فهرست مطالب

پرستار و پزشک در رزم - سال دهم شماره 34 (بهار 1401)

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال دهم شماره 34 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه بابایی، داریوش رخ افروز*، محمد آدینه، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 6-13
    مقدمه

     داشتن آگاهی و دانش کافی در رابطه با خون و فرآورده های آن برای پرستاران، از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر استفاده از آموزش ترکیبی در رابطه با تزریق خون ایمن ، بر آگاهی و عملکرد پرستاران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی با مشارکت 50 پرستار شاغل در بخش های مختلف بیمارستان های جنوب غرب نزاجا اهواز در سال 1398 انجام شد. انتخاب بخش ها بصورت تصادفی و انتخاب پرستاران به صورت در دسترس بود. پس از انتخاب نمونه ها بر اساس معیار های ورود، داده ها قبل و بعد از آموزش ترکیبی، با استفاده از پرسشنامه سنجش آگاهی و عملکرد پرستاران در رابطه با تزریق خون ایمن جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی، ویل کاکسون و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی و عملکرد پرستاران  در رابطه با تزریق خون ایمن بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله، به طور معنی داری افزایش یافته است (p<0/001). همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که میزان آگاهی و عملکرد بعداز مداخله نسبت به قبل از مداخله به سطح متوسط تا خوب بهبود یافته است.

    نتیجه گیری

    باتوجه به افزایش سطح آگاهی و عملکرد پرستاران پس از مداخله نسبت به قبل از مداخله، پیشنهاد می شود که از این روش آموزشی جهت بهبود دانش و عملکرد پرستاران در بیمارستان های مختلف استفاده گردد.

    کلیدواژگان: آموزش ترکیبی، آگاهی، عملکرد، پرستار، تزریق خون ایمن
  • بهناز بهمنی، سعیده سادات حسینی*، کریم افشارنیا صفحات 14-21
    مقدمه

    خانواده اولین بافتی است که افراد در آن فکر، احساس و رفتار می کنند، یاد می گیرند و رشد می یابند. نبود رضایت زناشویی یا افزایش تعارضات زناشویی می تواند منجر به پدیده هایی نظیر طلاق شود که عامل فروپاشی بنیادی ترین بخش جامعه یعنی خانواده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی زوج درمانی بر اساس رویکرد واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه بر ارتقای رضایت زناشویی زوجین نظامی شهر همدان انتخاب انجام شد.

    روش کار

    حاضر شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری را کلیه زوجینی که در نیمسال دوم سال 1398 به مرکز مشاوره دبستان زیر نظر نیروی انتظامی در شهر همدان مراجعه کرده بودند؛ تشکیل دادند. نمونه های این پژوهش، 30 نفر از جامعه مذکور بودند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند و به روش تصادفی ساده، در دو گروه آزمایش (15نفر) و کنترل (15نفر) گماشته شدند و به پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ (فوروز و السون، 1993) پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت 8  جلسه به صورت هفته ای 1 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش واقعیت درمانی قرار گرفت و گروه کنترل در این مدت مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS-23 تحلیل شدند.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که زوج درمانی بر اساس رویکرد واقعیت درمانی مبتنی بر نظریه انتخاب بر رضایت زناشویی زوجین نظامی تاثیر دارد (01/0> P).

    کلیدواژگان: زوج درمانی، واقعیت درمانی، نظریه انتخاب، رضایت زناشویی، نظامی
  • شیوا شکرپورشفیعی، جواد خلعتبری*، شهره قربان شیرودی صفحات 22-29
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ساختاری کیفیت زندگی براساس تاب آوری، سرسختی روانشناختی و حمایت اجتماعی با نقش واسطه ای جرات ورزی در زنان شاغل شهر تهران بود.

    روش

    روش مورد استفاده در این پژوهش برحسب هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه کلی پژوهش زنان شاغل شهر تهران بود که از پاییز 99 تا پایان بهار 1400 در مشاغل مختلف شهر تهران مشغول به کار بودند. روش نمونه گیری با استفاده از نمونه گیری در دسترس بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و مدل تحلیل مسیر  با استفاده از نرم افزار تخصصی AMOS استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاضر حاکی از آن بود که سرسختی روانشناختی به صورت غیر مستقیم (به واسطه جرات ورزی)، تاثیر مثبت و معناداری بر کیفیت زندگی زنان شاغل دارد از طرفی حمایت اجتماعی نیز به صورت غیر مستقیم (به واسطه جرات ورزی)، اثر مثبت و معنادار بر کیفیت زندگی زنان شاغل دارد. علاوه براین تاب آوری به صورت غیر مستقیم (به واسطه جرات ورزی)، اثر مثبت و معنادار بر کیفیت زندگی زنان شاغل دارد.یافته دیگر تحقیق نیز حاکی از بود که بین جرات ورزی با کیفیت زندگی در زنان شاغل رابطه معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های بدست آمده می توان برنامه هایی را با هدف افزایش تاب آوری، سرسختی روانشناختی،حمایت اجتماعی و جرات ورزی در زنان شاغل طراحی و اجرایی کرد. بهبود این ویژگی ها می تواند زمینه افزایش کیفیت در زندگی زنان شاغل را فراهم کند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، تاب آوری، سرسختی روانشناختی، حمایت اجتماعی، جرئت ورزی
  • لیلا کریمی فرشی، نعیمه محب*، رضا عبدی، شعله لیوارجانی صفحات 30-39
    مقدمه

    سالمندی دوران حساسی از زندگی بوده که توجه به مسایل و نیازهای این مرحله یک ضرورت می باشد. توجه به نیازهای بهداشتی، عاطفی و روانی و برطرف کردن این نیازها مستلزم شناخت بهتر آنان می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی بوده و جامعه آماری پژوهش، کلیه سالمندان دارای علایم اضطراب (جمعیت زیرحد مرضی) مقیم خانه های سالمندان شهر تهران می باشند. نمونه پژوهش به صورت هدفمند با حجم 30 نفر انتخاب شدند که به دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل در انتظار درمان تقسیم شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش سیاهه 21 سوالی اضطراب بک، پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی محقق ساخته و برنامه مراقبت های روانشناختی سالمندان بوده است. برای گروه آزمایشی مداخله آموزشی 7 جلسه براساس برنامه مراقبت روان شناختی سالمندان توسط مداخله گر اعمال گردید و گروه کنترل در انتظار درمان هیچگونه مداخله ای دریافت نکردند. در پژوهش حاضر برای تحلیل داده های توصیفی از شاخص های آمار توصیفی، میانگین و انحراف استاندارد و برای تحلیل استنباطی، از تحلیل کوواریانس استفاده شد و تمامی تحلیل ها از نرم افزار SPSS نسخه 23 استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج حاصل ازتحلیل کوواریانس یک راهه نشان داد، آموزش هفت جلسه ای برنامه مراقبت های روانشناختی درکاهش شدت نشانه های مشکلات اضطراب سالمندان شرکت کننده در پژوهش هم از نظر آماری در سطح (p<05/0  ) و هم از نظر بالینی معنادار است. 

    نتیجه گیری: 

    برنامه مراقبت‎های روان‎شناختی از طریق فعال سازی تمام مولفه های شناختی، بدنی و عاطفی و با آموزش مهارت ها، و همچنین با افزایش انگیزه مشارکت و اشتیاق بر تغییر سبب کاهش اضطراب سالمندان می شود.

    کلیدواژگان: مراقبت های روان شناختی، سالمندان، مشکلات اضطرابی، کیفیت زندگی، انگیزه مشارکت
  • سعید قاسمی، حسین محمودی* صفحات 40-49
    مقدمه

    زخم فشاری یکی از مسایل مهم بالینی مرتبط با کیفیت خدمات و ایمنی بیمار است که در تمام محیط های مختلف مراقبت های بهداشتی رخ می دهد. پژوهش حاضر با هدف تحلیل مفهوم مراقبت از زخم فشاری در سالمندان انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه که از رویکرد واکرواوانت برای مفهوم مراقبت از زخم فشاری در آن استفاده شده است. یکی از روش های مفهوم پردازی است که به توسعه تیوری کمک می کند. جستجو مطالعات در پایگاه های اطلاعاتی  Google Scholar و موتورهای جستجوی SID،  Magiran،Iran Medex  ، Scopus Sciences،PubMed بین سال های2000 تا 2021  به زبان فارسی و انگلیسی انجام شد.

    یافته ها

    مفهوم مراقبت از زخم فشاری یک فرآیند پیچیده بین تیم درمان می باشد که به صورت ارتباطات بین رشته ای با به اشتراک گذاشتن اطلاعات، داشتن هدف مشترک، تصمیم گیری صحیح با توجه به پیش آگهی بیمار، درجه و نوع زخم، کیفیت زندگی و هزینه های درمانی در جهت دستیابی به بهترین و موثرترین پیامد باهم همکاری می کنند و ویژگی های آن شامل ارتباط بین حرفه ای، مراقبت مداوم، درمان موثر و مقرون به صرفه در جهت انتخاب بهترین تصمیم درمانی می باشد و با واژه های مانند ترمیم و بهبودی هم ردیف می باشد.

    نتیجه گیری

    مراقبت از زخم فشاری در سالمندان، می تواند به تیم مراقبتی در شناخت بیشتر این مفهوم و درک بهتر ویژگی های مراقبتی و مداخلات لازم برای ترمیم زخم درسالمندان کمک کند و در محیط های آموزشی، پژوهشی و بالینی موجب ارتقا مراقبت در سالمندان شود.

    کلیدواژگان: مراقبت در منز، زخم فشاری، مراقبت از زخم، تحلیل مفهوم
  • زهرا رضایی، پروین فرزانگی*، هاجر عباس زاده صفحات 50-57
    مقدمه

    اندومتریوز یک بیماری سیستمیک اندوکرین، ایمونولوژیک و گوارشی است. در پاتوژنز بیماری اندومتریوز مسیرهای سلولی مختلفی درگیر هستند. یکی از این مسیرها اتوفاژی می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان بیان ژن  BECLINE-1 و LC3 در موش های مدل اندومتریوز متعاقب تمرینات هوازی منظم و مصرف امگا3 بود.    

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 35 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار پس از ایجاد مدل اندومتریوز به صورت تصادفی به گروه های کنترل-سالم، اندومتریوز، اندومتریوز+تمرین، اندومتریوز+امگا3، اندومتریوز+امگا3+تمرین دسته بندی شدند. مدت زمان تمرین در آب، روزانه 30 دقیقه تا پایان مدت تمرین بود. همزمان موش ها مکمل امگا 3  را به صورت روزانه و به شکل گاواژ با دوز 2 میلی لیتر در کیلوگرم دریافت می کردند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید.   

    یافته ها

    نتایج نشان داد بیان ژنBECLINE-1 and LC3  در گروه اندومتریوز نسبت به گروه کنترل-سالم افزایش معناداری به لحاظ آماری داشته است. هر سه گروه اندومتریوز+تمرین، اندومتریوز+امگا و اندومتریوز+تمرین+امگا نسبت به گروه اندومتریوز کاهش معناداری به لحاظ آماری داشته اند. گروه اندومتریوز+تمرین+امگا نسبت به گروه های دیگر کاهش بیشتری داشته است.

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که افزایش بیان ژن های اتوفاژی که در اندومتریوز ایجاد شده، می تواند با فعالیت ورزشی منظم هوازی مانند شنا و مکمل امگا3 مهار شود. احتمالا اختلال پاتولوژیک ایجاد شده در اتوفاژی با انجام فعالیت ورزشی و مکمل امگا3 از طریق کاهش تنظیمی بیان ژن های LC3 و Beclin-1 در بهبود اندومتریوز کمک کننده خواهد بود.

    کلیدواژگان: اتوفاژی، اندومتریوز، تمرینات هوازی، امگا3
  • سمیه اکبری فارمد، فیروزه مجیدی، نازنین اکبری* صفحات 58-65
    هدف

    امروزه جمعیت سالمند بسرعت رو به افزایش می باشد وکیفیت زندگی آنان نیز تحت تاثیر عوامل مختلف ازجمله افزایش فشار خون می باشد. ارتقاء آگاهی مردم درخصوص خطرات فشارخون اهمیت قابل توجهی در کاهش این بیماری دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی مراقبین سلامت بر بهبود آگاهی سالمندان مبتلا به فشارخون طراحی شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. تعداد60نفراز سالمندان مبتلا به فشارخون از 6 مرکز سلامت مرکز بهداشت شرق تهران می باشند که بیش از یکسال در این مراکز پرونده سلامت دارندانتخاب شدند و توسط محقق برای سالمندان پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بررسی آگاهی سالمندان در موردمراقبت فشار خون تکمیل گردید. برای مراقبین سلامت برنامه، آموزشی در قالب کارگاه مهارت های بین فردی بر اساس نیاز مراقبین به مدت سه روز برگزار شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    7/51 درصد آقایان و8/48 درصدخانم ها با دامنه سنی 60 تا 90 سال در مطالعه شرکت داشتند. ارتباط معناداری بین آموزش مهارت ارتباطی به مراقبین سلامت قبل وبعد ازآموزش مشاهده گردید(001/0>P). آموزش مهارت ارتباطی مراقبین سلامت بر بهبود آگاهی سالمندان مبتلا به فشار خون موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    افزایش فشار خون یکی از عوامل شایع تاثیرگذاربر زندگی سالمندان می باشد. افزایش آگاهی مردم در خصوص خطرات فشار خون بالا ،تشویق به بررسی فشار خون نقش بسزایی در کاهش این بیماری دارد. نقش مراقبت سلامت و نحوه برقراری ارتباط با سالمندان از اهمیت بالایی دررفع نیاز سالمندان برخوردار است.

    کلیدواژگان: سالمندی، مراقبین سلامت، فشارخون، آگاهی
  • سجاد پناهی فر، فضل الله میردریکوند*، مسعود صادقی صفحات 66-81
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی زوج درمانی طرحواره محور، هیجان مدار و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کارکردهای صمیمیت زوجین در آستانه طلاق در خانواده های نظامی انجام گرفت.

    روش

    روش پژوهش نیمه تجربی بود و از طرح پیش آزمون-پس آزمون با پیگیری استفاده شد. جامعه آماری پژوهش، تمامی زوجین مراجعه کننده به یکی از مراکز مشاوره تحت قرارداد نیروهای مسلح بودند. نمونه شامل 60 زوج (15 زوج گروه طرحواره٬محور، 15 زوج گروه هیجان مدار، 15 زوج گروه مبتنی بر تعهد و پذیرش و 15 زوج گروه کنترل) بودند که به روش نمونه گیری در دسترس با جایگزینی تصادفی انتخاب شدند. گروه طرحواره محور11 جلسه، گروه هیجان مدار 9 جلسه و گروه درمان مبتنی بر پذیرش وتعهد 8 جلسه در جلسات درمان شرکت کردند. درحالی که گروه کنترل تحت هیچ مداخله٬ای قرار نگرفت. ابزار پژوهش، پرسشنامه صمیمیت زناشویی باگاروزی بود که زوج٬های هر سه گروه در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، آن را تکمیل کردند. داده های پژوهش حاضر با روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هر سه شیوه زوج درمانی بر ارتقای کارکردهای صمیمیت زوجین در آستانه طلاق به٬صورت معنی داری اثربخش می باشند و تفاوت معنی داری در مقایسه رویکردهای زوج درمانی مشاهده نشد همچنین بالاترین میزان اثربخشی به٬ترتیب متعلق به زوج درمانی هیجان مدار با ضریب اتای 969/0، زوج درمانی طرحواره محور با ضریب اتای 966/0 و نهایتا زوج درمانی مبتنی بر پذیرش وتعهد با ضریب اتای 939/0 می باشد.

    نتیجه گیری

    از یافته های پژوهش حاضر می توان در راستای مداخلات بالینی و درمانی برای افزایش کارکردهای صمیمیت زناشویی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: زوج درمانی طرحواره محور، هیجان مدار، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، کارکردهای صمیمیت، خانواده های نظامی
  • مهسا حسینی*، حبیب صدر صفحات 82-88
    مقدمه

    اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یکی از اختلالات روانی است که حجم زیاد مراجعه بیماران مبتلا به مراکز روانپزشکی و آمار بالای این اختلال (حدود 8 درصد) در جامعه، نشان دهنده اهمیت این بیماری است. ناآگاهی جامعه در مورد علایم، عوارض، طرز رفتار با این بیماران موجب مشکلات فراوانی در اجتماع و خانواده برای این افراد می شود. هدف از این تحقیق بررسی نحوه تعامل اجتماعی افراد مبتلا به اختلال PTSD با محیط اطراف بود. این تحقیق یک مطالعه توصیفی – مقطعی برای بیماران PTSD  در شهر تبریز بود.

    روش کار

    جامعه ی آماری این پژوهش در برگیرنده ی مردان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه ی و افراد سالم (فاقد بیماری PTSD) هرکدام به تعداد 30 نفردر شهر تبریز بود، داده های حاصل با استفاده پرسشنامه تعادل اجتماعی جمع آوری شدند و با استفاده از نرم افزارspss    تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین تعامل اجتماعی افراد مبتلا به PTSDو افراد سالم وجود دارد و میزان میانگین تعامل اجتماعی در افراد بیمار نسبت به افراد سالم بسیار پایین است. باتوجه به یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که بیماری PTSD می تواند بر نحوه تعامل اجتماعی افراد تاثیر بسزایی داشته باشد و میزان آن به شدت کاهش دهد.

    کلیدواژگان: تعامل اجتماعی، اختلال استرس پس از سانحه، جانبازان
|
  • Fatemeh Babai, Darush Rokhafroz*, Mohammad Adineh, MohammadHosin Hagigizadeh Pages 6-13
    Introduction & Objective

    having a sufficient knowledge about blood and its products in is very important for nurse. The purpose of this study was to determine the effect of combined education regarding safe blood transfusion on nurses' knowledge and practice.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study (before and after) was carried out with the participation of 50 nurses working in different wards of NZAJA Hospitals in Ahvaz in 2019. Units were selected at random and nurses were selected available. After selecting the samples based on inclusion criteria, the data were collected before and after the combined training using a questionnaire of knowledge and practice of nurses regarding safe blood transfusion and then using paired t-test, Weil Coxson and analysis of variance by repeated measures and SPSS software version 22 to analysis datas.

    Results

    The results showed that the mean score of knowledge and practice of nurses regarding safe blood transfusion after intervention was significantly increased (p <0.001). The results also showed that the level of knowledge and practice after the intervention improved to moderate to good level before the intervention.

    Conclusion

    Considering the increasing level of nurses' knowledge and practice after the intervention compared to the pre-intervention, it is suggested to use this educational method to improve the knowledge and practice of nurses in different hospitals

    Keywords: Combined education, Knowledge, Practice, Nurse, Safe blood, transfusion
  • Behnaz Bahmani, Saeedeh Sadat Hossini*, Karim Afsharnia Pages 14-21
    Introduction

    Family is the first context in which people think, feel and behave, learn and grow. Lack of marital satisfaction or increased marital conflict can lead to phenomena such as divorce, which causes the collapse of the most fundamental part of society, the family. The aim of this study was to investigate the effectiveness of couple therapy based on the theory-based reality therapy approach on promoting marital satisfaction of military couples in the selected city of Hamadan.

    Method

    The present was a quasi-experimental pretest-posttest with a control group. The statistical population included all couples who referred to the primary school counseling center in Hamadan in the second half of 1398; formed. The samples of this study were 30 people from the mentioned community who were selected using the available sampling method and were assigned to the experimental (n = 15) and control (n = 15) groups by simple random sampling method and to the Enrich Marital Satisfaction Questionnaire. (Forous and Elson, 1993) responded. The experimental group was trained in reality therapy for 1 session per week for 1 session of 90 minutes and the control group did not receive any intervention during this period. Data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and analysis of covariance in SPSS-23 software.

    Results

    The results showed that couple therapy based on the reality therapy approach based on selection theory has an effect on the marital satisfaction of military couples (P <0.01).

    Keywords: couple therapy, reality therapy, choice theory, marital satisfaction, military
  • Shiva Shokrpoor, Javad Khalatbari*, Shohreh Ghorbanshiroudi Pages 22-29
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the structural relationship between quality of life based on resilience, psychological toughness and social support with the mediating role of assertiveness in working women in Tehran.

    Method

    The method used in this study was correlational. The general population of the study was working women in Tehran, who worked in various jobs in Tehran from the fall of 99 until the end of the spring of 1400. Sampling method was available using sampling.. Pearson correlation method and path analysis model were used to analyze the data using AMOS specialized software.

    Results

    The findings of the present study indicated that psychological hardiness was indirect (due to assertiveness). It has a positive and significant effect on the quality of life of working women. On the other hand, social support indirectly (due to courage) has a positive and significant effect on the quality of life of working women. In addition, resilience indirectly (due to assertiveness) has a positive and significant effect on the quality of life of working women. Another finding of the study indicated that there is a significant relationship between assertiveness and quality of life in working women.

    Conclusion

    According to the findings, programs can be designed and implemented to increase resilience, psychological toughness, social support and assertiveness in working women. Improving these characteristics can increase the quality of life for working women.

    Keywords: Quality Of Life, Resilience, Psychological Toughness, Social Support, Assertiveness
  • Leila Karimifarshi, Naeimeh Moheb*, Reza Abdi, Sholeh Livarjani Pages 30-39
    Introduction

    elderly is a critical period of life that it is necessary to pay attention to the issues and needs of this stage. which is important to pay attention to their health, emotional and psychological needs, and meeting these needs requires a better understanding of the elderly and different aspects of their lives.

    Methods

    The present study is fundamental-applied research in terms of aim and is considered as quasi-experimental research. The statistical population of the study consisted of all elderly with anxiety symptoms living in nursing homes in Tehran. The research sample was selected to be 30 people purposefully. They were divided into two groups of experimental and control waiting for treatment (15 people in each group). The instruments used in this study were the Beck Anxiety Inventory and the Elderly Psychological Care Program.participants in the experimental groups educational intervention was implemented by the intervener on the experimental group during 7 sessions based on the elderly psychological care program, and the control waiting for treatment did not receive any intervention.

    Results

    The results of one-way analysis of covariance showed that seven-session training of psychological care program was significantly effective in reducing depression in the elderly.

    Conclusion

    Psychological care program creates new behaviors, it provides a framework for understanding emotional experiences. Also, it reduces anxiety in the elderly and increases their quality of life by increasing motivation to participate and change.

    Keywords: Psychological care, the elderly, anxiety problems, quality of life, motivation to participate
  • Saeed Ghasemi, Hosein Mahmoudi* Pages 40-49
    Introduction

    pressure ulcer is one of the important clinical issues related to service quality and patient safety that occurs in all different health care settings. The aim of this study was to clarify and analyze the concept of pressure ulcer care in the elderly.

    Methods

    This study used the Walker and Avants approach to develop the concept of pressure ulcer care. This approach is one of the methods of conceptualization that helps to develop the theory. Search studies were conducted in Google Scholar databases and search SID, Magiran, Iran Medex, Scopus Sciences, PubMed between 2000 until 2021.

    Findings

    The analysis of related studies shows that the concept of pressure ulcer care is a complex process between the treatment team and health care professionals that is the form of interdisciplinary communication by sharing information, having a common goal, participation, and Correct decision according to the patient's prognosis, degree and type of wound, quality of life and treatment costs together to achieve the best and most effective outcome for the patient. And its features include interdisciplinary and professional communication, continuous care, effective and cost-effective treatment, and team members' efforts for the best decision therapy and is synonymous with terms such as rehabilitation and recovery.

    Conclusion

    the concept of pressure ulcer care in the elderly can help the care team to better understand this concept and the care features and interventions required for wound healing in the elderly. And educational, research and clinical environments to promote care in the elderly.

    Keywords: Home Care – pressure ulcer - Wound Care - Concept Analysis
  • Zahra Rezaeei, Parvin Farzanegi*, Hajar Abbaszadeh Pages 50-57
    Introduction

    Endometriosis is a systemic endocrine, immunological and gastrointestinal disease. In the pathogenesis of endometriosis, various cellular pathways are involved. One of these pathways is autophagy. The aim of this study was to evaluate the expression of BECLINE-1 and LC3 genes in endometriosis mice following regular aerobic exercise and omega-3 intake. 

    Methods

    In this experimental study, 35 adult male Wistar rats were randomly divided into healthy control groups, endometriosis, endometriosis+exercise, endometriosis+omega 3, endometriosis+omega3+exercise after creating an endometriosis model. Were. The duration of training in water was 30 minutes daily until the end of the training period. At the same time, the mice received omega-3 supplementation daily in the form of gavage at a dose of 2 ml/kg. One-way analysis of variance was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the expression of BECLINE-1 and LC3 genes in the endometriosis group had a statistically significant increase compared to the healthy control group. All three groups of endometriosis+exercise, endometriosis+omega, and endometriosis+exercise+omega had a statistically significant decrease compared to the endometriosis group. The endometriosis+exercise+omega group decreased more than the other groups.

    Conclusion

    In general, the results of the present study indicate that the increased expression of autophagic genes produced in endometriosis can be inhibited by regular aerobic exercises such as swimming and omega-3 supplementation. Pathological disorders in autophagy with exercise and omega-3 supplementation may help improve endometriosis by regulating the expression of LC3 and Beclin-1 genes.

    Keywords: Autophagy, Endometriosis, Aerobic exercise, Omega 3
  • Somayeh Akbarifarmad, Firouzeh Majidi, Nazanin Akbari* Pages 58-65
    Introduction

    Today, the elderly population is increasing rapidly and their quality of life is also affected by various factors, including high blood pressure. Raising public awareness about the dangers of high blood pressure is of significant importance in reducing this disease. The aim of this study was to investigate the effect of health care provider's communication skills training on improving the awareness of the elderly with hypertension.

    Methods

    The present study is a descriptive-analytical study. A total of 60 elderly people with hypertension are selected from 6 health centers of East Tehran Health Center that have health records in these centers for more than one year. The researcher completed a demographic information questionnaire for the elderly. For the program health caregivers, a training was held in the form of an interpersonal skills workshop based on the needs of caregivers for three days. Data were analyzed using SPSS-21 software.

    Results

    51.7% of men and 48.8% of women in the age range of 60 to 90 years participated in the study. There was a significant relationship between communication skills training to health care providers before and after training (P <0.001). Health care provider's communication skills training has been effective in improving the awareness of the elderly with hypertension

    Keywords: Aging, Health Caregivers, Blood Pressure, Awareness
  • Sajad Panahifar, Fazlolah Mirderikvand*, Masoud Mirsadeghi Pages 66-81
    Introduction

    The aim of this study was to compare the effectiveness of schema-based couple therapy, Emotional Focused Couple Therapy and Acceptance Commitment Couple Therapy on Intimacy Functions of couples on the Brink of Divorce in Military Families.

    Methods

    The Research method was quasi -experimental with pretest -posttest follow -up. The statistical population of the study was all couples who referred to one of the counseling centers under the contract of the Armed Forces and the sample included 60 couples. They were randomly selected by convenience sampling with replacement. The particiapnt in schema-based couple therapy participated in the study for 11 sessions, Emotional Focused Couple Therapy for Nine sessions, and the Acceptance Commitment Couple Therapy group participanted in the study for eight sessions. There was not any treatment for the control group . The research questionnaire included Marital Intimacy Questionnaire Bagarozzi. The participnts filled the questionnaire in three stages inclduing the pre-test, the post test and the follow up. Finally, Analysis of variance was done by covariance analysis and repeated measures

    Results

    The analysis showed that all three methods of couple therapy have significant effect on the Intimacy Functions increase. It also showed that, the highest effectiveness  was for, Emotional Focused Couple Therapy with the effect size of 0.969, for the Schema-Based Couple Therapy 0.966 and for the Acceptance Commitment Couple Therapy 0.939. 

    Conclusion

    current study can be used in clinical and therapeutic interventions to increase the Intimacy Functions, especailly for the couples on the Brink of Divorce

    Keywords: Schema-Based Couple Therapy, Emotional Focused Couple therapy, Acceptance, Commitment, Couple Therapy, Intimacy Functions
  • Mahsa Hoseini *, Habib Sadr Pages 82-88
    Introduction

    Posttraumatic stress disorder (PTSD) is one of the psychiatric disorders so that high rates of referral of patients to psychiatric centers and high statistics of this disorder (about 8%) in the community indicate the importance of this disease. The unawareness of the community about the symptoms, complications, and manners of behaviors with these patients cause many problems for these individuals in the community and the family. The purpose of this study was to determine the manner of social interaction in PTSD patients with the surrounding environment. This study was a descriptive cross-sectional study for PTSD patients of Tabriz.

    Methods

    The statistical population of this study included 30 men with posttraumatic stress disorder and 30 healthy peoples (without PTSD) in Tabriz. Data were gathered using a social equilibrium questionnaire and analyzed using SPSS software.

    Results

     The results showed that there is a significant difference between the social interaction of PTSD people and healthy people; and the average rate of social interaction in patients is very low compared to healthy people.

    Conclusion

     Based on the findings of this research, it can be concluded that PTSD can have a significant influence on the manner of social interaction of individuals and can severely reduce its rate.

    Keywords: Social interaction, Post traumatic stress disorder, Devotees