فهرست مطالب

خانواده و بهداشت - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 32، بهار 1401)

نشریه خانواده و بهداشت
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 32، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه خسروی*، مرتضی قاسمی، علیرضا ملازاده صفحات 11-27
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تطبیقی تاثیر شبکه های مجازی بر کاهش استرس ادراک شده و اضطراب کرونا در افراد مبتلا و غیر مبتلا به کرونا در پاندمی کووید-19 در سال 1399 بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و در زمره تحقیقات توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زنان و مردان منطقه 3 شهر خرم آباد در سال 1399 بود. جهت دستیابی به اهداف پژوهش از بین زنان و مردان شهر خرم آباد و در خصوص حجم نمونه، با توجه به نوع مطالعه و تعداد متغیرها در تحلیل رگرسیون با توجه به فرمول کوکران در جامعه نامشخص و در نهایت، با توجه به موارد بالا و در نظر گرفتن مسایل اجرایی، هزینه و افت آزمودنی ها، حجم نمونه نهایی 200 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیت هایی که این بیماری ایجاد کرد، به روش نمونه گیری غیرتصادفی و در دسترس انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های ادراک شده کوهن و همکاران (1983)، اضطراب کتل (1970) و شبکه های مجازی سرمد و همکاران (1390) استفاده شد. داده ها توسط آزمون رگرسیون مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شبکه مجازی به صورت معنی دار در پیش بینی اضطراب کرونا و استرس ادراک شده هم در افراد مبتلا هم غیرمبتلا، در پاندمی کووید-19 نقش معنی دار دارند (0/001>p). میزان استرس در افراد مبتلا به کرونا بیشتر از افراد غیرمبتلا است (0/001>p). میزان اضطراب در افراد مبتلا به کرونا بیشتر از افراد غیرمبتلا است (0/001>p).

    کلیدواژگان: استرس ادراک شده اضطراب کرونا پاندمی کووید، 19 شبکه های مجازی
  • مهناز پژوهشگر، علیرضا رجایی*، غلامرضا خوی نژاد، محمدحسین بیاضی صفحات 28-45
    مقدمه

    دیابت نوع دو به گروهی از بیماری های سوخت وسازی اطلاق می گردد که ویژگی مشترک آن ها افزایش سطح قندخون به علت نقص درترشح انسولین،عملکرد آن،یا هردواست.پژوهش حاضرباهدف بررسی اثربخشی بهزیستی درمانی برافسردگی، اضطراب وکنترل قندخون برزنان مبتلابه دیابت نوع دوانجام شده است.

    روش بژوهش

    پژوهش حاضر نیمه تجربی، با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری بود. نمونه موردمطالعه به روش نمونه گیری در دسترس از میان 100 بیماران مبتلابه دیابت نوع دومراجعه کننده به مرکز دیابت پارسیان،شهر مشهد در سال 98-97 تعداد 52 بیمارانتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 26 نفر آزمایش و کنترل گمارده شدند. گروه مداخله طی8 جلسه درمان گروهی90 دقیقه ای به مدت دوماه تحت برنامه بهزیستی روان شناختی مدل ریف قرارگرفتند؛ وگروه کنترل هیچ درمانی رادریافت نکردند.پرسشنامه های افسردگی بک،اضطراب بک وآزمایش هموگلوبین ای وان سی Hb A1c به عنوان ابزار ارزشیابی قبل و بعد از مداخله مورداستفاده قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده ازآزمون های تی زوجی وتحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار 24-SPSS صورت گرفت.یافته ها: نتایج نشان داده درمان بهزیستی روان شناختی برمیزان کاهش افسردگی،اضطراب وهموگلوبین ای وان سی Hb A1c در بیماران مبتلابه دیابت نوع دو تاثیر معنادار داشته است و بین گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد(05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل ازاین مطالعه، بیانگرسودمندی بهزیستی درمانی درکاهش افسردگی،اضطراب ومیزان هموگلوبین ای وان سی Hb A1c دربیماران دیابت نوع دو است؛ بنابراین توصیه می شود ازاین رویکرد درمانی درجهت ارتقاء بهزیستی روان شناختی این بیماران استفاده شود.

    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، هموگلوبین Hb A1C، دیابت نوع دو
  • عشرت کریمی افشار *، مهدی تاج الدینی صفحات 46-56
    مقدمه

    ویروس کرونا موجب بروز مشکلات روانشاختی در خانواده ها شده است. شناخت متغیرهای مرتبط با آن به ویژه اطلاعات جمعیت شناختی ضرورت دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع اختلالات اضطرابی خانواده های شهر کرمان در شرایط بحران کرونا و ارتباط آن با ویژگیهای جمعیت شناختی بود.

    روش پژوهش

    طرح پژوهش از نوع توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شهروندان کرمانی بود که حداقل یکی از اعضای خانواده به بیماری کرونا مبتلا بودند. از این جمعیت به روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 384 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه اضطراب کرونا علیپور (1398) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و خی دو و به کمک نرم افزار آماری SPSS_22 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد درصد افراد مبتلا به کرونا که در این جمعیت از لحاظ علایم روانی، اضطراب متوسط به بالا دارند برابر 07/83 درصد بود. کسانی که علایم جسمانی اضطراب کرونا را در این جمعیت دارند برابر 55.98 درصد بود. بین میزان شیوع اختلالات اضطرابی و جنسیت رابطه معنا داری نبود. بین میزان شیوع اختلالات اضطرابی و سن، وضعیت تاهل، مقاطع تحصیلی و شغل رابطه معنا داری وجود داشت (P<0/01).

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای اختلالات اضطرابی در هنگام شیوع بیماری کرونا و پیامدهای ناشی از آن، اجرای مداخلات روانشناختی با توجه به ویژگیهای جمعیت شناختی آنان پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: اختلالات اضطرابی، بحران کرونا، خانواده، ویژگی های جمعیت شناختی
  • سعیده سجادی، پروانه قدسی* صفحات 57-68
    مقدمه

    انعطاف پذیری شناختی از مهمترین متغیرهایی است که با روابط زناشوویی در ارتباط است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی آموزش گروهی مبتنی بر رویکرد راه حل محور بر انعطاف پذیری شناختی و رضایت زناشویی زنان متاهل اجرا گردید.

    روش پژوهش

    مطالعه حاضر بصورت طرح های نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون که به شیوه نمونه برداری دوطلبانه و انتخاب تصادفی در گروه های آزمایش و گواه انجام شده است. جامعه آماری تعداد 30 نفر از زنان  داوطلب مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطفه 3 تهران بود که در دو گروه آزمایش (15نفر) و گروه گواه (15نفر) اختصاص داده شده بودند. برای اعمال متغییر مستقل از پروتکل راه حل محور استفاده شده بود که به مدت هشت هفته ، هر هفته یک جلسه به مدت 90 دقیقه اجرا شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی دنیس و فندروال و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ استفاده شده بود . اطلاعات در  نرم افزار SPPS26 و آزمون های  آنکوا (ANCOVA) و مانکوا (MANCOV) استفاده شد.

    یافته ها

    آموزش گروهی راه حل محور بر انعطاف پذیری شناختی و رضایت زناشویی زنا ن متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه 3 تهران تاثیر داشته و رابطه معنا دار بود (50/0p<) بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی آموزش گروهی راه حل محور بررضایت زناشویی و انعطاف پذیری شناختی ، انتظار میرود درمان راه حل محور به درمانگران و مشاوران حوزه خانواده در سطح دانشگاه ها، فرهنگ سراهای شهرداری و مراکز مشاوره دادگستری معرفی شود تا  با بکارگیری این درمان برای زوجین، جهت بهبود رضایت زناشویی و خودکارآمدی زوجین گامی عملی برداشته  شود.

    کلیدواژگان: آموزش گروهی رویکرد راه حل محور انعطاف پذیری شناختی رضایت زناشویی
  • منیژه پیردل* صفحات 69-80
    مقدمه

    تجربیات زنان از زایمان تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. اینداکشن یکی از شایع ترین روش های مورد استفاده در زایمان می باشد که می تواند بر تجربه زنان از زایمان تاثیر داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی آگاهی و تجربیات زنان نخست زا و چندزا از القاء زایمان با اکسی توسین می باشد.

    روش پژوهش

    این مطالعه ی توصیفی - مقایسه ای بر روی 400 زن نخست زا و چندزا با زایمان طبیعی که به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند با روش مصاحبه انجام گرفت. ابزار مورد استفاده پرسشنامه بود. داده ها جمع آوری شده و با استفاده آزمونهای آماری توصیفی، تی استیودنت و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که در 63 درصد زنان نخست زا و 70 درصد زنان چندزا سطح آگاهی و نگرش از القاء زایمان در حد متوسط بود. در ارتباط با بررسی آگاهی مادران از القاء زایمان در زنان نخست زا 69 درصد انجام معاینات واژینال، 62 درصد ترس از آسیب به نوزاد، 59 درصد درد بیشتر در مقایسه با زایمان خودبخودی و در زنان چندزا 65 درصد عدم آزادی حرکت، 61 درصد انجام معاینات واژینال و 57 درصد مشارکت مادران در فرآیند تصمیم گیری درباره شروع و پایان زمان القاء زایمان را بیان نمودند.

    نتیجه گیری

    القاء زایمان بر تجربیات زنان از زایمان تاثیر می گذارد و در مقایسه با زایمان خودبخودی میزان رضایتمندی کمتری به همراه دارد. به منظور بهبود مراقبت ها و در نتیجه افزایش رضایتمندی و بهبود تجربه شخصی زنان از القاء زایمان باید اطلاعات و آگاهی زنانی که تحت القاء قرار می گیرند بهبود یابد و به خوبی حمایت شوند.

    کلیدواژگان: آگاهی القاء زایمان اکسی توسین رضایت نخست زا
  • ریحانه نظیری راد*، سوزان امامی پور، فریبا حسنی صفحات 81-100
    مقدمه

    سازگاری زناشویی، ساختار اصلی هر خانواده و به عنوان یک واحد اجتماعی - هیجانی، محل رشد، توسعه و تغییرات است؛ بنابراین نمی توان تاثیر خانواده بر تعادل روانی، هیجانی و اجتماعی را نادیده گرفت. مطالعه حاضر با تدوین مدل سازگاری زناشویی بر اساس امنیت روانی، صفات شخصیت و سبک های دلبستگی با میانجیگری رضایت جنسی در زنان و مردان انجام پذیرفت.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توصیفی -همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان و مردان متاهل در منطقه 8 تهران (25 - 45 سال) در سال 1399 - 1398 تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 600 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپانیر (1976)، پرسشنامه امنیت روانی مزلو (2004)، پرسشنامه صفات شخصیتی نیو مک کری و کاستا (1985)، پرسشنامه سبک های دلبستگی کولینز و رید (1990)، پرسشنامه رضایت جنسی لارسون (1998) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار AMOS نسخه 24 استفاده شد.

    یافته‎ ها

    ضرایب رگرسیونی مدل نشان می‎ دهد که متغیرهای ذکر شده بخوبی رابطه سازگاری زناشویی بر اساس امنیت روانی، صفات شخصیت و سبک های دلبستگی با میانجیگری رضایت جنسی در زنان و مردان را تبیین می‎ کند و مقادیر شاخص های برازش نشان داد که مدل اندازه گیری این پژوهش از وضعیت قابل قبولی برخوردار است (897/0= GFI).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها استنباط می شود که تاثیرپذیری سازگاری زناشویی به امنیت روانی، رضایت جنسی، صفات شخصیت و سبک های دلبستگی است. در نتیجه پیشنهاد می شود برای کمک به سازگاری زناشویی زنان و مردان از نتایج این پژوهش استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سازگاری زناشویی، امنیت روانی، صفات شخصیت، سبک های دلبستگی، رضایت جنسی
  • شیما حیدری* صفحات 101-111
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارتهای خودکنترلی هیجانی بر خودارزشمندی در سالمندان کرج انجام شد.

    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارتهای خودکنترلی هیجانی بر خودارزشمندی در سالمندان کرج انجام شد.روش پژوهش: پژوهش حاضر در قالب یک طرح نیمه آزمایشی 40 نفر از سالمندان خانه سالمندان کرج از میان کلیه سالمندان شهرستان کرج که در خانه سالمندان در پاییز و زمستان 1399 اقامت داشتند، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و در دو گروه آموزش مهارتهای خودکنترلی هیجانی و گروه کنترل قرار گرفتند. با استفاده از یک طرح آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، گروه آزمایش آموزش مهارتهای خودکنترلی هیجانی طی 8 جلسه 1 تا 5/1 ساعته تحت آموزش قرار گرفتند، در حالی که در این مدت گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه خودارزشمندی CSWS توسط کروکر و همکاران (2003) مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیری تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد، آموزش مهارت های خودکنترلی هیجانی بر افزایش احساس ارزشمندی سالمندان کرج تاثیر داشته است. با در نظر گرفتن مجذور اتا، می توان گفت که حدود 77 درصد این تغییرات ناشی از تاثیر مداخله یا آموزش مهارت های خودکنترلی هیجانی بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی این رویکرد بر میزان خودارزشمندی میتوان از این درمان برای این افراد استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آموزش خودکنترلی هیجانی، خودارزشمندی، سالمندان
  • گل نما مرادی، کیوان کاکابرایی *، کریم افشاری نیا صفحات 112-126
    هدف

    صمیمیت زناشویی به عنوان یکی از مهم‏ترین متغیرهای مرتبط با زندگی زناشویی زوجین، زمینه بنیادی را در جهت رضایت و نارضایتی فرد از زندگی فراهم می کند، زیرا تعهد زوجین را استحکام و به طور مثبتی با سعادت و سازگاری زناشویی همراه است. پژوهش‌های انجام شده نشان می دهد، که صمیمیت زناشویی، یک عامل بین شخصی است که بر رضایت زناشویی زوجین اثر مثبتی دارد هدف این پژوهش بررسی رابطه بین رضایت جنسی با صمیمیت زناشویی با نقش میانجی مهارت حل مسیله اجتماعی در زنان متاهل شاغل بود.

    روش

    پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع همبستگی به روش معادلات ساختاری بود. با توجه به جدول مورگان و با استفاده از روش تصادفی خوشه ای چند مرحله‏ای، 250 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه‌ی‌ رضایت جنسی، پرسشنامه‌ی مهارت حل مسیله اجتماعی و پرسشنامه‌ی صمیمیت زناشویی پاسخ دادند. برای تحلیل داده‏ها از نرم افزار spss و lisrel استفاده شد.

    یافته ها

    یافته‌ها حاکی از آن بود رضایت جنسی و مهارت حل مسیله اجتماعی اثر مستقیمی بر صمیمیت زناشویی داشتند، همچنین رضایت جنسی اثر مستقیمی بر مهارت حل مسیله اجتماعی داشت و رضایت جنسی نیز اثر غیر مستقیمی بر صمیمیت زناشویی با میانجی‌گری مهارت حل مسیله اجتماعی داشت و مدل فرضی پژوهش نیز از برازش مناسبی برخوردار بود.

    نتیجه گیری

    می‏توان گفت که رضایت جنسی و مهارت حل مسیله اجتماعی از متغیرهای مهم و مرتبط با صمیمیت زناشویی هستند.

    کلیدواژگان: رضایت جنسی، صمیمیت زناشویی، مهارت حل مسئله اجتماعی
  • سارا ازاد، فرشید خسروپور *، حمید ملایی صفحات 127-147
    مقدمه

    یکی دیگر از درمان‌های روان‌شناختی که از کارآمدی بالایی در حوزه درمان بیماری‌های مزمن و از اعتیاد برخوردار است، درمان شناختی - رفتاری می‌باشد. این تحقیق باهدف مقایسه اثربخشی آموزش ذهن‌آگاهی و گروه‌درمانی شناختی - رفتاری بر کاهش افکار خودکشی و وسوسه ولع مواد افراد تحت درمان متادون انجام شد.

    روش بررسی

    روش تحقیق شبه‌آزمایشی، با گروه پیش‌آزمون، پس‌آزمون و شاهد بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه افراد تحت درمان متادون مراکز ترک اعتیاد منطقه دو شهر تهران که تحت‌نظر سازمان بهزیستی در نیمه دوم سال 97 به تعداد 2500 نفر بودند روش نمونه‌گیری این پژوهش هدفمند بود. نمونه این پژوهش شامل 60 نفر از افراد تحت درمان متادون به‌صورت تصادفی در 3 گروه آزمایشی (20 نفر گروه آموزش ذهن‌آگاهی، 20 نفر گروه‌درمانی شناختی - رفتاری و 20 نفر گروه کنترل) انتخاب شدند. گروه‌های آزمایشی تحت جلسات درمان قرار گرفتند، اما در مورد گروه کنترل اقدامی انجام نشد. آزمودنی‌ها قبل و بعد از درمان به پرسش‌نامه‌های وسوسه ولع مواد رایت (1997)، افکار خودکشی بک (1901) پاسخ دادند. آزمون‌ها یک ماه بعد از خاتمه درمان مجددا اجرا شد. داده‌ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیب بونفرونی تحلیل شد .

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که آموزش ذهن‌آگاهی و گروه‌درمانی شناختی - رفتاری بر کاهش افکار خودکشی و وسوسه ولع مواد، افراد تحت درمان موثر هستند. تاثیر ذهن‌آگاهی بیشتر است و در پیگیری یک‌ماهه تاثیر پابرجا است.

    نتیجه‌گیری

    در نتیجه می‌توان توصیه کرد آموزش ذهن‌آگاهی در مراکز ترک اعتیاد اجرا شود، به‌ویژه که این تحقیق نشان داد که اثر آموزش ذهن‌آگاهی در طول زمان ادامه دارد.

    کلیدواژگان: افکار خودکشی، درمان شناختی رفتاری، ذهن آگاهی، گروه درمانی
|
  • Fatemeh Khosravy *, Morteza Ghasemi, Alireza Mollazade Pages 11-27
    Objective

    The aim of this study was to compare the effect of virtual networks on the reduction of perceived stress and corona anxiety in patients with and without corona artery disease in the Covid-19 pandemic in 1399.

    Methods

    The present study was a descriptive and correlational research. The statistical population of the present study included all men and women in District 3 of Khorramabad in 1399. According to the type of study and the number of variables in regression analysis according to Cochran's formula in the community is uncertain and finally, according to the above and considering Executive issues, cost and drop of subjects, the final sample size of 200 people was determined. Sampling method Due to the prevalence of coronavirus and the limitations caused by this disease, non-random and available sampling method was performed. Cohen et al.'s (1983) Perceptual Questionnaire (Cattle Anxiety (1970)) and Sarmad et al.'s (2011) Virtual Networks were used to collect data. Data were analyzed by regression test.

    Results

    The results showed that the virtual network had a significant role in predicting corona anxiety and perceived stress in both patients and non-patients in the Covid-19 pandemic (p <0.001). Stress levels in corona arteries are higher than non-corona arteries (p<0.001). Anxiety is higher in people with corona artery than non-corona patients (p<0.001). 

    Keywords: Corona Anxiety Covid, 19 Pandemic Virtual Networks Perceived Stress
  • Mahnaz Pajoheshgar, Ali Reza Rajaei *, Gholamreza Khoienejad, Mohammad-Hussein Bayazi Pages 28-45
    Introduction

    Type 2 diabete is a group of metabolic diseases whose common feature is elevated blood glucoselevels due to defective insulin secretion, functional impairment, or both.This study aimed to investigate the effect of wellbeing therapy on reducing depression, Anxiety and controlling blood sugar in women with Type 2 diabetes.Materials and Methouds:This quasi-experimental research used a pretest-posttest experimental design with control and follow-up groups. A total of 52 patients were enrolled through convenience sampling from 100 patients [p1] [A2] with type 2 diabetes visiting the Parsian Diabetes Center of Mashhad in 2019-20. They were then randomly assigned to two 26-member (experimental and control) groups. The intervention group received a Ryff psychological well-being program over the course of two months through eight 90-minute group therapy sessions, whereas the control group received no treatment. Data were collected before, after, the intervention using the Beck’s Depression Inventory, Beck’s Anxiety Inventory, and Hemoglobin A1c (HbA1c) test and then analyzed in SPSS 24.

    Findings

    The results from the multivariate analysis of covariance (MANCOVA) showed that wellbeing therapy has a significant effect on depression, Anxiety, and HbA1c.

    Conclusion

    Wellbeing therapy is effective in reducing depression, Anxiety and HbA1c levels in type 2 diabetes patients. Therefore, it is recommended that this treatment approach be used to help improve the psychological well-being of these patients.

    Keywords: Depression, Anxiety, HbA1c, Type II diabetes
  • Eshrat Karimi, Mehdi Tajaddini * Pages 46-56
    Introduction

    Corona virus has caused psychological problems in families. It is necessary to know the variables related to it, especially demographic information. The aim of this study was to investigate the prevalence of anxiety disorders in families in Kerman during the corona crisis and its relationship with demographic characteristics.Research

    method

    The research design was descriptive. The statistical population of the study included all Kermani citizens who had at least one family member with coronary heart disease. From this population, 384 people were selected by simple random sampling method. The research instrument was Corona Alipour Anxiety Questionnaire (1398). Data were analyzed using descriptive and chi-square tests using SPSS_22 statistical software.

    Results

    The results showed that the percentage of people with coronary heart disease who have moderate to high anxiety in this population in terms of psychological symptoms was 83.07%. Those with physical symptoms of coronary heart disease in this population were 55.98%. There was no significant relationship between the prevalence of anxiety disorders and gender. There was a significant relationship between the prevalence of anxiety disorders and age, marital status, educational background and occupation (P <0.01).

    Conclusion

    Due to the high prevalence of anxiety disorders during the outbreak of coronary heart disease and its consequences, the implementation of psychological interventions is recommended according to their demographic characteristics. Keywords: Anxiety Disorders, Corona Crisis, Family, Demographic Characteristics.

  • Saeideh Sajjadi, Parvaneh Ghodsi * Pages 57-68
    Introduction

    Cognitive flexibility is one of the most important variables related to marital relationships The aim of this study was to evaluate the effectiveness of group training based on the solution-oriented approach to flexibility, cognition and marital satisfaction of married women.

    Methods

    This study was a quasi-experimental design of pre-test and post-test that was performed by bilateral and random sampling in experimental and control groups. The statistical population included women referring to counseling centers in District 3 of Tehran, from which 30 volunteers were selected. They were divided into two experimental groups (15 people) and a control group (15 people). The solution-based protocol was used to apply the independent variable, which was run for 90 minutes per week for eight weeks. Dennis and Fenderval Cognitive Flexibility Questionnaire and Enrich's Marital Satisfaction Questionnaire were used. Data in SPPS26 software were used in two sections of descriptive findings using standard mean standard deviation and linear graph statistical indices and in inferential findings and hypothesis tests using ANCOVA and MANCOVA tests.

    Results

    Solution-based group training had an effect on cognitive flexibility and marital satisfaction of married women referring to counselling centers in Tehran Region 3 and the relationship was significant (p <0.50).

    Conclusion

    Due to the effectiveness of solution-oriented group training on marital satisfaction and cognitive flexibility, solution-oriented treatment is expected to be introduced to therapists and family counsellors at the university, municipal, municipal cultural centers and justice counseling centers to use this treatment for Take practical steps to improve marital satisfaction and self-efficacy.

    Keywords: Group training solution, oriented approach cognitive flexibility: marital satisfaction
  • Manijeh Pirdel * Pages 69-80
    Introduction

    Women’s experiences of childbirth are influenced by various factors. Labor induction is a commonly used procedure in obstetrical care and its impact on women's birth experiences is inconclusive. The aim of this study was to assess the knowledge and experience of primiparas and multiparas women with induced labor with oxytocin.

    Materials and Methods

    In this Descriptive-Comparative study a randomly sample of 400 primiparas and multiparas who delivered vaginally were interviewed. The data was collected by a questionnaire. For data analysis, it was used descriptive and analytical statistics t-test and Pearson's correlation.

    Results

    The results indicated 63% of primiparas women and 70% of multiparas women the overall level of knowledge and attitude with induction of labor was moderate. In association with the study of mothers' awareness and knowledge of induction of labor in primiparas women 69% vaginal examination, 62% fear of baby damage, 59% intensity of pain compared to spontaneous onset of labour was reported. Also, in multiparas women 65% mobility, 61% vaginal emanation and 57% involvement of mothers in the decision-making process about the beginning and end of labor induction was reported.

    Conclusion

    Labour induction affects women's experiences of birth and induced labour does result in lower satisfaction rates as compared to that following spontaneous onset. In order to improve care and thus increase women's satisfaction and personal experience of induction of labor, the information and awareness of women who are induced should be improved. Also, they need to be well supported.

    Keywords: Knowledge Labour induction Oxytocin Multiparous
  • Reyhaneh Nazirirad *, Susan Emamipour, Fariba Hassani Pages 81-100
    Introduction

    Marital adjustment is the main structure of every family and as a social-emotional unit, the place of growth, development and change; Therefore, the effect of family on psychological, emotional and social balance cannot be ignored. The present study was conducted by developing a marital adjustment model based on psychological security, personality traits and attachment styles mediated by sexual satisfaction in men and women.

    Methods

    The present study was applied and descriptive-correlational. The statistical population of the study consisted of all married men and women in District 8 of Tehran (25-45 years old) in 2016-2017, which were surveyed using the available sampling method of 600 people. Dyadic Adjustment Scale (DAS) (1976), Maslow's Psychosocial Security (2004), NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI) (1985), Revised Adult Attachment Scale (RAAS) (1990), Larson Sexual Satisfaction Questionnaire (1998) used.

    Results

    AMOS software version 24 was used to analyze the data. The regression coefficients of the model indicate that the mentioned variables well explain the relationship between marital adjustment based on psychological security, personality traits and attachment styles mediated by sexual satisfaction in men and women. Has an acceptable condition (GFI = 0.897).

    Conclusion

    According to the results, the most important effects of marital adjustment on mental security are sexual satisfaction, personality traits, and attachment styles. Therefore, it is suggested to use the results of this study to help marital adjustment between men and women.

    Keywords: marital adjustment, psychological security, personality traits, attachment styles, . sexual satisfaction
  • Shima Heydari * Pages 101-111
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of emotional self-control skills training on self-esteem in the elderly of Karaj.

    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of emotional self-control skills training on self-esteem in the elderly of Karaj.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental design of 40 elderly people in Karaj nursing home from all elderly people in Karaj who were staying in a nursing home in autumn and winter of 1399, selected by random sampling method in two groups of emotional self-control skills training. And the control group was included. Using a pre-test-post-test experimental design with a control group, the experimental group was trained in emotional self-control skills training in 8 sessions of 1 to 1.5 hours, while the control group did not intervene during this period. Didn't receive. Both pretest and posttest groups were assessed using the CSWS self-assessment questionnaire by Crocker et al. (2003) and the results were analyzed using multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed that the training of emotional self-control skills had an effect on increasing the sense of worth of the elderly in Karaj. Considering the ETA square, it can be said that about 77% of these changes were due to the effect of intervention or training of emotional self-control skills.

    Conclusion

    Due to the effectiveness of this approach on self-esteem, this treatment can be used for these people.

    Keywords: Emotional self-control training, self-worth, Elderly
  • Golnama Moradi, Keyvan Kakaberaei *, Karim Afsharynia Pages 112-126
    Objective

    Marital intimacy as one of the most important variables related to marital life of couples, provides a fundamental basis for satisfaction and dissatisfaction with life, because it strengthens the commitment of couples and positively is associated with marital happiness and compatibility. Research shows that marital intimacy is an interpersonal factor that has a positive effect on marital satisfaction of couples. The aim of this study was to investigate the relationship between sexual satisfaction and marital intimacy with the mediating role of social problem solving skills in married married women.

    Method

    The research was applied in terms of purpose and in terms of descriptive method of correlation type using structural equations. The statistical population of the study consisted of all women working in education in Javanrood city. According to the Morgan table, 250 was selected as sample using random sample cluster sampling, and responded to the sexual satisfaction questionnaire, social problem solving skills questionnaire and marital intimacy questionnaire. SPSS and lisrel software were used to analyze the data.

    Findings

    Findings indicated that sexual satisfaction and social problem solving skills had a direct effect on marital intimacy, also sexual satisfaction had a direct impact on social problem solving skills, sexual satisfaction has an indirect effect through social problem solving skills on marital intimacy and the hypothesized model of research was suitable fit.

    Conclusions

    it can be said that relationship ethics and social problem solving skills are important and related to marital intimacy.

    Keywords: sexual satisfaction, marital intimacy, social problem solving skills
  • Sara Azad, Farshid Khosropoor*, Hamid Molaie Pages 127-147
    Introduction

    Another psychological treatment that is highly effective in the field of treating chronic diseases and addiction is cognitive-behavioral therapy. This research was conducted with the aim of comparing the effectiveness of mindfulness training and cognitive-behavioral group therapy on reducing suicidal thoughts and drug cravings in people under methadone treatment.

    Research method

    The research method was quasi-experimental, with pre-test, post-test and control groups. The statistical population of this research includes all the people undergoing methadone treatment in addiction treatment centers in the two cities of Tehran, under the supervision of the welfare organization in the second half of 2017, in the number of 2500 people. The sampling method of this research was purposive. The sample of this study included 60 people under methadone treatment randomly selected in 3 experimental groups (20 people in the mindfulness training group, 20 people in the cognitive-behavioral therapy group and 20 people in the control group). The experimental groups underwent treatment sessions, but nothing was done about the control group. Before and after the treatment, the subjects answered Wright's (1997) and Beck's (1901) suicidal thoughts questionnaires. The tests were repeated one month after the end of the treatment. The data were analyzed using the analysis of variance method with repeated measurements and the Bonferroni tracking test

    Findings

    The results showed that mindfulness training and cognitive-behavioral group therapy are effective in reducing suicidal thoughts and the temptation of substance craving in the treated people. The effect of mindfulness is greater and the effect is sustained in the one-month follow-up.

    Conclusion

    As a result, it can be recommended to implement mindfulness training in addiction treatment centers, especially since this research showed that the effect of mindfulness training continues over time.

    Keywords: cognitive behavioral therapy, group therapy, mindfulness, Suicidal thoughts