فهرست مطالب

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال بیست و سوم شماره 5 (پیاپی 119، آذر و دی 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مجتبی فلاح کذابی، شهریار اقتصادی*، علیرضا هویدا صفحات 301-310
    مقدمه

     پیش دیابت فرد را در معرض خطر دیابت نوع2 و بیماری های قلبی عروقی قرار می دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط پروتیین دریافتی و منابع غذایی آن با پیش دیابت در زنان بزرگسال تهرانی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر 82 زن مبتلا به پیش دیابت و 164 زن سالم 25 تا 59 سال ساکن منطقه 16 تهران، از اول مهر ماه 1399 تا پایان آبان ماه 1399، صورت پذیرفت. برای جمع آوری اطلاعات غذایی از پرسش نامه بسامد خوراک 147 موردی استفاده شد. قد، وزن، دورکمر، دور باسن و نمایه توده بدنی نمونه ها تعیین و فعالیت بدنی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. پیش دیابت براساس معیار انجمن دیابت آمریکا تعریف شد. با استفاده از آزمون رگرسیون لجیستیک شرطی (بعد از تعدیل مخدوش گر ها) نسبت شانس پیش دیابت در چارک های پروتیین دریافتی و منابع آن تعیین گردید.

    یافته ها

    میانگین سن افراد در گروه پیش دیابت و سالم به ترتیب 10/2±40/4 و 8/4±40/9 سال بود. نسبت شانس پیش دیابت در افراد با دریافت بیشتر کالری حاصل از پروتیین و مغزدانه ها بطور معناداری کمتر بود (0/001>P). به علاوه، رابطه معناداری بین درصد کالری حاصل از کربوهیدرات، چربی و سایر منابع حاوی پروتیین در هیچ یک از چارک های دریافتی دیده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که درصد کالری حاصل از پروتیین و دریافت مغز دانه ها با پیش دیابت رابطه معنادار داشته؛ در حالی که ارتباط معناداری بین دریافت سایر منابع پروتیین با پیش دیابت یافت نشد.

    کلیدواژگان: پیش دیابت، گروه های غذایی، پروتئین، مغزدانه ها
  • احسان ارشاد، سید بهمن قادریان، حمیرا رشیدی*، لیلا مرادی، فردوس زمان صفحات 311-318
    مقدمه

     دیابت نوع 2 و اختلالات تیرویید هر دو از مشکلات شایع غدد درون ریز هستند. به نظر می رسد دیابت قندی و اختلال عملکرد غده تیرویید باهم مرتبط و برهم تاثیر گذار باشند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع کم کاری تیرویید آشکار و تحت بالینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2؛ بستری در بیمارستان های امام و گلستان اهواز، بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه گذشته نگر با مطالعه پرونده افراد بستری شده با دیابت نوع 2 در بیمارستان های امام خمینی و گلستان اهواز، در سال 1399 تا 1400 انجام گردید. در مجموع 420 بیمار توسط تست های عملکرد تیروییدی، از جمله هورمون محرک تیرویید (TSH)، مورد ارزیابی قرار گرفتند. کم کاری تیرویید آشکار معادل سطح سرمی TSH ≥ 10 میلی واحد بین المللی بر میلی لیتر و سطح تیروکسین (T4) پایین تر از محدوده طبیعی، و کم کاری تیرویید تحت بالینی معادل TSH > 5 میلی واحد بین المللی بر میلی لیتر و سطح T4 طبیعی در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در کل 34 بیمار (8/1 درصد) دارای کم کاری تیرویید آشکار و 61 بیمار (14/5 درصد) دارای کم کاری تیرویید تحت بالینی بودند. شیوع کم کاری تیرویید آشکار و تحت بالینی در زنان بیشتر از مردان بود (0/0001>P). شیوع کم کاری تیرویید آشکار و تحت بالینی بر اساس سن، نمایه توده بدنی، نوع درمان، مدت ابتلا، سطح سرمی ویتامین د، پرفشاری خون و دیس لیپیدمی تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه گویای شیوع بالای کم کاری تیرویید آشکار و تحت بالینی را در بیماران دیابتی نوع 2 نسبت به افراد غیر دیابتی، به ویژه زنان مبتلا، می باشد. بنابراین پیشنهاد می شود که بیماران دیابتی، به ویژه زنان مبتلا، به طور منظم از نظر کم کاری تیرویید غربالگری شوند.

    کلیدواژگان: کم کاری تیروئید آشکار، کم کاری تیروئید تحت بالینی، دیابت قندی نوع 2
  • ابراهیم زرین کلام، حمیدرضا چوبداری، مریم السادات امامی، مهین رسولی، کمال رنجبر* صفحات 319-328
    مقدمه

    ورزش به عنوان یک رویکرد درمانی غیر دارویی بالقوه برای بهبود آسیب های قلبی-عروقی پیشنهاد شده؛ لیکن اثربخشی آن در جلوگیری از پیشرفت یا ترمیم آسیب های ناشی از کاردیومیوپاتی دیابتی همچنان بحث برانگیز است. بنابراین، هدف این مطالعه بررسی اثر تمرین هوازی بر شاخص های آنتی اکسیدانی و آپوپتوتیک میوکارد بطن چپ موش های صحرایی مبتلا به دیابت نوع دو می باشد.

    مواد و روش ها

    بیست و چهار سر موش صحرایی نر ویستار 7-8 هفته ای به طور تصادفی در دو گروه رژیم غذایی معمولی  (ND, n=8)  و رژیم غذایی پرچرب (HFD, n=16)تقسیم شدند. در گروه رژیم غذایی پرچرب حیوانات به مدت 4 هفته غذای حاوی 55 درصد چربی دریافت کردند. برای ایجاد دیابت، 30 میلی گرم استرپتوزوتوسین (STZ) به ازا هر کیلوگرم وزن بدن، به موش های چاق شده به صورت داخل صفاقی تزریق شد. موش های دیابتی شده به دو گروه دیابتی شاهد (CD, n=8) و گروه دیابتی- تمرینی (TD, n=8) تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 4 هفته تمرین هوازی انجام دادند. گروه رژیم غذایی معمولی و گروه دیابتی شاهد در طول تحقیق هیچ گونه فعالیت ورزشی نداشتند.

    یافته ها

    دیابت موجب کاهش کاتالاز بطن چپ (0/001=P) و افزایش فعالیت کاسپاز-9 (0/001=P) و P53 (P= 0/001) نسبت به گروه رژیم غذایی معمولی گردید. تمرین ورزشی موجب افزایش 37 درصدی سرعت حداکثر اکسیژن مصرفی در موش های دیابتی شد (0/003=P). گروه دیابتی تمرین کرده دارای شاخص مقاومت به انسولین و گلوکز پلاسمای کمتری نسبت به گروه دیابتی شاهد بودند. هم چنین، تمرین هوازی موجب افزایش کاتالاز (0/01=P) و کاهش کاسپاز-9 (0/001=P) و P53 (P=0/005) در موش های دیابتی شد.

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی فزاینده می تواند با افزایش فعالیت کاتالاز و کاهش شاخص های آپوپتوتیک کاهش مقاومت به انسولین در دیابت را به همراه داشته باشد و به عنوان یک روش غیر دارویی موثر در درمان کاردیومیوپاتی دیابتی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، آپوپتوز، استرس اکسیداتیو، کاردیومیوپاتی، دیابت نوع دو
  • خدیجه پورعبدی، فرشته شهیدی*، محمدرضا تابنده، مجتبی صالح پور صفحات 329-340
    مقدمه

    عملکرد میتوکندری در شرایط فیزیولوژیک و پاتولوژیک توسط چرخه ی روشنایی-تاریکی تنظیم می شود. ممکن است مداخلات تمرینی وابسته به زمان؛ با تنظیم هیپرگلیسمی، بر سلامت متابولیک بیماران مبتلا به دیابت تاثیر بگذارد. لیکن، اطلاعات محدودی در مورد ارتباط بین زمان تمرین و تنظیم مسیرهای شبانه روزی عضلانی در شرایط دیابت در دسترس است. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر زمان تمرین در چرخه ی روشنایی- تاریکی بر بیان پروتیین SIRT1 و نسبت NAD+/NADH، در عضله دوقلوی موش های مدل دیابت نوع 2 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی، تعداد سی سر موش نر سالم نژاد NMRI به طور تصادفی به سه گروه شاهد، دیابتی و دیابتی+تمرین تقسیم بندی شدند. دیابت نوع دو با استفاده از ترکیبی از رژیم غذایی پرچرب (5 هفته) و تزریق استرپتوزوتوسین (20 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) القا شد. سپس هشت هفته تمرین هوازی، با شدت متوسط (5 روز، 60-80 دقیقه) روی تردمیل در دو زمان متفاوت در اوایل مرحله روشنایی:ZT3)  در ساعت 9:00 صبح) و اوایل مرحله تاریکی:ZT15)  در ساعت 9:00 شب) انجام شد. عضله دوقلو در دو زمان تمرین جمع آوری و بیان پروتیین SIRT1 با روش وسترن بلات ارزیابی شد. محتوای NAD+/NADH سلولی و غلظت گلوکز با روش رنگ سنجی ارزیابی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس دو-راهه استفاده شد.

    یافته ها

    هشت هفته تمرین هوازی فقط در اوایل مرحله تاریکی باعث افزایش معنی دار بیان پروتیین SIRT1 و سطح NADH (P< 0/001 ) و بهبود هایپرگلایسمی (0/005=P) شد. تمرین هوازی بصورت مستقل از زمان بر افزایش نسبت NAD+/NADH اثرگذار بود (0/003=P).

    نتیجه گیری

    زمان بندی مناسب تمرین در اوایل تاریکی، همزمان با تغییرات شبانه روزی پروتیین SIRT1 و سطح NAD+، ممکن است باعث تقویت اثرات تمرین و اصلاح موثرتر هایپرگلایسمی شود.

    کلیدواژگان: زمان بندی تمرین هوازی، ریتم شبانه روزی، دیابت نوع دو، SIRT1، NAD+، NADH
  • شکوفه بنکداران، مریم اسماعیل زاده*، مسعود محبی، زهرا مظلوم خراسانی، زهره موسوی، محمدعلی یعقوبی صفحات 341-350
    مقدمه

     مطالعاتی که اثر امپاگلیفلوزین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 را بررسی کرده اند اثر متفاوت این دارو بر الکترولیت ها و اجزاء لیپیدی خون را گزارش کرده اند. هدف این مطالعه بررسی اثر امپاگلیفلوزین بر الکترولیت ها و اجزاء لیپیدی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مرور ساختارمند فراتحلیل، مطالعات کارآزمایی بالینی که در بانک های داده ای وب آو ساینس، اسکوپوس، پابمد و کاکرین تا ماه آوریل سال 2022 منتشر شده بودند، بررسی شدند. اطلاعات درباره مقادیر میانگین و انحراف معیار الکترولیت ها شامل فسفات، کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، و اجزاء لیپیدی خون شامل کلسترول تام، لیپوپروتیین کم چگال (LDL)، لیپوپروتیین پرچگال (HDL) و تری گلیسرید، قبل از دریافت امپاگلیفلوزین و پایان درمان، از مطالعات انتخاب شده استخراج و مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بطورکلی 7 مقاله کارآزمایی بالینی با 398 بیمار در تحلیل وارد شد. مقادیر سدیم، پتاسیم، فسفات و منیزیوم بعد از دریافت دوزهای مختلف امپاگلیفلوزین بدون تغییر بوده یا تغییری اندک داشت. برآورد اختلاف میانگین مقدار کلسیم بعد از دریافت 10 میلی گرم امپاگلیفلوزین معنی دار نبود. اختلاف میانگین مقادیر کلسترول تام، کلسترول LDL، کلسترول HDL و تری گلیسرید بعد از دریافت دوزهای مختلف امپاگلیفلوزین معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    تجویز امپاگلیفلوزین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 تاثیری در مقادیر فسفات، کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، کلسترول تام، کلسترول LDL، کلسترول HDL، و تری گلیسرید ندارد، هرچند با توجه به تعداد کم مطالعات و وجود ناهمگنی در نتایج، انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، امپاگلیفلوزین، الکترولیت، لیپیدها
  • عاطفه آموزگار* صفحات 351-360
    مقدمه

    با افزایش شیوع دیابت نوع 2، که بیشتر به دلیل وجود عواملی از جمله افزایش وزن و زندگی بی‌تحرک درجمعیت می‌باشد، شیوع عوارض ماکروواسکولار و میکروواسکولار دیابت؛ مانند نفروپاتی دیابتی، نیز افزایش می‌یابد. علی‌رغم تلاش‌های انجام شده برای درمان‌های موثر دیابت و جلوگیری از عوارض آن، این بیماری هنوز به عنوان شایع‌ترین علت نارسایی مزمن کلیوی در کشورهای توسعه یافته گزارش می‌گردد. آلبومینوری در اغلب بیماران مبتلا به دیابت به عنوان اولین علامت بالینی بیماری کلیوی دیابتی و نشانه مستقلی برای نارسایی مزمن کلیوی در نظر گرفته می‌شود. با این حال، شواهد زیادی نشان می‌دهند که تعداد قابل توجهی از بیماران دیابت نوع 1و 2، حتی بدون آلبومینوری نیز دچار کاهش عملکرد کلیوی و کاهش نرخ فیلتراسیون گلومرولی می‌شوند، که این موارد به عنوان بیماری کلیوی دیابتی بدون آلبومینوری شناخته می‌شود. بنابراین ضرورت تحقیق بیشتر درمورد کاهش عملکرد کلیه، بدون وجود آلبومینوری در این بیماران، برجسته‌تر می‌شود. با این حال، تعداد محدودی مطالعه بیماری کلیه دیابتی بدون آلبومینوری را مورد بررسی قرار داده‌اند. در این مطالعه، اپیدمیولوژی شناخته شده، آسیب‌شناسی، پیش آگهی کلیوی و مرگ و میر ناشی از بیماری کلیوی دیابتی بدون آلبومینوری را در مقایسه با انواع آلبومینوریک و هم‌چنین سازوکار‌های بالقوه و چشم انداز آینده بیماری کلیوی دیابتی غیر آلبومینوریک را مورد بحث قرار می‌دهیم.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، نفروپاتی دیابتی، آلبومینوری، بیماری دیابتی بدون آلبومینوری
|
  • Mojtaba Kezabi, Shahryar Eghtesadi*, Alireza Howaida Pages 301-310
    Introduction

    Prediabetes predisposes people to type 2 diabetes and cardiovascular diseases. This study investigated the relationship between dietary protein intake and its sources with prediabetes in Tehranian adult women.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted between September 2020 and November 2020 in District 16, Tehran, by recruiting 82 women with prediabetes and 164 healthy women aged between 25 and 59 years. We used a 147-item Food Frequency Questionnaire to obtain information on food intake. The subjects’ weight, height, waist and hip circumference, and body mass index were determined, and their physical activity was assessed. Prediabetes was defined based on the American Diabetes Association criteria. The odds ratios (OR) of prediabetes were assessed among quartiles of dietary protein intake and its sources using conditional logistic regression after controlling for confounders.

    Results

    The mean age of the case and control women were 40.4±10.2 and 40.9±8.4 years, respectively. The OR of prediabetes was significantly lower in participants with a higher intake of calories derived from proteins and nuts than in other participants (P<0.001). However, no statistically significant relationship was found between the quartiles regarding calories derived from carbohydrates, fats, and other protein sources.

    Conclusion

    The results showed that the percentage of calories derived from proteins and nuts had a significant relationship with prediabetes among women. However, no significant relation was found between other sources of protein and prediabetes.

    Keywords: Prediabetes, Food groups, Protein, Nuts
  • Ehsan Ershad, Seyeseyed Bahman Ghaderian, Homeira Rashidi*, Leila Moradi, Ferdos Zaman Pages 311-318
    Introduction

    Type 2 diabetes mellitus (T2DM) and thyroid disorders are common endocrine disorders. It seems that T2DM and thyroid gland dysfunctions are interlinked and influence each other. This study aimed to assess the prevalence of overt hypothyroidism (OH) and subclinical hypothyroidism (SCH) in type 2 diabetic patients admitted to Imam and Golestan Hospitals, Ahvaz, Iran.

    Materials and Methods

    This retrospective study was performed by studying the records of type 2 diabetic patients admitted to Imam Khomeini and Golestan Hospitals, Ahvaz, in 2020-2021. A total of 420 T2DM patients were evaluated using thyroid function tests, including thyroid-stimulating hormone (TSH). OH was considered at TSH levels of ≥ 10 mIU/mL and T4 below normal range, and SCH was considered at TSH levels of <5 mIU / mL and normal T4.

    Results

    Of the patients, 34 (8.1%) had OH, and 61 (14.5%) had SCH. OH and SCH were more common in females than in males (P<0.0001). The frequency of OH and SCH was not significantly different based on age groups, weight groups, type of diabetes treatment, duration of diabetes, serum vitamin D level, hypertension, and dyslipidemia.

    Conclusion

    This study showed a high prevalence of OH and SCH in patients, particularly women, with T2DM. Therefore, patients, predominantly females, with T2DM should be routinely screened for hypothyroidism.

    Keywords: Overt hypothyroidism, Subclinical hypothyroidism, Type 2 diabetes mellitus
  • Ebrahim Zarrinkalam, Hamidreza Choobdari, Maryam Sadat Emami, Mahin Rasouli, Kamal Ranjbar* Pages 319-328
    Introduction

    Exercise training has been suggested as a potential non-pharmacological strategy to prevent cardiovascular injuries. However, the role of exercise is controversial in preventing the progression of injuries caused by diabetic cardiomyopathy or their repairing. Therefore, this study aimed to evaluate the effect of aerobic exercise training on left ventricular apoptotic and antioxidant indices in a high-fat diet and streptozotocin-induced type 2 diabetic rat model.

    Materials and Methods

      Twenty-four male Wistar rats, 7-8 weeks of age, were randomly divided into two groups of normal diet (n = 8, ND) and high-fat diet (n = 16, HFD). The high-fat diet rats were given a free diet containing 55% fat for four weeks. For diabetes induction, 30 mg/kg of streptozotocin (STZ) was injected intraperitoneally into obese rats. Diabetic rats were subdivided into two groups: control diabetic (n= 8, CD) and diabetic-training (n = 8, TD) groups. The training group performed aerobic exercises on a treadmill for four weeks. The normal diet and control diabetic groups did not receive any exercise training.

    Results

    Diabetes caused left ventricular catalase activity (p=0.001) reduction and increased caspase-9 (p=0.001) and P53 (p=0.001). Exercise training increased the maximum oxygen consumption rate by 37% (p=0.003) in the diabetic rats. The TD group had lower HOMA-IR (p=0.01) and plasma glucose (p=0.003) than the CD group. Also, aerobic training increased catalase (p=0.01) but decreased caspase-9 (p=0.001) and P53 (p=0.005) in the diabetic rats.

    Conclusion

    Progressive aerobic exercise training can contribute to insulin resistance amelioration by increasing catalase activity and reducing apoptotic indices. Therefore, aerobic exercise training can be used as an effective non-pharmacological method of treating diabetic cardiomyopathy.

    Keywords: Exercise training, Apoptosis, Oxidative stress, Cardiomyopathy, Type 2 diabetes
  • Khadijeh Pourabdi, Fereshteh Shahidi*, MohammadReza Tabandeh, Mojtaba Salehpour Pages 329-340
    Introduction

    Mitochondrial function is regulated by the dark-light cycle under physiological and pathological conditions. Time-dependent exercise interventions may affect metabolic health in diabetic patients by regulating hyperglycemia. However, limited data are available about the correlation between the time of exercise and the regulation of muscle circadian rhythm in diabetes conditions. This study aimed to investigate the effect of time of exercise in the dark-light cycle on SIRT1 protein expression and the NAD+/NADH ratio in the gastrocnemius muscle of diabetic mice.

    Materials and Methods

    In this experimental study, thirty healthy male NMRI mice were randomly divided into three groups: control, diabetic, and diabetic+exercise. Type 2 diabetes was induced using a combination of a high-fat diet (five weeks) and streptozotocin injection (20 mg/kg body weight). Eight weeks of aerobic exercise with moderate intensity (5 days, 80-60 minutes) were performed on a treadmill at two times of the day, the early light phase (ZT3) at 9:00 AM and the early dark phase (ZT15) at 9:00 PM. Gastrocnemius muscles were collected at two times of the day, and SIRT1 protein expression was evaluated by Western blot analysis. The cellular NAD+/NADH content and glucose concentrations were measured using the colorimetric method. A two-way analysis of variance was used to analyze the data.

    Results

    Eight weeks of aerobic exercise significantly increased SIRT1 protein and NADH levels (P<0.001) and improved hyperglycemia (P=0.005) only in the early dark phase. Aerobic exercise increased the NAD+/NADH ratio independently of time (P=0.003).

    Conclusion

    Proper exercise timing in the early dark, along with SIRT1 protein and NAD+ level circadian changes, may strengthen the effects of exercise and correct hyperglycemia more effectively.

    Keywords: Aerobic exercise timing, Circadian rhythm, Type 2 diabetes, SIRT1, NAD+, NADH
  • Shokoufeh Bonakdaran, Maryam Esmaeilzadeh*, Masoud Mohebbi, Zahra Mazloum Khorasani, Zohreh Mousavi, MohammadAli Yaghoubi Pages 341-350
    Introduction

    Studies examining the effect of Empagliflozin in patients with type 2 diabetes have reported different results regarding the effect of this drug on electrolytes and lipid profiles. This study aimed to evaluate the effect of Empagliflozin on electrolytes and lipid profiles in patients with type 2 diabetes.

    Materials and Methods

    In this systematic meta-analysis, clinical trials published in the Web of Science, Scopus, PubMed, and Cochrane Library databases up to April 2022 were reviewed. Information on the mean and standard deviations of electrolytes, including phosphate, calcium, sodium, potassium, magnesium, and lipid parameters, including total cholesterol, low-density lipoprotein (LDL), high-density lipoprotein (HDL), and triglycerides, before receiving Empagliflozin was extracted from the selected studies and analyzed.

    Results

    A total of seven clinical trials with 398 patients were analyzed. The sodium, potassium, phosphate, and magnesium levels remained unchanged or slightly changed after receiving different doses of Empagliflozin. Estimation of the standardized mean difference of calcium after receiving 10 mg of Empagliflozin was insignificant. The standardized mean difference in levels of total cholesterol, LDL cholesterol, HDL cholesterol, and triglycerides was insignificant after receiving different doses of Empa gliflozin.

    Conclusion

    Administration of Empagliflozin in patients with type 2 diabetes does not affect phosphate, calcium, sodium, potassium, magnesium, total cholesterol, LDL cholesterol, HDL cholesterol, and triglycerides. However, further research is needed due to the small number of studies and conflicting results on the issue.

    Keywords: Type 2 diabetes, Empagliflozin, Electrolytes, Lipids
  • Atefeh Amouzegar* Pages 351-360
    Introduction

    The constantly increasing incidence of type 2 diabetes, probably due to obesity and sedentary life, has led to the increased incidence of macro- and microvascular diabetic complications such as nephropathy. Despite the prompt efforts to develop effective treatments for diabetes and slow the progression of its complications, it is still reported as the most common cause of chronic kidney disease in developed countries. Albuminuria has been widely accepted as the first sign of diabetic nephropathy and an independent factor for acute kidney failure. However, growing evidence suggests diminished kidney function and decreased glomerular filtration rate (GFR)in a significant number of non-albuminuric patients with type 1 or type 2 diabetes, known as non-albuminuric diabetic kidney disease (NA-DKD). This highlights the need for more research on reduced kidney function in non-albuminuric diabetic patients. The present study examined the known epidemiology, pathology, kidney prognosis, and mortality rate from NA-DKD compared to various types of albuminuria. The study also characterized the potential mechanisms of NA-DKD and discussed its future perspective.

    Keywords: Type 2 diabetes, Diabetic nephropathy, Albuminuria, Non-albuminuric diabetic kidney disease