فهرست مطالب

پایداری، توسعه و محیط زیست - سال سوم شماره 9 (بهار 1401)

نشریه پایداری، توسعه و محیط زیست
سال سوم شماره 9 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سعید شجری، آزیتا بهبهانی نیا*، اشکان عبدالی سوسن صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    مصرف انرژی در ساختمان های کشور در حدود دو تا چهار برابر متوسط مصرف انرژی در سایرکشورهای جهان می باشد . در بخش ساختمان، ساختمان های عمومی و دولتی هفتاد درصد مصرف این بخش از انرژی را به خود اختصاص می دهند. محدود بودن منابع انرژی وآثار زیان آور بر مصرف بی رویه آن، طرحی مناسب و بهینه را از دیدگاه مصرف انرژی ضروری می سازد. هدف از انجام این پژوهش بررسی و تغییر الگوی مصرف انرژی در ساختمان های اداری در راستای کاهش گازهای گلخانه ای می باشد.
    روش بررسی
     جهت انجام بهینه سازی در ساختمان مورد مطالعه میزان انرژی مصرفی و جزییات مربوط به سیستم های گرمایشی، سرمایشی و روشنایی ساختمان منتخب از طریق بازدید های میدانی و به کمک لوکس متر اندازه گیری، برداشت و سنجیده شد. با استفاده از نرم افزار انرژی پلاس مصرف انرژی برای ساختمان مورد نظر که با توجه به بررسی های انجام شده  درگروه ساختمان های با مصرف انرژی زیاد قرار دارد، شیبه سازی شد.  مقادیر مربوط به میزان هدررفت انرژی، سطح آسایش و شاخص های مصرف انرژی در ساختمان منتخب نیز محاسبه گردید.
    یافته ها
     نتایج نشان می دهد که با اقدامات بهینه سازی موثر در ساختمان مورد نظر میتوان به کاهش کربن دی اکسید تولیدی و کاهش مصرف انرژی بین 14تا 20درصد بصورت سالیانه دست یافت.
    نتیجه گیری
    بر طبق محاسبات انجام شده بطور میانگین 50 درصد از مصرف انرژی سالیانه هدر می رود که میتوان این میزان را با انجام اقدامات ممیزی تا 30 درصد کاهش داد و آسایش حرارتی که در برخی فصول خاص در ساختمان تا بیش از 60 درصد محاسبه شده است را افزایش داد.
    کلیدواژگان: ممیزی انرژی، گازهای گلخانه ای، آسایش حرارتی، نرم افزار انرژی پلاس
  • لقمان باقریان، نسیم صحرائی نژاد*، حسین موسوی فاطمی صفحات 13-28
    زمینه و هدف

    با افزایش جمعیت و زندگی شهرنشینی، نیاز انسان به تفریح و تفرج، گذران اوقات فراغت در محیط های طبیعی افزایش یافته است. در چنین شرایطی، نیاز به توسعه و احداث پارکهای جنگلی که از مهمترین منابع تفرجی در شهرها محسوب می شوند با هدف حفاظت از منابع و ذخایر، جذب گردشگر، ایجاد درآمد، تمدد اعصاب و غیره ضروری است. همچنین به منظور حفظ پایداری این منابع، استفاده تفرجی از آنها باید مطابق توان اکولوژیک آنها انجام گیرد. هدف این مطالعه، طراحی پارک جنگلی بیستون به منظور توسعه تفرج متمرکز و بهره گیری از آن به عنوان الگویی جهت ارتقاء کیفی پارکهای جنگلی در استان کرمانشاه است.

    روش بررسی

    این تحقیق به لحاظ دستیابی به حقایق و داده پردازی از نوع توصیفی تحلیلی و به لحاظ هدف از نوع کاربردی و توسعه ای، ارزیابی می گردد. جمع آوری اطلاعات از محدوده مورد مطالعه علاوه بر مطالعات کتابخانه ای، از طریق برداشت میدانی نیز انجام گرفته است. برداشت نقاط و کنترل داده های بدست آمده توسط دستگاه GPS جهت برآورد پتانسیل موجود برای برنامه ریزی تفرجی انجام گرفته است.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل اطلاعات از طریق نقشه های تهیه شده در نرم افزار GIS و با تلفیق نقشه های موجود، نقشه توان اکولوژیکی منطقه ارایه گردید و بر همان اساس کاربری های مناسب در محدوده مورد مطالعه تعیین و سپس زون بندی انجام شد. سپس با استفاده از الگوی آمایش سرزمین و مدل اکولوژیکی گردشگری، الگویی جهت توسعه تفرج متمرکز سایت مورد نظر ارایه و استراتژیهایی برای طراحی پارک جنگلی بیستون تبیین گردید. با استفاده از این الگو و استراتژی ها و همچنین تجزیه و تحلیل پهنه ها براساس ویژگیهای اکولوژیکی و زیبایی شناختی در مقیاس خرد، پهنه هایی که مناسب توسعه تفرج متمرکز بود شناسایی شد.

    بحث و نتیجه گیری

    پس از شناسایی پهنه های مناسب به منظور توسعه تفرج متمرکز، پهنه شماره دو جهت برنامه ریزی و ارایه طرح راهبردی با بهره گیری از مدل اکولوژیکی گردشگری انتخاب گردید.

    کلیدواژگان: پارک جنگلی، تفرج متمرکز، طراحی، ارزیابی توان اکولوژیکی
  • پانته آ نامداری، اکرم الملوک لاهیجانیان*، محسن دهقانی قناتغستانی، محمدصدیق مرتضوی صفحات 29-44
    زمینه و هدف

    یکی از مهم ترین گام ها در مدیریت و برنامه ریزی برای توسعه اکوتوریسم، داشتن شناخت کافی از محیط زیست آن منطقه است. پژوهش حاضر، در جزیره هرمز واقع در تنگه خلیج فارس صورت گرفته است که دارای جاذبه های منحصربه فرد طبیعی می باشد. هدف تعیین مدل و پهنه های اکولوژیکی مناسب جهت توسعه اکوتوریسم در جزیره هرمز با توجه به اصول توسعه پایدار است.

    روش بررسی

    در این تحقیق از تکنیک (ضعف، قوت، فرصت و تهدید) یا ([1]SWOT)، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی ([2]AHP) و سامانه اطلاعات جغرافیایی ([3]GIS) استفاده شده است. در ابتدا تکنیک SWOT، وضعیت فعلی گردشگری جزیره را در محیط رقابتی نشان داد، سپس، 5 معیار و 16 زیر معیار برای بررسی پتانسیل اکولوژیک اکوتوریسم جزیره توسط خبرگان حوزه گردشگری منطقه، انتخاب شد و پس از ارزش گذاری این معیارها با روش AHP، مدل اکولوژیکی تعیین گردید و لایه های رقومی مربوط معیارها و زیر معیارها در محیط GIS تهیه و تلفیق شدند که درنهایت منجر به نقشه پهنه بندی معیارهای اکولوژیک اکوتوریسم جزیره هرمز در چهار طبقه (بسیار مناسب تا ضعیف) گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که 8 کیلومترمربع از زمین های جزیره هرمز در طبقه بسیار مناسب، 13 کیلومترمربع در طبقه مناسب،15 کیلومترمربع در طبقه متوسط و 6 کیلومترمربع از این پهنه ها در طبقه ضعیف قرار دارند. این نواحی به ترتیب اولویت شامل: نواحی مرکزی، شرقی، جنوبی، شمالی و غربی می باشند، بنابراین جزیره دارای پتانسیل اکولوژیکی بالایی است.

    بحث و نتیجه گیری

    توسعه اکوتوریسم در جزیره هرمز، سبب ارتقای سطح اقتصاد منطقه و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی می گردد. این نتایج می تواند به عنوان یک نقشه راه برای مدیران (محلی و ملی) و سایر سازمان های مرتبط در حوزه مدیریت منابع گردشگری عمل کرده و به ایجاد یک برنامه مدیریت جامع گردشگری در منطقه با توجه به اصول توسعه پایدار کمک نماید.

    کلیدواژگان: مدل اکولوژیکی اکوتوریسم، توسعه پایدار، خلیج فارس، جزیره هرمز
  • جواد رسمی، زهرا عابدی*، مصطفی پناهی، یگانه موسوی جهرمی صفحات 45-61
    زمینه و هدف

    مالیات های سبز یکی از ابزارهای اقتصادی قدیمی در حفظ محیط زیست است که سالیان طولانی در کشورهای مختلف از آن استفاده شده است. استفاده از این ابزار در مواردی که اقتصاد محیط زیست پیشنهاد می کند بسیار لازم و ضروری است و مانع انتشار آلاینده های بیش از حد بهینه اجتماعی می شود. استفاده از مالیات سبز به عنوان یک مکانیسم مطلوب برای کمک به مهار تغییرات آب و هوا و ترویج شیوه های پایدار زیست محیطی در زمینه مشاغل مورد حمایت قرار گرفت. 

    روش بررسی

    بررسی طراحی مالیات سبز موضوع اصلی این پژوهش است تحقیق و بررسی کاربرد عملی مالیات سبز فراگرفتن اطلاعات پس زمینه درباره آن ضروری می باشد.تعریف و طبقه بندی مالیات های سبز علت وجودی نهفته در پس مالیات سبز است.در این پژوهش  نمونه های آماری با استفاده از تست کوکران  مشخص گردید و با طراحی پرسش نامه و بررسی روایی و پایایی آنها(در مورد پایایی پرسشنامه، ضریب سازگاری مقایسه های انجام شده نیز برابر 0.0196 بدست آمده است که چون کوچکتر از 1/0 می باشد بنابراین می توان به مقایسه های انجام شده اطمینان کرد) و بررسی نتایج حاصل از آن با کمک نرم افزار های اکسل و SPSS به طبقه بندی متغیر های مالیات سبز پرداخته شد.در گام نخست با استفاده از رویکرد تحلیل خبرگی با استفاده از روش دلفی فازی معیار ها و الگو های موثر بر روی مالیات سبز شناسایی شد و پس از غربالگری الگو های اجرایی معرفی گردید .در مرحله بعد با کمک روش دیمتل در محیط ارزیابی فازی به ارزیابی الگوهای اجرایی نسبت به بکدیگر پرداخته شدو در نهایت در الگوی تحلیل شبکه فازی که رویکردی جامع نگرانه به مساله مالیات سبز می باشد الگوهای شناسایی شده ، طبقه بندی گردید. 

    یافته ها

     ابعاد مختلف بررسی شده در این پژوهش به ترتیب کارایی محوری ، بعد حفظ کننده و ارتقاء دهنده کیفیت محیط زیست ، بعد قابلیت کاربرد در حوزه های مختلف ، بعد افزایش دهنده درآمد و موثر در اقتصاد و بعد موثر بر توسعه پایدار  می باشد.که در این میان بعد قابلیت کاربرد با وزن 1997 / 0 بیشترین وزن را داشته است. در رتبه دوم بعد کارایی محوری به وزن 1873 / 0 بوده اند. میانگین ابعاد برابر با 1659 / 0 می باشد. 

    بحث و نتیجه گیری

    اساسا این مالیات برای کاهش تاثیر منفی بر محیط زیست ناشی از فعالیت های کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اهمیت مالیات سبز پیشنهاد می گردد مالیات سبز در سبد سیاست های زیست محیطی دولت باید قرار بگیرد.مالیات های زیست محیطی شرکت را ملزم می کند که هزینه های آلودگی خود را با فعالیت های محیطی جبران نمایند و یا مالیات بیشتری پرداخت نمایند.

    کلیدواژگان: مالیات، اقتصاد، محیط زیست، سیاستگذاری
  • عبدالامیر عچرش زاده، اصلان اگدرنژاد* صفحات 63-78
    زمینه و هدف

    امروزه یکی از موانع توسعه و گسترش جوامع، کیفیت نامناسب آب می باشد. بررسی کیفیت و روند تغییرات کیفی آب زیرزمینی در مدیریت پایدار منابع آب هر منطقه، اهمیت زیادی دارد. اندازه گیری این پارامترها در یک سطح وسیع، هزینه بر و زمان بر بوده و برای مدل سازی آن ها، روش های تخمین گر مورد نیاز است. هدف از پژوهش حاضر مدل سازی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی  دشت زیدون با استفاده از مدل های ANN+PSO و زمین آمار می باشد.

    روش بررسی

    بدین منظور از اطلاعات 42 حلقه چاه مشاهده ای موجود در دشت زیدون به صورت ماهانه طی 7 سال، استفاده شده است. ورودی های مدل شبکه عصبی شامل پارامترهای کیفی SO42- ، pH ، HCO32-،  Na+، Mg2+، Ca2+، TDS، SAR و EC در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از شبیه سازی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی با استفاده از مدل ANN+PSO نشان داد، در مدل شبیه ساز SAR بیشترین دقت شبیه سازی مربوط به مدل با تابع لگاریتم سیگمویید، در مدل شبیه ساز EC هم بیشترین دقت شبیه سازی مربوط به مدل با تابع محرک تانژانت سیگمویید می باشد. همچنین در مدل شبیه ساز TDS هم بیشترین دقت شبیه سازی مربوط به مدل با تابع محرک تانژانت سیگمویید به دست آمد. به طوری که مقدار RMSE و MAE کمترین مقدار و شاخص R2 بیشترین مقدار را دارد. همچنین نتایج حاصل از شبیه سازی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی با استفاده از مدل زمین آمار نشان داد، بالاترین دقت مدل کریجینگ در شبیه سازی به ترتیب مربوط به پارامترهای EC، SAR و TDS است.

    بحث و نتیجه گیری

    در نهایت، مقایسه نتایح حاصل از مقایسه نتایج مدل ANN+PSO و مدل کریجینگ نشان داد که مدل ANN+PSO دقت بیشتری در شبیه سازی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی دشت زیدون نسبت به مدل کریجینگ دارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد، تلفیق مدل های هوشمند با الگوریتم های بهینه سازی با معماری صحیح و ورودی های کامل مدل، به عنوان ابزاری مفید برای شبیه سازی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی کاربرد دارند.

    کلیدواژگان: آب زیرزمینی، پارامترهای کیفی، زمین آمار، شبیه سازی، مدل شبکه عصبی مصنوعی
  • تکتم حنایی*، سید مسلم سیدالحسینی، الناز خلیلی صفحات 79-94
    زمینه و هدف

    با بررسی و مرور مطالب گذشته در دو حوزه ی پارک اکولوژی و توسعه پایدار می توان به این نتیجه رسید که بیشتر مطالعات بر روی مفاهیم و مولفه های این دو حوزه به صورت جداگانه تاکید داشته اند و مطالعه ای در خصوص ادغام این دو حوزه و تاثیرات متقابل آن ها بر روی هم انجام نشده است، برای همین منظور هدف اصلی این پژوهش شناسایی مولفه های پارک های اکولوژی و اولویت بندی آن ها با رویکرد توسعه پایدار شهری است. 

    روش بررسی

    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی، از حیث ماهیت و روش انجام کار توصیفی - تحلیلی و روش تحقیق آن کمی است. برای سوالات پرسش نامه 28 نفر از کارشناسان فعال در حوزه توسعه پایدار و فضای سبز مشهد با روش تمام شماری انتخاب شده است. تحلیل نتایج، باتوجه به نوع طیف مورداستفاده در پرسش ها، از معادلات ساختاری و تحلیل عاملی توسط نرم افزار Smart Pls و SPSS استفاده شده است.

     یافته ها

    یافته های این پژوهش حاکی از آن است که مقدار اهمیت مولفه های اصلی در پارک اکولوژیکی به ترتیب امتیاز شامل پایداری زیست محیطی 89 درصد، پایداری اجتماعی - اقتصادی 55 درصد و پایداری کالبدی - عملکردی 57 درصد است، بنابراین بالاترین اولویت با متغیر پایداری زیست محیطی و کمترین اولویت پایداری اجتماعی - اقتصادی است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش بیان می کند که اولویت شاخص های پارک های اکولوژی در راستای ارتقای توسعه ی پایدار به ترتیب اولویت شامل پایداری انرژی - ساختمان اداری، پایداری انرژی - زیست محیطی، تنوع زیست بومی، حفاظت - زیست محیطی، رفاه و سلامت زیستی، عدالت اجتماعی، امنیت اقتصادی، مشارکت و حضورپذیری، انعطاف عملکردی، تنوع کالبدی، منظر سبز، تنوع مسیرها، حمل ونقل پایدار، پیاده مداری و خلاقیت عملکردی است. در کوه پارک مشهد در بین سه مولفه اصلی بیشترین امتیاز مربوط به پایداری زیست محیطی به دلیل وجود بستر طبیعی کوهستان و کمترین امتیاز پایداری اجتماعی - اقتصادی است.

    کلیدواژگان: پایداری زیست محیطی، پارک اکولوژی، کوه پارک، مشهد
|
  • Saeed Shajari, Azita Behbahaninia *, Ashkan Ebdali Susan Pages 1-11
    Background and Aim
    Energy consumption in the country's buildings is about two to four times the average energy consumption in other countries of the world. Also in the construction sector, public and government buildings account for 70% of this energy consumption. The limited energy resources and the effects of losses on its excessive consumption make a suitable and optimal plan necessary from the perspective of energy consumption. The purpose of this study is to investigate and change the pattern of energy consumption in office buildings in order to reduce greenhouse gases.
    Methods
    In order to perform optimization in the studied building, the amount of energy consumption and details related to the heating, cooling and lighting systems of the selected building were measured, collected and measured through field visits with the help of a luxury meter. In this study, using energy plus software, energy consumption for the building, which is in the group of buildings with high energy consumption, was simulated. It should be noted that the values ​​of energy loss, comfort level and energy consumption indicators in the building. The selection was also calculated.
    Results
    The results show that effective optimization measures in the building can reduce carbon dioxide emissions and reduce energy consumption by 14 to 20 percent annually.
    Conclusion
    According to calculations, an average of 50% of annual energy consumption is wasted, which can be reduced to 30% by performing audit measures and thermal comfort, which is sometimes calculated to be more than 60% in certain seasons in the building increased.
    Keywords: Energy audit, Greenhouse gas, Thermal Comfort, Energy Plus software
  • Loghman Bagherian, Nasim Sahraei Nejad *, Hossein Moosavi Fatemi Pages 13-28
    Background and Aim

    With the increase in population and urban life, the human need for recreation and spending leisure time in natural environments has increased. In such circumstances, there is a need to develop and construct forest parks, as one of the most important recreational resources in cities, for protection of resources and reserves, attracting tourists, generating income, relaxation and so on. The purpose of this study is to design Biston Forest Park in order to develop centralized recreation and use Gabri as a model for improving the quality of forest parks in Kermanshah province.

    Methods

    The research method is analytical description in order to use the facts and data processing and the purpose of the application and development is considered. Further data collection in library studies has also been done through field surveys. Point picking and control of data obtained by GPS device to estimate the potential for leisure planning.

    Results

    Data analysis was provided through maps prepared in GIS software and by combining existing maps with ecological capabilitiy map of the region. Accordingly, appropriate land uses were determined in the study area and then zoning was performed. Then, using the land use model and the ecological model of tourism, a model for the development of centralized recreation of the site was presented and strategies for designing the Biston Forest Park were explained. Using this model and strategies, as well as the analysis of zones based on ecological and aesthetic characteristics on a micro scale, zones that were suitable for the development of focused recreation were identified.

    Discussion and Conclusion

    After identifying suitable zones for the development of centralized recreation, zone number two was selected for planning and presenting a strategic plan using the ecological model of tourism.

    Keywords: Forest Park, Centralized Recreation, design, Ecological capability assessment
  • Panteha Namdari, Akramolmolok Lahijanian *, Mohsen Dehghani Ghanatghestani, Mohammad Seddiq Mortazavi Pages 29-44
    Background and Objective

    One of the most important steps in managing and planning for ecotourism development is having sufficient knowledge of the environment of that area. The present study was conducted on the island of Hormuz in the Persian Gulf, which has unique natural attractions. The aim is to determine the appropriate ecological model and zones for the development of ecotourism in Hormuz Island according to the principles of sustainable development.

    Material and Methodology

    In this research, technique (SWOT), Analytic Hierarchy Process (AHP) and Geographic Information System (GIS) have been used. First, the SWOT technique showed the current state of the island's tourism in a competitive environment, then, 5 criteria and 16 sub-criteria were selected by regional tourism experts to evaluate the ecological potential of the island, and after evaluating these criteria by AHP method, the ecological model Was determined And the digital layers related to the criteria and sub-criteria were prepared and integrated in GIS environment, which finally led to the zoning map of Hormuz Island ecotourism criteria in four categories.

    Findings

    Findings indicate that 8 square kilometers of land in Hormoz are in a very suitable floor, 13 square kilometers in a suitable floor, 15 square kilometers in the middle floor and 6 square kilometers of these areas are in a poor floor. These areas include the central, eastern, southern, northern and western areas in order of priority, so the island has a high ecological potential.

    Discussion and Conclusion

    The development of ecotourism on the island of Hormuz, promotes the level of the region's economy and sustainable use of natural resources. These results can serve as a roadmap for managers and other related organizations in the field of tourism and help to create a comprehensive tourism management plan in the region according to the principles of sustainable development.Keywords: Ecological Model of Ecotourism, Sustainable Development, Persian Gulf, Hormoz Island

    Keywords: Ecological Model of Ecotourism, Sustainable development, Persian Gulf, Hormoz Island
  • Javad Rasmi, Zahra Abedi *, Mostafa Panahi, Yeganeh Mousavi Jahromi Pages 45-61
    Background and Aim

    Green taxes are one of the old economic tools in environmental protection that have been used for many years in different countries. The use of this tool is very necessary in the cases suggested by environmental economics and prevents the release of excessively optimal social pollutants. The use of green taxation as a favorable mechanism to help curb climate change and promote environmentally sustainable occupational practices was supported.

    Methods

    The study of green tax design is the main subject of this research. Research and study of the practical application of green tax It is necessary to learn the background information about it. Definition and classification of green tax is the existential reason behind green tax. Statistically, it was determined using Cochran's test and by designing a questionnaire and checking their validity and reliability (in the case of the reliability of the questionnaire, the compatibility coefficient of the comparisons was 0.0196, which is less than 0.1, so the comparisons can be made. () In order to evaluate the results with the help of Excel and SPSS software, green tax variables were classified. Green was identified and after screening the executive patterns were introduced. In the next step, with the help of Demetel method in the fuzzy evaluation environment, the executive patterns were evaluated in relation to each other. Classified Took.

    Findings

    The various dimensions studied in this study are the core efficiency, the dimension of maintaining and improving the quality of the environment, the dimension of applicability in various fields, the dimension of increasing income and effective in the economy, and the dimension of sustainable development, respectively. Among the dimensions, it could be used with a weight of 0.97, with the highest weight. In the second place, the axial efficiency weighs 0.1873. The average dimension is equal to 0.1659.

    Discussion and Conclusion

    Basically, this tax is used to reduce the negative impact on the environment caused by business activities. Given the importance of green taxes, it is suggested that green taxes should be included in the government's environmental policy portfolio. Environmental taxes require companies to offset their pollution costs with environmental activities or pay higher taxes.

    Keywords: taxation, Economy, Environment, Politics
  • Abdol Amir Echreshzadeh, Aslan Egdernezhad * Pages 63-78
    Background and Aim

    One of the obstacles to develop sustainable is the poor quality of water. The assessment of water quality is usually based on chemical decomposition and measurement of chemical parameters of water. Measuring these parameters in big area is costly and time-consuming, as result it required to estimating methods for prediction of those parameters. The purpose of this study is to model the groundwater quality parameters of Zeydoon plain using ANN+PSO and geostatistics models.

    Methods

    For this purpose, the information of 42 observation wells in Zeidoon plain on a monthly basis for 7 years has been used. Neural network model inputs including qualitative parameters SO42- ، pH ، HCO32-، Na+، Mg2+، Ca2+، TDS، SAR and EC were considered.

    Findings

    The results of simulation of groundwater quality parameters using ANN + PSO model showed that in SAR simulator model the highest simulation accuracy is related to the model with sigmoid logarithm function, in EC simulator model the highest accuracy is similar. The construction is related to the model with the stimulus function of the sigmoid tangent. Also, in the TDS simulator model, the highest simulation accuracy of the model with the sigmoid tangent stimulus function was obtained. As RMSE and MAE have the lowest value and R2 index has the highest value. The results of simulation of groundwater quality parameters using the geostatistical model showed that the highest accuracy of the kriging model in the simulation is related to EC, SAR and TDS parameters, respectively.

    Discussion and Conclusion

    Finally, comparing the results of comparing the results of ANN + PSO model and Kriging model showed that ANN + PSO model is more accurate in simulating groundwater quality parameters of Zidon plain than Kriging model. Also, the results of this research showed that the combination of intelligent models with optimization algorithms with correct architecture and complete model inputs are used as a useful tool for simulating groundwater quality parameters.

    Keywords: Groundwater, Quality parameters, geostatistics, Simulation, Artificial Neural Networks model
  • Toktam Hanaee *, Moslem Seyedolhosseini, Elnaz Khalili Pages 79-94
    Background and Objective

    By reviewing the previous articles on the two areas of ecology park and sustainable development, it can be concluded that most studies have focused on the concepts and components of these two areas separately and a study on the integration of these two areas and interactions. They have not been done on top of each other, so the main purpose of this study is to identify the compone

    Methods

    This research is quantitative in terms of a practical purpose, in terms of the nature and method of carrying out descriptive-analytical work and its research method. For the questions of the questionnaire, 28 active experts in the field of sustainable development and green space of Mashhad were selected by the full number method. Analyzing the results, according to the type of spectrum used in the questions, structural equations and factor analysis were used by Smart Pls and SPSS software.
    nts of ecological parks and prioritize them with the approach of sustainable urban development.

    Results

    The findings of this study indicate that the importance of the main components in the ecological park, which includes 89% environmental sustainability, 55% socio-economic sustainability, and 57% physical-functional sustainability, respectively, so the highest priority with The variable is environmental sustainability, and the lowest priority is socio-economic sustainability.

    Discussion and Conclusions

    The results indicate that the priority of ecological park indicators to promote sustainable development, respectively, priority includes energy sustainability - office building, energy sustainability — ecology, ecological diversity, conservation — ecology, welfare and health, social justice, economic security participation and attendance, functional flexibility, physical diversity, green landscape, diversity of routes, sustainable transportation, pedestrianization and functional creativity. In Mashhad Park Mountain, among the three main components, the highest score is related to environmental sustainability due to the natural mountain bed and the lowest score is socio-economic sustainability.

    Keywords: Environmental sustainability, Ecological Park, Mountain Park, Mashhad