا یکسان است؛ به ویژه در بیماران پمفیگوس وقتی فقط یک نمونه مواجهه یافته با فرمالین در دسترس است، سودمند است.

    کلیدواژگان: بیوپسی، ایمنوفلورسانس، بیماری های تاول زای خودایمن
  • حمیده هریزچی قدیم* صفحات 53-62

    پاندمی کووید 19 از آغاز سال 2020 منجر به مرگ ومیر فراوان در سراسر جهان شده است. با توجه به عدم مواجهه قبلی با چنین موردی، بالتبع داروی اخثصاصی نیز برای درمان وجود نداشت. تنها دانسته بشر، لزوم محافظت شدید با استفاده از ماسک، دستکش، پوشش های خاص و ضدعفونی کردن مرتب دست ها و سطوح بود ازاین رو، درمان های دارویی و غیردارویی متعدد مورد آزمون قرار گرفتند. سازمان بهداشت جهانی از هفته های آغازین پاندمی، پروتکل های درمانی خاصی منتشر نمود که با گذشت زمان تغییراتی داشته است؛ اما با توجه به ثابت بودن برخی علایم و ازسویی متغیربودن برخی دیگر، در بیماران مختلف و در کشورهای گوناگون درمان ها نیز تفاوت هایی داشته اند. برخی از این داروها از دیرباز در درمان بیماری های ویروسی یا غیرویروسی دیگر استفاده می شدند؛ نظیر تامیفلو (که در درمان آنفولانزا استفاده شده است)، ریباویرین (داروی موثر در درمان هپاتیت C)، ایمونوگلوبولین (که در درمان بیماری های گوناگون نظیر سندرم استیونس جانسون کاربرد دارد)، هیدوکسی کلروکین (از داروهای پرکاربرد در درمان لوپوس و سایر بیماری های روماتیسمی)، آزیترومایسین (که در درمان عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی و سینوزیت به کار می رود) و همین طور مصرف ادویه جاتی نظیر زنجبیل و زردچوبه، ویتامین هایی مثل ویتامین C و D و نیز ترکیبات روی پیشنهاد شده است. با گذشت زمان، عوارض چه به صورت عوارض دارویی و چه عوارض ناشی از مصرف وسایل محافظتی بیشتر نمایان شد. این عوارض شامل طیف وسیعی از علایم نظیر بثورات پوستی خفیف و حتی بروز سندرم استیونس جانسون و آنژیوادم بوده اند. تشدید و عود انواع درماتیت ها نیز با استفاده از وسایل محافظتی و مواد ضدعفونی کننده دیده شده است. بدیهی است که آگاهی از انواع عوارض شایع احتمالی درمان، منجر به تشخیص و مدیریت زودرس و پیشگیری از مرگ ومیر و هزینه های گزاف خواهد بود. این مقاله درنظر دارد برخی از عوارض پوستی مهم داروهای شایع و درمان های غیردارویی مورداستفاده و نیز عوارض پوستی وسایل پیش گیری از کووید 19 را بررسی کند.

    کلیدواژگان: کووید 19، درمان، واکنش پوستی
  • پدرام نورمحمدپور* صفحات 63-74

    ضایعات portwine stains (PWS) از شایع ترین مالفورماسیون های عروقی کودکی به شمار می روند که بدون درمان، به تدریج افزایش رنگ و ضخامت پبدا کرده و تاثیر مخرب و عمیق روانی روی کودک دارند. به همین دلیل و نیز به دلیل مقاوم شدن ضایعات به درمان با گذشت زمان، درمان زودرس اولیه این ضایعات اهمیت فراوانی دارد. لیزر
    Pulsed Dye Laser (PDL) درحال حاضر درمان انتخابی اولیه این ضایعات محسوب می شود. تقریبا در تمام جنبه های مربوط به درمان این ضایعات با لیزر PDL، اختلاف نظر و بعضا داده های ضدونقیض در میان مطالعات مختلف یافت می شود. این موارد شامل نامشخص بودن تعداد بهینه جلسات درمان، سن مناسب شروع درمان، پارامترهای بهینه برای شروع درمان و روش های ممکن برای افزایش اثربخشی درمان با لیزر، عوارض احتمالی درمان و نحوه مواجهه با آن ها و نیز استفاده از روش های مختلف برای کاستن از ناراحتی بیمار حین درمان هستند. مقاله حاضر به جمع آوری و مرور مطالعات موجود در این زمینه پرداخته است.

    کلیدواژگان: لیزر، رنگ، Portwine Stains، اثربخشی، عوارض
  • انسیه لطفعلی*، عادل شیرانی، سینا مولوی زاده، سعادت شجاعی صفحات 75-84

    اونیکومایکوزیس یک عفونت ناخن است که توسط درماتوفیت ها، کپک های غیردرماتوفیتی و مخمرها ایجاد می شود. درگیری ناخن یکی از ویژگی های پسوریازیس است؛ اگرچه تظاهرات پوستی، اصلی ترین یافته در پسوریازیس است. اونیکومایکوزیس و پسوریازیس هر دو از اختلالات رایج در جوامع هستند. ممکن است در برخی بیماران این دو بیماری همزمان وجود داشته باشند. یک مطالعه مروری با استفاده از کلیدواژه های  nail psoriasis، onychomycoses، dermatophytes، non-dermatophyte molds و yeasts در پایگاه های اطلاعاتی پزشکی معتبر مانند PubMed، Google Scholar، Scopus و  Science Direct انجام شد و مقالاتی که بیشترین ارتباط را با اهداف پژوهش داشتند، انتخاب و مطالعه شدند. ما میزان بروز و عملکرد بیماری زای عوامل قارچی را در ایجاد عفونت قارچی ناخن پسوریازیس بررسی کردیم.

    کلیدواژگان: پسوریازیس ناخن، اونیکومایکوزیس، درماتوفیت ها، کپک غیردرماتوفیتی، مخمرها
|
  • Mansour Nassiri Kashani* Pages 1-2
  • Azin Ayatollahi, Taraneh Yazdanparast*, Saman Ahmadnasrollahi, Mahsa Fattahi, Mahdieh Emambakhsh, Alireza Firooz Pages 3-13
    Background and Aim

    Hair loss is one of the most common problems among the skin and hair related diseases. Hair loss can lead to anxiety, depression, low self-esteem and dissatisfaction with appearance. 

    Methods

    Patients with androgenetic alopecia who met the eligibility criteria entered the study. Participants were asked to randomly apply a solution of valproic acid 8.3% or a solution of minoxidil 5% on the affected areas according to the treatment protocol (twice a day). Before and 2 months after treatment, the participants were evaluated. The studied indices included the number of hair follicles in the specified area, the number of velus hairs, the number of terminal hairs, the average hair thickness, and the percentage of hairs in the anagen and telogen phases, as well as the skin reactions in the area. Hairs were examined at the beginning of the study and at 2 months after treatment using Foto Finder-trichoscale device. 

    Results

    Two months after treatment compared to baseline in the valproic group, anagen hair count index (P=0.02), general hair count index (P=0.03), and terminl hair count index (P=0.012) showed significant changes. While telogen hair count (P=0.059) and vellus hair count (P=0.097) did not show significant changes. These changes were more significated in minoxidil group.

    Conclusion

    8.3% valproic acid solution showed positive effects in increasing the number of hairs and decreasing the percentage of telogen hairs. Due to the delayed mechanism of valproic acid, the duration of treatment with this compound should be considered longer than minoxidil as a positive control.

    Keywords: valproic acid, androgenetic alopecia, topical solution, male pattern hair loss
  • Seyedesaba Sharifzadeh, Ensieh Lotfali*, Nargol Novin, Shayan Norouzi, Farinaz Azizi Pages 14-20
    Background and Aim

    Oral lichen planus is a chronic
    muco-cutaneous immunopathological disorder that commonly affects the oral mucosa. Candida albicans is the most common pathogen associated with oral candidiasis. The aim of this study was to determine the effect of 810 nm low power laser wavelength as an adjuvant in the treatment of
    nystatin-resistant C.albicans in patients with oral lichen planus.

    Methods

    In this experimental study, 5 nystatin-resistant C.albicans were isolated from the oral cavity of patients with ulcerative lichen planus. Drug susceptibility testing was performed based on CLSI-M27-A3 and showed that these isolates were resistant to nystatin. The fungal suspension with a dilution of 0.5 McFarland was exposed to a diode laser with a wavelength of 810 nm and a density energy of 20.38 j / cm2 with a time of 20 seconds. Then the results of minimum inhibitory concentration (MIC) were recorded for each group. 

    Results

    810 nm laser caused a significant reduction in nystatin-resistant C.albicans colonies (P<0.001). The MIC did not decrease significantly after the exposure. 

    Conclusion

    Laser irradiation reduces the number of nystatin-resistant C.albicans colonies. But this effect does not necessarily change the MIC. Dentists should be aware that in cases of resistant Candida strains, a low-power diode laser with a wavelength of 810 nm can play a role in reducing colonies and responding better to standard treatment.

    Keywords: oral lichen planus, candida albicans, drug resistant, laser
  • Pedram Noormohammadpour*, Amirhooshang Ehsani, Ifa Etesami, Amin Rahmani Pages 21-28
    Background and Aim

    Skin injuries with various causes may lead to legal action. Complaints are referred to specialized authorities such as Razi Hospital, before specialized forensic medicine commission comment. The present study surveyed demography of patients' complaints and initial diagnosis at the time of referral over a period of 6 months. 

    Methods

    In this retrospective study, patients referred for initial visit, from Forensic Medicine Office in the September 2018-March 2019, were examined. The patients' complaints at the time of referral and the clinical diagnosis made at the initial examination were recorded. 

    Results

    A total of 220 patients including 176 women (80%) and 44 men (20%) with a mean age of 34.8 years were included. 42 different complaints were documented, including traumatic hair loss with 91 cases (41.4%) - the most common - followed by complications of laser hair removal with 32 cases (14.6%) and filler injections with 16 cases (7.3%). Scarring from trauma, reaction to chemicals during work or accidental contact, rare injuries from various treatments, and even cases of pediculosis (contamination of the accommodation) or zoster (complaint about care in the treatment center), etc. were observed.

    Conclusion

    Traumatic hair loss (mainly due to fight) was the most common complaint. Knowing other cases may expand physicians' awareness regarding the wide range of complaints that can be raised and improve the process of some treatment measures.

    Keywords: demographic, skin, medical complaints, forensic medicine
  • Houshang Nemati*, Mozafar Khazaei, Mehri Nazeri, Maryam Bozorgi Pages 29-39
    Background and Aim

    Psoriasis is a chronic inflammatory skin disease, influenced by genetic and immune-based factors that is associated with skin inflammation. Aloe vera gel is traditionally used to treat skin diseases including psoriasis. 

    Methods

    In this study, ethanolic extract of aloe vera gel was evaluated for its anti-inflammatory and antioxidant activity in skin-derived A431 cells. First, after preparing the extract and then the green synthesis of gold nanoparticles using the extract, their effect on the expression of inflammatory genes as well as their antioxidant properties were investigated.  

    Results

    The use of different concentrations of aloe vera extract caused a relative increase in EGFR and Nrf2 expression levels and decreased expression of NF-κB, TNF-α and IL-6 inflammatory genes in A431 skin cells. But the effect of synthesized nanoparticles was greater than aloe vera extract in altering the expression of signaling and inflammatory genes.

    Conclusion

    The synthesized extracts and nanoparticles had antioxidant properties and also reduced the expression of inflammatory genes in cells. However, the effect of nanoparticles was much greater than that of extracts in reducing inflammatory genes.

    Keywords: psoriasis, aloe vera, nanoparticles, gene expression
  • Elahe Nazari, Kambiz Kamyab Hesari*, Sahar Montazeri, Nazanin Mansourzadeh, Vida Feizi, Hossein Mortazavi, Alireza Ghanadan, Nafiseh Esmaeli Pages 40-52
    Background and Aim

    Direct immunofluorescence (DIF) is represented as a gold standard method in diagnosis of autoimmune blistering dermatoses. Normal saline, liquid nitrogen and michel’ solution are a widely accepted media for preserving biopsy samples of skin or mucosa before DIF examination. Occasionally clinicians put the biopsy specimen taken for DIF in formalin 10%, occasionally clinicians ordered DIF retrogradely and only a paraffin-embedded biopsy specimen exposed to formalin 10% is available. To determine the diagnostic value of DIF when it was performed on biopsy samples of skin or mucosa exposed to formalin 10% in comparison to the same biopsy samples exposed to normal saline. 

    Methods

    In 74 patients (38 immunobullous and 23 chronic dermatitis), which the latter served as the normal controls, 2 perilesional punch biopsy of skin or mucosa were done, one put in formalin 10% and fixed in paraffin and one put in normal saline, and DIF was done on both samples.  

    Results

    DIF sensitivity and specificity was with IgG 31.5% and 100% in pemphigus and 15.36% and 93.44% in BP, with C3 39.47% and 100% in pemphigus and 7.69% and 91.80% in BP, respectively.

    Conclusion

    DIF on specimens exposed to formalin 10% in comparison to specimens exposed to normal saline is less sensitive but approximately as specific as it is in the diagnosis of pemphigus and BP patients and especially can be useful in pemphigus patients when only a formalin exposed samples is available.

    Keywords: biopsy, immunofluorescence, autoimmune blistering dermatoses
  • Hamideh Herizchighadim* Pages 53-62

    COVID-19 pandemic has led to many mortalities since the beginning of 2020. As there was no previous experience, no specific therapy was used, except for gloves, masks, special clothes, and antiseptics. So various pharmacologic and non-pharmacological treatments were tried. World Health Organization published therapeutic protocols in the first weeks of the pandemic that has been changed over months. As there are constant and variable signs and symptoms in different patients in different countries, therapeutic modalities and drugs are various too. Some of these drugs have been used for viral and nonviral diseases, including Tamiflu (that has been used in the treatment of influenza), Ribavirin (an effective drug in hepatitis C infection), immunoglobulin (that has been used in the treatment of various disorders like Stevens-Johnson syndrome), hydroxychloroquine (for the treatment of systemic lupus erythematosus and other rheumatologic disorders), azithromycin (that is used for upper respiratory tract infections, acne, etc.). On the other hand, consuming spices such as ginger and turmeric, vitamins like vitamin C and vitamin D, and zinc supplements have been suggested. Over months, treatment complications, including side effects of drugs and protective equipment appeared. Complications included a broad spectrum of pruritus and nonspecific rash to Stevens-Johnson syndrome and angioedema. Aggravation and recurrence of dermatitis due to the use of protective equipment and antiseptics have been observed. Increasing knowledge about treatment complications will result in early diagnosis and management and obviously decreasing mortality rates and costs. This article is a review of common cutaneous side effects of therapeutic modalities and preventive methods in COVID-19.

    Keywords: COVID-19, treatment, cutaneous reaction
  • Pedram Noormohammadpour* Pages 63-74

    Portwine stains (PWS) lesions are one of the most common childhood vascular malformations that gradually increase in color and thickness without treatment and have profound devastating psychological effects on the child. For this reason, and also because the lesions become resistant to treatment over time, early treatment of these lesions is very important. pulsed dye laser (PDL) is currently the treatment of choice for these lesions. In almost all aspects of the treatment of these lesions with PDL laser, disagreement and sometimes contradictory data are found among various studies. These include the uncertainty of the optimal number of treatment sessions, the appropriate age to start treatment, the optimal parameters to start treatment with and possible methods to increase the effectiveness of PDL, possible treatment side effects and how to deal with them, as well as using different methods to reduce patient discomfort during treatment. The present article collects and reviews existing studies in this field.

    Keywords: laser, dye, portwine stains, efficacy, complications
  • Ensieh Lotfali*, Adel Shirani, Sina Molavizade, Sa’Adat Shojaei Pages 75-84

    Onychomycosis is a nail infection caused by dermatophyte and non-dermatophyte molds and yeasts. The nail involvement is a feature of psoriasis, although skin manifestations are the most principal findings in psoriasis. Onychomycosis and psoriasis are both common disorders in communities. It is possible that in some patients these two diseases are present at the same time. A review was performed using the keywords including nail psoriasis, onychomycoses, dermatophytes, non-dermatophyte molds and yeasts in valid medical databases, such as PubMed, Google scholar, Scopus and Science direct. Articles that were most relevant to the purpose of the study were selected and studied. We investigated the incidence and pathogenic function of fungal agents in causing fungal infections in psoriasis nails.

    Keywords: nail psoriasis, onychomycoses, dermatophytes, non-dermatophyte molds, yeasts