فهرست مطالب

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 55، خرداد و تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سارا شمس* صفحات 1-14
    مقدمه

    یکی از گروه های خطر در بیماری کووید-19 پرستاران هستند. لذا پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب  بیماری کووید-19 براساس تنش ادراک شده و حساسیت اضطراب در پرستاران با نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی در سال 1399 انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه پرستاران مشغول به کار در بیمارستان های شهر کرج در سال 1399 بودند که  با روش  نمونه گیری در دسترس  از بیمارستان های شهیدرجایی، امام علی، تخت جمشید و البرز شهر کرج تعداد 450 تن انتخاب شدند. داده ها با "مقیاس اضطراب بیماری کرونا " (Corona Disease Anxiety Scale)، "شاخص حساسیت اضطراب" (Anxiety Sensitivity Index)، "مقیاس تنش ادراک شده" (Perceived Stress Scale) و "مقیاس انعطاف پذیری شناختی" (Cognitive Flexibility Scale) جمع آوری شد. روایی ابزارها از طریق روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ بررسی شد. داده های به دست آمده در  نرم افزار  اس پی اس اس نسخه 22 و آموس نسخه 26 تحلیل شد.

    یافته ها

    بین تنش ادراک شده و حساسیت اضطراب با اضطراب بیماری کووید-19 همبستگی مثبت معناداری وجود دارد (01/0>P). الگوی اصلاح شده از برازش مطلوبی برخوردار بود (071/0=RMSEA، 974/0=GFI، 975/0=IFI و 05/0>P-value). همچنین نتایج حاکی از تایید نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی در پیش بینی اضطراب بیماری کووید-19 براساس تنش ادراک شده و حساسیت اضطراب بود.

    نتیجه گیری

    متغیر انعطاف پذیری شناختی دارای نقش میانجی در ارتباط بین حساسیت اضطراب و تنش ادراک شده با اضطراب بیماری کووید-19 است. لذا برای کاهش اضطراب بیماری کووید-19 در پرستاران، روش های آرام سازی تدریجی و حساسیت زدایی منظم برای مدیریت اضطراب بیماری کووید-19 پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب بیماری کووید-19، پرستاران، تنش ادراک شده، حساسیت اضطراب، انعطاف پذیری شناختی
  • شیرین یزدانی*، مبارکه الهامی، مهتا اسکندرنژاد صفحات 15-25
    مقدمه

    الگوی حرکتی و هماهنگی بیماران مبتلا به فلج مغزی یک طرفه هنگام راه رفتن متفاوت از افراد سالم خود می باشد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه تقارن فعالیت عضلات بازکننده تنه و خم کننده های ران و زانو در زنان با فلج مغزی یک طرفه سمت چپ و زنان سالم هنگام راه رفتن عادی بود.

    روش کار

    روش پژهش توصیفی-مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان با فلج مغزی یک طرفه سمت چپ بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس، 12 بیمار با دامنه سنی 17 تا 26 سال به عنوان گروه فلج مغزی مغزی یک طرفه سمت چپ و 12 زن سالم همگن نیز به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. زنان با فلج مغزی یک طرفه سمت چپ توسط پزشک متخصص مرکز توانبخشی مهر در شهر تبریز ارجاع داده می شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، دستگاه الکترومیوگراف و الکترودهای سطحی دوقطبی بود. روایی و پایایی تجهیزات الکترومیوگرافی در مطالعات قبلی مورد تایید قرار گرفته و در مطالعه حاضر به آن اکتفا شده است. روش کار بدین صورت بود که شدت فعالیت الکتریکی عضلات راست کننده ستون مهره ای در سطح مهره سوم کمری، راست رانی و دوسررانی  هنگام راه رفتن با سرعت عادی در زنان مبتلا به فلج مغزی یک طرفه سمت چپ و زنان سالم همگن ثبت گردید. سیگنال ها با استفاده از نرم افزار OT Bio lab پردازش شدند. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 22 تحلیل شد. 

    یافته ها

    زنان با فلج مغزی یک طرفه سمت چپ فعالیت الکتریکی عضلانی بیشتری نسبت به زنان سالم در سمت درگیر داشتند (05/0>P). همچنین شدت فعالیت همسان سازی شده عضله راست کننده ستون مهره-ای سمت سالم زنان با فلج مغزی یک طرفه سمت چپ بیشتر از همان سمت افراد سالم بود (001/0=P). در زنان با فلج مغزی یک طرفه سمت چپ، فعالیت عضلانی نامتقارن بوده و تاثیر متقابل معناداری بین عامل سمت بدن و عامل بیماری مشاهده شد (040/0=P).

    نتیجه گیری: 

    هنگام راه رفتن شدت فعالیت الکتریکی عضلات سمت درگیر و همچنین عضله راست کننده ستون مهره ای کمری سمت سالم زنان با فلج مغزی یک طرفه سمت چپ بیشتر از زنان سالم بود و زنان با فلج مغزی یک طرفه سمت چپ فعالیت عضلانی نامتقارنی نشان دادند. بنابراین، در طراحی برنامه های تمرینی بیماران فلج مغزی، پیشنهاد می شود به عضلات هر 2 سمت درگیر و سالم توجه شود.

    کلیدواژگان: فلج مغزی، راه رفتن، الکترومیوگرافی، زنان
  • شیما محمدی زرغان، فرهاد جمهری*، فریبرز درتاج، نورعلی فرخی صفحات 26-39
    مقدمه

    زمانی که اعضای خانواده نسبت به خود و دیگران شفقت نشان می دهند، نسبت به ظاهر جسمانی خود تصویر بدن مثبت و عاری از سرزنش و انتقاد شکل می دهند. هدف پژوهش حاضر تعیین الگوی ساختاری همبستگی بین انطباق و انسجام خانواده با نگرانی تصویر بدن با نقش میانجیگر کمال گرایی و شفقت خود در ساکنان شهر تهران بود.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمام ساکنان شهر تهران در سال 1399 بود که از میان آن ها 654 تن ساکن شهر تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس ارزشیابی انطباق و انسجام خانواده" (Family Adaptability and Cohesion Evaluation Scale)، "سیاهه نگرانی تصویر بدن" (Body Image Concern Inventory)، "مقیاس کمال گرایی چندبعدی" (Multidimensional Perfectionism Scale)، "مقیاس شفقت خود" (Self-Compassion Scale) و  استفاده شد. روایی ابزارها با استفاده از روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفاکرونباخ اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از الگوی معادلات ساختاری و نرم افزارهای اس پی اس اس 24 و آموس نسخه 24 استفاده شد. 

    یافته ها

    ضریب مسیر بین انطباق و انسجام خانواده و نگرانی تصویر بدن به واسطه کمال گرایی (01/0>p، 209/0-=β) و به واسطه شفقت خود (01/0>p، 158/0-=β) منفی و در سطح 01/0 معنادار بود. 

    نتیجه گیری

    کمال گرایی و شفقت خود همبستگی بین انطباق و انسجام خانواده با نگرانی تصویر بدن را به صورت منفی و معنادار میانجیگری می کنند. لذا پیشنهاد می شود کارگاه های آموزشی جهت آموزش کمال گرایی مثبت و سازگارانه و همین طور شفقت خود برای ساکنان شهر تهران برگزار شود.

    کلیدواژگان: انسجام خانواده، تصویر بدن، شفقت، کمال گرایی
  • علی سلطانی، علی حیرانی، علی فخر موحدی، عبدالجواد خواجوی* صفحات 40-53
    مقدمه

    شناسایی چالش های پیاده سازی راهنماهای بالینی می تواند اطلاعات ارزشمندی را برای مجریان و سیاست گذاران ارایه دهنده خدمات مراقبت های بالینی در سطوح محلی و ملی فراهم نماید. پژوهش حاضر با هدف شناسایی چالش های پیاده سازی راهنماهای بالینی از دیدگاه ارایه دهندگان مراقبت های بالینی انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر با رویکرد کیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش، شامل عده ای از ذینفعان شاخص و آگاه نسبت به نحوه ارایه مراقبت های  بالینی در بیمارستان علامه بهلول گنابادی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1399  بود که به صورت هدفمند و به روش گلوله برفی انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و جلسات بحث گروهی متمرکز تا رسیدن به مرحله اشباع داده ادامه یافت. درکل 30 مصاحبه انجام گردید. برای صحت و استحکام یافته های مطالعه از معیارهای چهارگانه Lincoln & Guba گردید. داده ها با روش تحلیل محتوا و روش تحلیل محتوا Graneheim & Lundman تحلیل شد. 

    یافته ها

    تعداد 542 واحد معنایی و 71 واحد معنایی متراکم استخراج گردید. پس از تجمیع آنها، تعداد 3 طبقه و 12 زیر طبقه به عنوان چالش های پیاده سازی راهنماهای بالینی شناسایی گردید.

    نتیجه گیری

    چالش های پیاده سازی راهنماهای بالینی شامل چالش های رویه ای، فرآیندی و ساختاری است. لذا پیشنهاد می شود به این چالش ها در تدوین، توسعه و اجرای راهنماهای بالینی در کلیه سطوح ارایه دهنده مراقبت های بالینی توجه گردد.

    کلیدواژگان: پیاده سازی، راهنماهای بالینی، تحلیل محتوا، پژوهش کیفی
  • ابراهیم محمودی مهر، فریبا حافظی*، سعید بختیارپور، رضا جوهری فرد صفحات 54-67
    مقدمه

    رشد روز افزون اعتیاد به تلفن همراه و عدم بستر سازی فرهنگی مناسب، سبب تاثیر آن بر جوانب مختلف زندگی نوجوانان می شود. هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی بهزیستی و اعتیاد به تلفن همراه در دانش آموزان دختر و پسر دوره اول و دوم متوسطه با نقش میانجی گری سرزندگی تحصیلی است.

    روش کار

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان دختر و پسر دوره دوره اول و دوم متوسطه شهرستان خرم آباد بود که در سال تحصیلی 1400- 1399 مشغول به تحصیل بودند. روش نمونه گیری ناحیه ها و دبیرستان ها تصادفی خوشه ای  بود.  از بین آن ها 346 تن به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار حمع آوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی،  "پرسشنامه بررسی بهزیستی"(Well-being Assessment Questionnaire)، "مقیاس اعتیاد به تلفن همراه" (Cell Phone Addiction Scale) و " "پرسشنامه سرزندگی تحصیلی" (Academic Buoyancy Questionnaire)، بود. روایی محتوا به روش کیفی، روایی صوری و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 24 و نرم افزار آموس نسخه 23 تحلیل شد.

    یافته ها

    پس از اصلاحات، الگو برازش مطلوبی داشت و بین میزان اعتیاد به تلفن همراه با بهزیستی و سرزندگی تحصیلی همبستگی مستقیم، منفی و معنادار بود (01/0>P). همچنین بین سرزندگی تحصیلی و بهزیستی همبستگی مستقیم، مثبت و معنا دار بود (01/0>P). سرزندگی تحصیلی همبستگی بین میزان اعتیاد به تلفن همراه با بهزیستی را به صورت جزیی میانجی گری کرد. همچنین جنسیت این الگو میانجی گری را تعدیل نکرد. 

    نتیجه گیری

     سرزندگی تحصیلی همبستگی بین اعتیاد به تلفن همراه با بهزیستی را میانجی گری می کند. پیشنهاد   می شود برای کاهش اعتیاد دانش آموزان به تلفن همراه و ایجاد بهزیستی در آن ها سعی شود که سطح سرزندگی تحصیلی افزایش داده شود.

    کلیدواژگان: بهزیستی، اعتیاد به تلفن همراه، سرزندگی تحصیلی، جنسیت
  • رضا سبزی*، زینب میهن دوست، آرش نادمی، شیما پرندین صفحات 68-80
    مقدمه

    لازمه کمک به دانش آموزان با اختلال در نوشتن، شناخت عوامل موثر بر ایجاد مشکلات و بهبود آن ها با استفاده از روش های مختلف است. پژوهش حاضر با هدف تعیین "آموزش کارکردهای اجرایی" بر خودتنظیمی هیجانی و اضطراب آزمون دانش آموزان دختر دارای اختلال در نوشتن انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش از نوع نیمه تجربی و پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل، کلیه دانش آموزان دختر دارای اختلال در نوشتن مراجعه کننده به مرکز آموزشی توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری اسلام آباد غرب در سال 1398 بودند که مطابق با پرونده مشاوره های روانشناختی، دارای اختلال در نوشتن بودند. تعداد آن ها در حدود 129تن بود.  نمونه ها به تعداد 30 تن با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش تصادفی ساده با استفاده از قرعه کشی در 2 گروه مداخله و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند. گرداوری داده ها با پرسشنامه جمعیت شناختی، "آزمون بیان نوشتاری" (Written (Expression Test)، "پرسشنامه خودتنظیمی هیجانی"(Emotional Self-Regulation Questionnaire) و "سیاهه اضطراب آزمون"(Test Anxiety Inventory) بود. روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. گروه مداخله به مدت 10هفته، "آموزش کارکردهای اجرایی" دریافت کردند. در مراحل پیش آزمون و پس آزمون برای 2 گروه مداخله و کنترل پرسشنامه ها تکمیل شد. در طی این مدت گروه کنترل هیچ نوع مداخله ای دریافت نکرد و پس از پایان مداخله، دوره آموزشی مربوط در همان مرکز برای آن ها برگزار شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 24 تحلیل شد.

    یافته ها

     تفاوت معناداری بین 2 گروه مداخله و کنترل در مرحله پس آزمون نشان داده شد (01/0>P). میزان خودتنظیمی هیجانی در گروه مداخله به طور معناداری نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون افزایش یافت (01/0>P). بعلاوه، میزان اضطراب آزمون گروه مداخله به طور معناداری نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون کاهش یافته است (01/0>P).

    نتیجه گیری:

     "آموزش کارکردهای اجرایی" بر میزان خودتنظیمی هیجانی و اضطراب آزمون دانش آموزان دختر دارای اختلال در نوشتن اثربخشی مثبت و معناداری دارد. پیشنهاد می شود معلمان از "آموزش کارکردهای اجرایی" برای افزایش میزان خودتنظیمی هیجانی و کاهش اضطراب آزمون دانش آموزان دختر دارای اختلال در نوشتن استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آموزش کارکردهای اجرایی، خودتنظیمی هیجانی، اضطراب آزمون، اختلال در نوشتن، دانش آموز دختر
  • ملیحه فرهنگی، فرشید خسروپور*، عباس بهرامپور صفحات 81-90
    مقدمه

    سلامت عمومی معلمان دارای اهمیت بسزایی است که در روابط زوجین تاثیر روانی و اجتماعی می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین  الگوی ساختاری نقش واسطه ای تمایزیافتگی در رابطه بین رضایت جنسی و سلامت عمومی در معلمین زن متاهل  شهر کرمان صورت گرفت.  

    روش کار

    روش مطالعه توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان زن متاهل شهر کرمان بود که در سال تحصیلی 98-1397 مشغول به تدریس در مدارس شهر کرمان بودند. تعداد 373 تن از معلمان متاهل زن در شهر کرمان در  سال تحصیلی 1398-1397 به روش غیرتصادفی و به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، "سیاهه تمایز یافتگی خود" (Differentiation of Self Inventory)،"پرسشنامه سلامت عمومی" (General Health Questionnaire) و "شاخص رضایت جنسی" (Index of Sexual Satisfaction) بود. روایی ابزارها با استفاده از روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها در نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 22 و  Amos نسخه 22 مورد تحلیل قرار گرفتند.    

    یافته ها

    بین متغیرهای سلامت عمومی و رضایت جنسی با نقش واسطه ای تمایزیافتگی همبستگی معنادار وجود داشت. همبستگی مستقیم تمایزیافتگی در برآورد سلامت عمومی و رضایت جنسی معلمان معنادار بود (001/0>P). همچنین  یافته های تحلیل مسیر نشان داد تمایزیافتگی در رابطه بین سلامت عمومی و رضایت جنسی معلمان نقش واسطه ای داشت.  

    نتیجه گیری

     بین متغیرهای سلامت عمومی و رضایت جنسی با نقش واسطه ای تمایزیافتگی همبستگی مثبت و معنادار وجود داشت. پیشنهاد می شود که در مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی، آموزش های لازم را به معلمین زن متاهل مراجعه کننده با شکایت های زناشویی جهت افزایش سلامت عمومی و رضایت جنسی ارایه شود.

    کلیدواژگان: تمایز یافتگی، رضایت جنسی، سلامت عمومی، زوجین، آموزگار
  • رسول یوسف وند*، مهران فرج الهی، عیسی ابراهیم زاده، سعید طالبی صفحات 91-103
    مقدمه
    در دو دهه اخیر نظام آموزش رقابت پذیر، جزء لاینفک دغدغه تمام مدیران آموزشی، بوده است و سنجش آن ضروری می باشد. لذا هدف پژوهش حاضر طراحی و روانسنجی"مقیاس رقابت پذیری نظام آموزش باز و از دور در ایران" است.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع آمیخته می باشد. در بخش کیفی از روش دلفی، جهت طراحی "مقیاس رقابت-پذیری نظام آموزش باز و از دور در ایران" "Competitiveness Scale of Open and Distance Education System in Iran"  استفاده شد. نمونه گیری بخش کیفی بصورت هدفمند با روش گلوله برفی (تا رسیدن به اشباع) با 10 از اعضای هییت علمی دانشگاه پیام نور استان تهران انجام شد. روایی محتوا و صوری به روش کیفی با نظر 10 تن (هر دو روش با 10 تن به صورت جداگانه، ولی با نمونه یکسان) از اعضای هییت علمی دانشگاه پیام نور استان تهران سنجیده شد. روایی سازه، به روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی (هر دو) با نمونه ای از 230 تن (تصادفی به روش طبقه ای) از اعضای هییت علمی و دانشجویان دکتری تخصصی مرکز تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور استان تهران سنجیده شد. پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ با نمونه فوق  اندازه گیری شد. تحلیل داده ها در بخش کیفی به روش کدگذاری و بخش کمی با استفاده از نرم افزارهای آماری اس پی اس اس نسخه 19 و لیزرل نسخه 5/8 انجام شد.
    یافته ها
    از بخش کیفی، عبارات "مقیاس رقابت پذیری نظام آموزش باز و از دور در ایران" بدست آمد. نتایج نشان داد که روایی محتوا و صوری مقیاس، مورد تایید است. روایی نتایج تحلیل عاملی، نشان داد که ابزار دارای 100 عبارت با 14 زیر مقیاس شامل: سطح کلان بین المللی، سطح ملی، سطح نظام آموزشی، اهداف نظام آموزشی، مدرسین دانشگاه، کارکنان و عوامل پشتیبانی، مدیریت منابع، جذب و نگهداری دانشجو، محتوا، فرایند یاددهی- یادگیری، مزیت رقابتی، ایجاد ارزش در جامعه، ایجاد ارزش برای ذینفعان، ارزش آفرینی در سطح نظام آموزشی است. پایایی به روش همبستگی درونی با محاسبه ضریب الفا کرونباخ بین 67/0 تا 94/0 حاصل گردید.
    نتیجه گیری
    "مقیاس رقابت پذیری نظام آموزش باز و از دور در ایران" با 100 عبارت و 14 زیرمقیاس دارای روایی و پایایی مناسب می باشد. پیشنهاد می گردد از این مقیاس برای سنجش میزان رقابت پذیری در نظام آموزش باز و از دور استفاده شود.
    کلیدواژگان: رقابت پذیری، آموزش از دور، آموزش باز، دانشگاه، طراحی ابزار
|
  • Sara Shams* Pages 1-14
    Introduction

    One of the risk groups in Covid disease -19 is nurses. Therefore, the present study was conducted to predict Covid disease -19 anxiety based on perceived stress and anxiety sensitivity in nurses with a mediating role of cognitive flexibility in 2020.

    Methods

     The present study is descriptive-correlation. The statistical population of the study was all nurses working in hospitals of Karaj in 2020. By sampling method convenience from Shahid Rajaei, Imam Ali, Persepolis and Alborz hospitals in Karaj, 450 people were selected. Data with the “Corona Disease Anxiety Scale”, “Anxiety Sensitivity Index”, “Perceived Stress Scale”, and “Cognitive Flexibility Scale “was gathered. The validity of the instruments was assessed through content validity by qualitative method and reliability by internal consistency method by calculating Cronbach's alpha coefficient. Data were analyzed in SPSS. 22 and Amus .26.

    Results

    There is a significant positive correlation between perceived stress and anxiety sensitivity with Covid disease -19 anxiety (P <0.01). The modified model had a good fit (RMSEA = 0.071, GFI = 0.974, IFI = 0.975 and P-value <0.05). The results also confirmed the mediating role of cognitive flexibility in predicting corona disease anxiety based on perceived stress and anxiety sensitivity.

    Conclusions

    The cognitive flexibility variable has a mediating role in the relationship between anxiety sensitivity and perceived stress with Covid disease -19 anxiety. Therefore, to reduce Covid-19 anxiety in nurses, gradual relaxation and regular desensitization methods are recommended to manage Covid-19 anxiety.

    Keywords: Covid-19 anxiety, Nurses, Perceived Stress, Anxiety Sensitivity, Cognitive Flexibility.
  • Shirin Yazdani*, Mobarake Elhami, Mahta Eskandarnezhad Pages 15-25
    Introduction

    The movement pattern and coordination of patients with unilateral cerebral palsy when walking is different from that of healthy individuals. The aim of the present study was to compare the symmetry of trunk extensor muscle and hip and knee flexors in women with left unilateral cerebral palsy and healthy women when walking normally.

    Methods

    The research method was descriptive-comparative. The statistical population of the study included women with left unilateral cerebral palsy. By convenience by purposive sampling method, 12 patients aged 17 to 26 years as the left unilateral cerebral palsy group and 12 homogeneous healthy women as the control group. were chosen. Women with left unilateral cerebral palsy were referred by a physician at the Mehr Rehabilitation Center in Tabriz. Data collection instruments included demographic questionnaire, electromyograph and bipolar surface electrodes. The validity and reliability of the instruments have been confirmed in previous studies and in the present study it has been sufficientt. The method was that the intensity of electrical activity of the muscles that straighten the spine at the level of the third lumbar vertebra, right hip and biceps when walking at normal speed was recorded in women with unilateral left cerebral palsy and healthy homogeneous women. The signals were processed using OT Bio lab software. Data were analyzed in SPSS .22.

    Results

    Women with left unilateral cerebral palsy had more electromyographic activity than healthy women on the affected side (P <0.05). Also, the normalized electromyographic activity of erector spine muscle in the intact side of cerebral palsy was higher than that of healthy individuals at the same side (P=0.001). In women with unilateral left cerebral palsy, asymmetric muscle activity was observed and a significant interaction was observed between the body side factor and the disease factor (P=0.040).

    Conclusions

    When walking, the intensity of electrical activity of the involved side muscles as well as the rectus muscle of the healthy lumbar spine was higher in women with unilateral left cerebral palsy than in healthy women, and women with unilateral left cerebral palsy showed asymmetric muscle activity. Therefore, in designing training programs for cerebral palsy patients, it is recommended to pay attention to the muscles of both involved and healthy sides.

    Keywords: Cerebral Palsy, Gait, Electromyography, Female
  • Shima Mohammadi Zarghan, Farhad Jomehri*, Fariborz Dortaj, Noorali Farrokhi Pages 26-39
    Introduction

    When family members show compassion for themselves and others, they form a positive body image of themselves, free from blame and criticism. The aim of this study was to determine the structural model of correlation between family adjustment and cohesion with body image concern with the mediating role of perfectionism and compassion in Tehran residents. 

    Methods

    The research method was descriptive-correlation. The statistical population included all residents of Tehran in 2020, from which 654 people were selected by convenience sampling method. To collect data from the demographic questionnaire, the “Family Adaptability and Cohesion Evaluation Scale”, the "Body Image Concern Inventory", the “Multidimensional Perfectionism Scale” and the “Self-Compassion Scale” was used. The validity of the instruments was measured using content validity by qualitative method and reliability by internal consistency method by calculating Cronbach's alpha coefficient. Structural equation model and SPSS. 24 and Amos. 24 software were used to analyze the data. 

    Results

    The path coefficient between family adjustment and cohesion and body image anxiety was negative due to perfectionism (P <0.01, β = -0.209) and self-compassion (P <0.01, β = -0.158), and was significant at the level of 0.01. 

    Conclusions

    Perfectionism and self-compassion mediate the correlation between family adjustment and cohesion with body image concerns in a negative and meaningful way. Therefore, it is suggested that educational workshops be held to teach positive and adaptive perfectionism, as well as self-compassion for the residents of Tehran.

    Keywords: Body Image, Compassion, Family Cohesion, Perfectionism
  • Ali Soltani, Ali Heyrani, Ali Fakhr-Movahedi, Abdoljavad Khajavi* Pages 40-53
    Introduction

    Identifying the challenges in clinical guidelines implementation from the perspective of clinical care providers can provide valuable information for implementers and policymakers providing clinical care services at the local and national levels. The present study aimed to identify the challenges of implementing clinical guidelines from the perspective of clinical care providers. 

    Methods

    The present study was conducted with a qualitative approach. The statistical population of the study included a number of key stakeholders and aware of how to provide clinical care in Allameh Behlool Gonabadi Hospital affiliated to Gonabad University of Medical Sciences in 2020, which were purposefully selected by snowball method. Data collection was continued through semi-structured interviews and focus group discussion sessions until the data saturation stage was reached. A total of 30 interviews were conducted. The four criteria of Lincoln & Guba were used for the accuracy and robustness of the study findings. Data were analyzed by content analysis method and Graneheim & Lundman content analysis method.

    Results

    542 meaning unit and 71 condensed meaning unit were extracted. After aggregating them, 3 categories and 12 subcategories were identified as effective challenges in implementing clinical guidelines.

    Conclusions

    Challenges of implementing clinical guidelines include procedural, process, and structural challenges. Therefore, it is suggested to pay attention to these challenges in writing, developing and implementing clinical guidelines at all different levels of clinical care providers.

    Keywords: Implementation, Clinical Guidelines, Content analysis, Qualitative Research
  • Ebrahim Mahmoudi Mehr, Fariba Hafezi*, Saeed Bakhtiarpour, Reza Johari Fard Pages 54-67
    Introduction

    The growing use of cell phone and the lack of a proper cultural context, has an impact on various aspects of adolescents' lives. The aim of the present study was to determine the correlation between well-being and cell phone addiction in high school girls and boy’s students with the mediating role of academic vitality. 

    Methods

    The present study is descriptive-correlational. The statistical population included all male and female high school students in Khorramabad who were studying in the academic year 2020-20121. The sampling method of districts and high schools was cluster random. 346 people were selected by census method. Data collection instruments included demographic questionnaire, "Well-being Assessment Questionnaire", "Cell Phone Addiction Scale" and "Academic Buoyancy Questionnaire". Content validity was measured by qualitative method, face validity and reliability by internal consistency method by calculating Cronbach's alpha coefficient. Data were analyzed with SPSS. 24 and AMOS. 23. 

    Results

    After corrections, the pattern had a good fit and there was a direct, negative and significant correlation between mobile phone addiction and well-being and academic vitality (P<0.01). Also, there was a direct, positive and significant correlation between academic vitality and well-being (P <0.01). Academic vitality partially mediated the correlation between mobile phone addiction and well-being. Also, the gender of this model did not moderate mediation. 

    Conclusions

    Academic vitality mediates the correlation between cell phone addiction and well-being. It is suggested that in order to reduce students' addiction on cell phones and create well-being in them, efforts should be made to increase the level of academic vitality.

    Keywords: Well-Being, Mobile addiction, Academic Vitality, Gender
  • Reza Sabzi*, Zeinab Mihandoost, Arash Nademi, Shima Parandin Pages 68-80
    Introduction

    It is necessary to help students with writing disorders to recognize the factors that affect the creation of problems and improve them using different methods. The aim of this study was to determine the effectiveness of "Executive Function Training" on emotional self-regulation and test anxiety of female students with writing disorders

    Methods

    The research method is quasi-experimental and pre-test, post-test with control group. The statistical population included all female students with writing disorders who referred to the Rehabilitation Training Center for Special Learning Disabilities in Islamabad West Education Department in 2019, who according to the psychological counseling file, had writing disorders. There were about 129 of them. Samples were selected from 30 people by convenience sampling method and were randomly replaced by random assignment method using lottery in 2 intervention and control groups. Data were collected using a demographic questionnaire, “Written Expression Test”, “Emotional Self-Regulation Questionnaire” and “Test Anxiety Inventory”. Content validity was measured by qualitative method and reliability by internal consistency method by calculating Cronbach's alpha coefficient. The intervention group received "Executive Function Training" for 10 weeks. In the pre-test and post-test stages, questionnaires were completed for both intervention and control groups. During this period, the control group did not receive any intervention and after the intervention, the relevant training course was held for them in the same center. Data were analyzed in SPSS. 24. 

    Results

    Significant differences were shown between the intervention and control groups in the post-test stage (P<0.01). The level of emotional self-regulation in the intervention group increased significantly compared to the control group in the post-test stage (P<0.01). In addition, the test anxiety of the intervention group was significantly reduced compared to the control group in the post-test stage (P<0.01). 

    Conclusions

    "Executive Function Training" has a positive and significant effect on the level of emotional self-regulation and test anxiety of female students with writing disorders. It is suggested that teachers use the above method to increase the level of emotional self-regulation and reduce the test anxiety of female students with writing disorders.

    Keywords: Executive Function Training, Emotional Self-Regulation, Test Anxiety, Writing Disorder, Female Student
  • Malihe Farhangi, Farshid Khosropor*, Abbas Bahrampoor Pages 81-90
    Introduction

    Teachers 'general health is of great importance that has a psychological and social impact on couples' relationships. The aim of this study was to determine the structural model of the mediating role of differentiation in the relationship between sexual satisfaction and general health in married female teachers in Kerman. 

    Methods

    The study method is descriptive-correlation. The statistical population of the study was all married female teachers in Kerman who were teaching in schools of Kerman in the academic year 2018-2019. A total of 373 married female teachers were selected by non-random sampling method using the convenience method. Data collection tools included a demographic questionnaire, "Differentiation of Self Inventory", "General Health Questionnaire" and "Index of Sexual Satisfaction". The validity of the instruments was measured using content validity by qualitative method and reliability by internal consistency method by calculating Cronbach's alpha coefficient. Data were analyzed in SPSS. 22 and Amos. 22.

    Results

    There was a significant correlation between general health and sexual satisfaction with the mediating role of differentiation. The direct correlation of differentiation was significant in estimating general health and sexual satisfaction of teachers (P<0.001). Path analysis findings also showed that differentiation played a mediating role in the relationship between public health and teachers' sexual satisfaction. 

    Conclusions

    There was a positive and significant correlation between general health and sexual satisfaction with the mediating role of differentiation. It is suggested that in counseling centers and psychological services, the necessary training be provided to married female teachers who refer to marital complaints to increase general health and sexual satisfaction.

    Keywords: Differentiation, Sexual Satisfaction, General Health, Couples, Teacher
  • Rasool Yousefvand*, Mehran Faraj Elahi, Eisa Ebrahimzadeh, Saeed Talebi Pages 91-103
    Introduction
    In the last two decades, the competitive education system has been an integral part of the concern of all educational administrators, and it is necessary to measure it. Therefore, the purpose of this study is to development and psychometrics "Competitiveness Scale of open and Distance Education System in Iran".
    Methods
    The method of the present study is mixed. In the qualitative section, the Delphi method was used to develop the "Competitiveness Education Scale of Open and Distance Education System in Iran". Qualitative sampling was performed purposefully by snowball method (until saturation) with 10 faculty members of Payame Noor University of Tehran Province were evaluated. In the quantitative part, content and face validity were measured qualitatively with the opinion of 10 people (both methods with 10 people separately, but with the same samples) from the faculty members of Payame Noor University of Tehran Province. The construct validity was measured by exploratory and confirmatory factor analysis (both) with a sample of 230 (randomly stratified sampling) faculty members and PhD students of Payame Noor University of Tehran Province. Reliability was measured by internal consistency method by calculating Cronbach's alpha coefficient with the above sample. Data analysis was performed in the qualitative part by coding method and the quantitative part was performed using SPSS. 19 and LISREL. 8.5.
    Results
    From the qualitative section, the terms "Competitiveness Scale of Open and Distance Education System in Iran" were obtained. The results showed that the content and face validity of the scale were confirmed. The validity of the results of factor analysis showed that the instrument has 100 items with 14 subscales including: macro-international level, national level, educational system level, educational system goals, university teachers, staff and support agents, resource management, student recruitment and retention, content the teaching-learning process, competitive advantage, value creation in society, value creation for stakeholders, value creation at the level of the educational system. Reliability was obtained by internal correlation method by calculating Cronbach's alpha coefficient between 0.67 to 0.94.
    Conclusions
    "Competitiveness Scale of Open and Distance Education System in Iran" with 100 terms and 14 subscales has appropriate validity and reliability. It is suggested that this scale be used to measure the level of competitiveness in the open and distance education system.
    Keywords: Competitiveness, Distance Education, Open Education, University, Development Instrument