فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال چهاردهم شماره 4 (تابستان 1401)

مجله زیست شناسی جانوری
سال چهاردهم شماره 4 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/25
  • تعداد عناوین: 20
|
  • علی احمدی آسور، مریم شاپوری* صفحات 1-9
    این مطالعه به منظور بررسی اثرات استفاده از حلزون هرز شاخ قوچی به عنوان یک غذای طبیعی و کم هزینه بر شاخص های رشد ماهی لوچ کماندو که از لوچ ماهیان معروف در صنعت ماهیان زینتی می باشد، انجام گردید. برای این طرح 135 عدد با میانگین وزنی 01/0 ± 1 گرم و طول اولیه 02/0 ± 3  سانتی متر بودند. سپس بچه ماهیان به تعداد مساوی در 9 عدد آکواریوم شیشه ای به ابعاد 40*40*90 سانتی متر توزیع گردیدند. در این مطالعه از سه تیمار غذای طبیعی (حلزون)، شرکتی (بیومار) و ترکیبی (حلزون + بیومار) برای تغذیه لوچ ماهیان به مدت 48 روز استفاده گردید. در طی عملیات زیست سنجی فاکتورهای وزن، ضریب تبدیل غذایی، درصد بازماندگی، ضریب رشد ویژه و درصد افزایش وزن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده بیش ترین میانگین میزان وزن (62/2 گرم) و طول نهایی (56/4 سانتی متر) را در تیمار های تغذیه شده با جیره ترکیبی نشان می دهد. همچنین مقایسه درصد بازماندگی ماهیان در تیمار های مختلف بیش ترین درصد بقا را در جیره ترکیبی با 7/97 درصد و کم ترین درصد بقا در جیره حلزون با 3/93 درصد نشان می دهد که تفاوت معنی داری را در این فاکتور نشان نمی دهد (05/0 > p). نتایج نشان می دهد استفاده ترکیبی از حلزون و بیومار در جیره غذایی منجر به بهبود شاخص های رشد در ماهیان می گردد.
    کلیدواژگان: حلزون هرز شاخ قوچی، شاخص رشد، ماهی لوچ کماندو، تغذیه
  • مهسا عرفانی، نیما ایلا*، ابولفضل زارعی، علیرضا نوشری صفحات 11-24
    تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر اسید آسکوربیک و هیدرو کسی آنالوگ متیونین بر عملکرد و بافت شناسی کبد جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی انجام شد. جهت انجام ازمایش از 400 قطعه جوجه نر یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار (هر تکرار حاوی 20 قطعه جوجه) استفاده شد. تیمار های آزمایشی عبارت بودند از: 1)  جیره پایه بر اساس ذرت-سویا (شاهد)، 2) جیره پایه به همراه 2/0 درصد ویتامین C، 3) جیره پایه به همراه 46/0، 36/0 و 32/0 درصد متیونین هیدروکسی آنالوگ به ترتیب در دوره اغازین، رشد و پایانی و 4) جیره پایه به همراه مخلوط  2/0 درصد ویتامین C و 46/0، 36/0 و 32/0 درصد متیونین هیدروکسی آنالوگ به ترتیب در دوره اغازین، رشد و پایانی. در دوره رشد خوراک مصرفی در تیمار حاوی متیونین هیدروکسی آنالوگ افزایش معنی داری با شاهد داشت (05/0 > p). در دوره پایانی ضریب تبدیل خوراک در تیمارهایی که از مخلوط ویتامین C و متیونین هیدروکسی آنالوگ استفاده کرده بودند بهبود معنی داری با شاهد داشتند (05/0 >p). قطر هپاتوسیت و قطر هسته هپاتوسیت در جوجه هایی که از ویتامین C و مخلوط ویتامین C و متیونین هیدروکسی آنالوگ استفاده کرده بودند کاهش معنی داری با شاهد داشتند (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که بکار بردن مخلوط ویتامین C و متیونین هیدروکسی آنالوگ نسبت به استفاده جداگانه از آن ها در جیره غذایی می تواند بر کاهش آثار منفی تنش حرارتی موثر باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد، ویتامین C، تنش گرمایی، متیونین هیدروکسی آنالوگ، جوجه گوشتی
  • فرحناز امیرشقاقی، محسن میرعالی، حمیدرضا رضائی* صفحات 25-36

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت مکمل کراتین مونوهیدرات به همراه تمرینات الاستیک بر بازیکنان والیبال بود. در یک کارآزمایی میدانی تعداد 50 نفر والیبالیست 30 تا 40 سال از جامعه آماری بعد از تکمیل پرسشنامه سلامتی به طور داوطلبانه به عنوان نمونه در پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به پنج گروه تمرین الاستیک و مکمل کراتین مونوهیدرات، تمرین الاستیک و دارونما، مکمل به تنهایی، گروه تمرین الاستیک و گروه کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرینی به مدت هشت هفته و هفته ای 3 جلسه انجام شد. مکمل سازی کراتین مونوهیدرات نیز هر روز 4 وعده به میزان 5 گرم در هر وعده بود. اندازه گیری توان هوازی با استفاده از آزمون 1 مایل (1609 متر) دویدن و توان بی هوازی با آزمون RAST مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش برای مقایسه میانگین های درون گروهی از روش آماری T  وابسته و برای مطالعه اثر هشت هفته تمرین در پنج گروه از آزمون کوواریانس استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 21  و برای رسم نمودارها از نرم افزار Exell 2010  استفاده شد. نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین الاستیک همراه با مکمل دهی کراتین مونوهیدارت باعث بهبود معنادار توان هوازی و توان بی هوازی بازیکنان والیبال شده است (05/0  ≤p). با توجه به تاثیر مثبت مصرف مکمل کراتین و تمرین الاستیک بر عملکردهای هوازی و توانی که در منابع دیگر نیز به آن اشاره شده است به مربیان و ورزشکاران و مسیولان تغذیه تیم های ورزشی پیشنهاد می شود این ماده را با احتیاط در رژیم غذایی ورزشکاران بگنجاند .بویژه اینکه برای مصرف کوتاه مدت ان عوارض جانبی نیز گزارش نشده است.

    کلیدواژگان: کراتین، تمرین الاستیک، توان هوازی، توان بی هوازی
  • صدف بیگی، علی صالح زاده*، هادی حبیب اللهی، سید عطاالله سادات شاندیز، فریبا صفا صفحات 37-50

    کنژوگه کردن نانوذرات فلزی با تیوسمی کاربازید یا مشتقات آن می توند منجر به بهبود پایداری و قابلیت ضدسرطانی آنان از طریق القاء آپوپتوزیس در سلول های سرطانی شود. بنابراین، هدف از این مطالعه سنتز نانوذرات اکسید روی عامل دار شده با گلوتامیک اسید کنژوگه شده با تیو سمی کاربازید (Zn@Glu/TSC) و سپس ارزیابی قابلیت ضد سرطانی آنان از طریق سنجش سمیت سلولی و بیان ژن های دخیل در تنظیم آپوپتوزیس در سلول های آدنوکارسینومای معده (AGS) است. ویژگی های فیزیکی-شیمیایی  نانوذرات سنتز شده از طریق آنالیزهای FT-IR، میکروسکوپ الکترونی نگاره و گذاره و اندازه گیری پتانسیل زتا تعیین گردید. میزان سمیت سلولی و دوز مهاری میانه نانوذرات بر سلول های AGS  از طریق آزمایش MTT تعیین گردید. سپس میزان بیان ژن های caspase-3، bax و bcl-2 در سلول های مواجهه یافته با نانوذرات از طریق آزمایش Real time PCR مورد ارزیابی قرا گرفت. نتایج نشان داد که نانوذرات ساخته شده کروی بوده و دارای اندازه 10 تا 90 نانومتر بودند. ماهیت ذرات توسط  طیف سنجی FT-IR تایید شد و مقدار پتانسیل زتا نیز mV 7/11- به دست آمد. نانوذرات ساخته شده در غلظت های µg/mL 62/15 و  بالاتر به طور چشمگیری باعث کاهش زنده مانی سلول های AGS شدند و مقدار دوز مهاری میانه µg/mL 90 به دست آمد. همچنین، در سلول های مواجهه یافته با نانوذرات بیان ژن های caspase-3 و bax به میزان 67/1 و 80/1 برابر افزایش داشت درحالی که میزان بیان ژن bcl-2 به میزان 70/0 برابر در مقایسه با سلول های کنترل کاهش معنی دار داشت.

    کلیدواژگان: سرطان معده، تیوسمی کاربازید، نانوذرات اکسید روی، ضد سرطان
  • ریحانه چیت بندی، جواد بهارآرا*، مریم طهرانی پور صفحات 51-63
    آلکالوییدها دارای اثرات ضدتکثیری و محرک آپوپتوز در سلول های سرطانی هستند. هارمین نیز یکی از آلکالوییدهای مهم در بذر اسپند است که اثرات ضدسرطانی آن گزارش شده است. هدف این مطالعه، بررسی اثر آلکالویید هارمین بر القای آپوپتوز در رده سلولی سرطان کولون انسانی HT29 و تغییرات بیان ژن های آپوپتوتیک P53، Bax و Bcl-2 است. به این منظور سلول های سرطانی کولون HT29 با غلظت های مختلف هارمین (35، 45، 55، 65 میکروگرم بر میلی لیتر) به مدت 24 ساعت تیمار شدند. زیست پذیری سلول ها با استفاده از آزمون  MTTبررسی شد. تغییرات مرفولوژی هسته با رنگ آمیزی DAPI بررسی گردید. همچنین، القای آپوپتوز با تست انکسین و تغییرات بیان ژن های P53، Bax و Bcl-2 با استفاده از Real-time PCR  تعیین شد. نتایج این بررسی نشان داد که هارمین به صورت وابسته به غلظت باعث کاهش زیست پذیری در سلول های سرطانی کولون HT29 شد. همچنین، تیمار سلول های سرطانی کولون HT29 با هارمین باعث تغییرات مرفولوژیک هسته سلول از جمله تراکم کروماتین هسته، تشکیل اجسام آپوپتوزی، و چروکیدگی غشای سلول شد. از طرفی، تیمار سلول های سرطانی HT29 با هارمین، باعث کاهش بیان Bcl-2 و همزمان افزایش بیان P53 و Bax و در مجموع، کاهش نسبت Bcl-2 به Bax شد. همچنین نتایج تست انکسین نیز تاییدکننده افزایش آپوپتوز در سلول ها است. در نتیجه می توان بیان کرد که هارمین به دلیل داشتن سیتوتوکسیسته موثر در مهار تکثیر و القای آپوپتوز، می تواند در درمان سلول های سرطانی کولون مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هارمین، سرطان کولون، سمیت سلولی، آپوپتوز
  • بهروز اسفندیاری، رضا رضائی شیرازی*، سید جواد ضیاءالحق، سعید قربانی، حبیب اصغرپور صفحات 65-75

    میزان اختلال عملکرد شناختی در چاقی چند سالی است بسیار مورد تحقیق قرار گرفته است. همچنین تاثیر عصاره سیر و فعالیت هوازی بر این اختلالات شناختی در افراد چاق همچنان ناشناخته است. 40 سر رت نر ویستار جهت القاء چاقی به مدت 12 هفته رژیم غذایی پرچرب قرار گرفتند و در نهایت 30 سر رت چاق با استفاده از شاخص Lee  شناسایی شده و سپس به طور تصادفی به 5 گروه کنترل، چاق، سیر، تمرین هوازی، سیر+ تمرین هوازی تقسیم شدند. تمرینات هوازی شامل30 دقیقه در روز، m/min 8  و 5 روز در هفته و عصاره سیر و استویا با غلظت mg/kg 250 نیز به آب مصرفی روزانه اضافه شد. بافت مغز جهت مطالعات بیان ژن به روش real-time PCR به آزمایشگاه ارسال شد. از آزمون ANOVA یکطرفه و آزمون تعقیبی LSD جهت تعیین اختلاف بین گروه ها استفاده و سطح معنی داری 0.05 درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد در مقایسه با گروه کنترل، 12 هفته تغذیه پرچرب، وزن بدن موش های صحرایی را افزایش داد (05/0 > p) و حتی در طول مداخلات عصاره ای 8 هفته ای و تمرینات، همچنان نسبت به گروه کنترل بالاتر باقی ماند. بعلاوه مقادیر بیان ژن BDNF کاهش غیرمعنی دار داشته (05/0 < p) و مقادیر بیان ژن TrKB، نیز در 12 هفته رژیم پرچرب در موش های صحرایی، نسبت به گروه کنترل سالم، افزایش غیرمعنی دار داشت (05/0 < p). از طرفی، در ماز Y، درصد تناوب در موش های صحرایی چاق به طورمعنی داری کمتر از گروه کنترل بود (05/0 >p). القاء رژیم پرچرب در کودکی موجب تغییرات خفیف ژنی در موش های صحرایی نر ویستار شده و همچنین بنظر می رسد ترکیب فعالیت های بدنی هوازی و عصاره ای موثر تر از مداخله های هوازی و عصاره ای به تنهایی باشد.

    کلیدواژگان: چاقی، اختلال شناختی، ماز Y، فعالیت بدنی هوازی، عصاره سیر
  • الهام قاسمی دلیگانی، مریم خسروی*، محمود سلامی زواره، رامین حاجی خانی صفحات 77-90
    بیماری پارکینسون، دومین بیماری شایع نورودژنراتیو مرتبط با سن می باشد که تاکنون، روش درمانی موثری برای این بیماری شناخته نشده است. هدف از این تحقیق بررسی اثرات سلول های بنیادی آندومترانسانی به همراه داروی ضدالتهاب پومالیدوماید بر میزان گلوتاتیون (GSH) و لیپیدهای سرمی (کلسترول تام  TCو لیپیوپروتیین با دانسیته پایینLDL:) در مدل پارکینسونی رت نر نژاد ویستار می باشد. 40 سر رت نر به صورت تصادفی به 5 گروه (8 حیوان در هر گروه) شامل: کنترل، پارکینسونی و 3 گروه تجربی پارکینسونی دریافت کننده سلول های بنیادی، پومالیدوماید و ترکیب سلول های بنیادی و پومالیدوماید تقسیم شدند. القای پارکینسون با تزریق 6- هیدروکسی دوپامین (غلظت 6 میکروگرم) در جسم مخطط به روش استریوتاکسی انجام شد. در هفته چهارم پس از جراحی، گروه های تجربی سه گانه، به ترتیب با4 میلی گرم بر کیلو گرم روزانه داروی پومالیدوماید، یکبار تزریق 100000 سلول بنیادی آندومتریال و ترکیب پومالیدوماید با دوز 4 میلی گرم بر کیلو گرم روزانه و تزریق سلول بنیادی آندومتریال به تعداد 100000 سلول طی مدت 28 روز تیمار شدند  در پایان روز 28، از گروه ها نمونه خونی تهیه و فاکتورها سنجش شدند. نتایج نشان داد که افزایش معناداری در گلوتاتیون میان گروه های تیمارشده در مقایسه با گروه پارکینسونی وجود دارد. همچنین کاهش معناداری در گلوتاتیون گروه پارکینسونی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید. مقایسه میان گروه پارکینسونی و گروه تیمار شده با ترکیب پومالیدوماید و سلول های آندومتری بنیادی، کاهش معناداری را در میزان کلسترول نشان داد. سنجش میزان LDL  نیز، کاهش معنادار میزان LDL در گروه های تیمار شده را در مقایسه با گروه پارکینسونی نشان داد. با توجه به بهبودنسبی فاکتورهای مورد سنجش در موش های پارکینسونی می توان از سلول های بنیادی آلوژنیک به عنوان منبعی بالقوه در تحقیقات آینده برای درمان بیماری پارکینسون همراه با داروی پومالیدوماید استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پارکینسون، 6- هیدروکسی دوپامین، سلول های بنیادی آندومتریوم، پومالیدوماید، گلوتاتیون، لیپیوپروتئین با دانسیته پایین
  • رقیه حسینی، طاهره باقرپور*، نعمت الله نعمتی صفحات 91-105

    دو عامل سطح لپتین سرم به واسطه تاثیر بر اشتها و توانایی کاهش انرژی دریافتی و میزان فعالیت بدنی به واسطه توانایی افزایش انرژی مصرفی، نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای در کنترل وزن و توده چربی بدن دارند. مصرف برخی ترکیبات گیاهی ضد چاقی نظیر دارچین نیز می تواند در کاهش توده چربی بدن و کنترل چاقی موثر و مفید باشد. پژوهش تجریی حاضر با هدف تعیین اثرات اجرای شش هفته تمرین هوازی (پنج روز در هفته)، مصرف عصاره دارچین (200 میلی گرم به ازای هر گیلوگرم از وزن بدن) و غذای پرچرب (150 میلی لیتر امولسیون غذای پرچرب مازاد بر رژیم غذایی روزانه) بر بیان ژن لپتین در بافت کبد موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب در قالب یک طرح پژوهشی چند گروهی با گروه کنترل انجام شد. برای بررسی میزان بیان ژن یا mRNA پروتیین های مورد نظر از روش Real Time-PCR استفاده شد. اثرات رژیم غذایی پرچرب, ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی، ترکیب رژیم غذایی پرچرب و دارچین و ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی و دارچین بر متغیر لپتین در بافت کبد چشمگیر و معنی دار بود, به طوری که مصرف غذای پرچرب باعث تغییرات نامطلوب بیان ژن شده ولی اجرای شش هفته تمرین و مصرف عصاره دارچین باعث تعدیل اثرات نامطلوب رژیم غذایی پرچرب شده و تغییرات مطلوبی را در بیان ژن و وزن بدن و وزن بافت کبد ایجاد کرده اند. به علاوه ترکیب اجرای شش هفته تمرین و عصاره دارچین به مراتب اثرات مطلوب تری را در تعدیل اثرات نامطلوب رژیم غذایی بر بیان این ژن داشته است. بنابراین توصیه می شود که همراه با اجرای تمرینات ورزشی هوازی از عصاره دارچین نیز استفاده شود.

    کلیدواژگان: ورزش هوازی، عصاره دارچین، کبد، لپتین، چاقی
  • ناهید جهانبازی، شهلا روزبهانی* صفحات 107-118
    این پژوهش باهدف بررسی ااثر عصاره آبی گل گندم طلایی بر روی آسیب بافت کبدی ناشی از استامینوفن برروی موش های صحرایی نرانجام شد. 42 سر رت نربه طور تصادفی به 7 گروه 6 تایی (گروه شاهد و 5 گروه تیمار) تقسیم شدند و شب قبل از آزمایش به مدت 16-12 ساعت گرسته نگه داشته شده و تمام گروه ها به مدت 5 هفته هر روز میزان 600 میلی گرم/ کیلوگرم استامینوفن را به روش خوراکی دریافت کردند.طی مدت آزمایش بر اساس وزن موش ها میزان 2/0 میلی لیتر از عصاره گل گندم با غلظت های 160، 180، 200، 220، 240 و 260 میلی گرم برکیلوگرم از راه خوراکی و یک ساعت بعد از دریافت دوز سمی استامینوفن دریافت نمودند. آنزیم های کبدی (AST، ALT، ALP) مورد سنجش و بافت کبد موش های مورد تیمار توسط میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت. یافته های حاصل ازاین پژوهش نشان داد عصاره آبی گل گندم طلایی بر فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز اثر گذاشته و در دوز 260 نسبت به سایر گروه ها بطور معنی دار (05/0 > p) کاهش یافته است. همچنین شدت آسیب های کبدی اختلاف معنی داری را بین گروه ها نشان داد، ولی میزان آلکالان فسفاتاز و آلانین آمینوترانسفراز اختلاف معنی داری را بین گروه های مختلف نشان نمی دهد.نتایج حاصل از پژوهش تاثیر عصاره آبی گل گندم طلایی در جلوگیری از بروز آسیب به بافت کبدی به دنبال مسمومیت کبدی ناشی از مصرف استامینوفن را اثبات کرد.
    کلیدواژگان: گل گندم طلایی، مسمومیت کبدی، آسپاراتات آمینوترانسفراز، آلکالن فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز، استامینوفن
  • الناز خامنه، پریچهره یغمایی*، مریم قبه صفحات 119-133

    بیماری آلزایمر یکی از بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی است که جمعیت بسیاری را در سراسر جهان درگیر کرده و تا کنون درمان قطعی برای آن یافت نشده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر سینیول به عنوان یک ماده ی آنتی اکسیدان طبیعی بر پارامترهای رفتاری، بیوشیمیایی و هیستولوژیکی در بیماری آلزایمر بود. برای این منظور تعداد 36 سر موش نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل بدون جراحی و تیمار خاص بودند. سایر گروه ها تحت جراحی قرار گرفته و به چهار گروه بتا آمیلویید و به یک گروه PBS (حلال بتا آمیلویید) تزریق شد. گروه شم با تویین 80 (حلال سینیول) تیمار شد و دو گروه تیمار هم با دوز های 02/0 و 04/0 میلی گرم/کیلوگرم سینیول تیمار شدند. گروه کنترل، گروه آلزایمری و گروه PBS هیچ تیماری دریافت نکردند. در نهایت پارامترهای رفتاری (زمان رفتن موش های به بخش تاریک دستگاه شاتل باکس)، بیوشیمیایی (مالون دی آلدهید، سوپراکسید دیسموتاز، TNF-α) و بافتی (با رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ایوزین و تیوفلاوین S) مورد بررسی قرار گرفتند. در موش های آلزایمری مدت زمانی که طول می کشید تا موش به بخش تاریک شاتل باکس برود به طور معناداری (001/0  <p) کمتر از موش های کنترل بود. سطح مالون دی آلدهید و TNF-α نیز در موش های آلزایمری نسبت به گروه کنترل افزایش معنادار و سطح سوپراکسید دیسموتاز کاهش معناداری داشت (001/0 <p). بررسی های بافتی نیز نشان داد که در موش های آلزایمری مرگ سلولی نورونی به طور گسترده در هیپوکامپ رخ داده و پلاک های آمیلوییدی نیز افزایش داشته اند (001/0  <p). تیمار موش ها با سینیول به صورت وابسته به دوز تمامی موارد ذکر شده را به طور معناداری بهبود بخشید. سینیول احتمالا می تواند به عنوان یک ماده ی آنتی اکسیدان طبیعی مناسب در جهت درمان بیماری آلزایمر و کاهش علایم آن مورد استفاده قرارگیرد که این امر نیازمند انجام تحقیقات بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: آلزایمر، سینئول، SOD، MDA، نوروژنز، پلاک های آمیلوئیدی
  • حدیده معبودی*، احسان اسلامی زاده، لاله رومیانی، مهران جواهری بابلی، مژده چله مال دزفول نژاد صفحات 135-152

    این مطالعه با هدف بررسی اثر مقایسه ای هورمون های هیپوفیز، LHRH و تیروکسین بر شاخص های هورمونی و اسیدهای چرب تخمدان ماهی مولد ماده روهو (Labeo rohita) انجام شد. هورمون تیروکسین با دوزهای 2، 10 و 50 میکروگرم به ازای هر گرم وزن بدن ماهی مولد در یک تزریق در نظر گرفته شد. در زمان بین تزریق اول و دوم، بعد از تزریق دوم و بعد از تخم کشی سطح هورمون های استرادیول، تستوسترون، 17- آلفا هیدروکسی پروژسترون، کورتیزول و LH بالاترین سطح خود را به ترتیب در هیپوفیز و تیمار دریافت کننده دوز 50 میکروگرم وزن بدن و کمترین میزان خود را در تیمارهای دریافت کننده LHRH و شاهد داشتند (05/0 <p). در بین تیمارهای دریافت کننده تیروکسین، افزایش سطح تیروکسین توانست هورمون های محرک فرآیند رسیدگی را به شکل معنی داری افزایش دهد. تیمار دریافت کننده هیپوفیز و تیمار تیروکسین دریافت کننده 50 میکروگرم با مقدار 70/16 و 99/15 درصد وزن خشک بالاترین میزان پروتیین تخمدان و دو تیمار LHRH و شاهد کمترین سطح پروتیین تخمدان را داشتند. تیمار های دریافت کننده تیروکسین به شکل معنی داری مقدار بالاتری چربی در مقایسه با هیپوفیز، LHRH و شاهد داشت. اسیدهای چرب اشباع اسید چرب C16:0 با مقادیر بین 44/28-16/21 درصد وزن خشک، اسید چرب C24:0 با محدوده ی 60/19-15/16 درصد وزن خشک و اسید چرب C22:0 17/11-34/7 درصد وزن خشک فراوانترین اسیدهای چرب اشباع بودند. بالاترین میزان اسیدهای چرب اشباع (ΣSUF) با مقادیر 15/63 و 73/58 درصد وزن خشک به تیمار دریافت کننده هیپوفیز و تیمار دریافت کننده 50 میکروگرم و کمترین میزان این پارامتر با 55/54 و 14/50 درصد وزن خشک به تیمار شاهد و دریافت کننده LHRH تعلق داشت. دو تیمار هیپوفیز و تیمار دریافت کننده 50 میکروگرم وزن بدن تیروکسین، مجموع اسید چرب امگا 6 (Σω6) و 3 (Σω3) بالاتری داشتند (05/0 <p). هورمون هیپوفیز و به دنبال آن هورمون تیروکسین با دوز 50 میکروگرم در مقایسه با دوزهای پایین تیروکسین و نیز LHRH کارایی بالاتری در افزایش سطح هورمون های جنسی دخیل در فرآیند رسیدگی جنسی و نیز ترکیب اسیدهای چرب تخمدان ماهی مولد روهو دارند.

    کلیدواژگان: هیپوفیز، LHRH، تیروکسین، هورمون، اسیدهای چرب، ماده روهو (Labeo rohita)
  • زهرا علیایی، مسعود محمدی*، کاظم انوری، سید ابراهیم حسینی صفحات 153-169

    افسردگی در حال حاضر یک بیماری مزمن شایع در اغلب جوامع سراسر جهان است که می تواند عملکرد نرمال را مختل کند، افکار افسردگی ایجاد کرده و بر کیفیت زندگی تاثیر منفی بگذارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی، افسردگی و میزان کورتیزول در افراد مبتلا به افسردگی است.30 زن مبتلا به افسردگی به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (15نفر) و کنترل (15نفر) تقسیم شدند. برای آزمودنی های گروه تجربی جلسات درمانی به مدت هشت جلسه 90 دقیقه ای در هفته برگزار گردید و گروه گواه هیچ درمانی دریافت نکردند. برای اندازه گیری متغیرها از پرسش نامه های افسردگی بک  BDI-II و کیفیت زندگی SF36 در دو نوبت (قبل و بعد درمان) استفاده شد و به منظور بررسی اندازه گیری سطح کورتیزول، نمونه گیری خون بین ساعت 8 الی 10صبح  قبل از شروع اولین و بعد از آخرین جلسه درمان به عمل آمد. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل کواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در مرحله پیش آزمون- پس آزمون باعث کاهش افسردگی و کورتیزول به ترتیب از میزان 87/23 و 48/14 به 13/10 و 95/11 و افزایش کیفیت زندگی از میزان 90/32 به 52/83  در گروه آزمایش شد (001/0 > p). بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان چنین نتیجه گیری کرد که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن اگاهی می تواند وضعیت روانی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به افسردگی را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، کیفیت زندگی، کورتیزول، افراد افسرده
  • فاطمه اصانلو، رامین حاجی خانی، غلامحسن واعظی*، مریم بنانج صفحات 171-180
    هرویین یکی از اعتیاد آورترین مواد مخدری است که در حال حاضر در ایران در میان نوجوانان و جوانان مورد سوء مصرف  قرار می گیرد. از آن جا که استفاده از مواد مخدر می تواند اثرات زیان باری بر روی اعضاء بدن، بافت ها، هورمون ها، مایع آمنیوتیک، بیان ژن های موثر در مادر و جنین، و نیز سایر فاکتورها داشته باشد، بنابراین بررسی اثرات هرویین بر کیسه آمنیون موش های باردار و تاثیرات آن بر نسل های بعد آن نیز بسیار ضروری می باشد. 60 سر موش صحرایی بالغ ماده نژاد ویستار به 6 گروه کنترل، شم، دریافت کننده دوز 1 میلی گرم/کیلوگرم هرویین، دریافت کننده دوز 2 میلی گرم/کیلوگرم هرویین، دریافت کننده دوز 3 میلی گرم/کیلوگرم هرویین و دریافت کننده دوز 4 میلی گرم/کیلوگرم هرویین تقسیم شدند. در انتها، خونگیری از قلب موش ها انجام شد و پارامترهای تستوسترون، گلوکز، LH،  FSH، AST، ALT،  WBCوRBC  اندازه گیری شدند. در ادامه، مایع آمنیوتیک جهت سنجش میزان کربوهیدرات ها، فسفولیپید، چربی ها، پروتیین و اوره جدا شد. در پایان، داده ها از نظر آماری مورد ارزیابی قرار گرفتند. تزریق درون صفاقی هرویین تغییرات قابل توجهی را در میزان پرامترهای تستوسترون و تری گلیسیرید نسبت به گروه کنترل ایجاد نمود. این در حالی است که در میزان LH و FSH تغیر قابل توجهی مشاهده نشد. همچنین افزایش بیان ژن های در نتیجه افزایش دوز هرویین دیده شد. در این بررسی تزریق هرویین حتی در دوزهای پایین توانست باعث افزایش یا کاهش فعالیت تخمدان و اووژنز و در نتیجه اختلال در بلوغ اووسیت ها و کیفیت تخمک گذاری گردد.
    کلیدواژگان: هروئین، تخمدان، مایع آمنیوتیک، موش صحرایی
  • الهام پیرمرادی، رامین حاجیخانی*، صالح طباطبایی وکیلی، مریم خسروی، علی آقایی صفحات 181-196

    این پژوهش با هدف مطالعه ی اثر افزودن عصاره گیاه خارخاسک به جیره پایه بر جنبایی اسپرم، غلظت تستوسترون و بیان نسبی ژن Catsper در بیضه خروس های مادر گوشتی مسن با توجه به نقش این ژن در تحرک طبیعی اسپرم انجام گرفت. تعداد 50 قطعه خروس مادرگوشتی راس 308 در سن 47 هفتگی به طور تصادفی به 5 گروه (10=n) تقسیم و روزانه با جیره ی پایه حاوی سطوح مختلف خارخاسک شامل: 1(صفر میلی گرم خارخاسک (شاهد)، 2(5 میلی گرم خارخاسک (Kh-5mg)، 3(10 میلی گرم خارخاسک (Kh-10mg)، و 4(15 میلی گرم خارخاسک (Kh-15mg)، 5) 20 میلی گرم خارخاسک (Kh-20mg) به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، به مدت 13 هفته تغذیه شدند. هر هفته از تمام خروس ها به منظور ارزیابی تحرک اسپرم ها نمونه گیری شد. در پایان آزمایش، به منظور اندازه گیری غلظت تستوسترون و ارزیابی بیان ژن Catsper، از هر تیمار به صورت تصادفی تعداد 7  قطعه خروس خون گیری و سپس از بیضه آن ها نمونه برداری انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که تغذیه ی خارخاسک، جنبایی کل اسپرم را در گروه های Kh-5، Kh-10، Kh-15 و Kh-20 به ترتیب حدود 6، 4، 3 و 5% نسبت به گروه شاهد بهبود داد (05/0>P). غلظت هورمون تستوسترن پلاسما از نظر آماری تفاوت معنی داری بین تیمارها نداشت (05/0<P). بیان نسبی ژن Catsper در خروس های که سطح 5 میلی گرم خارخاسک را دریافت کرده بودند نسبت به گروه شاهد تمایل به افزایش داشت (09/0=P)؛ با این وجود با دوز 10 و15 میلی گرم عصاره خارخاسک تفاوت معنی داری نشان داد (05/0>P)، ولی با دوز 20 میلی گرم عصاره خارخاسک اختلاف معنی داری نداشت (05/0<P). به طور خلاصه، در این پژوهش تغذیه عصاره خارخاسک در سطح 5 میلی گرم باعث افزایش جنبای کل اسپرم و بیان ژن Catsper (یکی از ژن های مسیول تحرک اسپرم) شد.

    کلیدواژگان: اسپرم، بیضه، ژن، خروس، خارخاسک
  • رویا رستمی، اکرم عیدی*، پژمان مرتضوی، شهربانو عریان صفحات 197-207
    بیماری زخم معده، یک بیماری آسیب رسان به مخاط دستگاه گوارش با شیوع گسترده جهانی است. یکی از علت های این بیماری در جوامع غربی مصرف اتانول می باشد. هدف از مطالعه حاضر، درمان این بیماری به وسیله ی پیش تیمار با سولفات منیزیم است. در این مطالعه از 66 موش کوچک آزمایشگاهی نر نژاد NMRI استفاده شد. طول دوره مطالعه 15 روز بوده است. حیوانات در 11 گروه بصورت تصادفی شامل: کنترل سالم، کنترل زخم معده (اتانول ml/kg10)، استاندارد (امپرازول 40 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن)+ اتانول، سالم تجربی (سولفات منیزیم 50، 100، 200 و 300 میلی گرم/کیلوگرم) و زخم معده تجربی (سولفات منیزیم با دوزهای 50، 100، 200 و 300 میلی گرم/کیلوگرم+ اتانول) تقسیم شدند. پس از اتمام دوره تیمار، میزان پارامترهای استرس اکسیداتیو در بافت معده ارزیابی بیوشیمیایی شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز در بافت معده گروه های کنترل زخم معده در مقایسه با کنترل سالم کاهش معنی داری یافت. تیمار سولفات منیزیم در حیوانات سالم تغییر معنی داری در میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز در بافت معده ایجاد ننمود. تیمار سولفات منیزیم در حیوانات با القا زخم معده موجب افزایش معنی دار میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز در بافت معده گردید. همچنین نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان مالون دی الدیید در بافت معده گروه کنترل زخم معده در مقایسه با کنترل سالم افزایش معنی داری یافت. تیمار سولفات منیزیم در حیوانات سالم تغییر معنی داری در میزان مالون دی الدیید در بافت معده ایجاد ننمود. تیمار سولفات منیزیم در حیوانات با القا زخم معده موجب کاهش معنی دار میزان مالون دی الدیید در بافت معده گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که، پیش درمان با سولفات منیزیم باعث کاهش استرس اکسیداتیو و آسیب کمتر بافتی در بافت معده می شود.
    کلیدواژگان: زخم معده، موش نژاد NMRI، اتانول، آنزیم های آنتی اکسیدانی، سولفات منیزیم
  • عاطفه سرحدی، علی حسنی، ملیحه اردکانی زاده* صفحات 209-223
    کاهش توده عضلانی یکی از عوارض جانبی بیماری دیابت می باشد که ممکن است از طریق تنظیم مقادیر قند خون توسط ورزش و یا مکمل های گیاهی به تاخیر بیفتد.  تعداد 35 سر موش نر (10±180گرم)، به 7گروه: کنترل، دیابتی، دیابتی+تمرین، دیابتی+ وانادیوم، دیابتی+ تمرین+ وانادیوم، دیابتی+ استویا و دیابتی+ تمرین+ استویا تقسیم شدند. جهت القای دیابت نوع1، استرپتوزوتوسین (55 میلی گرم/کیلوگرم) درون صفاقی تزریق شد، و عصاره وانادیوم (1میلی گرم/میلی لیتر) در آب روزانه محلول گردید. برنامه تمرین استقامتی شامل هشت هفته دویدن، و 5روز در هفته بود، که با زمان 15 دقیقه و سرعت 20 متر/دقیقه آغاز، و به 35 دقیقه و سرعت 30 متر/دقیقه در هفته پایانی رسید. تغییرات هیستوپاتولوژی در بافت کبد با استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی گردید. به منظور نرمال سازی داده های پارامتریک از آزمون کلموگروف اسمیرنف و جهت تجزیه تحلیل آن ها، آزمون یک طرفه آنوا با تست تعقیبی بونفرونی، و برای داده های ناپارامتریک آزمون کروسکال والیس (05/0≥ p) بکار گرفته شد. : مقادیر وزن بدن در هر شش گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل سالم (001/0= p)، در گروه وانادیوم+ورزش در مقایسه با وانادیوم (01/0= p)، و در گروه استویا+ورزش در مقایسه با استویا (04/0=p)، کاهش معناداری یافت. در گروه دیابتی، تغییرات خفیف تعداد و اندازه سلول ها، با اجرای ورزش و همراه با وانادیوم و استویا، و مصرف استویا، و نیز دژنراسیون سلول ها، توسط ورزش و همراه با وانادیوم و استویا، و مصرف وانادیوم و استویا بهبود پیدا کرد (001/0=p). به نظر می رسد که اجرای هشت هفته فعالیت استقامتی، مصرف استویا و وانادیوم بر تنظیم وزن بدن و نیز بهبود تخریبات همسترینگ ناشی از دیابت موثر باشند.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، وانادیوم، استویا، عضله همسترینگ
  • مریم شیرانی*، جمشید بنایی بروجنی، سعید کشاورز، محمد کریمی صفحات 225-235
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی به تنهایی یا همراه با مکمل یاری عصاره دانه انگور بر بیان VEGF و VEGFR-2 در بافت قلب رت های دیابتی شده با استرپتوزوسین (STZ) اجرا شده است. پژوهش حاضر از نوع بنیادی و تجربی می باشد. تعداد 32 سر رت ویستار نردیابتی به صورت تصادفی در چهار گروه هشت تایی شامل گروه های کنترل، مکمل، تمرین و تمرین+ مکمل تقسیم شدند.دیابت نوع1 با تزریق STZ به میزان  55 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن القا شد. برنامه تمرین هوازی به مدت هشت هفته و پنج جلسه در هفته با شدت هفتاد درصد اجرا شد. مصرف عصاره هسته انگور نیز به صورت روزانه بود. بعد از دوره تمرینی موش ها کشته شده و بافت قلب جدا شد. بیان ژن های VEGF و VEGFR-2 در بافت قلب اندازه گیری شد. یافته های حاضر نشان داد که بیان VEGF بافت قلب در گروه های تمرین، مکمل و تمرین+مکمل در مقایسه با گروه کنترل به صورت معناداری بیشتر است (05/0 > p). علاوه بر این، بیان VEGFR-2 در گروه های تمرین و تمرین+مکمل در مقایسه با گروه کنترل و مکمل افزایش معناداری را نشان داد (05/0 >p). نتایج حاضر نشان داد که تمرین هوازی به تنهایی و همراه با مکمل یاری عصاره هسته انگور نقش مهمی در افزایش بیان عوامل آنژیوژنیک در بافت قلب رت های دیابتی نوع1 دارد. باوجود این، مصرف عصاره هسته انگور به همراه تمرین هوازی نمی تواند تاثیر سینرژیک بر بیان VEGF و VEGFR-2 داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، دیابت، آنژیوژنز، انگور
  • عسل شاهرخشاهی، علی صالح زاده*، حمیدرضا وزیری، زینب مرادی شوئیلی صفحات 237-248

    سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر پس از بیماری های قلبی- عروقی به شمار می رود. هدف از تحقیق کنونی بررسی ترکیب تیوسمی کاربازون- نانوذره اکسید کبالت (CO3O4-TSC) علیه سلول های سرطانی کبدی HepG2 در شرایط in vitro می باشد. نانوذره CO3O4-TSC به روش شیمیایی و متراکم سازی سنتز گردید. تاثیر غلظت های مختلف نانوذره بر روی رشد سلول های نرمال Hek392 و سرطانی HepG2 با استفاده از روش MTT مورد ارزیابی قرار گرفت. تاثیر نانو ذره Co3O4-TSC بر روی آپوپتوز با بررسی ژن های آپوپتوز Bax و آنتی آپوپتوزBcl2  به روش Real-Time PCR و به واسطه پرایمرهای اختصاصی ارزیابی گردید.  میانگین میزان بیان ژن Bax در سلول های سرطانی تیمار شده با نانوذره (091/0 ± 19/2) به طور معنی داری بیشتر از سلول های نرمال (027/0 ± 1/0) و سلول های سرطانی تیمار نشده (047/0 ± 84/0) بوده است (001/0 <p). میانگین میزان بیان ژن Bcl2 در سلول های سرطانی تیمار شده با نانوذرات (033/0 ± 65/0) به طور معنی داری کمتر از سلول های نرمال (017/0 ± 1/0) و سلول های سرطانی تیمار نشده (033/0 ± 38/1) بوده است (001/0 <p). میزان نسبت بیان Bax/Bcl2 در سلول های سرطانی تیمار شده با نانوذرات (36/3) به طور معنی داری بیشتر از سلول های نرمال (1/0) و سلول های سرطانی تیمار نشده (61/0) بوده است (001/0 <p). نانوذره CO3O4-TSC اثر سیتوتوکسیک بالایی بر روی سلول های سرطانی داشته که این اثر احتمالا از طریق القاء بیان ژن آپوپتوز Bax و کاهش بیان ژن Bcl2 واسطه می گردد.

    کلیدواژگان: نانوذرات اکسیدکبالت، سرطان کبد، آپوپتوز، BAX، BCL2
  • بیتا سلطانیان، مرضیه دهقان شاسلطنه*، غلامحسین ریاضی، ناهید مسعودیان صفحات 249-261

    آستروسیت ها فراوان ترین و مهم ترین سلول های کمک کننده به نورون ها هستند، در بقا سلول های عصبی و در هموستاز یونی و اسمزی و همچنین در شکل گیری سیناپس و کمک به رشد آکسون ها و دندریت ها نقش دارند، در بیماری آلزایمر مارکرهای فعال کننده سیکل سلولی افزایش می یابد. از مارکرهای سیکل سلولی Cdk1 و CE2 می باشد. با توجه به اینکه مت آمفتامین در دوزهای غیرسمی باعث کاهش ظرفیت تقسیم خودبه خودی و هدایت سلول به سمت تمایز می شود در این مطالعه، سیکل سلولی و مارکرهای آن در سلول های آستروسیت انسانی تیمار شده با آمیلویید بتا و با دوز پایین مت آمفتامین درمان شدند مورد مطالعه قرار داده و میزان بیان ژن های cdk1 وCE2 و سیکل سلولی میزان توقف در G1، G2 و S در گروه های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. 5 گروه مختلف جهت بررسی مورد استفاده قرار گرفت 1-سلول های مجاور با آمیلویید بتا 2- سلول های مجاور با مت آمفتامین، 3- سلول های مجاور با آمیلویید و سپس مت آمفتامین، 4- سلول های مجاور با مت آمفتامین سپس با آمیلویید بتا 5 - گروه کنترل، هر گروه 3 بار تکرار شد. میزان بیان cdk1  در گروه 3 یا گروه درمان کاهش داشته ولی در گروه 4 یا پیشگیری افزایش داشته و میزان بیان CE2  در هر 2 گروه کاهش داشته و همچنین میزان توقف سلول در G1، G2 و S بررسی شد که میزان توقف در G1 در گروه 3 یا گروه درمان کاهش داشته ولی در گروه 4 یا پیشگیری افزایش داشته است. نتیجه با توجه به این که از اولین علایم آلزایمر تغییرات در سیکل سلولی می باشد. دوز پایین مت آمفتامین می تواند بر مارکرهای فعال کننده سیکل سلول اثر کاهشی داشته و همچنین تقسیم سلول و رفتن به سمت مرگ سلولی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آستروسیت، سیکل سلولی، سیکلین کیناز1، سیکلین E2، مت آمفتامین
  • سید کمال الدین یزدانفر، محمدامین عدالت منش*، سید ابراهیم حسینی صفحات 263-274

    مسمومیت با تری متیل تین (TMT) با القاء دژنراسیون هیپوکامپ سبب بروز آسیب شناختی و تولید نورون های تیره در مناطق مختلف هیپوکامپ می شود. مطالعه حاضر اثر اسید گالیک (GA) را بر حافظه کاری، حافظه اجتنابی، و تراکم نورون های تیره در نواحی CA1/CA3 هیپوکامپ موش های صحرایی در پی مسمومیت با TMT ارزیابی می کند. در این مطالعه، تعداد 32 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به صورت تصادفی در 4 گروه شامل کنترل، TMT+NS، TMT+GA100 و TMT+GA200 قرار گرفتند. اسید گالیک با دوزهای  100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن حیوان، 24 ساعت پس از مسمومیت با TMT (mg/kg 8) به صورت دهانی تجویز شد. جهت ارزیابی حافظه کاری از ماز Y و جهت سنجش حافظه اجتنابی از جعبه شاتل استفاده شد. آنگاه تراکم نورون های تیره در نواحی CA1 و  CA3 هیپوکامپ به روش دایسکتور بررسی شد. همچنین، به منظور تعیین وجود اختلاف معنا دار بین گروه های مورد نظر، از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد و از نظر آماری مقادیر 05/0 > p  معنادار در نظر گرفته شد. کاهش معنی دار درصد رفتار تناوبی، تاخیر ورود به محفظه تاریک شاتل باکش، به همراه افزایش تراکم نورون های تیره در گروه TMT+NS نسبت به گروه کنترل دیده شد (001/0 > p). در حالی که تجویز گالیک اسید سبب بهبود حافظه کاری و اجتنابی و کاهش تراکم نورون های تیره CA1/CA3 هیپوکامپ نسبت به گروه TMT+NS گردید (001/0˂p). به نظر می رسد تجویز اسید گالیک با کاهش میزان آسیب دیدگی نورون های نواحی CA1/CA3 هیپوکامپ سبب بهبود علایم شناختی به دنبال مسمومیت با TMT می گردد.

    کلیدواژگان: تری متیل تین، گالیک اسید، هیپوکامپ، موش صحرایی
|
  • Ali Ahmadi Asor, Maryam Shapoori * Pages 1-9
    This study was aimed at investigating the effects of using Planorbis sp as a natural and low-cost food on the growth indices of Yasuhikotakia sidthimunki, one of the most famous loach fish in the ornamental fish industry. To this end, 135 baby fish with an average weight of 1.0 ±0.01 g and an initial length of 3 ±0.02 cm were collected. Then, they were distributed in equal numbers in nine glass aquariums with dimensions of 40 * 40 * 90 cm. In this study, three treatments of natural food (snail), corporate (biomar), and combination (snail + biomar) were used to feed loach fish for 48 days. Weight factors, feed conversion ratio, survival rate, specific growth rate, and weight gain percentage were examined during bioassay operations. The results revealed that the highest mean weight (2.62 g) and final length (4.56 cm) were obtained in the combined feeding treatment. Moreover, the comparison of fish survival percentage in different treatments shows the highest survival percentage in the combined diet with 7.97% and the lowest survival percentage in the snail diet with 3.93%, not showing a significant difference in this factor (P < 0.05). The results show that the combined use of snails and biomar in the diet leads to improved growth indices in fish.
    Keywords: Planorbis sp, Growth index, Yasuhikotakia Sidthimunki, Nutrition
  • Mahsa Erfani, Nima Eila *, Abolfazl Zarei, Alireza Noshary Pages 11-24
    The present study was aimed at investigating the effect of ascorbic acid and methionine hydroxy analogue (MHA) on performance and liver histology of broilers under heat stress conditions. To perform the experiment, 400 one-day-old male chickens of commercial Ross 308 strain were used in a completely randomized design with four treatments and five iterations (each iteration contained 20 chickens). The experimental treatments included: 1) base diet based on maize-soybean (the control), 2) base diet with 0.2% vitamin C, 3) base diet with 0.46, 0.36, and 0.32% MHA, in the starter, grower, and finisher periods, respectively, and 4) base diet with a mixture of 0.2% vitamin C and 0.46, 0.36, and 0.32% of MHA in the starter, grower, and finisher periods, respectively. During the growth period, feed consumption in the treatment containing MHA had a significant increase compared to the control group (P <0.05). In the final period, feed conversion ratio in treatments using a mixture of vitamin C and MHA had a significant improvement compared to the control group (P <0.05). Hepatocyte diameter and hepatocyte nucleus diameter were significantly reduced in chickens receiving vitamin C and a mixture of vitamin C and MHA compared to the control group (P <0.05). The results of this experiment revealed that the use of a mixture of vitamin C and MHA compared to their separate use in the diet could be effective in reducing the negative effects of heat stress.
    Keywords: liver, Ascorbic acid, heat stress, Methionine Hydroxy Analogue, broiler chicken
  • Farahnaz Amir Shaghaghi, Mohsen Mirali, HamidReza Rezaei * Pages 25-36

    The main purpose of this study was to investigate the effect of short term creatine supplementation monohydrate supplementation with tensile training (exercise with cache) on aerobic and anaerobic power of volleyball players from 30 to 40 years of age. Fifty volleyball players from 30 to 40 years of age voluntarily participated as a sample in the study population after completing the health questionnaire. Subjects were randomly divided into 4 groups of elastic training and supplemented creatine monohydrate, elastic training, placebo and supplemented alone, and control and elastic training group. The protocol was completed for 8 weeks, 3 sessions a week. Supplementing creatine monohydrate was also 4 servings per day at 5 grams per serving. The measurement of aerobic power was carried out using a test run of 1 m (1609 m) and an anaerobic power with RAST test. To analyze the data, this study was conducted to compare intraperitoneal mean of T-test and to study the effect of eight weeks of training in four groups of covariance test. SPSS 21 software was used to analyze the data and the Excel 2010 software was employed for drawing charts. The results showed that eight weeks of elastic training accompanied with Creatine Monohydrate Supplements led to a significant improvement in aerobic power and anaerobic power of volleyball players (p ≤ 0.05). Considering the positive effect of supplementation of creatine supplementation and elastic exercise on aerobic and potency exercises also mentioned in other references, coaches, athletes and nutrition team members of sports teams are suggested to  be cautious in the diet of athletes; in particular, since the side effects have not been reported for short-term use.

    Keywords: Creatine, Elastic Exercise, Aerobic power, anaerobic power
  • Sadaf Beigi, Ali Salehzadeh *, Hadi Habibbollahi, Seyed Ataollah Sadat Shandiz, Fariba Safa Pages 37-50

    Conjugation of metal nanoparticles (NPs) to thiosemicarbazide improves their stability and anticancer potential. This work was aimed at preparing ZnO NPs functionalized with glutamic acid conjugated to thiosemicarbazide (Zn@Glu/TSC). Then, the anticancer potential of nanoparticles was studied by evaluating their cytotoxicity and the expression of the genes involved in cell apoptosis in AGS cancer cells. Physicochemical properties of the NPs were characterized using FT-IR, SEM, and TEM imaging, and Zeta potential assays. Cytotoxicity and inhibitory concentration 50% value of the NPs was determined using the MTT assay. Moreover, the expression of the caspase-3, bax, and bcl-2 genes among NPs treated AGS cells was investigated using Real-time PCR assay. According to the results, the NPs were spherical with a size range of 10-90 nm. FT-IR assay confirmed the proper synthesis of the NPs and the zeta potential was determined -11.7 mV. The synthesized NPs showed significant cytotoxicity at concentrations ≥ 15.62 µg/mL and 50% inhibitory concentration was determined 90µg/mL. Besides, the expression of caspase-3 and bax genes in NPs treated cells increased by 1.67 and 1.80 folds, respectively, while the bcl-2 gene was regulated by 0.70 folds, compared to the control cells.

    Keywords: anticancer, gastric cancer, Thiosemicarbazide, Zinc Oxide Nanoparticles
  • Reyhaneh Chitbandi, Javad Baharara *, Maryam Tehranipour Pages 51-63
    Alkaloids have anti-proliferative and apoptotic stimulatory effects on cancer cells. Harmine is also one of the important alkaloids that have been reported to have anticancer effects. The aim of this study was to investigate the effect of Harmine on apoptosis induction in human HT29 colon cancer cell line and expression alteration of apoptotic genes P53, Bax and Bcl-2. For this purpose, HT29 colon cancer cells were treated with different concentrations of harmine (0, 35, 45, 55, 65 μg/ml) for 24 hours. Then the cell viability was assessed using the MTT assay. Nuclear changes and chromatin condensation were investigated by DAPI staining. Also, apoptosis induction was determined by Annexin V-FITC testing and changes in P53, Bax and Bcl-2 genes expression was assessed by using Real Time PCR. The results showed that the concentration of Harmin reduced the viability of HT29 colon cancer cells. Also, the treatment of HT29 colon cancer cells with Harmin caused morphological changes in the cell nucleus, including chromatin condensation of the nucleus, the formation of apoptotic bodies, and the wrinkling of the cell membrane. All of these morphological features indicate apoptosis. The results of the Annexin test also confirmed this finding; with about 57% of the cells undergo apoptosis. On the other hand, the treatment of HT29 cancer cells with Harmin reduced the expression of Bcl-2 and at the same time increased the expression of P53 and Bax and, in general, reduced the ratio of Bcl-2 to Bax. As a result, Harmin can be used to treat colon cancer cells because of its cytotoxicity, which is effective in inhibiting cell prolifration and inducing apoptosis.
    Keywords: Harmine, Colon cancer, Cytotoxicity, Apoptosis
  • Behrouz Esfandiyari, Reza Rezai Shirazi *, Seyed Javad Zia Alhagh, Saeed Ghorbani, Habib Asgharpour Pages 65-75

    The extent of cognitive impairment in obesity has been extensively researched for several years. Also, the effect of garlic extract and aerobic activity on these cognitive disorders in obese people is still unknown. Forty male Wistar rats were exposed to a high-fat diet for 12 weeks to induce obesity, and finally 30 obese rats were identified using the Lee index and then randomly divided into 5 groups: control, obesity, garlic, aerobic exercise, garlic + exercise. Were aerobically divided. Aerobic exercise including 30 minutes per day, 8 / m / min 5 days a week and garlic and stevia extract at a concentration of 250 mg / kg were added to the daily water intake. Brain tissue was sent to the laboratory to study gene expression by real-time PCR. One-way ANOVA and LSD post hoc test were used to determine the differences between groups and a significance level of 0.05 was considered. The results showed that compared to the control group, 12 weeks of high-fat diet increased the body weight of rats (p <0.05) and even during 8-week extract interventions and training, remained higher than the control group. . In addition, BDNF gene expression levels decreased significantly (P <0.05) and TrKB gene expression levels also increased significantly in 12 weeks of high-fat rats compared to the healthy control group (p <0.05). On the other hand, in the Y maze, the percentage of rotation in obese rats was significantly lower than the control group (p <0.05). Induction of a high-fat diet in childhood causes mild genetic changes in male Wistar rats, and the combination of aerobic and extractive physical activity appears to be more effective than aerobic and extractive interventions alone.

    Keywords: Obesity, Cognitive impairment, Y maze, Aerobic physical activity, garlic extract
  • Elham Ghasemi Deligani, Maryam Khosravi *, Mahmoud Salami Zavareh, Ramin Haji Khani Pages 77-90
    Parkinson’s disease is the second most common age-related neurodegenerative disease with no identified effective treatment. The aim of this study was to evaluate the effects of human endometrial stem cells with the anti-inflammatory drug pomalidomide on glutathione (GSH) and serum lipids (total cholesterol,TC and low density lipoprotein, LDL)) in the Parkinson’s model in male Wistar rats. Male rats were randomly assigned to five groups (8 animals in each group) including: control, Parkinson’s, and 3 experimental Parkinson’s groups receiving stem cells, pomalidomide, and a combination of stem cells and pomalidomide. Parkinson’s was induced by injection of 6-hydroxy dopamine (concentration 6 μg) in the striatum by stereotaxic method. In the fourth week after surgery, the three experimental groups were treated with  4 mg/kg/daily of pomalidomide, 100,000  stem cells through intranasal route, and a combination of pomalidomide at a dose of 4 mg/kg/daily and 100,000 stem cells. At the end of day 28, blood samples were taken from the groups and factors were measured. The results revealed a significant increase in glutathione among the treated groups compared to the Parkinson’s group. There was also a significant decrease in glutathione in Parkinson’s group compared to the control group. Comparison between Parkinson’s group and the group treated with pomalidomide and endometrial stem cells showed a significant reduction in cholesterol. Moreover, LDL levels showed a significant decrease in LDL levels in the treated groups compared to the Parkinson’s group. Considering the improvement of the measured factors in Parkinson’s rat, allogeneic stem cells can be used as a potential source along with pomalidomide in future research for the treatment of Parkinson’s disease.
    Keywords: Parkinson, 6-Hydroxydopamine, endometrial stem cells, Pomalidomide, Glutathione, Low Density Lipoprotein
  • Roghaye Hosseini, Tahereh Bagherpoor *, Nematollah Nemati Pages 91-105

    Given their effect on appetite and the ability to reduce energy intake and physical activity, serum leptin levels play a key and decisive role in controlling body weight and fat mass. Consumption of some anti-obesity plant compounds such as cinnamon can also be useful in reducing body fat mass and controlling obesity. This experimental study was aimed at determining the effects of six weeks of aerobic exercise (five days a week), consumption of cinnamon extract (200 mg per kg of body weight) and high-fat food (150 ml of high-fat food emulsion in excess of daily diet). Expression of leptin gene in the liver tissue of male rats fed a high-fat diet was performed in a multi-group research design with a control group. Real Time-PCR was used to evaluate the expression of the gene or mRNA of the proteins. Takara Viragen’s kit was employed to prepare PCR master mix for cDNA. The effects of high-fat diet, combination of high-fat diet and aerobic exercise, combination of high-fat diet and cinnamon and combination of high-fat diet, aerobic exercise, and cinnamon on leptin variable in liver tissue were considerable and significant so that high-fat diet caused adverse changes in the expression of this gene. Nevertheless, six weeks of exercise and consumption of cinnamon extract moderated the adverse effects of a high-fat diet and caused favorable changes in the expression of this gene and body weight and liver tissue weight. In addition, the combination of six weeks of exercise and cinnamon extract had far more favorable effects in modulating the adverse effects of diet on the expression of this gene. Hence, it is recommended to use cinnamon extract along with aerobic exercise.
     
    .

    Keywords: Exercise, Cinnamon, liver, Leptin, Obesity
  • Nahid Jahanbazi, Shahla Roozbehani * Pages 107-118
    This study was aimed at investigating the effect of aqueous extract of golden wheat flower on acetaminophen-induced liver tissue damage in rats. Forty-two male rats were randomly assigned to seven groups of six (control group and five treatment groups) and kept hungry for 12-16 hours the night before the experiment and all groups were given 600 mg/kg daily for five weeks. Acetaminophen was administered orally. During the experiment, based on the weight of mice, 0.2 ml of wheat flower extract with concentrations of 160, 180, 200, 220, 240, and 260 mg/kg orally and one hour after receiving a toxic dose of acetaminophen. Liver enzymes (AST, ALT, and ALP) were assayed and the liver tissue of mice treated was examined under a light microscope. The results of this study showed that the aqueous extract of golden wheat flower affected the activity of aspartate aminotransferase enzyme and at a dose of 260 significantly decreased (p <0.05) compared to other groups. Besides, the severity of liver damage showed a significant difference between the groups; however, the levels of alkaline phosphatase and alanine aminotransferase did not show a significant difference between different groups. The research results proved the effect of the aqueous extract of golden wheat flower in preventing liver tissue damage following liver poisoning caused by taking acetaminophen.
    Keywords: Golden Wheat Flower, Liver Poisoning, Asparate Aminotransferase, alkaline phosphatase, Alanine aminotransferase, Acetaminophen
  • Elnaz Khameneh, Parichehreh Yaghmaei *, Maryam Ghobeh Pages 119-133

    The Alzheimer’s disease is one of the neurodegenerative diseases affecting many individuals around the world with no definitive cure. The aim of this study was to investigate the effect of cineole, as a natural antioxidant, on the behavioral, biochemical, and histological symptoms of Alzheimer’s disease in Wistar rats. Thirty-six male Wistar rats were randomly assigned to six groups. The control group underwent any surgery with no special treatment. The other groups underwent surgery and were assigned to four beta-amyloid groups: one group receiving PBS (beta-amyloid solvent); the sham group was treated with tween 80 (cineole solvent) and the two experimental groups were treated with cineole at 0.02 and 0.04 mg/kg doses. The control group, the Alzheimer’s group and the PBS group did not receive any treatments. Finally, behavioral (Shuttle box), biochemical (malondialdehyde (MDA), superoxide dismutase, TNF-α) and histological parameters (H&E and Thioflavine S staining) were investigated. In Alzheimer’s-induced rats, the time it took for the rats to go to the dark part of the shuttle box was significantly (p < 0.001) shorter than that of the control group. The levels of malondialdehyde and TNF-α in these rats were significantly increased and the level of superoxide dismutase was significantly decreased compared to the control group (p < 0.001). Furthermore, histological studies showed that in Alzheimer’s-induced rats, neuronal cell death occurred extensively in the hippocampus and amyloid plaques increased. Treatment of rats with cineole improved all of the investigated parameters significantly in a dose-dependent manner. Cineole may be used as a suitable natural antioxidant to treat Alzheimer’s disease and reduce its symptoms, requiring further research.

    Keywords: Alzheimer’s disease, Cineole, SOD, MDA, Neurogenesis, Amyloid Plaques
  • Hadideh Mabudi *, Ehsan Eslamizadeh, Laleh Roomiani, Mehran Javaheri Baboli, Mojdeh Cheleh Mal Dezfooli Nezhad Pages 135-152

    This study aimed at assessing the comparative effect of pituitary hormones, LHRH, and thyroxine on hormonal indices and ovarian fatty acids of Labeo rohita. Blood samples were taken before injection, between the first and second injection, after the second injection and after ovulation, using a 5 ml plastic syringe from the tail stem. According to the measurement results, at the time between the first and second injections, after the second injection and after ovulation, the levels of estradiol, testosterone, 17-alpha hydroxy progesterone, cortisol and LH reached their peak levels in the pituitary and treatment receiving 50 μg dose had the lowest body weight in treatments receiving LHRH and control (P <0.05). Among thyroxine-receiving treatments, increasing thyroxine levels could significantly increase the hormones stimulating the maturation process (P <0.05). Pituitary receiving treatment and thyroxine receiving 50 μg per body weight had the highest amount of ovarian protein (P <0.05), with 16.70 and 15.99% dry weight and two LHRH and control treatments had the lowest ovarian protein level (P <0.05). Regarding fat, thyroxine-receiving treatments had a significantly higher amount compared to pituitary, LHRH, and control (P <0.05). The highest amount of saturated fatty acids (ΣSUF) with values ​​of 63.15 and 58.73% of dry weight to the pituitary receiving treatment and receiving 50 μg per body weight and the lowest amount of this parameter with 54.55 and 50.14% dry weight belonged to the control and LHRH recipient, respectively. C17: 1 and C18: 1n9c fatty acids in the range of 3.43-4.77 and 3.28-5.40% of dry weight and C24: 1n9 fatty acids in the range of 0.03-0.18% by dry weight had the highest and lowest levels of unsaturated fatty acids (ΣPUF), respectively. Both pituitary and 50 μg treatments of thyroxine had higher total omega-6 (Σω6) and 3 (Σω3) fatty acids (P <0.05). The results of the present study revealed that pituitary hormone followed by thyroxine at a dose of 50 μg per body weight compared to low doses of thyroxine and LHRH were more effective in increasing the level of sex hormones involved in the process of sexual maturation and the combination of acids.

    Keywords: Pituitary, LHRH, Thyroxine, Hormone, Fatty Acids, Labeo rohita
  • Zahra Olyaie, Masoud Mohammadi *, Kazem Anvari, Seyed ebrahim Hosseini Pages 153-169

    Depression is now a common chronic illness in most communities all over the world that may disrupt normal functioning, cause depressive thoughts, and negatively affect the quality of life (QoL). The aim of this study was to assess the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy on quality of life (QoL), depression and cortisol levels in people with depression. Thirty women with depression were selected voluntarily and randomly assigned to experimental (n = 15) and control (n = 15) groups. For the experimental group, treatment sessions were held for eight 90-minute sessions per week and the control group did not receive any treatment. To measure the variables, Beck Depression Inventory (BDI-II and SF36 Quality of Life Questionnaire) was used twice (before and after treatment) and to measure cortisol levels, blood samples were taken between 8 and 10 am before the onset of first and last treatment sessions and analysis of covariance (ANCOVA) was employed to analyze the data. The results showed that mindfulness-based cognitive therapy in the pretest-posttest phase reduced depression and cortisol rate from 23.87 and 14.48 to 10.13 and 11.95, respectively and increased quality of life from 32.90 to 83.52 in the experimental group (p < 0.001). Based on the findings of the present study, it can be concluded that mindfulness-based cognitive therapy can improve the mental status and quality of life of patients with depression.

    Keywords: mindfulness-based cognitive therapy, Quality of Life (QoL), Cortisol, Depressed People
  • Fatemeh Osanloo, Ramin Haji Khani, Gholam Hassan Vaezi *, Maryam Bananaj Pages 171-180
    Heroin is one of the most addictive drugs used among adolescents and young people in Iran. Since the use of drugs such as Heroin has detrimental effects on organs, tissues, hormones, amniotic fluid, and expression of genes affecting the mother and fetus, as well as other factors, the aim of this study was to investigate the effects of methamphetamine on the amniotic sac of pregnant rat and its effects on subsequent generations. Sixty adult Wistar female rats were assigned to six groups: control group, sham group, group receiving 1 mg/kg heroin, group receiving 2 mg/kg heroin, group receiving 3 mg/kg heroin and the group receiving 4 mg/kg heroin. At the end of the experimental period, blood samples were taken from the hearts of the mice and the desired parameters such as testosterone, glucose, LH, FSH, AST, ALT, WBC, and RBC were measured. The rats were then dissected; amniotic fluid was isolated to assess the amount of carbohydrates, protein, phospholipids, fats, and urea. Finally, statistical analysis was performed. Intraperitoneal injection of heroin caused significant changes in testosterone and T.G parameters compared to the control group. However, no significant change was observed in LH and FSH levels. In addition, many changes such as weakening and thinning of the theca layer in the graph follicle, destruction of the underlying material and growing follicles following heroin use in the ovarian tissue. Moreover, increased gene expression was seen after increasing the dose of heroin.
    In this study, heroin injection, even in low doses, could increase or decrease ovarian activity and oogenesis, resulting in impaired oocyte maturation and ovulation quality.
    Keywords: Heroin, Ovary, Amniotic Fluid, Rat
  • Elham Pirmoradi, Ramin Hajikhani *, Saleh Tabatabai Vakili, Maryam Khosravi, Ali Aghaei Pages 181-196

    The aim of this study was to investigate the effect of adding thistle extract to the basal diet on sperm motility and the relative expression of Catsper gene in the testes of older broilers due to the role of this gene in normal sperm motility. A total of 50 Ross 308 broiler roosters at 47 weeks of age were randomly assigned to five groups (n = 10) and were daily feed with a basic diet containing different levels of Tribulus terrestris including: 1) 0 mg of Tribulus terrestris (control), 2) 5 mg of Tribulus terrestris (Kh-5mg), 3) 10 mg of Tribulus terrestris (Kh-10mg), 4 ) 15 mg of Tribulus terrestris (Kh-15mg), and 5) 20 mg of Tribulus terrestris (Kh-20mg) per kg of body weight for 13 weeks. All roosters were weekly sampled to assess motility of sperm. At the end of the experiment, in order to measure testosterone concentration and evaluate the expression of Catsper gene, seven roosters were randomly slaughtered from each treatment and their testes were sampled. Results showed that Tribulus terrestris feeding improved total sperm motility in Kh-5, Kh-10, Kh-15 and Kh-20 groups by about 6, 4, 3 and 5%, respectively, compared to the control group (P<0.05). Plasma testosterone concentrations were not statistically significant between treatments (P <0.05).  Relative expression of Catsper gene in roosters receiving 5 mg level of Tribulus terrestris tended to increase compared to the control group (P = 0.09); however, at doses of 10 and 15 mg of Tribulus terrestris extract showed a significant difference (P <0.05). But with a dose of 20 mg of thistle extract did not show a significant difference (P<0.05). In summary, in this study, feeding thistle extract at the level of 5 mg increased sperm motility and expression of Catsper gene (one of the genes responsible for sperm motility).

    Keywords: sperm, Testis, gene, rooster, Tribulus terrestris
  • Roya Rostami, Akram Eidi *, Pejman Mortazavi, Shahrebano Oryan Pages 197-207
    Gastric ulcers are common digestive disorders involving stomach mucosal lesions with worldwide prevalence. There are different reasons for peptic ulcers. One common reason among west societies is ethanol consumption. The aim of the present study is pretreatment by magnesium sulfate. In this study 66 male NMRI mice were randomly divided into 11 groups and the administered mice were followed up daily for 15 days. These groups include control group (intact), control ulcer group (ethanol 10 mg/kg), standard group (omeprazole 40 mg/kg and ethanol), experimental groups (magnesium sulfate 50, 100, 200, 300 mg/kg), and experimental ulcer groups (magnesium sulfate 50, 100, 200, 300 mg/kg and ethanol). At the end of the relevant period, the levels of oxidative stress parameters were biochemically evaluated. The results of this study revealed that the activity of catalase, glutathione peroxidase and superoxide dismutase in control ulcer group significantly decreased compared to the control group. Oral administration of magnesium sulfate produced no significant effect on catalase, glutathione peroxidase and superoxide dismutase activities in intact animals. Animals in experimental ulcer groups represented a great increase in catalase, glutathione peroxidase, and superoxide dismutase levels over the treatment by magnesium sulfate. Moreover, our results showed that the amount of malondialdehyde in control ulcer group was significantly increased compared to the control group. Pre-treatment with magnesium sulfate caused no significant change on the amount of malondialdehyde in control group, while the level of malondialdehyde was considerably decreased in experimental ulcer groups. Furthermore, our results demonstrated that a pretreatment with MgSO4 could notably reduce oxidative stress and gastric lesions.
    Keywords: Gastric ulcer, NMRI mice, ethanol, antioxidant enzyme, magnesium sulfate
  • Atefeh Sarhadi, Ali Hassani, Maliheh Ardakanizadeh * Pages 209-223
    Loss of muscle mass is one of the side effects of diabetes that may be delayed by regulating blood sugar levels through exercise or herbal supplements. Thirty-five male rats (180±10 g) were assigned to seven groups of control, diabetic, diabetic + exercise, diabetic + vanadium, diabetic + exercise + vanadium, diabetic + stevia, and diabetic + exercise + stevia. To induce type 1 diabetes, streptozotocin (55 mg/kg) was injected intraperitoneally, and vanadium extract (1mg/ml) was daily dissolved in water. The endurance training program consisted of eight weeks of treadmill running, five days a week, starting at 15 minutes at 20 meters/minute and ending at 35 minutes at 30 meters/minute in the final week. Histopathological changes in brain tissue were examined using a light microscope. In order to normalize the parametric data, Kolmogorov-Smirnov test and for their analysis, one-way ANOVA with Bonferroni post hoc test, and for non-parametric data, Kruskal-Wallis test (p ≤ 0.05) were used. Body weight values ​​in all six experimental groups significantly decreased compared to healthy control group (p=0.001), in vanadium group compared to vanadium + exercise (p = 0.01), and in stevia + exercise group compared to stevia (p = 0.04). In the diabetic group, slight changes in cell number and size improved with exercise along with vanadium and stevia, and consumption of stevia, as well as cell degeneration with exercise along with vanadium and stevia, and consumption of vanadium and stevia (p=0.001). Eight weeks of endurance exercise, stevia, and vanadium intake appear to be effective in regulating body weight as well as improving the hamstring muscle damage caused by diabetes.
    .
    Keywords: Endurance training, Vanadium, Stevia, Hamstring Muscle
  • Maryam Shirani *, Jamshid Banaii Boroujeni, Saieed Keshavarz, Mohammad Karimi Pages 225-235
    The angiogenesis process is disrupted in the heart tissue during diabetes. In contrast, exercise training is one of the effective factors on the angiogenesis process. The present study was conducted aiming at investigating the effect of eight weeks aerobic training alone or combined with grape seed extract supplementation on the myocardial expression of VEGF and VEGFR-2 in the streptozotocin-induced (STZ) diabetic rats. Thirty-two diabetic male Wistar rats with initial weight of 160-220 g were randomly assigned to four groups including control, supplement, training, and training + supplement groups, each consisting of eight rats. Type1 diabetes induced by STZ injection (55 mg/kg/bw). Aerobic training conducted for eight weeks and five sessions per week. Grape seed extract supplement was administrated by oral gavage at a dose of 40 mg/kg daily. Two day after the last training session or grape seed extract supplementation, all rats were anesthetized by means of ketamine–xylazine injection and their heart tissues were removed. VEGF and VEGFR-2 gene expression in the heart tissue were determined by Real-time PCR method and data were analyzed by SPSS software and one-way ANOVA test. The present study’s findings indicated that myocardial VEGF expression in training, supplement, and training + supplement groups were significantly higher compared to the control group (p<0.05). In addition, VEGFR-2 expression in training and training + supplement groups indicated a significant increase compared to control and supplement groups (p<0.05). The current study’s finding indicated that aerobic training alone and in combination with grape seed extract supplementation played a key role in increasing the expression of myocardial angiogenic factors in type 1 diabetic rats. However, consumption of grape seed extract along with aerobic training cannot have a synergistic effect on VEGF and VEGFR-2 expression.
    Keywords: exercise training, Diabetes, angiogenesis, Grape
  • Asal Shahrokhshahi, Ali Salehzadeh *, Hamidreza Vaziri, Zeinab Moradi Shoeili Pages 237-248

    Cancer is the second most common cause of death after cardiovascular disease. The present study was aimed at assessing the cobalt oxide nanoparticles conjugated with thiosemicarbazone (CO3O4-TSC) against hepatic cancer cells HepG2 in vitro. The CO3O4-TSC nanoparticles were synthesized by chemical and condensation methods. The effect of different concentrations of nanoparticles on the growth of Hek392 normal and HepG2 cancerous cells was assessed by MTT assay. The effect of CO3O4-TSC nanoparticles on apoptosis was assessed by measuring apoptotic Bax and anti-apoptotic Bcl2 genes using specific primers with the Real-Time PCR method. Mean expression of Bax gene in nanoparticle-treated cancer cells (2.19 ± 0.091) was significantly higher than normal cells (1.0 ± 0.027) and untreated cancer cells (0.84 ± 0.047) (p <0.001). The mean expression of Bcl2 gene was significantly lower in nanoparticle-treated cancer cells (0.65 ± 0.033) than in normal (1.0 ± 0.017) and untreated cancer cells (1.38 ± 0.033) (p <0.001). The expression ratio of Bax/Bcl2 in nanoparticle-treated cancer cells (3.36) was significantly higher than normal (1.0) and untreated cancer cells (0.61) (p <0.001). CO3O4-TSC nanoparticle has a high cytotoxic effect on cancer cells, possibly mediated by the induction of apoptotic Bax expression and decreased expression of anti-apoptotic Bcl2 gene.

    Keywords: Cobalt-oxide Nanoparticles, Liver Cancer, Apoptosis, BAX, BCL2
  • Bita Soltanian, Marzieh Dehghan Shasaltaneh *, GholamHossein Riazi, Nahid Masoudian Pages 249-261

    Astrocytes are the most important and abundant cells helping neurons. They are involved in the neural survival, ionic, and osmotic homeostasis, as well as in the formation of synapses and growth of the axons and dendrites. Activating markers of the cell cycle increased in Alzheimer’s disease. Cyclin dependent kinase 1(Cdk1) and cyclin E2 (CE2) are among the cell cycle markers. Besides, methamphetamine in non-toxic dose reduces the automatic division capacity and leads to cell differentiation. In this study, the human astrocytes exposed to amyloid beta (Aβ) and treated with low doses of methamphetamine (METH) and the cell cycle arrest and expression of the Cdk1 and CE2 were assessed in all groups. Five groups were used: 1- The cells expose to Aβ, 2- The cells exposed to METH, 3- The cells exposed to Aβ and then METH, 4- the cells exposed to METH and then Aβ, 5- The control group. Each group was repeated three times. Cdk1 gene expression decreased in group 3, treatment group, but increased in group 4, prevention group. The CE2 gene expression decreased in both groups. Furthermore, the cell cycle arrest in G1, G2, and S were assessed. In the Group 3, treatment group, G2 decreased; but in group 4, prevention group, it increased. Changes in the cell cycle are the early symptoms of Alzheimer’s disease. The low dose of METH can reduce cell cycle activating markers as well as reducing cell division and leading the cells to death.

    Keywords: Astrocyte, Cell Cycle, Cyclin Kinase 1, Cyclin E2, Methamphetamine
  • Seyed Kamaladdin Yazdanfar, MohammadAmin Edalatmanesh *, Seyed Ebrahim Hosseini Pages 263-274

    Trimethyltin (TMT) intoxication with hippocampal degeneration induces the production of dark neurons in different areas of the hippocampus. The present study assessed the effect of Gallic acid (GA) on working memory, avoidance memory, and the density of dark neurons in the CA1/CA3 regions of the rat hippocampus following TMT intoxication. In this study, 32 adult male Wistar rats were randomly assigned to four groups including control, TMT+NS, TMT+GA100, and TMT+GA200. GA at doses of 100 and 200 mg/kg per body weight was administered orally 24 hours after TMT injection (8 mg/kg). The Y-maze was used to assess the working memory and the shuttle box was used to measure avoidance memory. The density of dark neurons in CA1 and CA3 regions of the hippocampus was then assessed by dissector method. Moreover, in order to determine the existence of significant differences between the groups, one-way ANOVA and Tukey’s post hoc test were used and p <0.05 was considered statistically significant. There was a significant decrease in the percentage of alteration behavior, delay in entering the dark room of shuttle box, along with an increased density of dark neurons in the TMT+NS group compared to the control group (p<0.001). While, administration of GA ameliorated the working and avoidance memory and reduced the density of CA1/CA3 dark neurons in the hippocampus compared to TMT+NS group (p˂0.001). GA administration appears to improve cognitive symptoms following TMT intoxication by reducing neuronal damage to CA1/CA3 areas of the hippocampus..

    Keywords: Trimethyltin, Gallic acid, Hippocampus, Rat