فهرست مطالب

Applied Linguistics and Applied Literature: Dynamics and Advances - Volume:10 Issue: 1, Winter-Spring 2022

Journal of Applied Linguistics and Applied Literature: Dynamics and Advances
Volume:10 Issue: 1, Winter-Spring 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/04/26
  • تعداد عناوین: 15
|
  • صفحات 1-2
  • پروفسور ژان، مارک دوال، داود امینی* صفحات 3-12

    پروفسور ژان-مارک دوال استاد زبانشناسی کاربردی و چندزبانگی در گروه زبان، فرهنگ و زبانشناسی کاربردی دانشگاه بیربک لندن می باشد. حوزه پژوهشی اییشان مشتمل بر نقش تفاوت های فردی در ابعاد روانشناختی زبان، جامعه شناختی زبان، منظورشناختی، روانشناختی و هیجانی فراگیری زبان دوم و چندزبانگی است. حوزه خاص مطالعات ایشان ارتباط بین زبانشناسی کاربردی و روانشناسی است و آثار متعددی در باب هیجان ها در چندزبانه ها و نیز لذت و اضطراب در فراگیریی زبان خارجی به رشته تحریر درآمورده اند که بیش از 300 مقاله، هفت کتاب و هفت شماره ویژه از نشریات تخصصی را شامل می شود.  کتاب «هیجان در چند زبانه ها»(2010) از جمله آثار ارزشمند اوست. در این مصاحبه پروفسور دوال به پرسش های دکتر داود امینی عضو هیات علمی گروه زبان انگلیسی دانشگاه شهید مدنی در خصوص نقش هیجان ها در یادگیری زبان خارجی پاسخ گفته اند.

    کلیدواژگان: ژان-مارک دوال، نظریه سامانه های پویا، هیجان، روانشناسی مثبت گرا، روانشناسی یادگیری زبان
  • افشین رضایی*، زینب عزیزی، احسان نمازیان دوست صفحات 13-34

    مطالعه حاضر قصد دارد رابطه بین صلاحیت حرفه ای معلمان زبان انگلیسی با عملکرد شغلی آن ها را به صورت کمی و کیفی در ایران بررسی کند. برای این هدف، در مجموع 330 معلم زبان انگلیسی شامل مرد (185 نفر) و زن (145 نفر) برای بخش کمی و نمونه ای متشکل از 25 معلم زبان انگلیسی شامل مرد (11 نفر) و زن (14 نفر) برای بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی در شهرهای خرم آباد و بروجرد انتخاب شدند. شرکت کنندگان به یک پرسشنامه عملکرد شغلی معلمان زبان انگلیسی، یک پرسشنامه شایستگی حرفه ای معلمان زبان انگلیسی و یک گزارش کتبی منعکس کننده پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه و تحلیل کدگذاری موضوعی استاندارد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که بین شایستگی حرفه ای شرکت کنندگان و عملکرد شغلی آنها همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که عملکرد شغلی شرکت کنندگان عمدتا تحت تاثیر عوامل مهارت ها، دانش، و نگرش ها است. یافته های کیفی چهار موضوع کلی را نشان داد: «افزایش اثربخشی شغلی»، «بهبود خودکارآمدی تدریس»، «افزایش انگیزه تدریس»، و «ارتقای پذیرش سازمانی». مطالعه با ارایه کاربردهایی و پیشنهاد هایی برای مطالعه بیشتر به پایان می رسد.

    کلیدواژگان: صلاحیت حرفه ای، عملکرد شغلی، تجزیه و تحلیل کدگذاری موضوعی، معلمان زبان انگلیسی
  • شکوه رشوند سمیاری*، مه ناز آزاد صفحات 35-55

    بسیاری از تفاوت های فردی مرتبط با عقاید، افکار، و رفتار فراگیران بر حسب سبک یادگیری که آنها در طی فرآیند یادگیری انتخاب می کنند، قابل تعبیر است. این سبک های یادگیری طبق نظر کلب و کلب (2013) عبارتند از شروع کننده، تجربه کننده، مبتکر / خلاق، متفکر، تحلیل گر، تامل کننده، تصمیم گیرنده، عمل گرا، و متعادل. این تحقیق به منظور تهیه و اعتبار سنجی ساختار چند بعدی پرسشنامه سبک یادگیری کلب ورژن 4 در کشور ایران انجام شده است. پرسشنامه فوق به نظریه یادگیری تجربی منوط شده و توسط رویکردهای اعتبار سنجی تهیه و ارزیابی گردیده است. 833 دانشجو که زبان انگلیسی را بعنوان زبان خارجی فرا می گیرند و در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق درس می خوانند، در این تحقیق مشارکت داشته اند. تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از الگوی معادلات ساختاری جهت اعتبار سنجی پرسشنامه فوق (شامل 9 سبک یادگیری) استفاده گردیده است. نتایج بررسی اولیه پرسشنامه کلب ورژن 4 برازش قابل قبولی را نشان نداد، چرا که همبستگی بالایی بین سبک های یادگیری وجود داشت. بمنظور حل مشکل فوق، 3 سبک یادگیری که بالاترین مقدار همبستگی را نشان می دادند با یکدیگر تلفیق گردیده و مدل دیگری برای پرسشنامه جدید که حالا شامل 6 سبک یادگیری بود، ترسیم گردید. نتایج نشان داد که پرسشنامه جدید قابل قبول بوده و از برازش مناسبی برخوردار بوده است. پایایی و روایی مدل نیز رضایتبخش بود. در حقیقت پرسشنامه سبک یادگیری کلب ورژن 4 شامل 6 سبک یادگیری برازش مناسبی را نشان داد. کاربرد آموزشی و پیشنهاداتی به منظور تحقیقات آتی نیز ارایه گردید.

    کلیدواژگان: سبک یادگیری، مراحل اعتبار سنجی، تحلیل عاملی تاییدی، الگوی معادلات ساختاری
  • سارا صالح پور، بیوک بهنام*، زهره سیفوری صفحات 57-78

    برای غلبه بر موانعی که بازیابی واژه گان تولیدی بر سر راه معلمان زبان انگلیسی قرار میدهد، مطالعه حاضر به بررسی تاثیر استفاده از فعالیت های تعاملی چرخه ورودی-خروجی بر افزایش توانایی به یادسپاری واژگان انگلیسی میپردازد. برای این منظور، 49 معلم کار آموز ایرانی برای شرکت در یک مطالعه شبه آزمون پیش آزمون-پس آزمون-پس آزمون تاخیری انتخاب شدند. پس از قرار گرفتن در سه گروه مقایسه ای، شرکت کنندگان توسط متون ادبی یکسان تحت سه نوع آموزش تعاملی (انفرادی، همکاری بین معلم و شاگرد، همکاری گروهی شاگردان و معلم) و دو نوع پردازش ورودی-خروجی (متقابل-غیرمتقابل) قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق نشان داد که دو گروهی که تحت آموزش تعاملی ادبیات محور (همکاری بین معلم و شاگرد، همکاری گروهی شاگردان و معلم) مبتنی بر چرخه متقابل ورودی-خروجی قرار گرفتند در مقایسه با گروهی که در معرض فعالیت های ادبیات محور انفرادی مبتنی بر چرخه غیر متقابل ورودی-خروجی قرار گرفتند سطح بالاتری از به یادسپاری واژه گان را نشان دادند. علاوه بر این، نتایج نشان دهنده این است که همکاری گروهی بین شاگردان و معلم، در مقایسه با همکاری شاگرد و معلم در به یادسپاری واژگان روش موثرتری به شمار می آید. یافته ها نیاز به گنجاندن فعالیت های تعاملی ادبیات محور مبتنی بر چرخه ورودی-خروجی را در برنامه درسی تربیت معلمان زبان انگلیسی تایید کرد.

    کلیدواژگان: فعالیتهای مبتنی بر چرخه ورودی-خروجی، یادگیری تعاملی لغت، رویکرد ادبیات محور، دوره تربیت معلم، به یادسپاری لغات
  • مهدی مهرانی راد*، فواد بهزادپور صفحات 79-98

    ارزش پژوهش و قابلیت تاثیرگذاری آن بر فعالیت های آموزشی معلمان در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از پژوهشگران در رشته آموزش زبان بوده است. در این رابطه،  تحقیقات مختلفی با هدف بهبود ارتباط بین پژوهش و عملکرد آموزشی صورت گرفته است. لیکن بررسی ها نشان می دهد که در این پژوهش ها دیدگاه معلمان به عنوان مهم ترین کنشگران آموزشی چندان مورد توجه نبوده است.  پژوهش پیش رو با هدف بررسی دیدگاه معلمان نسبت به بکارگیری یافته های پژوهشی در آموزش زبان انجام شده است. بدین منظور، نخست پرسشنامه ای برای تعیین میزان ارتباط معلمان با پژوهش و نیز بررسی موانع موجود در این راه تهیه شد. پس از مشخص شدن روایی و پایایی، به منظور گردآوری داده ها، پرسشنامه در بین بیش از پانصد معلم زبان انگلیسی توزیع شد. تحلیل پاسخ های معلمان نشان داد که ارتباط ایشان با پژوهش های دانشگاهی به میزان متوسط هست، اما معلمانی که دارای مدارک دانشگاهی بالاتر و تجربه آموزشی کمتری هستند، تمایل بیشتری به انجام فعالیت های پژوهشی دارند. علاوه براین یافته های این پژوهش موید اینست که موانع بکارگیری پژوهش در آموزش زبان را می توان به چهار گروه تقسیم کرد: موانع مرتبط با ماهیت و کیفیت پژوهش ها، موانع مرتبط با سیاست های آموزشی، موانع مربوط به عدم ارتباط سازنده بین محققان و معلمان، و موانع مرتبط با اجرایی شدن یافته های پژوهشی در کلاس های آموزش زبان. تحلیل آماری وزنی هر یک از موانع نیز نشان داد که عدم حمایت های فکری و مالی، نبود سامانه جامع پژوهشی، و نداشتن دانش کافی معلمان برای درک محتوای پژوهش های دانشگاهی از مهمترین دلایل عدم کاربست پژوهش در نظام آموزش زبان به شمار می رود.

    کلیدواژگان: کاربست پژوهش های دانشگاهی، دیدگاه معلمان، عملکرد آموزشی
  • سید فواد ابراهیمی*، مریم فرنیا صفحات 99-118

    به عنوان ابزاری مهم جهت مدیریت اطلاعات و کمک به خواننده جهت تصمیم گیری مطالعه مقاله است. در این مطالعه برآنیم تا تعداد و نقش گفتمانی انواع فاعل گرامری استفاده شده در چکیده مقالات علمی-پژوهشی از چهار رشته دانشگاهی را بررسی کنیم. به همین منظور، 300 چکیده مقالات علمی-پژوهشی به طور تصادفی (75 چکیده از هر رشته) از مجلات معتبر و از چهار رشته تحصیلی زبان شناسی کاربردی، اقتصاد، کشاورزی، و فیزیک کاربردی انتخاب شدند. چکیده های انتخابی بر اساس مدل گاسدن (1993) که شامل 16 نوع فاعل گرامری می باشد، تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که تنها شش نوع فاعل گرامری در چکیده های تحلیل شده به کار رفتند که در رشته های مختلف هم به تعداد متفاوتی استفاده شدند. نتایج همچنان نشان دادند که نقش گفتمانی انجام شده توسط انواع فاعل گرامری در این مطالعه تا حد زیادی در رشته های مختلف یکسان بودند. در نتیجه، انتخاب و نقش گفتمانی فاعل گرامری تحت تاثیر قواعد و نحوه نگارش چکیده مقالات علمی-پژوهشی قرار می گیرند. نتایج همچنان می توانند در افزایش دانش نویسندگان چکیده های مقالات علمی-پژوهشی در زمینه استفاده از انواع فاعل گرامری و نقش گفتمانی آنها در رشته های مختلف کمک کنند.

    کلیدواژگان: مطالعه بین رشته ای، تحلیل گفتمانی، فاعل گرامری، چکیده مقالات علمی-پژوهشی
  • محمدصابر خاقانی نژاد*، مریم آذریان، فاطمه جوانمردی صفحات 119-140

    این مطالعه با هدف بررسی نمودهای "بی طرفی علمی" در متون  پژوهشهای دانشگاهی در رشته های مختلف و در بازه های زمانی مختلف انجام شده است. به همین منظور،  متون دانشگاهی پیکره COCA (پیکره انگلیسی معاصر آمریکایی) از نظر فراوانی وقوع چهار شاخص زبانی افعال مجهول، استفاده از زبان غیر شخصی، نشانگرهای  بیان نگرش وتلطیف کننده های زبانی به عنوان مضامین "بی طرفی علمی" در بازه زمانی 20 سال اخیرمورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افعال مجهول به طور متفاوتی در نه رشته دانشگاهی به کار گرفته شده اند و استفاده از زبان غیر شخصی در علوم تجربی در مقایسه با علوم انسانی و اجتماعی بسیار متفاوت بوده است. علاوه بر این، یافته ها حاکی از آن بود که وقوع افعال مجهول در طول زمان در همه رشته های دانشگاهی به صورت چشمگیری کاهش یافته است. همچنین، استفاده از زبان غیر شخصی، نشانگرهای  بیان نگرش وتلطیف کننده های زبانی در رشته های علوم و مهندسی احتمالا به دلیل تمایل نویسندگان این رشته ها به قضاوت عینی تر وغیر شخصی تر وقوع بیشتری داشته است. به طور کلی نتایج بیانگر آن بودند که "بی طرفی علمی" به صورت پیوسته در متون پژوهشهای دانشگاهی افزایش یافته و این بدان معناست که اگرچه نویسندگان مقالات دانشگاهی تمایل کمتری به استفاده از افعلال مجهول داشته اند، آنها از زبان غیر شخصی وتلطیف کننده های زبانی در راستای پرهیز از بیان نظرات شخصی در سالهای اخیر بیشتر بهره برده اند.

    کلیدواژگان: متون پژوهش های دانشگاهی، مظاهر بی طرفی علمی، بررسی پیکره-بنیاد، پیکره انگلیسی معاصر آمریکا (COCA)
  • کازموس رای آمنوروی*، ریچارد بافر اوکیه ره صفحات 141-154

    مطالعه حاضر به تحلیل محتوایی مضامین بکار رفته در سرودهای سه دانشگاه قدیمی و سه دانشگاه جدید از میان دانشگاه های دولتی کشور غنا و نقش عوامل زبانی و ادبی در انتقال این مضامین پرداخته است. به کمک نمونه گیری هدفدار، دانشگاه غنا، دانشگاه کیپ کوست، و دانشگاه علوم تربیتی وینه با به عنوان نمونه دانشگاه های قدیمی و دانشگاه انرژی و منابع طبیعی، دانشگاه سلامت و علوم وابسته، و دانشگاه معادن و فنآوری به نمایندگی از دانشگاه های جوانتر انتخاب شدند. نتایج نشان داد که سه مفهوم «خودستایی»، «دانش»، و «دین» اصلی ترین مضامین بکار رفته در سرودهای هر شش دانشگاه هستند. به لحاظ زبانشناختی، مفاهیم مذکور از طریق انتخاب آگاهانه عناصر واژگانی شامل اسامی، افعال، صفات، و قیود قابل دریافت است. از حیث ادبی نیز، مضامین بکار رفته به کمک آرایه های ادبی همچون استعاره، مبالغه، حشو، و تشخص انتقال یافته است. در نحوه ارایه مضمون خودستایی، بین دو گروه دانشگاهی تفاوت اساسی وجود دارد. در حالیکه دانشگاه های قدیمی با قاطعیت و صلابت به نمایش خودستایی می پردازند، دانشگاه های جوانتر به شیوه غیرمستقیم و با قاطعیت کمتر عمل می کنند که می تواند ناشی از تکریم آگاهانه دانشگاه های قدیمی تر باشد..

    کلیدواژگان: سرود دانشگاهی، زبان ادبی، زبانشناسی، ادبیات، تحلیل مضامین
  • محمدرضا توزیده، فرشید نوروزی روشناوند* صفحات 155-167

    رابطه اخلاقی با «دیگری» در گفتمان پسامدرن از اهمیت فراوانی برخوردار است، زیرا این گفتمان تمرکززدایی از سوبژکتیویته را یکی از اهداف اساسی خود برمی شمرد. امانویل لویناس یکی از اولین فلاسفه ای بود که به بازتعریف مفهوم اخلاقیات پرداخت. از نگاه او، اخلاقیات آن نقطه عطفی در رابطه سوژه با «دیگری» است که تنها از طریق بکارگیری زبان اخلاقی محقق می شود، نوعی ارتباط که ذاتا از هرگونه تمامیت خواهی به نفع آگاهی سوژه اجتناب می ورزد. این دیدار اخلاقی را در داستان کوتاه «برف خاموش، برف مرموز» اثر کنراد آیکن نیز می توان یافت. شخصیت اول این داستان که پسری دوازده ساله است، با صدای رازآلود برف مواجه می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد که شخصیت اول داستان هنگامی که در معرض چهره سخنگوی «دیگری» قرار می گیرد، مکالمه ای اخلاقی با آن را آغاز می کند و، بدین ترتیب، به تدریج سوبژکتیویته خود را در این مواجهه اخلاقی از دست می دهد.

    کلیدواژگان: امانوئل لویناس، اخلاقیات، زبان اخلاقی، سوژه، دیگری، کنراد آیکن
  • مسعود فرهمندفر*، غیاث الدین علیزاده صفحات 169-180

    چکامه «سرودی برای زیبایی اندیشه» اثر شاعر انگلیسی عصر رمانتیک، پرسی بیش شلی، کمتر موضوع بررسی های انتقادی بوده، در حالی که باقی آثار شعری و فلسفی او با اقبال خوبی از سوی ناقدان و پژوهشگران همراه بوده است. شاید یک دلیل مهم برای این مسیله این باشد که چکامه «سرودی برای زیبایی اندیشه» در تقابل با آرای فلسفی و معنوی شلی قرار دارد. این شعر میان دو سرحد و کرانه قرار دارد: نیاز به مدلولی متعالی که به هستی و زندگی انسان معنا ببخشد و این درک و دریافت تراژیک که هیچ ضمانتی برای این مسیله وجود ندارد و این فقدان بنیادین را شاید نتوان هرگز جبران کرد. مقاله حاضر با بهره مندی از آرای اسلاوی ژیژک می کوشد تا خوانشی از این چکامه به دست دهد و امر متعالی ایدیولوژیک را در بستر شعر شلی تشریح کند. شلی معتقد بود که دسترسی تام و تمام به زیبایی، اگر ممکن شود، می تواند بی یقینی و بی ثباتی را از زندگی بشری حذف کند.

    کلیدواژگان: شلی، «سرودی برای زیبایی اندیشه»، رمانتیسیسم، ژیژک، امر متعالی ایدئولوژیک
  • علی امامی پور*، فریده پورگیو صفحات 181-199

    با افزایش تبادلات بین رشته ای امکان رد و بدل شدن ایده ها و مفاهیم بین رشته های علوم انسانی و علوم طبیعی مهیا شده است. همواره از جان بارت بعنوان یکی از معروفترین نویسندگان که هم در آثار ادبی و مقالات غیر ادبی خود از مفاهیم بروز سایر رشته ها وام گرفته است و در نتیجه باعث جانی دوباره دادن بر پیکر ادبیات شده است یاد می شود. علیرغم اینکه نگارش رمان «گمشده در شهربازی» اثر جان بارت و فراگیر شدن اصول فیزیک کوانتومی در محافل علمی و اجتماعی در بازه زمانی یکسانی بوقوع پیوستند، تاثیر مفاهیم فیزیک مدرن که تصویری دقیق تر درباره حقیقت نمایان می سازد در این اثر مورد غفلت قرار گرفته و اکثر پژوهشگران مصرند تا این اثر را در چارچوب پساساختارگرایی، که مدت هاست فرسوده شده است، مطالعه کنند. این مطالعه برآنست تا با استفاده از مفاهیمی که اساس تفسیر کپنهاگی و تفسیر دنیاهای موازی مکانیک کوانتومی بر آن ها بنا شده است، چشم اندازی جدید را در داستان های حول شخصیت آمبروز ارایه داده و این اثر جذاب را از آماج تفاسیر کسل کننده فراداستانی حفظ کند.

    کلیدواژگان: باروک، پدیدارشناسی، مکانیک کوانتومی، اصل عدم قطعیت، دوگانگی موج و ذره
  • مهری نورمحمدنژاد بقایی، ابوالفضل رمضانی، سارا ساعی دیباور* صفحات 201-217

    «نمیتوانم از خواندنش دست بکشم» متداول ترین گفته خوانندگان داستان های کارآگاهی است که با خواندن داستان های جنایی کنترل خود را از دست می دهند. ساختار بسیار واضح این ژانر مدام تکرار می شود: جنایتی به وقوع می پیوندد و کارآگاهی جستجو و تحقیق برای دستگیری جنایتکار را آغاز می کند. چطور داستانی پر از معما و حوادث ناواضح چنین جالب است؟ مهم تر از آن، چرا خواننده از خواندن کتابی پر از اعمال بد و غیرانسانی جنایتکار دست برنمی دارد؟ عنصر مهمی که این ژانر را به عنوان ادبیات محبوب عام مطرح می نماید چیست؟ در این مقاله قصد داریم با تمرکز بر مفهموم «حدس و گمان» آمبرتو اکو به عنوان یکی از اصلی ترین خصوصیات شهرت داستان کارآگاهی به سوالات فوق پاسخ دهیم. برای دستیابی به هدف مذکور، از مقاله «داستان ها برای سرگرمی هستند: تیوری تاثیر ساختاری داستان ها» نوشته ویلیام اف بروور و ادوارد ای وسل[1] بهره گرفته ایم تا با بررسی سه عامل تحلیل گر - شگفتی، شک، و کنجکاوی - که باعث جذابیت داستان می شوند از ادعای «دانش» پرده برداریم.

    کلیدواژگان: داستان کارآگاهی، دانش، شک، شگفتی، کنجکاوی
  • معصومه بایی، بهزاد پورقریب*، عبدالباقی رضایی تالار پشتی صفحات 219-234

    تلاش برای ایجاد سازش بین خواسته های دو جامعه فرهنگی متضاد در بسیاری از آثار ادبی به ویژه در ادبیات پسااستعماری دیده میشود؛  از جمله در رمان های بهاراتی موکرجی و اثر «درخت عروس» این تلاش چشمگیرانه خودنمایی کرده و محوریت اصلی آن در شخصیت های داستان  قرار گرفته است و در پلان رمان نیز به صورت مشهود دیده می شود. حال  این مقاله به بررسی نظریه های هومی بابا در زمینه شکاف و فاصله بین فرهنگ های شرقی و غربی می پردازد و یافته های پژوهش نشان داده که جامعه این چنینی منجر به از هم گسیختگی هویت افراد پسااستعماری می گردد و اصطلاح دوگانگی و تقلید دو مفهوم مهم و برجسته ای هستند که به عنوان واژگان کلیدی در آثار  پسااستعماری هومی بابا جای گرفته اند، بدین شکل که در رمان «درخت عروس»، قهرمان داستان خود را بین دو فرهنگ در تضادی می یابد که  هر دو فرهنگ سعی بر آن دارند که او را به قلمرو خود بکشانند و در امتداد این موضوع از آنجا که تقلید قهرمان داستان از فرهنگ مبدع) دیگری) پذیرش و رد همزمان را با خود همراه دارد یک امر کنایه آمیز دیده می شود با این توصیف که تارا چاترجی قهرمان داستان در حالی که سعی بر تقلید از هنجارها و معیارهای فرهنگ مبدع دارد، اما تحت تاثیر فرهنگ اجدادی و نیاکان خود نیز قرارگرفته است؛ از دستاورد مقاله حاضر اینگونه استدلال می شود که چنین شرایط نامناسبی می تواند برای فرد فضای روانی و اجتماعی نامطلوبی را بسازد و او را در یک بحران هویتی عمیق قرار دهد.

    کلیدواژگان: «درخت عروس»، بهاراتی موکرجی، دوگانگی، تقلید، نامانوس
  • رجب اسفندیاری* صفحات 235-239

    در این مقاله، دکتر رجب اسفندیاری، دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و متخصص مهارت نوشتاری و سنجش و آزمون سازی در زبان دوم، به مرور ویرایش دوم کتاب «کاوشی در سنجش و آزمون سازی: رویکرد کاربردی به زبان» اثر آنتونی گرین پرداخته است.

    کلیدواژگان: چرخه سنجش، معرفی کتاب، آنتونی گرین، سنجش و آزمون سازی زبان، رجب اسفندیاری
|
  • Pages 1-2
  • Jean-Marc Dewaele, Davoud Amini * Pages 3-12

    Jean-Marc Dewaele (Ph.D. in Romance languages and literature, Free University of Brussels, 1993) is Professor of Applied Linguistics and Multilingualism at the Department of Languages, Cultures and Applied Linguistics, Birkbeck, University of London. He does research on individual differences in psycholinguistic, sociolinguistic, pragmatic, psychological and emotional aspects of Second Language Acquisition and Multilingualism. Professor Dewaele is particularly interested in the interface between applied linguistics and psychology. He has published widely on multilingual emotions and Foreign Language Enjoyment and Anxiety. He has published over 300 papers and chapters, seven books and seven special issues. Professor Dewaele is the author of the monograph Emotions in Multiple Languages in 2010 (2nd ed. in 2013). Professor Dewaele has answered JALDA’s questions about emotion research in SLA studies in an offline interview with Davoud Amini, Associate Professor of TEFL at Azarbaijan Shahid Madani University.

    Keywords: Jean-Marc Dewaele, Dynamic Systems Theory, Emotion, positive psychology, psychology of language learning
  • Afsheen Rezai *, Zeinab Azizi, Ehsan Namaziandost Pages 13-34

    The present study sought out to examine the relationship between Iranian EFL teachers’ professional competence and job performance quantitatively and qualitatively. To this end, a total of 330 EFL teachers, including males (n = 185) and females (n = 145) for the quantitative part, as well as a sample of 25 high school English teachers, consisting of males (n = 11) and females (n = 14) for the qualitative part were selected using a random sampling method in Khorramabad City and Borujerd City, Iran. The participants responded to an EFL Teachers’ Job performance Questionnaire, an EFL Teachers’ Professional Competence Questionnaire, and a reflective written statement. The collected data were analyzed through a Pearson correlation analysis, a multiple regression analysis, and a standard thematic coding analysis. Findings evidenced a positive correlation between the participants’ professional competence and their job performance. Additionally, the results evidenced that the participants’ job performance was mainly impacted by skills, knowledge, and attitudes factors, comprising their professional competence. The complementary qualitative findings yielded four overarching themes: “increased job effectiveness”, “improved teaching self-efficacy”, “increased teaching motivation”, and “promoted organizational acceptance”. The study concludes with offering a range of implications and avenues for further research.

    Keywords: thematic coding analysis, EFL teachers, Job performance, Professional competence
  • Shokouh Rashvand Semiyari *, Mahnaz Azad Pages 35-55

    A great deal of individual difference with reference to learners’ beliefs, thoughts, and behaviors can be explained in terms of the learning style the individuals adopt during the learning process. These learning styles have been labeled initiating, experiencing, creating / imagining, reflecting, analyzing, thinking, deciding, acting, and balancing according to Kolb and Kolb (2013). This research was conducted to develop and validate a multidimensional structure of the Kolb learning style inventory v. 4.0 (KLSI 4.0) in an Iranian context. KLSI 4.0 which is conceptualized in Experiential Learning Theory was then developed and evaluated through a series of validation procedures. Eight hundred thirty-three EFL learners studying English as ESP in IAU East Tehran Branch participated in the main phase of this study. Confirmatory Factor Analysis (CFA) through Structural Equation Modeling validated the proposed nine types KLSI 4.0. The outcomes of the initial piloting of the KLSI 4.0 did not show an acceptable fit due to high degree of correlation between some factors under the broad construct of learning style. Three factors indicating the highest degree of correlation were thus merged and the model was run again with modified six-factor LSI. Findings confirmed that learning style is a multidimensional construct in which the six factors are conceptually related. Reliability and validity estimates were examined and provided satisfactory psychometric properties of the inventory. In fact, the six-factor-correlated model of KLSI 4.0 revealed an acceptable model fit. Pedagogical implications and suggestions for further research were also discussed. The CFA applied in the research is distinguished from the initial assumptions in the literature and is more straightforward than originally presumed. This paper might be therefore used as a starting empirical point for further cross-validation analyses and educational implications.

    Keywords: Learning style, Validation Procedures, Confirmatory Factor Analysis, structure equation modeling
  • Sara Salehpour, Biook Behnam *, Zohreh Seifoori Pages 57-78

    To surmount the obstacles a deficient productive vocabulary retrieval places in the way of EFL teachers, the current study sought to ascertain whether or not involving trainee teachers in interactive input-output activities enhance their vocabulary retention. To this end, a convenience sample including 49 Iranian EFL trainee teachers were recruited to take part in a quasi-experimental pretest-posttest-delayed posttest study. Having been grouped into three comparison groups, the participants were exposed to the same literary texts; however, the differential treatment of the study entailed three different interaction modes (individual, collaborative, and collaborative-cooperative) and two types of input / output processing (non-reciprocal and reciprocal). A repeated measure analysis of covariance (RM ANCOVA) was performed on the participants’ achievements in the pre- post- and delayed posttest measures and the results revealed that the two groups involved in literature-based interactive (collaborative and collaborative-cooperative) reciprocal input-output activities showed significantly higher levels of vocabulary retention compared to the group exposed to literature-based individual non-reciprocal input-output tasks. Additionally, contributing to significantly higher levels of long-term retention, the collaborative-cooperative mode of interaction was found to be more effective than the collaborative one. The findings corroborated the need for including literature-based interactive input-output tasks in EFL teacher training curriculum.

    Keywords: Input-output tasks, Interactive vocabulary learning, Literature-based approach, Teacher training course, Vocabulary retention
  • Mehdi Mehranirad *, Foad Behzadpoor Pages 79-98

    The field of language teaching has recently witnessed a resurgent wave of interest in the value of educational research and its impact on teachers’ practice. Consequently, various strands of inquiry have commenced to investigate the relationship between research and practice. Within these discussions, however, the opinions of teachers are mostly ignored or reflected only circumstantially. The purpose of this study was to take teachers’ views about research on board by exploring the extent to which they use and conduct research as well as the barriers that may hinder their research engagement. To collect data, a survey questionnaire was designed and validated through soliciting experts’ opinions and conducting factor analysis. The questionnaire was then administered among a large sample of Iranian English teachers. Participants’ responses showed moderate levels of research engagement among English teachers. Results also indicated that four categories of barriers can best account for teachers’ lack of research engagement: problems related to the nature and quality of research, restrictive educational policies, lack of systematic partnership, and problems associated with the use of research in educational settings. The findings suggest that the research-practice division is the result of a complex interaction of an array of factors that cannot be simply reduced to technical matters. Thus, reconfiguration of the gap requires multidimensional strands of development in research and practice communities as well as in educational policies.

    Keywords: barriers, research engagement, research-practice gap, teachers’ views, utilization of research
  • Seyed Foad Ebrahimi *, Maryam Farnia Pages 99-118

     acts as an important device to manage information and to let the reader decide whether it is merit to continue reading the research article. In this paper, we intend to investigate the frequencies and discourse functions of types of grammatical subject (unmarked theme) used in research article abstracts from four disciplines. To this end, 300 research article abstracts were randomly selected (75 from each discipline) from leading prestigious journals in the four disciplines namely Applied Linguistics, Economics, Agriculture, and Applied Physics, and were analyzed based on Gosden’s (1993) classifications that include 16 types of grammatical subject. The results indicated that only six types of grammatical subject were used in the corpus and the frequencies of these types varied across the four disciplines. Besides, the results reported high similarities concerning the discourse functions served using the grammatical subject types. Thus, it could be concluded that the selection and discourse functions of the grammatical subject types are imposed by conventions of writing research article abstracts. The results could add to the existing knowledge of writing research article abstract in the analyzed disciplines by increasing awareness concerning selections of grammatical subject types.

    Keywords: cross disciplinary, functional analysis, grammatical subject, research article abstract
  • MohammadSaber Khaghaninejad *, Maryam Azarian, Fatemeh Javanmardi Pages 119-140

    This study aimed at investigating the manifestations of objectivity in American academic texts across different disciplines and various time spans. To achieve this, the Corpus of Contemporary American English (COCA) was surveyed in terms of the frequency of occurrence of the four identified linguistic features (i.e., passive voice, impersonality, hedging, and attitude markers) as the indicators of objectivity (e.g., Alvin, 2014; Bal-Gezegin & Baş, 2020) to find the cross-disciplinary differences during the last twenty years. The results indicated that passive voice was employed differently across the academic disciplines of COCA and the notion of impersonality was more realized in hard sciences in comparison to soft ones. Moreover, the findings revealed a decline in the occurrence of passive voice through time in all the academic disciplines. In addition, hedging and attitude markers were more manifested in hard sciences probably due to the writers’ inclination to be judged objectively. Finally, objectivity was shown to have a steady increase in American academic texts implying that, though the authors of academic texts revealed less inclination to employ passive voice to avoid difficulty and ambiguity, they have employed less personal authorial references to stick to the notion of objectivity and impartiality during the recent years.

    Keywords: Academic texts, objectivity manifestations, corpus-based analysis, cross-disciplinary investigation, Corpus of Contemporary American English (COCA)
  • Cosmas Amenorvi *, Richard Okyere Pages 141-154

    This study investigates the major themes that permeate the anthems of the three oldest and the three youngest public universities in Ghana and how the themes are conveyed linguistically and literarily. The University of Ghana, University of Cape Coast, and University of Education, Winneba are purposively sampled as representatives of the oldest public universities in Ghana. Representatives of the youngest universities sampled are University of Energy and Natural Resources, University of Health and Allied Sciences, and University of Mines. Findings reveal self-importance, knowledge, and religion as the major themes in the anthems of all six universities. These themes are projected linguistically by conscious content lexical items, namely, nouns, verbs, adjectives, and adverbs. Literarily, these themes are cast in such literary devices as metaphor, hyperbole, pleonasm, and personification.  There is a major difference between the presentation of the theme of self-importance between the two groups of universities in that generally, the oldest universities are more definite and categorical in projecting their self-importance while the youngest universities are rather indirect and less categorical in their presentation of the theme of self-importance. This may be as a result of conscious respect for the oldest universities.

    Keywords: Anthems, Figurative Language, Linguistics, Literature, Thematic Analysis, Themes, university anthems
  • Mohammadreza Touzideh, Farshid Nowrouzi Roshnavand * Pages 155-167

    The ethical relation with the Other becomes of great significance in the postmodern ethos which considers the decentralization of subjectivity as one of its main philosophical and literary objectives. Emmanuel Levinas was one of the first philosophers who redefined the notion of ethics as a critical moment in which the subject’s encounter with the Other solely occurs through the use of ethical language, a mode of communication that essentially escapes any form of totalization in favor of the subject’s consciousness. Such an ethical meeting with the Other can be traced in Conrad Aiken’s short story “Silent Snow, Secret Snow,” which narrates the twelve-year-old protagonist’s encounter with the mysterious voice of snow. The results of the study show that the protagonist, once exposed to the speaking face of the Other, initiates an ethical conversation with it and, in so doing, loses his subjectivity to the ethical manifestation that the Other issues upon him.

    Keywords: Emmanuel Levinas, ethics, ethical language, subject, the Other, Conrad Aiken
  • Masoud Farahmandfar *, Ghiasuddin Alizadeh Pages 169-180

    Shelley’s “Hymn to Intellectual Beauty” has suffered a critical overlook compared with the immense bulk of studies dedicated to his poetical and philosophical works. The reason behind the poem’s resistance to understanding is that it stands in stark contrast to Shelley’s theological and philosophical opinions which he held throughout his life. Shelley's poem is torn between the need for a transcendental signified which would bestow meaning on human existence and the tragic realization that no such an ultimate guarantee can ever exist, that the lack in the Other is ontological and, as such, can never be compensated for. Availing itself of the theories of Slavoj Žižek, the present article argues that Shelley’s illusion is twofold: besides his opinion that a full access to Beauty will eradicate uncertainty and inconstancy from the human life, he locates the roots of the present universal discontent and suffering in the absence of the Spirit, rather than seeking the causes of failure in the very essential defectiveness of the symbolic reality.

    Keywords: Shelley, “Hymn to Intellectual Beauty”, Romanticism, Žižek, Ideological Sublime
  • Ali Emamipour *, Farideh Pourgiv Pages 181-199

    It has been quite a while since research in different disciplines has become widely cross-fertilized. The cultural matrix of our era has made it possible for ideas and metaphors to move across disciplines. John Barth has been one of the most-celebrated cross-disciplinary fiction writers, who has been perceptive of and receptive to breakthroughs in other disciplines to reinvigorate fiction. Despite the fact that Barth’s literary career, particularly from Lost in the Funhouse (Funhouse), coincides with the coronation of Quantum Mechanics as the regime capable of addressing reality in a more precise way, the recognition of the influence of Quantum Mechanics on Funhouse has been conspicuously absent from the critical enterprise, and the bulk of research has viewed it in the light of Poststructuralism, whose application to contemporary fiction has been exhaustible by now. Establishing the framework of the Article based on some concepts for which the Copenhagen Interpretation and the Many-Worlds Interpretation of Quantum Mechanics are famous, the present study offers a new perspective to approach the idiosyncrasies of Ambrose in the series, thereby employing an unprecedented methodology to replenish a work which has been subjected to a barrage of metafictional readings.

    Keywords: baroque, phenomenology, Quantum mechanics, the uncertainty principle, wave-particle duality
  • Mehri NourMohamad Nezhad Baghayi, Abolfazl Ramazani, Sara Saei Dibavar * Pages 201-217

    “I CAN’T HELP READING!” is the common comment uttered by Detective Fiction readers who lose control over themselves as they begin reading a crime novel. The genre is a crystal clear formulaic structure which abounds with repetition: following a crime, an investigation is initiated by a detective to capture the criminal. Still, its clichéd nature does not lessen the universality of Detective Fiction. How could a story replete with puzzles and vague incidents be enticing? More importantly, why would the reader avoid discarding a book which sketches horrible deeds and inhuman interests of the criminal? What is the powerful element of Detective Fiction which places it among popular literature? This paper intends to answer these crucial questions by focusing on “conjecture,” a term introduced by Umberto Eco as the key feature of Detective Fiction’s appeal. To this end, an article by William F. Brewer and Edward H. Lichtenstein entitled, “Stories Are to Entertain: A Structural-Affect Theory of Stories” (1982) is targeted to shed light on the claim of conjecture as a way to knowledge by elaborating on three analytical components—surprise, suspense, and curiosity—of a story which make it strikingly attractive.

    Keywords: Detective Fiction, knowledge, suspense, surprise, curiosity
  • Masoumeh Baei, Behzad Pourgharib *, Abdolbaghi Rezaei Talarposhti Pages 219-234

    The endeavor to establish reconciliation between the opposing demands of two cultural communities lies at the heart of some literary works associated with postcolonial literature. This theme, which is also central to the novels of Bharati Mukherjee, especially The Tree Bride, forms the plot of the novel and serves as an axis around which the characters are developed. The present article adopts the theories of Homi. K. Bhabha to expound upon the gap that distances the oriental and the occidental cultures from one another and renders fragmented the identity of the postcolonial individual. Bhabha’s notions of the uncanny and the hybrid identity are two central concepts that can serve as keys to explaining the postcolonial encounter. They can significantly contribute to the discussion of the novel as they can prepare the ground for the investigation of how anti-colonial resistance becomes possible through the third space that is created through hybridity and the uncanny. In The Tree Bride, the protagonist finds herself between two cultures that attempt to draw her into their own orbits. The protagonist’s mimicry of the target culture is an ironic one, since it consists of acceptance and rejection at the same time. In other words, while Tara Chatterjee mimics the norms and criteria of the target culture toward which she strives, she is influenced by her ancestral culture. The paper argues that such uncanny condition can be detrimental to the individual and plunge her into a deep identity crisis.

    Keywords: Bharati Mukherjee, The Tree Bride, Mimicry, Hybridity, Uncanny
  • Rajab Esfandiari * Pages 235-239

    Exploring language assessment and testing: Language in action is an updated version of its 2014 predecessor. Although this second edition remains intact in its structure and organisation, it is a welcome and timely addition to the field of language assessment, because thematically it reflects the most recent developments in the field. In addition to much new content information, Green has also updated the glossary in which the terminology used in the book is briefly explained, more recent references are added to Further Reading section, and more new references are included in the reference list to reflect the new changes in the field. Green has adopted a pragmatic approach in writing this textbook and presenting the information in that the real-world problems and experiences are introduced first, followed by practical examples to steer readers towards the discussion of language assessment points, before the readers relate the experiences, problems, and points to theoretical perspectives. Although the textbook is primarily written to be “an indispensable introduction for postgraduate and advanced undergraduate students”, in language education and applied linguistics, I highly recommend it to all the members of community of practice in language assessment (and more specifically language teachers) because of the advantages it offers in classroom-based assessment, highly accessible presentation of the assessment points, and the author’s lucid, user-friendly style.

    Keywords: assessment cycle, Book Review, Anthony Green, language assessment, testing, Rajab Esfandiari