فهرست مطالب

مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند - پیاپی 40 (تابستان 1401)

فصلنامه مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند
پیاپی 40 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مهرنوش مهدی ساسان، قاسم بخشنده* صفحات 1-15

    با توجه به تحولات سریع اقتصادی، تکنولوزیکی و حتی سیاسی در دنیای امروز، استفاده از سیستم های هوشمند کسب و کار در سازمان ها، امری اجتناب نا پذیر است و پژوهش حاضر نیز رابطه سیستم های هوشمند کسب و کار و عملکرد سازمان را در پژوهش های پیشین، به صورت جامع مورد بررسی قرار داده است. در این راستا 1244 مقاله با مرور سیستماتیک شناسایی و مطالعه گردید و در نهایت تعداد 8 مقاله معیارهای لازم جهت ورود به فراتحلیل را دارا بودند به عنوان مبنای ورود به فراتحلیل انتخاب شدند. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار CMA2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج آزمون N ایمن از خطا حاکی از عدم وجود سوگیری انتشار در داده ها بود و از نظر همگونی یا ناهمگونی نیز شاخص I2 و آماره Q هر دو حاکی از ناهمگون بودن اندازه اثرات مشاهده شده داشتند؛ از این رو از مدل تصادفی برای ارزیابی اندازه اثر کل استفاده شد. نتایج نشان داد رابطه سیسم های هوشمند کسب و کار و عملکرد سازمان مثبت و دارای اندازه اثری معادل 474/0 می باشد.

    کلیدواژگان: هوشمندی کسب و کار، سیستم های هوشمند کسب و کار، عملکرد سازمان، فراتحلیل
  • آرمینا محسنی، آمنه خدیور*، فاطمه عباسی صفحات 17-41

    رشد اینترنت، شبکه های اجتماعی و وبسایت های تجارت الکترونیک بستری جهت ارایه عقاید و نظرات برای کاربران فراهم می نمایند. در سال های اخیر بسیاری از کاربران احساسات و نظرات خوب یا بد خود را در مورد غذا، خدمات، کیفیت و فضای رستوران ها در بسترهای آنلاین بیان می کنند. این نظرات برای تصمیم گیری سایرکاربران و همینطور رستوران ها جهت حفظ کیفیت، توسعه ی محصول و برندشان بسیار مهم می باشند. تحلیل احساسات رویکردی جهت پردازش زبان طبیعی است و امکان تحلیل سیستماتیک نظرات کاربران را فراهم می نماید. با توجه به اهمیت این موضوع هدف این مطالعه ارایه ی مدل تحلیل احساسات نظرات سایت تریپ ادوایزر درباره ی رستوران های ایرانی می باشد. در این تحقیق ما تحلیل احساسات مبتنی بر جنبه بر اساس الگوریتم یادگیری عمیق شبکه ی عصبی حافظه ی طولانی کوتاه مدت استاندارد را برای استخراج احساسات کاربران در مورد رستوران ها پیشنهاد نموده ایم. برای آموزش مدل، 4000 نظر طبق چهار جنبه در سه حالت عدم اشاره، مثبت و منفی برچسب زده شد و گام های مطالعه طبق متدولوژی کریسپ صورت گرفت. میزان دقت برای معیارهای غذا، سرویس، قیمت و اتمسفر به ترتیب 82%، 86%، 87% و 81% به دست آمد. این نتایج نشان از کارایی و عملکرد قابل قبول مدل برای تحلیل احساسات مبتنی بر جنبه ی رستوران ها است. همچنین جنبه ی غذا و اتمسفر به ترتیب مهم ترین جنبه ها برای مشتریان رستوران های ایرانی محسوب می شوند. رستوران داران و صاحبان کسب وکار می توانند از مدل توسعهیافته برای کسب مزیت رقابتی و یافتن نقاط قوت و ضعف خود استفاده کنند.

    کلیدواژگان: یادگیری عمیق، شبکه ی عصبی، متن کاوی، تحلیل احساسات، تریپ ادوایزر
  • مرسده پهلوانیان، میثم شیرخدایی*، سید سپهر قاضی نوری صفحات 43-75

    ولث تک یا فناوری مالی مدیریت ثروت به سرمایه گذاران کمک می کند تا درباره زمان و نحوه سرمایه گذاری تصمیم بهتری بگیرند و بدنبال متمایل ساختن پس اندازها و سرمایه گذاری ها به سوی بازار سرمایه و ایجاد تعادل میان بازار پول و سرمایه است. این مطالعه گذار ولث تک ایران را بررسی می کند. گذار به فرایند ایجاد و جایگزینی یک فناوری جدید و پذیرش آن از سوی اجتماع اشاره دارد. برای تحلیل گذار با کمک چارچوب تحلیلی دیدگاه چند سطحی، تعاملات بازیگران و نهادها با فناوری در سطوح مختلف تحلیل شده است. نحوه گذار به ولث تک با روش تحقیق کیفی و مبتنی بر روایت پژوهی بررسی شده است و داده ها از طریق مطالعه آیین نامه ها و اسناد سیاستی و همچنین مصاحبه ها و گزارش های مطبوعاتی، منتشر شده در رسانه های فین تکی جمع آوری شده است. 252 گزارش بررسی شد که از میان آنها 118 مورد مربوط بودند و طی آن نظرات 36 خبره مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. با بررسی های انجام شده کارکردهای نظام مالی مدیریت ثروت شناسایی شد و با تحلیل رفتار بازیگران اجرا کننده ی کارکردها در برابر تحولات فناورانه و تغییرات نهادی، مسیر گذار ولث تک از نوع بازپیکربندی تعیین شد. مسیر بازپیکربندی از الگوی سرریز نوآوری پیروی می کند و با تغییر معماری رژیم همراه است. در پایان پیشنهاد شد همزمان با فراهم سازی شرایط برای ارایه خدمات نوآورانه، انتشار عمومی اطلاعات و آگاهی بخشی به شهروندان نیز پیگیری شود تا با تقویت همزمان طرف عرضه و تقاضا گذار بهینه به ولث تک تسریع و تسهیل شود.

    کلیدواژگان: فناوری مالی، ولث تک، گذار اجتماعی فنی، نوع شناسی مسیر گذار، دیدگاه چند سطحی
  • سید مهدی جلالی*، بهروز اسدنژاد، بیتا تبریزیان صفحات 77-108

    پژوهش حاضر با هدف مدلی برای بازاریابی دیجیتال مبتنی بر ارزش آفرینی برای صنعت بیمه ایران انجام شده است. روش استفاده شده در پژوهش، کیفی و مبتنی بر راهبرد نظریه داده بنیاد است. برای جمع آوری داده ها از ابزار مصاحبه عمیق استفاده شده است. جامعه هدف مدیران و کارشناسان ارشد صنعت بیمه که در فرایند و تصمیمات بازاریابی دیجیتال مشارکت داشتند، بوده اند با استفاده از نمونه گیری هدفمند پس از 15 مصاحبه عمیق، اشباع نظری حاصل شد.در رویکرد داده بنیاد طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی بیانگر 32 مقوله کلی در قالب پارادیمی شامل شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، مقوله های محوری، راهبردها و پیامدها مبتنی بر ارزش آفرینی بوده است. .نتایج نشان داد که بازاریابی دیجیتال مبتنی بر ارزش آفرینی در صنعت بیمه ایران توسط شرایط علی (هویت بخشی بازاریابی دیجیتال در صنعت بیمه، ایجاد کمپین بازاریابی دیجیتال، ارتقا نفوذ فرهنگ بیمه، محیط دیجیتال و توسعه زیرساخت مورد نیاز)، زمینه ای (استراتژی تمرکز، برندسازی دیجیتال، پیاده سازی بازاریابی دیجیتال، پاسخگویی به نیازها و علایق در فضای دیجیتال و بهینه سازی فعالیت های دیجیتالی)، مداخله گر (بینش مشتریان، عوامل محیطی، قابلیت های دیجیتالی، انقلاب دیجیتالی، شفافیت قیمت و چالش های سازمانی)، مقوله های محوری (برندسازی مبتنی بر رفتار، رویکرد تعاملی، انتظارات مشتری از خدمات بیمه و تجربه مشتری)، راهبردها (ارتقای جایگاه یابی، ارتقای کانال های ارتباطی، ارزش آفرینی از طریق تولید محتوا، تعامل و مشارکت مشتری مبتنی بر تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی، توسعه فناوری های دیجیتال و نوآوری دیجیتالی) و پیامدهای (افزایش سهم بازار، اثربخشی سازمانی، ارتقا و جایگاه برند (شرکت)، ارتقای ارزش ویژه برند الکترونیکی و توسعه کسب وکار دیجیتال) تحقق می یابد.

    کلیدواژگان: : بازاریابی دیجیتال، ارزش آفرینی، صنعت بیمه، نظریه داده بنیاد
  • حمیدرضا رستمی، شعبان الهی*، علی معینی، علیرضا حسن زاده صفحات 109-133

    نظریه کنش گر-شبکه، در مفهوم اجتماعی آن، رویکردی برای تجزیه و تحلیل جامعه شناختی در حوزه مطالعات علم و فناوری است که بر درک چگونگی رسیدن چیزها به موقعیت هایی که در آن قرار دارند متمرکز است؛ اما در سال های اخیر، این نظریه به عنوان رویکردی روش شناختی جهت تحلیل نحوه استفاده از محصولات فناوری در محیط کار و توصیف ابعاد مختلف سیستمهای اجتماعی-فنی، مورد توجه پژوهش گران قرار گرفته است. با وجود نمونه های متعددی از پژوهش های مبتنی بر روش شناسی کنش گر-شبکه، چارچوب مدونی برای آن معرفی نشده است و در داخل کشور نیز نمونه ای برای استفاده از این نظریه در قالب روش شناسی یافت نشد. پژوهش حاضر می کوشد تا ضمن تبیین روش شناختی از این نظریه، به روش تحلیلی-توصیفی، چارچوبی نظام مند برای گردآوری و تحلیل داده ها در بستر این نظریه معرفی نماید. امکان و اعتبار چارچوب پیشنهادی در قالب مطالعه موردی، مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج پژوهش می تواند در کاربست نظام مند روش شناسی کنش گر-شبکه، به ویژه در داخل کشور مفید باشد.

    کلیدواژگان: نظریه کنش گر-شبکه (نشک)، روش شناسی پژوهش، جامعه شناسی ترجمه، کنش
  • فاطمه ثقفی*، احمد جعفرنژاد، منوچهر منطقی، سید جواد موسوی صفحات 135-166

    استفاده از استعاره اکوسیستم در حوزه علوم اجتماعی به طور روزافزون در حال گسترش است و برای مطالعه حوزه های مختلف مدیریتی از جمله نوآوری، کسب و کار و کارآفرینی استفاده شده است. ویژگی تکامل در اکوسیستم ها بیشتر مورد توجه واقع شده است. هدف این تحقیق شناسایی مدل مراحل تکامل اکوسیستم های کسب و کار صنعتی است. اکثر مطالعات قبلی در حوزه تکامل اکوسیستم ها بر مبنای مطالعات موردی انجام شده و لذا متاثر از شرایط موضوع مورد مطالعه بوده و از قابلیت تعمیم قابل اتکایی برای همه حوزه های صنعتی برخوردار نیست. در این تحقیق مدل جامعی برای مراحل تکامل اکوسیستم های کسب و کار صنعتی با استفاده از فراترکیب ارایه شده است. با مطالعه ادبیات موضوع، از 14 مطالعه که درباره مراحل تکامل بوده اند، 105 کد استخراج و در قالب 19 مفهوم به هم ترجمه شدند و یک مدل 4 مرحله ای استخراج شد. این مدل با برجسته کردن دو مفهوم زنجیره ارزش و پلتفرم صنعتی و زیر بخشهای آن، مدل جامعی برای مراحل اکوسیسمهای کسب و کار صنعتی است و صنعتگران و پژوهشگران می توانند با استفاده از آن، الگوی تکامل برای اکوسیستم صنعتی مورد نظرشان طرح-ریزی کنند یا اکوسیستمهای موجود را مطالعه و تکامل آن را ارزیابی کنند.

    کلیدواژگان: اکوسیستم کسب و کار، اکوسیستم نوآوری، مراحل تکامل، چرخه عمر، پلتفرم صنعتی
  • محمد صالح ترکستانی*، زهره دهدشتی شاهرخ، ایمان رئیسی وانانی، فاطمه گلشنی صفحات 167-200

    ارایه اطلاعات ارزشمند در قالب محتوای جذاب و تعامل با مشتریان مهم ترین عناصر بازاریابی محتوا می باشد که از مقدمات ایجاد درگیری است. مهم ترین مسیله در موفقیت بازاریابی محتوا، پاسخ درست به این سیوال است که چه عواملی موجب درگیر شدن مخاطب با محتوا خواهد شد. با وجود پژوهش های بسیاری که در زمینه شناسایی ابعاد درگیری و عوامل انگیزاننده مخاطبان برای درگیر شدن با محتوا انجام گردیده، کماکان درگیری مخاطبان از جمله دغدغه های فعالان در حوزه بازاریابی محتوا است و در جستجوی روش های موثر برای شناسایی عوامل موثر بر ارتقای سطح درگیری مخاطبان می باشند. پژوهش حاضر با استفاده از روش فراترکیب بر اساس مدل سندلوسکی و بارسو (2007) به شناسایی شاخص های تاثیرگذار بازاریابی محتوا بر ارتقای درگیری مخاطبان پرداخته است. به این منظور، 537 مقاله در بازه زمانی سال های 2003-2021 یافت شد و در هر مرحله مقالاتی که معیارهای مورد نظر را کسب نکردند از پژوهش کنار گذاشته شد. در نهایت، یافته های 45 مقاله انتخاب گردید. با طبقه بندی کدهای شناسایی شده، 23مقوله را در 4 بعد شامل مقوله های شناسایی درگیری، مقوله های مربوط به ویژگی های محتوا، مقوله های مربوط به نویسنده محتوا و مقوله های مربوط به واکنش سایر کاربران شناسایی شد. از میان تمامی مقوله های شناسایی شده، امکان شخصی سازی محتوا برای هر مخاطب، احساسات نهفته در محتوا و تاریخ انتشار محتوا، نحوه عضویت نویسنده و هویت وی در جامعه آنلاین بالاترین اولویت ها را از آن خود ساختند.

    کلیدواژگان: محتوا، بازاریابی محتوا، درگیری، درگیری دیجیتال، فراترکیب
  • عباس معیا*، علی اوتارخانی، علی رضاییان، بهمن حاجی پور صفحات 201-231

    نوآوری مدل کسب و کار (BMI)، یک فرآیند نوآوری است که با هدف ایجاد و حفظ مزیت های رقابتی، تغییراتی اساسی (طراحی شده، بدیع و غیر پیش پا افتاده) در پیکربندی مدل کسب و کار فعلی شرکت ایجاد می کند. از موضوعات مهمی که در خصوص این مفهوم مورد توجه است، محرک هایی است که موجب شکل گیری این سطح از نوآوری در کسب و کارها می گردد. لیکن با وجود علاقمندی بسیاری از پژوهشگران به مفهوم BMI در سال های اخیر، مقالات اندکی به مطالعه مستقیم و جامع پیشران های آن پرداخته اند و بیشتر در مطالعات موردی به آن توجه شده است. به همین جهت در این مطالعه تلاش شده تا با روش فراترکیب، عوامل پیشران گزارش شده در مطالعات موردی پراکنده، ادغام شده و ضمن تلفیق آن ها با روش تحلیل مضمون، لیست تجمیع شده ای از محرک های نوآوری مدل کسب و کار ارایه گردد. بدین منظور پس از جستجوی مقالات مرتبط در پایگاه اسکوپوس و پالایش عناوین و چکیده مقالات یافت شده، 140 مطالعه موردی گزارش شده در مقالات منتخب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. استخراج مصادیق محرک ها، کدگذاری، جستجوی مضامین و نامگذاری آن ها طی مراحل بازگشتی روش تحلیل مضمون، منجر به شناسایی 10 مضمون اصلی مشتمل بر 30 مضمون فرعی شد. در این مقاله گزارش پژوهش انجام شده به همراه تعریف محقق از تمامی 10 محرک اصلی و 30 محرک زیرمجموعه ارایه شده است.

    کلیدواژگان: نوآوری مدل کسب و کار، فراترکیب، تحلیل مضمون، محرک های نوآوری
  • یزدان شیرمحمدی*، آرش بستان منش صفحات 233-263

    فروشگاه های هوشمند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، انبوهی از اطلاعات مشتریان و کالاها (داده های بزرگ) شامل: تشخیص چهره، حسگرهای هوشمند، قفسه های هوشمند، پرداخت خودکار و نمایشگرهای تعاملی را با سرعت زیاد بر مبنای اینترنت نسل پنجم (5G) انتقال می دهند. از آنجاییکه شیوع ویروس کرونا تغییرات زیادی بر نحوه زندگی و تجارت امروز داشته است، به همین خاطر بازاریابان، استراتژی های جدیدی بر پایه هوش مصنوعی برای پیشبرد بکار گرفته اند. این پژوهش عوامل لذت بخش خرید مشتریان برپایه مدل پذیرش سیستم های اطلاعات لذت گرا (HISAM) را مورد تحلیل قرار داد. روش نمونه گیری این پژوهش تصادفی ساده و تعداد آن 404 نفر بود. ابزار سنجش در این پژوهش پرسشنامه. تحلیل های آماری نیز با استفاده روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SPSS و Amos انجام شده است. برای تعیین ارتباط علی بین متغییرها از روش مدل معادلات ساختاری و سطوح معناداری به منظور آزمودن فرضیه ها p_value کوچکتر از 0/05 در نظر گرفته شد. نتایج این پژوهش نشان داد که سهولت استفاده درک شده، فایده درک شده و لذت درک شده بر قصد خرید بواسطه آمادگی فناوری مشتریان اثر مثبت و معنادری دارد. همچنین نتایج پژوهش حاکی از آن بود که متغییر تعدیلگر آمادگی فناوری از خوش بینی، نوآوری، ناراحتی و ناامنی اثر پذیر بوده و همچنین سهولت استفاده درک شده، لذت درک شده و فایده درک شده بر قصد خرید مشتریان از فروشگاه های هوشمند در دوران کرونا اثر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: کووید-19، ارزش های خرید، آمادگی فناوری، هوش مصنوعی، فروشگاه های هوشمند
  • ریحانه فروزنده جونقانی*، میرعلی سید نقوی، وجه الله قربانی زاده، محمدتقی تقوی فرد صفحات 265-310

    در سال های اخیر، کاربرد هوش مصنوعی به ویژه یادگیری ماشینی در حوزه مدیریت منابع انسانی رشد قابل توجهی داشته است، و به دلیل جدید بودن این حوزه، برای بسیاری از مدیران و خبرگان حوزه منابع انسانی ناشناخته است. همچنین، در سال های متمادی شاهد تولید داده های زیادی در این حوزه و زمینه های مرتبط با آن هستیم که تحلیل آنها در فعالیت های منابع انسانی با دشواری همراه است. توانمندی های علم داده و یادگیری ماشینی توانسته است با گزارش ها و تحلیل های توصیفی، تشخیصی، پیش بینی کننده و تجویزی کمک های شایانی به این حوزه و فراتر از آن به راهبری سازمان داشته باشد. در این راستا هدف از انجام پژوهش، بررسی اقداماتی است که تاکنون در حوزه هوشمندی مدیریت منابع انسانی انجام شده است و به سه سوال اصلی پاسخ داده می شود. سوال اول شناسایی فعالیت هایی از مدیریت منابع انسانی است که قابل هوشمندسازی می باشند. در سوال دوم، به شناسایی کاربرد انواع الگوریتم های یادگیری ماشینی در در این حوزه پرداخته شده است. در سوال سوم، بر مبنای سطوح بلوغ تحلیل های پیشرفته داده،طبقه بندی "الگوریتم های یادگیری ماشینی در کارکردهای هوشمندی مدیریت منابع انسانی" صورت پذیرفته است. برای پاسخگویی، طیف وسیعی از مقالات از پایگاه ها و مجلات معتبر علمی استخراج و بر اساس روش ترکیبی در هم تنیده(همزمان) مورد بررسی قرار گرفتند.در بخش کمی از الگوریتم های متن کاوی با استفاده از زبان پایتون و در بخش کیفی از تحلیل مضمون با استفاده از نرم افزار MAXQDA2020 استفاده شده است.

    کلیدواژگان: هوشمندی مدیریت منابع انسانی، علم داده، الگوریتم های یادگیری ماشینی، تحلیل پیشرفته داده، هوش مصنوعی
  • جمال الدین ابراهیمی، محمد عزیزی*، کتایون پورمهدی صفحات 311-338

    پیشرفت فناوری و پیچیدگی اقتصاد محیطی بسیار رقابتی را ایجاد کرده است که در آن شرکت ها به طور مداوم با تغییرات چشمگیر بازار و ظهور انواع فرصت های تجاری مواجه اند. در چنین محیطی انطباق با نوآوری ها و تغییرات و تحولات برای شرکت ها جهت دستیابی به موفقیت تجاری پایدار امری ضروری است. فعالیت های کارآفرینی شرکتی بین المللی می تواند توانایی شرکت در شناخت و بهره برداری از فرصت های بازارهای بین المللی پیش از رقبای خود افزایش دهد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش آمیخته اکتشافی (کیفی- کمی) است. جامعه آماری آن در بخش کیفی شامل 17 نفر که با روش گلوله برفی و در بخش کمی، شامل 389 نفر با روش نمونه گیری تصادفی است. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه است. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی، شامل کدگذاری در سه گام کدگذاری اولیه، کدگذاری باز و کدگذاری محوری است و در بخش کمی تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری با استفاده از نرم-افزار SPSS و Amos می باشد. یافته های پژوهش در بخش کیفی نشان می دهد که پنج دسته عوامل بر کارآفرینی شرکتی بین المللی اثرگذارند که عبارتند از عوامل بین المللی، عوامل ملی، فردی، سازمانی و ویژگی های صنعت. در مجموع در این پژوهش در بخش کیفی 6 مقوله اصلی، 24 مقوله فرعی و94 مفهوم شناسایی شد. نتایج بخش کمی نشان میدهد که این عوامل 74 درصد بر دستاوردهای کارآفرینی شرکتی بین المللی اثرگذارند و به ترتیب عوامل سازمانی، بین المللی، فردی و ملی و ویژگیهای صنعت بیشترین تا کمترین اثرگذاری را بر کارآفرینی شرکتی بین المللی دارند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی شرکتی، کارآفرینی بین المللی، کارآفرینی شرکتی بین المللی، صنعت ارتباطات ایران
|
  • Mehrnoosh Mehdi Sasan, Ghasem Bakhshandeh * Pages 1-15

    Given the rapid economic, technological and even political developments in today's world, the use of business intelligent systems in organizations is inevitable and the present study also examines the relationship between intelligent business systems and organizational performance in previous research has examined the community. In this regard, 1244 studies were identified and reviewed by systematic review, and finally 8 articles had the necessary criteria to enter the meta-analysis were selected as the basis for entering the meta-analysis. The obtained data were analyzed using CMA2 software. The results of N safe from error test indicated that there was no diffusion bias in the data, and in terms of homogeneity or heterogeneity, both I2 index and Q statistic indicated that the observed effects were heterogeneous; hence, a random model was used to evaluate the total effect size. The results showed that the relationship between business intelligent systems and organizational performance is positive and has an effect size of 0.474.

    Keywords: Business Intelligence, Business intelligence systems, Organizational Performance, Meta-analysis
  • Armina Mohseni, Ameneh Khadivar *, Fatemeh Abbasi Pages 17-41

    The growth of the Internet, social networks and e-commerce websites provide a platform for users to express their opinions. In recent years, many users have expressed their positive or negative opinions about food, service, and quality and restaurant atmosphere online. These comments are very important for the decision of other users as well as restaurants to maintain quality, product development and their brand. Sentiment analysis is a natural language processing approach and allows systematic analysis of users' opinions. Due to the importance of this issue, the purpose of this study is to present a model for analyzing the sentiment of TripAdvisor's comments about Iranian restaurants. In this research, we propose an aspect-based sentiment analysis based on a deep learning algorithm which is the standard long short-term memory neural network to extract users' sentiments about restaurants. To teach the model, 4000 comments were labeled according to four aspects in three classes of not related, positive and negative, and the study steps were done based on Crisp methodology. Accuracy for food, service, value and atmosphere were 82%, 86%, 87% and 81%, respectively. These results indicate the efficiency and acceptable performance of the model for aspect-based sentiment analysis of restaurants. Furthermore, food and atmosphere are the most important aspects for the customers of Iranian restaurants, respectively. Restaurant owners can use the developed model to gain a competitive advantage and find their strengths and weaknesses.

    Keywords: Deep Learning, Neural Network, Text Mining, Sentiment Analysis, TripAdvisor
  • Mercedeh Pahlavanian, Meysam Shirkhodaie *, Sepehr Ghazinoory Pages 43-75

    Wealthtech or financialtechnology of wealth management helps investors to make better decisions about when and how to invest; and seeks to shift savings and investments to the capital market and balanced the money and capital markets. This study examines the transition of wealthtech in Iran. Transition refers to the process of creating and replacing a new technology and its acceptance by the community. For the analysis of the transition, the multi-level perspective analytical framework was used and the interactions of actors and institutions with technology at different levels are analyzed. The transition to wealthtech has been studied through a qualitative and narrative research method, and data have been collected through the study of regulations and policy documents, as well as press interviews and press reports published in fintech media. 252 reports were reviewed, of which 118 reports were related to the discussion and the opinions of 36 experts were analyzed. With the studies, the functions of the financial system of wealth management were identified. By analyzing the behavior of actors who performing the functions against technological developments and institutional changes, the typology of the transition was determined as reconfiguration path. The reconfiguration path follows the innovation overflow pattern and caused changing the architecture of the regime. In the end, the public release of information and informing to citizens should also be followed Simultaneously with the provision of conditions for providing innovative services. Through the simultaneous reinforcement of the supply side and the demand side, the optimal transition will be possible.

    Keywords: Financial Technology, WealthTech, Socio-Technical Transition, Typology of Transition Path, Multi-level Perspective
  • Seyed Mahdi Jalali *, Behrooz Asannejad, Bita Tabrizian Pages 77-108

    The present study aims toA model for digital marketing based on value creation for the Iranian insurance industry. The method used in the research is qualitative and based on the strategy of data-based theory. In-depth interview tools were used to collect data. The target population was managers and senior experts in the insurance industry who were involved in the digital marketing process and decisions. Using purposive sampling after 15 in-depth interviews, theoretical saturation was achieved. Open, pivotal, and selective coding represent 32 general categories in a paradigmatic format, including causal, contextual, interventionist, pivotal categories, strategies, and consequences based on value creation. The results showed that digital marketing based on value creation in the Iranian insurance industry by causal conditions (identifying digital marketing in the insurance industry, creating a digital marketing campaign, promoting the influence of insurance culture, digital environment and developing the required infrastructure), background ( Focus strategy, digital branding, implementation of digital marketing, responding to the needs and interests in the digital space and optimization of digital activities), interventionist (customer insights, environmental factors, digital capabilities, digital revolution, price transparency and organizational challenges), categories Axis (behavior-based branding, interactive approach, customer expectations of insurance services and customer experience), strategies (positioning promotion, communication channels promotion, value creation for customers through content production, E-WOM-based customer engagement and participation, development of digital technologies And digital innovation) and the consequences (increasing market share, organizational effectiveness, promotion and brand position (company), promoting e-brand equity and developing digital business) are realized.

    Keywords: Digital Marketing, Value creation, Insurance industry, Grounded Theory
  • Hamidreza Rostami, Shaban Elahi *, Ali Moeini, Alireza Hassanzadeh Pages 109-133

    Actor-Network theory (ANT), in social sense, is an approach to sociological analysis in the field of science and technology studies and focuses on understanding how things get to the situations in which they find themselves. In recent years, this theory has been considered by researchers as a methodological approach to analyze the use of technology in the workplace and describe the various dimensions of socio-technical systems. Despite numerous examples of research based on ANT methodology, no codified framework has been introduced for it and no examples of using this theory in the form of methodology have been found in the country. The present study tries to introduce a framework for data collection and analysis in the context of this theory, while explaining the methodology of this theory in an analytical-descriptive manner. The feasibility and validity of the proposed framework have been assessed in the form of a case study. The results of the research can be effective in the systematic application of ANT methodology, especially in the country.

    Keywords: Actor-Network Theory (ANT), research methodology, Translation sociology, action
  • Fatemeh Saghafi *, Ahmad Jafarnejad, Manochehr Manteghi, Seyyed Javad Mousavo Pages 135-166

    The use of ecosystem metaphor in different branches of management, business, innovation and entrepreneurship, are growing increasingly. The evolution property of ecosystems has highlighted. The aim of this study is to identify the stages of the evolution of business ecosystems. The major of previous studies about ecosystem’s evolution are based on case studies and affected by context. Then they are not generalizable. In this study we present a comprehensive model for evolution stages of industrial business ecosystems by qualitative Meta synthesis approach. 16 studies are identified by literature review that they were about evolution stages. Then 105 codes were extracted and translated in 19 conceptions and a 4 stages model was presented. This model, by highlighting the value chain and industrial platforms, is a good model for industrial business ecosystems. Also industrial researchers can use it to design a pattern for a special industrial ecosystem, or they can use it for studying and evaluating of the existent industrial ecosystems.

    Keywords: Business Ecosystem, innovation ecosystem, evolution stages, lifecycle, industrial platform
  • Mohammad Saleh Torkestani *, Zohreh Dehdashti Shahrokh, Iman Raeesi Vanan, Fatemeh Golshan Pages 167-200

    Providing valuable information in the form of attractive content and interaction with customers is one of the most important elements of content marketing. The most important factor in the success of content marketing is answering to the question of what causes the audience to engage in content. Despite numerous researches in the field of identifying the dimensions of engagement and motivators of audiences to engage with content, the audience engagement is still one of the most important concerns of actors in the field of content marketing and they are looking for effective ways to identify factors affecting the promotion of audiences' engagement. The present study, using Meta - synthesis method based on the Sandelowski and Barros (2007) model, identifies influential indicators of content marketing on promoting the audience engagement. For this purpose, studies according to years 2003 – 2019 were collected and the papers that did not obtain the intended criteria were excluded from the study. Finally, the findings of 45 papers were selected. By classification of identified codes, 23 categories were identified in 4 dimensions including engagement, categories related to content features, categories related to content writer and other user's reactions. Among all identified categories, the possibility of content personalization for each audience, the sentiment embedded in content and the history of content, the membership level of writer and his/her identity in the online community made the highest priority.

    Keywords: content, Content Marketing, engagement, Digital Engagement, meta-synthesis
  • Abbas Moayya *, Ali Otarkhani, Ali Rezaeian, Bahman Hajipour Pages 201-231

    Business Model Innovation (BMI) is an innovation process which is associated with radical change (i.e., designed, novel, nontrivial changes) in the configuration of an existing BM, aimed at building and maintaining competitive advantages. One of the important subjects regarding this concept is the drivers of this level of innovation in businesses. However, despite the interest of many researchers in BMI in recent years, few articles have studied its antecedents directly and comprehensively, and most of existing articles are case studies. Therefore, in this study, an attempt has been made to integrate the antecedents reported in scattered case studies with the Meta-Synthesis method, and combining them with the Thematic Analysis method to provide a comprehensive list of Business Model Innovation drivers. For this purpose, after searching related articles in Scopus database and refining the results, 140 case studies reported in selected articles were analyzed. Extraction of instances of drivers, coding, searching for themes and naming them during the recursive steps of the content analysis method, led to identification of 10 main themes including 30 sub-themes. Eventually, the research report is presented along with the researcher's definition of all 10 main drivers and 30 sub-drivers.

    Keywords: Business Model Innovation, meta-synthesis, Thematic analysis, Innovation Drivers
  • Yazdan Shirmohammadi *, Arash Bostan Manesh Pages 233-263

    Using artificial intelligence technology, smart stores transfer a lot of customer and product information (big data) including facial recognition, smart sensors, smart shelves, automatic payment and interactive displays at high speed based on the fifth generation (5G) internet. Since the spread of the corona virus has changed the way of life and business today, that's why marketers have used new strategies based on artificial intelligence to advance. This research analyzed the hedonic factors of customers' purchases based on the Hedonic Information Systems Acceptance Model (HISAM). The sampling method of this research was simple random and its number was 404 people. The measurement tool in this research is a questionnaire. Statistical analysis was done using structural equation method and using SPSS and Amos software. To determine the causal relationship between the variables using the structural equation model method and significance levels in order to test the hypotheses, a p_value smaller than 0. 05 was considered. The results of this research showed that the perceived ease of use, perceived benefit and perceived enjoyment have a positive and significant effect on the purchase intention due to the technology readiness of customers. Also, the results of the research indicated that the mediating variable of technology readiness was effective from optimism, innovation, discomfort and insecurity, and perceived ease of use, perceived enjoyment, and perceived benefit had a positive effect on customers' purchase intentions from smart stores in the era of Corona.

    Keywords: COVID-19, purchase values, technology readiness, Artificial Intelligence, smart stores
  • Reyhaneh Forouzandeh Joonaghani *, Mirali Seyednaghavi, Vajhollah Ghorbanizadeh, Mohammad Taghi Taghavifard Pages 265-310

    In recent years, the application of artificial intelligence, especially machine learning, has grown significantly in the field of HRM, which is unknown to many managers and experts in the field of HR due to the newness of this field. A lot of data is being generated by users of organization in HRM domains and the related fields, which are difficult to analyze and use in HR activities. The capabilities of data science and machine learning have been able to make great contributions to the field of HRM and beyond to the management of the organization with descriptive, diagnostic, predictive and prescriptive reports and analyses. The purpose of the research is to examine the measures that have been taken so far in the field of HRM intelligence, and in this research, three main questions are answered. The first question is to identify HRM activities that can be made intelligent. In the second question, the application of various ML algorithms in HRMI has been identified. In the third question, based on the maturity levels of data analytics, the classification of "ML algorithms in intelligent HRM functions" has been made. In order to answer , a wide range of articles were extracted from reliable scientific databases and journals and analyzed based on a mixed method. In this method, qualitative and quantitative methods for data analysis were investigated at the same time. IN the quantitative part, text mining algorithms were used Python language, and in the qualitative part, thematic analysis was used MAXQDA2020 .

    Keywords: Human Resource Management Intelligence, Data Science, Machine Learning Algorithms, Data Analytics, Artificial Intelligence
  • Jamalodin Ebrahimi, Mohammad Azizi *, Katayoun Pourmehdi Pages 311-338

    In today's world, technological advances and the complexity of the environment have created a highly competitive environment in which companies are constantly faced with dramatic market changes and the emergence of a variety of business opportunities. In such an environment, adapting to innovations and changes is essential for companies to achieve sustainable business success. International corporate entrepreneurship activities can increase the company's ability to recognize and take advantage of international market opportunities ahead of its competitors. This research is applied in terms of purpose and exploratory mixed method (qualitative-quantitative). The statistical population includes 17 people in the qualitative section by snowball method and 389 people in the quantitative section by random sampling. Data collection tools in the qualitative part are interviews and in the quantitative part are questionnaires. The method of data analysis in the qualitative part includes coding in the initial coding step, open coding and axial coding, and in the quantitative part is confirmatory factor analysis and structural equations using SPSS and Amos software. The research findings in the qualitative section show that five categories of factors affect the entrepreneurship of an international company, which are international factors, national factors, individual, organizational and industry characteristics. The results of the quantitative section show that these factors affect 74% of the achievements of international corporate entrepreneurship and organizational, international, individual and national factors and industry characteristics have the most to the least impact on international corporate entrepreneurship, respectively.

    Keywords: Corporate Entrepreneurship, International Entrepreneurship, International Corporate Entrepreneurship, Iran Communication Industry