فهرست مطالب

Journal of Textiles and Polymers
Volume:10 Issue: 2, Spring 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/05/17
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نگار صالحی بیدختی، پگاه اسدی فرد، سمیه اکبری* صفحات 3-14

    یکی از روش های پرکاربرد برای بهبود عملکرد غشای کامپوزیتیفیلم نازک پلی آمیدی، استفاده از روش اصلاح سطح است. دراین پژوهش، برای بهبود عملکرد جداسازی و مقاومت به کلرغشای کامپوزیتی فیلم نازک پلی آمیدی تجاری، از غلظت های0/5 ، 1 و % 5/ 1 وزنی-حجمی پلیمر درخ تسان پلی آمیدوآمیننسل 2 استفاده شد. بررسی ساختار فیزیکی و شیمیایی غشاهابا استفاده از آزمون زاویه تماس، طی فسنجی زیرقرمز و تصویرمیکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد. عملکرد جداسازیغشاهای خام و اصلاح شده در سامانه اسمز مستقیم با آب شورمصنوعی آزمایش و غشای اصلا حشده با غلظت % 1 به عنوانغشای بهینه انتخاب شد. در مقایسه با غشای تجاری خام، غشایتجاری اصلاح شده % 1 از دفع نمک بیشتری برخوردار است، ایندر حالی است که میزان شار آب قدری کاهش یافت. افزون بر این،آزمایش های کلرزنی برای دو غشای خام و اصلاح شده % 1 انجامشد. مشاهده شد که میزان شار آب برای غشای خام از 1/ 1± 0/ 5به 8/ 0± 8/ 5 با % 16 و شار آب برای غشای اصلاح شده % 1 از4/7±0/6 به 6/ 0± 9/ 4 با % 4، افزایش یافت. همچنین مشاهده شد،درصد دفع نمک غشای خام از 9/ 0± 6/ 97 به 5/ 1± 7/ 93 با % 4 وغشای اصلا حشده از 3/ 0± 5/ 98 به 2/ 1± 5/ 95 با % 3 کاهش یافت.نتایج نشان دهنده بهبود ویژگی های غشا پس از اصلاح سطح باترکیبات آمین درخت سان است. گروه های آمین و آمید اضافیدر درخت سان ب هعنوان رباینده کلر عمل کرده و باعث افزایشمقاومت در برابر کلرزنی پس از عمل با % 1 آمیدوآمین شد.

    کلیدواژگان: غشای کامپوزیتی فیلم نازک پلی آمیدی، پلیمر درخت سان پلی آمیدوآمین، اصلاح سطح، اسمز مستقیم، مقاومت به کلر
  • سید جلال الدین نجفی، داریوش سمنانی، حنیف کازرونی*، ایمان فروغی حسن آبادی صفحات 15-30

    حفظ سلامت و مقاومت نیروهای نظامی و امنیتی در برابر گلوله ها و  ترکش های حاصل از انفجار در میدان های نبرد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به دلیل توسعه  روزافزون فناوری ساخت سلاح ها و گلوله ها و نیاز به افزایش کارایی و راحتی بیشتر زره های شخصی برای امکان استفاده  بیشتر و فراگیرتر از آن ها، همواره پژوهش و توسعه در این حوزه در جریان بوده است. در این مطالعه، به منظور تمرکز و سیاست گذاری کلان در سطح ملی، تدوین راهبردهای توسعه  علوم و فناوری لایه های محافظ در برابر گلوله ها و ترکش های حاصل از انفجار هدف گذاری شده است.  و اخذ نظر نخبگان     SWOT بدین منظور، با استفاده از روش تحلیل این حوزه، راهبردهای مورد نیاز استخراج شده است. راهبردهای به دست آمده به ترتیب اولویت شامل افزایش تعاملات بین المللی برای تامین مواد اولیه  ساخت لایه های ضد گلوله، گسترش پژوهش و  توسعه در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، ارتقای زیرساخت های دفاعی در حوزه  حفاظت جانی نیروهای نظامی، توجه بیشتر به تولید داخلی و خودکفایی در تولید الیاف پیشرفته و سایر مواد مورد نیاز ساخت لایه های ضدگلوله و ارتقای آگاهی مسیولان و  مدیران دولتی و سیاست گذاران نسبت به الیاف پیشرفته است. توجه به این راهبردها  می تواند کلیه  فعالیت های پژوهشی در حال انجام و مربوط به آینده  این حوزه را در مسیر منطقی قرار دهد، از تکرار مکررات جلوگیری کند و با ایجاد ساختارها و مشوق هایی، سبب رشد و توسعه  فناوری ساخت لایه های ضدگلوله در کشور شود.

    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی، تحلیل ضدگلوله، الیاف کارا
  • فاطمه حقدوست، سید هژیر بهرامی*، جلال برزین، آزاده غایی صفحات 31-47

    با توسعه نانوفناوری، نانوالیاف برای کاربرد در زیست پزشکی، توجه بسیاری را جلب کرده اند. استفاده از الکتروریسی برای دستیابی به کامپوزیت های نانوالیاف با استفاده از پلیمر و ماده معدنی، با ساختاری بی دانه و قطر یکنواخت چالش برانگیز است. این پژوهش، بر توسعه غشاهای نانوالیاف الکتروریسی شده هم زمان دوجزیی زیست سازگار دارای زیولیت متمرکز شده است. غشاهای برپایه نانوالیاف پلی اترسولفون به عنوان جزء اول و  پلی وینیل الکل بارگذاری شده با زیولیت به عنوان جزء دوم، با استفاده از روش الکتروریسی هم زمان دوجزء تهیه شد. نانوالیاف با سطح صاف، یکنواخت و بی دانه که حاوی زیولیت در بستر پلیمری است، به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شد. غشاهای نانوالیاف الکتروریسی شده هم زمان دوجزء پس از  و مدول 3/42 MPaاتصال عرضی گرمایی، استحکام کششی مطلوبی را نشان دادند. افزون بر این، زاویه 48/5 MPaکشسانی (تماس با افزودن پلی وینیل  الکل-زیولیت کاهش یافت که می تواند به رفع محدودیت های غشاهای برپایه پلی اترسولفون به دلیل آب گریزی بسیار زیاد آن منجر شود. همچنین، از نتایج سمیت سلولی و کشت سلولی مشخص شد، داربست های نانوالیاف الکتروریسی شده هم زمان دوجزیی پلی اترسولفون/پلی وینیل الکل-زیولیت ساخته شده در این مطالعه دارای زیست سازگاری  غیر سمی L929 عالی بوده و برای رشد سلول های فیبروبلاست هستند. بنابراین، غشای الکتروریسی شده هم زمان دوجزیی پلی اترسولفون/پلی وینیل الکل-زیولیت دارای قابلیت کاربرد در زمینه های زیست پزشکی است.

    کلیدواژگان: غشای نانوالیافی الکتروریسی شده هم زمان، نانوالیاف زیست سازگار، پلی اترسولفون، زئولیت
  • فریده حاجیانی*، حسن سلیمی، علی اصغر اصغریان جدی، حسن رحیم زاده، هوشنگ نصرتی صفحات 49-64

    آب به عنوان مایع لازم برای زندگی و منبع ضروری برای صنایعباید در چرخه منظمی استفاده و بازیابی شود. صافش آب،بخش ویژ های است که متخصصان در حال توسعه آن هستند.در بسیاری از زمینه های صافش، مهم ترین هدف افزایش مقدارجداسازی و کارایی آن است. کارایی سامانه صافش موفق تاحدود زیادی به انتخاب یک صافی متخلخل مناسب مربوط است.پارچه های تاری پودی به عنوان صافی در صافش مایع کاربرددارند. در این پژوهش، سامانه صافش آب برای بررسی بازدهصافش صافی های پارچه ای در یک فرایند استاندارد، طراحی و140 بود. μm 100 تا μm ، ساخته شد. توزیع اندازه ذرات در آب نمونه های پارچه تاری پودی از جنس پل یاستر، با طرح های بافت وتراکم متفاوت به وسیله ماشین بافندگی پروژکتایل تولید و در هردو سمت پشت و روی پارچه به عنوان صافی استفاده شدند. پساز فرایند جداسازی، کدورت آب صا فشده ب هعنوان بازده صافشبرای هر نمونه ارزیابی شد. تحلیل آماری نتایج نشان داد، دربازده صافش هنگام استفاده از دو سمت رو و پشت نمونه هایپارچه با تراکم های کم، تفاوت معناداری وجود دارد. بازده صافشآب هنگام استفاده از سمت پشت پارچه ها بیش از روی آن هاست.در صافی های پارچ های با ساختار بافت و تراکم های پودی متفاوتمشخص شد، بازده صافش تفاوت معناداری دارد. درنهایت،نمونه ها با توجه به عملکرد نهایی صافی های پارچ های در فرایندصافش، طبقه بندی شدند.

    کلیدواژگان: صافی، پارچه تار یپودی، تراکم پودی، طرح بافت، بازده صافش
  • طوبی اردکانی، علی اصغر علمدار یزدی*، مرتضی ودود صفحات 65-77

    قالی یکی از نمادهای فرهنگی و هنری ایرانی است که قدمتی چندهزار ساله دارد و ب هعنوان ک فپوش نفیس یا برای تزیینداخلی اماکن مختلف استفاده می شود. اما این اثر هنری، با توجهبه برخورداری از حجم زیاد الیاف و ضخامت زیاد، از خواصآکوستیکی نیز برخوردار است. از این رو در مقاله حاضر، ابتدانوعی ساختار جدید قالی معرفی شده و در ادامه خواص صوتیآن ارزیابی و مدل سازی شده است. ساختار قالی ایرانی بستردوگانه جدید مشابه ساختار قالی معمولی بوده و تنها تفاوت آن هاوجود دو دسته نخ تار ب هجای یک دسته با فاصل های مشخصاست. ب همنظور بررسی اثرهای بستر دوگانه و همچنین وجودمواد مختلف با درصدهای متفاوت در فضای بین دو بستر برجذب صوت قالی جدید، نمونه های مختلف تولید شدند. شایان ذکراست، اثر وجود خاب نیز بر جذب صوت قالی جدید بررسی شدهاست. جذب صوت نمونه ها با استفاده از لوله امپدانس انداز هگیرینیز برای Johnson-Champoux-Allard, JCA شدند و مدلمد لسازی جذب صوت نمونه ها استفاده شد. نتایج ب هدست آمدهنشان دادند، اگرچه جنس مواد پرکننده اثر چندانی بر جذب صوتندارند، اما جذب صوت نمونه ها با پرکردن فضای بین دو بستر ونیز با افزایش درصد پرکنندگی افزایش می یابد. همچنین، مدلتوافق خوبی با داده های تجربی Johnson-Champoux-Allard نشان می دهد

    کلیدواژگان: بستر قالی، قالی بستر دوگانه، ضریب جذب صوت، لوله امپدانس
  • یاسمن اکبیا، نازنین اعزاز شهابی*، هوشنگ نصرتی صفحات 79-92

    پارچه های تاری پودی سه لایه بافته شده با دو سامانه تاری و سهسامانه پودی، جزء پارچه های ضخیم محسوب می شوند. در اینپارچه ها از یک دسته پود سوم به عنوان نخ پود پرکننده برای افزایش ضخامت، تفکیک رنگی دولایه رو و زیر یا اتصال دولایه رو وزیر استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی نحوه اثرگذاری تغ ییر طرح بافت و نمره نخ پود پرکننده بر ساختار وخواص فیزیکی پارچه شامل نفوذپذیری هوا، ضخامت و انرژیفشردگی، مقاومت گرمایی و نفوذپذیری بخار آب است. در این پژوهش، برای تولید این پارچه ها از نخ پود پرکننده با ظرافت های48/2 و طرح بافت های Nm 36 و /2 ،24/ متفاوت شامل نخ های 22- تافته به ترتیب / 2 و سرژه 2 / 2-، سرژه 2 / تافته-تافته، سرژه 2در لایه های رو و زیر استفاده شده است. پس از تولید پارچه ها،آزمایش هایی در راستای بررسی اثر ظرافت نخ پود پرکننده و طرحبافت بر خواص فیزیکی پارچه ها انجام شده است. نتایج آزمایش ها وتجزیه و تحلیل ها نشان داد، در مقایسه طرح بافت های مختلف،طرح بافت تافته-تافته دارای بیشترین مقدار نفوذپذیری هوا وبخار آب و کمترین مقدار ضخامت و مقاومت گرمایی است. طرحبافت سرژه-سرژه دارای بیشترین مقدار ضخامت و مقاومت گرمایی و کمترین مقدار نفوذپذیری هوا و بخار آب است. طرح بافت سرژه-تافته ترکیبی از دو بافت یادشده است، بدین دلیل،خواص آن نیز بین این دو بافت قرار می گیرد. همچنین، در مقایسه24/2 Nm نمره نخ های متفاوت برای نخ پود پرکننده، نمره نخدارای بیشترین مقدار نفوذپذیری هوا و بخار آب و کمترین48/2 Nm مقدار ضخامت و مقاومت گرمایی است. نمره نخدارای بیشترین مقدار ضخامت و مقاومت گرمایی و کمترین مقدارنفوذپذیری هوا و بخار آب است.

    کلیدواژگان: پارچه های سه لایه تاری پودی، نمره نخ پود پرکننده، طرح بافت، خواص فیزیکی
|
  • Negar Salehi Beydokhti, Pegah Asadi Fard, Somayeh Akbari * Pages 3-14

    Surface modification is one of the most techniques to improve the performance of thin film composite polyamide membrane (TFC). In this study, 0.5, 1, and 1.5 w/v% concentrations of the second generation of poly(amidoamine) dendrimer polymer (PAMAM, G2) were utilized to investigate the improvement of membrane performances. Physicochemical properties of the pristine and modified membranes were characterized using water contact angle measurement, ATR-FTIR, and SEM. Membranes separation performance was examined in a forward osmosis system using synthetic brackish water. 1% concentration of PAMAM (TFC-1% PAMAM) was considered as the optimized modified membrane with the best water flux and salt rejection results. According to the results, the water flux of TFC-1% PAMAM compared to that of pristine TFC decreased, while the salt rejection increased, respectively. In addition, passive chlorination tests were performed for pristine TFC and TFC-1% PAMAM. It was observed that the water flux for the unmodified TFC increased from 5.0±1.1 to 5.8±0.8 (16% increased). In contrast, the water flux for TFC-1% PAMAM increased from 4.7±0.6 to 4.9±0.6 (4% increased). Salt rejection for unmodified TFC decreased from 97.6±0.9 to 93.7±1.5 (4% decreased) and for TFC-1% PAMAM decreased from 98.5±0.3 to 95.5±1.2 (3% reduction). The results confirmed the membrane performance improvement after surface modification by PAMAM. The enhanced chlorination resistance of TFC-1% PAMAM was attributed to the scavenger role of the extra amine and amide groups in PAMAM

  • Seyed Jalaledin Najafi, Dariush Semnani, Hanif Kazerooni *, Iman Forooghi Hassanabadi Pages 15-30

    It is very important to maintain the health and resistance of the military and security forces against bulletsand fragments from explosions on the battlefields. Due to the increasing development of technology formaking weapons and ammunition and the need to increase the efficiency and comfort of personal armorin order to be able to use them more and more widely, research and development in this field has alwaysbeen ongoing. In order to focus and macro-policy at the national level, the development of science andtechnology development strategies for protective layers against bullets and fragments from explosions istargeted in this study. For this purpose, using the SWOT analysis method and obtaining the opinion of theelites in this field, the required strategies have been extracted. The strategies obtained in order of priorityinclude increasing international interactions to supply raw materials for the production of bulletprooflayers, expanding research and development in universities and research centers, improving defense inthe field of military protection, more attention to domestic production and self-sufficiency in advancedfiber production and other materials are needed to make bulletproof layers and to raise the awarenessof government officials, managers and policymakers about advanced fibers. Paying attention to thesestrategies can put all ongoing research activities related to the future of this field in a logical direction,prevent duplication and by creating structures and incentives, lead to the growth and development ofbulletproof layers technology in the country

    Keywords: strategic management, SWOT Analysis, bulletproof layers, high performance fibers
  • Fatemeh Haghdoost, S. Hajir Bahrami *, Jalal Barzin, Azadeh Ghaee Pages 31-47

    Nanofibers have attracted a lot of interest in the biomedical field, specifically in nanoscience and nanotechnology. It is challenging to use electrospinning for the achievement of novel nanofibrous composites by the use of inorganic precursors without beads and with a uniform diameter. In this research, the development of biocompatible conjugate electrospinning nanofiber membranes containing zeolite was studied. Nanofiber membranes based on polyestersulfone as the first component and polyvinyl alcohol loaded with zeolite as the second component were prepared using the conjugate electrospinning method. Smooth, uniform nanofibers without the beads containing zeolite in the polymer substrate were observed by scanning electron microscopy (SEM). Conjugate electrospinning nanofiber membranes showed good tensile strength (3/42 MPa) and elastic modulus (48/5 MPa) after thermal crosslinking. In addition, the contact angle was reduced by the addition of polyvinyl alcohol/zeolite, which could eliminate the limitations of polyethersulfone-based membranes due to their high hydrophobicity. The MTT results and cell culture also showed that the polyester sulfone/polyvinyl alcohol-zeolite conjugate electrospinning nanofiber scaffolds made in this study have excellent biological and non-toxic compatibility for the growth of L929 fibroblasts. Therefore, PES/PVA-zeolite conjugate electrospinning nanofiber membranes can provide biomedical applications.

    Keywords: conjugate electrospinning nanofibrous membrane, biocompatible nanofiber, Polyether sulfone, Zeolite
  • Farideh Hajiani *, Hasan Salimi, AliAsghar Asgharian Jeddi, Hassan Rahimzadeh, Hooshang Nosraty Pages 49-64

    Water, as a necessary liquid for life and an essential source of industries, must be used and recycled in aregular cycle. Water filtration is a special area that is being developed by relevant experts. In many areasof activity, the most critical goal is to increase the separation and filtration efficiency. The efficiency ofan effective filtration system chiefly depends on the selection of a suitable porous filter. Woven fabricsare utilized as filters in liquid filtration. In this research, a water filtration unit was carefully designed andassembled to evaluate woven polyester fabric’s filtration efficiency in a standard procedure. The particlesize distribution in water was between 100-140 μm. The woven polyester fabrics, that were differed inweft density and weave, were produced by a projectile weaving machine. The samples were used as filterson both sides of the back and face of the fabric. After the separation process, the filtered water turbidityand the filtration efficiency for each sample were evaluated. Statistical analysis of the results showed thatthere was a significant difference in filtration efficiency when using low-density fabric samples on bothsides of the back and face of the fabric. The water filtration efficiency when using the backside of thesamples is higher than that when using the face side. In fabric filters with different weave structures anddensities, it was detected that the filtration efficiency is not significantly the same. Finally, according tothe ultimate performance of fabric filters in the filtration process, the samples were classified.

    Keywords: Filter, woven fabric, weft density, weave structure, filtration efficiency
  • Touba Ardekani, Aliasghar Alamdar Yazdi *, Morteza Vadood Pages 65-77

    Rug is one of the cultural and artistic symbols of Iran, which is several thousand years old and is used asan exquisite flooring or to decorate the interior of various places. Nevertheless, this art work has acousticproperties due to the high volume of fibers and thickness. Therefore, in this paper, first a new structureof the rug is introduced and then its acoustic properties are evaluated and modeled. The structure ofthe new Double Base Persian rug is similar to the structure of a regular rug, and the only difference isthat there are two sets of warp yarns (instead of one) with a certain distance. In order to investigate theeffect of double bases and also the presence of various materials with different percentages in the gapbetween the two bases on the sound absorption of the new rug, different samples were produced. It isworth mentioning that the effect of the presence of pile on the sound absorption of the new rug has beeninvestigated. The sound absorption of the samples was measured using an impedance tube method and theJohnson-Champoux-Allard model was used to model the sound absorption of the samples. The obtainedresults showed that although the kind of filler material has a little effect on sound absorption, the soundabsorption increases by filling the gap between the two bases and by increasing the filling percentage.The Johnson-Champoux-Allard model also indicated a very good agreement with the experimental data.

    Keywords: rug base, double base persian rug, Sound Absorption Coefficient, impedance tube, Johnson-Champoux-Allard model
  • Yasaman Ekbia, Nazanin Ezazshahabi *, Houshang Nosraty Pages 79-92

    Three-layer woven fabrics with two warp and three weft systems are considered as thick fabrics, in whichthe third wadded weft yarn group is used to increase the thickness, to color separate two layers, and tostitch the top and bottom layers. The purpose of this study was to investigate the effect of changing theweave pattern and the count of wadded weft yarn in the fabric structure on the physical properties of thefabric including air permeability, thickness and compression energy, thermal resistance and water vaporpermeability. In this research, weft wadded yarns with the fineness of 24/2, 36/2, and 48/2 Nm and weavestructures of “plain-plain”, “twill 2/2- twill 2/2” and “twill 2/2- plain”, in the top and bottom layers, wereused for fabric production. After the production of fabrics, experiments were performed to investigatethe effect of the wadded yarn fineness and the weave structure on the physical properties of the fabrics.Analysis of the results showed that in comparison of various weave structures, the “plain-plain” had thehighest air permeability and water vapor permeability and the least thickness and heat resistance. “Twilltwill”showed the maximum thickness and heat resistance and the lowest amount of air permeabilityand water vapor permeability. In view of the effect of wadded yarn count, it was found that the 24/2 Nmyarn had the highest air and water vapor permeability, and the lowest thickness and thermal resistance.The 48/2 Nm yarn had the maximum thickness and thermal resistance and at the same time exhibited theminimum air and water vapor permeability.

    Keywords: three-layer woven fabric, wadded weft count, weave structure, physical properties