فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال بیستم شماره 1 (پیاپی 150، فروردین 1401)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیستم شماره 1 (پیاپی 150، فروردین 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی حسنخانی، امین سهیلی*، جواد دهقان نژاد، کلی پاورز صفحات 1-16
    پیش زمینه و هدف

    رویکرد دوجانبه و همدلی در ارتباطات بین بیمار، خانواده و کادر درمان در نیل به”مراقبت بیمار و خانواده محور“از اهمیت زیادی برخوردار است. مطالعه حاضر باهدف تبیین وضعیت موجود همدلی در تعاملات بین بیمار، خانواده و کادر درمان در بخش اورژانس با تمرکز ویژه بر ویژگی های فرهنگی انجام گردید.

    مواد و روش ها

     مطالعه مردم نگاری متمرکز حاضر بر اساس روش اسپردلی در بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز انجام گردید. در کل 54 نفر شامل بیماران، همراهان آن ها، اعضای تیم درمان و سایر افراد دخیل در ارایه خدمات مراقبت سلامت در مطالعه مشارکت داشتند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا نیل به اشباع داده ها انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها نیز تلفیقی از سه روش مشاهده مشارکتی، مصاحبه مردم نگارانه و بررسی اسناد موجود استفاده گردید.

    یافته ها

    الگوی فرهنگی حاصل از تحلیل داده ها «نقصان همدلی در دریافت و ارایه خدمات اورژانس» بود که برگرفته از دو درون مایه اصلی 1. مسیولیت گریزی (شامل اهمال در رفت از مسیولیت، خودبرتربینی و کم کاری) و 2. خودمحوری (شامل اول من، بعدا دیگران، ابرازگری هیجانی و همگرایی تخریبی) بود.

    نتیجه گیری

    ازآنجایی که نقصان همدلی در تعاملات بین بیمار، خانواده و کادر درمان یکی از موانع فرهنگی عمده در ارایه و دریافت خدمات مراقبت سلامت در بخش اورژانس هست، ضروری است که مسیولین نظام سلامت، تمهیداتی جهت تغییر رویکرد تعاملات بیماران، همراهان، و کادر درمان با تمرکز بر تعدیل رفتارهای واگرا و حربه های دررفت مسیولیت در راستای ایجاد اعتماد در مردم اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: بیماران، اعضای خانواده، کادر درمان، ارتباطات بین فردی، بخش اورژانس، اتنوگرافی متمرکز، فرهنگ
  • سارا علی زاده، سمیه تکلوی*، مجید محمود علیلو صفحات 17-30
    پیش زمینه و هدف

    بیماری کووید 19 بحرانی جهانی بوده که به دلیل ایجاد ناراحتی روان شناختی، به بروز عوارض گوناگون از قبیل عدم احساس امنیت شخصی، اختلال در روابط اجتماعی و احساس امنیت مالی منجر شده است. این مطالعه باهدف اثربخشی روان درمانی وجودی بر عدم تحمل بلاتکلیفی، پذیرش مرگ و احساس پوچی در بیماران بهبودیافته کووید 19 انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

     طرح پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و جامعه آماری شامل تمامی بیماران بهبودیافته ی کووید 19 شهر ارومیه در سال 1399 بود. حجم نمونه آماری، 30 نفر (15 نفر گروه آزمایشی و 15 نفر گروه کنترل) از جامعه آماری مذکور بود که به شیوه نمونه گیری در دسترس گزینش و به شیوه تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش جای دهی شدند. برای گروه آزمایش 10 جلسه 90 دقیقه ای جلسات روان درمانی وجودی به صورت برخط انجام شد و گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های عدم تحمل بلاتکلیفی (فریستون،1994) و نگرش زندگی (ری کر، 1992) و جهت تجزیه وتحلیل آماری داده های بدست آمده، از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

     میانگین نمره عدم تحمل بلاتکلیفی، پذیرش مرگ و احساس پوچی به ترتیب در مرحله قبل از مداخله در گروه کنترل 15/5±47/75، 12/2±27/3 و 90/3±93/18 و در گروه آزمایش 41/5±13/73، 68/1±13/3 و 31/2±73/18 بود. پس از مداخله میانگین نمره عدم تحمل بلاتکلیفی، پذیرش مرگ و احساس پوچی به ترتیب در گروه کنترل 91/6±73/74، 36/2±47/4 و 94/3±07/18 و در گروه آزمایش 55/5±93/54، 36/2±47/9 و 93/2±82/10 بود که نسبت به قبل از مداخله میانگین عدم تحمل بلاتکلیفی و احساس پوچی در گروه آزمایش، پس از مداخله روان درمانی وجودی در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کاهش (01/0<p) و میانگین پذیرش مرگ افزایش پیدا کرد (01/0<p).

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، می توان نتیجه گرفت روان درمانی وجودی منجر به کاهش عدم تحمل بلاتکلیفی و احساس پوچی و بهبود پذیرش مرگ در بیماران بهبودیافته کووید 19 می شود.

    کلیدواژگان: عدم تحمل بلاتکلیفی، پذیرش مرگ، احساس پوچی، روان درمانی وجودی، بیماران بهبودیافته کووید 19
  • منصوره خلیلی، شهرام وزیری*، فرح لطفی کاشانی صفحات 31-42
    پیش زمینه و هدف

    افراد تراجنسیتی با مشکلات عدیده روان شناختی و اجتماعی روبرو هستند. با توجه به هنجارهای فرهنگی و اجتماعی تعداد مطالعات انجام شده در مورد این افراد محدود است. هدف از این پژوهش، بررسی تجربه زیسته افراد تراجنسیتی و رشد هویت آن ها است.

    مواد و روش کار

    مطالعه حاضر به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. ده نفر از افرادی را که خود را با هویت تراجنسیتی، هویت یابی کرده بودند با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. این افراد با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته موردمطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری تا زمان تکمیل داده ها ادامه یافت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، ابتدا داده ها ثبت و کدگذاری شدند و سپس با استفاده از روش کلایزی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

     یافته ها

     نتایج این مطالعه حاکی از آن است که افراد تراجنسیتی با چالش های مضاعف روانی و اجتماعی در گستره عمر خود مواجه می شوند که این چالش ها و موانع می تواند این افراد را دچار اغتشاش هویت کند.

    نتیجه گیری

    اغتشاش هویت با مشکلات سلامت روان و مشکلات روان شناختی مرتبط است؛ این مشکلات می تواند مانعی برای سازگاری با هویت جدید باشد. رفع موانع هویت یابی و نگاه غیر دوگانه به جنسیت داشتن می تواند به رشد مناسب هویت این افراد کمک کند.

    کلیدواژگان: هویت تراجنسیتی، رشد هویت، اغتشاش هویت، تجربه زیسته
  • ناصر پریزاد، مولود رادفر، ملکه یارمحمدی*، وحید علی نژاد صفحات 43-54
    پیش زمینه و هدف

    گوشی های هوشمند علی رغم کاربرد فراوانی که در بین عموم دارد دارای عوارضی است که می تواند منجر به مشکلات جبران ناپذیری شود. بررسی ارتباط اعتیاد به گوشی هوشمند با احساس تنهایی، ترس از در حاشیه ماندن (فومو) و عملکرد تحصیلی دانشجویان همواره موردتوجه مطالعات بوده است. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط اعتیاد به تلفن هوشمند با احساس تنهایی، فومو و عملکرد تحصیلی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی و همبستگی، 230 دانشجوی به صورت نمونه گیری طبقه ای وارد مطالعه شدند. معیارهای ورود شامل دانشجویان دارای گوشی هوشمند و تمایل به شرکت در مطالعه بود. داده های از طریق پرسشنامه های عملکرد تحصیلی فام و تیلور، احساس تنهایی راسل، پرسشنامه در حاشیه ماندن پرزیبلسکی و اعتیاد به تلفن هوشمند وون جمع آوری گردید. جهت تحلیل داده ها از آزمون های آمار استنباطی: کای اسکویر و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شد. مقدار p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نحوه استفاده از گوشی همراه در دانشجویان مطالعه حاضر 100 (5/43درصد) دانشجو برای مصرف درسی و آموزشی استفاده کرده و 130 (5/56درصد) دانشجو برای مصرف غیردرسی و غیر آموزشی بوده است. میانگین نمره اعتیاد به گوشی هوشمند دانشجویان متوسط به بالا، احساس تنهایی دانشجویان متوسط، نمره فوموی دانشجویان در حیطه متوسط به بالا و نمره عملکرد تحصیلی دانشجویان در حیطه متوسط بود. همبستگی بین نمره اعتیاد به تلفن هوشمند با متغیرهای احساس تنهایی و فومو معنی دار و مستقیم و با عملکرد تحصیلی ارتباط معنی دار و معکوس بودند (05/0>P).

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر، ارتباط بین متغیرهای اعتیاد به گوشی هوشمند و احساس تنهایی و فومو معنادار و مستقیم و ارتباط بین اعتیاد به گوشی هوشمند و عملکرد تحصیلی ارتباط معنادار و معکوس بود. مدیران بهداشت و درمان باید با اتخاذ استراتژی های عملی فومو و احساس تنهایی دانشجویان را کاهش داده و عملکرد تحصیلی آنان را بهبود بخشند تا دانشجویان را در تلاش برای ترک اعتیاد به گوشی هوشمند یاری دهند. برگزاری کلاس های آموزش مهارت های خودمدیریتی، نگهداشتن دانشجویان در یک برنامه زمان بندی شده، خاموش کردن اعلان های گوشی هوشمند، تشویق دانشجویان به فعالیت های ورزشی، و شرکت در فعالیت های گروهی و خانوادگی کمک کننده خواهد بود.

    کلیدواژگان: اعتیاد به گوشی هوشمند، احساس تنهایی، عملکرد تحصیلی، ترس از در حاشیه ماندن، دانشجو
  • جمشید اسلامی، آیسان درویشی، عابد ابراهیمی، مرضیه اکبرزاده* صفحات 55-64
    پیش زمینه و هدف

    اضطراب قبل از جراحی یک رویداد شایع است و به علت های مختلفی ایجاد می شود. معنویت از متغیرهایی است که به عنوان عامل تاثیرگذار در اضطراب و افسردگی شناخته شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط سلامت معنوی با اضطراب قبل و بعد از عمل در بیماران تحت جراحی عمومی است.

    مواد و روش کار

    این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بود که در سال 1398 انجام شد، جامعه پژوهش، بیماران کاندید عمل جراحی عمومی بودند که به صورت تصادفی با حجم نمونه 90 نفر وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‏ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سلامت معنوی پولتزین و الیسون و پرسشنامه اضطراب حالت - صفت اسپیلبرگر بود. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و آنالیز واریانس و مجذور کای در نرم افزار SPSS با نسخه 21 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    سطح سلامت معنوی اکثر واحدهای پژوهش در محدوده متوسط قرار داشت. میانگین نمره اضطراب حالت قبل از عمل (8/11±3/42) با میانگین نمره اضطراب بعد عمل (1/11±7/35) متفاوت و ازلحاظ آماری معنی دار بود (P<0.05). میانگین نمره اضطراب صفت قبل از عمل (1/12±3/42) و بعد از عمل (1/10±1/37) تفاوت آماری معناداری دارد (P<0.05). میانگین نمره اضطراب (صفت و حالت) قبل از عمل در سطوح مختلف سلامت معنوی متفاوت است (P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد بین سلامت معنوی افراد و میزان اضطراب آن ها قبل از عمل های جراحی رابطه آماری معناداری وجود دارد. بنابراین اجرای برنامه های مراقبتی معنویت محور می تواند یک روش مناسب برای کاهش اضطراب بیماران قبل و بعد از عمل جراحی باشد.

    کلیدواژگان: معنویت، اضطراب، عمل جراحی
  • فرهود پالیزوان، منصوره کریم اللهی*، سعید صادقیه اهری، مالک اباذری صفحات 65-74
    پیش زمینه و هدف

    فساد مسیله ای است که در تمام ادوار گریبان گیر دستگاه ها و سازمان ها بوده و یکی از مهم ترین معضلات اجتماعی است که به آرامی و با مطبوعیت تمام وارد یک جامعه می شود و تاروپود یک نظام اجتماعی را متلاشی می کند و باعث ادراک بی عدالتی و عدم رضایت در سازمان ها می شود که درنتیجه باعث کاهش اثربخشی اهداف سازمان خواهد شد. هدف این مطالعه بررسی ادراک فساد و عدالت سازمانی در بین کارکنان بود.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه توصیفی مقطعی 182 نفر از کارکنان مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل که به صورت طبقه ای، تصادفی، سهمیه ای انتخاب شدند و داده ها با استفاده از پرسشنامه عدالت سازمانی نیهوف و مورمن و پرسشنامه محقق ساخته ادراک فساد جمع آوری شده و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار  Spss23 و آزمون های همبستگی، آزمون تی استیودنت، کروسکال والیس، آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی بون فرونی استفاده گردید.

    یافته ها

    نشان داد که ادراک فساد در کارکنان متوسط به بالا و احساس عدالت سازمانی متوسط به پایین بود و بین ادراک فساد با عدالت سازمانی، و نیز با مولفه های عدالت توزیعی و رویه ای و تعاملی ارتباط منفی و معنی داری وجود داشت (05/0<p). در بررسی ارتباط مشخصات دموگرافیک با ادراک فساد، مولفه نوع استخدام، محل خدمت و تحصیلات با ادراک فساد در کارکنان معنی دار بود (05/0<p). همچنین در بررسی ارتباط مشخصات دموگرافیک با عدالت سازمانی، ارتباط مولفه نوع استخدام و محل خدمت بااحساس عدالت سازمانی در کارکنان معنی دار بود (05/0<p).

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به ادراک نسبتا بالای فساد در مراکز آموزشی و درمانی، لازم است مدیران بیمارستان ها، اقدامات لازم و عملی برای کاستن از ادراک فساد و افزایش عدالت سازمانی در سازمان ذی ربط خود به عمل آورند.

    کلیدواژگان: ادراک فساد، احساس عدالت سازمانی، کارکنان
  • مهری علویانی، آرام فیضی، سیما پورتیمور*، نسیم الله وردی صفحات 75-84
    پیش زمینه و هدف

    احساس تنهایی در میان دانشجویان علوم پزشکی از شیوع بالایی برخوردار است که می تواند سلامت جسمی، روانی و اجتماعی آنان را تحت تاثیر قرار دهد. شناسایی عوامل مرتبط با احساس تنهایی می تواند اطلاعات لازم جهت طراحی مداخلات لازم برای پیشگیری از آن را فراهم آورد. ازاین رو این مطالعه باهدف تعیین ارتباط بین سبک زندگی با احساس تنهایی دانشجویان علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه همبستگی بوده که در آن 510 نفر از دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی در سال 1398 وارد مطالعه شدند. داده های موردنیاز با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و مقیاس تجدیدنظر شده احساس تنهایی راسل (R-UCLA) و پرسشنامه استاندارد سبک زندگی LSQ گردآوری شدند. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و شاخص های آماری توصیفی و آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن تحلیل شدند.

    یافته ها

     شیوع احساس تنهایی متوسط و شدید در این مطالعه به ترتیب برابر 5/33درصد و 3/40درصد گزارش شد، یافته ها نشان داد که از مجموع 510 نفر موردبررسی در این مطالعه، 89 درصد آن ها سبک زندگی سالم قوی داشتند. همچنین نتیجه آزمون آماری اسپیرمن رو نشان داد که بین دو متغیر سبک زندگی و احساس تنهایی رابطه آماری معنی دار وجود دارد (r= -0/26, P=0/001).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش لزوم توجه به وضعیت احساس تنهایی و سبک زندگی در دانشجویان، شناسایی موقعیت ها و علل تشدید این احساس در این گروه سنی و تنظیم برنامه های مداخله ای به منظور کاهش آن را مورد تاکید قرار می دهد.

    کلیدواژگان: احساس تنهایی، سبک زندگی، دانشجویان، ایران
  • جعفر کاظم زاده، سهیلا ربیعی پور، هانیه رجب زاده* صفحات 85-93
    پیش زمینه و هدف

    عزت نفس جنسی، درک فرد از چگونگی جذابیت جنسی اش، ارتباط نزدیکی با کیفیت رابطه جنسی فرد دارد. مشکلات ناشی از سرطان سینه، تاثیرات منفی بر بقای بیماران را تشدید کرده و می تواند هرگونه تاثیرات درمان را خنثی کند. مطالعه حاضر باهدف بررسی وضعیت عزت نفس جنسی و عوامل مرتبط با آن در زنان نجات یافته از سرطان پستان انجام شد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی بر روی 91 زن نجات یافته از سرطان پستان مراجعه کننده به مراکز آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1398 با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. ابزار مورداستفاده در این مطالعه شامل پرسشنامه دموگرافیک و عزت نفس جنسی بود. جهت بررسی ویژگی های توصیفی جمعیت از جداول و نمودارهای فراوانی و آمارهای توصیفی استفاده شده است. برای بررسی ارتباط عزت نفس جنسی با متغیرهای دموگرافیک از آزمون One-Way ANOVA استفاده شده است.

    یافته ها

     میانگین نمرات عزت نفس جنسی 20/25±09/104 بود. بین عزت نفس جنسی و خرده مقیاس های آن با هیچ کدام از متغیرهای دموگرافیک ارتباط معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    زنان نجات یافته از سرطان پستان از عزت نفس مطلوبی برخوردار نیستند. به نظر می رسد یافته های این مطالعه جهت برنامه ریزی درمانی برای زنان نجات یافته از سرطان بستان موثر باشد.

    کلیدواژگان: عزت نفس جنسی، سرطان پستان، بازماندگان سرطان
|
  • Hadi Hassankhani, Amin Soheili*, Javad Dehgannezhad, Kelly Powers Pages 1-16
    Background & Aims

    The approach of reciprocity and mutuality in the patient/family and healthcare professional relationship is of great importance in achieving patient- and family-centered care in emergency departments (EDs). This study aimed to explore and describe the current status of reciprocity between patient/family and healthcare professionals in an Iranian ED with a particular focus on cultural features.

    Materials & Methods

    A focused ethnographic approach was used in the ED of a tertiary academic medical center in the northwest of Iran from April 2018 to February 2019. A total of 54 participants including patients, family members, healthcare professionals, and other stakeholders were selected by applying the purposive sampling technique. Data were collected using three methods of participant observation, ethnographic interviews, and examination of related documents and artifacts until data saturation was achieved.

    Results

    The overarching cultural pattern of “lack of reciprocity in providing and receiving emergency care” emerged within which there were two main themes: (a) responsibility avoidance (includes three sub-themes of evasion of liability; a sense of superiority; and slacking off at work) and (b) self-seeking (includes three sub-themes of me first, others later; emotional expressiveness; and destructive convergence).

    Conclusion

    Lack of reciprocal interaction between patient/family and healthcare professionals is one of the main cultural barriers in providing and receiving optimal care in EDs. Findings indicate the need to change the extent, nature, and approach of interactions in the EDs by focusing on divergent behaviors and evasion of liability which leads to the establishment of mutual trust and rapport.

    Keywords: Patients, Family Members, Healthcare Professionals, Interpersonal Relations, Emergency Department, Focused Ethnography, Culture
  • Sara Alizadeh, Somayyeh Taklavi*, Majid Mahmoud Alilou Pages 17-30
    Background & Aims

    COVID-19 is an epidemiological crisis that as a psychological disturbance has caused damages, ranging from a sense of personal security to social relationships and financial security. The aim of this study was to determine the effectiveness of Existential Therapy on intolerance of uncertainty, accepting death, and feeling empty in recovered COVID-19 patients.

    Materials & Methods

    The research was a quasi-experimental design with pre-test and post-test and control groups. The statistical population in this study included all recovered COVID-19 patients in 2020 in Urmia, Iran. A sample of 30 subjects was selected by convenience sampling method and placed in two groups (N = 15 each). The experimental group received ten sessions of online existential therapy whereas the control group received no intervention. For the collection of data, the intolerance of uncertainty scale (Freestone, 1994) and the life attitude questionnaire (Ray Kerr, 1992) were used. The collected data were analyzed using the analysis of covariance.

    Results

    The mean scores of intolerance of uncertainty, accepting death, and feeling empty in the pre-intervention stage were 75.47±5.15, 3.27±2.12 and 18.93±3.90 in the control group, respectively, and 73.13±5.41, 3.13±1.68 and 18.73±2.31 in the experimental group, respectively. After the intervention, the mean scores of intolerance of uncertainty, accepting death, and feeling empty were 74.73±6.91, 4.47±2.36 and 18.07±3.94 in the control group, respectively, and 54.93±5.55, 9.47±2.36 and 10.82±2.93 in the experimental group, respectively. The mean of intolerance of uncertainty and feeling empty after the intervention of existential therapy compared to before the intervention in the experimental group in comparison with the control group has decreased significantly (p<0.01) and the mean of accepting death has increased (p <0.01).

    Conclusion

    Based on the results of the present study, it can be concluded that existential psychotherapy can reduce intolerance of uncertainty and feelings of emptiness and improve acceptance of death in recovered COVID-19 patients.

    Keywords: intolerance of uncertainty, accepting death, feeling empty, Existential Therapy, Recovered Patients of COVID-19
  • Mansoureh Khalili, Shahram Vaziri*, Farah Lotfi Kashani Pages 31-42
    Background & Aim

    Transgender people face many psychological and social problems. Due to cultural and social norms, the number of studies conducted on these people is limited. The purpose of this study is to investigate the lived experience and development of identity transgender people.

    Materials & Methods

    The present study was a qualitative phenomenological approach. Ten people who identified themselves as transgender were selected using convenience sampling method. These subjects were studied using semi-structured interview. Sampling was continued until the data were completed. In order to analyze the data, the data were first recorded and coded and then analyzed using Colaizzi method.

    Results

    The results of this study indicated that transgender people face double psychological and social challenges in their lifetime that these challenges and barriers can confuse their identities.

    Conclusion

    The identity disorder is associated with mental health problems and psychological problems; these problems can be a barrier to adapting to their new identity. Removing barriers from their identity and having a non-dual view on their gender can help them to properly develop their identity.

    Keywords: Transgender Identity, Identity Development, Identity Disorder, Lived Experience
  • Naser Parizad, Moloud Radfar, Malakeh Yarmohammadi*, Vahid Alinejad Pages 43-54
    Background & Aims

    Despite their widespread use among the general public, smartphones have adverse effects that lead to irreparable problems. The relationship between smartphone addiction with loneliness, fear of missing out (FOMO), and students' academic performance has always been the focus of studies. This study was conducted to determine the relationship between smartphone addiction, loneliness, FOMO, and academic performance among students of Urmia University of Medical Sciences in 2021-2022.

    Materials & Methods

    In this descriptive and correlational study, 230 students entered the study using stratified sampling. Inclusion criteria included being a student in one of the majors at Urmia University of Medical Sciences, owning smartphones, and willingness to participate in the study. Data were collected through Pham and Taylor Academic Performance Questionnaire, Russell Loneliness Questionnaire, Prezibelski fear of missing out Questionnaire, and Kwon Smartphone Addiction Questionnaire. Inferential statistical tests such as Chi-square, Pearson, and Spearman correlation coefficients were also used to analyze the data. A p-value less than 0.05 was considered significant.

    Results

    The results showed that 100 (43.5%) students used smartphones for academic and educational use, and 130 (56.5%) students used them for non-academic purposes. The mean score for smartphone addiction and FOMO was moderate to high, and the mean score for the feeling of loneliness and students' academic performance was moderate. The correlation between smartphone addiction with loneliness and FOMO was significant and direct. However, smartphone addiction had a significant and inverse relationship with academic performance (p <0.05).

    Conclusion

    The relationship between smartphone addiction, loneliness, and FOMO was positive and significant, and the relationship between smartphone addiction and academic performance was negative and significant. Healthcare officials should decrease students' loneliness and FOMO and enhance their academic performance by adopting practical strategies to assist students in quitting smartphone addiction. Holding self-management skill training classes, keeping students on schedule, turning off smartphone notifications, encouraging students to engage in sports, and participating in group and family activities will help.

    Keywords: Smartphone addiction, Loneliness, Academic performance, Fear of missing out, Student
  • Jamshid Eslami, Isan Darvishi, Abed Ebrahimi, Marzieh Akbarzadeh* Pages 55-64
    Background & Aims

    Anxiety before surgery is common and it is caused by a variety of reasons. Spirituality is one of the variables that is known to be a factor in anxiety and depression. The aim of this study was to investigate the relationship between mental health and anxiety before and after surgery in patients undergoing general surgery.

    Materials & Methods

    This research was a descriptive-analytical study conducted in 2019. The research population was patients who were candidates for general surgery who accidentally entered the study with a sample size of 90 people. Data collection tools included a demographic and spiritual health information questionnaire from Poltzin and Ellison and a Spielberger state-anxiety questionnaire. Variance analysis was used to analyze quantitative variables and chi-square analysis was used to analyze qualitative variables. The significance level was considered to be less than or equal to 0.05.

    Results

    The mean pre-operative anxiety score (42.3 ± 11.8) was different from the mean postoperative anxiety score (35.7 ± 11.1) and was statistically significant (p <0.05). A statistically significant difference (p <0.05) existed between the pre-operative anxiety trait (42.3 ± 12.1) and postoperative anxiety trait (37.1± 10.1). The mean score of anxiety (trait and state) before surgery varied at different levels of mental health (p <0.05).

    Conclusion

    This study found a significant statistical relationship between people's mental health and their level of anxiety before surgery. Therefore, the implementation of spiritual-oriented care programs can be a good way to reduce patients' anxiety before and after surgery.

    Keywords: Spirituality, Anxiety, Surgery
  • Farhood Palizvan, Mansoureh Karimollahi*, Saeid Sadeghieh-Ahary, Malek Abazari Pages 65-74
    Background & Aims

    Corruption is an issue that has hit organizations in all ages and is one of the most pressing societal problems that slowly enthralled society, and disrupts the social fabric and perpetuates injustice and dissatisfaction with organizations, which will reduce the effectiveness of the organization's goals. The purpose of this study was to investigate the perception of corruption and organizational justice among employees of Ardabil educational centers.

    Materials & Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 182 employees in educational hospitals affiliated to Ardabil University of Medical Sciences were selected randomly. Data were collected using the organizational justice questionnaire of Niehoff and Muorman and a researcher-made questionnaire on perceived corruption. Data were analyzed by Spss-23 software and correlation, T-student, Kruskal-Wallis and analysis of Variance tests and Bonferroni's post hoc test.

    Results

    Findings showed that the perception of corruption among middle staff was lower than the average for organizational justice, and there was a negative correlation between the perception of corruption with organizational justice, and the distribution of procedural and interactive justice components (p <0.05). Examination of the relationship between demographic characteristics and corruption perception showed a significant negative association between the type of employment, place of service and education and the perception of corruption in staff (p <0.05). Also, examination of the association between demographic characteristics and organizational justice showed a significant association between the type of recruitment and place of service and the sense of organizational justice (p <0.05).

    Conclusion

    Given the relatively high perception of corruption in educational and medical centers, hospital managers need to take necessary and practical measures to reduce perceptions of corruption and increase organizational justice in their respective organizations.

    Keywords: perception of corruption, organizational justice, staff
  • Mehri Alaviani, Aram Feizi, Sima Pourteimour*, Nasim Alahverdi Pages 75-84
    Background & Aims

    Feeling of loneliness has a high prevalence among medical students and may affect their physical, mental, and social health. Identifying the factors associated with feeling of loneliness can provide the information needed to design the interventions needed to prevent it. Therefore, this study was conducted to determine the relationship between lifestyle and loneliness of the students in Urmia university of medical science.

    Materials & Methods

    The present study was a correlational study in which 510 students of different fields of Urmia University of Medical Sciences were selected by stratified random sampling in 2019. Data were collected using the Demographic Characteristics Questionnaire, the Revised UCLA Loneliness Scale (R-UCLA), and the Standard Lifestyle Questionnaire (LSQ). Then the data were analyzed using SPSS software version 20 using descriptive statistics and Spearman correlation coefficient test.

    Results

    The prevalence of moderate and severe loneliness in this study was 33.5% and 40.3%, respectively. The results showed that from 510 people studied in this study, 89% of them had a strong-healthy lifestyle. The result of Spearman correlational test showed that there was a statistically significant relationship between lifestyle and loneliness (r = -26/26, P = 0.001).

    Conclusion

    The results of this study emphasize the need to pay attention to the state of loneliness and lifestyle in the students, identify situations and causes of intensification of this feeling in this age group, and set up intervention programs to reduce it.

    Keywords: Loneliness, Lifestyle, Students, Iran
  • Jafar Kazemzadeh, Soheila Rabeipour, Hanieh Rajabzadeh* Pages 85-93
    Background & Aims

    Sexual self-esteem, a person's perception of his sexual attractiveness, is closely related to the quality of his/her sexual relationship. Problems caused by breast cancer intensify the negative effects on the survival of patients and can neutralize the effects of treatments. The present study was conducted with the aim of investigating the status of sexual self-esteem and its related factors in the breast cancer survivors.

    Materials & Methods

    This cross-sectional descriptive-analytical study was performed on 91 women surviving breast cancer referred to educational and research centers of Urmia University of Medical Sciences in 2019 by convenience sampling method. The tools used in this study included demographic and sexual self-esteem questionnaires. To study the descriptive characteristics of the population, frequency tables and graphs have been used. One-Way ANOVA test was used to examine the relationship between sexual self-esteem and demographic variables.

    Results

    The mean score of sexual self-esteem was 104.09±25.20. There were not any significant relationships between sexual self-esteem and its subscales with any of the demographic variables.

    Conclusions

    Women who survived breast cancer have not desirable self-esteem. It seems that the findings of this study would be effective for planning treatment for breast cancer survivors.

    Keywords: Body Image, Concern, Sexual Self-Esteem, Breast Cancer Survivors