فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در نظام های آموزشی
پیاپی 56 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • گلپر مهرابی، عباس عباس پور*، علی دلاور، علی خورسندی طاسکوه صفحات 5-21

    بررسی عوامل موثر بر ارتقای کیفیت پژوهش ها موضوعی نیازمند توجه به ویژه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است. با توجه به متفاوت بودن معیارهای کیفیت پژوهش در حوزه های مختلف علمی، هدف پژوهش حاضر شناسایی ارزش های غالب و مضامین مرتبط با کیفیت پژوهش در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است. از این رو، پژوهش حاضر با استفاده از دو روش مرور نظام مند ادبیات و تحلیل مضمون انجام شده است. با استفاده از روش مرور نظام مند ادبیات، تمامی پژوهش های مرتبط در پایگاه های اطلاعاتی معتبر بین المللی و داخلی بازیابی شده و مورد غربالگری قرار گرفتند؛ سپس، بر اساس منابع مرتبط گزینش شده، همه معیارها و مضامین اثرگذار بر کیفیت پژوهش شناسایی و استخراج شدند. معیارهای استخراج شده به عنوان کد یا مضمون در سه مرحله کدگذاری شدند. در نتیجه، سه دسته کد شامل مضامین فراگیر، مضامین سازمان دهنده و مضامین پایه شکل گرفتند. اعتبارسنجی مضامین نیز از طریق مشارکت و همفکری با متخصصان علوم انسانی واجتماعی محقق گردید. یافته های این پژوهش نشان داد که، مضامین فراگیر عبارتند از: زیرساخت پژوهش، جو سازمانی، طرح علمی دقیق، مطلوبیت علمی و مولد بودن پژوهش، نفوذ و اقتدار علمی و تصویرسازی خلاقانه. انتظار می رود یافته های این پژوهش یاریگر پژوهشگرانی باشد که درصدد انجام پژوهش باکیفیت هستند و از سوی دیگر این یافته ها، تسهیل گر ارتقا نظام مدیریت پژوهش دانشگاهی به هنگام ارزیابی دقیق پژوهش ها به ویژه در حوزه علوم انسانی و اجتماعی باشد. کلیدواژه ها: کیفیت پژوهش دانشگاهی، علوم انسانی و اجتماعی، مرور نظام مند ادبیات، تحلیل مضمون

    کلیدواژگان: کیفیت پژوهش دانشگاهی، علوم انسانی و اجتماعی، مرور نظام مند ادبیات، تحلیل مضمون
  • امیر یونسی*، عفت عباسی، علی حسینی خواه، حسین خنیفر صفحات 22-33
    برنامه درسی یکی از عواملی است که می تواند موجب بهبود کیفیت آموزش در نظام های آموزش عالی شود. هدف از این مطالعه شناسایی شایستگی ها و راهبرد های بالندگی اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان در زمینه برنامه درسی (از میان عناصر نه گانه برنامه درسی فقط سه عنصر روش تدریس، محتوا و ارزشیابی) در سال 1399 بود. این مطالعه در چارچوب رویکرد کیفی و روش گرانددتیوری صورت گرفته است. جامعه پژوهش شامل تمامی اساتید دانشگاه فرهنگیان تهران بود، در این مطالعه بر اساس منطق نمونه گیری در روش های کیفی و با استفاده از روش نمونه گیری ملاک محور و شبکه ای 16 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از مصاحبه نیمه ساختاریافته در چند مرحله و با استفاده از تحلیل مضمون صورت گرفت است. برای حصول اطمینان از اعتبار نتایج بدست آمده از ممیزی بازبینی اعضاء استفاده شد. نتایج بدست آمده از پژوهش نشان داد که می توان شایستگی های اعضای هییت علمی در ارتباط با سه عنصر برنامه درسی را در 20 شایستگی طبقه بندی کرد و همچنین از پنج راهبرد برای بالنده کردن اعضای هییت علمی استفاده کرد. در نتیجه با استفاده از راهبردهای درس پژوهی، کارگاه های آموزشی مناسب، منتورینگ، فرصت مطالعاتی و دعوت از اساتید برجسته می توان شایستگی های اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان در ارتباط با برنامه درسی را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: بالندگی، برنامه درسی، دانشگاه فرهنگیان، ارزشیابی، محتوا
  • علی اکبر امین بیدختی*، محمدحسن پرداختچی، سعادت علی یاری صفحات 34-47

    هدف از پژوهش حاضر بررسی معیارهای صلاحیت حرفه ای معلمان دوره ابتدایی بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی با تاکید بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را معلمان مدارس ابتدایی شهرستان پرند (160 نفر) تشکیل می دادند. برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی مورگان استفاده شد و تعداد 113 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند که گزینش آنها به شکل تصادفی - طبقه ای متناسب صورت گرفت .جمع آوری داده ها بر اساس پرسشنامه استاندارد سنجش صلاحیت معلمان با ضریب الفای کرانباخ 87% و روایی صوری و محتوایی آن با نظرات اساتید متخصص و خبره تایید و انجام شد . تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل عاملی و نرم افزار SPSS 21 صورت پذیرفت .نتایج پژوهش نشان داد که میانگین کلی 11 معیار مطرح شده (4.38) از میانگین متوسط بالاتر بوده و معلمان از صلاحیت حرفه ای نسبتا خوبی برخوردار بوده اند و همه معیارهای ارایه شده با کسب نمرات بالاتر از میانگین کلی 3 از معیارهای صلاحیت حرفه ای ایشان به شمار می روند و دو عامل فعالیت در جهت توسعه حرفه ای (با میانگین 7.73) و طرح ریزی و برنامه ریزی آموزشی (با میانگین 7.26) از مهم ترین و موثرترین عوامل و 2 عامل سنجش و برقراری ارتباط با نتایج یادگیری (با میانگین 4.39) و مشارکت در امور اجرایی و مدیریتی (با میانگین 4.35) از کم اهمیت ترین عوامل در صلاحیت حرفه ای معلمان بوده است.

    کلیدواژگان: دوره ابتدائی، معلمان، معیارهای صلاحیت حرفه ای
  • خدیجه ابوالمعالی الحسینی*، مینا آتش سخن صفحات 48-63

    هدف از این پژوهش ساخت و استانداردسازی پرسشنامه خودمدیریتی براساس طرح نماد در دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه بود. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بود بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه ی اول و دوم مدارس غیر دولتی شهر تهران در سال تحصیلی 98-97 بود. 300 دانش آموز به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و پرسشنامه خودمدیریتی ساخته شده بر اساس طرح نماد را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها ابتدا از تحلیل عامل تاییدی استفاده شد و شاخص های برازش در گام اول مطلوب نبود. پس از تلفیق گویه ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، بار دیگر از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد و شاخص های برازش حاکی از تناسب مدل با داده های گردآوری شده بود. براین اساس عامل های هدفمندی، مهارت مدیریت زمان، مهارت مدیریت تغییر، مهارت مدیریت هیجان ها، مهارت مدیریت ارتباطات، مهارت خود کنترلی، مهارت خود تنظیمی و مهارت خودمدیریتی انگیزشی مورد تایید قرار گرفتند. برای بررسی همسانی درونی پرسشنامه خودمدیریتی ضریب آلفای کرونباخ مولفه ها استخراج شد. همسانی درونی کل پرسشنامه برابر 93/0 است و همسانی درونی مولفه های مذکور با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب معادل 76/0، 80/0، 68/0، 91/0، 87/0، 80/0، 71/0، 75/0 بود. ضرایب همبستگی بین مولفه های پرسشنامه ی خودمدیریتی مثبت و معنادار بود. روایی همگرا و پایایی ترکیبی مولفه های پرسشنامه در حد نسبتا قابل قبولی بود. با توجه به ویژگی های روان سنجی مطلوب این پرسشنامه به مشاوران تحصیلی و روان شناسان مدرسه توصیه می شود که از این پرسشنامه برای اندازه گیری خودمدیریتی در دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه استفاده کنند.

    کلیدواژگان: خودمدیریتی، روایی، پایایی، نظام مراقبت های اجتماعی از دانش آموزان
  • محمد باشکوه*، زهرا پورامینی صفحات 64-75

    بحران بیکاری به عنوان یک معضل، تمام جنبه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی یک جامعه را تحت تاثیر قرار داده و گاهی اثرات غیرقابل جبرانی بر جای می گذارد، دولتمردان کارآفرینی را به عنوان حل معظلات بیکاری در نظر می گیرند. در این میان دانشگاه ها در ایجاد دانش جدید و ورود به این رقابت ها و توسعه کارآفرینی بویژه در میان قشر تحصیلکرده نقش به سزایی می توانند داشته باشند از این رو با توجه به نقش و اهمیت کارآفرینی در دانشگاه ها، این پژوهش به تبیین مدل رفتار کارآفرینانه دانشگاهی با رویکرد سیستمی پرداخته است. پژوهش حاضر در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی صورت گرفته است و برای استخراج ابعاد و مولفه های سیستم کارآفرینی دانشگاهی، با 15 نفر از کارآفرینان، خبرگان و اساتید با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی انجام شده است. یافته ها نشان داد؛ سیستم کارآفرینی دانشگاهی در قالب 7 مقوله اصلی، 29 مقوله فرعی و 110 مفهوم استخراج شد. مولفه های سیستم کارآفرینی دانشگاهی از درون داد (رفتار کارآفرینانه)، فرآیند (ویژگی کارافرینان، فرهنگ و سبک رهبری) و برون داد (نتایج و دستاوردها) تشکیل می یابد. از این رو استفاده از رویکرد سیستمی در دانشگاه ها ضمن تقویت تعاملات صنعت و دانشگاه، به ایجاد شرکت های خوشه ای، ثبت اختراعات و ابداعات دانشگاهی کمک کرده و میزان انتشارات و مقالات دانشگاهی را افزایش خواهد داد.

    کلیدواژگان: سیستم کارآفرینی دانشگاهی، رویکرد سیستمی، دانشگاه محقق اردبیلی
  • سیده زهرا فردوسی، مژگان سپاه منصور*، افسانه قنبری پناه صفحات 76-90

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه ای حمایت اجتماعی ادراک شده و ادراک خویشتن در رابطه باورهای هوشی و انعطاف پذیری شناختی با عملکرد تحصیلی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی در قالب الگوسازی مدل معادلات ساختاری ب ود. جامعه آماری تمامی دانش آموزان پسر و دختر پایه نهم دوره اول متوسطه شهر تهران درسال تحصیلی 98 -97 بودند که 450 دانش آموز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شد. اابزارهای پژوهش عبارت بود از پرسشنامه عملکردتحصیلی درتاج (1383)، باورهای هوشی (ITIS) عبدالفتاح و یتس (2006)، انعطاف پذیری شناختی (CFI) دنیس و وندروال (2010)، حمایت اجتماعی ادراک شده (MSPSS) زیمنت وهمکاران (1988) و ادراک خویشتن شوستروم (1962). داده های پژوهش با استفا ده از مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شد. یافته ها حاکی از آن بود که حمایت ادراک شده در رابطه بین متغیر باورهای هوشی و عملکرد تحصیلی نقش میانجی را دارا نمی باشد. همچنین رابطه باورهای هوشی و عملکرد تحصیلی با نقش میانجی ادراک خویشتن نشان داد، اثر غیرمستقیم معنادار نمی باشند. یافته دیگر درزمینه نقش میانجی حمایت ادراک شده در رابطه بین انعطاف پذیری شناختی با عملکرد تحصیلی نشان داد رابطه بین متغیرها دارای اثر غیرمستقیم و معنادار می باشد ولی ادراک خویشتن قادر نیست نقش میانجی دررابطه بین متغیر انعطاف پذیری شناختی و عملکردتحصیلی ایفا نماید. می توان نتیجه گرفت که در این گروه سنی(پایه نهم) انعطاف پذیری شناختی به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق حمایت اجتماعی ادراک شده بر عملکرد تحصیلی تاثیر می گذارد. یافته های پژوهش برای سیاست گذاران عرصه آموزش وپرورش مفید است.

    کلیدواژگان: ادراک خویشتن، انعطاف پذیری شناختی، باورهای هوشی، حمایت اجتماعی ادراک شده، عملکردتحصیلی
  • محمدامین زارعی*، آزاد الله کرمی صفحات 91-104

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی مولفه های شایستگی معلمان و ارایه ی چارچوبی جهت ارزشیابی آنان بود. این پژوهش در سال 1399 و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی استقرایی انجام شد. جامعه آماری متخصصان علوم تربیتی و منابع مکتوب بودند که 11 نفر از متخصصان با استفاده از روش هدفمند و 20 منبع بعد از فیلترگذاری انتخاب شدند. در این پژوهش از مصاحبه نیمه ساختار یافته با متخصصان و فیش برداری از منابع برای گردآوری داده ها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها بعد از مشخص شدن جملات کلیدی متون، به ترتیب کدها، زیر مقولات و مقولات تعیین شدند. در این پژوهش واحد ثبت "مضمون" بود. برای اطمینان از روایی یافته ها، از روش "بررسی توسط اعضا" و برای پایایی، از روش پایایی "توافق بین دو کدگذار" استفاده شد. در انتهای تحلیل محتوای استقرایی و با مقایسه ی مستمر کدهای به دست آمده، پنج مولفه شایستگی جهت ارزشیابی معلمان استخراج شد. این مولفه ها عبارتند از: مهارت تربیتی، دانش تخصصی، صلاحیت اخلاقی و سلامت جسمانی و روانی و وضعیت دانش آموزان؛ که این شایستگی ها را می توان با روش های مشاهده ی کلاس، فرم ارزشیابی عملکرد، نمونه کارهای معلمی و نمرات استاندارد دانش آموزان بررسی کرد. نتایج نشان داد به منظور آگاهی از کیفیت فعالیت معلمان، به جای تمرکز بر یک عامل، باید سیستم ارزشیابی موثر و مشخص استفاده کرد تا ضمن شناسایی نقاط قوت و ضعف معلمان، برنامه ریزی منطقی برای بهبود شرایط انجام شود.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، شایستگی معلمان، صلاحیت و مهارت های تربیتی
  • مهدیه زیدابادی، روح الله باقری مجد* صفحات 103-114

    آینده پایدار با توسعه ذهنیت جهانی ازطریق پرورش مهارت ها و نوآوری در دانشگاه های پایدار شکل می گیرد. در این راستا هدف پژوهش، تحلیل کانونی پرورش مهارت های مبتنی بر توسعه پایدار بر شایستگی نوآوری دانشجویان مهندسی دانشگاه سیستان و بلوچستان بوده است. روش پژوهش همبستگی بوده است که در جامعه دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه مهندسی دانشگاه سیستان و بلوچستان با نمونه 265 نفری بر اساس روش تصادفی ساده در سال 1399 اجرا شده است. ابزار پژوهش دو پرسشنامه مبتنی بر مدل پرورش مهارت های مبتنی بر توسعه پایدار مولدرز و فونسیکا (2018) و مبتنی بر مدل شایستگی نوآوری دانشجویان کیانین و باتر (2018) بوده است. پایایی براساس آلفای کرانباخ به ترتیب 88/0 و 79/0 و روایی تاییدی و محتویی در هر دو ابزار مناسب گزارش شده است. روش تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل کانونی و رگرسیون بوده است. نتایج نشان داد، بین کلیه مولفه هایی پرورش مهارت های مبتنی بر توسعه پایدار و شایستگی نوآوری دانشجویان مهندسی با ضریب تعیین 98/0 رابطه وجود دارد از طرفی کلیه مولفه های پرورش مهارت ها قدرت پیش بینی مولفه های شایستگی فردی، بین فردی و شبکه ای در نوآوری را دارند. می توان گفت در ایجاد شایستگی نواوری دانشجویان، مهارت های کلیدی بین-فردی، تفکر سیستمی، پیش بینی کننده، هنجاری و راهبردی نقش دارند و دانشگاه ها با پرورش مهارت های پایدار در جهت ایجاد شایستگی های نوآوری در شکل دهی آینده جامعه پایدار سازنده هستند.

    کلیدواژگان: پرورش مهارت، توسعه پایدار، شایستگی نوآوری، دانشجویان مهندسی
  • حسن شهرکی پور*، سعید ناصری، فردوس یادگاری صفحات 115-130

    هدف اساسی پژوهش حاضر طراحی و برازش مدل مطلوب سازمان یاد گیرنده در آموزش و پرورش با تاکید بر مدیریت دانش بود. با استفاده از طرح متوالی اکتشافی (کیفی و کمی) این مطالعه در سال 1398 به انجام رسید. در فاز کیفی با انجام مصاحبه عمقی با 20 نفر از خبرگان حوزه مدیریت آموزشی و نیز مدیران آموزش و پرورش شهر تهران داده های لازم جمع آوری شد. با استفاده از روش تحلیل مضمون و از نوع شبکه مضامین تحلیل شده و مدل مفهومی اندازه گیری شبکه ای سازمان یادگیرنده در آموزش و پرورش تهیه شد. نتایج کیفی پژوهش نشان داد که مدل مطلوب سازمان یاد گیرنده از شش مضمون فراگیر و در مجموع با 259 مضمون پایه ای به اشباع نظری رسیده است. در فاز کمی پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته داده های لازم از 226 نفر از مدیران و کارکنان آموزش و پرورش شهر تهران که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند گردآوری شد. نتایج نشان داد که مدل تجربی از برازش نسبتا مطلوبی برخوردار است و بعد مدیریت دانش با میزان 935/0 نسبت به پنج بعد دیگر در سنجش مدل تجربی سازمان یادگیرنده بیشترین سهم رادارد. براساس یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که با تاکید مدیریت دانش می توان به رشد و شکوفایی سازمان ها به ویژه در آموزش و پرورش کمک کرد.به عبارت دیگر، برای بهبود عملکرد سازمان ها و نهادهای مختلف می توان با تکیه بر مدیریت دانش در سازمانهای یادگیرنده تحول ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، مدیریت دانش، یادگیری، ساختار سازمانی
  • محمد درینی، علی اکبر آقاجانی افروزی*، ندا طهماسبی روشن صفحات 131-145

    هدف پژوهش حاضر یررسی تاثیر آموزش کارآفرینی بر قصد کارآفرینی با نقش میانجی خودباوری، نگرش کارآفرینی، ذهنیت نسبت به کارآفرینی بوده است. روش پژوهش مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه پژوهش شامل 482 نفر از دانشجویان دانشگاه های استان مازندران بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه‏ای، انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل مقیاس‏های سنجش آموزش کارآفرینی (هندیاتی، 2020)، نگرش به کارآفرینی (جنا، 202) و احساس خودکارآمدی، ذهنیت نسبت به کارآفرینی و قصد کارآفرینی (واردنا و همکاران،2020) بود که پس از محاسبه روایی و پایایی آن ها، بین نمونه توزیع و داده‏ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته ها نشان دادآموزش کارآفرینی بر خودباوری، ذهنیت و نگرش (عاطفی، شناختی و رفتاری) وقصد کارآفرینی تاثیر مثبت و معناداری داشته است وخودباوری بر ذهنیت و نگرش (عاطفی، شناختی و رفتاری) وقصد کارآفرینی تاثیر مثبت و معناداری داشته است و همین طوربعد عاطفی، رفتاری نگرش بر قصد کارآفرینی تاثیر داشت اما بعد شناختی بر قصد کارآفرینی تاثیر نداشته است. چراکه، آموزش می‏تواند بسترساز رشد مهارت ها و توانمندی‏های افراد کارآفرینی بوده است و این عامل با تاثیری که بر نگرش افراد در زمینه قابلیت‏های خود می‏گذارد، احساس خودکارآمدی آنان را افزایش می‏دهد و ذهنیت مثیتی نسبت به کارآفرینی در آنان ایجاد کرده و قصد کارآفرینی آنان را تقویت می کند

    کلیدواژگان: آموزش، خودکارآمدی، ذهنیت، کارآفرینی، نگرش
|
  • Golpar Mehrabi, Abbas Abbaspour *, Ali Delavar, Ali Khorsandi Taskooh Pages 5-21

    Identifying the factors contributing to quality of academic research in humanities and social sciencesAbstract, identifying the factors contributing to quality of academic research, especially in humanities and social sciences, deserves special attention. Given differences in research quality criteria in different fields, the present study adopted the methods of systematic literature review and thematic analysis to identify the dominant values and themes relevant to research quality in humanities and social sciences. Within the systematic literature review, all the related researchers were retrieved from international and national databases and then filtered. The criteria and themes influencing research quality were extracted from a select number of related researches. The extracted criteria were coded in three stages. This yielded three categories, namely inclusive themes, organizing themes, and basic themes. The themes were validated through consultation with the experts in humanities and social sciences. According to the results, inclusive themes included the research infrastructure, organizational climate, accurate scientific plan, scientific desirability, research productivity, scientific influence and authority, innovative visualization. The results are expected to help researchers conduct quality research. Moreover, the findings can help enhance academic research management systems in their accurate evaluation of researches, particularly in humanities and social sciences.Keywords: academic research quality, humanities and social sciences, systematic literature review, thematic analysis

    Keywords: academic research quality, humanities, social sciences, Systematic literature review, Thematic Analysis
  • Amir Younessi *, Effat Abbassi, Ali Hoseyni Khoh, Hoseyn Khanifar Pages 22-33
    Higher education in every country pursues different aims. One aim of its educational, research-basedsystem is knowledge-production, along with training of human force for economic, social, culturalsectors etc. Curriculum is one factor in improvement of the educational quality of educational systems.The purpose of this study is to identify merits and strategies of the development of FarhangianUniversity faculty members regarding curriculum (among the 9 elements of curriculum only three arerelated to teaching method, content and evaluation). This investigation is a qualitative study and itspopulation includes all Farhangian University instructors. Sampling was done according to the samplingmethods of qualitative studies using criterion-based and network sampling. Analysis of data frominterviews was performed in a number of steps based on theme analysis. To ensure the validity of theresults a peer-review survey was considered. The findings indicate that the merits of the facultymembers regarding the three curriculum elements could be classified into 21 categories. In addition, 5strategies could be used for the development of faculty members.
    Keywords: Faculty Development, Curriculum, Farhangian University, evaluation, content
  • Aliakbar Aminbeidokhti *, MohammadHassan Pardakhtchi, Saadat Aliyari Pages 34-47

    The purpose of this research was to study elementary teachers’ professional competence. The research method was descriptive-correlation with emphasis to structural equation. The population of this research was consisted of elementary teachers(160persons) that based on the morgans table the samples was 113 persons which were selected at random and stratified. a standard questionnaire (which title evaluation of teachers’ professional competence was used to collected the data with %87 Cronbach’s alpha. its face and content validity confirmed with the professors’ comments. The data analyze done with spss software and factor analysis. The results showed that the overall average of the 11 criteria (4.38) was higher than the average and teachers had relatively good professional competence. and all the criteria presented with scores higher than the overall average of 3 are the criteria of their professional competence.and the two factors of activity for professional development (with an average of 7.73) and educational designing and planning (with an average of 7.26) are the most important and effective Factors and 2 factors of measuring and communicating with learning outcomes (with an average of 4.39) and participation in administrative and managerial affairs (with an average of 4.35) have been the least important factors in the professional competence of teachers.Keywords: professional qualifications; primary school teachers

    Keywords: Professional qualifications, Primary School, Teachers
  • Khadijeh Abolmaali Alhosseini *, Mina Atashsokhan Pages 48-63

    The purpose of this research was to the development of self-management questionnaire based on the Social Care System of Students, and consider the validity and reliability of this questionnaire. The research method was descriptive of the survey type. The population consisted of high school girl students in non-Governmental schools in Tehran in the academic year of 2017-2-18. 300 students were selected by cluster random sampling and completed the researcher-made questionnaire. Confirmatory factor analysis was used to analyze the data. The fitting indices in the first step were not desirable. After items parceling using exploratory factor analysis, another confirmatory factor analysis was used, and the fitting indices indicated the suitability of the model with the data collected. Based on this, goal management skills, time management skills, change management skills, emotional management skills, communication management skills, self-control skills, self-regulation skills, and self-motivational management skills were confirmed. To verify the internal consistency of the self-management questionnaire and its components, Cronbach's alpha coefficient was used. The internal consistency of the entire questionnaire is equal to 9.23, and the internal consistency of the above-mentioned components were 0.78, 0.78, 0.68, 0.91, 0.86, 0.78, 0.71, 0, 0.75, respectively. The correlation coefficients between the components of the self-management questionnaire were positive and significant. The convergent validity and composite reliability of the questionnaire components were relatively acceptable. In attention to, the desirable psychometric properties of this questionnaire, it is recommended to school counselors and psychologists to use this questionnaire for measuring of self- management in female students.

    Keywords: Reliability, Social Care System of Students, Self-management, Validity
  • Mohammad Bashokouh *, Zahra Pooramini Pages 64-75

    The crisis of unemployment as a scourge severely affects all economic, cultural and social aspects of a society and sometimes has irreversible effects, now day, Researchers and government regard entrepreneurship as a solution to unemployment problems. The universities can play an important role in creating new knowledge and entering these competitions and in developing entrepreneurship, especially among the educated people. Therefore, according to the role and importance of entrepreneurship in universities, this study introduces the model of University Entrepreneurial with a systematic approach.This qualitative research uses a content analysis in order to identify patterned meanings across our dataset. To extract the dimensions and components of the University Entrepreneurial system, 15 people were selected using snowball sampling. The ideal criteria of the University Entrepreneurial system are divided into 7 main themes, 29 subsidiary themes, and 110 concepts. The results showed that a University Entrepreneurial system consists of 3 characteristics: input, process and output applying systematic approach in universities, while enhancing industry-university interactions, it will help to create cluster companies, patents, and academic innovations and will increase the number of academic publications and articles.

    Keywords: University Entrepreneurial system, systematic approach, University of Mohaghegh Ardabili
  • Seyedeh Zahra Ferdowsi, Mojgan Sepah Mansoor *, Afsaneh Ghanbary Panah Pages 76-90

    The aim of the present study was to investigate the role of mediating social support, perception, and self-perception in relation to beliefs, intelligence, and cognitive flexibility with academic performance. The research method was descriptive-correlation in the form of structural equation modeling. The statistical population was all male and female students in the ninth grade of the first year of high school in Tehran in the academic year of 1997-98. 450 students were selected as a sample using multi-stage cluster random sampling method. The research instruments included the Dortaj (2004) Academic Performance Questionnaire, Abdel Fattah Hawitz (ITIS), Cognitive Flexibility (CFI), Deniso & Wonderwell (2010), Perceived Social Support (MSPSS), Zimento et al. Research data were analyzed using structural equation modeling. The findings indicated that perceived support did not play a mediating role in the relationship between intelligence variables and academic performance. Also, the relationship between intelligence beliefs and academic performance with the mediating role of self-perception showed that the indirect effect is not significant. Another finding on the mediating role of support and perception in the relationship between cognitive flexibility and performance showed that the relationship between variables has an indirect and significant effect, but self-perception is not able to play a mediating role in the relationship between cognitive flexibility and performance. It can be concluded that in this age group (ninth grade), cognitive flexibility directly and indirectly affects academic performance through perceived social support. The research findings are useful for education policy makers.

    Keywords: Academic performance, cognitive flexibility, intelligence beliefs, perceived social support, self-perception
  • MohammadAmin Zarei *, Azad Allahkarami Pages 91-104

    The purpose of this study is to identify the components of teachers' competence and provide a framework for their evaluation. This research was conducted in 2020 using qualitative content analysis method with inductive approach. The statistical population was experts in the field of educational sciences and written resources that 11 experts were selected using purposive methods and 20 sources after filtering. To analyze the data, after identifying the key sentences of the texts, labels or codes, sub-categories and categories were determined. Unit of analysis was thematic. To ensure validity, member checking was used and to determine the reliability, peer debriefing was applied. At the end of inductive content analysis, by continuous comparison of the obtained codes, Five competency components were extracted for teacher evaluation. These components were: educational skills, specialized knowledge competencies, moral competence, physical and mental health and students 'status, and these competencies can be assessed by class observation methods, performance appraisal form, teacher portfolio and students' standard grades. The results showed that in order to be aware of the quality of teachers activities, instead of focusing on one factor, an effective and specific evaluation system should be used to identify teachers' strengths and weaknesses and make reasonable plans to improve the situation.

    Keywords: evaluation, Teacher competence, competence & educational skills
  • Mahdieh Zeydabadi, Rouhollah Bagherimajd * Pages 103-114

    A sustainable future is shaped by the development of a global mindset through the foster of skills and innovation in sustainable universities. In this regard, the aim of the study was to focus on fostering skills based on sustainable development on innovation competence of engineering students of Sistan and Baluchestan University. The research method was correlation. The study population was postgraduate engineering students of Sistan and Baluchestan University and the sample of 265 people was performed based on a simple random. The research instrument was two questionnaires of fostering skills based on sustainable development and students' innovation competence. Confirmatory validity, composied reliability and Cronbach's alpha were all reported to be appropriate tools. The method of analysis using SPSS software was Canonical Correlation analysis and regression. The results showed that there is a relationship between all components of fostering skills based on sustainable development and innovation competence of engineering students. On the other hand, all components of fostering skills have the power to predict the components of individual, interpersonal and network competence in innovation. It can be said that universities are constructive by fostering sustainable skills in order to create innovative competencies in shaping the future of a sustainable society.

    Keywords: sustainable development, fostering Skills, Innovation Competence, Engineering students
  • Hasan Shahrakipoor *, Saeed Naseri, Ferdos Yadegari Pages 115-130

    The main purpose of the present study was to design and fit the optimal model of learning organization in education with emphasis on knowledge management. This study was conducted using consecutive exploratory design (qualitative and quantitative). In the qualitative phase, data was collected by in-depth interviews with 20 experts in the field of educational management and education managers of Education Department of Tehran, selected by theoretical sampling method. The research data was provided by the thematic analysis method, analyzed themes network and the conceptual model of network measurement of the learning organization in Education. The qualitative results indicated that the optimal model of learning organization in Education consisted of six comprehensive themes and in total of 259 basic themes has been theoretically saturated. In the quantitative phase using a researcher-made questionnaire tool which was based on basic themes of qualitative study, the data was collected from 226 managers and staff of Education Department of Tehran, selected by multistage cluster sampling. The quantitative section indicated that the empirical model of network measurement of learning organization in Education Department of Tehran has a quite optimal fit and the knowledge management dimension has the most significant contribution in evaluating the empirical model of the learning organization, compared to the other five dimensions. Upon results of thid research could be conclusion that em;hasising on knowledge management can help actualizing and developing organizations specially education. In other words, for recovering organizations performance and deferent institutes can laying on knowledge management developing in learning organizations.

    Keywords: Learning Organization, Education, Knowledge Management
  • Mihamad Darini, Aliakbar Aghajaniafrozi *, Neda Tahmasbiroshan Pages 131-145

    The purpose of this study was to investigate the effect of entrepreneurship education on entrepreneurial intention with the mediating role of self-confidence, entrepreneurial attitude, mentality towards entrepreneurship. The research method of the present study was descriptive-correlational. The sample consisted of 482 students of universities in Mazandaran province who were selected using stratified random sampling. The instruments of this study included the scales of measuring entrepreneurship education , attitude towards entrepreneurship (Jena, 202) and feeling of self-efficacy, entrepreneurial mentality and entrepreneurial intention (wardena et al., 2020) which after calculating the validity and reliability They were analyzed between the distribution sample and the data using a structural equation model. Findings showed that entrepreneurship education had a positive and significant effect on self-confidence, mentality and attitude (emotional, cognitive and behavioral) and entrepreneurial intention and self-confidence had a positive and significant effect on mentality and attitude (emotional, cognitive and behavioral) and entrepreneurial intention and so on. Emotionally, behavioral attitude had an effect on entrepreneurial intention but cognitive dimension did not affect entrepreneurial intention. Because, education can be the bedrock for the development of skills and abilities of entrepreneurs, and this factor, by affecting people's attitudes about their capabilities, increases their sense of self-efficacy and a positive mentality towards entrepreneurship. Creates in them and strengthens their entrepreneurial intention

    Keywords: Education, self-efficacy, mentality, Entrepreneurship, Attitude