فهرست مطالب

تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران - سال سی و هفتم شماره 2 (پیاپی 79، تابستان 1401)

مجله تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران
سال سی و هفتم شماره 2 (پیاپی 79، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حجت همت آبادی*، مهراب مدهوشی، ابوالقاسم خزائیان، قنبر ابراهیمی صفحات 99-112
    در این پژوهش مقاومت به خمش و برشی چندسازه ساختمانی با لایه های چوبی متقاطع (CLT) سه لایه ساخته شده از ترکیب گونه پهن برگ صنوبر (Populus deltoides) و راش (Fagus orientalis) با استفاده از روش تجربی بررسی گردید. نمونه های آزمایشگاهی با نسبت های طول به ضخامت 6، 10، 15، 20 و 25 و پهنای 30 سانتیمتر و ضخامت 6 سانتیمتر در هر دو جهت اصلی و فرعی پنل ساخته شدند و مقاومت آنها با استفاده از آزمون خمش سه نقطه ای بر اساس استاندارد 198 ASTM D بررسی شد. همچنین با استفاده از روش اجزای محدود با نرم افزار آباکوس، نمونه های پنل CLT تحت بار خمشی مدل سازی شدند. نتایج نشان داد که با افزایش نسبت طول به ضخامت تیر از 6 تا 25، مقدار میانگین مدول الاستیسیته (MOE) و مقاومت خمشی (MOR) CLTها در هر دو جهت اصلی و فرعی افزایش یافت. بعکس میانگین مقاومت برشی () نمونه ها در هر دو جهت اصلی و فرعی پنل کاهش یافت. نتایج توزیع تنش نمونه ها با روش اجزای محدود نشان داد که مکان و مقدار توزیع تنش های خمشی و برشی هر لایه از پنل در جهت اصلی و فرعی پنل با یکدیگر متفاوت است و در جهت اصلی پنل CLT لایه های سطحی سهم بیشتری در تحمل بار نهایی دارند، اما در جهت فرعی پنل لایه وسط مهمترین نقش را در تحمل بار نهایی ایفا می کند. در این پژوهش نتیجه گیری شد که می توان برای محاسبه مدول الاستیسیته و خمشی CLT از نمونه هایی با نسبت های طول به ضخامت بالاتر از 15 بر اساس استاندارد 198 ASTM D استفاده کرد. به همین دلیل اختلاف کمتر از 10 درصد بین نتایج مدول الاستیسیته حاصل از مدل سازی عددی و نتایج تجربی، مدول الاستیسیته CLT بر اساس  روش اجزای محدود قابل پیش بینی بود.
    کلیدواژگان: چوب با لایه های متقاطع، CLT، راش، صنوبر، مقاومت به خمش و برش، اجزای محدود
  • رحیم کاظمی، فرشید فرجی، هدایت الله امینیان، وحید وزیری* صفحات 113-127

    در این تحقیق اثر افزودن ذرات تایر ضایعاتی بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته تراشه جهت دار ساخته شده از تراشه های گونه صنوبر بررسی شد. فاکتورهای ثابت این تحقیق عبارتند از: تراشه های گونه صنوبر (Populus deltoids)، رزین فنل فرم آلدهید (مقدار مصرف رزین در تراشه ها 8 درصد وزن خشک تراشه و در خرده ضایعات تایر 10 درصد وزن خشک تایر)، تخته تراشه از نوع سه لایه (لایه رویی 25 درصد، لایه زیرین 25 درصد و لایه وسط 50 درصد وزنی)، ضخامت اسمی تخته ها 16 میلی متر، ابعاد 40×40 سانتی متر، دانسیته 75/0 گرم بر سانتی متر مکعب. فاکتورهای متغیر عبارتند از: درصد اختلاط ضایعات تایر با تراشه های صنوبر در چهار سطح مختلف (100:0، 95:5، 90:10، 85:15) و اندازه ذرات خرده ضایعات تایر (با مش های 8، 18 و 45). خواص فیزیکی و مکانیکی تخته های آزمونی بر پایه استاندارد اروپایی (EN300) برای تولید تخته تراشه جهت دار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تغییرات در مقدار و اندازه ذرات تایر تاثیر معنی داری در ویژگی های فیزیکی و مکانکی تخته تراشه جهت دار داشت. افزایش حضور خرده ضایعات تایر در تخته تراشه ها سبب کاهش مقاومت های مکانیکی و بهبود واکشیدگی ضخامت تخته ها گردید. کمترین مقدار مقاومت های مکانیکی در حداکثر حضور ضایعات تایر (15 درصد) و در اندازه ذرات تایر با مش 45 حاصل گردید. به طور کلی تخته تراشه های حاوی خرده ضایعات تایر می تواند الزامات مورد نظر استاندارد EN-300 را تامین نماید.

    کلیدواژگان: ذرات تایرضایعاتی، صنوبر، تخته تراشه جهت دار، رزین فنل فرم آلدهید، خواص فیزیکی و مکانیکی
  • میررضا موسوی، اصغر تابعی*، مصطفی معدنی پور، محمد فارسی صفحات 128-140

    در این پژوهش، اثر آرد و زغال پوسته گردو بر ویژگی های کاربردی چندسازه های چوب پلاستیک حاصل از آن بررسی شد. برای این منظور، آرد و زغال پوسته گردو در سه سطح 20، 30 و 40 درصد، با پلی اتیلن سنگین توسط دستگاه مخلوط کن داخلی Brabender طی فرایند اختلاط مذاب مخلوط و بعد نمونه های آزمونی استاندارد با استفاده از روش قالب گیری تزریقی ساخته شدند. خواص مکانیکی شامل مقاومت کششی و خمشی، مدول کششی و خمشی و مقاومت به ضربه فاق دار اندازه گیری شد. خواص فیزیکی شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت 24 ساعته ارزیابی و تصاویر میکروسکوپ الکترونی نیز بررسی گردید. نتایج نشان داد که مقاومت خمشی و مقاومت به ضربه فاق دار چندسازه حاوی 40 درصد آرد پوسته گردو از نمونه های حاوی 40 درصد زغال پوسته گردو بالاتر بود. همچنین با افزایش آرد و زغال پوسته گردو از 20 به 30 درصد، مقاومت خمشی به ترتیب 3/3 و 1/6 درصد افزایش یافت و با افزایش آرد و زغال پوسته گردو از 20 به 40 درصد، مدول خمشی به ترتیب 9/51 و 8/63 درصد افزایش یافت. دیگر نتایج حاصل از مقاومت مکانیکی حکایت از آن دارد که با افزایش زغال پوسته گردو از 20 به 40 درصد، مقاومت و مدول کششی به ترتیب 9/22 و 7/109 درصد افزایش یافت و با افزایش آرد و زغال پوسته گردو از 20 به 40 درصد، مقاومت به ضربه فاق دار به ترتیب 6/6 و 4/5 درصد کاهش یافت. نتایج حاصل از ویژگی های فیزیکی نشان داد که با افزایش آرد و زغال پوسته گردو از 20 به 40 درصد، جذب آب 24 ساعت به ترتیب 2/19 و 4/8 درصد و واکشیدگی ضخامت 24 ساعت به ترتیب 6/53 و 7/46 درصد کاهش یافت.

    کلیدواژگان: آرد و زغال پوسته گردو، چندسازه چوب پلاستیک، مقاومت کششی، مدول خمشی
  • سامان قهری*، رضا حاجی حسنی، کامیار صالحی، فرداد گلبابائی صفحات 141-149
    در این تحقیق به منظور به دست آوردن بهترین درصدهای مورد استفاده در ساخت فرآورده سیمانی، از مغز کنف و مخلوط مغز و پوست کنف با درصدهای (10، 15 و 20) چندسازه چوب سیمان ساخته شد. کلریدکلسیم به عنوان تسریع کننده و سیمان پرتلند تیپ 2 در ساخت چندسازه سیمانی استفاده گردیدند. کلرید کلسیم و آب با هم مخلوط شدند و بعد ذرات کنف (مغز کنف و مخلوط مغز و پوست کنف) با درصدهای مختلف به آن اضافه شدند. در مرحله بعد سیمان به این ترکیب افزوده شد و مواد کاملا با هم مخلوط و یکنواخت شدند. ترکیب آماده شده داخل قالب های چوبی ریخته شد و نمونه های کنف-سیمان ساخته شدند. نتایج به دست آماده از ارزیابی مکانیکی فرآورده های کنف-سیمان نشان دادند که بیشترین مقاومت خمشی مربوط به نمونه های ساخته شده با 10 درصد مخلوط مغز و پوست کنف و بیشترین مدول الاستیسیته نیز مربوط به نمونه های ساخته شده با 10 درصد مغز کنف می باشند. نتایج این پژوهش، قابلیت استفاده از ذرات کنف در تولید فرآورده های سیمانی را نشان دادند.
    کلیدواژگان: فرآورده های سیمانی، مقاومت خمشی، سیمان پرتلند، مواد لیگنوسلولزی
  • رامین ویسی*، محمدحسین حبیب پوریان صفحات 150-165

    این تحقیق برای شناسایی و مقایسه ترکیبات آلی موجود در چوب و پوست ممرز و انجیلی با استفاده از فنون کروماتوگرافی گازی و طیف سنجی جرمی انجام شد. به همین منظور، نمونه های آزمونی از این دو گونه و از منطقه جنگل داری نوشهر به صورت تصادفی انتخاب گردید. ابتدا طبق آزمون های استاندارد TAPPI، از چوب و پوست این گونه ها (هر یک به صورت جداگانه) آرد تهیه شد، سپس مواد استخراجی توسط حلال استون از آرد چوب جداسازی گردید. آنگاه باقیمانده مواد استخراجی به داخل یک ویال شیشه ای منتقل و به آن واکنشگر BSTFA اضافه شد. نمونه ها بعد از آماده سازی به دستگاه GC-MS تزریق شدند. برای شناسایی ترکیبات نیز از دیاگرام زمان بازداری، محاسبه ضریب کواتس و جدول آدامز استفاده شد. نتایج حاصل از کروماتوگرام های GC-MS نشان داد که در چوب و پوست ممرز به ترتیب 19 و 25 ترکیب قابل شناسایی است که اکتا متیل سیکلوتترا سیلواکسان و بیس (2-اتیل هگزیل) فتالات به عنوان مهمترین ترکیبات مشترک بین چوب و پوست ممرز هستند. در چوب و پوست انجیلی نیز به ترتیب 66 و 18 ترکیب شناسایی شد که ترکیبات دکان، دو دکان، تترا دکان، هگزا دکان، 1 و 2-بنزن دی کربوکسیلیک اسید و بیس (2-اتیل هگزیل) فتالات ترکیبات مشترک بین چوب و پوست انجیلی بودند. برخی از این ترکیبات می توانند اهمیت زیادی در مصرف و دوام چوب انجیلی و ممرز داشته باشند. مقایسه کروماتوگرام ها نیز نشان داد که ترکیب بیس (2-اتیل هگزیل) فتالات به صورت مشترک در چوب و پوست ممرز و انجیلی وجود دارد.

    کلیدواژگان: ممرز، انجیلی، طیف سنجی جرمی، کروماتوگرافی گازی، ترکیبات آلی
  • نگین قهرانی، نورالدین نظرنژاد*، امید رمضانی، قاسم اسدپور صفحات 166-176
    بازسازی سلولز به روش انحلال مستقیم در حلال، اساسا شامل پیش تیمار سلولز با یک حلال است که زنجیرهای سلولز را واکشیده می کند و منجر به سست سازی مولکول های سلولز می شود. محلول های آبی بر پایه سدیم هیدروکسید (NaOH) یک حلال سلولزی ارزان، غیر فرار، غیر سمی و دوستدار محیط زیست با قدرت انحلال سریع در دمای پایین است. سازوکار انحلال سلولز در این حلال هنوز کاملا مشخص نیست، زیرا پارامترهایی مانند دما، تبلور و درجه پلیمریزاسیون سلولز وجود دارد که بر حلالیت سلولز در سیستم NaOH / اوره تاثیر می گذارد. ازاین رو، این پژوهش به بررسی تاثیر تغییرات فاکتور کاپا در رنگ بری با دی اکسید کلر بر انحلال خمیرکاغذ حاصل از الیاف بازیافتی کارتن کنگره ای کهنه (OCC)، مطالعه ترکیبات شیمیایی (لیگنین و همی سلولز) و درجه بسپارش سلولز پرداخت. نتایج نشان داد با کاهش هرچه بیشتر لیگنین میزان انحلال کاهش می یابد و این کاهش انحلال در میزان لیگنین زیر 3 درصد شدیدتر است (کاهش از 44% به حدود 37% انحلال). بنابراین به نظر می رسد که طی فرایند رنگ بری و حذف قسمتی از لیگنین و همی سلولز، بخشی از سلولز با درجه بسپارش کم نیز خارج می شود و میانگین بسپارش سلولز باقی مانده افزایش می یابد که در برابر پدیده انحلال خمیرکاغذ مقاومت بیشتری دارد. با افزایش فاکتور کاپا (به 2/0 و 3/0)، در مقادیر درصد انحلال و همی سلولز تغییر چندانی مشاهده نشد. به طورکلی به نظر می رسد لیگنین و درجه بسپارش تنها عوامل موثر بر میزان انحلال خمیرکاغذ OCC و سلولز نیستند و میزان همی سلولز نیز می تواند تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: فاکتور کاپا، رنگبری، انحلال خمیرکاغذ، سدیم هیدروکسید، اوره، الیاف بازیافتی، درجه بسپارش
  • فرزین خاصی پور، آژنگ تاج دینی، شادمان پورموسی*، مهران روح نیا، وحید رضا صفدری صفحات 177-192
    هدف از این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر عملکرد صنعت شرکت های تولیدی در صنعت کف پوش لمینیت از بعد رقابت پذیری با استفاده از آزمون های ناپارامتری است. جامعه آماری این تحقیق خبرگان و افراد مطلع در دو حوزه رقابت پذیری و ساختار صنعت کف پوش لمینیت، مدیران در شرکت های تولیدکننده و واردکننده این محصول و مشتریان عمده کف پوش لمینیت بودند روش نمونه گیری، به صورت تصادفی طبقه بندی شده، می باشد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است. برای تعیین شاخص های تاثیرگذار ضمن مطالعه منابع موجود و استفاده از مدل پورتر، به عنوان مدل پایه بعد از انجام مطالعات لازم و تحلیل عاملی، الگوی مفهومی تحقیق در قالب سه معیار اصلی شامل عوامل محیطی، عوامل درون سازمانی و عوامل ایجاد ارزش ادراکی و 9 زیر معیار طراحی شد. پس از انجام مطالعات لازم، تنظیم پرسشنامه محقق ساخت و تحلیل عاملی داده ها، الگوی مفهومی تحقیق طراحی و با انجام یک تحقیق میدانی و تحلیل نتایج با استفاده از آزمونt- استیودنت و آزمون فریدمن ارتباط بین رقابت پذیری کف پوش لمینیت با سه عامل و 9 زیر شاخص بررسی قرار گرفتند. پایایی داده های به دست آمده با روش آلفای کرون باخ مورد تایید قرار گرفت. میانگین کلیه شاخص های مورد بررسی بر اساس نتایج آمار توصیفی در حد متوسط ارزیابی شدند بر اساس نتایج آزمون t، عوامل محیطی، عوامل درون سازمانی و عوامل ایجاد ارزش ادراکی نقشی بیشتر از حد متوسط بر رقابت پذیری در صنعت کف پوش لمینیت دارند. همچنین بر اساس آزمون فریدمن اولویت بندی شاخص ها به ترتیب عامل محیطی، عامل ایجاد ارزش ادراکی و عامل درون سازمانی به دست آمد. تحریم های کشورهای بیگانه و سیاست های داخلی کشور دو جزء اصلی عامل محیطی هستند.
    کلیدواژگان: رقابت پذیری، کف پوش لمینیت، صنعت، آزمون های ناپارامتری
|
  • Hojat Hematabadi *, Mehrab Madhoushi, Abolghasem Khazaeian, Ghanbar Ebrahimi Pages 99-112
    This study investigated the bending and shear strength of hybrid cross-laminated timber (CLT) manufactured from beech (Fagus orientalis) and poplar (Populus deltoides) wood using experimental and finite element methods. The CLT panels were manufactured at various span to depth ratios 6, 10, 15, 20 and 25 with width of 30 cm and thickness of 2 cm in both major and minor directions. Then, the bending and shear strength of CLTs were measured using three-point bending test according to ASTM test methods. The results indicated that with the increase of span to depth ratio of the beam from 6 to 25, the averages modulus of elasticity (MOE) and modulus of rupture (MOR) values were increased in both major and minor directions. On the contrary, the averages shear modulus ( ) values of specimens in both directions were decreased.  Moreover, the results of finite elements showed that the amounts of stress distributions and their locations were different in major and minor directions of the beam. In the major direction, the surface layers were primarily contributed load-carrying capacity of CLT panels, while in the minor direction the middle layer played the most significant role for load-carrying capacity. In this research, it was resulted that specimens with span to depth ratio greater than 15 based on ASTM D198 can be used for calculating MOE and MOR of CLT panels. Furthermore, due to existence of lower difference than 10% between experimental and numerical results, modules of elasticity of CLTs were predictable according to finite element method
    Keywords: Cross laminated timber, beech, Poplar, Bending, shear strength, Finite element method
  • Rahim Kazemi, Farshid Faraji, Hedayatollah Aminian, Vahid Vaziri * Pages 113-127

    In this research, the effect of adding waste tire particles on physical and mechanical properties of oriented strand boards (OSB) produced from poplar wood strands was investigated. Constant factors of this research are: Poplar wood strands (Populus deltoides), phenol formaldehyde resin (8 percent for the strands and 10 percent for waste tire on dry weight basis), three layer OSB (25 percent on either top and bottom layers and 50 percent core layer), boards with a thickness of 16 mm, dimensions of 40×40 cm with a nominal density of 0.75 g/cm3.Variable factors are: mixing ratio of waste tire particles to poplar strands at the four levels of 0:100, 5:95, 10:90, 15:85 and particle size of waste tire in three different sizes of 8, 18 and 45 mesh. The physical and mechanical properties of the boards were measured as defined in relevant European standards test methods EN 300. The results showed that changes in the amount and size of waste tire particles have a significant effect on the physical and mechanical properties of OSB panels. Increasing the ratio of waste tire particles decreased the mechanical properties and inversely improved the thickness swelling of the panels. The minimum value of mechanical strength was observed in panels made of 15% waste tire particles and 45 mesh particles. In general, OSB containing waste tire particles can meet the requirements of the EN 300 standard.

    Keywords: Waste tire particles, Poplar, oriented strand board (OSB), Phenol formaldehyde resin, The physical, mechanical properties
  • MirReza Mousavi, Asghar Tabei *, Mostafa Madanipour, Mohammad Farsi Pages 128-140

    In this study, the effect of walnut shell and charcoal flour on the applied characteristics of the resulting plastic composites was investigated. For this purpose, walnut shell and charcoal flour in three levels of 20, 30 and 40% were mixed with high density polyethylene using Brabender internal mixer during the melt mixing process, then standard test samples were made by injection molding method. Mechanical properties including tensile and flexural strength, tensile and flexural modulus and impact strength were measured. Physical properties including water absorption and thickness swelling after 24 hours immersion were evaluated and scanning electron microscopy images were also examined. The results showed that the flexural strength and impact strength of the wood plastic composite containing 40% walnut shell flour were higher than the samples containing 40% charcoal flour. Also, by increasing the walnut shell and charcoal flour from 20 to 30%, the flexural strength increased by 3.3% and 6.1%, respectively, and by increasing the walnut shell and charcoal flour from 20 to 40%, the flexural modulus increased by 51.9% and 63.8%, respectively. Other results of mechanical strength indicate that with increasing walnut shell charcoal from 20 to 40%, tensile strength and modulus increased to 22.9 and 109.7%, respectively, and with increasing walnut shell and charcoal flour from 20 to 40%, the impact strength decreased by 6.6 and 5.4%, respectively. The results of physical properties showed that with increasing walnut shell and charcoal flour from 20 to 40%, water absorption for 24 hours decreased by 19.2 and 8.4%, respectively, and thickness swelling by 24 hours decreased by 53.6 and 46.7%, respectively.

    Keywords: Walnut shell, charcoal flour, wood plastic composite, Tensile strength, Flexural modulus
  • Saman Ghahri *, Reza Hajihassani, Kamyar Salehi, Fardad Golbabaei Pages 141-149
    In this study, the mechanical properties of kenaf cement composite were investigated using different amounts of kenaf particles (mixture of kenaf core and bark and kenaf core particles). Kenaf-cement composites were manufactured at different levels (10, 15 and 20%) of different kenaf particles. Also, Portland cement and calcium chloride (as cement accelerating additive) were used in this research. Calcium chloride and water were mixed well and then kenaf particles were added to the mixture. At next stage, cement was added to the prepared mixture and all component were mixed well. Prepared mixture was molded to the wooden mold and kenaf cement composites were produced. The results obtained from mechanical evaluation of kenaf-cement composites showed the highest bending strength in 10% kenaf bark-cement composites. Also results revealed that highest modulus of elasticity of 10% kenaf core-cement products were obtained. The results of this research revealed the potential of kenaf particles as reinforcement in cement composite production.
    Keywords: Cement-based products, Bending strength, Portland cement, lignocellulosic materials
  • Ramin Vaysi *, MohamadHossien Habib Porian Pages 150-165

    The aim of this study was the identification and comparison of organic chemical compounds in wood and bark of hornbeam and ironwood trees. For this purpose, the samples were chosen randomly from heartwood and bark of hornbeam and ironwood trees in Nowshahr's forest region. Then, flour and ash were prepared from heartwood and bark of hornbeam and ironwood trees separately by TAPPI test methods. Then extractives were separated from wood flours by acetone and extractives residue was transferred to glass vial and BSTFA reactive agent was added. Then samples were injected to the GC/MS device for analysis. Identification of compounds was done by retention time of each compound, calculation of Quats index and Adams table. The result of GC-MS showed that there were 19 and 25 compounds in wood and bark of hornbeam tree, that Octa-methyl-Cyclotetrasiloxan and bis (2-ethylhexyl) phthalate were the important and common components in wood and bark of hornbeam. There were  66 and 18 components identified  in wood and bark of ironwood tree that decanese, tetradecanese, hexadecanese, 1,2-benzenedicarboxylic acid and bis (2-ethylhexyl)phthalate were important and common components in bark of ironwood. These compounds can be very important in durability and consumption of wood and bark of hornbeam and ironwood trees. Comparison of chromatograms showed that bis (2-ethylhexyl) phthalate exists as a common components in heartwood and bark of hornbeam and ironwood trees.

    Keywords: Hornbeam, iron wood, mass spectrometry, gas chromatography, organic chemical compounds
  • Negin Ghahrani, Noradin Nazarnezhad *, Omid Ramezani, Ghasem Asadpour Pages 166-176
    Regeneration of cellulose by direct solvent dissolution essentially involves the pretreatment of cellulose with a solvent for swelling the cellulose chains and weakening the cellulose molecules bonds. Aqueous solutions based on sodium hydroxide (NaOH) are low cost, non-volatile, non-toxic, environmentally friendly cellulosic solvent with fast dissolution power at low temperatures. The mechanism of cellulose dissolution in this solvent is not yet fully understood because there are parameters such as temperature, crystallization and degree of cellulose polymerization that affect the solubility of cellulose in the NaOH / urea system. Therefore, this study investigated the effect of kappa factor changes in chlorine dioxide bleaching on the dissolution of OCC recycled pulp on chemical compounds (lignin and hemicellulose) and the degree of polymerization. The results showed that with further reduction of lignin, the dissolution of pulp decreases and this reduction in dissolution is more severe in lignin levels below 3% (reduction from 44% to about 37% dissolution). It seems that during the bleaching process and part of lignin and hemicellulose removal, a part of cellulose with low degree of polymerization is also removed and the average polymerization of the remaining cellulose increases which is more resistant to the phenomenon of pulp dissolution. With increasing kappa factor (to 0.2 and 0.3), there was no significant change in dissolution and hemicellulose. In general, it seems that lignin and the degree of polymerization are not only the effective factors in OCC pulp dissolving and hemicellulose content also can be effective.
    Keywords: solution, Kappa factor, bleaching, Recycled Fiber, degree of polymerization
  • Farzin Khasipour, Ajang Tajdini, Shademan Pourmousa *, Mehran Roohnia, Vahid Reza Safdari Pages 177-192
    The purpose of this study was to identify the factors affecting the production companies in the laminate flooring industry in terms of competitiveness using nonparametric tests. The statistical population of this research includes experts and specialists in two areas of competitiveness and structure of the laminate flooring industry; managers in companies producing and importing this product and customers of laminate flooring. The sampling method was randomly classified. The Cochran formula was used to determine the sample size. In order to determine the effective indicators while studying the available sources and using the Porter model, as a basic model and after conducting the necessary studies and factor analysis, the conceptual model of the research was designed in form of three main criteria including environmental factors, intra-organizational factors and factors creating perceptual value as well as 9 sub-criteria. After conducting the necessary studies, preparing a researcher-made questionnaire and data factor analysis, the conceptual research model was designed and by conducting a field research and analyzing the results using student's t-test and Friedman test, the relationship between laminate flooring competitiveness with 3 criteria and 9 sub-criteria was examined. The reliability of the data was confirmed by Cronbach's alpha method. The mean of all studied indices was evaluated as moderate based on the results of descriptive statistics. Based on the results of the t-test, environmental factors, intra-organizational factors and factors creating perceptual value have a more than average role on competitiveness. Also, based on Friedman test, prioritization of indicators was obtained respectively based on environmental factors, factors creating perceptual value and intra-organizational factors.
    Keywords: competitiveness, Laminate Flooring, Industry, nonparametric tests