فهرست مطالب

Iranian journal of fuzzy systems
Volume:19 Issue: 4, Jul-Aug 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/05/12
  • تعداد عناوین: 13
|
  • صفحات 1-15

    اخیرا در[18 و17]جبرهای جدیدی که به اختصار شبه EMV -جبرهای ضعیف، wPEMV –جبرها نامیده میشوند، معرفی شدند که مفهوم شبه MV-جبرها، جبرهای بولی تعمیمیافته و شبه EMV-جبرها را تعمیم میدهند. برای این جبرها یک عنصر باال از قبل فرض نمیشود. برای این دسته از جبرها، حالت را به عنوان یک نگاشت بطور متناهی جمعی از یک wPEMV– جبر به بازه حقیقی [1, 0] تعریف می کنیم که جمع جزیی دو عنصر غیرتعاملی را حفظ میکند و در برخی از عناصر مقدار 1 را میدهد. ممکن است برخی از wPEMV– جبرهای جاب هجایی بدون حالت باشند، به عنوان مثال، موارد حذفپذیر. مقاله به دو قسمت تقسیم میشود. بخش I به ویژ گیهای اساسی حالت ها و ریخت - های حالت میپردازد که wPEMV– هم ریختی هایی از یک wPEMV– جبر به بازه حقیقی[1, 0] هستند که به عنوان یک wPEMV– جبر جابه جایی داده شده اند. ما نشان میدهیم که بین مجموعه ریختهای حالت و مجموعه ایدآلهای ماکزیمال و نرمال که دارای خاصیت بخصوصی هستند، یک تناظر یک به یک وجود دارد. در بخش II ، مشابهی از قضیه man’Mil-Krein را ارایه میدهیم که برای مجموعه حالت ها اعمال میشود. ما فضای ریختهای حالت یک wPEMV– جبر بدون عنصر بالا را به عنوان فضای فشرده موضعی هاسدرف در توپولوژی ضعیف حالتها را توصیف میکنیم و فشرده سازی یک نقطه الکساندرف آن را ارایه میدهیم. علاوه براین، ما یک نمایش انتگرالی از هر حالت (به طور متنا هی جمعی) را با یک اندازه احتمالی σ – جمعی بورل منظم منحصر بفرد ارایه میدهیم.

  • صفحات 17-26

    اخیرا در [18 و17]جبرهای جدیدی که به اختصار شبه EMV -جبرهای ضعیف، wPEMV –جبرها نامیده میشوند، معرفی شدند که مفهوم شبه MV-جبرها، جبرهای بولی تعمیم یافته و شبه EMV-جبرها را تعمیم میدهند. برای این جبرها یک عنصر بالا از قبل فرض نمیشود. برای این دسته از جبرها، حالت را به عنوان یک نگاشت بطور متناهی جمعی از یک wPEMV– جبر به بازه حقیقی [1, 0]تعریف می کنیم که جمع جزیی دو عنصر غیرتعاملی را حفظ میکند و در برخی از عناصر مقدار 1 را میدهد. ممکن است برخی از wPEMV– جبرهای جاب هجایی بدون حالت باشند، به عنوان مثال، موارد حذف پذیر. مقاله ب ه دو قسمت تقسیم میشود. بخش I به ویژگیهای اساسی حالت ها و ریخت - های حالت میپردازد که wPEMV– هم ریختی هایی از یک wPEMV– جبر به بازه حقیقی[1, 0] هستند که به ع نوان یک wPEMV– جبر جابه جایی داده شده اند. ما نشان میدهیم که بین مجموعه ریختهای حالت و مجموعه ایدآلهای ماکزیمال و نرمال که دارای خاصیت بخصوصی هستند، یک تناظر یک به یک وجود دارد. در بخش II ، مشابهی از قضیه man’Mil-Krein را ارایه میدهیم که برای مجموعه حالت ها اعمال میشود. ما فضای ریختهای حالت یک wPEMV– جبر بدون عنصر بالا را به عنوان فضای فشرده موضعی هاسدرف در توپولوژی ضعیف حالتها را توصیف میکنیم و فشرده سازی یک نقطه الکساندرف آن را ارایه میدهیم. علاوه براین، ما یک نمایش انتگرالی از هر حالت) به طور متنا هی جمعی(را با یک اندازه احتمالی σ – جمعی بورل منظم منحصر بفرد ارایه میدهیم.

  • صفحات 27-44

    با توجه به ایده حداکثر انتروپی فازی و مکانیزم استلزامی متقارن تحت محیط مجموعه های فازی شهودی، ما به الگوریتم استلزامی متقارن برگرفته از انتروپی فازی شهودی(IFESI) میرسیم. بالاتر از همه، اصول استلزامی متقارن جدید ارایه شده اند، و راه حلهای یکپارچه الگوریتم IFESI برای IFMP (قیاس استثنایی فازی شهودی) و IFMT(قیاس استثنایی فازی شهودی)، که بر اساس مفاهیم استلزامهای شهودی باقیمانده ساخته میشوند، بدست می آیند. پس از آن، ویژگیهای تقلیلی و تداوم الگوریتم IFESI برای IFMP و IFMT تایید میشود. علاوه براین، الگوریتم IFESI به الگوریتم IFESI-α گسترش یافته است، و راه حلهای یکپارچه الگوریتم IFESI-α برای IFMP و IFMT بدست میآیند. در نهایت، دو نمونه از دسته بندی فازی برای الگوریتم IFESI-α برای نشان دادن فرآیند محاسباتی دقیق الگوریتم IFESI ارایه شده است.

  • صفحات 45-56

    در این مقاله ما تجمع اولویتهای فازی را در جوامع نه لزوما محدود مطالعه میکنیم. ما از نظر امکان و عدم امکان، خانواده ای از مدلهای اولویت های به هم پیوسته را مشخص میکنیم که در آن ها انتقالپ ذیری برای هر t -هنجار تعریف شده است. برای این منظور، هر مدل را با استفاده از روابط دوتایی قطعی توصیف کرده و نتایج به دست آمده توسط Sondermann و Kirman را در مورد فراصافی و مدلهای Arrovian به کار گرفته ایم.

  • صفحات 57-72

    ارزیابی عملکرد شرکتها از نظر پایداری مستلزم یافتن تعادل بین معیارهای متعدد و احتمالا متضاد است. ما در اینجا بر معیارهای ترکیبی برای رتبهبندی مجموعه ای از شرکتها در یک صنعت با در نظر گرفتن معیارهای محیطی، اجتماعی و حاکمیت شرکتی تکیه میکنیم. برای این منظور، ما مجموعه های فازی شهودی و برنامه ریزی ترکیبی را برای پیشنهاد معیارهای ترکیبی جدید وصل می- کنیم. این معیارها اجازه میدهند تا اصول مهم زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی را با توابع عضویت تدریجی نظریه مجموعه های فازی کامل کنیم. نتیجه اصلی این مقاله، یک روش ارزیابی پایداری است که شرکتها را در یک صنعت معین رتبه بندی میکند. این روش عالوه بر در نظر گرفتن اهداف چندگانه، دو اصل اجتماعی مهم مانند حداکثر مطلوبیت و انصاف را با هم ادغام میکند. یک مثال واقعی برای توصیف کاربرد روش ارزیابی پایداری ما در صنعت موتور ارایه شده است. سهم بیشتر این مقاله تعمیم چند معیاره مفهوم بزرگی یک عدد فازی است

  • صفحات 73-88

    هم نظریه مجموعه های فازی و هم نظریه احتمال میتوانند عدم قطعیت را کنترل کنند، و محققان همیشه این دو را مقایسه کرده اند تا بفهمند کدام بهتر است. در همین حال، الگوریتمهای درخت تصمیم فازی دانش طبقه بندی را به طور طبیعیتر به شیوه تفکر انسان نشان میدهند. با این حال، بیشتر تعمیمهای الگوریتم درخت تصمیم فازی تنها بر تنظیم دقیق عددی و قابلیت تفسیر الگوریتمها تمرکز دارد. به منظور استفاده کامل از اطالعات مجموعه های داده و بهبود عملکرد درختان تصمیم فازی، در این مقاله، ما از دانش احتمال قبلی برای ساخت درخت تصمیم فازی استفاده میکنیم. بنابراین، اول از همه، بر اساس دانش احتمال قبلی، برای یک متغیر مشخصه، مفهومی از سطح مشارکت کالس ارزش ویژگی ارایه میکنیم که نقشهای متفاوتی را که مقادیر مشخصه یکسان در کالسهای مختلف بازی میکنند نشان میدهد. سپس، بر اساس سطح مشارکت کالس ارزش ویژگی، الگوریتم جدیدی به نام درخت تصمیم فازی مشارکت ویژگی(FCFDT) ارایه کردیم. الگوریتم(FCFDT) نتایج طبقه بندی خوبی به خصوص در مجموعه داده ها با مقادیر پرت دارد. همچنین، قابلیت تفسیر الگوریتم- های درخت تصمیم فازی را حفظ میکند. الگوریتم پیشنهادی با هفت الگوریتم درخت تصمیم پیشرفته روی پانزده مجموعه داده واقعی که از مخزن یادگیری ماشینی UCL به دست میآیند، پیاده سازی و تایید میشود. نتایج تجربی بدست آمده به وضوح برتری طرح پیشنهادی را نسبت به روش های پایه نشان میدهد.

  • صفحات 89-106

    این مطالعه یک مدل پیش بینی جدید برای سریهای زمانی براساس برخی پیشرفتهای مهم ایجاد میکند. ابتدا، مجموعه جهانی را به عنوان درصد تغییرات سریها انتخاب میکنیم. این مجموعه جهانی توسط الگوریتم خودکار به خوشه ها تقسیم میشود. تعداد مناسب خوشه به سطح مشابه عناصر در مجموعه جهانی بستگی دارد. دوم، یک اصل برای یافتن رابطه هر عنصر در سری با خوشه های یافت شده ایجاد میشود. در نهایت، قانون پیش بینی را از روی روابط فازی ایجاد شده پیشنهاد میکنیم. مدل پیشنهادی با مثال های عددی با جزییات نشان داده میشود، و میتواند به سرعت با روش متلب ایجاد شده روی داده های واقعی اعمال شود. مدل پیشنهادی با مقایسه بسیاری از سریها با تفاوت در تعداد عناصر، زمینه ها و ویژگیها، مزایای برجسته ای را نشان داده است. با استفاده از مدل پیشنهادی، ما قله نمکی را برای یک استان ساحلی در ویتنام پیشبینی میکنیم تا برای کاربرد این مطالعه نشان دهیم.

  • صفحات 107-124

    در این مقاله، یک مکانیسم استداللی تحت عدم قطعیت برای یک کلاس معمولی از مسایل تصمیم گیری براساس نظریه مجموعه نرم فازی ایجاد میکنیم. براین اساس، ما منطقی از مجموعه های نرم فازی را در نظر میگیریم. در ادامه، عملیات ضمنی مربوط به مجموعه های نرم فازی روی مجموعه - های جهانی مختلف و مجموعه های مختلف پارامترها به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته اند. یک الگوریتم برای استدالل مبتنی بر قانون برای یک قاعده استنتاج از نوع مدوس پوننس (modus ponens) با استفاده از ساختار منطقی پیشنهادی توسعه داده شده است. کل پیشنهاد با یک مثال نشان داده شده است. نتایج به کارگیری استنباط پیشنهادی ما با نتایج بدست آمده توسط موندال و رها (Raha and Mondal) در مورد مشکل مدیریت فشار خون با استفاده از یک سیستم پشتیبانی تشخیصی پزشکی مقایسه شده است.

  • صفحات 125-136

    در این مقاله، مفهوم جدیدی از کنترل کننده منطق فازی ارایه شده است. مفهوم پیشنهادی، کنترل کننده هستی شناسی فازی نامیده میشود و براساس توصیف هستی شناسی کنترل کننده منطق فازی (FLC) است. دراین مفهوم پرس و جو SPARQL ارسال شده به هستیشناسی، جایگزین فرآیند فازیسازی، رابط فازی و قوانین کنترل کننده فازی میشود، در حالی که غیرفازی سازی بر روی یک پاسخ بدست آمده انجام میشود. هستی شناسی فازی با Protégé طراحی شده و در پایگاه داده هنر شناس (0Virtuoso)بر روی یک سرور راه دور میزبانی میشود. نتایج شبیه سازی به دست آمده با کنترل کننده هستی شناسی فازی پیشنهادی با نتایج بدست آمده با کنترل کننده منطق فازی کلاسیک مقایسه میشود. هر دو کنترل کننده نتایج شبیه سازی یکسانی را به دلیل تابع عضویت یکسان و فرآیند غیرفازی سازی بدست آوردند. نتایج نشان داد که این مفهوم میتواند به عنوان بخشی از راه حلهای IOT در چشم انداز صنعت (Industry.) 0.4 مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، نتایج تاکید کرد که کنترل کننده مبتنی بر هستی شناسی به درستی کار میکند و همان خروجی FLC را میدهد. این آزمایش بر روی یک فرآیند تبادل حرارتی کنترل شده با یک PLC انجام میشود. پروتکل Modbus TCP برای ارتباط بین کامپیوتر سرور و PLC استفاده میشود. نتایج تجربی نشان میدهد که به دلیل ارتباط کند بین PLC و سرور و زمان مورد نیاز برای اجرای پرس و جوهای SPARQL ، در حال حاضر تنها فرآیندهای کند قابل کنترل هستند.

  • صفحات 137-145

    تمرکز این مقاله بررسی معادله مدولاریت تک نرمها و عملگرهای تجمع Mayor است. شرایط الزم و کافی برای این معادله ایجاد شده است و کشف میشود که معادله مدولاریت عملگر تجمع Mayor روی یک تک نرم به مدولاریت بودن یک نیم-t-نرم روی یک تک نرم کاهش مییابد و معادله مدولاریت بودن یک تک نرم روی یک عملگر تجمع Mayor به معادله مدولاریت بودن یک تک نرم روی یک نیم-t-هم نرم جابه جایی کاهش مییابد. در میان آنها، موارد یک تک نرم که به صورت موضعی در مرز داخلی است در [35]مطالعه شده اند. در این مقاله، ما در نظر میگیریم که آیا عنصر خنثی е از تک نرم عنصر خودنمای عملگر تجمع Mayor در معادله مدولاریت است تا در موارد مربوطه راه حلهایی بدست آوریم.

  • صفحات 147-163

    در این مقاله، فرم نرمال عطفی، اصل دو گانی، تساوی دو مجموعه و جبر نیم بولی مجموعه های فازی مختلط (CFSs) را مورد بحث قرار میدهیم. ما برخی از نتایج اساسی و مثال های خاص را با توجه به اشتراک فازی مختلط استاندارد، اجتماع فازی مختلط استاندارد و توابع مکمل فازی مختلط استاندارد با توابع یکسان برای تعیی ن مدت فاز ایجاد کردیم. ما از CFS ها در سیگنال ها و سیستمها استفاده کردیم زیرا رفتار CFSها شبیه تبدیل های فوریه در موارد خاص است. علاوه براین، ما یک الگوریتم جدید با استفاده از یک حاصلضرب دکارتی از مجموعه های فازی مختلط برای کاربردها در سیگنالها و سیستمها ایجاد کردیم که به وسیله آن سیگنال مرجع را از تعداد زیادی سیگنال شناسایی شده توسط یک گیرنده دیجیتالی شناسایی کردیم.

  • صفحات 165-175

    در این مقاله تابع توزیع توام و تابع مفصل اغتشاش(Y,Z+X)وقتی بردار تصادفی(Z,Y,X) توسط تابع مفصل Z,Y,CX به هم متصل بوده را پیدا میکنیم. با استفاده از این تابع مفصل مدل خطای اندازه گیری برکسون را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با معرفی یک حالت کلی مدل خطای اندازه گیری برکسون بر اساس متغیرهای تصادفی مرتبط با تابع مفصل، بعضی از حالات خاص آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. بعضی از نتایج نظری، چند مثال و شبیه سازی عددی جهت توض یح بیشتر مطالب ارایه خواهد شد.

  • صفحات 177-195

    در این مطالعه، یک روش بدیع شناسایی آسیب با استفاده از ترکیب الگوریتم گرادیانی مرتبه دوم لونبرگ – مارکوارت (SOGLMA) و منطق فازی(FL) برای حل معادله غیرخطی عیب- یابی سازه های فضاکار بیان میگردد. برای شناسایی آسیب در سازه های با تعداد درجات آزادی زیاد با استفاده از الگوریتم گرادیانی مرتبه دوم لونبرگ – مارکوارت، نیاز به انجام یک پروسه تکراری آنالیز و حل یک مجموعه معادلات غیرخطی همزمان است که مستلزم صرف زمان زیاد میباشد. پس با استفاده از روش پیشنهادی" ترکیب الگوریتم گرادیان مرتبه دوم لونبرگ – مارکوارت و منطق فازی "(FL-SOGLMA (زمان محاسبات و تعداد تکرارها کاهش مییابد. پاسخ شتاب در گره - های دارای سنسور که در گامهای زمانی مختلف از تحلیل دینامیکی بدست آمده اند به عنوان مقادیر ورودی برای فازیسازی در نظر گرفته میشوند. مقادیر خروجی از روش پیشنهادی بعد از غیرفازی سازی، شدت خرابی المانهای سازه میباشند. نتایج بدست آمده نشان میدهند که روش عیب یابی پیشنهادی (FL-SOGLMA) نسبت به روش عیبیابی (SOGLMA) برای سازه های فضاکار دارای قابلیت همگرایی سریعتر، تعداد تکرارهای کمتر و کاهش زمان محاسبات میباشد.

|
  • A. Dvureˇcenskij * Pages 1-15

    Recently in cite{DvZa5,DvZa6}, new algebras, called weak pseudo EMV-algebras, wPEMV-algebras for short, were introduced generalizing pseudo MV-algebras, generalized Boolean algebras and pseudo EMV-algebras. For these algebras a top element is not assumed a priori. For this class of algebras, we define a state as a finitely additive mapping from a wPEMV-algebra into the real interval $[0,1]$ which preserves a partial addition of two non-interactive elements and attaining the value $1$ in some element. It can happen that some commutative wPEMV-algebras are stateless, e.g. cancellative ones.\%The paper is divided into two parts. Part I deals with basic properties of states and state-morphisms which are wPEMV-homomorphisms from a wPEMV-algebra into the real interval $[0,1]$ endowed as a commutative wPEMV-algebra. We show that there is a one-to-one correspondence between the set of state-morphisms and the set of maximal and normal ideals having a special property.In Part II, we present an analogue of the Krein-Mil'man theorem applied to the set of states. We characterize the space of the state-morphisms of a wPEMV-algebra without top element as a Hausdorff locally compact space in the weak topology of states and we present its Alexandroff's one-point compactification. Moreover, we give an integral representation of any (finitely additive) state by a unique regular Borel $sigma$-additive probability measure.

    Keywords: Pseudo MV-algebra, pseudo EMV-algebra, wPEMV-algebra, generalized Boolean algebra, state, state-morphism, extremal state, pre-state, maximal, normal ideal, Weak convergence, simplex, integral representation
  • A. Dvureˇcenskij * Pages 17-26

    Recently in cite{DvZa5,DvZa6}, new algebras, called weak pseudo EMV-algebras, wPEMV-algebras for short, were introduced generalizing pseudo MV-algebras, generalized Boolean algebras and pseudo EMV-algebras. For these algebras a top element is not assumed a priori. For this class of algebras, we define a state as a finitely additive mapping from a wPEMV-algebra into the real interval $[0,1]$ which preserves a partial addition of two non-interactive elements and attaining the value $1$ in some element. It can happen that some commutative wPEMV-algebras are stateless, e.g. cancellative ones.The paper is divided into two parts. Part I deals with basic properties of states and state-morphisms which are wPEMV-homomorphisms from a wPEMV-algebra into the real interval $[0,1]$ endowed as a commutative wPEMV-algebra. We show that there is a one-to-one correspondence between the set of state-morphisms and the set of maximal and normal ideals having a special property.In Part II, we present an analogue of the Krein-Mil'man theorem applied to the set of states. We characterize the space of the state-morphisms of a wPEMV-algebra without top element as a Hausdorff locally compact space in the weak topology of states and we present its Alexandroff's one-point compactification. Moreover, we give an integral representation of any (finitely additive) state by a unique regular Borel $sigma$-additive probability measure.

    Keywords: Pseudo MV-algebra, pseudo EMV-algebra, wPEMV-algebra, generalized Boolean algebra, state, state-morphism, extremal state, pre-state, maximal, normal ideal, Weak convergence, simplex, integral representation
  • Y. M. Tang *, L. Zhang, G. Q. Bao, F. J. Ren, W. Pedrycz Pages 27-44

    On account of the idea of maximum fuzzy entropy and  symmetric implicational mechanism under the environment of intuitionistic fuzzy sets,  we come up with the intuitionistic fuzzy entropy derived symmetric implicational (IFESI) algorithm.  Above all, novel symmetric implicational principles are presented, and the unified solutions of the IFESI algorithm are  acquired for IFMP (intuitionistic fuzzy modus ponens) and IFMT (intuitionistic fuzzy modus ponens), which build upon in view of residual intuitionistic implications. Thereafter, the reductive properties and continuity of the  IFESI algorithm are validated for IFMP and IFMT. In addition, the IFESI algorithm is extended to the $alpha$-IFESI algorithm, and the unified solutions of the $alpha$-IFESI algorithm are obtained for IFMP and IFMT. Finally, two examples of fuzzy classification for the $alpha$-IFESI algorithm are presented to demonstrate the detailed computing process of the IFESI algorithm.

    Keywords: Fuzzy reasoning, Intuitionistic fuzzy entropy, compositional rule of inference, symmetric implicational algorithm, reductive property, Continuity
  • A. Ravent´Os-Pujol * Pages 45-56

    In this paper we study the aggregation of fuzzy preferences on non-necessarily finite societies. We characterize in terms of possibility and impossibility a family of models of strongly-connected preferences in which the transitivity is defined for any t-norm. For that purpose, we have described each model by means of some crisp binary relations and we have applied the results obtained by Kirman and Sondermann about ultrafilters and Arrovian models.

    Keywords: Mathematical social choice, fuzzy preferences, arrovian models in the fuzzy setting, strongly-connected preferences, Defuzzification, coalitions, ultrafilters, infinite agents
  • J. Reig-Mullor, F. Salas-Molina *, M. Vercher-Ferrandiz Pages 57-72

    The performance assessment of companies in terms of sustainability requires to find a balance between multiple and possibly conflicting criteria. We here rely on composite metrics to rank a set of companies within an industry considering environmental, social and corporate governance criteria. To this end, we connect intuitionistic fuzzy sets and composite programming to propose novel composite metrics. These metrics allow to integrate important environmental, social and governance principles with the gradual membership functions of fuzzy set theory. The main result of this paper is a sustainability assessment method to rank companies within a given industry. In addition to consider multiple objectives, this method integrates two important social principles such as maximum utility and fairness. A real-world example is provided to describe the application of our sustainability assessment method within the motor industry. A further contribution of this paper is a multicriteria generalization of the concept of magnitude of a fuzzy number.

    Keywords: Composite programming, Intuitionistic fuzzy numbers, parametric distance functions, Magnitude
  • X. Y. Bai *, Y. L. Yang Pages 73-88

    Both fuzzy set theory and probability theory could handle uncertainty, and researchers have always compared the two to try to figure out which is better. Meanwhile, fuzzy decision tree algorithms represent classification knowledge more naturally to the way of human thinking. However, most generalizations of fuzzy decision tree algorithms focus only on numerical fine-tuning and interpretability of the algorithms. In order to make full use of the information of data sets and improve the performance of fuzzy decision trees. In this paper, we apply prior probability knowledge to the construction of fuzzy decision tree. Therefore, first of all, based on prior probability knowledge, for a certain feature variable, we present a concept of feature value's class contribution level which shows the different roles the same feature values play  in different classes. Then, on the basis of feature value's class contribution level, we put forward a new algorithm called Feature Contribution Fuzzy Decision Tree (FCFDT). FCFDT algorithm has good classification results especially on data set with outliers. And it also maintains the interpretability of the fuzzy decision tree algorithms. The proposed algorithm is implemented and validated with seven state-of-the-art decision tree algorithms on 15 real-life data sets coming from the UCI Repository of machine learning. The experimental results obtained clearly indicate the superiority of the proposed scheme over the baseline methods.

    Keywords: Fuzzy decision tree, fuzzy rule, fuzzy membership degree, feature value's class contribution level, prior probability knowledge
  • T. Vo-Van *, L. Nguyen-Huynh, K. Nguyen-Huu Pages 89-106

    This study builds a new forecasting model for time series based on some important improvements.  First, we choose  the universal set to be the  percentage variation of the series. This universal set is divided to clusters by the automatic algorithm.  The suitable  number of cluster  depends on the similar level of elements in the universal set.   Second, a principle to find the relationship of each element in the series to the found clusters is established. Finally, we propose the forecasting rule from the established fuzzy relationships. The proposed model is illustrated in detail by the numerical examples, and can be quickly applied to real data by the established Matlab procedure.  Comparing many series with the differences about the number of elements, fields, and characteristics, the proposed model has shown the outstanding advantages.  Using the proposed model, we forecast the salty peak  for a coastal province  in Vietnam to illustrate for application of this study.

    Keywords: Cluster analysis, forecasting model, Fuzzy relation, Time series
  • I. U. Karim *, M. F. Akkash, S. Raha Pages 107-124

    In this work, we develop a reasoning mechanism under uncertainty for a typical class of decision making problems based on the theory of fuzzy soft set. Accordingly, we consider a logic of fuzzy soft sets. In the sequel, implication operations dealing with fuzzy soft sets over different universal sets and different sets of parameters have been studied extensively. An algorithm for rule based reasoning has been developed for a modus ponens type rule of inference using the proposed logical structure. The entire proposal is illustrated with an example. Results of application of our proposed inference are compared with those obtained by Mondal and Raha on the problem of management of hypertension using a medical diagnostic support system.

    Keywords: Soft set, Fuzzy set, fuzzy soft set, inexact reasoning
  • J. Beni´C *, M. Krznar, T. Stipanˇci´C, Z. ˇ Situm Pages 125-136

    In this paper, a new concept of the fuzzy logic controller is presented.The proposed concept is called fuzzy ontology controller and it's based on an ontology description of the Fuzzy Logic Controller (FLC).In this concept, the SPARQL query sent to the ontology replaced the fuzzification process, fuzzy interface, and rules of the fuzzy controller while defuzzification is done on an obtained response.Fuzzy ontology is designed with Prot'{e}g'{e} and hosted in the Virtuoso database on a remote server.Simulation results obtained with the proposed fuzzy ontology controller are compared to ones obtained with the classical fuzzy logic controller.Both controllers obtained the same simulation results due to the same membership function and defuzzification process.The results showed that this concept can be used as a part of some IoT solution within the vision of Industry 4.0.Also, results confirmed that the ontology-based controller works properly and gives the same output as FLC.The experiment is carried out on a heat exchange process controlled with a PLC.Modbus TCP protocol is used for communication between the server PC and a PLC.Experimental results show that only slow processes are controllable for now due to slow communication between PLC and server and the time needed for execution of SPARQL queries.

    Keywords: Ontology, linked open data, fuzzy ontology control, fuzzy logic control, SPARQL, control theory, temperature regulation
  • Y. Y. Zhao, H. W. Liu * Pages 137-145

    The focus of this paper is to investigate the modularity equation involving uninorms and Mayor's aggregation operators.  Necessary and sufficient conditions are established for this equation. And, it finds that themodularity equation of a Mayor's aggregation operator over a uninorm is reduced to the modularityof a commutative semi-t-norm over a uninorm and the modularity equation of a uninorm over a Mayor's aggregation operator is reduced to the modularity equation of a uninorm over a commutative semi-t-conorm. Among them, the cases of a uninorm which is locally internal on the boundary are studied in cite{Su_Riera_Aguilera_Torrens_2019}. In this paper, we consider whether the neutral element $e$ of the uninorm is idempotent element of the Mayor's aggregation operator in modularity equation to get solutions in the corresponding cases.

    Keywords: Modularity equation, Mayor's aggregation operators, uninorms
  • M. Zeeshan *, M. Khan Pages 147-163

    In this paper, we discussed the conjunctivenormal form, disjunctive normal form, duality principle, equality of two setsand a semi Boolean algebra of complex fuzzy sets (CFSs). We established somebasic results and particular examples with respect to standard complex fuzzyintersection, standard complex fuzzy union and standard complex fuzzycomplement functions with the same function for determining the phase term. Weused CFSs in signals and systems because the behavior of CFSs is similar toFourier transforms in certain cases. Moreover, we developed a new algorithmusing a Cartesian product of complex fuzzy sets for applications in signalsand systems by which we identified a reference signal out of the large numberof signals detected by a digital receiver.

    Keywords: Complex fuzzy sets, duality principle, semi-Boolean algebra, signals, systems
  • A. R. Ziaei, K. Zare *, A. Sheikhi Pages 165-175

    In this work, we consider the joint distribution function as well as the copula of $(X+Z,Y)$ where the random vector $(X, Y, Z)$  is characterized by a copula $C_{X,Y,Z}$. We use this copula to analyze a Berkson measurement error model. By presenting a general form of a Berkson measurement error model with copula-dependent random variables, we investigate some of its special cases. Some theoretical results, several examples as well as a simulation study, are proposed for illustration.

    Keywords: Copula, noise, perturbation of copula, Measurement Error
  • M. R. Mohammadizadeh, E. Jahanfekr, S. Shojaee * Pages 177-195

    This study presents a new method of damage detection using a combination of the second-order gradient Levenberg-Marquardt algorithm (SOGLMA) and fuzzy logic (FL) to solve the nonlinear damage detection equation for space frame structures. For damage detection in structures with a large number of degrees of freedom using the second-order gradient Levenberg-Marquardt algorithm, it is necessary to perform an iterative process of analysis and solving a set of simultaneous nonlinear equations that requires a lot of time. Therefore, the computation time and the number of iterations are reduced by using the proposed method "Combination of the second-order gradient Levenberg-Marquardt algorithm and fuzzy logic (SOGLMA-FL)". Acceleration response in sensor nodes obtained at different time steps from dynamic analysis are considered as input values for fuzzification. The output values of the proposed method after defuzzification are the damage extent of structural elements. The results show that the proposed damage detection method (SOGLMA-FL) has faster convergence, lower numbers of iteration and reduced computation time than the damage detection method (SOGLMA) for space frame structures.

    Keywords: Damage detection, space structure, second-order gradient algorithm, Levenberg-Marquardt, Fuzzy logic