فهرست مطالب

رهبری و مدیریت آموزشی - سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1401)

فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی
سال شانزدهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرتضی نامدار، محمدجلال کمالی *، زهرا شکوه، سنجر سلاجقه صفحات 1-26

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی کارکنان می باشد. روش پژوهش، از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی – همبستگی بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان اداره کل آموزش ‌و پرورش استان فارس به تعداد 500 نفر بود، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی تعداد 351 نفر جهت بررسی انتخاب شدند، به منظور برآورد حجم نمونه آماری از فرمول کوکران استفاده شد. ابزار اندازه گیری متغیرهای پژوهش پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی سازمانی ارگان (1988) و عملکرد کارکنان هرسی و گلداسمیت (2009) استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها از طریق مراجعه به خبرگان و پایایی آنها به وسیله ی ضریب آلفای کرونباخ تایید شد؛  یافته های تحقیق نشان داد که رفتار شهروندی سازمانی با ضریب همبستگی 618/0رابطه ی مثبت معنی داری با عملکرد شغلی کارکنان دارد؛ نتایج  مدل‌یابی معادلات ساختاری  با استفاده از نرم افزار LISREL 8.8 نیز حاکی بر تایید فرضیه ی تحقیق مبنی بر تاثیر مثبت معنی دار رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی کارکنان با ضریب مسیر 41/0 بود. در نتیجه به منظور توسعه عملکرد شغلی کارکنان می توان به  رفتار شهروندی سازمانی توجه نمود.

    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، عملکرد شغلی کارکنان، آموزش و پرورش
  • الهه معماریان، داود معنوی پور *، مجتبی صداقتی فرد صفحات 27-55

    هدف از مقاله حاضر تبیین رابطه سبک های دلبستگی و باورهای معرفت شناختی با همدلی دانشجویان بود که با توجه به ماهیت پژوهش، روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه مورد بررسی شامل دانشجویان دختر و پسر دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار در سال تحصیلی 98-99 به تعداد 6000 دانشجو می باشد که از میان آنها 400 دانشجو (222نفر زن و 178 نفر مرد) به صورت در دسترس انتخاب شدند. نمونه آماری پرسشنامه باورهای معرفت شناسی شومر(1990)، سبک های دلبستگی هزن و شیور (1987) و همدلی تورنتو (2009) را بطور همزمان تکمیل کردند. از نرم افزار SPSS  و Lisrel جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها نشان داد، دلبستگی بطور مستقیم با همدلی رابطه مثبت داشته و قادر به پیش بینی آن می باشد. ثبات دانش، سرعت یادگیری و ساده بودن دانش از مسیر سبک دلبستگی اجتنابی و بطور منفی و غیر مستقیم با همدلی رابطه دارند. سرعت یادگیری با میانجی گری سبک دلبستگی اضطرابی و بطور منفی با همدلی رابطه نشان داد. توانایی ذاتی و ساده بودن دانش از مسیر سبک دلبستگی ایمن توانستند همدلی را پیش بینی کنند. از متغیرهای زمینه ای تنها، تاهل توانست پیش بین مناسبی برای همدلی باشد. سایر متغیرها قادر به پیش بینی همدلی نبوده و یا رابطه قدرتمند و معناداری را نشان ندادند. بنابر نتایج این پژوهش می توان گفت؛ تجربه فرد از کیفیت دلبستگی می تواند رشد باورهای معرفت شناختی و همچنین میزان رفتار همدلانه او را پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناسی، سبک های دلبستگی، همدلی
  • فرح عباسی، حمیدرضا معتمد*، علیرضا قاسمی زاد صفحات 57-88

    پژوهش حاضر با هدف تبیین ویژگی‌های برنامه درسی مبتنی بر مهارت‌های زندگی برای مقطع ابتدایی نظام آموزشی ایران انجام شد. ماهیت پژوهش، کیفی براساس رویکرد نظریه داده بنیاد بود. جامعه آماری، صاحب‌نظران برنامه‌ریزی درسی و معلمان مقطع ابتدایی بودند، حجم نمونه(37نفر) به روش هدفمند انتخاب گردید. گردآوری اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق تا رسیدن به مرحله اشباع انجام شد. روایی و پایایی اطلاعات گردآوری‌شده با استفاده از روش ارزیابی گوبا و لینکن صورت گرفت. پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات از طریق سه مرحله کدگذاری (باز، محوری و انتخابی)، براساس یافته‌های پژوهش، ویژگی‌های برنامه درسی مبتنی بر مهارت‌های زندگی شامل: ایجاد جامعه سالم، برقراری صلح و امنیت جهانی، مادام‌العمربودن یادگیری، جذابیت و تنوع محتوا، تنوع روش‌های تدریس، تنوع شیوه‌های ارزشیابی، نقش رهبر آموزشی معلم، پیوند خانه و مدرسه، دانش‌آموز به عنوان عنصر اصلی نظام آموزشی، تحقق ایده‌آل‌های آموزشی و تربیت انسان‌های آینده‌نگر می باشد. نتایج پژوهش نشان داد آموزش مهارتهای‌زندگی از طریق برنامه‌درسی در مقطع‌ابتدایی، به نهادینه‌کردن آموخته‌های مدرسه در رفتار، گفتار و کردار کودکان منجر می‌شود؛ بین سلامت روانی فردی و اجتماعی افراد و آموزش ‌مهارت‌های زندگی رابطه معناداری وجود دارد. ادغام آموزش مهارت‌های‌زندگی در برنامه درسی مقطع ‌ابتدایی پیشنهاد پاسخ‌دهندگان بود.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، سلامت روانی، مهارت های زندگی
  • عابد غلامی، حسین زینلی پور *، علی اکبر شیخی فینی، سید عبدالوهاب سماوی صفحات 89-110

    هدف از پژوهش، تحلیل اهمیت – عملکرد مولفه های برنامه درسی تربیت هنری دوره پیش دبستانی بود. مطالعه حاضر به لحاظ ماهیت پژوهش در زمره پژوهش‌های اکتشافی، به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت داده‌های پژوهش از نوع طرح متوالی اکتشافی (کیفی-کمی) می‌باشد. در بخش کیفی، شناسایی مولفه‌های الگوی برنامه درسی تربیت هنری دوره پیش دبستانی با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون(تم) ارایه شده است و در بخش کمی با استفاده از IPA به تجزیه و تحلیل اهمیت – عملکرد مضامین سازمان‌دهنده پرداخته شده است. جامعه آماری این مطالعه در بخش کیفی را اساتید دانشگاهی و دانشجویان دکتری رشته برنامه ریزی درسی و کارشناسان و مربیان دوره پیش دبستانی تشکیل دادند. ملاک تعیین حجم نمونه، دستیابی به اشباع نظری داده‌ها و توافق کلی بر روی پدیده مورد بررسی بوده است. ابزار گردآوری در این بخش، مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان بود. در این فاز از پژوهش، پس از 20 مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان، داده‌ها به اشباع نظری رسید. یافته ها نشان داد که از میان 9 مولفه برنامه درسی تربیت هنری دوره پیش دبستانی، دو مولفه(گروه بندی و مکان) در ناحیه اهمیت پایین، شش مولفه (هدف، محتوا، فعالیت های یادگیری، مواد، منابع و ابزار یادگیری، روش اجرا و روش ارزشیابی) در ناحیه تمرکز بر آن و یک مولفه(زمان) در ناحیه حفظ عملکرد قرار گرفته اند. علاوه براین، عواملی که در ناحیه اولویت کم قرار گرفته اند برای برنامه درسی تهدید کننده نبوده و نیازمند اصلاح فوری نیستند. عناصر و مولفه های در ناحیه تمرکز بر آن، نیازمند اصلاحی فوری هستند و از این لحاظ در اولویت بالایی قرار دارند. و در نهایت عوامل قرار گرفته در ناحیه حفظ عملکرد از نظر خبرگان مهم اند و از عملکرد آنها نیز رضایت دارند.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، تربیت هنری، دوره پیش دبستانی، تحلیل اهمیت - عملکرد
  • مهدی اکبرزاده، کامران محمدخانی*، نادرقلی قورچیان، اختر جمالی صفحات 111-134

    هدف پژوهش حاضرشناسایی مولفه های فرسودگی شغلی و ارایه مدلی جهت کاهش فرسودگی شغلی کارکنان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بود. روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی؛ برحسب نوع داده، آمیخته (کیفی-کمی) از نوع اکتشافی متوالی و برحسب زمان گرداوری داده، مقطعی است. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش شامل خبرگان، متخصصین و افراد آگاه به امر در زمینه ارایه کاهش فرسودگی شغلی کارکنان بود. برای تعیین نمونه های این پژوهش از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند از 20 خبره استفاده شد. جامعه آماری بخش کمی شامل کلیه کارکنان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به تعداد 2085 نفر بود. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای و محاسبه حجم نمونه بر اساس جدول مورگان تعداد 325 نفر به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه 56 گویه ای می باشد. روایی ابزار کمی از طریق روایی سازه ای به تایید رسید و پایایی آن نیز از طریق محاسبه آلفای کرونباخ 0.89 محاسبه گردید. نتایج حاصل از اجرای پژوهش نشان داد، مهمترین مولفه های فرسودگی شغلی در میان کارکنان تصمیم گیری و کنترل و نظارت، فناوری اطلاعات، نظام مالی و بودجه، نظام پاداش، سیستم تحقیق و توسعه، فضا، تجهیزات و امکانات، ویژگی فردی کارکنان، ویژگی فردی مدیران، فرهنگ سازمانی، امنیت شغلی، حمایت مدیریت، سیاسی، قانونی، دولتی، فرهنگی و اقتصادی می باشد. در مجموع شناسایی مولفه های فرسودگی شغلی و کاهش آن موجب افزایش بهره وری منابع انسانی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی خواهد شد.

    کلیدواژگان: فرسودگی، فرسودگی شغلی، مدل سازی
  • سیمین محمدی، محمد فیضی زنگیر *، محمد روحی عیسی لو، محمد حسن زاده محمودآبادی، حبیب ابراهیم پور صفحات 135-165

    هرگونه اختلال در نظام هنجاری سازمان ها، نوعی آشفتگی و بی نظمی به بار می آورد که از آن به عنوان آنومی سازمانی تعبیر می گردد که اثرات زیان باری بر سازمان تحمیل می نماید. سازمانهای آموزشی و دانشگاه ها هم ممکن است مانند هر سازمان دیگری دچار بی نظمی شوند. بنابراین به مدیریتی نیاز دارند که بتواند به کمک آن از منابع حیاتی و استراتژیک خود که همان منابع انسانی سازمان است به بهترین نحو ممکن استفاده کند تا به اهداف خود دست یابد و بیشترین اثربخشی سازمانی را کسب نماید. هدف مقاله طراحی الگوی نقش مدیریت استراتژیک منابع انسانی در تقلیل آنومی سازمانی در آموزش عالی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی؛ از نظر نوع داده ها، کیفی و از نظر شیوه پژوهش، داده بنیاد است. مشارکت کنندگان در این پژوهش براساس قاعده و اصل اشباع نظری شامل 15 نفر از اساتید دانشگاهی در حوزه منابع انسانی و مدیران حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه های دولتی مورد مطالعه بودند که با روش نمونه گیری هدف مند و نظری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته است. داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، تجزیه و تحلیل شدند. اعتبار داده ها با استفاده از روش تاییدپذیری توسط مشارکت کنندگان صورت گرفت. براساس یافته های پژوهش، ابعاد و مولفه ها در شش بعد شامل: شرایط علی، پدیده ی محوری، عوامل زمینه ای،  شرایط مداخله گر، راهبردها، پیامدها شناسایی شدند. با تحلیل مصاحبه ها درمرحله اول، 228 کد اولیه بدست آمد. در کدگذاری انتخابی، 17 مقوله اصلی و 44 مقوله فرعی استخراج، و در مدل پارادایمی جا گرفت.

    کلیدواژگان: مدیریت استراتژیک منابع انسانی، آنومی سازمانی، آموزش عالی
  • مریم قلی پور، رویا افراسیابی *، محمود قربانی، مریم حافظیان صفحات 167-190

    تحقیق حاضر با هدف طراحی مدل دانشگاه نوآور با رویکرد یادگیری سازمانی در دانشگاه های  آزاد خراسان شمالی انجام شد. در این تحقیق از روش تحقیق  ترکیبی (آمیخته) استفاده شده است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان و متخصصین حوزه مدیریت بودند که محقق 20 نفر از آنها را به عنوان پانل خبرگان برگزید. با استفاده از ابزار مصاحبه و روش تحلیل تم و بهره گیری از نرم افزار تحلیل اطلاعات کیفی NVIVO ، اطلاعات این بخش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصله از بررسی و تحلیل مصاحبه ها نشان داد که مدل دانشگاه نوآور با رویکرد یادگیری سازمانی در دانشگاه های آزاد خراسان شمالی دارای 139 کد آزاد (شاخص) می باشد که در قالب 27  کدمحوری طبقه بندی شدند. در نهایت این کدهای محوری و کدهای آزاد در قالب 10 کد انتخابی طبقه بندی شدند.برای سنجش روایی مرحله کیفی پژوهش حاضر، از روش "ممیزی کردن از سوی داور" استفاده شد. در پژوهش پیش رو این روند توسط دو نفر از اساتید  حوزه مدیریت انجام شد.در ادامه پرسشنامه بخش کمی تدوین شد و در بین اعضای نمونه آماری که شامل 124 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد خراسان شمالی بود، توزیع گردید. نتایج نشان داد وضع موجود دانشگاه نوآور و یادگیری سازمانی پایین تر از سطح متوسط است. بر اساس نتایج حاصله از معادلات ساختاری، از میان ابعاد تشکیل دهنده دانشگاه نوآور، بعد ویژگی های شخصیتی و از میان ابعاد تشکیل دهنده یادگیری سازمانی، بعد ساختار یادگیرنده دارای بیشترین میزان اهمیت می باشند. همچنین نتایج نشان داد که دانشگاه نوآور به میزان 0.79 درصد بر یادگیری سازمانی تاثیرگذار است. بنابراین جهت ایجاد یادگیری سازمانی در دانشگاه های آزاد خراسان شمالی، توجه به ابعاد تشکیل دهنده دانشگاه نوآور ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: نوآوری، دانشگاه نوآور، یادگیری، یادگیری سازمانی
  • طیبه رشیدی، الهام کاویانی *، فرامرز ملکیان، سوسن لایی صفحات 191-209

    هدف از این پژوهش طراحی و اعتبارسنجی پرسشنامه مولفه های مدیریت مرزی مدیران مدارس استان کرمانشاه بود. روش گردآوری داده ها ترکیبی از نوع طرح اکتشافی متوالی بود. داده های کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با ده نفر از خبرگان و متخصصان که در زمینه مدیریت مرزی و زوایای آن آگاهی داشتند به روش نمونه گیری هدفمند از نوع نظری انتخاب شدند، جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با استفاده از روش کدگذاری انجام گرفت. در بخش کمی، روایی پرسشنامه محقق ساخته توسط یازده خبره بررسی شد و پایایی آلفای کرونباخ 88/0 محاسبه گردید. اعتبار محتوایی پرسشنامه CVR 873/. به دست آمده است و سنجش روایی با استفاده از تحلیل عاملی KMOبرابر 964/. به  دست آمده که در سطح بالایی بوده و نشان از همبستگی گویه ها دارد. برای این منظور از نرم افزارهای Spss و Lisrel استفاده شد. سسپس نسخه نهایی پرسشنامه بین 288 نفر از مدیران توزیع شد. در بخش کیفی، 23 مولفه شناسایی شد که در قالب مدل پارادایمیک شامل 6 بعد ارایه شد(شرایط علی، پدیده اصلی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، استراتژی ها و پیامدها). نتایج مرحله کمی نشان داد که 6 مقوله اصلی و  عوامل آنها توانایی تبیین مدیریت مرزی را داشتند.

    کلیدواژگان: مدیریت مرزی، داده بنیاد، مدیران مدارس
|
  • morteza namdar, mohammad jalalkamali *, zahra shokoh, sanjar salajeghe Pages 1-26

    The purpose of this study is to investigate the effect of organizational citizenship behavior on employees' job performance. The research method was applied in terms of purpose and descriptive-correlational in nature. The statistical population of the study included all employees of the General Department of Education of Fars Province, 511 people. Using stratified proportional random sampling method, 351 people were selected for the study. Cochran's formula was used to estimate the statistical sample size. The research variables used were the standard Organizational Citizenship Behavior Questionnaire Organ (1988) and the performance of Hershey and Goldsmith staff (2009). The validity of the questionnaires was confirmed by referring to experts and their reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient; Findings showed that organizational citizenship behavior with a correlation coefficient of 0.618 has a significant positive relationship with job performance of employees; The results of structural equation modeling using LISREL 8.8 software also confirmed the research hypothesis that a significant positive effect of organizational citizenship behavior on employees' job performance with a coefficient of 0.41. As a result, in order to develop the job performance of employees, organizational citizenship behavior can be considered. Organizational citizenship behavior plays a strategic role in improving the quality, creativity and efficiency of employees

    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Employee Job Performance, education
  • Elahe Memarian, Davood Manavipour*, Mojtaba Sedaghati Fard Pages 27-55

    The purpose of this article was to explain the relationship between attachment styles and epistemological beliefs with students' empathy, which according to the nature of the research, the research method is descriptive-correlational. The study population includes male and female undergraduate, graduate and doctoral students of the Islamic Azad University of Garmsar in the academic year of 1998-99 with a number of 6000 students, of which 400 students (222 females and 178 males) as Available were selected. The statistical sample completed the Schumer (1990) Epistemological Beliefs Questionnaire, Hezan and Schiver (1987) and Toronto (2009) Empathy Attachment Questionnaires simultaneously. SPSS and Lisrel software were used to analyze the data. Findings showed that attachment has a direct positive relationship with empathy and is able to predict it. Knowledge stability, learning speed and knowledge simplicity are related to the path of avoidant attachment style and are negatively and indirectly related to empathy. Learning speed was mediated by anxiety attachment style and negatively correlated with empathy. The inherent ability and simplicity of knowledge through a secure attachment style were able to predict empathy. Of the only contextual variables, marital status was a good predictor of empathy. Other variables were not able to predict empathy or did not show a strong and significant relationship. According to the results of this research, it can be said; A person's experience of the quality of attachment can predict the growth of epistemological beliefs as well as the extent of his empathetic behavior.

    Keywords: epistemological beliefs, attachment styles, empathy
  • Pages 57-88

    The aim of this study was to explain the characteristics of life skills based curriculum for primary school in Iran. The nature of the research was qualitative based on the data theory approach. The statistical population consisted of curriculum experts and primary school teachers. Data were collected through in-depth interviews until saturation. Validity and reliability of the collected data were assessed using Guba, E. G., & Lincoln evaluation methods. After analyzing the information through three coding stages (open, pivotal and selective), based on the research findings, the features of the curriculum based on life skills include: creating a healthy society, establishing world peace and security, lifelong learning, attractiveness and diversity of content, Variety of teaching methods, variety of evaluation methods, the role of the teacher's educational leader, the connection between home and school, the student as the main element of the educational system, the realization of educational ideals and the training of future human beings. The results showed that teaching life skills through the elementary school curriculum leads to the institutionalization of school learning in children's behavior, speech and actions; there is a significant relationship between individual and social mental health and life skills training. The integration of life skills training in the elementary school curriculum was suggested by the respondents.

    Keywords: curriculum, mental health, elementary school, life skills
  • Abed Gholami, Hossein Zeinalipour *, Ali Akbar Sheikhi Fini, Seyed Abdul Wahab Samavi Pages 89-110

    The purpose of the present study was to analyze the Importance - performance Components of Preschool art education curriculum. The present study is exploratory research in terms of the nature of research, in terms of purpose practical, and in terms of nature of research data is a type of sequential exploratory design (qualitative-quantitative). In the qualitative part, the identification of components of the preschool art education curriculum model is presented using the theme analysis technique, and in the qualitative part, the importance of the organizing theme is analyzed using IPA. The statistical population of this study in the qualitative part consists of university professors and doctoral students in the field of curriculum planning and experts and teachers of Preschool; the criterion for determining the sample size was to achieve theoretical saturation of the data and general agreement on the phenomenon under study. The collection tool in this section was a semi-structured interview with experts. In other words, in this phase of the research, after 20 semi-structured interviews with experts, the data reached theoretical saturation. The finding showed that among the 9 components of the Preschool art education curriculum, two components (Grouping and Place) were in the low importance area, one component (Time) was in the focus area, and six components were (Goal, Content, Activity, Material, Method, Assess) in the performance retention area. It is worth noting that the components in the low priority area are not threatening to the curriculum and do not need immediate correction.

    Keywords: Curriculum- Art Education, preschool I, mportance - Performance Analysis
  • mehdi Akbarzadeh, NaderGholi Ghorchian Pages 111-134

    Considering that the purpose of this study was to identify the components of burnout and present a model to reduce burnout of employees of the Central Organization of Islamic Azad University; Research method in terms of purpose, applied; Depending on the data type, mixed (qualitative-quantitative) of successive exploratory type; According to the time of data collection, it is cross-sectional and according to the method of data collection or the nature and method of research in the quantitative part is descriptive-survey and in the qualitative part is mixed (quantitative-qualitative). The statistical population of the qualitative part of the research included experts, specialists and knowledgeable people in the field of providing reduction of burnout of employees. In order to determine the samples of this research and to determine this group of experts, the purposeful non-random sampling method of 20 people was used. Using multi-stage cluster random sampling method and calculating the sample size based on Morgan table, 325 people were selected as subjects. The research tools in the qualitative part are a five-item questionnaire and the quantitative part includes a 56-item questionnaire. The validity of the instrument was 0.89. The results of the research showed that the most important components of burnout among the employees of the sample include: decision making and control and monitoring, information technology, financial and budget system, reward system, research and development system, space, equipment and facilities, features Employee personality is the personal characteristic of managers, organizational culture, job security, management support, political, legal, governmental, cultural and economic.

    Keywords: burnout, model, Islamic Azad University Central Organization
  • simin mohammadi, mohammad feizi zangir *, mohammad roohi isaloo, mohammad hasan zadeh mahmoodabadi, habib ebrahimpour Pages 135-165

    Any disturbance in the normative system of organizations causes a kind of confusion and disorder, which is interpreted as organizational anomie that imposes harmful effects on the organization. Educational organizations and universities, like any other organization, may be in disarray. Therefore, they need a management that can use its vital and strategic resources, which are the human resources of the organization, in the best possible way to achieve its goals and achieve the maximum organizational effectiveness. The present study is applied in terms of purpose, in terms of data type, it is qualitative and in terms of research method, it is foundation data. Participants in this study were based on the rule and principle of theoretical saturation, including 15 university professors in the field of human resources and managers of education and research in public universities who were selected by purposive and theoretical sampling method. Data collection tools are semi-structured in-depth interviews. Data were analyzed in three stages of open, axial and selective coding. Data validation was performed by participants using the verification method. Based on the research findings, dimensions and components were identified in six dimensions including: causal conditions, axial phenomena, contextual factors, intervening conditions, strategies, and consequences. In selective coding, 17 main categories and 44 subcategories were extracted which were placed in the form of a paradigm model.

    Keywords: Strategic human resources management, organizational anomie, Higher Education
  • Maryam Gholipour, Roya Afrassiabi *, Mahmmod Ghorbani, Maryam Hafezian Pages 167-190

    The present study was conducted with the intention of designing a conceptual model for an innovative university with a focus on the organizational learning approach in the Islamic Azad universities of North Khorasan. To carry out the study, the mixed-method was applied and the target population was the experts in the field of management of whom 20 subjects were selected as the expert panel. By applying the ‘theme analysis’, interview protocol, and qualitative data analysis software ‘NVIVO’, the data of the qualitative phase was analyzed.The findings indicated that, based on the experts’ opinions, an innovative university among North Khorasan universities possessed 139 free codes that were grouped into 27 axial codes. Finally they were classified into 10 selective codes. To measure and confirm the validity of the qualitative phase of the study, the investigator-triangulation was used where two university professors of management analyzed and judged the process and the instrument. To continue the study procedures, the questionnaire for the quantitative phase was developed whose face and content validity and reliability were confirmed by employing the Cronbach’s alpha. Thence, the questionnaire was administered to 124 faculty members of North Khorasan Islamic Azad universities, and the findings obtained from the quantitative section of the study indicated that the status-quo of the innovative university and organizational learning approach indices was far below average. Based on the structural equation analysis

    Keywords: an innovative university, organizational learning, Islamic Azad universities of North Khorasan
  • tayebeh rashidi, elham kaveani *, faramarz malekian, soosan laei Pages 191-209

    The purpose of this study was to design and validate a questionnaire on the components of border management of school principals in Kermanshah province. The data collection method was a combination of consecutive exploratory design. Qualitative data were collected through semi-structured interviews with ten experts and specialists who were aware of border management and its angles were selected by theoretical purposive sampling method. Qualitative data analysis was performed using coding method. In the quantitative part, the validity of the researcher-made questionnaire was evaluated by eleven experts and the reliability of Cronbach's alpha was calculated to be 0.88. Content validity of CVR questionnaire / 873. Validity assessment was obtained using KMO factor analysis equal to / 964. It was obtained that it is at a high level and shows the correlation of items. The results showed that the validity and reliability of the researcher-made tool were confirmed; Therefore, the questionnaire obtained from this study can be used as a valid questionnaire for border management of school principals and it seems that the use of education and other organizations in the management of the border management questionnaire can play a role. Have a lot in improving management.

    Keywords: Border management, Data Foundation, School Principals