فهرست مطالب

Contemporary Research on Islamic Revolution - Volume:4 Issue: 12, Spring 2022

Journal of Contemporary Research on Islamic Revolution
Volume:4 Issue: 12, Spring 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/04/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • میثم برزگر*، لاله افتخاری صفحات 1-19

    در بررسی آراء و افکار امام خمینی (ره) می توان به این واقعیت پی برد که اندیشه سیاسی ایشان بدون شک از آیین تشیع و فقه اسلامی الهام گرفته است؛ اما با این وجود نباید از تاثیر شرایط و تحولات سیاسی-اجتماعی جامعه بر شکل گیری آنها غافل شد. در این نوشتار سعی شده است که با مقایسه دیدگاه های امام خمینی در مورد نظام سیاسی و نقش فقها در آن، علل تغییر و تحول نظر ایشان در طول زمان تبیین گردد. برای نیل به این هدف به بررسی دو اثر مهم امام یعنی «کشف اسرار»، نوشته شده در اوایل دهه 1320، و همچنین «ولایت فقیه»، مطرح شده در اواخر دهه 1340، پرداخته شده است. فرضیه این پژوهش که بر اساس چارچوب نظری بحران اسپریگنز تدوین شده است عبارت است از اینکه امام خمینی در هر برهه از زمان، گرچه با بحران مشابهی مواجه بوده، اما شدت و ضعف بحران و از همه مهمتر علل بحران از دیدگاه ایشان کاملا متفاوت است و در نتیجه به راه حل های مختلفی انجامیده است. به این صورت که امام در کشف اسرار، علت بحران را ناکارآمدی حاکمان و راه حل را نظارت فقها بر آنها می داند؛ ولی در ولایت فقیه، علت بحران را ناکارآمدی نظام سیاسی و راه حل را براندازی نظام موجود و ایجاد حکومت اسلامی بر مبنای ولایت فقیه تشخیص می دهند. این نکته به وضوح اثبات کننده این مطلب است که شرایط و تحولات جامعه سهم بسزایی در شکل گیری اندیشه سیاسی امام (ره) داشته است.

    کلیدواژگان: اسپریگنز، امام خمینی، بحران، کشف اسرار، ولایت فقیه
  • محمد داوند*، محسن اسلامی، مصطفی رنجبر محمدی صفحات 21-42

    نگاهی تحلیلی به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که راهبردها و سیاست های آن در نظام جهانی و محیط پیرامون، روش مند است. برای به تصویر کشیدن این موضوع در این پژوهش سعی می شود سیاست «دشمنی با ظالم و حمایت از مظلوم» روش شناسی شود. اهمیت این مسیله در این است که اغلب راهبرد مذکور در قالب مطالعات نظری و فرانظری به دلیل برچسب غیر علمی بودن (نگرش غربی) مورد بررسی قرار نگرفته است. لذا این دغدغه مطرح است که روش های شناخت سیاست «دشمنی با ظالم و حمایت از مظلوم» در سیاست خارجی ج.ا.ایران چگونه قابل تجزیه و تحلیل اند؟نویسندگان با استفاده از روش استقرایی و رویکرد تحلیلی این فرض نوآورانه را مطرح می کنند که چهار سازه و منبع دین، تاریخ، فقه و آتیه نگری مهدوی، سیاست دشمنی با ظالم و حمایت از مظلوم را روش مند می کند. سازه دین، بواسطه روش های «تولی و تبری»، «قاعده نفی سبیل» و «جهاد»، مرز بین مظلوم و ظالم و نحوه رفتار با هریک، در سیاست خارجی را مشخص می کند. سازه تاریخ بواسطه نتایج معنوی و مادی روش های «باورمند شدن فرهنگ عاشورا»، «روحیه ایثار» و «نفی سلطه گری و سلطه پذیری» و «حفظ استقلال» حمایت از مظلوم و دشمنی با ظالم را در دستور کار سیاست خارجی قرار می دهد.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، روش شناسی، حمایت از مظلوم
  • سمانه کشوردوست*، غلامعلی سلیمانی صفحات 43-67
    جمهوری اسلامی ایران و جمهوری گرجستان تحول انقلابی را در 1979 و 2003 پشت سر گذاشتند؛ با این وجود تفاوت های اساسی بین دو انقلاب مذکور از جمله در ایدیولوژی، میزان و گستره تحولات انقلابی، ماهیت نیروها و جنبش های اجتماعی، ماهیت رژیم سیاسی پیشین و پسین و جهت گیری سیاست خارجی جدید آنها وجود دارد و همین مساله در روندهای آتی دو کشور در دو عرصه داخلی و خارجی بسیار تاثیرگذار بوده است. با عنایت به این مساله این مقاله به دنبال بررسی این مساله است که چرا انقلاب ایران در سال 1979 ماهیت اجتماعی پیدا کرد در حالی که در گرجستان انقلاب به حوزه سیاسی محدود شد؟ به نظر می رسد انقلاب اسلامی ایران در 1979 در واکنش به شبه مدرنیزم دوره پهلوی و با الهام از مولفه های فرهنگی و هویتی به شکل گیری گفتمانی موسوم به بازگشت به خویشتن منجر شد که تحقق چنین امکانی بدون تغییر در ساختارهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی امکان پذیر نبود. اما انقلاب رنگی در گرجستان تحت تاثیر مولفه های مربوط به حافظه تاریخی ناشی از سرکوب گرایش های ملی گرایانه و استقلال طلبانه، تغییر در ساختار سیاسی حاکم را برای دستیابی به این مقصود کافی می دانست. داده های و اطلاعات این پژوهش از طریق روش اسنادی (کتابخانه ای) گردآوری و با استفاده از روش تحلیل تطبیقی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در راستای بررسی موشکافانه سوال و فرضیه فوق، این مطالعه تطبیقی ابتدا نگاهی اجمالی به زمینه های شکل گیری دو انقلاب مذکور انداخته و در ادامه وجوه تمایز و تشابه احتمالی آن ها را مورد بررسی و مداقه قرار خواهد داد.
    کلیدواژگان: انقلاب اجتماعی، انقلاب سیاسی، ایران، شبه مدرنیسم، گرجستان، استقلال طلبی
  • حمیدرضا منیری حمزه کلائی* صفحات 69-88
    در راستای «فرآیند تحقق اهداف اسلامی و رسیدن به تمدن نوین اسلامی» مبتنی بر هندسه و منظومه فکری آیت الله خامنه ای که پنج مرحله دارد تمرکز بر مسیله تحقق دولت مطلوب اسلامی می باشد. از سوی دیگر شکل گیری دولت تراز انقلاب اسلامی، مردان معتقد به خودش را می طلبد که بدون آنها، هیچ گونه موفقیتی متصور نیست و نرم افزار اصلی برای تحقق دولت مطلوب اسلامی است که ما در این پژوهش با عنوان «خواص اهل حق دولت ساز» از آنها یاد کرده ایم. در منظومه فکری ایشان در شناسایی «خواص اهل حق دولت ساز» وظایفی احصاء شده است که می بایست فعلیت یابند البته این وظایف و کارویژه ها در یک سیر منطقی، قابل تحقق هستند.در فرضیه پژوهش؛ شکل گیری " خواص اهل حق دولت ساز " مبتنی بر دیدگاه رهبر حکیم انقلاب با امعان نظر به مبنای تربیت متعالیه امام خمینی به عنوان راه حل شکل گیری دولت مطلوب اسلامی در نظر گرفته شده است.ازاین رو پژوهش حاضر به بررسی و اکتشاف ویژگی های" خواص اهل حق دولت ساز" پرداخته است و به نتایج ذیل دست یافته است. با توجه به این که از نظر امام خمینی انسان رشد یافته و تحول آفرین از تربیت های متناسب لایه های وجودی عقلی، قلبی و ظاهری برخوردار است، " بعاد تربیتی" خواص اهل حق دولت ساز نیز از نگاه آیت الله خامنه ای نیز در سه بعد "تربیت اعتقادی"، "تربیت اخلاقی" و "تربیت رفتاری" قابل دسته بندی است.
    کلیدواژگان: تربیت متعالیه، انسان کامل، خواص اهل حق، امت دولت ساز، دولت مطلوب اسلامی
  • سید محمد موسوی* صفحات 89-110

    یکی از موضوعات مهم انقلاب اسلامی ایران، تاثیرگذاری آن بر کشورها و جنبش های اسلامی است. یکی از کشورهایی که از انقلاب اسلامی تاثیر زیادی پذیرقته است، لبنان است. جنبش حزب الله لبنان از موفقترین جنبش های اسلامی است. امروزه حزب الله لبنان، نقش تعیین کننده ای در سرنوشت آن کشور و در معادلات منطقه ای و جهانی ایفا می کند. هدف از نوشتار حاضر بررسی بازتاب های انگاره های فرهنگی انقلاب اسلامی ایران و آموزه های امام خمینی (ره) بر جنبش حزب الله لبنان است. سوال اصلی مقاله این است که انقلاب اسلامی ایران و آموزه های امام خمینی (ره) چه تاثیر فرهنگی بر حزب الله لبنان گذاشته است؟ فرضیه پژوهش این است که با پیروزی و گسترش انقلاب اسلامی ایران، مسلمانان بویژه شیعیان لبنان و جنبش حزب الله بیش از سایر گروه ها از انقلاب اسلامی ایران تاثیر پذیرفتند. یافته های پژوهش نشان می دهد که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جنبش های اسلامی با پیروی از آموزه های امام خمینی در راستای هویت خواهی و استقلال طلبی گام برداشتند. اسلام سیاسی از حاشیه به متن آمد. جنبش های اسلامی با الهام از انگاره های اسلامی ایران شکل گرفتند. نتیجه اینکه بین شیعیان لبنان، جنبش حزب الله بیش از سایر گروه ها از انقلاب اسلامی ایران تاثیر پذیرفتند. به ایران به عنوان یک حامی و الگوی مبارزه نجات بخش نگاه می کنند. عنصر ایدیولوژی و عقیده نقش مهمی در شکل گیری و تداوم فعالیت های حزب الله داشته است. در این مقاله به چگونگی انتشار فرهنگی انقلاب اسلامی ایران در حزب الله لبنان بر اساس نظریه پخش و با استفاده از روش تحقیق توصیفی - تحلیلی پرداخته می شود.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، حزب الله، نظریه پخش، صدور انقلاب، بازتاب انقلاب اسلامی
  • نورالدین نعمتی*، سارا محمودی صفحات 111-123

    جنبش انقلاب اسلامی از رویدادهای مهم و تاثیرگذار دوره معاصر است، که با چالش کشیدن نظم موجود روند تازه-ای را آغاز کرد. رسانه ها امروزه گونه نوینی از قدرت را به وجود آورده اند که دارای چهره نامحسوس و با سرعت و پیچیدگی خاص خود است. بازنمایی قدرت و تاثیر رسانه نقش مهمی بر ادراک و کنش مخاطبان دارد. رادیو به عنوان رسانه گرم با برقراری ارتباط مستقیم و فراگیر با مخاطب عام جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است که می بایست کارکردها و کژکارکردهای آن تبیین شود. این پژوهش در پی پاسخ به این سوال است که رسانه رادیو چه نقشی بر روند و گسترش انقلاب اسلامی داشته است؛ و فرضیه پژوهش بر این پایه استوار است. بر اساس یافته های پژوهش رسانه رادیو در نقش کارکرد، ظرفیت ایجاد ادراک فقدان عدالت در جامعه، انتقال ارزش های مرتبط با مدیریت خشونت، شکوفایی عقلانیت انتقادی و آموزش پرخاش گری حق مداری و در نقش کژکارکرد ایفای ترویج چهارچوب متعصبانه شخصی و قومی، ترویج خشونت به مثابه عادت، نهادینه سازی خشونت در نگرش و رفتار افراد جامعه و انتقال ضد ارزش های مرتبط با خشونت را بعنوان ابزاری در راستای گسترش و انسجام حرکت های انقلابی داشته است.

    کلیدواژگان: الگوی کارکردی، کارکرد رسانه، رادیو، جنبش
  • همت الله شمولی* صفحات 125-147

    از زمان اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 تاکنون ایران و آمریکا روابطی پر تنش را تجربه کرده اند. در طول این مدت کاخ سفید از هیچ تلاشی برای تغییر حکومت در تهران فروگذاری نکرده است.توقیف داراییهای جمهوری اسلامی ایران تا تحریم های یک جانبه بخشی از آنهاست. پرسش اصلی پژوهش این است که راهبرد کلان آمریکا برای مقابله با ج.ا.ایران بویژه در دوره جو بایدن چیست؟ فرضیه اصلی پژوهش به ژیوپلیتیک زدایی در خارج و مشروعیت زدایی در داخل به عنوان دو راهبرد جدید آمریکا برای مقابله با ایران اشاره دارد. هدف مقاله بررسی و تحلیل دو راهبرد کلان ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در دو حوزه ژیوپولیتیک زدایی در خارج، و مشروعیت زدایی در داخل کشور است. برای این منظور داده های لازم به شیوه کتابخانه ای گردآوری و بر اساس روش توصیفی- تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. یافته های پژوهش نشان داده که بر اساس آموزه های جنگ هوشمند، هدف آمریکا از اقدامات مذکور طی یک فرایند سینوسی و فرسایشی، تهی سازی و اعتبار زدایی از نظام سیاسی ایران در دو سطح داخل و خارج (مشروعیت زدایی و تسلیم سازی) و تهی سازی ظرفیت استراتژیک و ژیوپلیتیک ایران در منطقه برای خارج کردن ابزارهای قدرت از دست آن (تضعیف برای تسلیم یا تغییرنظام سیاسی) است

    کلیدواژگان: ژئوپولیتیک، جنگ نرم، مشروعیت زدایی، آمریکا، ج.ا.ایران، تغییر نظام
  • وحید واحدجوان*، سید مجتبی میر دامادی صفحات 149-167
    یکی از مباحث فقهی و اخلاقی در اسلام، مساله شایستگی یا ناشایستگی استفاده از سلاح های کشتار جمعی نامتعارف به ویژه سلاح هسته ای و اتمی در جنگ یا دفاع است. پژوهش حاضر به تبیین این مساله پرداخته و مساله تزاحم عدم استفاده از سلاح های کشتار جمعی با موارد ضرورت مانند لزوم حفظ نظام اسلامی یا اضطرار مانند جلوگیری از آسیب هنگام ظن به هلاکت و حرج شدید برای مسلمانان را به بحث گذاشته است. در این پژوهش روشن شده است که استفاده از سلاح های کشتار جمعی اعم از متعارف و نامتعارف طبق قواعد بین الملل در شرایط عادی، ممنوعیت فقهی و اخلاقی دارد و جایز نیست. این ممنوعیت از ادله مختلفی استفاده می کند؛از جمله ادله ممنوعیت استفاده از سم، ممنوعیت کشتار زنان، کودکان، سالخوردگان، نهی از دست زدن به تاکتیک های غیر انسانی، قاعده حرمت اعتداء، مراعات حیوانات و محیط زیست و قاعده اثم. همچنین بیان شده است که استفاده از سلاح های کشتار جمعی نامتعارف و ممنوع طبق اصطلاح حقوق بین الملل، مانند سلاح های هسته ای، اتمی، شیمیایی و مانند آن علاوه بر حالت عادی، حتی در موارد ضرورت و اضطرار، ممنوعیت فقهی و ناشایستگی اخلاقی دارد و ادله ای که به نظر می رسد از آنها بتوان جواز بکارگیری را استفاده کرد، مخدوش است و قابل پذیرش نیست. از فحوای ادله، ممنوعیت تولید و نگهداری این سلاح ها نیز استفاده می شود.
    کلیدواژگان: سلاح، کشتارجمعی، فقه، بمب اتمی، اضطرار
  • مجتبی زارعی*، سید ابراهیم سرپرست سادات صفحات 169-190

    انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی که از اندیشه فطرت محور امام خمینی (ره) برآمد، امر یکپارچه و منسجمی بود که باید همه ساختارها و دستگاه های حکومتی را درمی نوردید و همه را با یک نخ تسبیح به رشته می کشید، اما در این میان، و با ناتوانی از درک عمیق این اتفاق فطرت بنیاد، برخی دستگاه ها، نتوانستند با آن مبنا همسو شده و بنیان جدیدی به خود بگیرند؛ ازجمله آن ها، وزارت امورخارجه است که در بحث میدان و دیپلماسی، در پروژه تاریخ شفاهی دولت دوازدهم به ابعادی از آن به وضوح خود متولیان و متصدیان امر سیاست خارجی اذعان شد. سوال اصلی مقاله حاضر این است که برای همسو کردن سیاست خارجی و نهاد متولی آن با انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب ، چگونه می توان نظریه پردازی کرد؟ با بررسی توصیفی و تحلیلی در چارچوب تفکر رهبران انقلاب اسلامی، به دست آمد که هرگونه تاملات ساختاری در این راستا می بایست از آبشخور اندیشه فطرت محور مبتنی بر کرامت انسانی و سیاست خارجی فطرت گرا سرچشمه گرفته و مبنای بازنگری در تشکیلات وزارت خارجه شود، تا وزارت خارجه بتواند سیاست خارجی حکمی تمدنی متناسب با انقلاب اسلامی را در گام دوم انقلاب اسلامی رقم بزند.

    کلیدواژگان: سیاست فطرت گرا، گام دوم انقلاب اسلامی، وزارت امورخارجه، بازاندیشی تشکیلاتی و ساختاری
  • یحیی بوذری نژاد، شاهین زرع پیما* صفحات 191-209
    مفهوم جامعه ی توحیدی که در واقع انعکاس ابعاد اقتصادی و سیاسی مستخرج از ابعاد فرهنگی-معرفتی منشعب از تفسیر اجتماعی و عینی توحید می باشد، پاسخی بود به فقری تحقیقاتی در باب خصایص اجتماعی توحید اسلامی که در بستر سلطه و هجوم نظامی و فکری استعمار خارجی و انحراف و انحطاط جوامع اسلامی، مورد تاکید و تحلیل متفکران و مصلحان غالبا معاصر مسلمان قرار گرفت. یکی از این متفکران که با رویکرد خاص خویش از پیش از انقلاب اسلامی تا کنون بدین مفهوم پرداخته، آیت الله خامنه ای (1318 شمسی) بوده و هدف این مقاله نیز پرداختن به این مفهوم در اندیشه ی ایشان می باشد. لذا پیکره ی پژوهش به سه بخش تقسیم شده و با روشی کتابخانه ای، اسنادی و تبیینی و تحلیلی در بخش اول به شاخص های معرفتی و نظری، در بخش دوم به ابعاد اقتصادی و در بخش سوم به شاخصه های سیاسی جامعه ی توحیدی در اندیشه ی ایشان پرداخته شده است. در این راستا، در بخش اول به مفاهیمی همچون اهمیت والای توحید در اندیشه ی اسلامی، جهان بینی و هستی شناسی توحیدی و ایدیولوژی توحیدی اسلامی و در بخش دوم به مسایلی همچون جامعه ی بدون اختلاف طبقاتی توحیدی، عدالت اقتصادی و رفع فقر و نابرابری در جامعه ی توحیدی و راهکارهای دستیابی به این هدف و در بخش سوم به موضوعاتی همچون نقش توحید در آزادی انسان، نقش توحید در نفی حکومت های غیر الهی و اثبات حکومت اسلامی، نقش و جایگاه حاکم و مردم در نظام سیاسی توحیدی و سیاست خارجی در جامعه ی توحیدی در اندیشه ی آیت الله خامنه ای پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: توحید، جامعه ی توحیدی، فرهنگ توحیدی، اقتصاد توحیدی، سیاست توحیدی، آیت الله خامنه ای
|
  • Meysam Barzegar *, Laleh Eftekhari Pages 1-19

    The views and thoughts of Imam Khomeini indicated that his political thought is undoubtedly inspired by Shia faith and Fiqh (Islamic jurisprudence), i.e., the school of the Qur'an and Etrat. However, we should not ignore the impact of socio-political conditions and developments in society on their formation because using the teachings of the Qur'an and Etrat as well as Ijtihad, Shia jurisprudence can be flexible following various events and conditions of the community. The present study aimed to explain the reasons for the change and evolution of Imam Khomeini's views over time by comparing his views on the political system and the role of fuqahā (Islamic jurists) in the system building. To this aim, two important works of Imam have been studied, namely "Kashf al-Asrar," written in the early 1320s SH and "Velayat-e Faqih" introduced in the late 1340s SH. Based on the theoretical framework of Spragens’ crisis, the hypothesis of the study says that although Imam Khomeini has faced a similar crisis in each period, in his view, the severity of the crisis and, most importantly, the causes of the crisis are completely different and have led to different solutions. Consequently, Imam Khomeini considers the inefficiency of the rulers as the cause of the situation in Kashf al-Asrar, and the key is the supervision of fuqahā. But in Velayat-e-Faqih, the cause of the problem is recognized as the political system's inefficiency. The answer is to overthrow the existing system and establish an Islamic government based on Velayat-e Faqih

    Keywords: Spragens, Imam Khomeini, Crisis, Kashf al-Asrar, Velayat-e Faqih, Quran, Etrat
  • Mohammad Davand *, Mohsen Eslami, Mostafa Ranjbar Mohammadi Pages 21-42
    Background and Aim

    An analytical look at the foreign policy of the Islamic Republic of Iran shows that its strategies and policies in the world system and the surrounding environment are methodical. In order to portray this issue, this study tries to methodize the policy of "enmity with the oppressor and support for the oppressed".Necessity and Question: The importance of this issue is that most of the mentioned strategy has not been studied in the form of theoretical and transtheoretical studies due to the label of being unscientific (Western attitude). Therefore, the concern is how the methods of recognizing the policy of "hostility to the oppressor and support for the oppressed" in the foreign policy of the Islamic Republic of Iran can be analyzed?

    Hypothesis and Method

    The authors use the inductive method and analytical approach to introduce the innovative hypothesis that the four sources of religion, history, jurisprudence and futurism of Mahdavi, the policy of hostility to the oppressor and support for the oppressed.

    Findings

    The structure of religion, through the methods of " Tawalla and Tabarra", Principle of "No way" and "jihad", the border between the oppressed and the oppressor in foreign policy. Due to its spiritual and material results, the source of history puts the methods of "believing in the culture of Ashura", "the spirit of self-sacrifice", "denying hegemony" and "maintaining independence" on supporting the oppressed and hostility to the oppressor on the foreign policy agenda.

    Keywords: Foreign, methodology, Support, for the Oppressed
  • Samaneh Keshvardoost *, Gholamali Soleimani Pages 43-67
    The Islamic Republic of Iran and the Republic of Georgia underwent a revolutionary transformation in 1979 and 2003; However, there are fundamental differences between the two revolutions, including in ideology, the extent and scope of revolutionary developments, the nature of social forces and movements, the nature of the former and post-political regimes, and the direction of their new foreign policy. The country has been very influential in both domestic and foreign arenas. With this in mind, this article seeks to examine why the Iranian revolution became social in 1979 while the Georgian revolution in 2003 was limited to the political sphere. It seems that the Islamic Revolution of Iran in 1979, in response to the quasi-modernism of the Pahlavi period and inspired by cultural and identity components, led to the formation of a discourse called self-return, which realized such a possibility without changing political, social, economic and Culture was not possible. But the color revolution in Georgia, under the influence of components of historical memory resulting from the suppression of nationalist and independence-seeking tendencies, saw a change in the ruling political structure as sufficient to achieve this goal. Data and information of this research have been collected through documentary (library) method and have been analyzed using comparative analysis method. In order to examine the above question and hypothesis, this comparative study first takes a brief look at the background of the formation of the two revolutions and then examines their possible differences and similarities.
    Keywords: Social revolution, Political Revolution, Iran, Georgia, Pseudo-Modernism, independence
  • Hamidreza Moniri Hamzekolaee * Pages 69-88
    The present study focuses on realising the desired Islamic state to achieve "the Islamic Goals and Modern Islamic Civilization" based on the geometry and intelligent system of Ayatollah Khamenei. His innovative system includes five stages: 1) The realisation of the principle of "the Islamic Revolution," 2) The completion of "the Islamic System," 3) The culmination of "the Desired Islamic State," 4) The emergence of "the Islamic Country," and finally, 5) The formation of "a Modern Islamic Civilization." It is because an Islamic state makes an Islamic country that seeks to achieve the total goals of the Islamic Revolution, as Ayatollah Khamenei acknowledges. Forming a condition appropriate to the Islamic Revolution requires individuals and elements with solid beliefs who have the necessary qualities and characteristics and play a prominent role in realising the desired Islamic state. Ayatollah Khamenei’s interpretation is "the Specifics" or "the Specific Righteous State Builders." In this research, they are the specific righteous state builders. In his thought, tasks must be realised and achieved logically by identifying the specific righteous state builders. In the research model of Imam Khomeini's transcendent education, human grows through the strengthening of reason among the existential powers and in terms of epistemology, through the strengthening of morality and jurisprudence. Thus, he can reach perfection and receive comprehensive Islamic education, as desired by Imam Khomeini. In the research hypothesis, the formation of the specific righteous state builders has been considered the solution to the shape of a desired Islamic state based on the Leader of the Revolution's view and following Imam Khomeini's transcendent education. To this aim, the present study has explored the characteristics of the specific righteous state builders based on the opinion of the wise Leader of the Revolution by examining the basis of Imam Khomeini's transcendent education. The result indicated that: "As Imam Khomeini stated, perfect humans have appropriate training in different existential layers of intellect, heart and appearance". Accordingly, the "Educational Dimensions" of Ayatollah Khamenei’s "Specific Righteous State Builders" can be categorised into three dimensions of "Religious Education," "Ethical Education," and "Behavioral Education."
    Keywords: Transcendent Education, Perfect human being, Specific Righteous State Builders, State Builder Nation, Desired Islamic State
  • Sayyid Mohammad Mousavi * Pages 89-110

    One of the crucial issues in the Islamic Revolution of Iran is its impact on Islamic countries and movements. One of the countries that the Islamic Revolution has dramatically influenced is Lebanon. The Lebanese Hezbollah movement is one of the most successful Islamic movements. Today, Hezbollah in Lebanon plays a decisive role in the fate of that country, but also regional and global equations. The present study aimed to study the effects and thoughts of the cultural ideas of the Islamic Revolution of Iran and the teachings of Imam Khomeini on the Lebanese Hezbollah movement. The article's central question is, 'what is the cultural impact of the Islamic Revolution of Iran and the teachings of Imam Khomeini on Hezbollah in Lebanon?' The research hypothesis is that with the victory and expansion of the Islamic Revolution of Iran, Muslims, especially Lebanese Shias and the Hezbollah movement, were more influenced by the Islamic Revolution of Iran than other groups. The results indicated that with the victory of the Islamic Revolution of Iran, Islamic movements, based on the teachings of Imam Khomeini, took steps towards identity and independence. Political Islam came to the text from the margins. Iranian Islamic ideas inspired Islamic movements. The result is that among the Lebanese Shias, the Hezbollah movement was more influenced by the Islamic Revolution of Iran than any other group. They see Iran as a supporter and model of the rescue struggle.

    Keywords: Islamic Revolution Hezbollah Broadcasting Theory Export of Revolution, Reflection
  • Nouri Nemati *, Sara Mahmoodi Pages 111-123

    The Islamic Revolutionary Movement is one of the most important and influential events of the contemporary period, which started a new process by challenging the existing order. The media today has created a new kind of power that has an intangible face with its own speed and complexity. Representing the power and influence of the media plays an important role in the perception and action of the audience. Radio, as a hot medium, has a special place in establishing direct and comprehensive communication with the general public, the functions and dysfunctions of which must be explained. This study seeks to answer the question of what role the radio media played in the process and spread of the Islamic Revolution; And the research hypothesis is based on this. Based on the findings of radio media research on the role of function, the capacity to create perceptions of lack of justice in society, the transmission of values ​​related to violence management, the flourishing of critical rationality and the teaching of right-wing aggression and the role of dysfunctional promotion of personal and ethnic prejudice Habit has institutionalized violence in the attitudes and behaviors of individuals in society and the transmission of anti-violence-related values ​​as a tool for the expansion and cohesion of revolutionary movements.

    Keywords: Functional model, media function, Radio, Movement
  • Hematolah Shamouli * Pages 125-147

    Iran and the United States have experienced hostile and tense relations since the occupation of the U.S. Embassy in 1358. During this time, the White House has not given up on any attempt to change the government in Tehran. The main question is ‘What is the tremendous strategy of the United States to counter the Islamic Republic of Iran in the Biden era?’ The central hypothesis is the U.S. has two new strategies confronting Iran: de-geopolitics abroad and de-legitimacy inside. The present study aimed to analyze these two strategies. The results indicated that according to the teachings of Smart War, the U.S. has two goals for these actions; first, a sinusoidal and erosional process aimed at deprivation and discrediting of the Iranian political system in internal and external levels (de-legitimacy and surrender). The depletion of Iran's strategic and geopolitical capacity in the region to remove power tools from it (weakening to surrender or change the regime).

    Keywords: Geopolitics, Smart Power, de-Legitimacy, USA, Iran, Middle East
  • Vahid Vahedjavan *, Sayyid Mojtaba Mirdamadi Pages 149-167
    One of Islam's jurisprudential and moral issues is the competence or inadequacy of using weapons of mass destruction, predominantly nuclear weapons in war or defense. The present study aimed to analyze this issue and incongruity of do not use weapons of mass destruction with necessities such as the need to maintain the Islamic system or urgency such as preventing harm when there is a suspicion of death and severe embarrassment for Muslims. The results indicated that the use of weapons of mass destruction, both conventional and unconventional, has a jurisprudential and moral prohibition under normal circumstances. There are various reasons for this prohibition: the interdiction of using poison, the ban on killing women, children, the elderly, the prohibition of using inhumane tactics, the aggression rule, the observance of animals and the environment, and the rule of sin. The use of unconventional and prohibited weapons of mass destruction, such as nuclear weapons, according to the term of international law, even in cases of necessity, has jurisprudential prohibition and moral incompetence. Evidence of use permit is distorted and inadmissible.
    Keywords: weapon, Mass Destruction, jurisprudence, Atomic Bomb, emergency
  • Mojtaba Zarei *, Sayyid Ibrahim Sarparastsadat Pages 169-190

    The Islamic Revolution and the Islamic Republic, which arose from the nature-oriented thought of Imam Khomeini (ra), was a unified and cohesive matter that you had to dismantle all the structures and apparatuses of government and thread them all with a rosary thread, but in the meantime, and with the inability to A deep understanding of this nature-based event, some systems, could not, align with that basis and take a new foundation; Among them is the Ministry of Foreign Affairs, which in the field of diplomacy and diplomacy, in the Oral History Project of the Twelfth Government, in some respects, was clearly acknowledged by those in charge of foreign policy. The main question of the present article was how to theorize in order to align foreign policy and its responsible institution with the Islamic Revolution in the second step of the Islamic Revolution? By descriptive and analytical study in the framework of the thinking of the leaders of the Islamic Revolution, it was concluded that any structural reflections in this regard should originate from the fountain of the idea of ​​nature based on human dignity and naturalistic foreign policy and be the basis for reviewing the Foreign Ministry. Foreign law-making civilization appropriate to the Islamic Revolution in the second step of the Islamic Revolution.

    Keywords: Naturalist politics, the second step of the Islamic Revolution, Ministry of Foreign Affairs, organizational, structural rethinking
  • Yahya Bouzarinejad, Shahin Zarpeyma * Pages 191-209
    The concept of monotheistic (tawḥīdi) society is in fact a reflection of the economic and political dimensions derived from the cultural-epistemological dimensions derived from the social and objective interpretation of monotheism. This concept was a response to the lack of research on the social characteristics of Islamic monotheism, which was analyzed by contemporary Muslim thinkers in the context of the domination and military and intellectual invasion of foreign colonialism and the deviation of Islamic societies. Ayatollah Khamenei (1939) was one of these thinkers who had focused on this concept before the Islamic Revolution until now, and the purpose of this article is to address this concept in his mind. Therefore, the body of research is divided into three parts and with a library, documentary and analytical method, in the first part epistemological and theoretical indicators, in the second part to economic dimensions and in the third part to the political characteristics of the monotheistic society are discussed. In this regard, in the first part, concepts such as the high importance of monotheism in Islamic thought, monotheistic worldview and ontology are introduced. The second part deals with issues such as a monotheistic society without class differences, economic justice and the elimination of poverty. In the third part, Ayatollah Khamenei discusses issues such as the role of monotheism in human freedom, the role of monotheism in denying ungodly governments and proving Islamic rule and foreign policy in a monotheistic society.
    Keywords: monotheism (tawḥīd), Monotheistic Society, monotheistic culture, monotheistic economy, monotheistic politics, Ayatollah Khamenei