فهرست مطالب

Language and Translation - Volume:12 Issue: 3, Autumn 2022

Journal of Language and Translation
Volume:12 Issue: 3, Autumn 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/05/01
  • تعداد عناوین: 17
|
  • صفحات 1-19

    هد ف از انجام این مطالعه بررسی اثر ارزیابی پویای رایانه-محور بر عملکرد مهارت نگارشی زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی و نگرش آنها نسبت به این نوع آموزش بوده است. برای انجام این کار، 60 نفر زبان آموز سطح متوسط از میان 120 نفر بر اساس عملکرد زبانی اشان در آزمون مهارت زبانی نلسون انتخاب شدند. سپس، به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند که گروه هدف به عنوان گروه آزمایشی و گروه دیگر به عنوان شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. براساس طرح پژوهشی پیش-پس آزمون، آموزش مهارت نگارشی به شیوه خاص و پرسشنامه بررسی نگرش به اجرا در آمدند. گروه آزمایشی تحت آموزش یارانه-محور و گروه شاهد آموزش مهارت نگارشیی به شیوه متعارف را تجربه کردند. تجزیه و تحلیل آماری پارامتریک وغیر پارامتریک مرتبط موید تفاوت آماری معنادار بین گروه آزمایشی و گروه شاهد در تقویت مهارت نگارشی از یک طرف و نگرش مثبت نسبت به این نوع آموزش ارزیابی رایانه-محور از طرف دیگرمی باشد. این یافته ها حاکی از این است که آموزش و ارزیابی مهارت نگارشی از طریق ارزیابی پویای رایانه-محورمی تواند در تقویت مهارت نگارشی نقش ابزاری ایفا کند. مزید برنقش نظری، یافته های این مطالعه می تواند به دست اندرکاران از نظر کاریرد و کفایت شناختی و عاطفی آموزش بر اساس ارزیابی پویای رایانه-محور در بستر آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجحی بطور عام و در آموزش مهارت نگارشی به طور خاص اطمینان دهد.

    کلیدواژگان: نگرش، ارزیابی پویای رایانه-محور، زبان آموز انگلیسی، مهارت نگارشی
  • حسین حیدری تبریزی صفحات 21-34

    ارزشیابی ترجمه دغدغه اصلی در بافت آموزش مترجم است. با این وجود، این موضوع علی رغم اینکه بسیار مرسوم است کمتر به آن پرداخته شده یا مورد تحقیق قرار گرفته است. هدف اصلی تحقیق حاضرشناخت شیوه های غالب ارزشیابی در امتحانات پایان ترم دروس کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی در دانشگاه های ایران و ویزگی های متمایزکننده آن است. بدین منظور، طی جلسه نیم ساعته مصاحبه نیمه-ساختار یافته، 10 استاد باتجربه ترجمه به 10 سوال مربوط به چگونگی طراحی امتحانات ترجمه، چگونگی تضمین کیفیت امتحان، و مهمتر از همه چگونگی ارزشیابی عملکرد دانشجویان و نمره دهی به آن پاسخ دادند. یافته ها تایید کرد که شیوه غالب ارزشیابی که در حال حاضر رایج و معمول است همان شیوه کاملا تشریحی است بجز در دانشگاه پیام نور که سوالات چند گزینه ای هم همواره پای ثابت امتحانات است. یافته های تحقیق همچنین مشخص کرد که نظرات استادان ترجمه به عنوان طراحان امتحانات پایان ترم ترجمه چقدر پراکنده است، استادانی که کمترین اطلاعات تخصصی را درباره شیوه های معمول و در عین حال پیشرفته ارزشیابی ترجمه دارند. همچنین معلوم شد که معیارهای مورد استفاده ایشان در طراحی سوالات و تصحیح اوراق دانشجویان نه تنها بر هیچ اصول نظری استوار نیست بلکه کاملا سلیقه ای و مبتنی بر تجربه شخصی یا شم فردی آنها است. نتیجه اینکه کیفیت روایی، پایایی و اعتبار این امتحانات عملا زیر سوال است.

    کلیدواژگان: امتحانات پایان ترم ترجمه، ارزشیابی ترجم، ه ترجمه دانشجویان مترجمی، کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، کیفیت سنجی ترجمه
  • صفحات 35-48

    درتحقیق پیکره-محو حاضرنقش گونه های زبانی و ویژه گی های گفتمانی ساخت اطلاع و نمود نحوی آن در زبان فارسی بررسی می شود. به بیانی دیگر، در این تحقیق مطالعه تجلی گونه های سیاسی، علمی و محاوره ای در قالب ابزارهای نحوی مختلف مورد نظراست. بدین منظور، بر اساس چارچوب نظری "لمبرشت" تعداد هزار عبارت از هر یک از این سه گونه زبانی از منابع مختلف جمع آوری شده، ساختارهای دستوری فراوان-کاربرد هر یک شناسایی گردید. سپس از طریق آزمون "من وایتلی یو" مشخص گردید کدام ابزار نحوی ساخت اطلاع در این سه گونه بیشترین کاربرد را دارد. تحلیل داده ها نشان داد تفاوت معنا داری بین این گونه ها از نظر فراوانی کاربرد ابزار نحوی وجود دارد. در واقع، معلوم گردید ابزارنحوی "پیش آیند ساز"، "مجهول" و "اسنادی" بیشترین کاربرد را بترتیب درگونه های محاوره ای، علمی و سیاسی دارند. این یافته برای متخصصین زبانشاسی، آموزش زبان و نظریه پردازان زبان قابل استفاده خواهد بود.

    کلیدواژگان: گونه های زبانی، ویژه گی های گفتمانی، ساخت اطلاع، ابزار نحوی، پیش آیند ساز، مجهول، اسنادی
  • صفحات 49-64

    هدف از انجام این پژوهش کمی, بررسی رابطه ی بین درگیری شناختی و اهداف پیشرفت زبان آموزان ایرانی می باشد. این تحقیق همچنین مشخص می کند که کدام یک از انواع اهداف پیشرفت (تبحر گرایی, عملکرد گرایی, تبحر گریزی و عملکرد گریزی) می تواند درگیری شناختی را به طور معناداری پیش بینی کند. بدین منظور, 183 زبان آموز ایرانی دو پرسشنامه اعتبارسنجی شده مربوط به اهداف پیشرفت (ایلیوت و مورایاما، 2008) و درگیری شناختی (گونوک و کازو، 2015) شامل 22 سنجه با مقیاس لیکرت را تکمیل نمودند. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین درگیری شناختی و اهداف پیشرفت, همبستگی مثبت وجود دارد. نتایج پژوهش همچنین حاکی از آن است که درگیری شناختی دارای همبستگی مثبت و معنا داری با اهداف پیشرفت تبحر گرایی و عملکرد گرایی می باشد. علاوه بر این, نتایج تحلیل رگرسیون خطی چندگانه بیانگر آن است که اهداف پیشرفت تبحر گرایی و عملکرد گرایی به ترتیب, اولین و دومین اهدافی هستند که بیشترین نقش را در پیش بینی درگیری شناختی دارند. نتایج این پژوهش دارای کاربردهای بسیار مهمی برای مدرسان زبان انگلیسی, مربیان و طراحان برنامه های درسی می باشد.با توجه به نتایج این پژوهش, زبانشناسان کاربردی و روانشناسان آموزشی می توانند شیو ه های جدیدی را جهت درگیری شناختی زبان آموزان ابداع نمایند تا زبان آموزان بتوانند از طریق آنها به اهداف یادگیری خود دست یابند

    کلیدواژگان: اهداف پیشرفت، درگیری شناختی، تبحر گرایی، عملکرد گرایی، زبان آموزان
  • صفحات 65-74

    هدف از این مطالعه بررسی نگرش معلمان زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی)ایرانی نسبت به استفاده از فناوری آموزشی در کلاس و تاثیر آن بر رضایت شغلی آنها بود. از 80 معلم خواسته شد که یک نظرسنجی با جزییات رضایت شغلی خود در کلاس و همچنین یک نظرسنجی ارزیابی نگرش نسبت به ادغام تکنولوژی در کلاس ، تکمیل کنند. داده ها با استفاده از مقیاس استفاده و نگرش فن آوری رسانه (MTUAS) و پرسشنامه رضایت شغلی معلمان (TJSQ) برای بررسی نگرش معلمان نسبت به استفاده از فناوری آموزشی در کلاس و تاثیرات آن بر رضایت شغلی آنها جمع آوری شد. بر اساس یافته های مطالعه حاضر ، رضایت شغلی معلمان تاثیرات استفاده از فناوری آموزشی را اندکی پیش بینی کرد. علاوه بر این ، پس از تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تجزیه و تحلیل رگرسیون چندگانه ، همچنین مشخص شد که استفاده از تلفن هوشمند می تواند تاثیرات قابل توجه استفاده از تکنولوژی یکپارچه بر رضایت شغلی معلم را پیش بینی کند. این تحقیق حاکی از آن است که معلمان برای ادغام بهتر تکنولوژی که در کلاس برای آنها در دسترس است ، به پشتیبانی نیاز دارند.

    کلیدواژگان: نگرش، فناوری آموزشی، معلمان)زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی)ایرانی، رضایت شغلی
  • صفحات 75-85

    برای افراد ناشنوا و کم شنوا بهبود توانایی نوشتن به طور خاص یکی از مولفه‌های مهم یادگیری زبان می‌باشد. جنبه نوآوری تحقیق حاضر، افزایش توانایی مهارت نوشتن زبان آموزان از طریق دستورالعمل‌های آموزش مبتنی بر وب از طریق استفاده از تکنیک‌های گوگل به عنوان یک بستر آموزشی است. به طور کلی، این مطالعه دو هدف را بررسی می‌کند که شامل: (i) بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر وب از طریق استفاده ازتکنیک‌های گوگل، (ii) در نظر گرفتن تکنیک‌های بازخورد اصلاحی دستورالعمل نوشتاری استراتژیک و تعاملی بر عملکرد مهارت نوشتاری آن‌ها در زبان دوم می‌باشد. بدین منظور، گروهی متشکل از 60 زبان آموز دختر و پسر ناشنوا و کم شنوا در سطح مبتدی در این پژوهش شرکت نمودند. شرکت کنندگان در این مطالعه به دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. افراد در گروه‌های آزمایشی از دو روش آموزشی ویژه در این مطالعه شامل استفاده ازتکنیک‌های گوگل و تکنیک‌های بازخورد اصلاحی دستورالعمل نوشتاری استراتژیک و تعاملی بهره‌مند شدند. به منظور بررسی تاثیراین دو روش از قبل و بعد از آزمون استفاده شد. در نتیجه، داده‌ها از طریق آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها نشان داد که استفاده ازاستراتژی‌ها در بهبود توانایی نوشتن شرکت کنندگان بسیار موفق بوده است. بنابراین، یافته‌ها نشان می‌دهد که آموزش مبتنی بر استراتژی آنلاین می‌تواند بر توانایی نوشتن زبان آموزان افراد ناشنوا و کم شنوا ایرانی تاثیر مثبت بگذارد. این مطالعه ممکن است پیامدهای آموزشی مناسبی برای تولید محتوا، طراحان و برنامه‌ریزان آموزش از راه دور داشته باشد که در برگیرنده آموزش استراتژی ها در دوره‌های انگلیسی است.

    کلیدواژگان: تکنیک های گوگل، دستورالعمل نوشتاری استراتژیک و تعاملی، افراد ناشنوا و کم شنوا، آموزش مبتنی بر وب، فناوری، عملکرد مهارت نوشتاری
  • صفحات 87-100

    تاثیر مدرس به عنوان موضوعی جدی در حوزه های متفاوت آموزش مورد توجه بوده است و اخیرا در حوزه آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم یا خارجی مورد توجه قرار گرفته است. علی رغم اهمیت موضوع هیچگونه پرسشنامه‌ای تاکنون طراحی نشده است که بتواند نظرات زبان آموزان و مدرسین زبان انگلیسی را ارزیابی کند. برای پاسخ به این نیاز در مرحله اول مطالعه پس از مرور ادبیات مربوطه پرسشنامه‌ای با حضور 224 نفر و 47 مورد جهت ارزیابی تاثیر مدرس طراحی گردید. این پرسشنامه در مورد آنالیز عوامل قرار گرفت و در آن عوامل اصلی شناسایی گردیدند. پس از آن پرسش نامه اصلی با 42 مورد طراحی شد. در مرحله دوم مطالعه پرسشنامه با 322 زبان آموز انگلیسی و 50 مدرس زبان انگلیسی مورد استفاده قرار گرفت تا بتوان تاثیر آموزش مودولار را بر ویژگی های مختلف تاثیر مدرس بررسی کرد. یافته های پژوهش حاضر حاکی از آن هستند فاکتورهایی همچون رفتار مدرس،دیدگاه،ارتباط مدرس و زبان آموز،علاقه و روش آموزش در مرحله اول تاثیر مثبتی بر آموزش زبان دارند و در مرحله دوم دانش تاثیر معلم و آموزش مودولار به درک ماهیت و شرایط آموزش زبان کمک شایانی می کند.

    کلیدواژگان: آموزش مودولار، تاثیر مئرس، دریافت
  • صفحات 101-113

    با بهره‌ گیری از تکنیک مشاهده و مصاحبه نیمه ساختارمند، هدف تحقیق حاضر یافتن مشکلات و مسایل دانشجویان رشته مهندسی دردانشگاه‌های آزاد استان مازندران در مورد درس انگلیسی برای اهداف ویژه از نقطه نظر 64 دانشجو و 32 مدرس این درس‌ها بود. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند. تکنیک مورد استفاده برای مشاهده، گزارش روایی خلاصه بود که شامل نقطه نظر جامع از رویدادهای موجود در گزارش بود. نتایج بدست آمده حاکی از این است که مسایل گوناگونی در کلاس‌های انگلیسی برای اهداف ویژه وجود دارد که بطور اعم با شش مقوله مرتبط است: محیط آکادمیک، مدرسین و دانشجویان درس انگلیسی برای اهداف ویژه، مواد درسی موجود برای تدریس درس انگلیسی برای اهداف ویژه، و روش‌های تدریس و همچنین روش های سنجش و ارزیابی درس انگلیسی برای اهداف ویژه. امید می رود نتایج تحقیق حاضر بینشی روشن در مورد مسایل مربوط به درس انگلیسی برای اهداف ویژه به مدرسین این درس داده و انگیزه‌ای به مولفین کتاب‌های مرتبط با این درس و همچنین سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در مورد بازبینی و رفع این مشکلات برای ارتقای کیفیت درس مذکور در رشته‌های مهندسی بدهد.

    کلیدواژگان: ارزیابی کلاسهای انگلیسی برای اهداف ویژه، گزارش روایی خلاصه، مشاهده کلاس انگلیسی برای اهداف ویژه
  • صفحات 115-127

    از منظر اکتیویسم (کنش‌گری)، ترجمه به‌مثابه ابزاری تاثیرگذار برای پیش‌برد تغییرات مهم اجتماعی و سیاسی تلقی می‌شود. بر این اساس، این پژوهش با هدف بررسی نقش کنش‌گرانه ترجمه در ترویج نگرش مخالفت با امپریالیسم فرهنگی در ایران با تمرکز بر دو ترجمه از علی شریعتی انجام شد. برای دست‌یابی به این هدف، بررسی تاریخی ترجمه‌ها با رویکردی اکتشافی- تحلیلی انجام شد. داده‌ها از منابع فرامتنی شامل پیش‌گفتار یا مقدمه مترجم، نظرات ترجمانی در منابعی غیر از کتاب‌های ترجمه شده، زندگی‌نامه و اخبار یا دیدگاه‌های مربوط به ترجمه‌ها بر اساس پرسش‌های دهالست (2010) برای بررسی تاریخی ترجمه گردآوری شد. اطلاعات مربوط به مترجم و نویسندگان بر اساس روش چسترمن (2009) جمع آوری و تجزیه و تحلیل شد. داده‌ها با استفاده از نظریه تیماکسکو (2010) در مورد کنش‌گری در ترجمه تحلیل شد. نتایج حاکی از آن است که ترجمه‌ به‌عنوان ابزاری برای توسعه نگرش مخالفت با امپریالیسم فرهنگی در ایران مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر این، به نظر می‌رسد که ترجمه‌ها در مرحله دوم کنش‌گری در مقابله با استکبار یا امپریالیسم قرار دارند بدین ترتیب که با امپریالیسم مخالف بوده و آن را رد می‌کنند اما هم‌چنان در تلاشند که هویتی مبتنی بر تفکر دوقطبی و تضادهای دوگانه تعریف کنند.

    کلیدواژگان: ترجمه کنشگرانه، امپریالیسم فرهنگی، مطالعات مترجم
  • علی اصغر کارگر صفحات 129-143

    تحقیق حاضر به بررسی تاثیر آگاهی از اطلاعات فرا منظور شناسی در سطح تیوری بر کیفیت ترجمه لطیفه های انگلیسی به فارسی در میان دانشجویان رشته ترجمه زبان انگلیسی پرداخته است. بدین منظور، تعداد 50دانشجوی سال سوم ترجمه در دو کلاس ترجمه شفاهی به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمایش اطلاعاتی را درمورد کاربرد اصول مکالمه گرایس در ارتباط با نظریه تناقض-رفع تناقض در لطیفه آموختند. مطابق این نظریه ها، آنها یاد گرفتند که ایجاد تناقض در ساختار لطیفه ممکن است از تخطی اصول مکالمه ای گرایس ناشی شود. برای این که محصول نهایی ترجمه قابل قبول تر باشد، نظریه عمومی لطیفه گفتاری نیز به طور مختصر و قابل فهمی بازگو شد. از طرف دیگر، گروه شاهد به برنامه معمول کلاسی خود در ترجمه شفاهی ادامه دادند. هر دو گروه در پیش و پس آزمون های ترجمه لطیفه شرکت کردند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون های تی مستقل حاکی از تفاوت معنادار در میانگین نمرات و کیفیت ترجمه بود. با این وجود، دانشجویان گروه آزمایش نتوانسته بودند به درستی اصولی را که در لطیفه ها نقض شده بود تشخیص دهند. از آنجایی که یافته های این تحقیق موید تاثیر آموزش نظریات یاد شده بر کیفیت ترجمه بود، می توانند در برنامه تربیت مترجم قرار گیرند.

    کلیدواژگان: اصول مکالمه گرایس، آگاهی از اطلاعات فرا منظورشناسی، توانش ترجمه طنز، نظریه تناقض-رفع تناقض
  • صفحات 145-161

    تحقیق حاضر زمینه های نادیده گرفته شده از عوامل انگیزشی و انگیزشی EL را در میان دانشجویان تازه وارد EFL کرد و آذربایجان در دانشگاه های کردستان ایران و آذربایجان بررسی می کند. انگیزه استخراج عوامل کشف علل شکست آنها در یادگیری زبان انگلیسی و ارایه راه حل بود. جمع آوری داده های کیفی مطابق با تیوری مبنایی ، یک مصاحبه 3 جلسه ای نیمه ساختاریافته با 18 مصاحبه شونده و گروه متمرکز با 6 نفر از هر دانشگاه به طور جداگانه برای ایده پردازی ایده های آنها بود. محققان سپس داده ها را طبق مراحل سیستماتیک برنامه نویسی باز ، محوری و انتخابی رونویسی و کدگذاری کردند. برای تایید اعتبار ، یکی از محققان با همین تعداد دانشجو در دانشگاه های پیام نور مهاباد (با دانشجویان کرد) و میاندوآب (با دانشجویان آذربایجانی) مصاحبه کرده است. متعاقبا ، متناسب با مجموعه ادبیات و داده ها ، 6 عامل غیرانگیزشی مشترک همراه با 31 مقوله برای هر دو گروه قومی بدست آمد. علاوه بر این ، هشت عامل انگیزشی همراه با 34 مقوله کشف شد که چهار عامل مربوط به دانشجویان آذربایجانی منجر به ایجاد انگیزه از نوع تلفیقی و چهار عامل دیگر نیز درمیان دانشجویان کردی باعث ایجاد انگیزه ابزاری شد. مدلهای پیشنهادی برای سیاستگذاران و کسانی که به آموزش بهتر انگلیسی توجه دارند ، مناسب است.

    کلیدواژگان: عوامل غیر انگیزشی، عدم انگیزه، عوامل انگیزشی، انگیزه، تحلیل نیمه ساختاری
  • صفحات 163-172

    یادگیری و پیشرفت زبان به مهارت هایی که معلمان تمرین می کنند و وجود قابلیت های تخصصی مانند بازتاب معلمان مرتبط است. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان مشارکت معلمان زبان انگلیسی در آموزش انعکاسی و بررسی سطح آگاهی فزاینده معلمان از آموزش انعکاسی است که منجر به پیشرفت زبانی دانش‌آموزان می‌شود. داده‌ها با ابزارهای زیر جمع‌آوری شد: الف) آزمون تافل که از 350 دانش‌آموز ایرانی EFL بعمل آمد، ب) یاد داشتهای انعکاسی 120 معلم زبان انگلیسی، ج) پرسشنامه آموزشی انعکاسی. برای مرحله کیفی، 120 نفر از معلمان زن و مرد زبان انگلیسی از دو موسسه زبان در کرمان، به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌ طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار داده شدند. پس از اتمام آزمایش، پرسشنامه آموزش انعکاسی به عنوان پس آزمون در اختیار دو گروه قرار گرفت تا تاثیر آزمایش مشخص شود. نتایج آزمون t نشان داد که گروه آزمایش در بهره گیری از مولفه های تدریس انعکاسی از گروه کنترل پیشی گرفت. این یافته سوالات برانگیزنده ای را در مورد آموزش انعکاسی و مهارت های تدریس مطرح می کند.

    کلیدواژگان: یادگیری زبان، پیشرفت زبان، آموزش انعکاسی، آگاهی معلمان
  • صفحات 173-187

    پشتیبانی به عنوان یک استراتژی آموزشی به طور قابل توجهی به توسعه یادگیری کمک می کند. با این حال ، کمبود مطالعات در زمینه مقایسه تاثیر استراتژی های پشتیبانی مختلف محسوس است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر پشتیبانی انگیزشی ، فراشناختی و رایانه ای بر مهارت نوشتاری زبان آموزان ایرانی سطح متوسط زبان انگلیسی با توجه به نظریه اجتماعی-فرهنگی ویگوتسکی انجام شده است. در این مطالعه نیمه تجربی ، شصت زبان آموز آقا و خانم سطح متوسط زبان انگلیسی در محدوده سنی 14 تا 23 سال به روش نمونه گیری در دسترس از مرکز زبان جهاد تهران انتخاب شدند. آنها با توجه به عملکرد خود در آزمون زبان انگلیسی مقدماتی برگزیده شدند و به طور تصادفی در سه گروه مساوی قرار گرفتند. از آزمون نوشتاری آیلتس به عنوان پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. فراگیران بسته آموزشی پشتیبانی را در زمینه نوشتن دریافت کردند. بهبود آماری قابل توجهی در نمرات نوشتاری پس آزمون شرکت کنندگان در همه گروه ها مشاهده شد و پشتیبانی انگیزشی موثرترین استراتژی در توسعه مهارت نوشتاری زبان آموزان بود. نتایج این مطالعه می تواند برای معلمان، زبان آموزان و طراحان برنامه درسی کاربرد آموزشی داشته باشد.

    کلیدواژگان: پشتیبانی رایانه ای، پشتیبانی فراشناختی، پشتیبانی انگیزشی، مهارت نوشتاری انگلیسی
  • صفحات 189-205

    این تحقیق کیفی جهت بررسی و ارزیابی راهبردهای استفاده شده برای ترجمه ی نام آواها و صدا واژه ها در کتاب های مصور انگلیسی به فارسی انجام شده است. در همین راستا ، شش قسمت از داستان مصور مردگان متحرک اثر رابرت کرکمن (2003) انتخاب شده است تا نام آواها ، صداواژه ها و راهبردهای ترجمه ی آنها در سه ترجمه مختلف ارزیابی شود. صداها در این کتاب مصور بر اساس مدل ارایه شده ایگاردا (2017) دسته بندی شده است. تمامی راهبردهای ترجمه نشان داده شده است تا فراوانی هریک از راهبردها مشخص شود. سپس، با استفاده ازآمارتوصیفی بیشترین و کمترین راهبردها در ترجمه ی صداها نشان داده شده است. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که حفظ فرم اصلی صدا به عنوان قرض انگلیسی متداول ترین راهکار استفاده شده در ترجمه تمامی نام آواها بوده است. دو راهبرد معادل و جایگزینی کمترین راهبردهای استفاده شده برای ترجمه نام آواهایی که در ابرهای گفتگو قرار گرفته اند بوده است. اما زمانی که نام آواها در زمینه قرار گرفته اند ، کم ترین راهبردها حذف، تغییر در معنا و... بوده اند . در خصوص ترجمه صداواژها ، پرکاربردترین راهبرد، ترجمه ی صداواژها به معادل آن ها و کمترین راهبردها تکرار، تغییر در معنا و... بوده اند. این پژوهش به مترجمان در سطوح مختلف از جمله حرفه ای و مبتدی برای آشنایی بیشتر با راهبردهای های گوناگون و کسب بینش عمیق تر کمک بسزایی میکند.

    کلیدواژگان: کتاب های مصور، صدا، نام آوا، صدا واژه، راهبرد
  • صفحات 207-222

    ناین پژوهش آزمایشی، اثربخشی آموزش مداخله شناختی بر عملکرد خواندن دانش آموزان دبستانی نارساخوان در ایران را مورد بررسی قرار داد. پژوهش، از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش، شامل تمامی دانش آموزان پسر و دختر پایه سوم دبستان شهرستان کوهدشت بودند که از میان آنها 32 دانش آموز نارساخوان بین 8 تا 11 سال با ضریب هوشی متوسط ​​بین 90 تا 110 به روش تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شده و به طور مساوی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، هوش وکسلر کودکان (WISC)، آزمون نارساخوانی و خواندن (نما) و برنامه آموزش مداخله شناختی بود. گروه آزمایش به مدت 10 هفته، این آموزش را دریافت کردند. آزمون (نما) در بین دانش آموزان برای اندازه گیری عملکرد خواندن آنها در پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. آمار توصیفی و کوواریانس پس از آموزش مداخله شناختی در سطح 01/0 ˂p، تفاوت آماری معنی داری بین گروه های کنترل و آزمایش نشان داد.نتایج همچنین نشان داد دانش آموزان گروه آزمایش که آموزش مداخله شناختی را دریافت کرده بودند، از نظر عملکرد خواندن بهبود پیدا کردند .نتایج نمونه آزمون t وابسته، همچنین، نشان داد که آموزش مداخله شناختی بر عملکرد خواندن دانش آموزان نارساخوان به ویژه، خواندن کلمات، زنجیره ی کلمات، درک کلمات و درک مطلب اثربخش تر بود. این یافته ها به معلمان پیشنهاد می کند که تاثیر آموزش مداخله شناختی بر یادگیری در کلاس را در نظر بگیرند و فعالیت های اثربخش تری را برای کمک به بهبود عملکرد دانش آموزان نارساخوان در اختلال خواندن را به کار گیرند.

    کلیدواژگان: آموزش مداخله شناختی، نارساخوان، دانش آموزان دبستان، عملکرد خواندن
  • حمیدرضا نیک نقش صفحات 221-232

    با توجه به اهمیت شکل گیری هویت در موقعیت های یادگیری ، مطالعه حاضر با هدف بررسی چگونگی شکل گیری هویت معلمان زبان ایرانی در محیط یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم در موقعیت یادگیری خودمی پردازد. این مطالعه همچنین تلاش کرد که نشان دهد که آیا جنسیت می تواند نقش مهمی در ایجاد هویت برای معلمان زبان داشته باشد یا نه. برای این منظور ، شش معلم زبان انگلیسی هم مرد و هم زن در یک موسسه زبان انگلیسی دعوت شده اند تا در این مطالعه شرکت کنند. محقق از شرکت کنندگان خواسته است که پرسشنامه ساخت هویت برزونسکی (2010) را تکمیل کنند تا به صورت توصیفی پاسخ آنها را تحلیل کند. این پرسشنامه دارای 40 سوال در قالب مقیاس لیکرت بود. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که شرکت کنندگان درک نسبتا زیادی راجع به "سبک هویتی اطلاعاتی" و "بخش های تعهد" در پرسشنامه دارند، اما درک متوسطی نسبت به "سبک های هنجاری" و "سردرگمی/اجتنابی" داشتند. نتیجه دومین سوال تحقیق نشان داد که تنها در مولفه های "سبک هویتی اطلاعاتی" بین شرکت کنندگان زن و مرد تفاوت معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: شکل گیری هویت، معلمان، محیط انگلیسی زبان
  • صفحات 233-240

    در این تحقیق قصد داریم دو داستان کوتاه از مجموعه داستان « مترجم دردها » (1999) از آثار جومپا لاهیری را از منظر فیلیپ پتیت مورد نقد و بررسی قرار دهیم. لاهیری د ر آثارش زندگی مهاجرانی رابه تصویر می کشد که سعی دارند در کشورهای دیگر آزادیهای گمشده شان را حفظ نمایند. در این مبحث مفهوم آزادی برگرفته از نظریه فیلیپ نویل پتیت می باشد. پتیت معتقد است که آزادی به معنای پدیده ضد قدرت, زداینده هر گونه بردگی و بندگی بوده و ما را به سمت کمال رهنمون می سازد. به باور این صاحب نظر هر فردی بر اساس اراده و اختیار خود آزاد است تا هر عمل یا کاری را انجام دهد و هیچ فرد دیگری نمی تواند در مقام ارباب یا رییس در امور شخصی او دخالت کند. پتیت علاوه بر این موضوع، ضد قدرت را درمعنای عدم سیطره مطرح کرده است. درهمین ارتباط مقاله حاضر درصدد است به این موضوع بپردازد که چگونه شخصیت های این دو داستان بر اساس اعتقادات و خواسته های خود، مفهوم آزادی به معنای قدرت ستیزی را ابراز می کنند. این نظریه برای شخصیت های دو داستان کوتاه لاهیری تحت عنوان « مترجم دردها » و « این خانه مقدس » بکار برده شده است. نکته دیگر اینکه در اینجا می خواهیم به دلایلی بپردازیم که بر اساس آنها شخصیت های دو داستان تلاش می کنند در شرایط مختلفی به دنبال آزادی باشند.در این تحقیق با تمرکز بر شخصیت های اصلی دو داستان نشان می دهیم چگونه شخصیت هایی نظیر خانم داس و تویینکل سعی می کنند بر اساس دیدگاه و عقاید خود انسان هایی آزاد باشند. خانم داس کوشش می کند با بیان اسرار خویش خود را از قید بندگی و اسارت رها کندو تویینکل هم با نگهداری و حفظ اشیا مورد علاقه خویش ,سعی دارد تمامی تعصبات فرهنگی خود را کنار بگذارد و به آزادی برسد. بر این اساس پژوهش پیش رو سعی بر ان دارد تا نحوه شکل گیری نظریه آزادی پتیت را حول محور این داستان ها نشان دهد.

    کلیدواژگان: ضد قدرت، آزادی، مترجم دردها، جومپا لاهیری، فیلیپ پتیت
|
  • Solmaz MovahedFar, GholamReza Abbasian, Alireza Ameri Pages 1-19

    This present study was carried out to investigate the effect of computer-based dynamic assessment (CBDA) on Iranian EFL learners’ performance in writing and their attitude towards CBDA. To do so, 60 intermediate EFL learners were chosen out of 120 EFL learners based on their performance on the Nelson Language Proficiency Test. Next, they were randomly divided into two equal groups; CBDA as the experimental group and a control group. Based on a pretest and posttest design, group-specific writing instruction followed by an attitude questionnaire was conducted. The experimental group underwent CBDA while the control group was exposed to the conventional writing skill instruction. The pertinent parametric and nonparametric statistical analyses indicated both significant differences between the CBDA and control groups on developing writing performance, on the one hand, and positive attitude towards CBDA, on the other. The study’s findings suggest that teaching and assessing writing skills through a computer can improve students’ performance in writing. Alongside its theoretical contributions to the field, it may assure the practitioners of the cognitive and emotive applicability and efficacy of CBDA in EFL settings in general and in teaching writing skills in particular.

    Keywords: Attitude, Computer-Based Dynamic Assessment, EFL Learner, Writing Ability
  • Hossein Heidari Tabrizi Pages 21-34

    Translation evaluation is an activity of vital concern in the context of translator education. However, it is one that is, despite being a common practice, under-researched and under-discussed. The leading purposes were to determine the dominant methods for translation evaluation of undergraduate students in the final tests of translation courses at Iranian universities and to identify its major characteristics. To meet the objectives, in a 30-minute semi-structured interview, 10 experienced university translation instructors responded to 10 questions on how they develop their translation tests, how they guarantee the quality of their tests, and most importantly, how they evaluate and score their students’ performance. The results confirmed that the dominant method which is commonly and currently practiced is the purely essay-type format except at Payam-e-Noor University where multiple-choice items are always present as well. The findings also showed how much discrepancy exists among the Iranian translation teachers (as developers of final translation tests), who are least informed about the current translation evaluation methods. It was also revealed that the criteria they use for developing such tests and scoring student translations are not theory-driven but are highly subjective, mainly based on their personal experience and intuition. Hence, the quality and accountability of such tests are under serious question.

    Keywords: Academic translation evaluation, Translation assessment Translation evaluative practices, Translation quality, Undergraduate translation program
  • Fatemeh Aghaei, Bahram Hadian, Vali Rezaei Pages 35-48

    This descriptive and corpus-based study examined the role of genres and their discourse features in information structure and its syntactic representations in Persian. It aimed to investigate three genres of Persian spoken language, that is, political, scientific, and everyday conversation, in terms of their information structure as realized through four syntactic devices of clefting, pseudo-clefting, passive, and preposing. For this purpose, 1000 utterances related to each of the mentioned genres were extracted based on Lambrecht’s theoretical framework for modeling the information structure. The collected data were then transcribed, and the most frequently-used syntactic structures of information structure in each genre were identified. Finally, the Mann-Whitney U test and descriptive statistics were used to see which of the three genre types has higher values than the other two in terms of the four syntactic devices. The results of data analysis revealed that there is a significant difference among the three genres in terms of the frequency of use of syntactic devices. In fact, preposing occurred most frequently in everyday conversations, passives in scientific texts, and clefting and pseudo-clefts in political texts. This finding has supportive implications for linguistic and educational experts as well as language theoreticians.

    Keywords: Clefting, Genres, Information structure, Passive, Preposing, Pseudo-clefting, Syntactic devices
  • Saeed Ahmadi, Mohammadreza Nasr Pages 49-64

    The purpose of the current study is to investigate the relationship between cognitive engagement and achievement goals. It also examines which type of achievement goals, i.e., mastery approach goal, performance-approach goal, mastery avoidance goal, and the performance-avoidance goal is the strongest predictor of cognitive engagement. A quantitative approach has been employed for the purposes of this study. To this end, 183 advanced Iranian EFL learners filled out two validated Likert scale questionnaires on achievement goals (Elliot & Murayama, 2008) and cognitive engagement (Gunuc & Kuzu, 2015) entailing 12 and 10 items, respectively. The findings of the two self-report questionnaires revealed that cognitive engagement and achievement goals were positively correlated. Cognitive engagement was also found to be positively and significantly correlated with the mastery approach and performance approach. Likewise, the results of the multiple linear regression analysis manifested that the mastery approach and the performance approach were ranked as the first and second significant predictors of cognitive engagement, respectively. The study holds crucial pedagogical implications for EFL teachers, educators, and syllabus designers. In light of the findings of the present study, applied linguists and educational psychologists may explore new lines of approach to cognitively engage language learners on the path to achieving their learning goals.

    Keywords: Achievement goals, Cognitive engagement, Mastery approach, Performance-approach
  • Mitra Moazam, Mostafa Zamanian, Firooz Sadighi Pages 65-74

    This study investigated Iranian EFL Teachers’ attitudes towards instructional technology in their classroom and its impact on their job satisfaction. Data were collected using the Media Technology Usage and Attitudes Scale and Teacher Job Satisfaction Questionnaire to examine teachers’ attitudes towards the use of instructional technology within the classroom and its effects on their job satisfaction. A sample of 80 teachers was asked to complete a survey detailing their job satisfaction and assessing attitudes towards technology integration in the classroom. Based on the present study’s findings, teachers’ job satisfaction slightly predicted the impacts of instructional technology. In addition, after analyzing the data using multiple regression analysis, it was further discovered that the use of a smartphone could highly predict the significant impacts of the use of integrated technology on teachers’ job satisfaction. The research suggested that teachers need support to better integrate the available technologies within the classroom.

    Keywords: Attitude, Instructional technology, Job satisfaction
  • Asma Qoreishi Kolaqani, Hossein Vahid Dastjerdi, Hadi Salehi, Omid Tabatabaei Pages 75-85

    This study investigated the impact of web-based instruction Googling techniques (GT) and strategic and interactive writing instruction (SIWI) on the L2 writing performance of deaf and hearing-impaired (DHI) Iranian learners. To this end, 60 Iranian male and female DHI students at the elementary level participated in the study. The participants were divided into two experimental and control groups. The experimental group benefited from two particular instructional focuses of this study: GT and SIWI. In order to assess the effect of the treatment, a pre-test and post-test design was utilized and the obtained results were statistically analyzed. The findings revealed that online strategy-based instruction could positively affect the writing performance of Iranian DHI learners. The findings can have pedagogical implications for material practitioners, CALL package designers, and distance teaching planners to include strategy instruction in English courses for the DHI population.

    Keywords: Deaf, hearing-impaired (DHI), Googling techniques (GT) Strategic interactive writing instruction (SIWI), Web-based, Technology, Writing performance
  • Parisa Tahan Shizari, Farid Ghaemi, Natasha Pourdana, Kobra Tavassoli Pages 87-100

    Teacher effectiveness is regarded as a significant issue in the field of language teaching which has recently received experts’ attention in SLA research. However, no valid instrument has been developed to precisely evaluate the attitudes of Iranian EFL students and/or teachers towards different aspects of teacher effectiveness in the classroom. To do so, in the first phase of this study, a conceptual framework was generated after a comprehensive review of the related literature, and the first draft of the newly-developed EFL teacher effectiveness questionnaire with 47 items was developed and validated with 224 participants. To identify the main components of the questionnaire, an Exploratory Factor Analysis followed by a Confirmatory Factor Analysis was carried out to measure its construct validity. Consequently, the final draft of the questionnaire comprised 42 Likert-point items. In the second phase of the study, the participation of 322 EFL students and 50 EFL teachers was demanded to investigate the effect of modular instruction on EFL teacher effectiveness in the real classroom context. The research results suggested that (1) Iranian EFL learners had a highly positive attitude towards teacher effectiveness constructs such as teacher behavior, attitude, rapport, interest, and effective teaching practice, and (2) the modular instructions had a positive effect on EFL teacher effectiveness. The findings had several pedagogical implications for EFL teachers, teacher educators, and materials developers as the knowledge of teacher effectiveness and modular instruction could positively affect the nature and conditions of language teaching and learning.

    Keywords: KARDS, Modular instruction, Perception, Teacher effectiveness
  • Maryam Roodbari, Amir Marzban, Hassan Talebi, Ahmad Mohseni Pages 101-113

    Using observation and a semi-structured interview technique, this study aimed at finding the English learning problems of ESP students in engineering departments of Islamic Azad universities across Mazandaran province from the perspectives of 64 ESP students and 32 ESP teachers in 33 classes who were selected through convenience sampling method. The procedure used for the observation was a narrative summary which included a comprehensive view of the recorded main events in the summary. The results of the study indicated that there are different types of problems in ESP classes which are related to six main categories: Academic setting, ESP teachers, ESP students, ESP materials, ESP teaching methods, and ESP testing methods. The findings of this research are hoped to provide clear insights for ESP instructors around the problems of ESP programs and motivate material developers and Azad University educational headquarters to find a good way to eliminate these problems and improve the quality of ESP courses for engineering students.

    Keywords: ESP classroom evaluation, ESP classroom observation, Narrative summary
  • Azita Ghazizadeh, Hossein Mollanazar Pages 115-127

    The activist view regards translation as an influential instrument for furthering large programs of social and political change. Accordingly, this study aimed to investigate the activist role of translation in promoting attitudes against cultural imperialism in Iran with a focus on two translations carried out by Ali Shariati. To achieve this, a historical analysis of the translations was conducted using an exploratory-analytical approach. The data were collected from paratextual sources including the translator’s foreword to translations, translatorial comments in sources other than the translated books, biographical records, and news or views about translations based on D’hulst’s (2010) questions to investigate the history of translation. The data relevant to the translator and authors were collected and analyzed based on Chesterman’s (2009) method of analyzing translators. The data were analyzed using Tymoczko’s (2010) ideas on activism in translation. The results indicated that the translations were used as a means to develop ideas against cultural imperialism in Iran via a number of measures and attempts. Moreover, the translations seem to stand in the second stage of activism in a colonial or imperial context tending to reject and oppose imperialism and define an identity based on polarized thinking and binary opposites.

    Keywords: Activist translation, Cultural imperialism, Translator studies
  • Aliasghar Kargar, Rahman Sahragard Pages 129-143

    The present study aims at investigating the effect of translation students' metapragmatic awareness at the level of theory on the quality of their humor translations. For this purpose, an experimental study was designed with 50 junior students majoring in English translation during their oral translation course. They were randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group received instruction mainly on the implication of Grice’s conversational maxims within the incongruity-resolution theory of humor framework. They learned how violating the maxims might lead to incongruity in the jokes and that such an incongruity must be felt in their translations. The General Theory of Verbal Humor (GTVH) was also briefly explained to increase their sensitivity towards the outcome of their translation. The control group, on the other hand, continued their usual course of oral translation. Both groups participated in pre-and post-tests of humor translation. Statistical analysis of the results using independent samples t-test for both pre-and post-tests revealed significant improvement in the quality of the experimental group's translations, yet the results also indicated their partial success in recognizing the violated maxims. The findings suggested the usefulness of explicit theoretical knowledge in the quality of the translation students' task and had the practical implication that since higher quality translation can result from the instruction on metapragmatics, it can be included in the translation students' syllabus.

    Keywords: Grice conversation maxims, Humor, Incongruity-resolution theory, Metapragmatic awareness, Translation competence
  • Faran Rasoulian, Fazlolah Samimi, Shahram Afraz Pages 145-161

    This study explores the motivating and demotivating factors among Kurdish and Azerbaijani EFL freshmen students in Iranian Kurdistan and Azerbaijan universities. The motive behind extracting motivating and demotivating factors was discovering the causes of their failure in English learning and offering solutions. Collecting qualitative data was in accord with grounded theory, a three-session semi-structured interview running with 18 interviewees and a focus group with six from each university separately to brainstorm their ideas. The researchers then transcribed and codified the data according to Corbin and Strauss’s (2015) systematic steps of open, axial, and selective coding. For validation, one of the researchers interviewed the same number of students in Payameh Noor universities of Mahabad (with Kurdish students) and Miyandoab (Azerbaijanic students). Subsequently, in line with the body of literature and the data, six joint demotivating factors and 30 categories were obtained for both ethnic groups. In addition, seven motivational factors together with 29 categories were discovered, out of which three were related to Azerbaijani students leading to an integrative type of motivation, and four for Kurdish students making instrumental motivation. The proposed models are helpful for policymakers of education and those who care about better English instruction.

    Keywords: Demotivating factors, De-motivation, Motivating factors, Motivation, Semi-structural analysis
  • Farzaneh Abazari, Behzad Ghonsooly, Shahram Afraz Pages 163-172

    The objective of the present study was to search the extent to which EFL teachers are involved in reflective instruction. For this purpose, the needed data were collected through the following instruments: a) a TOEFL test administered to 350 Iranian EFL students, b) reflective journals written by 120 Iranian EFL teachers, and c) Reflective Teaching Inventory. For the qualitative stage, 120 male and female EFL teachers from two language institutes in Kerman, the center of Iran, were selected throLanguage learning; Language achievement; Reflective teaching; Teachers’ awarenessugh convenient sampling and were randomly assigned to experimental and control groups. Then, a five-week treatment of syllabus preparation and reflective journal writing started. After the treatment, a reflective teaching inventory was given as a post-test to the two groups to test the impact of the treatment. The results of statistical analysis of the elicited data indicated that the experimental group outdid the control group in taking advantage of reflective teaching components. This finding raises provocative questions regarding the relationship between reflective teaching and teaching skills.

    Keywords: Language learning, Language achievement, Reflective teaching, Teachers’ awareness
  • Sanaz Jafari, MohammadReza Talebinejad, Saeed Ketabi Pages 173-187

    Scaffolding as an instructional strategy significantly contributes to learning development. However, there is a lack of studies assessing the comparative effects of various scaffolding strategies. Drawing on Vygotsky's sociocultural theory, the present study intended to evaluate the effects of motivational, metacognitive, and computer-based scaffolding on Iranian intermediate EFL learners' writing. In this quasi-experimental study, sixty male and female intermediate EFL learners aged 14 to 23 were chosen through convenience sampling from the Jahad language center in Tehran, Iran. They were tested on Preliminary English Test (PET) and were randomly assigned to three equal groups. The IELTS writing test was used as a pre-test and post-test. Learners received a scaffolding instruction package on writing. A statistically significant improvement in the participants’ post-test writing scores was observed in all groups, and motivational scaffolding was the most effective strategy in developing the writing skill of EFL learners. The results could have pedagogical implications for language teachers, learners, and syllabus designers.

    Keywords: Computer-based scaffolding, Metacognitive scaffolding, Motivational scaffolding, Writing ability
  • Zahra Ebrahimi, MohammadReza Esfandiari, Forough Rahimi Pages 189-205

    This qualitative research aimed to investigate and assess the strategies used for translating onomatopoeias and interjections from English comic books into Persian. In this regard, six issues of the Walking Dead written by Kirkman (2003) were selected to examine onomatopoeias, interjections, and the strategies for translating them into three different translations. The sounds in the comic book were categorized based on the model presented by Igareda (2017). All translation strategies were indicated in order to identify the frequency of each strategy. Afterward, descriptive statistics were utilized to indicate the most and least frequently used strategies. The results of this study demonstrated that maintaining the original as an English loan was the most prevalent strategy used for translating all onomatopoeic words. Equivalence and substitution, together, were the least common strategies used for the translation of onomatopoeias in speech balloons. However, when onomatopoeias were in the background, the least common strategies were omission, changing the meaning, and so on. For translating interjections, the most frequent strategy was translating interjections into corresponding interjections, and the least common strategies were repetition, changing the meaning, and so forth. The present research will provide practical assistance for translators of different proficiency levels such as advanced and novice translators to become more familiar with various strategies and gain deeper insight.

    Keywords: Comic books, Interjection, Onomatopoeia, Sound, Strategy
  • Saadi Garavand, Tayyebeh Khoshbakht, Akbar Azizifar, Shahram Welidi Pages 207-222

    This experimental study investigated the effectiveness of Cognitive Intervention Training on Iranian Elementary School Students’ Reading Performance with Dyslexia. This study was a pre-test and post-test research with a control group. The participants included male and female elementary school students in the third grade in Koudasht - Iran. Thirty-two dyslexic students with an average IQ between 90 to 110 were the sample in this study. They ranged in age from eight to eleven. They were randomly selected. The participants were equally divided into control and experimental groups. The instruments utilized in this study were Wechsler Intelligence Test for Children (WITC), Reading and Dyslexia Test (NEMA), and Cognitive Intervention Training Program. For ten weeks, this program was provided to the experimental group. The test (NEMA) was administered among students to measure their reading performance in pre-and post-tests. Descriptive statistics and covariance analysis showed a meaningful difference between the two groups after applying for the cognitive training at p ˂ 0.01. After receiving cognitive intervention training, experimental students improved their reading performance. The dependent sample t-test also revealed this program was influential in the students’ reading performance with Dyslexia, particularly, on reading words, chain words, words, and text comprehension components. The findings propose that teachers consider this program on different learning steps and prepare more effective activities to help students improve their performance on reading difficulties.

    Keywords: Cognitive intervention training, Dyslexia, Elementary school students, Reading performance
  • HamidReza Niknaghsh, MohammadReza khodareza Pages 221-232

    The present study sought to explore how English language teachers in Iran construct their language identity. In doing so, the study also focused on the role of gender. For this purpose, six EFL teachers at an English language school, both male and female, were invited to participate in the study. The researchers asked the participants to fill out Berzonsky’s (2010) identity construction questionnaire – a Likert-scale instrument comprising 40 items – to analyze their answers descriptively. The analysis of the data showed that the participants had an almost high perception of the questionnaire’s informational style and commitment sections but had an average perception of normative and diffuse-avoidant styles. Furthermore, there was a statistically significant difference between male and female participants regarding their informational style. The implications of this study are elaborated in the paper.

    Keywords: Identity construction, Individual differences, Teacher education
  • Atefeh Lieaghat, Fatemeh Azizmohammadi, Mojgan Yarahmadi Pages 233-240

    This research paper attempts to carry out a Pettit reading of Jhumpa Lahiri’s two short stories from the collection of Interpreter of Maladies (1999). Jhumpa Lahiri illustrates the life of the collection of immigrants, who try to maintain freedoms even in other countries. This idea develops from Philip Noel Pettit’s theory of freedom. To Pettit, freedom as an anti-power removes all slavery concepts and achieves self-mastery. Pettit believes that everyone is free for doing his/ her deeds based on free will. To him, nobody can interfere with somebody’s private property as a master. Also, he centers on anti-power as no domination. The study attempts to find how the characters in these two stories convey Pettit’s theory of freedom as anti-power based on their beliefs and desires. The idea applies to the characters who portrait by Lahiri in the Interpreter of Maladies and This Blessed House. Also, the current research attempts to show the reasons that the characters attempt to keep their freedom in different situations. This research focuses on the main characters to show how they attempt to keep their freedom through their idea and beliefs like Mrs. Das and Twinkle in two story collections. Mrs. Das tries to set herself free by revealing her secret. Also, Twinkle, another character who keeps her favorite objects tries to put aside all prejudices and achieve freedom; based on the examples given, the present research shows how Pettit’s theory of freedom develops during the story series.

    Keywords: Anti-Power, Freedom, Interpreter of Maladies, Jhumpa Lahiri, Philip Pettit