فهرست مطالب

نشریه مدیریت شهری
پیاپی 65 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین مهدیزاده، قادر احمدی*، محمدرضا پاکدل فرد، مهسا فرامرزی اصل صفحات 7-23

    هر ساله بلایای طبیعی و غیر طبیعی در سراسر جهان مرگ و میر، آسیب های جسمی و بیماری های زیادی را به بار می آورند  به طوری که از 70 نوع بلایای طبیعی ثبت شده در جهان، 13 نوع آن در کشور ما به ثبت رسیده است. لذا این تحقیق با هدف سنجش آسیب پذیری در بافت شطرنجی و نیمه شطرنجی شهر سلماس بر اساس شاخص های پدافند غیر عامل انجام گرفته است. نوع تحقیق حاضر کاربردی بوده و روش انجام کار توصیفی- تحلیلی می باشد و گردآوری اطلاعات نیز از طریق مطالعات کتابخانه ای و میدانی و صورت گرفته است. برای نیل به هدف تحقیق، تعداد 14 شاخص بر اساس نظرات نخبگان انتخاب شده و در نرم افزار GIS لایه های اطلاعاتی برای آن ها تشکیل شده است. برای محاسبه وزن شاخص ها از روش تصمیم گیری چند معیاره BWM استفاده شده و نتایج آن در نرم افزار GAMS مورد تحلیل قرار گرفته است. سرانجام، وزن بدست آمده از روش BWM در شاخص های 14 گانه استاندارد ضرب شده و با هم ترکیب شده است. نتایج بیانگر آن است که میزان آسیب پذیری در بافت شطرنجی نسبت به بافت نیمه شطرنجی کمتر می باشد.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، بافت، شطرنجی، BWM، سلماس، پدافند غیر عامل
  • الهه حبیبی، سید مهدی خاتمی* صفحات 25-46

    کمرنگ شدن هویت بومی شهرها و شبیه شدن آن ها به هم، یکی از مهم ترین چالش های امروزین شهرهای ایرانی است. در پژوهش های انجام گرفته در این زمینه، عمدتا به بررسی این مقوله به صورت نظری تمرکز گردیده و به نیازهای شهروندان و درک ایشان از هویت در بستر شهرهای ایران توجه کمتری شده است. پژوهش حاضر علاوه بر شناخت میزان هویتمندی نماها در خیابان شریعتی با قدمتی دیرینه در شهر تهران، مولفه های هویت نماها را از دید شهروندان مورد تحلیل قرار خواهدداد. با تدوین پرسشنامه ای از 39 نمای منتخب خیابان شریعتی براساس طیف پنج تایی لیکرت، نظر بیش از 300 نفر از شهروندان در این زمینه، مورد پرسش و ارزیابی قرار گرفت. پس از بررسی پاسخ های تشریحی، علل هویتمندی و یا کم هویتی نماها از سوی مشارکت کنندگان با روش مقوله بندی در موضوعات کالبدی-زیبایی شناسی، ادراکی-معنایی، عملکردی، اجتماعی و زمانی تشریح گردید. در پایان مشخص گردید، مولفه های کالبدی-زیبایی شناسی در صدر توجه افراد قرار دارد. عواملی که ریشه در تاریخ و فرهنگ مردم داشتند در رتبه دوم اهمیت و مولفه های ادراکی-معنایی، عملکردی و اجتماعی در مراتب بعدی قرار گرفتند. با این وجود در صورتی می توان هویتمندی نماها را تضمین کرد که تمامی عوامل در کنار هم و به صورت منسجم مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: هویت، نما، نمای شهری، هویت نما، خیابان شریعتی
  • قدیر فیروز نیا، عبدالرضا رکن الدین افتخاری*، رویا تیموریان صفحات 47-61
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش شناسایی عوامل اثرگذار بر شکل گیری حکمروایی یکپارچه روستایی-شهری در شهرستان های حوزه شمالی استان ایلام می باشد.

    روش تحقیق: 

    تحقیق حاضر ازنظر ماهیت کاربردی می باشد. همچنین ازنظر شیوه اجرا و پرداختن به مسیله تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی با روش ترکیبی (کمی و کیفی) است. گردآوری داده ها به دو روش اسنادی و میدانی انجام پذیرفته است و از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری 2043 نفر شامل مدیران شهری و روستایی، کارشناسان و نخبگان محلی می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای (خوشه ای- سهمیه ای) و با استفاده از فرمول کوکران 320 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شد. تعداد 130 پرسشنامه توسط مدیران، کارشناسان و نخبگان شهری و 190 پرسشنامه توسط مدیران روستایی و نخبگان محلی تکمیل گردید.

    یافته ها: 

    بررسی حاضر نشان داد که ازنظر اعضای جامعه نمونه پیوند و تعامل میان مدیریت روستایی و شهری، انسجام فضایی و انسجام و ترکیب نگری مهم ترین شاخص های موثر در شکل گیری حکمروایی یکپارچه روستایی شهری می باشند.

    نتیجه گیری:

     از یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت که باید به نقش ارتباط و تعامل میان مدیران روستایی و شهری در راستای شکل گیری حکمروایی یکپارچه روستایی-شهری بیشتر توجه شود.

    کلیدواژگان: حکمروایی یکپارچه، پیوند مدیریت، انسجام فضایی، ترکیب نگری، ایلام
  • رضا قشقایی، خسرو موحد*، حامد مضطرزاده صفحات 63-82

    مطابق آمارهای موجود حدود کمتر از نیمی از جمعیت جهان در فاصله 200 کیلومتری از خط ساحلی زندگی کرده که مطابق پیش بینی ها این تا سال 2025 این رقم با رشد دوبرابری مواجه خواهد شد. از سویی دیگر، ارتقاء کیفیت بصری و اکولوژیکی محیط و منظر و ارتقاء حس تعلق به مکان در سازمان فضایی می تواند تسهیل گر کیفیت مطلوب محیطی و تعریف الگوی منحصر به فردی از هویت برای سواحل شهری باشد؛ براین اساس در این مقاله به بررسی معیارها و اصول طراحی منظر شهرهای ساحلی در راستای ارتقا حس تعلق به مکان پرداخته شده است. روش تحقیق این پژوهش، «توصیفی- تحلیلی» و روش «فراتحلیل» بوده است که از روش تحقیق «پیمایشی» با ابزار «پرسشنامه» برای تدوین معیارهای طراحی منظر موردنظر کاربران در راستای برانگیزش حس تعلق به مکان در آن ها استفاده شده است. «جامعه آماری» شامل کاربران نوار ساحلی در شهر بوشهر بوده که بر اساس «فرمول کوکران» تعداد 389 نفر و روش تصادفی ساده انتخاب شده اند و به منظور سنجش پایایی سوالات پرسشنامه از نرم افزار Spss25 و تکنیک ضریب «آلفای کرونباخ» استفاده شده است. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که مولفه های تاثیرگذار طراحی منظر شهرهای ساحلی در راستای افزایش حس تعلق به مکان عباتند از: عوامل محیطی، موقعیت مکان، تنوع فضایی، ایمنی، زیبایی بصری و نفوذپذیری. همچنین نتایج تحقیق نشان از آن دارد که حس تعلق به مکان استفاده کنندگان ساحل در بعد شناختی (هویتی) و عاطفی (دلبستگی) در سطح بالایی قرار دارد. بعد رفتاری (وابستگی) نسبت به بعد شناختی و عاطفی در سطح پایین تر قرار دارد و نشان می دهد ساحل در برآورده کردن نیازهای آن ها موفق عمل نکرده که عدم تجهیز خط ساحلی برای شکل گیری فعالیت های تفریحی و مرتبط با آب، عدم وجود بسترهای مناسب جهت استقرار خانواده، تداخل حرکت سواره و پیاده، تهدیدات ناشی از فرسودگی و تخریب بافت تاریخی بوشهر در این امر موثر می باشند.

    کلیدواژگان: منظر، طراحی منظر، حس مکان، حس تعلق به مکان، شهرهای ساحلی، بوشهر
  • سکینه معروفی، احسان مهدی پور* صفحات 83-98

    امروزه شهرها با مشکلات عدیده ای روبرو هستند ، چالش ها و معضلاتی که از طریق روش های مدیریت شهری سنتی و بدون بهره گیری از توانمندیهای مدیران خلاق و نوآور امکان فایق آمدن به این چالش و حل و فصل آنها دور از انتظار می نماید. مدیران و رهبران عرصه مدیریت شهری به عنوان پیشروان توسعه شهری بیش از پیش باید در زمینه پدیدآوردن شرایط رشد و توسعه نوآوری در بدنه مدیریت شهری، کارآمد باشند. وجود مدیرانی  با شایستگی های رهبری نوآری در نظام مدیریت شهری می تواند در خصوص ارایه راه کارهایی برای مواجهه با چالش نوظهور در شهرها مثمر ثمر باشد. وجود رهبران پیشران نوآوری که بتوانند همچون موتور محرکی در تحقق توسعه و پیشرفت شهرها پرچمدار تغییرات و تحولات بی بدیل باشند بی شک در ایجاد شهرهایی توسعه یافته کار ساز خواهد بود. چنانچه نوآوری را نیروی محرک و حیاتی توسعه شهری در عصر حاضر بدانیم ، اولویت راهبردی برای همه رهبران و مدیران شهری داشتن شایستگی های لازم در این زمینه است. نقش رهبران در تسهیل خلاقیت و نوآوری و تاثیرگذاری برآن غیر قابل انکار است . هدف از این پژوهش ارایه چارچوب نظری برای شناسایی و ارزیابی مدل های شایستگی رهبران نوآوری در عرصه نظام مدیریت شهری از طریق روش فراترکیب می باشد. در پژوهش حاضر از روش مرور نظامند ادبیات نظری برای جمع آوری داده ها استفاده شده است. بر همین اساس از بین 210 مقاله مرتبط با توجه به معیارهای کیفی علمی 20 مقاله اصلی انتخاب شد. سپس سه مرحله کدگذاری انجام شد و مفاهیم و مقوله ها از داده های مبتنی بر ادبیات استخراج گردید. در نهایت یک مدل پنج بخشی که از فراترکیب ادبیات مدلهایی شایستگی رهبران نوآوری در نطام مدیریت شهری بدست آمده بود به عنوان مدلی کاربردی در سنجش میزان شایستگی های رهبران نواوری در عرصه مدیریت شهری ارایه گردید..

    کلیدواژگان: “نوآوری”، “شایستگی رهبران نوآوری” _” روش فراترکیب، نظام مدیریت شهری
  • الهام نیائی، علیرضا عینی فر* صفحات 99-117

    عدم وضوح راهکارهای زمینه گرایی در خصوص طراحی در زمینه های گوناگون اعم از زمینه های تاریخی، میانی، حاشیه ای و حاشیه باارزش، اهمیت چگونگی توجه به معیارهای مختلف زمینه گرایی را در زمینه های مختلف پر رنگ می کند. سوالات اصلی پژوهش بدین شرح است که: 1. معیارها و زیرمعیارهای موثر در زمینه گرایی یک اثر معماری جدید چیست؟ 2. در زمینه های مختلف شهر تهران، توجه به چه معیارهایی از زمینه گرایی از اولویت بیشتری در طراحی برخوردار است و اهمیت نسبی هرکدام از آن معیارها، در هر زمینه (تاریخی، میانی، حاشیه ای و حاشیه با ارزش) شهر تهران به چه صورت است؟ برای پاسخ به این پرسش ها از روش تحقیق ترکیبی که اهدافی کیفی را دنبال می کند، استفاده شد. مبنای استخراج معیارها و زیرمعیارهای زمینه گرایی تحلیل محتوای کیفی بوده است. سپس به منظور تبیین میزان اهمیت نسبی معیارها در زمینه های چهارگانه شهر تهران، چهار بنای اقامتی به صورت هدفمند از چهار زمینه مختلف شهر، به عنوان نماینده ی آن زمینه ها انتخاب شد که در ادامه و با استفاده از رویه سلسله مراتبی میزان زمینه گرایی نمونه ها در هر یک از معیارها و زیرمعیارهای استخراج شده در بخش قبل که در قالب پرسشنامه طراحی و تنظیم شده بود، توسط دانشجویان کارشناسی ارشد معماری مورد سنجش قرار گرفت. درنهایت به منظور تحلیل داده ها از تحلیل های آماری ازجمله نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که مفهوم زمینه گرایی و ارتباط آن با زمینه های مختلف از طریق بررسی چهار معیار اصلی زمینه گرایی (کالبدی، مفهومی، عملکردی و اجتماعی) در قالب مدل مفهومی پیشنهادی قابل تبیین است. به گونه ای که توجه به معیارهای زمینه گرایی به ترتیب در زمینه تاریخی، زمینه حاشیه باارزش، زمینه میانی و حاشیه ای حایز اهمیت می باشد که البته در زمینه حاشیه ای که معمولا حایز ویژگی های (ارزشمند) خاصی نمی باشد توجه به این معیارها حایز اهمیت نبوده و در نظر گرفتن معیارهای زمینه گرایی نمی تواند موجب ارتقاء معماری و طراحی گردد که ازاین رو می توان با گسترده تر در نظر گرفتن دامنه زمینه از تک بناها و ویژگی های واجد ارزش آن منطقه (رویکرد منطقه گرایی) و الهام گرفتن از مفاهیم آن منطقه، طراحی در زمینه های حاشیه ای را انجام داد.

    کلیدواژگان: معماری زمینه گرا، معیارهای زمینه گرایی، زمینه تاریخی، زمینه میانی، زمینه حاشیه ای، زمینه حاشیه با ارزش
  • غلامرضا کاظمیان*، حسین اصلی پور، آرش تقی پور اختری صفحات 119-134

    رشد شهری فرآیندی رویشی است که تبلور آن به صورت فرآیند انباشتی، ساختار فضایی شهر را طی دهه ها شکل می دهد. در این مسیر فعالیت های جاری، از طریق ساخت وساز بر روی بافت شهری رسوب کرده و فرم شهری را در پاسخ به نیازهای متغیر زمان خود، بهبود و توسعه می دهد. از آنجایی که متولی ساخت وساز در مقیاس شهر، مدیریت شهری است؛ و حکمروایی موضوعی محوری در مسیر تحقق توسعه پایدار محسوب می شود؛ مساله این پژوهش«چگونگی نظامی حکمروایانه برای مدیریت ساخت وساز شهری تهران» قرار گرفته است. در این راستا توصیفات علمی متخصصان کشور از واقعیات و مطلوبیات نظام مدیریت ساخت وساز شهری، به عنوان وجهه ای از حقیقت تلقی شده؛ و پژوهش گر با هدف فهم آن، به سراغ استفاده از راهبرد تحلیل مضمون از روش کیفی می رود. در این راستا از میان 789 ماخذ بروز یافته در پایگاه های علمی کشور،65 عدد به صورت روش مند نمونه گیری شد. نتایج این پژوهش بنیادین نشان داد که در نظر متخصصان ایرانی، نظام مدیریت ساخت وساز شهری تهران را زمانی می توان«حکمروایی ساخت وساز شهری تهران» در نظر گرفت که ماهیتی قابل احترام، قابل اعتماد و قابل اعتنا داشته باشد؛ به این معنا که با پیگیری«رشد عادلانه، متوازن و توانمندساز»، در پی«حل مسایل کالبدی و فضایی شهر تهران»، در جهت دستیابی به«فرآورده ای پایدار و قابل استطاعت» برآمده؛ و این مسیر را با «اتکا به ظرفیت های درون زا و مبتنی بر ارزش های محلی» به وسیله «سازمانی همیار، کارآمد و جمع گرا» و در «مواجه با چالش های قانونی-اجرایی مدیریت شهری تهران» می پیماید.

    کلیدواژگان: حکمروایی، ساخت وساز، رشد شهری، محیط مصنوع
  • علیرضا دربان آستانه*، سمیه سادات موسوی صفحات 135-156

    آنچه در تعیین هدف توسعه کشورها بسیار حایز اهمیت است بررسی مدیریت روستایی و عملکرد آن در برنامه ریزی روستایی از پایین به بالا می باشد. دهیاری به عنوان سازمان اصلی مدیریت روستایی نقش مهم و تاثیرگذاری در تحقق توسعه پایدار روستایی دارد. این توسعه تا حد زیادی به رضایت اعضای آن بستگی دارد؛ بنابراین، هیچ توسعه ای بدون مشارکت، رضایت مندی و اعتماد اجتماعی روستاییان شکل نمی گیرد. براین اساس پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و تحلیل رضایت مندی روستاییان از عملکرد دهیاری ها، از لحاظ ماهیت توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف کاربردی می باشد. داده ها به دو روش میدانی و کتابخانه ای جمع آوری شده اند. جامعه آماری آن را سه شهرستان ازنا، خرم آباد و کوهدشت از استان لرستان تشکیل می دهند. 344 روستا براساس سه شاخص: توزیع فضایی در سطح شهرستان، درجه دهیاری و سابقه تاسیس دهیاری انتخاب شدند. رضایت روستاییان از عملکرد دهیاری ها در سه زمینه کارکردهای پایه و عملکردی، کارکرد انگیزشی و کیفیت خدمات (قابلیت اطمینان، مسوولیت پذیری، بعد فیزیکی، سبک مدیریت و همدلی)، موردمطالعه و با استفاده از مدل کانو، ارزیابی شکاف کیفیت خدمات و نرم افزار Spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن است که بیشترین رضایت ساکنین منطقه مورد مطالعه به ترتیب از: قابلیت اطمینان، مسوولیت پذیری، بعد فیزیکی، سبک مدیریت، کارکرد انگیزشی، کارکرد پایه ای و عملکردی می باشد و کمترین رضایت آن ها از همدلی دهیاری ها است.

    کلیدواژگان: ارزیابی، رضایت مندی، عملکرد، دهیاری
  • حسین جعفری جبلی، سید مهدی موسی کاظمی*، حسن حکمت نیا، رضا مختاری ملک آبادی صفحات 157-178

    بازسازی و احیاء میدان امام علی (ع) در طول چندین سال متمادی به‎عنوان مهم‎ترین و پرهزینه‎ترین پروژه مرمت و طراحی در شهر اصفهان بوده است. در طرح های مرمت و ساماندهی این میدان تنها به موضوعات کالبدی نظیر سنگ‎ فرش و بهبود نمای ظاهری توجه شده است. در اقدامات انجام شده هیچ بحثی از وجود معنا، افزایش خاطره انگیزی، جذب مشتری، رضایت کسبه و حیات اقتصادی نشده است... در واقع اگر یک فضای شهری یا یک شهر سرزندگی اقتصادی نداشته باشد عملا تبدیل به یک فضای زنده و احیا شده نخواهد شد. هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی عوامل کلیدی موثر بر فرسودگی عملکردی محدوده میدان امام علی (ع) می باشد. روش پژوهش، بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس ماهیت پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است. در این راستا با استفاده از روش تحلیل اثرات متقابل در نرم‎ افزار میک‎مک و تحلیل عاملی اکتشافی در نرم افزار SPSS عوامل کلیدی موثر بر فرسودگی عملکردی شناسایی شده است و در نهایت به انتخاب عوامل کلیدی موثر بر فرسودگی عملکردی میدان امام علی (ع) با استفاده از روش سناریونویسی در نرم افزار سناریو ویزارد اقدام شد. جامعه آماری این پژوهش، متخصصین و کارشناسان حوزه شهری هستند. روش نمونه گیری، گلوله‎ برفی است و داده ها با بهره ‎گیری از پرسش‎نامه پژوهشگر ساخته در سال جاری گردآوری شده است. یافته های پژوهش نشان می‎دهد که هفت عامل وجود برنامه های مناسب، سرانه سطوح سبز، تسهیلات کم بهره، پایداری کالبدی، امکانات مراکز فرهنگی تفریحی ورزشی، تناسبات بصری و فرصت های شغلی متنوع بیشترین تاثیرگذاری و کلیدی ترین نقش را در فرسودگی عملکردی میدان امام علی (ع) دارند.

    کلیدواژگان: فضای شهری، بازآفرینی شهری، بافت تاریخی، میدان امام علی(ع)، اصفهان
|
  • Pages 7-23

    Every year, natural and unnatural disasters around the world cause many deaths, physical injuries, and diseases so out of 70 types of natural disasters registered in the world, 13 types have been registered in our country. Therefore, this study was conducted to assess the vulnerability in the checkered and semi-checkered texture of Salmas city based on passive defense indicators. The type of research is applied and the method of work is descriptive-analytical and data collection has been done through library and field studies. To achieve the purpose of the research, 14 indicators have been selected based on the opinions of the elites, and information layers have been formed for them in GIS software. To calculate the weight of indicators BWM multi-criteria decision-making method was used and the results were analyzed in GAMS software. Finally, the weights obtained from the BWM method are multiplied and combined in 14 standard indicators. The results show that the level of vulnerability in checkered textures is less than in semi-checkered textures.

    Keywords: Vulnerability, Texture, Checkered, BWM, Salmas, Passive Defense
  • Pages 25-46

    Fading a city's native identity and cities becoming similar to each other is one of the most important challenges of Iranian modern cities. The research done in this area has not paid attention to citizens' needs and their perception of identity and most have focused on the theoretical definition. Therefore, this research in addition to cognition of facades identity’s degree in Shariati street which is one of the oldest streets in Tehran will analyze the facades identity factors in citizen’s viewpoint. By collecting questionnaires from 39 selected Shariati street facades based on Five Likert Spectrum, the opinions from more than 300 citizens were questioned and evaluated in this issue. Then by analysis of descriptive citizens answers by Categorization method, factors of high and low identity in point of contributors were stated in thematics of physical-aesthetics, perceptual-semantic, functional, social, and time. In finding, by scoring effective facades factors it has been found between elements of urban facades identity, physical-aesthetics elements were at the highest attention of people; In the mean, time factors, that rooted in history and culture of the city, were at the second rank of importance; and people were referred perceptual-semantic factor, functional factor and social dimensions in subsequent degrees. However, the identity of the facade can be guaranteed if all these factors are collected together and are considered comprehensibly.

    Keywords: Identity, Façade, Urban facades, Façade identity, Shariati street
  • Pages 47-61
    Objective

    The primary purpose of this study is to identify the factors affecting the formation of integrated rural-urban governance in the cities of the northern part of Ilam province.

    Research Method

    The present study is applied in nature. Also, in terms of conducting and reviewing the research, it is of descriptive-analytical type with a combined method (quantitative and qualitative). Data collection has been done using documentary and field methods and is used using a questionnaire. The statistical population of 2043 includes urban and rural managers, local issues, and elites, which is determined as a sample size using a multi-stage sampling method (cluster-quota) and using Cochran's formula of 320 people. Managers completed 130 questionnaires, experts and urban elites and 190 questionnaires were completed by rural managers and local elites.The present study showed that from the point of view of community members, the link between rural and urban management members, spatial cohesion and cohesion, and the combination are the most critical indicators in forming integrated rural-urban governance.

    Conclusion

    From the research findings, it can be concluded that the role of communication between rural and urban managers in forming integrated rural-urban governance should be paid more attention to.

    Keywords: integrated governance, management link, spatial cohesion, compositionalism, Ilam
  • Pages 63-82

    It is estimated that about 3 billion people, less than half of the world's population, live within 200 km of the coastline, which is projected to double by 2025. On the other hand, improving the visual and ecological quality of the environment and landscape and promoting the sense of belonging to the place in the space organization can facilitate the desired environmental quality and define a unique pattern of identity for urban beaches; Accordingly, this article examines the criteria and principles of landscape design of coastal cities in order to promote a sense of belonging to the place. The research method of this research was the descriptive-analytical and meta-analytic methods. The survey research method was used with a questionnaire to develop the criteria for landscape design desired by users in order to motivate their sense of belonging. The statistical population included beach strip users in Bushehr who were selected based on Cochran's formula of 389 people and a simple random method. In order to assess the reliability of the questionnaire questions, Spss25 software and Cronbach's alpha coefficient technique were used. The findings of the present study show that the effective components of landscape design of coastal cities in order to increase the sense of belonging to the place are: environmental factors, location, spatial diversity, safety, visual beauty, and permeability. The results also show that the sense of belonging to the place of beach users in the cognitive (identity) and emotional (attachment) dimension is at a high level. Behavioral dimension (dependence) is lower than cognitive and emotional dimension and shows that the beach has not been successful in meeting their needs that the lack of a beach line for the formation of recreational and water-related activities, Lack of suitable beds for the family establishment, interference of cavalry and pedestrians, threats of burnout and destruction of the historical fabric of Bushehr are effective in this regard.

    Keywords: landscape, landscape design, sense of place, sense of belonging to the place, coastal cities, Bushehr
  • Pages 83-98

    Today, cities face many problems, challenges and dilemmas that can not be solved through traditional urban management methods without using the capabilities of creative and innovative managers. Managers and leaders of urban management as pioneers of urban development should be more and more effective in creating conditions for growth and development of innovation in the urban management system. The role of managers with innovation leadership skills in the urban management system is important in providing solutions to meet emerging challenges in cities. The existence of innovation-driven leaders who can be the driving force in achieving the development and progress of cities, initiating change and transformation, is undoubtedly necessary in creating developed cities. If we consider innovation as the driving force and vital force of urban development in the present age, the strategic priority for all city leaders and managers is to have the necessary competencies in this field. The role of leaders in facilitating and influencing creativity and innovation is undeniable. The purpose of this study is to provide a theoretical framework for identifying and evaluating the competency models of innovation leaders in the field of urban management system through the Meta-Synthesis method. In the present study, the method of systematic review of theoretical literature has been used to collect data. Accordingly, from 210 related articles according to qualitative and scientific criteria, 20 main articles were selected. Then three coding steps were performed and concepts and categories were extracted from literature-based data. Finally, a model, which was obtained from the literature of competency models of innovation leaders in the urban management system, was presented as a practical model in measuring the competencies of innovation leaders in the field of urban management. The results of the study indicate the identification of 5 main competencies and 31 sub-competencies; at the level of main competencies, professional ability and skill, managerial competencies, interpersonal competencies, professional knowledge and attitude and individual competencies have gained priorities one to five, respectively.

    Keywords: Innovation”, “Innovation Leaders Competencies”, “Meta-Synthesis method”, ”urban management systems”
  • Pages 99-117

    Designing in the historical, inner suburb, valuable periferal, outer fring contexts of cities reveals the importance of how to pay attention to contextual criteria. The question is, “What are the effective criteria and sub-criteria for being contextual in a new architectural work?” “What criteria of contextualism have more priority in design?” “In particular, what is the relative importance of each of the criteria in the historical, inner suburb, valuable periferal ,and outer fring contexts of the city of Tehran?A combined research method including qualitative content analysis, hierarchical procedure, and statistical analysis was used. Analysis of the research results showed that the concept of contextualism and its relationship with different contexts in four main criteria (physical, conceptual, functional, and social) can be explained in the framework of the proposed conceptual model. Based on the results, attention to the criteria of contextualism is important in the historical, inner suburb, valuable peripheral ,and outer fring contexts, respectively. In common sub-criteria, attention to solving functions and favorable response to expected behaviors and especially in historical and valuable periferal contexts, social background and collective memory are remarkable points. In the outer fring context with different environmental features from the urban fabric, through considering the context domain wider and attention to the characteristics of the single buildings or getting inspiration from Special natural features of the environment, it can be possible to achieve regional attitude. In this regard, the construction of new valuable buildings can generate values based on the past culture. Also, following these patterns by other designers can strengthen and continue the contextual design in the future of an area. Finally, the results from the extraction of the criteria and sub-criteria of contextualism can be used to evaluate other buildings. The results of prioritizing research criteria also contribute to pre-design knowledge and organization of the design program in various fields. In this way, the design of contemporary buildings in valuable contexts leads to the continuation of architectural life and in contexts without significant background, causes the emergence of valuable features.

    Keywords: Contextual architecture, Contextualism criteria, Historical context, Inner suburb context, Valuable peripheral context, Outer fringe context
  • Pages 119-134

    Urban growth is a vegetative process that crystallizes as an accumulative process, shaping the city spatial structure over decades. In this way, current activities are deposited on the urban fabric through construction, and improve and develop the urban form in response to the changing needs of its time. Since the construction manager at the city level is the city management; and governance is a central issue on the path to sustainable development; the research’s problem is "How to perform a governance system for the management of Tehran’s urban development". In this regard, the scientific descriptions of the country's experts on the realities and desirability of the urban construction management system are considered as a face of truth; and the researcher, in order to understand it, uses the thematic analysis strategy as one of the qualitative method. In this regard, out of 789 sources updated in the country's scientific databases, 65 were methodically sampled. The results of this fundamental research showed that according to Iranian experts, the urban construction management system of Tehran can be considered as "Tehran’s urban construction governance", when it has a respectable, reliable and significant nature. In other words, by pursuing "fair, balanced and empowering growth", it has sought to "solve the physical and spatial problems of the city of Tehran" in order to achieve "sustainable and affordable product"; and follows this path by "relying on endogenous capacities based on local values" by a "cooperative, efficient and collectivist organization" and in "facing the legal-executive challenges of Tehran’s urban management

    Keywords: Governance, Building, Urban Growth, Built Environment
  • Pages 135-156

    What is very important in determining the development goal of countries is the study of rural management and its performance in rural planning from the bottom up. Dehyari, as the main organization of rural management, has an important and effective role in achieving sustainable rural development. This development largely depends on the satisfaction of its members. Therefore, no development can take shape without the participation, satisfaction and social trust of the villagers. Therefore, the aim of the present study is to evaluate and analyze the satisfaction of villagers with the performance of rural areas, in terms of descriptive-analytical nature and in terms of practical purpose. Data were collected in two methods field and library. Its statistical population consists of three cities of Azna, Khorramabad and Kuhdasht of Lorestan province. 344 villages were selected based on three indicators: spatial distribution at the city level, Dehyari degree and Dehyari establishment history. Villagers' satisfaction with the performance of villages in the three areas of basic and functional functions, motivational function and service quality (reliability, responsibility, physical dimension, management style and empathy), studied and using Kano model, evaluation of service quality gap and Spss software was analyzed. The results show that the highest satisfaction of the residents of the study area is: reliability, responsibility, physical dimension, management style, motivational function, basic and functional function and its lowest satisfaction, respectively. is the sympathy of the villagers.

    Keywords: Evaluation, Satisfaction, Performance, Rural
  • Pages 157-178

    Reconstruction and revitalization of Imam Ali Square (AS) has been the most important and costly renovation and design project in Isfahan for many years. In the renovation plans of this square, only physical issues such as paving and improving the appearance have been considered. There has been no discussion of meaning, increased memory, customer attraction, business satisfaction and economic life in the actions taken... In fact, if an urban space or a city does not have economic vitality, it will not practically become a living and revitalized space. The main purpose of this study is to investigate the key factors affecting the functional burnout of Imam Ali Square. The research method is applied based on the purpose and descriptive-analytical based on the nature of the research. In this regard, using the interaction analysis method in Mick Mac software and exploratory factor analysis in SPSS software, the key factors affecting functional burnout have been identified and finally by selecting the key factors affecting functional burnout in Imam Ali Square using Scenario writing method was used in Scenario Wizard software. The statistical population of this study is urban experts. The sampling method is snowball and the data were collected using a researcher-made questionnaire this year. Findings show that the seven factors of appropriate programs, green space per capita, low interest facilities, physical stability, facilities of cultural and recreational centers, visual proportions and various job opportunities have the greatest impact and key role in the functional burnout of Imam Ali Square. Also, based on the results of the third scenario, with 5 desirable modes and a usefulness of 42.86%, the most optimistic and promising scenario is the reconstruction and performance improvement of Imam Ali Square.

    Keywords: Urban space, urban regeneration, historical context, Imam Ali Square, Isfahan