فهرست مطالب

پژوهش در ادبیات کودک و نوجوان - پیاپی 5 (پاییز و زمستان 1400)

مجله پژوهش در ادبیات کودک و نوجوان
پیاپی 5 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • یاسمن آصفی، نگین علی نقیان جوزدانی صفحات 1-10

    روابط متن و تصویر در آثار کودک و نوجوان یکی از موضوع های مورد بررسی و نقد ادبیات کودک و نوجوان است که نظریه پردازان این حوزه با ارایه نظریه هایی به آن پرداخته اند. همچنین در سال های اخیر، در حوزه ادبیات کودک و نوجوان ایران، بررسی داستان های ایرانی براساس رابطه متن و تصویر گسترش دوچندانی یافته است. در پژوهش های انجام شده تحلیل این روابط بر روی ادبیات دینی کودک و نوجوان کمتر مورد عنایت واقع شده، در حالی که محدودیت های تصویرگری ادبیات دینی خود یکی از عوامل تاثیرگذار بر روابط بین متن و تصویر است. در همین راستا این پژوهش به بررسی روابط بین متن و تصویر در مجموعه هشت جلدی یک داستان تخیلی با مفهوم قرآنی اثر کلر ژوبرت پرداخته است. در تحلیل روابط بین متن و تصویر نظریه ماریا نیکولایوا با عنوان «رابطه برهم کنش متن و تصویر» اصل پژوهش قرار گرفته است. یافته ها نشان می دهد رابطه تکمیلی پربسامدترین رابطه بین متن و تصویر در مجموعه یک داستان تخیلی با مفهوم قرآنی است. شایان ذکر است پایان نامه کارشناسی ارشد یاسمن آصفی به راهنمایی دکتر کاظم دزفولیان راد و مشاوره دکتر مریم جالی با موضوعی نزدیک به موضوع مقاله حاضر به اتمام رسیده است.

    کلیدواژگان: رابطه بین متن و تصویر، ماریا نیکولایوا، کلر ژوبرت، ادبیات دینی کودکان
  • احمد تمیم داری، شهناز عبادتی صفحات 11-25

    خوانش روانشناختی متون داستانی در تقویت تفکر انتقادی و گسترش مطالعات میان رشته ای می تواند موثر باشد. نام صمد بهرنگی به عنوان نویسنده ای شاخص تداعی کننده ماهی سیاه کوچولو است. این اثر تمثیلی بازنمودی از تلاش آدمی در رسیدن به خواسته ها و آرمانهاست. مهارت بهرنگی در واکاوی نیازهای درونی شخصیت های داستان زمینه ای مناسب برای تحلیل روان شناختی فراهم آورده است. داستان تمثیلی موش مترو نوشته باربارا رید، نویسنده کانادایی، با توجه به درونمایه قابل مقایسه با ماهی سیاه کوچولو است. پژوهش حاضر به روش توصیفی-تحلیلی این متون را بر مبنای رویکرد روانشناختی «نظریه انتخاب» بررسی و مقایسه می کند تا به اهمیت توجه به نیازهای روانشناختی در تالیف و گزینش متون داستانی برای کودکان اشاره نماید و تاثیر داستان را بر کیفیت تصاویر دنیای مطلوب مخاطبان نشان دهد. مقاله حاضر درصدد پاسخگویی به این پرسش است که مهم ترین وجوه اشتراک و افتراق شخصیت اصلی های این آثار چیست؟ یافته ها نشان می دهد، تعارض میان دنیای واقعی و دنیای مطلوب نقش موثری در پویایی شخصیت های اصلی آثار مذکور دارد و نیاز به آزادی بیش از سایر نیازها مطرح است. در ماهی سیاه کوچولو بیشتر مسیولیت اجتماعی و در موش مترو نقش تعهد فردی در دستیابی به خواسته ها مورد تاکید است و این مهم ترین تمایز این دو داستان است.

    کلیدواژگان: ماهی سیاه کوچولو، موش مترو، شخصیت، ادبیات تطبیقی، نظریه انتخاب
  • مریم جلالی، سمیه طاهری صفحات 27-40

    موضوع پژوهش حاضر بررسی تطبیقی ماجراهای پری دریایی اثر لیز کسلر و بازگشت هرداد اثر فریبا کلهر براساس رویکرد بینامتنی است. بر همین اساس پس از معرفی رویکرد بینامتنیت و سطوح مختلف بینامتنیت آشکار و پنهان به بررسی تطبیقی دو اثر پرداختیم. روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی و براساس منابع کتابخانه ای است. در تحلیل تطبیقی صورت گرفته با توجه به شاخصه های بینامتنیت آشکار و بینامتنیت پنهان، تاثیرپذیری اثر جدید، رمان بازگشت هرداد، از پیشاثر، مجموعه داستان ماجراهای پری دریایی بررسی شده است. در سطح بینامتنیت آشکار عناصر موضوع، درونمایه، شخصیت پردازی، و فضاسازی در هر دو اثر به موازات هم بسیار به یکدیگر شبیه و نزدیک هستند و در سطح بینامتنیت پنهان دو شخصیت داستان شباهت ضمنی دارند. در عنصر فضا نیز محدودیت زمان قهرمانان در نبرد با اهریمن شباهت پنهان دارند. همچنین شباهت دوری بین پیرنگ دو اثر وجود دارد. یافته های پژوهش نشان می دهد فریبا کلهر در رمان بازگشت هرداد مشابهت های فکری با لیز کسلر نویسنده ماجراهای پری دریایی داشته است هرچند در سطح بینامتنیت پنهان این تاثیر اندک و غیرمستقیم بوده است.

    کلیدواژگان: ادبیات تطبیقی، بینامتنیت آشکار، بینامتنیت پنهان، بازگشت هرداد، ماجراهای پری دریایی، فریبا کلهر، لیز کسلر
  • سمیرا فعلی صفحات 41-56

    داستان های عامیانه ازجمله ادبیات شفاهی هستند که پیشینه ادبیات مکتوب امروزی را تشکیل می دهند. در این پژوهش افسانه های ایرانی که علی اشرف درویشیان و رضا خندان گردآوری و در نوزده جلد منتشر کرده اند، از نظر کاربرد عناصر عامیانه مانند باورهای عامیانه بررسی شده اند، همچنین غیر از این عناصر به عناصر موضوعی دیگری مثل متل ها، تقدیرگرایی، مکر و حیله، انواع تمثیات، سحر و جادو، داستان های معمایی و داستان هایی درباره فقیر و دارا و... تقسیم شده است و از هرکدام نمونه هایی آورده شده است. یافته های این پژوهش از این قرار است: حدود 68 عنصر موضوعی، 29 مورد نقش اعداد در سرنوشت، 30 مورد ذکر رسم و رسوم متداول در داستان ها، 29 مورد عناصر کهن الگو در داستان ها، همچنین دریافته ها به صورت جداول منظم تنظیم شده، با ذکر نام داستان ها و موضوع های موردنظر و کاربرد اعداد و فولکلورهای به کار برده شده در داستان هاست که بر مبنای نظریه های مختلف من جمله نظریه مارزلوف و تقسیمات دکتر محجوب و دیگر پژوهشگران متخصص در این زمینه تدوین گردیده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ عامه، افسانه، رسوم
  • حامد خاتمی پور، کیمیا امینی صفحات 57-75

    یکی از مفاهیم بنیادی و انتزاعی در ادبیات مفهوم کیستی و چیستی خداوند و چگونگی بازتاب معنایی این مفهوم در جهان پیرامون است. طبیعت و سروده های شاعران شاید بارزترین ساحت تجلی نمودهای این مفهوم باشند. عناصر اربعه خاک، باد، آتش و آب جزو آفریده های عینی و طبیعی هستند که منشا خلق آنها به اندیشه سازندهای مقتدر برمی گردد. خدا، تولد و مرگ، رستاخیز و... در بازتاب های مختلف عناصر طبیعی جلوه گر هستند. این جستار به بررسی عنصر خاک در شعر کودک و بازتاب معناگرایانه آن درچند شعر از مصطفی رحماندوست، به عنوان شاهد، با مخاطب 11-8 ساله پرداخته شده است. اینگونه پژوهش ها می تواند در رشد معنویت، هنر و خلاقیت کودکان و در تربیت آنها برای شکل گیری و نگرش درست تری از مفهوم خدا و دریافت بازتاب معناگرایانه در طبیعت مورد توجه قرار گیرد و روشی غیرمستقیم برای جذابتر و کاربردی کردن مفهوم خداجویی در کودکان باشد.

    کلیدواژگان: خاک، شعر کودک، مفاهیم معناگرایانه، خدا، ماهیت عنصری
  • محدثه آقاجانی، ریحانه بلوچ صفحات 77-83

    کهن الگوی قهرمان و اسفار او همواره درمیان اقوام و ملت ها از زمان های بسیار دور مورد توجه بوده و از دیرباز مردم بارها قهرمانان و اسطوره های ملی، مذهبی و یا فرهنگی خود را ساخته و پرداخته اند. هدف جوزف کمپل از بیان نظریه سفر قهرمان بازگویی برخی حقایقی است که در زیر اشکال مذهبی و اسطوره ای پنهان شدند. دو پرسش مطرح شده در این تحقیق این است: 1.الگوی قهرمان کمپل تا چه میزان در انیمیشن دلیر قابل انطباق است؟ 2.ضرورت وجود قهرمان در روایت انیمیشن دلیر برای کودک چیست؟ این تحقیق به بررسی سفر قهرمان در انیمیشن دلیر پرداخته است و به دلیل اینکه قهرمانان الگوها و نمادهای قومی ملت ها هستند وجود آنها در داستان ها ضروری می نماید.

    کلیدواژگان: سفر، اسطوره، قهرمان، دلیر، جوزف کمیل
  • زهرا رحمانی مقدم، مهلاسادات حسینی صابر صفحات 85-95

    ادبیات کودک و نوجوان زاییده نیاز فطری بشر است و به گونه های مختلف در طول تاریخ وجود داشته است؛ به تعبیری از روزهای آغازین دوران جنینی همراه با نجواهای مادر با فرزند درونش ادبیات کودک نیز شکل می گیرد. این نوع ادبی باید به تربیت نسل های آینده آنچنان که نه جبری باشد و سرشار از آموزش و نه رهایافته و منفعل بپردازد، بلکه باید به نیازهای لذت و آموزش غیررسمی توامان پاسخ دهد. در دهه های اخیر این لزوم توجه به کودک و نوجوان افزایش یافته است و کتاب ها و مجلات مستقلی برای این گروه های سنی منتشر می شوند. آنچه مسلم است این است که این آثار از پرداخت به کلیشه های سنتی جدا نبوده اند. یکی از انواع مستقل این نشریات، مجلات و ماهنامه های آموزشی رشد هستند که تحت نظارت آموزش و پرورش و به عنوان اولین و اصلی ترین منبع مطالعه غیردرسی در اختیار کودک و نوجوان قرار می گیرد. ما در این پژوهش قصد داریم با بررسی پانزده ساله داستان های مجلات رشد نوآموز سیر تاثیر و تاثر نویسندگان زن و مرد را از کلیشه ها و باورهای سنتی بررسی کرده و آسیب های احتمالی و پیشنهاداتی ضمنی را پیش رو آوریم. در این پژوهش آن دسته از داستان های مجلات که با عنوان قصه یا داستان بودند، انتخاب شده و از حیث پرداخت به کلیشه های جنسیتی و جنسیت نویسندگان مورد بررسی قرار گرفتند. تلاش ما بر این بود که با بررسی آماری این مجلات به فرضیات موجود دست یافته و راه حل هایی برای تقلیل کلیشه های سنتی ارایه شود.

    کلیدواژگان: نقش آموزی، کودک، جنسیت، مغز، فرهنگ، اجتماع، کلیشه
  • معصومه محمدی صفحات 97-106

    ادبیات کودک و نوجوان شامل سروده ها و نوشته هایی است که برای طیف خاصی از مخاطبان آثار فرهنگی و ادبی نوشته می شود. برای برقراری ارتباط با کودکان و نوجوانان انتخاب شیوه ها و تکنیک های بیانی، زبان خاص و طرح مضامین متناسب با آگاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مفاهیم تعلیمی، اجتماعی و دینی و تاریخی از جمله مضامینی است که در حوزه ادبیات کودک در قالب داستان ها، اشعار کودکانه و... قابل تبیین است. عرفان نظر آهاری از جمله نویسندگان پرکار و پرمخاطب در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است که محتوای محوری بعضی از آثار وی مفاهیم تعلیمی، اجتماعی، دینی و تاریخی است؛ بعضی از این مضامین در مجموعه از روزهای سادگی که شامل قطعه های ادبی است، به صورت خاطرات مشترک کودکان و نوجوانان با زبانی ساده و روان بیان شده است. در این پژوهش کوشش می شود، ضمن بیان شیوه نگارش از روزهای سادگی و محتوای محوری قطعات ادبی این مجموعه اهمیت و نحوه طرح موضوعات تعلیمی، اجتماعی، دینی و مذهبی را تحلیل کنیم.

    کلیدواژگان: از روزهای سادگی، عرفان نظر آهاری، ادبیات کودک و نوجوان، قطعه ادبی، تحلیل محتوایی
  • نسرین واحدی، جعفر توکلی صفحات 107-117

    کتاب های تصویری با به کارگیری همزمان دو عامل متن و تصویر برای انتقال مفاهیم به کودکان همواره دارای قدرت جذب بی نظیری بوده اند. اشکال گوناگون همنشینی متن و تصویر، انواع متفاوتی از کتاب های تصویری را به وجود آورده است. پژوهش پیش رو بر پایه نظریه «برهم کنش متن و تصویر» ماریا نیکایوا و کارول اسکات بنا شده است. براساس این نظریه پنج نوع رابطه میان متن و تصویر وجود دارد که عبارتند از: رابطه قرینه تکمیلی، افزایشی، ترکیبی و تقابلی. این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی انجام شده است و به تحلیل روابط متن و تصویر در کتاب های تصویری فریده خلعتبری می پردازد. در بررسی های صورت گرفته، پر کاربردترین رابطه ممکن بین متن و تصویر به ترتیب به رابطه تکمیلی، افزایشی، ترکیبی و مشترکا قرینه ای و تناقضی تعلق دارد. در چهار کتاب اتوبوس عوضی، این همانی، پیر چنگی، پیشی و موشی رابطه متن و تصویر متناسب با نیاز مخاطب و در جهت افزایش سواد ذهنی و تصویری کودک انتخاب شده است. تعدد رابطه تکمیلی در کتاب جمشید و خورشید نتوانسته به گسترش معنای متن کمک کند.

    کلیدواژگان: رابطه متن و تصویر، کتاب های تصویری، تئوری بره مکنش متن و تصویر
  • محی الدین آقاداودی، علی سبحانی صفحات 119-131

    امروزه صنایع خلاق فرهنگی نقش برجسته ای در رشد اقتصادی و از آن مهمتر توسعه فرهنگی کشورها ایفا می کنند، اما متاسفانه صادرات فرهنگی در کشورهای رو به توسعه مانند ایران جایگاه شایسته خود را نداشته و به راحتی فرصت بالقوه صادرات محصولات فرهنگی و تولیدات فکری به نتیجه مطلوب نمی رسد. پژوهش حاضر کارایی اقتصادی آثار فرهنگی و هنری خاق با محوریت آثار فرهنگی و ادبی کودکان و نوجوانان را مورد بررسی قرار داده است. مهم ترین پرسشی که پژوهش حاضر در جست و جوی یافتن پاسخی مناسب برای آن است، این است که آیا صنایع خلاق فرهنگی و به طور خاص تر رسانه های خلاق صوتی و تصویری از کارایی اقتصادی برخوردار هستند؟ پژوهش حاضر از حیث هدف بنیادی و با روش توصیفی-تحلیلی به انجام رسیده است. یافته اندوزی پژوهش حاضر متکی بر شیوه کتابخانه ای و شامل روش هایی همچون تحلیل اسنادی و فراتحلیل یافته های پژوهش های معتبر است. لازم به ذکر است که پیش فرض این پژوهش مبنی بر این است که طراحی و تولید آثار فرهنگی خلاق با محوریت آثار فرهنگی و ادبی برای ارایه به کودکان و نوجوانان مشروط بر داشتن توجیه اقتصادی کارا هستند. یافته های پژوهش بیان کننده این است که هم در سطح خرد و هم در سطح کلان رابطه مثبت و معناداری بین تولید آثار فرهنگی ادبی برای کودکان و کارایی اقتصادی آنها در ایران مشاهده می شود. توصیه سیاستی این پژوهش اتخاذ ساز و کاری منسجم و مبتنی بر رعایت اصول علم اقتصاد و با توجه به ظرفیت های فرهنگی کشور برای افزایش طراحی و تولید صنایع خلاق فرهنگی است.

    کلیدواژگان: کارایی اقتصادی، آثار فرهنگی و هنری، محصولات صوتی و تصویری
  • شادی صندوقی صفحات 133-141
|
  • Yasman Asefi, Negin Alinaghian Juzdani Pages 1-10
  • Maryam Jalali, Somayeh Taheri Pages 27-40

    The present research aims to carry out a comparative study of the adventures of Mermaid by Liz Kessler and the return of Hordad by Fariba Kalhor based on an intertextuality approach. Accordingly, we directed a comparative study of the two works after introducing the intertextuality approach and different levels of explicit and clandestine intertextuality. The method of the present research is descriptive-analytical regarding library study. In the comparative analysis, the collection of mermaid adventures has been elucidated according to the characteristics of obvious inter-textual and hidden intertextuality and the effectiveness of the new work, The novel Return of Hordad, from the preface. At the level of explicit intertextuality, the elements of subject, theme, characterization, and setting in both works are very similar and in line to each other in parallel, and at the level of hidden intertextuality, the two characters of the story are implicitly similar. In the setting, the time constraints of the heroes in battle with the devil are correspondingly hidden. There is also a similarity between the plots of the two works. The findings of this research indicate that Fariba Kalhor directly influences Liz Kessler’s series of mermaid adventures and it is compatible with the novel of Hordad’s Return, at the level of overt intertextuality . Nonetheless, this effect is minor and indirect at the level of hidden intertextuality.

    Keywords: Comparative Literature, Explicit Intertextuality, Hidden Intertextuality, Hordad Return, Mermaid Adventures, Fariba Kalhor, Liz Kessler
  • Samira Feli Pages 41-56

    Folk stories are kind of oral literature which form the background of today’s written literature. This research aims to scrutinize Iranian myths, which have been compiled by Ali Ashraf Darwishian and Reza Khandan and issued in nineteen volumes, from the viewpoints of folk elements like folk beliefs. Rather than these elements, other subjects like matals, appreciation, deception and cunning, types of allegories, magic and spell, mysterious stories, poverty and wealth have been also considered. Examples have been provided from each one of them. The findings of this research indicates the following outcomes: Almost sixty-eight thematic elements,Twenty-nine items of the role of numbers in destiny,Thirty items of the common traditions and customs in stories,Twenty-nine items of ancient elements in stories, Moreover, the findings have been arranged as tables including the name of the stories, the intended subjects and the use of numbers and the folklores practiced in stories based on different theories such as the theory of Marzelov and the classifications of Mahjub and other researchers specialized in this field.

    Keywords: Folk, Myths, Elements
  • Hamed Khatamipur, Kimia Amini Pages 57-75

    One of the fundamental and abstract concepts in literature is the concept of who and what God is and how it is semantically reflected in the world surrounding it. The poems of poets are the most obvious manifestations of this perception. The four elements are among the objective and natural creatures whose origin of creation goes back to a constructive thought. God, birth and death, resurrection, etc. are manifested in various reflections of natural elements. This article presents a summary of a detailed research on the soil in children’s poetry and its semantic reflection in some poems by Mostafa Rahmandust, as a witness, addressing the age groups of eight to eleven. Such research can be considered in the development of spirituality, art and creativity of children, as well as educating them to form a more accurate view of the concept of God and receive a semantic reflection in nature. Indeed, it is pondered as an indirect way to make the concept of God-seeking more attractive and practical in children.

    Keywords: Soil, children’s poetry, semantic concepts, God, elemental nature
  • Mohaddeseh Aghajani, Reyhaneh Balooch Pages 77-83

    The archetype of the hero and his travels have been always considered among peoples and nations from ancient, time and people have long made and paid homage to their national, religious or cultural heroes. Joseph Campbell’s purpose in expressing the theory of the hero’s journey is to retell some facts that were hidden under religious forms and myths. He has realized the need for a hero in the narration of a brave animation for a child. This study inspects the hero’s journey in brave animation, and because heroes are the ethnic models and symbols of nations, their presence in stories is essential. As a result, it can be deduced from this animation that its narrative model is compatible with the theory of travel of the hero Joseph Campbell. The protagonist has the characteristics of a mythical female protagonist, such as courage, bravery, fearlessness, shooting skills, and horseback riding. As no man can deal with her. All these features make Merida a mythical and special girl, and her storytelling is also considered to be completely archetypal and mythical.

    Keywords: journey, myth, hero, brave, Joseph Ca
  • Zahra Rahmani Moghaddam, Mahla Sadat Hoseini Saber Pages 85-95

    Children’s literature originates from the human’s instinct need and it has been emerged in different versions throughout history. It is noteworthy that children’s literature has been accompanied with children since they were fetus through the mother’s whispers to her baby. This literary type should freely nurture children without any obligation. It should simultaneously give the enjoyment of informal training. This type of training has been heeded within the last few decades and independent journals have been published for different age groups. Obviously, these works are not separated from the traditional clichés. Roshd monthly journals is one of them supervised by the teaching and training department as the first and the main source extra-text book that providing children with useful information. The present research aims to scrutinize the effects of both male and female writers from the clichés and traditional beliefs in Roshde Noamuz Journals. It also presents the probable damages and the suggestions. The stories published in these journals have been chosen and considered from gender clichés and the gender of writers. This research aims to dissect the statistical outcomes so as to achieve the hypotheses. Eventually, it tries to present solutions to reduce such traditional clichés.

    Keywords: role teaching, child, gender, mind, culture, community, cliché-stereotype
  • Masumeh Mohammadi Pages 97-106
  • Nasrin Vahedi, Jafar Tavakoli Pages 107-117

    The discussion of the book, AN Ham, is specially a combination of two important factors, namely the image and the text, so what matters is the type of relationship between these two. Picture books have always had a unique fascinating power by the two features of text and image to convey concepts to children. Different forms of text-image supplement have created different types of  7+   '   '& ‹%  *7 Nikolayeva and Carol Scott. Remarking this theory, there are five types of relationship between text and image including: symmetrical, complementary, incremental, synthetic and confrontational ones. This research has been done through descriptive-analytical method and it scrutinizes the relationship between text and image in Farideh Khalatbari’s picture books. In the studies carried out,  9  7   7 9  ‹ 7  &  { ) *  connection between text and image has been selected in line with the needs of the audience so as to enhance the mental and visual literacy of the child. The diversity of complementary relations in Jamshid and Khorshid books could not contribute to develop the meaning of the text.

    Keywords: text-image interaction, picture books, text-image interaction theory
  • Mohieddin Aghadavoudi, Ali Sobhani Pages 119-131

    Nowadays, creative cultural industries perform a prominent role in the economic growth and cultural development. Unfortunately, cultural exports have not found their proper position in developing countries like Iran. The potential opportunity to export cultural products does not easily reach the desired result. The present study scrutinizes the economic efficiency of cultural and artistic works focusing on cultural and literary works of children and adolescents. The most important question that the present study seeks to find a suitable answer to is whether the creative cultural industries and especially the creative audio and video media are economically efficient? The present study has been done in terms of basic purpose and descriptive-analytical method. The findings of the present study rely on the library method and include methods such as documentary analysis and meta-analysis of valid research findings. It is noteworthy that the principle of this research is that the design and production of creative cultural works with a focus on audio and video products are conditional on having an efficient economic justification. Findings of the study indicate that both at the micro and macro levels, there is a positive and significant relationship between the production of cultural works and their economic efficiency in Iran. The political recommendation of this research is to adopt a coherent mechanism based on the principles of economics and considering the cultural capacities of the country to increase the design and production of creative cultural industries.

    Keywords: economic efficiency, cultural, artistic works, video, audio products
  • Shadi Sadughi Pages 133-141

    Within history, the prose of children and adolescents has been fundamentally changed. Negare Danesh, Eghbal Naseri, Doreye Raalimate Momtazieh, Anisolodaba Valatfal, Sad Dars, Aghe Valedein, Taadibolatfal, Dsture Danesh, Ashaloltaalim: Nasayeholatfal, Badayealadab, etc     7+   7+9  ' '  _   the late of Qajar dynasty. However, children’s literature has been heeded within the next periods related to the first and second periods of Pahlavi. In fact, many books on children’s literature have been issued during these periods. The purpose of this article is to examine the linguistic features of the text such as using specific words, different terms, new compounds, using verbs in terms of frequency, omissions made, refinement, study of the dominant thought in terms of education, moral, social or Psychologically, as well as examining the rhetorical features and literary terms of the knowledge writer Abolfazl Alami, we can gain a correct understanding of the stylistic features of the books of children and adolescents of the constitutional period. The findings of this research indicate that in this book, like most of the books of this period, there is no trace of Arabicization of words, but the intensification is used only in some words. Furthermore, there are not punctuations and no full stop is detected at the end of the sentences. Thus, it is hard to read the text. The dictation of many of the words has been changed and the frequency of the verbs extinct is abundant. Syntactic changes are found in some sentences. It is a book teaching ethical concepts. This manuscript has been extracted from the Ph.D. declaration, which is in progress, and it is being done under the supervision of Ahmad Khatami, the professor of Persian language and literature.

    Keywords: Children’s literature, constitutional, prose, stylistic f
  • Farzaneh Rahmani Pages 143-151

    Definitely, writers have been always affected by their nation’s cultural and historical background reflected on their literary works, legends and the archetypes of one culture. Joseph Campbell is a well-known contemporary theorist in the field of mythology. He presented his mono myth regarding the motifs and the implications shared by the myths in different cultures. He highlights that the myths follow the unified forms of the archetypes. The myths are developed based on separate cultures. Remarking the mono myth theory of Campbell, the present research aims to elucidate the story of the Romances of Yunas in the fish’s belly by Jamshid Khanian published by Institute for the Intellectual Development of Children and Young Adults. This research provides a brief summary of the story plot and interprets the myths and the archetypes applied to create such work.

    Keywords: Archetypal critique, Archetype, Campbell, Khanian, Romances of Yunas in the fish’sbelly