فهرست مطالب

توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی - پیاپی 64 (تابستان 1401)

مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی
پیاپی 64 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جعفر بیک زاد*، حمیده اوجاقی شیرمرد صفحات 1-30
    زمینه و هدف

    بهره وری منابع انسانی، از موضوع‌های مورد توجه سازمان ها است، به گونه ای که بسیاری از سازمان ها ارتقای بهره وری را سرلوحه برنامه های خود قرار داده اند. از این رو، پژوهش حاضر، تاثیر مدیریت استعداد و اخلاق کاری اسلامی بر بهره وری منابع انسانی با نقش میانجی گری سوت زنی سازمانی و تعدیل گری فراموشی فعال سازمانی را بررسی کرده است.

    روش

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی-پیمایشی از نوع هم‌بستگی مبتنی بر الگوسازی معادله‌های ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش، کارکنان موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، به تعداد صدوچهل‌وپنج نفر است. حجم نمونه آماری با استفاده از قاعده کوکران، صدوشش نفر برآورد و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، انتخاب شده اند. داده ها با استفاده از پرسش نامه گردآوری و به ‌وسیله نرم افزارهای SPSS و Smart-PLS3 تجزیه ‌وتحلیل شدند.

    یافته ها

    با توجه به یافته های پژوهش، مدیریت استعداد و اخلاق کاری اسلامی، هم به‌ صورت مستقیم و هم به‌صورت غیرمستقیم و با میانجی گری سوت زنی سازمانی، بر بهره وری منابع انسانی تاثیر دارد و هم‌چنین فراموشی فعال سازمانی، تاثیر مدیریت استعداد و اخلاق کاری اسلامی بر بهره وری منابع انسانی را تعدیل می کند.

    نتایج

    مدیران می توانند با بهره گیری از مدیریت استعداد و فراموشی فعال سازمانی و هم‌چنین ترویج اخلاق کاری اسلامی و فرهنگ سوت زنی، بهره وری کارکنان را در سازمان افزایش دهند.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، اخلاق کاری اسلامی، بهره وری منابع انسانی، سوت زنی سازمانی، فراموشی فعال سازمانی
  • سید تقی میری، نیما رنجی جفرودی * صفحات 31-54
    زمینه و هدف

    در محیط کار امروز، سازمان‌ها به‌شدت به اخلاق اسلامی کار و نیروی انسانی خلاق و متعهد برای تصمیم‌گیری صحیح و به‌موقع در مواجه مطلوب با چالش حال و آینده، نیاز دارند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر اخلاق کار اسلامی بر رفتارهای آوایی ترویج ‌کننده و بازدارنده، با توجه به نقش هویت اخلاقی و فرصت ادراک‌شده آوای کارکنان است.

    روش

    این پژوهش، از جهت هدف، کاربردی و از جهت روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری، کارکنان سازمان ثبت و اسناد استان گیلان بوده که از طریق قاعده کوکران و به روش تصادفی، دویست‌وهفده نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. داده‌های لازم، از طریق پرسش‌نامه، جمع‌آوری و با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و Lisrel و هم‌چنین با استفاده از روش معادله‌های ساختاری، تجزیه‌وتحلیل شدند. یافته‌ها: یافته های به دست‌آمده، نشان دهنده ارتباط مثبت اخلاق کار اسلامی با هویت اخلاقی و نیز هویت اخلاقی، با رفتارهای آوایی ترویج ‌کننده و بازدارنده و تایید تاثیر نقش میانجی هویت اخلاقی با تعدیل‌گر فرصت ادراک‌شده بر رفتارهای آوایی است.

    نتایج

    توجه به اخلاق کار اسلامی، می‌تواند زمینه را برای ابراز نگرانی و پیشنهادهای کارکنان در مورد مشکل‌های سازمان، با هدف بهبود عملکرد و افزایش مشروعیت سازمان، فراهم کرده و مدیران می‌توانند با تقویت هویت اخلاقی، رفتارهای آوایی را به نمایش گذارند.

    کلیدواژگان: اخلاق کار اسلامی، هویت اخلاقی، رفتار آوایی ترویج کننده و بازدارنده، فرصت ادراک شده، آوای کارکنان
  • حاجیه رجبی فرجاد*، محمدمهدی رمضان زاده، محسن مغاری صفحات 55-78
    زمینه و هدف

    عدالت، به‌عنوان عنصری راهبردی در سازمان، بر ابعاد مختلف رفتار سازمانی، موثر است؛ بنابراین این پژوهش، با هدف تعیین تاثیر عدالت درک‌شده بر شایعه‌پراکنی در کار با نقش تعدیل‌گر وضعیت درونی درک‌شده در کارکنان سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح استان تهران، صورت گرفته است.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش، تعداد سیصد نفر از کارکنان سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح استان تهران بودند و حجم نمونه، با استفاده از قاعده کوکران، صدوشصت‌ونه نفر مشخص شد که این تعداد، به‌ روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند. به‌منظور گردآوری داده‌ها از ابزار پرسش‌نامه‌ای استفاده شد. ابتدا پرسش‌نامه از دیدگاه خبرگان امر، از نظر روایی محتوا تایید شد. از آن جا که ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی، بالاتر از 7/0 به دست آمد؛ بنابراین پایایی پرسش‌نامه، مطلوب ارزیابی شد. برای آزمون فرضیه‌های پژوهش، از روش معادله‌های ساختاری و نرم‌افزار Smart PLS استفاده شد.

    یافته‌ها

    در آخر، پنج فرضیه فرعی پژوهش، مورد تایید قرار گرفت اما نقش تعدیل‌گر وضعیت درونی درک شده در این پژوهش، مورد تایید قرار نگرفت.

    نتایج

    نتایج حاصل از پژوهش، حاکی از آن است که بهبود عدالت درک شده در محیط کاری، می‌تواند شایعه پراکنی را در سازمان کنترل کند.

    کلیدواژگان: عدالت درک شده، شایعه پراکنی، وضعیت درونی درک شده، سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح
  • ندا طهماسبی روشن، علی اکبر اقاجانی افروزی *، فاطمه علی گلی فیروزجایی صفحات 79-106
    زمینه و هدف

    عملکرد سازمان‌ها به عملکرد اثربخش نیروی کار وابسته است و حمایت‌های سازمان می‌تواند از عواملی مانند فقدان انگیزه در محیط کار یا فرسوده‌شدن و ترک کردن سازمان و یا آسیب زدن به خود را جلوگیری کند. بنابراین پژوهش حاضر بررسی تاثیر سوءاستفاده کلامی بر اشتیاق شغلی، فرسودگی شغلی و قصد ترک شغل با نقش تعدیل‌گر حمایت سازمانی در میان پرستاران بیمارستان شهید یحیی‌نژاد بابل در استان مازندران است.

    روش

    روش تحقیق معادلات ساختاری از نوع هدف کاربردی است. جامعه آماری آن کلیه پرستاران بیمارستان به تعداد 182 نفر که از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای نسبی تعداد 122 پرستار به‌عنوان نمونه انتخاب‌شده است. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد لمیچان و بی (2020) برای سنجش سو استفاده کلامی، اوترچت (1998) برای اشتیاق شغلی، مسلش و جکسون (1997) برای فرسودگی شغلی، ایزنبرگ و همکاران (1986) برای متغیر حمایت سازمانی و پرسشنامه استاندارد بلودرن (1982) برای قصد ترک شغل است. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار اسمارت پی ال اس انجام شد.

    یافته‌ها

    سوءاستفاده کلامی بر اشتیاق شغلی (642/2)، سوءاستفاده کلامی بر فرسودگی شغلی (924/3)، سوءاستفاده کلامی بر اشتیاق شغلی و با نقش تعدیل‌گر حمایت سازمانی (664/2)، سوءاستفاده کلامی بر فرسودگی شغلی و با نقش تعدیل‌گر حمایت سازمانی (924/3)، اشتیاق شغلی بر فرسودگی شغلی (820/3)، فرسودگی شغلی بر قصد ترک شغل (687/2)، اشتیاق شغلی بر قصد ترک شغل (264/6) تاثیر دارد.

    نتایج

    حصول اطمینان از حمایت سازمانی، تاثیر بسزایی در افزایش اشتیاق شغلی و کاهش فرسودگی شغلی و همچنین کاهش قصد ترک شغل دارد.

    کلیدواژگان: سوءاستفاده کلامی، اشتیاق شغلی، فرسودگی شغلی، حمایت های سازمانی، قصد ترک شغل
  • حسین علی اصغرزاده رومیانی، وجه الله قربانی زاده *، میر علی سیدنقوی، داوود حسین پور صفحات 107-132

    بهره وری منابع انسانی معیار مناسبی برای ارزیابی عملکرد سازمان ها و تعیین موفقیت آنها در رسیدن به اهدافشان محسوب می گردد. هدف پژوهش حاضر پایش تاثیرپذیری بهره وری منابع انسانی از نقش های راهبردی منابع انسانی می باشد. این پژوهش دارای رویکردی آمیخته، مبتنی بر پژوهش کیفی و کمی و از نوع پژوهش های قیاسی استقرایی است که از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش، توصیفی- پیمایشی است. جامعهآماری پژوهش در بخش کیفی خبر گان و در بخش کمی کارکنان سرمایه گذاری دارویی گلرنگ هستند که در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و براساس اصل کفایت نظری 30 نفر از خبرگان و در بخش کمی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 203 نفر از آنان به عنواناعضای نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه و پرسشنامه بود که روایی و پایا یی آن ها به ترتیب با استفاده از شاخص روایی محتوای نسبی و آزمون کاپای کو هن و روایی محتوایی و آلفای کرونباخ تایید شد. داده های کیفی با نرم افزار اتلس تیو روش کد گذاری و داده های کمی با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج نشانگر آن است که همه نقش های منابع انسانی بر بهره وری منابع انسانی تاثیر مثبت و معنی داری دارند و نقش متخصص عملیاتی بیشترین تاثیر را بر بهره وری منابع انسانی دارد.

    کلیدواژگان: بهره وری، بهره وری منابع انسانی، نقش های راهبردی منابع انسانی، پژوهش آمیخته
  • فریبرز فتحی چگنی صفحات 133-160
    زمینه و هدف

     نامریی‌شدن کارکنان، بحرانی است که اکثر سازمان ها به ویژه سازمان های دولتی با آن روبرو هستند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر کرونیسم سازمانی بر نامریی‌شدن کارکنان با نقش میانجی نقض قرارداد روان‌شناختی در سازمان های دولتی استان لرستان بوده است.

    روش

     پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی بوده که در زمره پژوهش های توصیفی از نوع هم‌بستگی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش، تعداد هزاروسیصدوسی‌ویک نفر از کارکنان اداره‌های کل ستادی استان لرستان مستقر در شهر خرم‌آباد بودند که از این میان، نمونه ای به تعداد دویست‌ونودوهفت نفر، به‌روش طبقه ای از میان آن‌ها انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش، از پرسش‌نامه های کارکنان نامریی محمدیاری و همکاران (1396)، نقض قرارداد روان‌شناختی رابینسون و موریسون (2000) و کرونیسم سازمانی آراسلی و تامر (2008) استفاده شده است. پایایی پرسش‌نامه ها با روش آلفای کرونباخ، به تایید رسیده است. در این پژوهش، برای تحلیل داده های پژوهش، از الگوسازی معادله‌های ساختاری و نرم افزار پی‌ال‌اس استفاده شده است.

    یافته ها

     یافته های پژوهش، نشان داد که کرونیسم سازمانی از طریق نقض قرارداد روان‌شناختی، اثر مثبت و معنی داری بر نامریی‌شدن کارکنان در سازمان های دولتی استان لرستان داشته است.

    نتایج

     هنگامی که کارکنان، بی عدالتی و تبعیض ناشی از کرونیسم سازمانی را درک کرده و عدم تعادل بین تلاش ها و پاداش های خود را احساس می کنند، بی‌اراده تر و بی پاسخ تر شده و تمایلی به به‌کارگیری توان و انرژی خود، برای انجام وظایفشان نخواهند داشت و خودبه‌خود، برای ایجاد تعادل در قبال نادیده ‌انگاشته‌شدن توسط سازمان، به‌سمت نامریی‌شدن حرکت می کنند.

    کلیدواژگان: کرونیسم سازمانی، نقض قرارداد روان شناختی، کارکنان نامرئی، سازمان های دولتی
  • زهرا رجائی، سید علی بنی هاشمی *، فهیمه براتی صفحات 161-196
    زمینه و هدف

    قابلیتهای هیبریدی سازمان نوعی از قابلیت‌های سازمانی پویا است که بر عملکرد سازمانی تاثیرگذار است.هدف از این پژوهش،بررسی رابطه قابلیتهای هیبریدی سازمانی و مولفه‌های آن با عملکرد سازمانی میباشد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی،از نظر نحوه گردآوری داده‌ها کمی در پارادایم اثبات‌گرایی و از نظر شیوه جمع‌آوری داده‌ها از نوع پیمایشی است.جامعه آماری این پژوهش کلیه شرکت‌های دانش‌بنیان در استانهای خراسان شمالی،رضوی و جنوبی به تعداد 422 شرکت در سال 1399 است.با توجه به فرمول تعداد شاخصها در معادلات ساختاری،تعداد 140 نفر به عنوان نمونه با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده –طبقه‌ای انتخاب شد.ابزار گردآوری داده‌ها،پرسشنامه‌های استاندارد عملکرد سازمانی نیلی و همکاران (2001)،قابلیت‌های هیبریدی هایق و هافمن (2011)،مسیولیت اجتماعی سینها و همکاران (2018)،چابکی سازمانی شاین و همکاران (2015) و چابکی سازمانی نافعی (2016) است. در تحلیل نتایج از روش‌های تحلیل عاملی تاییدی و مدل معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد.

    یافته‌ها

    تجزیه و تحلیل داده‌های پژوهش نشان داد، 9/21 درصد از تغییرات عملکرد در سازمان‌های دانش‌بنیان براساس تاثیر متغیر میانجی مسیولیت اجتماعی و 9/14 درصد از طریق متغیر میانجی چابکی سازمانی تبیین می‌شود. یافته‌های پژوهش بیانگر رابطه معنادار قابلیت‌های هیبریدی بر عملکرد شرکت‌های دانش‌بنیان است.

    نتایج

    نتایج تحقیق نشان می‌دهد که قابلیت‌های هیبریدی از طریق مسیولیت اجتماعی و چابکی سازمانی بر عملکرد در سازمان‌های دانش‌بنیان تاثیر معنادار دارد. همچنین در رابطه بین قابلیت‌های هیبریدی و عملکرد سازمان‌های دانش‌بنیان، نقش متغیر میانجی چابکی استراتژیک تایید نگردید که این موضوع می‌تواند به‌دلیل عدم دانش استراتژیکی مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان است.

    کلیدواژگان: سازمان های هیبریدی، عملکرد سازمان، چابکی استراتژیک، چابکی سازمانی، مسئولیت اجتماعی
  • رضا بستامی، علی فلاح*، جواد رمضانی، مهدی خلیل پور صفحات 197-220
    زمینه و هدف

     هدف پژوهش حاضر، بررسی شایستگی حسابرسان داخلی با نقش میانجی‌گری نیم‌رخ شخصیتی و رفتارهای فرانقش در کارکنان حسابرسی ناجا است.

    روش

     پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، از قالب نظریه داده‌بنیاد برای گردآوری داده‌ های کیفی استفاده کرده است. جامعه آماری، شامل اساتید و کارشناسان خبره حوزه حسابداری ناجا شامل نوزده نفر حسابرسان و کمک‌حسابرسان داخلی است.

    یافته‌ها

    یافته‌ها شامل شناسایی پیامدها، شرایط علی، بسترها، راهبردها و... حسابرسان داخلی ناجا با نقش میانجی‌گری نیم‌رخ شخصیتی و رفتارهای فرانقش است.

    نتایج

     نتایج این پژوهش، نشان داد افرادی که شایستگی دارند، از توانایی‌ها و مهارت‌های حرفه‌ای و تخصصی بیش‌تری بهره‌مند هستند و برای حل مسایل جاری، انگیزه‌های قوی‌تری دارند، مسیولیت بیش‌تری را می‌پذیرند و در آخر، موجب افزایش بهره‌وری در سازمان می‌شوند. به نظر می‌رسد که شایستگی، همانند چتری است که هرچیزی را که به‌گونه‌ای مستقیم یا غیرمستقیم، بر روی عملکرد شغلی تاثیر داشته باشد، در بر می‌گیرد.

    کلیدواژگان: حسابرسان داخلی، شایستگی، نیم رخ شخصیتی، رفتار فرانقش، ناجا
|
  • Ja`far Beikzad *, Hamideh Ojaghi Shirmard Pages 1-30

    Human resources productivity is one of the issues of interest in theory and practice, so that many organizations have put productivity improvement at the top of their programs. Therefore, the research has investigated the effect of talent management and Islamic ethics on human resources productivity with the role of organizational whistle-blowing mediation and moderating active organizational Forgetting. The present study is applied in terms of purpose and in terms of methodology, descriptive-survey is a correlation based on structural equation modeling. The statistical population of this study is the staff of the National Museum of Islamic Revolution and Holy Defense of 145 people. The sample size was estimated 106 people using Cochran formula and were selected by stratigraphic random sampling method. Data were collected using a questionnaire and analyzed by software Smart-PLS3 and SPss. management and Islamic work ethic both directly and indirectly and through the mediation of organizational whistle-blowing have an impact on human resources productivity and also active organizational Forgetting moderates the impact of Talent Management and Islamic work ethic on human resources productivity. Managers can increase the productivity of human resources in organizations by utilizing talent management and active organizational Forgetting as well as promoting Islamic work ethics and organizational whistle-blowing culture among employees.

    Keywords: talent management, Islamic Work Ethics, Human resource productivity, Organizational Whistling, Active Organizational Forgetting
  • Sayed Taghi Miri, Nima Ranji Jafroudi* Pages 31-54

    In today's work environment, organizations desperately need Islamic work ethic and a creative and committed workforce to make the right decisions in a timely manner in the face of current and future challenges. The purpose of this study is to investigate the effect of Islamic work ethic on promotional and inhibitory phonetic behaviors with respect to the role of moral identity and perceived opportunity of employees' voices. The statistical population was the staff of the Guilan Province Registry and Documents Organization, which was randomly selected as a sample through Cochran's formula and 217 people. Necessary information was collected through a questionnaire using SPSS and Lisrel software and using structural equation method. The results show the positive relationship between Islamic work ethic and moral identity as well as moral identity with promotional and deterrent phonetic behaviors and confirm the effect of mediating the role of moral identity with the moderator of perceived opportunity on phonetic behaviors. Paying attention to Islamic work ethic can provide a basis for expressing concerns and suggestions of employees about the problems of the organization in order to improve the performance and increase the legitimacy of the organization, and managers can display phonetic behaviors by strengthening the moral identity.

    Keywords: Islamic work ethic, ethical identity, promoting, inhibiting phonetic behavior, perceived opportunity of employees, Voice
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Mohammad Mahdi Ramezan Zadeh, Mohsen Moghari Pages 55-78

    Justice as a strategic element in the organization is effective on various dimensions of organizational behavior. Therefore, this study was conducted to determine the effect of perceived justice on gossip at work with the role of moderator of the perceived internal situation in the staff of the Social Security Organization of the Armed Forces of Tehran Province. The statistical population of this study was 300 employees of the Social Security Organization of the Armed Forces of Tehran Province and the sample size was determined using Cochran's formula 169 people, who were selected by simple sampling method. A questionnaire was used to collect data. First, the questionnaire was approved from the perspective of experts in terms of content validity. Since Cronbach's alpha coefficient and combined reliability were higher than 0.7; Therefore, the reliability of the questionnaire was evaluated as desirable. To test the research hypotheses, the technique of partial least squares and Smart PLS software were used. Finally, five sub-hypotheses of the study were confirmed, but the moderating role of perceived internal status in this study was not confirmed. The results of the research indicate that improving perceived justice in the workplace can control the spread of rumors in the organization.

    Keywords: Perceived Justice, Rumor Spreading, Perceived Internal Status, Social Security Organization, Armed forces
  • Neda Tahmasbi Roshan, Aliakbar Aghajani Afrozi *, Fatemeh Aligoli Firoozjaii Pages 79-106
    Background and Aim

    The performance of organizations depends on the effective performance of the workforce and the support of the organization can prevent factors such as lack of motivation in the workplace or wear and tear leaving the organization or self-harm. Therefore, the present study investigates the effect of verbal abuse on work engagement, burnout and turnover intention with the moderating role of organizational support among nurses of Shahid Yahya Nejad Babol Hospital in Mazandaran province.

    Method

    The research method of structural equations is of the applied goal type. The statistical population was all 182 hospital nurses who were selected as a sample by relative random sampling method of 122 nurses. Data collection tools were the standard questionnaire of Lamichan and B. (2020) to measure verbal abuse, Utrecht (1998) for Work engagement, Maslach and Jackson (1997) for burnout, Eisenberg et al. (1986) for the organizational support variable and the standard BlueDern questionnaire ( 1982) for Turnover Intention. Data analysis was performed using Smart PLS software.

    Results

    Verbal abuse on Work engagement (2.642), Verbal abuse on burnout (3.924), Verbal abuse on Work engagement with the moderating role of organizational support (2.664), Verbal abuse on burnout and with The moderating role of organizational support (3.924), Work engagement on burnout (3.820), burnout on Turnover Intention (2.687), Work engagement on Turnover Intention (6.264).

    Conclusion

    Ensuring organizational support has a significant effect on increasing work engagement and reducing burnout as well as reducing turnover attention.

    Keywords: Verbal abuse, Work engagement, burnout, organizational support, turnover intention
  • Hossein Aliasgharzadeh, Vajhollah Ghorbanizadeh *, MirAli SeyedNaghavi, Davood Hosseinpur Pages 107-132

    Human resource productivity is a good criterion for evaluating the performance of organizations and determining their success in achieving their goals. The aim of this study was to monitor the impact of human resource productivity on strategic human resource plans. In terms of mixed method, this research is based on qualitative and quantitative research and is an inductive deductive research that is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature and method. The statistical population of the research is experts in the qualitative part and safflower drug investment staff in the quantitative part. They were selected as sample members. The data collection tools were interviews and questionnaires whose validity and reliability were confirmed using the relative content validity index, Kohan's Kappa test, content validity and Cronbach's alpha, respectively. Qualitative data were analyzed using Atlas software and coding method and quantitative data were analyzed using structural equation modeling. The results show that all human resource maps have a positive and significant effect on human resource productivity and the role of operational expert has the greatest impact on human resource productivity.

    Keywords: Productivity, Human resource productivity, strategic human resource plans, mixed research
  • Fariborz Fathi Chegeni Pages 133-160

    The purpose of this study was to investigate the effect of organizational cronyism on invisibility of employees with the mediating role of Psychological Contract Violation in government organizations in Lorestan province. In terms of purpose, the present study is an application that falls into the category of descriptive correlational research. The statistical population of the study was 1331 employees of general staff of Lorestan province based in Khorramabad city. According to the Morgan table, a sample size of 297 was selected by stratified random sampling. In order to measure the variables of the research, Mohammad Yari et al's invisible employee questionnaire (2018), Robinson & Morrison’s Psychological Contract Violation (2000) and the organizational cronyism of Arasli & Tumer 's (2008) have been used. The reliability of the questionnaires was confirmed by Cronbach's alpha. In this research, descriptive and inferential statistical methods have been used and to analyze the research data, structural equation modeling and pls software have been used. The results showed that organizational cronyism through Psychological Contract Violation has a positive and significant effect on invisibility of employees in government organizations of Lorestan province.

    Keywords: Organizational Cronyism, Psychological Contract Violation, Invisibl employee, Government Organizations
  • Zahra Rajaei, Sayyed Ali Bani Hashemi *, Fahimeh Barati Pages 161-196

    Hybrid Organizational Capabilities are a type of dynamic organizational capabilities that affect organizational performance.The purpose of this study is to investigate the relationship between hybrid organizational capabilities and its components with organizational performance. This research is applied in terms of purpose, quantitative in the positivist paradigm in terms of how to collect data and survey in terms of data collection.The statistical population of this research is all knowledge-based companies in North, Razavi and South Khorasan provinces with 422 companies in 1399.According to the formula of number of indicators in structural equations, 140 people were selected as a sample using simple-stratified random sampling method. Data collection tools are Standard Questionnaires of Organizational Performance of Neely et al. (2001), Hybrid Capabilities of Haigh and Hoffman (2011),Social Responsibility of Sinha et al. (2018), Strategix Agility of Shin et al. (2015) and Organizational Agility of Nafei (2016). Research questionnaires were approved for validity and reliability.Confirmatory factor analysis and structural equation modeling in SPSS and AMOS software were used to analyze the results. Analysis of research data showed that 21.9% of performance changes are explained based on the mediating variable of social responsibility and 14.9% through the mediating variable of organizational agility. The results show a significant relationship between hybrid capabilities and the performance of knowledge-based companies. Also in this regard, the role of mediating variables of organizational agility and social responsibility was confirmed and the role of mediating variables of strategic agility was not confirmed due to lack of strategic knowledge of knowledge-based managers.

    Keywords: Hybrid Organizations, organizational performance, Strategic Agility, Organizational Agility, social responsibility
  • Reza Bastami, Ali Fallah *, Javad Ramezani, Mahdi Khalil Pour Pages 197-220

    IntroductionThe purpose of this study is to design a model of competency of internal auditors with the role of mediating personality profile and role-playing behaviors in NAJA audit staff. The present study is of qualitative type and in terms of applied purpose and the data theory theory method has been used to collect qualitative data. The scope of the research includes collecting the opinions of the participants through interviews during a period of time from 1399 to 1400. Also, the spatial territory of this research is Iran. In this study, the statistical population of the qualitative method includes professors and experts in the field of accounting. Only people with sufficient knowledge, experience and knowledge of the subject were selected for the interview. 19 experts were selected. The results of the analysis were presented in 15 sub-categories and two main categories. The results of this study contribute to the competence of internal auditors as well as their behavior and personality factors in the organization.

    Keywords: Internal Auditors, Competency, Personality Profile, Role Play, NAJA