فهرست مطالب

فضای گردشگری - پیاپی 42 (بهار 1401)

نشریه فضای گردشگری
پیاپی 42 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پردیس پاکان، هادی سروری*، مریم دانشور صفحات 1-18

    امروزه شهرها به طور فزاینده ای در رقابت با یکدیگر برای جذب گردشگران و سرمایه گذاران و شرکت ها، شهروندان جدید و نیروی کار با ارزش و خلاق هستند که در این میان برند شهر نقش موثری را در جذب و یا دفع اقشار مختلف؛ گردشگران، سرمایه گذاران و استعدادها ایفا می کند، بدین منظور تهیه ی برنامه-های راهبردی برندسازی شهری برای بازیابی و ارتقاء برند شهرها باتوجه به ارزش های ذاتی مکان و مسیر توسعه ی آتی شهرها ضروری است. در ایران نیز گام های موثری در جهت برندسازی شهرها انجام شده است که می توان به برنامه ی استراتژیک برندسازی شهر اصفهان، شهر تهران، طرح استراتژیک هویت بصری مشهد و کلاردشت اشاره کرد. فلذا مطالعه اثرات و ارزیابی طرح های استراتژیک برندسازی شهری می تواند ضمن ارتقاء کیفیت برنامه های استراتژیک برندسازی شهری در ایران، رهنمودی در جهت مانع زدایی و اجرایی شدن کامل برنامه هی پیشنهادی اسناد بالادستی برند شهری باشد. در نتیجه پرداختن به این موضوع که طرح های استراتژیکی که تا کنون تدوین و اجرا شدند، تا چه اندازه موثر و کارآمد بوده اند، بسیار حایز اهمیت است. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی به بررسی برنامه استراتژیک و راهبردی برندسازی شهر اصفهان و به تبیین مولفه های برندسازی شهری باتوجه به سند مذکور، پرداخته شده و همچنین ابعاد مورد تاکید و یا مغفول مانده در تدوین و تعیین برند شهر اصفهان شناسایی، تحلیل و ارایه شده است.

    کلیدواژگان: برند شهری، تحلیل محتوای کیفی، برنامه استراتژیک برندسازی اصفهان
  • صغری تقی پور، صمد عالی*، علیرضا بافنده زنده، حکیمه نیکی صفحات 19-42

    هدف نهایی پژوهش حاضر، دست یافتن به مدل پیشایندها و پیامدهای تجربه گردشگران است که بر این اساس ابتدا به روش فرا ترکیب پیشایندها و پیامدهای تجربه مشتری و همچنین رویکردهای مدیریت تجربه در صنعت گردشگری شناسایی شده و با راهنمایی 10 نفر از خبرگان و متخصصان بازاریابی و گردشگری و اعمال نظر آنان اصلاحاتی صورت گرفت و پرسشنامه ای تهیه شده و در میان 440 نفر از گردشگران ایرانی که در 5 سال گذشته (1395-1400) به یکی از کشورهای ترکیه، مالزی، آذربایجان و امارات سفر کرده بودند توزیع گشت. در مرحله اول هریک از سازهای مدل پیشنهادی، از لحاظ تک بعدی بودن در یک مدل اندازه گیری مجزا با روش کلاین (2005) بررسی شد تا اولا، بار عاملی شاخص ها بیشتر از 5/0 باشد ثانیا ضریب همبستگی بین عامل ها بیش از 85/0 نباشد. در مرحله دوم اعتبار و روایی سازه ها مورد ارزیابی قرار گرفت و آلفای کرونباخ، اعتبار سازه (CR) و متوسط واریانس تبیین شده (AVE) و روایی سازه، روایی همگرا و روایی واگرا محاسبه و بررسی شد. نتیجه پژوهش حاضر به مدلسازی پیشایندها و پیامدهای تجربه گردشگر با بهره گیری از روش ترکیبی (کیفی و کمی) که از نوآوریهای این تحقیق می باشد، منجر شده که می تواند مورد استفاده مدیران و فعالین این صنعت قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پیشایندهای تجربه، مدیریت تجربه، پیامدهای تجربه، صنعت گردشگری
  • مهدی صادقیها* صفحات 43-58
    گردشگری فعالیتی است همه جانبه که در توسعه اجتماعی و اقتصادی بسیار موثر است. از طرفی گردشگری در جهت کاهش فقر به منظور افزایش دریافت سود خالص قشر فقیر از گردشگری و اطمینان از کمک رشد گردشگری به کاهش فقر، طراحی شده است. این پژوهش با هدف برنامه ریزی گردشگری پایدار با تاکید بر کاهش فقر در روستای بیشه که از مناطق دارای پتانسیل گردشگری در شهرستان خرم آباد است تدوین گردیده است که در بطن خود از مفاهیم گردشگری روستایی نیز استفاده می کند. پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است. در شناخت از روش های مطالعات اسنادی و روش های پیمایشی نظیر پرسشنامه استفاده شده است. در پرسشنامه از مردم بومی، مسیولین و گردشگران نظرخواهی شد و به دلیل پایین بودن تعداد جامعه آماری از روش اشباع نظری برای دستیابی به تعداد هر نمونه استفاده شد. در تجزیه وتحلیل از روش های برنامه ریزی راهبردی نظیر ماتریس qspm و جدول سوات استفاده شد. همچنین بر اساس مدلی منتج شده از سه گونه گردشگری مطرح شده در پژوهش، شش مقوله جاذبه های توریستی، اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی، آموزشی، محیط زیستی و دولتی با شناخت، تحلیل و ارایه راهکارها مسیر دستیابی به اهداف را ترسیم کردند. در پایان نتایج تحقیق نشان داد که روستای بیشه به همراه روستاهای قمر آن می توانند از طریق زیرساخت سبز (سبزراه ها) به یکدیگر متصل شوند و یک مجموعه ی گردشگری ایجاد شود و گردشگر بیشتری را به این منطقه جذب کنند، از پتانسیل های طبیعی و صنایع دستی روستا استفاده شود و با مشارکت مردم در فعالیت های مربوط به گردشگری، فقر مردم محلی این منطقه نیز کاهش یابد.
    کلیدواژگان: گردشگری حامی فقرا، گردشگری پایدار، گردشگری روستایی، برنامه ریزی راهبردی، روستای بیشه
  • محمدجعفر نامدار، علی شکور*، احمدعلی خرم بخت صفحات 59-79

    با شروع انقلاب صنعتی و گسترش شهرنشینی انگیزه مسافرت و تفریح برای تامین احتیاجات روحی انسان به امری ضروری مبدل گردید، این مهم در دهه های اخیر پدیده جهانی را به وجود آورد که اصطلاح صنعت گردشگری را بر آن نهاده اند. ورود گردشگر به یک مکان می تواند اثرات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مهمی در آن محیط برای جای گذارد و باعث توسعه و پیشرفت منطقه شود. هدف پژوهش حاضر ارزیابی توسعه یافتگی مناطق یازده گانه شهر شیراز از نظر خدمات گردشگری می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی - تحلیلی می باشد. اطلاعات و داده های مورد نیاز در این پژوهش، با استفاده از منابع کتابخانه ای و آمارنامه سال 1398 گردآوری شده است. جهت تحلیل، ابتدا داده ها استاندارد سازی شده و در نهایت با بهره گیری از روش اسکالوگرام مناطق یازده گانه شهر شیراز رتبه بندی شد. نتایج پژوهش نشان داد که از نظر شاخص های مورد بررسی منطقه یک با امتیاز 79 در رتبه اول گردشگری و بسیار برخوردار قرار دارد. همچنین مناطق چهار و یازده علی رغم موقعیت جغرافیایی به دلیل جمعیت زیاد و عدم توجه مدیران مربوطه از نظر شاخص ها و عناصر تامین کننده توسعه پایدار گردشگری با امتیاز های 46 و 49 درسطح تا حدودی برخوردار و رتبه های آخر شناخته شدند. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از وجود شکاف بین مناطق یازده گانه شیراز از نظر توسعه گردشگری می باشد و در این بین هیچ کدام از مناطق در شرایط کم برخوردار قرار نگرفته است.

    کلیدواژگان: توسعه، توسعه پایدار شهری، خدمات گردشگری و شهر شیراز
  • شهین بختیاروند بختیاری*، علیرضا سودایی، ابوالفضل آبکار، مرضیه موسوی صفحات 81-95

    صنعت گردشگری در دنیای امروز یکی از صنایع پرسود از لحاظ اقتصادی و ایجاد و تبادل فرهنگی به شمار می آید. برای جذب گردشگر و معرفی بناها باید اقداماتی صورت بگیرد. از جمله این اقدامات می توان تبلیغات، چاپ کتاب، انتشار بروشور و تابلوها برای دسترسی بهتر گردشگران به مناطق مورد نظر را نام برد. تابلوهای گردشگری نقش ویژه ای را ایفا می کنند، به نوعی که می توان گفت این تابلوها زبان گویا برای راهنمایی یک گردشگرند و راهنمای خوبی برای جذب گردشگر، راهنمایی امین برای رسیدن به مکان مورد نظرند. تابلوها فقط نقش راهنما را ندارند، بلکه یک برند تبلیغاتی را با خود یدک می کشند. بنا براین شکل، اندازه، رنگ، جایگاه نصب، چندزبانه بودن، همه و همه در ساختار تابلوی راهنما موثر است. تابلوی گردشگری هویت فرهنگی و شخصیتی یک منطقه را به تصویر می کشد. هدف از تدوین این مقاله بررسی میزان تاثیرگذاری استفاده از تابلوهای گردشگری در سطح شهر اصفهان و توسعه گردشگری این شهر می باشد. روش این پژوهش بر اساس هدف از نوع کاربردی، و بر اساس ماهیت توصیفی - تحلیلی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه شهروندان بالای 18 سال شهر اصفهان در سال 97 می باشد که به طور تصادفی مورد نمونه برداری قرار گرفته اند. جمع آوری اطلاعات میدانی و از طریق ابزار پرسشنامه تهیه گردیده است. نتیجه حاصل از این مطالعه نشان می دهد که بیش از 62 درصد گردشگران خارجی و بیش از 52 درصد گردشگران داخلی در نظرات خود این وضعیت را بین ضعیف و خیلی ضعیف توصیف کرده اند.

    کلیدواژگان: صنعت گردشگری، تابلوهای گردشگری، برند تبلیغاتی
  • جواد معدنی* صفحات 97-120
    گردشگری فرهنگی یکی از انواع گردشگری است که از متاثر از آسیب های جدی اپیدمی کرونا است. اکثر کشورها در دوران پساکرونا در تلاش برای به جریان انداختن گردشگری فرهنگی را دارند که آن ها را ملزم به اتخاذ رویکردها و روش های جدیدی کرده است. هدف اصلی تحقیق حاضر، شناسایی و تبیین سناریوهای گردشگری فرهنگی در دوران پساکرونا است که با محوریت استان اردبیل صورت می پذیرد. روش تحقیق ترکیبی است که با استفاده از رویکرد متوالی اکتشافی به ترتیب از دو روش "گروه کانونی و برنامه ریزی سناریو" استفاده شده است. ابزار اصلی مورد استفاده در فاز کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته در قالب گروه کانونی آنلاین بوده و در فاز کمی، پرسشنامه است. مشارکت کنندگان پژوهش حاضر، 8 نفر از خبرگان و صاحبنظران دانشگاهی و اجرایی کشور در حوزه گردشگری فرهنگی بودند که در گروه کانونی شرکت نمودند. مطابق با یافته های تحقیق، در فاز کیفی، 13 کد اصلی در قالب سه مفهوم اساسی استخراج شدند که این مفاهیم، با استفاده از مدل سه شاخگی دسته بندی شدند. مطابق با بحث و نتایج حاصله، 4 سناریو ایجاد شدند که هریک از آن ها می توانند به ایجاد انعطاف پذیری لازم در حوزه گردشگری فرهنگی کمک کرده و باعث شوند تا این نوع گردشگری در استان اردبیل با هم افزایی و نوآوری صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: گردشگری فرهنگی، دوران پساکرونا، سناریونگاری، مدل سه شاخگی
  • خدیجه صالحی، امیر گندمکار* صفحات 121-139

    گسترش شهرنشینی و توسعه اراضی شهری به سمت باغات و مزارع کشاورزی، از بزرگترین مشکلات شهرهای بزرگ کشور است و طی سال های اخیر این توسعه به همراه کاهش منابع آبی و افزایش شدید جمعیت، موجب توسعه جزیره گرمایی شهری و گرم شدن کلانشهرها شده است. در این پژوهش با بررسی وضعیت جزیره گرمایی شهر اصفهان و پیرامون آن و همچنین تغییرات در فضاهای سبز و باغات مجاور شهر اصفهان، رابطه این دو متغیر با هم مورد ارزیابی قرار گرفت. روش پژوهش توصیفی و همبستگی است و هدف پژوهش بررسی نقش توسعه گردشگری خانه باغ ها در اطراف شهر اصفهان و نقش آن در کاهش اثرات جزیره حرارتی شهر اصفهان است. نتایج این پژوهش نشان داد که طی سال های اخیر دمای شهر اصفهان و اطراف آن بین 5/2 الی 4 درجه سانتیگراد افزایش یافته است و این افزایش همزمان با توسعه شهر اصفهان و تخریب باغات اطراف شهر بوده است.

    کلیدواژگان: خانه باغ، جزیره گرمایی، کلانشهر اصفهان، تغییر کاربری اراضی
  • اعظم عباسی*، حسین اکبری یزدی، محمدرضا معین فرد، علیرضا الهی صفحات 141-165
    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل جذب سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ورزشی ایران با تاکید بر آمیخته بازاریابی و توسعه پایدار انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه خبرگان حوزه مدیریت بازاریابی ورزشی، گردشگری ورزشی و همچنین مدیریت بازاریابی گردشگری بود. پرسشنامه ها به صورت الکترونیکی توزیع گردید که در نهایت تعداد 249 پرسشنامه به صورت صحیح تکمیل شدند. ابزار تحقیق در بخش کیفی، مصاحبه و بررسی مبانی نظری و در بخش کمی پرسشنامه ساخته شده از بخش کیفی با محوریت 3 متغیر آمیخته بازاریابی در صنعت گردشگری ورزشی ایران (7 گویه)، توسعه پایدار (6 گویه) و جذب سرمایه گذار در صنعت گردشگری ورزشی (2 گویه)  بود. از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی برای سنجش گویه ها و سوالات هر متغیر و از آزمون مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار پی ال اس استفاده شد. نتایج مدل تحقیق نشان داد که مسیر آمیخته بازاریابی به توسعه پایدار با ضریب اثر (899/0) بیشترین اثر را در بین متغیرها داشت. مسیر آمیخته بازاریابی به سرمایه گذاری با ضریب اثر (484/0) در رده بعدی قرار داشت و مسیر توسعه پایدار به سرمایه گذاری با ضریب اثر (356/0) کمترین اثر را در بین سایر متغیرها داشت. در یک نتیجه گیری کلی باید ذکر کرد که برای توسعه صنعت گردشگری ورزشی ایران ابتدا باید توجهی ویژه ای به آمیخته بازاریابی داشت، زیرا در این صورت می توان به توسعه پایدار رسید و سرمایه گذران را ترغیب کرد تا منابع مالی خود را در صنعت گردشگری ورزشی وارد کنند.
    کلیدواژگان: ارائه مدل، آمیخته بازاریابی، توسعه پایدار، سرمایه گذاری، گردشگری ورزشی
|
  • Pardis Pakan, Hadi Sarvari *, Maryam Daneshvar Pages 1-18

    Today, cities are increasingly competing with each other to attract more and more tourists, investors and companies, new citizens, and a valuable and creative workforce. However, city branding plays an effective role to attract or repel them. Therefore, preparing strategic urban branding plans to recover and promote the brand of cities is of great importance. In Iran, some efforts in this regard such as the strategic branding plan of Isfahan, Tehran, and the strategic plan of the visual identity of Mashhad and Kelardasht have been made. Therefore, studying the effects and evaluation of strategic urban branding plans can improve the quality of strategic city branding programs in Iran. As a result, studying the effectiveness and efficiency of these strategic plans is of high importance. In this research, the qualitative content analysis method was used to study the strategic branding plan of Isfahan and identify the components of urban branding according to the existing documents. To do so, the emphasized or neglected dimensions were identified and presented in Isfahan’s branding. The purpose of this study is to determine the components of city branding and the way the dimensions of the subject are emphasized or neglected in the existing document.

    Keywords: city branding, Qualitative Content Analysis, strategic branding plan of Isfahan
  • Soghra Taghipour, Samad Awli *, Alireza Bafandeh Zendeh, Hakimeh Niki Pages 19-42

    Experiences play an important role in people's lives and contribute to a person's mental health. Most of these experiences take place in the activities that people do in their spare time (Tan and Chang, 2016). From a consumer’s perspective, leisure tourism can be a source of memorable experiences (Menga and Hanb, 2019). Tourism activities are considered the fourth part of human activities after agriculture, industry, and services and can be called invisible exports that can create a suitable platform for friendship and understanding between nations and peace without polluting the human environment and brought peace to the people; for this reason, tourism is also called the white industry (Rabbani et al., 2020). Tourist attractions are known as a field of study in the field of tourism. The value of these attractions is evident in the strategies that governments develop to make a benefit, as they can be mentioned as the main assets for the development of tourism destinations (Liask et al., 2013). Also, managing the tourist experience can lead to more tourists’ knowledge and their inclinations and interests, and provide grounds for attracting more tourists, which in turn can have desirable consequences in the form of the value of tourist participation. Due to the importance of the tourism industry and the expansion of studies with a managerial and practical nature in this regard, the present study has been conducted to achieve a model of antecedents and consequences of the tourist experience. For this purpose, first, the method of combining the antecedents and consequences of customer’s experience as well as the experiences of management approaches in the tourism industry (separately) was identified, and with the guidance of 10 experts and marketing and tourism experts and their opinions, and lastly, a questionnaire was prepared. 440 Iranian tourists who had traveled to Turkey, Malaysia, Azerbaijan, and the UAE in the last 5 years (1396 -1400) were distributed. In the first stage, each of the structures of the proposed model, in terms of being one-dimensional in a separate measurement model by Klein's (2005) method was investigated so that, firstly, the factor load of the indicators was more than 0.5; not more than 0.85. In the second stage, the validity and reliability of the structures were evaluated and Cronbach's alpha, structural validity (CR), mean explained variance, construct validity, convergent validity, and divergent validity were calculated and evaluated. After the assessment tools were finally approved at each stage, the research model was developed and tested. The result of the present study is to model the antecedents and consequences of the tourist experience using a mixed-method (qualitative and quantitative) which is one of the innovations of this research, which can be used by managers and industry activists and the  development of tourism-related activities on a global scale.

    Keywords: experience antecedents, experience management, experience consequences, Tourism Industry
  • Mahdi Sadeghiha * Pages 43-58
    Tourism is a comprehensive activity that is very effective in social and economic development. On the other hand, tourism is designed to reduce poverty, to increase the net benefit of the poor from tourism, and ensure that tourism growth helps reduce poverty. This study has been compiled to plan sustainable tourism with emphasis on reducing poverty in Bisheh village, which is one of the areas with tourism potential in Khorramabad, which also uses the concepts of rural tourism. In cognition, documentary study methods and survey methods such as questionnaires have been used. The present study is descriptive-analytical. In cognition, documentary study methods and survey methods such as questionnaires have been used. In the questionnaire, indigenous people, officials, and tourists were asked for their opinions, and due to the low number of the statistical population, the theoretical saturation method was used to obtain the appropriate number of each sample. Strategic planning methods such as the QSPM matrix and SWOT table were used in the analysis. Also, based on the model resulting from the three types of tourism proposed in the study, six categories of tourist attractions, economic, socio-cultural, educational, environmental, and government by identifying, analyzing, and providing solutions mapped the path to achieve the goals. In the end, the research results showed that Bisheh village and Qamar villages can be connected through green infrastructure (green roads) and create a tourism complex and attract more tourists to the area, using the natural potentials and handicrafts of the village. Also, with the people’s participation in tourism-related activities, the poverty of the local people of this region will be reduced.
    Keywords: pro-poor tourism, Sustainable Tourism, Rural tourism, Strategic Planning, Bisheh village
  • MohammadJaafar Namdar, Ali Shakoor *, AhmadAli Khoram Bakht Pages 59-79

    With the onset of the Industrial Revolution and the spread of urbanization, the motivation to travel and having fun to meet the spiritual needs of human beings became essential, this important issue in recent decades created a global phenomenon that has been termed ‘the tourism industry’. The arrival of a tourist in a place can have important economic, social and cultural effects on that environment and can cause the development and progress of the region. The purpose of this study is to evaluate the development of eleven districts of Shiraz in terms of tourism services. This research is applied in terms of its purpose and descriptive-analytical in terms of nature and method. The information and data required in this research have been collected using library resources and statistics in 1398. For analysis, first, the data were standardized and finally ranked using the Scalogram method in eleven districts of Shiraz. The results showed that in terms of indicators studied, district one with a score of 79 was in the first place in tourism and enjoyment. Also, districts four and eleven, despite the geographical location due to large population and lack of attention of relevant managers in terms of indicators and elements providing sustainable tourism development with 46 and 49 points were recognized as the lowest ranks. The results of this study indicate the existence of a gap between the eleven districts of Shiraz in terms of tourism development and in the meantime, none of the regions is in a poor condition.

    Keywords: development, Sustainable Urban Development, Tourism services, Shiraz
  • Shahin Bakhtiarvandbakhtiari *, Alireza Sodaei, Abolfazl Abkar Isfahani, Marzieh Mousavi Pages 81-95

    The tourism industry in today's world is considered as one of the economically profitable industries and the creation and exchanging means of culture. Measures should be taken to attract tourists and introduce the buildings. These measures include advertising, book printing, publishing brochures, and billboards for better access of tourists to the desired areas. Tourist boards play a special role. In a way, it can be said that these signs are eloquent language to guide a tourist and a good guide to attract the tourist, a reliable guide to get to the desired place; signs are not only a guide but also carry a brand of advertising. Thus, their shape, size, color, installation location, and multilingualism, all are effective in the structure of the signboard; and the tourism sign depicts the cultural identity and personality of an area. The purpose of this article is to investigate the effectiveness of the use of tourism signs in the city of Isfahan and the development of tourism in this city. The method of this research is applied based on the purpose and based on nature is descriptive-analytical. The statistical population of this research includes all citizens over 18 years old in Isfahan in 1997 who were randomly sampled. The necessary data were collected through a questionnaire. The results of this study show that more than 62% of foreign tourists and more than 52% of local tourists in their comments have described this situation as weak and very poor.

    Keywords: Tourism Industry, tourism boards, advertising brand
  • Javad Madani * Pages 97-120
    Cultural tourism is one of the types of tourism that is affected by the serious damage of the Corona epidemic. Most countries in the post-Corona era are trying to promote cultural tourism, which has required them to adopt new approaches and methods. The main purpose of this study is to identify and explain the scenarios of cultural tourism in the post-Corona era, which is focused on Ardabil province. The research method is a mix of two methods, ‘focus group’ and ‘scenario planning’, using a sequential exploratory approach. The main tool used in the qualitative phase is a semi-structured interview in the form of an online focus group and the quantitative phase is a questionnaire. The participants of the present study were 8 experts and academic and executive experts of the country in the field of cultural tourism who participated in the focus group. According to the research findings, in the qualitative phase, 13 main codes were extracted in the form of three basic concepts, which were categorized using the three-pronged model. According to the discussion and the results, 4 scenarios were created, each of which can help to create the necessary flexibility in the field of cultural tourism and make this type of tourism with synergy and innovation in Ardabil province.
    Keywords: Cultural Tourism, post-corona era, scenario design, triangular model
  • Khadijeh Salehi, Amir Gandomkar * Pages 121-139

    The expansion of urbanization and the development of urban lands towards orchards and agricultural farms is one of the biggest problems of the country's major cities, and in recent years, this development, along with reduced water resources and a sharp increase in population, has led to the development of urban heat and metropolitan heating. In this study, by examining the situation of the heat island of Isfahan and its surroundings, as well as changes in green spaces and gardens adjacent to the city of Isfahan, the relationship between these two variables was evaluated. The research method is descriptive and correlational and the purpose of this study is to investigate the role of tourism development of garden houses around the city of Isfahan and its role in reducing the effects of the heat island of Isfahan. The results of this study showed that in recent years the temperature of Isfahan and its surroundings has increased between 2.5 to 4 degrees Celsius and this increase has coincided with the development of Isfahan and the destruction of gardens around the city.

    Keywords: garden house, heat island, Isfahan metropolis, Land Use Change
  • Azam Abbasi *, Hosein Akbari Yazdi, Mohammadreza Moinfard, Alireza Elahi Pages 141-165
    The present study was conducted with the aim of presenting a model for attracting investment in the Iranian sports tourism industry with an emphasis on the marketing mix and sustainable development. The statistical population of the research in the qualitative part included all experts in the field of sports marketing management, sports tourism and tourism marketing management. A total of 17 interviews were conducted by purposive sampling method to reach theoretical saturation and in a small part of the same people plus capital Sports spenders and sports entrepreneurs were nationwide. The questionnaires were distributed electronically and finally 249 questionnaires were completed correctly. Research tools in the qualitative section, reconciliation and review of theoretical foundations, and in the quantitative section, a questionnaire made from the qualitative section with the focus on 3 mixed marketing variables in the Iranian sports tourism industry (7 items), sustainable development (6 items) and attracting investors in the tourism industry. It was sports (2 items). Exploratory factor analysis test was used to measure items and questions of each variable and structural equation modeling test was used with PLS software. The results of the research model showed that the mixed marketing path to sustainable development with the effect factor (0.899) had the greatest effect among the variables. The mixed marketing-to-investment path with an impact factor (0.484) was in the next category, and the sustainable development path to an investment with an impact factor (0.356) had the lowest effect among other variables. In a general conclusion, it should be mentioned that for the development of Iran's sports tourism industry, first of all, special attention should be paid to the marketing mix, because in this case, sustainable development can be achieved and investors can be encouraged to invest in the tourism industry. Import sports.
    Keywords: model presentation, sports tourism, investment, marketing mix, Sustainable Development