فهرست مطالب

Foreign Language Teaching and Research - Volume:10 Issue: 42, Autumn 2022

International Journal of Foreign Language Teaching and Research
Volume:10 Issue: 42, Autumn 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/04/26
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 11-21
    این مطالعه بر روی تاثیرات شکل پویای گلاس های مبتنی بر متن و تاثیر آن بر یادگیری واژگان شغلی متمرکز شده است. گلاس های پویا مجموعه ای از واسطه های افزایشی هستند که برای کمک به دانش آموزان در تشخیص تعاریف صحیح کلمات طراحی شده اند. پس از اجرای پیش آزمون (TOFEL ibt)، 34 نفر از فراگیران درس انگلیسی با اهداف ویژه در دانشگاه علوم پزشکی برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند، که از این تعداد، 17 نفر به طور تصادفی در گروه آزمایش و 17 دانشجو به طور تصادفی در گروه کنترل قرار گرفتند. شرکت کنندگان در شرایط آزمایش و کنترل، سه متن کوتاه انگلیسی با اهداف ویژه که حاوی تعدادی واژگان شغلی بود را با استفاده از رایانه های موجود در آزمایشگاه زبان و برنامه Adobe Connect دریافت کردند. شرکت کنندگان در گروه گلاس های پویا هنگام مواجهه با آیتم های واژگان شغلی جدید در متون، معلم مجموعه ای از میانجی ها را از ضمنی ترین تا صریح ترین را در اختیار زبان آموزان قرار می داد و زبان آموزان سعی می کردند معنای صحیح کلمه را با استفاده از واسطه ها تشخیص دهند. در شرایط گلاس های غیرپویا، به زبان آموزان تعریف کلمات به زبان اول برای کلمات شغلی داده شد. نتایج پس آزمون نشان داد که گروه ازمایش به طور معنی داری بهتر از گروه کنترل عمل کرده است.
    کلیدواژگان: کلاس های پویا، کلاس های غیرپویا، یادگیری لغات شغلی
  • صفحات 23-36
    این مطالعه به دنبال بررسی نقش آموزش/یادگیری معکوس در افزایش آگاهی زبان آموزان ایرانی از راهبردهای خواندن بود. برای این منظور، دو کلاس متوسط ​​و دو کلاس دست نخورده متوسط ​​رو به بالا در یک مطالعه نیمه تجربی شرکت کردند. کلاس های هر سطح مهارت به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه های آزمایشی پس از پیش آزمون از نظر آگاهی از راهبردهای خواندن، شهریه خارج از کلاس را بر اساس مدل کلاس درس معکوس دریافت کردند. از سوی دیگر، گروه های کنترل پس از سنجش آگاهی از راهبردهای خواندن، روش سنتی تدریس درون کلاسی را تجربه کردند. نتایج نشان داد که آموزش معکوس بر آگاهی فراگیران از راهبردهای خواندن، بدون در نظر گرفتن سطح مهارت انگلیسی آنها، تاثیر مثبتی دارد. علاوه بر این، نگرش کلی فراگیران نسبت به مدل کلاس درس معکوس مثبت بود. یافته ها یک رویکرد جایگزین برای آموزش خواندن در زمینه های EFL مانند ایران ارایه می کنند.
    کلیدواژگان: تسلط بر زبان انگلیسی، آموزش برعکس، درک مطلب، راهبردهای خواندن
  • صفحات 37-52

    یک برنامه درسی خوب به احتمال زیاد منجر به عملکرد آموزشی موثر خواهد شد. علیرغم نقش مثبت برنامه ریزی دروس در موفقیت هر گونه تجربه تدریس و یادگیری، در زبان انگلیسی زبان ایرانی به طور کامل به آن پرداخته نشده است و بسیاری از معلمان آن را عملکردی غیرعملی یا چالش برانگیز می دانند. از این رو، مطالعه پیمایشی حاضر با هدف بررسی دیدگاه معلمان زبان انگلیسی از برنامه ریزی و اجرای درس انجام شد. همچنین نقش یک سری متغیرهای جمعیت شناختی یعنی جنسیت، سابقه تدریس و مدرک تحصیلی نیز در نظر گرفته شد. شرکت کنندگان در مطالعه شامل 120 معلم زبان انگلیسی شاغل در دانشگاه ها، مدارس و موسسات زبان سیرجان، ایران بودند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها، پرسشنامه ای بسته بود که توسط رامیلا و رامناراین (2014) تهیه شد. نتایج حاصل از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون t نمونه های مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون t تک نمونه ای نشان دهنده تمایل متوسط ​​معلمان زبان انگلیسی نسبت به طرح درسی به طور عام و جنبه های مختلف آن به طور خاص بود. همچنین مشخص شد که ادراک شرکت کنندگان از برنامه ریزی درسی با توجه به ویژگی های جمعیت شناختی آنها تفاوتی نداشت. مدیران و مسیولین آموزشی می توانند با استفاده از نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، اقدامات درستی را در این زمینه انجام دهند که منجر به پیشرفت بهتر همه زبان آموزان و حتی به طور کلی همه زبان آموزان شود.

    کلیدواژگان: معلمان زبان انگلیسی، برنامه ریزی درس، اجرای طرح درس، تهیه طرح درس، ادراکات
  • صفحات 53-66
    استقلال مدرس و ویژگی های شخصیتی مدرس هر دو بر روند آموزش و یادگیری تاثیر دارند. این مقاله به بررسی مقایسه ای رابطه بین استقلال مدرسان زبان دوم و ویژگی های شخصیتی آنها مبتنی بر جنسیت می پردازد. داده های مورد نیاز از طریق توزیع در دسترس و آنلاین دو پرسشنامه بین مدرسان انجام شد که در این میان 156 مدرس زن و  مرد به آنها پاسخ دادند. سپس، از اس پی اس اس نسخه-26 برای تحلیل داده ها و پاسخ به دو سوال تحقیق استفاده شد. نتایج نشان داد که: الف) در بین 5 ویژگی شخصیتی، ویژگی برون گرایی رتبه اول را بر مبنای همبستگی بالا با استقلال مدرس دارد؛ ب) حس استقلال مدرسان آقا نسبت به مدرسان خانم بیشتر است؛ همچنین حس برون گرایی، تمایل به تجربه رویدادهای جدید، و حس با وجدان بودن در مدرسان آقا بیشتر از مدرسان خانم است.
    کلیدواژگان: مدرسان زبان دوم، جنسیت، ویژگی های شخصیتی، استقلال مدرس
  • صفحات 67-85
    vمطالعه حاضر با هدف بررسی اینکه آیا عملکرد زبان آموزان انگلیسی ایرانی به عنوان زبان خارجی (EFL) در بیان پیشنهاد پس از آموزش بواسطه تکلیف تکمیل گفتمان (discourse completion task) و ایفای نقش در قالب بحث گروهی (role play with discussion) پیشرفت می نماید یا خیر. یکصد و بیست زبان آموز ایرانی در سطح متوسط که نمرات آنها در آزمون مهارت آکسفورد بین 41 تا 59 بود، از چندین آموزشگاه زبان ایرانی به روش نمونه گیری راحت برای شرکت در این تحقیق انتخاب شدند. شرکت کنندگان به دو گروه گواه و گروه تکمیل گفتمان و ایفای نقش در قالب بحث گروهی قرار گرفتند. قبل از اجرای دو روش آموزشی، گروه های تجربی در خصوص فرم های نمونه، تمرین مکالمه و اجرای فعالیت های پیشنهادی در کتاب «Function» آموزش دیدند. پس از آشنایی شرکت کنندگان با فرم های مختلف برای بیان پیشنهاد و استفاده مناسب آن ها، به گروه تجربی اول، تکلیف تکمیل گفتمان، و به گروه دوم، ایفای نقش در قالب بحث گروهی ارایه گردید. به فراگیران توضیح صریح رسمیت، موقعیت به عنوان عوامل اجتماعی-کابردی موثر در انتخاب فرم های مناسب برای بیان پیشنهاد به وضوح توضیح داده شد. در وحله بعد، بنا بود فراگیران سناریوها را اجرا کنند و مناسب بودن پاسخ ها را مورد بحث و ارزیابی قرار دادند. پس از اجرای دو روش آموزشی، شرکت کنندگان پس از آموزش در یک آزمون متشکل از 4 نمونه مکالمه شرکت کردند. یافته ها حاکی از اثربخشی دو روش آموزشی بود. نتیجه گیری از یافته ها این بود که فراگیران زبان انگلیسی می توانند از آموزش از طریق تکالیف افزایش آگاهی از کاربرد زبان در عملکردشان در حوزه کاربرد زبان بهره مند شوند.
    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: تکلیف تکمیل گفتمان، ایفای نقش در قالب بحث گروهی، گفتمان، بیان پیشنهاد
  • صفحات 87-103
    این مطالعه کمی توصیفی رابطه بین راهبردهای یادگیری واژگان (CVLS)، راهبردهای خواندن(RS)، و اضطراب خواندن (RA) را در فراگیران زبان انگلیسی بررسی می کند. بدین منظور، 123 زبان آموز زبان انگلیسی (81 زن؛ 42 مرد) در محدوده سنی 24 تا 39 سال با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس اضطراب خواندن زبان خارجی (سایتو و همکاران، 1999)، بررسی راهبردهای خواندن (مختاری و شیوری، 2002) و پرسشنامه راهبردهای یادگیری واژگان (اشمیت، 1997) بود. پس از بررسی و تایید مفروضات مربوطه، ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که ارتباط منفی و معناداری بین انتخاب راهبردهای یادگیری واژگان و اضطراب خواندن و ارتباط مثبت و معناداری بین انتخاب راهبردهای یادگیری واژگان و راهبردهای خواندن وجود دارد. همچنین ارتباط منفی و معناداری بین اضطراب خواندن و راهبردهای خواندن مشاهده شد. علاوه بر این، نتایج یک تحلیل رگرسیون چندگانه و مقایسه مقادیر β نشان داد که راهبردهای خواندن قوی ترین سهم منحصر به فرد آماری معنی داری را در سرکوب اضطراب خواندن دارد ومعلوم شد که انتخاب راهبردهای یادگیری واژگان دومین پیشگیری کننده مهم از اضطراب خواندن است. به طور کلی، نتایج به دست آمده تایید کرد که هم راهبردهای خواندن و هم انتخاب راهبردهای یادگیری واژگان می توانند به طور قابل توجهی از اضطراب خواندن در فراگیران زبان انگلیسی جلوگیری کند. بنابراین، در نظر گرفتن راهبردهای خواندن و انتخاب راهبردهای یادگیری واژگان در هنگام برنامه ریزی آموزشی نسبتا معقول است.
    کلیدواژگان: اضطراب خواندن، درک مطلب، راهبردهای خواندن، راهبردهای یادگیری واژگان
  • صفحات 105-118
    این پژوهش  به دنبال بررسی مشکلات و چالش های وضعیت فعلی آموزش ترجمه در مقاطع تحصیلات تکمیلی است. بدین منظور از طرح تحلیل محتوا در روش کیفی استفاده شد. شرکت کنندگان 20 نفر (10 مرد و 10 زن) مدرس مترجمی بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از مصاحبه نیمه ساختار یافته در قالب مصاحبه فردی و گروهی متمرکز استفاده شد. برای تجریه و تحلیل داده های مصاحبه، محتوای مصاحبه های رونویسی شده توسط  پژوهشگر مورد تجزیه و تحلیل کیفی قرار گرفت تا مضامین و مقوله های رایج در آن ها بر اساس رویکرد موضوع محور اکتشافی شناسایی شود. نتایج تحلیل موضوعی داده های مصاحبه منجر به شناسایی مشکلات و چالش هایی از جمله عدم تمایل دانشجویان به یادگیری ترجمه، تاکید بر عناصر کاربردی در آموزش ترجمه، نبود برنامه آموزشی ترجمه اثربخش، بی انگیزه شدن دانشجویان و... شد. همچنین برنامه ای مشتمل بر پنج مرحله برای استفاده از فناوری در آموزش ترجمه در مقاطع تحصیلات تکمیلی در ایران پیشنهاد شد. این یافته ها نتایج مفیدی برای معلمان و دانشجویان مترجمی دربردارد.
    کلیدواژگان: یادگیری زبان به کمک کامپیوتر(CALL)، یادگیری آنلاین، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • صفحات 119-134
    سازمان دهندگان گرافیکی برای تسهیل توسعه دانش واژگان زبان آموزان زبان دوم به کار گرفته شده اند. با این حال، بررسی اثرات گزینه های سازمان دهنده گرافیکی بر توسعه دانش واژگان هم مکان یادگیرندگان ناشناخته باقی مانده است. این پژوهش به بررسی تاثیر استفاده از سازمان دهنده های گرافیکی معلم تولید، فردی و مشارکتی بر دانش هم مکانی زبان آموزان ایرانی انگلیسی پرداخت. مطالعه حاضر این اثرات را با مطالعه 80 زبان آموز متوسطه زبان دوم که بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، بررسی کرد. شرکت کنندگان به طور تصادفی در چهار گروه قرار گرفتند. در گروه کنترل، هم آهنگی ها روی تابلو ارایه شد و به صورت شفاهی توضیحات ارایه شد. در گروه سازمان دهنده گرافیک معلم، معلم سازمان دهنده های گرافیکی از پیش پر شده با هم مجموعه ها را در اختیار زبان آموز قرار می دهد. در گروهی که به صورت انفرادی ایجاد شد، معلم فهرستی از کلمات را به صورت گروهی در اختیار زبان آموزان قرار داد و آنها چند دقیقه فرصت داشتند تا سازمان دهنده های گرافیکی خود را ایجاد کنند. در گروه ایجاد شده توسط تعاونی، شرکت کنندگان چند دقیقه فرصت داشتند تا سازمان دهندگان گرافیکی خود را با همکاری همتایان خود تولید کنند. محققان با استفاده از یک پیش آزمون، پس آزمون فوری و پس آزمون تاخیری، تاثیر این شرایط را بر دانش جمعی فراگیران بررسی کردند. یافته ها نشان داد که همه گروه های سازمان دهنده گرافیکی موفق تر از گروه کنترل در توسعه دانش هم مکانی یادگیرندگان بودند. همچنین میانگین نمرات شرکت کنندگان در گروه تعاونی به طور معنی داری بیشتر از گروه های معلم تولید و انفرادی بود و بین میانگین نمرات معلم و سازمان دهنده گرافیکی فردی تفاوت معناداری وجود نداشت. گروه ها.
    کلیدواژگان: سازماندهی گرافیکی، آموزش واژگان صریح، فردی و مشارکتی
  • صفحات 135-148

    در حالی که تمرکز اصلی مطالعات حول محور ساخت هویت معلمان زبان انگلیسی در کلاس های حضوری با توجه به برخی عوامل کلیشه ای است، همه گیری COVID-19 پتانسیل بررسی بازتاب هویت حرفه ای معلمان زبان انگلیسی را در زمینه های در حال توسعه نشان می دهد. بنابراین، این مطالعه ارتباط احتمالی بین بازتاب هویت حرفه ای مربیان زبان انگلیسی (PIR) و استفاده آن ها از استراتژی های جهت گیری پیشرفت (AOSs) را در محیط پویای آموزش الکترونیکی بررسی کرده است. علاوه بر این، این مطالعه به ارزیابی قدرت پیش بینی AOSs در تعیین PIR مدرسان زبان انگلیسی زبان ایرانی پرداخته است. 144 مدرس زبان انگلیسی مرد و زن ایرانی بر اساس نمونه گیری در دسترس برای شرکت در این پژوهش کمی همبستگی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مورد نیاز در بستر آنلاین Typeform از دو ابزار سنجش پیشرفت معلمان (MoTA) و پرسشنامه هویت حرفه ای (QPI) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از بسته های همبستگی و رگرسیون چندگانه نرم افزار R استفاده شد. نتایج حاکی از ارتباط مستقیم قوی بین PIR مربیان زبان انگلیسی زبان ایرانی در آموزش الکترونیکی و استفاده آنها از AOS ها بود. علاوه بر این، از هر چهار AOS سه مورد به طور معناداری PIR مدرسان زبان انگلیسی زبان ایرانی در آموزش الکترونیکی را پیش بینی کردند. علاوه بر این، استراتژی رویکرد تسلط بیشترین قدرت پیش بینی را در میان سایر AOS ها داشت. این مطالعه مزایای عملی میان رشته ای را برای معلمان زبان انگلیسی، مربیان معلم زبان انگلیسی، و روانشناسان آموزشی در آموزش معلمان زبان انگلیسی ارایه می دهد که از چگونگی تاثیر دیدگاه های آنها نسبت به دستیابی به اهداف تحصیلی خاص در آموزش الکترونیکی بر هویت حرفه ای آنها در آموزش الکترونیکی آگاه هستند.

    کلیدواژگان: تئوری پیشرفت، آموزش الکترونیکی، معلمان زبان انگلیسی ایرانی، هویت حرفه ای
  • صفحات 149-157
    این مطالعه تاثیر افزایش آگاهی درزبان اول فراگیران ابتدایی بر دقت نوشتن در زبان دوم  آنها را بررسی نمود. برای دستیابی به این هدف، 32 زبان آموز انگلیسی زبان ابتدایی مرد و زن 17 تا 26 ساله در این مطالعه شرکت کردند. آنها با استفاده از روش نمونه گیری گروهی در دو گروه آزمایشی L1 و L2 قرار گرفتند. آموزش 13 جلسه دو ساعته بود که در آن شرکت کنندگان گروه L1 از طریق L1 خود در معرض تمرینات افزایش آگاهی قرار گرفتند، اما گروه L2 همان تمرینات را به زبان انگلیسی تجربه کردند. در پایان برای هر دو گروه آزمون نوشتاری انجام شد و داده های جمع آوری شده از طریق پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از آزمون تی زوجی و تحلیل کوواریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد گروه L1 به طور قابل توجهی از گروه L2 در دقت نوشتن بهتر عمل می کند. این یافته تاثیر استفاده از زبان اول در کلاس های زبان خارجی را تایید می کند.
    کلیدواژگان: تمرینات افزایش آگاهی، فراگیران ابتدایی، دقت نوشتن
  • صفحات 159-172
    این مطالعه بر روی تاثیرات شکل پویای گلاس های مبتنی بر متن و تاثیر آن بر یادگیری واژگان شغلی متمرکز شده است. گلاس های پویا مجموعه ای از واسطه های افزایشی هستند که برای کمک به دانش آموزان در تشخیص تعاریف صحیح کلمات طراحی شده اند. پس از اجرای پیش آزمون (TOFEL ibt)، 34 نفر از فراگیران درس انگلیسی با اهداف ویژه در دانشگاه علوم پزشکی برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند، که از این تعداد، 17 نفر به طور تصادفی در گروه آزمایش و 17 دانشجو به طور تصادفی در گروه کنترل قرار گرفتند. شرکت کنندگان در شرایط آزمایش و کنترل، سه متن کوتاه انگلیسی با اهداف ویژه که حاوی تعدادی واژگان شغلی بود را با استفاده از رایانه های موجود در آزمایشگاه زبان و برنامه Adobe Connect دریافت کردند. شرکت کنندگان در گروه گلاس های پویا هنگام مواجهه با آیتم های واژگان شغلی جدید در متون، معلم مجموعه ای از میانجی ها را از ضمنی ترین تا صریح ترین را در اختیار زبان آموزان قرار می داد و زبان آموزان سعی می کردند معنای صحیح کلمه را با استفاده از واسطه ها تشخیص دهند. در شرایط گلاس های غیرپویا، به زبان آموزان تعریف کلمات به زبان اول برای کلمات شغلی داده شد. نتایج پس آزمون نشان داد که گروه ازمایش به طور معنی داری بهتر از گروه کنترل عمل کرده است.
    کلیدواژگان: کلاس های پویا، کلاس های غیرپویا، یادگیری لغات شغلی
  • صفحات 173-184
    این مطالعه تجربی با طرح پیش و پس آزمون با گروه کنترل، آموزش برنامه مداخله فراشناختی جهت ارتقاء خواندن دانش آموزان ابتدایی ایرانی نارساخوان ارایه کرد. در این مطالعه 32 دانش آموز دختر و پسر بایه سوم 8 تا 11 ساله با میانگین ضریب هوشی 90 تا 110 شرکت کردند. انتخاب شرکت کنندگان در این مطالعه به طور تصادفی اتفاق افتاد. دو گروه مساوی شامل یک گروه کنترل و یک گروه آزمایش، پژوهش حاضر را تشکیل دادند. هوش وکسلر کودکان (WISC)، آزمون نارساخوانی و خواندن (نما) و برنامه مداخله فراشناختی ابزارهای مورد استفاده در این مطالعه بودند. برنامه مداخله فراشناختی به مدت 10 هفته برای گروه آزمایش ارایه شد. سپس برای اعتبارسنجی خواندن دانش آموزان در مراحل قبل و بعد ار آموزش، آزمون (نما) بین دانش آموزان توزیع شد. یافته های کوواریانس نشان داد که این برنامه در ارتقای خواندن دانش آموزان، کاملا در مولفه درک مطلب، کاربردی است. میانگین، انحراف معیار و تحلیل کوواریانس نیز پس از ارایه برنامه مداخله فراشناختی به میزان p˂0.01 تفاوت معنی داری را بین گروه آزمایش و کنترل نشان داد. یافته ها به مربیان دبستان پیشنهاد می کند که برنامه مداخله فراشناختی را در مراحل مختلف درک مطلب در نظر بگیرند و فعالیت های موثرتری برای کمک به دانش آموزان در ارتقای مشکلات خواندن خود انجام دهند.
    کلیدواژگان: آموزش مداخله فراشناختی، ارتقاء خواندن، دانش آموزان دبستانی نارساخوان
|
  • Samin Seyedebrahimi, Fariba Rahimi Esfahani *, Mehrdad Sepehri Pages 11-21
    The current study explored the effects of different feedback types on reducing Iranian test-takers’ speaking anxiety at the lower- and upper-intermediate levels. For this purpose, 90 male and female learners aged 21 to 45, who were preparing themselves to take the IELTS Mock test, were selected through a convenient sampling method and divided into lower-intermediate and upper-intermediate levels on the basis of the Oxford Placement Test (OPT) results. Then, they underwent ten treatment sessions of recast, explicit, metalinguistic, and clarification corrective feedback. To measure the anxiety in speaking performance, Chowdhury’s (2014) questionnaire was given to the participants once before treatment and once after the treatment. Then, the score of each learner was calculated and recorded for the data analysis. The obtained results revealed that there was a statistically significant difference among the feedback types regarding the participants’ speaking anxiety at the lower-intermediate as well as the upper-intermediate level. The implication of this finding is that teachers should constantly implement different types of corrective feedback in their classes to help students with their speaking anxiety problems.
    Keywords: Feedback, explicit correction, speaking anxiety
  • Shohreh Farsi, Masoud Zoghi *, Hanieh Davatgari Pages 23-36
    AbstractThis study sought to explore the role of flipped teaching/learning in enhancing Iranian EFL learners’ awareness of reading strategies. To this end, two intermediate and two upper-intermediate intact classes participated in a quasi-experimental study. The classes of each proficiency level were randomly assigned to an experimental and a control group. Having been pretested in terms of reading strategies awareness, the experimental groups received out-of-class tuition based on a flipped classroom model. On the other hand, the control groups experienced the conventional in-class method of teaching after being gauged in terms of reading strategies awareness. The results revealed that flipped teaching affected the learners’ awareness of reading strategies positively, regardless of their English proficiency level. Additionally, the learners’ overall attitude towards the flipped classroom model was found to be positive. The findings offered an alternative approach to reading instruction in EFL contexts like Iran.
    Keywords: EFL learners, English proficiency, Flipped Teaching, reading comprehension, reading strategies
  • Marjan Moiinvaziri *, Hafez Shatery Pages 37-52

    A good lesson plan will most probably end up in effective teaching performance. Despite the positive role of planning lessons in the success of any teaching and learning experience, it has not been fully addressed in the Iranian EFL context, and many teachers consider it an impractical or challenging performance. Hence, the present survey study aimed at investigating what EFL teachers conceived of lesson planning and implementation. Furthermore, the role of a series of demographic variables, namely, gender, teaching experience, and educational degree, were also considered. The study participants included 120 EFL teachers working at universities, schools, and language institutes of Sirjan, Iran. The instrument used for data collection was a closed-ended questionnaire developed by Ramaila and Ramnarain (2014). The results from descriptive as well as inferential statistics, including the independent samples t-test, one-way ANOVA, and one-sample t-test, demonstrated the EFL teachers' moderate willingness toward lesson plans in general and its different aspects in particular. It was also revealed that the participants’ perceptions of lesson planning did not differ, considering their demographic features. Educational administrators and authorities can utilize the obtained outcomes of the present study to take sound measures in this regard leading to better achievement of all language learners and even all learners in general.

    Keywords: EFL teachers, Lesson Planning, Lesson plan implementation, Lesson plan preparation, Perceptions
  • Elaheh Fadaee, Amir Marzban *, Shaaban Najafi Karimi Pages 53-66
    Teacher autonomy and teacher personality, both affecting teaching and learning processes, were focused on in this gender-comparative study. The required data was gathered through convenience sampling by online distributing two sets of questionnaires, which were responded by 156 Iranian EFL teachers, including both males and females. Then, SPSS-26 was used to analyze the data in this quantitative correlational survey to answer the two research questions, and the results indicated that a) among the five sub-constructs of personality traits, the Extraversion construct stayed on the first place according to its correlation degree to teacher autonomy, which was assessed very strong; b) male teachers naturally felt more sense of autonomy than females did; also, they are more extraverted, open, and conscientious than female teachers. Finally, Self-Determination Theory (SDT) was applied to support the acquired results. This survey can be best suited for EFL teachers to become more sensitive about their personality constructs.
    Keywords: EFL teachers, gender, Personality traits, Teacher autonomy, The Big-Five Factor
  • Ali Fath Pour Pakzad, Mehdi Sarkhosh * Pages 67-85
    The present study aimed to explore whether Iranian English as a foreign language (EFL) learners’ pragmatic performance of making suggestions improve after receiving discourse completion task (DCT) and role-play with discussion. One Hundred twenty intermediate Iranian EFL learners whose scores ranged between 41 and 59 at the Oxford Proficiency test were selected for participation in the study from several Iranian language schools through convenience sampling. They were assigned to the control group receiving no treatment and discourse completion group, and role plays with the discussion group. Before the treatments, the experimental groups received instruction on the exemplar forms, conversational practice, and performance of suggested activities in the book "Function." After the familiarity of the participants with various suggestion forms and their appropriate use, the first experimental group was provided with a discourse completion task and the second one received role play with discussion. The learners were provided with an explicit explanation of formality, and status as socio-pragmatic factors influencing the selection of appropriate suggestion forms. Then, they were supposed to act out the scenarios and discussed and evaluated the appropriateness of the responses. After the two treatments, the participants took a post-test with 4 sample conversations. The findings were indicative of the effectiveness of the two treatments. The conclusion drawn from the results was that EFL learners could benefit from pragmatic instruction via pragmatic awareness-raising tasks in their pragmatic performance.
    Keywords: Discourse completion task, Pragmatic performance, Role play with discussion, Speech Act, Suggestion
  • Nasrin Heidari, Mania Nosratinia * Pages 87-103
    This quantitative study examined the relationship between EFL learners’ choice of vocabulary learning strategies (CVLS), reading strategies (RS), and reading anxiety (RA). To this end, 123 Iranian EFL learners (81 female; 42 male) within the age range of 24 to 39 were selected by employing convenience sampling. The data collection instruments were the Foreign Language Reading Anxiety Scale (Saito et al., 1999), the Survey of Reading Strategies (Mokhtari & Sheorey, 2002), and the Vocabulary Learning Strategies Questionnaire (Schmitt, 1997). Subsequent to checking and verifying the pertinent assumptions, using Pearson’s correlation coefficient indicated that there was a significant and negative correlation between CVLS and RA and a significant and positive correlation between CVLS and RS; in addition, a significant and negative correlation between RS and RA was observed. Furthermore, the results of multiple regression analysis and comparing the β values revealed that RS makes the strongest statistically significant unique contribution to suppressing reading anxiety, and CVLS turned out to be the second significant preventer of RA. In general, the obtained results confirmed that both RS and CVLS can significantly prevent EFL learners’ RA; therefore, it is fairly reasonable to consider RS and CVLS while planning the pedagogical practice.
    Keywords: Reading anxiety, reading comprehension, reading strategies, vocabulary learning strategies
  • Mehrnaz Ganjalikhanizadeh, Neda Fatehi Rad * Pages 105-118
    This study sought to investigate the problems and challenges of the current state of teaching translation in post-graduate studies. In so doing, it used a content analysis design within a qualitative method. The participants consisted of 20 (10 males and ten females) translation teachers who were selected through purposive sampling. To collect the required data, a semi-structured interview was used in the form of individual and focus group interviews. To analyze interview data, the content of transcribed interviews was qualitatively analyzed by the researcher to identify the common themes and categories in them, based on an exploratory theme-based approach. The results of the thematic analysis of interview data led to the identification of some problems and challenges including students’ lack of willingness to learn translation, the emphasis on practical elements in teaching translation, lack of an effective teaching translation program, students’ demotivation, and so on. Moreover, a program consisting of five steps was suggested for using technology in teaching translation in post-graduate studies in Iran. The findings have some implications for translation teachers and students, and authorities.
    Keywords: computer-assisted language learning (CALL), online learning, Technology
  • Mansoureh Mojaverian, Hossein Siahpoosh *, Mehran Davaribina Pages 119-134
    Graphic organizers have been employed to facilitate second language learners' vocabulary knowledge development; however, the examination of the effects of these graphic organizer options on learners' collocation knowledge development has remained unexplored. This research investigated the effects of using teacher-generated, individually-generated, and cooperatively generated graphic organizers on Iranian English language learners' collocation knowledge. The present study examined these effects by studying 80 intermediate second language learners who were selected based on convenience sampling. The participants were assigned to four groups randomly. The collocations were provided on the board in the control group, and explanations were provided orally. In the teacher graphic organizer group, the teacher provided the learners with pre-filled graphic organizers with collocations. In the individually-generated group, the teacher provided the learners with a list of words in groups, and they had some minutes to generate their graphic organizers. In the cooperatively-generated group, the participants had some minutes to generate their graphic organizers cooperatively with their peers. Using a pre-test, immediate post-test, and delayed post-test, the researchers examined the effects of these conditions on learners' collocation knowledge. The findings showed that all graphic organizer groups were more successful than the control group in developing learners' collocation knowledge. In addition, the mean value of the participants’ scores in the cooperative group was significantly more than that of the teacher-generated and individually-generated groups, and there was no significant difference between the mean scores of the teacher and individual-generated graphic organizer groups.
    Keywords: Collocation, Cooperatively-generated, Explicit vocabulary instruction, graphic organizer, Teacher-generated, Individually-generated
  • Raziyeh Fallah, Azizeh Chalak *, Hossein Heidari Tabrizi Pages 135-148

    While the main focus of the studies in the literature is centered around EFL teachers’ identity construction in face-to-face classes regarding certain cliche factors, the COVID-19 pandemic demonstrated the potential of investigating EFL teachers' professional identity reflection in the developing contexts of distance education. Thus, this study examined the possible association between Iranian EFL instructors' Professional Identity Reflection (PIR) and their use of Achievement Orientation Strategies (AOSs) in the dynamic setting of E-teaching. Besides, this study evaluated the prediction power of the AOSs in determining the PIR of Iranian EFL instructors. One hundred four male and female Iranian EFL instructors were selected based on convenience sampling to participate in this quantitative correlational research. Two instruments, including Measure of Teachers Achievement (MoTA) and Questionnaire of Professional Identity (QPI), were used to collect the required data on the online platform of Type form. The R software's correlation and multiple regression packages were utilized to analyze the gathered data. The results indicated a robust direct association between the PIR of Iranian EFL instructors in E-teaching and their use of AOSs. Moreover, three out of four AOSs significantly predicted the PIR of Iranian EFL instructors in E-Teaching. Furthermore, the mastery-approach strategy had the most predicting power among the other AOSs. This study provides practical interdisciplinary benefits for EFL teachers, EFL teacher trainers, and educational psychologists in training EFL teachers who are aware of how their views toward achieving specific academic goals in E-teaching influence their professional identity in E-teaching.

    Keywords: Achievement Theory, E-teaching, Iranian EFL Teachers, professional identity
  • Saeideh Fatahzade, Sajad Shafiee *, Fariba Rahimi Esfahani Pages 149-157
    While the main focus of the studies in the literature is centered around EFL teachers’ identity construction in face-to-face classes regarding certain cliche factors, the COVID-19 pandemic demonstrated the potential of investigating EFL teachers' professional identity reflection in the developing contexts of distance education. Thus, this study examined the possible association between Iranian EFL instructors' Professional Identity Reflection (PIR) and their use of Achievement Orientation Strategies (AOSs) in the dynamic setting of E-teaching. Besides, this study evaluated the prediction power of the AOSs in determining the PIR of Iranian EFL instructors. One hundred four male and female Iranian EFL instructors were selected based on convenience sampling to participate in this quantitative correlational research. Two instruments, including Measure of Teachers Achievement (MoTA) and Questionnaire of Professional Identity (QPI), were used to collect the required data on the online platform of Type form. The R software's correlation and multiple regression packages were utilized to analyze the gathered data. The results indicated a robust direct association between the PIR of Iranian EFL instructors in E-teaching and their use of AOSs. Moreover, three out of four AOSs significantly predicted the PIR of Iranian EFL instructors in E-Teaching. Furthermore, the mastery-approach strategy had the most predicting power among the other AOSs. This study provides practical interdisciplinary benefits for EFL teachers, EFL teacher trainers, and educational psychologists in training EFL teachers who are aware of how their views toward achieving specific academic goals in E-teaching influence their professional identity in E-teaching.
    Keywords: Achievement Theory, E-teaching, Iranian EFL Teachers, professional identity
  • Mohammad Azizi, Ehsan Hadipourfard *, Mohammad Bavali Pages 159-172
    This study focused on the effects dynamic form of text-based vocational vocabulary glosses: Dynamic glosses are a series of incremental mediations intended to support students in identifying correct word definitions. After running a pre-test (TOFEL ibt), 34 ESP learners in medical university were chosen to participate in the study, 17 students randomly assigned to the treatment group and 17 randomly assigned to the control group. Participants in treatment and control conditions received three short ESP texts with many vocational vocabularies using the computers in the language lab and the Adobe Connect application. As the participants in the dynamic gloss condition faced unknown vocational vocabulary items in the passages, the teacher provided the learners with a set of mediations from the most implicit to the most explicit prompts, and the learners tried to identify the correct meaning of the word. In the non-dynamic gloss condition, the learners were given the L1 definition for the target words. The post-test results indicated that the treatment group meaningfully outperformed the control group.
    Keywords: Dynamic glosses, Non-dynamic glosses, Textual gloss, Vocational vocabulary
  • Saadi Garavand, Tayyebeh Khoshbakht *, Akbar Azizifar, Shahram Welidi Pages 173-184
    This experimental study aimed at discovering the impact of Metacognitive Intervention Program instruction on the reading advancement of Iranian dyslexic primary school learners. The participants consisted of 32 male and female, grade three primary school students, with the age range of 8 to 11 years and 90 to 110 IQ average. They were selected through convenient sampling and divided into two control and experimental groups of equal size. Then, the experimental group was exposed to the Metacognitive Intervention Program instruction for 10 weeks. Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC) and Dyslexia and Reading (NEMA) tests were used as instruments.  To evaluate the participants’ reading progress, a pre-test and a post-test (NEMA) were conducted. The results of covariance analysis showed that the employed program was effective in the reading comprehension development of the participants. The findings of this study suggest that primary school instructors need to think more about using the Metacognitive Intervention Program instruction on different steps of reading comprehension and do more effective activities to assist students in removing their reading difficulties.
    Keywords: Dyslexic primary school learners, Metacognitive intervention teaching, Reading development