فهرست مطالب

نشریه مدیریت کسب و کارهای بین المللی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهرداد سرکشیکی، امیر خانلری*، منوچهر انصاری صفحات 1-21
    صنعت شیرینی و شکلات ایران جزو صنایع پیشرو و موفق در امر صادرات می باشد که سهم قابل توجهی از آمار سالیانه صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است. در عرصه تجارت بین المللی، بنگاه های فعال در این صنعت همواره با موضوع مهم و اساسی پویایی محیط مواجه هستند. توانمندی سازگاری با پویایی محیط رقابتی اهمیت به سزایی برای بنگاه های صادرکننده صنعت شیرینی و شکلات دارد. آن ها باید از قابلیت هایی بهره مند باشند که امکان انطباق با پویایی محیط را برایشان فراهم آورد. ازجمله این قابلیت ها، قابلیت های پویا است که توانایی ایجاد، ادغام و شکل دهی مجدد منابع، توانایی ها و ظرفیت های درونی و بیرونی برای سازگاری با تغییرات محیطی را دارد. هدف این پژوهش، شناسایی ابعاد قابلیت های پویا می باشد که بر عملکرد صادراتی بنگاه های صنعت شیرینی و شکلات تاثیر می گذارند. بدین منظور از رویکرد کیفی و روش تحلیل تم استفاده شد. در این راستا با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با مدیران بنگاه های صادرکننده صنعت شیرینی و شکلات استان تهران قابلیت های اصلی شناسایی شدند. قابلیت های پویای شناسایی شده عبارت اند از هوشمندی رقابتی، توسعه نوآورانه، رویکرد چابک، توسعه سریع محصول، هوشمندی فناوری، انعطاف پذیری استراتژیک، مدیریت دانش و بسط حوزه بازارها. بنگاه های صادرکننده برخوردار از قابلیت های پویای مذکور قادر به حس و درک پویایی محیط رقابتی، کسب و استفاده از فرصت های شناسایی شده و پاسخ گویی به موقع به تهدیدهای محیطی می باشند.
    کلیدواژگان: قابلیت های پویا، عملکرد صادراتی، درک پویایی محیط، شکل دهی مجدد منابع
  • امید بهبودی*، زهرا محمدزاده، محمدامین مزینانی صفحات 23-42
    عملکرد سازمان امروزه مورد توجه بازاریابان بوده است و برای بهبود عملکرد سازمان روش های مختلفی را تجربه می کنند این مساله در شرکت های صادراتی دارای اهمیت بیشتری است چرا که بازاریابی در عرصه بین المللی دارای پیچیدگی های خاص خود می باشد که باید با تغییرات روز دنیا پیش برود. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر پراکندگی قابلیت های بازاریابی بین المللی بین سازمانی بر عملکرد سازمان با توجه به نقش میانجی انطباق برنامه بازاریابی و نقش تعدیل گر پویایی بازار و هماهنگی بازاریابی بین المللی شرکت های صادرکننده مشهد بوده است. جامعه آماری این پژوهش مدیران شرکت های صادرکننده مشهد بوده که تعداد آن ها حدود 135 نفر بوده است؛ براساس فرمول کوکران نمونه آماری معادل 100 نفر در نظر گرفته شده است. ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد ایتژاک (2019) بوده است. جهت روایی ابزار از روایی صوری و تایید خبرگان و اساتید استفاده شد و روایی سازه با استفاده از بارهای عاملی تایید شد. جهت پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده و تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Spss و pls بهره گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که کلیه فرضیه های تحقیق تایید شدند و پراکندگی قابلیت های بازاریابی بین سازمانی بر انطباق برنامه بازاریابی و عملکرد سازمانی تاثیرگذار است و از طرف دیگر پویایی و هماهنگی بازاریابی بین المللی می توانند به عنوان تعدیل گر در رابطه بین پراکندگی قابلیت های بازاریابی بین المللی بین سازمانی و انطباق قرار گیرد و انطباق برنامه بازاریابی نیز می تواند تاثیر پراکندگی قابلیت های بازاریابی بین المللی بین سازمانی بر عملکرد سازمان را میانجی گری می کند.
    کلیدواژگان: پراکندگی قابلیت های بازاریابی بین المللی بین سازمانی، عملکرد سازمانی، انطباق برنامه بازاریابی، پویایی بازار، هماهنگی بازار
  • حسین رحیمی کلور*، وحیده ابراهیمی خراجو صفحات 43-70
    با افزایش شدت رقابت و نیازهای در حال تغییر مداوم مشتری، در بازارهای بین المللی، پاسخگویی به تغییرات محیطی به یک عامل موفقیت حیاتی تبدیل شده است. فلذا شرکت های کوچک و متوسط صادرکننده، باید چشم انداز بسیار پویایی را جهت پاسخگویی به نیازهای بازار و رقابت شدید مدیریت کنند. ازاین رو، این شرکت ها نیاز به توسعه مهارت های بازاریابی منحصر به فرد برای عملکردصادراتی برتر دارند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقش پاسخگویی به بازار بر عملکردصادراتی با نقش میانجی مزیت رقابتی و تعدیل گری مهارت های بازاریابی است. جامعه آماری این تحقیق، شرکت های صادراتی کوچک و متوسط است. تعداد اعضای جامعه براساس پایگاه اطلاع رسانی شرکت های کوچک و متوسط 340 شرکت بود که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری در دسترس تعداد نمونه 150 نفر برآورد گردیده و پرسشنامه ها تکمیل شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد «بومی سازی شده» برگرفته از تحقیقات خان و خان (2021) و بوسو و همکاران (2019) متشکل از 28 سوال استفاده شد. پرسشنامه ها از لحاظ روایی و پایایی مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس. تجزیه و تحلیل شدند. بررسی نتایج این تحقیق نشان داد که پاسخگویی به بازار با ضریب 328/2، مزیت رقابتی با ضریب 394/2، مهارت های بازاریابی با ضریب 610/4 بر عملکرد صادرات تاثیر مثبت و معنی داری دارند؛ و نتایج نشان دهنده نقش میانجی مزیت رقابتی با ضریب 357/2 در تاثیر پاسخگویی به بازار و عملکرد صادراتی می باشد؛ همچنین مهارت های بازاریابی با ضریب 197/1 نقش تعدیل کننده در رابطه بین پاسخگویی به بازار و عملکرد صادراتی ندارد.
    کلیدواژگان: پاسخگویی به بازار، مزیت رقابتی، مهارت های بازاریابی، عملکردصادراتی
  • خبات نسائی*، فخرالدین معروفی نقدهی، نگار بساطی صفحات 71-91
    این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر قصد خرید محصولات چینی در بین مصرف کنندگان محصولات چینی در استان کرمانشاه و در 5 طبقه محصول انجام شده است. در این پژوهش از روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس استفاده شده است. به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز، پرسشنامه ای مشتمل بر 27 گویه طراحی و در بین نمونه ها توزیع و تکمیل گردید. برای تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی و روش مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و Smart PLS استفاده شد که هر طبقه محصول به صورت مجزا و در نهایت تمام طبقات محصول با هم مورد بررسی قرار گرفته اند که با توجه به نتایج مدل معادلات ساختاری برازش مناسب مدل پیشنهادی تایید گردید یافته ها نشان داد که پنج متغیر، قوم گرایی، قیمت، عزت نفس، موقعیت اجتماعی و تجربه قبلی خرید بر قصد خرید مشتری تاثیرهای مثبت و معناداری دارند، در طبقه خودرو، تاثیر تجربه قبلی خرید بر قصد خرید، قوم گرایی بر موقعیت اجتماعی و موقعیت اجتماعی بر عزت نفس شخص؛ در طبقه لوازم خانگی، تاثیر قیمت بر قصد -خرید و تجربه قبلی خرید بر قصد خرید و موقعیت اجتماعی بر عزت نفس؛ در طبقه تلفن همراه، تاثیر تجربه قبلی خرید بر قصد خرید، موقعیت اجتماعی بر قصد خرید و موقعیت اجتماعی بر عزت نفس؛ در طبقه پوشاک، تاثیر تجربه قبلی خرید بر قصد خرید، موقعیت اجتماعی بر قصد خرید و قوم گرایی بر موقعیت اجتماعی و در نهایت در طبقه صنایع دستی، تاثیر تجربه قبلی خرید بر قصد خرید، موقعیت -اجتماعی بر عزت نفس مورد تایید قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: قوم گرایی، عزت نفس، موقعیت اجتماعی، تجربه قبلی خرید، قصد خرید مشتری
  • سید احمدرضا علائی طباطبائی، مهدی الیاسی*، حسام زندحسامی، تقی ترابی صفحات 93-108

    مراجعه به مدلهای بین المللی سازی رایج دنیا و نیز مشاهده فرآیند کلی آن، حاکی از تفاوتهای عمده در این مدل ها و مسیر پیش روی شرکت ها برای طی این فرآیند است، به نحوی که می توان بین المللی سازی به صورت سنتی و تدریجی را در یک سوی طیف و تولد شرکت بین المللی از ابتدا، موسوم به بین المللی سازی یکباره را سوی دیگر طیف بین المللی سازی دانست. در این مقاله برآنیم تا ضمن بررسی تجربه فرآیند بین المللی سازی سه شرکت دانش بنیان ایرانی، مشابهت و افتراق آن را با مدل های یادشده بررسی نماییم.برای تحلیل مذکور، پس از بررسی مبانی نظری، از اطلاعات مستخرج از مطالعه موردی فرآیند بین المللی سازی سه شرکت دانش بنیان فعال در حوزه سلامت در طول ده سال استفاده گردید. در ادامه، چارچوب مفهومی تحقیق با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا در قالب بیست گام بین المللی سازی شرکت ها در چهار دسته کلی استخراج شد. پس از تایید چارچوب توسط گروه کانونی، پرسشنامه ای با استفاده از گام های شناسایی شده طراحی و در اختیار 46 خبره فعال در حوزه بین المللی سازی قرار گرفت. خروجی تحلیل عاملی انجام شده در ادامه، مبین تایید ابعاد چارچوب پیشنهادی توسط خبرگان است. نتایج پژوهش نشان می دهد که فرآیند بین المللی سازی در محدوده مورد مطالعه، به مدل های سنتی و گام به گام نزدیک تر بوده و قابل تفکیک به چهار مرحله کلی می باشد که می توان آن را در مراحل توانمندسازی، صادرات آزمایشی، صادرات منظم و فعال در حوزه بین الملل توصیف کرد.

    کلیدواژگان: بین المللی سازی، مراحل بین المللی سازی، شرکت دانش بنیان، شرکت کوچک و متوسط
  • سید امیرحسین طیبی ابوالحسنی*، وحید خاشعی ورنامخواستی، مهدی حقیقی کفاش، مهدی الیاسی صفحات 109-145

    زمینه مطالعاتی مدیریت استراتژیک با سرعت رشدی چشمگیر، در طول حدود هفت دهه، به یک حوزه دانشی مستقل تبدیل شده است. این رشد سریع در کنار تمایل اجتماع علمی مدیریت استراتژیک به ارزیابی حوزه دانشی خود، توجه برخی از پژوهشگران را به مطالعه درباره حوزه دانشی مدیریت استراتژیک جلب کرده است. این پژوهش برای فهم عمیق تر بدنه دانشی مدیریت استراتژیک صورت گرفته است. بدین منظور با روش تحقیق کیفی و با استفاده از روش مرور نظام مند در پایگاه علمی اسکوپوس، پس از غربال گری، 83 مقاله مهم منتشر شده در مجلات انگلیسی زبان در بازه زمانی 1950 تا 2020 برای استخراج اطلاعات انتخاب شدند. نتایج بررسی ها به تفکیک در قالب حوزه های دانشی زیر بنا و همسایه در مدیریت استراتژیک، مکاتب و رویکرد ها، موضوع و طبقه بندی ها و همچنین دامنه واژگان آن قابل اشاره است که به تفصیل کامل در خود مقاله ارایه شده است.

    کلیدواژگان: استراتژی، مدیریت استراتژیک، بدنه دانش، مرور نظام مند
  • مرتضی قاسمی خواه*، محمدتقی سبحانی نیا صفحات 147-166
    در جهان امروز مهاجرت روندی رو به افزایش یافته و اشتغال یکی از مهم ترین انگیزه های مهاجرت است. حکومت ها در قبال مهاجران ورودی و خروجی، مسیولیت های اخلاقی خاصی دارند. این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی و از نوع کتابخانه ای به تبیین کدهای اخلاقی حاکمیت نسبت به مهاجران ورودی کار بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر پرداخته است. اخلاق مهاجرت به طور عام و مسیولیت اخلاقی حاکمیت نسبت به مهاجران ورودی کار به طور خاص در پژوهش ها و مجامع بین الملل مغفول مانده است. در برخی امور زیرشاخه ای مهاجرت مانند گردشگری، نظام نامه های جهانی اخلاقی تدوین شده اما در مبحث مهم مهاجرت جز قوانینی حقوقی، توجه چندانی به مباحث اخلاقی نشده است. این مقاله با برشمردن مسیولیت های اخلاقی حاکمیت نسبت به مهاجران ورودی کار پنجره جدیدی به روی پژوهشگران و سیاستمداران باز می کند. مهاجرت حق هر انسانی است. در نگاه نخست، حق هر انسانی است که در هرجایی که علاقه دارد اقامت گزیند و شغل مناسب خود را انتخاب نماید و حکومت ها در نگاه نخست، نمی توانند و نباید مانع آنان شوند. حکومت ها از نظر اخلاقی نمی توانند نسبت به مهاجران کار بی تفاوت باشند. حاکمیت در قبال حقوق شهروندان و حقوق مهاجران، مسیولیت حقوقی دارد. حقوق شهروندان بر حاکمیت در اولویت است. چالش ها و آسیب های مهاجرت حکومت ها را وامی دارد به خاطر رعایت مصالح شهروندان از پذیرش بی رویه مهاجران جلوگیری کنند. لحاظ حقوق شهروندی، مسیولیت حاکمیت در قبال مهاجران را سلب نمی کند؛ بلکه حکومت ها با اولویت دادن به مصالح شهروندان خود باید در ادای حقوق مهاجران به ویژه مهاجران قانونی کار کوشا باشند.
    کلیدواژگان: کدهای اخلاقی، حاکمیت، مهاجرت کاری، اعلامیه جهانی حقوق بشر
  • محسن مطیعی*، ثریا بیرامی، امیر محمدخانی صفحات 167-192
    شیوع بیماری کرونا سناریوی اقتصاد جهانی را از نظم خارج کرده است. مکانیسم قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی وضعیت سختی را برای تجارت جهانی فراهم کرده است. در واکنش به همه گیری بیماری کرونا کشورهای سراسر جهان، از جمله ایران محدودیت های موقتی را بر صادرات برخی کالاهای پزشکی و برخی از مواد غذایی اعمال کردند تا کمبود احتمالی منابع کلیدی را کاهش دهند. در این راستا مطالعه حاضر به بررسی پیوند بین سرمایه اجتماعی، خلق مشترک دانش، کنشگری تجارت الکترونیک، حافظه سازمانی و کاربرد دانش در دستیابی به چابکی سازمانی در دوران بحرانی کووید-19 می پردازد. بنابراین از نظر هدف پژوهشی کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری اطلاعات توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری متشکل از مدیران شرکت های صادراتی استان گلستان بوده که میزان حجم نمونه با توجه به محاسبه گر حجم نمونه برای معادلات ساختاری از نرم افزار SAMPLE POWER، 156 نفر تعیین گردید. در نهایت پرسشنامه میان 180 نفر از مدیران شرکت های صادراتی استان گلستان بصورت تصادفی ساده توزیع شد و تعداد 160 پرسشنامه تکمیل شده برگشتی تحت پوشش تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مربعات جزیی (PLS) قرار گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از آنست که سرمایه اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری در خلق مشترک دانش و کنشگری تجارت الکترونیک دارد. در مورد چابکی سازمانی نتایج نشان می دهد کنشگری تجارت الکترونیک و کاربرد دانش نقش مهمی در بوجود آمدن آن دارند در صورتی که خلق مشترک دانش نتوانسته است تاثیر مثبتی در دستیابی چابکی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجنماعی، خلق مشترک و کاربرد دانش، کنشگری تجارت الکترونیک، حافظه سازمانی، چابکی سازمانی
  • داود خسروانجم، علی رجب زاده قطری*، عادل آذر، عباس مقبل صفحات 193-223
    صنایع کوچک نقش قابل توجهی را در توسعه کسب و کار و در بهبود وضعیت اقتصادی دارند. با این حال مطالعات نشان می دهد که این صنایع از قدرت رقابت پذیری کافی برخوردار نیستند و پیچیده تر شدن محیط رقابتی، چالش های عمده ای برای این صنایع بوجود آورده است. تشخیص موقعیت رقابتی منوط به شناسایی منابع ایجاد رقابت پذیری است. از دیدگاه مبتنی برمنابع، ارایه خدمات بطور عمده به منابع و قابلیت های سازمان بستگی دارد تا در بلندمدت مزیت رقابتی پایدار را ایجاد نماید. براساس دیدگاه مبتنی برمنابع به صورت جامع از طریق مطالعه گسترده پیشینه پژوهش، 28 شاخص از ادبیات موضوع جهت شناسایی و تعیین قابلیت هایی که بیشترین تاثیر را در مزیت رقابتی صنایع کوچک ایران بوجود می آورند استخراج گردیدند. سپس با استفاده از روش دلفی فازی، پرسشنامه هایی از 13 شاخص گزینش شده، مبتنی بر روش های مدلسازی ساختاری تفسیری و تحلیل عملکرد-اهمیت تهیه و در پانل خبرگان صنایع کوچک تکمیل و پس از اخذ نظرات خبرگان و تجمیع نظرات، مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که شاخص های "گرایش به بازار"، "تفکیک فعالیتها و سطح متمرکزسازی"، "برنامه ریزی، کنترل و ادغام فعالیتها"، کیفیت تعاملی" و "کیفیت شرکت" شاخص های زیربنایی می باشند و همچنین شاخص های "رهبری"، "بازاریابی عملیاتی" و"گرایش به بازار" می توانند جایگاه شرکت های صنایع کوچک را در بازار رقابتی حفظ و مزیت رقابتی را ایجاد نمایند.
    کلیدواژگان: قابلیت های خدماتی، مزیت رقابتی، مدلسازی ساختاری تفسیری، صنایع کوچک
|
  • Mehrdad Sarkeshiki, Manouchehr Ansari Pages 1-21
    Iran's confectionery and chocolate industry is one of the leading and successful industries in the field of export, which has a significant share of the annual statistics of non-oil exports of the country. In the field of international trade, companies engage in this industry are always faced with an important and fundamental issue of environmental dynamics. The ability to adapt to the dynamics of the competitive environment is of great importance for companies exporting the confectionery and chocolate industry. They must have capabilities that able them to adapt to the dynamics of the environment. Among these capabilities are dynamic capabilities that have the ability to create, integrate, and reconfigure internal and external resources, capabilities, and capacities to adapt to environmental change. The purpose of this study is to identify the dimensions of dynamic capabilities that affect the export performance of confectionery and chocolate companies. For this purpose, a qualitative approach and theme analysis method were used. In this regard, using semi-structured interviews with managers of confectionery and chocolate exporting companies in Tehran province, the main capabilities were identified. Identified dynamic capabilities include competitive intelligence, innovative development, agile approach, rapid product development, technological intelligence, strategic flexibility, knowledge management and market expansion. Exporting firms with these dynamic capabilities are able to sense the dynamics of the competitive environment, seize and use identified opportunities, and respond promptly to environmental threats.
    Keywords: Dynamic Capabilities, Export Performance, Sensing Environmental Dynamics, Resource Reconfiguration
  • Omid Behboodi *, Zahra Mohammadzadeh, Mohammad Amin Mazinani Pages 23-42
    The Purpose Of This Study Was To Investigate The Effect Of Dispersion Of International Inter-Organizational Marketing Capabilities On Organizational Performance With Respect To The Mediating Role Of Marketing Plan Compliance And The Role Of Moderator Of Market Dynamics And International Marketing Coordination Of Mashhad Exporting Companies. The Statistical Population Of This Study Was The Managers And Experts Of Mashhad Exporting Companies, Whose Number Was About 135 People; According To Cochran's Formula, A Statistical Sample Of 100 People Is Considered. The Research Tool Was The Itzhak Standard Questionnaire (2019). For The Validity Of Abazar, Face Validity And Approval Of Experts And Professors Were Used And The Validity Of The Structure Was Confirmed Using Factor Loads. Cronbach's Alpha Coefficient Was Used And Confirmed For Reliability. Spss And Pls Software Were Used To Analyze The Data. The Results Showed That All Research Hypotheses Were Confirmed And The Dispersion Of Inter-Organizational Marketing Capabilities Affects The Compliance Of The Marketing Plan And Organizational Performance. Adaptation Of The Marketing Plan Can Also Mediate The Impact Of Inter-Organizational International Marketing Capabilities On Organizational Performance.
    Keywords: Dispersion Of Inter-Organizational International Marketing Capabilities, Organizational Performance, Marketing Plan Compliance, Market Dynamics, Market Coordination
  • Hossein Rahimi Koloor *, Vahideh Ebrahimi Kharajo Pages 43-70
    With increasing competition and the everchanging needs of the customer, in international markets, responding to environmental changes has With increasing competitionandthe everchanging needsof the customer, in international marketsresponding to environmental changes has become a critical success factor.Thereforesmall and mediumsized exporting companies must manage a verydynamic outlook to meet market needs and fierce competition.Hencethese companies need to develop unique marketing skills for superior export performance.The purpose of this study is to investigate the role of market responsiveness on export performance with the mediatingrole of competitive advantage and moderation of marketing skills.The statisticalpopulation of this research is small and medium export companies.The number of community members based on theinformation baseofsmallandmediumcompanieswas340 companies. Using Cochran's formula and available sampling method, the number of samples was estimated at150people and questionnaires were completed.To collect the data, a standard "localized" questionnaire based on the research of Khan and Khan (2021) and Bosu et al(2019)consisting of 28 questions was used.The questionnaires were approved for validity and reliability. Data using SPSS software and partial least squares method and Smart PLS software. Were analyzed. The results of this study showed that market responsiveness with a coefficient of 2.328competitive advantage with a coefficientof 2.394marketing skills with a coefficient of 4.610have a positive and significant effect on export performance; And the results show the mediating role of competitive advantage with a coefficient of2.357in the effect of market responsiveness and export performance; Alsomarketing skills with a coefficient of 1.197do not have a moderating role in the relationship between market responsiveness and expor performance.
    Keywords: Market responsiveness, Competitive Advantage, marketing skills, Export Performance
  • Khabat Nesaei *, Fakhraddin Maroofi, Negar Basati Pages 71-91
    The purpose of this study was to identify the factors affecting the intention to buy Chinese products among Chinese buyers in Kermanshah province and in 5 product categories .The sampling method used in this study was Non-random Available. The questionnaire consisting of 27 questions was designed and distributed among the study sample -400 questionnaires were collected and analyzed- and used for analysis. In order to statistically analyze we used descriptive and inferential statistics in SPSS and Smart PLS software, that each product category has been examined separately and finally all product categories have been examined together. The results showed that the five variables consist of ethnicity, price, self-esteem, social status and previous shopping experience have positive and significant effects on the customer's intention to buy. In the car category, the effect of previous shopping experience on purchase intention, ethnocentrism on social status and social status on self-esteem; In the home appliance category, the effect of price on purchase intention and previous shopping experience on purchase intention and social status on self-esteem; In the mobile category, the effect of previous shopping experience on shopping intention, social status on shopping intention and social status on self-esteem; In the clothing category, the effect of previous shopping experience on shopping intention, social status on shopping intention and ethnicity on social status and finally in handicrafts category, the effect of previous shopping experience on shopping intention, social status on self-esteem were confirmed.
    Keywords: Ethnicity, self esteem, social status, previous shopping experience, customer intention to buy
  • Seyed Ahmadreza Alaei Tabatabaei, Mahdi Elyasi *, Hessam Zandhessami, Taghi Torabi Pages 93-108

    Referring to the common internationalization models in the world and observing its general process, indicates the main differences in these models and the way forward of companies for this process, so that incremental internationalization and born global companies can be seen in two heads of internationalization spectrum. In this article, while examining the experience of the internationalization process of the three Iranian knowledge-based companies, we are supposed to investigate its similarities and differences in compare to the mentioned models.For the mentioned analysis, after examining the theoretical foundations, the information extracted from the case study of the internationalization process of three knowledge-based companies active in the field of health during ten years was used. Then, the conceptual framework of the research was extracted using the content analysis technique in the form of twenty steps of internationalization of companies in four general categories. After the approval of the framework by the focus group, a questionnaire using the identified steps was designed and provided to 46 experts in the field of internationalization. The output of the factor analysis performed afterwards indicates the confirmation of the dimensions of the proposed framework by the experts.The results show that the process of internationalization in the research are is closer to traditional or incremental models and can be divided into four general stages that can be described in the stages of empowerment, pilot exports, regular and active exports in the international arena.

    Keywords: Internationalization, Stages of internationalization, Knowledge-based Company, Small, Medium Enterprises
  • Amirhossein Tayebi Abolhasani *, Vahid Khashei Varnamakhasti, Mahdi Haghighi Kaffash, Mahdi Elyasi Pages 109-145

    The field of strategic management studies has grown rapidly over the course of nearly seven decades into an independent field of knowledge. This rapid growth, along with the desire of the strategic management scientific community to evaluate its field of knowledge, has attracted the attention of some researchers to study the field of strategic management knowledge. This research has been done for a deep understanding of the knowledge body of strategic management. For this purpose, after screening, 83 important articles published in English language journals in the period 1950 to 2020 were selected for data extraction by qualitative research method and systematic review method in Scopus scientific database. The results of the studies can be mentioned separately in the form of infrastructure and neighboring knowledge areas in strategic management, schools, and approaches, subject, and classifications, as well as its vocabulary, which is presented in detail in the the my article.

    Keywords: Strategy, Strategic Management, body of knowledge, systematic review
  • Mortaza Qasemikhah *, Mohamad Taqi Sobhaninia Pages 147-166
    Daily migration is increasing and employment is one of the most important motivations for migration. Governments have special moral responsibilities to incoming and outgoing immigrants. This article uses a descriptive-analytical and library-based method to explain the ethical codes of governance towards incoming labor migrants based on the Universal Declaration of Human Rights. The ethics of immigration in general and the moral responsibility of the government towards incoming immigrants in particular have been neglected in research and in the international community. In some sub-branches of immigration, universal moral codes have been developed But in the important issue of immigration, except for legal laws, little attention has been paid to ethical issues. This article opens a new window for researchers and politicians by listing the government's moral responsibilities to incoming immigrants. Immigration is the right of every human being. At first glance, it is the right of every human being to live wherever he wants And choose the right job and governments, at first glance, can not and should not hinder them. Governments cannot be morally indifferent to labor migrants. The government has a legal responsibility for the rights of citizens and the rights of immigrants. Citizens' rights take precedence over sovereignty. Migration Challenges force governments to prevent the uncontrolled admission of immigrants in the interests of citizens. Consideration of citizenship rights does not relieve the government of responsibility for immigrants; Rather, governments must work hard to ensure the rights of immigrants, especially legal immigrants, by prioritizing the interests of their citizens.
    Keywords: Ethical codes, Governance, Work migration, Universal Declaration of Human Rights
  • Mohsen Motiei *, Soraya Beyrami, Amir Mohammad Khani Pages 167-192
    The outbreak of coronary heart disease has disrupted the global economic scenario. The mechanism of quarantine and social distancing has created a difficult situation for world trade. In response to the outbreak of coronary heart disease, countries around the world, including Iran, imposed temporary restrictions on exports of some medical supplies and some foodstuffs to reduce potential shortages of key resources. In this regard, the present study examines the relationship between social capital, shared knowledge creation, e-commerce activism, organizational memory and the application of knowledge in achieving organizational agility in the Covid-19 critical period.Therefore, in terms of the purpose of the research, it is applied and in terms of how to collect information, it is descriptive and survey type. The statistical population consisted of managers of export companies in Golestan province. The sample size was determined to be 156 according to the sample volume calculator for structural equations from SAMPLE POWER software. Finally, the questionnaire was distributed among 180 managers of export companies in Golestan province by simple random sampling and 160 completed return questionnaires were covered by structural equation modeling technique based on partial least squares (PLS) method.The results indicate that social capital has a positive and significant effect on the joint creation of knowledge and e-commerce activity. Regarding organizational agility, the results show that e-commerce activism and the application of knowledge play an important role in its emergence, while the joint creation of knowledge has not been able to have a positive effect on achieving agility.
    Keywords: Social Capital, shared creation, application of knowledge, e-commerce activism, organizational memory, organizational agility
  • Davod Khosroanjom, Ali Rajabzadeh Ghatari *, Adel Azar, Abbas Moghbel Pages 193-223
    Small enterprises play a significant role in business development and improving the economic situation. However, studies show that these criteria do not have enough competitiveness and the increasing complexity of the competitive environment has created major challenges for these industries. Identifying a competitive position depends on identifying the sources of competitiveness. From a resource-based view, service delivery depends largely on the organization's resources and capabilities to create a sustainable competitive advantage in the long run. Based on a comprehensive resource-based view, through an extensive study of the research background, 28 criteria were extracted from the literature to identify and determine the capabilities that have the greatest impact on the competitive advantage of Iran's small enterprises. Then, using fuzzy Delphi method, questionnaires of 13 selected indicators, based on interpretive structural modeling and importance-performance analysis methods were prepared and completed in the panel of small enterprises experts and analyzed after obtaining expert opinions and aggregating opinions. The results showed that the criteria of "market orientation", "differentiation of activities and level of centralization", "planning, control and integration of activities", “interactive quality "and" Corporate quality "are the basic criteria, as well as "Leadership", "Operational Marketing" and "Market Orientation" can keep small enterprises in a competitive market and create a competitive advantage.
    Keywords: The Service Capabilities, Competitive Advantage, Interpretive Structural Modeling, Small Enterprises