فهرست مطالب

طلوع بهداشت - سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 92، خرداد و تیر 1401)

نشریه طلوع بهداشت
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 92، خرداد و تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهاره بقائی، اصغر آقایی* صفحات 1-16
    مقدمه

    آتش نشانان ازجمله افرادی می باشند که با انواع موقعیت های زجرآور و استرس زا  در کار مواجه اند. ازاین رو با توجه به شرایط استرس زا سلامت روان آتش نشانان همواره باید موردتوجه قرار گیرد.در نهایت پژوهش حاضر باهدف اثربخشی روان درمانی مثبت گرا بر کیفیت زندگی، شادکامی، سطح معنایی آتش نشانان شهر اصفهان در بهار سال 1399 انجام شد.

    روش بررسی

    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه- کنترل و  دوره پیگیری یک ماهه است  و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه آتش نشانان شهر اصفهان  بود از میان آن ها 30 نفر دو گروه 15 نفر (آزمایش و کنترل) به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی-فرم کوتاه (QlWHO) شادکامی آکسفورد (OxH) تعیین سطح معنایی(Dsl) استفاده شد. جلسات درمان مثبت گرا طی 8 جلسه 90 دقیقه ای در مورد گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده های حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین میانگین نمرات مرحله پیش آزمون با پس آزمون و پیگیری در متغیر سطح معنایی و کیفیت زندگی شادکامی تفاوت معنادار وجود دارد. این بدان معناست که روان درمانی مثبت نگر توانسته به شکل معناداری نمرات پس آزمون و پیگیری سطح معنایی و کیفیت زندگی شادکامی را نسبت به مرحله پیش آزمون دچار تغییر نماید(01/0<p).

    نتیجه گیری

    اگرچه روان درمانی مثبت گرا بر کیفیت زندگی شادکامی و سطح معنایی آتش نشانان موثر بوده است لذا پیشنهاد می گردد. مشاوران ازاین رو مداخله ای برای بهبود سلامت روانی آتش نشانان استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، شادکامی، آتش نشانان
  • علی زارع عسکری، مجید میرمحمدخانی*، محمدرضا شهاب، عباسعلی ابراهیمیان صفحات 17-30
    مقدمه

    مدیریت هزینه پرونده های بستری می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم، مدیریت و کنترل هزینه های بیمارستان را تحت تاثیر قرار دهد. لذا مطالعه حاضر با هدف       طراحی و اعتبارسنجی الگوی مدیریت هزینه پرونده های بستری در نظام گلوبال انجام شد.

    روش بررسی

    روش پژوهش از نوع آمیخته (کیفی- کمی) بود که در سال 1400 انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی؛ مدیران ارشد و میانی و در بخش کمی، مدیران ارشد، میانی و کارکنان بیمارستان نیک نفس رفسنجان بود. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند به همراه گلوله برفی با 33 نفر از خبرگان، مصاحبه عمیق انجام گرفته و در بخش کمی برای سنجش مدل، پرسشنامه محقق ساخته ای با روش نمونه گیری تصادفی در بین 210 تن از نمونه ها توزیع گردید. داده های بخش کیفی توسط نرم افزار Atlas.ti و داده های بخش کمی با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با نرم افزارهای SPSS نسخه 21 و  Smart PLS نسخه 3 تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج بخش کیفی حاکی از آن بود که مدل مدیریت هزینه شامل 15 مقوله فرعی و 6 مقوله اصلی است. در این پژوهش مقوله های اصلی عبارت بودند از: "اطلاعات و آگاهی"، "حساسیت"، "ریسک پذیری و انگیزه"، "کنترل و نظارت"، "تجربه و مهارت"، و "عوامل خارج از اختیار بیمارستان". شاخص های برازش SRMR (069/0)، R2 (<67/0)، GOF (<36/0) نشان داد که برازش مدل های اندازه گیری، ساختاری و کلی مناسب و مورد تایید بود.

    نتیجه گیری

      مطالعه حاضر نشان داد که الگوی طراحی شده مدیریت هزینه پرونده های بستری در نظام گلوبال برازش مناسبی داشته و می تواند در مراکز درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: الگوی مدیریت هزینه، پرونده های بستری، نظام گلوبال، بیمارستان نیک نفس رفسنجان
  • احمد کلاته ساداتی*، زینب صبوحی گلکار صفحات 31-40
    مقدمه

    یکی از مسایل و چالش های خانواده ها در همه گیری کووید-19 آموزش فرزندان بود. عوامل متعددی آموزش و کیفیت آن را تحت تاثیر قرار داده است. هدف تحقیق حاضر کشف و واکاوی تنش  و نگرانی خانواده ها در موضوع مذکور است.

    روش بررسی

    این مطالعه ی کیفی در سال 1400 در شهر طبس انجام شد. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه ی نیمه ساختاریافته با 17 نفر از والدین که دانش آموز مدرسه ای داشتند، استفاده شد و داده ها به روش تحلیل مضمونی تحلیل گردید.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که والدین نگرانی ها و تنش چندگانه ای را در رابطه با آموزش فرزندان خود در همه گیری تجربه کرده اند. موضوع کیفیت آموزش از یک سو و چالش های فرهنگی اجتماعی مرتبط با فضای مجازی از سوی دیگر، مهمترین دغدغه والدین بود. چهار مضمون برساخت شده این مطالعه عبارت بود از چالش های اجتماعی شدن، مسیله آموزش، هراس رسانه ای و مشکلات اقتصادی و محیطی.

    نتیجه گیری

    توجه بیشتر سیاستگذاران به مسایل و مشکلات خانواده ها در موضوع آموزش مجازی، پیشنهاد می شود. در همین زمینه، توجه به گروه ها و خانواده های آسیب پذیر در اولویت باشد تا موضوع محرومیت از تحصیل، فرزندان این خانواده ها را تهدید نکند. از سوی دیگر، مسایل فرهنگی و اجتماعی مرتبط با رسانه و ضعف سواد رسانه ای والدین به عنوان یک چالش عمده در این زمینه مطرح است. ضرورت دارد متولیان فرهنگی و اجتماعی و نیز محققان و نظریه پردازان اجتماعی، روان شناسی و مددکاری اجتماعی در این زمینه، به ارایه ی مباحث نظری و راهکار بپردازند.

    کلیدواژگان: همه گیری، کروناویروس، آموزش، مجازی، والدین
  • احسان زرگر خرازی اصفهانی، محمدرضا عابدی*، فهیمه نامدارپور صفحات 41-56
    مقدمه

    پژوهش حا ضر با هدف بررسی اثر روایات رستگاری بخش، بر مولد بودن و در نتیجه بر بهزیستی روانشناختی در بزرگسالان ایرانی انجام شد. علاوه بر این رابطه بین خود رستگاری بخش و مولد بودن با بهزیستی روانشناختی نیز بصورت جداگانه بررسی گردید.

    روش بررسی

    جامعه پژوهش را کلیه بزرگسالان 22 سال تا 65 سال که دارای تحصیلات کارشناسی و بالاتر بودند واز طریق فراخوان در فضای مجازی دعوت شده بود،تشکیل دادند که از بین آنها 66 بزرگسال ایرانی در دامنه سنی 22-65 سال به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه داستان زندگی مک آدامز، مقیاس مولد بودن لویالاو مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف بود. روش تحلیل از نوع کیفی-کمی است که تحلیل کیفی بصورت تماتیک و تحلیل کمی از نوع همبستگی پیرسون می باشد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد در جمعیت بزرگسال ایرانی، بین نمرات خود رستگاری بخش و مولد بودن ،خود رستگاری بخش و بهزیستی روانشناختی و مولد بودن و بهزیستی روانشناختی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد (01/0>P).

    نتیجه گیری

    اگر چه بین خود رستگای بخش و مولد بودن،خود رستگاری بخش و بهزیستی روانشناختی و مولد بودن و بهزیستی روانشناختی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد ولی جمعیت بزرگسال ایرانی داستان های خودرا غالبا در تم رستگاری بخش تعریف نمی کنند، همچنین آنها در آزمون مولد بودن نیز نمرات پایینی را کسب می کنند و در نتیجه بهزیستی روانشناختی پایینی را هم تجربه می کنند،که از ریشه های فرهنگی و تاریخی نشات میگیرد.

    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، مولد بودن، روایات رستگاری بخش
  • قدرت الله شاکری نژاد، اعظم زندیه، اسعد شرهانی، ناصر حاتم زاده*، مریم مظاهری صفحات 57-72
    مقدمه

    مها رت های ارتباطی به رفتاری اطلاق می شود که شخص از طریق آن با دیگران به نحوی ارتباط برقرار کند که به بروز پاسخ های مثبت و پرهیز از پاسخ های منفی منتهی شود. هدف از این مطالعه پیش بینی عوامل تعیین کننده مهارت های ارتباطی بین فردی در مراقبین سلامت شهر اهواز بر اساس نظریه عمل منطقی توسعه یافته بود.

    روش بررسی

    در یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی که در سال 1400 انجام شد با استفاده از نمونه گیری تصادفی 160 نفر از مراقبین سلامت شهر اهواز انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 24، AMOSS نسخه 22، آزمون های همبستگی، تحلیل رگرسیون، تی مستقل و تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین سن در این مطالعه 55/6 ± 67/35 و سابقه کار 79/6 ± 31/10 سال بودند ضریب همبستگی پیرسون مشخص نمود که همبستگی مستقیم و معنی داری بین سازه های نگرش (527/0=r)، هنجار انتزاعی (243/0=r) و خودکارآمدی (630/0= r) با هم و با قصد رفتاری وجود داشته و ازبین سازه های تیوری عمل منطقی توسعه یافته به ترتیب خودکار بیشترین و هنجار (243/0= r) کمترین همبستگی را با قصد رفتاری مراقبین سلامت داشته است هم چنین یافته های نشان دادند که نظریه عمل منطقی توسعه یافته 22/0 واریانس نگرش، 02/0 واریانس هنجار ذهنی و 49/0 واریانس خودکارآمدی را پیش بینی می کند. و سازه خودکارآمدی قوی ترین و هنجارهای ذهنی ضعیف ترین پیش بینی کننده رفتار مهارتهای ارتباطی بودند. شاخص های برازش مدل نیز نشانگر مناسب بودن مدل بودند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که در برنامه ریزی برای اجرای مداخلات ارتقاء دهنده رفتار مهارت های ارتباطی بین فردی در مراقبین سلامت باید بر استراتژی های مرتبط با افزایش نگرش، خودکارآمدی قصد رفتاری بیشتر تاکید کرد.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، نظریه عمل منطقی توسعه یافته، مراقبین سلامت
  • روح الله عسکری، فاطمه دهقانی اشکذری*، فریماه شمسی صفحات 73-84
    مقدمه

    مراقبت های پرستاری به عنوان یک جزء اساسی از خدمات بهداشتی درمانی از اهمیت بسیاری برخوردار است و اخلاق در پرستاری عامل بسیار مهمی در مراقبت محسوب می شود. بنابراین مطالعه حاضربا هدف اولویت بندی و بررسی میزان رعایت ارزش های اخلاقی پرستاران از دیدگاه بیماران بستری در بیمارستان های منتخب شهر یزد در سال 1400 انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه یک پژوهش توصیفی-مقطعی بود که در دو بیمارستان منتخب شهر یزد در سال 1400 انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته گرداوری گردید .از نرم افزارspss20  به منظور تجزیه تحلیل داده ها استفاده شد. برای اولویت بندی ارزش ها پرسشنامه ای 12 سوالی با رویکرد تعیین نمره میانگین، طراحی شد. هر یک از موضوعات در مقیاس لیکرت از یک تا پنج نمره گذاری شد. توزیع نمرات رعایت اخلاق حرفه ای پرستاران به صورت ضعیف (کمتر از 15)، متوسط (15- 20) و خوب (بالاتر از 20) تقسیم بندی شد.

    یافته ها

    اولویت بندی ارزش های اخلاقی پرستاری از دیدگاه بیماران بترتیب  "نوع دوستی و همدلی" ،"شفقت و مهربانی" و " پاسخ گویی و مسیولیت پذیری و وجدان " بیشترین میانگین را به خود اختصاص دادند.میزان رعایت "نوع دوستی و همدلی"(19/1 ±140)،"شفقت و مهربانی"(01/2± 135) و " پاسخ گویی و مسیولیت پذیری و وجدان " (33/1±130)  تعیین گردید.

    نتیجه گیری

     در صورتیکه ارزش های اخلاقی نوع دوستی و همدلی ، شفقت و مهربانی و پاسخ گویی و مسیولیت پذیری در برنامه اموزش مداوم پرستاری در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: اولویت بندی، ارزش های اخلاقی پرستاری، بیماران، یزد
  • سید یاسر غلمانی، حسین سلیمانی صالح آبادی، هما موذن*، حسین نظمیه، طاهره فلاح تفتی، اعظم کبیرزاده، سمیه غلامی صفحات 85-98
    مقدمه

    در پی بحران همه گیری و شیوع کرونا ویروس 2019 (کووید-19) در ایران و سایر استان ها، آمارهای مبتلایان نشان داد که یزد در زمره چند استان اول کشور از نظر شیوع و ابتلای به این بیماری مهلک بوده است. لذا هدف از این مطالعه بررسی عوامل خطر مرتبط با وضعیت حیات بیماران مبتلا به کروناویروس می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی - تحلیلی اطلاعات دموگرافیک، بالینی و بیوشیمیایی 932 نفر از بیمارانی که طی اسفند 1398 تا اردیبهشت 1399 به کروناویروس مبتلا و در بیمارستان شهید صدوقی یزد بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات از طریق پرونده بیماران و یا تماس تلفنی ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمونهای تی-مستقل، من-ویتنی و کای اسکور و رگرسیون لجستیک و با استفاده از نرم افزار SPSS-22  انجام شد.

     یافته ها

    9/57 درصد مرد و میانگین سنی بیماران برابر (15/19±) 33/53 سال بود. 6/9 درصد از بیماران فوت کردند. عوامل خطر مرتبط با مرگ و میر شامل افزایش سن، داشتن تنگی نفس، سابقه ابتلا به سرطان، بستری در بخش مراقبت های ویژه، افزایش گلبول سفید خون و کمبود سدیم بودند که توسط مدل رگرسیون لجستیک چند متغیره تعیین شدند.

    نتیجه گیری

    ضروریست پزشکان جهت کاهش مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید-19 بیماران با سنین بالا ، مبتلا به بیماری های زمینه ای از جمله سرطان و داشتن تنگی نفس را در اولویت درمان جهت بهبود وضعیت بالینی آنها قرار دهند.

    کلیدواژگان: کووید-19، عوامل خطر، مرگ و میر، رگرسیون لجستیک
  • سعیده سبزیان*، هوشنگ گراوند صفحات 99-113
    مقدمه

    جویدن ناخن یک عادت نامناسب است و علت دقیق آن قابل بحث است، محققان معتقدند که معمولا ناخن جویدن با اختلالات روان پزشکی از جمله اضطراب همراه است. اضطراب حالت/صفت را می توان شرایط هیجانی ناپایدار دانست که بازتاب تفسیر فرد از یک موقعیت تنش زا در یک دوره زمانی خاص بوده و بسته به درجه ای که اوضاع، تهدیدآمیز درک شده باشد، شدت آن متغیر است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی فنون وارونه سازی عادت بر کاهش اختلال ناخن جویدن و اضطراب حالت/صفت دانش آموزان انجام گرفت.

    روش بررسی

    روش پژوهش، شبه آزمایشی بدون گروه گواه با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بوده است. شش دانش آموز پسر مقطع متوسطه اول در طیف سنی 15-13 سال که با مراجعه به مشاوره مدرسه خواستار دریافت کمک شده بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و برنامه فنون وارونه سازی عادت را به صورت انفرادی در طی 6 جلسه و به مدت 1 ماه دریافت کردند. برای سنجش متغیرها از مصاحبه بالینی، ثبت فراوانی ناخن جویدن در روز و آزمون اضطراب حالت/ صفت استفاده شد.

    یافته‏ ها

    تحلیل داده ها نشان داد که فنون وارونه سازی عادت باعث کاهش ناخن جویدن و اضطراب حالت/صفت دانش آموزان می شود. پیگیری یک ماه بعد از اتمام درمان حاکی از ماندگاری این نتایج بود.

    نتیجه گیری

    روش فنون وارونه سازی عادت در درمان ناخن‏جویدن، کاهش اضطراب و بهبود کیفیت زندگی فرد و آسیب‏های ناشی از آن موثر است. با توجه به محدودیت ناشی از تعداد کم شرکت کنندگان این مطالعه، پیشنهاد می‏شود ضمن تکرار مطالعه در نمونه‏ای بزرگتر، اثربخشی آن در درمان سایر اختلالات عادتی نیز بررسی گردد.

    کلیدواژگان: ناخن جویدن، فنون وارونه سازی عادت، اضطراب حالت، صفت
|
  • Bahareh Baghaei, Asghar Aghaei * Pages 1-16
    Introduction

    Firefighters are among the people who face all kinds of painful and stressful situations due to their work. Therefore, due to stressful conditions, the mental health of firefighters should always be considered. This study aims to evaluate the effectiveness of positive psychotherapy on quality of life, happiness, and semantic level of firefighters in Isfahan in the spring of 2020.

    Methods

    The present quasi-experimental study was conducted based on pre-test-post-test with control- follow-up and one-month follow-up period. The statistical population of the study included all firefighters in Isfahan. Among them, 30 people, two groups of 15 people (test and control) were selected using random sampling method. To collect data, the World Health Organization Quality of Life Instrument-Short Form (WHOQOL-BREF), Oxford Happiness (OxH), and Semantic Level Determination (Dsl) questionnaires were used. Positive treatment sessions were performed on the test group during eight 90-minute sessions and the control group did not receive any intervention. The data obtained from the questionnaires were analyzed using repeated measures analysis of variance.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the mean scores of pre-test and post-test and follow-up in the variables of semantic level, quality of life, and happiness. This indicates that positive psychotherapy was able to significantly change the post-test scores and follow-up of semantic level, quality of life, and happiness compared to the pre-test stage (p <0.01).

    Conclusion

    Given that positive psychotherapy has been effective on quality of life, happiness, and semantic level of firefighters, it is recommended that counselors use this intervention method to improve the mental health of firefighters.

    Keywords: Quality of Life, Happiness, Firefighters
  • Ali Zare Askari, Majid Mirmohammadkhani*, Mohammadreza Shahab, Abbasali Ebrahimian Pages 17-30
    Introduction

     Cost management of inpatient records can directly and indirectly affect the management and control of hospital costs. Therefore, the present study was conducted with the aim of designing and validating the cost management model of inpatient records in the global system.

    Methods

     The present mixed method study was conducted in 2021. Senior and middle managers composed the statistical population in the qualitative section and the senior, middle managers and staff of Niknafas Hospital in Rafsanjan were the quantitative section statistical population. In the qualitative section, in-depth interviews were conducted with 33 experts using the purposive sampling accompanied with snowball method. A researcher-made questionnaire with a random sampling method was used to assess the model among 210 people in the quantitative section. Qualitative data were analyzed by Atlas.ti software and quantitative data were analyzed by exploratory and confirmatory factor analysis using SPSS and SmartPLS version 3 software.

    Results

     The results of the qualitative section indicated that the cost management model includes 15 sub-categories and 6 main categories. "Information and awareness", "sensitivity", "risk-taking and motivation", "control and supervision", "experience and skill", and "factors beyond the hospital's control" were the main categories. The SRMR fit indices (0.069), R2 (>0.67), GOF (>0.36) showed that the fit of the measurement, structural and general models were appropriate and approved.

    Conclusion

     The present study showed that the designed model of cost management of inpatient records in the global system has a good fit and can be used in medical centers.

    Keywords: Cost Management Model, Inpatients, Global System, Niknafas Hospital of Rafsanjan
  • Ahmad Kalateh Sadati*, Zeinab Saboohi Golkar Pages 31-40
    Introduction

     One of the problems and challenges of families in the COVID-19 pandemic was the education of children. This study aims to discover and analyze the tensions and concerns of families in this regard.

    Method

    This qualitative study was conducted in 2021 in Tabas. Semi-structured interviews with 17 parents were used to collect data and the data were analyzed by thematic analysis.

    Results

    Data analysis showed that parents have experienced multiple concerns and tensions regarding their children's education in the pandemic. The issue of education quality on one hand and sociocultural challenges related to virtual space on the other hand was the most important concern of parents. The four themes of the study included socialization challenges, education problem, media panic, and economic and environmental problems.

    Discussion

    It is suggested that policy makers pay more attention to the problems of families in the field of virtual learning. Attention should be given to vulnerable groups and families, so that the issue of educational deprivation does not threaten the children of these families. On the other hand, sociocultural issues related to media and poor media literacy of parents are a major challenge in this field. It is necessary for sociocultural custodians as well as researchers and social theorists to provide theoretical discussions and solutions using psychology and social work in this field.

    Keywords: Pandemic, Coronavirus, Education, Virtual, Parents
  • Ehsan Zargar Kharazi Esfahani, Mohammad Reza Abedi*, Fahimeh Namdarpour Pages 41-56
    Introduction

     The present study was conducted to investigate the effect of redemption narratives on generativity and consequently on psychological well-being in Iranian adults. In addition, the relationship between self-redemption and generativity with psychological well-being was examined separately.

    Methods

     The study population consisted of all adults aged 22-65 years who had a bachelor's degree or higher and were invited through  cyberspace. Sixty six Iranian adults aged 22-65 years were selected by convenience sampling method. The instruments of this study included McAdams’ life story questionnaire, Loyola Generativity Scale, and Ryff psychological well-being scale. The method of analysis was qualitative-quantitative, which qualitative analysis was thematic and quantitative analysis was Pearson correlation.

    Results

     The results showed that in the Iranian adult population, there was a positive and significant relationship between the scores of self-redemption and generativity, self-redemption and psychological well-being, and generativity and psychological well-being (P <0.01).

    Conclusion

     Although there is a positive and significant relationship between self-redemption and generativity, self-redemption and psychological well-being, and generativity and psychological well-being, the Iranian adult population often does not tell their stories in the theme of redemption. They also have low score on the generativity and then they also experience low psychological well-being, resulting from cultural and historical origins.

    Keywords: Psychological Well-Being, Generativity, Redemption Narratives
  • Ghodratolah Shakerinejad, Azam Zandieh, Asaad Sharhani, Nasser Hatamzadeh*, Maryam Mazaheri Pages 57-72
    Introduction

     Communication skills are a set of behaviours through which aperson communicate with others in such a way leading to positive responses and the avoidance of negative responses. This study aims to predict the determinants of interpersonal communication skills among healthcare providers of Ahvaz city based on the extended theory of reasoned action.

    Methods

     This cross-sectional descriptive study was condcuted on 160 healthcare providers of Ahvaz city in 2021using random sampling. Data collection tool was a researcher-made questionnaire. The data were analyzed by SPSS version 24 and AMOSS version 22 software, using correlation tests, regression analysis, independent samples t-test and paired t-test.

    Results

     The mean age and work experience of the participants was 35.76± 6.55 and 10.31± 6.79 years, respectively. The results of Pearson correlation indicated a direct and significant correlation between attitude (r = 0.527), subjective norm (r = 0.243), and self-efficacy (r = 0.630) together and with behavioral intention. Among the constructs of the extended theory of reasoned action, self-efficacy (r = 0.630) and subjective norm (r = 0.243) had the highest and lowest correlation with behavioral intention of health care providers, respectively. Furthermore, this theory predicted 0.22 variance of attitude, 0.02 variance of subjective norm and 0.49 variance of self-efficacy. Self-efficacy was the strongest and subjective norms was the weakestpredictors of communications skills behavior, respectively.

    Conclusion

     According to the results, it seems that in planning to implement behavioural interventions to promote interpersonal communication skills in healthcare providers, more emphasis should be placed on strategies related to increasing attitude, self-efficacy, and behavioural intention.

    Keywords: Communication Skills, Extended Theory of Reasoned Action, Healthcare Providers
  • Roohollah Askari, Farimah Shamsi Pages 73-84
    Introduction

     Nursing care as an essential component of health services is very important and ethics in nursing is a significant factor in health care. Therefore, the present study aims to prioritize and examine the level of observance of nurses' ethical values ​​from the perspective of patients admitted to the selected hospitals in Yazd in 2021.

    Methods

     The present descriptive cross-sectional study was conducted in two selected hospitals in Yazd and in a sample of 100 patients who were selected by stratified-random sampling method. Data were collected using a researcher-made questionnaire based on the 10 dimensions of ethical values ​​of nursing of the Ministry of Health in 2011. The results were analyzed using descriptive statistics (frequency, percentage, mean, and standard deviation) in SPSS software version 20.

    Resulte

    Among the 10 dimensions of ethical values of nursing, the patients gave the highest priority to altruism and kindness (1± 140.19), compassion and kindness (2 ±135 .01), and accountability and responsibility (1± 130.33), respectively. Moreover, 56% of patients rated the observance of ethical values ​​in a good condition.

    Conclusion

     If the ethical values ​​of altruism and empathy, compassion and kindness, and accountability and responsibility are considered in the continuous nursing education program, it can be effective to help improve the quality of hospital performance as well as patients’ satisfaction.

    Keywords: Prioritization, Ethical Values ​​of Nursing, Patients, Yazd
  • Seyed yaser Ghelmani, Hossein Soleymani Salehabadi, Homa Moazen*, Hossein Nazmiah, Tahere Fallah Tafti, Azam Kabirzadeh, Somayeh Gholami Pages 85-98
    Introduction

     Following the epidemic crisis and the outbreak of Coronavirus 2019 (Covid-19) in Iran and other provinces, the statistics of the patients showed that Yazd is among the top few provinces in the country in terms of the prevalence and incidence of this deadly disease. Therefore, this study aims to investigate the risk factors related to the life status of patients with coronavirus.

    Methods

     In this cross-sectional analytical study, demographic, clinical, and biochemical information of 932 patients who were infected with COVID-19 from May 2018 to March  2019 and were hospitalized in Shahid Sadoughi Hospital in Yazd were examined. Information was recorded through patients’ records or telephone calls. Data analysis was performed by independent t-test, Mann-Whitney, Chi-square, and logistic regression using SPSS-22 software.

    Results

     Based on the results 57.9% (N=540) of patients were male and the mean age of all patients was 53.33 (19 ± 0.15) years, and also 9.6% (N=82) of patients died. The risk of death for patients hospitalized in the intensive care unit (ICU) was 75 times higher than that of patients who were hospitalized in general wards. Also, the risk of death for patients with a history of cancer was 12 times higher than other patients. The risk factors associated with mortality were identified by multivariate logistic regression model, which included increasing age, having shortness of breath, history of cancer, hospitalization in the ICU, increased white blood cell count, and sodium deficiency.

    Conclusion

    In order to reduce the mortality of patients with COVID-19, it is necessary for physicians to prioritize the treatment of elderly patients with underlying diseases, such as cancer and shortness of breath in order to improve their clinical condition.

    Keywords: COVID-19, Risk Factors, Mortality, Odds Ratio, Logistic Regression
  • Houshang Garavand*, Saeideh Sabzian Pages 99-113
    Introduction

    Nail biting is an inappropriate habit and its exact cause is debatable. Researchers believe that nail biting disorder is often associated with psychiatric disorders, including anxiety. State/trait anxiety can be considered an unstable emotional state reflecting the individual's interpretation of a stressful situation in a particular time frame and varies depending on the degree to which the situation is perceived threatening. This study aims to determine the evaluation of the effectiveness of habit reversal techniques on reducing nail biting disorder and state/trait anxiety in students.

    Methods

    The present semi-experimental study with pretest, post-test, and follow-up was conducted on six junior high school male students in the age range of 13-15 years, who asked for help by referring to the school counseling and were selected by convenience sampling method. They received a program of habit reversal techniques individually in 6 sessions for 1 month. Clinical interviewing, frequency recording of nail biting per day, and state/trait anxiety test were used to measure the variables.

    Results

    Data analysis showed that habit reversal techniques reduce nail biting and students' state/trait anxiety. Follow-up one month after the end of treatment indicated the persistence of these results.

    Conclusion

    The habit reversal training is effective on treating nail biting, reducing anxiety, and promoting the person life quality and symptoms from nail biting. Due the low sample size, it is suggested that while repeating the study in a larger sample, its effectiveness on the treatment of other habitual disorders be studied.

    Keywords: Nail Biting, Habit Reversal Techniques, State, Trait Anxiety