فهرست مطالب

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرتضی پژوه نیا، مهران ملکی روشتی*، فیروز ولی پور، مهدی راعی صفحات 1-9
    مقدمه

    اختلالات اسکلتی- عضلانی، شایعترین نوع بیماری ها و آسیب های شغلی در محیط کار است که منجر به کاهشبهره وری، کارآیی و ناتوانی افراد به ویژه کارکنان نظامی می شود. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی فراوانی اختلالات اسکلتی-عضلانی در میان کارکنان اداری یک مرکز نظامی و شناسایی عوامل خطر ارگونومیکی در بروز این اختلالات انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در پژوهش تحلیلی- مقطعی حاضر، تعداد 53 نفر از کارکنان اداری یک مرکز نظامی مستقر در شهرستان کرج در سال 1400 به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم اطلاعات شناخت جمعیت، پرسشنامه نوردیک جهت برآورد شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و روش ارزیابی سریع تنش اداری  (ROSA) بود. داده های جمع آوری شده در بسته نرم افزار آماری SPSS نسخه 26 وارد گردید و به کمک آماره های توصیفی و آزمون آماری T-Test و آزمون دقیق فیشر انجام شد.

    یافته ها

    کلیه آزمودنی ها مرد و میانگین سنی کارکنان اداری مرکز نظامی 6/564±41/43 می باشد. بیشترین شیوع این اختلالات در ناحیه زانوها 56/8 درصد، شانه ها  54/1 درصد و ناحیه گردن و ناحیه فوقانی پشت به طور مشابه 40/5 درصد بود. سطح ریسک امتیاز نهایی روش ارزیابی سریع تنش اداری ROSA، شامل: 32/5 درصد (12 نفر) در سطح ایمن با امتیاز کم تر از 3، 62/1 درصد (23 نفر) در ناحیه هشدار با امتیاز بین 3 تا 5 و 5/4 درصد (2 نفر) در ناحیه ضرورت مداخله ارگونومیکی با امتیاز بالای 5 است.

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به میانگین نمره ROSA کارکنان از نظر عوامل خطر ارگونومیکی در ناحیه هشدار قرار داشتند. ناراحتی و درد در ناحیه زانوها و  ناحیه شانه ها به ترتیب شایع ترین ناهنجاری وضعیتی و اختلال اسکلتی-عضلانی در کادر اداری این مرکز نظامی است. برای کاهش و پیشگیری از شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در گروه مورد مطالعه، می توان به راهکارهایی انجام اقدامات اصلاحی در ایستگاه های کاری، کاهش مدت زمان استفاده از لوازم الکترونیکی، افزایش میزان فعالیت ورزشی و کششی در طول ساعات کاری و افزایش سطح دانش و آگاهی کارکنان از طریق ارایه آموزش های سازمانی اشاره کرد.

    کلیدواژگان: سلامت شغلی، ارگونومی، وضعیت بدنی، شیوع، عوامل خطر
  • محمدرضا خلیلی فرد، رسول سلیمی، فاطمه امیری* صفحات 10-17
    مقدمه

    ویروس کووید-19 با ایجاد ترومبوز و تاثیر بر سیستم هموستاز می تواند باعث افزایش سطح D_dimer شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سطح D_dimer با شدت بیماری در بیماران مبتلا به کووید-19 بستری در بیمارستان بعثت همدان طراحی و اجرا گردید.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش مقطعی و گذشته نگر پرونده ی 366 بیمار مبتلا به کووید-19 مراجعه کننده به بیمارستان بعثت استان همدان بطور تصادفی انتخاب شد. شدت بیماری بصورت سطح 1یعنی نیاز به مراقبت ویژه و سطح 2  یعنی نیاز به مراقبت بیمارستانی ارزیابی شد. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 24 و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تی مستقل تحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین سطح D-dimer بیماران 1/01 ± 1/18 میکروگرم بر میلی لیتر بود. شدت بیماری در 179 بیمار (47/3 درصد) در سطح 1 و در 187 بیمار (52/7 درصد) در سطح 2 مشاهده شد. سطح D-dimer در بیماران با سطح 1 بطور معنی داری بیشتر از بیماران سطح 2 بود. (0/0001=P). بین سطح D-dimer با مدت بستری بیماران در بیمارستان و مدت بستری بیماران در بخش ICU ارتباط مستقیم معنی دار وجود داشت (0/0001=P).

    بحث و نتیجه گیری

    سطح D-dimer با شدت بیماری بیشتر در ارتباط است و بر مدت بستری در بیمارستان و ICU تاثیرگذار می باشد.

    کلیدواژگان: دی دایمر، ICU، کووید-19، مدت بستری، شدت بیماری
  • خدیجه صاحب، مریم اسکندری، سرگل رضایی، زهرا صفری بابازیدی، فاطمه دهقان، پریسا حیدری شرف* صفحات 18-27
    مقدمه

    شیوع ویروس کرونا و پیامدهای روانی ناشی از آن یکی از مهم ترین وقایع اجتماعی بشر در قرن 21 است. دریانوردان در برابر این ویروس آسیب پذیر بوده و با پیامدهای روان شناختی شدیدی روبه رو هستند. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر پیش بینی اضطراب کرونا بر اساس راهبردهای مقابله ای و تنظیم هیجان در دریانوردان ایرانی است.

    مواد و  روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی-مقطعی، از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دریانوردان ایرانی در سال 1400-1399 که تعداد کل آن ها بالای 500 نفر برآورد شد، می باشند. نمونه مورد نظر در پژوهش حاضر مطابق با جدول کوکران 150 نفر به روش نمونه گیری در دسترس از دریانوردان استان مازندران نوشهر انتخاب شدند و با کسب رضایت از آن دسته از دریانوردانی که حاضر به همکاری در پژوهش بودند به پرسشنامه های راهبردهای مقابله ای لازاروس و فولکمن، تنظیم هیجان جان و گروس (2003) و مقیاس اضطراب ویروس کرونا در فضای مجازی به لینک پرسشنامه ها پاسخ دادند.

    یافته ها

    از 150 نفر از مردان دریانورد شرکت کننده در پژوهش دامنه سنی آن ها از 25 تا 54 سال و میانگین و انحراف معیار سنی نمونه مورد بررسی7/738±38/79 می باشد. از میان مولفه های راهبردهای مقابله ای، راهبردهای مقابله ای مسیله مدار و هیجان مدار به ترتیب با میانگین و انحراف معیار  3/12±52/26 و 3/47±68/55  و مولفه های تظیم هیجان شامل سرکوبی هیجانی و ارزیابی مجدد هیجانی به ترتیب با میانگین و انحراف معیار  5/64±23/43 و 4/22±19/45 و مولفه های اضطراب کرونا شامل علایم روانی و علایم جسمانی به ترتیب با میانگین و انحراف معیار 5/47±32/67 و 2/89±17/39 به دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که مدل رگرسیونی استفاده شده معنادار است (14/39= F) و این مدل با ضریب تعیین 0/32 توان تبیین رابطه بین متغیرها رادارد. همبستگی چندگانه بین متغیرها نیز 0/41 (0/41=R) به دست آمد (0/05 > p).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، می توان گفت که راهبردهای مقابله ای و تنظیم هیجان از عوامل موثر و مرتبط با اضطراب ویروس کرونا هستند که این نکته می تواند در مراکز دریانوردی  و دریانوردان مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اضطراب ویروس کرونا، راهبردهای مقابله ای، تنظیم هیجان، دریانوردان
  • جابر فلاحیان، سارا محمدی، سید علی مهدیون، جابر ذبیحی راد، صبا روزبهانی، الهه موسوی* صفحات 28-34
    مقدمه

     اخلاق حرفه ای جزء لاینفک در کلیه ابعاد ارایه خدمات درمانی بوده و در سال های اخیر با افزایش موارد معضلات مربوط به اخلاق پزشکی، ترویج اخلاق حرفه ای در میان دانشجویان علوم پزشکی به خصوص آن هایی که با بیمار در ارتباط مستقیم هستند، اهمیت خاصی یافته است، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین تجارب بالینی دانشجویان اتاق عمل و میزان رعایت اخلاق حرفه ای اجرا شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی دانشجویان کارشناسی اتاق عمل اجرا شد. نمونه گیری به صورت سرشماری و شامل کلیه دانشجویان ترم 4،ترم 6 و ترم 8  کارشناسی اتاق عمل که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، انجام گرفت. داده ها توسط پرسشنامه استاندارد اخلاق حرفه ای و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک جمع آوری شده و توسط نرم افزار spss نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، 87 دانشجو با میانگین سنی 22/51 مورد مطالعه قرار گرفتند که 35 نفر از آن ها مرد و 51 نفر زن بودند. یافته ها نشان می دهد که بین ترم تحصیلی و به تبع آن میزان تجربه حضور دانشجویان در بالین و اخلاق حرفه ای، ارتباط معناداری وجود دارد (p=0.011). همچنین یافته ها رابطه معنادار بین سن و اخلاق حرفه ای را نشان می داد (p=0.020) ولی رابطه ای بین قومیت، معدل و جنس و اخلاق حرفه ای یافت نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد افزایش تجربه بالینی دانشجویان و درگیری نزدیک با مسایل و مشکلات موجود در اتاق عمل به همراه آموزش های تیوری و عملی در محیط بالین، باعث افزایش میزان رعایت اخلاق حرفه ای در دانشجویان و بعدها به عنوان پرسنل در محیط بالین می شود.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، اتاق عمل، تجارب بالینی
  • سلمان یداللهی، صادق حیدرپور*، مهدی فریدونی صفحات 35-42
    مقدمه

    در سال های اخیر خشونت محل کار در حوزه سلامت با روند فزاینده ای گزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی شیوع خشونت محل کار در کارکنان فوریت های استان چهارمحال و بختیاری و عوامل موثر بر آن است.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر توصیفی - مقطعی بود که در سال 1399 انجام شد. جامعه مورد پژوهش شامل 125 نفر ازکارکنان پایگاه های فوریت های پزشکی استان چهارمحال و بختیاری بودند. در این پژوهش، به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی استاندارد خشونت محل کار استفاده شد. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام و تعداد آن ها 125 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی از جمله درصد و فراوانی و تحلیلی از جمله آزمون فیشر استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که 88% کارکنان فوریت های پزشکی خشونت محل کار را در یک سال گذشته تجربه داشته اند که 36% خشونت فیزیکی و 54/4% خشونت کلامی و 9/6%خشونت فرهنگی بوده است. 62/4%(78) نفر از کارکنان منبع خشونت را همراهان بیمار بیان کردند. 84% اعتقاد داشتند که رویه مناسبی برای گزارش دهی خشونت در محل کارشان وجود ندارد. رابطه معنی داری بین سن، وضعیت تاهل و سابقه کاری با تجربه خشونت در کارکنان فوریت های پزشکی وجود نداشت (0/05=P).

    بحث و نتیجه گیری

    کارکنان فوریت های پزشکی در معرض خشونت بالایی قرار دارند. آموزش های اختصاصی برای پرسنل فوریت های پزشکی در زمینه کنترل خشونت و آموزش رسانه ها به مردم انجام گیرد تا ارتقای سطح سلامت عمومی و کاهش فرسودگی شغلی مشارکت کنندگان فراهم شود.

    کلیدواژگان: خدمات اورژانس پزشکی، خشونت، تکنسین فوریت های پزشکی
  • فریدون رمضانی، حسن زرقانی، مسعود جباری*، فاطمه دولت آبادی صفحات 43-51
    مقدمه

    شیوع سریع این بیماری و ناشناخته بودن آن باعث ترس و نگرانی عمومی شد و اغلب تمام جنبه های مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی کشور را تحت تاثیر قرار داده است. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه میان اضطراب ناشی از پاندمی ویروس کرونا و بهزیستی روانشناختی کادر درمان در بیمارستان ها است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی از نوع  همبستگی و به صورت مقطعی در اردیبهشت ماه سال 1399 انجام شد. و به این منظور نمونه ای شامل 200 زن و مرد مربوط به کادر درمان  در بیمارستان های شهر بیرجند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامه های استاندارد بهزیستی روانشناختی ریف  (2002) 54 سوالی و مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) در نمونه ایرانی 18 سوالی به صورت حضوری پاسخ دادند. آنالیزهای آماری با نرم افزار spss انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل نشان داد که رابطه وضعیت بهزیستی روانشناختی و وضعیت اضطراب در سطح 0.05 معنادار نبود. با بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی با اضطراب کرونا در بخش های مختلف نتایج نشان داد که رابطه بهزیستی روانشناختی با اضطراب کرونا در کارکنان بهداشت به میزان 0.98=R(0.002=P) بوده و 96 درصد از تغییرات اضطراب کارکنان بهداشت ناشی از تغییرات بهزیستی روانشناختی آنها بود. همچنین 98 درصد از تغییرات اضطراب کارکنان داروخانه ناشی از تغییرات بهزیستی روانشناختی آن ها بود (0.988=R   و  0.012=P). بین بهزیستی روانشناختی با اضطراب کرونا در بین کارکنان زن یا مرد رابطه معناداری مشاهده نشد و میانگین بهزیستی روانشناختی در زنان و مردان تفاوت معناداری داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها رابطه وضعیت بهزیستی روانشناختی و وضعیت اضطراب در سطح 0.05 معنادار نبود. اگر چه در کل رابطه ی معناداری بین اضطراب کرونا و بهزیستی روانشاختی مشاهده نشد، ولی این موضوع در برخی از حوزه ها مثل کارکنان حوزه بهداشت و داروخانه معنادار است و این رابطه نباید نادیده گرفته شود بلکه باید تصدیق شود و مورد توجه مسیولین ذی ربط قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، بهزیستی روانشناختی، کارکنان بیمارستان
  • محمدرضا زارعی، ملیکا شهبازی، مهدی قربانی، سعید باباجانی وفسی* صفحات 52-64
    مقدمه

    عفونت موضع جراحی (SSI) مهم ترین عارضه بعد از عمل است. منابع میکروارگانیسم هایی که باعث بروز SSI در مراکز بهداشتی می شوند، از نظر منشا چند عاملی هستند و ممکن است اندوژنوس (مثل فلور نرمال پوست بیمار) یا اگزوژنوس (مانند ذرات هوابرد ناقل باکتری [ABCPs] باشند. پوست بیمار یک منبع اندوژنوس برای آلودگی و بروز عفونت محل جراحی محسوب می شود ولی تنها 2 درصد از منابع آلودگی مستقیم را شامل می شود و 98 درصد مابقی مربوط به ABCPs است. از این رو، مطالعه حاضر سعی دارد  اطلاعات مفیدی در مورد نقش ABCPs در آلودگی سطوح استریل اتاق عمل (OR) و راهکارهای مقابله با آن را در اختیار تیم جراحی قرار دهد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی بود که به روش مروری انجام شد. داده ها با جستجو در پایگاه های داده نظیر Science Direct، PubMed، Scopus و موتور جستجوی scholar Google جمع آوری شد.

    یافته ها

     پیشگیری از آلودگی زخم جراحی (SWC) و SSI به کاهش ABCPs  در کمترین حد ممکن بستگی دارد. از این رو، حفظ هوای شفاف در OR با استفاده از سیستم های تهویه کارآمد، محدود کردن رفت و آمد و باز کردن درب ها و استفاده از پارچه های بافته نشده به جای پارچه نخی می تواند ABCPs را در محیط OR پایین نگه دارد و احتمال عفونت های ناشی از انتقال ABCPs را کاهش دهد.

    بحث و نتیجه گیری

    همه اعضای تیم جراحی مسیول ایجاد و نگهداری فیلد استریل با استفاده از تکنیک های استریل برای جلوگیری از SWC و SSI هستند. نتایج این بررسی نشان می دهد که کارکنان OR باید در مورد مسیرهای آلودگی فیلد استریل با ABCPs آموزش ببینند تا بتوانند از خطر SWC و بروز SSI جلوگیری کنند.

    کلیدواژگان: عفونت محل جراحی، ذرات هوابرد، آلودگی باکتریایی، اتاق عمل، پرستار اتاق عمل
  • سیمین ریاحی* صفحات 65-78
    مقدمه

    از عوامل تاثیر گذار در انجام بهینه ماموریت های نظامی آمادگی جسمانی است. تمرینات بدنی به منظور افزایش آمادگی جسمانی با آسیب های عضلانی اسکلتی همراه است که علاوه بر کاهش کیفیت نحوه انجام وظایف هزینه بسیاری نیز به سیستم درمانی وارد می کند. هدف از این مطالعه شناخت میزان شیوع و نوع آسیب های اسکلتی- عضلانی ناشی از تمرینات نظامی و عوامل خطر ساز آن و در نهایت ارایه راهکارهایی به منظور کاهش آن ها می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک پژوهش مروری روایتی است. به منظور جستجوی مقالات مرتبط، کلمات کلیدی military, injury, prevention, skeletal muscle از پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar, PubMed, Scopus و مقالات معتبر فارسی بدون محدودیت زمانی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از شیوع بالای آسیب های عضلانی اسکلتی ناشی از آموزش نظامی می باشد. از شایع ترین آن ها می توان از Overuse، Stress fracture، کشیدگی عضلانی و پیچ خوردگی ها بخصوص در اندام تحتانی نام برد. شیوع، نوع و محل آسیب در رسته های مختلف نظامی به دلیل تفاوت در روش تمرینی متفاوت است برای مثال برای مثال در تفنگداران دریایی Stress fracture و Overuse در افراد پیاده نظام Stress fracture شیوع دارد. به طور کلی عوامل خطر ساز آسیب به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم بندی می شوند. عوامل خطر ساز داخلی شامل: سن، جنس، سطح آمادگی جسمانی، توده بدنی، خستگی و ساختار بدنی است. عوامل خطر ساز خارجی حمل بار سنگین، کفش، نوع ورزش، سطح زمین، کمبود غذایی و بی خوابی می باشد. به منظور کاهش این عوامل راهکار هایی مانند طراحی تمرین با توجه به سطح آمادگی جسمانی و ساختار بدنی سربازان، استفاده از روش های جدید تمرینی که با آسیب کمتری همراه می باشند، تغذیه و استراحت کافی، آموزش مربیان و کادر درمانی و بهینه سازی تجهیزات نظامی مانند کفش و کوله پشتی را نام برد.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد تعدیل موفقیت آمیز این عوامل می تواند در کاهش آسیب ها عضلانی اسکلتی و ارتقاء آموزش نیروهای نظامی موثر باشد.

    کلیدواژگان: آسیب، پیشگیری، عضلانی اسکلتی، تمرینات نظامی
|
  • Morteza Pajoohnia, Mehran Maleki Roveshti*, Firouz Valipour, Mehdi Raei Pages 1-9
    Introduction

    Musculoskeletal disorders (MSDs) are the most common type of occupational disease and injuries in the workplace that lead to reduced productivity, efficiency, and disability of individuals especially among military personnel. This study aimed to determine the prevalence of MSDs among the administrative staff of a military center and to identify ergonomic risk factors in the occurrence of these disorders.

    Methods and Materials

     In the present cross-sectional study, 53 administrative staff of a military center located in Karaj city in 1400 that was selected by census method. Data collection tools included demographic information form, the Nordic Musculoskeletal Questionnaire (NMQ) to estimate the prevalence of MSDs, and the ROSA method to evaluate posture. Data were analyzed through descriptive statistics, T-test, and Fisher’s exact test using SPSS software version 26.

    Results

    All subjects were male and the mean age of the administrative staff of the military center was 41/43±6/564. The highest prevalence of these disorders was 56.8% in the knees, 54.1% in the shoulders, and 40.5% in the neck and upper back. The final score risk level of the ROSA rapid office stress assessment method includes 32.5% (n = 12) at the safe level with a score of less than 3, 62.1% (n = 23) in the alert area with scores between 3 to 5 and 5.4% (2 people) are in the area of need for ergonomic intervention with a score above 5.

    Discussion and Conclusions

    According to the average ROSA score, employees were in the warning area in terms of ergonomic risk factors. Discomfort and pain in the knees and shoulders are the most common postural abnormalities and MSDs in the administrative staff of this military center respectively. Taking corrective measures in workstations, reducing the duration of using electronic devices, increasing the rate of sports and stretching activities during working hours, and increasing the level of knowledge and awareness of employees by providing organizational training can be mentioned to reduce and prevent the prevalence of MSDs in the study group.

    Keywords: Occupational Health, Ergonomy, Posture, Prevalence, Risk Factor
  • MohammadReza Khalili Fard, Rasoul Salimi, Fatemeh Amiri* Pages 10-17
    Introduction

    The Covid-19 virus affects the hemostasis system in infected people by causing thrombosis and it increases the level of D_dimer. This study was designed and conducted for the evaluation of correlation between D-dimer levels with disease severity in patients with Covid-19 referred to Hamedan Besat hospital.

    Methods and Materials

     366 patients with Covid-19 referred to Besat Hospital in Hamadan were randomly selected in this cross-sectional and retrospective study. The severity of the disease was assessed as level 1 that is the need for intensive care and level 2 which means the need for hospital care. The collected data were analyzed through Pearson correlation and independent t-test using SPSS software version 24.

    Results

    The mean level of D-dimer in patients was 1.18 ± 1.01 microgram per milliliter. Disease severity was observed in 179 patients (47.3%) at level 1 and it was observed in 187 patients (52.7%) at level 2. Furthermore, the mean level of D-dimer in patients with level 1 was significantly higher than patients in level 2 (P value: 0.0001). There was a significant direct relationship between D-dimer level and hospitalization time and D-dimer level with ICU admission time (P value: 0.0001).

    Discussion and Conclusion

    D-dimer level is more correlates with disease severity and it impacts on duration of hospitalization and ICU hospitalization.

    Keywords: D-dimer, ICU, Covid-19, Hospitalization time, Disease severity
  • Khadijeh Saheb, Maryam Eskandari, Sargol Rezaei, Zahra Safari Baba Zeidi, Fatemeh Dehghan, Parisa Heidarisharaf* Pages 18-27
    Introduction

    The spread of corona virus and its psychological consequences is one of the most important human social events in the 21 century. Sailors are vulnerable to the virus and they have severe psychological consequences. Therefore, the aim of this study was to predict Covid-19 anxiety based on coping strategies and emotion regulation in Iranian sailors.

    Methods and Materials

    The present research is a descriptive cross-sectional correlation study. The statistical population of the present study includes all Iranian sailors in 2020-2021, whose total number was estimated to be over 500 people. According to Cochran’s table, 150 people were selected by available sampling method from sailors in Nowshahr city of Mazandaran province. Moreover, Lazarus and Folkman coping strategies questionnaires, John and Gross (2003) Emotion Regulation and Corona Virus Anxiety Scale in Cyberspace has been responded by those seafarers who were willing to cooperate in the study.

    Results

    Out of 150 male sailors participating in the study, their age range was from 25 to 54 years and their mean and standard deviation was 38.79 ± 7.738. Among the components of coping strategies, problem-oriented and emotion-oriented coping strategies were achieved with mean and standard deviation of 52.26 ± 3.12 and 68.55 ± 3.47 respectively, emotion regulation components including emotional repression and emotional re-evaluation were achieved with mean and standard deviation of 23.43 ± 5.64 and 19.45 ± 4.22 respectively. In addition, components of corona virus anxiety including psychological and physical symptoms were obtained with mean and standard deviation of 32.67 ± 5.47 and 17.39 ± 2.89 respectively. The results also showed that the regression model used was significant (F = 14.39) and this model with a coefficient of determination of 0.32 had the ability to explain the relationship between variables. Multiple correlation between variables was 0.41 (R = 0.41) (P <0.05).

    Discussion and Conclusion

     

    According to the research findings, it can be said that coping strategies and emotion regulation are effective factors related to corona virus anxiety, which can be considered in maritime centers and sailors.

    Keywords: Corona virus Anxiety, Coping Strategies, Emotion Regulation, Sailors
  • Jabber Falahiyan, Sara Mohammadi, Seyed Ali Mahdiyoun, Jabber Zabihirad, Saba Roozbahani, Elahe Mousavi* Pages 28-34
    Introduction

    The professional ethics is the integral part of all dimensions of providing health care services. In recent years, promotion of the professional ethics among medical sciences students becomes very important particularly the ones which are directly in contact with patients. This study aimed to define the relationship between clinical experiences of the operating theater students and the level of adherence to professional ethics.

    Methods and Materials

    The descriptive-analytical study was carried out among 87 undergraduate students of operating theater. The sampling was done by census and included all of the 4th, 6th and 8th semester undergraduate students of operating theater which met the criteria to involve in the study. The data were collected by the standard questionnaire of professional ethics and the demographic information questionnaire. Then, they were analyzed by SPSS software version 21.

    Results

    87 students were participated in this descriptive-analytical study. 35 of them were men (40.2%) and 51 of them were women (58.6%). In this research, the average age was estimated as 22.51 years. The results indicated that there was a significant relationship between the semester, and as its consequence, the clinical experience of the students and professional ethics (p = 0.011). The results also showed the significant relationship between age and professional ethics (p = 0.020).There was no relationship between ethnicity, average mark, sex and professional ethics.

    Discussion and Conclusion

    The results of this study showed that increasing students clinical experience and their involvement with issues and problems in OR along with theoretical and practical training in the clinical environment enhance the level of professional ethics among students and later as staff in the clinical environment.

    Keywords: Professional ethics, operating room, clinical experiences
  • Salman Yadollahi, Sadegh Heydarpoor*, Mehdi Fereidooni Pages 35-42
    Introduction

    In the past years, workplace violence in the area of health has been reported with an upward trend. This study aimed to evaluate the prevalence of workplace violence of emergency medical staff and relevant factors in Chaharmahal-Bakhtyari province in 2020.

    Methods and Materials

     This descriptive, analytical, and cross-sectional research was conducted in the emergency medical centers of Chaharmahal-Bakhtyari province in 2020. Census method was applied and 125 staff of these centers was selected considering the limited research population. Data were collected through a self-report questionnaire. In addition, data analysis was performed using Chi-square and Fisher’s exact tests in SPSS version 19.

    Results

    In this research, 88% of the participants had an experience of workplace violence in the past year. 36% of which has been physical, 54.4% of them were verbal violence and 9.6% of them were cultural violence. In addition, 62.4% (N=78) of the staff has reported to be the companions of patients as the source of violence. Moreover, 84% of the participants believed that there is no proper procedure to report workplace violence. There were no significant relationships between workplace violence in the emergency medical staff and variables of age, marital status and work experience.

    Discussion and Conclusion

    Emergency medical personnel are exposed to high levels of violence. Special training should be provided to emergency medical personnel in controlling violence and educating the media to improve public health and reduce job burnout.

    Keywords: Violence, Emergency Medical Technicians
  • Fridoon Ramazani, Hassan Zarghani, Masoud Jabbari*, Fatemeh Dolatabadi Pages 43-51
    Introduction

    The rapid spread of covid-19 and its unknownness has caused public fear and concern and it has affected almost all important economic, political and social aspects of the country.The aim of this study was to determine the relationship between anxiety caused by coronavirus pandemic and psychological well-being of hospital staff.

    Methods and Materials

    This descriptive cross-sectional study was conducted in May 2016. For this purpose, a sample of 200 men and women related to the medical staff in hospitals of Birjand was selected by available sampling method. Moreover, the standard questions of Reef (2002) Psychological Welfare Questionnaire including 54 questions and Coronary Anxiety Scale (CDAS) in the Iranian sample that contained 18 questions were answered by participants. Statistical analyzes were performed using SPSS software.

    Results

    The results showed that there was no significant relationship between psychological well-being and anxiety at the level of 0.5. Examining the relationship between psychological well-being and corona virus anxiety in different sections, the results showed that the relationship between psychological well-being and corona virus anxiety in health workers was R = 0.98 (P = 0.002) and 96% of health workers’ anxiety changes were due to psychological well-being changes. Furthermore, 98% of the changes in pharmacy staff anxiety were due to changes in their psychological well-being (R = 0.988 and P = 0.12). There was no significant relationship between psychological well-being and corona virus anxiety among male and female employees and the mean of psychological well-being was significantly different between men and women.

    Discussion and Conclusion

    Based on the findings, the relationship between psychological well-being and anxiety status was not significant at the 0.5 level. Although there was no significant relationship between corona virus anxiety and psychological well-being, this issue is significant in some areas such as health and pharmacy staff. Additionally, this relationship should not be ignored but it should be acknowledged and considered by the relevant authorities.

    Keywords: Corona virus, psychological well-being, Hospital staff
  • Mohammadreza Zarei, Melika Shahbazi, Saeed Ghorbani, Saeed Babajani-Vafsi* Pages 52-64
    Introduction

    Surgical site infection (SSI) is the most significant postoperative complication. The sources of microorganisms that cause SSIs in healthcare facilities are multifactorial in origin and they may be endogenous (e.g. patient’s own normal skin flora) or exogenous (e.g. airborne bacteria-carrying particles [ABCPs]). The skin flora of patients is the direct source of contamination in only 2% of cases and remaining 98% of cases connected to ABCPs. Therefore, the current study tried to provide useful information for surgical team about the roleof ABCPs in contamination of sterile surfaces in the operating room (OR); moreover, this study provided strategies to deal with it.

    Methods and Materials

    The present research was a descriptive study performed by review method. Data were collected by searching various databases including Science Direct, PubMed, Scopus, and Google scholar search engine.

    Results

    Surgical wound contamination (SWC) and SSI prevention depends on minimization of ABCPs. Hence, maintaining clear air in the OR by using the efficient ventilation systems, limiting traffic and opening doors and using of non-woven fabric instead of cotton fabric can maintain low ABCPs in the OR environment and they reduce the chances of infections by ABCPs transmission.

    Discussion and Conclusion

    Everyone on the surgical team is responsible for establishing and maintaining a sterile field by using sterile techniques to prevent SWC and SSI. The results of this review suggests that OR staff should be educated about routes of sterile field contamination by ABCPs to be able to prevent risk of SWC and incidence of SSI.

    Keywords: Surgical Site Infection, Airborne Particles, Bacterial Contamination, Operating Room, Operating Room Nursing
  • Simin Riahy* Pages 65-78
    Introduction

    Physical fitness is one of the most effective factors in optimal military missions’ performance. Doing exercises to increase fitness is associated with musculoskeletal injuries, which besides reducing the quality of performed tasks, it costs a lot for the health care system. This study aimed to investigate the prevalence and type of musculoskeletal injuries due to military training education and its risk factors. Finally it provides suitable solutions to reduce them.

    Methods and Materials

    This narrative review study has been performed by searching military, injury prevention, and skeletal muscle keywords in various databases such as PubMed, Scopus, Science Direct databases, Google Scholar search engine and Persian articles.

    Results

    The findings indicate a high prevalence of musculoskeletal injuries during military training. The most common injuries are overuse, stress fracture, muscle strain and sprains, especially in the lower extremities. The prevalence, type and area of injuries are different dueto differences in the type of military task. For example, Stress fracture and overuse and infantry Stress fracture are common in the Marines. In general, injury risk factors are divided into intrinsic and extrinsic types. Internal risk factors include age, sex, physical activity and fitness, body mass index, fatigue, and body structure. Extrinsic risk factors include heavy loads carriage, footwear, running surface, type of exercise, malnutrition and insomnia. Many solutions have been recommended to reduce these risk factors. For example, designing exercise according to the level of fitness and physical structure of soldiers, using new training methods that are associated with less damage, adequate nutrition and rest, training of instructor and medical staff and optimization military equipment such as footwear and backpacks.

    Discussion and Conclusion

    It seems that successful modifying of these risk factors can be effective in reducing injury and improving military training.

    Keywords: Injuries, prevention, Musculoskeletal, Military Training